A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Na itt vagyok végre. Leány alszik, remélem még ellesz egy kicsit.

Szóval, hétfőn a Húgoméknál voltunk, kedden délután indultunk le a tengerhez. Úgy terveztük, hogy BB alszik majd a kocsiban mert majdnem 3 órás az út, de ebéd után kidőlt, így 3-kor indultunk, de egész jól bírta az utazást. Mivel hétfőn 5-kor keltünk nehezen rázódott helyre a kincsem. :oops:
A tengert nagyon élvezte, homokozott és fürdött felváltva. Péntek este indultunk vissza Milánóba, majd szombat du-n haza. A repülőn is elvolt, szerencsére nem félt - csak egy kicsit leszálláskor - és nem is lett rosszul. A tengernél meleg volt, de a nap nem sütött állandóan, így nem égtünk meg. Nagyon jó volt, most egy kicsit apás lett a csajszi. :lol:
A babucival is minden rendben, már nagyon nagyokat is tud rúgni. A repüléssel sem volt semmi gond, nem is nagyon figyelte senki, hogy kismama vagyok. Ez mondjuk az emberekre is igaz. Ott voltunk egy kisgyerekes család, terhes anyukával és alig akadt 1-2 ember aki előreengedett volna. :( Azért elszomorító az ilyen hozzáállás. Nem azért mert kivárom a soromat, de jólesett volna.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép Kép Kép

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Etus!
A doki is ezt mondta, mármint hogy első 1-2 hét kegyetlen,de utána nem szokott gond lenni.
Hozzáteszem még az is lehet hogy semmi az egész,de szerintem a dokik biztos ami biztos felírják, nehogy baj legyen, és az za ő felelősségük lenne. És a kórházban nem kellett legalább fizetni.

Ceyal!
Zergényi doktornőnél jártam, mert kérte a belgyógyász után menjünk fel megbeszélni mit mondott. Így neki szóltam a folyásról, és hozta is a receptet , valami kevert kúpról.../eszembe jutottál.../!!!
Azt mondta ha nem használ, akkor kenet, és megnézik mi van.

Sissy!
Párom ma sokkal jobban, most meg nem megy a wc :D !!!
Szerintem sokat szedett be tegnap, de már mindegy, már csak jobb lehet.

Kri!
Sárga irigység, nagyon jó lehetett nektek, és örülök hogy jól éreztétek magatokat.
Nálunk még az egy napos Balcsi is ugrott!!! :evil:
Látszik BB-n hogy jól érzi magát. :D

Babóka most indult be megint, de kíváncsi leszek hogy bírja a diétát, szereti ugyanis ha eszek, nagyon mocorog utána.. :lol:
Hát nálunk ennyi.

Kép
mók

Etus!
A második részt a folyásról írtam, meg a kúpról!!!!

Kép
mók

Mók,
Azt a kúpot utálom a legjobban! Őszinte részvétem! Nálam Erika lesz*rta, hogy nem használ, nem vett kenetet, helyette 3-szor felírta ezt és vagy 2-szer a másik fajtát. :evil: Egyébként a kúpot leginkább a színe miatt utálom. Mivel barna, nem tudod, hogy ez most akkor rosszabb lett, vagy csak a kúp színe (persze tudod, hogy a kúp színe, de akkor is rohadt zavaró).
Azért nagyon sajnállak, gondolom így a dinnye is korlátozás alá került, hát én most azért ölni tudnék ha valaki eltíltana tőle. :evil:

Kri,
Akkor jól sikerült a nyaralás :) Jó nektek! én is mennék, de itt a meló meg most a pénzt is kicsit sajnálnám rá.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Végre api géphez engedett, pénteken este értünk haza horvátból, tenger szupika volt :)

Kata: Birigi nagyon édes

Dinuci: kisfiad tiszta mácsó csávóka :)

Cherryke: igenis mindenki kihordja végig a babákat!!!

Kis Gergőm nagyon mocorog, nektek is??? :) bár a meleget én sem bírrrrrrom talán ő is ezért kalimpál

pár nyaralós kép:

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Majd teszek fel a közösre is képeket.

Sissy,
nagyon szépek voltatok, nem is látszott, hogy kismama vagy!

Kata1002,
még nálunk sincs név. :shock: :? Jók a képek! Szép a kissrác bútora is!

Dinuci,
szép nagy már Neked is a pocakod!

Mók,
nem vagy elkésve a babaszobával. Mi Briginél decemberben vettük meg a cuccokat és február elejére voltam kiírva. Szép nevet választottatok! Szerintem nyugodtan válthatsz még dokit, ha ez a dokinő szimpatikusabb. Sajnálom a cukrot. Jobbulást a párodnak.

Réka,
jó nyaralást Nektek is! A horvát tengerpartot is nagyon szeretem. Olyan gyönyörű és tiszta a tenger.

Lina,
a cukornál terhelés után 7,8 a határ. Addig jó, a Tied meg tökéletes. Kerti parti jól sikerült? Kitartást a felújításhoz. :?

Lynnn,
boldog szülinapot utólag is! Jó pihenést!

Iceberg,
jó Neked, hogy még alig szedtél fel pár kg-ot. Én lassan 8-nál tartok. :( Nekem avent-es kézi mellszívóm van, jól jött mikor becsomósodott a mellem, vagy mikor 6 hetes kontrollra mentem és Apa maradt otthon a Brigivel és a lefejt tejjel. Gyorsan lehet vele fejni és szerintem nem is nagyon fárasztó. Az elektromos szerintem nagyon drága. Az elején én sokat fejtem és fagyasztottam, majd dobtam ki a tejet, mert BB majdnem 2 éves koráig szopizott, így nem láttam értelmét felolvasztgatni mikor volt friss. A barátnőm most szülte a 2. babáját és a második nap már bedurrantak a cicijei. A baba viszont nem evett annyit, így neki fejnie kellett a kórházban is.

Cherryke,
örülök, hogy jobban vagy.

Ceyla,
akkor te a régi dokinődnél fogsz szülni vagy ügyeletesnél?
Érdekes amit írtatok, BB-nél én sem éreztem, hogy görcsösen akarnék babát. Azt tudtam, hogy akarok, de a nagyon nagy vágy akkor még nem volt meg bennem. De fokozatosan kialakult. Most a a másodikat már görcsösebben akartam. :lol:

A chicconak van fertőtelítő folyadékja, mi a tecoban vettük annó. Tudtátok, hogy sok mindent el lehet számolni egészségpénztáron keresztül. Akinek van érdemes utánanéznie.

A én barátnőm is 35 hétre szülte a második babáját. De neki már a 20. héttől elkezdett nyílni a méhszája. De a baba majdnem 3 kg és egészséges. Simán haza is jöhettek.

Az alvással kapcsolatban már teljesen kész vagyok az oldat fekvéstől. Csak forgolódom. :cry:

Babaruhából nekem pár 56-osom van a többség 62-es. Végülis inkább legyen kicsit nagyobb rá mint kicsi. Nagyon hamar kinövik az 56-os rucikat. A tescoban általában nagyon jó áron vannak a rugik és a bodyk. Nekünk nagyon sok volt onnan.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kirszti: na szép, Katát írtam neked Kriszti helyett... :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,
nem gond, értettem :lol: Jók a képek! Örülök, hogy jól sikerült és végül is elmentetek.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Na előkerült mindenki a melegben :D

Vaterán vettem 2 garnitúra ágyneműt, amire nem kell huzat és moshatő, hamar megszárad. Meg egy kis kardigánt. Gondolom a héten megjön. Jövőhét vasárnap meg megyünk Tatabányára a babakocsiért. Meg még amit találunk :)

Kriszta
Kép
cherryke

Kfmares,
Fú, nagyon csini vagy! Én ha felvennék bikinit kiürülne a strand :D

Kri,
Hát úgy néz ki a régi dokinőmnél fogok szülni. (Remélem nem lesz belőle ügyeletes doki!)
Ezek a gyerekek hogy nőnek mostanában, anyáink idején azért még simán 3 kg alatt volt az átlag a 40. héten első gyereknek. Én ilyenkor mindig parázok, hogy mekkora lesz az én gyerekem! Az egyik ismerősöm fia 5 kg-al született, első gyerek.

Szilvi
KépKép
ceyla

Kfmares!
Örülök hogy jól sikerült a nyaralás nálatok is! :D
Tényleg nagyon csinos vagy. Azért kicsit irigylem az ilyen vékony típusú kismamákat, én gömbölyű vagyok. :?

Ma végre valami jó is történt, mert végre elintéztük az apasági nyilatkozatot. Mivel mi nem vagyunk házasok,szükséges volt, de meglepetésemre nagyon gyors az ügyintézés. Sehol nem várakoztunk, senki nem volt rajtunk kívül.
Holnaptól kezdődik a diéta. Ez a cukros doki olyan komolynak tűnt szakmailag, hogy sajnálom a pénzt innentől kezdve az endokrinológusra. Inkább odaadom ennek a főorvosnak.
Ráadásul az endos csak éhgyomri cukit nézte, a terhelésem pedig nem érdekelte, pedig 7,8. Még jó hogy nem inzulint kaptam... :shock:

Kép
mók

Megjöttünk a 4D-ről. Azt mondta 24 + 1 vagyok :roll: Nem értem...
Mindegy a babával minden rendben. Ő is észrevette a különálló lepényemet, amit a baba szét rugdosott.
Kép Kép Kép Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!

Nagyon jók a képek, nagyon édi a kisfiatok!!! :D
Korral ilyenkor már ne foglalkozz, úgyis akkor bújik majd ki amikor ö akar...

Kép
mók

Ha sikerül elmennünk 30. héten, újra megyünk. 25. héten is már jobban lehet látni kire hasonlít. Azért mentünk most. De mindegy...
Dokinő meglátta, és nevetve mondta: De aranyos pofija van :D Na amikor elkezdett integetni :D Az a videón is rajta van, mert ugye megkaptuk az egész vizsgálatot dvd-n, meg 12 db fotót cd-n. 1 db-ot meg kiválaszthattunk, amit kinyomtatott. Mindez 10ezerért. (Bp. IX. Mester u-i rendelő I, emelet)
Párom azt mondta, Ő is megmondta volna ennyiért, hogy nincs semmi baja és gyönyörű :D

Aztán este kérdezte, megnézzük a babucot?

Mostanában este 10 után is aktívkodik a baba. Még jó, hogy nem tudok aludni :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok Csajok,

Cherryke,
Aranyos a babád, és a képek is egész jók lettek, gondolom a videó mégjobb.

Mók,
Tegnap voltam dokinál és nem fogod elhinni ki volt ott! Eriika. Már dologozik. Kikérdeztem mindenről, az értesítésről, és az anyagiakról is, ha érdekel írok privit. Egyébként feltűnően jó kedve volt, ennyit még talán összesen nem beszélt. A párom is tisztára csodálkozott. Viszont kaptam én is kúpot megint, de legalább nem a keverőset. Nem tudom honnan veszi, hogy most használni fog ez a cucc! Előszörre is ezt írta fel, majd a keverőset, majd felváltva és mielőtt elment a Cliont, de ha ez még mindig ugyanaz (amit a fene sem tud, mert kenetet ugye nem vett), akkor honnan veszi, hogy most használni fog?
Egyébként Niki szépen növöget, összehasonlítottam a 3 héttel ezelőtti adatokkal és nem semmi méreteket nőnek ezek a gyerekek mostanában! Tegnap voltam 28+3, de UH alapján 29 hetes terhességnek felel meg a mérete a babónak. És teljesen fordítva van a drága, ezért kérte a doktornő, hogy kezdjünk el vele beszélgetni, hogy forduljon meg. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!
Várom a privit nagyon.
Sejtettem hogy hamar visszatér, mert a pénz, meg a praxis sokat ér.
Illetve mikor beszélgettünk a táppénzről, akkor is úgy tűnt, hogy inkább dolgozik...
De azért döbbenet.
Ja a kúp, az halvány sárgás, és este beraktam tisztasági betétet,de nem volt elég. Szóval egyenlőre ennyi a durva része. Egyébként semmit nem érzek... :shock: Most se lett rosszabb.

Kérlek küld mihamarabb a privit.
Ezek szerint te szeptemberi kismami leszel, nem októberi!!!? :lol:
A kicsi kora miatt.....

Kép
mók

Mók,
Ment a privi.
Azért én csodálkoztam, hogy már ilyen hamar visszajött, azt hittem, legalább augusztus végéig marad. Nem hiszem, hogy náluk a pénz még különösebben számítana, inkább a karier.
Hát, lehet a babó nem várja ki az október 1-et. Megmondom őszintén örülnék is neki, mert fene sem akar egy 5kg gyereket szülni. A 38. hét után enegdélyeztem neki, hogy bármikor érkezhet [;)]

Szilvi
KépKép
ceyla

MEg nem olvastam vissza , de gondoltam jelzem meg elek, Balaton jo volt csak em strapas, napi 12 ora kettesben Annaval, neha egnek allt minden szall hajam...
Ma megyunk 2 napra Szilvasvaradra baratokkal, remelem jo lesz. Jovo het meg szuleimnel leszunk, de onnan mar tudok jelentkezni.
remelem mindenki jol van!

Nekem a cukrom ok lett, csak verszegeny vagyok kicsit.

KépKép
tavasziszel

Nagyon jok a nyaralos kepek!

Mok: reszvetem a dieta miatt, de szerintem eges konnyen ra lehet allni, es tenyleg legalabb nem hizik az ember annyit.

Babaszoba nalunk nem kerdeses, ruhak teren atneztem es csak egy ket melegebb dologra lesz szukseg de mar kertem kolcson. BAbakocsi elvileg ma jon, mozes, hordozo kolcson lesz.
Szoval mi ugymond megvagyunk mindennel, nekme kellenek majd a korhazi cuccok, meg pelus a kicsinek( bar vettem egy adag moshatot is de azt tuti nem hasznalom a legelejen, foleg ha o is csopp lesz mint Anna volt).
Mellszivom Avent volt de en sokat fejtem ( hiaba) es allando inhuvelygyulladasom volt, eladtam.
Most Medela van, kezi, de azert azt vettem kerek 800ft-ert teszen mert kapok ra gepi fejet kolcson, en akkor megfogadtam csak gepivel fogom csinalni, mert ha megint annyit kell akkor gyorsabb is meg kenyelmesebb is.
De en annyira vagynemk arra ne kelljen fejnem, nah ne azert mert semmi nincs, hanem mert eleg van:)

Flora is rem aktiv, konkretan volt olyan ejjel mikor meg nem allt, meg olyan szinten rugdos hogy ossze vissza rangatozok, brutal eros.
Es jo mert ha az apja szol hozza abban a percben ficankol en meg "szidom" oket hogy ne tegyek ezt velem( nekem ez pokolian faj)

A gorcsok egesz elhetoek, ami gondolom annak is betudhato hogy teljesen megnyugodtam mar. NEm arrol van szo kora babat szeretnek, de tudom jol hogy most mar nagy eselye van az onallo eletre igy nem parazom szet magam.
En 32ig akarom minden aron kihuzni, es a legjobban 38nak orulnek, de 41et nem akarok megint:)

Jajj tenyleg a szulesznot is fel kene kutatni....

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,
Akkor jó további nyaralást, jó hogy már bejelentkeztél! A 41. hetet én is kihagynám, de 36 előtt semmiképp nem örülnék neki, mert akkor még dolozni fogok. (hazudok, hogy a francba ne örülnék, csak egészséges legyen!)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!
Dobtam vissza privit. Köszi az infókat egyébként.

Tavasziszél!
Örülök hogy jelentkeztél, gondoltam hogy nyaraltok!!!!
:D :lol:

Kép
mók

Mók,
Válaszoltam rá! :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla,
és az az érdekes, hogy nem is hízott sokat a barátnőm -alapból vékony - kb 8-9 kg-t és mégis majdnem 3 kg-os volt a baba a 35. héten. Most annyi kg-ra mint szülés előtt. :lol: Mikor szült a dokinőtök hogy már dolgozik?

Mók,
az endóshoz mennyire "kötelező" járnod?

Cherryke,
nagyon édes! Ahogy a kis kezét mutatja :lol: :lol: :lol:
Nálunk is este indul be rendesen! Remélem erről leszokik ha kint lesz.

Tavasziszél,
jó pihenést!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Tudja valaki, hogy kb mikor fordulnak be a babák? A 26 hetes uh-on még keresztben feküdt, érzem is mindkét oldalon ha beindul. :lol: A doki szerint még nincs elkésve.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ceyla!
Küldtem még egy privit, ha még arra válaszolsz, azt megköszönném.

Kri!
Nem kötelező az endos doki,de félek ha dobom akkor a pajzsmirigyemmel nem fog senki foglalkozni, illetve tegnap elért a végzet, mert estére vizesedett a bokám. Na ő ezt is nézni szokta.
Bár luxus ennyi orvoshoz járni...Tanácstalan vagyok!!!!! :evil:

Kép
mók

Kri,
Nem semmi a barátnőd!
A dokink már most dolgozik, így ha minden jól megy lennie kell már ezután.
A baba forgásról nem tudok lélektani határt, nekem is kb haránt volt még a 24 héten... A szomszédasszonynak az utolsó hónapban fordult be, de a szülésfelkészítőn olyat is meséltek, hogy már meg akarták császározni a kismamát és amíg a műtőig elértek befordult, na persze gondolom ez nagyon ritka, de én nem aggódnék még most.
Állítólag egy csomó trükk van, amíg van helye be lehessen fordítani. A fent említett szomszédasszonyom valami kis zörgő akármit kötött az övére, persze nem biztos, hogy ettől forult, be de javasolták neki és végülis befordult. A 29. héttől már látnak esetleg lehet lámpás trükköt bevetni, mert állítólag a fényfelé fordulnak, meg állítólag sokat kell vele beszélni. Most utána néztem a neten, sokaknak a 34. hét után fordult meg.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok :)

kri07:sajna nekem gyengus a kezem nem tudom mitől!ha tésztát gyúrok pl este úgy fáj a karom,h nem tudom merre pakolgassam,ezért gondolkodom elektromos mellszívóban.
nekem Máténál sajnos alig volt tejem,de még azt a picit sem tudta egyem meg kiszopizni valahogy nem állt a szájára!a vége felé jött rá,hogy hogyan is kellene,mert nem a bimbómmal volt a baj...

Én is úgy tudom,hogy a vége felé fordulnak be!
Nagyon jó lenne,mert a pindurim jelenleg medence fekvésű,de forgolódik tuti,mert este pl a köldököm fölött rugdalózott!
:)

ceyla:le a kalappal tényleg előtted és nem bírok vagyis nem is tudok sokáig egy helyben ülni,mert akkor gondolom én szűkebb neki a hely és egyből rúg- vág!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!

Kislánynak való babacuccok eladóak.

Badyk,rugik,pulcsik,őszi-téli overálok,kisnacik,sapik.

Barátnőm szeretne megszabadulni tőlük,olcsón adja őket,nagyon szép állapotban vannak.

Írjatok,árban megegyezünk. :wink:

TRovábbi szép napot mindenkinek.
csucsu99
Budapest

Lányok nem tudom mitől van az ha sokat állok vagy megyek a (hüvelyemnél) erős nyomást érzek,mintha ránehezedne egy súly és feszítené olyankor le kell feküdnöm,mert nem bírok állni!
Nektek van ilyen??

Én tegnap voltam "cukor" terhelésen,de én megúsztam most 2dl tejjel meg 1 zsemivel ami jól is esett,mert már éhes is voltam!
A véreredményemben a vas alacsony pedig szedek reggel este vasat és még is!
Jövő 7en kell mennem uh-ra hétfőn.
Már rég láttam pindurit nagyon várom,hogy láthassam már újra!! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg: ez nekem is igy volt, vas mellett lett alacsony.
lehet valami erosebb kene,nem tudom mert Annanal nem ezt szedtem.

Kri: a baba barmior befordulhat de tenyleg, en is ismerek olyant aki mar mutobe keszult mikor egy utolso uht meg csak csinaltak es befordult.
Nekem Anna jo soka fordult be a 36ik heten meg a csaszart pedzegettek.
NEm tudom mitol de vegul befordult, mi minden hiedelmet bevetettunk:)

Iceberg: ismeros az ilyen fajdalom, es nagyon kellemetlen, mostanaban mar en is ereztem es ez az ido haladtaval egyre rosszabb lesz:(
En tegnap pl azert fekudtem mert ott lenn kotoraszott es olyan orulten rossz volt hogy nem birtam se allni se ulni...
Szerintem lassan kezdunk terhesek lenni:)
Eddig azert ha volt is ami kellemetlen volt azert az meg ugy engedte a mindennapi eletunket, de ami ezutan fog jonni, nah az mar mint a nyugdijas csiga, vagy mint a pingvin:)

KépKép
tavasziszel

Halihó!

Szép napot mindenkinek!! Hogy vagytok? Itt rendesen szauna van nem sokáig birom, nem tudom mi lesz?! Ti mivel véditek magatokat nincs valami jo tipp ? :-D Mert rolam már ülő hejzetemben folyik a viz :-( Nem olvastam teljesen vissza, megint itt ülhetek árajánlatokkat szorakozni, közbe ide is irok csak haladok :-)

Képzeljétek a páromnak pajzsmirigy tultengése van, valami azzal kapcsolatos érték dupla annyi mint lehetne :-( :-( Állandoan izzad, magas a pulzusa fogyott stb :-( Szerintetek mi lesz? Nagyon aggodom, nem ért valaki valamit ehhez a témához? Komoly lehet a baj mert Endokrinologusnál októberre adtak volna időpontot, de ott azt mondták nem várhat annyit, igy elküldték valami izotóp nemtudom milyen központba. Csütörtökön megyünk pedig ottis heteket kéne várni. És nem is fizettünk senkinek hogy előbb sorra kerüljünk.... Bocs ha untattalak titeket de hátha valaki tud valamit az ilyen pajzsmirigy betegségekről.

Tavasziszél: örülök hogy te is vagy már hiányotalak :-) Mondom ha ma se irsz.... de aztán rájöttem hogy balcsin vagytok. Te nem égtél meg? Örülök hogy jol sikerült a nyaralás. Császár lett volnaA nna? Nagy szerencséd volt! Mondjuk a dokim azt mondta hogy lehet rendesen is szülni ha lány. Aztán a fene tudja...Te is tulhordtad az elsőt? Akkor kvittek vagyuk :-)

Iceberg:remélem jo lesz a cukieredmény. Ja és a fájdalom miatt ne idegeskedj velem is megesik és ahogy látom mással is :-) Ehhez sajna hozzá kell szolkni. Nem baj, pár hét és megszünnek az ilyen gondok. Az ababa pedig még foroghat ezefelé, nekem is medencés egyenlőre :-(

Mók: menj csak annyi orovshoz amennyihez szükséges. Látom neked is gondokat okoz a pajzsmirigy. Félek még a páromnál is nemhogy terhesen. Figyu oda magadra nagyon! Bosszanto lehet ennyi mászkálás dehát.... muszáj.Diétát pedig tartsd be. Iszonyatos lehet, nem is tudom mit csinálnék :roll:

Kri: Brig nagyon cukorfalat a képeken, láccik jol érezte magát. Neked is medence fekvésű volt legutobb? Azt állitolag lehet a mozgásán is lehet érezni hogy merre van. Aztán kitudja... :-) Mindegy lényeg a lényeg hogy forduljanak megfelelő hejre mikor kell!!

Cherryke: nagyon édes a kis krapek !! :-D Képzelemn a videó milyen :-) És neki é tök jol kivehető mindene, de olyan megtévesztő ilyenkor hogy kire hasonlit :-) Mi meg vagyunk győződve olyan lesz mint a fiam. Mások meg mikor meglátják azt mondkák tiszta én leszek. na most döntsük el.... :-D Mondta édes mindegy egészséges legyen.

Kfmares: örülök hogy jol ment nektek is a nyaralás :-) Nagyon szépek vagytok látom már gömbölyödsz te is szépen :-) Jaja a fiam igazi szivtipró lesz :-D Csak néha picit szégyenlős.

Etus: kentem én magam de hiába :-( Ugylátszik nekem tul gagyi volt a krémem vagy nem tudom. Ti mentek még valahova idén?

Sissy: Biztos nagyon jo lehetett pancsizni. Énis mennék de nem tudom :roll: Te bele szoktál menni rendesen a vizbe?

Csajok ti hogy vagytok a bordák alatti szurkálással és vizesedéssel ? Nekem kijut mindkettőből bőven :-( Azt mondják sok dinnyét kell enni, na majd msot kiprobálom.

Megyek majd holnap jövök, addigis minden jot és hűsebb perceket mindenkine ! :-)

dinuci01

Dinuci,
Szauna ellen nincs ötletem, csak a légkondi meg esetleg beleülni egy kád vízbe és ki sem kelni. :)
Nekem is kicsit vizsedik a lábam, illetve csak a lábfejem, de annyira nem vészes, csak én látom rajta meg érzem. Hála a szerencsének, még most nem szurkál a bordáknál sem a pici és lefelé sem érzek nyomást csak ha direkt bökdös a kis huncut.

Iceberg,
Én simán tudok ülni, nem apellál, csak ha előre görnyedek kicsit több ideig, pl a wc-n, na akkor rugdos alul. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

tavasziszél: :lol:
tényleg igazad van kezdünk terhesek lenni nő a pocakunk mint az őrület! :)
kezd semmi sem jó lenni valóban és ez a meleg borzasztó!!
nekem is van ,hogy oda is rúg vagy ahogy te írtad olyan is ,hogy "kotorászik" ott. :D
igen úgy fogunk menni mint a pingvin. :lol:
azért jó hallani,hogy neked is van ilyen fájdalom ezt ne vedd rossz néven ,mert ez azt igazolja,hogy ez "természetes"!
a dokim azt mondja,hogy ez a meleg miatt van és ne menjek napra legyek hűvös szobába és pihenjek sokat!
lehet,hogy erősebb vas kellene,de nem írt fel a doki azt mondta egyek sok húst :lol: nek akartam mondani,hogy már a könyökömön jön ki a hús!igaz baromfi húst eszek most ,mert azt kívánom!
olvastam,hogy a marha hús jó vasra,meg barack is meg a dió....

dinuci01:
háát én is remélem,hogy jó lesz az eredmény azért nem semmi terhesen diétázni!!
na akkor ismét kezet foghatunk! látom neked jelen vannak a fájások is akkor meg is nyugodtam.tehát sok pihi kell neked is!!
bordák alatti szúrkálás?olyanom nincs! nem lehet az,hogy most nem mindegy,hogy ülsz?lehet hülyeséget írok,de csak kíhúzva magam úgy tudok én ülni különben rúgdalózás van!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci!
Tegnap este nekem is bevizesedett a bokám, pedig eddig soha. :cry:
Nagyon elszomorodtam, mert nekem már most kezd elegem lenni a problémákbó, és hol van még a vége.
A pajzsmirigyről sajna nem tudok sokat,nekem alul termel, ezért kapom a gyógyszert,de csak a terhesség alatt hogy a baba idegrendszere szépen fejlődjön.
Elötte rendbe volt..A diétába ma rájöttem csak az zavar hogy erről szól a napom, mit ,mennyit, mikor,mert hogy órákra is be van osztva, és mindent méricskélni kell. Éhes nem vagyok, lehet a meleg miatt,de engem megbénít hogy ezzel kell foglalkoznom egész nap.
Most akartam moziba menni 19.15-kor kezdődne a film,de nekem 19-kor ennem kell 35gramm szénhidrátot tartalmazó kaját.
És még ki kell találnom mi legyen az.....Nem tudom hogy élem túl a következő 3 hónapot, így nem mehetnek a napok abban biztos vagyok.

Lányok!
A tesómat is azzal paráztatták hogy nem fordul be a baba. Szerintem 95% befordul, van aki az utolsó pillanatban. A sors hozza amit akar, és lesz ami lesz, valahogy megszületnek úgyis.
Tudom hogy nem mindegy,de ha császár hát az lesz!
Az én babám 18 hetesen már jól feküdt, most meg éppen harántban, korai még ezzel foglalkozni, van még helyük hogy forgolódjanak.

Iceberg!
Az enyém is hol lefelé hol felfelé rugizik, és néha nagyon lenn, ami nem kellemes, mert olyan mint aki mindjárt kidugja a lábát... :oops:

Mi 22.-én megyünk az utolsó 4d-re, akkor leszünk 27 hetesek. Nagyon remélem hogy nagyjából látni fogjuk a pofiját.
:roll:

Kép
mók

Nagyon klasszak a nyaralós képek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mók
Diétához kitartást! Meg lehet szokni, hamar bele lehet ám jönni!!!!
Én már elég régóta csinálom! (az IR miatt :? )
Méricskélés: egyszer leméred az adagokat... azután már lehet ahhoz viszonyítani!
Ha kell segíteni valamiben, szóljál!
Vendég

Kép
Vendég

Na picit visszatértem :-)

Iceberg: fájások????? :shock: Miből is vetted? Nem tudom mit irtam olyat. Ne érts félre szerintem figyelmetlen vagyok :-( Szúrkálás: amiugy nemis szur, inkább ugy nyom vagy mi, de igazad van ha kiegyenesedek akkor minden ok!De amugy nagyon sokat nyom fennt. Pl mostis h itt ülök :-( Husi: egyél csak , énis megenném de nincs ötletem mit belőle :-(

Ceyla: hát igen lehet a kád viz jot tenne majd nemspkára már énis füdök attika utén azthiszem bevetem ezt a taktikát :-) köszi

Mók: méricskélni tényleg gáz, de örülj hogy csak a baba miatt muszáj. Persze majd utána is figyelni kell magadra, de akkor már nem ragasztkodik taán az orvos se olyan görcsösen hogy diétázz. Reméljük. Pajzsmirigy: ari vagy :-) akkor pont a forditootja a pároménak.

Kata: jo a tábli! Köszi! :-D

dinuci01

Kri, barátnőmnek most 32. héten fordult be.

Ice, nekem is szokott lenni ilyen nyomás, ha állok. Ha ülök, azt meg a baba nem szereti. Még jó, hogy már nem dolgozom.
A derekam iszonyúan fáj a fekvéstől. Pénteken dokimhoz megyünk, remélem a lepényem jó helyre kerül végre és nem kell feküdnöm állandóan. Mondjuk ma főztem lecsót, annyit fent voltam egy huzamba. Jól is esett :D
A meleg már elviselhetetlen... Nem akar jönni egy jó kis északi szél...

Kriszta
Kép
cherryke

Kata1002!
Aranyos vagy, ha már felajánlottad a segítséget, mit tudsz a canderel édesítőről /por/?
Ma reggel málnaturmixot gyártottam 3,5 deci tej, 6dkg málna, 1 tk canderel. Számításaim szerint ez úgy 21 gramm ch.
Szerinted??????

Ja Kfmares helyett /remélem megbocsát/ jelzem hogy Gergőlyük lesz.
Csak a táblázathoz....
:oops:

Kép
mók

Jaj Kata1002!
Most látom milyen szép neve lesz Kölyöknek!!!!!! :lol:

Kép
mók

Mók
Annyi... de... ez nem igazán jó reggelire.... :cry:
Lényegében csak egyszerű CH van benne... gyorsan felszívódik, hirtelen emeli a vércukorszintet....
Kellene valami összetett CH-t tartalmazó is mellé...
Vendég

[quote="mók"]J írta:mókaj Kata1002!
Most látom milyen szép neve lesz Kölyöknek!!!!!! :lol:

Köszönjük! Végre sikerült megegyezni apukával :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!!!

Mók: de drága vagy, igen Gergőnk lesz, hacsak nem nézték el az egy cm-s kukkit :) Nekem is néha dagad a lábam, de szerintem a 40 fokban akinek nem dagag az már ritka és terhesnek sem kell lenni

Cherry: baba nagyon édes :) cukorfalatka

Tavasziszél: hát igen, gondolom, hogy strapás volt azért a nyaralás...

Befordulás, nekem köldök két oldalán szokot iszonyat hullámozni, vagy pedig csúcs formát felvenni... csúcs has leszek olyankor... és igen, este is mint aki soha nem alszik úgy kalimpál...

Nekem holnap cukor, parázok, mert én mindig eszek... mármint reggel kaja nélkül én nem élek, most meg éjféltől holnap tízig no kaja én kész leszek.. meg ez a bitang meleg...

dinuci: pajzsmirigy témában nem sokat tudok mondani, de valami olyat hallottam, hogy akinek túltengése van annak gyorsabb az emésztése, fogyhat...

lányok, én léptem alukálni, holnap jövök majd vérvétel után

kellemes éjszakát mindenkinek!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kata1002!
Olyanra gondolsz hogy zsömi, vagy rozskenyér, vagy pl.: korpás keksz is legyen a reggelibe?

Melyik étkezésekbe kell az összetett szénhidrát, és jól gonodlom a péárút, vagy más? persze tudom ha zsömi jó, akkor krumpli/ebédre/, és egyebek.
A másik nagy gondom hogy a 150 grammot kötelező megenni, mert pl.:tízóraira nem vagyok éhes!!! :(

Kép
mók

Cukorra én szerintem jövő héten megyek. Na most nem tudom, hogy éhgyomorra kell-e menni, majd pénteken a doki elmond nekem mindent. Ha nem felejtjük el :D

Reggel 29,9 fok volt a lakásban. Kinyitottam az ajtót, kint sem volt sokkal hűvósebb. Ma még melegebb lesz mint tegnap. Ez már nem fehér embernek való...

Kriszta
Kép
cherryke

Mók
http://www.50plusz.hu/praktikak/etrendek/73/1
Olyan +/- 5-10g CH belefér... étkezési időpontoknál is lehet max. 1 órányi csúszás. Nem kell mereven csinálni!!!!
Vendég

Sziasztok,jó reggelt :)

dinuci01:nem szó szerint értettem a fájásokat csak nem akartam hosszan leírni még egyszer ugyan azt! :) arra értettem amit előtte írtam nektek és neked is hasonló "érzések" vannak!
sokszor én is már nehezen találom ki,hogy mit főzzek de azért mindig össze jön valami.tegnap pl milánói szeletet főztem makaróni tésztával meg rántott csirkemell volt burgipürével ,mert Mátékám meg azt kívánta.
de ma nem kell főznöm maradt mára is milánói szelet!! :)

cherryke:nem te írtad múltkor is a lecsót véletlen? :D
ugye milyen rossz az a nyomás érzés nagyon furi,nekem Mátéval nem volt ilyen ez új számomra bár ott sokkal többet pihentem hisz kötelező volt napi fél óra séta lehetett......
sajnálom,hogy fáj fáj a derekad biztos nagyon rossz és nem lehet úgy tényleg pihenni,mert ha bármerre fordulsz is fáj az iszonyú lehet és talán még idegesítő is!plussz a meleg!!!
a meleg na ez nem kímél minket és azt mondták a tv-be,hogy el fog húzódni a nyár,de reméljük nem lesz igazuk úgy is sokat szoktak tévedni :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

igen, a lecsós én voltam. Az a helyzet, hogy h, sz, és p hozatom az ebédet. k és cs főzök valamit, hétvégére anyukám főz. Anyukám h és sz vigyáz egy 1 éves kislányra, kedden otthon takarit, cs nálam takarít. Így hétvégén főz. Megbeszéljük mit akarunk enni, meghozzuk, Ő megcsinálja. Persze Ő is eszik belőle :D sőt... cserébe berakhatja a gépbe a mosatlant :D

És a lecsó a legjobb ilyenkor :D én hidegen eszem.

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: