A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Sziasztok! Megjöttem, már visszaolvastam, most megpróbálok mindenre reagálni. :wink: Csak ahhoz előbb újra átnézem, amit írtatok, mert jó sokat írtatok. :wink:

Nálunk még jó idő van, bár már hűvösebb szellő fúj, aminek örülök, mert végre nincs az a vad meleg. Eső egyenlőre nincs. Na akkor reagálok. :)

Kép

Kép
barbcsi

Én valahogy a meleget jobban elviselem mint ezt a szakadó esőt és ezt az hűvös szelet,jaj annyira nyomasztó az ilyen idő nem lehet kimenni a négy fal :? :? és hideg van!Olyan hideg és erős szél fúj mint ősszel,tegnap meg még 30 fok volt :?

Kép
bévi

Sziasztok!

Most jövök UH-ról...koponyvégűek vagyunk!!! :D azt mondta a doki beszéljem meg vele most már ne forogjon, maradjon így! :D
Kb. 2500 gr körül van, lepény II. fokban érett, magzatvíz norm. :) :)

És hála nem a "barátnőnk" volt, hanem az kedvenc dokim!!!

Beugrottam Csillaghoz! :arrow: Jól vannak, holnap nst, hazamenetel? Puszil mindenkit!!!

Magzatmozgás számolás: én változatlanul nem számolom, pedig kicsit felzaklat a téma! Úgy vagyok vele, hogy nekem teljesen mindegy számszerűsítve mennyit mozog, csak jelentkezzen rendszeresen. Nyilván nem mozoghat folyamatosan, de időről időre adjon jelet. Pl. tudom, hogy legkésőbb a reggeli tea közben felébred, akkor picit mocorog, aztán visszafekszünk...délelőtt van ismét egy aktívabb idő, aztán megint csönd...délután ugyanígy...és aztán jön az este, amikor ereszd el a hajamat...Ha kicsit passzívabb akkor eszerint a rendszer szerint elkezdem bökdösni, megvárok jópár választ, aztán hagyom.
limo73

Évi! Én is kaptam még a várandósság elején a védőnőtől egy lapot, mint a Dia, amin rajta van a protokoll, hogy melyik héten hova és milyen vizsgálatra kell menni, illetve milyen telefonszámon lehet időpontot kérni. Erre a hétre az volt írva, hogy Anti-D Titer minden várandósnál. Ez vérvétel volt, azt hiszem, hogy az ellenanyagot szűrik vele. Hogy van-e Rh-összeférhetetlenség talán. Hozzáteszem, a várandósság elején megnézték, hogy milyen a vércsoportom és 0 pozitív vagyok. Nem tudom, Ircsi biztos pontosabb választ tud adni! Mindenesetre jövő héten mehetek az eredményért, akkor talán okosabb leszek. Kérdezte tőlem a nővér, hogy uh nem lesz? Nem tudom, mi összefüggés van a kettő közt. Én mondtam, hogy nem, mert a védőnő és a dokim is mondta, hogy majd a dokim megcsinálja az uh-t.

Bévi! Így okés, ha csak olyan vendégek mennek, akik segítenek is. :)

Tusfürdő: Én csak azért kérdeztem, hogy nem kell-e inkább illatanyagmentes, mert nem tudom, hogy allergizálhatja-e az illatos a babát. Ebben még tapasztalatlan vagyok. :oops: Azt tudom, hogy túl erőset nem szabad, és parfümöt se, bár én is csak minimálisan szoktam magam befújni. És eleve enyhe illatút használok mindenből, nem szeretem a túl erőset.

Pénz: Szerintem az már régen rossz, ha egy doki megmondja, hogy mennyit kér. Ilyet nem is tehet!!! Még ha én kérdezem meg, mennyit kér, arra sem válaszolhat. Mi hagy döntsük el, hogy mennyire vagyunk hálásak azért, amit tett.

Szülésznő: Nálunk nem lehet fogadni. De mind nagyon kedvesek és törődnek az anyukákkal!!! Ma mikor vérvételen voltunk, felismert aki felvett és köszönt. Kellemesen csalódtam. A vajúdóban aki volt anyuka, mind a 4 szülésznő ránézett, kérdezték hogy van, vigasztalták, elmondták mi a teendő gátsebbel, milyen fájdalom esetén kell azonnal szólnia, és amikor kiment wc-re, felsegítették és kikísérték!!!! Úgyhogy mind nagyon kedvesek!

Védőnő nálunk hazajöveteltől számítva 2 napon belül kijön, gyerekorvos 6 napon belül. De azt mondják, ők is általában még aznap, legkésőbb másnap. Gyerekorvos nálunk se írja fel előre a recepteket, hanem amikor kijön, akkor.

NST: Nálunk a 36. héttől hetente, majd a 38-tól hetente 2x.

Szilvás! Remélem jobban van már a pocakod!

Dia! Nagyon kemény meccs volt! :lol: 1-1-nél mondtam, hogy ilyen nics, aztán 3-1-nél megnyugodtam, erre a vége... :shock: :lol: Komolyan azon drukkoltam, hogy 3-3 legyen, olyan izgi volt, de azt hittem a bíró már sose fújja le. Remélem a mai meccs is ilyen jó lesz, csak spanyol győzelemmel. :wink: :roll: És akkor végre 2 olyan csapat játszhatna döntőt, akik még sose nyertek vb-t. Na meg bízom a bíróban is, Kassai szerintem eddig nagyon jól bíráskodott, remélem most se fogok csalódni benne. :wink:

Ilus, sajnálom, hogy ilyenek anyósodék.

Csecsmősnővérek szólni kell nekik, és kérdezni. Maguktól nem jönnek rá, mi a problémád, ha nem szólsz nekik. Nálunk szívesen segítenek! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Dia! 1 nap kell számolni. Amikor felkelsz, onnantól számolva 12 órán belül kell meglennie a 20-nak, és minden 1 percen belüli mozgás 1-nek számít. Ha nincsen meg, azonnal szülészet. Amelyik órában megvan a 20, oda kell tenni x-et a lapon. Pontosan azért mentünk be hétfőn, mert Bence önmagához képest feltűnően keveset mozgott már 4 napja, 12 óra alatt alig lett meg a 20. :( :( Amit a 20 mozgáson felül rugdos, azt már nem kell írni, de másnapra sem számolható be. Nemcsak 20-at szokott mozogni 1 nap, mert este lefekvéskor belelendül, csak azt nem kell vezetni. De ő az elmúlt napokban erről is leszokott kicsit, ezért ijedtünk meg. De a lényeg az, hogy 12 órán belül legyen 20, mert ha nem, akkor baj van, ezért kell szülészet és nst azonnal, mert bajra utalhat, hogy kevesebbet mozog. Ezért kell írni, mert ebből tudnak következtetni az ő méhen belüli állapotára. Sőt olvastam, hogy ha 6 órája nem mozog vagy csak keveset, az is baj.

Kép

Kép
barbcsi

Limo! Örülök, hogy koponyavégű fekvésben van a babád!!! :wink: :wink: Kívánom, maradjon is így szülésig!

Én is tudom, hogy Bencének milyen szokásai vannak mozgás terén, és ő sem mindig rugdos, de tudom, mikor szokott, mitől lendül bele. És az volt a baj, hogy 4 napja ő nem mozgott akkor, amikor szokott, és bökdösésre, noszogatásra is vagy nem vagy csak nagy nehezen mozdult meg!!! Mert előtte szokása volt, hogy ha 10kor is keltem, de 4-ig megvoltunk, most meg volt, hogy 7kor keltem, de este 7-re alig akart meglenni (vagy 10kor és este 10ig), nem mozgott vagy alig-alig olyankor, amikor szokott, se kaja hatására, bökdösésre, beszédre, vagy zajra akár... Ezért ijedtünk meg, és mentünk be, nehogy valami nagy baj legyen.

Kép

Kép
barbcsi

Anti-D :arrow: :arrow: RH összeférhetetlenség esetén van jelentősége. Első terhességnél nem számít, (bele kell számolni a terhesség megszakítást és a méhen kívülit, a magzatvíz vizsg. is), mert ha RH Neg. az anya szülés után kapni fog egy injekciót, ami a későbbi terhesség miatt kell.
Akkor több ellenanyag szűrés van, és lehet olyan eredmény, hogy sok kis és nagybetűs +/- "eredmény" is kijön, ami szintén nem baj, annyit jelent, hogy csak olyan vér kapható amibe azok vannak. A lényeg az antitestes ellenanyag.
limo73

Bévi! Én se szeretem a hideget, arra Bence is sokkal érzékenyebb, inkább legyen meleg, de most örülnék, ha pár fokot enyhülne az idő, és 34 fokról visszahűlne 30ra... :roll:

Dia! Kíváncsi leszek, ha mész uh-ra, hogy még most se mutatja-e meg magát a pocaklakód... Ha igen, remélem megosztod velünk. :wink: :roll:

Végre találtam vékony köntöst. :D :D Most már minden megvan, kivéve amit szülés előtt pakolunk be a táskába: víz, telefontöltő, apukának kaja. Ja, én viszek egy hálóinget, bár nem szeretem, meg egy halásznadrágos és egy rövidnadrágos pizsit, aminek elölgombos pólója van! :wink: Amikor rám adták a kórházi hálóinget hétfőn nst-n, hát csöppet nagy volt... Meg 1-2 Tomi pólót, abban jó lesz szoptatni. :D Ugyanis: TILOS A SZOROS MELLTARTÓ, FELSŐ SZOPTATÁS ALATT, CSAK GONDOT OKOZHAT!!! Szerintem ez az az idő, amikor nem a divat a lényeg.

Na megyek, pihenek és számolom a mozgásokat! Lehet már csak holnap jövök, vigyázzatok magatokra! És hajrá spanyolok!!! :D :lol: (kövezzetek meg, de nekik drukkolunk :oops:)

Puszi mindenkinek!

Bekri, Melisch, Clarika??? Rég jelentkeztetek! Bocsánat, ha valakit kihagytam! :(

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!!!!!!

Rég jártam felétek, volt is mit olvassak de valahogy szita az agyam így most képtelen leszek személesen mindenkinek reagálni. Két napja nem nyitottam ki a gépet, lustálkodtam illetve tegnap még utoljára elvittek szüleim nagyimékhoz. Ott kicsit segítettem takarítani + az út haza jól kifáradtam így inkább ledőltem picikémnek átadva a helyet, hogy mocorogjon nyugodtan, mert nagyon feszitett. Más pozíciója lett amit nemszeretek, majdenm középen fekszik és nagyon nyomja valami kis csonttal a bordámat, hogy még a járás is fájdalmas néha. Másképp nagyon jól vagyunk.

Voltam látogatóba szülészeten, megvizsgáltam a vajúdó szobákat, szülőszobát és a műtőt és sajnos rájöttem csak 3 szülésznőt ismerek, mert anya többi barátnője a műtőben van :cry: köztük egyik legjobb barátnőm anyukája, aki sokat vigyázott rám így nekem ő egyáltalán nem volna idegen és még vagy 4-5 személyt ismerek közelebbről is de mind műtősök. Valahogy eddig nyugodtabb voltam, hogy tuti ismerős kezeibe szülők, hát lehet nem :? Anyum másik legjobb barátnője szülésznő, őt szeretem de augusztus első hetén szabin lesz, na jó lenne addig megszülni akkor. Félni azért nem félek, mindenki azt mondja mert nem tudom mi vár rám :lol:

Kicsit régi témátok: én pizsamát vettem, kínai, elől végig gombolós rövid térdnacival. Vettem 3x, anya szerint tuti összekenem és akkor legyen csere, annyi pénzért megérte. Még itthon is fogom használni. Én szégyenlős vagyok, mégsem fogok kilógó cicikkel rohangálni apukámmal egy fedél alatt. Én amugy is pizsibe alszom. Szülészeten viszont itt kötelező az ő halóingük, ott mese nincs.

Nekünk testápolás én sem fogok váltani szokja meg azt amit én használok. Ha nagyon kényezteted csak érzékeny lesz. Beszéltem egyik ismerősömmel, neki már 2 gyereke van és kérdeztem milyen itteni testápolót ajánl. Azt mondja ő nem használt és a babák bőre szép puha. És a 2. nál már azért nem is akarta, mert egyik barátnője szülés után gyorsan kezdte babaolajjal kenni a picit és most annyira megszokta a bőre, hogy ha nem keni tiszta cserepes. Na ezt nem szeretném elérni, hogy ilyen érzékeny gyereket ''neveljek'' inkább majd a józan észre hallgatok, mint a túlságosan steril és odafigyelős tanácsokra.

Évi te kérdezted, hogy viseljük férjemmel a távolságot. Már nagyon hiányzik de ez van, naponta telefonon beszélünk de kerülőm az érzékeny témát, mert könnyes lesz hamar a szemem, így csak gyorsan megemlítjük, hogy szeretlek, vagy hiányzol és gyorsan témát váltok még mielőtt elkezdek neki sírni. Arra nagyon érzékeny ha sírok.

Na megyek már vagy 2 és fél órája itt olvasok és ismét nehéz a pocimnak.

Mindenkit puszilok, sokat gondolok rátok és vigyázzatok nagyon magatokra!!!!!

Ircsi nektek meg külön megy a puszi ti ketten vagytok a kis tündéreddel :wink:

Kép
Kép
melisch

BArbcsi!....Inkább 10 "potya" út, és legyen vaklárma, mint valami gond adódjon!!!!
limo73

Na szundítottam egyet.

Limo de jóóóó,ügyes baba,irigyellek!
Csillagnak kitartás,jó hogy benéztél hozzá,én pénteken megyek fel de addigra már ő nem lesz :roll:

Melisch ismerős én a kórházban annyit bőgtem :(

Barbcsi,én babám napközben lusta,reggel vagy ő ébreszt vagy reggeli után/közben ugrál kicsit,aztán pihi,de ha lefekszem mint pl most is,akkor mindig mozog,3-4et,helyezkedik,és este jön a derbi nálunk is.Tudom a csuklás nem számít mozgásnak de életjel :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na, megjöttünk már...hát halálra nem vásároltam magam...kicsit ki volt fosztva...de vettem neki két újszülött sapikát, meg körömvágó készletet is...akartam még cumit, de nem volt 0 hónapos, meg kesztyűt akartam, de elfelejtettem, amikor odaértünk...mindegy is...
Rugikat akartam a tescoba, de nagynéném mondta, hogy tud nekem 1-200Ft-ért, úgyhogy majd hó végén lesz meg az is a pelenkázóval együtt...nem kell már sok belőle, csak 5-6db...

szerintem most én is ledőlök kicsit...Gábor mindjárt megy edzeni...én meg mindjárt elalszom...

Ilus

KépKép
badzsulka

Közben én is porszívóztam, meg betoltam a napi bundáskenyér adagomat kovászos ubival :arrow: tegnap lett készen egy nagy üveg, de már alig van :(

Kellemesen csalódtam az UH-val, már a múltkor is nagyon gyorsan ment, most meg tényleg időpontra szólítottak, még a papíromat sem adtam be, jött ki az asszisztens és hívott. Mondjuk anno a genetikai UH-kal már letudtuk a várakozást (9-16-ig)
limo73

Limo!
Igen,most a számítógépből nézik ki hányra van beírva.Hamar megy. És az a kedvenc doki volt akit említettünk? :lol:
Csillag szép nagy pocis már?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Végeztem....megjöttem :lol:

Barbcsi lehet, hogy mutatta magát a baba, de mi nem szeretnénk tudni, ezért a doki nem is mondja. Sőt az asszisztens csaj is emlékezett rá, hogy titok :D

Na, szóval. Ctg-n minden oké, vérnyomást is mértek....hát agyvérzést nem fogok kapni :D Utána uh volt, ott is minden oké.

űKérdeztem a dokit megyek e még 24-én lagziba. Azt mondta ha addig meg nem szülök, semmi akadálya :lol: legfeljebb kiugrálom a gyereket :lol:

Nagyon császárgyanús vagyok, de ha beindul magától akkor mehet a sima szülés, de készüljek fel.... :roll:

Lesz szülésznőm. Aki bent volt reggel is ( ő vette a kenetet) nagyon szimpi volt, meg irtó kedves, ő volt a ctg-n is. Telefonszámot cseréltünk, hívjam ha bármi van. Sőt jövő héten is úgy megyek ctg-re amikor ő ott lesz. Utána uh a dokinál.

Gyermek 2715 gr. :lol:

Vettem fülhőmérőt és orrszívót és kellemes meglepi volt, mert kártyaelfogadóhely az üzlet, így le tudtam húzatni ep kártyáról :D

Haskötőt nálunk nem javasolta előre a nő, azt mondta ha megvan a baba akkor valaki menjen el érte, felpróbálom, ha nem jó cseréli. Ára 2.800ft.

Én A negatív vagyok. De miután Bence is negatívos így akkor nem kellett andi d, majd most kiderül a másik baba milyen lesz.

Volt egy csajszi, amikor bementem ctg-re. Hát nem idén barnult ( egyik sem aki ott volt), fájásai voltak, bőszen törölgette a szemét ( egyébként aranyos volt, a jobbik fajta), mondta is neki a szülésznő, hogy ma szülni fog.....

Jött egy másik a helyére, na azt ismertem is, 32 éves a 7. gyerekét várja. :shock: Azt mondta már megbolondul a sok gyerektől, erre a szülésznő:
hát ki mondta magának, hogy minden évben ide kell jönnie???

Másik story:

Ülök a váróban, ül ott egy kiscsaj, a három tesójával meg az anyjával. Nahh én már ettől kifekszem, ha valakit a fél falu kísér....
Közben az anyja elmegy a legkisebbnek teát venni, mire szólítják a csajszit. Nem mer bemenni az anyukája nélkül.
Visszajön az anyja, bemehetnek. Megtörtént az uh, én következtem. Bent a doki, az asszisztens meg a szülésznő akit választottam.
Doki:
- na dobja le magát ide....
Kérdezi mi újság. Mondtam neki:
- dübörög a kultúra odakint.
Azt mondja
- hol?
-Hát kint-válaszoltam.
-Hol lát maga ott kultúrát? - végül is igaza van
Mondtam neki ki vagyok akadva, hogy a csaj nem mert bejönni egyedül. Erre a doki:
-jah, 14 évesen.... :shock:
És azt mondták: "megtarcsuk a babát"
Asszisztens meg komolyan elgondolkozott, hogy az akciókor az anyuka is jelen volt e, akkor is félt e a lány.....
Most kommentáljam???

királylány

Sziasztok!
Annyi mindent akartam írni, már nem is emlékszem!!
Holnap megyek dokihoz, és szombaton elutaznánk, jó volna azzal a nyugival elmenni, h minden OK. ráadásul hétfrőn a dokim is elmegy egy hétre, szóval mindenképp nyaralás után lenne jó szülni. Mostanában iszonyúan feszítenek, gyakorlatilag minden irányban. Remélem mindkettő jól van, eleget mozog, stb. Én még sosem számoltam így ezt a mozgást, soha nem is mondták nekem, egyik gyereknél sem!

hálóing:eredetileg én is pizsis vagyok, de szerintem szülés után nem rossz a hálóing. Ha császár, akkor kellemetlen oda ráhúzni egy gumis dereket. Ha normál szülés, esetleg gátsebbel, akkor szintén kényelmesebb a betétek és egyebek mellé egy hálóing, szerintem. Egyébként én nem bánnám, ha adnának bentit, én az előző szüléseimnél eléggé véreztem, az ember sokszor leizzad, abban a kórházban megmondták hol van, és mi garázdálkodtunk vele, amíg volt. Én nem bántam, h ők mossák, azzal sem a családot terheletem.

segítés. én is kis önálló típus vagyok, de azért nem jön rosszul szülés után, ha nem mindent magadnak kell csinálni. Nekem pl anyósom főzött. Anyám mindig sokat és szívesen segít. Szerencsére a párom takarításban egész jó, amikor összeházasodtunk, én még annyira sportoltam, h szombat de leléptem hosszú edzésre, ő meg addig kitakarított, esetleg mosott. Persze aztán változott a világ, a teendőink szerint, de azért meg tudja csinálni. Ha muszáj, egyszerű dolgokat meg is főz, de azért azt kevésbé.
mindenesetre örüljetek minden segítségnek, kicsit vissza kell fogni az ember maximalizmusát, és lenyelni, h nem mionden úgy van, ahogy ő szokta. Nekem anno az ikrek születésénél azt modták, h egy ikres anyuka nem engedheti meg magának azt a luxust, h segítséget visszautasít. hát ezt megfogadtam, bár helyenként nehéz volt, de összességében igaz, és megérte!

csecsemősök: kérdezzetek bátran!!! nem tudják, kinek mi új, milyen gyereket látott már el, mikor, és helyesen-e, de ha kérdezel, segítenek általában.

tusfürdő: minél illatmentesebb, annál kevésbé allergizál, ezt főként érzékeny bőrűeknek érdemes figyelembe venni. mivel a gyerek szagól megismeri az anyját, szoptatás alatt nem érdemes váltani tusfürdőt, illatszert, stb. (nekünk anno ezt mondta a kórházi főcsecsemős néni)

Claire
claire

sziasztok!

Limo ez most melyik uh volt neked? a 36. heti kötelező? vagy valami extra? vagy még csak most mentél a 30. hetire? amúgy gratula a beforduláshoz... :lol: :lol: :lol: bár tudom titkon... :wink:

Kép
gtunde75

Örülök neki mindenki jól van_!!!

Limo gratulálok,hogy befordultatok és minden rendben veletek,hmm engem lehet elítéltek de én jobban szeretném a császárt még mindig azt mondom,nem tudom miért érzem ezt,fájdalmas minden szülés,és mindegyiknek vannak hátúl ütői,de én biztonságosabbnak érzem,bár ha sima szülés lesz meglepődöm majd,és izgulni is fogok,meg talán ami még vonz a császárban,hogy programozott lesz és már szeretném a kezemben tartani Lilit és látni minden rendben vele!De lehet ez hülye felfogás,féltem sok mindentől ami hüvelyinél szóba jöhet nálunk meg főleg!!!

Dia örülök,hogy minden rendben veletek is,hát sajnos a váró meg tele van ilyen esetekkel,szörnyű világban élünk és ezért is tartunk itt szerintem,14 évesen sajnos......

Claire nem kell félned minden rendben van az ikrekkel,és igazad van nagy család van el kell a segítség,le a kalappal előtted!!!!!

Melisch pihengess csak írj,hogy jól vagytok és minden rendben veletek!!

Barbcsi jó szurkolást nektek a meccshez!!!

Ilus ha elfáradtál pihenj le,most még van rá lehetőség!!

Nálunk még mindig esik

:? kiborít valamit főzni kellene de nem tudom mit ez meg még jobban kiborít nem tudom mit ennék már,miért nem megy ez könnyebben!!!

Kép
bévi

Évi!....Az én kedvencem volt, a "kis" "kazánfűtőnk" Majd a nyakába ugrottam amikor megláttam :) nem tudom miért, eddig csípem. 8 éve amikor először megláttam kisebb sokkot kaptam ugyan, de azóta nincs rossz tapasztalatom, bármit kérdezek normálisan válaszol, mutat és magyaráz. Aztán szüléskor ki tudja milyen.

Tündi!....A 36. heti UH-m volt, úgy kértem az időpontot, hogy a mai naptól valamelyik napra, mondták akkor menjek ma. Szülés: PocakBerci dönt, ott jön ahol jönni akar, bár múltkor rászóltam, hogy a köldököm nem kijárat :evil:

Segítség: amíg bent leszünk párom kitakarít (nagyon profi) de mivel főzni egyáltalán nem tud, hazajár kajálni. Aztán felváltva hoznak majd kaját a nagymamák. Engem nem zavar ha jönnek, legfeljebb nem lesznek körül ugrálva :P Ugyis minden csoda 3 napig tart, jobb hamar túlesni ezen, hogy mielőbb belezökenjünk a normál kerékvágásba!
limo73

Ja igen...Csillagnak nagy a pocija...és amúgy jót tesz neki a benti semmittevés, olyan kipihentnek tűnt. :D (na ezért majd lehet kapok ha olvassa)

Bévi! ...Én leszek az utolsó aki elítél a császáros gondolatokért. Bennem nagyon vegyesek az érzések ezzel kapcsolatban, ezért gondoltam, hogy majd a baba eldönti a kérdést!
limo73

Sziasztok!

Én is megjöttem:-)
Voltam dokinál, hát nálunk kalamajka volt. Külső méhszáj nyitva, belső zárt. ci: 2100
Aztán vérvétel majd ctg. Ctg- n vérnyomásom magas lett 150/100-as, ráadásul beszükült a sziv a kicsinek, nem tudom jól írom e. Utána uh, ahol kiderült minden oké 400g-ot hízott olyan 2250g körül van most, 89 Bpd, aztán ismétlő ctg az már tök jó lett és a vérnyomásom is lement 130/90-re. Pénteken korán ctg, aztán 24órás vérnyomás mérés. Közben gyógyszert kell szednem mától rá. De a legjobb hír ha nem lesz gond a Professzor úr engedélyezte a sima szülést. De tudjátok mivel nekem egy baba meghalt egy meg korán jött 36. héten és nem tudni miért most átnézik azokat a papírjaimat és pénteken többet tudnak mondani. Örülök, hogy így figyelnek ránk. Ez megnyugtat. Ja és úgy néz ki hogy mindig úgy lesz ctg-uh-ismétlő ctg és ez egy héten kétszer szülésig:-)))

Azért megijesztett Bence baba, pedig még rugdosott is:-)) Ja és szerencsére fehérje nincs a vízeletben:-) Ez jó hír:-))
Na majd pénteken kiderül, hogy mi lesz:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Örülök, hogy Csillag jól van.

Dia, Vanilla örülök, hogy nálatok is minden oké volt:))

Ilus ti mikor mentek uh-ra pénteken?

Ja képzeljétek volt egy pár erős fájásom és a gép meg alig mutatta, csak néztem, hogy én erősebbnek éreztem:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Bévi
saját maszek véleményem: a párod is nagyrészt hibás, hogy ilyenek a fiai!

Tünde
Ha a lábadról felmászhatnak a bacik, akkor miért mész egyáltalán utcára???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Akkor csak steril környezetben legyél????
Ha a méhszáj zárt, te jól érzed maggad, miért ne menjél????
Én pl. uszodában, strandon még nem szedtem össze semmi fertőzést. (szerintem, egyéni hajlam, az immunrendszer olyan állapota is kell a fertőzéshez :? )

Csibuc
Én azt is inkorrektnek érzem, hogy a doktorod kijelenti, hogy ennyit kér :evil: :evil:
ÉS...előre kéri a pénzt????
Utólag annyit adsz, amennyit gondolsz... legfeljebb más doktorhoz mész a következő alkalommal!!!! (ma már egyre több doktor tud az IR-PCOS kapcsolatról :wink: )
Orvosi szaktudás, empátia nincs arányban azzal, hogy mennyi a tarifa!!!!!
Lazaság: én élvezni akarom azt, hogy van Katus... nem úgy akarom megélni ezt az időszakot, hogy folyamatosan görcsben van a gyomrom.
Pl: a szopi... van itthon egy doboz tápszerem... ha azt veszem észre, hogy nem ezik eleget a gyerekem, fogom, adok tápszert neki...és ettől még szuperanyuja vagyok :lol: :lol: :lol: :lol:

Claire
Tudok én is sok ilyen példát. DE... nem ámítom magam... a csalódás nagyon rossz érzés...viszont a meglepetés :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Badzsulka
Én anyósodnak kiutalok egy piros pontot!!!! Amit neked felajánlott, sokkal többet ér, mint a kórházi látogatás!!!!!!!!!

Évi
Macsekok féltékenyek Katusra!!! Észrevették már, hogy most ők ejtve vannak... Nem ugorhat most az ölembe, ha éppen olyanja van... az ölem most Katusnak van fenntartva... :lol: :wink:

Limo
Megfordulás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbcsi
Azt a számolást, ahogy neked kell, csak az tudja igazám megcsinálni, aki nagyon más egyébbel nem foglalkozik... :?

Melisch
Kötelező az ő hálóingjük... és ha nem az van rajtad? Sarokba állítanak? Intőt kapsz??? :roll:
Apától távol: ezt nem bírnám... olyan, mintha az életünk legfontosabb szakaszából kizárnám!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

És ma már rendes babakakija van Katusnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Babakaki az jó! :) Akkor kajcsi is van rendesen, meg anyagcsere....

Megvolt az NST, minden rendben. Hazafelé vásárlás és itthon K.O. alvás. Nagyon ritkán sikerül és keveset. Nyom , húz, feszít ..stb..

Jövőhéten pénteken NST megint, szerdán UH.
szilvi35

Ircsi:szupi, hogy van tejcike!

Szilvi, örülök a jó eredménynek, most pihizz. Én most fogok indulni ctg-re.

babaimádó
Kép
babaimado

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbabas ma már rendes babakakija van Katusnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D Ritkán fordul elő, hogy ennek az anyagnak így örülünk! :D :D
limo73

Ircsi ez tök jó......mármint a babakaki :lol: Meg az is, ahogy a dolgokhoz hozzáállsz. Mondjuk én sem stresszeltem magam anno. Most azért kíváncsi leszek hogyan veszem az akadályt kettővel. :roll: Remélem jól.

Na igen, pont ezen gondolkoztam, hogy aki esetleg még dolgozik vagy van másik gyermeke vagy éppen csak dolga van az hogyan számolja? Mert ha jövök - megyek akkor ugye nem úgy érzem a mozgást. Sőt még ülve sem. De estig nem igazán van alkalmam vízszintesbe feküdni.

Limo az jó ha befordult. És igen, majd a gyermek eldönti hogyan jön ki. Vagy a doki. Nekem is azt mondta a szülésznő, hogy ha tágulok és bemegyek, hogy 5 ujjnyira nyitva vagyok akkor nem fogják visszanyomkodni a gyereket, hogy hé te nem arra!.... :lol:

Pihenés megvolt, szundikáltam is. Már felporszívóztam a nappaliban a szőnyeget. Holnap jön Gábor haverjának apukája begitteli az ablakokat. Akkor már tényleg csak a csiszolás-festés van már hátra. Remélem azt nem itthon csinálja.

Én csaszis voltam, de nem volt kényelmetlen a pizsi. Nem bántotta a sebemet.

királylány

Kérdezte a doki mozog e a baba. Mondtam igen, főleg a VB alatt :lol: Azt mondta na annak a héten vége, azért még maradjon az a gyerek :lol: :lol: :lol: Megintcsak egyetértek vele. Mondom én, hogy jó fej csak épp senki nem hiszi el. Ráadásul a szülésznő akit választottam az nagyon jól kijön vele :lol:

királylány

Ja! Egy jó tanács.
Nem tudom nálatok hogyan működik. Nekem mondta a szülésznő, hogy mikor megyek ctg-re akkor vigyek magammal vizeletet. Mert nézik és akkor nem ott kell a nagy ibrikkel szaladozni a folyosón.

királylány

Ircsi!
Nagyon szeretem a hozzászólásaidat, bírom, ha egy orvos egészséges gondolkodású marad, és feleslegesen nem aggódja túl magát.
Klassz, h van tejcsid, akkor minden OK, egy rendes újszülött "eszik, iszik és hasonlít"!!!

MOzgás: :shock: érdekes, én sem hallottam ezt még ilyen precízen. Nekem legutóbb azt mondta a doki, h vigyázzak magamra, és figyeljem, h mozognak-e, ennyi volt.
Majd holnap fény derül a dolgokra. Arra is kiváncsi vagyok, h mekkorák, mert szerintem nagyok! És 100 kezük-lábuk :lol: :lol:

Claire
claire

Kép

Olyan éhező kinézete van :wink:

Kép

Sose elég.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Te Ircsi ez a lány fenn szokott lenni? :lol: Olyan édes kis pofija van. Látszik rajta, hogy nyugodt, az ég egy világon semmi baja nincs.

Claire anno nekem sem mondta a védőnő a számolást - majdnem baj is lett belőle - a mostani felhívta a figyelmem. Azt mondta elég napi 1x széámolni evés után és 1 órán belül kell 10-nek lennie. De ha van rá időm/módom akkor szmolom többször is vagy csak figyelem, hogy mocorog e. :wink:
Ahogy brbcsi csinálja az nekem nem menne, mert dolgozom, meg van egy másik gyerekem is, nem fekhetek egész nap....( Barbcsi ezt most ne vedd személyeskedésnek, mert nem az, nem te találtad ezt ki, gondolom neked is lenne ettől jobb dolgod is)

királylány

Ircsi gyönyörű babád van:-))) Nagyon édes. Szépek vagytok!!!

Fárasztó volt ez a nap:-)) Péntek is gondolom ilyen lesz.

Ircsi, ha letelik a 24 órás mérés akkor másnap viszem vissza a mérőt, ugyanabban az időben. Vagy ez hogy van?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Látom mindenhol máshogy van a védőnő és gyerekorvos dolog.
Holnap beszélek az egyik barátnőmmel aki budakeszin lakik és jól kikérdezem. Illetve anyosómat, aki ismeri az itteni dokikat, hátha tud ő is valamit v. utána kérdez.

Én nem számolom a mozgást. Nekem folyamatosan csinálja, rúg átfordul stb. Pl. ma vezetés közben anyukámnak kellett az oldalamat simizni, mivel folyamatosan kirúgott. Szegény anyukám még nézte is, hogy milyen erősen csinálja. :lol:

Ircsi, Katus fantasztikus!

Dia, CTG-re nekem is vinnem kell a pisit.

Én már a jövő heti dokit várom, na és utána már csak azt, hogy a kezemben legyen a kis drágám.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Dia
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jujj Katus, de gyönyörű szemeid vannak:-)))

Puszi a kicsi lánynak!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

A jobb szeme be van gyulladva. Szemcseppezünk :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szegénykém. Kamillázod vagy kimondottan szemcseppet kap?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik
Doktor, vagy asszisztens mit mondott? (Minden helyen másként mennek a dolgok :wink: )

Puszikát mindig kap!!!! Ki tudja megállni, hogy ne babusgassa, puszilgassa a babáját? :oops: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csak kimossuk forralt vízzel, és kaptunk szemcseppet.
Hétfőn megint megnézi a szemész is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na megvolt a vendégeskedés,meg vacsi is. Nem főztem :oops: nem volt rá idő :lol: holnap lesz spagetti :) tolódik :)

Ircsi gyönyörű Katus, és milyen nyugis békés!! Olyan kis bölcs!

Tündi este nekem is ez ugrott be,amilyen a fürdő a kórházban pl,hát ha felszalad a lábunkon a baci,nekünk annyi :)))

Limo azt elhiszem hogy Csillag kipihent,ott nincs is más dolgunk...néha élveztem :oops: :lol:

Brik,nem tudom mit jelentett amit írtál,csökkent a baba pulzusa,vagy mi?
De végül minden rendben volt,az a lényeg...

Dia a sztorik :) Nekem is volt szobatársam 34 éves a 9.-diket várta,és vérzett,görcsölt,annyi esze volt hogy a 4 évest kinn szoptatta a folyosón de nem tűnt fel neki hogy attól görcsölhet...

Én nem kardoskodok egyik szülés mellett sem,Tomi eldönti mi legyen...csak egészséges legyen!!!!

Ircsi és azért megnézték a cicák,kiváncsiak? Enyémek Enikő elől erősen menekülnek :)

evilany

Ircsi kösziiiiiiiiiiiii! Olyan aranyos! Gyönyörű kislány!

Szegénykém. Szeme :( Remélem hamar rendbe jön.

Bosszús vagyok. vettem fülhőmérőt és nem műkszik. Holnap vihetem vissza. Vagy én vagyok béna. De tettem bele másik elemet és azzal sem tudom bekapcsolni :twisted:

királylány

Kép

Mire jó a szopipárna :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nagyon helyes ez a kislány. különben nyitott szemű képet nem azért nehéz csinálni, mert nincs ébren, hanem a vakura becsukják a szemüket. Nem?

Claire
claire

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Értem, kis drága:-)

Hát még nem tudom azt tudom reggel 8körül felteszik, mindent csinálhatok csak víz nem érheti, és hogy 24 órát kell fent lennie, de hogy mikor kell visszavinni azt nem tudom, meg hogy ez automatikusan leáll 24 óra elteltével vajon. Még soha nem volt nekem ilyen mérés. Szedek két féle gyógyszert. Nem írja mennyit hagyjak ki a gyógyszer adagok közt, 4*1-et kell szednem mindkettőből.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi a kajafőzéssel én mindig így járok. Eltervezem, oszt valamiért mindig átrendeződik a dolog :D
Storyk: hát nem semmi esetek vannak...

Bence elaludt anyukáméknál, így ott aslszik. Mit mondjak mindjárt leesik a fejem, pedig a meccset nézem.

Ma nem volt meleg mégis bedagadt a lábam. de a délutáni szundi alatt lement...

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: