A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Eeees masfel nap kinjai utan elmult a fejfajasom :) Na nem magatol, zold utat kapott az ibuprofen... a paracetamolra valamiert nem reagalok (meg jo, hogy terhesseg alatt az is hasznalt, elotte soha es most sem)
Igazsagtalansag, olyan jol aludtunk mult ejjel, ma delutan is ket hosszu alvasa volt (egyiken en is aludtam) de vegig kinlodtam megis ezzel a nyavajaval... na de most kisimultak a rancaim :)

luna6

jól van, látom nem csak nálunk hisztisek a napok :D
Most nappal van a hiszti, gondolom a meleg meg a hasfájás miatt, és éjjel alszik, csak enni kel fel, de simán megy utána az alvás. (legalábbis az elmúlt 2 napban ez volt)

Vok, azért várunk még 2 hetet, mert egyrészt akkor lesz kész a hugom kocsija, és addig az enyémet használja, másrészt a doki szerint addig csak módjával menjünk emberek közé... Az jó ha ilyen közel vagy, majd alkalom adtán össze hozunk vmit. Fagyizni tuti hogy elmegyek minden nap :)

Geo, Móni könnyű szülést kívánok, és addig is kitartás, ezt már tényleg ki lehet bírni.

Ma megkérdeztem dokinőt, ha akarok adjak neki teát, bár ha a vizet sem fogadja el, akkor azt sem fogja. Anyám mániája ez a tea dolog. Védőnő szerint viszont még én se igyak, mert a tejen keresztül az is puffaszthatja. Na, legyünk okosak :) :)
Minden esetre holnap kezdjük a homeos bogyókat, és veszek itthonra teát is, ezen ne múljon a nyugalom.

Annyira tehetetlennek érzem magam amikor sír, és nem tudom megvigasztalni, hogy ettől én is elkezdek bőgni. Remélem hogy ez csak a hormonok miatt van, és nem kezdek el bedilizni... Ültem a kanapén, és csak potyogott a könnyem, aztán hívott anyám, adjak a gyereknek teát, erre megint bőgtem egy sort, majd ebéd közben a párom látta hogy vmi baj van, kérdezgetett, és persze megint bőgtem. Normális ez?

Holnap megyünk masszázsra, kíváncsi vagyok hogy egyáltalán el tudok-e indulni itthonról... Mi lesz ha épp hisztis lesz Tökmag? (ne legyen) Ezt ki hogy csinálja? Megvárjátok amíg elalszik, és úgy indultok el? Vagy ha sír akkor is mentek?

Ja, a kendőn egyébként nagyon gondolkoztam ma, mert az egyetlen amikor nem volt sírás, ha dajkáltam.

Viszont most megyek gyorsan, hátha tudok aludni egy kicsit, és remélem a holnapi nap könyebb lesz...
tatim

Sziasztok!

Luna, akkor tényleg nem az időváltozás miatt :D

Hasfájás: tudom milyen szörnyű, mert Jázmin is sokat szenvedett. Én egy hónapig szinte semmit nem aludtam, csak járkáltam a lakásban oda vissza, hogy meg tudjam nyugtatni.
A hasfájós babák nagyon szeretik a hintát valamiért. Nekünk bevált az elektromos és ott el is aludt.

Espumisan meg az Infacol segít, de nekünk az sem vált be. Ez a három hónap általában ilyen.

Sírás nekem is volt, főleg, ha fájt a hasa. De amúgy is amikor kihozták a kórházba hozzám a vizsgálatok után, mindig elérzékenyültem, ha rá néztem. Otthon az első pár nap is ilyen volt, hogy ha ránéztem sírtam, mert olyan édes és az enyém, de mára már elmúlt. Sztem a hormonok okozták.

Megyek, mert jönnek a tejért.

Geo, Móni nemsokára a kezetekben tarthatjátok a kisbabátokat.

Kétnyelvűség: sztem nagyon jó dolog! Amíg ilyen picik tényleg olyan az agyuk mint a szivacs :)

Kép
Vendég

Nanetto!
Hannával a következőket csináltam: Ittam a kömény teát, ő kaott espumizant 3x és chamomilla D30ast naponta 3-4x, attól függően, mennyire fájt neki a hasa. Hanna nagyon nehezen kakilt, és igy felgyülemlett benne a cucc és hát nem kell részletezni, hogy mennyire bír az fájni. :?
Melegre meg a sűrű langyos fürcsit/zuhanyt tudom ajánlani. Napjában akár 5x is. Vagy a törölgetést vizes textil pelussal. Csinálj huzatot ott, ahol nincsen Eszti, de legalább járjon a levegő. Ventilátor, stb... Annyit tudok mondani, hogy jövőre már jobb lesz!!

Tatim,
Én inkább nyűgösnek mondanám, nem hisztisnek :D:D Arról regéket tudnék mesélni, hogy milyen egy hisztis nap :D:D:D Ez még csak nyűgös :D:D
Tuti csak a hormonok miatt sírsz. Elmúlik és megszokod, hogy ő így kommunikál. Pl most Alexnél kevésbé vagyok már ideges, ha sír. Hannánál még fel bírtam robbanni az idegtől, hogy mi baja van és miért nem értem, miért vagyok ilyen béna??? Aztán megtanultunk egymással beszélni és sokkal jobb lett. :D

Így már értem a 2 hetet :D:D

Ha csak szoptatsz, akkor ne adj neki teát. Anyám fogyókúráztatni akarta Hannát, mert hogy szerinte túl kövér volt 4 hónaposan :D Meg szerinte túl tudományosan (ugye Nanetto :D:D) közelítem meg a gyerek nevelést :D Én meg úgy vagyok vele, hogy attól, hogy ő úgy csinálta, nekem nem kell ugyan azt tennem. Annó, amikor én születtem már a 2 hetes babát hozzátáplálták. Amikor anyám volt kicsi még egy tüdőgyulladásba belehaltak az emberek. Azóta feltalálták a penicilint :D És rájöttek,h ogy kuvvára nem jó, ha 2 hetesen már kaját kap a gyerek, meg arra is, hogy az anyatej elég arra, hogy szomjat oltson :D Ennyi. :D
Ehhez sajna szintén hozzá kell szokni, hogy mindig mindenki (ebbe én is bele tartozom most :D) jobban tudja,a hogy mit kell csinálni :D Én hiszek abban, hogy egy anya érzi, hogy mi a legjobb a gyerekének, még akkor is, ha ezt senki más nem látja így. Általában az anyukának lesz a végén igaza. Ha úgy érzed kell víz a picinek, adj, ha nem, akkor nem. Bízz magadban!!!

A kendőt meg csak ajánlani tudom. A testi közelség nagyon-nagyon sokat segít a baba fejlődésében. És nem mellékesen tudsz vele mindent csinálni, amit akarsz. :D Csak mozogni kell közben, mert a kicsik azt élvezik benne :D Alexnak, ha fáj a pocija és még nem hatott a chamomilla, akkor felkötöm, kicsit még nyöszörög és elalszik, mivel megfelelő nyomás alatt van a poci és zsupsz, volt fájás, nincs fájás. Meg egyébként is a legtöbb fájás elmúlik anya közelében :D:D

Geo még nem irt... jövök, ha van valami infóm! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

jo reggelt! :)
na a tegnapi ejszakai beetetes utan ma negyszer kelt a muki enni :) de igazabol sosem viszi tulzasba, ejjel szerintem kevesebbet eszik. meg fura nekem, hogy nem reggelre leszek tele tejjel hanem inkabb delutanra, es ellentmond az ismereteimnek :)

elfogyott az urticam.. no sebaj, ez lesz az egy nap szunet :) szoval egy fiola egy heti adag. mondjuk ha szamoltam volna akkor nem er a dolog varatlanul :) 9 eve amit mancival szedtem az nem fogyott el ugy emlekszem, de nem is ilyen kiszerelesben volt, kisebb bigyok voltak de tobb.

luna6

szegeny aronnak megont faj a hasa, ugy tunik ez nalunk egyre inkabb delelotti program. itt vergodik a karomban tobbnyire csendben, mert szivja a cumit homlokhorpadasig es horkol meg horog mint egy kis vadmalac, razza az oklet, a fejet, rugdos, feszeng, csukott szemmel mert gondolom inkabb aludna. vagy enne, na de meg ket oraja sincs, hogy evett...a pocaknak meg az ugysem hasznal

luna6

Geo, nagyon sokat gondolok Rád, alig várom a híreket.

Este nálunk is szenvedés volt, 2,5 órán keresztül ettünk, aludtunk, kendőztünk, vizet ittunk!!!, hasat masszíroztunk, izzadtunk...

Megyek, befizetem a nyaralást (Horvátország)! :):):)
Bár őszintén szólva nagyon-nagyon izgulok, mi több, félek az úttól, illetve nem az úttól, hanem az ott léttől, hogy minden oké legyen.
Magyarországi nyaralás még hagyján, de külföld nekem más, ijesztőbb egy ekkora béjbivel.

Kép

Kép
***csilla***

hat egy ilyen nyaralos ottlettol en is felnek ilyen pici babaval. borul a ritmusa, a kornyezete, mas a klima... hat en tuti nem tudnam elvezni a tengerpartozast most (pedig itt van nekem percekre) mert a muki allando programot szolgaltat igen valtozatosan. ilyen szempontbpç tok mindegy hpgy hatart lepsz e vagy sem, idegen kornyezet es nekem kiszamithatalansagi tenyezokkel teli. mindemellett sokan mentekmar ilyen aproval es biztos rendben tuleltek, ugyhogy nektek is menni fog! :)

luna6

Mindenki pihi napot tart??? :D:D

Mi voltunk védőnéninél és 4990gr a fiam a digitális mérleg szerint... Had ne mondjam, hogy ez még Hannán is túltesz, pedig ő se volt kicsi. 39es már a feje és 40,5 a mellkörfogata. Az kb 3 hós babának megfelelő... Most azon gondolkozom, hogy mekkora lenne, ha 2 óránként nyomná magába a kaját... Hogy én mit fogok kapni a dokinénitől??? :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Pihinap... peeersze, ugy van ez a bebik mellett :) faaajnak a melleim :)
Na most az van, hogy neha feltoltom a gyereket cumibol, mert mintha a mellbol nem jonne mar neki... tegnap feltoltottem 30-al, utana lefejtem a mellembol 30-at :) ma feltoltottem 40-el, a maradek lefejesebeol is lejott (fel ora szopi utan) 30... en nem ertem mi ez a kajakorforgas :) Lehet ennyire nehezen jon belolem valoban? :)

luna6

Vok:

Szép méretek!!! :D :D Mi is hasonló cipőben járunk :D
Figyu: hogy érted el, hogy a fiad ne olyan gyakran egyen? Én egyszerűen nem tudok mit csinálni, hogy húzzam az etetési időd. Úgy visít, mintha a bőrét nyúznák. Hát persze, hogy megsajnálom, és inkább megetetem. :roll:
Vendég

Heni, enyim is kezdi ezt a tendenciat felvenni... en delelott olbebabaztam vele (ez neked lenyegesen nehezebb lehet a csajszi mellett) es kapott cumit es azzal csillapitottam a rohamait... volt kozben hafajas is meg kajaroham is :) igy kihuztam 2,5 orara... na csak mert a mellbimboim rongyosak :) a sulyat nem ismerem, lehet jobb is nekem :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.02 13:55-kor.

luna6

Sziasztok!

Olyan megnyugtató, hogy ti is írjátok a pocifájást, meg a kevés szopit. Nálunk is ez van sajnos. Nati egész nap nyűgös, általában csak este nyugszik meg, szenved a melegtől, a pocakfájástól. Mi Infacolt és Chamomillát adunk neki, a homeósat mégcsak 2. napja, de remélem hatni fog neki. Köszi Vok!!!!!!!!

Keveset szopizik, de többször kér, már 2. napja fejek én is, tegnap az egyikből lejött 100.

Ha a kakija egy picit darabos, az szerintetek mitől van?? Nem emészti meg rendesen a tejet? Ezt el is felejtettem kérdezni tegnap a védőnőmtől. Hátha ti tudjátok.

Nagyon szeret ölben lenni, hiába, hogy tőlem mégjobban izzad, nálam imád elaludni, de ha leteszem, nyöszörög, és 10-ből 2 alkalommal alszik csak vissza.
Tényleg nehéz ez az első időszak, de vígasztal, hogy nem csak az én babám csinálja, és akkor nagy baj nem lehet.

Drukk Geonak, azt hiszem ma indítják neki, ugye? Izgulok érte és Móniért is.

Üdv az újaknak, érezzétek itt jól magatokat Kép Meleg van!

Kép
jenny29
Mór

Jenny, olyan a 'darabos' kaki mintha apro lenmagmeretu kis buborekok lennenek benne? Az a teljesennormalis anyatejes kaki verzio, szal full oke es rendben van!!! :) (enyim is alkotott ma ilyet :))

Nagyon edi ez a lanyka, Liliannam azt mondja milyen naaagy! :) Mondom 2 nappal nagyobb Aronnal :) Enyim gyerek badiban es rugibannyomja. Nalunk nincs veszett kanikula, mondjuk hideg sem, de enyimnek nincs melege.

luna6

Heni:mi is hasonló cipőben járunk :-)
az enyém is állandóan üvölt és bizony ha cicicumira rakom bizony szivja is amig el nem rakom - egy igazi falánk kiscsaj!
most alszik éljen éljen
Vendég

[quote="luna6"]n írta:luna6a felkelt es megint a nagyhalalt adja elo, eheztetik, nem adnak neki enni :D

ez nagyon tetszik :D :D

Nálunk is ez van...

Kezd kibírhatatlan hőség lenni már a lakásban is. Tegnap még egész jó volt, no de a mai nap már nem annyira.

Jenny:

Nagyon aranyos Nati, ahogy alszik. Tiszta Hawaii. :D
Vendég

Édes Aron is, Nati is.

Szegény Nanetto, hogy ennyire küzdötök a meleggel, és sokat sír Esztike.

Mi is ma megyünk Espumizan cseppet venni, mert Szendét is utol érte a hasfájás, szerencsére du. szokott jönni inkább, a délelőttök nyugisak.
Meleget tökjól bírja, viszont sjanos 2 napja kinyitottam a tápos dobozt, változatlanul szopival kezdünk, és ami van lefejve, azzal pótolok, de sajnos nem midnig elég, akkor egy kis táp is hozzá. Viszont megnyugodtam, hogy így nem hal éhena baba, reménykedek, hogy a tejem szaporodika nyugitól. A védőnő azt mondta, hogy ha 7-8x eszik/nap, akkor neki már 90 g-okat kell/alkalom. Hát mi ezt nem mindig tudjuk elérni anyatejjel .( ezért 1-1 alkalommal pótlok egy kis táppal. Talán elhagyhatjuk majd.

Éjjel változatlanul egyszer kel Szende (kip-kop és hurrá). Tegnap voltunk dokinéninél: fejméret 37-es (nem újdonság, ekkorával született) súly 3900 valamennyicske, mellkörfogat ;) asszem 35-ös. És minden O.K. a picúrral, éppen ma 3 hetes.

Kezd napirendünk lenni.
Nagyon édi, kezdünk összeszokni, ha panaszkodik, eléggé be vagyok ijedve, úgyhogy a hasfájás alatt végig ölben, masszírzás, torna a kis lábaival, puszik, és szárazcumi (amit eredetileg elő sem akartunk venni ugye) és dédelgetés ezerrel.

Geoonak nagyon drukkolok, alig várom a hírt.
Olvaslak ám Benneteket, csak nekem még nagyon időigényes a babázás, a sok fejés, és ha alszik, napi egyszer én is igyekszem vele, hogy jó sok tej legyen és nyugodt, határozott, szuperanya, khmm... ;))))))
detti_10

Kép
reggeli mosoly
detti_10

jah, akartam írni, hogy a tejleadó reflexem, vagy mim, persze kiváló, éjjel ömlik, ha babára gondolok, vagy jön a szopiidő, spriccelve jön, pohárkákkal járkálok, nyakamban egy tatrapelussal. Ha szoptatok, a másik cicimből is folyamatosan csepeg. Nem értem, ha ennyire O.K., miért nem dől a tej hihetetlen mennyiségben?
detti_10

Detti: Akkor nem kellene gondnak lennie a szopiztatással. Minden érzeted megvan, ami a szoptatáshoz, tejtermeléshez kell.
Nem lehet esetleg, hogy Szendének rossz a szopási technikája? Esetleg az hogy csak addig hajlandó szopizni, míg jobban ömlik a tej (az elején) és később mikor már meg kell dolgozni érte, akkor feladja. És ha a pótlást is cumisüvegből kapja, akkor ugye abból is könnyebben folyik a tej...

Ne vedd zokon, amit írtam, nem akarlak én semmire sem rábeszélni...
Vendég

Detti, hasonloan indultam en Mancival, azzal a kulonbseggel, hogy nekem nulla tej 100% tap volt a kiindulasi alap :) Vissza lehet csinalni, lehet gyartani tejet!! Csak teny, hogy macera. Nalam az volt a menet, hogy minden alkalommal szopi mindket oldalrol, utana betapolas, majd fejes mindket oldalrol. Emelle homeos bogyi (ez az urtica tenyleg jo dolog!) es lassan ahogy lett eredmenye a szopasnak ugy csokkentettem vissza a tapeszer adagjat. Ehez a vegefele a folyamatnak, hogy biztos legyen a dolog kellett egy merleget kolcsonozzek, hogy lassam valoban lett tej :) Es aztan maradt jo sokaig is, szoval meg lehet csinalni. Csak kovetkezetesen sok meloval (nekem durvan 6 hetembe kerult ha jol emlekeszem a 0 tejrrol a 100% anyatejre tornaszni)
Ja meg egyet: itteni ismeros (majusi babas volt emlegettem mar, csak idekoltoztek) a babajaval a het vegen fertozes miatt korhazban volt, marmint ottartottak a bebivel. De ebbol az a lenyeg, hogy adtak neki elektromos fejot, mert nem szoptathatott... szinte pillanatok alatt ott tartott az elektromossal, hogy egy mellbol lejott neki 150ml is... kezivel odahaza ilyen sosem. Mire abbahagyta az egyik mell fejeset kellett kezdeni ujra a masikat, es azt mondja mar megvaltaskent varta, hogy szoptathasson, mert ennel a mennyisegnel tenyleg mar fel akart robbanni :) Szoval ezek szerinte a leghatekonyabb (ha valaki birja) egy elektromos kutyu. Bar ez a kezi avent is fonyeremeny szerintem.

luna6

Heni, enyimgyerek is belustul a vegere :( de hatha meg erosodnie kell, vegulis csak masfel hetes, es nem hagyom ot elkanaszodni. De kb csak ezzel tudom magyarazni amit irsz, hogy a veget bedonti uvegbol, es kiderul, hogy annyi vagy kozelannyi ott volt meg feltalalva... :?

luna6

Detti: szerintem is Heninek van "igaza" szóval szerintem nincs baj a tejtermeléseddel - úgy írtad le az eseted mint az enyémet :-)
szóval én azt vettem észre hogy amig ömlik Eszti szájába a tej addig édi-bédi ha küzd akkor a lábaival kalimpál és néha SÍR is :-) de hát én nem cserélek cicit tessék dolgozni és aztán dolgozik - ezt onnan látom hogy a feje is kipirosodik - de most már tudja és hát dolgozik :-) és tej is van!
Vendég

Nanetto, makod van, hogy dolgozik. Enyim van, hogy bealszik... es hiaba kinalgatom, semmi. Majd leteszem es max 10 percen belul kiveri a palavert :) De visszapotolt anyataejet is max egyszer kapott eddig egy nap... erdekes modon jellemzoen delelott, valahogy en akkor szoktam lejebb merulni. Goldolom talan az ejszakai nemfejes kovetkezteben.

luna6

hát mákom nincs jobb lenne ha végig ömlene!!!!! ...
de hát nem akarom rászoktatni a könnyebbre igy is egyszer rárakptam a másikra mert azt hittem a balban nincs ! hoztam a fejőgépet rákapcsoltam és dőlt belőle!!! egyszerűen lusta volt

na most elmegyünk sétálni!!!! holnap meg egy igazi partyra vagyunk hivatalosak!!!! és jövőhéten meg halleluja megyünk anyuékhoz ... fuuuuh el sem hiszem!!!! :-)

ma megfogtam az ollót és levágtam a hajam a pasim kértem meg de rájöttem jobb ha ő nem vág semmit :-) tök jó lett (fru-fru) ferdén vágtam mindenféle szögből! :-)

ma elég nyugis a napunk!!! csak a lakás úszink ha Konkri látná!!! gyerekek ... nagyon brutál ahogy élünk .... minden a kuplerájban a morzsában ahhh nem is ecsetelem! a bevásárlószatyrok a földön - mintha nem is én lennék!!! viszont a pakolás helyett aludtam 30 percet! és a párom meg is dícsért!!!! meg le is fotózott!
de leheet hogy csak a mellem miatt mert kikandikált :-) :-) :-)
Vendég

Sziasztok!

Na, jöttem megnyugodni, hogy nektek sem úgy megy a dolog mint a rózsaszín babás reklámokban. :D
Én kétszer beszéltem már a védőnővel, hogy segítsen, aztán kiderült, hogy nincs pánik, csak meleg van, és mindent jól csinálunk, eleget kap enni a baba, normális az étkezései száma, és nagyjából a 3 órát is tudjuk tartani, bár inkább 3,5 óránként eszik.
Csak a kurva meleg, az ne lenne, ezt nem csak Ő viseli nehezen, alig akar elaludni napközben evés után, aztán mire elalszik, lassan már megint enni kell, olyankor pelusozással kénytelen vagyok felébreszteni. Én is gyűlölöm, mikor idebent már 28 fok van, nagyon szar. Pedig keresztszellőztetés, meg minden. Éjjel le bírtam nyomni a hőmérsékletet a gyerekszobában 25 fokra, fú, nagy siker volt.

Én meg izzadok, mint az állat, reggel, este zuhanyzom, napközben eddig még nem volt rá érkezésem, pedig jólesett volna, de ez van. éjjel tiszta víz lesz a takaróm, párnám, le kell cserélnem az ágyneműt is holnap, de ehhez sem volt erőm ma.
Házimunka: ma mostam, Balázs porszívózott, anyós főz minden nap. Én mosogatok, más nem történik, szemétlevitelen kívül, ez van, majd idővel. :)

De határozottan érzem, hogy alakulunk, kezd visszatérni az önbizalmam szépen lassan.

Mi egyszál bodyban nyomjuk, így is félek nehogy megfázzon, hülyeség, mi? :D

Tej nálam ugyanaz: 10-20 mili, vagy nulla, a procedúra ugyanaz, mint amit Luna leírt, mérés, szopi, mérés, táp, fejés. Éjjel nem fejek, és az elektromost sem minden alkalommal használom, elkerülendő a mellgyulát, mert azzal sem jön belőle semmi, mint ahogy kézzel fejésnél sem. Én 6 hétig vagyok hajlandó ezt a procedúrát nyomni, már így is néha úgy érzem feladom, de szerencsére a baba nem is hagyná, igényli a szopizást is, még ha kevés ideig is tart csak. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geo??? Nincs valami híretek róla?

Na, előleg befizetve, de komolyan mondom, én most nem várom ezt a nyaralást, mert akkora bennem az aggodalom. Szüleim is jönnek egyébként, de ez nem változtat semmit az én félelmeimen. Viszont Párocskám meg annyira örül, hogy mégis lesz tengerpart, annyira cuki, ennek viszont nagyon örülök, hogy Ő így örül.

Szétesik a fejem és még csak most jön az esti műszak, ah.

Vettem Mecsek baby teát, mert tegnap a vizet is nagyon itta Léna, ezért megpróbálom és már tegnap hajnal óta nem volt kaki (eddig csak egyszer volt ilyen) és félek, hogy szegénykémnek jön egy üvöltős, pocakfájós estéje/éjszakája. Már előre rettegek.

Atya ég, milyen adagokat "kellene" enni a babáknak!?!?!? Mondjuk a tápszeres dobozon is az van, hogy Léni mostani súlya szerint 5x170=850 lenne a napi adag, az én drágám még 500 környékén, de inkább alatta jár és mégis szépen hízogat.

Detti, de cukika Szende. És látom, már neki is van fülbevalója. :)

Kép

Kép
***csilla***

Hali!

Luna, aranyos Lilianna, hogy nagynak látja Natit! :)

Hát csajok, Nati alszik több, mint egy órája, tök örülünk neki! Előtte evett is viszonylag rendesen. Nálunk meg pont a délelőttök strapásak.
Én nem tudom, mennyit eszik, nem mérlegeljük, de egy mellemből már le tudok fejni 100-at, most vagy a gyerek eszik keveset, vagy én termelek szépen, ami persze nem baj. Már fagyasztgatom le a tejecskét neki. Szerintem is áldás a kézi Avent mellszívó!

Nati is ezt csinálja Luna, hogy éhes, eszi az öklét, adok neki, eszik kb. 15 percig, aztán elereszti a cicit és bealszik. Felébresztem, büfi, másik cici, abból is eszik, de csak pár percig, és megint bealszik. Remélem ez csak a meleg miatt van, mert azóta csinálja. A védőnő szerint kerekedett a pofija, szal remélem eszik eleget.
Nekem is olyan soknak tűnik az az adag, amit írtok, hogy meg kéne ennie egy ekkora gyereknek.

Az Urticát meddig lehet vagy kell szedni?

Nálunk 29, 30 fok van a lakásban, védőnő is mondta, hogy vetkőztessem le nyugodtan, ő már egy érett baba és nem fog megfázni. Éjjelre azért ráterítek egy textil pelust, vagy kap egy ujjatlan napozót.

Ja és még mindig nem fogadja el a cumit!!!!!! Hogy lehet rászoktatni? Eddig félálomban szívta cirka 30 percig, de ahogy éber lett, köpte is ki és fintorgott. Már próbáltam úgy is, hogy bekentem anyatejjel.
Jó lenne, ha szeretné, mert sokszor azért is kéredzkedik mellre, hogy megnyugtassa magát. Ezt kiválthatná a cumi, és akkor néha tudnék valamit úgyis csinálni, hogy nem lóg egy gyerek a mellemen.
:)

Kép
jenny29
Mór

Szerintem lehet Heni, hogy néha az a helyzet, amit írsz, h Szendi belustizik, de sajnos pont tegnapelőtt volt olyan, hogy 30 g-ot szopott ki a cicimből, és utána fejtem, nos, és kb. 10 ml-t sikerült. :(( ma viszont volt egy 70-es szopi, s utána tudtam majdnem 30-at fejni. :D Érdekes. Nem adom fel, és hála égnek a baba sem. Hozzátáplálás emmiatt muszáj volt, mert 50-60 g-okra tudtam kihozni az összetetést/alkalom, lefejt tejjel... :( de hiszem, h visszaáll még a csak szopi. homeós cuccot szedem.
detti_10

Jenny, 100at lefejni?! basszus, nekem eddig meg egy teljes napi osszfejesem sem volt annyi :) tegnap volt 90 az ossz napi, ma meg sem kozelitem, tan olyan 50-nel tartok. Na de mondtam en ugye mindig is, hogy en nem vagyok egy jol tejelo fajta. Most volt az iment az a pont, ahol asszem attertunk a 2 mellre. Kerdeses, hogy a kovetkezo etetesre hogy lesz ebbol vacsora... aztan majd beall persze, csak most igy elsore kivancsi vagyok mi lesz ebbol :) De van tartalekom a hutoben meg, ha kell.
Na es ahogy kell elfogyott az urticam, mondom sebaj, akkor egy tubus egy heti (asszem ezt mar irtam :D) es akkor ma kihagyom, holnapra veszek... aha, majd megrendelik es lesz jovo hetre :) vagy mar ezt is irtam? Ugyhogy itt vagyok urtica mentesen, de legalabb chamomilla lett. Hatha nalunk is bevalik.

luna6

Nyuszi, te meg ne aggodj, mindenkinek vannak nehezsegei (szerintem) csak van aki max nem vallja be :):D
Es a ketteskenel mar te is abban a pozicioban leszel, hogy tudni fogod mire szamits, mit vallalsz :) Tudom, sokat unneprontottam a terhesseg elejen, hogy ilyen meg olyan lesz, es nem ugy lesz, hogy csak a szulesen legyunk tul es onnan jon a szepvilag :) De ezt ugyis a maga boren tapasztalja meg/ki az ember. Viszont jelentem (ha lehet meg okoskodnom kicsit) tulelheto a dolog! :) Es a vegen tudni fogod, hogy irto nehez volt, de igazabol megszepul azert :) Meg hat azert ez most is szep. Az ember lanya (en legalabbis tuti) ambivalens ilyenkor, karomkodik is (esetleg csak magaban) elege van (esetleg csak titokban) hocipoje tele es legszivesebben kiszaladna a vilagbol... de csak ugy ot percre, mert aztan meg rohanna vissza tunderbogarahoz, a babaszagu (na van akinel meg mindig sehol semmi babaszag? :D:D) gyerekehez, a kakis pelusokhoz de a mosolyokhoz a csuklasokhoz es bufikhez is :) Elegunk van es megis imadjuk az egeszet, mert hat ha nem igy lenne az ember nem duplazna, triplazna :D

luna6

Egyebkent, hogy masokba lelket ontsek... hat ez a mai nap...ez a gyerek nem alszik, csak meltatlankodik, bog, keres (ennyi kaja a foldon nincs, nem is lehet ehes, de megis pont ugy csinal) es halvany lila sejtelmem nincsen igy a 3. eseteben sem, hogy mi a fene van most ilyenkor?! :)

luna6

Sziasztok

ITTHON VAGYUNK!!!!!!!!! Most mar Lola is es en is jol vagyunk. :D

Nehany kep, aztan ha egyenesbe jottunk, meselek is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem dejo!! Vegrevegrevegre!!! mAr ugy vartam, hogy jelentkezz, es pont ilyen jo hirekkel!!!!
Edes Lola tenyleg, de a lanyok is szepsegesek!!!
Nah ez a nap fenypontja ma, akarki akarmit is mondhat :D Szuper hir!! Udv otthon!!

luna6

Sziasztok!

Én Móni "másik"topikjához tartozom és híreket hoztam róla,róluk,gondolom már Ti is izgultatok érte!

Szász Gergely Zoltán 4240 grammal, 54 cm-rel, és szőke hajjal látta meg a napvilágot!

A részleteket majd Ő elmondja.

További szép estét Nektek és jó babázást,láttam csodaszép gyerekek születtek :wink:

juba0

Édes Aron is, Nati is. Gem gyönyörűek a gyerekek.

Móninak is sok boldogságot, tejcsit és minden jót kívánok :)

Az én lányom ma nagyon nyűgös volt, nem volt jó neki semmi.

Nyaralás: mi is megyünk 9-16-ig nyaralni Harkányba, igaz ez nem külföldön van, de mégis megyünk valahová.

Ma elég sokat sétáltunk :)

Geo gondolom már babázik :) Remélem jól vannak.

Kép
Vendég

Most nezem csak Juba, te is rendesen a finisben vagy!!! Hat minden jot, konnyu szulest es lehetoseg szerint konnyu atmenetet a ket aprogyerekes letbe!! :)

luna6

Sziasztok!

Georól nincsen hírem, pedig nézem a telcsimet... :?

Móni!
Hatalmas a fiad! :D Gratulálok!!!! :D:D

Juba!
Köszi a hírhozást!! :D

Gem!
De jóóó!! Nagyon kíváncsi vagyok mi történt veletek! Nagyon izgultam már...
Édesek a csajok együtt :D:D

Luna!
Na, a szívemből beszéltél... épp most volt egy ilyen rohamom... 1 órát aludt Alex, erre felébredt. Még nem volt kész a kaja, akartam volna zuhizni, mert büdi vagyok a melegtől stb... erre felébred. Szívem szerint kiszaladtam volna a világból is. A tököm tele lett. Ádám szexet és kaját akar, Hanna játszani, közben én meg eltűnök a béka segge alatt... :?
Na, de Alex visszaaludt, én megnyugodtam, kaja mindjárt kész :D
És visszatértem a régi énemhez. :D És mindjárt megyek zuhizni is és ALSZOM!

Te meg ne parázz. Ultrica nélkül is bőőőven lesz tejed! Igyál gyümölcslevet. És a változatosság kedvéért: BÍZZ magadban :D:D Szerintem nem lesz baj!

Jenny!
Hááát, nekem lövésem sincs... Hanna elutasította a cumit, Alex is kiköpi. Eddig 3x ha sikerült vele elaludni. 1 gyerekkel nem olyan vészes ám :D Csak kis türelem kell hozzá. Legalább Te is alszol vele, ha ciciztek...
Kendőből, ha mondod melyiket szeretnéd, akkor tudok csak árat mondani :D:D

Detti!
Szerintem kapkodsz és nem bízol magadban eléggé. Idő kell a tejnek és a szopival tudod a legjobban szaporítani. Ha meg bealszik a kicsaj, akkor keljen csak fel, ha éhes és kapjon újra. Kell a hátsó, zsíros tej neki. :D És még mindig azt mondom, hogy nagyon rá vagy parázva arra, hogy mennyit eszik. Lehet, hogy neki nem is kell ám annyi egyszerre. Nem lehet mindenkire ugyan azt ráhúzni. Bízz magatokban!

Heni!
Kendővel szoktam kihúzni az időt. Most már igazából magától is csak 2,5-3 óránként eszik. Az első pár nap volt csak nehéz. Akkor még zöld volt a kakija és semmilyen szer nem segített rajta igazából, akkor elfogadta még a cumit is 2x :D és azzal bealudt... Ma meg adtam neki fecskendőből vizet, az is bejött neki :D Nem aludt tőle, de legalább elvolt, mint befőtt és csak nézelődött :D

Voltak nálunk Hariék. Bencének a hangját nem hallottam :D Cuki is pasi. :D Lili kicsit nyűgös volt, így az anyukája is... de voltunk fagyizni, eláztunk egy nyári kis záporban :D és tudtunk egy picit beszélgetni. :D

És csatlakoznék a nyűgösök táborába. Szerintem Alexnak is elge van a melegből. Ma a legjobban a fürdőkádban érezte magát. :D Én jelentem kirohanás jelentése: Fáradt vagyok :D De próbálok ma aludni. Hanna lent akar aludni a nagyanyjánál... kíváncsi leszek, mert ez a mutatvány eddig 1x sikerült. :D Anya függő a lelkem...

Eszter
Kép
Kép
vok

jajj csajok annyit írtam, és az egész elszállt :twisted:
magamban elnyomtam egy cifra káromkodást... :wink:

no, mi még mindig egyben :P
de jelentem, holnap a topik utolsó babája ismegszületik majd :lol:

nagyjából annyit írtam, hogy tegnap nem nagyon sikerült a mai szülésre koncentrálni, meg andrással egész este balhéztunk, szörnyű éjszakám volt...

reggel meg hívott a dokim, hogy tele a szülőszoba, na én sejtettem, hogy ez lesz.

de azért délben bementünk vizsgálatra, csak UH meg méhszáj volt, meg egy felhőtlen, vidám beszélgetés a dokimmal, és megbeszéltük, hogy
HOLNAP FÉL8KOR INDÍTJA ezt a kisembert, akinek már 9napja magától ki kellett volna bújnia :P :lol:

és megmondom őszintén, már rég voltam olyan vidám, és boldog, mint amilyen ma voltam.
végre be tudta az agyam tárolni a szülést, el tudtam rá kezdeni hangolódni, vége lett a bizonytalanságnak.

kórház után meg elmentünk ebédelni, meg moziba :lol:

aztán andrás itthonról dolgozott én meg aludtam.

vacsira meg András főzött titokban egy nagyon fincsi kaját, most pedig lassan lefekszünk aludni. reggel még hajmosás, aztán irány a kórház!!!

mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok, sok erőt a meleghez és a hasfájásokhoz,
holnap szülök!!! :wink:

ja igen!
Folti Kirája besárgult, még nem jöhetnek haza, de ezenkívül minden okés velük!
Vendég

Gemnek gratula a szépséges kislányhz, és hogy hazajöhettek!!! :P
Vendég

(ma még a két gézengúz kutyát is megfürdettem, hogy illatosan várják a Manót :wink: )
Vendég

Geo: holnapra egy feledhetetlen - pozitiv szülést!
Várunk vissza és nagy boldogságot és gyönyörű szép napot nektek 3-ban Dáviddal!!!! holnapra!!!!!
Vendég

Nagyon gratula Móninak a babához, és Geonak is hogy holnap lesz a nagy nap. Nekem sokkal könyebb lett volna, szerintem, ha tudom előre a pontos dátumot.

Anna, hogy szoktattad rá Jázmint a 3 óránkénti, és nem az igény szerinti evésre? Szeretném ezt én is elérni, könyebb lenne tervezni. Ma este is szopizott 50 percen keresztül, mindkét ciciből, és amikor otthagytam tömte a kezét a szájába. Nyilván nem lehet éhes, a cumi nem kell neki, és csak sírdogált, de szerencsére csak pár percig.

A másik hogy többen írtátok az Avent mellszívót. Ezek szerint akkor csak én vagyok a béna, vagy nincs hozzá elég türelmem, kitartásom. Nekem egyszerűen nem megy, alig 10 ml tudtam fejni, úgy hogy nem is abból evett Tökmag. Mondja meg vki a helyes technikát...Lécci, lécci

A masszázs tök jó volt, és annyira büszke voltam, mert Dorka volt a legkisebb, és nem sírt egyáltalán, hanem érdeklődve figyelt. Viszont este itthon nem tetszett neki, akkor ordított :) Azért nem adom fel, minden nap fogjuk gyakizni.

Gem, nagyon édes Lola, és Luna, helyes ahogy fürdeted a babát, tetszik.

Kendőn még gondolkozom, igazán csak itthon venném hasznát, nyilván vezetés közben nem fogom magamra kötni a bébit, viszont remélem hogy elmúlik a hasfájás, és akkor meg nem lesz rá szükség itthon sem.

Teához vettem köményt és ánizst, de szerintem az lesz hogy én fogok inni belőle, hátha az is segít, plusz nem parázok majd attól hogy nem lett-e túl erős, vagy hasonlók.

Most megyek, már megint én vagyok az utolsó :D Egy gyors zuhany, aztán etetés, és remélem hogy alvás, bár ma sokat aludt Dorka napközben...(remélem a meleg kiütötte, és azért, nem pedig mert műsort akar éjszakára)
tatim

Geo!
Itt is: Kitartás és naaaagyon gyors szülést kívánok! :D
Várom az smst!!!

Tatim!
Bár nem engem kérdeztél, de válaszolnék én is.
Hány hetes most a csajod? Nincsen vonalzód és így nem tudom :D:D
Én nem akarok bele blabla, de az időre etetés sokkal nehezebb, mint az igény szerinti szopi ám. Az, hogy tervezhetőbb, az egy dolog, de a gyereked nem fog csak úgy 3 óránként enni, azért keményen meg kell vele küzdeni, át kell alakítanod ezáltal a kis megszokott életét és azt nem hagyják ám olyan könnyen.

Alexnál én most úgy húzom az időt, hogy ha nagyon gáz van, akkor kendőzünk, ha meg nem, akkor séta, beszélgetés, nézelődés.... (Nagyon szereti nézni a fényt :D) és rugalmasan etetem. Tehát, ha még lenne 40 perc a 3 óráig, de már nem lehet húzni az időt, akkor cicizünk, és ha cicizés után fél órával megint kér, akkor is kap, nem gond. Az még bele fér abba, hogy elfáradt a szopiba, de még éhes. Ezt Hannával is így csináltam, ha jól emlékszem. Ezáltal igazából tervezhetőbb az életed, de mégsem pontosan 3 óraként eteted a kicsit, hanem az ő igényei szerint is. (lehet, hogy túl kompromisszum párti vagyok? :D:D)

Ja, az időre etetéssel a szopi hossza nem fog ám változni. :D

A kendővel remekül lehet utazni is :D Bár ha csakis kocsival fogsz közlekedni, akkor ezt nem reklámozom. Mi a bevásárlást is kendővel csináljuk, de csak azért, mert Alex nem igazán van oda a hordozóért. Hannával óóóórákat bírtunk a hordozóban vásárolni, nézelődni. :D Ez is gyerek függő :D:D

Délutáni hasfájósok:
Nem találom ki írta, de a babák általában délutánra purcannak ki a sok ingertől. Az nem biztos ám, hogy a pocija fáj. Kipróbálásra tudom ajánlani a Lycopodium C15-öt. az pont arra a pocifájásra van :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Pötiben gazdag jó reggelt kívánok! Very Happy
Meghoztam a Fiatal úr képeit és az apuka üzenetét.

"Ezennel kozhirre teteti:
A mai napon 18:29 orakkor megszuletett 4240 grammal és 54cm-el Szász Gergely Zoltán.
Baba es anya egyarant jol vannak.

Ifj Szász csalad Smile"

http://picasaweb.google.com/szasz.z/Pot ... ju7JrGqgE#

Kép
Kép
Kép
gremese

Móni:
Gratulálok a fiatalúr születéséhez!!! Kívánok sok boldogságot, egészséget az egész családnak!!!

Gem:
Nagyon szépek vagytok a fotókon. Örülök, hogy jól vagytok, és hogy végre otthon lehettek ötösben! Írd meg légyszi nekem, hogy Lola milyen méretekkel született, mert az kimaradt a táblázatból. Köszönöm

Geooo: Mennek a drukkok. Kívánom, hogy szép és pozitív élményekkel teli szülésed legyen! Gondolok rád!

Nekünk szuper éjszakánk volt (el ne kiabáljam). Apró emberke 9-től hajnal 3-ig aludt, utána szopi, majd újabb menet alvás terén reggel fél 8-ig. Végre elmondhatom az éjszaka kialudtam magam. :D
Vendég

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: