A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

[quote="kri07"]S írta:kri07ajnos fogalmam sincs, a dokim nem szokott súlyt mondani, csak a méreteket.

Az uh becsli a súlyt.

Kriszta
Kép
cherryke

Igen, azt tudom, de a dokim nem szokta mondani. :o

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Cherryke; jajj nagyon sajnalom! Ilyent mar hallottam hogy a fajdalmat a meh rugalmatlansaga okozza, en ennek is tudom be hogy most sokkal kevesbe faj minden odabenn mint Annanal.
Hogy 22 hetesen mekkora volt nem tudom, 24 hetesen 640gr.
De majd a 32ik het koruli sulybecslesnek van valami jelentosege is.

En is sozktam hulyesegekre gondolni ha kettesben maradok Annaval mert se kocsi se kozelben hivhato segitseg, de ha menni kell a fejeknek hat menni kell.
En probalok mindig mindent ugy csinalni mintha itthon lenne, es alt meg nyugodtabban is telnek a napok mintha az estek vele zajlanak.
Azt mondjuk nem tudom milyen lesz ha a kicsi is itt lesz es egesz napokat egyedul leszunk foleg telen, de hat ez van, helyt kell allnunk:(

Kilok: velem is elszaladt a lo csak nem tudom mitol:( Annyira azt ereztem tuti nem hiztam az utolso merlegeles ota max 1 kg-ot, erre 3mat is. Ami alapbol nem rossz , csak a java meg ez utan jon( sajna naloam ANnanal allt a heti egy kg plussz a vege fele:(( )

Nah megyek fozni, itt a hugom is, ocsem is bar a ferjem meg nincs).
Fujj holnap terheles:(((((
Ami persze nem gaz, maga a vizsgalat csak ma nagyon kell figyelnem mit eszem:)
Es 9 utan mar semmi:(

KépKép
tavasziszel

Cherryke, sajnálom, hogy feküdnöd kell. A súly miatt nem szabad izgulni, nekem is elég kicsi volt a 20 hetes UH-n, de ilyenkor már nagyon eltérően fejlődnek a babák. Ráadásul ezek a tippek általában nagyon pontatlanok.

Kri, a légitársaság kér igazolást? Néztem a Wizzair oldalán, ott csak azt írják, hogy 34. hét után nem visznek el. Mi is repülünk másfél hét múlva, de nem gondoltam, hogy kell rá papír...

lynnn

En is ugy tudtam a 34ik hetog nem kell igazolas....
De Kri minden ok lesz !

KépKép
tavasziszel

Több helyen megnéztem az átlag súlyt. 22 hetes 430 gr.

24 hetes 600gr.

Megnyugodtam...

26.hétre kérek 4D-s időpontot. Akkor érünk rá. Ott pontosabban meg tudják mondani a méreteket is.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Már vagyok, csak visszaolvasok. Aztán írok....

Kép
mók

Kedves Babavárók!

Eladó egy natúr fenyő kiságy, a legfelső és a középső állás között egy plusz furattal így 4 magasságba állítható, 2 gyermekünk használta, egy-két karcolás és a forgó játék rögzítőjének a nyoma van benne, de szép állapotban van. Brendon márkájú. Fekvőfelület 60×120 cm.
Szétszerelve vihető el, az ára 5000 forint.
Van néhány rácsvédő is, azokat ajándékba adom hozzá.

Akit érdekelne írjon privit. :wink:

Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Lynnn,
mi Ryanairrel megyünk Pozsonyból. Ott úgy írják, hogy a 28. héttől kell igazolás és azt hiszem max 36 hétig lehet repülni. Én pont a visszaút napján töltöm majd a 28-at. Meg elég nagy is a pocim, így inkább beszerzem, nehogy gond legyen. Hallottam már olyat, hogy kismamát nem engedtek fel a gépre. :cry:

Mók,
várjuk a beszámolód! Milyen volt? :?: :?:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Nekem is van, hogy evés, vagy ivás után azt érzem, hogy majd kidurranok, de ez azért van mert növögetünk, a köldököm mellett is nyom a hasam, bár éppen valamiét nyomja ki szerintem a popiát:)
Én is most nagyon savasodok, kaptam egy rágótablettát,ami egyenlőre semmit nem ér. Amúgy ilyenkor a rennie-t ajánlják a kismamáknak. Csak a gyógyszertárban rábeszéltek gastracid rágótablettára. Lehet, hogy kipróbálom a tejet.
Irigyellek titeket, akik csak pár kilót híztatok, rám most kezd felugrálni a plusz kiló. 1 hét alatt fel jött 1 kiló, most vagyok a 25 hét végén, és már lassan 7 kilónál tartok, pedig úgy gondoltam 1 hónap +1 kiló. Pedig egy csomó gyümölcsöt eszem. Én is imádom a paradicsomot, nem tudok lemondani róla:(
Nagyon cukik a babók. Én a 28. héten megyek genetikai uh-ra.Olyan kiváncsi vagyok, hogy nézhet ki a pofikája.
Én jövő szerdán megyek terhelésre, már nagyon túl szeretnék lenni rajta. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül.
Na megyek, mert holnap meló:)
gira06

Sziasztok!

Először is nagyon örülök, hogy amit még pénteken küldtem el is ment, mert a gép lefagyott és azt hittem, hogy minden amit leírtam elveszett!!!

Ice, Ceyla: köszike a tanácsokat, valahogy "magamtól" vettem korpás háztartási kekszet, azt majszoltam Kalocsán a hétvégén kaják között, jó is volt! De majd vigyázok....

Tényleg, te magatoktól vagy doki javslatára szedtek magnéziumot meg kálciumot? Ha igen mennyit? Mert múlt héten hogy így fájdogált a gyomrom meg feszített a hasim én reggel és este magnéziumot szedek 500 mg-ot... jó az?

Lynn: merre utaztok??

Kri: igen, Isztrián van, csak most uram fél, meg minden azt mondja menjünk itt magyarországon, de olvasom hogy te és Lynn is megy és igenis nem lesz baj.. mocorog a kis Gergőm, a kis Tekergő, akkor meg jól van minden nem??? De holnap este dokival lekonzultálom azért , hogy ő mit mond!

Cherryke: ne aggódj, mert nekem 21 het 5 naposan 405 g volt... tehát a tietekhez képes aprócska... mondjuk sokat enni nem is tudok, múlt hét óta meg a reggeli 2 db piritós és nagy bögre tejes kv helyett egy piritós van csak... de ennyitől nem fáj a gyomrom... de vigyázz magadra! És a tágulás miatt vannak a fájdalmak??

Gira: a súly, hát igen, nagy dilemma, de ez kb úgy változik , mint a babák súlya, senkinél nem egyforma!

DInuci: kocsi szép és babóka is nagyon nagyon aranyos :)))))

Tényleg, más téma, intim, de ti házasélettel hogy álltok?? Mert uram a munka meg hogy kislánya is itt van lassan 3 hete hozzám sem ért, persze én meg kívánom, de a végkifejlethez nem érek el, mert valahogy az agyamba be van kódolva , hogy az orgazmus már ebben az időszakban méhösszehúzódáshoz vezet és nehogy baj legyen... bocsika, hogy hülye téma,... de bosszant hogy jól esne egy részt másrészt meg mint első babás félek, babót rakom első helyre......

többieknek pusza

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok! :)

kfmares:nekem pont múlt héten mondta a dokim,hogy most már nem kell szednem a magnéziumot!
hanem vasat írt fel ,meg magamtól calciumot szedek és azt mondta nagyon jó!én úgy emlékszem 3x1 kellett szedni a magnéziumból,de ha megvan a beteg tájékoztatód ott írja,mert nem szabad az előírtnál többet szedni!

Lányok kiwi volnék ti is éreztek feszültséget,idegeskedést?olyan hangulat ingadozást?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kfmares:Jó téma nincs vele gond!Ilyenkor sztem jó is ezeket más kismamákkal megbeszélni,mert ők érzik át amit te!
szóval nekem 2. gyermek lesz,de félünk mindkettem!!
Pont azért amit írtál,de olvastam interneten 1-2 dolgot és még jobban félek,mert nekünk is első a baba,de biztos másnak is!
csak valakiben jobban benne van a félelem valakiben kevésbé!
Az első gyermekemnél egyébként is tiltott volt a sex!
Most nem mondott ilyet a doki,de mi úgy vagyunk vele másképp is meg lehet oldani most utánna meg majd bepótoljuk :D
Amúgy én is kívánom a páromat ezzel nincs gond,akkor lenne gond meg szülés után is sztem,ha most nem kívánnám,mert lehet,hogy akkor megromlana a kapcsolat egy idő után!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: akkro most ne szedjek magnéziumot?? meg gravidát szedtem, de jó pár hete már nem, csak kb 17ig hétig....mert utána tudtam jókat enni... akkor marad a virtuális sex.... majd szóban elmondom apinak mit tennék vele :) csak még 15 hét az nem kevés.... persze urammal készséges vagyok - leszek... csak ő is szeretné ha nekem jó lenne.... de Gergő irányít látom már minket :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

kfmares:én azt mondom kérdezz rá a dokidra,hogy szedjed e,mert tudod minden doki mást mond!
nekem pl az első terhességnél csak a vége felé mondta a doki,ez is érdekes!de most azt csinálom amit ez a doki mond.
háááát szegény párod húzni akarod az "agyát" :) vagy ha neki nem baj jó most az is meg ............ :)
Gergő lesz a babád? :)
mi úgy döntöttünk,hogy Balázs lesz. :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Hát engem eltíltott a doki a házas élettől, amiért szenvedek is. De hát mindent a babóért. Nekünk úgy néz ki, hogy Bálintunk lesz.
Múlt héten elég szépen begörcsölt a lában, bár a doki lejebb vitte a magnézium adagomat, amúgy én Magne B6-ot szedek, eddig 3X2 szedtem, de azt mondta, hogy 3x1 elég lesz, aztán begörcsölt a lábam, és most 6 vagy 5 tablettát szedek naponta.
Iceberg: Nekem gyakori a hangulat ingadozásom. Sokkal parásabb vagyok, hisztisebb, és türelmetlenebb.
Dinuci: De jó neked, hogy már meg van a babakocsi, hát nekünk lesznek bírkózások a férjemmel szerintem. Én úgy készülök, hogy nem csak 1 gyereknek szeretném a kocsit, mert tervben van még egy, szóval jó lenne kicsit jobb darab, de majd ez is kialakul, mint minden :)
gira06

Na sziasztok!
Röviden a nyaralásról: minden nagyon jó volt, 7 napból 6x tudtak úszni a gyerekek. Csak mikor hazajöttünk nekem lelkiismeret furdalásom volt hogy biztos nem foglalkoztam velük eleget meg ilyenek.Szerintem az átkozott hormonok szórakoznak velem mert sokszor van sírhatnékom is meg depis is vagyok egy kicsit.

Kfmares!

Nálunk az ominózus eset óta egyszer volt szex /ez kb.8 hét tartalma/, de mivel a párom engem féltet meg ilyesmi hát az se volt valami fényes /ha le lehet ilyesmit írni /. Párom engem féltett, meg ilyesmik.
Azóta nem próbálkoztunk.

Ceyla!

Az érdekelne hogy tudod-e milyen babás rendszer van a sote-n. Mármint hogy ha megszületik akkor a látogatók csak üvegen keresztül láthatják-e vagy akár meg is foghatják?

Ma egész nap mosok, remélem nem esik eső.

Kép
mók

Nalunk elejetol kezdve no sex van, ami neha kiborit, es neha nem is tudom betartani, bar a nem tul kellemes feluton kiszallunk es mas veget valasztunk modszer volt akkor is, mert en nagyon be vgayok tojva, meg hat orvosilag se nagyon lehet.
Sokszor ha csak szexrol almodom vagy ra gondolok roppant gorcseim vannak:((
Enegm mindez csak azert bant ennyire, mert most meg kivanom es mi vna ha szules utan megint ugy lesz mint Anna utan hogy egylatlan nem, nagyon nem, sokaig nem....
De megert a ferjem nem errol van szo, csak tudom jol nem egeszseges egy ferfitol tobb honap szexmentesseget "elvarni".

Nekem nem sikerult ma a terheleses ugyanis a laborban bedoglott a szamitogepes rendszer igy egy ora varakozas utan miutan kijott vegre valaki kozolni hogy meg kb egy ora mire megszerelik eljottem.
Holnap ujra probalkozok....

Sut a napocska vegre:) voltunk is lenn jatszozni...

HAngulatingadozas: nekem most sokkal kevesbe van mint az elsonel volt, sirni is sokkal kevesebbet sirok...
BAr lehet a vegere mar nem "tudomtartani magam".
Valahogy szerintem amugy azert nem mert alig vagyok egyedul, semmi idom magamra....
De persze jo ez igy csak teljesen mas egy masodik terhesseg.
Neha lelkiismeret furdim is van hogy jajj Borsocskara alig figyelek, nem is beszelgetek vele, alig simogatom....
De en hiszek benne hogy mivel szeretettel varjuk es akarjuk ot, nem fog ram haragudni mindezert:)

KépKép
tavasziszel

gira06:én is ilyen vagyok,de sajnos bármennyire szeretném nem tudom irányítani és kihatással van a kisfiamra is néha meg az apukájára is!
Mátékám még tűri sőt jön és szeretget,de a páromnál van,hogy pattan a húr!na akkor nekem még rosszabb!
rossz ez nagyon,mert nem akarok én ilyen lenni! :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Most volt nállam a védőnőm és ő meg azt mondta,hogy szedjem a magnéziumot(magne B6-ot)!
pont az feszültség és idegeskedés miatt.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg!

Én elejétől fogva szedem a maganéziumot, elég nagy adagban. Most mégis "ki vagyok" borulva időszakom van.Szerintem ezen nem segít a magnézium, akár hogy is reklámozzák.... :x

Tavasziszél!

Valószínűleg igazad van mert így nem tudsz annyira magaddal törődni, én meg egész nap egyedül vagyok. Ez is a probléma tudom én. De most nincs is kedvem a családom bármely tagjával tatlálkozni. Valahogy kiábrándult vagyok,és tegnap volt apám névnapja, meg postám is ment Érdre, tehát ki kéne mennem, de semmi kedvem az egészhez. :cry:
Eddig rá voltam pörögve erre a szex témára is, de már nem érdekel.

Én szerdán, vagy csütörtökön megyek cukorterhelésre. Jövőhéten meg meint hármas fogat van:endokrinológus, védőnő, nőgyógyász.
Ja és megint méreckedés!!!
:evil:

Kép
mók

Lányok!

Jók a babanevek!!!!!
Örülök hogy már ennyi mindenkinél megvan. Nálunk még mindíg semmi.
Ja nem meséltem hogy a kersztlányoméknál, amit már említettem az elejétől fogva mondták hogy fiú a baba. Most akarták megvenni a babakocsit, és inkább elszaladtak elötte 4d-re, így 32 hetesen, és kiderült hogy kislány!!!!!
Ez azért durva, és engem megin eltántorít a vásárlásoktól, mert ha végig azt mondják fiú, hogy lesz belőle lány???!!! És csak jelzem hogy ők már sokmindent megvettek úgy hogy kisfiúnak gondolták.....

Persze tudom hogy az uh. nem szentírás,de azért egy kukacot így bnézni....

Kép
mók

Szép napot mindenkinek!

Miujság? Látom azért irtatok sokan, tök jo :-) Tegnap nem jöttem nagyon fáradt voltam, mert attika egész éjjel fentt volt, és nappal meg aztán igazi kis ördög. Kikészültem teljesen még sirtam is :-( Tegnap óta meg szurogat a hasam,keménykedik rendesen,nincs olyan terülte rajt ahová ne szurt volna még be. De nem szolok dokinak, mert lehet csak az idegeskedés vagy pedig a méh növekedése okozza nem?Amugyis Pénteken dokinál van jelenésem ugyhogy addig talán nem történik baj.megprobálok pihenni talán jobb lesz :roll: Mindenesetre nagyon rossz, látom most volt is rola szo néhányatoknál.
Köszi mindenkinek, szóval jo a kocsi? :-) Ennek örülök mert én ugyanezt neonzöldbe akartam de párom és a barátnőm rábeszéltek erre a sárgára.... Mindegy már hozzászoktam. Most elcsomagoltuk és elraktuk ne porosodjon.

Iceberg: nem tudom hogy te hogy vagy ezzel a mgb6 témával de nekem abszolut nem használ :-( Továbbra is iegeskedem és gyötröm magam szoval nem jo. De remélem talán nálad meghozza a várt hatást.

Tavasziszél:nem irigyellek a sex téa miatt. Mi hál isten nem kell ilyen dolgokhoz folyamodnunk, remlélem ez igy is marad a végéig.
Hangulatingadozás: igen, igen nem vagy egyedül :-) És ez meglátszik azon is hogy nem foglalkozol ( vagyis inkább ugy érzed) eleget a picibabóval. De ne aggódj :-) ezen már énis filoztam de semmi érteme hidd el, szeretni fog akkoris.

Mók:örülök hogy szupi volt a nyaralás :-) Mentek még valamerre?

Gira: sajnizom :-( Lábgörcs engem is elkápráztatott az éjjel de hál isten valamikor délelőtt el is mult. A magne b tényleg nagy adag volt, de ugy tudom ártani nem árt. Hát jah, ha még szeretnétek majd babót akkor tényleg érdemes valami drágábbat jobbat venni. Mi már nem szeretnénk igy bőven megteszi ez is nekünk :-) Két gyerkőc nekünk több mint elég :-)

Kfmaeres: bocs hogy beleszolok de szerintem lehet ilyen gravida meg elevitek mellett magneziumot szedni. Nekem kifejezett igy mondták de én már elevitet nem szedek :-) Hát jah 15 hét az még sok :-( Hát belegondolni sem jo.... Amugy ha már kérdezted mi ugy heti 3x még mindig, de a végkifejlethez nem érek én se pont ahogy te :-) Csak én ezt nem közlöm vele, hátha rosszul jön le neki.

Kri: akkor mégsem jártál olyan rosszul. Az a lényeg hogy a célra alkalmas legyen a vasaló :-) Komolyan gondolkodom be kéne egyet szereznem.

Cherryke: örülök hogy megnyugodtál a méreteket illetően :-) Az enyém 24 hetesen csak 538gramm volt ugyhiszem, szoval a tied tökéletes és az átlagnak megfelel ezt énis csak erősithetem :-)
Vigyázz magadra.

Na menek elnyulok eghy kicsit amig attika nyugiba eljátszik :-)
Holnap jövök. Amugy mit terveztek főzöcskézni holnap? Nekem semmi ötletem de majd még megálmodom.
Pociképek?

dinuci01

mók:nekem most ajánlott a védőnő egy homeopátiás feszkóoldót
SEDATIF PC szopogató tablettát 40 szem és 1040ft.
azt hiszem kiprobálom!
Tényleg érdekes!!!Így elnézni egy fütyit!Ez kellemetlen!

cukorterhelésre nektek mit kell vinni??
nekem mondta a dokim,hogy nem muszáj szőllő cukor lehet 1 zsemi+2dl tej is!csak akkor nem 2 óra múlva veszik le a vért hanem 1 óra!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg!

Nekem kifejezetten a cukros lötyis kell, sajna nincs választási lehetőségem. Pedig sokkal jobb lehet a zsömis verzió.
Kösz a hoemos infót, utána nézek.

Dinuci!
Tényleg jó a babakocsitok, szerintem ez jobb szín mint a neonzöld. :lol:
Ma beszéltük a párommal hogy kettesben is el kéne menni valahova, mondjuk 3 napra nem többre, mert ugye itt az építkezés a nyakunkon.
Majd meglátjuk.

Kép
mók

sziasztok csajok!

Egy kicsit eltűntem én is , olvastalak benneteket de nem volt időm már írni.

Hurrá, vége a munkámnak, most már itthon vagyok, igaz a gyereknek is szünet de most valahogy jól esik az hogy nem kell már dolgoznom mennem.

Szupik a baba képek.

Mók: Nekem volt olyan ismerősöm akik végig kisfiút vártak és a szülésnél lány lett.Amikor a fiamat szültem ott a szobatársamék is fiút vártak volt már egy lányuk, a szülésnél mondták de szép kislány hogy hivják? Szegények totál gondban voltak mert lánynévvel nem készültek.Erre azt mondták valószínűleg végig a kisujja ott volt ezért gondolták fiúnak. Ez szerintem tök kellemetlen mindenkinek.

Sex: Nálunk van hogy egy héten 2-3x, máskor 2 hétig semmi, igaz a párom is sokat dolgozik mostanában ez is közrejátszik és én se vagyok a toppon mindig, de szerintem ha két ember szereti egymást ebben az időszakban ennek nem szabad gondnak lenni, hogyha nincs, majd bepótoljátok a szülés után.

tavasziszél: a babóval való kevés foglalkozás engem is zavar néha, mert eszembe jut hogy a fiamhoz mennyit beszéltem és simogattam

Iceberg: szerintem vagy olyan talpraesett hogyha baj van megoldj mindent hiszen egy nagyfiad már van , hidd el minden rendben lesz.Sajnos én is sokszor voltam már egyedül hetekig terhesen és kicsivel is , a leghosszabb 4 hónap mivel a páromnak nem volt vízum, de nálam mindig az volt észbe hogyha baj van úgyis nekem kell megoldanom.Tehát fel a fejjel!!

Lányok segitsetek mit lehetne tenni?:Ugyanis alig birok már aludni, piszkosul fáj a hátam minden éjszaka és ez katasztrófa.Igaz én semmit nem szedek csak vitamintablettákat iszok(ilyen vízben feloldósat, mivel nem vagyok gyógyszer szedő).Eddig 8 kiló jött rám a 23+4 napos vagyok.Arival összesen 11 kilót hiztam és a hasam már most nagyobb mint akkor szüléskor,talán a második terhesség miatt van? csak az a baj hogy van még elég idő hátra mi lesz az utolsó hónapban.?!

Szerdán megyek dokihoz akkor irok többet, hogy állunk.
Tünde

Tünde
btunde

Elnézést a zavarásért. Ha valakit érdekel, írjon pü-t. A szürke-narancs 25 eft, a rózsaszín 20 eft.
KépKép KépKép

KépKép

KépKép
nyufó8

Ice. Én már kb 12-13. héttől szedem a magneB6-ot az orvos utasítására. Görcsök ellen, és 3 x 2. És tényleg jó. Nyugisabb is vagyok. De egyébként a görcsök nem jók a méhnek sem és a babának sem. Ezt meg kell előzni. A baba ráadásul rengeteg magnéziumot elszív, ezért kell a pótlás.

Dimuci, nagyon szép gömbi pocakod van. Ugye kislány? :)

Tünde, az a 8 kg sok... De annyit szedsz fel, amennyi jól esik. Ne diétázz, csak ha a doki azt mondja, hogy nagyon nagy a baba és fogd vissza magad. Oda kell figyelni. Fólsavat sem szedtél? Én még szedem azt is. Illetve azt és a magnéziumot. Meg sok gyümit eszek, az kell a lepénynek, mivel nekem azzal van a probléma.
Mivel nekem feküdnöm kell és ez az 5. hét, minden nap napi 3 szor megmozgatom a nyakamat, karomat mindenféle irányban. És már nem fáj a hátam.

Mók. Szerintem, ha kislányt fiús színekbe öltöztetsz, az nem annyira kellemetlen, mint fordítva :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok :)
mók:megvettem a homeos szopogató tablettát és nekem jó úgy érzem!

cherryke:mikor szedtem én is azt éreztem,hogy jó a magneB6!
feszkóra is úgy éreztem,hogy jó meg hasfeszülésre is.
de nemtudi ti észrevettétek e,mert nekem akkor van feszülés amikor befejezem a főzést+takarítás....... és utánna,de ha lepihenek aztán elmúlik!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nem tudom, mert én nem csinálhatok semmit. De mondjuk zuhanyozás után, mindig feszül.

Kriszta
Kép
cherryke

Hat nekem a mgb6 semmire se hasnzal se hangulatra se gorcsre.
En legelejetol szedek valamilyen mg-t most mar magnezit citritet, mert abban 500mg van egy tabliban, bar az se hat.
A sedafit pc enyhe nyugtato hatasu, nem alvsra is ajalnjak es sok anyuka ismerosomnek segitett( rossz gondolatok eluzese, stressz kezelese...)

terheles: engem ma vilagositott fel a laborban a no hogy csak az a terheles szakszoval ami a cukros lotyi, ez a tesztreggeli ami nekem is volt( zsemle es tej)
Delutanra elvileg meg is van az eredmeny ha arra jarunk bemegyek erte mert azert erdekel.

Szerintem azert nem egyedi "felrenezni" a gyerek nemet( ismerosom ikreit mindkettot lanynak neztek uh-n es ket fiu lett:) )
epp ezert szerintem megeri minden pici rucibol, babakocsibol inkabb unisexet venni.

Tunde: hat a hatfajasban egyutt erzek veled nekem is kegyetlenul faj, bar nekem terhesseg nelkul is.
A kilok nem tudom mi miatt szaladtak meg ennyire nalad. NEm kert a dokid emiatt valami plussz vizsgalatot? MErt ha jol tudom a hirtelen suly gyarapodas a toxemia jele. Magas vernyomas, vizesedes nincs?
A hatfajas is lehet a sulygyarapodastol, de az valahol normalis is a megvaltozott testtartastol, szerkezeti eloszlastol.
Dietat konkretan szerintem nem kell tartanod, max este mar ne egyel vagy csak gyumit...
De kerdezz ra a dokinal hogy mennyire nevezheto ez normalisnak ha az etkezesedet nem tartod felelosnek erte.

KépKép
tavasziszel

cherryke:nem lehet,hogy akkor azért mert mozog a baba?
Ő hangosan hallja a víz sugarát. :)

Hogy bírjátok lányok a meleget??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hátfájáshoz hozzá fűzném,hogy tágulnak a csontok a baba végett,igénybe van véve a gerincünk és ezért is lehet a hátfájás.
Kék panadolt lehet bevenni terhesség alatt és ha már nyügi vagy ,mert nem aludtad ki magad akkor sztem,de rád bízom vegyél be legalább 1 este,hogy kitudd pihenni magadat.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

Elnézést, hogy mostanában ritkán tudok jelentkezni, de baromi sok a melóm.

Teljesen megdöbbentem, hogy ennyi lányt fiúnak néztek be! Nekünk már 3 UH-n is állították, hogy lány (plusz apum meg is álmodta), ezek után remélem ez nem változik.

A magnézium témához annyit, hogy én a Scitech Calcium-Magnéziumát szedem amibe 1000 mg kálcium és 500 mg magnézium van. Persze most éppen elfogyott és vehetek egy másik dobozzal.

Mók,
Akkor kipihentétek magatokat! Biztosan nagyon jó lehetett.
A SOTE-n ha nem különszobában vagy akkor a babát látogatni csak az üvegfalon keresztül lehet. Te kimehetsz a falon kívülre, de a babát nem tolhatod ki. Ha különszobáért fizetsz, akkor oda azt engedsz be akit akarsz. Azért alakult ez így, mert a kedves látogatók nem csak az közös térbe mentek be, hanem a szobákba is és ott zavartál a szoptatást más anyukák esetén (hát én sem tudnék, ha tele lenne idegennel a szoba), plussz minden látogatás után szinte jött a rendőrség is mert a látogatók egymástól illetve a kismamáktól loptak.

Kfmares,
Nálunk is ritka vendég a sex. A páromat először zavarta, hogy van valaki a pocakomba és ő mit szól hozzá. :) Most meg a kedvelt pozicionknak nem tesz jót már a nagy hasam, na meg a páromnak is van pocija… Azért ritkán összebújunk. :)

Gira,
Én is úgy vagyok mint te, hogy kaja után eléggé feszül a hasam, különösen ha addig akarok enni amíg jólakok. Már jó előre kell gondolkodnom, mert ha még két falat jól esne, az már biztosan sok lesz.

Iceberg,
Nekünkis a Balázs lett volna a befutó név, mivel a férjem Balázs és semmilyen más névben nem tudtunk kiegyezni.
ceyla

ceyla:mennyibe kerül és hány szemes az a Scitech?
Mi nagyon nehezen találtunk fiú nevet,lány nevet találni sokkal könnyebb!
Nekem még bejött volna a Noé,Noel,Milán,Márk

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla. Nekem pont ez a bajom az István kórházzal. Mikor levisznek a szobába, annyi időd van, hogy letusolj. Addig apuci kipakol neked. És már viszik is le a babát a szobába. És az a baj, hogy amit láttam nem tetszett.
Következő: A rokonok már ott vannak mire a baba lekerül. Na most a baba kb 4-5 órát még aluszkál, addig te is pihenhetnél. De nem tudsz, mert a rokonok ott vannak. És a legborzasztóbb, hogy egész estig jöttek-mentek. Ez tiszta hülyeség. Ezt úgy betiltanám...

Párommal megbeszéltük, hogy amint lent van a baba és én is tiszta vagyok ki van pakolva a cucc, elmegy haza pihenni, amíg a baba is alszik és én is pihenek. Aztán majd telefonálok, ha jöjjön a nagyszülőkkel. De azok is csak megnézhetik azt menjenek haza. Otthon úgyis láthatják eleget. Nem? Lehet gonosz vagyok, de szerintem semmi keresnivalója a barátoknak stb a kórterembe.

Kriszta
Kép
cherryke

Szióka mindenkinek!

Nagyon meleg van, remélem azért mindenki jol érzi magát a körülményekhez képet :-D
Voltam ma védőnőnél, bár nem annál akinél szoktam de ő is nagyon rendi volt. A gyanúm beigazolodott tényleg fennt nyom a borda alatt a baba és emiatt kapok nehezen levegőt az utobbi pár napban :-( Eghy hónap alatt felment 2.5 kg összesen eddig 7.5 ami szeritnem sok bár az előző terhességnél ilyenkor kétszer ennyi volt. Vérnyomi jo, de sajnos még midig faros a baba de megvigasztaltak ha nem lesz semmi probi akkor meg tudom rendesen szülni mert kislány.Szivhang is oké volt :-) Pénteken doki.

Ti mikor mentek orvos, védőnő?

Cherrryke: igen kislány lesz .-) És persze mindenki azt gondolj hogy egy honap és szülök ilyenkor kicsit elképedek de kezdem megszokni. Hát igen egy kicsit valóban kellemetlen a sok látogató, de ezzel sajnos nem nagyon tudsz mit kezdeni, max csak másnap szoltok mindenkinek hogy megjött a baba :-) Szerintem ez jo megoldás.

Ceyla: ne aggódj, lényeg hogy nincs semmi baj. Érthető ha te se érsz rá mindig jönni :-) Pocid hogy áll? még mindig rossz?

Iceberg: igazad van hátfájással kapcsoltaban, csak sajnos az ezzel a baj hogy ha már ilyen korán elkezdődött mi lesz még az elkövetkezendő időszakban? :roll: A meleg amugy engem nagyon megvisel :-(

Tavasziszél: egyetértek magnézium ügyben. nem használ annyit mint a reklámban :-( Reméljük jo lesz a cukorterhelésed!!

Mók: nálunk sajnos nem lehetett se zsemle se tej :-( Csak az éhgyomor :-((((( mindegy már tul vagyok rajt az a lényeg. Ja amugy mindenki ezt a szint dicséri, hát legyen nem bánom , azt mondtam mikor elhoztuk nekem már mindegy csak vegyük meg. :-D

Többiek? Sissy készülődsz ? :-) Kri,kata,kfmares??

Na menek majd holnap is bekukkolok :-) Jok legyetek addig, és mindenki vigyázzon magára sok folyadékkal.

dinuci01

Ceyla!

Nagyon köszi a babás infót. Én azért elkeseredtem merol a tesóm szűét ott még meg is lehetett fogni a babát, na nem a szobába hanem a folyosón. Meg milyen az hogy apa ott van a szülőszobán, utána meg csak üvegen keresztül láthatja. Én feleslegesnek érzem ezta bezártásgot, bár a lopások miatt értem...
És szerintem a kórházba azért annyi látogató nem jön, mert apa meg nagyszülők, max. tesómék, vagy párom tesója. Nem jön el a 100 fős rokonság!!!! Lehet külön szobát kérni? Mennyi lehet?

Dinuci!

Ez a hőség borzasztó,de szerintem lesz ez még rosszabb is.
Mi még 26-27.héten elfutunk 4d-re megnézetem megin a nemét, meg úgy általában... :P

Kép
mók

Sziasztok Csajok!

Meg vagyunk,csak tényleg mindjárt szombat,és minden idegszálammal szinte már ott vagyok,leszámítva,hogy mellette csomó dolog van...

Én ettől a rengeteg szúnyogtól vagyok kiborulva,hogy nem lehet meglenni a kertben,a meleg nem nagyon zavar.

Olvasom a fórumot,csak most nem nagyon tudok reagálni,drukkoljatok,aztán ígérem,jövök megint gyakran!!! :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Julius 12-re kaptam 4D-re időpontot. Apaságit is megkérdeztem. A IX. kerületi önkormányzatnál soha nem volt olyan, hogy szülés előtt X nappal kellett meg kérni. Úgyhogy, ha megvan a 4D-is és a terheléses, elmegyünk azt is elintézzük.

Dokihoz csak 16.-án kell mennem, addig fekvés.

Dinuci. Barátnőmnek volt és van is akkora pocakja, hogy húúúúúú.... :D
És aug 23-ra van kiírva. A 30. héten volt 4D-n, és ott 1800gramm volt a baba és 2 héttel előbbre írták ki :D De mondtam neki, örüljön, ha julius végéig kihúzza.

A meleget "gyárilag" sem bírom. Ráadásul annyi a szúnyog, hogy minden este vadászunk :D Ja és éjjel nappal nyüzsögnek a szunyogok. Szegény kutya. Azt hittük bolhás, hogy ennyit vakaródzik... Aztán láttam, hogy szinte megtámadják a szunyik.

Foci VB-t nem nézi senki? Jó kis meccsek lesznek a negyeddöntőbe :)

Egyébként tényleg, ha nagyon sokat mozog a babuka 1-2 napig és fájdalmasan, utána szoktam vérezgetni, de most is 2 napig tartott.

Párom a fiával holnap megy Agárdra 1 hétre. Már decemberbe lefoglaltam a szállást, ráadásul mindig oda megyünk, és mindig tavalyi áron, így nem volt pofánk lemondani. Anyukám úgyis itt lenne, az állatok miatt, most még engem is megkap :D

Sissy, ne izgulj az esküvő miatt. Ha valami nem úgy alakul, ráérsz akkor izgulni :)

Mares, mi ez gyomorfájás nálad?

Kriszta
Kép
cherryke

Mares visszaolvastam. Na igen... A sav. Meg nem szabad sokat enni, semmiképpen. Én is 2 óránként harapok valamit, egy szelet kenyeres szendvics reggel, 1 bögre tej és kipukkadok. 2 óra múlva ezek 1 almát. Aztán 1 répát rágok el, 1 szelet vajas lekváros kalács 1 tej. Ebéd, utána megint gyümi, stb... Pl. anyukám csinált zöldbab főzeléket. Minden nélkül üresen azt ettem.

Nagyon vigyázni kell. Én is jártam így. De szerintem mindenki...

Dinu, jó az az UH kép :) nagyon aranyos :)

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!

Gyorsan bekkukantok :-)Aztán megyek főzök tojásos lecsot, idén még nem is ettünk ugy emgkivántam. Meg van még réteslapom hajnalban elszaladtam boltba turóért meg tejfölért. Csak épp most álljak neki sütni.... :roll: egyre melegebb van. Na de aki enni akar.... :-D

Sissy: mindent bele fel a fejjel, jo lesz minden meglátod. Aztán addig azért még gyere :-)

Cherryke: mi nézzük a vb-t. Kénytelen vagyok nem mondhatom a páromnak ne nézze :-D Amugy kezdek belejönni énis, és néha azt kell mondjam elég izgi. Csak azt sajnálom hogy tegnap kiestek a portugálok. Nem ezt vártam :-(

Na megyek főzőcskélek délután még benézek majd. Pápá

dinuci01

Sziasztok!

Na itt vagyok.
Sajna, csak végigfutni volt időm, amit írtatok, de azért látom mindenki kb jól van.
Cherryke, sajnálom a fekvést, de asszem már írtam, hogy nagynéném is az 5. hónaptól feküdt, és csak a végén bújt ki a tök egészséges kisfia. Nem lesz semmi gond veletek sem.

Sissy, tényleg milyen közel van már az esküvő!!! Ne izgulj, szuper lesz.

A keményedés ilyen marha melegben szerintem tök természetes, de pesrze nem túl kellemes.

Mi meg átköltöztünk. Én jól bírtam, mondjuk szerencsére cipekednem nem kellett, csak ki- meg bepakolni. Azért fáraztó volt, de megérte :) Csak sajna még most is vannak kipakolandó zsákok. Szóval megyek is, mert nem szeretem a félkész munkát :)

De most azért már fogok tudni jönni.
Mindenki vigyázzon magára ebben a hőségben (otthon is meg lehet kukulni?)
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Ma végre elmentem a terheléses vérvételre, egész jól bírtam. A hajnali kelés mondjuk nem esett jól, de előreengedtek a laborban, utána pedig kiültem a János kórház parkjába, megiszogattam a "limonádét". Vittem magammal munkát, két órát dolgoztam, nagyon kellemes volt igazából. A végén már elég éhes voltam, de azért kibírható. És citrommal, sok vízzel simán meg lehet inni ezt a löttyöt, inkább csak az a rossz, hogy enni semmit nem lehet.
Eredményt még nem tudom.

Sissy, úgy tűnik, jó idő lesz szombaton :) Mi is megyünk egy jó barátnőm esküvőjére, emiatt is szorítok, hogy ne legyen eső. Meg persze nektek is :)

Tünde, a hátfájás sajnos gyakori, szerintem csak annyit tudsz tenni, hogy megpróbálsz párnákat rakni magad köré az ágyba. Amikor fájt a derekam, az segített. De lehet, hogy magától enyhülni fog, és amikor megint nagyobbat nő a hasad, újra rosszabbodik.

Én is 7-8 kiló plusznál tartok, nem jó érzés, de szerintem ne aggódj emiatt. Állítólag a terhesség 20. és 30. hete között jön fele a teljes súlygyarapodás fele. Szóval én úgy vagyok vele, hogy nincs mit tenni, nem zabálok egész nap édességet, de fogyókúrázni nem fogok most.

Nekem még nincs baj a mennyiséggel, simán megeszem egy nagy tál kaját, sajnos...

Dinuci, lecsó, ez nagyon jó ötlet! Pont ilyen meleg időre való kaja.

Mók, örülök, hogy jó volt a nyaralás.

Kri, én is beszerzek egy igazolást a repüléshez, biztos, ami biztos, Belgiumba és Hollandiába megyünk, barátokhoz. Remélem jól fogom bírni.

lynnn

Ezt kicsit félreérthetően írtam, tehát mostanában már elértük a felét a teljes súlygyarapodásnak. Hát nagyon remélem, hogy így is van...

lynnn

Sziasztok,

végre itt a nyár! :lol: Olyan jó, én nagyon elvagyok! Kicseréltük a medencében a vizet most melegszik :lol:

Tegnap voltam dokinál, minden rendben a babóval, még mindig kislány, de amiket írtatok egy kicsit elbizonytalanított. Nem lehet kellemes ha elnézik. Most már 970 gramm. A méretei alapján 3 nappal kisebb, de ezzel nem foglalkozom. Jön amikor jönnie kell. A dokim szerint is szépen növöget. És én is. :lol: :lol: 7 kg, bár Briginél ilyenkor már 10 volt.

Cherryke, megnéztem a dvd-n és rajta van az előzőnél is a becsült súlya, csak nem emelte ki a doki, nekem meg nem tűnt fel. 4 hete 22 hetesen 512 gramm volt. Majdnem megduplázta.

Hétvégén voltunk a férjem munkahelyét megnézni, családi nap volt. Brigi nagyon élvezte. Után búcsúban voltunk, egy csomószor ült ringlispin, mindig ugyanazt a kisautót választotta ki. :lol: Evett vattacukrot is, nagyon bejött neki.

Tegnap elhoztam neki a kisbicóját, hétvégén vettem a teszveszen. Olyan édesen tekeri. Bár fékezni még csak cipőorral tud, de biztos hamar megtanul. :oops:

Sissy,
mindjárt itt az esküvő :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Biztos szép időtök lesz!

Dinuci,
lecsót nagyon nem szeressem, ezért nem is tudok csinálni. Én a hétvégén mirindás sütit sütöttem. Fincsi! De a rétes sem rossz! Tegnap mi is néztük a meccs végét, a portugálok nagyon gyengék voltak!

Lynnn,
jó, hogy túlestél rajta. Nálunk nem engedett a nőci citromot beletenni. Az igazolást a dokim tök simán megcsinálta, bár csak a hazaúton leszek 28 hetes, de jobb ha van. Briginek megkötöttem a biztosítást a postán, nekünk van a bankkártyához. De remélem nem fog kelleni.

Edit,
akkor már az új lakásból írogatsz? Jó neked. Nemsokára minden a helyén lesz utána jöhet a pihi.

Milyen sokan tudjátok már a baba nevét! Mi még mindig gondolkozós stádiumban vagyunk. Sok múlik majd azon, hogy előbb jön-e mert sok a szeptemberi név ami befutó lenne.

Nálunk is nagyon sok a szúnyog. Tegnap elvittem BB-t dokihoz, mert nagyon csúnya hólyagok jöttek elő a kezén és a lábán. Féltem, hogy bárányhimlő, hiszen már kifizettük a repülőjegyeket. De szerencsére "csak" csípés. Kapott krémeket rá. A dokinő szerint nagyon nehezen gyógyul és marhára viszket. Úgy sajnálom szegényt, bár azért annyira nem vakakarja.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép

Ringlispin

Kép

Bicóval

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Csajok,
mennyi üdítőt lehet felvinni a repülőre? Vagy csak akkor vihetem fel ha ott veszem a felszállás előtt?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok csajok!

Most jöttem a dokitól, minden oké a babuci jól van már 606g a 24.héten, tehát minden oké.
Kérdeztem a súly még nem gond, jövő héten megyek a cukorterhelésre, és ha minden oké akkor csak júl. 28-án a dokihoz.

Kérdeztem a hátfájást és mondtam neki (talán írtam már), az első terhességemnél a 25.héten farokcsontgyulladást kaptam, ami azt jelenti se mozdulni , se feküdni, felállni,semmit nem bírtam.És ezért is félek a mostani kezdődő hátfájástól, akkor voltam 5 napig kórházban.A dokim azt mondta kenegessem voltaren géllel mert, az segithet csak.remélem most nem jön elő.

Képzeljétek el, tegnap este egy kullancsot szedtem ki magamból, és hol volt? a köldökömben. Most remélem nem volt fertőzött ,

Majd később jövök még sziasztok!!

Tünde
btunde

Vb-t m nezzuk es tenyleg jo meccsek lesznek, vege, mert eleinte olyan uncsik voltak.

sissy; hu de izgis lesz a hetvege:) Irigyellek picit. Olyan szep nap az ember eskuvoje de tenyleg barhogy is zajlik!
Drukkolok szep ido legyen es minden kellemesen stressz mentesen sikeruljon.

Latogatok: en most ferjemen kivul max baratnomet engedem be latogatni, nah meg Annat, anyost SE! Anya eleve nem kerdes, videken lakik nem fog emiatt 3000ftert felutazni hogy 2 orat lassa az unokajat, szerencsre neki ez nem is fontos.
Anyos tuti akar majd jonni de megtiltom. Amit 2 eve lerendezett a korhazban az nekem orok elmeny maradt. En most azt akarom hogy min 3 hetig senki ne jojjon latogatni, lesz kisebb gondom is annal:)
Uzsokiban folyoson van latogatas ami picit bizarr de jo hogy nincs a szoba tele latogatokkal ha esetleg szopiztatsz...meg hat arra fele sok a roma is.

oszinten szerintem az a 3-5 nap csak a mamara apicinyere es ha olyan kegyes a sors hogy megoldhato az apukara tartozik, akkor szuletik a csalad.
Sajna nekem ferjem csak estenkent volt benn picit ez most meg nehezebben lesz kivitelezheto, de en azokat irigylem akik egy egy szemelyest ki tudnak fizetni ahol az apuka is vegig benn lehet,ez lenne az igazi.
De en ugy vagyok vele hogy a kereteken belul a leg idealisabat szeretnem, ez pedig szmomra ano latogato.
Foleg mivel tudom milyen fajdalmai vannak az embernek, mennyire faradt szules utan es a masodik szoptatasi kiserletekkel toltott ejjel utan, es mennyire ciki hogy a belei fokozatosan rendezodnek vissza es mindefele hangokat ad ki meg gazok tavoznak, meg faj az ember melle...meg eleve ugy erzi magat mint egy rakas szemet mert bar boldog de a hasa lotyog, szekrekedese van, nincs teje, vagy epp ugy faj mert belovel...
szoval en senkit nem elijeszteni akarok, de a szules utani elso napok nem olyan happy csoda szep idilli allapot mint a filmekben:))
Bar van akiben a hormonok ugy jatsznak hogy a fold folott repked, de nekunk anno meg a pszichologus is mondta ne lepdjunk meg ha csak bogunk es bogunk es minden rossz, az nem a szules utani depi:)

KépKép
tavasziszel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: