A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Mici, köszi a beállítás fogalmának magyarázatát, így már tudom :lol: és így már egy kicsit félek is a szondától :? de a cél érdekében mindent :lol:
Amikor csak tudok, jövök ide olvasni benneteket, és köszi szépen a tanácsokat, hegyezem majd a fülemet ;) Kíváncsi leszek a tüszők darabszámára én is. Este jövök majd amint tudok.
25-e az most péntek, jaj de jóóóó. Egyszer csak összefutunk ;)

Kriszto, neked is köszi :D

Üdv., Tulipán közöttünk :lol: Ti most hol tartotok?

Puszi mindenkinek!

Bari

bari6

Köszönöm a kedves fogadtatást mindenkinek.Hogy mi hol tartunk?Nagyon az elején.Június elsején voltam a Dévai dokinál és megállapította,hogy tele van a méhem miómákkal.Ehez még jött egy nagyon rossz spermavizsgálati eredmény is(már a sokadik.)Tehát most várjuk,hogy majd mit mond az andrológus.Augusztusban tud csak fogadni minket,sajnos mindenki olyan sokáig van szabin!!Nem baj mi várunk türelmesen!Addig pedig járunk a kötelező vérvételekre,tüdőszűrésre,belgyógyász,háziorvosi vélemény,tehát ami ilyenkor kötelező.

Nálatok mi a helyzet,Ti hol tartotok?

üdv,Tulipán
tulipán31

Sziasztok!

Miciona! Mindent bele! Rajt! Nagyon szorítok!!!!

Bari, Neked is szorítok! Az már jó ha sínen van az ember, látni már az állomást. Sok szép, fejlödő tűszőt!

Sajo, Jucus, Nektek is a legjobbakat, amit csak lehet kíváni!

Tulipán, az elején a várakozás nagyon nehéz, az év végi leállás és a szabi, hónapokra vissza tart bennünket, de célba érünk ez a lényeg! :wink:

Iszonyú totojázás van, mindenütt időpont kérés stb. elvileg már én is indulhatnék 25én. De szerintem örülünk ha aug. vége lesz belőle. Csak indulhassunk!! A bizonytalanság a legrosszabb!
Mindenkinek szurkolok és olvaslak Benneteket nagy szeretettel!
emerenc

Sziasztok!

Köszönöm, már jobban vagyok, csak még mindig van piri. Vigyázok magamra, eddig biciklivel jártam dolgozni, most kocsival. De már hiányzik a kerékpár!!! :lol:
Miciona
Nagyon örülök, hogy indulsz, majd írj, hogy mik a fejlemények.

Bari
Akkor ez azt jelenti, hogy pénteken már mész punkcióra? Jól értelmezem? Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt egyél, hogy minél egészségesebben kezdj egy új életet :D !!!

Tulipán
Én is üdvözöllek, minden jót kívánok neked. Szerintem is szimpatikus Dévisz, engem felhívott valamelyik nap, hogy nem tud fogadni 30-án mert konferenciára megy, ezért átrakta 2-ra. Rendes volt, hogy ő személyesen közölte ezt velem.
Amúgy hidd el, hogy a vizsgálatok elfognak tartani augusztusig. Tapasztalatból mondom, úgyhogy nem késtek el semmivel.

Kriszto
Te is írj már valamit magadról, hogy vagy, hogy telnek napjaid? Mikor mész Déviszhez?

Emerenc

Gondolok ám rátok is! Sok sikert kívánunk!!!!!!
Mindenkinek nyugadalmas szép estét :D :lol: :!:

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok!

Itt is vagyok :) . Apánknak volt segítsége, mert a hétfői UHU-t a fiatal (tudja valaki a nevét?) doki csinálja majd. Megvolt a szondázás, amire én úgy készültem,h nem fog fájni, mert a hycosy sem fájt, akkor ez még úgysem fájhat. NO,ezt így nem mondanám. Borzasztó érzés volt...én azt hittem kiugrok a székből :oops: na de szerencsére túléltem :lol: már jól is vagyok. Szerencsére a férjem eljött értem, így nem kellett buszozni, vonatozni....

Mici, próbáltam az UHU-nál fülelni. Mérsékelt PCO-m van, de ha jól hallottam, akkor kb. u.annyi van mindkét oldalon (6-8 db) csak nem egyforma méretűek. Mondta a fiatal dokinak,h valszeg a nagyobbak ki fognak ugrani, figyelni kell.
Szombaton lesz az első szurim :?

Tulipán, mi most kezdünk :D ICSInk lesz, remélhetőleg nemsokára ;)

Emerenc, miért gondolod,h nem indulhattok 25-én? Vártok még valamire?

Hétfőn reggel jön valaki?

Ja, majdnem elfelejtettem.
Tegnap este óta megint lett 2 kismami. Ma este 6 után a számláló 1978-at mutatott :lol: szóval csajok és fiúk mi is tutkóra felkerülünk idén még oda ;)

Puszi mindenkinek!

Bari

bari6

Csuti, közben írtál :) még nem lesz punkció. Arról még nem is esett szó. Gondolom mindig csak a következő feladatra koncentrálnak :)
Akkor ti most 2-án indultok? Mikor kell megjönnie a piridnek?
Eszem gyümölcsöt és zöldséget is, de a legeslegfontosabb a HÚS
:lol:

bari6

Bari,
sajnalom ,hogy a szonda ilyen rossz elmeny volt.
12/ 14 tuszo az tok jo.
igen szombatra esik az 5. ciklus napod es mindig akkor kezd a szuri. Csuti valamit felre olvasott , mert meg csak most kezdesz a punctioval remelhetoleg megvarod Apankat. Ugye 2. an jon haza ?

Majd otthonrol folytatom, mert itt a munkahelyemen csak angol klaviatura van ekezet nelkul es ez ilyen......ronda :oops:
miciona

Sziasztok!

Micike!
Persze, hogy el fogsz indulni, semmi kétségem sincs effelől!
Jucust az elmúlt napokban noszogattam, hogy beszéljen Dévisszel, nehogy lemaradjunk megint a kezdésről. Ma, miközben én porszívóztam, elmondta a dolgokat, de sajna pontosan nem tudtam megjegyezni, mert zúgott a porszívó. :)
Számomra az a lényeg, hogy tartják a kapcsolatot és sínen van a dolog. Jucus minden nap fut, remélem meglesz az eredménye. Rajtam végül is olyan kevés múlik! :D

Kriszto!
De jó, hogy jelentkeztél! Hogy vagy?! Remélem jól!

Emerenc!
Köszönjük a biztatást!
Bár még csak egy próbálkozáson vagyunk túl, azért már sokkal magabiztosabban vágunk bele, mint korábban. :D

Bari!
Ügyesek legyetek! Drukkolunk!
Kezdetben, mikor először néztem be a topikba, azt sem tudtam miről írnak itten! Kicsit szokni kell a szakzsargont! :lol:

Tulipán!
Jó, hogy jöttél! Nektek sem lesz könnyű, sajnos! De Dévai nem riad meg akkor sem, ha csodát kell tennie, csak, mint tudjuk, a csodákra kicsit várni kell! :D

Sajo
sajo

Bari!

Igen, egyed a húst, mert (szerencsére) jó sok tüsződ van, vigyázni kell a túlstimura. Olyan jó, hogy indultok! Annyira szorítok!
A punkció kb egy másfél hét múlva lesz, kb. 14-21.nap körül, attól függően milyen hosszú a ciklusod, illetve ebből adódóan, hogy mikorra érnek be szépen a tüszők.

Csuti!
Múlthét hétfőn voltam Apánknál, mert eltelt 8 hét a műtét óta és még nem jött meg. De szerencsére adott gyógyszert és most minden ok. Sajnos ez volt az első és még kettőt ki kell várnunk, hogy indulhassunk. És hab a tortán, hogy én gyakorlatilag nem menstruálok magamtól, így a 42 nap eltelte után, ha nem jön meg, és miért jönne, akkor gyógyszer és utána piri. Most mondjátok meg, mit nem adnék egy 28 napos ciklusért, vagyis kettőért, hogy kezdhessünk.
Ja és 23.-án (júli) megyek Apánkhoz megint, hogy a szabi előtt még csináljon velem "valamit". Amikor megkaptam az időpontot azt mondta én leszek az utolsó beteg szabi előtt, akkor még üres volt az a napja, de sejtem, hogy azóta mennyien kerültek még be :lol: :lol: :lol:

Hildácska!
Régen jártál erre, hogy telnek napjaid? Gömbölyödsz?

Emerenc!
No, hallod kijut nektek is rendesen! De ha hamarabb nem, aug. végén, szept elején majd együtt sorakozunk reggelente az intézet előtt, és együtt pályázunk majd át a babás topikba...jóóóó???? :wink: :wink: :lol: :lol:

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Tulipán!

Neked is be kell csatlakozni a sorbaállásba nyár végén, addig sok pihi és felkészülés, vizsgálatok stb. és már lehet is indulni!

Loree! Téged csak azért hagytalak ki, mert remélem te addigra már pocakosodás közepedte leszel!!!

Muki! Kezdtek lassan? Te is eltűntél kicsit!

Sajo!
"Kevés", "kevés" (múlik rajtad, rajtatok), de nekünk(asszonykáknak) ilyenkor, mármint az egész procedúra alatt egészen a tesztig iszonyú nagy segítség, támasz, társ és fontos partner vagytok Ti férjek, párok!! Az, hogy van aki hallgatja a hisztiket, a jó és rossz hangulatok váltakozását, és mindezekhez csak annyit jegyez meg, hogy "áááá ez biztos a hormonok miatt van", ez nagyon fontos dolog.
Egyébként még annyi, hogy sajnos majdnem mindannyiunknál elmondható, hogy rajtunk kevés múlik, de az a csöppség akárhogyan is "készül" a mienk lesz! Gondold csak el a Tiéd és Jucusé, fele-fele!!!

kriszto

kriszto82

Bari!
Akartam is írni, hogy jó a zöldség meg a gyümölcs, de, mint Te is írtad, LEGFONTOSABB A HÚS!!!!!
A tüszők egyenletesebb fejlődése érdekében Te is futhatnál egy kicsit naponta! A futás serkenti a vérkeringést, ezáltal a bevitt hormonok könnyebben jutnak el a fejlődő tüszőkhöz. Azért lényeges, hogy egyenletesen fejlődjenek, mert ha a nagyok beelőzik a kisebbeket, akkor a kisebbek visszafejlődnek, ezáltal kevesebb pete fog beérni, ill. a kicsikben lévő petikék éretlenek lehetnek.
Egyébként én is gratulálok, 14 induló tüsző nagyon szép szám!!!!
Még ha visszafejlődik is belőlük pár darab, lesz miből gazdálkodni!

Sajo
sajo

Kriszto!
Valami hülyéskedést akartam válaszolni még az elején, de olyan szépet írtál, hogy könnybe lábadt a szemem!!!
Rajtatok (csajokon) pedig nagyon-nagyon sok múlik! Ti csináljátok végig ezt az egész procedúrát, injekciózzátok magatokat, elviselitek az UH-kat, a méhszondát, a punkciót, stb.!!!!!
Csodálatos teremtmények vagytok!!!!!
sajo

Sajo!

Bizony, bizony! És a szülésről még nem is beszéltünk.... :wink: :wink:
Hiába, mi lenne veletek nélkülünk??? :lol: :lol: :lol:
Hát akkor a női EGO alaposan helyrerakva, hiába jól indul a nap!!! :lol: :lol: 8)

Mindenkienk szép, verőfényes napsütéssel teli, munkával kevésbé teli napot!

kriszto

kriszto82

Jó reggelt !

Köszönöm Mindenkinek a drukkot !

Kriszto,
kedves vagy :)
Sajnos a szabályos ciklusok sem jelentik mindig azt , hogy minden rendben. Én mindig azt hittem , hogy minden szuperül működik szabályos ciklusaim vannak érzem a peteérést stb.
Persze könnyebb lenne Neked is kivárni 3 ciklust úgy , ha tudnád , hogy pontosan mikor telik le. Ha szabi előtt meghozza és aztán szabi után is akkor az azt jelenti , hogy augusztus végén kezdhetsz , ugye?

Bari,
azt nem is kérdeztem , hogy milyen szurit és mennyit kapsz ?
Hogy állsz a szuri beadással ? Bevállalod vagy inkább elmész ügyeletre ? Szombat ebben az esetben bonyolúltabb , mert akkor a háziorvoshoz nem tudsz menni , csak ügyelet , vagy valami közeli kórházban , ha bevállal egy nővérke.

Tulipán,
üdvözöllek én is ! És sok sikert !

Emerenc,
pedig azt hittem jössz Te is még tutira szabi előtt :((
Akupunkturát azért még folytatod ??

Hildácska,
tényleg mi van Veletek?
Hol tartasz? Ha nem jársz már Dévaihoz akkor is írhatnál, végülis a lényeg nála történt :)

Kisgaby,
Neked is akartam már írni , hogy nem jelenti azt , hogy babás vagy , hogy ide már nem uis írhatsz !
Mikor bejelentkeztél a babásba akkor már akartam írni . Ott most ugysincs nagyon pocakos lány , mert tavaly szinte egyszerre volt egy bababoom. Pont ezért lett tavaly augusztusban a szétválás , de előtte nem volt külön babás topik.
Igyekszünk utolérni és akkor lesz Neked is társad ott addig meg írjál ide is :))
miciona

Sziasztok

sajnos pozitív a kenet, de holnap 10re megyek megbeszélni, hogy még július elején kezdhessünk. Gyorsan rábeszéltem az Öreget, hogy ne július 5-én fogadjon.:)
Remélem meg is hozza a gyógyszer a pirit időben, 5*2-öt szedek durogestanból. Tapasztalat valakinek? elvileg gyógyszer abbahagyása után 2-3 nappal jön meg. kb. uccsó időpont kezdésre. nagyon félek, hogy elhúzódik és fuccs a nyaralás előtti stimumnak.
Minden kezdőnek nagy drukk, remélem júliusban reggelente találkozhatunk. Mert akkor szeretnék én is sorban állni.....
Bari, kenet rendben?
momelcsi

Momelcsi!

Duphastont szedsz, szerintem. Vagy nem jól gondolom?
Mindig kell gyógyszer, hogy megjöjjön vagy ez most kivételes? (Lehet, h mondtad már, csak lemaradtam, akkor bocsi)
Szóval nekem most duphaston volt 5*2 és vasárnap este volt az utolsó és szerda reggelre meg is jött.
De februárban (előző mensi:oops: :oops: ) csak a hetedik napon jött meg a gyógyszer után. Dévisz azt mondta max.7 nap!!!
Szóval úgy számolj!
Szorítok, hogy pont jó legyen!!!!! :wink:

kriszto

kriszto82

Miciona drága!
Olyan aranyos vagy, hogy írtál! Nagyon jól esett.

Jó látni, hogy újak is vannak a csapatban. Sajóéknak a háttérből nagyon szurkolok, annyi mindenen mentek keresztül.

Meglepő volt, hogy Barinak fájdalmat jelentett a méhszonda. Nálam a félelem szerintem elnyomta a fájdalomérzetet. Örülök, hogy épségben megúsztad a méhszondát!

Kriszto, én is csak tanúsíthatom, hogy a rendszeres menstruáció nem jelenti azt, hogy minden rendben van.

Emerenc, kérlek jelentkezz! Annyira drukkoltam/drukkolok Nektek.

Csuti kedves, tudom, hogy nem vigasztal de anno a műtét után én is így jártam a dokival. Én akkor azt hittem, hogy a sokrétű munkája miatt elfelejtkezett rólam és azért felejtett a kórházban. :-) Ellenben nagyon örülök, hogy szuper munkát végzett és jól vagy! És ez a lényeg!

Igazság szerint, jól láttad Miciona, direkt tűntem el. Úgy voltam vele, hogy a 10+1 hetes kismami "nyomorá"-val nem zaklatlak Benneteket.
Pl.: nem tudok dönteni a terhesgondozást,szülést illetően v. hogyan is zajlik Dévisznél a 12. heti UH.
Egyébként velem/velünk semmi sem történik. Időnként elkap az evésroham és önmagamhoz képest sokat alszom. A magzatok pedig szépen nőnek, fejlődnek, párom látta az UH-n őket. Azt hiszem sosem fogom elfelejteni azt a boldog, büszke mosolyt az arcán.
kisgaby

Sziasztok!

Mici, igen 2-án jön majd haza.
Pénteken reggel és este Femibion 800-al.
Szombaton este 1 Clostilbegyt
Szombaton reggeli szurik: Gonal F900 2 egységet + Merionalt 1x Lesz még egy a Cetrotide, de azt csak hétfőn mondják meg.
Sajna Én nem merem magamnak beadni. Ugyan még nem próbáltam, de nem hiszem,h képes lennék rá. A házidokimnak 2 asszisztense van, szerencsére mindkettővel jóban vagyok, rendesek nagyon és segítenek. Az egyik a szomszédunk a másik a volt szomszédunk :lol: . Kisilabizáltam,h hánykor lenne a legjobb nekem (utazás miatt). Szombaton reggel levisz a férjem az ügyeletre (ott lesz az asszisztens is) és akkor majd megbeszéljük a többit.

Szerintetek hétfőn mikor UHU-ra várakozunk beadja ott valaki? Ha nem is közülünk valaki, de a dolgozók közül meg lehet kérni valakit?

Elképzelhető,h az én adagom afenti adag lesz? Vagy kapok még gyógyszert?

Momelcsi, sajnálom a poz. kenetet. Nekem nem mondott Dévisz semmit a kenettel kapcsolatban, Én meg annyira el voltam foglalva a szondával,h nem is jutott eszembe.
A hormonoknál azt mondta,h ha baj van szól, ebből gondolom,h említette volna, vagy leállítja vagy ad rá valamit….
Nagyon remélem,h te is jössz majd reggelente ;) Most csak pirimeghozót kaptál? A bacikra katál valamit?

Kisgaby, köszi :D én is örültem neki,h megúsztam :P

Kriszto, Sajó, köszi a jó tanácsokat. Ma megpróbálkozom a futással ;) sajna nem futottam az elmúlt 10 évben csak vonat és busz után. Nem lesz egyszerű, de Ercsikati is mondta,h nagyon fontos :wink: Remélem ti is indultok majd hamarosan.

Kisgaby, gyere hozzánk sűrűbben ;)

Szimba, Kislibus hol vagytok?

Puszi mindenkinek!

Bari

bari6

Bari!

Csak ultrahang után szuri!!!! Mármint amikorra meg van beszélve az ultrahang, akkor mész sorban állsz és megnéz Apánk, majd az asszisztensnők beadják a szurit, annyi, hogy ne felejtsd el vinni magaddal és szólj nekik és már szúrják is.

Cetrotid csak akkor jön, ha már szépen nőnek a tüszők, akár több napon keresztül is kell esténként szurni, ez azért van, hogy nehogy elpukkanjanak illetve szépen érjenek (remélem nem írtam butaságot). Majd kapsz a punkció előtt másfél nappal éjfélkor is szurit.
Azért próbáld meg minden nap ugyanakkorra időzíteni, mert nekem azt is mondta, hogy arra is jó figyelni.

Örülök, hogy kezdtél és remélem minden szépen alakul.
Vasárnapra is van injekció, igaz?
Plussz megy a folsav, vagy femibion is gondolom.

Szorítok ezerrel!!!!

kriszto

kriszto82

Kriszto, köszi szépen :D olyan jó,h itt vagytok és tudtok segíteni :) Azt Dévisz is mondta,h mindig vigyem magammal a gyógyszereket.
Vasárnapra is van szuri (Gonal+Merional) Femibion 800 + folsavasat kaptam (holnap reggel kezdem).

Te szabi után kezdesz?

bari6

Nagyon remélem!!!!!!

Egyed a húúúúúúúst! :wink: :wink:

kriszto

kriszto82

Bari,
Kriszto mindent leírt. A Cetrotide-ről annyit , hogy első alkalommal csak egészségügyi intézetben lehet beadatni, mert allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél. Ezt általában este kell majd szúrni , míg a hormonokat reggel. Minden másnap Káliumot nem kell szedned ?
És tényleg általában Maja szokta beadni a szurikat uh-s napokon , szóval amiatt ne aggódj !
Azért is figyeld majd a tüszők alakulását (számát , nagyságát ) ,mert az új doki nem biztos , hogy kitér minden részletre. Ha nagyon szór a méret akkor tényleg fontos lenne a futás :napi 3x 15 perc.

Kérdeztétek Kislibust , annyit szerintem a beleegyezése nélkül is leírhatok , hogy beteg volt ,de már jól van. Annácska jól van :)
miciona

Kisgaby,
igen azért is írtam , mert ott most nincs olyan nagy élet , minket meg csak hagy inspiráljanak a Te "nyűgeid".
Dolgozol még ?
Tőlem a főnököm pont egy hete kérdezte , mert Ő tudja , hogy lombikozunk , hogy egyből elmennék betegszabira.
Hát nem tudtam válaszolni , bár jó lenne , ha már ott tartanék , hogy ezen kelljen gondolkodni.
Amit kérdeztél ott a csajoktól az is olyan nehéz döntés , hogy Apánknál maradni vagy menni. Egyik oldalon a szigor és odafigyelés minden apró dologra másikon meg az , hogy ha nem csütörtök van vagy hétvége akkor ott vagy elhagyatva ,egyedül a Jánosban a bajoddal.
miciona

Mici, köszi az infót Libusról, akkor jól láttam,h nincs túl jól :? További jobbulást kívánok neki.

Káliumot nem mondtak, nem is kaptam :roll:
A futást holnapra iktattuk be.
Azt szeretném még kérdezni,h a szondázást minden lombik előtt megcsinálja Dévisz? Még jutott eszembe :oops: elég hülye kérdés, de azért megkérdezem ;) az,h melyik szurit kapom meg előbb az egyéni döntés? Kell pár perc szünetet tartani a kettő között vagy mehet egyből egymás után?

Kisgaby, tényleg gyere. Ahogy Mici is írta, jó h itt vagy, ez előre tud vinni minket. Hogy viseled a kismamaságot? Rosszullétek?

Bari

bari6

Bari
kérdezz nyugodtan ,ami csak eszedbe jut !
Nem kell szünetet tartani és a sorrend is mindegy. Az oldalt érdemes váltogatni , hogy szép egyformán szimetrikusan legyél kidekorálva :))
Szonda csak egyszer van , mert a méhed nem változik az információ meg amit levettek róla , vagyis hol a legjobb hely ahová vissza teszik majd a bogyókákat az megmarad a számítógépen .
miciona

Jó reggelt Fiatalság!

Remélem mindenki fitten és vidáman ébredt ezen az esős, borús napon.
Tessék növeszteni a tüszőket! Sok húst enni és futáááááááás! (Én speciel lépcsőzőgépeztem, de a hatás nem maradt el.)
A méhszonda vizsgálatot-szerencsénkre- egyszer végzik el. :-)

Én nagyon jól érzem magam kismamaként. Eszem-alszom. :-)

Miciona dárga! Én a beültetést követően feküdtem otthon 1 hetet, azóta dolgozom lelkesen. A beültetést követő 3. héten visszamentünk Déviszhez, ő is megkérdezte, hogy dolgozom-e. mondtam, hogy igen. Nem szólt semmit, de láttam az arckifejezésén, hogy nem volt elragadtatva. Először azt mondta Dévisz, hogy jelezzem, hogy meddig szeretnék melózni, a legutóbbi alkalommal pedig közölte, hogy veszélyeztetett terhesként nem fogja engedni, hogy dolgozzak. Tehát, a lényeg! Nagyon figyel a kismamára.
kisgaby

Kriszto

Akkor műtét után nem jött meg neked piri 8 hétig, és gyógyszerrel megjött? Azt mondta a doki, hogy még várnod kell 2 pirire? Nekem júl. 2-án kell menni konzultációra, Mit fog vajon mondani?

Miciona!

Nem félreolvastam! hanem félreértettem Bari punkcióját, mivel még nem tudom, hogy mennek a dolgok!!! :oops: Remélem azért nem baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.09.27 16:59-kor.

Csuti
Kép
csuti83

Csuti!

Igen gyógyszerre jött csak meg, de nekem amúgy se nagyon jön meg magától, szóval nem számít sokat, hogy műtét után vagyok-e vagy sem. Valamint nekünk azért kell várni 3 mensinyi időt, mert egy terhesség műtéti befejezése volt a műtét. Azt mondta a doki, hogy ezután ki kell várni 3 ciklust, hogy szépen felépüljön 3szor a méhnyálka, hiszen mégis csak megpiszkálták a "rendszert". Szóval ha mész július 2.-án akkor Apánk úgyis mondja a többit, ha minden jó biztos gyorsan kezdhettek, de az biztos, hogy Apánk akkor fog indítani, ha tényleg meggyógyultál, jobb is, mert igyekszik biztosra menni és csak akkor kezdeni valakivel, ha megfelelőek a körülmények.
Neked egyébként van menstruációd rendesen?

kriszto

kriszto82

Bari

Én úgy örülök, hogy kezdhetettek!!! :D
Nagyon megterhelő a sok "menés" ? Sok gyógyszert, injekciót kapsz? Annyit, amennyit fentebb leírtál? Magadnak is beadhatod? Vagy csak szakértő adhatja? Mert amikor én voltam inszemen, akkor én magamnak adtam a szurikat. Folyamatosan néz Dévisz?
Nagyon izgulunk érted!

Kisgaby

Örülök, hogy jól vagy, nagyon vigyázz magatokra! Hol dolgozol, hogy Dévisz nézett rád, hogy még mindig munkába jársz? Olvastam, hogy szépen fejlődnek az embriók, hányat ültettek be neked? Biztos nagyon jó érzés, vajon mi itt a topikon mikor leszünk ilyen büszkék, és boldogak, mint ti a pároddal? Nem baj, ha ennyit kérdezek?

Momelcsi

Én nagyon szorítok neked, hogy ne legyen semmi baj, és ma este megírod, hogy D. azt mondta ma, hogy még beleférsz a nyári szabi előtt!!! :D

Csuti
Kép
csuti83

Kriszto!

Nekem amúgy minden hónapban 28-30 napos ciklusra jön meg piri.
Úgy sajnálom ami veled történt! De fel a fejjel, minden ok lesz, meglátod, hamar eltelik az a két hónap!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.09.27 16:56-kor.

Csuti
Kép
csuti83

Csuti: még mindig nem tértem magamhoz a műtéttel kapcsolatos élménybeszámolód után. Az a korai felébredés enyhén szólva is vérlázító. Amikor korábban, még az állami intézményben, a műtétet megelőző anesztesi konzultáció alkalmával az ezzel kapcsolatos megjegyzésemet eleresztettem a nőnek, majdnem meg volt sértődve. Közölte velem, hogy műtét közben lehetetlen felébredni és az ezzel kapcsolatos történetek csak mesék. Hát persze, én meg egy transzvesztita yeti vagyok. :? Na most ha valamit nagyon utálok, az a hazug orvos. Azt esetleg elhiszem (ha akarom), hogy nála nem volt ilyen, de a csillagokat azért ne akarja lehazudni az égről. Ha egy doki/dokinő hazudik ezzel, vagy akár csak egy vizsgálat fájdalmasságával kapcsolatban, nagyon be tudok rágni. Azon pláne kiakadok, amikor a mi érdekeinkre hivatkoznak. Jelentem, az én érdekem az, hogy ne ébredjek fel és ne fájjon. Igen, ez az én érdekem. Arról meg nem én tehetek, hogy a bénaságukra, nemtörődömségükre nem tudnak jobbat kitalálni. Megjegyzem, Angliában mostanság egy új, az eddigiekhez képest jóval érzékenyebb műszerrel kísérleteznek a műtét közben történő felébredések kiküszöbölése érdekében, illetve azért, hogy erre minél hamarabb rájöhessenek, még mielőtt a beteg a fájdalomtól elájul. Micsoda felelőtlenség egy rakás pénzt ölni olyan dolgokba, amelyek csak "meséken" alapulnak, nem? :wink:
Örülök, hogy már jobban vagy. 8)

Miciona: Kálium csak akkor jár, ha Dévisz szteroidot (Prednisolon) is felír.

Bari: Jó sok tüsződ van, gratulálok! :D Ami a kapott hormonok mennyiségét illeti, Dévisz nem kispályázik. Láthatóan azon van, hogy a nagyobbak ne tudják az összes hormont "elenni"a kisebbek elől. Kiváncsian várom az első UH eredményét. 8) Sajnálom, hogy a szonda rossz élmény volt, de legalább (egyszer és mindenkorra) ezen is túl vagy. Mivel sok tüsző van és a hormon sem kevés, a sok husi mellett arra is ügyelj, hogy még csak véletlenül se egyél olyat, amiben szója van.

Nálunk egy hete elindult a hormonkezelés. Heti 2 Merionalt kapok és várhatóan 3 hónapig megy majd. Állítólag ez azért jó, mert a már jobban működő heréket egy kicsit felturbózza. Az más kérdés, hogy ezzel gyakorlatilag ellenőrizhetetlen lesz a műtét hatása a katonák számára nézve, mert a szurik is erre lesznek befolyással. Mivel már hatalmas gyakorlatunk van az otthoni szurizással kapcsolatban, természetesen ez a része nem okoz gondot. Egyáltalán nem fáj, csak hogy egy kicsit fényezzem magam. :D Szimbánéhoz képest annyiban bonyolultabb nálam a dolog, hogy képtelen vagyok a hasamon összecsípni a bőrt, mert az nálam olyan - hogy is mondjam - masszív. :oops: Sebaj, legalább több hely van a gyógyszernek. :D

Innen a háttérből drukkolunk mindenkinek, aki a közeli jövőben elkezdi a programot. Esőtől mentes, madárcsicsergős reggeli várakozást és tüszőhegyeket kívánunk! 8)
szimba

Csuti kedves!

Kérdezted, hogy hol dolgozom...igazából a melóhely megközelítése az érdekes, mert az épület megközelítéséhez 90 lépcsőfok vezet fel az út aljáról. Na, ezen akadt ki Dévai.
Azt mondta, amikor erről beszéltünk, hogy általánosság nála, hogy a sikeres beültetés után már nem is mennek vissza a kismamák dolgozni. Nem kockáztatnak.

Nekem 3 db 4 sejtes babut ültetett vissza Dévai, és 2 babu itt lubickol a méhemben. A beültetés utáni 3. napon egyszer kellett fél Ovitrelle injekciót szúrni, és ennyi volt. Jelenleg teljesen jól fejlődnek és nagyon jó gyerekek (nem bántják a kicsik a nagyot). :-)

Csuti, az altatást nagyon nagy valószínűséggel az aneszteziológus rontotta el nem kicsit!

Momelcsi! Drukkolok, hogy még a szabi előtt bejuss Dévaihoz.

Tulipán, Hildácska, Emerenc! Merre vagytok?
kisgaby

Mici, megint csak köszi :D örömmel olvastam a szondás hírt :lol:

Csuti, szerencsére a reggeli UHUkra a férjem el tud majd vinni, onnan meg a 8-as busszal tudok menni dolgozni :) Ha délután vagy este kellett menni, oda is vagy együtt mentünk a férjemmel vagy meló után értem jött, mint a szondázás napján is :)
Egyelőre csak annyi gyógyszert kaptam, amit írtam. Még sosem próbáltam szurit beadni magamnak, de úgy érzem,h felesleges is lenne, mert tuti nem lennék rá képes, így a házidokim asszisztensei adják majd be.
A héten csak az új doki (még mindig senki sem tudja a nevét?) fog nézegetni, mert Dévisz konferencián van.
Drukkolok,h te is jó hírt kapjál majd Dévisztől az indulást illetően. Nekem a sövényirtás után egy hónapot kellett várnom, sztem ti is indulhattok majd a mostani ciklussal ;).

Szimba, de jó,h jöttél :) épp tegnap olvastam a Merional tájékoztatóján,h férfiak is kaphatják :) Irigykedve olvastam,h te is beadod magadnak a szurit.
A felébredéssel kapcsolatban nekem is volt már élményem, de ott a doki műtét után mondta,h valóban jól emlékszem. Szerencsére csak egy pillanat volt :)

Kisgaby, írtad a lépcsőző gépet....ezek szerint elképzelhető,h pl. a biciklizés is jó lenne? A lényeg a sok mozgás?

Jön valaki hétfőn reggel UHUra? Mici???

Szépséges napot mindenkinek!

Bari

bari6

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy ennyire szorítotok értem is.:)
Egy óra várakozás után bejutottam:) Szinte rekord.
Hát igen, sajna nem jó a kenet, de kaptam gyógyszert, kupot és nagyon gyors, és hatékony kezelési időt, mivel jövő pénteken már negatívot kell teljesítenem, hogy kezdhessek. Holnaptól szedem a gyógyszert, hogy megjöjjön, úgyhogy most még a negatív kenetért és hogy megjöjjön kell drukkolni a júliusi kezdéshez.
Én is lépcsőzőgépeztem az előző ciklusban, de volt lány aki szobabiciklizett, mert nem tudott futni. szerintem mindegy, csak aerob mozgás legyen.
Én még új vagyok (csak egy leállított stimu volt) Dévainál, de mindig látok ismerős arcokat. Persze névvel nem tudom összeegyeztetni.
Dévai nekem azt mondta, hogy pénteken már Ő lesz, mert kérdeztem a kenet miatt. Azt mondta, hogy dél fele menjek. Hidegélelemmel.
Kriszto, sajna én is ilyen vagyok, hogy magától időre sose jön meg (kivéve első kezdést, mert akkor tuti nagyon izgultam), kb. 50-60 napra. Úgyhogy ált. próbáltuk gyógyszerrel összehozni. De ezt az új fajtát nem ismerem, és nagyon izgulok, hogy július 5-ig megjöjjön, hogy beleférjek még a júliusba.
Szomszédom a Kaáliba járt, ott nem mondták a húsevést és a futást, és beültetés után is csak egy hetet volt itthon, majd a 8. hónapig dolgozott. Hiába, különbözőek vagyunk.
Mindenkinek kellemes hétvégét (esőmenteset, esküvőre megyünk)
momelcsi

Sziasztok,

Csuti,
remélem nem sértettelek meg ! Elnézést , ha igen ! Csak sokszor én sem olvasom el az egész napot csak az utolsó hozzászólásokat és nem akartam , hogy félreértés legyen .

Momelcsi,
nem is tudtam , hogy Te is ma mész ! Mikor voltál ott ?
Februárban nekem is volt pozitív kenet (nekem gomba uszodától ) és tényleg 3 nap alatt eltünt a nyavalyás !
Nekünk sikerült 2, 5 órát várni :(

Bari,
hétfőn nem fogunk talizni :(
Nekem csak jövőhét elejére várható piri csak Apánk konferenciája miatt voltam piri előtti vak beállításon. Szóval , ha megjön akkor onnan kezdve a 8. napon megyek reggeli uh-ra, ami kb. júli 5.-7.-e közé fog esni , attól függően mikor jön meg.

Sajna nem büszkélkedhetek túl sok tüszővel , de majd meglátjuk mi lesz. Merional és Gonal- F lesz a koktél.
Szimba írtam Neked pü-t . (tanácsot szeretnék kérni)

Emerenc,
van valami fejlemény a párodnál?

Sajóék???????
miciona

Miciona, én is csak szerdán tudtam meg, hogy megyek:)
Fél10 körül érkeztem, és 11-kor távoztam.
Már gyülekeztek a transzferesek, és az első után mentem be. Túl sokat nem időztem, szerintem max. 10 percet. vizsgálat nem is volt, csak megnézte a kenetet, időpontok egyeztetése, majd felírta a gyógyszereket.
Nekem elvileg jún.26-30 között kell szedni a gyógyszert, hogy megjöjjön. ha szerencsém van, akkor hétvégén megjön, és 5-én megyek beállításra. Annak függvénye az első UH.
Ti mikor voltál/voltatok?
momelcsi

Momelcsi, nagyon drukkolok,h a jövő heti keneted rendben legyen. akkor valszeg Micivel fogsz várakozni reggelente. Holnapra jó eszem-iszom-dínom-dánomot :lol: Holnap annyi húst ehetsz majd, amennyi csak beléd fér :lol: (nem tudtam kihagyni ;) )

Mici, sajnálom,h nem lesztek ott, mert megismerkedtem volna veletek, no de majd pocakosan ismerkedünk ;)

Lenne még kérdésem: Hány órára szoktatok menni a reggeli UHUra? Van olyan,h UHU után vérvételre kell menni? Dévisz mondta,h mindig vigyem magammal a gyógyszereket (szurikat) . Ez alatt azt érti,h a teljes adagot? amit felírt?

Jó éjt mindenkinek! Drukk mindenkinek a kezdéshez :lol:

Bari

bari6

sziasztok kedves mindenki!

Valaki írt az ICSI-ről korábban.Az milyen?
A másik kérdésem kinek ajánlatos a sok futás és a húsevés?Én még sehol sem tartok,de azért nem árt már most elkezdeni enni sok húst?
A doki bácsi nekem megtiltotta a csirkehúst,mert sok miómám van,és azt mondta,hogy a csirkemell evéstől is növekedhetnek ennyien.Minden más húsevésben viszont szivesen benne vagyok!

Kedves Bari,Kriszto,momelcsi,miciona,szimba,csuti,sajo sok sikert! :lol: :lol: :lol:
Kisgaby csak óvatosan a lépcsőzéssel! :D

Tulipán
tulipán31

Bari: nekünk a reggel 6 sokáig azt jelentette, hogy elsők voltunk reggel, de a végén már ez az időpont is későinek bizonyult. Viszont!!! Amikor elsők voltunk az UH-n, sokkal nagyobb forgalomban kellett a Nyírőbe átnavigálni vérvételre, így amit nyertünk az elején, később el is buktuk. Ennek figyelembevételével tervezzetek. Szerintem a vérvétellel együtt egy "laza" 3 órára mindenképpen lehet számítani. Ha reggel hajlamos vagy megfagyni, akkor ne akarjatok elsők lenni. 8)
Ami a Merionalt illeti, lényegében az összes olyan gyógyszert kaphatnám én is, ami LH és/vagy FSH tartalmú. Gyakorlatilag csak a progeszteron pótló készítmények nem "kompatibilisek", pontosabban azokat hiába szednénk. :lol:
Szerintem a szurizást bízd a párodra. Ha van valaki, akinek fontos, hogy mindig kíméletesen és jól adja be Neked, az ő, hidd el nekem. 8) (Persze ha a tű látványától rosszul van, akkor a tanácsomat tekintsd tárgytalannak. :D )
Ampullás szurinál Dévisz mindig annyi szurit ír fel előre, amennyi a következő UH napját is beleszámítva szükséges, tehát az összeset vidd magaddal, mert aznap reggel amúgy is elfogyna. (Kivéve, ha egy előre töltött, sok adagot tartalmazó pent kapsz. Itt a maradékot értelemszerűen hazaviszed.)

Tulipán: az ICSI-ről számtalan videót megnézhetsz pl. a Youtube-on, de amikor közeledik a program, a tájékoztatón részletesen el fogják mondani a menetét. (Érdemes inkább videón megnéni.) Te semmilyen különbséget nem fogsz érzékelni, csak az embriológusnak lesz több munkája a mikroszkóp felett görnyedve, miközben Te már békésen pihengetsz az ágyikódban.
Ami a húsevést illeti, a hormonkezelésnél a vörös húsok a leghasznosabbak, de most még felesleges enned. Majd ha elindul a stimuláció, akkor Dévisz meg fogja mondani, hogy kell-e egyáltalán sokat enned és ha igen, akkor kb. mennyit. A "doki bácsi" ezzel kapcsolatos intelmeire inkább ne hallgass. Egyrészt a legtöbb "hagyományos" nőgyogyi nem is tudja, hogy miért olyan fontos a stimuláció alatti fokozott húsevés, másrészt ha az eddigi dokid kifejezetten a csirkehús (csirkemell) evésétől óvott, akkor no comment. :)
szimba

Kedves szimba!

Köszönöm az infókat,azonnal rá is keresek erre a videóra.Nekem Dévai doki tiltotta meg a csirkehús evést.Más orvosom nincs és remélem nem is lesz arra szükség,hogy legyen.Ő már a harmadik nőgyógyász az idén,az első kettő nagy csalódás volt.Mondta nekem,hogy rengeteg beteg panaszkodik nála előző nőgyógyászokra,és a rossz bánásmódra amiket tapasztaltak stb...

Mindenkinek szép napot kívánok! :D
tulipán
tulipán31

Köszönöm szépen Szimba, akkor még agyalok egy kicsit még rajta,h hányra menjek :roll: Amiből "sokat" kaptam (8 doboz) az Merional. Elképzelhető,h azt végig kell majd szúrni.
A férjem sajna szintén nem mer szúrni, azt sem nagyon bírja,ha őt szúrják :roll: Ma beadták az ügyeleten, holnap is oda megyek majd. Bár, mivel tényleg nem fájt, lehet,h egy pár darab után meg merem majd próbálni :shock:

Tulipán, ezeket is érdemes megnézni:

http://www.hirtv.hu/eletmod/?article_hid=318010

http://www.hirtv.hu/eletmod?article_id= ... %F3gyh%EDr

Szép napot!

Bari

bari6

Miciona!
Én mára vártam piriéket, papírforma szerint ma kellett volna érkezniük, de semmi.
Jucus kérdezte tegnap telefonon Déviszt, most mi lesz? Azt válaszolta, ott az új doki, majd ő csinálja az UHU-kat míg visszajön.
Tehát mi várjuk piriéket tovább.
Neked:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A csirkehústól való eltiltás oka az lehet, hogy a csirkék tápjába hormonokat (ösztrogén) kevernek a gyorsabb növekedés érdekében.

Sajo
sajo

Sziasztok!

S.O.S segítséget szeretnék kérni! Borzasztóan fáj a fejem :cry: , szerintetek vehetek be a clostilbegyt mellé cataflant. Nem zavar meg semmit?

Köszi,
Bari

bari6

Sziasztok.Én is Dévais vagyok de nekem már sikerült a baba,de attól függetlenül olvasgatlak titeket.
Bari!szerintem hívd fel az ügyeletet és kérdezd meg telefonon,nekik tudniuk kéne hogy okozhat e valamit.Remélem tudtam segíteni.

Kép
pöcök24
Dunakeszi

Szia!

Köszi szépen :) Azt mondták vehetek be, remélem segíteni fog. Megyek és szundizok egyet rá :)

Szép babavárást Pöcök!

Bari

bari6

Tulipán: kérdezz rá Dévisznél, hogy a csirkét miért nem ajánlja, mert szerintem itt sokakat érdekelne. Azt tudni kell, hogy Dévisz szerint a csirke nem hús ( :) ), de általában a vörös húsok jobb összetétele miatt szokta ezt mondani. Ha van valami jó indoka a csirkehús evése ellen, talán a visszatérő polip probléma miatt mi is elgondolkodunk rajta.

Sajó: ösztrogént a marhákkal is etetnek, ezért szerintem inkább a növekedési hormon lehet a kulcs. :roll:

Bari: mivel nálunk sosem írt fel több hormont a következő UH-ig szükségesnél, nálad talán az volt az ok, hogy így az ifjú kollégának a reggeli "csúcsforgalomban" ezzel már nem kell bajlódnia.
Ha fáj a fejed, a program alatt bármikor (és a későbbiekben, remélhetőleg már áldott állapotban) az Algopyrin a legjobb, pontosabban a legkevésbé problémás gyógyszer.
szimba

Sziasztok!

Mi még mindig várjuk piriéket.
A hétvégén egy szőke bombázó aludt az ágyamban! (Sára, most 5 és 1/2 éves) Olyan drága volt! Rengeteget fejlődött! Mentünk vele minden felé, imádja a mozgást és a csokifagyit. SUPER volt!

Sajo
sajo

Miciona!

Nem sértődtem meg! A legjobbakat kívánom nektek!

Szimba!

Én is úgy látom az ezzel kapcsolatos dolgokat, mint te. De a lényeg, hogy jól vagyok, és pénteken megyek Déviszhez. Az én férjem is Merional injekciót kapott 3 hónapig. Mi is meglepődve olvastuk a neten hogy ezt csak nők kaphatják, sőt van egy ismerősünk, aki orvos, és ő is ezt mondta. De végül megnyugtatott az urológus, hogy férfiak is kaphatják, csak Mo-n még nem engedett, mert még nem "kísérletezték" ki, de külföldön már megy a dolog a férfiaknál is. (Én ezt hallottam)

Kisgaby!

Megértem Dévai dokit, nehogy baj legyen. Végül is azért kérdeztem, hogy lehet-e beültetés után dolgozni, mert az én munkám nem megerőltető. Amúgy nagyon gratulálok a két kispicurhoz, és sok sikert kívánunk!!! :D

Bari!

Képzeld el, hogy én is legelőször amikor magamnak adtam be a szurit, elájultam. A férjem pedig az ilyenektől rosszul van, megpróbált segíteni, nem sok sikerrel. De már a másodikat könnyen és problémmentesen beadtam, csak nagy volt az ijjedtség, ne félj, és nem lesz semmi baj.

Momelcsi!

Pénteken biztos hogy lesz D., mert engem személyesen hívott fel, hogy 15órára fogad, amúgy szerdán mentem volna. Péntekre kívánok neked negatív kenetet!!!! Mikor mész, akkor lehet, hogy találkozunk?

Mindenkinek kellemes hétkezdést és problémamentes, vidám hetet kívánok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.09.27 16:54-kor.

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok!

Szimba, tegnap muszáj volt a cataflmot bevenni, bááár a legtöbbet a szuszókázás jelentett :lol: Ma délután, szinte percre pontosan fél 3-kor jelentkezett, de algóval elkaptam ;)

Sajó, remélem piri hamarosan jelentkezik ;)

Csuti, én még mindig nem mertem magamnak beadni a szurit :oops: Ma inkább felkeltem hajnalban,h lemenjek az ügyeletre :oops:
Ami a fejfájást (migrént) illeti. Nos nekem is fáj ha kell ha nem... :cry: Ha jön a hideg azért, ha a meleg azért, ha piri jön azért, ha piri megy azért......szóval egyelőre nehéz megállapítani,h a stimutól fáj vagy sem :roll: . Majd remélem a babótól elmúlik :wink:

Szép hetet mindenkinek!

Pusztik,
Bari

bari6

Fiúk, Lányok laptetőőőőőőőőőőőőm lett :lol: :lol: :lol: :lol:

bari6

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: