A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Sziasztok!

Hú...rengeteget írtatok...megpróbálok mindenre reagálni... :wink:
Bocs, ha valamit/valakit kihagyok...

Ircsi...lehet, hogy már írtam, de szuper lehet akkor ott a szülészet...biztos jó kezekben leszel...:) Ez a lopásbiztos dolog meg...először jót nevettem, de nagyon tetszik...már agyaltam én is azon, hogy hány gyereket cserélhetnek össze...remélem ez csak hülye elgondolás, és bízom benne, ha el is viszik, azért megismerem majd a lurkónkat...:)

Évi, örülök, hogy Mikivel minden rendben, és most nyugi van...kitartás...csak pozitívan...ha hazaengednek, akkor jó, mert otthon lehetsz még szülés előtt, ha meg netán nem engednek haza, akkor legközelebb már a drága kicsi fiatokkal együtt mehetsz haza...:) mindkettő jó valamilyen szempontból, persze a legjobb benne Tomika lesz...:) Gigapocakos...aranyos a kép...:)

bmass...férjednél remélem hamarosan fény derül, hogy mi lehet a gond...nagyon rossz lehet...:(
Törölközőnek nagyon örülök...úgy tetszik, de ezek szerint akkor tényleg nagyon jó lehet...és tényleg nem drága 1490FT volt darabja... :wink: 2-t kapott Manócska

brik...csontom nekem is néha fáj...már mondtam a dokinak is, mert néha attól féltem, hogy kész, most megjön, de mindig megnézte az UH-n is, és azt mondta, hogy a baba feje miatt van egyrészt...nincs pont beilleszkedve, de ott a feje, és néha nekiáll feszíteni...na meg elvileg már ilyenkor is ugye tágul a medencénk valamennyit, nem csak szüléskor...nekem a fenekem fáj néhány napja nagyon...úgy megeyek, mint aki össze csinálta magát, de rájöttem, hogy azért, mert amikor alszom (vagy jobb vagy bal oldalamon), akkor ott vagyok megtámasztva...már van alattam egy másik takaró is, de eddig nem sokat segített...fáj mint a nyavaja...de hát ez van...nem elég a pingvinbálna mozgás, még csámpázok is, mint egy kacsa...most így elképzelem magam,összességében elég röhelyes látványt nyújthatok...:P

bévi...nagyon jó lett a kiságy...és a kis félelmeidre (ilyen szempontból lehet, hogy pont az ellentéted vagyok, de...)
Elég nehézkes a te várandósságod...mindig volt veled valami, ami nem feltétlenül minden terhesség velejárója, így egy részről természetes, hogy aggódsz, milyen hatása lehet majd a babádra, de ha a doki nem mondja, hogy baj van, nem hinném, hogy gond lenne...
A kiságyat szerintem nem baj, hogy felállítottátok...nálunk húsvét óta áll már, és minden nap nézegetjük (ha akarnám se tudnám kikerülni, mert a fejem mellett van a hálóban)...viszont én egyáltalán nem vagyok babonás ilyen szempontból...sokminden érdekel egyébként, ezotéria, meg ilyenek, de pl. feng shui is csak addig érdekelt, ameddig ki nem hozták, hgy mi Gáborommal abszolút nem illünk össze, és még csak egy szobában sem nagyon kéne aludnunk, mert ami az egyikünknek jó, az a másiknak nem...szóval (nem csak ebből kiindulva)...nem árt az óvatosság, de nem hiszem, hogy bármi gond lenne a korai összerakás miatt...anyukám nézett rám nagyon csúnyán, mert abban a pillanatban, ahogy betöltöttem a 12. hetet, rhantam a babának venni valamit...és azóta is veszek, amit tudok...nem gondolok roszzra...persze néha nekem is átsuhan az agyamon, hogy biutos minden rendben lesz-e...nálunk az asztma lesz nagy esélyes sajna, főleg ha fiú...Gáboréknéál minden férfi, fiú asztmás...na meg nálunk én is, így szegény picúrnak nagy esélye lesz rá...de majd megoldjuk...szóval kitartás...és ha eszedbejut, akkor gondolj arra, hogy á...úgyis rendben lesz, felesleges aggódni...na...remélem érthetően írtam le a bátorítást, mert annak szántam ám... :wink:

Foci...nálunk is mindig nézni kell...egyrészt Gábor miatt, másrészt, mert itthion nagy tippversenyben vagyunk hárman (apukámat is belevettük)...a tétek nagyon komolyak ám...Gábornak Nutella, apukámnak sör, nekem meg egy rakat gyümölcs...:) de én pl. kivagyok néha...tök közel állok, és volt is egy meccs, amit néztem, hogy ó...én nyertem, elmentem pisilni a 92. percben, erre nem akkor rúgtak gólt, így buktam a tippemet, és más kapott érte pontot... :? ...na mi ilyen kis dilisek vagyunk...de tagnap, amit itt össze-vissza puffogott Gábor...ő a németeknek drukkol...és úgy szidta őket az elején, hogy olyan nehezen lőtték be a gót, pedig mennyi helyzet volt... :wink: le is öntötte az asztalt sörrel...:) persze reggel raktam fel a tiszta terítőt...:P

Amúgy megint nőtt a pocim...a kis itthonka pólóm feszül...na meg Manóm a mérvadó...ha valamim szűk, akkor azonnal megpróbálja lerugdosni rólam...:)
és olyan cukit álmodtam...most kisfiam volt álmomban (talán az első olyan álmom, ahol láttam, hogy milyen nemű a babánk)...anyóséknál voltunk...nagyon kis csini-vagány kisfiús ruciban volt, farmer meg valami kising...és apája vállán aludt, mi meg mondtuk Gábor szüleinek, hogy most már megyünk, mert a gyerek már nagyon álmos...én Gábor mögött mentem, és láttam, hogy a picúr már rég aludt, és összenyálazta az apja hátát, és csak mosolyogtam, nem szóltam...de annyira tüneményes babuci volt...

Na, kicsit lenyugszom, mert annyit írtam, mint máskor egy hét alatt... :roll:

Ilus

KépKép
badzsulka

Bandzsulka, akkor biztos azért lehet. Én is gondoltam rá, meg nekem amúgy is lentebb volt a bébim végig. Gondolom most már tágulok én is:) Takarót én is rakok de nem sokat ér, ma kimosom a szopi párnát és azt igazítom a pockomhoz szerintem. Kipróbálom hátha úgy én is kényelmesebben alszom.

Bévi szerencsés vagyok nagyon én se hittem el hogy van ilyen, de már tapasztaltam, így csak ezt tudom mondani én meg vagyok áldva, hogy ilyen jó kisfiam van :-))Pedig hogy mondták majd ha hazaviszem, olyan lesz mint az ördög, olyan rossz, sírós, de nem így lett, ő egy tünemény. :-))

Csillag jó munkát, vigyázz magatokra!!:-))

Limo, igen úgy van nem kell foglalkozni a súllyal:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

a szopipárnával nekem nagyon kényelmes, csak tök hangosan zizegnek benne a kis golyók...és nagyon zavarja Gábort...sokszor a baba is azt nyomkodja, úgyhogy ha mozdulatlanul alszom, akkor is zajongok...:)
van egy kisebb párnám, mondjuk az is polisztirolgolyókkal van töltve...azt szoktam betömködni a hasam aljához...minden fordulásnál viszem magammal...:P az jó...nekem is eléggé lent van végig a pocim...és ott kell megtámasztanom...úgy a pocak ki van ékelve, de a fenekem attól még fáj sajna...:(

Ilus

KépKép
badzsulka

Bandzsulka szerencsére a fenekem az még nem fáj. De ez a szeméremcsont, meg ma hozzájött a derékfájás, keményedés, nagyon jó :-)) Így együtt klassz. Többet kell pihennem, ma inkább úgy döntöttem, csak kisebb dolgokat csinálok és fekszem, hátha egy nap pihi is jót tesz:-) Mert ez a vizsgaidő nagyon megterhelő volt most :-)) De még egy vizsgám van az szóbeli, mert sajnos nem sikerült az írásbeli. De nem baj szóbelit is várom kivételesen. De a többi sikerült olyan boldog vagyok:-) Csak ilyenkor a sok feszültség amikor vége akkor jön ki.

Bandzsulka te is szeretnél, ha sikerül alternatív szobában szülni? Te választottál szülésznőt? Ha kérdeztem már akkor bocs, de mostanában kihagy az agyam:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik-köszike...vigyázok :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza jöttem kicsit még lesepertem a palcunkat kint,mert van egy olyan kedves szomszédunk aki mezőgazdász és persze tiszta sár volt a térkő de utálom,nem elég hogy teheneket tart a házánál még ez is!

Csillag örülök,hogy jól vagytok és annak is,hogy csináljátok a házat és lesz segítség,de viszont te próbálj nagyon óvatos lenni ezt tapasztalatból írom,én is túl hajtottam magam egy hét alatt és most tartok ott talán kipihentem és bírok még főzni mosni meg takarítani,mindent csak óvatosan és sorjában hidd el jobb mert utánna napokig meg sem bírtam mozdulni!!!

Ilus fenék fájást sajnálom,nekem nem fáj mert nekem meg fent van a pocakom nagyon és a gyomrom fáj szóval egyik sem jó se fent se lent,lényeg bent minden rendben legyen velük,mi meg kibírjuk és értettem a biztatásod köszönöm,és jó szurkolást nektek!!

Brik hát ritka az ilyen jó gyerek de az a lényeg ilyen és maradjon is ilyen kis nyugis akkor neked is könnyebb majd a picurral!!!

Szilvi akkor te is olyan vagy mint én meg mint mindenki más aggódós,én nem szeretek párommal ezekről beszélni mert ő még babonásabb mint én és így is folyton azt fújja mindegy milyen rossz lesz csak egészséges legyen,fél ő is,de inkább nem hozom fel ezt neki,nagyon jó ember csak igen jól gondolod keveset,vagyunk nagyon együtt nem tudunk sajnos többet neki kötetlen munka ideje van napközben is haza jár de viszont este későn végez,és ez akkor is így volt mikor megismertem ő már 15 éve ugyan azt csinálja,és már nem is fog változni,de most egy olyan időszak van hogy rengeteget kel menjen majd lesz jobb is hamarosan mert minden helyre áll!!! :wink: POZÍTIV VAGYOK!!!!

Limo nekem meg 30 napos ciklusaim voltak álltalában 28 napra soha nem jött meg meg volt úgy hogy 2 hónap kimaradt és utána megjött,szóval nálam nem lehet tudni mi az igazság!!! :lol: :lol: :lol:

Szilvás ,Dia,hol vagytok?????

Melisch,Calrika,Barbcsi,többiek????????????????????????????

Képzeljétek tegnap ugye közvéleményt kutattam hogyan kell kókuszmatracot takarítani arra jutottam tegyem ki szellőzni,ez oly annyira sikerült,hogy este sikeresen kint hagytam a szabad ég alatt,de pehem volt mert nem esett!Ma majd ki porszívózk de még nem hozom be nem sűrgős hagy szellőzön!!!

Kép
bévi

Igazából nem nagyon agyaltam még ezen...úgy vagyok vele, hogy nem is tudjuk még, hogy elég nagy vagyok-e én a babához képest...
Szóval a doki még az elején mondta, hogy azért a császárt ne zárjam ki, mert elég picurka vagyok...úgyhogy nem tudom...vajúdás szempontjából is biztos jobb lenne, de meglátjuk...
na meg remélem, hogy augusztusban nem lesz ott szulésdömping...:)...mondjuk legyünk ott ketten, és kész...:P csak megosztozunk annyi helyen ketten nem? :P na jó, vicceltem
Szülésznőt nem fogadtam...nekem dokim van...de barátnőm szült nála márciusban...mondta, hogy a szülésznő nem is tudja, minek volt ott szegény, mert a doki nem sok munkát hagyott neki...:)

Igazából a szülésen magán nem szoktam sokat agyalni...ha néha mégis, akkor kicsit be tudok tojni...na meg nem akarom magam se egyikbe se másikba beleélni, így inkább készülök jóra is, rosszra is, simára is meg császárra is, és csak remélem, hogy könnyű szülésem lesz... :wink:

Neked dokid, vagy szülésznőd van? vagy esetleg mindkettő?

Ilus

KépKép
badzsulka

Vizsgához drukkolok...gondolom nagy megkönnyebbülés lesz, ha vége...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Megyek megjött a fodrászbarátnőm megcsináljuk a hajamat!!!!

Kép
bévi

Ilus igen az lesz végre, már nagyon várom, hogy vége legyen :-)

Nekem dokinénim van és választottam szülésznőt, de nem nagyon ismerem még. Majd a ctg-en ismerem meg, mert azt ő csinálja állítólag. A dokinénim nagyon kedves, imádom. Remélem szülésnél is így lesz. Szerencséd van, hogy ilyen dokit fogtál ki. Hát én is örülnék, ha csak ketten osztoznánk:-)))

Én sokat agyalok rajta, mert már mindkettőt átéltem és nekem a simaszülések jobbak voltak, mint a császár. Én minden nap elmondom a kicsimnek, hogy simán jöjjön ki:-))) Lehet butaság, mert a körülményektől függ, de hátha segít:-)) Majd kiderül. Meg hát kiderül a dokinénim mit fog mondani. Apás szülést tervezek de ez is sok mindentől függ:-)) Eddig mákom volt mert mindegyik bébim úgy jött, hogy ctg és bent tartottak, egyszer elment a víz, egyszer indították, egyszer császár. Szóval mindegyik más volt :-))
Én csak ezért agyalok ennyit. Első bébinél nem foglalkoztam én se vele.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

sziasztok csak gyorsan beugrottam láttam kerestetek nagyjából átfutottam amiket irtatok de egyszerűen nincs energiám reagálni ma rendbe akartam tenni a bab dolgokat a baba sarkot a hálóban de nem megy nem tudom rosszul vagyok hányingerem van és remegek mi ez megint :( ráadásul kemény a pocim is ma megint olyan gyenge vagyok aludtam egész délelőtt mi lesz ebből nem tudom dokim csak szerdán lesz addig el sem tudok menni hozzá :( na jó elég a panaszkodásból van nektek is elég bajotok .....

Voltunk múlt héten a Heim Pál kórházban és képzeljétek augusztus 17.-én műtik a nagy fiam hátáról délután fél 3-kor le az anyajegyet .

Akkor azt sem meséltem nektek tavalyi évről volt férjem el volt maradva gyerektartással 60 ezer ft-al végrehajtóhoz került az ügy a bíróságról tavaly novemberben kiegyezett a volt férjem havi 500 0ft-os törlesztőben a végrehajtó úrral ezt kaptam is 3 hónapig aztán azóta semmit csak a tárgy havikat ami 8000/ gyerek . Írtam levelet hogy mi van megint erre képzeljétek az exem bemásolta a haviakat hogy fizeti és nem az elmaradás csekkjeit és ez még nem lenne elég a végrehajtó drága engem terhelt be 45 000ft-al ami jogtalan mert az ügy költségmentes részemről annyira ideges vagyok miatta el sem tudjátok hinni .Elmentem hétfőn az itteni ügyvédnőmhöz nagyon aranyos és nagyon jó tanácsokkal lát el ingyen és bérmentve a helyzetemre való tekintettel . Most újra írtam a végrehajtónak ez ügyben amiket mondott az ügyvédnő és nem tudom mi lesz. nem elég a bajunk párom 4 órában dolgozik nem tud rendesen fizetni a volt feleségének megemelték megint a ház törlesztőnket jön a pici nemsokára és még ez is komolyan mondom tuti ez a sok idegeskedés készít ki ennyire .

Csak az nyugtat 9.-én jön a húgom a férje és az unoka öcsém 3 napra látogatóba akiket nem láttam tavaly szeptember óta ez az ami tartja a lelket bennem .

Aztán mennek a fiuk nyaralni 1 hónapra egyedül leszek ááá bele sem merek gondolni sosem voltam távol tőlük még 1-2 napnál :( és megint hol tartok panaszkodom :(
Vendég

Apás szülést mi is nagyon szeretnénk, Gábor nagyon várja már...de ha netán nem jön össze, akkor is valahogy lesz...biztos, hogy ott lesz Gábor, max. kint várja meg...

Nálunk én hatalmas baba voltam anyukámhoz képest...szegénynek a tolófájásoknál jöttek rá, hogy nem fogok kiférni, én meg már elindultam kifelé, csak megakadtam...:( úgyhogy anyut sos császározták velem...4,1Kg voltam...Gábor hozzám képest egy kismacska volt (anyósom szerin mondjuk vasgyúró, 2,6Kg volt apája...de náluk az előző baba volt nagyon picúr, Gábor bátyja 2,1Kg-mal született...mi lurkónk kb. most akkora...:P)

Igyekszem én is megbeszélgetni a manómmal, hogy jöjjön ki simán...ha barátnőimből indulok ki...(mindkettő tök az én alkatom, és nagyjából a terhességük is úgy zajlott, mint az enyém, mindkettő simán megszülte, pedig átlagos méretű babáik lettek)
Pont most beszéltem telefonon az egyikkel...szerdánmegyek át hozzájuk..kicsit babázok is...:) na neki valami eszméletlen méretű hasa volt, és ugyanúgy lent, mint nekem...szegénykémet a végén annyira sajnáltam már, hogy bármit megtettem volna neki, csak szülkjön már meg...nagyon szenvedett...de meglátjuk...remélem legalább annyira könnyen fog menni, mint neki...másik barátnőm is nagy has, lent, de ő az első görcstől 2,5 órára meg is szült...ja, és mindkettő az Istvánban...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok, nem nagyon leszek ma, Bende belázasodott az éjjel, tüszős mandulagyulladása van. Csórikámban nem marad meg semmi, így kúpot kapott, most aludt el... Gyorsan készítek egy kis főzit neki, nem ígérem, hogy ma jövök...

szilvás76

Jobbulást Bendének!!!

Ilus

KépKép
badzsulka

Szilvi igazad van,a párom a lényeg,az ő jelenléte,de pont az nem megy,hiszen 5re ér haza,6ra ideér,7ig van látogatás...itt aztán a falnak is füle,szeme van,nincs egy perc nyugi se,ezért is kéne vasárnap hazamennem,ellegyünk kettesben...no meg a cicák :)

A félelmeid ismerem,hányszor gondoltam végig,lehet nem is lesz kisbaba,annak ellenére,hogy félig már van....értitek...kár hogy nem mehet minden simán...

Vanilla nem tetszik nekem amiket irsz,nem értem miért nem mész orvoshoz.Nálatok csak egy orvos van?

Csillag,köszi bár a jól vagytok elvagytok nem annyira stimmel de azért igyekszem.... Háznál csak óvatosan,hagyd a fiúkra,fiadra,stb...

Dia,Szilvás?? Melisch?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvás,most olvasom,jobbulást Bendének!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvi jobbulást nektek!

Ilus, jó hamar kijött a bébi. Akkor neked már van tapasztalatod az Istvánról :-) Biztos meséltek, ugyan annál a dokinál szültek, akinél te fogsz?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi nem nem 1 orvos van csak múltkor másikhoz mentem a felfázásom miatt mert őnagysága szabin volt éppen és legközelebb azt mondta ne mászkáljak máshoz és nagyon bunkó volt velem .

Remélem csak az idő meg a sok idegeskedés miatt nem vagyok jól babucim mozog rendesen általában jelezi ha valami nem okés na meg nagy fiam is itt lóg a szoknyám alatt egész nap figyeli jól vagyok e amúgy ha nagyon úgy érzem kórház nem húzom nem kockáztatok .
Vendég

na megyek mert a fiúk játszani akarnak a gépeken tudjátok nekünk házirendben van 12-töl, 17- ig gépezhetnek .

Jók legyetek én meg megyek pihenni tovább meg egy kicsit összepakolok itthon a szobákban de csak óvatosan és lassan mert émelygek és remegek .
Vendég

Picit lepihenek, Álmost megetetem, aztán ha sikerül déli alvás:-))
Ha nem akkor gondolom megint korai alvás reggelig :-)Már Álmosnak :-)) Én meg max egy órát tudok aludni:-)

Sziasztok!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Bévi nagyon aranyos vagy, hogy mindig hiányolsz. Úgy alakult, hogy reggel a fodrásznál kezdtem, így később jöttem dolgozni és munkám is akadt, csak most jutottam oda, hogy visszaolvassak és reagáljak.

Megértem az aggodalmad. Szerintem mindenkiek előjönnek a rossz gondolatok, hiszen annyi mindent hallani ma már. Főleg most az internet világában. amikor Bencét vártam - tudom, hogy unalmas már, mindig ezzel jövök - akkor még nem volt netünk. Nekem is voltak negatív gondolataim, de a barátnőm egy jól irányzott mondattal leállított. Sejtelmem sem volt arról mennyire gyakori a koraszülés, míg nem tapasztaltam a kórházban, stb....
Szerintem - babona ide vagy oda - nem jelent semmit ha a kiságy be van állítva. Nekünk ilyenkor már készen volt a szoba, minden a helyén. Úgyhogy nyugi, nem lesz gond. Tessék pozitívan gondolkozni, lesz egy egészséges szép kislányod.

Nem baj, írjál csak addig sem pörögsz és pihensz, mi meg eltereljük a gondolataidat.
Muszáj megcsinálni a dolgokat, mert ugye helyettünk senki nem csinálja meg...de te sem panaszkodhatsz mert 2 kamasz fiú is a nyakadon van.

Dokitól kérjél adatokat.

Azzal már nem is riogatok senkit, hogy miután megszületik a baba folyamatos aggódás lesz. Hol ezért - hol azért :lol:

Brik remélem csak a gyerekek foglalnak le meg a tanulás. Már tegnap akartam neked írni, hogy ugyan merre vagy....0-ás lepény az jóóóó!
ha a név kötelez, akkor lehet nem is Áron lesz majd, hanem inkább álmos? :lol:

Évi jó fej a doki, ha viccelni is tud :wink:
itt vagyok csak annyit írtatok, hogy még mindig visszaolvasok és közben írom a reagálást.

Limo nekem uh alapján számolják, mert volt 3 utolsó mensi időpontom is :lol: Olyan szorgalmasan vezettem, hogy mikor jött meg csak pont abban az időszakban tojtam rá....

Csillag remélem jól haladtok majd a házzal. neked meg tessék pihenni!

Ilus enyém férj is német drukker. :lol: Azért tegnap a 91. percben az a gól az USa-nak nem semmi volt.
Este mondta a zuram, hogy lehet ám csendben is drukkolni :lol: Merthogy én olyankor ugrosok meg egyebek :P
én plusz nagypárnával alszom és azt pakolgatom a lábam/hasam közelébe, ahányszor fordulok annyiszor jön velem...

Szilvi óóóóóó, szegénykém. Sok gyógypuszi neki! Remélem hamarosan jobban lesz.

Vanilla bunkó egy dokid van akkor. És ha valami baj van? Akkor ő vállalja majd a felelősséget?

királylány

Azt nem is meséltem, hogy Apa tegnap megint festett. Jajj már olyan jól haladunk. Csak a két szobaajtó meg a konyhaajtó tok van hátra - ez utóbbin nincs ajtó, levettük- na meg az ablakszárnyak, de azzal már nem otthon koszol. Igaz, hogy lassú folyamat lesz, de otthon már készen leszünk.
Ennek örömére ma elhoztam unokanővéremtől az összekészített újszülött ruhákat, du megnézegetem őket. Előszedem a Bencéét is aztán válogatok.

Csajok holnaptól a Tescoban a Pampers popsitörlő akcióban lesz: 3db duopack (6cs) 1.850ft. Pampers pelenka 3.699Ft. na ezt mondjuk nem tudom jó ár e, régen volt már mikor pelenkát vettem. :D
Gábor megjegyezte, hogy ne vegyek még popsitörlőt mert ki fog száradni....he-he-he ő már csak tudja....
akinek van EP-je az el tudja számoltatni és ezen kívül még egy csomó dolgot :wink:

királylány

brik...az egyik, akinek gyorsan ment, na vele ugyanaz a dokink, igaziból ő ajánlott még tavaly...nagyon nehezen jött össze anno nekik is a baba, 2-3 éve próbálkoztak, megjártak sok dokit, a mi dokink meg kb. 3 hét alatt rájött, hogy mi a baj, és asszem rá 2 hónapra össze is jött a manócska neki...nagyon édes az a kislány is...:)

De amikor én mentem a dokihoz először, mondtam, hogy szeretnénk babát, X idelye nem szedem a gyógyszert, akkor leültetett...elmagyarázta, hogy azért ez nem tragédia, ha nem jön össze pőikk-pakk, meg hogy nagyon sokmindennek meg kell történnie ahoz, hogy valakit meddőnek nyilvánítsanak, úgyhogy leírta, hogy ha áprilisig nem jön össze, akkor milyen sorrendben milyen vizsgálatokat végeznek el rajtunk ahoz, hogy kiderüljön, mi is az oka (persze az első Gáboron lett volna), úgyhogy adott nekem akkor még urológus telszémot is...nagyon rendes volt...de akkor már uton volt a méhem felé manócska, vagy már be is volt talán ágyazódva...nem tudom...de akkor már hivatalosan terhes voltam, csak még nem tudtuk... (ez volt tavaly nov. 27-én)
Nagyon bírom a dokit, meg Gábor is...:)
Sokat viccelődnek, meg a csaj is mesélte, hogy szülés közben próbálta oldani a feszültséget, úgyhogy vicceket mesélt...:)

A másik csajszi szegény nem járt jól...neki volt fogadott dokija is, de nem a kórházban dolgozik, csak ott is vezet szüléseket, meg szülésznője is...a szülésznője ki volt kapcsolva, a dokija meg közölte, hogy most nincs kedve bemenni, úgyhogy az ügyeletesnél szült...azóta át is ment ahoz a dokihoz...de neki is csupa jó tapasztalata van a kórházzal kapcsolatban...ő adja nekem mindig a jó kis tanácsait...:) Meg szerencsére vele egy helyen is dolgozom (mindketten Vodafone-nál, ráadásul amikor elmentem a West End-ből az Europarkba, akkor ő került a helyemre...meg kb. az esküvőinket is együtt szerveztük...:) ), úgyhogy a papírokat is tudom már, hogy mi és hova kell vinni majd...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Dia...nálunk is megy az ugrabugra...én általában csak hallgatom itt a gép előtt...Gábor meg most, amióta két meccset adnak egyszerre rohangászik a két szoba között, mert ha hallja, hogy gól, akkor rohan át...:) de tegnap is itt ugrált, meg kiabált, mondom, még a sört is kiborította...jókat nevetek ilyenkor rajta...én csak a vége felé szoktam odaülni, amikor esélyemvan arra, hogy eltalálom, és akkor nagyon izgulok...:)
Utoljára a pekingi olimpián izgultam így, amikor a Fodor Zoli ment a bírkózásban aranyért (végül nem sikerült)...de akkor is tök izgultam...meg akkor Gábor is...
Amúgy meg...ha minden sporteseményen, amit néz, izgulgatnánk, szerintem idegroncsok lennénk...így én csak jót röhögök néha Gáboron...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

na, picit ledőlök tévézni, meg ebédelek...később benézek...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Maccs te mondtad, hogy nekem milyen jó munkahelyem van. Mondd, ha vigyázok a gyerekeidre nem váltanál le? Mert mára már konkrétan elegem van az idiótákból. Ha még valaki belép azon az ajtón és kínlódik én esküszöm, hogy megütöm..... :twisted: :lol:

királylány

IIlus khm... nálunk én ugrálok....:lol:
nem visz engem falumeccsekre sem....egyszer voltam, végigordítottam....azt mondta agresszav vagyok :lol: :lol:

királylány

Sziasztok!

Szilvás sajnálom Bendét szegénykém tudom milyen rossz neki míg nekem nem vették ki tavaly a mandulámat addig minden hónapban ezzel küszködtem,és hullott a hajam és folyamatos volt a gyulladás nálam,sajnálom szegény gyógyuljon meg mihamarabb.

Évi hátha haza mehetsz vasárnap egy kicsit,az lenne a jó ha teljesen míg nem szülsz,de tudjuk ott legalább jó helyen vagy te is és Tomika is!!!Szorítok haza engedjenek minél hamarabb!!

Vanilla én a helyedben tuti elmennék egy dokihoz ez nem normális dolog,mert pl nálam is előfordult rosszul lét a héten,de megszünt egy nap alatt pihentem és jobb volt,de nem szabad halogatni nehogy baj legyen!!Vigyázz magadra!

Dia örülök neki jól haladtok a házzal lassan de biztosan kész lesz minden!Jók az árak a tescoba mondjuk én eldöntöttem nem használok csak rossmanost mivel az itt van a szánkba tesco is csak 20 km-re van tőlünk ezért ne biztos tudok majd menni mondjuk télen,most a rossmanban a popsitörlő nagyon jó árban van 1200ft x80db ez szuper ár,ha esetleg valakit érint,jah és a pennyben pedig a Pampers pelenka 2500/csomag ha hármat vásárolsz és a legkisebben 62db van.

Én most még vagyok kicsit utána lapcsánkát sütök meg van zöldbab leves és majd délután készülődés a dokihoz nem akarok menni,kicsit tartok ettől a szemölcs le szedétől hisz amúgy sem kellemes egy vizsgálat most meg még ott fagyasztgatni a hüvelyemnél nem lesz jó dolog,de ennyi bajom legyen!!!Megkérdezem ma az adatokat ha sikerül!!!

Kép
bévi

Jó pelus árak csak én pl nem merek megvenni 3 csomag pamperst(bár 2t már vettem a dobozzal ugye)hátha nem lesz jó.Jelenleg kb minden tipusból van otthon 1-1 csomag,barátnőm is váltott be a héten pontokat,vett nekünk Huggiest,meg 1 rossmannos újszülöttet. Újszülött pelusunk kevés van,pedig lehet az fog sok kelleni.Meglássuk.

Dia mi a helyzet odabent? Idióták? :)

Az ebéd ehetetlen volt de várom keresztanyám hoz palacsintát :)

evilany

Évi én csak rossmanost veszek egyenlőre azt mondta a védőnő nem kell nagyon sokat gondoltam veszek kb 3 csomaggal azért veszek csak egy fajtát hátha beválna és akkor csak ahhoz az egyhez szokatom,védőnő szerint ha krémet használok akkor nem lesz gond egyikkel sem bár ez baba függő,de azt tudom tesóm mikor kicsi volt neki anya egyből liberot vett és utána nem is tudott neki semmi mást használni,így gondoltam kezdünk olcsóval és ha nem jó akkor majd próbálgatjuk,hátha azt szokja meg a kis bőre egyből és nem lesz gond!!Az jó ha a keresztanyád visz neked palacsintát az finom,én kicsit pihenek és utána sütöm én is a lapcsánkát!

Dia nyugi ne húzd fel magad a kereskedés ilyen sajnos elhiszem néha én is ezt éreztem!

Kicsit eldőlök és majd szerintem már csak este jövök ha végeztem a dokinál,attól függ mikor végzek a sütéssel,sok puszi mindenki vigyázzon magára!!!

Kép
bévi

Évi az elején szerintem mindegyik pelus jó.
Idióták? Szó szerint. Mára már elegem van mindegyikből.

Bévi nyugi, minden rendben lesz.

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]IIlus khm... nálunk én ugrálok....:lol:
nem visz engem falumeccsekre sem....egyszer voltam, végigordítottam....azt mondta agresszav vagyok :lol: :lol: [/color]

Az vicces lehetett...:)
Nálunk én csöndeske vagyok...csak néha van nagy szám...:)...Gábor nagyszájú...bár valahol a sport miatt gondolom...(nagyon kicsi volt, amikor kezdte, és ő is elég kicsi, még most is, így valahogy érvényesülnie kellett így ilyen nagyszájú vicceske lett...nem bánom...de mellette nekem is nagyobb szám lett, bár még mindig messze vagyok tőle...:) )

Ilus

KépKép
badzsulka

Szilvi! Jobbulást Bendének!

Bévi! Drukk a dokihoz, minden ok lesz!!!

Csillag! A hétvégén Te csak a főnök légy, na jó lásd el a csapatot finomságokkal, hogy jobban menjen a munka.

Évi! Én még mindig nem kértem fel a dokimat a szülésre, de ahogy írod a benti helyzetet, lehet nem is nagyon érdemes. Főleg mivel ugysem kápráztatott el.
Mi csk akkor engedélyezzük a vasárnapi hazamenetelt, ha megígéred, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG PIHENNI fogsz. Akármilyen "állapotok" is uralkodnak, csak egymással foglalkozzatok és cicázz egy kicsit. A melót majd megcsinálja Miki, vagy végső soron megvár Téged :( Tomi még egy ideig dekkoljon csak odabent, hogy ne kelljenek azok a mini ruhák!
limo73

Ilus: :lol:

királylány

Muszáj nekem is festenem-de csak szép light-osan :D
Különben nem lesz babónak...Jaaaaaaaaaj GERGŐMNEK
mintás fala :)
megszoktam már a babót... :(
új képeket/mintákat találtam ki:

Kép

Persze nem ilyen sorrendben...elszórtan a falon...remélem sikerül megvalósítanom :oops: :oops: :oops: :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

úgy tervezem hogy mikiéket a holdon ülve....nézi :füles,micimaci,tigrincs és malacka :)

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag nagyon szuper lesz! De azért csak óvatosan.

királylány

de hogy mi lesz belőle??????????????????????????? :? :oops:

majd hozok képeket... :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Dia-óvatos leszek....én is remélem hogy szuper lesz a végeredmény :D :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na léptem ismét...fől a kaja...utánna meg remélhetőleg nemsokára indulás :D

Vigyázzatok nagyon magatokra és a babákra!!!

Puszika

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nagyon édesek azok a képek...
Mi is akartunk neki valamit...először micimackó mániám volt, aztán miközben apósom festette a szopbát, mondta, hogy most úgyis van sok festék, csináljak valamit a babának, és akkor ezt csináltam...nem is hinnétek, mire nem jó egy fröccsenésgátló (az volt a körsablon...:) )
Kép

Ilus

KépKép
badzsulka

Most egy csöppet kiakadtam az előbb...számolgattam, meg utalgattam, és nem értem, hogy mire megy el ennyi pénz...pedig tényleg, semmit nem költöttem eddig, most tegnap a babára egy kicsit, de eddig semmit, és hihetetlen mennyiségű pénz elment...nagyon utálom...de jó is lenne a világ pénz nélkül...:(

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus ne is mondd. Én épp ezért nem is számolom már össze. Főleg most a felújításnál....Borzalmas, hogy az ember meggebed és nem marad pénze élni.
Bezzeg a Jegybank elnöke nem megy bele, hogy a havi 8 millás fizetését lecsökkentség 2 millára.....

királylány

hihi...most nevettem...nekem a nevem ugyanis Purczeldné BEZZEG Ilona...ilyenkor mindig nevetek...:)

Hát...gebedjen meg ő...bárcsak az lenne a legnagyobb bajom, hogy 8 vagy 2 millát keressek...:(
Na, nem azért kesergek, éhen nem fogunk halni, csak mielőtt nem éltünk külön, azt gondoltam, hú, baromira jól keresek...amikor külön jöttünk, akkor csak én kerestem, Gábor még egyetemista volt, és simán kijöttünk a pénzemből... csak azóta szerintem minden min. 25%-kal drágább lett...:(
szerncsére még így is tudunk félretenni egy kicsikét, mert valahogy el kéne költöznünk innen két év múlva...csak olyan elkeserítő...a fizetési papíromat meg meg se nézem...mivel jutaléákos rendszerben vagyok, így majdnem a felét kapom csak meg a fizumnak (ugye jutalékból 51%-ot vonnak adót, a sima fizumból is harminc akármennyit...) néha sírni tudnék...ezért is hagytam ott már a melóhelyet...táppénz alatt is kapok közel annyit...na jólvan, abbahagyom, tényleg vannak, akiknek sokkal nehezebb, és nem akarok itt ezen rinyálni...:( csak most úgy hirtelen sokkolt a dolog...

Ilus

KépKép
badzsulka

Csillag csak óvatosan mindennel azért ez nem kis dolog lesz és a te fájós dagadós lábadnak nem éppen ez hiányzik,ha szép tiszta falak lesznek hidd el Gergő annak is örülni fog,én is úgy gondoltam festés előtt majd veszünk rá mindenféle kis figurát,de úgy döntöttem nem jól van ez így!Fáradt is vagyok már ehhez és nem is költök most ilyenre!Szóval csak óvatosan!

Ilus pénz szerintem mindenhol kevés van most mi annak idején fú nagyon jól éltünk mindenre jutott,volt lerakott pénzünk is elég sok,és ha valamit megakartam venni soha nem néztem az árát meg ilyen,hogy akció soha nem kellett néznem,ez a helyzet közel 2 éve elmúlt házat építettünk röpke 16 millióért aminek fele hitel,és azóta a helyzet is rosszabb lett az országban minden sokkal drágább,lett két nagyfiúnk akiket el kell tartani,és most éldegélünk,nagyon nehéz ezt feldolgozni,enni azért nekünk is van mit,de már lerakni nem tudunk semmit sajnos!De abban bízok ha lerakott pénzem nem is lesz sok egy kevés azért majd lesz és a helyzet helyre áll valamilyen téren!!!!Megpróbálom pozitivan felfogni!!

Dia milyen harcias vagy a sportban! :lol: :lol: :lol: :lol: És ez jó ötlet én sem adom össze mire mennyit költünk mert akkor elájulok,az a rengeteg számla meg ide 10 ezer oda tiz ezer,elgondolkodok sokat,hogy aki minimál bért kap mind a két fél és nem maszekolnak mellette az hogy tud fen tartani egy lakást vagy ilyesmi nem egyszerű szerintem,vagy az is lehet mi válaltuk az évek alatt túl magunkat pedig másnak is van lakás hitele,másnak is van autó lizingja meg rezsije mert nekünk is csak ez van.Nah de nem érdemes ezen bosszankodni majd ha nekünk kis 2 milliós fizetésünk lesz,minden megoldódik :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Bevétel, kiadás, könyvelés.... Ezeket én nyomom :) . Számoltam azt is, hogy mire, mennyit költöttünk most a babavárás során.... Csak azokat vettem meg, ami szükséges és igyekeztem mindent beszerezni. Gondolom ezzel mindenki így van.
A lakáshitel meg a Ft gyengülésével ellentétes arányban erősödik.. ne nekem ez a sokk....

Az előző hozzászólásommal nem panaszkodtam, próbáltam összeszedni az általánosságban kismamikra jellemző negatív, félelmet keltő gondolatokat :) . Ezekkel persze nem állok rosszul én sem, de igyekszem hárítani a támadásaikat :D :D :D
Vigasztaló szavaknak szántam Évinek :)
szilvi35

És örüljek, hogy alanyi jogon kapok Gyes-t, ami 28500 Ft (évi 342000 Ft, csak úgy a jegybankhoz viszonyítva) nem is tudom, hová fogom azt a ku... sok pénzt elkölteni. :?
limo73

Halihó! :lol: :lol: :lol:

Brikancs
Én már nem tudok sokat lenni függőleges helyzetben! Nekem is lazulnak az izületeim, sokszor olyan érzésem van, mintha szét akarna esni a csípőm... :?
Méhösszehúzó gyógyszert nem mindenhol, nem mindig adnak rutinszerűen...
0-ás lepény nagyon jó! Még nincsenek benne meszesedések!
Hátbadöféstől nem kell félni! Annyira vékony tűt használnak manapság, hogy azzal nagy kárt nem lehet csinálni!!!

Barbi
Most nagy az elenőrzés!!!
Schwetzingen felé kell elindulni a városból... és az autópálya mellett van a "falu".

Évi
Nézd meg, hogy a vonalzóm mit ír ki! Ha Tomi olyan 40 cm, akkor az átlagnál jóval kisebb!!!!
(Az egyik barátnőm kislánya 33+4-nél született 2320g és 46 cm-vel)

Bévi
Azzal nem kell foglalkozni, hogy egy héttel kisebb méreteket hoz ki az UH! Az a lényeg, hogy folyamatosan, egyenletesen nőjjön az a gyerek!!!!
(Nálam órára pontos kort tudunk... az UH még sose hozta ki azt az időt!!!!)
Súly nekem sincs. (Tegnap a doktor ahogy a pocakomat tapogatta, az alapján mondta, hogy olyan 2,5 kiló körülinek saccolja :wink: )
Baba mellett is lehet aludni! Csak az egyéb feladatokat kell a család többi részére átruházni!!!! És a baba éjszakai ellátásába is be lehet vonni apukát!!!
Amikor a gyerek alszik napközben, akkor neked is le kell pihenni!!!!
Tejtermelést legjobban a normális táplálkozás, a pihenés serkenti!!!!
Kiírás: Nálam a petesejtek leszívásának napja a peteérés... előtte 14 nappal az utolsó mensi első napja... attól számolunk :wink:

Badzsulka
Asthma... sajnos a hajlam öröklődhet... Nálad fontos lesz az összes allergiát okozható tényező kiküszöbölése!
Szülés... egy nagyon kedves ismerősöm, barátnőm (kis vékony csaj) még a 3,8 kilós fiát is simán megszülte... olyan 4-5 óra alatt... A szövetek tágulékonysága a dolgok lényege! :wink:

Szilvás
Jobbulást Bendének!

Vanilla
ORVOS!!!!!!

Királylány
Akkor van remény, hogy mire megszületik a picur, rend lesz nálatok?

Pelenka: én nem raktározok be... lehet azt folyamatosan kapni :wink:

Pénz
2 orvosi fizetésbő egyik napról a másikra éltünk... mindenféle luxus nélkül... Ebből lett nagyon elegünk :cry:
Most annyi fizetésünk lesz, hogy 3 év múlva tudunk házat venni!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi nem ma gondoltam volna, hanem a következö hétvégék valamelyikén... :) Amikor nektek jó!
Voltatok már Schwetzingenben? Az is jó hely, ha szeretitek a kastélyokat... :)
Házat Heidelbergben vagy otthon gondolnád, mert nem mindegy. Ha Heidelbergben, akkor én is sürgösen lediplomázom valami orvosi szakirányból. :)

Barbi
Vendég

Barbi
Másfél évig leszünk csak Heidelbergben... utána megyünk az USA-ba :wink:
Szerinted 4 nap alatt hova jut el az ember... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: (amikor még az is az élet apró öröme, ha megtalálom a tiszta ruháinkat :? )

US Army nagyon szépen megfizeti az orvosokat :wink: (még úgy is nagyon jó, hogy most csak apuka dolgozik...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: