Sziasztok!
Mi is jól vagyunk, csak múlt héten itt volt a nagymamám és minden nap olyan gyorsan eltelt, hogy írni már nem nagyon volt erőm.
Köszönjük a névnapi köszöntéseket - jól sikerült a névnap, Laura kapott egy ugrálóvárat a kertbe, amibe azóta is jókat játszik és az öcsémtől pedig egy rollert. Eredetileg biciklit szerettünk volna, de elmentünk a Dechatlonba - a futóbicikli méretben jó lett volna, de az egyáltalán nem tetszett neki, nem is érdekelte. A normál bicikli sem lett volna vészes nagyságban, de azt meg még nem tudja hajtani, és arra, hogy itt álljon a házba, nem akartunk még venni neki. Ezzel szépen tud egyedül is menni, erősödik a lába és az egyensúlyérzéke és jövőre meg kap majd biciklit. Szerintem aki akar biciklit venni, előtte nézze meg a gyerekkel együtt is a boltba, mert mindenkinek más jön be.
A napban még az volt a különleges, hogy a nagymamámnak meg aznap volt a szülinapja - 83 éves - így együtt ünnepeltek. Volt tűzijátékos torta is, elég megható volt.
Mi is boldog név- és születésnapot kívánunk az ünnepelteknek!
Szúnyogcsípés: Laurát is elég durván összecsípkedték, mi Fenistil gélt tettünk rá, meg a Naturland-nak van egy hűsítő kréme. Vettem elektromos szúnyogriasztót a folyosóra, este az megy, így most már alvás közben sem csípik össze. Mintha mostmár kevesebb lenne, bár lehet, hogy csak átmenetileg az eső mosta el őket...
Van valami ötletetek, hova lehetne elmenni a héten pár napra - ami jó kisgyerekkel és pocakosan is ebben az időben? A Balatonhoz készültünk szerdától, de ebben az időben nem látom értelmét lemenni. Itthon lesz Toomas egy hétig és jó lenne valahova kimozdulni még 3-ban, amíg bírom.
Ma voltam a munkahelyemen, leadtam a gépemet, meg a papírokat. Mostmár betegszabin leszek - utána kérdeztem a MÁK-nál, a GYES továbbra is jár, majd csak akkor kell lemondani róla, ha Oliver megszületik és utána kapom a TGYÁS-t.
Zsófi - Laurát felvették bölcsibe, de amikor bementem és mondtam, hogy babát várok, akkor egyből kihúzták a listáról. Azt mondták, hogy így fel se vehetnék. Ő így oviig biztos marad itthon, bár szerintem nem lesz így sem rosszabb neki (remélem Oliver jó és egészséges baba lesz és továbbra is sokat tudunk menni majd társaságba). Itt a környező kerületekben egyébként hasonló a helyzet bölcsi ügyben.
Sziszka - a házat sajnálom, de remélem hamarosan rátaláltok az igazira!

Köszi a linket a könyvhöz. Mi még a Nagycsaládosok lettünk és a Családi fészek címűt olvastuk, azok is nagyon jók voltak. Sőt a verses könyveit is szereti Laura nézegetni. A Bogyó és Babóca sorozat még egy kicsit korai - arról nehezebb csak úgy mesélni a képekről, mert nálunk egyenlőre az megy.
Egyébként Laura is egyre többet beszél és szerencsére mind a két nyelven. Tegnap reggel leül a szőnyegre és mondja, Anya, gyere játszani! És integet a kezével...Hát ki tud így ellenállni...

A bilizés viszont nálunk sem megy, megijed ha észreveszi, hogy pisil, ha meg rákérdezek, hogy kell-e kakilni, ráüljünk-e a WC-re, akkor letagadja. Előbb-utóbb majd csak menni fog, erőltetni én sem akarom. Szerintem majd télen vagy jövő tavaszra - lehet, hogy pelenkázni könnyebb lesz az elején Oliver mellett, mint mindig a WC-re szaladgálni vele. (Arra gondoltam, ha Oliver éppen szopizik, és Laurának WC-re kell mennie, akkor hogy oldom meg...)
Most mennem kell, próbálok gyakrabban írni mostmár én is.