A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Barbi, Isten éltessen sokáig!
Milyenek a mezei virágok? Biztosan nagyon szépek, és remélem ma kicsit esőmentesebb napotok volt.

Mi ma jól beszívtuk, átmentünk anyósomékhoz, de sehol senki nem volt, mire meg szereztünk volna kulcsot, Levi átesett azon a méla nagy berni pásztoron. Hozzáteszem, pont akkor tette oda a tetemes mancsát, amikor Levi arra futott. És persze az én kisfiam, valahogy mindig a szájára esik és az egész alsó ajka szétrepedt belülről. Iszonyúan vérzett, gyakorlatilag az egész vállamról folyt. Azóta is sír, de a fogait nem merem megnézni és nagyon dúrván nem tudja becsuknia száját, egyfolytában folyik szegénykém nyála, se innivalót, se ennivalót nem fogad el. Vicces napoknak nézünk így elébe. Kíváncsi leszek az esti cumizására így, mert ha az sem megy, ajaj.... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

JA, és még akartam írni, hogy elmentünk megnézni a 3in1-ben bicajt, ami itt van a közelben.
Tényleg nagyon szuper, de még a legalacsonyabb állásban is hatalmas és messze van a kormány is. Hiába 12es, de sztem még legalább fél év, mire lehet használni, futónak meg még több a kormánytávolság miatt.

Nem tudom, mit tegyek, mert a decathlonos volt eddig a legpasszosabb, de az meg ugye műanyag, amit elvből utálok...na, majd meglátjuk, van kb. 2 hetem, hogy eldöntsem.
A fémet megnézem még jövő héten.

Ja, és 5 napja marha magas a vérnyomásom, szóval gondoljatok picit ránk, mert a kutya sem akar az utolsó hetekre kórházba költözni... :oops: :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok

köszönjük a köszöntéseket! Mi is boldog névnapot kívánunk Laurának így utólag és persze drága Barbinknak boldog szülinapot!

Mecsi Levim is tejcukros, de egyik doki sem erősítette meg, bár el kéne vinnem egy normlis gasztroshoz. pénzes helyen megcsinálják a vizsgálatot beutaló nélkül. mi a budai gyerekkórházban voltunk tavaly és oda kellett beutaló.
így Levi nem is iszik csak szója tejet/kakaót.szereti nagyon.
folyton tatát-kakót kunyerál :)
nekem is tetszik a nevetek!
valszeg a mele miatt ájuldoztam én is, így jó,h nincs dög meleg...
kilóban én 4-nél tartok.

Kismamik mindenidősek kitartás, lassan itt a vége nektek.

nagyon sokmindent akartam még írni, de mennem kell, nem laszik el nélkülem... :roll: :cry: igyekszem jönni és mesélni
makadu

Sziasztok! Megszületett pénteken öcsémék kislánya Panna, 56 centivel és 3500 grammal, íme:

Kép

:D :D :D

Bocsi nem volt időm visszaolvasni, majd még jövök!

yuyu79

Julcsi, hatalmas gratula tesódéknak, gyönyörű ez a kislány, de tényleg! Ritkán látni ennyire szép újszülöttet és milyen szép neve lett! ;) Jó egészséget kívánok nekik!

sniky

Julcsi, mi is gratulálunk :) Nagyon édes kicsi lány és gyönyörű!

<
sziszka78
Tolna

Köszi! :D Várom már hogy hazajöjjenek és élőben is láthassam...

yuyu79

Yuyu!!

Naaaagy gratula a kis Pannához tesódéknak! Nézd meg a vonalzódat, mintha petit látnám, ha Pannára nézek:)

KépKép
koadri

Sziasztok lányok!

Megkésve, de törve nem, Barbikám, utólag is nagyon boldog szülinapot! Sajnos nem engedett be a rendszer, így csak most tudtam jönni...

Lelkivilágod hogy van? Mikor jönnek azok a vérszívók a hivataltól??? :S Drukkolunk, hogy minden okés legyen!!!

Julcsi, hatalmas gratula tesódéknak Pannához, nagyon cuki kisleány! :)

Kitti, örülök, hogy Te is jobban vagy ebben a csodás őszi időben... :roll: :wink: A 4 kiló hízás szerintem csodás! :) Gratula hozzá! Én mostanában nem is merek rá állni a mérlegre, pedig kellene... Ma is olyan durván kívánós vagyok... :oops: Beninél nem volt ilyenem! Most meg hol fagyit, hol hambit, hol pizzát ennék, szóval kész, de mindig csak olyat, ami nincs itthon! :S

Aproo, ezt a Levi féle balesetet már csak olvasni is nagyon durva volt! Szegénykém! Fogakat meg merted már nézni??? Nekem is ez a parám, hogy mikor törik neki le, vagy ki!? Bicós infót köszi a gmail-en!

Boni, remélem, hogy minden okés nálatok! Mikor jöttök haza? Nagyon hiányzol a topic életéből! :)

Nverka, ha készen vagytok, majd hozz ám képet nekünk a gyerekbirodalomról! :)

Niki, kitartást mind anyóshoz, mind pedig a hátralévő hetekhez, napokhoz!

Beni mára letaknyosodott. Szerencsére láza nincs, de folyik az orra elég durván, szóval porszívózni is kell neki, és nagyon nyüszi! :S Kész vagyok ilyenkor, hogy miért nem lehet kihúzni pár hetet, vagy hónapot betegeskedés nélkül! :( Ha holnap szarabbul van, akkor lehet, hogy elnézünk a dokihoz, mert sajnos a trutyi az orrában nem a szokványos átlátszó cucc, hanem sárgás, szóval lehet, hogy valami komolyabb, mint egy meghülés!

jó éjt lányok, holnap jövök!

sophie27

Sziasztok!

Barbi Nagyon Boldog Szülinapot utólag is! Borzasztó, hogy milyen szomszédok, emberek? vannak nálatok, mutogatni kéne őket...
Szorítok, hogy ne legyen ebből nektek semmi komolyabb dolog, remélem szerencsésen lecseng ez az egész dolog.
Aproo, gondolok rátok, csak nem kell befeküdni a kórházba, szorítok, hogy rendben legyen a vérnyomásod!
Tegnap férjem megint felidegesített. Az egy dolog, hogy továbbra sem hajlandó elárulni, hogy hol lakik, hova viszi a gyereket (állítólag azért, mert nem akarja, hogy odamenjek és kellemetlenkedjek neki... :shock: :shock: ), de a válás után el fogja árulni. Ebben én nem látok logikát, mert ha balhét akarnék rendezni, akkor azt akkor is megtehetem, nemigaz? Na mindegy, a durva az volt, hogy most direkt kikísértem a gyereket, hogy megnézzem hogy viszi el az állítólagos kölcsön kocsival. Hát, Dávidot bevágta a hátsó ülésre, ala nature, gyerekülés, minden nélkül, ő maga beült előre a volánhoz, és így vitte el, állítólag be Pestre is, az albérletbe... Majdnem rosszul lettem, kérdeztem tőle, itt a gyerekülés a kocsimban, miért nem veszed ki és teszed át, odaadom addig, csak majd utána szereld is vissza. A válasz (felelősségteljes apa mintaképe): Nincs kedvem, és különben is, lassan hajtok, szépen szokott üldögélni...Arra nem gondol, hogy bárki idióta belemehet, és akkor mi lesz?

Kép
felicia

Felícia, mikor lesz a válásotok!? én utána tuti eltiltanám a gyereket tőle... és addig sem engedném, hogy így elvigye! :( a tartásdíjat azután köteles lesz fizetni, szóval sok minden veszteség nem érhet...

és ő a rend őre!? :oops: :roll: elképesztő! :twisted:

sophie27

Sziasztok!

Barbikám, hatalmas csomagot hozott ma reggel a postán nekünk tőled! Nem is gondoltam, hogy ennyi ruha lesz, nem fért be a mosógépbe :shock: Nagyon-nagyon köszönjük, szuper darabok!
Hogy telt a szülinapod? Lehet tudni mikor jön a gyámügy? Hihetetlen, hogy veletek mindig történik valami, szorítok nagyon! Ha "menekülni" kell merre indultok? Mo. felé?

Kitti, Mecsi örülök, hogy jobban vagytok!

Mecsi, jöttök valamikor hozzánk is esetleg, ha már itt lesztek? Sajnálom, hogy apa helyzete még most is bizonytalan, remélem hamar túl lesztek ezen a dolgon, és rendbe jön minden!

Boni nekem is hiányzol! Jelentkezz egy kicsit!

Apró, hogy vagy? MInden oké?

Zsófi, Beni náthája? Orvoshoz kellett vinni?

Felícia, ez azért tényleg durva, én sem engedném, hogy így vigye, biztos cirkusz lenne részemről, azért ez most nem róla szól (nem kedv kérdése), hanem Dávid biztonságáról, hihetetlen hogy lehet ennyire felelőtlen!

Fog ügyben csak azt akarom írni, hogy azt tudjátok ugye, hogy ha egészben törik ki a fog(tehát nem csak egy darab törik le belőle), akkor gyorsan bele kell tenni valami nedvesbe (papírzsepi nem jó) és azonnal a legközelebbi gyerekfogászatra kell menni, mert vissza tudják úgy tenni, hogy semmi nem marad vissza, tökéletes lesz!

Én már csütörtök óta minden délelőttöt a parókián töltök ősöket kutatva, hihetetlen mennyi érdekes dolog van ezekben a régi katolikus anyakönyvekben :) Viszont végre összeállt minden a családfához. Ez lesz az ajándék az esküvőn, ahova szombaton megyünk, ma megyünk még beszélni a dekoratőrel aki csinálja, majdnem kész, csak a ma megtalált adatok hiányoznak, nagyon kíváncsi vagyon milyen lett.

Boldog esőnapot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csajok!
Az alexandránál Anna, Peti és gergő a héten 1500 FT Akcióban.

<
sziszka78
Tolna

Julcsi:
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... gy&BookID=

Editéknek a Lekisebbek könyve van meg, Zéti imádja, nekünk pedig a kistestvér érkezik, ezt a kettőt tudom ajánlani!

<
sziszka78
Tolna

Köszi Sziszka. közben én is megtaláltam. Akkor elküldöm priviben, hogy mi kellene ;-) Aztán ha előbb nem találkozunk, akkor elhozzátok Domboriba július elején, ha tudtok jönni 8)

yuyu79

Sziszka!

Zömmel mosva voltak és vasalva...

Készülünk a bajra. Ma visszahívta a páromat a gyámügyis, de nem sok köszönet volt benne. A párom próbált vele szót érteni, föleg persze azt szerette volna kiszedni belöle, hogy ki volt az anonym feljelentö, de nem árulta el, marad a találgatás. Az ember a kellemetlen természetü, nincs szerencsénk. Azt mondta az ember, hogy nagyon aggódik a gyerekeinkért, amiért nem mennek oviba! Köze hozzá? A párom minden okot elmondot neki türelmesen, de nem hagyta magát meggyözni. Hát ennyit erröl.

Barbi
Vendég

Barbi, nem baj, inkább kétszer mint egyszer sem :D
Viszont elég ijesztően hangzik amit írtál, nem azt mondtad, hogy az ovinak fel sem tűnt, hogy nem járnak? Akkor ez meg honnan tudja?
Igazából a végeredmény szempontjából szinte mindegy, hogy ki volt a feljelentő sajnos :( Ki jön hozzátok? vagy mit fog csinálni? Nálatok ezt sokkal komolyabban veszik, mint itt? Mert itthon ennél durvább esetekben sem csinálnak semmit!
Viszont azt is tudom, hogy Írországban ha felügyelet nélkül hagyod otthon a 14 évnél kisebb gyereked, akkor egy figyelmeztetés után elveszik, szóval tényleg ahány ház, annyi szokás.

Mi az amit tenni tudnak veletek? el vehetik a gyerekeket? vagy kötelezhetnek valamire? Nem nagyon vagyok képben ezzel...

Julcsi, Szombaton megyünk Pestre, szóval akár akkor is be tudjuk dobni, vagy legkésőbb Domboriba. Mindenképpen meglátogatunk ott is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2010.06.21 18:01-kor.

<
sziszka78
Tolna

Barbi, nem semmi... és ez nem úgy működik, hogy kijön személyesen a hivatalból az ember!? mert azért lássuk be, hogy ha személyesen meglát titeket, meg a gyerekeket, azért az biztosan meg fogja nyugtatni, és most nem arra gondolok, hogy kicsi a lakásotok, de az, hogy szeretetben éltek, meg megvan a gyerkőcöknek mindenük, szerintem az sokkal többet jelent minden másnál!

nagyon szurkolok, hogy szót értsetek a hivatalnokkal... remélem, hogy minden okés lesz!

Sziszka, köszi a tippet, bár Beninek még nincs ilyen könyve, de úgy veszem észre, hogy ez mindenkinél nagy kedvenc...

sophie27

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, csak múlt héten itt volt a nagymamám és minden nap olyan gyorsan eltelt, hogy írni már nem nagyon volt erőm.

Köszönjük a névnapi köszöntéseket - jól sikerült a névnap, Laura kapott egy ugrálóvárat a kertbe, amibe azóta is jókat játszik és az öcsémtől pedig egy rollert. Eredetileg biciklit szerettünk volna, de elmentünk a Dechatlonba - a futóbicikli méretben jó lett volna, de az egyáltalán nem tetszett neki, nem is érdekelte. A normál bicikli sem lett volna vészes nagyságban, de azt meg még nem tudja hajtani, és arra, hogy itt álljon a házba, nem akartunk még venni neki. Ezzel szépen tud egyedül is menni, erősödik a lába és az egyensúlyérzéke és jövőre meg kap majd biciklit. Szerintem aki akar biciklit venni, előtte nézze meg a gyerekkel együtt is a boltba, mert mindenkinek más jön be.
A napban még az volt a különleges, hogy a nagymamámnak meg aznap volt a szülinapja - 83 éves - így együtt ünnepeltek. Volt tűzijátékos torta is, elég megható volt.

Mi is boldog név- és születésnapot kívánunk az ünnepelteknek!

Szúnyogcsípés: Laurát is elég durván összecsípkedték, mi Fenistil gélt tettünk rá, meg a Naturland-nak van egy hűsítő kréme. Vettem elektromos szúnyogriasztót a folyosóra, este az megy, így most már alvás közben sem csípik össze. Mintha mostmár kevesebb lenne, bár lehet, hogy csak átmenetileg az eső mosta el őket...

Van valami ötletetek, hova lehetne elmenni a héten pár napra - ami jó kisgyerekkel és pocakosan is ebben az időben? A Balatonhoz készültünk szerdától, de ebben az időben nem látom értelmét lemenni. Itthon lesz Toomas egy hétig és jó lenne valahova kimozdulni még 3-ban, amíg bírom.

Ma voltam a munkahelyemen, leadtam a gépemet, meg a papírokat. Mostmár betegszabin leszek - utána kérdeztem a MÁK-nál, a GYES továbbra is jár, majd csak akkor kell lemondani róla, ha Oliver megszületik és utána kapom a TGYÁS-t.

Zsófi - Laurát felvették bölcsibe, de amikor bementem és mondtam, hogy babát várok, akkor egyből kihúzták a listáról. Azt mondták, hogy így fel se vehetnék. Ő így oviig biztos marad itthon, bár szerintem nem lesz így sem rosszabb neki (remélem Oliver jó és egészséges baba lesz és továbbra is sokat tudunk menni majd társaságba). Itt a környező kerületekben egyébként hasonló a helyzet bölcsi ügyben.

Sziszka - a házat sajnálom, de remélem hamarosan rátaláltok az igazira! :) Köszi a linket a könyvhöz. Mi még a Nagycsaládosok lettünk és a Családi fészek címűt olvastuk, azok is nagyon jók voltak. Sőt a verses könyveit is szereti Laura nézegetni. A Bogyó és Babóca sorozat még egy kicsit korai - arról nehezebb csak úgy mesélni a képekről, mert nálunk egyenlőre az megy.

Egyébként Laura is egyre többet beszél és szerencsére mind a két nyelven. Tegnap reggel leül a szőnyegre és mondja, Anya, gyere játszani! És integet a kezével...Hát ki tud így ellenállni...:) A bilizés viszont nálunk sem megy, megijed ha észreveszi, hogy pisil, ha meg rákérdezek, hogy kell-e kakilni, ráüljünk-e a WC-re, akkor letagadja. Előbb-utóbb majd csak menni fog, erőltetni én sem akarom. Szerintem majd télen vagy jövő tavaszra - lehet, hogy pelenkázni könnyebb lesz az elején Oliver mellett, mint mindig a WC-re szaladgálni vele. (Arra gondoltam, ha Oliver éppen szopizik, és Laurának WC-re kell mennie, akkor hogy oldom meg...)

Most mennem kell, próbálok gyakrabban írni mostmár én is.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Hahóóó!

Én is vagyok...csak nem volt kedvem írni, de már túl vagyok a dolgon, történt egy baleset és nehéz volt megemésztenem és elfogadnom...mostanra már elengedtem őket... :cry:
Boni,
ne haragudj, de emiatt nem hívtalak, nem lettem volna jó társaság, túlságosan el voltam foglalva a saját nyomorommal...

Julcsi,
Gratulálok! Tényleg csodaszép kislány...

Barbi,
Boldog születésnapot! Nálatok is mindig van valami...hogy miért nem dőlhet kicsit hátra az ember...a családod nem semmi...ennyi mindent pocakosan megélni...sajnálom...

Apróóó,
drukkolok, hogy ne kelljen kórházba menned...nálatok is zajlik az élet...de néha megnyugszom, mikor olvasom a dolgokat, hogy nemcsak velünk...

Zsófi,
Benivel mi újság?

Sziszka,
örülök, hogy találok olyan embereket, akik úgy gondolkodnak, mint mi...a baráti körben minket is buzdítottak, hogy a telek nagyrészét adjuk inkább el...persze friss zöldségért és gyümölcsért szívesen jönnek majd, de dolgozni ne kelljen...férjem ismeri, amit belinkeltél...neki nem gond a kert és állatok, mert agrármérnök és növényvédelmi szakmérnök...mindig is erre készült, ezt szeretné csinálni...és persze kezet rázhatunk...én sem aludtam Gabi nélkül, csak amikor Boró megérkezett és kórházban voltunk...
Sokan nem értik, néha én is keresem a választ miért nem passzolom le anyuméknak hétvégére Gabit, hiszen szeret ott lenni, imádja az állatokat rendezgetni...de nekem nem kell pihennem, nem fáraszt, ha velem van...én már csak így érzem jól magam...biztos rosszul vagyok beprogramozva...
Alexandránál azt hiszem rendelek pár könyvet...Apa szétrúgja majd a hátsómat, de vállalom...

:lol: :lol: :lol:

Mennem kell, mert a kutyának valami nyűgje van, mikor a gyerekek alszanak, mindig ő csinálja a programot... :lol:
danyuci

Sziasztok!

Zsófi, a második tárgyalás várhatóan ősszel lesz, akkor fognak végérvényesen elválasztani minket. Nem tilthatom el tőle, mert anyagilag sajnos rá vagyok szorulva, és ha nem láthatná a fiát, akkor nyilván nem is fizetne, és most itt nem a gyerektartásról beszélek, mert attól többet fizet, a közös hitelünk felét. Illetve most is pl. a bárányhimlő elleni oltás felét is kifizette, tehát ilyen szempontból rendes, támogat bennünket, ahogy tud. Mindegy, legközelebb úgy is csak júliusban tudja elvinni, mert most pénteken utazunk le szüleimhez, szombaton pedig indulunk Romániába egy hétre. Vasárnap esküvőre megyünk, az ottani rokonok meghívtak bennünket, ha meg már ott vagyunk, maradunk egy hetet, és kirándulgatunk, nagyon szép helyek vannak arrafelé. Férjemmel mindig csak készültünk, de sosem jutottunk ki. Furcsa, ma amikor beszéltem vele telefonon, már megint kicsimnek szólított. Nem értem, én ha akarnám, se tudnám már őt becézni, egyszerűen nem jönne a számra, akkor ő meg miért? Ennyi idő után már nem lehet nála megszokás, akkor meg minek kicsimez még mindig?

Kép
felicia

Sziszka, küldtem a privit, megkaptad?

yuyu79

Sziszkáéknak nem jött össze a ház? Erről lemaradtam, de sajnálom, ha így van :(

Mazska, én úgy szoktam, hogy szoptatás előtt ráültetem Enit a bilire, és akkor utána egy kicsit nyugi van...De amúgy most van egy kis visszaesés, többször becsorog a pisi, és reggel is van pisi a pelusban, pedig előtte kb 1 hétig száraz volt. De azért nem adjuk fel. A kaki viszont általában a bilibe megy már, csak nehezen, mert megint szorulása van :roll:

yuyu79

Jelentem itthon újból :lol: ha visszarázódtunk jövök :lol:
Vendég

Boni,üdv itthon!

Julcsi, megkaptam :)

Danyu, örülök, hogy újra itt vagy! Fel a fejjel! Találkoztok még!
Ha találkozunk egyszer, majd megejtjük a kézfogót ;) Minden márciusban arra járunk(Dobogómajor), ha addig nem, majd akkor találkozunk!

Mazska, én is így gondolom, nincs értelme erőltetni, szerintem az csak hátráltatja a dolgot! Hihetetlen, hogy már te is a 35. hétben vagy :shock: olyan gyorsan megy az idő! Még csak most írtad, hogy kismama vagy :)

Megyek altatni, aztán jövök még :)

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Igyekszem jönni, de iszonyú rohanásban vagyok.
Apa 24 órázott így nem tudjuk még a két napi vérnyomit, majd este mérünk.
Esténként vagyok amúgy eléggé szédülős, napközben nem annyira car.

De megvagyunk, Levi sem busman már, enni is tud végre és nem üvölt mindentől amit a szájába akarok tenni.

Ma egész nap vendégeink voltak, és ez a hét eléggé túlélésre megy majd, mert 8 felé kell rohangászni, de alvások alatt jövök!

Danyu, mi történt? :cry:

Üdv, Boni!

Beni?

Meg persze mindenkinek köszi és puszi, tényleg igyekszem, de most utolsó hajrá van!

Sniky?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mecsi! De jó, hogy te is jöttél! Jó hallani rólatok!

Szisz! Sajnálom a kinézett házat! Ez olyan bosszantó tud lenni! Az ember beleéli magát, aztán a hirdető visszalép, hogy mégsem... Remélem találtok helyette egy még jobbat, még szebbet, pont amilyet kerestek!

Levinek, Laurának boldog névnapot! B

Barbi! Neked boldog szülinapot így utólag!!!! És fel a fejjel! Számomra is hihetetlen hogy két szerető szülőtől, akiknél tiszta ruhában járnak a gyerekek, és minden nap van mit enni elvehetnék a gyerekeiket! Bármit tennének csak ettől rosszabb körülményt tudnának teremteni nekik, mert a szülői és testvéri szeretetet nem lehet semmivel pótolni! Remélem minden rendben lesz, ne hagyjátok magatokat!!!
Bunkó aljas szomszédok valamelyike meg mondjon le!!!

APró! Jesszusom, szegény Levi! Vele mindig történik valami! Remélem rendbejön a szája gyorsan! És arra is megy a drukk, hogy a vérnyomásod térjen vissza normál értékre! Nehogy gond legyen!!!!

Felicia! Volt férjed azért tényleg durva! Mi az hogy nem mondja meg, hogy hova viszi?! Szerintem ezt ne hagyd annyiban! Sose tudhatod hogy nincs-e esetleg más olyan ráhatással (esetleg másik nő), hogy tőle nem várt viselkedést produkáljon. Ezzel nem árt vigyázni!
Az meg hogy rendőr létére gyerekülés nélkül autókáztatja a fiatokat nem sok felelősségérzetre vall!
Dávid nagyon édes a fotókon! RÉka is eszik néha így, hogy levadássza a feltétet a kenyérről, és mindent külön eszik meg. a selyemsonkát imádja, külön kér belőle. Tegnap jót nevettünk apjával, mert össze volt gyűrődve a selyemsonka, amit odaadtam neki, erre elkezdte rázni és azt mondja: Jéka kigubancolja :lol:

panna1

Julcsi! Panna baba nagyon szép, édes kis szöszike! És a neve is jó :lol: Gratula hozzá tesódéknak!

Nekünk sűrű volt a hét második fele:
Csütörtökön dél körül jött férjem, mentünk Rékáért, Nyíregyre. Meg egyben megjköszöntöttük sógornőmet, meg kicsi fiát, az unokatesó Andrist 1 éves szülinapja alkalmából.
Réka örült nekünk nagyon, és olyan furcsa volt 3 nap után újra látni. Sokkal nagyobbnak tűnt, mint amire emlékeztem. :D
Amúgy semmi gond nem volt vele az égvilágon, ős is jól érezte magát, amikor kérdeztem, hogy megy-e amáskor is a mamáékhoz nyaralni, mondta, hogy igen!
Pénteken jöttünk vissza, délután jött a kábelTV-s, éjjel elmentem bevásárolni, mert szombatra sok vendéget vártunk.

Baráti társaságunk egy része jött hozzánk, amolyan házavatóra...
Volt 15 felnőtt, és 11 gyerek. A gyerkők közül 2 volt, aki fél éves-9 hónapos, a többi már szaladgált beszélt. Legidősebb 4 éves. Elképesztő mi volt itt, nagyony jól érezték magukat. RÉkának is nagyon bejött a buli, mikor kihez csapódott. Egész délután egyetlenegyszer jött oda hozzám, máskor alg bírtam elkapni, ha pl cipőváltás, pelenkázás vagy némi kaja belediktálása volt a célom... :lol:
Ugyanezzel a társasággal megyünk 2 hét múlva nyaralni (1 hétre). Csabival azt beszéltük, hogy az volt a jó, hogy nem kellett rohangászni, mindig volt valahol egy pár felnőtt, aki a környezetében lévő gyerekekre fél szemmel figyelt. Tök jó volt.

Réka kapott egy doboznyi kinőtt ruhát, ami elég jól jött, mert nyári ruhákat még nem nagyon vettem neki. Így már nem is kell.

Aztán negatív dolgo is történt, mert estefelé, mikor RÉka a konyhapulton csücsült (sokszor szokott, szereti onnan nézni, mit csinálok), leesett. El volt foglalva a maci-mézzel, és valahogy lejátszotta magát. Talpra esett, majd előre és a térdét fájlalta, hogy megütötte. Aztán az már nem fájt neki, viszont elkezdett sántítani. A jobb lábát húzza egy picit, úgy, hogy azon csak a sarkára lép. Ma elmentünk dokihoz, elküldött röntgenre, szerencsére semmit nem látni, vagyis nincs törés. Külsérelmi nyom sincs, még egy apró duzzanatot se találok rajta. Így most az a mondás, hogy majd helyrejön. De amúgy semmi baja, mászkál, még szaladgál is, csak egy kicsit bice-bóca módra. Ha próbáltam nyomni neki, hogy hol fáj, mindig csak "csikis" volt a válasz. Szóval remélem hogy tényleg semmi komoly, és magától helyrejön....

Na ennyi, megyek leteszem RÉpát... Majd éjjel még bekukk!

BOni! Üdv itt újra! Tényleg hiányoztál már a topicból :D

panna1

Boni, üdv újra itthon, ha tényleg visszarázódtatok az itteni életbe, akkor gyere, és mesélj! :)

Panna, nem semmi programok! jó sűrű 7végétek volt, de biztosan klassz lehetett! :)

sajnálom, hogy Réku leesett! :( annyira rossz az ilyen...

Danyu!? nagyon sajnálom a rossz napokat! remélem, hogy hamar rendeződik a lelked, bár nem tudom, hogy miről van szó, csak sejtem :cry:

Felícia, értem én, hogy kell a támogatása, csak nem mindegy, hogy mellette hogyan viselkedik, mit tesz Dáviddal! szóval biztosan szankciókat vezetnék be! nehogy már valami baj legyen!

Aproo, vérnyomid milyen? mitől lehet, hogy több napon keresztül is magasra felszökött? lehet, hogy még a kánikulában így reagált a szervezeted!? remélem, hogy minden okés lesz, és amíg nincs fehérje a vizeletben, meg vízesedés durván, addig nem kell a toxmiára gondolni sem! ;)

Beni mintha szarabbul lenne! :( ma már adom neki az antibiot! éjjel hőemelkedése is volt, és iszonyatosan sírt. az orrát szívom, próbálom belediktálni a vitaminokat, hogy hamarabb gyógyuljon, bár nem tudom, lehet, hogy ilyenkor már veszett fejsze nyele...

én megint voltam a bőrgyógyászaton. készen vagyok már ettől a fagyasztásos mizériától! úgy érzem, hogy semmit nem ér... persze biztosan igen, csak olyan lassan hat! :( és olyan macera heti szinten elmászni Csepelig

na. megyek orrot porszívni! :S

sophie27

Sziasztok!

Zsófi, javulást Beninek gyorsan.
Magas vérnyomásról fogalmam sincs, 3 hete még nem volt fehérje, de most már egy hete nem megy 130 alá, ami nem túl fényes. Se este, se reggel az egész éjjeli alvás és pihi után.
Na, mindegy, még ez a hét katasztrófa, aztán nyugi lesz!

Panna, azért mázli, hogy nem lett nagyobb baj. Levi a múltkor hátast dobott a fejével a betonra a műanyag kertiszékkel borult. Ott is simán lehetett volna koponyatörés, szóval szuper kis őrzőangyalaik vannak a gyerkőknek. csak a miénk nem mindig bírja cérnával... :roll: :D

Felícia, mivel ez nyilvános fórum, sztem jobb ezt is figyelembe venni, főleg ha férjed is idetalál.....még így a tárgyalás előtt. Szóval nem ellene hergelünk meg ilyesmik....
De amit írtál, az simán kiskorú veszélyeztetése, főleg egy rendőrtől....
Totál elvárható, hogy legalább a nyamvadt olcsóbb gyerekszéket vegyen a kocsijába. Komolyan teszen már 5000-10000 FT körül kaphatóak. Ha emiatt szólsz, nem hiszem, hogy a támogatását elveszítenéd.

Na, mennem kell, még igyekszem jönni, de elkezdődött a reggel.
:wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Danyu sajnálom hogy nem találkoztunk, az ok amiért meg ténylegesen még szomorúbb :cry:

elmaradt szülinapi névnapi köszöntéseket most ezzel a sorral pótolom :lol:

kismamáink remélem jobban vagytok

köszi Anna és Peti könyv ötleteket már rendeltem is.. :lol:
Vendég

közben próbálgatok visszaolvasni de gézengúzom mellett lehetetlen :)

Felicia jó hogy előkerültél fiad tünemény!

bili: ZSigikém amikor hazautaztunk anyáékhoz már kizárólag bilibe pisilt, kakilt. én nem ösztönöztem,múltkor elkezdtük, de akkor nem érdekelte annyira. előhagytam a bilit és ő ráült. volt olyan hogy elkezdte nyomni kakit de a végén felállt és a szőnyegre ment. aztán most mielőtt elutaztunk HÉtfőn a pisi kizárólag a szőnyegre,másnap csak az első és utána kizárólag bilibe. azóta is. kinnt nem akar pisilni, inkább visszatartja ügyesen amíg hazaérünk. :roll: :lol:

még próbálok visszaolvasni.
Vendég

és annyira jó hogy nem kell pelust venni..csak az éjszakait :lol: :lol:
Vendég

a 3 hét hamar elrepült, de a végén azért már vágytam vissza a mi fővárosunkba :)

Zsigikém első hete alvásszempontból is jó volt, aztán beütött valami és minden altatás 2 óráig tartott :twisted: ( tegnap este 2 perc ma délután is 2 perc az altatás)
voltunk strandon de csak 17 től 1 órát, mert akkor volt féláron..de annyi is elég volt..
sógoromat imádja ZSiga, sajnos ma vissazrepült..és csak karácsonykor jön ismét.
mivel az otthoniak nem igen értették mit akar a fiam így a kis kópé nekik beszélt egész mondatokat is .. nekem azóta sem marad a mutogatás
mindenkit levett a lábáról osztogatja a puszikat és kacsingat ezerrel..

tönkretette a telefonomat, mert beledobta a párologtatófolyadékba ...

múlt héten lenyírattuk teljesen rövidre a sérót, mert nagyon izzadékony kis golyófeje lett :lol:

nincs energiám írni most, este megyek barátnőmmel az operettszínházba a Rebeccát nézzük és addig még a házimunka vár reám :?

jövök majd amint tudok... és hozok képet is
Vendég

sziasztok, vagyok én is:)

Boni, üdv újra itthon, látod, megvártalak :)

Zsófi, sajnálom a vérnyomást, pihenj azért, amennyit csak lehet! Nekem is emelkedett az utóbbi hetekben, de még így is 125/85 volt ma reggel, 97-es pulzussal. Ma de. megvolt az újabb ctg., Domi baba virgonckodott, mint mindig, egyelőre türelmetlenül várom, hoyg elinduljon kifelé. Nem tudom miért, de olyan érzésem van, hogy a héten tuti szülök :) na majd kiderül :)

Boni, hatalmas gratula a bilizáshez, nálunk nem nagyon halad a dolog, bár esténként fürdés előtt szépen rácsücsül és reggelente is száraz a pelusa, szóval lassan kicsit jobban fogunk próbálkozni, de eröltetni én sem akarom. Bár anyós nap, mint nap megjegyzi, hogy már rég biliznie kéne.....

Zsófi, Benikének jobbulást!

Panna, jót mosolyogtam a selyemsonka kigubancoláson ;) örülök, hogy nem lett komolyabb az esésből. Jó lehetett a házavató, én már attól elfáradok, hacsak elolvasom, milyen sűrű programjaitok vannak :)

sniky

Boni, hol van sógorod, hogy ilyen ritkán jut haza? mit melózik?

édes lehet azért Zsigi kis golyófejjel is! :) képeket mindenképpen hozzál, na meg jó szórakozást a Rebeccahoz! én is megnézném szívesen, bár még sosem voltam operett előadáson, de a Szinetár Dóra és a Bereczki Zoltán nagyon szimpik nekem! :)

gyerekem alszik, a krumplis tészta kész, de egyfolytában kucizik! :( úúúúúgy utálom, amikor beteg! :(

sophie27

na. ennyi volt. már fel is kelt... :( vagyis alig aludt 20-30 percet!

sophie27

Sziasztok!

Vagyok én is, épp alszik a csöppünk. Olyan nehezen bírja ezt a bent létet, tiszta nyűgös volt egész délelőtt, aztán alig akart elaludni :(

Zsófi, küldöm a gyógypuszikat Beninek, remélem hamar meggyógyul!

Boni, üdv a fedélzeten :) Örülünk, hogy visszatértél hozzánk! A könyveket nagyon szívesen! Képeket hozzál ám!

Niki, anyóssal ne foglalkozz! Úgy csináld, ahogy nektek és Barnusnak a legjobb, egyébként pedig bármi eredményt érsz is el, sajnos nagy valószínűséggel ahogy megjön a kistesó, visszaesés lesz...

felébredtünk....mennem kell :(

<
sziszka78
Tolna

Baleset,
A házhoz, amit vásároltunk járt egy "nagypapa és nagymama"...szomszéd néni és bácsi...nagyon sokat segítettek, rendezték a fuvarosokat, letakarták a tetőfát, mikor szükség volt rá, ha épp megeredt és nem voltunk kint...Apának rengeteget segített a bácsi, mert ugyebár mindent egymaga szeretne, de 2 kéz néha nagyon kevés...aztán szombaton úgy váltak el, hogy vasárnap délután találkoznak megint...de nem voltak sehol, szerdáig nem tudtuk mi van, mert bárhova elmentek, mindig felhívtak előtte...és a zsaluk zárva, sehol senki...aztán szerdán a másik szomszéd elmondta, hogy balesetet szenvedtek és meghalt mindkettő...olyan váratlanul ért minket, mert nagyon a szívünkhöz nőttek :cry: :cry: :cry: és napokig nem tértünk magunkhoz...teljesen más elengedni valakit, ha beteg és öreg, na meg ha menni akar...de ők még maradtak volna...és persze, aki a balesetet okozta karcolás nélkül megúszta... :twisted:

Rendeltem Anna, Peti és Gergőt :oops:
danyuci

Én fiam egy szót sem szól azóta sem...csak APA, APA és APA...és a biliről hallani sem akar...elmutogatja, hogy abba kell kakilni és pisilni, de köszöni őt hagyjam békén...

Boni,
Zsigi nem semmi...szuper kis kölyök :lol:

Zsófi,
Beninek jobbulást...

Niki,
Boró érkezése óta engem a szüléstéma kicsit megijeszt, pedig minden jól ment, ahogy megálmodtam, fél óra az egész, de valahogy mégis :oops:
Drukkolok, hogy minden úgy történjen, ahogy szeretnéd...

Danyu
danyuci

Csajok!

Egy kérés:
Aki regisztrálva van a családinet-re, dobna egy szavazatot a tesóm kislányára:

http://www.csaladinet.hu/palyazat/juniu ... r_id=79544

Köszönöm a nevükben!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Reggelt

BArbi baccus most olvastam vissza.. irj mi van? elképesztőek tudnak lenni az emberek.. drukkolok hogy ne kelljen menekülni :cry:

Danyu valami hasonlóra gondoltam..sajnálom rettenetesen őket :(
én is rendeltem Anna és Peti könyveket barátnőm kislányának is most lesz a szülinapja ő is kap kettőt :lol: remélem nekünk is bejön

kis betegek és kismamik remélem jobban vagytok!

NIki szerintem ha kész lesz rá BArnus ugyis rácsüccsen. ZSigi az eélső próbánál abszolute nem foglalkozott vele nem is erőltettem.. most meg tényleg csak az első nap volt rossz utána már előtte szólt hogy kell nem utólag. kiabálja hogy bidibidibidiiiiiiiiiiiiiii :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Azt hiszem kb. két és fél éves topiklakó életem során, még sosem voltam első a fórumon....annyira az esküvőn jár a fejem már, meg az ajándékon, hogy Málnus felsírt 6-kor, és én már sehogy sem tudtam visszaaludni!
Komolyan mondom, hogy én még sosem voltam olyan lakodalomban, ahol ki volt kötve, hogy bármit vihetünk csak pénzt ne, de el sem tudjátok képzelni, hogy ez mennyivel macerásabb :shock:

Boni, Zsigi nagyon ügyes bilizéssel, irigykedek is ám :D Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és hidd el, hogy nekünk is hiányoztál már! Milyen volt a színház?

Mecsi, megnéztem a képeiteket, nagyon édes a pocakod, és Áron hihetetlen csibész!

Mazska, rólad is láttam ám képet! Nagyon szép kismama vagy! Nem is tudtam hogy Tomasz ingázik, vagy félreértettem valamit? Azt hittem mindig együtt vagytok!

Niki: helyzetjelentés! Jön a melegfront ;)

Danyu, durva ez a baleset, megértem hogy megrázott!

Zsófi! Beni bogyó javul?

Panna, hozhatnál képet az új házról, olyan kíváncsi vagyok! Örülök, hogy jól sikerült a buli!

Felícia, én attól nem tartok, hogy férjed erre jár :) Amikor még "számítottál neki" akkor sem jött. De a többiben nagyon igaza van a csajoknak, kicsit legyél keményebb vele, főleg ha Dávidról van szó! Tanulja meg, hogy most már te hordod a nadrágot, ha róla van szó! Legyél anyatigris :D

Közben elkészült tegnap éjjel a családfa is, és annyira jó lett, nagyon büszke vagyok magamra :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Na most nézem, hogy ma sem én vagyok az első :D Mire mindenkinek válaszoltam Boni megelőzött :D Nincs új a nap alatt :lol:

<
sziszka78
Tolna

Szisz :lol: :lol: :lol: :lol: bocsika visszatértem :wink:

a tegnapi előadás egyszerűen fantasztikus volt. már többször voltam, de ez felülmúlta még az Elizabethet is

A Bereczki Szinetár Páros és mellettük Polyák Lilla valósággal a földbe döngöltek minket a játékukkal. bevallom még a könnyeim is folytak olyan érzelmi hullámokat okozott :oops: :lol: Lilla hagja egyszerűen fenomenális és Dóri erősnek mondott hangját is simán leénekelte!!! és persze MÁZS is szerepelt benne, kevés de annál fontosabb szerepe volt

szóval aki teheti nézze meg! én tuti megnézem mégegyszer! :oops:

jövő héten a Rómeó és Júliával búcsúztatjuk az idei évadot :lol: sajnos Bereczkit meg MÁZSt lecserélték közben az előadásunkban ami miatt dühös is vagyok, mert miattuk választottuk azt a napot de talán DOlhai és HOmonnay feledteti velünk... mondjuk ha ők is benne vannak akkor engem úgy mosnak fel a végén :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Danyu, ez tényleg rettenetes dolog, részvétem!
Péntektől július 5-ig nem leszek, de utána igyekszem jönni, bár attól kezdve elég elfoglalt leszek, mondhatni új életet kezdek... :D egy csomó új dologba belevágok.
Holnap jön kedvesem, már alig várom, hogy külföldre utazzunk, még ha ez nem is az a kimondott igazi nyaralás lesz, inkább rokonlátogatás, akkor is nagyon jó lesz kiszakadni innen egy kicsit.

Kép
felicia

Felícia érezzétek magatokat nagyon jól! :lol:
Vendég

Felícia, nagyon jó nyaralást nektek :) Aztán gyere, ha tudsz!
Miben kezdesz még új életet? :)

Boni, bárcsak lenne lehetőségem csatlakozni hozzátok :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Danyu! Nagyon sajnálom a szomszédaitokat! Részvétem miattuk!

Boni! Zsigi ügyes fiú! Király, hogy már szobatiszta! És tök jó, hogy el tzdtatok menni az operett előídásra. Én még sose voltam, de már régóta motoszkál az agyamban, hogy meg kellene nézni egy darabot. Szinetár-Bereczki párost én is szeretem nagyon.

Felicia! Jó pihizést nektek!

Képzeljétek én meg a pipától nem látok!! Ugye nincs még kerítésünk, és látom néha, hogy 3 vizsla szerű kutya vévigrohan az udvarunkon. Eddig nem zavart, ha kint vagyunk, úgyis a teraszon vagyunk Rékával. Na de most a teraszról elűnt RÉka fél pár játszós cipője!!! :evil: :evil: :evil: Már körbenéztem kint mindenhol az udvaron, a szomszéd telken, de nincs sehol. A gazdáját ma megkérdezem, hátha tud valamit a cipőnkről. Nem tudom hogy előkerül-e még, de ez most nagyon nem hiányzott. Lehet, hogy bevitték a kert végében lévő erdős részre, és akkor tuti nem kerül már elő :cry: . Most vaterázhatok neki másik cipit. A jó szandibanazért luxus lenne a dzsuvába kiengedni Rékát....

panna1

Barbi! Írj valamit! Mi van veletek?

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: