A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Tescoban mától napozó 0-24 hóig 2 db 700 ft.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Most az jutott eszembe, amikor az esküvőre vagdostam az IKEA-s centit...és olyan gyorsan elfogyott...csak néztem...bár most lehet nem jutnék el a 0-ig, de nagyon durván rohan az idő...mi is csak nézünk, hogy de csak most csináltunk tesztet...Gábor tegnap mondta, hogy nem is emlékszik, milyen voltam poci nélkül...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus,tudom,én is vágtam a cetlit :)
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Egy kicsit másról szóltak a dolgaink 2 éve :)

evilany

Hát, teljesen...
Az egyik kollégámmal (azzal a csajszival, aki a helyemre ment dolgozni) sokat beszélgettem abban a 2 hétben, és ő is meg én is annyit tudtunk beszélni az esküvőről meg a babákról...a többiek nem is értették, mert ők még át se estek ezen, és kicsit olyan "bandának" éreztem magunkat...meg vele tudtam ezekről beszélgetni, a többiek kb. hülyének néztek...de jó volt nagyon...
Néha hiányzik ez a szervezgetés része...most mondjuk ugyanúgy van mit szervezni, és viták is vannak kb. olyan mértékben, mint tavaly voltak (biztos emlékszel Évi, apuékkal mennyit küzdöttem az esküvő előtt)...de nagyon szeretem ezt a helyzetet - nem a vitát...olyan "van célja az élletemnek" érzésem van tőle...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

jaj, most jutot eszembe...holnap reggel hárpia védőnő, délután meg doki :D megint látom manót...:):):)

Ilus

KépKép
badzsulka

Már csak egy hét, és NEM DOLGOZOM!!! :-) Jöhet a babaszoba, babacucc rendezés, védőnőci ;-)

Most várom egy kicsit a szabit, mert kezdek fáradni... :-)

szilvás76

Sehol senki?

királylány

Én itt vagyok, csak dolgozom (is) ;-)

szilvás76

Nekem sem ártana már nekiállni listát írni....

királylány

Amit tegnap homeopátiás szert javasoltál, annak itt a leírása. Ma vettem, meglátjuk...

http://www.vital.hu/schussler-sok-so-odema

szilvás76

Én megpróbálok az emlékeimre hagyatkozni. A gyógyszertárban meg elfelejtettem a TENA betétet... de hüle vagyok...

DM-ből is kell ez-az...
De nem fogom annyira túlspirázni, mint először, ha meg valami nagyon kell, Apa behozza...

szilvás76

Ezzel én is így vagyok. Majd lesz valahogy. Ugrasztom anyukámat vagy Gábort..... :)

Tena. milyet? Mennyit?

királylány

Az Istvánban anno adtak betétet 3 db/ nap, és nagyon gagyi volt. Állandóan eláztam, meg a lepedőm is.
A TENA elvileg inkontinencia betét, a gyógyszertárban mondtam, mire kell (tudtam, hogy kelleni fog) a néni meg adta a megfelelőt... :-) Kellett is... De az is lehet, hogy Férjecském mamájától kérek vagy 10 db-ot... :-D

szilvás76

Na, végre írtatok...én meg itt egy órája csak nézem, de senki nem írt semmit...na, mondom, ez az én formám...amikor tudok figyelni, mindenki eltűnik...:P

tena gyógyszertárban olcsóbb, mint pl. DM-ben?

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus.. Látod, azt nem tudom, de (általános gyakorlat szerint) nem. Csak van egészségbiztosítási kártyám, és azzal tudok fizetni a gyógyszertárban, míg a DM-ben nem...

Elvileg a DM-nél olcsóbban nem nagyon találsz pipere és egyéb cuccokat... Én nagyon szeretem, jobban, mint a Rossmannt. A pelusuk is nagyon jó, a Babylove. Amig nem nyüzsög a baba, mindenképpen, és kb a fele/kétharmada árban a Pampersnek v a Liberonak (az más tészta, hogy amikor már felfdező útra ment a fiam, kifejezettem a Pampers lett a jó, mert pl még rugalmasabb a dereka...

És a DM-es popsitörlő is nagyon jó!!!

szilvás76

Nos nekem a ÍLibero és a Pempers csak a legelején vált be. Utána végig Babylove-t használtunk.
n is jobban szeretem a Dm-et.

királylány

Akkor ott fogom beszerezni...eddig is sokat vásároltam ott, csak nyilván nem babás dolgokat...bár a vízhőmérője, meg a fülpiszkálója már onnan van...mosószert vettem még ott gyakran, de most átálltam ilyen Öko mosószerre, és az nekem jobb, meg olcsóbb...ha elfogy az önlítőm, abból is olyat veszek majd...anyumék használják már ezeket és nagyon jók, na meg nem kell külön vennem a babának, mert nem allergizál semmi termékük...

Ilus

KépKép
badzsulka

Idén is van a Dm-ben Bababónusz program. Ha megszületett a csemete akkor kell kitöltve visszaküldeni a jelentkezési lapot. Kedvezményes kuponokat osztogatnak és más egyéb hasznos dolgokat. Érdemes.

királylány

Bendével is regisztráltunk, volt olyan kupon is, amit a C&A ban lehetett levásárolni, meghatározott méretben...
Azt hiszem, hogy csak a születési anyakönyvit kellett pluszban csatolni, és negyedévente jött a csomag... Termékmintákkal, kuponokkal, kiadványokkal. Tök jó... :-)

szilvás76

Sziasztok!!

Mayát bárkinek küldőm, nagyon jó ásó is :lol: :lol: :lol: még kaját is adok hozzá, mert néha úgy kihoz a sodromból, aztán mikor rám néz elolvadok és elszáll a mérgem.

DM-be itt elég gyengén vannak felszerelve és minden drágább amit nem külföldről hoznak, így inkább máshol vásárolok, bár imádom a Dm-et néha azért nem nézem a pár lejt és csak ott veszem meg ami kell.

Évi most jut eszembe kérdezted a pelust mi 24db-os kiszerelésben vettünk new baby pampers-t (2-es sárga 3-7 kg babának), akció volt a metróban 10 csomagot fizettünk és 2 csomag volt ingyen. Ha a kis csaj pici lesz majd gyorsan vesz anya még kisebb pelust neki.

Én is frászozok már, egy hét múlva megyek haza itt hagyom vagy 3 hónapra a kutyusom meg a férjem is. Na de a picinek szüksége lesz a segítségre így most ezt így kell túlélni. Férjem meg majd jön ha tud hozzánk.
Most jöttem csak rá mennyire semmit nem vettem meg. A kiságy sincs meg, szerintem a bútor sem lesz kész mire elmegyek, így majd a férjem intézi. Baba már nem lesz olyan pici mire hazaérünk kibírja amíg gyorsan berendezem a kiságyat, hogy tudjon alukálni és majd idővel mindent a helyére pakolok.
Hétvégén mosni akarok, találtam folyékony babamosóport a Reálba, gondoltam mégiscsak kimosom a ruhákat itthon, mert ki tudom teregetni a levegőre és jobb illatuk lesz, mintha a panelbe mossuk anyával. A vasalás meg a "nagyi" gondja legyen, nem szeretek vasalni. Itt már nem érdemes vasalnom otthon meg anya úgysem engedi.

Kép
Kép
melisch

Pécsiekenk jó talizást.

Szilvás akkor mi egyszerre megyünk szabira.

Sajnálom csajok a lábdagadást.

Bévi sogornőd :evil: :evil: :evil: :evil: vigyázz Lilire meg magadra!

Kép
Kép
melisch

sehol senki???? akkor megyek dolgozzak tovább 8)

Kép
Kép
melisch

Melisch,mi??? Lemaradtam valamiről? Hova haza,s hogyan?

Szilvás rádfér már a pihi.
Én a rossmannt jobban kedvelem,de dm van csak a közelünkben.
Cicakaja ügyben vagyok egyenlőre otthon,a dm-es jelenleg 129 ft a rossmannos akciósan 79...vettem is egy tucattal.
De pontokat dm-est gyűjtök,meg úgy vettem a pampers pelust is tárolódobozostul 4200-ért.

Naptejet gondoltam még venni 50-est,ha kivisszük a babát,meg ne égjen...mennyi idős kortól lehet sétálni vinni,vagy nincs már ilyen?

evilany

Évi, napot idén még ne. Közvetlenül ne... Fényterápiából (Angolkór ellen) elég napi 15 perc összesen, az is a homlokát, kézfejét érve. Lehet du-is, amikor már nem éget, de még süt...

Amúgy meg mmindenféle kenceficét se... Szerintem... Nagyon érzékenyek... De kérdezd meg a védőnénit...

szilvás76

Hova lett a g-ről Bmaas albuma?
Vagy nektek megvan?

evilany

Amúgy én 50-es faktorút használok, és a fiamat is azzal kenem, ha kimegyünk. Vállát, pocakját, arcát, fülét(!) ... És surda-sapka...

Pocsék a bőrünk, hófehér, szeplősödős (nem barnulós) kék szem (férjemnek zöld)... Nem akarok bőrrákot...

szilvás76

Szilvi,de akkor csak este kell kivinni,vagy mi?(és ha muszáj...?)

evilany

Amikor bedurcizott, leszedte... AZt mondta, visszateszi, vagy rosszul emlékezem rá?

szilvás76

Értem.Eddig nem vettem észre :? Csak most nézelődtem,aztán...

Hűűűha fél 3,jól elment az idő...még kéne vasalnom(mégiscsak,a nadrágot amiben menni akarok...)neki is ugrok

evilany

Évi, nem. A kocsin is van tető, pelust lehet lógatni róla (amúgy is zavarja őket az erős fény, Bende mindig balhézott, akkor tudtam Napocskáztatni, ha rendesen elaludt a kocsiban)...

Csak DIREKT kitenni őket nem szabad a Napra, sztem. Én biztosan nem fogom még...

szilvás76

Ja hát azt én se(én se fekszek ki)
Csak gondoltam kilóg egy karocska,lábacska,azt le kell kenni.De akkor inkább teljesen árnyékolom.csak pl ha boltba megyek vele,kendőben...ilyenekre gondoltam)

evilany

Nem tudom, bírják-e... Idén nyáron ugye még csak pár hetesek lesznek, sztem még túl picik. Mondjuk én legelőször Eucerin 50 faktoros naptejet (illatmentes) vettem gyógyszertárban, de Bende akkor "már 4-5 hónapos volt, és ez tavaszra "esett"...

Most Niveázunk... :-)

szilvás76

Jah,hát igen.Csak sajna pont a legnagyobb hőségben lesznek meg,pl ha júl.közepén születik,egészen szept.végéig szerintem erősen tűz a nap. Na majd alakul,meg megkérdem a gyerekorvost/védőnőt.

evilany

valamiért úgy rémlett, hogy 1-kor taliztok...néztem is, hogy még ittvagy...de ezek szerint 4-kor... :roll:
jó fagyizást nektek :)

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok!

Elnézést a bepofátlonkodásért!!!

Eladó utazóágy 10e-ftért, kb.5x használtuk, nagyszülöknél hevert idáig. Eredeti ára 46e volt, sajnálom hogy itt áll használat nélkül. A pohártartója tönkrement és a macis logója is a nagy állásban. :(
Továbbá autósülés 13kg-ig ujszülött kortól, 5000ft-ért. Teljesen jó állapotban van, narancssárga a huzata.
Akit érdekel priviben küldök tel.számot.

Üdv. B

További jó babavárást! :)
bendi

Sziasztok!

Ismét nem tudtam visszaolvasni. Uram uralta a gépet, reggel meg nem lépett fel, most eddig mamánál voltam meggyet-málnát-epret szedni. Hazahoztam a meggyet, hogy kimagozom és elteszem, ,erre a rohadt meggy a falra fröccsent , ami most lett festve, én inkább elbújdosok, de nem merek hazajönni, api kifiléz... :(

Évi: tali hánykor???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="kfmares"]
írta:
kfmares
Évi: tali hánykor???

4-kor!!!!!!!

Kép
gtunde75

Tündi: bakker, tutti elkések, még csak most vánszorgok majd fürdeni meg hajat mosni... ma valahogy nagyon nagyon paff vagyok mint a sárkányka

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

hát akkor késel! nem tragédia!!! csak gyere! az a lényeg! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Évi mivel szülővárosomba fogok szülni megyek már haza szüleimhez (Kolozsvár mellé) és ott is maradok még legalább 1 hónapot, hogy anya meg apa segítsenek míg a picivel megszokjuk egymást. Anya dolgozik nem tud jönni és ne legyek egyedül már az elején így tudjuk csak megoldani :wink:

Kép
Kép
melisch

Tündi: megyeeeeeeeeeeeeeek bár ma nagyon ahogy mondtam már...

beszéltem apival, persze nem egy morgós típus, csak annyit melóztak, gondoltam majd modnja hogy ejnye már asszony... de édes volt mint mindig én jobban féltem hogy mit szól majd! :) -> drága aranyos édes kedves férjuram van :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok, menek lassan... :-)

szilvás76

Jó talit, fagyizzatok helyettem is!!! :-)

szilvás76

Jó talit nektek!

Évi asszem fél éves kortól ajánlott a naptej, de nem vagyok benne boztos. Patikában majd megmondják vagy a gyerekdoki....

királylány

Sziasztok

Pécsiek! Ma lélekben veletek fagyiztam. Ettem egy banán splitet :D

Délelőtt voltam uh-on, minden oks. bpd 86 mm, fl 64mm, ac 238 mm. Súlyt nem mondtak, hogy kell kiszámolni? Magzatvíz norm, lepény jó helyen van, de azt nem mondta mennyire "érett".

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Sziasztok!

A Dm tényleg a legjobb pelusban, a Babylove-os a piciknek, és szintén meg vagyok elégedve a törlőkendővel. Már nem kell lemásolni a születésit a Baba-bónuszra, csak bemutatni a pénztáros csajszinak - gondolom, hogy a személyiségi jogok védelme v. ilyesmi miatt. Valóban egy csomó pénzt megspórol vele az ember, azaz a kuponokkal, amit kap majd.
Vichy naptejet használtunk, nem volt semmi kiütés. Mi sem napoztattunk direktbe - viszont használtunk kengurut -, babakocsinál viszont szintén pelust terítettem a babakocsira "árnyékként".

Babamasszázsra Enivel 2-3 hós korában jártunk, ott Nívea babaolajat használtam, attól sem lett kiütése.

A Johnson and Johnson babatermékekről viszont tök rosszakat hallottam, és Ricsivel nekünk is rossz tapasztalatunk volt velük.

maccs01

Pelenkázó: nekünk is a puhább van, olyan amit Csillag linkelt kékben. :D

Napoztatás: én Kristófot mindig árnyékoltam, ha a babakocsi kupolája kevés volt, akkor arról lógattam le egy textil pelust, hogy ne süsse a nap. Naptej, inkább majd jövőre, ilyenkor még nagyon érzékenyek, fürdetőt, meg krémet sem lehet akármit. A kendőből meg ki sem fognak látszani, amíg ilyen picik, ha meg nagyob, már lehet kenni őket. Mi 50+ használunk.

Kristóffal nem kendőztem. Most elgondolkodtam rajta. Tapasztalat? Kengurunk volt, de az csak onnan jó, ha már tartja a kobakját.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Szamóca, este majd feldobok egy képet a mi kendőnkről.

Melisch, tökre örülök, hogy anyudékhoz mész! Teljesen megnyugtató és biztos nagyon jójójó lesz Nektek!

maccs01

Helyzetjelentés:én tali helyett szarban vagyok,szó szerint --- 3/4 3 kor észleltem hogy a fürdőben feljött a szennyviz és ürülék a padlólefolyón -- szomszédban szintén ---felettünk levő drága brigád szakszerűen eldugaszolta a lefolyót. Töröltem töröltem hajoltam guggoltam viz csak jött,most 1 vödör és lavor tele van vele,jelenleg nincs viz és a csőgörényest várjuk,bűz és wc papír darabkák közepette...no comment!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

remélem a mosógép nem ázott be....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.06.17 19:19-kor.

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: