A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Köszi az alvós válaszokat. Hálózsákot már nem is adtam rá tegnap este, de csak azért adtam eddig, mert ugye a tégla falak lassabban melegedtek fel (múlt héten még kabátban voltunk kint!), de mostanra sajnos felmelegedtek a falak is (25-26 fok van bent). De lehet, hogy nézzek amolyan nagyon vékony hálozsákot, mert igen, azért mi is betakarózunk de sajnos Virág egyet fordul, és már nincsen rajta takaró.

Ma mentünk volna Tatabányára strandolni, viszont sajnos tegnap estefelé hányt Virág, ma reggelre meg hasmenése meg hőemelkedése volt, így ezt akkor most kihagyjuk. :cry: Vettünk normaflore-t, remélem segít.

Mazska,
Remélem ti jól vagytok és nem kaptátok el tegnap :roll:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Köszi a kérdéseket, még egyben és jól vagyunk!
Szerencsére minden zárt még, szóval nincs nagy baj.
Mondjuk ettől még akár ma is szülhetek, mert Levivel is zárt méhszájam volt még a szülőszobán is.
De újra magnézium és nospa.
Azt mondta a doki, hogy minden este, mert frontérzékenység valószínű. De nincs fehérje, toxémia és magas vérnyomi sem.
Szóval megnyugodtam, de ahogy anyósom hazaér ma éjjel, bizti megkérem, hogy jövő héten kell 1-2 nyugis nap, hogy összeszedjek mindent a kórházi pakkhoz, bevásároljak, hasonlók, mert ez a két hete mindent egyedül kicsit betette a kaput.

És képzeljétek, semmit sem híztam egy hónap alatt, azaz fogytam, mivel ugye Mazsola nőtt. :lol:
Mondjuk nem is csodálkozom, amennyire nem bírok semmit enni....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

SZiasztok!

Hajnalok hajnalán itt kuruttyolok már a gép előtt épp megfigyelőbe van egy bölcső amire licitálok és mindjárt lejár! :shock: :lol: Gondoltam közbe kicsit behozom a lemaradásom!

Hát a lábam még mindig nagyon fáj , nagyon nehezen javul ,de legalább már kezd összehúzódni a seb. Most talán pont az a fájdalmas hogy gyógyul és szárad a seb , de ráállni még mindig nehéz. Jól kitoltam magammal!

Tegnap megvolt az első strandolásunk! Délután már nem bírtuk tovább ezt a hőséget és nekiindultunk 4kor, mondanom se kell ezren meg ketten még ilyenkor is a sorokba. Délutáni jegy már nincs 1700/fő belépő. Én kint aszalódok a napon , Vízálló sebtapasz egy vicc, olyan nincs, Áron legalább jól érezte magát, apája meg elfáradt az utána rohangászásba :lol:

Csütörtökön megyünk bárányhimlő oltásra. Tényleg ti beadatjátok? Még ki se váltottam , mert még mindig tanácstalan vagyok hogy legyen. Dokinő védőnő ajánlják , ha áron megy bölibe ,hogy ne hozza haza, és a kicsinek ne legyen baja. :? De én meg nem tudom mi lenne a jobb. Vélemény????

Bújik a második szemfogunk is! Cumit mostanában vagy nagyon szívjuk vagy nagyon elutasítjuk :) Bilire szokás kizárt , az se zavarja hogy caros a segge, vagy bugyiba van és bepisilt. Egyszerűen nem szól semmire.

Amitől meg a falnak megyek, és most már apa is tapasztalta a gyerek nem akar hallani. Ha szólunk neki áll meg vagy ne csináljon valamit elmegy a füle mellett és pont letojikál minket. Kikaszt ezzel :shock: :shock: :twisted: !

Csütörtökön voltam moziba juhéjjjjjj a Perzsia Hercegét néztük meg barátnőmmel nagyon jó kis film ajánlom!
Na akkor most olvasok és licitálok mert lemaradok!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

bölcsőről lemaradtam, megint csak az olvasásig jutottam , Tökmag felébredt! :(

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Látom, mindenki hétvégézik! :lol:
Mi is itthon, délután megyünk szülinapozni, Peti tesója is hazajött Portugáliából, november óta nem taliztak.

Mecsi, sajnálom, hogy lemaradtál a bölcsőről, de nagyon el vagy kényeztetve ezzel a fél9es keléssel. :roll: :lol:
Mi ma fél7kor már kukorékoltunk, pedig negyed4kor sikerült elaludnom. Kicsit kóválygós lesz ez a napom....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

jól befűtöttek ezen a 7 végén is! :) mi is itthon punnyadunk, Beni napok óta 7-1/2 8 körül kel, szóval van program bőven!

barnázásom mondhatni abbamaradt, bár némi mikronnyi pöttyel még találkozom néha... szerdán rendel a dokim, lehet, hogy az AFP után benézek hozzá is... még nem vizsgált manuálisan, meg jó lenne tudni, hogy babának semmi baja! kész vagyok magamon, hogy mennyit idegeskedem, pedig tudom, hogy nem kellene, mert minden okés! de még ráadásul rémálmaim is vannak néha... lehet, hogy orvosi eset vagyok már... :?

Mecsi, melyik ez a strand, ahol ilyen baráti áron lehet bemenni? :shock: nagyon durva!

én is vágyom a vízbe marhára, meg Beni is élvezi, csak sajnos most a barna miatt nem mentünk sehova, meg Beninek tényleg sok az egész napos kiruccanás, szóval majd valami közeli strand féle, ha jobban vagyok! :)

mién gyerek is rosszul hall! nagyon! ja, és persze minden nem! :twisted:

Arpoo, örülök, hogy minden okés!

Panna, Rékus is jó kis huncut! nem semmi, hogy egy pillanat alatt olyan dolgok jutnak a kis eszükbe, hogy győzzön résen lenni az ember... :P bibiket sajnálom!

Dia, nálunk sem ment a hálózsák sosem! szóval mi is csak takargatjuk, de ebben a hőségben nem is baj, ha nincs rajta még egy adag ruha, szóval Beni még mindig a hosszú ujjú, hosszú szárú pizsiben alszik, de nincs betakarva!

Virágnak jobbulást! remélem, hogy nem lesz beteg!

Niki, remélem, hogy tényleg Te győzöl név ügyben! :)

hát kb. ennyi. lehet, hogy délután elugrunk még az RSbe... ágyat nézünk Beninek, de sajnos az emeletes így, hogy 2 ágy lesz a szobában nem játszik, mert nem férünk el! :( azt majd a következő nekirugasztkodásnak! :)

további szép napot! megyek teregetni a mai 3. adagot... :roll:

sophie27

ja, és Leinek utólag is nagyon boldog szülinapot!!! pont egynapon volt Nikiével!!!

sophie27

Sziasztok,

Én is olvaslak ám benneteket, de elég zűrös időszakunk volt, van. Rékának kötőhártya gyulladása volt, nekem meg vírusos torokgyuszim van, lázzal és egyebekkel....

Mecsi,
mi beadattuk Rékának a bárányhimlő elleni védőoltást. Volt a bölcsiben. Szerencsére nem kapta el, és utána kapta meg a szurit (még egy szurival lógunk). Minden képen meg akartam adatni neki, mert ugyan mi is túléltük a bárányhimlőt, de ez a bárányhimlő már nem az a bárányhimlő, mint azelőtt.... csúnya dolgokat tud csinálni... Pláne egy pici babánál. Hova fog Áron járni bölcsibe? Simán felvették? Mert nálunk a kerületben, ha kiderült, hogy kistesó van, akkor már nem vették fel a nagyobb gyereket....

Amúgy Réka is a fülén ül sokszor.... Csütörtökön mindenért könyörögni kellett, mert a tizedik szólásra sem volt hajlandó csinálni, amit kértünk tőle.

Yuyu,
azt hiszem, Te kérdezted az ujjszopást. Réka csak az ujját szopizza. Soha nem is kellett neki a cumi. Kétszer próbálkoztunk, de három perc után rájött, hogy abból nem jön semmi, így irdatlan nagy üvöltésbe kezdett. A textil pelust fogja még a szopis ujjához és azt babrálja a másik kezével. Főleg, ha fáradt, nyűgös, vagy bánatos, illetve elalvásnál. Nem próbáltuk még leszoktatni. Én is úgy hallottam, hogy nm szabad leszoktatni Őket, majd elhagyják maguktól, mert a lelküknek fontos....

Szép estét mindenkinek!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Vagyunk mi csak csavarogtunk a hétvégén. Szombaton Balcsiztunk, meglátogattuk anyósékat, és ha már ot voltunk, fürödtünk is egyet. Hát Csajok megélten én már több mint 30 évet,és gyakran jártunk a Balcsira, de én ilyet mér nem láttam :D Akkora a Balaton, hogy ahogy sétálsz a part menti a járdán, a hullámok csapkodják a bokádat, szinte mint a tengerpart, nagyon tetszett :D Ha feltöltöm a képeket keresek is róla.Tegnap pedig Kiskunmajsán strandoltunk, így azért ki lehet bírni ezt a meleget :)

Dia! HOgy van Virág? Hányás ellen B6 injekció a csodaszer, ha nem akar múlni! De remélem jobban van már!

Zsófi, örülök, hogy jól vagy, azért váron a szerdai híreket!

Lei, Nagyon BOldog szülinapot!

Apró, hogy sikerült a szülinap?

Mecsi, mit kensz a lábadra? Nekünk nagyon bevált az Aloe Verás....
Remélem most már a javulás útjára lépsz!

Velünk közben annyi történt még, hogy úgy tűnik megszületett bennünk az elhatározás, eladó házunk, megtaláltuk a következőt itt nem messze egy nagyon szuper kis üdülő faluban(Szálka), ma kezdünk alkudozni rá, remélem meg tudunk egyezni, bár nagyon jó árban van, igaz kell még rá költeni bőven, de ebben az a jó, hogy saját képünkre formálhatjuk :) Szóval ez azt is jelenti, hogy nem megyünk Külföldre, hanem maradunk kis hazánkban :)

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, gratulálok és szorítok, hogy a lehető legjobban jöjjetek ki a ház eladásból/vásárlásból. De jó lehetett a Balcsi, mi sajnos lecsúsztunk az idén a nyaralásról, de talán még augusztusban eljutunk pár napra Révfülöpre. Nagyon jó lenne és nagyon ránk férne;)

Lei, tényleg nekem is kiment a fejemből, hogy egy napon születtünk;) sok-sok boldog szülinapot neked így utólag is!!!!

Mecsi, sajnálom a lábad, remélem már hamar meggyógyul, örülök, hogy kicsit ki tudtál kapcsolódni:)

Dorkák, nektek is jobbulást kívánok, nem ér ilyen szép időben betegeskedni!

Mi jól, itthon töltöttük a 7végét a "hűvös" 29 fokos lakásban. Barátnőm jött látogatóba tegnap Kehidáról és elújságolta a nagy hírt, miszerint októberre babát vár ő is. Nagyon örültem, mert már régóta próbálkoztak és végre összejött nekik.

Én már nagyon kettőben lennék, elkezdtem durván vizesedni, állandóan aludnék, és a pocim is lejjebb ment, sőt, elkezdtem picit fogyni is;) remélem már közeldik a vége, majd megnő idekint a picurkám;)

na megyek, ledőlök kicsit, amíg tehetem! ;)

sniky

Sziasztok!

Dorkák, jobbulást Nektek!!

Mecsi, a Te lábadnak is!!

Lei, Neked meg boldog szülinapot!!!

Első kétévesünknek mikor is lesz a szülinapja? Dönci az, vagy volt korábbi babánk is?? Nem tudom meg van-e még nekem a tábla, ki mikor született :oops:

Mi tegnap tesóméknál voltunk grill- és halászlépartin, pancsoltunk is a kertben, a kicsik nagyon élvezték. Majd rakok erről is képeket, de először az egy órája tartó idill:

Kép

Kép

Eni a tévé előtt aludt el kisvakondot nézve, így megúsztam a mai altatást :lol:

Niki, azért ne siess még annyira... 1-2 hetet még ráérsz, nem? Persze már nem lenne semmi gond ha most születne, de mégis belül van még a legjobb helyen a Picúr, nem? :wink:

Most mi a sógornőmért izgulunk, június 6-ra volt kiírva papírforma szerint, de a méretek szerint tegnapra, és ma kell befeküdnie. Remélem nem húzza már sokáig szegény... Amúgy 36. hét óta G3-mas a lepénye.. De az Nst-je meg szuper... volt ilyen valakinek? Nekem mindkettővel G0-ás volt a 36. héten még... Szóval Panna születését várjuk családilag :wink: Drukkokat megköszönném :)

yuyu79

Sziszka, de jó, hajrá új házikó :D Milyen messze van tőletek Szálka? Szerintem még nem jártam ott.... öcsém szokott menni horgászni. Milyen a ház? Mekkora? Majd kérünk képeket!

Zsófi, örülök hogy jól vagy, nincs okod aggódni, úgyhogy nyugi :wink:

yuyu79

Sziasztok!

Szisz, grat a legjobbakat. Drukkolok a házhoz nagyon. Van netes képed róla?

Lei, én nem tudtam a nagy napról, de Isten éltessen utólag is!

Dorka, Dia, hogy vannak a Szépségek?

Zsófi, innen is, ne aggódj, nem lesz semmi gáz!

Niki, együttérzek, nálunk "csak" 27,5 fok van, de éjjel így is óránként ébredek fel, hogy tiszta egy merő víz vagyok. Vagy ez már lehet a szülés körüli hormonborulás? Mert Levivel is 3-4 hétig úgy izzadtam, hogy az már vicc volt. Szobaképek?
Grat a barátnődéknek!

Velünk minden okés:
Levibogyó egyik este iszonyúan megrémült. Eddig nagy kedvencek voltak a repcsik, de jött a szúnyogírtós és nagyon alacsonyan szállt. Amikor először jött, totál lemerevedett Levi, levegőt sem vett, nem tudtam mi a baja, mint amikor nyakon öntenek vkit jéggel. Láttam a teljes elakadást. Aztán azt hittem vége, de újra jött a repcsi fél perc múlva és akkor kitört az iszonyú ijedelem. Azóta ha a lakásban hallja akkor is rohan és szó szerint ugrik ránk. Pedig már be volt ígérve az aug. 20i repcsinap. Nem is értem miért frászol ennyire, de durván nyomja, ennyire talán még nem láttam megijedni szegényt!
Térdünk újra nincs, de most sajna 3x esett rá ugyanarra, így a csont is sérült, emiatt nagyon nehezen ment 1-2 napig és térdelni sem tudott.
És sikeresen hanyatt esett a műanyag kerti székkel a betonra. Irtó nagy mázlink van,hogy nem tör be a feje!
A másik meg, hogy megvettük az első alsógatyeszokat.
Képzeljétek, kitettünk egy bilit, jöttek hozzánk látogatóba két kislány, Bucsek Adélja és Mecsibarátnője Szilvi Katie-je. Persze Levi bőszen mutogatta, hogy hova üljenek ha pisilni kell, de Ő körbepisilte a kertet közben. Aztán másnap magától elővette a bilit nem is szólt, csak belepisilt. Aztán köv. nap már csak azt láttam hogy újra pisi van a biliben. :lol:
Kakilni nem hajlandó persze bele, de sztem ez is szuper. Egy dolog viszont nagy bánatom. Nem ül rá, sehogysem. Állva pisil bele, ami ugye olyan 60-70%os... :roll: :lol: Ez a kertben nem érdekel, de ha így szokja meg, mit csinálok idebenn???Ötlet?

NA, lépek kicsit aluszkálni....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kép

Akkor egy kép a hétvégi Balcsiról kedvcsinálónak :)
Málnus és az unokatesója, de nem ők a lényeg, hanem ahogy csapkodja a hullám a lábukat, szerintem szuper :)

<
sziszka78
Tolna

Julcsi, Dönci 25-én született, ő az első 2008. augusztusi babóka! :)

jövök később írni, de most már ledőlök picit, amíg Beni hagy...

lányok, köszi a drukkokat, meg a nyugtatást! remélem is, hogy nem lesz semmi gond, illetve, hogy nincs is... ;)

sophie27

Hahóóó!

Kicsit eltűntem, de egyetlen szabad percem sem volt...
A szemem szerencsére meggyógyult, már minden rendben, megint klasszul látok...rendesen már sosem ennyi herpesztől...de már megszoktam...

Apa elutazott és a két gyerek mellett a kutyánkat egy kis baleset érte, úgyhogy volt programom...
Egy éve nekünk is sikerült venni egy kisházat és most kezdődött a felújítás, amit mi és az önként jelentkező családtagok csinálnak...a kivitelezőket lehetetlen lett volna kifizetni...így egy kicsit hosszadalmasabb a dolog és nagyon elfáradunk, de szívünket-lelkünket beleépítjük...

Sziszka,
Remélem Nektek is sikerül megszerezni a házat...a Balaton tényleg nem semmi, tőlünk kb. 100m-re van, de még nem is voltam a parton, mert dögmelegben nem indulok neki 2 gyerekkel, este pedig lehetetlne kint maradni, mert szétmarnak a szúnyogok...de úszni nagyon jó lenne már, csak most minden időnket a házra szánjuk...szeretnénk minél előbb elköltözni innét, egyrészt nagyon pici, másrészt télen hideg, nyáron meleg, most épp 30 fokban alszanak a manók...egész jól viselik...

Yuyu,
akkor szorítunk...

Niki és Apró,
nem lehet könnyű nektek ebben a melegben...

Mecsi,
remélem már jobb a lábad...

Zsófi,
nálad mindig van valami aggodalom, én sem bírnám...Gabinál volt ez a folytonos őrület...

Dorka,
jobbulást...

Dia,
nálunk egy szál body...

CSütörtökön voltunk oltáson, Boró 6740 g, és 63 cm...pörög-forog...háton tolja magát, hason valami kúszához hasonlító modulattal kepesztet és halad...hihetetlnen számomra, Gabi fiam ilyenkor kezdte átfordítani a fejét, jó, az sem volt normális, de nekem ez most túl gyors...
Gabi hallani sem akar a biliről, tegnap pelenka nélkül pisilni sem volt hajlandó...de majd próbálkozunk...

Boni,
mit szólnátok pénteken egy talihoz???
de majd kereslek, ha esetleg nem jársz erre...
én vágyom már néhány hűvösebb napra...
danyuci

Apró,
elfelejtettem írni, hogy vékony hosszúgatyákból csináltunk 3/4edeseket és ha esik még épp a nadrág bánja, nem a térde, most épp begyógyult a seb...eddig bevált...
danyuci

Sziasztok!

Ezt a meleget en is eleg nehezen birom, napkozben nalunk is jo meleg volt a tetoterben, de este legkondival lehutottuk a szobat, utana meg nyitott ablak - igy tudtunk mindharman aludni. Nekem meg nem vizesedik a labam, bar neha begorcsol ejszaka es egyre faradtabb vagyok.

Sziszka - milyen a Balaton vize? Lehet benne furodni? Jovo heten mi is szeretnenk meg par napra lemenni, ha jo ido lenne.

Dia - jobbulast Viragnak, szerencsere Laura jol van. Laura egy rovid pizsamaban alszik - ejjel ha feleredunk, mert huvosebb van, akkor ot is betakarjuk, de a halozsak meleg volt most neki is.

Dorkak - a Boni altal feltett bicikliert hova kellett menni? Laura is nagyon odavan a biciklikert es jon a nevnapja, azt hiszem meglepjuk eggyel csaladilag. Remelem lesz meg. Egyebkent nagyon aranyos Laura, mert mar most mondja, hogy majd Oliver is kap biciklit. :)kivancsi vagyok, hogy fog hozza viszonyulni.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Szisz, tényleg jól néz ki a Balcsi, de lányok is :D

Minden kismaminak kitartás, tudom, mit érezhettek :roll: :wink:

Akkor a tegnapi képek még (a többi meg picasán):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

yuyu79

Sziasztok!

Szerencsére Virág már jól van, tegnap már nem hányt meg hasmenés sem volt. Viszont sajnos szombaton csúnya nagyot hányt meg délután 20 percig csücsült a wc-n és szinte végig jött szegénykémnek a hasmars. :cry: Annyira sajnáltam, látni hogy rossz neki. Mondjuk ahhoz képest egész jól viselte. Annyi rossz volt, hogy abba a kánikulában nem akart inni semmit, és már kezdett rosszul lenni. Ekkor már kínomban eszembe jutott, hogy imád gyógyszert bevenni a Panadol-os adagolóval. Na azzal sikerült belediktálnom "gyógyszer" címén egy kis Sodiooralt, 10 percenként egy kicsit. Szerencsére ennek köszönhetően visszatért az energiája meg később már evett főtt krumplit meg répát is. Mára meg már szinte a régi, jó étvágyú Virág tért vissza :wink:

Sziszka,
Hajrá új házikó! Miért is akartok költözni? (bocsi, lemaradtam:oops: )
Nem semmi a Balaton vize!!

Yuyu,
Nagyon édik a képek! Ez az utolsó Petivel zabálnivaló!! :)

Sniky,
Mi is Révfülöpre szoktunk menni. Talán idén is megyünk néhány napra vagy max egy hétre.

Aproo,
Szegény Levi, jól megijedhetett! Hajrá bilizés!! :D

Danyuci,
Biztos szép lesz a házikó! Mikorra készül el? Majd kérünk képeket ám! :wink:

Lei,
Sok sok boldogat!!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok,

most csak gyorsan írok, mert hulla vagyok! Én egész jól, Réka szemét még csöpögtetni kell, de nagyon jól viseli.
Viszont a Nagymamám reggelre strokot kapott (agyi infarktus)... Reggel óta ezt intéztem.... Én a gyerekemmel a Him Pálba, szemészeten, onnan öldtem a mentőt a Mamimhoz, hogy valahogy jussanak be a lakásba. Szerencsére elég enyhe a dolog, így kibotorkált és kidobta a mentősöknek a kulcsot az ablakon, így be tudtak menni. Én akkor értem oda Rékával, amikor indult a mentő, így még tudtam velük beszélni. Aztán csomi..., be a kórházba....., gyerek lepassz volt kolléganőnek....Mamihoz fel...gyerek összeszed...Nagyihoz vinni.... onnan vissza kórház... este gyerek összeszed... haza... apa haza... és vissza a kórházba.... Kicsit elfáradtam. Remélem, hogy holnap már nem lesz ennyire rohanós, csak az a bibi, hogy csütörtökön Anyukám másik kórházba fog befeküdni... így nem tudom, hogy mit fogok csinálni, mert Ők ketten a segítségeim. Réka náluk szokott lenni, amikor beteg, vagy vigyázni kell Rá...
Kicsit elegem van, hogy velünk mindig történik valami.... Mikor már azt hiszem, hogy egy kis pihi lesz, biztos, hogy történik valami....

Mazska,
Szigetszentmikósra kellett menni a bicajért. Nem volt vészes az út, bár mi a XI. ker-ből mentünk. Sajna nem tudjuk használni, mert nagy. De azt hiszem ezt már írtam. A játszón néztünk egy fa biciklit, de még az is nagy volt, bár nem tudom, hogy milyen magasan volt az ülése.

Nem is írok többet!
Legyetek jók! Jó éjszakát!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Dorka, nagyon sajnálom, remélem hamar rendbejön Nagyid. Ha ahogy írod enyhébb, akkor nagy mázli és továbbra is hadrafogható majd! Anyudnak remélem semmi komoly!

Igen, a bicikliért ide kell jönni hozzánk a szomszédba, de nekem eltűnt a linkem! Pedig megrendelném lassan!!! Vagy ezt, vagy egy másikat, amibe beleszerettem. Ez fém, lábtartós futóbicaj, tehát ha már megy az egyensúly, fel tudja tenni a lábait.
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=173191811
Ennek az ülője sem vészesen magas sztem.
De érdekelne a 3in1ben adatai, mert már nem emlékszem.
Mindenesetre a szelídbicajosnál alacsonyabbra lehet állítani, de mellé magasabbra is, igaz, csak 1 cm-rel. Na, majd meglátjuk, nekem ez eddig a legszimpibb.
Hallottatok már róla vmit?
Szóval Dorka, ha erre járnál, mert Boni most nincs, adsz egy linket? Vagy Mazska, Neked megvan?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és még egy kérdés:
Van értelme a futón a féknek? Sztetek leszerelhető, ha nem kell?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dorkak!

Nagyidnak jobbulást, remélem minden rendben lesz vele. Rékád szemének gyógyulást!

DIa! Jó, hogy Virágon ilyen gyorsan átrohant a betegség! Ügyes kiscsajszi!

Danyuci! RÉka is tök sokat hord halászgatyót. Én a tavalyiak között tök sokat találtam, aminek bővebb a dereka, és az tavaly még hosszú naci volt, most egyet hajtok rajta, és épp térd alá ér. Eddig RÉka se volt plezúros, csak ebben a nagy forróságban már a halásznaci is sok volt. Rövidben meg egy esés-egy plezúr....

Apró!
Sztem Levid a hirtelen nagy hang miatt ijedt meg. Réka az építkezés alatt a hirtelen nagy hanggal beinduló fűrésztől, fúrótól produkált hasonlóakat, mint Levi. De hozzászokott, aztán már csak közölte, hogy : "bátyi húr" :lol: Próbáld ki, hogy ha jön a repcsi, befogod a fülét, majd elengeded. Rékának ez nagyon tetszett.... Bilizés :)

Julcsi! Édesek a gyerekeid! Meg a mási két kis szöszi lányka is! De jó lehetett a pancsi!

Szisz! Balcsi tök tutin néz ki! Király lehetett. Málnusék édesek! Nagyon jó, hogy találtatok olyan házat, olyan helyet, ahol szívesen laknátok, és még anyagilag is megengedhető. Ez nagy szó szerintem. Drukkolok, hogy sikeresen alkudjatok rá, aztán hogy a mostani házra meg jó vevőt találjatok. És akkor lehet csinosítgatni, átalakítani az új házikót álomházzá! :D

panna1

Képzeljétek csajok, leadtam Répánkat anyumékhoz pár napra. Szombaton elegem lett, hogy sehogy se haladok a bevállalt munkámmal, esténként ha leültem a gép elé, egyből csukódott le a szemem. Na meg egy takarítás, előkészítés sem átrtana, mert hétvégén megint nagy parti lesz nálunk, ezúttal a "szűk" baráti kör jön hozzánk részben ittalvósra, lesz kb 16 felnőtt, 12 gyerek... Van mit csinálni. Gondoltam egyet, beszéltem anyummal, tudja-e vállalni, Rékit csütörtökig. HÁt persze hogy tudta. Ma délelőtt összepakoltam, kis Cinquecentoval laza 100-as tempóval leszáguldottunk Nyíregyre. Kipakoltam a lurkót egy egész kocsinyi cuccal, és este 10-re már vissza is értem. Persze nem mondom, hogy nem bőgtem miután visszaindultam. Azért olyan rossz érzés, hogy nincs itt. Máris hiányzik, persze tudom, hogy anyuméknál jó dolga lesz, és élvezni fogja, és így legalább én is haladok, de akkor is. Sose voltunk még ennyi ideig távol egymástól. Édes kis manóm!

Tegnap meg a nagy melegben elmentünk ide, a veresegyházi suli az uszodájába. Réka nagyon élvezte. Egyfolytában vigyorgott, persze ebből kifolyólag nyelt is egy csomó vizet. Az elején meg volt ijedve kicsit ezek után, de egyre bátrabb lett a kis karúszóival (Zita, és Rita :lol: ), és a végén már tolta el a kezünket, hogy ne is fogjuk. Nagy felfújhatós kacsát ki a vízből, kiaraszol utána hason a medence szélére, Csibi kacsát behajít, kezünket kéri, megfogja, beurik a vízbe, kéz eltol, Jéka úszik Csibi kacsáért. MEgfog Csibi kacsa ki a partra..... És így tovább vagy egy órán kereszül. Édes volt a kis úszósapijában :lol: Olyan nagy már, hihetetlen, hogy már nem is baba, hanem igazi kisgyerek! Másfél óra után hiszti volt, hogy nem akar még hazajönni.... :lol:

Na megyek, mert még van sok dolgom, holnap meg be le akarom tudni a melómat. Azért közben biztios bekukkantok majd :wink:
Jó éjt!

panna1

Dorkak!

Jobbulast a Nagyidnak! Remelem jobb napok jonnek mostmar!
Milyen magas a kislanyod? Laura 87 cm korul van, remelem neki leer mar rola a laba. Szigetszentmiklos szerencsere tolunk nincs tul messzire.

Aproo - itt a link: http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3807511
Szerintem ez praktikusabb mint a masik.

Levi ugyes a bilizessel - mi is probalkozunk a bugyiban levessel a kertben, parszor belement, akkor meglepodott, de egyenlore meg a bilizes nem megy, bar annyira en sem koncentraltam ra.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Ajánlok egy alkut: ti küldtök plusz 10 fokot, mi cserébe egy kis egyhülést hozó esöt. Itt napközben max. 20 fok van, a hétvégén is kabátban nyomultunk, tegnap már hosszú nadrágban és ma már a felsö is hosszú ujjú, mert annyira lehült a levegö. Minden nap esik és szürke minden. Szép öszünk van!

Tényleg Dönci az elsö szülinapos, már nagyon készülök rá. Olyan furcsa, hogy az én kis babám már ilyen nagy fiú! A mostani pocaklakó meg már akkora, mint amivel Dönci született. Méretre eddig egy kicsit nagyobb...

Szépek a nyárias képek, nektek legalább jut a nyárból egy kicsi. Hervasztó, hogy idén is felesleges a nyári ruha készletünk, átmeneti ruha kell mindig. Aztán ha meleg van, akkor hirtelen 1-2 napig 30x fok, majd másnapra zuhan olyan 10-15 fokot és minden visszazökken a szokásos kerékvágásba. Pedig úgy szerettünk volna lemenni a boden-i tóhoz, de ilyen hidegben csak füthetö fürdöruciban lehet ezt megcsinálni.

Sziszka mi ez a balatoni ügy? Lemaradtam egy kicsit az olvasással...

A párom egyébként még mindig szenved, de fogy a türelmem. Szerintem élelmiszerallergiája van, de ha nem nézet utána, akkor még évekig fog a fülembe siránkozni. Annyira elegem van ebböl. Szenved és tölem várja a megváltást. Hát mi vagyok én, valami mágus?

Aztán attól is kikészültem, amit a nagyanyám írt. Olyan furcsa az élet: a legtöbbeknek müködö családja van és a gondot az okozza, ha valami egészségügyi baj bekavar, mint Dorkáknál. Nálunk a bö 80 éves felmenök igen jó egészségnek örvendenek, de ezzel együtt nem éppen a barátságos hangnem megtestesítöi. Talán emlékeztek rá, hogy kifakadtam már az otthonlétünk alatt a nagyszüleimnél tett látogatás után, mert a nagyapám többször is mélyszántásban a lelkembe gázolt. Most, mintha a nagyanyám is egy követ fújna vele, teljesen elment a maradék józan ítélöképessége is. Mivel nem tudtunk elbúcsúzni indulás elött (az autómentö indította be az autónkat, mert csontig lemerült az akksi és a szomszéd segítökészsége se tudott bele lelket verni. Nem állíthattuk le a motort, ambuláns indulás volt és még a saját szüleimnek se tudtam semmit se mondani...), aztán meg nem írtam rögtön érkezés után, olyan levelet írt a nagyanyám, hogy a fülem kettéállt töle! A lényege az volt, hogy az életben többet nem akar velünk szóba állni, mert mi ilyen-olyanok vagyunk. Erre válaszképpen leírtam precízen analizálva a nemírásom ok-okozati összefüggését, föleg az Enivel való rohangálást (szegény lába még mindig elég csúnya, de már alakul, holnap megint sebész), stb., de a jelek szerint nem hatotta meg. Arra is kitértem, hogy nem kell csodálkozniuk, ha egyedül maradnak, ha mindenkit ilyen stílusban elmarnak maguk mellöle, aki még szívböl és szabad akaratából rájuk nyitja az ajtót. Mire jött a válasz, hogy az én családom (az apám nevével fémjelezve) már régen magukra hagyta öket és ne lenne a nagyanyámnak annyi testvére (féltestvére pontosan, de abból aztán szakajtónyi), akikre mindig számíthat, akkor már nagyon egyedül lennének. Számomra ezek az oly jó testvérek fantomok, életemben nem láttam öket, pedig próbáltam évekkel ezelött kapcsolatot kiépíteni feléjük is, egyszer találkoztam az egyikkel, a többi még annyira se vette magának a fáradtságot, hogy reagáljon a megkeresésre. A nagyanyám se szorgalmazta az unokája bemutatását vagy a családi szálak szorosabbra húzását, hanem már majdnem sértve reagált a próbálkozásaimra. Továbbá ezen dicsö rokonok szintén élemedett korúak és távol is laknak, akkor mi a nagy segítség? Fizikális értelemben semmi. A nagyszüleim olyan bizalmatlanok, hogy még a saját lányuktól se fogadnak el semmit, mert meg akarja öket biztos mérgezni. Kicsit bogarasak tehát, nem kéne felvennem a piszkálódásaikat, de ez akkor is feldúlt, föleg úgy, hogy a nagyanyámnak mindent elmondtam és kisírtam a bánatom. Azt hittem, felfogta, mert eddig mindig nagyon normális volt. Tévedtem a jelek szerint. Tele van a bugyrom a családommal, mert senki nem törödik senkivel, az áskálódás és az egymásramutogatás megy profi szinten, nincs összetartás, stb. Pedig egy nagy család lenne... Mindez atomjaira van szétesve és ez engem nagyon elkeserít, de a páromat is egyre jobban foglalkoztatja, mert a baja okát és ebben véli megtalálni. Valami igazság biztos van a dologban.
Miért nem tudnak az öreget a sorsukkal és az utódjaikkal megbékélve szépen öregedni? Én vagyok az utolsó, akit bármi számító vagy rossz szándék vezérelne, mégis mindenki rám tapos. Mivel érdemeltem én ezt ki?

Lassan elcsendesedek, kiadtam a mérgem, a mérgeskígyó foga le lett fejve, mehetek a dolgomra, mert abból is van elég. Az oviban eddig fel sem tünt, hogy kiléptünk. :shock:

Megyek tényleg, mert szórakoztatnom kell az aprónépet.

Ha valakinek jó fej nagyszülei vannak felesleges létszámban, még ha ápolásra szorul is cserélek az enyémekkel érte. Errefelé tényleg van olyan szolgáltatás, hogy gyerektelen öregek új családot keresnek maguknak, talán nekem is be kéne egy helybéli nénikére neveznem!?

Puszedli: én
Vendég

Sziasztok!

Védőnő letudva egyenlőre, de mindenképp akar jönni családlátogatásra még ebben a hónapban....hát, ha akar, jöjjön. :roll:

Levi végig a játszótérért hisztizett, dokihoz is mentünk, mert csúnya a tenyere, meg a szunyacsípései. Állítólag tele a fertőző osztály, mert mérgezőek a szunyák, figyeljetek oda, meg fújogassátok a dedeket.
Innen egy csomó gyereket vittek el brutál tünetekkel, felpuffadva, légszomjjal sima csípésektől. Extrabrutál :shock: :?
Aztán kimentünk a játszira és ki sem akart szállni, pedig mindent becuccoltam. Amikor meg hazajöttünk, mert kérte, itthon fél órát üvöltött, hogy játccicici.
Minden oroszlán ennyire kemény dió? :shock: :roll: :?:

Mazska, igen, a 3in1ben többre használható, de kérdés, hogy mire a tekerésig jutnak, ami másfél év, nem lesz-e már kicsi. Mert egy közel 4 évesnek már simán kell a 14-16os bicaj sajna.
Ez meg Boni szerint épp most jó tekerésre, de futónak meg még nagy. Akkor meg amikor meg futónak lenne jó, már tekerős, nagyobb kell majd. Én emiatt vacillálok.
De itt a zsibvásáron nem látom, hogy mekkorára állítható az ülés. Majd meg kell kérdeznem. Meg hogy van-e a csajnak összeszerelt változat a próbára.

Barbi, az idősek ilyenek. Iszonyúan bele tudnak taposni az ember lelkébe és sokszor észre sem veszik. 7 évig éltem idősek otthonában közvetlen szomszédaimmal meg a nagyókámmal. Szóval tudom, mennyire bántóak tudnak lenni, és mennyire szeretetéhesek.
Akkor nagyon nem volt jó, de visszagondolva nagyon sokat tanultam akkor és ott.
Szóval kitartás, ne add föl, holnap már lehet, hogy nem is emlékszik a levelére, vagy absz. mást írna.
Addig szeresd őket, ameddig lehet, még emellett is, mert hidd el, kegyetlenül tudnak ám hiányozni!
Eni lábának meg továbbra is jobbulást.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok,

gyorsan jöttem... Van pár percem... Nagyon köszönöm a jókívánságokat! Egészen jól van, bár időnkén érdekes dolgokat mond (sajna a tartalommal van gondom...) Ami jobban kiborít az a stílus volt, amit ma a kezelő orvosa megengedett velem szemben... De nem is szeretnék rá emlékezni... Sajnos máshol sem jobb a helyzet. Csak ilyenkor eszembe jut, hogy velem így beszél, aki szakma béli, illetve több mint nyolc évet húztam le ott akkor mással szembe mit enged meg magával.

Apró: Anyum kemóra fekszik be csütörtökön a kórházba...
Én még nem hallottam ilyen szunyis esetekről... Majd odafigyelek. Sajna itt is elég sok van belőle... Amúgy szerintem az oroszlánok akaratosak...
Azt megkérdezi, amúgy a csajszi, hogy összeszerelve, vagy dobozban kéred-e a bicajt. Mi dobozba kértük.... Apa váltig állította, hogy majd Ő... Három órát szenvedett vele... és még "szerinte" nincs teljesen kész...

Akinek kell, futóbicajhoz (persze, ha az illető megengedi) adhatok telcsiszámot privibe.

Mazska,
Rékus is 87 cm-körül van. Mostanában elég sokat nőtt. tegnap mentünk volna oltásra, de nem értünk oda. Akkor pontosat tudnék íni...

Barbi,
sajnos a rokonainkat nem tudjuk megválogatni...
Remélem, Eni lába gyógyulgat..

Mindenkinek szép napot!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Sniki, miért nem te látogatod meg a barátnőt, lenne egy nap nyaralás :) Persze csak vicc, ha nem vagy jól, akkor érthető. Én még a szülés előtti hétvégén is leléptem a kórházból, és lementünk a Balcsira :)

Julcsi, nagyon édesek a gyerkőcök :) Hihetetlen nekem , hogy mennyire különböznek :) Pannának mennek a drukkok! Gyere majd a hírekkel!
Úgy tűnik itthon leszünk mégis amikor jöttök Domboriba, finisben van az építkezés, és most Lackó nem tud szabadulni, el kellett tolni a kirándulást! Szálka Szekszárdtól 6 km. Csatár irányába. Szóval nincs messze, és gyönyörű falu. A házról babonából (Apa kérésére) most nem írok többet, majd ha tudunk már valami biztosat, holnap megyünk a tulajhoz....

Apró, szerintem minden oroszlán ilyen :) Mi mostanában minden elalvás előtt küzdünk, mert nem akar aludni, aztán pillanatok alatt beájul, de kikészít a cirkusszal. Nálunk folyton mehetnéke van, mindegy hova, csak mehessen. De ezt mi szoktattuk így azt hiszem, mert elég mozgalmas életünk van. Éljen a bilizés!
A szúnyog irtó repülőt küldd légyszi felénk is, katasztrófa ami most van :(

Danyu, kitartás a felújításhoz, aztán hozz majd képeket! Merre van az új házikó?

Nem tudom ki kérdezte, de mennem kell, így csak egy gyors válasz, a Balcsi szuper, pont jó a hőmérséklet! MIndenkinek ajánlom!

Mennem kell!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Dorka, nekem kellene, ha lehet, a telószám meg név!

Főleg, mert nagyon imerősek a cuccai, lehet, hogy ismerem már teszről. Akkor meg itt van a gmail chat kapcsolatom vele, ha ugyanaz a csaj!
És a szerelésért mennyit kér?

HU, nagyidnak akkor továbbra is javulást. Nem úgy van, hogy az első pár nap még kritikus? Úgy értem, akkor még nem nagyon lehet tudni, hogy mekkora terület érintett, meg hogy utána várható csak nagyobb javulás? Remélem hamar rendbejön.
Van kire hagynod a kisasszonyt?

Az egészségügy meg itthon, hajaj erről már sokszor volt szó itt a topikban.
Csak lesz vmennyi változás, ha nem akarjuk, hogy kizárólag
arab dokik matassanak rajtunk pár év múlva! :roll: :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

JA, nem mintha bármi bajom lenne velük...tényleg, mármint az arab dokikkal, de azért mégis, ha már itthon vagyunk, akkor szeretném érteni, mit is akar, meg milyen kezelést ír elő.
Mert velem konkrétan megesett, hogy műtét után hazaküldött, majd 3 hét múlva kiderült 2 főorvos keresett égen-földön, mert naponta kellett volna visszamennem, és azért ez egy szemműtét után nem túl bíztató. :shock: Hát még egyéb nagy műtéteknél....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziszka, akkor a házzal várunk még, illetve a hírekkel!

Szunyarepcsi: sikeresen kiírtotta Levi bátorságát és mellé a házi szalonnánkat, mert már nem tudtam bevinni, mivel Levit vettem kezelésbe és jól ráment a méreg. De a vérszívók bőszen buliznak továbbra is!Cart sem ért. :-( Mondom, ezek paksi turbózott dögök.

Julcsi, ez jól kimaradt: minden kép szuper, de az utolsó nagyon elkapott! Cuki!
Kisbabó már kinn?

Balatonra én is akarooook menni!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Régen jártam már erre, gondoltam bekukkantok. Gratulálok minden újabb kismamának! :D
Dávidról annyit, hogy már több, mint 11 kg, és kb. 90 cm, de elég vékonyka. Bár nem is csodálom, mert egy percre sincs megállása, pörög egész nap, mint akit felhúztak. Már annyi foga van, hogy meg sem tudom számolni, ugyanis nagyon harapós, életveszély a szájába nyúlni... :lol:
Egy régebbi kis pár napos náthától eltekintve még soha nem volt beteg. Most készülök neki beadatni a bárányhimlő elleni oltást, bár az öreg gyermekdoki nem tanácsolja éppen, ő nincs mellette, de úgyis csak ezt kapja meg, aztán 6 éves koráig semmit, ha jól tudom.
Ha nem felejtem el biliztetni, mindig szépen bele kakil meg pisil a bilijébe, szeret rajta üldögélni.
A szókincse is napról-napra bővül, de még csak szavakat mond, abból sem túl sokat.
Magamról annyit, hogy egészségügyileg minden rendben van, és sikerült felhíznom 50 kg fölé! Ez nálam óriási dolog, még soha nem voltam több, mint 50 kg (pedig kb. 55 lenne az ideális) kivéve persze, amikor terhes voltam.
Mindez köszönhető annak, hogy már több, mint 3 hónapja újra kiegyensúlyozott és boldog vagyok az új párommal. Már tervezzük az összeköltözést, és majd szeretnénk egy közös kislányt is, ha nekem már szabad újra várandósnak lennem. Azért kislányt szeretne, mert saját bevallása szerint fia már van (Dávid)...
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy Dávid apának szólítja már egy jó ideje, azt, hogy a vér szerinti apját hogy hívja, fogalmam sincs.
Szóval, magunkról ennyit és mindenkinek további szép napot!

Kép
felicia

Sziasztok! Én is hazakeveredtem újra, bár lassan mennem kell fürdetni, de gyorsan szeretnék Dorka nagyijának nagyon gyors gyógyulást kívánni, és a mamának pedig remélem gyorsan segít a kemó, és nem lesz semmi baj!

Felícia, nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és külön annak, hogy végre újra boldog vagy!!! Hozzál képet is Dávidról!

Most ennyi, de jövök még, mert este a meccs miatt szabad a gép :lol: :lol: :lol: :lol:

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok,

köszi Sziszka a jókívánságot.

Apró
szép kis szemműtét lehetett.. :(
Megkérdeztem, hogy tovább adhatom-e az adatokat és ha igen, akkor azonnal küldöm. Nagyimmal annyi van, hogy kap értágítót, és jobban van. Tegnap csináltak CT-t. Innen az infó, hogy enyhe a történet, csak akkor leszek, gondba, ha testileg felépül, csak szellemileg lesz valami visszamaradás. A Rékut meg úgy oldjuk meg, hogy csütörtökön Apa marad vele itthon, pénteken meg én fogom magammal hurcolni. Egy-két órára muszáj bemennem dolgozni is. Holnap meg még Anya tud rá vigyázni. Apámra egyedül nem lehet rábízni....

Nem tudom, hogy ki hogy kezdte, de nekünk a szobatisztaság kérdése nem egyszerű. Ha kaki van, azt 90%-ban mindig jelzi, ha rákérdezek, akkor van hogy letagadja, de sem a wc, sem a bili nem hozza lázba... Viszont le sem lehet lőni egész nap. Folyamatosan csacsog kerek, egész mondatokban. Valamelyik nap mezítláb rohangáltam otthon, majd vacsora előtt mondtam, hogy felveszem a zoknimat. Erre Ő: Anyának fázik a lába... Persze azt is mondhatom, hogy valamit, valamiért. Ő beszél, cserében pelusozhatom. Barátnőm kislánya két hónappal idősebb, mint Réka béka. Ő egyik napról a másikra lekapta Kingáról a pelust és bugyit adott rá. Gondolta, hogy majd csak rájön, ha párszor becsurog a pisi. Beszéltem vele telefonon, és mesélte, hogy eddig csak a konyhába sikerült bepisilni, a bilit és a wc-t nem használja, és azon imádkozik, hogy ne a szobában a szőnyegen legyen a kis baleset... Hát ez is egy hozzáállás.

Lassan befejezem, és elteszem magam holnapra!
Jó éjszakát!

Dorka
dorkak

sziasztok!

Dorka, anyudnak és nagyidnak jobbulást kívánok! remélem, hogy hamar felépülnek mind a ketten, és ismét hadra foghatók lesznek! de tényleg, fő a teljes felépülés!!!

lányok, én már nem is merem írni... komolyan. annyi a nyomorom! tegnap megint az ügyeleten csücsültünk. a játszóról hazaérve elöntött a barna cucc! nagyon megijedtem/megijedtünk, szóval irány az SZTK, aztán onnan a kórház, mert uh-t csak ott tudnak csinálni!

szerencsére minden okés. de persze még mindig a haem. ürül... holnap megyek a saját dokimhoz, majd meglássuk mit mondd! nagyon elegem van már! :(

Felícia, üdv újra itt. jó lenne, ha tudnál jönni gyakrabban is! mi a helyzet nálatok? Dávid bölcsis, vagy otthon vagy vele? tökre örülök, hogy újra boldog vagy! megérdemelted! ;) képeket tényleg hozhatnál, és, ha van kedved, időd, kapcsolódj vissza!

Sziszka, mennek a drukkok az új házikóhoz! remélem, hogy sikerül megcsípni, aztán, ha már lehet, akkor hozz ám képeket is!

Danyu, jó munkálkodást a házikóhoz! az tökre jó, hogy ennyien segítenek! :)

na. megyek pihizni, holnap korán kelünk! :S reggel AFP vérvétel, és 9re doki! uh-n nagyon édes volt a babó tegnap! úgy ficánkolt! :) de már akkor megnyugodtam, mikor a doki megtalálta pillanatok alatt a doplerrel a szívhangját! :)

na jóccak mindenkinek!

sophie27

Dorkak! Remélem nagyidnak szellemileg se lesz semmilyen sérülése!
Bilizés: Én az utolsó pár kánikulás napon már felfüggesztettem a bugyi-bili dolgot. Szegénykém minden reggel lelekesen a bugyit választotta a pelus helyett, aztán nem szólt,( nem érzi még szerintem, mikor jön a pisi) és összepisilte magát. Ezek után nagy sírás, hiszti, "aja ölbe jesz...". Szóval szerintem frusztrálja a dolog, én meg erőltetni nem akarom. Múltkor mikor bepisilt, utána elbújt olyan kis szégyenlősen...Úgyhogy most egy hónapra jegelem a dolgot nyár ide vagy oda.... Majd csak jelzi, ha már érett rá.

Felicia! Jó hallani rólatok, annak meg külön örülök, hogy újra rózsaszínben látod a világot! Remélem megtaláltad az igazi társad!
Dávidról igen, képet érünk!

Barbi! Remélem kicsit már lehiggadtál. Kitartást a rokonsághoz! Az idősekkel tényleg nem könnyű, de próbáld félretenni a sértődést, szerintem emiatt ne szakítsd meg velük a kapcsolatot. Addig kell szeretni őket, amíg lehet!

APró! Szúnyogok durván hangzanak!
Valamelyik reggelre RÉka is tele lett csípésekkel. De a lába is. Amit azért nem értek, mert hálózsákban aludt. Vagy lehet, hogy még estefelé csípkedte meg valami dög. Minden esetre nem vakarta, addig meg nem kentem neki semmivel, hogy ne is tűnjön fel neki.

Szisz! Képzeld, Nálunk nem RÉka lett melegkiütéses, hanem én. Asszem sose volt ezzel problémám, most meg a vállam, a hátam teteje mint a smirgli, olyan volt... Persze most elmúlt. Lehet, hogy erre cserélődött a szemkörnyéki allergiám? :shock:

Hihetetlen mennyi mindent sikerült csinálnom ma, így hogy se apa se RÉka nincs itt. És még csak el se vagyok fáradva. (3 adag kimosva, poros étkészletek tiszták, meló lassan kész, tegnapi hozott dobozok szétpakolva, és még úszni is elmentem. Annyira jól esett, hogy el nem tudom mondani.). Milyen egyszerű volt még az ember élete gyerek nélkül... Hm.. Viszont nincs itt, aki reggel az ágyunkban hozzámbújva, megölelve puszit adva azt mondja: szejet egymás... :D Ezt semmi se pótolhatja. Úgyhogy jól kidolgozom magam holnap, aztán csütörtökön repülök a kis drágámhoz! :wink:

panna1

Sziasztok!

Dávidot felvették a bölcsibe, most pénteken lesz a szülői értekezlet (milyen baromi furcsán hangzik, én, meg a szülői értekezlet...) :), de beszoktatás csak augusztus 23-tól kb, és ősszel megy majd ténylegesen bölcsibe, én meg vissza dolgozni.
Nem nagyon vannak most friss képeim, ezek a legújabbak:
[img]http://gallery.site.hu/d/14182295-2/Baboka_006.jpg[img]

[/img]http://gallery.site.hu/d/13976058-2/Baboka_005.jpg[img]

Kép
felicia

Úgy látszik, most nem sikerült feltennem őket, nem baj, majd csinálok újakat és azokkal próbálkozom.

Kép
felicia

Jó reggelt!

Felícia, meg lehet án nézni, csak be kell másolni a böngészőbe...Jó nagyon nőtt Dávid, helyes kis legény még mindig :) Na és nem állhatom meg szó nélkül a kutyust sem, ő is nagyon szép!!!!!

Végre kicsit hűvösebb van, neki is állok összekapni a házat!

Panna, szívemből szóltál az utolsó bekezdéseddel :lol: :lol: :lol:
MItől múlt el a kiütés? Magától? mert nekünk sosem múlik el teljesen, csak néha kevesebb....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nem tudom a ti gyerkőcötök hogy van a barátkozással?
Dávid hihetetlenül közvetlen, nyílt és barátságos, ráadásul állandóan csajozik. A szomszéd egy évvel idősebb kislányától már megkapta élete első csókját. Állandóan ölelgeti Dávidot, meg puszilgatja, rámászik, szóval nagy a szerelem.
Dávid meg tök mindegy, hogy buszon, metrón, vonaton, odamegy a szép, csinos lányokhoz, nőkhöz (van izlése a kölyöknek...), és megfogja a kezület, incselkedik, kukucsosat játszik velük és még sorolhatnám, postán, boltban, gyógyszertárban, mindenhol leveszi a nőket a lábáról. :)
Én a bölcsis beszoktatástól egyáltalán nem félek, ugyanis ha bemegyünk valami új, idegen helyre, ami izgalmas, felfedezni való, új emberek, stb, attól a perctől kezdve el vagyok felejtve, előre nyomakszik, és akár haza is mehetnék, már csak az új dolgokkal törődik.
Ráadásul (ez még talán gond lehet), ő nem az a fajta, akitől lenyúlják a játékokat, hanem ellenkezőleg, aki simán odamegy a másikhoz, és kiveszi a kezéből a játékot, és ha már ő nem is játszik vele, de a másik gyerek megpróbálna, akkor odamegy hozzá, simán benéz neki, nem tudom máshogy leírni, mintha kötekedne, és azt mondaná, hogy: "Mi van haver, kell egy pofon?", szóval nem egy elveszett gyerek, de egy kicsit emiatt aggódok is, bár fiúként inkább ilyen legyen, mint nyámnyila, nem?

Kép
felicia

Hahóóó!

Dorka,
sajnálom a nagyid...sajnos az enyém is egyre rosszabb állapotú, már az sem hozza lázba, ha ott vagyunk a dédunokákkal, pedig akkor már baj van...nem tudom mi lesz vele, azt mondja, elhagyta az ereje...és nem eszik semmit, mert nem esik jól...

Sziszka,
a ház Alsópáhokon van a Kolping feletti dombon, egy kis falucskában...Páhokhoz tartozik, de zsákutca, nincs átmenő forgalom...igazi gyereknek való hely...
Kis ház, óriási telek, hatalmas diófák, öreg gyúmölcsös, rengeteg munka...valóravált álom...a ház több, mint 100 éves, van tennivaló...Apával szeretnénk a gyerekeinket "egészséges" emberré nevelni, tiszta levegő és rendes magunk termelte zöldségek, magunk nevelte állatok és előállította ételek...kemencében sütött kenyér...
Pont ma volt délben a rádióban, hogy a kicsik (1-3 évesek) mennyi szemetet esznek...na a felnőttekről nem is beszélve...
danyuci

Danyu, én is hallottam ezt pont ma a rádióban :)
Azt hiszem mi nagyon hasonlóan gondolkodunk, meg is jegyezték nemrégiben, amikor a hasonló terveinket meséltük, hogy mostanában ritka az a fiatal aki dolgozni akar kerttel, állatokkal. Bennünk is az utóbbi években tudatosulnak ezek a dolgok, de még a barátaink közük is hülyének néznek néhányan érte.
Örülök, hogy hasonlóan gondolkodunk :)

Málnus nyűglődik az egyedül elalvással, trükközik, mennem kell :)

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok,

Apró,
köszi a visszajelzést!

Panna,
én még csak tervezem a szobatisztaságot, és nem erőltetek rá semmit. Majd csak lesz valahogy. Csak szeretnék lassan valami koncepciót, amit majd követni fogok, bár azt is tudom, hogy minden gyerkőc másmilyen...
:)

Zsófi,
remélem jobban vagy!!! Pihenj sokat és vigyázz magatokra!!!

Köszönöm a jókívánságokat...
Sajna Anyum holnap nem tud befeküdni, mert a lelete nem lett jó... Reggel megyek és beszélek a kezelőorvosával. Szerencsére Ő hadba fogható. Réku ma is náluk volt és pénteken is oda viszem. Pedig szegényemnek már nagyon hiányoznak a gyerekek. Ma reggel is mikor elindultunk mondta, hogy bölcsibe megyünk....

Lányok, akinek kell a bicajt áruló csajszi telefonszáma és neve, az szóljon. Megkérdeztem és nyugodtan továbbadhatom...
Ma mértük Rékát, 87 cm.

Elteszem magam holnapra. Mindenkinek szép estét!

Dorka
dorkak

Danyuci, Sziszka,
mi is próbálunk mindent mesterségeset kiszúrni, és egészséges dolgokat adni Békának, illetve cukor nélkül. Szerencsére nem édesszájú, illetve a saját sütésű teljeskiörlésű kenyeret úgy eszi, hogy azt öröm nézni. Nincs kenyérsütő gépem (nem is szeretnék), így sütőben sütöm. Kétnaponta elfogy 1kg kenyér :lol:
Szerencsénk van a bölcsivel is, mert saját konyhájuk van, és nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget kapna. Még télen is. Reggelihez, uzsonnához zöldség, tízóraira és ebéd után gyümölcs. Nem csak fehér kenyeret kapnak, hanem magos kiflit, rozskenyeret, joghurtot, kefirt...

Dorka
dorkak

Felicia!
Én is meg tudtam nézni Szisz módszerével a képeket. Tényleg szép nagyfiú már Dávid is!
Az jó, hogy DÁvid ilyen közvetlen. Szerintem azon meg még csiszolhatsz, hogy ne legyen a végén a bölcsistársak réme. Mert az sem jó. Én mindig azt tanítom RÉkának, hogy ha valaki odajön és szépen elkéri valamelyik játékát, adja oda a másiknak, hadd nézze meg. De ha valaki csak kiveszi a kezéből szó nélkül akkor azt nem hagyom annyiban, és neki is azt mondom, hogy ilyenkor ne engedje. És viszont: ha ő megy oda egy kisebb gyerekhez valamelyik játékért ő sem veheti ki a kezéből (a nagyobbtól nyilván nem nagyon tudná), hanem el kell kérni. Szerintem ez a helyes viselkedés. Azért kíváncsi vagyok, hogy ha lesz egyszer kistesó, neki mit fog odaadni :lol:

Szisz! Fogalmamsincs mitől múlt el. Szerintem a hűvösebb idő, vagy napmentesség kell neki. Mert nekem kicsit más ez a melegkiütés mint RÉkáé (meg gondolom Málnusé is) volt. Nem pici piros pöttyök, hanem olyan kicsit göröngyös lessz a bőröm felülete, ott, ahol a nap érte.... Vagy valami ilyesmi....
HOmeopátiás cucc nincs erre?

Takarításon én is túl vagyok. Tiszta ház, ragyog minden :lol:
Egyedül a zuhanyzó padlófugáin mérgelődök, mert sötétbarna fugája lenne, de inkább világosszürke, és nem tudom semmivel ledörgölni. Lehet, hogy jó poros lett a fuga még mikor lerakták.... Van valami jó módszer erre, hogy visszanyerje a színét?

panna1

Felícia!!!!

Jó hogy jöttél!!!!

Panna!

Teljesen igazad van a bölcsi rémével kapcsolatban én is mindig így képzeltem, de az élet azt mondta, kapsz egy makacs és önfejű gyereket -és ráadásul mindjárt elsőnek!!! akinek beszélhettél, minden úgy lett, ahogy ő azt elgondolta! A második kezesbárány volt, mindent meg lehetett vele értetni, és sokkal simulékonyabb, a harmadik meg valahol a kettő között, de irtó akaratossággal. Mindhármat ugyan azok a szülők, ugyan úgy neveltük szerettük, ma már tudom, nem mindig a szülőben van a hiba, én is szégyelltem, mikor Marci elszedett mindent a többitől, a magáét meg nem adta soha oda, és azért akart lány tesót, - gondolom -, hogy ne kelljen megosztani a kisautókat!

De fiú tesója lett, akit imádott és ma is nagyon jó tesók ... KI ÉRTI A GYEREKEKET???? :wink:

Sziszka!!!

Nekünk csak ilyen gazdálkodós mindent megtermelős barátaink vannak, de velük együtt nem tartozunk éppen a jól élők közé. Inkább az a csodálatraméltó, ha valakinek lehetne módja arra, hogy a könnyebb utat válassza, és mégsem teszi, mert elgondolkodott a saját és családja nyugalma, egészsége és jóléte felől. ( rátok gondoltam éppen :lol: ) Az a helyzet, hogy el kell tudni dönteni, melyik utat választod, neked mi a fontos, de akkor annak minden nehézségét is be kell vállalnod. :arrow: Az állatoknak minden nap adni kell enni.... Nálunk nincs rokonság, de vannak jó szomszédok, szóval meg lehet oldani :D

KépKép
koadri

sziasztok!

na. vagyok. megvagyok! tegnap a doki megvizsgált, már 3x vizsgáltak, pedig eddig a terhesség alatt 1x sem volt manuális vizsgálat. most jól bepótoltuk. doki mondta, hogy a haem. ürül, ez sajnos még várható, hogy lesz maszatolás, ha már piros vérzés nem is!

2 hét múlva 18. heti uh... most magne b6-ot szedek, remélem, hogy az segít! na meg kímélem magam. no házasélet, bár már nem is mertünk semmit sem kezdeni egymással, főleg én, mert annyira rettegek az utána tapasztaltaktól! szóval ez egy ilyen babásság! remélem, hogy lassan fellélegezhetünk, és élvezhetjük is a pocakosságot.

Felícia, nagyon helyes Dávid. kész pasi! :) neki is lassan itt a 2. szülinap! hogyan készülsz rá? a bölcsihez gratula, Te mész vissza dolgozni? hogy tervezed? jó, hogy Dávid ennyire nyitott, és milyen jó, hogy annak ellenére ilyen, hogy voltak azért gondok otthon, vagyis, hogy apukája kilépett a képből. nagyon nagyon büszke lehetsz magadra, hogy sikerült ennek ellenére is egy életvidám, talpraesett fiúcskát nevelned belőle! :) ami pedig az erőszakosságot illeti, hát igen. sajnos nem mindig tudunk beleszólni, bármennyire is szeretnénk a gyerekek gondolkodásába, persze elmondhatjuk százezerszer nekik, hogy mit hogyan, meg el is kell, de van olyan gyerek, aki ezt nem fogja, vagy akarja megérteni. hát ez van, majd, ha megérik rá, vagy majd a bölcsiben, oviban esetleg látja, hogy a többiek nem ilyenek, bár szerintem általában az agresszív gyerkőkből van több a bölcsiben/oviban, akik a mi kis szerény gyerekünket is elrontják, szóval nem tudom. majd lesz valahogy! :)

Sziszka, Danyu, Dorkak, Koadri, minden elismerésem a tiétek! tudatos szülők! sajnos nálunk nem egyszerű megoldani a saját tartású állatokat, saját termesztésű zöldségeket, gyümiket, lévén egy lakóparkban lakunk, bár igaz, paradicsomot termelek a teraszon! :) szóval majd anyós, vagy, ha esetleg lesz lehetőségünk kertes házba költözni... de azért mi is próbálunk mindent megadni Beninek, ami jó! de amúgy egy cikket én is olvastam, hogy mennyire sósan, és édesen esznek már az 1-3 éves gyerekek is! :(

Panna, szobatisztaság. nálunk meg pont az adta a lökést, hogy Beni az anyósomnál volt múlt héten egy napot, és ő bizony kisgatyában tarotta szinte egész nap, és hát vagy 6x becsurgatott, de mikor hazaértünk, akkor mondta, hogy pisijek, és ráültettem a bilire, és belepisilt tök ügyin. azóta a fürdések előtt, ha ráültetjük, általában van pisi. többet még nem is várok tőle. ennyinek is örülök! bár nem túlzottan bízom a teljes sikerben, de hátha! majd elválik, hosszú még a nyár! :)

Rékanélküliséghez pedig kitartást! ma már mehetsz is érte! :) azért nagy hős vagy ám... mi még egyszer sem hagytuk sosem éjszakára sehol! pedig közel is lakunk viszonylag egymáshoz... de mésgem! én még nem mertem! :oops: :roll:

2. szülinapra torta ötletek!? mi gondolkozunk forma tortában is! persze én is sütök, mert több turnusban jönnek a családtagok, sajna nem férünk el annyian egyszerre! :) szóval többféle torta lesz, de a nagy bulira azt tervezzük, hogy kukásautót kap, mármint formájú tortát! :)

futóbicaj még mindig kérdéses. gondolkozom egy használtban, hátha nem jön be neki...

többiek, mit kapnak a 2 évesek, ha nem futóbicajt? ;)

sophie27

Panna, azzal amit írtál, az a gond, hogy nem lehet megvalósítani, mivel Dávid még nem beszél, ezért értelemszerűen nem is tudja elkérni a másiktól a játékot. Remélem ennek egyenlőre csak nyelvi akadálya van, aztán majd meglátjuk...Én azt hiszem, mivel egyedüli gyerek, és ritkán van egyenlőre más gyerektársaságában, nem tudja még értelmezni a tulajdont, azt gondolja, minden az övé. De ebből úgyis kinő, csak idő kérdése, na meg erre való nagyrészt a bölcsi is, hogy szocializálja a gyerekeket, közösségi viselkedésre is neveljen. Én sokkal jobban örülök, hogy ilyen, mintha meghúzódna egy sarokban, és félős lenne, meg magába forduló. Amire lássuk be, nagyobb esélye volt, tekintve a "családi" hátteret, amiben eddig része volt. De szerencsére egyáltalán nem látszik meg rajta, nem viselték meg a történtek.

Kép
felicia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: