A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Geo: sztem, ha sógornődék hozzátápizzák a babát, amíg kevés a tej, akkor az kevés is marad... ez a kereslet és igény elve... a tápi helyett én többször szoptatnák, mert ettől lesz több a tej... de persze vannak esetek, mikor azért ki kell egészíteni táppal a tejet, de leggyorsabban akkor indul be ha sűrűbben szopizik. hiába érzi úgy az anyuka hogy nincs mit... a cicire gyakorolt inger, a cumizás, meghozza a hatást.
egyébként pedig a tápos bébik se isszák meg mindig a kimért penzumot. na akkor mi van, ha ott marad a cumiban 20-30ml ? letömjük? ha meg cicis és méred, akkor meg magad fogod stresszelni, hogy most ennyit evett, most annyit... fú ha miért csak ennyit... ha kevés, de neki egyszerre annyi kellett úgy is szól hamarabb, ha meg sok, akkor meg úgy is kibüfizi...
Andrásnak üzenem, hogy oké, ha ő nézi a gyereket, akkor te meg őt nézed. akkor is egyen ha nem éhes!
ráadásul a gyerek nem disznó, hogy az legyen a lényeg, hogy mennyit hízik! persze fontos és számít hogy nőjön, de ezt pont elég havonta kontrolálni. különben ebbe fogysz belekergülni és depizni. + ez a minden evést mérünk tipikus kórházi szokás, ahol sok mindent nem úgy csinálnak, ahogy otthon, mert náluk 5 napig van a gyerek, viszont utána te viszed haza és te élsz vele...

Kép
Kép
Kép
konkri

hát Luna a csempét és néhány portugál szokást leszámítva nem csodálom, hogy léptél :) ember is, idő is...
na nem mintha én itt rosszul érezném magam, de téged se sajnállak, mármint ami az embert és az időt illeti... a többi kompromisszumban meg kössünk kompromisszumot, hogy egy-egy :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, egyetertek de vitatkozom is :) Mancinal 3. hetre nullara elment a tejem. Akkor kellett a potlas... es kellett a tapszer (mivel ugye nem volt bennem kaja) ahoz is, hogy a tejtermelest visszahozzam, szoval van olyan eset amikor ez mukodik es nem elapada hanem megfelelo modszerrel visszahozhato a tap mellett a tej. 6 hetembe kerult (igaz sneki nem hitt bennem, gyerekdoki sem, de ramhagyta :D) es 15 honapig szopott aztan, 8honapig hozzatap nelkul. (szoval van az a helyzet amikor a siman tobbszor mellretenni nem mukodik, kell a melletap is, es kovetkezetesen meg eredmenyes is lehet)

luna6

Ezért írtam, hogy vannak esetek, mikor kell... :wink:

Kép
Kép
Kép
konkri

Haaaaaat... oke az ember, a klima sem rossz, de sajna tenykerdes, hogy tobbszorosen konyebb lenne az eletem a harmadekkora 10. emeleti panelkamban, mint itt :) De hat valamit valamiert.... egy szintig, eljohet az a pillanat, mikor ezt mar nem es huzas vanhazafele :D:D (pl ha anyagi okokbol nem tudom oviba adni a csemetemet, az egyelore nekem benyelhetetlen momentumnak tunik igy a tavlatokban. na de meglassuk)

luna6

Miutan jol megbeszeltem magammal, hogy azert esszel eszem (nekm nem allt meg teljesen a hizas, bar semmi drasztikus) es semmi edesseg, hogy jo legyen a merlegeles jovo heten, kepes voltam megenni egy doboz negercsokot :roll: :? :shock: :cry: :lol:

luna6

azért írtam, hogy hogy a többiben egyezzünk ki :wink:
mert amúgy ma volt még egy csekkes szitu is emberrel... nekem megvan a havi kvótám, amiről tudom, h beoszthatom, de ő meg fordítva ül a lovon, ide adja csekkre ami marad... és a múlt havi egyenleg úgy néz ki, hogy 100at adott, 100at meg nem tudja mire költött... pedig ő csak tankol, ami nekünk max 20/hó... és hiába adott keveset nem ő agyal rajta, nem ő sakkozik... na erre ma szépen, finoman oda adtam neki a csekkeket, meg a kártyákat, hogy akkor oldja meg... :)

ja Geo: miközben írtad, hogy az egyedül állóknak ennyiből jobb, hogy egyedül döntenek, na ma pont meg is fordult a fejemben, hogy ha egyedül lennék, akkor nem lenne aki titokban cukrot ad a gyereknek ebéd előtt 10 perccel és arra vár, hogy elengedje őt meg ebédelni játék helyett... hát persze hogy én vagyok a szigorú anya...

Kép
Kép
Kép
konkri

hát itt nincs már olyan igazi néger csók, pedig imádom! de most így a nagy spórolás közepette elgondolkodtam én is azon, hogy elfogyott a mogyoró krém... kéne hozni, míg a fiúk alszanak... :)
én meg mivel jó volt a cukrom, így letojom a kaját :)

Kép
Kép
Kép
konkri

na leirtam, hogy Geoonak milyen igaza van es hogy elveztem az egyedulanyusagot mig mindenki engem sajnalt, erre beeette a rendszer. Pedig szuper jo volt am tenyleg!!!! :)

A nap dramai hire - nem ram nezve direktben - hogy az egyik, az emberem bankjahoz korabban tartozo hitelbehajto intezet (szakositott penzintezet az ilyen magyarul asszem) ma derult egbol elbocsajtott 87 embert. Es van ra esely (de hatha megsenem... drukkolok) hogy a korbabas magyar baratnom (kirol irtam, a szivmutetes babaval karacsony korul) ferje is beleesett :( Oooo de brutal... nem is tudok belegondolni... egylabon allo csalad (2 gyerekkel), apuka tulkep vegzettseg es nyelvismeret nelkul.... de csaknem.... :(

luna6

a cukrom nekem is jo, jo is volt vegig, csak a doki koveti argus szemekkel a sulyomat minden vizitnel :D:D:D (na meg igazabol, nekem nem is szabadna edessegezni a PCOSem miatt, csak mivel abbahagytam a gyogyszert 12 het kornyeken es igy nincs komolyabb kovetkezmenye a nagy edessegzabalasnak - a gyogyszertol amugy el is mulik - kilengek rendesen... na de majd ugy 6 honap utan ujra kezdem es akkor csak helyreallok)

luna6

Es de basszus.... a srac is benne van az elbocsajtottak pakkjaban :( De csuuunya... mondjuk kapnak vegkielegitest meg utana 2 ev munkanelkulit, de hat a srac piackepessege nem fogja megkonnyiteni a tovabbiakat :( ojajtejoeg!! :(

luna6

Sziasztok!

De jó, hogy írtok a nagyobb gyerekekkel való "gondokról", vagy hogy is nevezzem, lelkiekben legalább már tudom mire lehet készülni. :)

Luna, Filodendron, Csontváry, basszus hát ez nagyon jóóóóó! :D :D

Amúgy mit lehet tenni, ha a Férjem be akar jönni, és mondjuk unatkozik? Küldjem ki? Vagy hozzon be újságot, vagy ilyenkor mi van? :D Komolyan kérdezem, nemcsak hülyülök. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hariiiii!!!! nem zugolvasunk!!! :D:D:D mi volt a ctgn?

Nyuszi, hat ha enyimember latvanyosan unatkozna mellette, en tuti kikuldenem szivjon egy kis friss levegot, menjen el kavezni, uzsonnazni mittudomen :D:D (amugy exferjemet - szoval elso gyerek szulesnel, mert kettesket onaloan oldottam meg - elkuldtek ebedelni is, meg ejjel mikor bementunk akkor aludni is reggelig, mert hat ugye sok tennivaloja nem volt, latvany es akcio sem sok... aztan jart egyet, megkajalt, ki tudja mi mindent csinalt)

luna6

Luna,
mérés: jha igen, csakhogy az agyalágyult ( :P ) férjem akarja mérni, hogy az milyen jó dolog... :shock: :? :)
jhajj és már megint az a négercsóóók!!!!!!! mindig megkívánom amikor írod, eddig még nem szereztem be, de most már a falat kaparom, anniyra megenném :D
6körül visszük a akutyákat állatorvoshoz, útközben valahol szereznem kell.... minden boltban kapható? :roll:

súly:
gyerekek, már 76kg vagyok :shock: :shock: :shock:
ha Dávid még 2,5hetet bent marad, akkor meglesz a 80is :x :D :D

Konkri,
nálunk a Nutella nagyon nagy mennyiségeben fogy :oops:
a múltkor pl azon kaptam Andrást, hogy sunyiban kanállal eszi a konyhában a nutellát :lol:
aztán amikor kérdőre vontam, azt mondta így szerzi be azokat a boldogsághormonokat, amik most a szex miatt kiesnek neki :oops: :D

Luna,
én azt nem értem, a dokid miért nézi folyton a kilóidat, amikor alig híztál, nem? :roll:
anyám, sajnálom a barátnődéket... :(

... most már nemcsak a négercsókot, de a nutellás palacsintát is megkívántam :twisted:

Hari meg elment szülni? :roll: :D
Vendég

jha, Luna most hogy írod, akkor javítom magam:
Hari meg zugolvas? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hari zugolvas :D:D:D itt van pedig :D:D:D

Nem tudom otthon hol van negercsok, ott bajban lennek :)

Hat azert a keves hizast feltornaztam idokozben, oke nem veszes, de olyan 12 tuti van... de teged nem ertelek utol meg :D:D:D marmint a sulyodra ertem, nem a hizas mennyisegere :D

Amugy szerintem nutellat nem is erdemes maskent enni, mint kanallal :D:D:D ugyanez ervenyes a mogyorvajra is!!

luna6

Nyuszika, szerintem nem fog unatkozni, de ha mégis úgy látnád, akkor finoman elküldheted egy időre, pl. hozzon neked csokit, vagy innit, vagy bármit.

CTG: Luna, kivel tévesztettél össze??? Én nem szülök. :cry: Bár pont azt mondtam a szülésznőnek, hogy lehet az a baj, hogy nem akarom még igazán. A doki azt mondta, ő már tényleg azt hitte múlt szerdán, hogy mostanra meglesz a baba, mert annyira bent van a feje, de csak egy ujjnyira vagyok kitágulva. És most pont ugyanúgy állok. Hát ennyi. Bár most meg fájdogálok egy kicsit, hát majd kiderül. De ez igazán nem is fájás, inkább olyan kis szurka-piszka alul, nem is deréktájon. Abba maradtunk, hogy péntek-szombat kivételével szülhetek bármelyik nap, akkor megy koncertre, úgyhogy jobb lenne kihagyni ezt a két napot :lol: Hát rajtam ne múljék.

Viszont CTG-re nem kaptam jövő hétre időpontot, mert addigra már megszülök állítólag :lol:

Kép
Kép
hari

Naugye, mondom en hogy mindjart te jossz!! Mit akarsz meg szurkapiszkan tul? Nezd meg Heni is milyen jol eltutyogott odahaza, bement es kipottyant Gergo, egy ilyen neked is jol jonne, nem? Hat hagyd magad meggyozni :D:D Nyitva vagy egy ujnyira? Hat ha emlekszel, en ket es fel ujnyi utan 30 perc alatt taliztam a nocivel, szoval te csak ne becsuld ala ezt az eredmenyt!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.06.02 15:10-kor.

luna6

András most van a Várban, hogy elhozza a házassági cuccnak a fénymásolatát, amit vinni kell majd a szülésre. elvileg 4ig vannak, fél4re ért oda, mondtam neki hogy hívjon ha végez... még mindig semmi, gondoltam felhívom, de kinyoott.. biztos most van benn.. :roll:

utána meg megy a matracért amit nagyon okosan 500forinttal olcsóbban megvettem a teszveszen (ikeás), de kint van a világ végén...(asszem a 20.ker.-ben... az az 500pénz el is megy a benzinre, simán megvehettük volna az ikeában is, mindegy :D ) és már vettünk hozzá egy sima ágykeretet ami most csak pár ezer az Ikeában, ezt rakom majd a kisággyal szembe, ez lesz majd az én nyughelyem ha András horkol (mostanában nem horkol, vagy csak én viselem jobban :roll: ), vagy ha nem bírnnám az ingát a gyerekszoba meg a háló között..
lehet hogy nem is lesz rá szükségem, de legalább van...
híí András meg már attól fél most hogy ezek meglesznek, soha nem fogunk már együtt aludni :P
meg hogy reméli hogy ezek után is a csaja leszek, nem csak anyuka :D
Vendég

Zugolvasok?? Hát annyit írtatok, hogy mire végigolvastam meg megírtam az én frappáns kis hozzászólásomat, ennyi ideig tartott.

Kép
Kép
hari

Luna,
én a mogyoróvajat csak friss, puha kenyérrel tuom megenni, de akkor jó vastagon kenem :D
a nutellát pedig hmm... palacsintában szeretem meg ja!!! kanállal :lol:
Vendég

Na jo, itt fejezzuk be a kajatemat a friss puha kenyernel es a mogyorovajnal, mert eskuszom nagyobb etvagyam van mint az elso idokben, mikor egy fel disznot is fel tudtam falni egy ulto helyemben :D:D Pedig nem kene... mi a fenetol lettem megint ilyen ehenkorasz? :D:D:D:D

luna6

No András végzett a házasságival, most megy a matracért, aztán jön haza, eszünk, és irány az állatorvos..

amíg meg hazaér, megyek és megsütöm a mirelit sült csirkeszárnyakat, meg csinálok hozzá valami rizst (sztem curry-set) meg majonézes kukoricás salit.
Vendég

ja!
visszatérve az édességre:
az egyik kedvenc csokim az az erdélyi házicsoki, amit András egyik haverja szokott hozni tonnaszám nekünk, amikor Magyarországra jön :P

na megyek :wink:
Vendég

Geo, mondd meg Andrásodnak, hogy ne reménykedjen! :lol:

Nutellát mi is csak kanállal esszük, üvegszámra. Mondtam Andrisomnak, hogy Geo Andrisa a hormonok miatt eszi, erre ő azt mondta, hogy ő meg csak egyszerűen szereti :lol:

Luna, ha már így kérdezed, én ezt a szurka-piszkát sem szeretném :lol: De tényleg legyen igazad, most már beizgultam erre a szülés dologra. Ma jó sokat beszélgettem a szülésznőmmel, és olyan meghitten írta le az egészet. Kivéve a csecsemősöket :cry:

Kép
Kép
hari

áhhhh megint elszállt minden, amit eddig írtam
foltivspicur

így a fél oldalt két rövid szösszenetben... így legalább megússzátok a monológomat, mert azt mégegyszer nincs kedvem leírni

Henivel találkoztam, puszil mindenkit!!! Gergő egy óra alatt megszületett, mikor bementek a kórházba, és csodaszép!!!!! Heni majd ki csattan, nagyon boldog és fitt, a többit majd ő elmeséli.

Nekem meg reggel kétperces 100-as fájásaim voltak a ctg-n, doki mondta, napi 3-4 mg-ot szedjek, és húzzak ki még két hetet. Hétfőn megyek vissza.
foltivspicur

Hari,
a nutellazabálás oka nálunk is csak annyi, hogy (főleg András) nagyon szeretjük, csak András nekem nyavalyog minden este hogy már megint milyen dagi lett, úgyhogy próbálom picit visszafogni, így knytelen zugenni :P
ő csak a hormonokra fogja, meg hogy megsajnáljam hogy hónapok óta nem szexelünk :D
ohh... akkor igazak a rémhírek a csecsemősökről? :(

Foltivspicur,
Hajrááá :D
Vendég

Hari, na de a csecsemosokkel nem is kell nagyon meghitt kapcsolatba kerulnod :) Azt a ket (vagy mennyi? Esztert nagyon hamar hazapenderitettek pl) napot meg meghitt erzelmi kapocs nelkul is kihuzod valahogy :)

luna6

[quote="foltivspicur"] írta:foltivspicurhhhh megint elszállt minden, amit eddig írtam

nekem is, ma mar ketszer :( de ezt most vagolapra tettem, elmentem a csajert es most illesztettem be Harinak...

luna6

Sziasztok,

Eszterxx, Heni és Nanetto GRATULÁLOK A BABÁITOKHOZ! JÓ EGÉSZSÉGET MINDANNYIOTOKNAK!
Tök izgalmas ahogy egyre telik a tábla eleje frissen született babákkal és egyre kevesebb a még várakozó állásponton lévők száma.

Tegnap hazahoztuk a lányzót, ugyanis az orvosok által erősnek, egészségesnek és jóétvágyúnak találtatott :) . Per pillanat 3 óránként eszik 45-50-55 ml-t mikor hogy hozza kedve.

Geo, én először akartam mérleget, de a párom tök idiótának nézett, hogy az meg mi a fenének??? Hogy naponta hatszászor akarom mérni kaja előtt és kaja után. Persze ez még akkor volt amikor úgy volt, hogy szoptatok majd. Aztán úgy voltam vele, hogy itt az összes bébi úgy nő fel, hogy csak az orvosi ellenőrzéskor mérik őket, így arra az elhatározásra jutottam, hogy az enyém is fel fog nőni nélküle. Az meg ha nem szopik eleget az úgyis kiderül. Aztán persze másképp alakult.
Na de a tápszer se jobb, így meg bennem van a görcs, hogy az orvos azt mondta, márpedig meg kell ennie ennyit és ennyit 3 óránként. De mi van akkor, ha az egyik alkalommal nem akar annyit benyomni, aztán a következő alakalommal meg többet is megeszik :roll: :roll: :roll: ????,

És Geo, nagyon szép vagy a képeken!!!! Igazán büszke lehetsz magadra!!
Én is szerettem volna ilyen képeket csináltatni magamról, dehát lányzó keresztül húzta a számításaimat először az ágyfogság miatt, aztán meg azzal hogy megszületett. Ne értsetek félre semminek nem örülök jobban, mint annak, hogy egészségesen megszületett és itt mosolyog álmában a kiságyban!

Csilla, nyugodj meg nem te vagy egyedüli aki tápszeres a babája. Szerintem semmi hátrányuk nem lesz a babáinknak abból, hogy nem anyatejen nőnek fel. Nekem a nőgyógyászom mondta, hogy még jó hogy úgy dönöttem, hogy nem szoptatok, amikor kiderült, hogy a lányzó lusta enni, mert nem bírta volna megfelelően szopizni a cicit és ugyan ide jutottunk volna, ahol most vagyunk.

Hát az első éjszaka izgis volt. Nálunk is elég "zajosan" alszik a lányzó, én alig aludtam az izgalomtól, hogy nehogy valami baj legyen, pedig a légzésfigyelő is be van izzítva. Végül is annak ellenére, hogy hallani se akartam arról, hogy velünk egy szobában legyen a baba az első 2-3 hónapban, most mégis velünk van. Betettük a kiságyat a miénk mellé, és még így is kényelmesen elférünk.

Ma egész nap tiszta stresszben vagyok, mert ez az első közös napunk egyedül itthon. Apa csak este 10 körül jön meg a munkából addig kettecskén vagyunk.

Az orvosok egyébként megtiltották, hogy bármiféle látogatót fogadjunk legalább két hétig, de inkább június 20-ig amikor kb. születnie kellett volna. Így hál istennek megszabadultam anyóspajtástól :D :D .
Egyébként képzeljétek, hogy a kórházban mondta nekem, hogy már egy pár hete vett két ágyneműgarnitúrát a babának és hozzátette, hogy 100 euróba került összesen. Tudnám mi a fenének kell hencegnie az árával, azt hiszi attól majd jobban fog tetszeni????? Hazamegyek és látom elhozta a garnitúrákat. Színösszeállításban klasszak, csak éppen használhatatlan, ugyanis a lepedőben amit a matracra kell felrakni nincs egyáltalán gumi, így meg nem tudom ráfeszíteni a matracra, szóval kidobott 100 eurót az ablakon.......

Még pár óra és apa hazajön és akkor már ketten stresszelhetünk, hogy jól csinálunk-e mindent :roll: :roll: . Remélem ez csak a kezdeti napokban lesz így aztán elmúlik....
Vendég

Nikvik, jo olvasni, hogy rendezodtok vegre!! :)
A bebinek nem egy kajalas alkalmaval kell megennie kotelezo adagot (amugy is, ok is egyenisegek, ki ennyit ki annyit eszik, nincs olyan mennyiseg, amit meg kell enni mindenkeppen) hanem napi mennyiseget szoktak mondani a babahoz merten es napi szinten osszesen legyen meg a megfelelo mennyiseg. Ehet neha kevesebbet, neha tobbet, tomni nem erdemes, o tudja mennyi kell neki. Es meg az is lehet, hogy a nagy statisztikai atlagnal kevesebb. De ha kiegyensulyozott, nem uvolt es nyuglodik az ehsegtol hanem lathatoan jol erzi magat, valamint hizik is akkor teljesen felesleges azon stresszelni, hogy mit mondtak, mennit kell ennie egyes etetesekkol minimum.

Lehet, hogy meglepot mondok, de a harmadik gyerekem az elso, akinel lesz gumis lepedonk :) Miert lenne egy nem gumis lepedo hasznalhatatlan? :D Egesz eletemben gumi nelkuli lepedon aludtam en is (egeszen mig ki nem koltoztem, szoval vagy 33 evig biztosan) es koszonom jol vagyok, mukodott a dolog :) A matrac ala be kell hajtogatni, a matrac ugyis kitolti racsig az agyat, ezert befeszul az oda ala minden tovabbi nelkul es nem fog kijonni, plane, hogy a gyerko meg nem is tornazik rajta sokat.

luna6

Most jut eszembe, a nem gumis lepedokre ki van talalva egy olyan gumis ize, aminek a ket vege csipesz es koztuk gumiszalag, amivel a behajtott lepedoveget meg lehet fesziteni, ha eppen az ember ezt szeretne. (olyasmi a csipesz mint a nadragtartok csipesze, es a ketto kozott meg gumi) Bar en nem hasznaltam a lanyoknal mert tenyleg nem modul el a anelkul sem a lepedo, de ezzel aztan vegkepp a helyen lehet tartani.

luna6

Nik, nekünk ugye a kórházban is 3 óránként keltették Lénát és etették vagy szondázták, hogy megfelelően hízzon, ne menjen le a vércukra és nehogy kiszáradjon. Persze az első hetekben ez még érthető is. De a zárójelentés átvételénél megkérdeztem a főorvost, hogy most, hogy kikerültünk és elvileg minden rendben van a Kisasszonnyal, keltsem-e három óránként. Azt mondta, ha jól eszik és hízik, akkor nem kell.
Én mindig is arra készültem, hogy igény szerint etetem és még véletlenül sem keltegetem. Na, első nap keltettem, de a szívem szakadt meg, hogy a nyugalmas álmából felrázom, szóval onnantól kezdve már akkor eszik, amikor Ő úgy gondolja. Most így több, mint 4 hetesen eszik 50-80 ml közötti adagokat, igaz, eddig a 80 még nagyon friss, egy tegnap esti és egy ma reggeli adag. Az átlag egyelőre a 60-70. És úgy gondolom, tudják ők, sőt, ők tudják még csak igazán, hogy mikor és mennyi kajára van szükségük. Szóval NYUGALOM! Mondom én, nagy rutinos róka. :) :) :)
Mérlegünk nekünk sincs, hétfőn viszont a konyhai digitális mérlegen megmértük :) és 2590 grammot mutatott, igaz, egy óriási adag fisifosi előtt, de mentünk felfele, úgyhogy semmi vész.

Tényleg kakiról jut eszembe. Basszus, nagyon-nagyon durván tele megy a nunija fosival és sehogy nem bírom úgy isten igazából kitisztítani. Csap alá is raktuk, fürdésnél is kotortuk kifele, vizes rongy, nedves törlőkendő, de még mindig marad a legmélyén, ahova már hát nem bírok odaférkőzni és hát azokba a pirinyó kis részekbe be sem fér még a kisujjam vége sem. Ilyenkor mi a fenét lehet csinálni? Nem lesz abból baj, hogy ott marad a kaka?

Ja, Nik, és Mindenki, minket úgy engedtek el a kórházból, hogy van légzésfigyelőnk, alapból ugye mi sem szerettünk volna, de most persze más a helyzet és nagyon megnyugtató. Angelcare301R-t kaptunk kölcsön, nagyon jó szolgálatot tesz. Eddig egyszer pittyent, de nem riasztott utána vagyis nem tudom, hogy riasztott-e volna, mert abban a pillanatban mindketten odaugrottunk, természetesen a szívinfarktus határán. Remélem, soha, de soha nem fog jelezni.

Ja, és a TummyTub, hát az egy csúcs. Léni majd' elalszik fürdés közben, egyszerűen imádja. Csatolok képet.

Kép Kép

Kép

Kép
***csilla***

Csilla: fultisztito palcika naaaagyon ovatosan!!! Azzal mindent ki tudsz torolgetni egy kislanynal, anelkul, hogy belulre kene nyukalni vagy a hatalmas kezeddel varialni.

Tunderi a nocid a vodorben! Ez volt ugye a videon is meg ezt irjak rola, hogy jol belealszanak es megnyugszanak, nalatok latom mukodik, remelem nalunk is fog :)

luna6

Jaj, Geoo, nutella és erdélyi házicsoki, mindkettőt úúúgy szeretem, és olyan régóta még a lekváros kenyér sem játszik... most jól megkínoztál :D Amúgy annyira szigorúan nem tartom már a diétát, igaz, azaz figyelek , de napi/2 napi 1-2 gombóc fagyi befigyel azóta (tízórai vagy uzsonna ch-ként ;) ), nehogy elvonókúrás tüneteim legyenek.. mondjuk ez még roppantul visszafogott a kívánásomhoz szintjéhez képest, hiszen simán meg tudnék enni komplett doboz jégkrémet szerintem.
Még nem olvasgattam, hogy mi lesz tilos szoptatás alatt, de nagyon remélem, hogy pl. a fagyiKA nem. :P
Az epret is csak Tőletek olvastam, azóta egyik étkezésem (szintén a 10 órai vagy uzsi) abból áll :( lassan itt az idő, hogy én is rékeressek, mit nem szabad majd enni.

Viszont így most 81 kg vagyok, ami persze töksoknak tűnik (nekem is :shock: ) de azért nagy szám, mert a kezdeti hízás ütemben úgy tűnt jócskán megugrom a 85-öt is majd. Még Csillával - szülése előtt - írkáltunk itt arról, hogy nem csak a bokánk rémes, hanem a súlyunk is elképesztő ütemben kúszik fel...

Jaj, Luna és Konkri, én még nagyon csak lapítok, amikor a nagyobb gyerekkel kapcsolatos dilemmákról írok. Én is félek, hogyan megy majd az egyeztetés a férjemmel, tudunk-e egyformán következetesek lenni, stb. Olyan szar lenne, ha pl. én leszidnám a gyereket, a férjem meg odaédesgetné, hogy na jól van, Anyu most ilyenolyan, de itt egy kis finomság. Vagy főként a nagyobb horderejű dolgokban, bár én azt vallom, h mindig a kisebbnél kell kezdeni és abból alakulnak a nagyobbak.

Én azt sem bírom, ha vki a kutyánknak édességet akar adni, és mások szerint ezek túlzott keménykedések. Szerintem meg nem, mert 7 évig kibírta anélkül, erre fel alkalmi látogatónk a minap egy komplett 2 gombócos fagyit (már megint az a fagyi-ajaj) a szájába dugott volna, amikoris szóltam, hogy mi sosem adunk neki ilyesmit, és ne haragudjon, blabla én nem szeretném, ha fagyira rákapna és kunyerálna. A vendégnek hulla könnyű, ő elmegy, nekem meg marad egy ömlő nyálú 40 kg-os eb, akinek ráadásul semmi szüksége édes ízekre, hiszen odáig van egy cupákos csonttól, és neki az a nassolás. No mindegy, de kicsit szar volt, mert hirtelen csend lett, hogy én megtiltottam...

Ha már így belelendültem ebbe a témába, ugyanakkor nagyon klassz az, h a kutyusunk kerti sütögetés alatt tisztes távolban ül, mert tudja, nem fog lecseppenni neki semmi az asztaltól, míg ott ülünk sőt, olyankor a teraszra sem jön fel, ahol az asztal van. Nem hiszem, hogy szenved, hiszen így szoktattuk, és bizony nagy meló volt, de ezerszer jobb így, na. Ráadásul közben ki tudja szolgálni magát, mert pl. az almát, körtét, mogyorót imádja, és szedi össze a fákról magának :-) az nem tilos, amit ő szüreptel, mondjuk tényleg vidám, hogy gazdiék eszik a frissen sülteket, a kutya meg ropogtatja az almáját, úúgy szoktak röhögni rajta ;)))
Huh, ha hallaná a férjem, h a gyereket a kutya neveléséhez hasonlítom... mindig rámszól, de én nem hasonlítok, hanem csak a következetességre pld., hogy beválik, sőt majd mindennek az a kulcsa.
De hogy mennyire és kivel leszek én következetes, erről pár hó/év múlva beszélhetnénk, mert azért vannak kételyeim öööö....

Ma voltam CTg-n, minden O.K., Uh csak a jövő heti után lesz. Szerintem én még egyben leszek. Jól vagyok, csak a nap felétől már majd megőrülök, úgy fáj a mellem alatt az a csík... mintha be lenne gyulladva, nemtom, még borogatni is jól esik.. ott vmi felpuhult, jaj, nem tudom, de elég rossz. Amúgy nincs (még) miért panaszkodjak...

Szex: hááát én nem tudom, hogyan lesz majd ez a szex-visszaállás dolog, mert a korábbi emlékeim alapján egyáltalán nem tudnék ellenni egy impotens pasi mellett boldogan (ahogy pl. Hari írod), de most már ennyi ideje nem, és annyira más a testemhez való viszonyom, hogy szinte hihetetlen, hogyan is lesz majd. Korábban kifejezetten vártam a baba utáni időszakot, mert előtte túl sokáig kellett vagy kötelezően csinálnunk, vagy voltunk stopon, hogy nagyon nehéz volt úgy még romantikát is belecsempészni, és mindig gondoltam, hogy majd ha egyszer végre megszültem, lehet kedvünkre hancúrozni. De most igazán furcsának hangzik... még a szó is.. hancúr?! :shock: A másik dolog, a fogamzásgátlás. Amikor évekig toltuk korlátozás nélkül, olyan hülye helyzet lenne éppen nekünk védekezni, ugyanakkor meg nem derült ki nálunk semmi ok, ami miatt gyereket spontán ne tudnánk összehozni, mi van, ha majs éppen most tréfál(na) meg a szervezetem, de mégis elképzelhetetlen, évekig azon dolgozni, hogy sikerüljön, aztán védekezni?!? na, most jól idezúdítottam minden gondolatomat.

Akartam kérdezni is, egyik komolyabb, mint a másik. 8)
Konkri: Neked is Espiro /Vector/ babakocsid van, igaz, h más típus, mint a mienk (4 air) de van a kellékek között valami puha lap, amiről nem tudom megállapítani, hogy mire használatos. Esetleg az pelenkázó lap, vagy be kell tenni a mózesbe mondjuk?
Amúgy alig várom, hogy a kocsit tartalmával együtt tologassam, hihetetlenül eltaláltnak tartom, csak a csomagtartó kosara lehetne nagyobb, de cserébe ott a designe, ami nekem spec. nagyon bejön és az oceánkék színtől is odáig vagyok.

A másik kérdésem, hogyha nincs pelusszemetes, hogyan oldjam majd meg a használt pelusok"kezelését"? sok zacskót venni, mindig zacsiba zárni és vinni a kukába? vagy csak a kakist kell/érdemes rögtön hermetikusan zárni? Tudom, hoyg enm egy komoly kérdés, de akartam kukát venni, láttam is egy diszkontban Tommee Tippee-t, ami közben a kedvenc márkám is lett a babaás cuccokban, na, 3700-ért egy 28 darabos zacskós betéttel. Meg akartam venni nagy boldogsan, aztán rászámoltam, h a speckó zacsija elfogy az első héten, akkor annak a folyamatos beszerzése többx 3700-ba fog kerülni, a pelus árak mellett meg már azt soknak tartom. Így lemondtam róla, szomorúan persze, de meggyőztem magam.
Esetleg ha olyan 2 fakkos ládát szereznék, egyikbe menne a baba szennyese, másikba meg becsomózott zacskókban a pelus, amit min. kettesével viszek is ki, gondolom, hisz bent csak nem büdösödhet? Passz

detti_10

Sziasztok!
Ma semmit sem haladtam olvasás ügyileg. Hanna nagyon nagyon sok figyelmet igényel, az apját meg persze, mint mindig most is noszogatni kell. De már legalább írtam egy 1/4 oldalt a születés történetből. Szóval haladok. :D

Képek:

Kép 1 perces baba

Kép Már itthon alszik :D

Kép mérés

Kép A nagy tesó :D

Kép Őt is le kellet fényképeznem :D

Kép tudtam mosolyogni :D

Hari!
Csecsemősöket sajna túl kell élni. Én csak pisire és fürdetéshez adtam be Hannát és Alexet is. :D Amíg füredték Alexet, addig én mentem zuhizni, azt kész :D Szóval ezel tök könnyen kiküszöbölheted.

Egyébként nem vesznek észre semmit. Alexet hazahoztam úgy, hogy kiütéses. Először azt hittem tej kiütés, de aztán egyre több lett. Még jó, hogy már reggel kijött a dokinénink. Valami fertőzést kapott szegényem. :s Olyan mérges vagyok és sírtam egész nap. 2 doki látta a gyereket és legalább 6 különböző csecsemős. Egyiknek se tűnt fel??? Én oké, hogy nem látom,mert nem volt még ilyenünk... Napközben nagyon el voltam keseredve, mert már az elsőt észrevettem, de ugye mire gondol hülye anyuka, tejkiütés. Még jó, hogy nem maradtunk bent máig... még később kezdtem volna el kezelni. Ami igazából annyiból áll, hogy alkoholos gézzel dörzsölöm szegényemet, ahol vannak a kiütések, majd kap rá hintőport. Úgy látom segít.

Eszter
Kép
Kép
vok

Detti, a pelushoz: nekem otthon a tizediken szemetledobom vcolt, nem volt nagy faradtsag esetleg akar egyenkent is (de idonkent napi adagot) ledobalni, ahoz nem kellett extran zacsko. De ha ilyennincs es gyujtogetni kell... nem tudom hol vasaroltok, nem adnak e ezer darab nejlonzacsit (jol teszik ha nem adnak, csak eppen itt nalunk ugy kelloket lebeszelni, hogy nyugodtan oszebb is pakolhatnak es nem egy zacsi egy termek, igy mi nem veszunk szemetszsakot hanem a bevazarlas zacskoi boven elegek a szemetgyujtesre is) mert akkor abban is lehet gyujteni, vagy esetleg veszel szemeteszsakokat, ha kisebbet akkor hamarabb megtelik es ugy egyben kidobni. Hat nem egy foldbarat megoldas egyik sem, a muanyag nem lebomlos pelenkak ujabb muanyag retegbe csomagolasa, de jobbat en sem tudok :) En legalabbis igy csinaltam vagy csinalnam most is ha tema lenne (itt raadasul nincs is hova kidobni csaka heti 3 kukasautos napon)

luna6

Csilla, most látom ezeket a képeket! Jaj, de jó, jaj, de édes, már a férjem is megmustrált mindent, mert nekünk is TummyTub-unk van (sok szemforgatás idegenektől miatta) és, hogy tényleg szeretik-e, remélem, nálunk is beválik, mint Nálatok. Igazán rutinosnak tűnnek a mozdulataid, és milyen kevés ki svíz kell az ő wellnesséhez, annyira megható.
Fosihoz nem tudok szólni, meg is szeppentem, amit írtál, aztán Luna válaszán is, hogy én majd merek-e még finoman is... de biztos, ha kell. Amúgy meg - és ez tényleg nagyon laikus - szerintem nagyon zárt lehet ott nekik mindenük, szerintem amit úgy jól lemostál, folyó víz is, stb, meg fürdésnél áztatva.. az nem árthat igazából. Hmm?
Magamnak sem nyitogálok mélyre mosakodásnál (Konkri ne olvass 8) ), gyerekkorom óta amihez hozzá lehet férni, annyit mosok meg. Vagy ez másképp van? Na, még egy faladott labda nekem is a kislányomhoz, úgyhogy kiváncsian olvasom a válaszokat még. Jaah, Ti tettetek fel cikket ide a múltkor, hogy a hámosító krémekkel mennyire kell vigyázni és kislányoknak is egyre többx fordul elő a krémek, törlőkendők hatására, hoyg behámosodik, egyfajta összenövés keletkezhet és hogy mennnyire kell vigyázni. Nem tudom, hol olvastam, de az is ijesztő volt jócskán...

detti_10

Detti, en is csak a kulso ajkak alatt (vagyis semmifele 'belsobb' reszen) valo fulpucolos kitorlesre ertettem. Ahoz nem kell egyaltalan 'belulre' nyulni, csak egy picit a kulso ajak ala, az az a resz amit Csilla is lat tulkepp, hogy ott van benn aminek nem kene, csak hat ember keze meg kendo annal nagyobb-bumszlibb, hogy rendesen odaferjen. Azzal meg csak egy picike torles (mondom, nem belul, nem am mint egy kenetvetel, oda belulre a huvelybe nem is megy nekik sem semmi annyira azert) es mar tiszta is.
En legalabbis ezt alkalamaztam mindket csajomnal ha nagyon beledolgoztak magukat a kakiba es mindig minden rendben volt a temaval. (a fiukhoz viszont kicsit sem ertek, szoval en meg ezen fogok itt kattogni pepitaban, hogy mi a fenet csinaljak a micsodajaval :D:D:D)

luna6

Vok, a mosolygós képed, mint egy modell, aki ajándékot kapott! :) Nagyon klassz, hogy már otthon vagytok, szép a fiacskád, igazán formás a kis teste is, tuti, hogy a nagyobbal lesz most egy kis "gond" (ő is csodás, és szerintem ezerszeresen anyás-ba kapcsol) a kiütés meg döbbenet. :shock:
detti_10

Igen, Luna, értem, persze, h semmiképpen nem hüvelybe.. én sem oda gondoltam.
Hát igen, Neked jön most a húzogassunk vagy sem dilemmakör :)
detti_10

Köszi :D

Igen, Hanna rákapcsolt... nehéz is vele.
Igazából fel se tudom néha fogni, hogy mit olvasok, annyira kifele fülelek közben, hogy Hanna mit csinál, Alex nyöszörg-e (sírni is tud, de egyenlőre nem szeret) és közben úúúgy írnék csomó mindent nektek.. :D De remélem idővel be tudok mindent pótolni.

Heni!
Isten hozta a gyors fiadat :D:D

Luna!
Neked akartam írni,h ogy naaaagyon cukik a macsáid :D főleg, amelyik bemászott a fürdetőbe :D:D Olyan jót mosolyogtam rajta :D
A nagylány zárkózottságát meg sajnálom.
Most jól olvastam, hogy jön a nagy? Vagy csak bele képzeltem?
A nem takarítós klubba én is jelentkezem :D Én már fel se rakom a fújni való cuccokat az ablakra... :D Úgy se szedném le. :d

Ja, és az impotens pasival való éléshez is csatlakoznék, ha az enyém nem lenne épp az ellenkezője :D:D Néha elviselném, ha nem nyaggatna hónapokig :D

Csilla!
Megnéztem 4830+ postáért tudom neked a szerezni a legnagyobb méretet. Azt hiszem 6800 körül mozog a rendes ára.
Léna nagyon cuki!!!!! :D:D

Geo!
Tessék szépen tanulni! Már nincsen sok és eddig olyan ügyi voltál! Az alapvizsgáról meg már kifejtettem a véleményem... kapják be... :s
Andris+nutella :D:D Szegényem...
A kajákat meg ne is mondjad... már elkezdődött a "diétám" és egész nap tejes dolgokat akartam enni... Helyette körtét ettem. Vicces volt :D

Kukit nem húzogatunk :D:D Majd ha megnő huzogatja neki a nője :D:D Na, de viccet félre téve. 1 éves korig senki se nyúlhat a fiam kukijához.
Melitta barátném szerint addig húzni, amíg engedi, az tök jól bevált náluk. Cory barátnőm semmit se csinált. A letapadás tuti magától elmúlik, de a szűkület meg tuti nem. Szóval ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá. De sebaj :D Ebből is majd kihozzuk a legtöbbet, mint annó a cipő kérdésből. :d

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszterxx, Nanetto, Heni gratulálok a babákhoz!!! :) Sok boldogságot nektek!!!

Nikvik, jó, hogy végre otthon lehettek mindannyian! Jó babázást!:)

Picur, akkor drukkolok, hogy 2 hétig még ne szülj!

Csilla, Léni tündéri! Annyira édes, ahogy csukva van a szeme fürdetés közben! :)

Vok, húúú, nagyon szépek vagytok! Gyönyörű a kislányod is! :)

Ne haragudjatok, de ennyire tudtam most reagálni, mert tényleg tanulok és tanulok és tanulok, de holnap 15:30-kor túl leszek a vizsgán és visszaolvasok alaposan!!

Nekem Júlia ma feltűnően keveset mozog, remélem nincs baj, mindenesetre ha így marad, irány a kórház...

Kitartás mindenkinek!!!

Ja, nem is gondoltam volna, hogy egy napig nem nézek be ide, és ennyi minden történik....

Talinn???
zebr

Zebr!
Köszi és üdv nálunk :D:D
Hajrá neked is a tanulással! :D:D
Remélem a kiscsajod csak pihen és nincsen semmi baj! De ha úgy érzed nagyon más, ne habozz és hajrá. Engem is megnyugtatott, hogy bent voltam.

Luna!
Ahha, az LL-es méret. Ez az ár, amiért én kapom.
Szerintm így nem olyan vészes az ára. Szerencsémre kapok kölcsön egy vékony kendőt LLes méretben :D Így nem kell azt is vennem.

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: