A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Laptető!!!!

Kicsit nehezen értettem meg mi ez.... tök ciki :oops:
Én ezt most elosztanám Kkata, Zsuzska és Kisgaby között... Ja és Mukinak is jusson ám belőle!!!

Legyen mosolygós napotok!

Szimbáék! Hogy vagytok? Mi újság nálatok?

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Sziasztok!

Végre betellt az előző lap! Nem mertem irni, nehogy már megint nálam kössön ki a laptetü. :D

Kkata! Jaj, nagyon drukkolok a kicsikéidnek! Dédelgessétek őket!!! :)

Kriszto! Ezen az érzésen mindenki átmegy szerintem. Hogy örülsz is a babáknak, ugyanakkor a torkodban a gombóc, hogy: "És édes Jó Istenem, nekünk mikor lesz?". Rossz ez ilyenkor, de bizni kell benne, hogy lesz, és minden amit most ki kell állni, minden nehézség, minden fájdalom erősebbé tesz és közelebb a babátokhoz és ahhoz, hogy igazán jó szülők lehessetek!

Csuti! Ne szomorodj el, vár rátok valahol egy kis lélek, ahogy Kriszto is irja! Ha belekezdtek a programba, akkor már repülni fog az idő! (Nekem nem volt punkció, csak HYCOSY, de azbiztos, hogy ha eljutunk a punkcióig anno, kértem volna altatást. A HYCOSY ugyanis nagyon gyors volt 2-3 perc max ami kellemetlen, de itt a többiek irták, hogy a punkció azért tovább tart...)

Zsuzska! Remálem azóta már nem kell otthon aggódni, nem hiényzik az neked most egy csöppet sem!
Izgalmas ez a két hét, azt mondanám. Várom, hogy megismerhessem a kislányunkat! Ugyanakkor meg még annyira jó érezni ficánkolni, annyira könnyű viselni (mások szerint az utolsó hetek tényleg terhesek-nekem nem), ez nagyon fog hiányozni, úgyhogy még örülök ennek a pár várandósan töltött napnak! :D

Hildácska! Azóta beszerezted a gólyát???
Örülök neki, hogy otthon vagy és pihengetsz! Mikor mész 12 hetes uhura és hova?

Emerenc! Neked akkor nem úgy csinálják az akupunktúrát, mint a kolleganőm lányának! Neked komplexebb, mert ő csak a hasába kapott tűket! Mindenesetre tényleg megéri, ha használ és ezt már tapasztaltad is! :)

Sajo! Javulgatsz???

Momelcsi! Nemhivatalos források szerint csak a laptetőnek van mágikus ereje! :lol:

Jaj, meg akartam veletek is osztani, hogy Ercsikati kislánya Kendra Nina tegnap megszületett!!! :D Babásban lehet olvasni bővebb infot!

Kép
kislibus

Kkata,
vigyázz magatokra !! Tegnap voltál transzferen ezek szerint? Akkor 7.-én lesz meg az eredmény? Hogy tervezed a tesztet? Kitartasz 7.-éig ? Én mindenképpen nagyon fogok szoríani!!!

Zsuzska,
neked is küldöm a babaragit!!!!

Libus,
amennyire izgultál az elején olyan jól bírod a második felét a várandóságnak. De tényleg egyszer nem panaszkodtál semmire!! Lehet, hogy lefoglalt az átalakítás , ablakcsere és mire készlettél a napi dolgokka úgy elfáradtál, hogy nem maradt időd gondolkodni a saját bajaidon :)) ?
miciona

Kkatka! Gratulálok!
Beindult a sikerszéria! :D
kisgaby

Mukikám!
majd írj, hogy áll a stimuláció, múltkor már bebizonyítottad, hogy sikerül teherbe esned, most jön el a Te időd, meglátod.....

Kata, gratulálok a kicsikéidhez, tapaszd oda őket erősen!

Én nagyokat sétálok minden nap,a jó levegőn egyébként kímélem magam.Becsavarodnék, ha egész nap feküdnék. Sajnos a vörös húsokat nem sikerült megkedvelnem, ezért napi szinten tanyasi csirkét eszem, sok zölddel, remélem az is megteszi, bár tudom, Dévisz a négylábúakra esküszik...
zsuzska69

Sziasztok!

Kata, +++++++++

A sok húst mikor kell enni? Stimukor?
Mindenki szokott kapni "tornagyakorlatokat" (felülés, futás) is?

Szimba, hogy vagytok? Mikor lesz a műtét?

Szép estét mindenkinek!

Bari

bari6

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Június 7-re kaptam időpontot inszemre a Dévai Intézetbe.
Nem igazán tudom, hogy hogy mennek ott a dolgok. Tudna nekem segíteni valaki, hogy milyen vizsgálatokat érdemes megcsináltatni addigra? Abszolút új vagyok a dologban. Még semmiről nem tudok semmit.
Mi mennyibe kerül? Kb. mennyi idő a "kezelés"? Dévai doktorról mit lehet tudni?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Mné
mné

Hali!

Gratulációk az új kismamiknak! Gyertek a babás topicba, mert Libuska már nagyon egyedül maradt! :)

Sajókám, örülök, hogy jobban vagy! Szomorúan olvastam, hogy beteg voltál. Újabb babakép a másik topicban, gyere olvadj! :D

Szimbáék? Mikor lesz a műtét? Csak felületes olvasásra van időm, a pontos időpont elkerülhette a figyelmem. A legnagyobb drukkom még mindig a tiétek! (bocsi többiek, de túl régi az ismeretség...)
Micike, Emerenc, ti is a toplistán vagytok! (sajnos, ugye?)

Mné, csak annyit mondhatok, hogy a legjobb kezekben leszel. Biztosan lesz valaki, akinek több ideje van részletekbe bocsátkozni.
Ha van egy kis időd, olvasgass vissza, érdemes.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kedvcsinálónak egy gyönyörű kispasi.... (bocsi az elfogultságomért) Kép Kép

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kkatám! Úgy örülök a két picurkátoknak!:) Otthon töltöd ezt a két-három hetet, ugye?

Zsuzska! Szerintem nagyon jól teszed, hogy sokat vagy kint! Ez a szép napsütéses idő biztosan nagyon jót tesz a hangulatodnak! A babócátok remélem, már szépen befészkelte magát! :)

Muki! Holnap mész ultrahangra? Drukkolok a sok szép egyforma tüszőhöz!

Kisgaby, drága! Remélem, egy nagyon szép sikerszériát indítottál el: Zsuzska, Kata, Muki, Micike, Emerenc… Mindenkinek lesz helye a sorban, csak ki kell várni! :)
Mikor mész legközelebb ultrahangra? Tüneteid vannak? A fotót nagyon várjuk! :)
Nekünk is jól esne bíztatásképpen nézegetni! :)

Libuskám! Annácska hihetetlen tündér-baba már most, de Te is eszméletlen pozitívan állsz a dolgokhoz, és ez olyan jó! Sok nő biztos sajnáltatná inkább magát, (találna okot arra, hogy sajnáltassa magát), Te meg annyira jó, hogy így tudsz értékelni minden pillanatot! :)

Moncsiga! A preferencia teljesen érthető, ezzel mi pontosan is így vagyunk… :wink:
Nimóci-baba pedig tényleg jó kedvcsináló! Nagyon kis cukiság! :)

Mné! Dévai nagyon jó választás! :) Szívesen leírok majd mindent részletesen, hogy milyen vizsgálatok szükségesek, és hogy mi az inszemináció menete…
Milyen vizsgálataitok vannak már meg? Csak hogy tudjam, hogy honnan indultok…:)

Kriszto! Annyira megértem, amiket írsz, én is sokszor így érzek! Ilyenkor igyekszem magam elképzelni nagy pocakkal vagy kisgyerekekkel, és az sokat segít!
(Van ehhez egy fura elméletem (kicsit más történet): két éve munkahelyet váltottam, és a mostani irodám ablakából pont rálátok a régi munkahelyem ablakára, és néha amikor elábrándozok az ablakon kinézve, hogy milyen szerencse, hogy mertem munkahelyet váltani, mindig arra gondolok, hogy a régi irodámból is milyen sokszor néztem ki az ablakon, és mégsem láttam a mostani irodám ablakát, a jövőben rejlő lehetőségeket… Pedig végig ott volt az orrom előtt! És ha már akkor tudtam volna, hogy mennyivel jobb munkám lesz, sokkal könnyebb lett volna elviselni az akkori nehézségeket!
A babavárással szerintem ugyanígy működik a dolog: ha már most tudnánk biztosan előre, hogy X hónap múlva már babát várunk, szülünk, gyerekőcöket nevelünk, stb., mennyivel könnyebb lenne kivárni ezt az időt, nem? De ha hisszük azt, hogy előbb-utóbb úgyis eljön ez az idő, akkor végülis (majdnem) mindegy, hogy X hónap vagy Y év múlva… Hiszen utólag visszagondolva egészen biztosan úgy fogjuk érezni, hogy maximálisan megérte ez a sok-sok év várakozás! Ha majd a kis családotok 3-4-5 fős lesz :wink: , Kriszto-bébi, leendő kismami :D, és a babócákkal mentek majd Ti is libegőzni... és akkor visszagondolsz majd arra, hogy milyen volt az, amikor kettesben libegőztetek, és látod majd „magatokat” kívülről, akkor már csak boldogság lesz Benned, mindent megszépítő boldogság, akkor már egyáltalán nem fogod bánni, hogy most még csak kettesben libegőztetek!
És ha elképzeled ezt a jelenetet, akkor már most is sokkal könnyebb, nem? :D )
A többiektől bocs, a kis kitérőért…
loreena

Szia Loreena!

Még semmilyen vizsgálataink nincsenek, és nem tudom, hogy mik kellenek. Minden információt szívesen veszek, és előre is nagyon köszönöm!

Szép estét!

Mné
mné

Kedves Loreena!

Puszillak! Nagyon aranyos vagy! Remélem így lesz! :D
Veletek mizu? Te mikor mész Apánkhoz?

Az újdonsült anyukának és persze apukának is gratuláció, a kishölgy nagyon gyönyörű. :D Nagyon sok boldogságot kívánok hozzá!

Moncsiga! a kedvcsináló bejött!!! :wink: Nagyon édes babátok van! Gyönyörű szemekkel!

Mné!
Először is üdv itt köztünk, jó helyre kerültél!:D
Valószínűleg első konzultációra kaptál időpontot 7.-ére. Ott Apánk úgyis mindent elmond, de sok papírra is szükség van.
Nekünk ezek kellettek: (de mi lombikosok vagyunk)

Tehát az neked:
vérvétel
3. napos (plusz-minusz egy nap), 21.napos,
teljes vérkép : cukorral, még terheléses cukor is volt nálam, pajzsmirigyhormonokkal
vércsoportszerológia(vércsopi+Rh meghat.)
Mikrobiológia(HIV, CMV, HCV, Toxoplazma)---meg ne kérdezd ezek mik! vírusok, bacik, nem akarok hülyeséget mondani
mellkasröntgen,tüdőszűrőlelet
mamográfia, akkor is, ha nem vagy harminc, akkor csak uh-t csinálnak, az nem fáj, nekem az volt, a röntgenre azt mondják kellemetlen,
EKG
ja és pajzsmirigybeteg voltam korábban, így endokrinológustól papír, hogy minden oké!!!!
Ezenkívül Dévisz megcsinálta a citológiát és a clamydia szűrést, erre elég sokat, 3 hetet kellet várnunk.

férjednek, párodnak:
andrológiai papír teljes kivizsgálásról , ami a spermaképet is tartalmazza valamint ultrahangok voltak "nálunk", és vizsgálat
vércsoportszerológia(vércsopi+Rh meghat.)
Mikrobiológia(HIV, CMV, HCV, Toxoplazma)

A többiek úgyis pontosítják már, ezt egy korábbi bejegyzésből szedtem elő.

Előzmények? Régen próbálkoztok? Hova jártatok eddig?

kriszto

kriszto82

Kislibus

Nekem tovább tartott az átjárhatósági vizsgálat, és eléggé fájt (átjárható volt). Kb fél óra.
Miért kérnéd altatásban a punkciót? Szerinted nagyon fáj?
A többiek (aki már volt) mit gondolnak erről?
Köszönöm a bíztatást, én is nagyon sok türelmet kívánok minden sorstársamnak!!!

Csuti
Kép
csuti83

Kriszto

Nekünk 2-szer volt inszem Debrecenben. De Dévusz azt mondta, hogy a férjem eredményeivel nem érti, hogy csinálhattak inszeminációt (mi is sok mindent nem értettünk, ezért indultunk tovább).
Képzeld el, én is mindenfelé kisbabás anyukákat, valamint terhes kismamákat látok. És tényleg nagyon rossz érzés, hogy mi már mindent megteszünk, és még mindig csak itt járunk. Ti hol tartottok?
Nem tudod, hogy a lombikhoz is kell a férj (vércsoportszerológia, toxoplazma, herpeszvírus) vizsgálata? Mert olvastam, hogy írtad az inszemhez kellenek, csak ezeket Dévusz nem mondta a lombikhoz. Ha kell, akkor még elmegyünk megcsináltatjuk. (amúgy nekem sincs herpeszvírus vizsgálat)

Csuti
Kép
csuti83

Szépen megszerkesztgettem, és Kriszto beelőzödött…:)
De azért bemásolom az én gyűjtésemet, mert a „kezdőknek” és a lombikosoknak egy kicsit más dolgok kellenek…

Ezeket a vizsgálatokat egészen biztosan kérni fogja Dévai, érdemes egy részét előre megcsináltatni:

1. Vérvételek:

- Háziorvosi beutalóval: általános vérkép + (vércukor, alkalikus phosphatas, carbamid, creatinin, bilirubin, prothrombin, nem biztos, hogy jól írtam) + vércsoport + ellenanyag

- Nőgyógyászati beutalóval:
3-5. ciklusnap között: LH, FSH, ösztradiol, prolaktin, tesztoszteron, TSH
(érdemes még fölíratni az egyéb pajzsmirigy hormonokat is, mert ha a TSH nincs rendben, ezek úgyis kellenek: FT3, FT4, Anti-TPO)
21-23. nap között: progeszteron
toxoplazma (mindegy mikor)

- a SOTE Bőr- és Nemikórtani Klinikáján a Mária utcában (ide nem kell beutaló): HIV, hepatitis-B, szifilisz (mindkettőtöknek!) Ezt érdemes megcsináltatni időben, mert min. 2 hetet kell várni az eredményre!

2. Tüdőszűrés
3. Házidokitól: EKG és egy belgyógyászati szakvélemény, hogy egészséges vagy

A többi vizsgálatot az intézetben végzik: az első alkalommal biztos lesz ultrahang, esetleg rákszűrés (én anno ezt egy itteni nőgyógyásztól vittem), és egyéb kenetvétel

A párodnak spermavizsgálat (ezt is az intézetben végzik).
Majd ha minden papír megvan, egy petevezeték-átjárhatósági vizsgálat.
(Ez csak a spermavizsgálat után, mert minek kínozzanak, ha inszem úgysem lehet.)

A vizsgálatok eredményétől függ, hogy mivel folytatjátok.
Ha valakinek a hormonjai nincsenek rendben, akkor először endokrinológus.
Ha el vannak záródva a petevezetők, vagy a spermakép nem jó, akkor kellenek egyéb vizsgálatok, és utána lombik.
Ha alapvetően minden rendben, akkor először ovuláció indukció: a mensi napján kell telefonálni és ált. aznap be is hív ultrahangra, majd az 5. naptól gyógyszerszedés (Clostilbegyt, ha szükséges, akkor injekció is, de az első alkalommal még biztos nem), majd kb. a 7. naptól minden másnap (hétfőn-szerdán-pénteken) ultrahang és utána ún. „terminált együttlét”.
Három sikertelen ovuláció indukció után jön az inszemináció.
Dévisznél szerintem nagyon jó, hogy kétnaponta van ultrahang (bár elég fárasztó), de így legalább tényleg annyi hormont kapunk, amennyi feltétlenül szükséges, mert az UH-ok alapján állapítja meg, hogy kell-e csökkenteni vagy növelni a hormonadagot.

Készülj föl rá, hogy több órát kell várakozni, de ez alapvetően jó, mert Dévisz tényleg akkor fogad, amikor a ciklusod alapján szükséges! Másrészt a több órás várakozás azért van, mert rengetegen járunk hozzá, de ennek köszönhető, hogy Dévainak óriási tapasztalata van. (Reggel fél 8-tól sokszor este 9-10-ig dolgozik a hét 4 napján az Intézetben (csütörtökönként pedig a János Kórházban), ez milliószor több tapasztalatot is jelent, mint amennyire más nőgyógyászok szert tehetnek!)
Ja, és mindenféle papírokat alá kell írogatni, sőt tanúkkal aláíratni a várakozók között. Én ettől az első alkalommal majdnem sírógyörcsöt kaptam, annyira szégyelltem magam, de hidd el, mindenki nagyon szívesen segít, hiszen ugyanabban a hajóban evezünk!
És mindannyian célba érünk! A topiklakócskák azt szokták mondani az újaknak, hogy Dévai mindenkinek csinál babát! :)
Mné! Kérdezz még nyugodtan! :)

Csajok, javítsatok ki vagy egészítsétek ki, ha valami kimaradt!

Csuti! Fél órás volt az átjárhatóságid? Te jó Ég! Nekem is csak pár perc volt, nagyon fájt, de utána viszont olyan felszabadító érzés volt, ahogy egyik pillanatról a másikra elmúlt a fájdalom! Te egy hős vagy, ha bírtad fél óráig! A punkciót én is biztosan altatásban kérném!

Kriszto! Így lesz! :D Én is puszillak! Kb. 3-4 hét múlva megyünk legközelebb Dévaihoz. Most cisztaűzés folyik nálunk, meg „házilagos kivitel” :wink: meg egyéb vizsgálatok, amikről majd mindenképpen beszámolok, ha lesz eredmény!
loreena

Csuti!

Nálunk egy lombik volt itt, Dévisznél, meg sok inszem (máshol), és a "poén", hogy nálunk is a sok inszem után derült ki, hogy a férjem eredményeivel nagyon nem volt értelme inszemezni. És addigra már eltelt egy egész év és sok-sok 10 ezer forintocska.
Amiket írtam azok nekünk már a lombikhoz kellettek!
De Lore nagyon alaposan összeszedegette, hogy mik kellenek.
:D

Szép napot nektek!

kriszto

kriszto82

Gyors bekukk...

Mivel többen is érdeklődtetek, még most, az utolsó pillanatban leírom a várható menetrendünket. Holnap lesznek a műtétek. Szerencsére össze tudták hozni nekünk, hogy egy napon és helyen legyen. Én egy "röpke" 3 órásra becsült, kétoldali herevisszér operációra számíthatok biopsziával megspékelve, mivel ki kell zárni egy esetleges rosszindulatú elváltozás lehetőségét, ami egy UH alapján került be a pakliba. :( Nem tudom, mi jöhet még... :shock: Biztos, ami biztos, a kinyert szövetet le fogják fagyasztani. Később Szimbáné polipját is elintézik és ha minden jól megy, elég lesz ehhez az operációs hiszteroszkóp, ami csak nagyon kevés helyen elérhető. (Legutóbb még Telkiben sem volt.)
Helyileg a Cirisben lesz a két műtét. Amint láthatjátok, a körülmények nagyjából úgy alakultak, ahogyan előzetesen szerettük volna és csakis ez volt a szempont a helyszín kiválasztásánál. A műtéti felszerelést és a többi, nekünk fontos szempontot figyelembevéve a Ciris kiütéssel nyert. Fontos megemlíteni, hogy konkrétan a műtétek miatt mentünk oda és az esetleges folytatással kapcsolatban még semmiféle pressziót nem tapasztaltunk, ami feltétlenül pozitív. Engem Erdei doktornő műt majd egy olasz prof. felügyelete alatt, mivel egyedül még nem operálhat ezzel a módszerrel, ráadásul Mo.-on máshol ez a műtéti technika még csak álom. Bár nagyon drága, cserébe jelentős javulást ígérnek. Majd meglátjuk, mert a biopszia eredménye ugyebár mindent megváltoztathat, de erre gondolni sem merek... Szimbánét Iron műti. Őt legalább már ismerjük és szakmailag elégedettek voltunk vele eddig is.
Ahogy akartuk, lesz külön szobánk, így együtt lábadozhatunk majd. Ha minden a tervek szerint alakul, pénteken egyszerre léphetünk le, de én utána kb. egy hétig fekvésre vagyok ítélve, így nem igazán járhatok majd errefelé. :(
Szorítsatok holnap 9-12-ig és 14-15 óra környékén is!

Zsuzska, KKata: drukkolunk, hogy a babásodási "járvány" Titeket is utolérjen! 8)
szimba

Szimba!

Szorítunk Nektek nagyon! Kívánom, hogy a műtétek után minden szépen alakuljon! Kitartás Nektek és majd ha már lábadoztok egy röpke üzit írjatok, hogy jól vagytok!

kriszto

kriszto82

Szimba és Szimbáné! Nagyon fogunk szorítani holnap délelőtt és délután! Jó, hogy ennyire utánajártatok, és a legjobb helyet és műtéti technikákat választottátok! Minden rendben lesz, és innentől már csak jó dolgok következnek! A legjobbak! :)
loreena

Szimba, sokat gondolunk majd rátok!
Tapasztalatból mondom,h jó kezekben és jó helyen vagytok!
Megy a drukk holnapra :wink: amint jobban lesztek gyertek majd! :wink:

Bari

bari6

Sziasztok!

Mné, nekünk most volt az első próbálkozás lombikra. Annyit egészítenék ki loreenához (ami nagyon tuti jó), hogy január óta kell Hepatitis C is, nekünk még külön el kellett ezt intézni.
momelcsi

Sok-sok drukk a műtétre várónak!

Én anno a punkció esetében azért döntöttem az altatás mellett, mert a fájdalomtűrő képességemmel még talán elviseltem volna, de attól féltem, hogy esetleg reflexszerűen vmikor rosszkor moccanok meg és akkor bármi megtörténhet. Na, ezt most szépen megfogalmaztam, de remélem érthető volt. :-)

Nekem múlt héten bedugult a fülem, ugyan nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de 1 hét alatt sem múlt el. Tegnap elmentem a fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy fülkürthurut. Olyan szép szó, nekem nagyon tetszik. :-) Fülkürthurut. Nagy lelkesen jelentettem, hogy most már babás vagyok. Erre a doktornő közölte, hogy rendben, akkor nem ír fel gyógyszert, melengessem a fülem, majd egyszer elmúlik, vagy nem... :-)))

31-én ismét UH, a méhen kívüli terhesség kizárása okán. Számolom a napokat, annyira várom már.

Képzeljétek! A főnököm ma jelezte, hogy az éves "kötelező szabadprogram keretében" július 1-jére csapatépítő tréninget szervezne a cég. Tervek szerint a visegrádi bobpályája és társai lenne a program. Hát, nem tudom, hogy én be merjem-e vállalni. Ha Dévisznek megemlítem, biztos nagy szemeket fog mereszteni. :-)
kisgaby

Sziasztok, egy percre tudok jönni (mint általában sajnos:((
Szimbacsalád! nagyon drukkolok a műtétekhez!!!!!! Erdei doktornő csúcsszuper mi már 4 éve hozzá járunk, minden rendben lesz!!!++++++++++
A többieknek is sok puszi!

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Most lesz az első lombikom és azt szeretném kérni a tapasztaltaktól, hogy írjátok le léci, hogy mi a menete a punkciónak és utána a beültiig. És nagyon szívesen fogadnám a tanácsaitokat is.
Előre is köszi.
ptzsani

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat. Már el is kedztem utánajárni a vizsgálatoknak.

Hogy mióta próbálkozunk... Nos ezt nehéz megmondani. A férjem ejaculatio retarda nevű lelki problémával küzd. Így gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy 6 éve. Viszont ő csak 1 éve mondta azt, hogy már ő is szeretne gyereket, nem csak én. :-) Nem tudom, hogy ezzel a problémával mit fog tudni kezdeni Dévai doki.
MOst pszichológushoz is járunk, hátha segít.

Még nem voltunk semmilyen intézetben. Ez lesz az első. Nagoyn remélem, hogy minden simán fog menni.

Szép napot kívánok mindenkinek!

Üdv:
Mné
mné

Ptzsani!

Ha minden leleted megvan, akkor a következő menstruáció megjövetelekor kell hívni Apánkat, az első napon. Nekem este be kellett mennem, mert csinált egy uh-ot és megcsinálta azt a "mérést", a méhed "legmélyebb" pontját keresi meg, azt hiszem, ennek ismeretében a lehető legjobb helyre tudja visszatenni a babákat majd a transzferkor. Biztos megmondja valaki mi a pontos neve ennek a műveletnek, annyi, hogy nem szabad mozogni, nem fáj, csak kicsit nyugton kell maradni!
Ezután megkapod a kis gyógyszeres papírodat, amire minden uh után felírják majd, hogy miből, mikor, mennyit... A 4. naptól clostylbegyt és szurik, illetve hétfő, szerda, péntek uh, ahol mindig a helyzetnek megfelelően mondja a további instrikciókat. Ez megy addig (a szerencséseknek max. két hét a punkcióig, a kevésbé szerencséseknek, mint mi voltunk három...) Szóval ahogy szépen érnek a tüszők,úgy belép az ultrahang utáni vérvétel is, a Nyírőben. Majd az egyik napon azt mondja, akkor két nap múlva punkció!
Ehhez az összes szerencsecsillag együttállása kell! Olvastunk itt már sok-sok "leálltunk, mert...." történetet. De erről most ne is beszéljünk!!!
Szóval a punkció: elmondanak mindent, meg a szóbelin el is mondták már, van aki altatásban, van aki anélkül kéri, korábban valaki írta, talán Kisgaby, hogy azért kérte altatásban, mert lehet, hogy maga a művelet nem fáj, de nem tudjuk mit kell érezni, és jobb nyugodtan aludni, mint mondjuk rosszkor, rosszul mozdulni. Amikor felkelsz a tenyeredben, hogy hány petesejtet tudtak leszívni, ez nagyon jó érzés :-)
Punkció után pihi, majd délután haza, másnap telefon, hogy hogy vannak a kicsikéitek. Ott elmondja a továbbiakat, de általában 2 nap múlva transzfer és akkor vissza is kapod őket és már csak nagyon-nagyon -nagyon kell vigyázni rájuk!!!
Utána két-három hét pihi! Minimum!
Ha valamit kihagytam kiegészítenek majd a csajok, ebben biztos vagyok, vagy ha valami eszedbe jut még kérdezz!!!

kriszto

kriszto82

Köszi Kriszto a választ.

Még az is érdekelne, hogy mivel nekem pénteken lesz a punkció szombaton is lehet telefonálni, vagy meg kell várni a hétfőt?
ptzsani

Ptzsani!

Persze! De majd mondja Dévai. Most pénteken?

kriszto

kriszto82

Szia!

Igen most pénteken. Nagyon izgulok miatta, mert még soha nem altattak. :oops:
Dévai mikor beszél velünk? Mielőtt elenged, vagy még reggel, mielőtt nekikezd?
ptzsani

Sziasztok,
Ptzsani,
akkor nagy drukk péntekre!! Nekem is a Dévaiban volt az első altatásom és nekem jó élményként maradt meg :)
Sajnos novemberben volt egy másik műtét máshol , de az mélyaltatásban volt ,ahol intubálnak is az már nem volt olyan élvezetes. Itt erről szó sincs , mert 15 perc alatt kész van egy ember. Utána pihenni kell ,majd kísérettel kimehetsz wc-re aztán eltelt 2 óra innod ,enned kell és megnézik a vérnyomásod és délután mehetsz haza. Szendvicset, egy üveg vizet vigyél magaddal ,bár ezt el is mondják. Köntös, hálóing, nem árt egy kis fehér zokni sem a műtőbe , ha fázós vagy. Péntek reggel lesz egy uh (már nem kell sorba állnod :) ) aztán a tüszők érettsége alapján dől el a sorrend , hogy ki lesz az első.

Mné,
üdv neked is a topikolok között.

Szimbáék,
mindenképpen gondolok Rátok !!! Ha már otthon lesztek vagy tudtok már írni jelentkezzetek, hogy tudjunk Rólatok !!
Aztán majd jöhet a részletes beszámoló az "emingrás" doki báról és az Intézetéről :))
miciona

Moncsiga
Gyönyörű a gyermeketek, nagyon gratulálok hozzá!!!

Kriszto
Mi is úgyanúgy voltunk mint ti (remélem már nem sokáig tart ez a sok-sok 10 ezres dolog...)

Szimba
Gondolunk rád, nagyon ügyes légy, és majd tényleg írj, hogy mi újság.

Kisgaby
Szerintem ne vállald a tréninget, nehogy baj legyen (ha csak a főnököd meg nem engedi, hogy egész nap csak egyél, meg egyél meg egyél... és pihenj, csak a lábad lógasd).

Ptzsani

Pénteken mész punkcióra? Majd írj már utána egy pár mondatot, hogy milyen volt, mit kellett tenni? Amúgy vigyázz magadra addig is! Miért döntöttél úgy, hogy altatásban kéred?

További szép estét minden leendő szülőpárnak!!!

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok! :D

Szimbáék! Nagyon fogok én is szorítani Nektek! Olyan ügyesen megszerveztétek, a két műtétet, hogy külön dicséret érte! :D
Boldog lesz az a gyermek(ek) aki(k) Titeket fog választani! :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Moncsiga, szia Drága....édes a kisfiad nagyon, tetszik nagyon a huncut mosolya!

Ercsikati: Gratulálok! :D

micióna, öskövületek vagyunk. :wink: :lol:
Nagyon izgulok, jöv.héten fog megjöni, beutalót nem kaptam, csak ne hétvégén jöjjön meg és fogadjon Dévisz! Félek.....
micikém, gondolom már Te is nagyon a kezdésre koncentrálsz......
Sikerülnie kell!!
emerenc

Sziasztok!

Szimbáék!
Jól tudom, hogy a Cirist most Vass Doktor vezeti, aki ezelőtt Dévainál dolgozott?
Izgulok értetek!!

Zsuzska!
Babaragacs!!!

Mi darabszámra jól állunk, csak kicsit szétszórt a mezőny. Remélem, péntekig kigyenlítődik!
muki2

Ptzsani!

Ne izgulj az altatás miatt, mindenki olyan kedves, az altató orvos "utolsó" mondata az volt hozzám, gondolom sokakhoz szintén: "Lassan elalszik, és csodaszép tengerparttal fog álmodni, ahol kisgyermekek rohangálnak...."
Nagyon jó érzés volt, és tényleg nagyon hamar már a kórteremben is voltam.
Nagyon szorítok neked, hogy jó nagy szám álljon a tenyeredben, ha felébredsz!

Emerenc, Micike és a többi régi topiklakó! Mi lenne velünk a sok kedves, segítőkész és tapasztalt "öskövület" nélkül? Azért jöttünk ide, mert Titeket olvastunk korábban is, és tudtuk itt jó helyünk lesz! :D

Emerenc! Biztosan fog fogadni! Mi a menetrend most nálatok?

Micike! Ti mikor kezdtek?

Muki!++++++++++++ a kiegyenlítődéshez!!!!!!!!!!!!!!

Mné!
Majd gyere a hírekkel, hogy mi volt az első konzultáción!

Szép napot Nektek!

kriszto

kriszto82

Csuti, azért választottam az altatást, mert félek, hogy egy rossz pillanatban bemozdulnék és valami bajt okoznék. A másik oka pedig az, hogynagyon izgulós vagyok olyan helyzetben, amilyenben még nem voltamn és ilyenkor hajlamos vagyok elájulni. Nem szeretném, ha ezzel kellene foglalkozniuk ahelyet, hogy a petécskéimmel lennének elfoglalva.
ptzsani

Kisgaby!

Ha valaki így esik teherbe, mint szerencsés esetben minannyiunk, akkor hogy kell számolni a heteket? beültetés előtt kettő hét+ három hét a tesztig, akkor ha biztosat tudsz már 5 hetes???
momelcsi

Sziasztok!

Üdvözlök minden új Dévaist és régit is!

Kicsit eltűntem, mert a májusi hónap elég mozgalmasra sikeredett. Két hétig festettek nálunk, így elég keveset voltunk itthon, utána meg a pokolás miatt kicsit bevéreztem, így pár nap kórházi pihenőre voltam ítélve. Hazaengedtek, de itthon is pihennem kell. Kittinek közben megvolt a szülinapja, 3 nap ünnepeltünk, így mostanra már eléggé elfáradtam, de apa 100%-os teljesítményt nyújtott a konyhában, a vendéglátásban, Kitti nevelésében, a munkában. Így óriási köszönet jár neki!!!! :lol:

Mostmár rendben vagyunk!

Sajóéknak mielőbbi jobbulást kívánok!
Szimbáékra nagyon sokat gondolunk a kicsi családommal együtt és szurkolunk, hogy az idén végre ők is két csíkosat teszteljenek! :D

Kisgaby: Hatalmas gratula a babákoz! Problémamentes babavárást kívánok!

Aki éppen most kezd, annak jó szurkálást, aki éppen a punkció előtt áll, annak sok petikét, a beültetésre váróknak vagy akik már benne vannak, mielőbbi csíkozódást kívánok! :lol:

Igyekszem majd végigolvasni, de Kitti mellett elég nehéz, este meg már hulla vagyok, vagy apa használja a gépet!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Természetesen mindenkinek mennek a drukkok!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Momelcsi,

lehet, hogy nem jól értelmezem a kérdésedet, de ha terhesség kezdetét kérdezed akkor az utolsó mensitől számolják , mint egy normál terhességnél még akkor is, ha a mi Kálmánunk pontosan meg tudja mondani, hogy mikor egyesült a két sejt eggyé :))))

Csomee,
de jó , hogy jelentkeztél !bevérzését , remélem minden rendben lesz és Te is próbálsz pihenni . Kittinek boldog szülinapot utólag is!

Muki,
próbáltad a "Szimba-féle" módszert a tüszők egyenlő méretre hozására? Tudod napi 3x 15 perc futás. És a darab szám mennyi megkérdezhetem?

Emerenc,
hát sajna tényleg őskövületek vagyunk , de remélem már nem sokáig!!! Engem inkább csak az zavar, hogy egy évig mindig valami miatt elhúzodott a dolog. Igaz az sem lett volna szerencsésebb, ha egy év alatt lemegy 3 sikertelen lombik. Nekem is jövőhét elején kell megjönnie. Péntekre van időpontom Apánkhoz.
Azért is írtam , hogy nem hiszem , hogy kenet nélkül kezdhetnék , hormonszint ellenőrzés nélkül a 3.-4. nap tájékán. De a júli elseje körüli dátumban nagyon bízom!! Akkor mindennek klappolnia kell !!!
miciona

Ptzsani!

Gyere majd holnap mesélni, hogy mi volt!!! Szorítok a sok-sok szép petéhez!

Miciona! Klappolni is fog! Nagyon sokan szorítunk Nektek! Ti lesztek az idei nyár -szabi előtti - új babásai kézenfogva Emerenccel! :wink: :wink:

kriszto

kriszto82

Kriszto! A proféta szóljon Belőled! :D

Ma meg is jött pirike. Hétfőn megyek Déviszhez, ha az ablakon is kell bemásznom. :wink: :lol:

Zsuzska, nagy drukk! Hogy vagy?
Mindenkinek szurkolok! Neharagudjatok amiért nem írok Mindenkinek külön-külön, de egyszerűen ne szépítsük a dolgokat, nincs türelmem, sem írni de még beszélni sem. Ami nagyon különös a környezetemnek. :lol: Természetesen "érzékeltem", hogy sokan kapcsolodtatok hozzánk, aminek szívből örülök, már kezdtünk kifakulni...

Szép hétvégét és szíve vágya sikerüljön Mindannyiunknak!
emerenc

Sziasztok,
meg tudná valaki adni Dévisz mobilszámát?
Köszi!
kkata23

Kata,
Írtam pü-t
miciona

Sziasztok!

Először is szeretettel üdvözlöm az "Újakat", akik már elég régiek, csak én maradtam ki egy kicsit a csevelyből!

Nagyon köszönöm a jókívánságokat! Nincs pillanat, hogy ne gondolnék Rátok, de erőm nem nagyon van már este, hogy bekukkantsak.

Nem állítom, hogy napról-napra, de hétről-hétre érzem, hogy kezd visszatérni belém az erő. Tudjátok rögtön visszamentem dolgozni és így fizikailag talán nehezebb a lábadozás, de én imádom a munkámat és a fizikai nehézségeket legyőzik a lelkiek.

Szimbáék!
Nagyon szurkolok Nektek, fantasztikusak Vagytok! Biztosan jól választottatok és jó kezekben Vagytok! Remélem hamarosan jelentkeztek, jó hírekkel!

A baby fotókon csendben folytak a könnyeim. Most nem olvadtam, mert leadtam 15kg-ot, így nem nagyon maradt ami olvadjon. :D
Titokban azt terveztem, hogy egyszer megleplek Benneteket egy "pocak-fotóval", de ez egyelőre meghiúsult. Ám ami késik, nem múlik!

Nagyon szeretlek Benneteket Topik család!

Mi ma a 24.cn-on vagyunk, Jucus szeretne fejest ugrani a következő ciklus elején a programba. Én is. :D
Remélem a röntgen sugarak és az antibiotikum nem tettek teljesen tönkre! Majd meglátjuk!

Sziasztok!

Sajo
sajo

Sajóék!

Hajrá! Hajrá! :D
emerenc

Sziasztok,
előljáróban annyi, hogy Tomi vagyok, Kata férje. Katával tegnap bementünk a János kórházba, sajnos ott is fogták rögtön. Felkeményedett a hasa, nem az alhas része, hanem annak a felső része. Ezért a séta is nehezebben ment már, fájt is neki. Úgy néz ki túlstimulálódtunk, vagyis hyperstimuláció tünetei jelentkeznek nála. Talán szerencse, hogy csak sóoldatos infúziót kap, fehérje infúziót nem kellett kapnia sem tegnap, sem ma.
Miciona nagyon szépen köszönjük a telefonszámot! Felhívtam délután Déviszt, mondtam neki, hogy én vagyok az aggódó apa (remélem az leszek!) és hogy mi történt tegnap dél óta. Hozta a szokásos formát, nekem nagyon szimpatikus volt.
Kb. 2 órával később visszahívta Katát (érdekes, mert én hívtam, mégis őt kereste :) ), elmesélte, hogy beszélt közben az ügyeletes orvossal is, vérképet egyeztettek, és jól leteremtette, hogy egyen húst, hússal. Felemelte az adagot 50dkg-ra. Jól ráíjesztett, elmondta a legrosszabb lehetőséget is, de közben olyanokat is mondott, amiben még csak reménykedünk...
Nem tudom, hogy van, de nekem úgy tűnt, hogy csak az intézetben van az adatbázis a gépben, ezek szerint lehet, hogy bement az intézetbe megnézni Kata telefonszámát?
Nagyon kedves orvos volt ma ügyeletben, ő is valami hasonló mint a Dévisz, de nem teljesen a legrosszabb verziót mondja egyből, hanem inkább nyugtatólag hat. De tényleg.
Kislibus Kata üzeni, ha már úgyis mentek be a kórházba (jól értettem, akkor már szülni?), nehogy hazamenjetek addig, amíg be nem mutatjátok neki a babát! Első emeleten (hol máshol) az egyes kórteremben lakik most szegénykém az ablak mellett. Én meg itthon gyártom a következő napi húsadagját. Bűszke vagyok rá nagyon, egy hős!!!
Még nem tudjuk, hogy mennyi ideig kell benn töltenie.
Kata&Tomi
kkata23

Szia Tomi

én vagyok az, akivel többször is dumcsiztatok reggelente, míg nekem nem állította le a stimut. Szintén hyper esély miatt.
Nagyon drukkolok nektek, Katának kitartás, és tök jó, hogy ennyire erős. Én végig 50dkg húst ettem, higgye el, meg lehet enni, csak mást nem lehet már hozzá. Ha receptekre van szükséged, írhatok néhányat, férjem nagyon találékony:)
Minket is ilyesztgetett Dévisz a fehérje injekcióval, hogy iszonyat drága stb. stb.
De nem kerül rá sor, tuti.
Ha gondolod, szívesen meglátogatom Katát, ha nem zavarom.

kitartás neki!!!!

Melcsi
momelcsi

Kata&Tomi! Jó, hogy írtál, Tomi, mert én már nagyon aggódtam! Nagyon-nagyon sok gyógyító puszit küldök a kis hősnek :), és nagyon drukkolok, hogy a lehető legjobb hírekkel gyertek majd hamarosan! :wink: :D

Sajó család! De jó, hogy indultok hamarosan és lehet majd Nektek is drukkolni! Sajó, azért a munka mellett pihenj is! És egyél is eleget… De nagyon remélem, hogy inkább Jucus fog minket meglepni minket néhány hónap múlva egy pocak-fotóval! :wink:

Ptzsani! Hogy sikerült a pénteki punkció? Szívecskék? Embrikék?

Muki! Tüszőhelyzet? Mikor lesz a punkció?

Emerenc! Majd gyere délután/este, hogy mi volt Dévisznél! Giga-mega-drukkok!

Micikém! Én nagyon drukkolok a mostani induláshoz, hogy már most is klappoljon minden! A kenetet nem lehet gyorsan megcsináltatni az elején?

Szimba család! Hogy sikerültek a műtétek? Sokat gondoltam Rátok csütörtökön, és annyiszor megnéztem a hétvégén a topikot, hogy vajon írtatok-e! Minden OK, ugye?

Kislibuska! Annyit gondolok rátok is, hogy vajon melyik napot fogja választani Anna Katinka a születésnapjának…

Bodzili! Jársz még néha errefele? Remélem, jól sikerült édes-drága Esztili keresztelője! Sok puszi Nektek!
loreena

Sziasztok!

Mindenkinek kitartást és sok türelmet kívánok (ki mi előtt áll)!
Én jún. 8-án szeretnék menni csoportos IVF-re (ha lesz). Nem jön valaki ebben az időpontban?
Mindenkinek szép és kellemes napot kívánok!!! :wink:

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok!

Kata, nagy-nagy drukk,h a húsevés elég legyen ;) .

Csuti, sajna nem tudunk veletek tartani, de remélem a következőre már mi is mehetünk :)

16-án jön valaki Déviszhez? Szinte biztos (kop-kop-kop) h addigra meglesz minden papírunk és piri is akkor jön majd :) Szerintetek,ha minden OK, akkor Dévisz már küld is 3. napi vv-re?
Ha a hormonok is OK-ék akkor a következő ciklusnál már lehet is indulni?

Ptzsani, hogy sikerült a pénteki nap? Már elvileg készültök a visszaültetésre,ugye?

Miciona, remélem bejönnek a számításaid és júliusban kezdhettek majd ;)

Szimba, hogy vagytok? Gyertek amint tudtok.

Sajóéknak és mindenki másnak is mennek a drukkok!

Szép, esőmentes napot!

Bari

bari6

A laptetőmet :arrow: :arrow: :arrow: Katának, Ptzsaninak és mindenkinek akinek szüksége van most rá :lol:

bari6

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: