A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

hajrá Voki-móki és Alex!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!!!

HARI
Voknak miért kellett bemenni a kórházba?

Szorítok neki ezerrel!!! Hajrá...hajrá...mindent bele!!!

Szerintem engem mindenki le fog előzni... :( Jajjjjj!
Vendég

Kép
Vendég

hahó! anyu most ment el! annyira sokat nevettünk csúcs az anyám! :-) 4 napra majd ideköltözik olyan jó lesz - sajnos többre nem tud jönni mert apu nem tud anyu nélkül létezni :-) náluk még tart a 30 éve tartó töretlen szerelem! ... :-) de a 4 nap is tök jó lesz!

kitakaritottuk (anyu - én dirigáltam a labdáról) a konyhát - csili vili - ablakot pucolt amin még a karácsonyi mézes darabjai foszlottak párom ugyanis úgy ragasztotta oda őket :-) és miután alatta van a radiátor a cukor ráolvadt! volt vele meló! kivasaltuk amaradék kisruhákat, elpakoltunk a babaszobában és 100%-ban kész a kórházi cucc szóval termékenyek voltunk! persze a lakás nekem még mindig úgy tűnik hogy rohan! valószínű azért mert ennyire nem vagyok aktiv semmihez nem tudok kezdeni mert amint felállok görcsöl a hasam úgyhogy javarészt a labdán és hintaszékben tartózkodom! délután 1 óta nem jön barnás cucc! sem pisikor sem általában! irtóra örülök most meg 5-re jön a barátnőm meglátogatni! ennek nagyon örülök :-) szóval egész jó a nap! aztán fekvés - alvás holnap reggel 8-ra megyünk ctg-re!

Csilla: csúcsok a képek az iwiwen!!!! nagyon édi Léni és irigyellek hogy már 24 napos anyuci vagy! hihetetlen!

Voki-Moki: mennek az energiák éljen Alex érkezése!!!! várjuk a hireket - gondolom majd Hariról! de az előzmény is érdekel!

itt mindig valaki beelőzi a másikat! én még 4 napig imádkozom ne legyen semmi! tudjátok a hétfői UH és hogy legyen szülésznőm!!! de jövőhéten megy az ima hogy jöjjön :-) szóval jól bezavarom én a gyerekem :-)

ma ki tudtam teriteni lányok és meleg is volt és meg is száradtak a ruhák EL SEM HISZEM!!!! :-)
Vendég

Sziasztok

Geo köszi, hogy feltetted a tanfolyamos papírt, már silabizálom
:lol:

Konkri de jó, hogy azt álmodtad, hogy már megszületett Arnold Ágoston:lol: Bár én nem Orsolya vagyok :lol: :lol:
De azért kiderül, hogy gondolunk egymásra :D :D
Legalábbis én szoktam :D
Remélem nagypapád jól van.

Zebr gyönyörű a kislányod :lol: köszi, hogy tettél fel képet :D

Rózsa gratulálok Balázs babához :lol: :lol: Sok boldogságot kívánok nektek!!!!!!!!! Remélem majd, ha lesz időd, akkor jössz a szüléstörténettel :D

Nikvik elhiszem, hogy kétségbe vagy esve, de hidd el minden rendben lesz!! Hamarosan megjön az étvágya a pici lányodnak. Mindjárt itt a péntek és mehettek haza :D

Heni klassz pocakod van már :lol:
A múltkor is meg akartam jegyezni, de elfelejtettem, hogy nagyon szép királykisasszonyos szobája van Boginak :lol: :lol: Igazi habos-babos rózsaszín :D :D

Detti10 remélem már jobban vagy. Könnyen lehet, hogy a kimerültség és a front váltotta ki a hőemelkedésedet.
Pihizz minél többet :D

BhDetti köszönöm szépen, akkor elküldöm neked a számomat :D :D

Csilla gratulálok a hazamenetelhez!!!!!!!!!!!!! Lehet, hogy már otthon is vagytok, látod ez a nap is eljött :lol: :lol: :lol:

Luna rafkós cicáid vannak :lol: :lol: Tudják mi a jó :lol:

Hari hogy telt az éjszakád? Ágyatokat megszerelte már a férjed?
Vok szül? Akkor nagyon-nagyon drukkolok neki :lol: :lol:

Nanetto?

Na. Én ma voltam NST-n, kiderült, hogy inkább holnap kelltt volna mennem, hiszen holnapra vagyok kiírva. Tök jó, mondtam, hogy én telefonáltam :roll: Akkor is ezt az időpontot adták.
Hála Istennek szívhang rendben, most először jelzett fájásokat a gép: 60-80 körül, de nem érzek semmit. Azt is tudom, hogy ez nem jelent semmit :roll:
Megvizsgált egy nőgyógyász és ennyi. 2 naponta kell most már NST-re járnom, megyek majd szombaton is.
Ja és ezeket írta a papíromra:
px/3 Normoton méh
Bv: Elölfekvő rész: ill. kop.
C:3000
Álló burok

Valaki fordítsa le nekem. Azt értem, hogy a koponya beilleszkedett.

Voltam bent a volt munkahelyemen, mindenki meg van róla győződve, hogy legkésőbb hétvégén szülök, mert már a szám is meg van dagadva (én ebből semmit nem látok). Nem adok a véleményükre, mert egy hónappal ezelőtt is azt mondták, hogy húúúú, mindjárt szülsz :lol: :lol:

Na, megyek, majd még felnézek, hátha valaki meg tudta fejteni a leletemet :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Az én védőnőm sem viszi túlzásba, az a szerencséje, hogy elég sokmindennel képben vagyok vagy a netről vagy sógornőmtől tudok dolgokat. De úgy igazán nem készített fel sem a szülésre sem az utána következőkre, babaápolásra. Mindent én kérdeztem meg, hogy hogy megy a gyerekorvos választás, hogy van az nst stb.
Amúgy én is úgy tudom, hogy a ctg meg az nst ugyanaz, csak az egyik maga a vizsgálat, a másik meg a gép neve. :roll:
Azért így a vége felé jobban örülnék, ha ő jönne, és nem nekem kéne a pingvin járásommal felcaplatni a dombra.

Csilla, nagyon klassz, hogy hazamehettek! Sok sikert az otthoni babázáshoz is, és legyen nagyon sok örömötök Léniben!

Konkri, jobbulást Papádnak! ,,Ügyes '' volt. De még jó, hogy nem ért olyan eret, és Mamád lélekjelenléte is sokat számított.

Én hétfő óta vagyok anyáméknál, párom csinálja a gyerekszobát a haverokkal, és nem akartam útban lenni. Azt mondta, úgysem tudnék nagyon segíteni, gyorsan megcsinálják és a készbe beteszem a seggem. :lol:
De már nagyon el vagyok anyátlanodva, jó lesz holnap hazamenni. Nekem párom adja a biztonságot, a lelki támogatást, és nem anyum.

Ha hazamegyek, akkor meg márcsak a babaruci mosás van hátra, meg légzésfigyelőt kell venni és kész.
Kórházba arra nem lesz szükség, ugye? Ott adnak, vagy még nem fenyegeti őket a légzésleállás? Rooming in esetén sem, ezt nem tudjátok?
És a steril vattával, alkohollal mi újság, azt patikában nekem kell megvennem?

Vok, hajrá!!!Sok szerencsét, könnyű szülést nektek!

Luna, édesek a cicák, nagy francok, ahogy befészkelték magukat! :wink:

Kép
jenny29
Mór

Csak bekukk, mert még kaját kell adni Lilinek, aztán jövök talán hosszabbra is.

Vok: nem igazán tudok én sem sokat, mert nem volt nála a telefontöltő, azt mondta majd hív ha fel tudja tölteni a telefonját. Szerintem ma kellett neki menni NST-re és mivel fájásai voltak, ott tartották. Én így értettem. De ha többet tudok, megírom.

Csajok! Nem csinálunk egy olyan listát, amin mindenkinek rajta van a száma?Persze csak aki akarja. Persze a listakészítést nem vállalom, csak mint ötletet írtam, de ha valaki bevállalná, akkor annak elküldhetné mindenki a számát és mindenki megkaphatná privátban. Vagy hülyeség?????

Na majd jövök.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!!
Na, végre kész a nagytakarítás!!! :D :D

Voknak megy a drukk, Neked is Heni, hogy már mások ne előzzenek be. :D

Öööö, annyira fáradt vagyok, hogy nem is tudok már mit írni. Holnap megint NST, tökömbe, tegnap a dokinál annyi volt, hogy baba feje beilleszkedve, ezért feszít már alul, és a lepényem már II-es, a jóslóim szerint bármikor szülhetek, de ez ugye mint tudjuk nem jelent semmit. :D :D

NA, megyek, kidőlök és eszem, a TISZTA, ragyogó lakásban :D :D : D De jó, de jó. :D :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

CTG: cardiotokográfia

NST: non-stressz teszt

A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívműködés folyamatos görbeként látható (felső vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk.

A CTG vizsgálat a 20. héttől bármikor elvégezhető, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttől kezdve NST formában (lásd később) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül.

NST – non-stressz teszt

Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet:

Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)

Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges.

Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszűkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.

luna6

Talinn: a c 3000 az a mehnyak es mehszaj nyitottsaga, a te esetedben zartsaga, mert ez olyan zart mint a baki szef ajtaja :D:D
az allo burok meg azt jelenti, hogy nem repedt meg a magzatburok sehol es semennyire.

luna6

Na szóval: Voknak éjszaka voltak fájásai (10percesek), úgyhogy reggel bementek a kórházba. De addigra a gép nem jelzett semmit. Megvizsgálták, mondták, hogy ma még valószínű nem szül, de bent tartották, hogy hátha holnap már igen, ha nem indul, akkor valami koktéllal megindítják. Hát ennyivel lettem okosabb. Meg ti is.

Luna, köszönjük a leírást. Bár az én gyerekemnek tök mindegy minek hívjuk amit csinálnak vele. Tegnap azon nevettem, hogy kb. 5x tette vissza a szülésznő az egyik tappancsot, mert Bence minden alkalommal lerúgta, vagy leboxolta, úgyhogy a végén hagytuk a fenébe. :lol:

Kép
Kép
hari

Ja, és köszi a tegnapi aggódásokat emelésileg. Bevallom, csak feltettük a szekrényeket, mert Apa nem nyugodott. De szerencsére semmi bajom nem lett. Ma már kipakoltam egy polcot és kiszelektáltam egy halom ruhát. Ha Bence megszületett és kicsit helyrerázódtam (nem tudom mikor lesz) akkor lefotózom őket és felteszem a vaterára. Még van 4 polc az én részemen, úgyhogy az még legalább 4 nap. De most egész radikális voltam és nagyon sok ruhát kiselejteztem. Fájt is értük a szívem, de úgysem hordom őket, akkor meg minek tartogassam őket.

Nyuszika, azért irigyellek, nálunk ragyogó tiszta lakás szerintem sose lesz. Jól írta Luna, mi csak beszélünk róla, nem igazán csináljuk :lol: De én már néha abba is elfáradok, hogy belegondolok a rengeteg tennivalóba.

Ráadásul Lili bepisilt éjszaka és az új matraca tiszta pisi lett. Kimosni nem mertem, mert ha nem szárad meg, akkor hol alszik? Úgyhogy csak kitettem a napra megszáradni és most tettem rá gumilepedőt, meg másik huzatot. Mérges voltam magamra, mert este pont azon gondolkoztam, hogy milyen jó, hogy már nem pisil be soha, de azért lehet hogy rá kéne tenni a gumilepedőt, hátha baleset történik. De nem tettem. Hát így jártam. Hülye gondolatokért most moshattam egy csomó dolgot, mert hát azért a pizsi, meg a takaró, még a párnája is olyan lett :lol:

Kép
Kép
hari

Enyimnek is mindegy, sot mi tobb nekem is, csak a lanyok ugye ezen ragodnak itt mar napok ota :) Engem nem erdekelnek melysegekben a nogyogyaszat es szuleszet rejtett titkai, eleg ha a doki megnez es aszondja jol van minden, de tudom meg latom, hogy van aki az utolso betut is erteni szeretne :)

Elszomorodtam a gyerekemen. Egyszeruen annyira mas vilag van itt es annyira nincs tarsasagohoz szokva, hogy rossz nezni (nekem, aki az uttorotaborokon meg nyari hejehujakon es haverozasokon es csatangolasokon es nyaralasokon szocializalodtam). Jott ma ajanlat - jooo borsos - a melohely altal szervezett hiperszuper taborokrol. Nem ottalvos ez, hanem napkozs meg van olyan is ami csak napi par oras celzott szorakozas. A nombol meg csak az folyik: nem megyek - nem megyek - nem megyek. Anno a suliban a legjobb buli maga volt a napkozi, kozossegformalo pl, meg az osztalykirnadulasok, mostanaban is vannak erdei iskolak. Na itt ugye napkozi nincs, erdei iskola... vicces is lenne :D Nemi kirnadulas igen, de szigoruan csak tanitasi idore korlatozva. Ugyhogy megint itt egy nyar elottunk es a gyerek itt fog ulni a lakasban, es neki meg itt ez igy 'normalis es jo'. Es ilyenkor nagy nosztalgikusan eszembe jutnak a szunidei matinek a jo kis nyaralos filmekkel amik nem is fikciok a gyerekkorunkbol... es szomorkodom. Vakacio a halott utcaban, egig ero fu, Kemenykalap es krumpliorr esatobbi esatobbi. Milyen jo gyerekkorunk volt!!! :)

luna6

És barátai vannak, akik átjönnek, vagy akikkel elmenne valahova? Az sem segítene, ha az általad említett filmeket mutatnád meg neki? Hátha attól kedvet kapna? Bár lehet, hogy ő tényleg egész már, mint Te és tényleg nincs is ilyenre igénye. Csak mondjuk ha még sosem volt ilyen helyen, légkörben, akkor nem tudhatja, hogy tetszene-e neki. Én imádtam a táborokat, meg a bulikat, kirándulásokat, stb. de csak ha a legjobb barátnőm/im is ott voltak. Egyedül biztos nem indultam volna neki, hogy majd ott megismerkedek valakivel, csak a biztosra utaztam :lol:

Kép
Kép
hari

Hat itt meg a biztos sem segit igazan, mert kerdeztem, hogy az unokatesoval (parom huganak a pont egyidos lanya) menne e, de o nem megy sehova :D
Itt ez nem divat, egymasoz igy atjarkalni, de ez nem is lakotelep, talan latszott a kepeken, gyalogtavon nem lakik egy fel simeros sem, mindenhez auto, telefon es fuvar es szervezes kell. Ilyen atszaladok felcsongetem, lehivom, jatszoterezunk itt nem letezik, nemhogy nem divat de nincs is lehetoseg, jatszoter de meg park sincsen jarhato tavolsagban sehol. Egyszeruen nem nagyon talaltak ki meg a jatszotereket is, mindenki szerintem otthon a lakasban tarolja a gyereket nyaron, es ez nekik a normalis... vagy a fene se tudja. A filmeket ismeri, de ot ez kozel nem hozza ugye ugy lazba mint engem :D:D Szmara szerintem egy tok idegenm vilagot mutathat. Nekem termeszetes volt, hogy elkertem magam anyamtol este mondjuk 7-ig aztan huztam a bartnomhoz es ot meg elkertem anyjatol, hogy ide meg ide megyunk, ekkor es ekkor jovunk. Es eltuk vidaman az eletunket :) Na de itt erre esely sincsen :)
Igazabol ez csak engem frusztral, mert en tudom, hogy lehet ezt maskep es vidaman. Imadtam a nyari taborokat (en mentem sokat kulfodibe is meg magyarba minden evben) es mentem keresztanyamekhoz is nyaralni es veluk a balcsira es ott is volt szomszedban velemidos gyerek meg naluk is, meg mentem anno joreg a nagymamamekhoz is - akik igazabol dedik - es mentem meg jottem meg olvastam ezerrel. De ezt itt nem tudom megvalositani neki, de meg a toredeket sem. Na persze mivel o nem is nott ilyenbe bele hianyzerzete nincs, de hat elore tudom, hogy a mostani nyaron ugye jo esellyel haza sem megyunk (na otthon tavalyig minden evben sikerult a tesojaval elkuldenem egy hetes napkozis taborba, ne tudd meg milyen magyar szokincset szedett magara :D:D alig ismertem meg :D:D:D de szerintem jot tett neki) a teso az jon, mara mar biztos, na de 16 eves es itt nincs itthon tehat ketten sem fognak elindulni sehova, iden meg naaagyon en sem fogom tudni oket szorakoztatni, tavaly nyaron legalabb tudtam valamennyire.

luna6

Na, nem is mondtad, hogy már biztos hogy jön a lányod. Vagy csak én nem láttam :oops:

Akkor viszont, ha így áll a helyzet, jobb híjján bele kell törődnöd, hogy neki másként fog telni a nyara, mint ahogy anno neked, vagy ahogy szerinted jó. Az mondjuk valahol jó, hogy nem is igazán tudja, miből marad ki, mert így legalább neki nem rossz. De szerintem eleve vannak olyan emberek, akiknek nem hiányzik ez a "nyüzsi". Mondjuk ahogy leírod a régi nyári szüneteket, olyan, mintha a saját múltamról olvasnék. Nagyon jó emlékek és kicsit fáj is néha, hogy egyrészt nekem már ugye nem lesz ilyen, hisz felnőttem,de Lilinek sem lesz már max. valami nagyon távolról hasonlító élménye, mert egész más a világ. Gondolok itt mondjuk olyanra, hogy az én (mi) időnkben esti-éjszakai túrázásokat, meg adó-vevős keresős játékokat játszottunk mi gyerekek a Balatonnál, amíg a szülők a nyaralóban kártyáztak, vagy ki tudja mit csináltak. Hát én most már biztos nem engedném ki sötétedés után Lilit, mert már minden más. Na mindegy, biztos azért nekik is meg lesz a maguk kalandja, csak máshogy.
De szerintem ne aggódj, lányod is biztos talál magának szórakozást, max. otthon.

Kép
Kép
hari

Nem mondtam, mert tudom vagy 2 oraja, hogy jon es mikor :D anyam lekuzdotte ama tegnapig is fennalo problemajat, hogy hogy jut tole a gyerek ki a repterre. (nem tudom mire jutott, de ezen teljesen le volt blokkolva) De nyaralasrol van szo amugy.
Hat nagy kaland lesz neki is, hogy most nem nagyon fogok tudni veluk ugy maszkalni. A kicsi meg persze, elfoglalja magat idehaza, szamitogep es teve :D

luna6

Luna, azért ha már 2 órája tudod, akkor igazán mondhattad volna :lol: De ha csak nyaralásról van szó, akkor megbocsátom :lol: És mennyi időre jön? Vagy az majd kiderül, ha itt van? Lehet hogy megtetszik neki a helyzet és haza se jön :lol:

Kép
Kép
hari

Latom nem sokat repkedsz semerre :) Azert az nem ugy van, hogy veszel egy repulojegyete es majd kitalalod mikor mesz vissza :D szoval bo ket hetre jon :) (masreszt ugye jogilag nem is nagyon maradhatna, legalabbis jelenlegi allas szerint szeptemberben suliban kell lennie, ha nem keresnek :D)
Szerinted mi tetszene egy 16 evesnek itt egy masodik emeleti lakasban, ahonnan nelkulem ki sem tud menni? Barat egy szal sem, valamint nem beszeli a lakason kivuli nyelvet :D (es a pasija is odahaza marad... bar ugye en ezt nem veszem komolyan mint anyam, de neki a pasi azert csak a pasi :D)

luna6

Talinn: a c 3000 az a mehnyak es mehszaj nyitottsaga, a te esetedben zartsaga, mert ez olyan zart mint a baki szef ajtaja

Luna baszki! szétröhögtem magam a hasonlatodon! :-) kész vagyok!
megettem egy kg epret porcukorral! iszonyat jól esett most olyan gyomorsavam van hogy belepusztulok! a vérzésem negyed órája újra jelentkezett :-( basszus! viszont anyós megtiltotta a főzést úgyhogy képzeljétek ebédbefizetésünk lett "lent" anyósnál :-) :-) :-)
azért örülök tényleg nem akarom terhelni magam pedig citromos csirkét gondoltam ki! ... :-) de lefagyasztottam kiderült a párom a citromot (is) megette úgyhogy már csak csirke lenne! ...

3 hete először jó koránra kellett húzni az órát figyeljétek meg - murphy - holnap majd biztos aludnék sokáig :-) csak mert kelni kell időre! nst-re megyünk!

na most megint megnézzük az audrey tatouu thrillert - mert a múltkor nem játszotta le a dvd és most kaptunk egy másik verziót :-) az alvás ugyanis most sem megy! :-(

ja!!!! figyeljetek: Tesco Áruház
ha 2 zsemle 10 forint és 3 zsemle ugyanott 20 forint akkor mennyibe kerül 1 zsemle??? a párom 4 percen belüól vágta a választ én fel sem fogtam a kérdést :-) de már tudom a választ és igy könnyen irogatom nektek! bár a megoldás bazi egyszerű!
ja ez egy élő példa! tesco-s eset!!!! amúgy terhes is vagyok és a matekhoz si hülye vagyok :-)
Vendég

Nanetto

Mi a megoldás???
Párommal itt agyalunk rajta, de passz.
Vendég

Nanetto
felcsigaztal! :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csősztök!

Azt hittem, hogy lesz hír Vokról- hát van hír, de... na mindegy... így tovább szorítok...

Luna: pedig én tök megörültem, hogy nagylányod "örökre" megy :) a kicsivel kapcsolatos dolgokat értem, pedig én még nem tartok ott mint te/ti... de pl szombat délután én is szeretném megoldani hogy eljussunk a bábszínházba... és ma ő is kiszúrta a plakátot és nem tudom miért, de azt mondta hogy menjünk a cica műhelybe...

Délután vásárolni voltunk: praktiker-brendon-jysk háromszög... gyereknek vettem medencét és rég áhított plédeket, meg óccó lepedőt, párnahuzatot, hogy emberem könnyen és szépen tudja az ágyat reggel megcsinálni: csak a plédet kell majd megigazítani... mert hát ugye ki vagyok attól, ha kiszáll az ágyból és úgy marad... :)
a medencével pedig szépen berendezem a teraszt is- na amúgy a teraszunk elég ramaty, se járólap, se szép kerítés... :(

Valahogy Luna én is úgy vagyok a vizsgálatokkal, meg a dolgokkal, mint te- bízom a dokiban, meg a megérzéseimben... bár a megérzéseim inkább terveknek is nevezhetők :)

este voltunk anyóséknál is, de apa szinte alig akart menni, inkább én apumhoz akart menni... :roll: szerintem valami miatt ki van rájuk- talán a hitel dolog, meg talán hogy van/volt ez a "majd Marcell odaköltözik" story- bár gyanúm, hogy ezt unokahúg erősen félre értette...
após mikor jöttünk el megint csesztette a gyereket, hogy aludjon ott, mire ember mondja, hogy majd talán ha én kórházban leszek... mire anyós, hogy hát nem talán... mire ember: hogy ha minden úgy alakul és úgy jön ki a beosztása, akkor nem biztos :lol:
na kíváncsi leszek, hogy a többit mikor vázolja... jaj szegény velem megbeszél mindent, de a szüleivel... nem meri nekik mondani... és szinte semmi kínos dolgot nem mer, nehogy megbántsa őket...

lehet le kéne feküdnöm nekem is a fiúkkal, hogy holnap korán tudjak kelni... főzni, takarítani, vasalni... :( bár a két utóbbi nem nagy etvasz, de az elsőhöz semmi kedvem :( de jó lenne ha csak tavaszi tekercs lenne a világon: kiveszem a fagyóból, be a sütőbe és kész...

Nanetto: a vérzésre mit mondott a doki? lehet béna vagyok és nem figyeltem...

Jenny kérdezte: alkohol, olaj, d vitamin, k vitamin, hintőpor, fürdető és popsikrém: ezt a csomagot kell kiváltani- egyes helyeken ideadják a receptet a kórház előtt, de van ahol (nálunk) ha szültél, apa rohan a gyerekorvoshoz/védőnöhöz és megkapja a recepteket és kiváltja... nálunk alkoholt, vattát adnak a kórházban, egy adag k vitamint is kap a gyerek... fürdetőt sajna johnsont használnak nálunk, így én már Marcell révén szereztem be tarcsi fürdető krémet (ez amúgy jó sima krémként is, sőt, jobb vele kiütést bőrpírt kezelni, mint a popsikrémmel) és ezt már be is tettem ketteskének. vatta saját szerzemény, de szerezz/használj fültisztítót is... (a vitaminok alakulása tápos bébinél másként alakul, nekik be van építve a tápba... tejes bébiknek kiskanállal adjuk be egy kis tejcsivel, mert zsírban oldódó vitamin... ) az említett vitaminokat nem is adják minden országban... angliában pl nincs...
légzésfigyelőt nem hiszem, hogy használnának a kórházban... egészséges babánál tuti nem.
személy szerint én hintőport csak a köldökre használtam, de szerencsére gyorsan leesett... olajat pedig egyáltalán nem... ha lett volna koszmó a fején, akkor max arra... amit intenzíven használok az a fürdető krém és másodlagosan a popsi krém.
most pedig hogy már nincs is mindig kaki a popsi krémet is csak este (sose volt se pír, se kiütés a fenekén). így én amire készültem, hogy legyen velünk fürdető krém a kórházban...mert ez jó mindenre! (nekem is)
popsikrém helyett tudom ajánlani a sudocreem-et (de lehet hogy ezt fogtok kapni promóban a kórházban is)

amúgy nem tudom ki hogy van vele, de én rooming in-be kívánok menni és kézzel lábbal tiltakozni fogok a 3 órás szopik ellen. igény szerint ha óránként akkor úgy, bár a friss bébik azért inkább csak alszanak. de az tuti, hogy a kórház által előírt itatást sem fogom alkalmazni- szerintük szopi után innia kell a bébinek vizet, cumiból
:shock: a védőnővel már beszéltem és ő is azt mondta, hogy felejtős és igazam van, és van erre egy törvény is... tehát én személy szerint tanácsolom, hogy aki teheti az csak szoptasson, mellőzve cukros vagy akár a sima vizet is, főleg cumiból. elvileg a bébi akkor jöhet haza a kórházból, ha a súlya beindul... nálunk így van. de ez csak az én véleményem és meglátásom.

Kép
Kép
Kép
konkri

Na sziasztok.

Megvolt ma du. az első CTG. Minden oké, nulla méhösszehúzódás.
Este voltunk UH-on. Volt kenetvétel is. A méhszáj zárt, azaz C 2000 (???) - kicsit rondán ír a dokim. Azt mondta, hogy nem nagyon akar még kibujni, hasam fent van, a méh fundusa II/3 (???), magzat fekvése I/ vmi (??? - nem tudom elolvasni!!!), 2860g - azaz a 3 hét alatt majd 800g-ot hízott. 3 hét múlvára vagyok kiírva, ha ugyanennyit nő, nem fogom tudni megszülni!!!! A lényeg, hogy minden ok, de 3,5 kiló fölé nem engedi növeszteni. Na majd elválik.
LUNA: nekem is fordíts légysziiii. Te mindent tudsz és értesz.

Köv. CTG hétfőn lesz, mert akkor bent van a szülésznő meg a doki is. Na kiváncsi leszek.

Konkri: remélem a nagypapád jobban van. Nekem nyáron flexelték meg a férjem kezét! Hála istennek nem volt mély, szépenösszevarták, most meg már nagyon szép. De fel se mert hívni, mert tudja, hogy rögtön szívrohamot kapok! Összel meg kicsúszott alóla a 6m-es létra! Végigzúzta a bal lábát, meg egy kis lyuk lett a sípcsontjánál. Szóval az én férjem is táncol az idegeimen.

Luna: nagyon arik a cicák. Sajna én allergiás vagyok rájuk. Mióta elpusztult a hörcsögünk márciusban, nincs állat, pedig állat, főleg kutyabolond vagyok. De most a férjem azt mondta, hogy most gyerek lesz. Majd ha elköltözünk, lehetnek majd állatok is.

Vok: remélem minden rendbe lesz! Drukkolok a problémamentes szüléshez! Majd jelentkezz, vagy Hari te.

Csilla: örülök, hogy ti már mehetek haza. Már én is úgy várom, hogy lássam a kisfiam.

Remélem Nikvik veletek is minden rendben. A 'sárgaság' megoldódott?

És Rózsa veletek mi újság?

Heni: Gergő nem készül kifele?

Ja és az 'utolsó' UH:

Kép

Kép
bhdetti

Csak gyorsan benézek, kivel mi a helyzet, mert én meg ma megyek dokihoz UH-ra, azt hiszem ez az utolsó! Szóval készülődnöm is kell, de

Vok, sok erőt és könnyű szülést kívánok, (bár az is lehet, hogy már túl vagy rajta), várjuk a híreket!

Konkri, nagypapádnak gyors felépülést kívánok!

Luna, látom leletekkel kapcsolatban téged kell kérdezni :)
Cicák tündériek, főleg a fekete-fehér, sajna én is allergiás vagyok...:(

Heni, nem előz be mindenki!!! Vagyunk páran a táblázat végén is, most te jössz! :)

Geo, hasmenés elmúlt???

Nanetto, én is így vagyok, nem tudok aludni, de ha kelni kell, tudnék bármeddig:)ma is pont így volt...:(
Hú, az a tescos kérdés...egyelőre fel se tudom fogni...:)

Hari, eddig azt hittem, az én lányom kifejezetten aktív a hasamban, mert olyanokat csinál, rúg, üt, hullámzik, amit előzőleg nem tapasztaltam...de amit írtál Bencéről, hogy CTG közben leboxolta a tappancsokat:) Jót nevettem :)
Ja, és már akartam írni, tökre tetszik, hogy ilyen őszintén írsz mindig arról, mennyire utálsz rendet rakni:) És ahogy ezt Lunával kifejtitek...:)

Most rohanok, lesz cici UH is, mert találtak egy csomót, amiről nem tudják mi is pontosan...hát remélem semmi komoly.:(
zebr

Sziasztok!

Nekem nem sikerült a takarítással meggyorsítani a folyamatot. :) A baba még jól érzi magát, szerintem ki fogja várni az idejét.

Azért tök mérges vagyok, hogy Nekem nem néznek NST-n se összehúzódást, se méhszájat se semmit, azt sem tudom hogy állhatok odabent. :evil: Biztos nem is fogom megtudni, csak ha majd elindul a szülés.

Luna hát elég érdekes akkor ott a gyerekek életmódja, ha nincs játszótér, meg ilyen gyerek-bandák, stb. De ha ők ezt szokják meg, akkor gondolom el is vannak így, csak Nekem az itthonihoz fura. Nekünk itt ezen a mini lakótelepen van egy bazi nagy park, játszótér, és ott bandázik az összes gyerek télen, nyáron 1 évestől a 20 évesig. :D Pont a konyha ablak néz oda, szoktam rajtuk sokat nevetni, olyan édesek tudnak lenni. :)

Nanetto vigyázz magadra, nehogy a nagy pörgésbe kidőlj. Tesco zsemle? Hát most vagy 5 forint egy, vagy 7??? Vagy hogy van ez? :D Kíváncsi vagyok mi a megoldás. :D

Konkri tavaszi tekercs, nyamiiii, megkívántam. Mondjuk mindent megkívánok, amit meglátok, pár perc különbséggel édeset, savanyút. :)
Szerintem a rooming in már mindenhol úgy van, hogy igény szerint szoptathatsz. Legalábbis itt igen, de gondolom felétek is. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy két szopi között minimum 1,5 órát várjunk, és egy szopi ne tartson tovább fél óránál. Ezt leszámítva igény szerint szoptassunk. Na, majd kíváncsi leszek ez hogy fog működni. :D
Elvileg cukros vizet nem adnak itt sem, csak sima babavizet, vagy teát, na, majd ez is hamarosan kiderül. :)

Detti szerintem a méretbecslésen ne aggaszd magad, lányok is írták, meg a védőnő is mondta, hogy abszolút pontatlan, ahogy becsülnek, szóval nem kell rá sokat adni. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Úgy volt, hogy korán elmegyek a fül-orr-gégészetre, és én is kimosatom a fülem, mint múltkor Geo. De ma reggel kivételesen nem volt bedugulva a fülem, így elhalasztottam. :lol: Nincs kedvem mégsem egész nap várni a soromra, meg emiatt bemenni a városba. Az már magával vonzana újabb piaci túrát és boltot is. :lol: Így csak a Hervisbe megyek papucsért, meg jégkrémet veszek, ha lesz az, amit akarok.

Jelentem, "elkonkrisodtam". :lol: 8) Csillog-villog minden, ilyen rend és tisztaság még sztem sosem volt, minden mm2 tiszta. :shock: Este 10-kor még kitakarítottam a fürdőszobát, hogy nyugodtan tudjak aludni, meg elmosogattam. Már csak meg kell tartani a rendet. Jupiii. És mára már csak a Szex és NY 6. évadából az utolsó rész maradt, szépen megvárta Kíra, hogy 2.x-ra is végignézzem. :lol:

Nanetto, ez a zsemlés story. Végülis 5 Ft, nem, mert a 7-et is 5-re kerekítjük. :wink:

Tegnap itt volt a védőnő, egy órát beszélt! :shock: Még 8-án megyek hozzá, aztán ő jön első nap, mikor hazajöttünk a kórházból. Aztán meg azt mondta, hogy már nem lesznek időpontok, hanem jön, ha erre jár... :shock: Na mindegy, ha tudom tartani a Konkri-s rendet és korán kelek és rendbe tudom magam szedni, akkor végülis mindegy, mikor jön. :roll:

Zebr, mi volt a cicis uh-n??? Remélem semmi komoly. Nekem néha a hónaljamban van pici csomó, novemberben megnézték, semmi. El is múlt. Múltkor megint éreztem, de azóta megint elmúlt. Ez a tejcsivel összefüggésben lehet? :roll:

Amúgy a ctg-n én úgy meglepődtem, mint egy wellness részleg, úgy nézett ki. :lol: 8 kismama olyan székekben, mintha napoznának, újság, 8 hatalmas has figyelt felém. Nem is gondoltam, hogy ilyen kényelmes az a szék.

Csajok, én még annyira nem tudom elképzelni, vagyis olyan hihetetlennek tűnik, hogy pár hét, és 3-an leszünk, egy kis életre kell vigyáznunk!!! :oops: :shock: :o Csak nekem fura :?:
foltivspicur

"Luna: pedig én tök megörültem, hogy nagylányod "örökre" megy "
Hat ezzel egyedul lennel :D:D mar persze en is orulnek, de tudom, hogy ebbol semmi jo nem sulne ki az en privat oromom melett az tuti, o utalna es ennek hangot is adna :D De egyelore anyam meg nem mondta, hogy talalt e erre jogi kiskaput, szoval egyelore marad meg az eredeti felallas, ez csak nyaralas lesz :)
Hat babszinhaz az errefele nincsen. Sok fokkal jobban jarnank ha a fovarosban laknank, mert akkor azert akadna tobb minden amivel el tudnam szorakoztatni a gyereket, de igy nehez. Na meg itt meg nagyszulok sincsenek meg keresztszulok sem, akik sorakozhatnanak nyaron gyereket 'legeltetni'. De a csaj este helybol letamadta az apjat kozolve, hogy o nem megy semmifele nyari taborba :D:D Szoval mar vedekezo allasponton van :D:D Eroltetni meg nem fogom persze.
Nalunk szerintem nincs is a korhazban nem rooming in. Illetve ugy ertem, hogy nincsen gyujto helye a babaknak ahogy lattam, eleve es alapbol 24 oraban csak a mama szobajaban vannak, amik tulajdonkeppen privat szferak, mindegyikben csak egy mama van es van bent meg agy, szoval lehet papa is, es ha jol ertettuk (de erre rakerdezek) meg valami kinyithato kanape is tan, ha igy van enyim Mancit tuti nem lehet majd hazahajtani es ott akar aludni. A vallmutetemnel is ott akart, de masnap sulija volt, igy ment haza az apjaval :)

Detti: a meh fundusa az a legmelyebben (vagyis a gyomorszajad alatt levo) vege, annak a magassagat merik ezzel, koldok felett hany ujjal van - igy szoktak megadni es utalhat a terhesseg korara is, konkretan a II/3 nem tudom mit takar. (nekem amugy meg centimeterrel meri a doki, nem is ujjakkal)
A mehszaj zartsaga 2000 az ha jol remlik azt jelenti, hogy teljesen zart mehszaj es 2 ujjnyira 'rovidult (es teljesen jo igy) mehnyak. (a 3x0 jelentese, elso a kulso mehszaj ami 0-nal zart, a masodik a kozepso mehszjaj ami szinten 0 es zart, a harmadik a belso ami ugyanigy. A magzat fekveset meg az anya gerincehez szokjak biszonyitani, de itt nem tudom mit jelentenek a szamozasok, csak azt, hogy ugye a gerincnek anyaeval parhuzamosnak kell lennie a vegere de ezen belul is meg tengelye korul lehet tobbfele iranyban a bebi arccal oldalra, elore hatra.... es ha nem parhuzamos a geruinc akkor van harantfekves es akkor jon a csaszar ha nem fordul.

Cicak: szerencsere egyikunk sem allergias es nagyon remelem, hogy a bebi sem lesz az. Van a csaladban egy macskaallergiasunk, na o szegeny ha egy legterbe (nem is kell fizikai kozelsegbe) kerul a maccsal akkor mar fullad. Van is naluk is macska, de egy csaladi hazon belul tobb kulonallo lakast alakitottak ki, es a macs igy jellemzoen mindig masik legterben van es nem okoz neki gondot, nem kellett tole megszabadulni.

luna6

Sziasztok!

Egy időben irogattam nektek, aztán eltűntem :oops:
Szétvertük a lakást és nem igazán tudtam időt szakítani. Olvasgatni próbáltalak titeket de reagálni már nem tudtam vagy időm nem volt vagy fáradt voltam.
Szeretnék visszakapcsolódni ha lehet.
Most már látjuk a fényt az alagút végén. Hétvégére a hálószobába és gyerekszobába is rend lesz. Így legalább már meg tudom csinálni a kicsik szobáját :D

Láttam beszéltetek s homeos szülés előkészítő, tágulást segítő bogyókról.
Én Grétikém születése előtt bevásároltam belőle. Nem igazán tudtam szedni. A szülőszobán eszembe se jutott :roll: Utána meg arra figyeltem inkább, hogy a tejem szépen beinduljon. Úgyhogy én elajándékoztam őket.
Most nem is vettem semilyet.
Csak tejserkentőt fogok venni.

A már megszületett csemetékhez hatalmas gratula. A finisben levőknek meg drukkolok, hogy minél hamarabb a karjukban tarthassák a picikéket :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szia Moni!!
Fenn is vagy a listan, ugyhogy nem lettel elfeledve, es persze, hogy kapcsolodj be nyugodtan, igy a finishben a legizgalmasabb :)
Ezek szerint nalatok akkor minden rendben es ahalad a maga utjan :)

luna6

Köszi Luna. Tudtam, hogy te mindent tudni fogsz!!! :):)

Kép
bhdetti

Folti, de jó Nektek, hogy ott olyan wellness az NST. :D Veszprémben egy ronda szoba, két kórházi heverő, fehér lepellel. Semmi újság, semmi kényelem, bleeee....

És nem csak Neked fura. :D Az Én agyam is folyton ezen jár, hogy nemsokára 3-an leszünk, és lesz egy ember, aki kettőnkből való. :D annyira új érzés, de közben nagyon jó is. :) Olyan, mintha egy nagyon erős kapocs jönne létre, még sokkal erősebb, mint ami eddig volt köztünk, szerintem abszolút érezhető a kapcsolatunkon is. Mi a házasság után is ha lehet, még közelebb kerültünk, és most megint. :D Mindig azt hiszem, hogy ez nem is lehetséges, és mégis. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

lknyuszika hát a legcsodásabb dolog küszöbén van itt mindenki :lol:
Bennem van még, amikor szülés után, még a szülőszobán, néztem páromat akinek a karjaiba aludt Grétike. Sírtam a rámtörő csodás érzéstől :lol:
Engem meg kifejezetten zavar a hetenkénti orvoslátogatás. Nem szeretem időszak jön. Ráadásul, ha a kisfiam is túlhordom akko9r mehet minden nap a szülésig a kórházba NST-re.
De a picikért mindent :D

Luna igen, most szúrtam ki az előbb, hogy a táblában benne vagyok :D
Hát rend az még nincs de szép lassan alakul.
Az 1 hónappal ezelőttihez képest szuperül állunk :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

De nekem igen, Luna!!! :) És sztem másoknak is!!!

Kép
bhdetti

N megyek a suliba pedagógusnapra, mert kiszekálják a lelkem, hogy menjek be. De legalább nem kell vezetnem. :)

Kép
bhdetti

Haho,
utolso munkanapomat elem :lol: :lol: :lol:
Hihetetlen erzes, meg a nap is maskepp sut ma!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok

Gem gratula az utolsó munkanapodhoz!!! :lol:

Jenny akkor kívánom neked, hogy hamar végezzenek a férjedék a felújítással :D
Milyen jó lesz majd neked a szép lakásba hazamenni :D

Luna kösz a gyors választ :D Már aggódtam, hogy elfelejtődik. Akkor ezek szerint zárt vagyok, mint egy széf :lol: Akkor ebből nem lesz szülés egyhamar :D
Apukám pont ma hívott, hogy na mi van? Ma van a jeles időpont :D

BhDetti elmentettem a számodat, köszi :D Mindenképpen írok, ha lesz valami. Majd te is szólhatsz nyugodtan, amikor már ott tartasz :D
Nagyon cuki a babád, olyan jó látni, hogy ilyen szépségek vannak bennünk :lol: :lol:

Valaki kérdezte, hogy van-e légzésfigyelő a kórházakban. Tavaly voltam a Jánosban és ott volt. Nem tudom, hogy ez mennyire általános, kíváncsi leszek, hogy Kistarcsán van-e?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Ó, nem érvényes a vonalzóm már?!
Ez tök jó :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nem tudok újat készíteni, mert azt írja, hogy Ágoston a kiírt nap szerint már megszületett és válasszak születésnapos vonalzót.
Akkor várunk...

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

En meg sosem lattam korhazban legzesfigyelot bebiknek.A Mavban tuti nem volt (illetve hat a csecseoosztalyon lehet, de a szuleszeten tuti a gyujtoben sem volt) de el sem tudom kepzelni lenne e erre keret, hiszen a bebikeknek az a mobil agyacskajuk volt amivel lehetett oket ide oda tologatni, amasik helyen meg agy volt nekik a szobaban is (kozar) meg kulon a gyujtoben is, de akkor gyerekenkent ket figyelo is kellett volna... na de kinn a szobaban anyukaknal ahol a rommingines bebik vannak es sosem lattam ilyet. Nagyon jol eleresztett korhaznak kell lennie ahol ez mindenkinek kijut es nem csak a korbabeiknek akik megfiigyeles alatt vannak.

luna6

95/55 lehet alacsony a vernyomasom? :) mondjuk olyan vacakul aludtam. bar nem plafonnezes volt, de ugy keltem mint akit jol osszevertek ejjel :) Nem is, jobbat tudok, ugy erzem magam mint a hagymas tortkrupli :) megfoztek, meghamoztak, felszeleteltek, megsutottek es darabjaimra estem... de azert vannak finom porkos reszek es a hat a zamata is oke... csak eppen megviselt a halmazallapotvaltozasom :D:D

luna6

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukkantás.
Most jöttem haza a CTG-ről. Dávid most nyugodtabb volt, ami azt jelenti, hogy mivel ez már a 2.CTG volt, én sem izgultam annyira, így a vérnyomása végig 130-140körül volt, csak egyszer ment fel 170re, amikor az anyukájától vért vett a szülésznő... a méhösszehúzódás 100asra is felment, de azt mondta a szülésznőm, hogy ez nem jelent semmit, mert attól is függ, hogy hogy helyezkedik a baba.

aztán volt kenetvétel, hát én akkorát ugrottam,, mikor a szülésznő kenetet vett, hogy jó nagy röhögés lett belőle :P

ja, és amikor a folyosón vártuk a szülésznőt (akkor érkeztünk), na kivel futottunk össze? :lol:
Vok-kal :wink:

Kenetvétel után Kia (a dokim) megnézett UH-gal, Dávid már 2800g (sztem kb 2hét múlva fogok szülni) minden rendben...

utána András lement a kocsihoz, mert lejárt a parkolásunk, én meg bementem Vok szobájába.
Ő jól van, csak már nagyon szülne :D és mivel elsejére van kiírva, már nem akar hazamenni, nehogy a kocsiban szüljön meg, vagy valami, úgyhogy megpróbálja mára elintézni a dolgot, de majd jelentkezik.

Na én tépek vasalni, teljesen rámjött az őrület, muszáj a gyerekszobát csinálnom, nem akarom, hogy azon agyaljak szülés közben, hogy nem lesz hova rakni a gyereket... :roll:

még nem olvastam vissza, de majd igyexem, viszont kedden vizsgázom, és itt a görcs a gyomromban hogy még nem tanultam semmit.

nem tudom melyikőtök írta, de igaza van: csak elkezdeni nehéz...

szép npot mindenkinek, asszem itt a nyár!!! 8)
Vendég

Geoo, csak a pontosag kedveert, az a Davidodnak a pulzusszama volt, nem a vernyomasa :) Vernyomasnak eleg magas lenne :)
A vernyomasuk - ha mar szoba kerult - meg a jelenlegi enyemnek is alatt avan, ha erettek (bar lehet a pocakban idegeskednek neha, ezt nem tudom, de ha kibujtak frissen es erettek akkor a jelenlegi enyim alatt van nekik valamivel)

luna6

Geooo:
Jó olvasni, hogy jól vagytok mindketten. Te most hányadik hétben is vagy? Kár, hogy a vonalzódono nem lehet nyomon követni. Fotót mikor kapunk?

Gemini:
Kitartás még a mai utolsó naphoz. Aztán élvezheted végre te is az édes pihenést.

Luna:
Hát akkor nálatok nem sok lehetőség van a gyerkőcöknek a kikapcsolódásra. Szomorú.

Talinn:
Ti sem kapkodjátok el a dolgokat... Én minden nap azt várom, hogy történjen már valami változás ami a fájásokat, szülést illeti. Én örülnék a legjobban, ha már végre beindulna valami.

Móni:
Üdv újra köztünk! Jó hallani felőletek, és az még jobb, hogy nálatok is minden oké!

Csajok, szerintetek normális az, hogy mikor már betöltöttem a 40. hetet, csak egy hét múlva kell mennem újra NST-re, és nem kétnaponta, mint sokaknak. Vagy a doki az utolsó NST-ből kiolvassa, hogy indokolt-e a két naponkénti NST, vagy nem? Szóval, nem igazán értem.
Nem örülök ennek a túlhordásnak, hiszen ennek is megvannak a maga kockázatai és ráadásul nem is csekélyek.

Ma délután vissza kell menni az oviba, ballagás lesz. Mármint nem az én lányom ballag, hanem a nagy-ovisok. Ő csak a műsort szolgáltatja a pajtásaival együtt.
Biztosan jól fog sikerülni, már nagyon várom.
Vendég

"Nanetto vigyázz magadra, nehogy a nagy pörgésbe kidőlj. Tesco zsemle? Hát most vagy 5 forint egy, vagy 7??? Vagy hogy van ez? Very Happy Kíváncsi vagyok mi a megoldás. "

jó megoldás még nem jött! 5 forint nem lehet mert 3 db ha 20 forint akkor 3x5 az 15!!!! :-) 7 forintnál meg ugye 3x7 forint az 21 az megint túl sok!
na a megoldás: 6 forint! :-) mert 2-t veszel 10 forintért: tehát 2x6 forint = 12 forint kerekités miatt az 10 forint
3x6 forint= 18 forint vagyis kerekités miatt 20 forint
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
nem semmi mi? :-) :-) :-)
Vendég

Móni: üdv a csapatban újra!

én: voltam ma ctg-n! csajok élve problémamentesen hazajutottam - persze elkezdtem megint vérezni de már ágyban vagyok nyitott ablak mellett zacskó chipssel gyomorsavval :-)
az én kis virágszálam - Eszterkém a fenének sem akart felébredni igy több mint 1 órán át voltam a gépre "kötve" voltak 100-as és 80-as méhösszehúzódásaim de semmit nem éreztem gondolom ugyanúgy mint Geonál baba feküdhetett úgy vagy nem tudom! mindenesetre többi papirt megnézve lényegesen kiugró volt ez a mostani grafikon szóval lehet hogy azért már készül a szervezet! vagyis biztos hisz azért érzem rendesen! még 2 napot kell kibirni!!!!! ....

Nem tudom ki kérdezte a vérzésre mit mondott a doki - irtam: hjogy szigorú pihenést - ez lehet a szülés előjele is amúgy amig barnás nem kell nagyon parázni ha vér szine van - piros bordós azonnal csapot papot hagva indulni kórházba! de ez barna! hálaég! ...

Heni: itt az Istvánba sem kell naponta járni ha túlhordtat a babát hanem 2 naponta! az 1 hetet soknak találom és furcsa ... nem tudsz beszélni valakivel?

Wok - kitartás mire legközelebb olvasol már Alex-ről fogsz mesélni nekünk reméljük :-) szép elküldött fotók társaságában

Geo: milyen a hintaszék ? :-) tesztelgeted? kitartás a vizsgához még itt ez a két nap hétvége és egy hétfő!!!! ... :-)

Luna: hát nálad is zajlik az élet! mondjuk tök jó hogy örülsz a lányodnak de nem jön kicsit rosszkor???? igy baba mellett??? másik lányoddal jól kijön amúgy?????

Nyuszi: tök jó hogy igy érzed a férjeddel a kapcsolatod! én is egyre közelebb kerülök hozzá! és az esküvő is nagyon fontos volt nekem ... és tök jó hogy egyesültünk úgy is - meg most Esztivel :-)
na most megpróbálok siestazni! ... hááááát de megpróbálom legalábbis!
Vendég

Nanetto, rosszkor? Ember nem szokta elpaterolni a meglevo gyerekeit csak mert jon egy masik :D:D:D de lehet elgondolkodom rajta, hogy lesz egy uj, akkor a regiek lepjenek le egy idore :D:D:D:D

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: