Csősztök!
Azt hittem, hogy lesz hír Vokról- hát van hír, de... na mindegy... így tovább szorítok...
Luna: pedig én tök megörültem, hogy nagylányod "örökre" megy

a kicsivel kapcsolatos dolgokat értem, pedig én még nem tartok ott mint te/ti... de pl szombat délután én is szeretném megoldani hogy eljussunk a bábszínházba... és ma ő is kiszúrta a plakátot és nem tudom miért, de azt mondta hogy menjünk a cica műhelybe...
Délután vásárolni voltunk: praktiker-brendon-jysk háromszög... gyereknek vettem medencét és rég áhított plédeket, meg óccó lepedőt, párnahuzatot, hogy emberem könnyen és szépen tudja az ágyat reggel megcsinálni: csak a plédet kell majd megigazítani... mert hát ugye ki vagyok attól, ha kiszáll az ágyból és úgy marad...
a medencével pedig szépen berendezem a teraszt is- na amúgy a teraszunk elég ramaty, se járólap, se szép kerítés...
Valahogy Luna én is úgy vagyok a vizsgálatokkal, meg a dolgokkal, mint te- bízom a dokiban, meg a megérzéseimben... bár a megérzéseim inkább terveknek is nevezhetők
este voltunk anyóséknál is, de apa szinte alig akart menni, inkább én apumhoz akart menni...

szerintem valami miatt ki van rájuk- talán a hitel dolog, meg talán hogy van/volt ez a "majd Marcell odaköltözik" story- bár gyanúm, hogy ezt unokahúg erősen félre értette...
após mikor jöttünk el megint csesztette a gyereket, hogy aludjon ott, mire ember mondja, hogy majd talán ha én kórházban leszek... mire anyós, hogy hát nem talán... mire ember: hogy ha minden úgy alakul és úgy jön ki a beosztása, akkor nem biztos
na kíváncsi leszek, hogy a többit mikor vázolja... jaj szegény velem megbeszél mindent, de a szüleivel... nem meri nekik mondani... és szinte semmi kínos dolgot nem mer, nehogy megbántsa őket...
lehet le kéne feküdnöm nekem is a fiúkkal, hogy holnap korán tudjak kelni... főzni, takarítani, vasalni...

bár a két utóbbi nem nagy etvasz, de az elsőhöz semmi kedvem

de jó lenne ha csak tavaszi tekercs lenne a világon: kiveszem a fagyóból, be a sütőbe és kész...
Nanetto: a vérzésre mit mondott a doki? lehet béna vagyok és nem figyeltem...
Jenny kérdezte: alkohol, olaj, d vitamin, k vitamin, hintőpor, fürdető és popsikrém: ezt a csomagot kell kiváltani- egyes helyeken ideadják a receptet a kórház előtt, de van ahol (nálunk) ha szültél, apa rohan a gyerekorvoshoz/védőnöhöz és megkapja a recepteket és kiváltja... nálunk alkoholt, vattát adnak a kórházban, egy adag k vitamint is kap a gyerek... fürdetőt sajna johnsont használnak nálunk, így én már Marcell révén szereztem be tarcsi fürdető krémet (ez amúgy jó sima krémként is, sőt, jobb vele kiütést bőrpírt kezelni, mint a popsikrémmel) és ezt már be is tettem ketteskének. vatta saját szerzemény, de szerezz/használj fültisztítót is... (a vitaminok alakulása tápos bébinél másként alakul, nekik be van építve a tápba... tejes bébiknek kiskanállal adjuk be egy kis tejcsivel, mert zsírban oldódó vitamin... ) az említett vitaminokat nem is adják minden országban... angliában pl nincs...
légzésfigyelőt nem hiszem, hogy használnának a kórházban... egészséges babánál tuti nem.
személy szerint én hintőport csak a köldökre használtam, de szerencsére gyorsan leesett... olajat pedig egyáltalán nem... ha lett volna koszmó a fején, akkor max arra... amit intenzíven használok az a fürdető krém és másodlagosan a popsi krém.
most pedig hogy már nincs is mindig kaki a popsi krémet is csak este (sose volt se pír, se kiütés a fenekén). így én amire készültem, hogy legyen velünk fürdető krém a kórházban...mert ez jó mindenre! (nekem is)
popsikrém helyett tudom ajánlani a sudocreem-et (de lehet hogy ezt fogtok kapni promóban a kórházban is)
amúgy nem tudom ki hogy van vele, de én rooming in-be kívánok menni és kézzel lábbal tiltakozni fogok a 3 órás szopik ellen. igény szerint ha óránként akkor úgy, bár a friss bébik azért inkább csak alszanak. de az tuti, hogy a kórház által előírt itatást sem fogom alkalmazni- szerintük szopi után innia kell a bébinek vizet, cumiból

a védőnővel már beszéltem és ő is azt mondta, hogy felejtős és igazam van, és van erre egy törvény is... tehát én személy szerint tanácsolom, hogy aki teheti az csak szoptasson, mellőzve cukros vagy akár a sima vizet is, főleg cumiból. elvileg a bébi akkor jöhet haza a kórházból, ha a súlya beindul... nálunk így van. de ez csak az én véleményem és meglátásom.