Babs!
Ha a láz nem múlik 24 óra alatt el, akkor orvoshoz kell fordulni a mellgyulladással! Egyébként hamar el kell múlnia...
Az nagyon jó, ha Peti ennyire ki tudja szopizni!

Erka!
Még néhány:
1. Váltogasd a szopipozíciókat. Érdemes azt a poziciót megtalálni, ahogy úgy szopizik a baba, hogy az álla a csomónál van, mert ekkor a leghatékonyabb annak a résznek a kiszívása. Lehet, hogy fáj a szopi ilyenkor, de érdemes elviselni, mert a fejés közel nem olyan hatékoyn, mint a szopi.
2. Fontos a gyakori szopi, hogy a mell ne teljen túl, ill. azzal a mellel kezd, amelyik gyuladt. Így egy kicsit el fog tolódni a mellek tejtermelésre, a mellgyulladás elmúltáva térj vissza az eredeti szopirendre.
3. Hideg vízzel csak óvatosan, mert tejapasztó hatása van. A meleget viszont egy kicsi időre annyra melegre veheted, amennyire meleget el tudsz viselni, érdemes közvetlenül a szopi előtt (látom, így csinálod

). Fürdés közben is masszírozhatod...
4. Ne vegyél fel melltartót, szoros dolgokat, próbálj ne hason aludni.
5. Nagyon sokat pihenj!!! Ez komoly! Nagyon sokat segít!
Andi!
Én nem fejek, de ez nem okoz gondot. A másik kettőnél sem tettem, az igény szerinti szopi nálunk bevált.
lt. csak egy mellből szoptatok, de azzal sincs baj, ha kettőből tenném. Nem értem ezt a tanácsot, hogy csak 20 perc és csak egy mellből. A helyes tanács (szvsz) úgy szól, hogy egy mellből legalább 15-20 percig (újszülöttnél, később persze kevesebb), aztán még nyugodtan meg lehet kínálni a másik mellel (és ezen legyen annyit (ideális esetben), amíg el nem engedi). Nem biztos, hogy elfogadja már a másik mellet. És nem is kötelező odaadni, ezt neked kell kitapasztalni. Én pl. úgy látom, hogy Hanna az esetek nagy részében jóllakik az egyikkel, de szivesen eszik méga másikból is, viszont ez már ált. túlevés, sok visszajön. Úgyhogy csak az egyiket szoktam neki adni, ha kb. 3 óra után kéri (az ő órája ált be a 3 órára

, nála ez az igény szerint), de megkínálom a másikkal, ha 3 óránál több telt el már vagy ha tényleg látszik, hogy kell még.
Szóval csináld úgy, ahogy nektek jó, nem baj, ha csak egyik mellből kap, ha közben jól fejlődik, van elég kakis-pisis pelusa. Viszont ne ragaszkodj az egy mellből szoptatáshoz és 20 perchez mindenáron, lehetséges, hogy valamikor bizony kell a másik mell vagy 20 percnél több szopi. Ez a növekedési ugrásoknál szokott...
Moncsi!
Nem elkeserítésképpen, de az éjszaka végigalvása nagyon tág határok között változhat. Beni 2 hónaposan, viszont Nátán csak 13 hónaposan aludta át az éjszakát. Lehet, hogy volt, amikor ez zavart, de mivel Nátán sem ébredt extrém sokszor (fokozatosan csökkent előbb kettőre, majd egyre az ébredés), ezért erről soha nem akartam "leszoktani".
A fáradság teljesen normális. Szerintem a "gyerekágyas" fogalom nagyon helytálló, csak hát ezt manapság talán nem "trendi" hangoztatni: az hetekben nem egy szopis kismamának kell a házitündérnek lennie, bizony lehet és kell is "lustálkodni", pihenni a babával, a házimunka sem fontos, az ételt lehet hozatni. Szerintem ah a mama az első időben tud pihenni, össze tud szokni a babával, a szopi nyugodt körülméynek között telik, akkor a későbbiekben sokkal könnyebb dolga lesz a családnak. Később már lesz idő sokmindenre. De ezt az időt is ki kell élvezni,soha nem lesz még egyszer ilyen kicsi (még akkor is, ha nem könnyű időszak).
Beszti