A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Zsófi,
remélem, veletek minden rendben!!! Én is gondolok Rátok!

Danyuci,
köszönöm szépen. Szerintem se aggódj. Azt is szokták mondani, hogy ahol kistesó születik, ott előfordulhat egy kis visszaesés... Amúgy tesó nélkül is előfordulhat. Na meg a fiúk állítólag később kezdenek mindent... (na jó kis szaksztöveget nyomtam... :lol:
Lényeg az, hogy ne aggódj!

Boni,
mi ráugranánk erre a biciklire, ha nem gond. Nekünk nagyon tetszett és az ára is jó.

Dorka
dorkak

persze nyugodtan azért tettem fel.. :lol: folyamatosan lesz azt mondta :lol:
Vendég

sziasztok lányok!

jöttem, ahogyan ígértem, bár eléggé necces volt a mai napunk... :S

reggel arra keltem, mintha bővebb folyásom lenne, de mire kikecmeregtem az ágyból láttam, hogy ez nem egyszerűen folyás, hanem valami véres trutyi! :( iszonyatosan beparáztam!

gyorsban összekészültünk, apát keltettem, meg Benit is összekapartuk! szegénykém, már 2. nap keltettem, pedig aludt volna még... aztán irány a Szt. Imre... sajnos a dokimhoz csak 11-re volt időpontom, azt kicsit későinek tartottam, így sűrgősségi osztály, ahol fenyegető vetéléssel felküldtek a nőgyógyászatra, ott meg azonnal a bártfai rendelőbe, a dologhoz hozzátartozik, hogy ez olyan 8 előtt volt már, és én megkérdeztem, hogy az uh-val mizu, mire mondták, hogy ja, az a folyósó végén és 8-tól kezdenek rendelni! fenyegető vetélés!!! nagyon brutál. ott még várakoztunk vagy 20 percet, miután én kérdeztem már rá, hogy akkor mizu, meddig várjunk!? vérzek!!! erre behívtak, megultrahangztak, babával szerencsére minden okés volt, de találtak egy heamatomát
ami a burok mellett, a méhlepény közelében, de nem abban van! persze végül átküldtek a nőgyógy ambulanciára is, ott egy öreg dokibácsi megvizsgált, majd javasolta a kórházi felvételt! mire visszaért a férjem, rájöttem, hogy az nekem betenné a kaput, inkább maradjon ő itthon velünk már a héten, és pihengessek a saját ágyikómban, a Drágáim körében! így leléptünk a kórházból és átmentünk a saját dokimhoz az SZTKba.

végül ott is megnéztek uh-n, a baba az 1 túrórudi után végre fickándolt, nem is gyengén, szóval alig lehetett leméregetni! :) lemérték a heamatomát újra, aztán beszéltem a saját dokimmal, aki azt mondta, hogy pihizzek, egy szóval sem említette a kórházat, vagyis rá is kérdeztem, hogy ő indokoltnak tartja-e, de mondta, hogy nem! ne erőltessem meg magam, stb. stb. ilyenkor szokásos tanácsok!

úgyhogy ennek örömére, hogy végre megnyugodhattunk, beültünk apával egy mozira, ameddig Beni nagyizott, majd most értünk haza!

hosszú, és fárasztó volt ez a nap! bocsi, hogy nem reagálok másra, de pihenésre vágyom, de ígérem, aktív maradok, csak most már nincs erőm többet írni :oops:

legközelebb június 9-én megyek a dokihoz, akkor adják ki az AFP beutalómat, és igen, tényleg 1 héttel el vagyunk maradva, szóval megvariálom a vonit is...

jó éjt mindenkinek!

és köszi, hogy gondoltatok ránk! ,)

sophie27

Sziasztok!

Vacak egy napom volt, de látom nem vagyok egyedül...
Sophie, átérzem a helyzetet, bár haematómám nem volt, 3 vetélésem igen...Pihend ki ezt a rémületet, az jó, ha apa otthon bír maradni...

Bicajok tuttik, talán egy 3 kerekűt Adél is kap majd, ez Julinak kimaradt, de ő még most se tud 2 kerekűn.

Dorkak, Réka édes és a kép alapján nagyon illik rá neve, szerintem nagyon "Rékás" :lol:

Ennyi volta ma

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Zsófi! Nekem is volt Vikivel vérömlenyem, ami pont akkor kezdett vérezni, ahogy betöltöttem a tizenkét hetet, kórház nem volt, csak otthoni fekvés, aztán később ketté vált, majd eltűnt.

KépKép
jazmin2005

ZSófi pihenj felszívódik majd az a csúnya ijesztgetős hematóma...sajnálom a riadalmat!

nverka remélem a holnapi napod jobb lesz!
Vendég

Sziasztok,

hát nem irigyellek benneteket a mai napotokért.... remélem, holnap jobb nap lesz. Nekem is volt a munkahelyemen egy kis incidensem, illetve közölték du. a bölcsiben hogy Rékusnak volt három híg széklete és ha megoldható, tartsam otthon.... Így a hét utolsó két munkanapjára szerveztem neki Nagyi látogatást... Nem gondolnám, hogy kórokozó okozná, mert akkor egész nap menne a hasa... (amúgy neki minden nap kettő-vagy három széklete van és okos kislány, mert a bölcsiben elintézi... :lol: )

Na mindegy, így legalább lesz a szüleimnek két jó napja... :lol:

Zsófi,
nagyon sajnálom, azt, ami történt... Pihenj sokat! Bár gondolom, ezt kisgyerek mellett nem olyan egyszerű megoldani... Remélem, sikerül nyugodtan aludnod a nagy izgalom után!!!!

Verka,
köszi! Már három évvel a születése előtt tudtuk Apával, ha egyszer lányunk lesz, Réka lesz....

Szép estét!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Zsófi, sajnálom, ami történt, de az a fő, hogy a kis bajkeverőtök jól lubickol közben. Pihizz sokat!

Dorka, nálunk meg pont az ellenkezője volt ma sajna, pedig Levi egyáltalán nem szorulós, ezt másodszor csinálta, de nem kívánom senkinek. Annyira sírt és annyira fájt neki, aztán a végén a vállamra tettem mint egy krumplis zsákot és tiszta erőmből kinyomtam belőle, de azt hittem szétszakad a gyerek is. Közben dobhártyám beszakadt, de ez aprócska többletveszteség, ahhoz képest, hogy szétrúgta a hasam. :cry:
Annyira sajnáltam szegény Levit, rettenetesen fájhatott neki, hogy nem bírja kinyomni, csatakokban folyt a víz róla.
Szóval most laevolacolunk ezerrel pár napig.
Nem tudom mitől lehet, mert semmi extrát nem kapott, vagy újat....
Remélem rendeződik pár napja, de ma este megint közölte, hogy hányni akar, ugyanúgy mint tegnap és sírva aludt el, szóval holnap lehet folyt.köv. lesz.
Meg este sírt a fogmosásnál is, az is lehet ludas, bár az inkább fosat, nem?
Jaj, nem tudom mi van Prücsivel, de nagyon nem lenne jó vmit megint elkapni.

Boni, akkor ez nagyobb bicaj ezek szerint? Mármint a 3in1-ben-es?
Kijöttök érte, vagy postán kértétek?
Csak mert ha jöttök, akkor tényleg átmentek rajtunk...és akkor beugorhatnátok egy szemlére meg persze akkor már hosszabb időre. hm?
Valamikor jövő héten?

Na, elteszem magam holnapra, mert húzós volt ez a két nap egyedül megint, holnaptól végre apa is itthon, ráadásul pénteken munkaszüneti nap van az ÁEKben, hétfőn meg Pünkösd. Igaz, vasárnap 24 órázik, de akkor is többet lesz itthon picit!
Vasárnap meg mennem kell keresztfiam elsőáldozására, elvileg 9re Szentendrére és 3 órás a mise. Azt hiszem csak a vége felé megyek, mert abba belepusztulok, ha egyedül kell 3 órát lehúznom a tömegben a világ legbékésebb csemetéjével.... :roll: :oops: Mivel a család valahol elől lesz....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

SZiasztok !

Bocsánat de nem vagyok túl reakcióképes, 2napja megint hányok :cry: :cry: Már a hócipőm kivan. Tegnap óta pörgés van odabent is, kapok akkorákat hogy csak na.

Aproo sajnálom levikét nem lehet valami kaja a luda ami szorulást okozhatott?

Zsófi örülök hogy minden rendben van odabent, a reggeli herce hurcának már nem annyira! Nem lehet hogy a műtétből maradt ez vissza? mintha az előző UH képen már látszott volna valami vagy csak én láttam rosszul?! Fő a sok pihenés az izgő mozgó kis manóink mellett! :lol: :lol:

Andimat ma műtötték ez is olyan lehangoló nekem, Zsófikára délelőtt én vigyáztam, ezek ketten annyira szeretik egymást hogy pici koruk óta együtt vannak, hogy azt látni kéne. Andim egész jól viseli a dolgot szerencsére, és én is biztatom hogy majd jön a következő!

Boni a cipire akartam írni hogy 22-őn már mi is túl vagyunk :wink:
tedd be másik fórumra hátha.

Mi hétvégére megyünk mamáékhoz, de pihenés az nem lesz, péntek vásárlás, szombat bazi nagy Varga party, vasárnap is van valami már nem tudom, hétfő meg jönni haza :( huurrááá

Szóval én most elköszönök mindenkitől egy kis időre kellemes hétvégézést, remélem szép idő lesz és kicsit kitudunk mozdulni!
Vigyázzatok magatokra! Pocakosok tessék jelentkezni! a kisbabáinkról kérünk képeket!

Ja igen Niki írt hogy vidéken vannak , nemsokára jönnek haza, jól vannak minden oké!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!
Vagyok én is csak tegnap vendégek voltak, akik valahogy itt felejtették magukat :) Így az ebédfőzéssel együtt az egész napom erre ment, de végül nem panaszkodok, mert nagyon aranyosak voltak, van egy 1 évesük, akit Málnus nagyon imád :)

Zsófi, minden jó, ha a vége jó! Persze nem irigyellek, nem semmi ezt végig csinálni, pihenj sokat!

Réka nagyon édes, és tényleg illik rá :)

Erről eszembe a jut a másik Rékánk, Panna is nagyon eltűnt, remélem minden rendben van velük, és csak költöznek!

Mecsi, kitartás, sosem lesz már vége? :(

Apró, együtt érzek, mi is szoktunk küzdeni a kakival, de ennyire durva még nem volt. Nekünk talán a Kubu segít, most kicsit jobb a helyzet, Málnus nagyon kevés gyümölcsöt eszik...

Dorka, remélem nem nyeltetek be semmit!

Jázmin, hozhatnál képeket a csajokról, olyan rég láttunk már!

Danyu, remélem nálatok tovább tart a rend, mint nálunk, én mire egyszer körbeérek a házon, tuti kezdhetem előről :)

Barbikám, hozzad csak azt a jó időt, nem tud pirulni a cseresznye. Koadri írt ma, hogy túl vannak a műtéten, minden oké, és ők is nagyon szeretnének veletek találkozni, így egyeztessünk, mert csatlakoznának!
Egyébként tegnap leellenőriztük a Dunát, nálunk minden rendben, nem kell csónak a cseresznyefához :wink: Egyébként pedig már két napja nem esik :)

Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni a szavazatokat, bár még egy napig lehet szavazni, de úgy tűnik, hogy toronymagasan vezetünk (már csak az a bibi, hogy ennél a babafutár cégnél nem lehet futóbicajt kapni, most próbál nekünk szerezni a csak :( remélem összejön, mert maga a nyeremény egy vásárlási utalvány, amit nála lehet levásárolni...)

Barbikám, ha esetleg olyan helyre tévednél amíg még jöttök hozzánk, ahol lehet Römer, vagy Hamax bicajülést kapni (újat) akkor megnéznéd az árát, lehet, hogy beneveznénk egyre...úgy néztük, hogy nálatok jóval olcsóbb, mint itthon...persze csak ha befér a napfény és az ágy közé....

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok

tényleg Réka babáról is régen hallottunk..Snicky ezek szerint igazoltan van távol

Szisz akkor ma pihenjetek

Aproo ez bicajban a mi méretünk.. csak futóban nem.. tehát ha leveszed a pedált szerintem nem ér le a láb.. majd csak később.. most használtan próbálok futó10 es Kettlert találni

MEcsi sajnálom a rosszulléteket.. Zsiginek is van egy kis barátnője akivel olyanok,mint a testvérek.. az lesz felteszem máshova ...

Adri örülök,hogy túl vagytok rajta! puszi

ma kevésbé fúj a szél! talán lejutunk ZSIgim 2 hete szombat óta orrfolyós köhögös volt .. de baby luuf és köptetővel lassan lábalunk kifelé...

:lol:
Vendég

sziasztok!

köszi a drukkokat... este, meg ma reggel is volt valamicske vérezgetésem, de nem olyan mennyiség, mint a reggeli...

JázminAndi, nem is emlékeztem már erre... neked mikorra rendeződött? hogy oldottad meg Cintust közben!? írnál nekem akár priviben is, hogy mi volt és hogy nálad!? mekkora volt, mennyire figyeltek oda rá, stb. !?

ez a hét oké, meg a jövő hét is, de mi lesz utána!? nem jöhet minden nap valaki... meg meg is kattannék, ha anyós itt dekkolna napi szinten! aranyos, meg minden, de úgy zizeg, hogy az nekem már fáj! :S

Mecsi, szerintem Andinak is talán azért könnyebb, mert ott van Zsófika! de persze tényleg mindenhogyan szar ez, és tök jó, hogy ott vagy neki, aki pluszban tartja benne a lelket! ;)

hányáshoz kitartást! mi a franc van már!? nem ettél valamit, ami miatt lehet???

a múltkori uh-n a szikhólyag volt az a kör alakú folt! ez a baba mellett volt a képen jobbra, most meg balra van a heam... :S

Sziszka, gratula az első helyezéshez! most már tuti meg lesz a nyeremény!

Aproo, jajj, szegény Levike! nem semmi ez a kakis gond! :( Beninek kiskorában volt, cukros kamillatea is mondták, hogy hajtja, de csak akkor, ha éhgyomorra adod neki... remélem, hogy ez a leov. beváltja a hozzá fűzött reményeket!!!

Dorkak, remélem, hogy Réka nem nyelt be semmi vackot!

Nverka, sajnálom, hogy neked is rossz napod volt! :( remélem a mai sokkal jobban telik!!!

Boni, köszi!!! :)

én közben ágyból nyomom a gépezést, apa dolgozgat picit, közben Benihez ugrál! szóval punnyadok, kajánk is van mára, sőt holnapra is, ez a gond is letudva!

sophie27

Adri, örülök, hogy minden okés Dorcával! juhéjjjj! :)

sophie27

Aproo, a lenmagolaj is jó ilyenre, kajába, tápszerbe 5-6 cseppet beletenni. Eni is volt hogy nehezen kakilt, és neki segített. Egy gyógynövényboltban ajánlották nekem...

Zsófi, nem irigyellek a tegnapi napodért, de minden jó, ha jó a vége :wink:
Pihizz sokat!

yuyu79

Sziasztok!

Zsófi, köcc a videot, nagyon jó!

Mi továbbra is küzdünk, ma mentünk volna Bucsekékkel a házukat megnézni, de nem mertem elindulni Levivel, mert reggel sikeresen megint 3 bogyót sírt ki magából, de éreztem a nagyon kemény kakit a lázmérővel. Most várom az olaj hatását.
Meg akkor szerzek lenmagolajat is. Köszi Julcsi!

Adriéknak sok puszi!

Szisz, gratula a bicajhoz!

Boni, én ma felpróbálta Levit egy 12,5es futóra, de hatalmas neki, majd talán jövő tavaszra lesz jó! Pedig most sokat nőtt, sztem 88 körül lehet már, bár 86nak mérte a védőnő, de az összes ekkora ruha kicsi már rá, és a falnál próbálta mérni, ami nem volt nyerő.

Amúgy a kakigondot leszámítva is folyik Levi orra, két napja balhés minden esti fekvés és mára folyik a nózi. Holnap mennénk vissza az 5. fülkontrollra, hááát, kíváncsi leszek. Lehet, le leszünk teremtve, pedig tényleg sehol nem voltunk, sztem a nyirkos idő tett be. VAgy fogacska, mert a tegnapi fogmosást végig pityeregte a fiatalúr.

Ja és amikor minden türelemre szükség van:
Megállapodtunk itthon, hogy bevezetjük a 3ig számolok módszert a kézreütés előtt, így talán még ritkábban jutunk el odáig, mi is kevesebbszer húzzuk fel magunkat és Levi is megérti mit miért....erre mit vezetett be a Prücsi?
Szólok 200x, majd mondom nagy komolyan hogy egy, mire rámnéz nagy okos-ártatlan szemekkel és közli hogy kettő! És várja a folytatást.... :shock: :lol:
És tudja is mit jelent, mert mostanában ha vmiből többet lát, már nem mindig azt mondja hogy másik, hanem sokszor, hogy kettő....jó is ez a kis matekozás, csak büntire nem bizti hogy beválik nálunk. Pedig tesóméknál olyan jól műxik.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo a 10es kjettler 31 cm a Puky 29 cm től van.. tehát az már jó :lol:
Vendég

Csak gyorsban adok hírt: a legkisebbünk kisfiúúúúúú!
Valóban ez a napunk nagyságrendekkel kafább, mint a tegnapi!
Ma voltam a 18. heti UH-n, sajnos képem nincs, de a kórházi doktor nagyon-nagyon pozitív csalódás volt, rég találkoztam ilyen türelmes és emberi orvossal.
ölelés nektek:

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka :) Éljenek a kukacosok :) Gondolom két csaj után, azért ez volt a cél ;) Hogy fogják hívni?

Gratulálok!

Zsófi, örülök, hogy minden rendben!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Zsófi,
örülök, hogy jobban vagy. Tényleg használd ki, hogy Apa otthon van és pihenj!

Apró,
sajnálom Levit! Nem lehet, hogy valamit evett. Gyakran van? Esetleg próbálj neki Protexint adni. Az jó bélbaktérium, hátha helyre állítja bélflóráját, illetve az immunrendszerének is jót tesz (fülfájás...)

Én nem javasolnám a Kubut. Abba répa van és én úgy tudom, hogy az fog. Most Rékának vettem. Bár ma a szüleimnél volt és csak kétszer volt széklete. Anya szerint hígabb. De se a kedve, se az étvágy nem rossz... Sőt!!! :lol:
Reggel, amikor vittük Rékust, Apa akkor ért haza a boltból. Szinte kivágtam a kocsiajtót és köszönés nélkül rárontottam szegényre, hogy azonnal vigye fel a lakásba az eléggé átlátszó szatyrot és tartalmát lesznek szívesek a hűtő mélyén elálcázni. Állítólag a gyerek f...sik... így nem kellene azt a két csoki-, és vanílíás pudingot, a tejszelettel együtt a nap folyamán odaadni a gyereknek.... Hát ennyit a diétáról! :?

Szisz,
gratulálok az első helyhez!!!

Verka,
szuper a leosztás!!!! :lol: Nagy gratula a kisfiúhoz!!!!!!

Boni,
Mi is ráugrottunk a tanulóbiciklire. Ha minden igaz holnap este dől el, hogy mikor mehetünk érte. Dobozba kértük... Apa vállalkozott rá, hogy összerakja, illetve valószínűleg egy-két hónapot még a dobozban fog pihizni. Bár 85 cm-től írja, amin Réka már túl van...

Képzeljétek Réka ma először ült rá a bilire. Bár az előszoba szőnyegre sikerült pisilni.... :wink: Én még nem próbálkoztam soha. Bár Ő már azt jelezte, hogy van kaki és szedjük ki....
Igazság szerint Réka örökmozgósága miatt ez a bilin ül, még nem sikerül valami, nálunk nem jön be... Ezért is volt a locsolás...
Így nem tudom, hogyan tovább. Két napja kezdte izgatni a dolog, de az is igaz, hogy pár napja a "dobd el a pelust Elmo" dvd-t nézegeti (eddig a Fifi volt, ami lekötötte, de inkább zenét hallgat és Ő kéri, hogy kapcsoljuk ki a TV-t)

Na szép lassan elteszem magam holnapra, mert még van egy munkanap a hétvégéig... :cry:

Szép estét!

Dorka
dorkak

Csajok, még ne gratuláljatok, mert holnapig tart a szavazás, és belehúzott az ellenfél is...szóval már semmi sem biztos, bár még vezetünk, de már nem sokkal...
Bár kicsit el is bizonytalanodtam, mert nem tud a csak fa futóbicajt, csak fémet, és mi fát szeretnénk...szóval valószínűleg valami másra kellene levásárolni a pénzt, így kicsit fogyott a lelkesedés....

Majd meglátjuk, azért aki tud, szavazzon.....

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 6784781473

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Nverka, gratula a kisfiúhoz!!! akkor nálatok ez az AFP nem nagyon jött be! :P de jó is így, nem!? kicsit apa is kap maga mellé egy szövetségest! :)

de jó, hogy Ti már itt tartotok... :oops:

Dorka, Rékának jobbulást! remélem, hogy semmi komoly ez a hasmenés! köszi a kedves szavakat, sajnos tegnap megint jött vér is, szóval nem vagyok túl nyugodt, bár az is igaz, ha ez most ürül ki, akkor oké lehet, hogy néha jön frissebb vér is, igaz, tegnap el kellett mennünk ügyet intézni, és nap végére jött ki a friss vér, szóval ma szigorúan pihi lesz, mert már jó lenne, ha véget érne ez az egész rémálom!

a baba miatt is izgulok, bár azt mondták, hogy a babának nem lehet baja, de aztán persze ki tudja. így kicsit aggódom, mert még nem érzem a mocorgását sem, ami megnyugtatna! :S

úgyhogy nálunk ezek vannak... pedig ma a bőrgyógyászatra is kellett volna mennem, de így nem merek! :( pedig kezelésre járok, de most inkább letojom!

most megyek is! jók legyetek! ;)

sophie27

Sziasztok!

Most csak gyorsan, majd jövök később, de ezt mindenképpen megakarom osztani veletek a múltkori gyufás kullancsos kiszedésével kapcsolatban:
http://www.feltalaloink.hu/tudosok/irin ... antal1.htm
Tehát elvileg a mai gyufák nem tartalmaznak foszfort, így kár is ezzel próbálkozni a kullancseltávolításhoz. :roll:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Zsófi, azért ne sürgesd azt a mocorgást, még Mecsin is csodálkozom, hogy már érzi....szép is lenne ilyen picinykén is rugdosna.
Nekem Levi a 22-23. héten kezdett el vmit éreztetni magából, Mazsola meg már a 21. hét körül... :wink:
Bár persze változó, a júliusi anyukák, akik szépen elvonultak privibe és egy szem ember jogköre volt eldönteni ki mehet....szóval ott volt, aki a 9 hetes magzatkáját már úgy érezte, hogy minden nap írta, hogy már fáj neki, ahogy rugdos..... :shock: :lol:
Na, szóval ne siettesd, fogod még kicsit sokallni is a dolgot a végére, hidd el! :-) Nekem most a frotnos napokon úgy ráfeküdt a tüdőmre, hogy semmi levegőt nem kaptam kb. remek egy érzés.

Verka, szupi hír, grat a kukacoshoz!

Szisz, azért ugye nem dobnád ki, ha ingyen kapnátok egy fém futót....sztem nem olyan rossz. És mondjuk, ha tudna szerezni olyat, amit Boni tett fel? Mert az még úgyis nagy, de már van pedálja. És emellé meg vennétek egy fa futót?

Mi kicsit szétesve. Most vitte el apa a hihetetlen mennyiségű szemetet az udvarról, de még a viharkárokat nem rendeztük(a diófa leveleitől sírva fakadok, úgy megtépázta a szél), úszik a kert, a lakás is, egy ebéd erejéig voltam csak itthon. Levivel mentünk fülészetre, már görbül a görbe, tehát fogy a folyadék, de újabb kontroll két hét múlva....őszre talán meg is gyógyulunk.
Közben Levi újra taknyos, köhög picit, és a kakigondokon sem vagyunk túl.
Szóval most hulla fáradtan próbálunk vmit rendezni itthon, de valahogy úgy érzem, hogy ha egy dolog végére érek, már van másik 4 amit találok közben. Ennek soha nem lesz vége és közben meg kicsit sürget az idő.
Épp győzködöm magam, hogyan fogok jövő héten létrázni... :roll:

És azért kaptam ma egy jó hírt is: barátnőm újra babát vár, eddig van két lánya, nagyon nagyon szépek....és most nagyitól örökségbe kapott a pocakba egy ikerpárt. Szegényke még kicsit döbbent, mert most egy éve, hogy befejezték az építkezést és nem ennyi gyerkőre számítottak, plusz most vettek 10 év után egy nagyobb családi autót, amit persze rögtön cserélhetnek is le....szóval boldogok nagyon, de azért még sztem ocsúdniuk kell egy csöppet. Meg törni a fejüket, hogy hogyan verjék szét a házukat. :shock: :roll: :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó estét!

Mi is csavargóban voltunk egész nap, Pécsen vásárolgattunk egy ismerős párral, nekik egy évesük van...

Apró, nem kellet volna az bicaj semmiképpen amit ő tudott volna szerezni, így el is fogyott a lelkesedés, őszintés mondom, reggelhettem volna fantom emberekkel, hogy nőjön a szavazat, de így semmi értelme nem volt már....
Végül sokkal szebb lett nálunk egy 9 hetes ikerpár pocaklakó....A férjem meg kárpótlásul megígérte, hogy este megrendeljük amit Verocs belinkelt.

Zsófi, tényleg pihenned kellene!!!! Most egy kicsit jobban vigyázz magadra!!! Az pedig, hogy a 13. héten nem érzed, azon semmi fura sincs :)

A barátnődnek gratula Apró!

Megyek altatni ...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Aproo barátnődéknek szép áldás jött :lol: LEvit sajnálom.homeos cucc is van szorulásra,huginak az segített ... vagy az se vált be?

a 3 in 1 bicikli bicajrésze már jó elvileg de ha megérkezik barátnőméké akkor lemérem. ....csak a futóbicaj nem....

Szisz sajnálom, fa futóhoz pedig előre!

sikerült szereznünk egy használt Kettlert ZSiginek úgyhogy bodogság..

pont azon gondolkodtam csajok akik bicajt adtok szülinapra..tinektek nem fordult meg a fejetekben,hogy pont elmegy a jóidő mire megkapják? :roll: én pont ezen vacilálok... :roll:

nVErka éljen a kukis!

Zsófikám minden rendben van odabennt csúnya hematóma el fog múlni! pihenj amennyit tudsz!
Vendég

Sziasztok!

A délutánunk eléggé pocsék lett végül.
4 napja van itthon Péternek, ezer millió dolog is lenne, de ma kora délután tudta meg, hogy disznóvágás újfennt és csak Ő ért rá a tesói közül....holnap este méhpakolás, utána 24 óra ügyelet és aztán marad egy P.hétfő ránk, úgy, hogy eleve kedd szerda délután nem is volt itthon, csütörtökön meg kb. 2 szót nem váltottunk, este fektetésre jöttünk csak haza....csoda ha kicsit elszakadt a cérna? Nem is ecsetelem, mert csak megint elsírom magam.
Valahogy mindenkinek minden fontosabb lett.
Na, mindegy, holnap végül nem megy, de emiatt is én leszek a fekete bárány. Ott egye meg a fene, végre egy közös esténk lesz, így lassan 1 hét után!

Sziszka, hajrá futóbicaj!

Boni, Juppí Kettler, akkor el sem fogtok férni a sok biciklitől!:-)
Amúgy sztem nem gáz, hogy nyár végén adjuk oda, vagy Te meg akarod győzni magad, hogy előbb add?
:wink:
Csak, mert tavaly pl. egész októberben még csodás idő volt, a másik, meg, hogy amíg nincs hó, addig simán lehet ezeket használni, tehát nem kell 40 fok.
Szóval hogy is veszitek át az itteni cuccost?

Mi a szorulásos homeo neve? Azt nem ismerem...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Zsófi,
tényleg pihenned kellene! Remélem, hamarosan rendbe jössz!!

Apró,
neked is pihenned kéne. Azért ez nem kis pörgés, ami veletek van.
Remélem, Levi füle lassan teljesen meggyógyul és a pocakja is rendben lesz. Az jutott még eszembe, hogy Rékának a 100%-os almalé is lazítja a székletét...
A Barátnődnek nagy gratula!!! :lol: Hát nem lesz egyszerű, az biztos... DE nagyon szép feladat lesz.

Szerencsére Rékának kutya baja sem volt ma. Így kezdek megnyugodni. Most meg három napot együtt leszünk. Így figyelemmel kísérhetem a kakiügyletet. Bár kedden még nem megy bölcsibe, mert szerdán reggel kapja a 18 hós kötelező oltást (elmaradt) és nem akarom, hogy esetleg valamit összeszedjen.

Lassan elteszem magam holnapra, mert reggel 8-ra úszni megyünk, így keli kell, de legalább három napot együtt leszünk!!!

Mindenkinek szép hétvégét, és jó pihenést! Pocakosok használjátk ki, hogy Apa otthon van és pihizzetek!!!

Dorka
dorkak

Aproo :lol: nem akarom meggyőzni magam..csak eszembe jutott.. egyébként amit megvettem zsiben a barátnőmék kislányának odaadjuk szülinapjára mert pont ilyent szerettek volna :lol: így ha ő kinövi amire ugye esély van átvándorol Zsigire.. ő meg kap nagyobbat.. ha meg a futó nem jön be ilyenről is hallottam, akkor veszünk egy ugyanilyent :lol: nem vagyunk egyszerűek mi? bár azért sok gyereket láttam futóval remélem Zsiginek is bejön. :lol: ma láttam egy kisifiút lehetett vagy 3 éves kétkerekes bicajjal tekert..előtte futója volt :lol: a pótkerék kimaradt. :roll: :lol:

fenntiekre csak annyit sose votam egyszerű eset :)))

mielőtt elmennénk haza szeretnék eljutni Snickyhez és hozzátok is :lol: többiekkel is szívesen találkoznék remélem lesz jüó idő és mehetünk állatkertbe remélem Barbiékkal is összefutunk! ja BArbi nincs elfekvőbe egy fiús bukósisak biciklihez? pusssz

ma délután ha felkelt Zsiga Kopaszira megyünk...
Vendég

aproo remélem jól sikerült a közös este! :lol:
Vendég

Sziszka, Barbi, akkor lesz majd Tolnán közös tali? Mikor? Remélem el tudunk menni... Apa nélkül, gondolom, mert lakástfelújít, de remélem a kocsit el tudjuk vinni :roll: Adri remélem Veletek is tudunk majd találkozni... hogy van Dori??

yuyu79

Sziszka, én nem is láttam az ikres uh képet, az hol volt??

yuyu79

Zsófi, jól vagy? Pihenj sokat, nem lesz semmi gond :wink:

Délelőtt jót túráztam a lurkókkal... volt itt a közelben valami koncert gyerekeknek, nincs messze, de hegynek felfelé, meg macskakő, meg út fele feltúrva... Na jó, gondoltam Enikő élvezni fogja. Erre jól leizzadtam, el is késtünk, Eni elsírta magát, mert hangos volt a zene, Peti is felébredt, ő is sírt... Eni még el is esett, megint sírt... Ennyi erővel jobb lett volna csak a játszóra menni :roll: De ott is mozgásban kell lenni a babakocsinak, hogy Peti aludjon :wink:

yuyu79

sziasztok!

Julcsi, igen, köszönöm, már jól vagyok! szerencsére mindenféle vérzéses nyavalyám elmúlt, még nagyon minimális barnázásom van, de olyan kevés, hogy sokszor észre sem veszem...

sokat pihizek, Benit egyáltalán nem emelem, kímélem magam! :)

ti hogy mentek végülis sétálni? Peti kocsiban, Eni meg mocin? vagy hogy oldjátok meg? Eni nem fárad el sétában, motorozásban?

Arpoo, Sziszka, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, vagy ti értettétek picit félre, ami mondani szerettem volna a mozgással kapcsolatban! szóval, ha kicsit idősebb terhes lennék, akkor már talán érezném a mocorgást is, és akkor tudnám, hogy minden okés bent, de így, hogy még ilyen picike, rajtam meg van bőven tartalék, így még hetekig erre esélyem sincs, így szarabb, hogy nem tudom, mi van!? :S

amúgy a novemberi anyukák között is nagyon sokan már most érzik 12.-13. hétben, hogy mozog a baba... :roll: :shock: én megnéztem, Benivel a 19. héten éreztem, és már az is maga volt az örökkévalóság... :D

Aproo, egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy kiakadtál! :( sajnálom, hogy minden összeesküdött ismét... azért jó, hogy Péter tegnap otthon volt este, jó lenne, ha több ilyen estétek lenne, főleg, hogy nagyon a végén járs már, egyre keményebb lesz minden! :S

Sziszka, sajnálom azért, hogy nem sikerült a futóbicaj! klassz lett volna, főleg, ha tud olyat szerezni a csaj, amilyenre vágytatok! megrendeltétek végül? melyiket? amit Verocs linkelt?

jó éjt mindenkinek, most megyek, mert hosszú volt a mai nap, Beni vacsizik, aztán megyünk fürdeni és remélem, hogy hamar elalszik ma is! :P

sophie27

Sziasztok,

most csak gyorsan írok... Elkiabáltam tegnap a betegséget... Réka délutánra belázasodott . Kicsit nyűgösebb, de játszik, eszik... nem tudom, mi lehet ez...

A másik, amit írni akartam, hogy ma láttam a Auchanba (Savoya parkban, de biztos a többiben is...) az Anna, Peti, Gergő könyvek 2000 ft-ba (1990 ft)kerülnek gyereknap alkalmából....

Zsófi,
örülök, hogy már jól vagy! Azért ne ugri-bugrizz!

Jó hétvégét!

Dorka
dorkak

Dorkák Rékánka jobbulást!

mi holnap megyünk CSömörre 11kor Halász Judit!!!

http://www.vendegvaro.hu/Punkosdi-Feszt ... 3-vasarnap
Vendég

Sziaszto!

Végülis nem voltunk együtt tegnap este, mert akkor volt a disznóvágás...lehet félreérthető voltam. :cry:
Ma meg úgy félig meddig, mert Levinek felszereltük a bicikliülést és onnantól balhé volt a köbön.
Egész nap kb. menni kellett vele, ha az utcánk közelébe ért Peti már ordított, hogy mééééég. Totál beleszerelmesedett a dologba, úgy sajnálom, hogy már nem vihetem.

Zsófi, és nem véletlenül első gyerekesek akik érzik a mocorgást? :wink:
Na jó, nem akarok én kötekedni, de megkérdeztem sógoromat is és Ő is mosolygott ezen a dolgon. Könyörgöm, pár mm-es kis békák még....

Ja, környékbeliektől szeretném kérdezni, vagy aki készül ki ide, hogy rendelek gyereknap alkalmából pár könyvet a pagony.hu-ról és a szállítási költség miatt kérdezem, nem készül-e vki még rendelni, mert akkor mehetne egyben. Holnap este lesz időm átbogarászni, de tényleg érdemes most és édes kis könyvek vannak...

Zsófi, átvennéd nekem a csiribirit? Mert elugranék akkor vmikor érte és hoznék csere dvd-t.

Dorka, jobbulást Rékának!

Levi ma megint bőszen közölte, hogy kettő, amikor elkezdtem számolni...komolyan behalok a fiamon. :roll: :lol:
És végre a fél napját azzal töltötte, hogy kakiljon. :roll: :lol: Igaz, így aludni nagyon keveset aludt, de legalább kijött minden hátralék.

Még akartam kérdezni, hogy van más is, akinél eddig simán ment az elalvás, most meg....mert nekünk kb. mióta rendeződtünk itthon újra, ahogy lekapcsoljuk a villanyt, közli,hogy fája a pocak és hányni kell. De ha felajánlom, hogy bennmaradok énekelni, azonnal nincs semmi gond. A kis zsarolós...és minden este meg kell beszélni vmi alkut, hogy akkor ének után alvás szépen és akkor megyünk másnap xy-hoz, vagy játszóra, vagy vmi. Ha ez nincs, akkor azonnal megy a sírás és öklendezés. Pedig eddig semmi ilyen nem volt.
Jó persze nem gond, bennmaradok meg minden, de 2-3 hónap múlva ez nem fog menni ennyire simán, és olyan rossz, hogy 14 hós kora óta minden ment normálisan, most meg kis pukkancs lett és a hányással zsarol. De azt meg nem akarom, hogy akkor kijövök, hogy párszor hányjon ha akar, mert ettől nem hiszem, hogy jobb lenne, sőt, sztem csak még nehezebben menne az elalvás, nem? Berögzülne hogy ez neki rossz.
Vagy már ennyire érzi a pocaktesót? Mert kb. minden nap beszélget vele, meg csalogatja kifelé, stb. de érzi, hogy akkor most már nincs egyedül. :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt! Naná, hogy lesz mindenféle tali! Boni a sisakot megnézem, elképzelhetö, hogy van, de azért nem merek rá még megesküdni.
Julcsi lesz Tolnán is tali, majd kitaláljuk, hogy mikor lesz mindenkinek jó. Föleg a Cseresznye (esetünkben tulajdonnév, ha már rá is tekintettel kell lennünk) részvételi arányát kéne bebiztosítani. Remélem a nap göz erövel süt, víz volt elég, jó nagyok lesznek, most már csak a színre és az ízre kell gyúrni. Persze lehet, hogy a szomszéd eleve ad a cseresznye ízének egy kis rumot, biztosra menve, nem Sziszka? :)

Mi apró léptekben haladunk. Tegnap elkísértük a páromat autót szerelni és egész jól bírtuk testületileg olyan 7-8 órát. A gyerekek görkoriztak, Dönci Regövel segített a csavarhúzók adagolásánál, én kiporszívóztam a kocsit és lemostam az ablakait.

Elötte való nap megint a barátnöméknél voltunk, náluk föztem két családra, plusz az ö tesójára (utóbbi mindig jön, ha én is vagyok, mert szereti a föztömet gondolom). A barátnöm férje is nagyon szereti, ha a konyhában tüsténkedek, csak azt nem értem, hogy miért nem áll a sarkára és neveli meg az asszonyt. A férj szenved a kosztol, a rendetlenségtöl, a pénzkidobástól és a szar kajáktól, de nem mer nagyon kiállni a véleménye mellett, mert szegény pára kicsit butácska és nyelvi szempontból sem tudja rendesen megfogalmazni a gondolatait, nem ö hordja a nadrágot otthon, ki van az asszony és annak nagyvonalú szüleinek anyagilag teljesen szolgáltatva, tehát kuss a neve. Ha hazaér a müszakból, nekiáll elpakolni, a konyhát használhatóvá tenni, stb. Ketten mondjuk hamarabb végzünk, de ez akkor se állapot. S még nekem tartottak a minap elöadást, hogy a párom nem becsül engem ill. a munkámat, mert sose dícsér és semmi elismerést nem kapok töle, sose teljesíti a vágyaim (utóbbiak nem szaporodnak évek óta és nem is nagyok), de könyörgöm, talán nem lenne rossz egy kis önkritikát gyakorolniuk elöször a saját portájuk elött, mert a barátnöm a buta férjét úgy lekezeli, hogy az már nekem is fáj, ö meg kapálózik és próbál mindenkinek a kedvére tenni. Hiába az ö anyagi biztonságuk, semmit nem ér: a barátnöm lusta és sokat költ meggondolatlanul, a férje meg buta és soakt költ, a kettö együtt fatális a jövöre nézve. Nálunk azért egy kicsit más a leányzó fekvése, mi becsüljük egymást és egymás bogarait, nem tiporjuk egymást sárba és egy madzagot húzunk, nem mindenki a madzag két végét, mint ök.
Hosszas vitát folytattunk arról is, hogy helyes volt-e a mi döntésünk, amikor kivettük a gyerekeket szerdán véglegesen az oviból. Szerintük nagyon nagy hibát követtünk el, mert a gyerekeknek kell a társaság és a nevelöi munka. Mire mi próbáltuk nekik elmagyarázni, hogy mi volt ennek a döntésnek az elözménye. Én lennék az utolsó, aki kivenné a gyerekeit, ha jól éreznék ott magukat, de hetek óta ment a huza-vona, hogy nem akarnak oviba menni, nem érzik ott jól magukat és meg kell, hogy mondjam, én se élveztem éppen az ottani hangulatot. A barátnöm szerint nem kell adni a gyerekek véleményére, oviba menni kell és kész. Hát én ezt nem így látom. Az ovi nem kötelezö, ha megtehetem, hogy otthon maradok a gyerekekkel és még élvezem is a társaságukat, akkor minek menjenek egy közösségbe, ahol nem érzik jól magukat. Annyira azért csak érdemes adni a gyerek benyomásaira és nem pedig szönyeg alá seperni és azt mondani, hogy csak szeszélyesek és kész. Eddig mindig volt alapja az ellenkezésüknek, sok ovit ki is próbáltunk és csak a mi kis megszüntetett ovinkban volt meg az a légkör, amit a gyerekek önfeledten élveztek, ott teljesen kivirultak, míg az összes többiben, mint a kis katonák parancsot teljesítve elmentek, de alig várták, hogy leszerelhessenek fél egykor. Szerintem a barátnöm (családneve Vak és szerintem kicsivel írva is vak, mint jelzö) nem igazán rendelkezik ösztönökkel, nem ügyel a gyerekei viselkedésére és az ok-okozati összefüggésekre. Szerintem nem véletlen, hogy a fia bö 6 évesen is bekakilt, hogy kezelhetetlen és még sorolhatnám, a lánya olyan hisztérikusan és gyorsan beszél, hogy alig érteni a szavait, mert sose érezhetik úgy, hogy figyelnek rájuk a szüleik: meghallják, meghallgatják és megértik öket. Mindegyik a maga módján próbálja a problémáira felhívni a figyelmüket, de hiába. Én minden nap elgondolkozom a gyerekeim reakcióin, hogy mit mondanak és hogy mi történik velül, próbálom analizálni a helyzeteket, az összefüggéseket felismerni és a saját reakcióm helyességét ellenörizni. Igyekszem aránylag kevés hibával dolgozni, mert nem venném a lelkemre, ha a gyerekeim úgy éreznék, sose hallgattuk és értettük meg öket, ha felnöttként a fejünkhöz vágnának dolgokat, amiket egyszerü lett volna akkor és ott kivédeni, amikor éppen történésük volt. Az oviból való kivétel se máról holnapra történt, hanem egy hosszabb folyamat eredményeképpen. Ök voltak a döntés meghozói, öket kérdeztem meg több nap egymás után, hogy egészen biztosan nem akarnak oda többet menni se ma, se honap, se soha többet, nehogy az legyen, hogy alig vettem ki öket, hiányzik nekik valami vagy valaki. Reakció mindkettönél egymástól függetlenül: nem kell többet az az ovi. Nagyon szuperül elvannak és voltak is mindig együtt, ez most sincsen másképpen. Remélem így is marad. Ha majd elköltözünk, akkor az ovi témát is újra fel lehet venni a napirendre, talán máshol több szerencsénk lesz és találunk egy olyan embert, mint pl. a mi Adrink, akinek akkora szíve van és annyi szeretetet tud adni, hogy a fél világ belefér. Sokat gondolok rád Adri, már csak az iskola miatt is. Jól esett, hogy a gyerekorvos a hibát nem Eniben keresve, mondván terápia kell neki meg pszichológus az iskolai teljesítménye javítása érdekében, hanem azt mondta, hogy egy másik iskolai közeg, ahol emberek és nem nagyratörö, öntelt hólyagok adják ki a társaságot. A barátnöm férje szerint minket az iskolában eleve elutasítanak, mert a hírünk megelöz minket: sok gyerek kis helyen, a szülök szabadúszók és nincs saját lakásuk/házuk, viszont nem alkalmazkodnak a társadalmi konvenciókhoz és Eninek ezért vannak gondjai, ezért kéne iskolát váltanunk. Na de kérdeztem én, a másik iskolában nem elöz meg minket a hírünk? Még oda se értünk és már mindenki tud mindenröl? Pláne hogy a fél világot ismerem, így a másik iskolában kikötötteket is... Erre nem tudott mit mondani.

Lassan befejezem, nagyon elkapott a harci ideg. A párom kímérli magát már megint, én meg elballagok a kis segítségeimmel fözni. Aztán ebéd után rokonlátogatás, vár a majomház! :)

Jobbulást a kis betegeknek!

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert Réka béka bármikor visszarendelhet a szobájába...
Remélem, nektek jobb napjaitok voltak, mint nekünk. Rékának 39,5 és 40 fokos lázai vannak. Tegnap is és ma is volt egy-egy óra, amikor láztalan volt. Ilyenkor sikongat, szaladgál, nevet, játszik.... aztán hírtelen jön a 40 fok, félre beszél, bágyadt, nyöszörög, kapkodja a levegőt.... Nagyon ijesztő a gyors változás... Én egészségügyis vagyok, de ilyenkor annyira felülkerekedik az agyamon az anya.... Nem enged el maga mellől. Még jó, hogy már nem kiságyban alszik. mert így legalább mellé tudok feküdni (lakáson belül sehova máshova (pl. mi ágyunk) nem hajlandó lefeküdni, csak a saját helyére.... ).
Ma volt nálunk a gyerekorvos.... valami vírus... így nem kap semmit... Jó lenne, ha már csökkenne a dolog, mert ha a mai éjszakánk is olyan lesz, mint az előző, akkor biztos holnapra felfordulok... Második éjszakája nem alszom. Az elsőt legalább Réka végig aludta....

Megyek, mert hív a Manócskám!

Mindenkinek szép estét!

Dorka
dorkak

Te Dorka ez nem a 3napos láz lesz akkor? Az pl. herpesvirus, magas láz, amúgy semmi, a végén a kiütések. Még szerencse, hogy ezt az életben csak egyszer kell végigcsinálni...
Kitartás és jobbulást!

Puszi: Barbi
Vendég

S még valami: a nyakán hátul oldalt ha vannak megnagyobbodott nyirokcsomók, akkor feltehetöleg tényleg 3napos láz, ha semmi felsölégúti baja amúgy nincsen.
Vendég

Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak végig csavarogtuk az ünnepeket.
Most értünk haza Pécsről, szuper volt, teszek is fel egy kis videót, ha feltöltöttük. GYÖNYÖRŰ LETT!!!! Komolyan mondom, pedig mi gyakran járunk Pécsre, de központot szuperül megcsinálták, aki teheti, menjen el az idén!

Dorka, remélem tényleg csak a 3 napos láz, én még sosem jártam ilyen cipőben szerencsére, de elég ijesztő, ahogy leírod....

Zsófi, igen, Verocs féle bicajt rendeltük meg, kedden postázzák, remélem bejön majd neki. Itt Pécsen most rengeget kisgyerek hajtott hasonlót (zömében tényleg fémet) és látszott, hogy imádják....
Jól vagy?

Barbi, ti már Mo.-n??? Tudod már mikor jártok felénk?

Megyek, hulla fáradt vagyok, és állítólag nagy vihar jön, még be kell szednem a ruhákat....van ahova már odaért?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Halihó!

Megjöttünk a csodálatos napsütéses meleg Taszári időből!!!
Húúú nagyon jól éreztük magunkat, ettünk, pihentünk, pénzt költöttünk :D
Apájától kaptam egy tuti kismamafarmer shortot a kínaiból, meg szandit nyárra a kényelmes sétákhoz :D
Áronnak turiztam egy csomó pólót, nadrágot nyárra.

Nálunk most nagy sláger lett az aszfaltkréta, a szomszéd csúnya falát szépen összerajzoltuk amit évek óta kérünk hogy fessen le. De csak a házát bírja rendezgetni a tárolóét nem ,hát így járt.

Mi a biciklit kihagyjuk idén pont azért amit Boni írt szerintem augusztus elég késő, inkább megkapja jövő névnapjára húsvétra és inkább favonat szettet fog kapni meg egy nagyobb méretű kismotort.

Babamozgás : én Áront is már 16hetesen éreztem és hiszitek vagy se amióta a héten megmozdult a kisbéka azóta annyira mocorog és annyira erősen hogy már apa is érezte ahogy nyomakodik.Június elejére be is jelentkezünk 4D-re.

Tali pesten mikor lesz???????????? ahova Barbiék is jönnek?????
Remélem marad a szép idő , mert olyan esőbe jöttünk haza hogy csak na. :(

Dorkak Anna P..... 2000ért elég sok sztem!

na most gyorsba ennyi megyek pancsi és fekvés jó hosszú volt az út M7 tele dúgóval!

Jóéjt

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Minden Ritának, Ritusnak nagyon nagyon Boldog névnapot kívánunk!!!

Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=A_mpNtAy6cg

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

Remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvége

mi vasárnap CSömöri napokon voltunk Halász Judit koncert volt találkoztunk Mazskáékkal is :))) utána mi elmentünk Gödöllőre piknikeztünk, kifáradtunk teljesen barátokkal és gyerekekkel..tegnap pedig a Vajdahunyad várnál voltunk és az állatkertben. jó odakozmáltam :)

jövő héten már Forma 1 van így előgyereknapoztunk.. :lol: boldog névnapot utólag is

babamozgást kis lepkepillangók repdesését pociban én először február 29.én éreztem, apósom temetésének napján. a 16.héten .utána rendszeresen..

Barbi
és a környéken egyébként nincs is más ovi? mondjuk itt 5 éves kortól kötelező vinni a gyereket oviban.. addig simán ellehet otthon. nővérem kisebbik fia elég későn kezdte viszont már akkor lekörözte a többi gyereket tudásban.. tesómnak köszönhetően.. még most is ha nincs ovi vagy szünet van akkor is naponta van közös foglalkozásuk, amit Max játéknak fog fel , ő igényli... :lol: nálatok meg egy egész kis hadsereg van egymás szórakoztatására.. sajnálom őket, főleg ha egyébként szerettek az eredeti oviba járni... hogy ilyen car az új hely ahol még a z udvart se használhatták :twisted:
Zsigi buksijának átmérője 47,5 ha esetleg leledzik valahol egy...
párod jól van? tényleg mikor jöttök?

a hétre megint szar időt mond..mikor jöttök haza Barbi?

Mecsi örülök,hogy jól éreztétek magatokat!

Dorkák Zsiginek a 3 naposnál volt ilyen magas láza illetve egyszer amikor oltás után előjött neki a torokgyulladás... :roll:
Vendég

Boni ahogy az esö jön, úgy mi is. Pakolok majd gumicsónakot és mentömellényt, utóbbit majd a kocsiban az ülés alatt tároljuk, hogy ha baj van, mint a repülönél autómatikusan elökerüljön... :)
Ma indulunk, csütörtökön vihar az elörejelzés szerint, itt már holnap, tehát ne csütörtökön akarjunk randizni, vagy nálunk fedél alatt... :)
Iminél megvolt az ürgeöntés, de ez egy betonkapus darab volt, mert a beöntés - amit már Imi kért - sem hozott eredményt elsö körben. Csórikám nyomta, nyomta és nem jött. Elküldtem játszani, aztán egy fél óra után volt csak helyzet, azóta megint pangás.
Én az elsö napsugarakat náthával köszöntöttem, de jó!
Szombaton autószerelés volt a téma, vasárnap állatkert. Dönci teljesen beleszerelmesedett a sok mozgó plüssállatba, a szamarat mindenképpen meg akarta etetni, következésképpen a szamár merö jóindulatból megropogtatta a kis ujjacskáit, de hösiesen viselte és ahogy megvígasztalódott, megint rohant vissza a bozontos szamárhoz. Nem nagyon lehetett elvonszolni se az állatsimogatóból, a sok kis bárány és a kis gidák teljesen boldoggá tették. Tegnap biciklijavítás volt a menü, közepes sikerrel. Sajnos a biciklik mind - hiába márkás - silány minöségüek, ha tényleg használja öket az ember gyereke. Kezdve a kerekekkel, amik itt befoltozva, összerakás közben más helyen újra kiszakadnak. Ha az ember új belsöt akar, de jobb minöséget, a fél bicikli árát ki is fizetheti és az eredmény még így is kétséges. Egy kínai belsö, ami gyárilag is benne van, olyan 3 Euro, egy Dunlop olyan 7 alsó hangon, a kabát a másik 10-12 kerekenként... Nem egy nagy boldogság ezzel bíbelödni. A babakocsimon is kettétört egy nagyon hosszú csavar, mely az ülöfelületet tartja. A párom improvizált valamit, de nem vagyok a hosszútávú sikerröl meggyözödve, mert az ö csavarja több cm-rel rövidebb. :(
A csavar anno Münchenben tört ketté a járdán. Rövid keresés után találtam egy darab kábelt és azóta azzal kötözve müködött. Ilyesmit mindig kell a pelenkázótáskában tartani, nemde? :)
Boni ovi itt nem kötelezö az utolsó évben sem, utánajártam. Volt egy törvénytervezet évekkel ezelött, melyet több évig tárgyaltak a honatyák, de végülis nem lett belöle semmi. Az egésznek az volt a lényege, hogy az utólsó év legyen kötelezö az iskolára való felkészítés miatt, no meg a sok bevándorló hiányzó nyelvtudása végett. Minket viszont nem köt semmi.
Vasárnap az állatkert után még elmentünk a nagy játszótérre, ahol 3 emeletnyi magas csúszda van. Amíg a párom a 4 gyerekkel rótta a köröket (megjegyzem, hogy Dönci villámgyorsan felmászik bárhová), addig a padon pihengetve leül mellém két török menyecske talpig nikab-ba burkolva. A pocakom láttám beszélgetésbe elegyedtünk. Mindketten gyengén tudtak csak németül, de valahogy sikerült a lényeget elmagyarázni. Az egyiknek 3 gyereke van, két lány és egy fiú, 31 éves és szerinte nem szabad neki több gyereket szülni, mert túl idös már hozzá. Mondjuk nem néztem volna arc után 31-nek... Inkább egy tizessel többnek. A másik hasonlóan. Szóval amikor feltették a kérdést, hogy én biztos nem vagyok német, mert ennyi gyerekem van és ha már nem az vagyok, akkor beszélnek-e a gyerekeim németül, kicsit megszeppentem, mert ez tényleg olyan gáz, ha valaki itt nö fel, itt jár iskolába és képtelen a helyi szokásokkal és a helyi nyelvvel dülöre jutni. Talán lenne teteje az iskola elötti utolsó év nyelvtanulásra fordításának törvényi szinten.
Még az állatkert témához jut eszembe: a gondozó felírta Dönci esetét a szamárral, ha késöbb gond lenne belöle. Emiatt szóba is elegyedtünk, beszélgetötársam egy nagyon kedves copfos fiatalember volt. Beszélgettünk az állattartásról. Elmondta, hogy pl. a lefejt tejet (több, mint 100 liter naponta) kiöntik, mert nincs megfelelö fejöállomásuk és a higiéniai elöírásoknak nem tudnak emiatt eleget tenni. A tojást a vaddisznók eszik meg, mert a fészekhelyek tele vannak élösködökkel. A gidákat és a bárányokat már születésük elött eladják, annyi az érdeklödö, míg a borjak a tenyésztöszövetségnél landolnak és azok osztják el öket a tenyésztöknél. Hát érdekes volt a beszélgetés.

Most mennem kell, nyúznak minden irányból.

Puszi: én
Vendég

Sziasztok,

gyorsan írok, mert Rékának lassan leesik a pizsi és pancsizni megyünk... Reggel volt láza, meg most du. De most rendesen (39,8) Remélem, hogy ez tényleg a három napos láz, mert lassan lejár a három nap :lol:
Attól féltem, hogy nehogy tüdőgyulladása legyen, mert láztalan időszakban is nagyon szaporán vette a levegőt... De nem az. Szerencsére...

Sziszka,
megnéztem a videót. Málna nagyon élvezte a szökőkutat :lol: Úgy látom ez kis játék teljes ruhacserét igényelt! :lol:

Mecsi,
ha olcsóbban látsz Anna P... könyvet szólsz, mert mi akciósan vettük ennél olcsóbban karácsony előtt, amúgy mindenhol 2500ft-ért láttam. Egy-két rész még hiányzik.

Szép estét, és Barbi nektek szerencsés utazást, megérkezést!!!!

Dorka
dorkak

Dorka jobbulást nektek! Fog gyanus nem lehet , a 3napos láznál azért a 3dik nap már múlnia kéne és napközben se 39fokos a láz :? :?:

Barbi jó utat majd nektek, hozzatok esőcuccot tényleg mert ma is baromi nagy zuhéj volt!!!!

Ma levágtam géppel Áronördög haját! Iszonyat büszke vagyok rá mert egy hang nélkül türte , persze közbe kisvakondot nézett , de ettől függetlenül hogy nem is látta még a hajvágót tényleg jól bírta.
HÁt ilyen pasis lett bár ez most vizes fotó :
Kép

Ritusnak utólagosan is nagyon Boldog Névnapocskát!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi,
fognak nagyon magas lenne ez a láz... de tényleg nincs több ötletem. Ma "csak" reggel és du. 1/4 6 kor volt láza. Akkor kapott kúpot. Remélem, kitart reggelig a dolog és végre alszik szegénykém.... Kezd egy kicsit kiakasztó lenni.. a tehetetlenséggel nem tudok mit kezdeni.. lázas, hát csillapítom, de az okát nem tudom megszüntetni... szombat du. óta tart és nem csökken, bár az igaz, hogy ma nem volt folyamatosan lázas. De, ha lázas, akkor nagyon..
Áron nagyon aranyos a fotón!!

Jó éjszakát!

Dorka
dorkak

Sziasztok! Ritusnak boldogat!!! Hogy vagytok?

Eni sajnos beteg lett, vasárnap kihányta az ebédet, tegnap meg a vacsorát, plusz hőemelkedése volt, és nyugtalanul aludt. Gyógyszert nem kapott, csak diéta... De remélem hamar túl lesz rajta.

Remélem most már nem jön más, és a talin ott tudunk majd lenni... Bocsi de másra nincs erőm reagálni... De Málnus és a szökőkút, nagyon tetszett :lol:

yuyu79

Sziasztok

Julcsi jobbulást Eninek,

Dorkák Rékának is!

mi Mazskával egy hét vége felőli állatkertezést beszéltünk meg ha az égiek is azt szeretnék..így akár városligeti piknikkel is egybe lehetne kötni! remélem olvassátok csajok ..olyan kevesen vagyunk..

Snicky ha olvasod küldjél privit neked mikor lenen alkalmas junius 2ig a látogatásunk..

Barbi remélem jó utatok lesz!

Szisz

:lol: valami édes cukorfalat Málnus.. ZSiga "visz"mániás állandóan köveket akar dobálni és mondja hogy visz bum bumm zabálni eső után napi 3szor öltöztetem át mert állandóan pocsolyázik... :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: