A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Szia!

Ptszani!
Üdv. köztünk! Újabb sorstárs!:D

Azt csináld,amit a Dévai mond!!!!!! Komolyan!!!! Tudjon mindenről amit szedsz vagy szedtél!!! Hidd el nagyon fontos, hogy a valós dolgokról tájékoztasd Őt! Hidd el, ha kell a metformin, akkor ő mondani fogja! Szóval ha mellette döntöttél, mármint a Dévai Intézet mellett, akkor hallgass a dokira! Tudja mit csinál!
Sokkal hamarabb tud célt elérni, ha mindent tud!

Remélem hamarosan neked is szoríthatunk majd!

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Kislibus átkeresztelt "kisbagoly" névre. Ezen még gondolkozom... szerintem nem is rossz ötlet. :-)

Én is azt gondolom, hogy célszerű azt tenni, amit Dévisz mond, hiszen mindkettőtök érdeke. Ha nem értetek egyet, ehhez mindkettőtöknek joga van. Létezik olyan intézet ma Magyarországon, ahol támogatják a Metformin szedését a meddőségi kezeléssel párhuzamosan.

Őszintén szólva méhfájósan érzem magam, de annyira nem vészes. És ez már a beültetés utáni 13. nap.
kisgaby

Sziasztok!

Alapvetően egyetértek veletek, ezért is dillemázom rajta sokat.

Kisgaby, mikor kell etsztelned? Vérvétel lesz vagy csak otthoni teszt?
ptzsani

Dévisz utasításai alapján a beültetést követő 20-21. napon tesztelés, utána UH-n ellenőriz és vérvétellel alátámasztja a diagnózist.
Ehhez képest..... én azt hiszem holnap reggel tesztelni fogok. Az már a 14. nap lesz. :? (még a talpam is ökölben, annyira reménykedem)
kisgaby

Kisgaby!
Megpróbálhatod, de ha a beülti után kaptál 3-szor fél ampula Ovetrille-t, még jó pár napig adhat pozitív eredményt, ha nem akkor oké.
zsuzska69

Kriszto: nyugodj meg, a ß-hCG szintjét gyors növekedés és a nagyon lassú csökkenés jellemzi. Bizonyos szint felett "hivatalosan" terhességről beszélünk, de ez a szint néhány héttel a műtét után még könnyedén reprodukálható. Mivel nálad az ET óta már nagyon sok idő eltelt, a méhen kívülinek már csak elméleti esélye van. Az esetek kb. 98 %-ában a méhen kívüli terhesség a petevezetőben, vagy a petefészekben történő megtapadást jelenti és ezeket nálad már nyugodtan ki lehet zárni. Egy hét múlva a ß-hCG szintje már kisebb lesz, ebben biztos vagyok.

Mi holnap megyünk Déviszhez. Elvileg beállításra, gyakorlatilag viszont a polip lesz a fő téma. Ha ott van, akkor lombik helyett műtét lesz, viszont segítségül hívtuk Murphy-t. A legrosszabból kiindulva, a polipra készülve lezsíroztuk a továbbiakat, már hétfőn konzultáció lesz a műtétet illetően. Na ez az a helyzet, amikor holnap már csak pozitív meglepetés érhet minket. :lol:

KKata: egy eret eltalálni nem nehéz, de szerencsére túl fogod élni. :D Ilyenkor erősen szorítani kell egy-két percig, de nem azért, mert elvérzel, hanem hogy ne legyen egy 5 cm-es átmérőjű, "esztétikus" lila folt egy-két hétig. Erre a másik oldalon is ugyanakkora az esély, ezért a továbbiakban is nyugodtan szúrj ide is meg oda is.

Kisgaby (Kisbagoly :D ): ha 3 Ovitrelle-t kaptál, akkor még ne tesztelj! Amúgy max. 5-6 nap alatt kimegy belőled, de a legtöbbször már 3 nap után sem kimutatható (ezért is kell 3 naponként ismételni). Ha valaki türelmetlen, csináljon egy tesztet a beültetés napján. Ilyenkor általában 4-5 nappal vagyunk a másfél-két ampulla Ovitrelle beadása után és terhességről értelemszerűen még szó sem lehet. Ha ilyenkor a teszt negatív, akkor a későbbiekben is biztosak lehetünk abban, hogy a jóval kisebb adag (fél ampulla) nem befolyásolja az eredményt.
Én egyébként sem vagyok a korai tesztelés híve, szerintem várj még 3-4 napot.

Ptzsani: ez a metformin állandó téma Dévisznél. Van olyan is, aki emiatt képes volt összeveszni vele, de tudni kell, hogy Dévisz nem hisz benne. Volt már itt jó pár pco-s páciense, akinél a gyógyszer nélkül minden tökéletesen sikerült és akár első alkalommal is összejött a babó, ami nem túl gyakori. Itt a gyógyszer nem igazán segít, inkább a pszichikai hadviselésben van szerepe. (Persze nem mindegy, hogy mennyire rossz az az eredmény, ami miatt felírták.) A program előtt rá kell kérdezni és ha nem támogatja, akkor maximum saját felelősségre lehet alkalmazni, de nem biztos, hogy érdemes szembemenni az ő több évtizedes tapasztalatával.
szimba

Szimba!

Kösziiiii!!! Bízom benne, hogy így van ahogy írtad.

Holnapra ++++++++++++++++++++++, semmi többet nem is írok, bízzunk Murphyben!!! :D
Aztán írjatok mi volt!!!!

kriszto

kriszto82

Sziasztok!

Nem tudna nekem valaki tanácsot adni abban, hogy jövőhéten megyek a Dévai intézetbe konzultációra - még nem jártam ott, csak telefonon beszéltem a doktor úrral - hogy miért mennyit kell fizetni. Azt tudom, hogy a konzultációért kell, viszont magáért a "lombik-beavatkozásért" nem kell fizetni. Azt olvastam a fórumon, hogy a vérvételért, és az UH-ért is fizetni kell, ez igaz-e, ha igen, akkor mennyibe kerül pl. egy UH? Az is érdekelne, ha elkezdjük a programot, akkor milyen időközönként kell menni? A konzultáción kiderül hogy mikorra kapunk időpontot a lombikra? Kb. az mennyi idő, sokat kell várni, mert olvastam hogy valakinek fél év múlva adtak időpontot. Nekem minden eredményem jó, viszont a férjem spermaszáma nagyon kevés.
Köszönöm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.09.27 17:08-kor.

Csuti
Kép
csuti83

Megfogadtam a tanácsotokat és inkább várok pár napot, semmint hamis reményeket keltsek magunkban.

Szimba családnak sok-sok drukk, az induláshoz!

Csuti83: Dévisznél a konzultáció fizetős a lombik program beindulásáig. Szólni fog, ha megkezdtétek. A stimuláció alatt történő UH-kért nem kell fizetned, egészen a program befejezéséig.
Ha jól emlékszem van közöttünk olyan fórumozó, aki szintén több km-re lakik az Intézettől.
kisgaby

Sziasztok,

Szimbáék!!! Nagyon-nagyon szorítok értetek!!! :wink:

Zsuzska, gyere majd mesélj, hány szivecskéd van? Remélem mind az 5 meglett!

Melcsi, nálad mi újság volt?

Kisgaby, szerintem is jól döntöttél, így még akár téves eredményt kaptál volna.

Micike, emerenc, Loreena, és a többiek bújatok elő! :lol:
kkata23

Sziasztok,

Jó pár napja nem jártam itt, és megint vannak új topikolok :)
Üdv az Újaknak!

Kigaby,
a "kisbagoly" nevet én is kiszúrtam még mosolyogtam is , hogy Libus szeretne egy újabb "madárkát" :))
Én tapasztalatból javaslom , hogy ne tesztelj korábban !
Azt persze senki nem tudja megmondani, hogy az Ovi miatt vagy elindult babuci miatt volt pozitív tesztem, de mégegyszer ilyen hibát nem követnék el, mert annál rosszabb pár nap után egy negatív teszt felett keseregni.
Csuti83,
Nem tudom , hogy van-e saát nőgyógyászod ott ahol élsz?
Esetleg megbeszélheted a Főorvos Úrral, hogy elvégzel minden vizsgálatot ott helyben és akkor nem kell utaznod sokszor.
A konzultációért fizetni kell, de csak az első lombikig kell fizetni a vérvételért, utána az ingyen van.
Azt írod , hogy csak a pároddal van gond. Erről van már andrólógus által kiadott szakvélemény? Amíg nincs addig nem kezdhetsz ,sőt a szakvélemény mondja ki azt is, hogy lombik vagy inszemináció. A lombik Oep által finanszírozott míg az inszemináció fizetős.
Viszont , ha megvan minden lelet , igazolás és minden érték megfelelő akkor kezdhetsz is. Nincs várólista.
Kkata,
örülök, hogy végre kezdhettél! Egy kis kék folt már nem számít a sok hónap kihagyás után :)
Nagyon várom ám a jó híreket!
Zsuzska,
neked is drukkolok nagyon , hogy most minnél több kis embriót kaphass majd vissza!!
Jelentkezz mi volt ma, ha tudsz!
Szimbáék,
éljen Murphy!! Jelentkezzetek !!!!!
Kriszto,
remélem jövőhéten kiderül, hogy minden rendben! Most már tényleg megérdemelnéd , hogy másfajta izgalmakat kelljen átélned ,olyanokat ami örömet okoz!!! Így is lesz !!
Renna,
sok boldogságot a házasságban!! Remélem kiteljesedik hamarosan egy babával az életetek! És jelentkezz , hogy mi van Veled! Írjál, hogy mlyen tapasztalataid vannak/lesznek a BMC-ben esetleg még újat is hallunk !
Sajó,
örülök, hogy mostmár jobban vagy! Ez az év úgy néz ki mindenkinek tele van megpróbáltatással , de nem számít legyőzünk mindent és mi győzünk! Te már Jucus mellett amúgy is nyertesnek érezheted magad , nagyon aggódott érted!!!
Loreena,
mi újs ? Ugye pihensz is a munka mellett??

Én hétfőn megyek vérvételre a TSH miatt , aztán , ha jó lesz az érték hívom Apánkat. Vajon mikorra kapok időpontot , mit gondoltok , milyen a forgalom nála?????????
miciona

Sziasztok!

Kisgaby és Miciona:
Köszönöm a tájékoztatást nektek.
Van itt nőgyógyászom persze. Voltunk már 2-szer inszemen, de sikertelen volt, és a doki sem volt a legjobb. Erről is van papírunk. Na meg persze hormonvizsgálat és andrológusi szakvéleményünk is van (+ még amit a Dévai intézet kér, vagyis amit a neten láttam, azokat OEP által elvégeztettem, az eredmények jók voltak). Ezért döntöttünk úgy, hogy megyünk messzebbre, mert hallottuk, hogy ebben az intézetben "odafigyelnek" az emberre.
Ha az andrológus véleménye a lombik, akkor nem kell mennünk inszemre úgye? Mert elképesztő milyen rég óta járunk ide-oda (fölöslegesen), és mennyi pénzünkbe kerül!!!!!!!!!!!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy jól értelmezem, ahányszor megyek konzultációra, annyiszor kell x-összeget fizetnem?
A doktor úr rendes?

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok!

csuti, a dévai laphoz annyi kiegészítés, hogy nincs fenn a Hepatitis C és egy belgyógyászati eredmény, ami csak annyi, hogy műthető vagy. Ezt a háziorvos is kiállíthatja.
Én is teljesen felkészülve mentem, és ezeket még utólag be kellett adni. Asszem az adrológus vizsgálati eredmény nem lehet 6 hónapnál régebbi.
Én sem ovuláció indukción, se inszemen nem voltam. A nőgyógyászom küldött áprilisban és már egy hete csináljuk a lombik programot. Úgyhogy, ha megvannak az eredmények és megfelelőek, azonnal kezdhetsz.
Ha jól láttam a többiek nem írták, de ha elkezdtétek, akkor hétfő-szerda-péntek reggel meg kell jelenni fél 8-kor két héten keresztül. ezt kalkuláljátok bele.
Velem eddig mindig nagyon rendes volt, picit ijesztgetős, meg az a rengeteg papír, amit alá kell írni, az sok. de érthető.
A lombik kezdéséig kell fizetni a konzultációért, én esetemben ez egy alkalom volt.
Itt tényleg mindenki kedves, az összes nővér, biológus, orvos.
momelcsi

akkor a mai nap.....
nagyon sok tüsző, a bal oldalit tudtam számolni, 8db méretet diktált, a jobba tipp a 10db.
Gyógyszert nem szedem, injekciók csökkentve, nehogy még több induljon be. De mi lesz akkor az érésben lévőkkel?
Meg szigorúan hús, fél kiló. Nehezen bírom, vegetáriánus szeretnék lenni.
Zsuzska, remélem minden jól ment ma, nagyon drukkoltam. (mindhármotoknak). Jó érzés volt és bátorítást ad a többieknek, mikor a reggeli UH után mindannyian boldogan jöttetek ki, hogy megvannak a tüszők.
Kata, nálatok mi volt? elég gyorsan távoztatok, még a papírod is ott maradt.
momelcsi

Sziasztok!
Bár 7 szívecske volt a tenyeremben, ebből 5 éretlen, vagy hibás szerkezetű volt.Viszont kettőt sikerült megszúrni és ma beszéltünk Kálmánnal és mindkettő megtermékenyült...Hétfőig remélem mindkettő tovább osztódik és akkor legalább párban kapnám vissza őket...
Kata jó volt látni, mennek a drukkok!!!
zsuzska69

Szimba!
Mesélj! Mikor voltatok ott? Este?
Mi 4 körül mentünk el...
zsuzska69

Zsuzska ügyesek vagytok! :) Nagyon jó, hogy kettőnek sikerült megtermékenyülnie!Drukkolok nagyon!!!
momelcsi,kitartás a húsevéshez, én is úgy voltam vele, vegetáriánus leszek...de még kell legalább 9 hónap, hogy az lehess:)
Érdekes de tudnak fejlödni a már érettek is, drukkok mennek Neked is!

Szurkolok Nektek nagyon lányok, fiúk!
Szimbáék, bejött a Murfhy? +++++++++++
emerenc

tudósok jövendölése szerint hamarosan 100 százalékos hatékonyságot érhetnek el az IVF technológiában (IVF: in vitro fertilisation – testen kívüli megtermékenyítés). A tudósok úgy vélik, a fejlődés enyhítheti azokra a 30-40 év közötti párokra gyakorolt nyomást, akik eddig halogatták a gyermekvállalást a karrierjük miatt. 35 év felett ugyanis már nagyon kicsi az esélye (a jelentés szerint mindössze 10 százalék), hogy valaki természetes úton megfoganjon, a modern termékenységi technikákkal viszont már most is 50 százalékra nőtt ez az esély a legegészségesebb pároknál.

A kutatók beszámolója szerint – amelyet a Reproductive BioMedicine Online-on közöltek – az állatkísérletekben már 100 százalékos hatékonysággal használják az IVF technológiát, s mint írják, hamarosan az embereknél is elérhetik ezt a hatékonyságot. A kutatók azt írják: a természetes emberi reprodukció meglehetősen eredménytelen és kevésbé hatékony eljárás, ám tíz éven belül a 40 éves életkor felé közelítő pároknak gyakorlatilag bármikor lehet gyerekük, amikor csak akarják, mesterséges eljárással.

Gabor Vajta, a jelentés egyik ausztráliai szerzője rámutatott: a mesterséges megtermékenyítéssel „előállított” embriótermelés a szarvasmarháknál százszor hatékonyabb volt, mint a „borjúteremtés” természetes eszközei. Vajta szerint semmi oka, hogy az emberi reprodukcióban ne érhetnének el hasonlóm eredményeket.

(timesonline.co.uk)

Ezt a cikket ma olvastam!
Jó lenne ,ha igyekeznének a kutatásokkal!!!!

Momelcsi,
ennyi tüszőnél nagyon nagy a túlstimu lehetősége, valahogy mégis gyűrd le azokat a husikat! Az érésben lévők közül az a lényeg , hogy minnél több használható is legyen.
Mit kapsz most és mennyit?

Zsuzska,
akkor holnap reggelre nagy drukk, hogy mindketten kibírják és hárman gyertek haza Dévaitól.

Kata??????
Szimbáék????

Emerenc :)
hogy vagy?
miciona

Kedves Momelcsi!

Köszi a tájékoztatást, én is viszek minden papíromat, ami pedig hiányzik majd pótolom. De ha erre kerül a sor, akkor külön nem kell konzultációra menni úgye? Mármint ha pótolni kell valamit, csak elég ha beadom.

Szép napot!!!

Csuti
Kép
csuti83

Purgeont kapok, először 0,75 péntek óta csak 0,5. Merional-ból először 1et, péntek óta 1/4-et csak. Csütörtökig volt closyt, már az sincs. Előfordult valakivel olyan, hogy szuri után zsibbadt? a lábujjam, fülem és a jobb csukló-könyök volt. aztán edzettem és elmúlt. meg mintha bedugulna a fülem szuri után. Ezek mellékhatások, vagy csak beképzelem?:)

Csuti, a maradékot már be tudod később is adni. Lesz egy csoportos IVF tájékoztató, meg már az első beállításon is odaadhatod. Csak menjetek el ezeket megcsináltatni (HEPA C) mert nekem is majd két hét volt.
momelcsi

Sziasztok!

Végre sikerült egy kicsit visszaolvasnom. Nagyon drukkolok mindenkiért!
Most személyesen nem reagálnék, mert elég gyenge vagyok. A kórházi ágyon fekve, már fenegyereknek éreztem magam, de hazatérve fejest ugrottam a munkába és ez, be kell valljam, megerőltető. Kicsit kóválygok még.
A MÁV kórházban feküdtem. Tudjátok ott is végeznek IVF eljárást, sőt genetikai UH is van. Egyik reggel ultrahangra várva, (nekem a hasnyálmirigyemet UHuzták) végig néztem amint a párok sorra jönnek ki a genetikai UH-ról és ismeretlenül is ott bőgtem Velük, amikor hozták az UH felvételeket és látszott, hogy minden rendben. Közben az járt a fejemben, mi most aztán fényévekre kerültünk ettől a fázistól. Többször röntgeneztek, meg CTztek, ezért pár ciklust ki kell hagynunk a biztonság kedvéért.
Nagyon jó itthon lenni, bár a MÁV kórházról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Az orvosi gárda felkészültsége, a nővérek készségessége, a tisztaság, a műszerezettség fantasztikus!!! Mintha nem Magyarországon lettem volna! No és a hangulat, mindenki mosolyog, a dokik poénkodnak. Hihetetlen! Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem.
Itthon folytatnom kell a diétát, semmi zsiradék. 12 kg-ot leadtam, tiszta haszon, most vigyázok vissza ne szedjem!

Örülök, hogy ismét köztetek lehetek! Sokat gondoltam Rátok a kórházi ágyon fekve, talán azért is, mert Jucus folyamatosan tájékoztatott a fórumon történtekről!

Mégegyszer nagyon sok drukk Mindenkinek!

Sajo
sajo

Sziasztok,

Zsuzska, ezek jó hírek!!! Szorítok, hogy hárman gyertek haza...

Melcsi, ja jól elszaladtunk, mert már nagyon késésben voltam, sokat kellett várnom a szurimra. Még szerencse, hogy a férjem vissza tudott menni a papírért. Egyébként velünk is minden rendben, 6-7 tüszőm érik petefészkenként, csökkentette nekem is az adagom 37,5 Gonalra és 1/4 Merionalra.

Sajó, de jó hallani rólad! Azért még pihenj!

Micike, de jó, már itt is a vérvétel!!! :wink: Szorítok nagyon, hogy hívhasd Apánkat! Képzeld velem megemeltette Apánk a Tyroxin adagom, bár 1,8 a TSH-m, azt mondta, hogy jobb lenne, ha kevesebb lenne, és ezzel az endodokim is egyetértett. Remélem ez lesz a siker titka... :lol:
Azt nem tudok mikorra kaphatsz időpontot, viszont reggel nagyon sokan vagyunk...

Szimbáék, ugye találkozunk jövő héten??? :wink:

Emerenc, te hogy vagy?

Hildácska, te is eltüntél! Jövő héten mész Apánkhoz, vagy csak utána?

Kriszto, nálad mi újság?

Loreena, előbújni!!! :wink:
kkata23

Sziasztok!

Örülök, hogy jöttem, mert jó olvasni, hogy éregetnek a tüszők!!! :D
Mindenkinek nagyon nagy drukk (Kata,Momelcsi) alig várom a fejleményeket!

Látom többen is lettünk, újaknak is mennek a drukkok!!! :D

Sajo! Tényleg pihenj még, ez azért nem játék ám!!!

Szimba! Veletek mi a helyzet?

Zsuzska! Két embrikéért szoritok nagyon!

Miciona! Várom a vérvétel eredményét! (Hát még te hogy várhatod!)

Kisgaby! Kitartást a várakozós reménykedős napokhoz!

Kép
kislibus

Zsuzska, na hány fős lesz a kiscsalád???

Melcsi, nálad mi újság volt? Mikor lesz a punkció?

Miciona, van már eredményed? Mikorra lesz meg?

Kisgaby, neked mikor jár le a határidő?

Rólunk annyit, hogy eléggé beindultak a petefészkeim, gondban is volt Apánk, hogy már szerdán legyen-e a leszívás... De végül kaptam egy repetát is az Uh-ból (ja van egy új srác Apánk mellett, rendes szimpatikus tanoncnak tűnik, de azért még elég "Kiscsíra", Apánk UH-ját jobban viselem...) és abban maradtunk, hogy megpróbáljuk kihúzni péntekig. Remélem jó döntés volt, mert féltem, hogy szerdára éretlenek lennének a petesejtek.

Kislibus, mindjárt elfogy a vonalzód... :wink:

Szimbáék, mi volt?????
kkata23

Nálunk se túl jó a helyzet. Sajnos iszonyat sok a tüsző, oldalanként 11-13db. Nem lesz visszaültetés, az már majd 100%.
De megpróbáljuk, hogy péntekig kibírja-e (injekció és minden nélkül), és ha tud leszedni, akkor fagyasztás lesz. Így a köv. stimu sokkal kisebb lesz. Hát nem voltam feldobva az ötlettől.
Mehettem megint progreszteron szintet nézetni, fél1-re értem be a munkahelyemre. Mert persze pont előttem elment műteni.
Jól döntöttem?
1. teljesen leáll
2. kis injekció, de akkor fennáll a túlstimu
3. semmi beavatkozás, és megnézzük, hogy maguktól fejlődnek-e

Nem erre számítottam.
momelcsi

Sziasztok!

Kkata! Szorítok, hogy péntekre szépen beérjenek, sok-sok egyforma golyócskát! De szerdán mész még uh-ra, igaz?

Momelcsi!
Te döntöttél, vagy sugallta, hogy szerinte mi a jó döntés? Szerdán neked is kell még menned azért uh-ra, ugye?
Szorítok, hogy szépen nőjenek maguktól, és hátha még azt mondja, hogy lesz beülti is. Még bízzunk benne! De ha nem, sincs veszve semmi, mert megmenti ami menthető, biztosan! Szóval ne szomorkodj! Mi minden ultrahang után más miatt voltunk kétségbeesve, és mégis el tudtunk jutni a transzferig. Szóval addig a pillanatig semmi sem biztos! Szóval fel a fejjel és előre!!!!!

kriszto

kriszto82

Melcsi, ne légy elkeseredve, még semmi nincs veszve!!! Sajnos az első stimu mindig csak tapogatózás... Nálam pl az első stimu tök jól sikerült, de most nem olyan ütemben nőnek, mint a múltkor. Bonyolult szerkezetek vagyunk mi nők...

Kriszto, köszi a szorítást, rám fér most minden drukk, izgulok, hogy eljussunk péntekig. De szerdán még mindenképp mennem kell. Veled mi újság, magadról nem írtál!
kkata23

Sajó, annyira örülök, hogy jelentkeztél. Már nagyon vártam hogy jobban legyél és végre Jucus mellett lehess otthon. Azért próbálj sokat pihenni, nehogy baj legyen. Nagyon szorítok, hogy ez a sok megpróbáltatás a következő kezelésnél legalább egy nagyon szép kisbabával záruljon le. Már nagyon megérdemelnétek.

Kkata, remélem hogy a tüszőcskéid hallgatnak arra, amit Apánkkal megbeszéltetek és péntekre szépen megnőnek és pénteken egy nagyon jól sikerült leszívásról fogsz beszámolni nekünk.

Szimba, veletek mi van? Remélem minden jól alakult nálatok is. :D

Zsuzska, neked is megy a drukk és a sok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kislibus, te hogy viseled az "utolsó napokat"?

Rólam csak annyit, hogy ma voltam Apánknál. Úgy volt, hogy csak pénteken megyek, de mivel a hétvégén volt egy kis barnázásom, ezért felhívtam és be is hívott. Azt mondta, nem lát semmi olyant, amiért aggódni kellene. De nem tudta mit csináljon velem így azt mondta szedjek utrogestánt. De hülye voltam mert mondtam neki, hogy nem kell felírnia, mert van otthon. De így nem tudom melyikre gondolt. Azt mondta szájon át vegyem be, de én eddig hüvelykapszulát használtam. Most akkor azt vegyem be?! Mikor hazaértem akkor kezdtem el gondolkozni. Valaki szedett már szájon át hüvelykapszulát? Vagy mi szokott a gyakorlat lenni? Ha holnap felhívom tudni fogja ki vagyok és tud majd segíteni? Egyébként csütörtökön leszek 12. hetes. A két szikhólyagot már nem látta, így nem is tudja miért volt... Így még mindig nem merek örülni és elhinni, hogy terhes vagyok...
hildácska

Igen, megyek még szerdán UH-ra, megnézzük, hogy csinál-e valamit a szervezetem adagolt hormonok nélkül. Remélem kibírom addig. Nem vagyok valami fitt, fájnak is szinte folyamatosan már a petefészkeim. Húst nyomom ezerrel, sporttal leálltam.
Hát szerinte ez a legjobb döntés, de rámbízza. Háromszor kezdett neki a felsorolásnak, és mindig talált más, jobb alternatívát. Közben folyamatosan az újfiúnak magyarázott.
Hát a transzfernek nincs szinte esélye, azt meg is mondta. mert egyből hiperstimu lenne a kb. 25 tüszőm miatt.
Ha már annyit nyerek vele, hogy legközelebb nem kell ennyi hormon, már jó vagyok. Próbálom a kis eredményeket is értékelni. Nekem eddig nem mondott semmi negatívat az UH-n, csak most....
Majd meglátjuk, hogy megérjük-e a pénteket, és lesz-e punkció. Ha igen, akkor remélem Katával együtt bandázunk egész nap:)
A szőke hosszú hajú lány (Anita talán), neki szerdán lesz már.(Katának info)
momelcsi

Hildácska, tuti emlékszik rád holnap is, csak két dolgot mondj, hogy 12.hetes és barnázás. Én is visszahívtam ma, hogy sportoljak-e tovább és egyből emlékezett. és kérdezte, hogy levették-e a véremet.
Szerintem hívd fel, én nem bizti, hogy bevenném a hüvelytablettát szájon át, ha nincs a használatiában feltüntetve. Bár pont ma hallottam, hogy valamilyen golyócskákat lehet mind a két féle képpen alkalmazni....
A 12. héthez meg külön gratulálok, jó hallani pozitív eredményekről:)
momelcsi

Momelcsi,
Múlt héten egy ismerősöm volt hasonló helyzetben Dévainál. Fel is hívott , hogy én mit tennék. Igaz nála a leszívás után jött a kérdés, hogy mi legyen : visszakap egyet többi lefagyi, vagy mind fagyi , én az előbbire szavaztam és szerintem jól , mert a rengeteg tüszőből csak egy érte meg nála a visszaültetést azt nem is lehetett volna lefagyasztani.
Szerintem én a második lehetőséget választanám, mert úgyis mész 2 naponta uh-ra , ha nagy baj lenne bármikor le lehet állni.
Báűr , ha ő a harmadikat ajánlja akkor az is jobb , mint leállni.

Kkata,
nagyon jól haladnak a tüszőcskéid, szerintem ez most jól fog alakulni :)))

Hildácska,
na aggódj!! Biztos nem engedett volna úgy el Apánk, ha gond lenne! Lehet , hogy kezdetben volt egy másik is, de azzal az eggyel tutira semmi gond sincs!!!
miciona

Momelcsi, remélem Katával együtt mindkettőtöknek eredményes lesz a péntek. Ha most nem is kapod vissza, legközelebb már elegendő lesz a kevesebb tüsző is. Jaj, annyira jó lenne, ha végre akadna "követőm" és végre itt mindenkinek sikerülne az a baba. Olyan jó lenne... Mindenkinek nagyon drukkolok és nagyon szorítok.
Köszönöm szépen, hogy elmondtad, hogy rád is emlékezett, így kicsit bátrabban fogom holnap felhívni.
hildácska

Sziasztok!

Itt vagyok én is! :D Olvaslak Benneteket és drukkolok ezerrel!
Velem semmi különös, járok akupunktúrára heti 3x. Végülis nem a kinaihoz mentem hanem akihez jártam régebben is Doktornőhöz. Hiába a megszokás rabja vagyok, meg már Őt ismerem és megbízom benne. :wink:

Hildácska, külön gratula a 12. héthez! Ez az, amikor már a várandós anyuka kicsit fellélegezhet, a nehezén túl vagy. De persze, már életünk végéig "halálra" izgulhatjuk magunkat a "fránya rossz kölykünkért". :D De erre vagyunk kitalálva. :lol:

micióna: Jó, hogy írtad, hogy milyen jó eredményeket képesek már produkálni az állatoknál. Szüleimnek van egy lány komondorra és nem sikerül neki sem a teherbe esés, az állatorvos mondta, hogy mesterséges megtermékenyítéssel már 100%os eredményt eltudnak érni. De apukám mondta elöször az unoka, aztán a kutyakölyök. :lol:
Mostmár Te is kezdesz......

momelcsi, úgy látszik az sem jó ha túl sok petéje van az ember lányának....de rendben lesz minden, ezek a döntések nagyon nehezek, még éjszaka is ezen rágodik az ember, hogy jól döntöttem, mi lett volna ha? Akárhogy is döntesz, úgya jó, következő hónapban, alkalommal neki futsz újra, tapasztaltabban, mást nem tudunk tenni... :wink: Kitartást! és drukkolok nagyon!
emerenc

Hildácska, én tudom, hogy az utrot lehet alul-felül alkalmazni, de a biztonság kedvéért hívd fel Apánkat, az a biztos.

Melcsi, nálam is egy fél pillanatig megemlítette, hogy max nem engedi visszaültetni a kicsikéimet, de én erre egyelőre még csak nem is gondolok... :wink: Nyilván ha tényleg úgy látja, akkor rendben, de azért ha más nem egyet mindenképp visszakérek. Persze alapból ha van annyi, akkor hármat szeretnék.

Micike, köszi a szurkolást. Most valamiért nekem is olyan jó érzéseim vannak, minden úgy alakul, ahogy szeretném, remélem a befejezés is szép lesz... De még ennyire előre azért nem gondolkodom. TSH??? Magadról nem írtál!

Zsuzska??? Hogy vagy???
kkata23

Sajó, nagyon örülök, hogy jobban vagy! Úgy megörültem Neked, mint egy rég nem látott barátnak! :D Pihengessél sokat!
Aztán belevágtok a nagy Futamban és ott lesz az élet értelme!

Zsuzska, ????
Szimba, nagyon várom, várjuk a hírt Rólatok! Nagyon szorítok!

Kkata: ++++++++++++ óriási drukk!

Libuska....mindjárt itt van a Nagy Nap! :D Jaj de izgi!

Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön szíve vágya! Kitartás!
emerenc

Momelcsi: nyilván nem túl szerencsés helyzet ez sem, de - ha ez megnyugtat - itt sokan szó nélkül cserélnénk veled. A sokból kevesebbet csinálni nagyságrendekkel egyszerűbb, mint a kevésvől akár csak egy picivel is többet. :( Jó döntést hoztatok, mert az injekciók felfüggesztésével a tüszők növekedés nem fog teljesen leállni és így a punkcióra nagyobb az esély, mintha kisebb adagban, továbbra is szuriznátok. Mivel nálatok bármikor lehet sok tüsző/pete és ez még amúgy is csak az első próbálkozás, mindennél fontosabb a hiperstimu elkerülése, mert annak súlyos következményei lehetnek. 25 jó tüszővel nem lehet úgy nekimenni a műtétnek, hogy közben azok már ne termeljenek túl sok ösztradiolt. Abban lehet reménykedni, hogy kb. a fele leáll, a többi viszont megy tovább a cél felé és ha a kb. 15 mm-es méretet elérik, akkor már lehetnek jó minőségűek anélkül, hogy az ösztradiol értéke elérné a 6000-et. (Ekkor már punkció sincs.) Az a legnagyobb baj, hogy az adatok ismerete nélkül itt mondhatunk bármit... A tegnapi ösztradiol-szintet (telefonon lekérhető a Nyírőből) és a vezető tüszők méreteit jó lenne tudni, mert akkor lehet, hogy teljesen mást mondanánk. :)

Hildácska: a hüvelykapszula elvileg (pontosabban a téjékoztató szerint) csak rendeltetésszerűen alkalmazható, az összetétele alapján viszont semmiben sem különbözik a két gyógyszer. Még a héj anyaga is ugyanaz, tehát elvileg semmi sem szól a szájon át történő alkalmazás ellen. Mivel az adagolás miatt úgy is telefonálnod kell, erre is nyugodtan rákérdezhetsz.

Rólunk: természetesen a polip ott volt, mást nem is vártunk. Az "előrefutásos" szervezkedés annyiban mindenképpen segített, hogy nem akadtunk ki a dolgon, teljesen jól fogadtuk. Szerencsére(?) a tüszőhelyzet amúgy sem lett volna ideális, mert 3-1 volt a felhozatal, tehát polip nélkül sem lett volna értelme belevágni. Dévisz panaszkodott, hogy mostanában a féloldalas verzió a divat, év elején meg a ciszta volt járványszerű. A humoránál volt, mert amikor mondtam neki, hogy legközelebb szóljon, ha mindenkinél, mindkét oldalon sok tüsző van, akkor azt válaszolta, hogy "rendben, majd felhívom". (Elképzeltem... :) )
Szóval belecsaptunk a lecsóba. Tegnap már megvolt a két konzultáció/vizsgálat, amelyek alapján készülünk a közös műtétre. Ma folyt. köv. (bár ma csak én leszek műsoron), pénteken vérvételek, stb. Ha minden jól alakul, Szimbáné megússza a kaparást, én meg egy méregdrága, mikrosebészeti módszerrel leszek szétszabdalva, jó eséllyel már a jövő héten.

Sajó: üdv. újra a fedélzeten! Örülök, hogy a körülmények jók voltak és az a -12 Kg sem egy hátrány. Azért csak óvatosan azzal a munkával, most még inkább sokat pihenj! 8)
szimba

Szimba, köszi a pontos felvilágosítást. A pénteki progreszteron jó volt 1600, a tegnapit nem tudom, de majd keresek telefonszámot és megkérdezem, ha jól értem 6000 alatt kell, hogy legyen a punkcióhoz. Tegnapi nap a 12. volt, így már elég sok féle méretű tüsző volt, 5-18-ig (15 felett kb. 4-5db lehet) bezárólag. Sajna UH-ról UH-ra egyre több.....
Van annak valami jele ha kipukkannak? ha egy kipukkan, akkor is oda az egész?
Nem tudom, hogy mik a hiperstimu jelei.... fájni fájdogál, de amúgy nagyjából jól vagyok.
köszi mindenkinek a bátorító szavakat, sajna elhittem, hogy minden rendben a ciklus alatt, ezért csüggesztett el a tegnapi nap.
momelcsi

Momelcsi: a progeszteron a 2. félidőben fog majd főszerepet játszani, tegnap még csak ösztradiolt néztek. A pénteki 1600 (a 9. napon) nem kevés, ráadásul gyorsan növekszik a szintje és 4000 felett már nem ültetnek vissza. Ezt valószínűleg túl fogod lépni, ezért nálad már a 6000-es érték "el nem érése" a cél, mert így még lehet punkció, meg egy csomó "babó" a fagyóban.
Mivel Te kevés hormonnal mész, ha egy kipukkan, az várhatóan egy láncreakciót fog elindítani, de ez nem egy-két óra alatt fog lezajlani. A fájdogálás teljesen normális, mert a petefészkeid mérete most jóval nagyobb, mint spontán ciklusban. A hiperstimu jeleit még hiába keresgéled, mert a tünetei jellemzően az érést gyorsító (Ovitrelle) szuri beadása után jelentkeznek, vagy még később, a beültetés környékén.
szimba

Sziasztok.Köszi az érdelklődést, tegnapra egyetlen emberke maradt beültetésre. Minderre 4,5 órár vártunk , ami nem volt felemelő...ráadásul ágy sem volt, arra a rozzant szék és ágy kereszteződésére fektettek a beültetés után, amiből 2 van a bejáratnál..rendkívül kényelmetlen volt,teljesen beleszorul az ember, oldalra sem lehet feküdni benne így nem tudtam benne lazítani ..
Addigra már ideges voltam rendesen...fűtés sem volt, pedig kint 10 fok körül járt..
Bocs, hogy így kitört a panaszáradat...
sok sikert mindenkinek!
zsuzska69

Szimba!
Jó hallani rólatok, de nem túl jó ami rátok vár. De bízzunk benne, hogy hamar túl lesztek rajta és újra rajthoz állhattok és gyorsan célba is értek. :D Ez most mennyi kényszer pihenőt jelent? Sok napos bentfekvéssel jár a műtét? És asszonykáddal mi lesz? Mármint vele mit tesznek?

Zsuzska!
Pihizz nagyokat! Most ez a legfontosabb! Szorítok, hogy Egyetlenke nagyon jó érezze magát az "új" helyen!!!!

Hildácska!
Pusszantás! Tessék elhinni, hogy hamarosan ANYUKA leszel! Amikor olvaslak mindig eszembe jut, hogy én láttam a babótokat, a kis maszatkát az uh képen, tudod, még a legelején :wink: Azóta már biztos szép nagy baba lehet!
:D

kriszto

kriszto82

megkérdeztem a nyírőben az eredményt, ott annyit mondtak, hogy 4300 feletti az érték. A felett nem mérnek. Beszéltek Dévaival is, Ő nem mondott egyebet. Majd holnap minden kiderül reggel UH-n.
momelcsi

Zsuzska, nagyon drukkolok! A hideg lehet, hogy még jól is jön, elképzelem ahogy egyetlenke-emberke próbál minnél inkább közelebb huzózkodni hozzád, hogy finom melegben legyen, aztán észrevétlen már bent is csücsül a helyén....a várakozás lesz a legnehezebb. pihengess, tévézgess szép romantikus filmeket, olvasgass amivel elterelheted a figyelmed.

Szimba, valahogy nem irigyellek most Benneteket.....de jól teszitek, hogy mind ketten túl tesztek ezeken a nem kívánatos dolgokon....mit kívánhatnék, mint kitartást, mielöbbi lábadozást,gyógyulást és egy szép folytatást két oldali sok tűszővel 6-6 az már jó lenne? Ha hív Dévisz a kétoldali járvány miatt, engem is hívjatok lécciiiii! :wink:
emerenc

Kkata! Drukkolok!!!

Zsuzska! Ott a babó a pociba mostmár, csak próbáld meg marasztalni! Romantikus filmek-mesék, pihenés, miegymás! Drukkolok!

Hildácska! Elhiheted, hogy terhes vagy nyugi! Egyébként vannak tüneteid, vagy ponnt nincsenek és emiatt aggódsz??? Én Uterogestant oral kapszula formájában szedtem, az 100 mg-os. Hogy a hüvely kapszulát be lehet-e szájon át szedni, azt nem tudom... Megmutatta Dévai a babát mikor voltál nem? Szivhangot hallgattatok?
Én jól birom, eddig is jól birtam, annyira jó babám van, nagyon hálás vagyok érte! Mozog eleget-engem megnyugtat, de sosem okoz fájdalmat! Jóslóim már vannak, de ez hozzá tartozik a végéhez.
Ma voltunk mi is, már puhul fel a méhszájam, meg a lepény is 3-as érettségű. Közel a szülés. :)
(Hozzáteszem amikor 12 hetes voltam, még én sem nyugodtam meg egészen! Akkor nyugodtam meg, mikor a 28 hetet betöltöttük.)

Momelcsi! Remélem sok fagyibaba lesz, hogy legközelebb ők is helyükre kerüljenek!

Szimba! Műtétekhez drukkok, hogy jól sikerüljenek! Gondolom mennyire nem hiányzott egyikőtöknek sem, de nagyon reménykedem, hogy ez az utolsó próbatétel, amin keresztül kell mennetek, és utána jön a babátok! Ezt kivánom! :)

Emerenc! Én is ahhoz az orvoshoz mentem volna, akinél már jártam! Jó gyakran mész! Mit mondott mikorra és milyen hatás várható???

Miciona! Mi a helyzet a TSH-val???

Loreena! Eltüntél, veled mi újság???

Kép
kislibus

Zsuzska,
sajnálom, hogy pont a transzfer körül ilyen kellemetlen körülmények voltak. Azért nem ezen fog múlni a siker!! Ne is foglalkozz vele ! Most azért otthon vagy ugye??

Emerenc,
az akupunktúráról ,ha lesz időd írhatnál bővebben. Talán mást is érdekel.

Libus,
Kívánopm, hogy Annácska újszülöttként is ilyen rendes kisbaba legyen! Te is mindig olyan kedves vagy és nyugodt természetű , ezt megérzik a babák is !

Szimba,
Eredményes közös műtétet kívánok Nektek! Gyors gyógyulást!
Hol csinálják azt a méreg drága műtétet? Kopa lesz az aki szétszabdal?

Kata,
mi történt ma???
akkor jó , ha Te is úgy érzed , hogy most minden jól alakul :))))

Momelcsi,
mit látott Apánk a mai uh-n?
Lesz leszívás? Drukkok mennek, hogy a leszíváshoz megfelelő legyen minden érték!!!

Rólam: TSH alsó határ alatt egy kicsivel. Azt mondta az endrodoki, hogy 0,2 alatt kéne csak csökkenteni az adagot, szóval az én 0, 236-om tökéletes. Apánkat is gyorsan hívtam juni 4.-ére kaptam időpontot. Pont akkor leszek a ciklus elején tehát addig át kell nézzem , hogy melyik leletem kell megújítani.
És akkor még júli elseje körül kezdhetnék. Remélem nem megy előbbszabira???????!!!!!
Nem tudjátok mikor kezdi a nyári szabit??
miciona

Sziasztok!

Dévai július 23-tól lesz szabin, és aug.20-a után kezd újból.
Július nagyon eleje még beleférhet miciona.
Sajnos nagyon magas volt az ösztradiol, így a punkciót sem csináljuk meg. Úgyhogy leálltunk. Gyorsan megműttetem magam én is, van egy pici miómám, és megvárom míg a nagyon nagy petefészkeim rendeződnek. Kb. két hónap. így sajna pont kicsúszunk az időből, csak szeptemberben kezdhetünk újra. Dévai javaslata: Lehel piacon szerezzek be magamnak új petefészkeket....
Sajna nem így megy, úgyhogy ebből kell összeszoznia valamit:)
Nagyon mini adagokat kaphatok csak következőre. Szerintetek ebben a két hónapban normál úton nem jöhet össze? hátha beindított valami normális működést, és magától is érhetnének.
momelcsi

Hahó,

Micikém, ez szuper hír!!!! De jó, de jó! A júniusi kezdés kizárt? Addig esetleg megcsináltathatnál vérvételt meg ilyenek! De jó lenne... :wink: Egyébként mintha azt rebesgették volna, hogy augusztusban lesz sszabi, de 20 utántól már lennének. De ezt tényleg csak hajnali pletyiként hallottam.

Melcsi, mesélj mi volt? Remélem azért a leszívásig eljuttok!

Zsuzska, pihengess és meglátod hozzád bújik Egyetlenke!

Emerenc, annyira édesen írtál a fázó kis embriócskáról, aki hupsz, egyszer csak beágyazódik... :lol: Akupunktúra engem is érdekel!

Kislibus, egyetértek én is, szerintem Annácska csakis ilyen jó kisbaba lehet, mint a pocidban.

Szimbáék, sajnálom, hogy mégis műtét.. de az jó, hogy együtt tudtok menni!!! :wink: Egy korházban lesztek? Neked végül nem a Kopa csinálja? Mi ez a méregdrága beavatkozás?

Én ma nagy szidást kaptam... :cry: A tüszőcskéim édes-drága tündérbogarak, szuper a méretük, meg a mennyiségük, de reggel nem ittam és ezért volt a leszúrás... Szóval lányok hajnalban tessék szépen iszogatni... Engem már azzal fenyegetett, hogy leállunk, de szerintem ezt még ő sem gondolta komolyan, mert tényleg jól állunk. Most már csak azért kell szurkolni, hogy péntekig ne durranjanak el...
kkata23

Melcsi, látom pont írtál. Nagyon sajnálom... :cry: Azért reménykedtem benne, hogy legalább a punkcióig eljutsz. Ezek szerint árválkodni fogok pénteken...
Arra szerintem mindig van esély, hogy spontán összejöjjön!!! Olyan lehetetlen helyzetekből is lettek már babák... akkor nektek miért ne jönne össze. Tessék szépen gyakorlatozni! :lol:
Most egyébként mi lesz veled? Kell valamit szedned, vagy tüszőrepesztőt kaptál? Vagy hogy fognak eltünni azok a tüszők?
Egyébként meg fogjátok fel úgy, hogy lesz egy szuper nyaratok, és aztán kipihenten jön a babuka!
kkata23

Sajnálom én is, hogy nem tudok pénteken punkciózni. De az értékek... Azért neked nagyon drukkolok két napig, hogy mind megmadjanak. Mártának is megvoltak, pedig őt is fenyegette ez a veszély. Pihenjél, amennyit csak tudsz.
Én is itthon heverészek, szerintem a héten már nem megyek.
Semmiféle gyógyszert, injekciót nem kaptam, magától fog rendeződni. Na ettől én is félek egy kicsit.
Nem lepedődtem meg az diagnózison, miután tegnap kiokosítottatok az ösztradiol szintekről és meg is kérdeztem az eredményt. Még nevettünk is UH közben.
Dr. Tóth Pétert ajánlotta a SOTE II-n. van esetleg valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? jó lenne minél előbb túllenni rajta. Aztán vissza Dévaihoz, felkészülés a következőre.
Kata amint tudsz, írj majd, hogy ment pénteken, drukkolok ezerrel.
Valaki írna arról pár szót, hogy melyik lelet mennyi ideig érvényes Dévainál?
momelcsi

Miciona! Örülök, hogy a TSH rendben!!! Én is kérdezem hogy a júniusi kezdés kizárt??? Ha addig beszereznéd az eredményeket...
Tudod, én meg ponnt azon agyalok, hogy vajon elég jó anyuka leszek-e egy ilyen tündér babához! Mindenesetre nagyon-nagyon fogok igyekezni!

Kkata! Bizony inni kell, azt mndenkinek mondja! Örülök, hogy a tüszőcskéid ilyen ügyik, drukkok mennek péntekre!!! :D

Melcsi! sajnálom, hogy le kellett állni, hát ezek szerint az se jó, ha valakinek ennyire beindulnak a petefészkei! Neogy vegyél másik petefészkeket, hidd el Dévai össze fogja ebből hozni!!! Legközelebb tudjátok mire készüljetek!
Normál úton bármikor, bárkinek össze jöhet, mindd halottunk már nagyon csodás eseteket! Csak szeretgetni kell egymást sokat! :D

Kép
kislibus

Jaj, már megint.... :?

Laptető :arrow: Kkata, Zsuzska
kislibus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: