A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Andi!

Nem sajnos, nekemlegalább is mind most, mind a császárnál az első 6 hétben fürcsitilalom van/volt.
Ez nem a csaszi miatt, hanem azért, hogy nehogy egy fölszálló fertőzés legyen valami miatt (ugyanezen oknál fogva szextilalom is van.

Edit!

Köszi, megpróbálom. Hát én így még nem jártam, hogy ennyi gondom legyen a kakival, a nagyobb pelus mindig megoldotta, de már így is mini van, nem newborn.

Orsoly!

Már amikor még megvolt a köldökcsonk, akkor sem tetszett, mert picit szaga volt, aminek nem szabadna lennie. Amikor végre lejött, akkor meg a köldök közepe váladékozott, gennyes jellegű maradt. Egyébként utánaolvasva azt találtam, hogy egy picit normál esetben is váladékozhat, vérezhet még a csonk leesése után is, az nem gond. Nekünk is csak a gennyszerűség nem tetszett. Így meg a sebész egy egyszerű mozdulattal lekezelte, egy hét múlva kontrollra kell menni, de már mától fürödhet rendesen (a köldökét is érheti víz), ill. részünkről semmi egyéb kezelést nem igényel.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Én is olvasó üzemmódban vagyok, a babonám asszem most már a szülésig kitart, majd ha a babó egészségesen a világra jön, én is megnyugszom... Normális ez?
Utólag is gratulálok minden már világra jött babának és a mamáiknak, a sorstársaimnak pedig kitartást, türelmet és könnyű szülést kivánok! Holnap melegfront, kiváncsi vagyok a hatására, mi ugyanis holnapra vagyunk kiirva...:-)
Ha megszültem, remélem, találkozunk itt, próbálok majd aktivabb netéletet élni,mint eddig.
Zsuzsa, neked is megy a drukk!

Persela
39+6

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Szulestortenet:

Eloszor is, mikor eloszor mentunk az orvoshoz 6 hetes terhesen UH-ra az orvos megallapitotta, hogy szeptember 24-en fogok a papirforma szerint szulni. Ekkor a konyhaban levo asztali naptarba jo nagy betukkel beirtam es egy nagy mosolygos arcot rajzoltam hozza. J
Most valamelyik nap nezegettem a naptarat es lattam meg benne, hogy beirtam meg akkor, hogy szules es tenyleg azon a napon szuletett Zoltan. J

Tehat 2004. szeptember 24-en reggel 4-kor arra ebredtem, hogy gorcsol a hasam. Nem ilyedtem meg, mert elozo nap is igy gorcsolt egy oran keresztul 10 percenken, de aztan elmult.
5-kor meg nem mult el, igy elkezdtem nezni az orat. 10 percenkent jottek, nem volt veszes, nem fajt annyira. Papa is felebredt es O megerezte, hogy nem fog elmulni.
Mondta, hogy zuhanyozzunk le, igy lezuhanyoztunk, tettunk-vettunk, reggeliztunk, majd reggeli alatt valtott 5-6 percesekre.
Akkor mar papa nagyon turelmetlen volt, menni akart nagyon. Meg en gyorsan osszepakoltam a lakasban, elpakoltam a reggeli utan, majd feloltoztem es elindultunk. 1,5 ora mulva verekedtuk at magunkat a dugon a korhazba. Vegig 5-6 percesek volta a fajasok. Meg ekkor sem volt veseszes, de egyre erosebbek voltak. Mikor beerkeztunk pont addigra szult meg egy masik kismama, Ot mar vittek a szuleszetre, igy egyedul voltunk az egesz szuloszoban. Nos megerkezeskor volt CTG teljesen normalis volt. Majd a vizsgalat, ahol megallapitotta az ugyeletes orvos, hogy bo 2 ujjnyira van nyitva es ebbol ma mar baba lesz.
Az orvosomat nem hivtam fel, mert tudtam, hogy szabadnapos, ugy voltam vele, hogy majd szolnak neki, ha kell, mondtam is a szulesznonek, hogy majd akkor szoljanak neki, ha kell ne rangassak be. Majd a kozos vajudoban ultunk 10 percet, mikor jott a szuleszno, hogy szoltak az orvosnak, mert tovabbkepzesen van es azt nem szereti, igy azonnal jon. Addig megkapom a beontest. Hat mondanom sem kell, hogy meg vege sem volt a beontesnek, mar ott is volt az orvos.
Nos a beontes nem volt olyan veszes, mint amennyire feltem tole. Hat jol megerositette a fajasokat. Majd utana CTG, minden ok volt. Jott a vizsgalat megint, mar harom ujjnyi volt. Akkor az orvosom elkezdte sorolni, hogy mit lehetne tenni, miket valaszthatok, a beavatkozasok kozul. En mondtam neki, hogy nem erdekel, hogy miket lehet valasztani, csinalja azt amivel a legyorsabban megszuletik a baba. Ekkor mar nagyon eros fajasok voltak, de szerencsere meg mindig 5-6 percenkent jottek, igy kozte erot tudtam gyujteni. J
Igy jott a burokrepesztes, jott is a magzatviz rendesen, de az orvos mondta, hogy ideje volt mar mert zold a magzatviz.
Ekkor jottek a 3-4 perces fajasok. Bementunk a szuloszobaba, felultem az agyra, mert nekem az volt a legjobb. 30 perc mulva megvizsgalt az agyon es akkor marat bo 3 ujjnyi. Ekkor mondta, hogy uljek labdara, mert az segit. Nagy nehezen lemasztam a labdara, de egyetlen porcikam sem kivanta, igy ultem rajta 1 orat, de az sem segitett. Ekkor mar percenkent jottek a fajasok es iszonyatosan erosek voltak. Minden 5. fajas kozben epet hanytam. Szegeny papa teljesen kivolt. Jobban mint en. J
Ezek utan kerdeztem az orvost, hogy meg mennyi ideig fog ez tartani?
Erre mondja, hogy 30 perctol akar 4 ora is lehet.
Hat en mondtam, hogy nem birom szeretnek erzestelenitest.
Szoltak szegeny aneszteziologusnak, aki 15 perc alatt jott is, de nekem az oraknak tunt. Le kellett volna fekudnom, de nem tudtam, mert kozben a vesem is begorcsolt a bal oldalon, igy mar mozdulni sem tudtam.
Az agy szelen ultem, mondtak, hogy akkor majd ugy bekotik.
Nos ez volt a legrosszabb. Egy oran keresztul nem tudta szegeny bekotni, mert elore kellett gornyednem, ami nem nagyon ment a hasamtol, mozdulatlanul kellett elernyedve ulni ugy hogy percenkent irdatlan fajdalmaim voltak.
Szegeny segede az anesztesnek mondta, hogy ha lehet nem mozduljak, mert akkor mindent elorol kell kezdeni, erre en meg mondtam neki, hogy akkor jo erosen fogjon le, mert ezt nem lehet kibirni mozdulatlanul. Ekkor mar a fel korhaz azon drukkolt, hogy sikeruljon es mindenki rajtam nevetett, hogy lefogast kerek. J
Szegeny papa meg kivolt, mert O csak azt latta, hogy egy hatalmas zold tuvel bokodik a hatam egy oran keresztul, amibol en semmit sem ereztem, de ezt szegeny akkor meg nem tudta.
Szoval mire sikerult bekotnie addigra mar jottek a tolofajasok. Nos akkor gyorsan fekves valahogy, mert a vesem meg mindig gorcsolt, valoszinu attol, hogy a baba nyomta, vagy valami, az epidural szep lassan csillapitotta.
Ekkor az orvosom kerdezte, hogy gatvedelem vagy sem?
En meg kerdezetm mennyi ido meg gatvedelemmel es anelkul?
Mondta, hogy vedelemmel 1,5-2 ora anelkul par nyomas, mert jol nyomok es vege.
En mondtam, hogy kaszaboljon ossze nem erdekel, csak legyen mar vege.
Szegeny papa akkor is teljesen kivolt, mert csak annyit latott, hogy jott egy tolas, az orvos elokapott egy nagy tut puff nyomasnal belemszurta es letette. Kovetkezo nyomas, hatalmas ollo, kezevel felre a gyerek fej, majd nyisz es dobta is felre.
Hat teljesen kivolt. En meg nem ertettem miert, csak kesobb mondta el.
Szoval nyomtam egy parat es megerkezett 16:10-kor Zoltan. 16:13-kor vagta el a papa a koldokzsinort.
Szegeny baba szaja tiszta zold volt a magzatviz miatt, meg zold buborekokat fujdogalt orran szajan.
Jol volt teljesen, csak elvittek leszivni a zold vizet meg megtisztitani a szajat.
Addig az orvos gyorsan osszestoppolt.
Nagyon rendesen, mert egyaltalan nem fajt a seb sem akkor sem utana. Ugy ultem mint azelott, ugy mintha nem is lettem volna vagva.
Az orvos es a ket szuleszno vegig velunk volt, gondolom azert is, mert aznap csak mi szultunk. Az orvos kesobb csak miattunk jott be szabadnapjan, hogy megnezzen minket, hogy minden ok velunk.
Nagyon halasak vagyunk neki es koszonunk mindent nekik.
A szules 12 ora volt, de nekem csak 2 oranak tunt, mert sorra tortentek a dolgok es nem volt idonk az idovel foglalkozni. Igaz az a 2 ora pokoli volt az epidural miatt, hogy lazan kellett ulni az egyperces fajasok alatt egy oran keresztul.
A tobbi resze nem volt olyan veszes es annyira fajdalmas.

Nagyjabol ennyi.

Azota papa teljesen maskepp latja a noket, annyit mondott, hogy megerdemeljuk az anyaknapjat, es nem csodalkozik, hogy nincs apaknapja.

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok !

Először, akinek még nem gratuláltam, annak most bepótolom, már nem tudom követni az eseményeket Kép

Magi,
Nagyon szerencsés vagy, hogy ennyire jól bírtad a vágást és szerintem Te is iszonyú büszke vagy Magadra, hogy ezt az egészet ilyen strammul végig tudtad csinálni.

Nem mintha bárkit is érdekelne, mert itt szinte már mindenki babázik, de azért leírom mi újság velem, csak nehogy elfelejtsetek Kép

Kezdem a tegnapi napnál, délután mikor Hannát hoztam haza az ovcsiból megbotlottam és úgy megrándult az egész hasam, hogy abban a pillanatban azt hittem, ott fogok megszülni az ovi udvarán. Alig bírtam hazavánszorogni, itthon csak feküdni bírtam és megállás nélkül keményedtem. Szerencsére ma amúgy is kellett mennem kontrollra, reméltem, addig még egyben leszek. A vizsgálatnál doktorbácsi megnyugtatott, hogy minden rendben, zárt méhszáj, Marci feje fent.
Most volt az első CTG is, azalatt Babó megállás nélkül pörgött.
A lényeg, hogy doki szerint az elkövetkező 1 hétben még nem valószínű, hogy bármi történne.

Puszka,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,

jól emlékszem, hogy a nyákdugaszról azt írtátok "annak idején", hogy sárgás és "takonyszerű" Kép? Mert napok óta mitha ilyesmi jönne belőlem, de nagyon kis apró részletekben, naponta 1-2x veszem észre pisilés után. Szerintetek?

Volt olyan nektek, hogy a Baba nyomákolta lefelé a fejét, mintha a szülőcsatornába akarná minél jobban beilleszteni? Mert nálunk ez zajlik most már lassan egy hete, és nem mondhatnám, hogy igazán kellemes, de nem is rossz, bár néha olyan hirtelen csinálja, hogy felszisszenek tőle.
Mindenesetre mi arra jutottunk, hogy okos baba, ha így gyakorlatozik. Kép

Bori
37+5
lbori

Sziasztok,

Liv,

Hogy ne vesszen kárba a tejed a Keres-Kínál-> Anyatej rovatban találtam ezt, remélem még létezik a Misszió:

" Az Eszter-lánc Anyatej Misszió anyatej közvetítésével foglalkozik non-profit alapon, mielőtt kidobná valaki a tejet, hívjon föl, biztosan tudok valakit akinek nagyon kellene!

Az idegen anyatejet, különösen ha fagyasztott, javasolt hőkezelni (pasztörizálni), ekkor nem fog semmiféle fertőzést kapni a baba tőle.

Köszi,
Szini Emese
Eszter-lánc Anyatej Misszió
sziniemese@vnet.hu
0630/3436460"

Angéla
angéla

Sziasztok!

Bori: nem tudom, az a nyákdugasz-e, de ilyenem nekem is volt múlt héten napokig. Tisztasági betéten jól megklönböztethető volt a rendes folyástól.
A beilleszkedést lehet, hogy érzed, nekem is két hete lent van a feje, néha érzem, hogy még lejjebb nyomakodik, és időnként annyira megnyom egy ideget, hogy járni alig tudok... Először azt hittem, ezek már fájások, mert ilyenkor körben fáj hasam-derekam, mára már megtanultam ezt a jellegű fájdalmat, kíváncsi leszek, milyen lesz az igazi fájás.
Ma kéne szülnöm...:-)

Persela

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Én teljesen új vagyok itt a neten,csak tegnap regisztráltam magam.
Bocsánat, hogy ide "pofátlankodom",mert bár én is a sorstársatok vagyok,de már régebben szültem(januárban)a Kútvölgyiben.

Régóta olvaslak Titeket, de most jutottam el oda, hogy tényleg írok.
Mindenkinek nagyon gratulálok, aki babázik fantasztikus dolog.

Liv!
A Te írásod adta a végső elhatározást, hogy írnom kell.
A tejcidre lehet, hogy tudok megoldást. VAn egy hölgy, akit a volt védőnőmön keresztül ismertem meg, akinek lehet, hogy kéne a tejcid. Anno én is adtam neki,házhoz jött érte.
Ezt nagyrészt már tegnap este leírtam a Kútvölgyis topicban is, bocs, ha valaki már másodszor olvassa soraim,csak úgy látom, ide gyakrabban jössz, és szeretnék segíteni, mert tudom, hogy az anyatej mekkora kincs.
Üdvözlet mindenkinek, jó babázást, aki még előtte áll annak könnyű szülést:
Penguin
penguin

Sziasztok!

Pelenka: köszi mindenkinek a tanácsokat, próbálkozunk. Ma reggel sikerült "elkapni"KépKép a kakit a pelusba termelés után, úgyhogy nem kellett teljes ruhát váltani.Kép

Kata!

Hogy lehet olyat írni, hogy senkit sem érdekel, hogy mi van veletek? Ejnye-bejnye!KépKépKép
Én pl. határozottan hiányolom a pocisokat, mert tisztára úgy néz ki sokszor a topik, mintha október elejével lezárult volna az ősz...

Bori!

Igen, olyan.Kép

Magi!

Nagyon szépek vagytok!KépKép

Beszti (Vasalnom kéne, nem csinálná meg valaki helyettemKépKép???)

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
Igen, most itt a topikon úgy néz ki, hogy idén az ősz szeptemberre esett Kép
Vasalás-ügyben sorstársak vagyunk, nem hinném, hogy bárki is jelentkezne e nemes feladatra, úgyhogy: kész, rajt.....VASALÁS !!!

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Beszti, KataKép
Ha találtatok valakit a vasalásra, és nálatok már végzett, küldjétek át hozzámKép Kezd kupac formát ölteni a a halom, ami rám vár.
Beszti, én Libero minit használok, az hátul eléggé gumis. Kaksimaksi még nem folyt ki belőle, pedig Botond tud termelniKépKép

Na, ma éjszaka ízelítőt kaptunk abból, hogy egy 55 cm-es törpe hogyan fekteti kétvállra a két szülőjét. Boti az esti fürdés után kizárólag az apja mellkasán volt hajlandó aludni, majd fél 11-kor szopizott és onnantól fél háromig egyfolytában evett volna. Én meg néha adtam neki, néha hagytam bőgni. Végül fél háromkor akkorát hányt a ded, hogy öröm volt nézniKép (Lehányta apukája hátát fenékig, a saját hálózsákját hasközépig és a mi takarónkra is jutott egy almányi foltKépKép) Azt hiszem ő kissé mohó volt, mi kissé hülyék, hogy túletettük. Végül mindenki elaludt a kimerültségtől. Ő most is húzza a lóbőrt, én meg nem tudok ilyenkor szunyni.

LauKép
Kedden jöttünk haza, mert a péntek már bent töltött egész napnak számított amiatt, hogy Boti reggel 8 előtt született.
Mérlegelni hébe-hóba szoktam a gyerkőcöt, többnyire a lustaságom miatt. Meg azért, mert érzem, hogy olyan ő, mint egy kis szivacs. Ha rácsatlakozik a cicre, szív, mint az őrületKépKép Egyébként is olyan nehéz pelusokat produkál, hogy külön sérvkötő kell a kidobásukhoz.

A nálunk használt becenév a Puki. Bár jó lenne erről leszoknunk, mert ha ez marad rajta, az később neki ciki leszKépKép De előfordul még a Macskajancsi és a Vacakmarci is.

És íme Zorró, tegnap reggel a szopit követően a köntösömbenKép
Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
ZorróKépKépKép Na de tényleg, és hogy bűvöl a tekintetévelKép
Este mi is szopiztunk rendesen, biztos ez a 6. hetes nagy zaba-bummKépVagycsak szeret enni a kisasszonyKép

Nos megvan a pocifájás okozója,3 hétbe telt mire rájöttem (kikisérleteztem) Az Elevit, mióta nem szedem (2 napja) a kaki újra aranysárga, és maximum 10 perc nyöszi van fürdés utánKépPróbálkoztam a paradicsom, majd a tejes dolgok elhagyásával, de nem ezek okozták, lassan már semmit se ettemKép Végre megvan a bűnös.Kép
Semmi mást nem szedek, de gondoltam arra hogy kálciumot kellene.
Legszívesebben mindenkinek a kakis pelust mutogatnámKép Hülye vagyok mi?????
Ti szedtek valamit?

Noémi
fantikbaba

Én mostamKép Vasalás PfújjjjjKép

Ja és tényleg mosolygunkKépKép Megpróbálom elcsípni a digi géppel.
fantikbaba

Sziasztok!
Angéla, köszi az Anyatej Misszió címét, számát! Már írtam nekik, de az a mailcím rossz volt, úgyhogy most megpróbálok erre írni, remélem, ez valóban jó cím lesz!
Ma beszélek a gyerekorvossal is, holnap a védőnővel újra, hátha...
A Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtőjét elfelejthetem, mert nem tudom megoldani, hogy hetente 3x-4x Pestre szállítsam a tejet, sajnos.

Nálunk nem folyik ki a pelusból a kaki és a pisi, viszont Dávid gyakran pisil pont akkor, amikor cserélem a pelust, hiába vagyok elég gyors, és hiába fogom le már minden alkalommal a kakiját. A rugit most már időnként sikerül megmenteni, de a bodyt nem nagyon. A berendezés meg kit érdekel, azt le lehet mosni... Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Az Elevit okozhat hasfájást? Három napja Dávid sír esténként, vigasztalhatatlanul, amióta újra szedem az Elevitet. Lehet, hogy azért???

Kép

Kép
liv

NoémiKép
Miért ne mutogathatnád a kakis pelust? Csak ne lepődj meg, ha más nem fog neki annyira örülni, mint TeKépKép
Örülök, hogy megtaláltad a hasfájás okát. A kálcium miatt a tejtermékek nem lesznek jók?

MÁR MEGINT LEJÁRT A MOSÓGÉPEM!!!!!!KépKép Nem jön már az a vasalónő????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, Beszti,
Jelentem, én végeztem KépKépKép 1/2 11-ig vártam, hátha történik valami, ami megment ettől az undok feladattól, de nem történt semmi, úgyhogy kénytelen voltam magam nekiállniKép Most viszont annyira elfáradtam, hogy csak na ! Gondoljátok azt, hogy lélekben Veletek vagyok KépKépKép HAJRÁ !!!

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csirkesz!

Nem akarlak elkeseríteni, de a csodavasalóegyén hozzánk sem jutott el, akár csak Katáékhoz, így kénytelen voltam nekiállni. Közben Hanna baba is bejelentkezett, így még nem végeztem, bár azóta elaludt. Most megint ébredezést mutat, ha felébred, akkor megint hagyhatom egy darabig...
Ja, és NEKEM IS LEJÁRT MÁR MEGINT A MOSÓGÉPEMKépKépKép!!! Csak azt tudnám, mitől van mindig tele a szenyestartóKépKép, ha állandóan mosok...

Mosolygás: nekem Hanna tegnap álmában nevetett is.KépKépKép Annyira aranyos volt, épp a kezemben aludt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HaliKép

Tegnap írtam, de úgy látom eltűnt az éterbenKépKép
Ma voltam ctg-n, jó volt, szombaton kell újra menni, majd ha továbbra sincs esemény, kedden ctg, uh, meg vizsgálat. Ma nem néztek méhszájat. Dokibácsi megnyugtatott, hogy a vizesedés csak tovább fog rosszabbodni szülésig, majd utána 3 napig még rosszabb lesz, de mire hazajöhetünk megszűnikKépKép köszi. Már nem bírok ránézni a lábaimra. Gergővel nem volt ilyen kínom.
Szóval bíztatott, hogy mit izgulok... én időre szoktam szülni és élvezzem ki a hátra lévő időt, mert utána....KépKép

Kata
Engem is érdekel, hogy mi van a pocisokkalKép
Vigyázz magadra és kitartásKép

CsirkeszKép
Ismerős az apapocin alvó ded eseteKép Csak én mindig izgultam, hogy Gézáéról legurulKépKép Haspók Zorro nagyon édesKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Én is itt vagyok még egyben. Olvaslak mindig titeket, csak írni nem szoktam. Irigykedem a sok babázós anyukára, nekem még olyan sok van hátra Kép. Gondolom, a többi pocakos is úgy van vele, hogy azt várja, arról számolhasson be: végre megszülettünk Kép. Mindenesetre gyűjtöm a tapasztalatokat, amiket írtok a babákról az első időkben, majd én is biztos nagy hasznát veszem Kép.
Olyan jó, hogy tesztek fel képeket a babókról, minden baba olyan szép Kép! (én is úgy várom, hogy "dicsekedhessek" Kép)
Szóval a pocisoknak kitartást, már tényleg nem sok van, anyukáknak meg sok türelmet!

Orsiért meg külön izgulok, mert egyszerre vagyunk kiírva (bár ők eggyel többen vannak).

Timi

Kép
Kép
timóca

Nahát, örömmel látom, azért néhányan pocisan is követik a jó példát (MOST MAGAMRA GONDOLOKKép ), és csak előkerülnek Kép Véééééééééééééééégre !!!

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csirkesz Kép
Csak a Puki becenévről próbáltok majd leszokni? Hogy - amint írod - ne legyen majd neki ciki. A Macskajancsiról nem kéne? Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Judy, miért lesz rosszabb szülés után még 3 napig a vizesedés? Komolyan érdekel, mert nem tudom, és kíváncsi vagyok.
(Én a császár után vízhajtó infúziókat kaptam a vizesedés miatt.)
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

ma megvizsgált a dokibácsi, mert mondtam neki, hogy szerintem útnak indult a nyákdugó, és azt mondta, hogy bizony-bizony, ez az, sőt megrövidült a méhnyak és belülről ujjbegynyit nyílt a méhszáj, és az jó, de még nem kell kapkodni a kórházas csomag után. Hm... Majd meglátjuk. Hétvégén újabb klassz hidegfront jön Kép. Addigra betöltjük a 38. hetet is.
Amúgy miután megvizsgált, elmentem az állatkertbe egyedül bóklászni, olyan gyönyörű idő volt! Ha Babuc kijön, egy darabig úgysem mászkálhatok az állatkertbe Kép. Meg jólesett a sétálgatás is, persze jól elfáradtam. Mire hazaértem, barnás trutyi jött belőlem, de azt olvastam, hogy az csak a vizsgálat miatt van. (Ami egyébként egy kicsit kellemetlen volt.) Aztán meg nagyot aludtam, mert éjszaka az már úgyis necces, mert annyira fáj a csípőm, ahogy nyomja szét a medencémet az a kis tündérke, hogy másfél-két óránál többet nem bírok aludni, mert felébredek a fájdalomra. Kezd ez a része kicsit nyűgös lenni a babavárásnak, pedig nekem aztán végig semmi bajom nem volt, és a kilók is megálltak 6-nál (ami nagyon rendes tőlük). Szóval nem bánnám, ha kicsit hamarabb kijönne a kisasszony. Kép
Tényleg, Linato, nem dobnál egy táblázatot, hogy lássuk, hol tartunk?

Bori
lbori

LivKép
Lehet, hogy a Macskajancsiról is le kellene szoknunk. De ha ma nem mondtuk neki ezerszer mindegyiket, akkor egyszer sem. Hát így megy nálunk a leszokás.Kép

JudyKép
Örülök, hogy a babával minden rendben van, de ez a vizesedés bosszantó lehet. Engem már az zavart, hogy az ujjaim kissé hurkásodtak.

CsajokKép
Úgy érzem, hogy Boti ma úthengerrel ment végig rajtam. Tiszta hiszti a ded. Volt, hogy csak 20 grammot evett, volt, hogy 120-atKép
Próbáltam a friss levegőn altatni, de öt perc múlva már a gangon tombolt. Remélem lassan elfárad, mert még egy olyan éjszakát, mint a tegnapi, már nem bírnék ki.

Most is megy a sírás, így lelépek!
Mindenkinek, Babásoknak, Pocisoknak nyugis éjszakát kívánok!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

BoriKép
6 kg - az nem semmi!! Nagyon ügyi vagy. De el kell, hogy keserítselek, leányzód megszületése után sem biztos, hogy tudsz majd két-három óránál többet aludni egyhuzambanKép De azért az már mégiscsak más érzés lesz.
A barnás trutyi nekem az utolsó vizsgálatot követően már a szülésig jött. Állítólag csak két napig kellett volna jönnie, de négy lett belőle. Dokinénim azt mondta, hogy ilyenkor már azért vérzik az ember lánya a vizsgálatot követően, mert puhul a méhszáj.
Hát nálam onnantól úgy tűnik végig puhultKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv
nem tudom miért lesz rosszabb a vizesedés szülés után, de majd megkérdezem a dokibácsit, okéKép mondjuk szerintem ennél rosszabb már nehezen lehet, cipő, papucs alig jön rámKépKép De azt mondta, hogy őt "szakmailag" nem zavarjaKépKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bori,
nekem is meg van rövidülve a méhnyak, de pl. a méhszájam épp csak annyira nyílt ki így a kiírt napra, hogy azért ma erősen rosszul esett a doktor bácsi leskelődése magzatvíz ügyben. Viszont az is, ctg is, flow is rendben van, csak épp ki tudja, mikor szülünk - ma biztos nem. Egyébként azt is mondta a doki, hogy az elmúlt 1-2 év tapasztalata nála azt mutatja, hogy egyre több baba várja ki, sőt, túl a kiírt időpontot - neki most egy hét alatt 4 kismamájának is kellett volna szülnie - egyik sem szült még meg. Pedig anno én is reménykedtem az egy-két héttel előbb jövő babába, de hát nem... A 6 kilót nagyon irigylem tőled, én pont 10-zel többet híztam, bár állítólag nem látszik rajtam... Hmmmm... Barnás trutyi normális, nekem külön szólt az orvos, hogy számítsak rá - fura, január óta először láttam a betétemen vért. Csak az a gáz, ha friss, piros vért találsz - akkor usgyi orvos, kórház...
Csirkesz, majd ha meglesz a babám, akkor valószínüleg maximálisan együtt fogok érezni veled az át nem aludt éjszakák ügyében, de egyenlőre csak borzasztóan irigyellek, amiért te már babázhatsz - és ez áll az összes többi mamára is! :-))))

Jó éjt mindenkinek!

Persela

Kép
Kép
persela

Sziasztok,
en is jövök erösiteni a "meg kismamak" taborat. Sok jo dolgot olvasgatok itt mostanaban, de irni mar reg irtam, epp ezert, mert nekem is ugy tünik, hogy lezarult a topik szeptember vegevel. De majd csak eljön a mi idönk is.
En most epp ugy szenvedek, mint Magi tette azt anno, a fejem, mint egy lufi, az ujjaimat mar kb ket honapja nem erzem, es szombat ota szörnyü csunya a labam is, mar csak apa papucsaba ferek bele, hetfön voltma akupunkturan a korhazban, ahol szülni fogok es meg a szülesznö is megjegyezte, hogy nagyon csunya a labam. Tenyleg, mintha egy lufibol jönnenek ki az ujjaim, bokam az nincs, a vadlimbol egyböl jön a lufi. De majd csak elmulik ez is. Holnap megyek uh-ra meg ctg-re, kivancsi vagyok mit mond a dokker, mert mar a multkor adott beutalot szüleshez, ha esetleg beindulna a dolog. Mehszaj mar rövidebb, babo feje szorosan beekelödve a medencebe. Kivancsi vagyok, hogy ket het alatt mennyit valtozott a dolog, mert mar en is alig birom igy a veget. Jo lenne, ha lassan kijönne onnan babo. Mar nagyon szeretnem elöben is megismerni, nem csak a rugasait.
Irigykedek a mar babazokra, es persze a gyönyörü babakra is, mind olyan szep! En is allandoan azon gondolkodom, mint Csirkesz, hogy vajon az enyem is ilyen szep lesz-e? De hamarosan meglatjuk.
MInden finiselönek hajra!
Mamaknak pedig jo babazast.
Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Ha már hiányoljátok a pocisokat, akkor én is irok! Kép Leginkább csak olvasgatlak Benneteket és egy picit irigykedem, hogy már Ti babáztok! Nagyon szépek a babák és annyira jó olvasni a szüléstörténeteket is! Kép Nekünk még kb. 1 hónap van hátra (a 36. hétben vagyok), de nem bánnám, ha csak egy picikével is hamarabb jönne! Most már kezdek TERHES lenni. Nyavalygok, hogy itt fáj, meg ott nyom! Kép Soxor érzem keménynek a pocim, ma voltam is CTG-n, de persze most egyáltalán nem keményedtem Kép. A fájásmérő néha "kiugrott" 2-ig Kép. Szóval ez még semmi. De gondolom kell is még egy kis erősödés a babának, ugyhogy jobb ez igy!
A fejecskéje elég lent van, gyaloglás közben kifejezetten kellemetlen érzés tud lenni. A csípőm is lazul rendesen Kép.
Azért lenne egy kérdesem: a nagylányom már 12 éves múlt, igaz, hogy ennyi idő után olyan, mintha az elsőt szülném? Gondolok itt az időre elsősorban. Elég messzire megyek szülni (60 km), és a férjecském már nagyon aggódik, hogy mi lesz, ha sietni kell. Én próbálom nyugtatni, hogy kb. 1 óra alatt ott vagyunk, tehát ha időben elindulunk, akkor semmi gáz. Ugye, igazam van, nem számíthatok rohamos szülésre? Vagy ezt nem lehet előre megjósolni?
Majd próbálok többször jelentkezni, addig is jó babázást mindenkinek, pocis társaimnak meg kitartást. Tényleg, hanyan vagyunk még?
Marica
marica69

Motiot: ugye megkaptad az e-mail-emet?? Várom ám a hiradást! Kép

Marica
marica69

Marica,
én is 60 km-re lakom a kórháztól és bizony erősen félek a beéréstől, bár a doktorbácsi folyton nyugtat, hogy nem lesz az olyan rohamos az a szülésmegindulás, hogy ne férne bele egy egy-másfél órás befeleút... Én azért kicsit aggódok... Mert megjósolni tényleg nem lehet... Most, hogy naponta be kell majd járnom, már jobb, csak észreveszik majd ctg-n, ha készül valami, de eddig nagyon parás voltam. Megoldás? Éjjel kell beindulnia a szülésnek, olyankor nincs forgalom az utakon, lehet apáknak óvatosan száguldani.:-))) Azért szerintem ne aggódj, nem lesz semmi gond!

Persela

Kép
Kép
persela

Persela: igen, ezt már én is elterveztem Kép, hogy okt. 31-én vasárnap délután-este elkezdődnek a fájások, éjszaka leautózunk Szegedig és másnapra (a névnapomra Kép ) megérkezik a Babácskánk. Csak most már ezt nagyon erősen szugerálni kell, hogy igy menjen! Kép (ennek esélye szinte 1:100)
Minden nap kell CTG-re menni???? Igaz, látom Te már nagyon finiselsz Kép, de mikortól van ez a minden napos vizsgálat? (ja, és minden alkalommal viszitek a kórházi cuccot? Kép ) Nekem majd pénteken lesz az első Szegeden (itthon ma voltam, mert tanácsadásról elküldtek a keményedés miatt), igy még nem tudom mikorra rendel vissza újból. Remélem most még csak 1 hét múlva!

Marica
marica69

Nem hiszek a szememnek ! Ezek szerint tart még az ősz KépKépKép

Bori, Motiot,
Épp most néztem egy korábbi tablicskut, alig 1-2 nap van köztünk, de nálam még a lehető legcsekélyebb jele sincs annak, hogy Marci készülődne kifelé. Hannával ilyenkor már (37+3) dugasz nélkül éldegéltem és amint betöltöttem a 38. hetet, Babánk ki is ugrott Kép

Marica,
Nem akarlak elkeseríteni, de pont az egyik munkatársam járt úgy (szintén 2. gyerek, igaz náluk a korkülönbség csak 2 év), hogy éjjel a magzatvíz elfolyására ébredt fel, aztán utána egyből tolófájásai lettek. A kórházba ők még épp beértek, de az orvosának csak a gratuláció maradt. Abban nem igazán vagyok otthon, hogy a korkülönbségnek mennyire van ebben szerepe, de szerintem bármire fel kell készülni.

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.18 Csengo 42 5 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Alice 42 5 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 42 2 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.24 Kata 41 6 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.26 Moszi 41 4 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.10.03 Zsuzsa 40 4 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 40 3 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 40 1 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 39 4 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 39 2 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.14 Bibi 39 0 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 38 5 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 38 3 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.22 L.Bori 37 6 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 37 5 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 37 5 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 37 4 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 37 0 két kisfiú Ferenc, Péter Szt. Borbála kórház
2004.10.28 Szila 37 0 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.31 Iboly 36 4 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 35 2 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 35 1 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 33 5 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 33 1 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 33 0 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 30 1 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Na halihó, hát mi van a tábla elejével? Megszültek csak nem tudjuk, vagy a babák túl jól érzik magukat odabent???Kép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN/LORENA LIZA 2920gramm/3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm</pre>

Tegnap levittem a kicsiket is a kertbe. Lorena elaludt 4-kor a babakocsiban és este 9-kor ébredt fel a kiságyábanKép Ezalatt Ruben megfürdött vacsizott és aludt egy jót, majd 9-kor újra éhes volt.KépKépKép Úgy látszik próbálja behozni a hugi súlyát.
linato

Idenézzetek mit találtam egy másik topikban:

"Szerda délelőtt megszületett Sámuel és Olivér . Sámuel 2700 grammal és 51 cm-el, Olivér 2750 grammal és 50 cm-el látta meg a napvilágot. Az sms Cattől jött 1/2 1 körül."

Hatalmas gratula Catnek és a fiúknak.Kép
linato

SziasztokKép
Én is örömmel olvasom, hogy a pocakosok sem hagytak itt minket! Kitartás, nemsokára babázhattok, de aludni nem sokat fogtokKép

Balázs nálunk is elég nyűgös volt tegnap délután 4-től 7-ig, óránként kért cicit, aztán már szerintem az volt a baja, hogy teleette magátKép
7-kor lefürdettem, még egy szopi, aztán aludt éjjel fél 12-ig, akkor szopi, majd még hajnalban kétszer kelt, de alig akart enni, nekem meg már csöpögött a tejem, fel kellett kelni fejni.
Néha úgy érzem, hogy kevés van, mint pl. tegnap délután, aztán meg annyi van, hogy szegény gyerek alig bír nyelni.Kép
Tegnap voltunk mérlegelésen, még nem nyerte vissza a születési súlyát, de elindult felfeléKép Akkor ezek szerint csak van annyi tejci, amennyi kell neki, nem, csajok?

Catnak gratulálok, és szép súllyal születtek az ikrekKépKépKép

Kismamák: kitartás, anyukák: nyugis napot kívánokKép

Lau
lau

Marica: szuggeráltam a kisfiamat én is, de minek??? A mindennapos ctg-k a betöltött 40. héttől vannak, lévén én tegnapra voltam hivatalosan kiírva, ilyenkor naponta ctg, kétnaponta magzatvízvizsgálat - ez utóbbit kihagynám, nem túl kellemes, főleg szűk egy ujjnyi tágulásnál, viszont tudom, hogy a babám még jól van, szóval tűrni kell -, aztán ha addig nem történik semmi, jövő szerdán befektet a dokibácsi, onnan már szem előtt akar tudni:-( Nagyon meg kéne születnie Márknak addigra!!! Kórházban csak vele akarok lenni, miután megszületett, belehalok, ha napokig ott kell lézengenem, és várnom, hogy kijöjjön...:-(
Nagy-nagy gratula Catnek és a kicsiknek!

Kép
Kép
persela

Kata: hát akkor a kolléganőd nem sokat vajúdott! Ez sem egy rossz megoldás Kép! Végső esetben legfeljebb bemegyünk az itteni kórházba. De az is lehet, hogy a dokim jobbnak látja ha befekszem kiírt idő előtt néhány nappal. Majd holnap megbeszélem vele!

Linato: látom még nagyon sokan vannak előttem! Próbálok nem türelmetlenkedni. Azért a sor elején állókat nem irigylem, már ezek az utolsó hetek is nehezek, nemhogy még ha tovább is húzzák! De lehet, hogy az van amit irtál, a baba kibújt, csak még nem értesitettek.

Marica
marica69

Marica,
Hát igen, hamar túlvoltak az egészen, indulás előtt felhívták a dokijukat, aki azt tanácsolta, hogy inkább menjenek be az útjukba kerülő legközelebbi kórházba, de ne kockáztassanak ! A szerencséjük az volt, hogy éjjel történt az egész, végig tudtak vágtázni a városon 120-al Kép

Velem meg már megint történt valami Kép Tegnap egy olyan fogból esett ki a tömésem, amiről már régóta mondta a dokim, hogy ha valami történne vele, akkor nem is csinálna mást, csak kihúzná, mert a tömés alatt kezdett szuvasodni. Most még nem érzékeny egyáltalán (felső leghátsó bölcsességfog), de nem tudom eldönteni, hogy most szánjam rá magam a foghúzásra, vagy várjam meg a szülést. Azt sem tudom, hogy pl. szoptatás alatt lehet-e húzni (az érzéstelenítő miatt). Ötlet valakinek???

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
én múlt héten (39.) voltam kétszer is fogorvosnál, érzéstelenített is, nekem azt ajánlotta a nőgyógyász, hogy a terhesség alatt nyugodtan kérjek érzéstelenítőt, a szülés utáni fogorvoslátogatással inkább az volt bajom, hogy mikor jutok el egy pici gyerek mellett fogorvoshoz, ezért is mentem el hozzá inkább az utolsó pillanatban.
Persela

Kép
Kép
persela

épp csak bepill...
nem gondoltam, hogy az anyaság 24 órás meló Kép

fogászat: nekem tehesség alatt 7-et tömtek helyi érzéstelenítésben, az mehetett, mert kis adag, helyben hat, nem nagyon krül a véráramba... gondolom akkor szopi alatt is mehet, de kérdezz rá a fogdokinál

szemészet: ha zűr lesz aszememmel, akkor doki néni azt mondta, hogy helyileg, azaz injekció a szem mellé kapom szteroidot tabletták helyett a szopi miatt, ebből sejtem, hogy ha helyileg megy kis dózis, akkor az okés
papzso

Na, nem bírtam magammal, felhívtam a fogdokimat, megosztom Veletek mit tanácsolt, hátha rajtam kívül másnak is lesz ilyen "kis" problémája. Aminek az esélye nagyon csekélyke, szinte semmi KépKépKép
Most még mindenképpen várni kell, aztán majd valamikor szülés után ha tudok rá időt szakítani, gyorsan egy pillanat alatt kiráncigálja. Egyébként pedig azt mondta, hogy ne aggódjak, ha esetleg a kórházban "lobbanna be", akkor kötelesek hívni fogorvost.

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Az ikres topikban meg ezt találtam az előbb:
2004 szeptember 30-án megszülettek Zsuzsi(Eszter28 )ikrei
11h14-kor Ferenc 2340 grammal,
11h16-kor Péter 2360grammal
A kismama és a babák jol vannak.

Nagy gratula Zsuzsinak isKép
linato

Gratula CatnekKépKépKépKép
Milyen egyforma méretekkel születtekKép)
Dupla adag tejcsit kívánok, és dupla türelmetKép

Linato!
Szerintem a tábla eleje is babázik már, csak nincsenek net közelbenKép

Noémi
fantikbaba

Még egy duplázóKépZsuzsi GratulaKépKépKép
Szintén minden jóból duplán kívánokKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Ma reggel megszületett Lani kislánya, Petra! Kép 3000 gramm, 48 cm, és nagyon szép Kép Kép Jól vannak mindketten!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Ma este szülőszobaKépEddig be voltam tojva, azért nem néztem, most hogy túl vagyok rajta (szép emlékkel) kiváncsi vagyok ráKép
Noémi
fantikbaba

Marica kitartás, használd ki a napokat pihire, szülés óta én a 3 óra alvásnak úgy örülök, mint régen a 8-nak Kép

szüléstörténet(a ded bealudt gépelés közben, kihasználom a szabad perceket Kép )

21-én, kedden, jó régen volt Kép bementem ctg-re, ahogy megbeszéltük Orsollyal, bent jót dumcsiztunk, kölök is jól teljesített, ami nem csoda, hiszen előtte benyomtam egy mákos sütit tejeskávéval, egy melegszenyát és 1 l. csapvizet Kép hajrá klór!

Már a ctg-n jelezte a néni, hogy a dokim aggódva keresett, és vizsgálat után várjam meg. No gondoltam, huh, számon tart doki bácsi, erre nem számítottam, azt hittem én vagyok a 32-es páciens, aztán slussz. Hiába tündér a doki. Ahogy kijöttem a vizsgálatról még ki sem nyithattam jóformán a regááéényemet, máris ott termett doki bácsi, hogy uccu neki menjünk át az ambulanciára, megvizsgál. Hát ezen kicsit meglepődtem, mert azt hittem, hogy majd szépen türelmesen üldögélek 3 órát, s megvárom a 2-kor kezdődő uh rendelést. na ez kimaradt, a doki nem akarta, hogy várjak, megvizsgált, s szomorúan megállapította, hogy egy hét óta semmi fejlemény, azaz bő egyujjnyi még mindig csak az eredmény, és ez a 41. héten nem túl biztató. ráadásul buksi túl magasan. rákérdeztem a lehetséges fejleményekre, megegyeztünk, hogy pénteken befekszem, hétfőn útjára indítjuk a csöppet. Felajánlotta az eda lehetőségét, ha nem bírnám a fájdalmakat, de mondtam, hogy no tenk jú, tavaly lumbálni próbáltak, az sem volt túl jó, gerincügyben érzékeny vagyok, tűre meg különösen. Vizsgálat után szomorkásan felhívtam a férjemet, elmentem hozzá, utána kínai étterem, dőzsöltünk, aztán TESCO, végül vettünk neki egy papucsot, mivel aznap volt a szülinapja.

Hazafele a kocsiban fájdogált a hasam, de csak olyan lájtosan, mint menzikor, így még a férjemnek sem jeleztem. otthon már gyakrabban jelentkeztek, s el lehetett különíteni a fájásokat, ráadásul egy folyásnál hígabb, vizeletnél sűrűbb anyag is elhagyott engem, amit magzatvíznek azonosítottam, így hívtam a dokit, hogy ugyan 3 órája sincs, hogy elváltunk, de lehet, hogy hamarosan talizunk újra. Ő azt tanácsolta, hogy hívjam a szülésznőt, és a szülésznő majd értesíti őt, ha jönnie kell. Hívtam a szülésznőt, neki is beszámoltam a 3-4 perces fájásaimról, s arról, hogy a magzatvíz folyik, mert addigra már nyílvánvalóvá vált számomra, hogy csak az lehet, hiszen egyre inkább vízszerű lett. Spuri be a kórházba, közben a férjem nevetett rajtam, hogy a 3-4 perces fájásaimat ő mérte, s bizony azok egypercesek voltak. Fájások közben lazítottam, ahogy az előadáson mondták, a szünetekben pihiztem. A szülésznő is hamarosqan megérkezett utánunk, közben az ügyeletes orvos megvizsgált, megjegyzem nagyon aranyos volt, 2 ujjnyi méhszájjal így aztán bekerültem a szülőszobáára. A szülésznő a férjemet is beöltöztette a zöld köpenybe, viccesen nézett ki Kép. Szülésznő is megvizsgált,majd felhívta a dokit, hogy ugyan kétujjnyi vagyok, de állandóan mosolygok, nem úgy nézek ki mint aki vajúdik Kép Na gondoltam, ez nem lesz akkor egyszerűKép Doki azt mondta, hogy azért fél hétre bejön, ez fél öt körül volt. Közben fájásmérés, és kiderült, hogy azért ezek valóban fájások, hiába vigyorgok, s a szülésznő megjegyezte, hogy lehet, hogy megfuttatjuk a dokit Kép Végig nevettünk, ő rengeteg jó tanáccsal látott el, párom pedig kitartóan húzódott meg az árnyékomban lesve minden rezdülésemet, és ugrott azonnal, ha szükségét éreztem. Egyik fájásnál jól esett a hátmasszázs, másiknál a derékmasszázs, harmadiknál, meg erélyesen rászoltam, hogy hagyjon, közben meg folyamatosan kértemm tőle elnézést, amiért ilyen kemény vagyok vele, de neki tetszett a határozottságom, azt mondta, hogy szex közben is értékelné Kép Közben zuhi, séta, kijött belőlem a csípős savanyú leves Kép Persze székelési inger kezdettől fogva, de megnyugtatott a szülésznő, hogy ez még nem tolófájás. megjegyzem beöntést nem kaptam, csak leborotvált a szülésznő, és figyelembe véve, hogy előtte két órával degeszre ettünk magunkat kínaiéknálk, hát tartottam néhány dologtól Kép. Állandóan mentem ki a wc-re, hogy tojni márpedig muszáj, de eredménytelen volt a próbálkozás. Fél hétkor megjött doki bácsi, felváltva vizsgáltak a szülésznővel, hogy hogy állunk, és a fájások között szórakoztattak, sokat nevettünk Kép Nem így képzeltem a vajúdást. A labda nagyon jó volt, aztán persze eljött az a perc amikor már sehogy sem volt kellemes a fájás, de még mindig úgy gondoltam, hogy ez bakfitty ahhoz képest a miről mások meséltek, tehát jó lesz itten tartalékolni az erőt. Amikor átestem a majd elalszom szakaszon is, akkor felfektettek a szülőszékre, hogy lassan kitolás lesz. Mondtam, hogy én inkább a wc fele venném az irányt, de közölték, hogy jobb lesz itt, elvégre kényelmesebb. Felhúzták a háttámlát, a lábamnál meg leengedték, gyakorlatilag kényelmesen ültem az ágyban. Közeben átvettük a dokival, hogy hogyan kell nyomni majd kitolásnál,(élő bemutató, nem kis derültségemre) és amikor jött a fájás, és megjegyeztem, hogy tényleg bekakilok, engedjenek ki a wc-re, közölték, hogy ez a tolófájás, mondtam, hogy olvasrtam én is szakirodalmat, de ez most más , mire a szülésznő megjegyzte, hogy az utolsó vizygálatnál érezte, hogy van széklet, nyomjak nyugodtan, ne csináljak belőle gondot, a doki meg hozzátette, hogy ami sír, azt megtartjuk, a többi megy a mosodába. Nevetés persze megint, de közben fájások. Annak rendje s módja szerint betojtam, de rendesek voltak, mert hagytak, oldalra elvonult mindenki, és amikor kész voltam, a szülésznő leszedett mindent alólam, ment a mosodába, s kaptam tiszta lepedőket magam alá Kép Na a vicces részen túl voltunk, fél kilenc volt, a doki azt mondta, hogy fél órán belül babázunk, persze tiltakoztam, hogy én olyan gyorsan nem tudok szülni, de erre azt felelte viccesen, hogy bizony akkor mérges lenneKép Hát nem kellett: fogta a bal lábamat, húzta felfelé, másik kezével a hátam tolta előre, férjem ugyanezt a mésik oldalon, szülésznő meg mint a kapus várta a kölköt az érkezési oldalon. Közen a doki egy kis gátmetszést is ejtett, fogalmam sincs, hogy melyik kezével Kép, állítólag nagyon kicsit, és meg is úsztam volna, ha lassabban nyomok, de én állítólag mint egy gőzgép, a végén szóltak, hogy hagyjam abba, mire én, hogy miért, jött a válasz, hogy kint van a baba Kép

ÉS fiú!!! Hát lett nagy meglepetés, végig Rozira készültünk Kép
Így a férjem szülinapjára megérkezett közénk kéken lilán 10/10-es apgarral 20,40-kor György Mózes (két dédapja után elnevezve ). Nem sírt, csak nyüsszögött inkább, s én nem hittem a szememnek, hogy van egy gyerekünk, hogy szültem, és mikor lesz már az elviselhetetlen fájdalom, amire készültem, és különben is hogy lehet, hogy 10 perc alatt kitoltam. Karomba adták, majd a doki fél óra alatt gyönyörűen összestoppolt, kitisztított, s még ki tudja mit csinált, mert ő ugyan mondta, meg azt is, hogy mit érzek, de én csak örömöt éreztem, és meglepetésemre nem bőgtem, csak néztem a férjem és a fiam, és csak most bőgök, ahogy ezt leírom.

Ez történt velem, mindenkinek kívánom, hogy így élje meg, egy dolog segített sokat, hogy amikor fájt lazítottam, nem kapaszkodtam, nem görcsöltem, hanem tudatosan lazítottam, a szünetekben meg pihi. Csapatmunka volt, állítom: nem szültem, hanem szültünk, öten. Az eredmény most alszik, s ez manapság nagyobb csoda, mint hogy megszületett Kép

bocs a regényért és a késésért Kép

zsófi
papzso

Zsuzsi, Cat GRATULA!!! Kép
papzso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: