A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Köszi Luna, hogy ezt belinkelted, megjelöltem, és most úgy keresgélek, hogy "nursery rug" úgy látom, így hasonlókat ad ki, ha ilyen édes maci nincs is több :(
Jenny Neked is köszi, a 8000.-FT-os sajnos kicsit sok, és ezek is szépek, de nekem nem tetszenek annyira, mint a pasztell színű maci. Persze lehet, h a lányomat kéne megkérdeznem, mert nem kizárt, hogy ő éppen a tarkabarka zsiráftól vagy krokodiltól indulna be. Majd úgyis kap színes játszószőnyeget később. Gondolom.

Nem kellett volna ma erről a vékony hasfalról társalognunk... majd kilyukad azóta a mellem alatti rész :shock: eddig csak estére fájdult meg, most meg azóta, hogy olvastam :roll:

Heni, a Te linkjeidet is elmentettem a fontos mappámba, köszi, hasznosnak tűnnek, bár még el nem olvastam.

detti_10

Eszter, egyszer mar akartam is irni az eperrel mint allergennel kapcsolatban, felmerult mar de akkor elfelejettem asszem. Azt meg lehet oldani... az perben ami allergizal azok az apro magocskak, nala pedig az a 'hejaban' van szal a feluleten... ha ember lanya nagyon ra van indulva, bos olyankor kell 'meghamozni' az epret, es annyi :) Nalunk a csakadban anno meg a kisgyerekek is kaptak (mar ugy ertem az hozzataplalt egy eve alattiak is) pl epre krumplit a meggyes meg bananos krumpli tarsasagaban, mind hamozott eperbol :)

luna6

Hát, Luna, én az epret mindenestül szeretem jóóóó sok cukorral. :D:D Anélkül nem jó. :D Meghámozni meg aztán végképp nem fogom, mert kárba veszne egy csomó finom rész :D:D
Kibírom, hogy 1 évig megint nem eszek.... Majd jövök nyávogni, de ennyi :D:D
Hanna is jól elvolt, hogy csak 1 éves kora után kapott ilyeneket. :)
Nálam a dinnye a kérdéses pont.. ugye a görög, amiből egy-ültő helyemben akár 2-3 kilót meg bírok enni :D:D:D
Viszont most láttam már sárgadinnyét. Tudom ,tele van mindenféle rossz anyaggal,d e legalább abból fogok enni, mielőtt megjön Alex :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna!
Igazából úgy megyek a kajával, ahogy a táblázatban írja a hozzátápit. És persze figyelek így is, mert előjöhet, hogy pl krumpli allergiás lesz a gyerek.
Ha azt nézem, hogy mi allergizál, akkor semmit se ehetnék, mert minden allergizálhat. Én a saját allergiáimra "építek". Tehát amire én allergiás vagyok kereszt allergiában, azt kerülöm kajában. Meg azt is, amire Ádi allergiás, mert ő neki kaja allergiája van. Ő pl tojás allergiás az ikertesójával együtt.
Gondolom tök hülyeségnek tűnik, de ameddig Hanna nem lesz asztmás, addig úgy gondolom volt értelme.
Nem kívánom senkinek, hogy fulladjon. Meg lehet vele tanulni élni, engem már nem zavar, de függök egy gyógyszertől, amit ha nem kapok meg, meghalok. Folyamatosan szteroidot szívok a tüdőmbe, hogy ne gyulladjon be. Nem annyira vicces...

Eszter
Kép
Kép
vok

A növények fehérjeszerkezetében található egy olyan aminosavakból álló rész, melynek felépítése több növényben azonos. Ez azt okozza, hogy a táplálékallergiával gyakran légúti tünetek járnak együtt.
Aki allergiás a nyírfapollenre, az pollenidőszakban kerülje a következőket: alma, őszibarack, cseresznye, körte, spenót, sárgarépa, burgonya, kivi, paradicsom, kesudió, mogyoró, zeller.
Aki allergiás a feketeüröm pollenjére az pollenszezonban kerülje: zeller, sárgarépa, petrezselyem, banán, alma, dinnye, kamilla, ánizs, koriander.
Aki allergiás parlagfűpollenre, az pollenidőszakban kerülje: görögdinnye, sárgadinnye, cukkini, uborka, tökfélék, kamilla, banán, napraforgómag.
Aki allergiás a fűfélék pollenjére, az kerülje: burgonya, földimogyoró, élesztő, borsó, paradicsom, avokádó, búza, bab, lencse, szója, édeskömény.

Előfordul azonban, hogy távoli rokonságban lévő fajoknál is fennáll a keresztreakció:
Aki allergiás a földimogyoróra, az nagy valószínűséggel a dióra is.
Aki a diófélékre allergiás, az lehet a búzára, rozsra, mákra, mogyoróra, szezámmagra is.
Aki a latexre, annál a gesztenye, banán, spenót, avokadó, citrusfélék és a kivi is érzékenységet válthat ki.

Egyéb keresztreakciók:
házipar-atka - kivi, rákféleségek
mogyoró - szójabab, sárgaborsó, egyes hashajtó növényi kivonatok
tehéntej - marhaszőr
tojás - madártoll
rozspollen - rizs, búza, rozs, árpa, kukorica, zab

Na ennyi mindent nem enni igazából lehetetlen :D de próbálkozom minimálisra csökkenteni, amit lehet és bírok.

Eszter
Kép
Kép
vok

Nem tunik hulyesegnek, miert tunne, en csak azt mondtam, annak kiiktathato az allergizalo resze.
En pl a csipkebogyora vagyok kulsoleg... es abban is a magok allergizalnak (es a mikroszorok amik belul vannak), na azt pl nehez lenne kiiktatni belole ugye :) Vagy a banan magjait... jah, meg a kammillara is, azzal sem lehet mit kezdeni (en ilyen hulyesegekkel birok, hogy termeszetes anyagokra reagalok rosszul :D:D nem baj, en is kikerulom, ezert sem hangzik hulyesegnek amit mondasz, es nekem meg a makom, hogy en ettol nem rosszul leszek hanem egyeb tuneteim lesznek. De alvo oroszlan bajszat nem rangatjuk, ertem en)

luna6

Ez a kedvencem :) Mi az, ami kiválthat rohamot. Igazából azt kellett volna írni,h ogy bármi, ami az élettel kapcsolatos :D

Asztmás rohamot kiváltható tényezők

- hideg vagy száraz levegő
- erős szagok (parfüm- vagy virágillat)
- irritáló hatású anyagok a levegőben (dohányfüst, gázok, rovarriasztó-spray)
- időjárási szituációk (pl. heves vihar)
- nevetés, sóhajtás, ásítás, köhögés
- stressz vagy szorongás
- heves érzelmek (izgatottság, félelem, düh)
- testmozgás
- az asztmát kiváltó allergének (pl. házipor-atka vagy háziállat allergénjei)
- megfázás vagy légúti fertőzések
- élelmiszerekben lévő tartósítószer által kibocsátott kén-dioxid (aszalt gyümölcs, rák, kagyló, sült krumpli, előre csomagolt saláta, üditőital, bor, sör - keressük a "szulfit" és "metabiszulfit" szavakat a csomagoláson!)
- gyomorégést és nyelőcső-reflux betegséget okozó élelmiszerek (gyomorsav- és táplálék-visszaáramlás a gyomorból a nyelőcsőbe)
- magas hisztamintartalmú élelmiszerek (makréla, tonhal, tengeri hal, túlérett sajt, kolbász, sonka, savanyú káposzta, füstölt hús, eper, mák, mogyoró, mogyorókrém)

Eszter
Kép
Kép
vok

csak egy szösszenet! mai napom húzos fárasztó volt majd 9 óra! alig élek viszont előkaptam egy könyvet! masszázsról! főleg a tenyér érdekel mert vannak pontok amik bazira fájnak! de kitanulmányoztam azok a pontok pont a szemek! és hát én vakegér vagyok! na de ha már nézegetem gondoltam megnézem a talpakat is a lábmasszázst mert a könyv egyszerűen G Y ÖN Y Ö R Ű ráadásul anyósé és vissza is akartam gyorsan adni!
erre... lábmasszázsnál: Figyelem a lábmasszázst a következőknél nem szabad használni:
ha valakinek a lába amputálva van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gyerekek beszartam a röhögéstől!!!! ... egyszerűen teljesen kész volttam!!!! :-)
Vendég

Sziasztok!

Konkri, KÖSZI!!! Olyan jókat írtál a szülésről, eléggé megnyugtattál vele. :)

Tegnap megvolt a légzésgyakorlat, meg az előadás, hát olyan jófej volt a szülész, aki tartotta, hogy szét röhögtük magunkat. :)
Nagyon életszerűen beszélt a terhesgondozásról, szülésről, problémákról, és Ő is azt mondta, mint Konkri, hogy minden fejben dől el. Ha egy nő úgy megy oda, hogy fájni fog, nem bírja ki, nem tud megszülni, akkor valószínű szakadni fog, nehéz lesz, vagy császár lesz, ha meg valaki úgy megy, hogy sima ügy, akkor többnyire az is. :D
Ezt jó egy gyakorló szülész szájából is hallani. Azt is elmondta, hogy a mi kórházunkban anyagi okból nincs EDA, de kitolási szakban amúgy is leállítják, úgyhogy tulajdonképp a vajúdást könnyíti meg.
Hát, most már ott tartok, hogy a 8-10 nőgyógyászból találkoztam 5-el, és azonkál simán szülnék bármelyiknél, de eddig 3 favoritom van. :D Remélem nem valami vadidegennél fog majd beindulni. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

SZIASZTOK!!!

KÖSZÖNÖM A DRUKKOKAT, DRÁGÁK VAGYTOK!!!

Most csak egy gyors bekukkantás, ígérem, este mindenre reagálok...
Most jöttem haza a kontrollról és még ebédet kell főznöm, igaz, csak krumplipürét.
Babócám már 2160 gramm, tudom, másnak ez nem sok, de én tényleg örülök, mert Lilike 38 hétre 2200 grammal született.
45-47 cm hosszú, mindene megvan, csudi édes és egészséges.
Ez a lényeg.
A lepény II-III.fok közötti érettségű.
Köldökzsinórban az áramlás rendben van.
Méhszájat már szülésig nem piszkálja a doktorom, mert fertőzésveszélyes, nem piszkálja...
Streptococcus szűrés negatív lett, minden leletem ok.
Azt mondta hétfőig szorítsam a lábam, de utána már jöhet a szülés.
Hétfőn már időpontot kell kérni NST-re.
Voltam anesztesnél is, megkaptam az EDA-hoz a papírt.
EDA előtt 2 liter glükóz infúzió és a Betaloc után mehet az érzéstelenítés!!!
Súlyom most 49.5 kg volt.
Létezik, hogy fogytam, vagy rosszul mértek?
Eddig 7 kg plussznál járok....
No, nem fosom tovább a szót, megyek dóóógomra...
SZÉP NAPOT NEKTEK!!!!

Kép
rozsa1979

Rózsa!
Továbbra is mennek a drukkok!!!!!!
Létezik, hogy fogytál... Szülés előtt lehet, meg hasmenésed is volt...
Örülök, hogy jól hízik a manó.
Kitartás! Veled vagyunk!!

Nekem EDA előtt semmit se adtak, inkább alatta... Annyira fura, hogy ahány hely, annyi szokás...

Nanetto!
Jajjj, ez tényleg nagyon morbid :D:D:D
Utolsó nap? :D:D Hajráááá!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia Rózsa!
De jó, hogy még egyben vagy, és szerintem (amennyire én értek hozzá) tökjók a méretek.
Pont tegnap beszélgettem egy jó ismerősömmel, neki a babája 35.hét +6. napon született, és biztosan akkor, mert lombikos terhesség, na, és az a kisfiú született ~2250 g-mal, 48 cm-rel. Nos, ő és a férje átlagos magasságúak, tuti, hogy nem 49,5 kg-val ment szülni, sőőt, teherbe sem annyival esett :) Ja, az a kisfiú most fél éves múlt, az ég-világon minden rendben vele. Szerintem és remélhetőleg így Balázska miatt aggódnod nem kell, de azért ha tudod, tarts még bent, igen! Sokat fogunk gondolni Rád, rátok! Pihenj amennyit csak tudsz :!: :!:

detti_10

Sziasztok

Rózsa szorítok, hogy sikerüljön "szorítani" :D Gratula a jó értékekhez!!!

Nyuszika a nővérem is Veszprémben szülte a kisfiát és nagyon meg volt elégedve mindennel :D
A kislányát meg Fehérváron :lol: szóval van tapasztalat, de azt mondta, hogy ott is nagyon aranyos volt az ügyeletes orvos.

Hari örülök, hogy jobban vagy :lol: :lol: Helyes a pocid és a kiságy :D

Geo nekem nem a biztonsági övet, hanem a nadrágom derekát szokta tologatni :lol:

Nanetto nálam tegnap volt a védőnő, de jóformán alig egy pillantást vetett a babaszobára, nem is nézett nagyon körül. Egyedül azt kérdezte meg, hogy biztos, hogy külön szobában szeretném altatni Ágostont? Ennyi. Pedig nagyon féltem, hogy majd kekeckedő lesz, mert pl: a konyhám nem az igazi még. Sőt, kifejezetten messze van tőle :(
Nem is tudom ki javasolta, hogy mondd meg, hogy hagyjon békén. Egyetértek. Minden úgy jó, ahogy van :lol: Majd te eldöntöd, elvégre a te kisbabád, ő meg ne okoskodjon :!:

Jenny tényleg nagyobb egy picit a pocakod, most gyorsan megnézem az enyémet. Mindjárt felteszem. Kicsit homályos, de sebaj :D

Detti 10 nekem is meg szoktak állni az autók a zebrán, de én szoktam csalni, direkt a pocakomra teszem a kezem :lol: :lol: Így hamarabb észreveszik.
Én is elég szégyenlős vagyok, nem tudom elképzelni, hogy kozmetikushoz menjek :oops:
Óckodom ettől az egésztől :?

Képzeljétek, tegnap egy ismerősöm, aki szerdára volt kiírva, elkezdett görcsölni, estére be is ment a kórházba és ma reggelre császárral megszületett a kisfia :lol: Nagy az öröm.
Na én meg pont emiatt kezdtem el parázni a szüléstől :oops:
A tesóm férjének az unokahúga múlt hét péntekre volt kiírva, ma reggel 6-tól már ment neki az oxitocin, de állítólag nem érez semmit. Aztr mondta a doki, ha nem történik semmi, akkor holnap reggel császár :shock:
Sűrűsödnek az események :D

Kép [/b]

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Talinn, egy picit tényleg nagyobb az én pocakom, de a tiéd sem semmi, szép gömbölyű pocak!
Jót mosolyogtam azon, hogy csalni szoktál a zebrán, talán nekem is ezt kéne tennem a boltajtókban és akkor nem akarnának fellökni az emberek a nagy sietségben…

Rózsa, örülök, hogy jól vagytok, szépek a méretek és az a lényeg, hogy egészséges a babóca.
EDA-hoz kell anesztes vélemény????? Nekem ez új. Bár nem szeretnék mindenáron, azért a biztonság kedvéért jó lenne, ha lenne rá lehetőség.
Az Ágoston az első vagy 2. keresztneve lesz a fiúcskának? Csak mert a vonalzón 2.–nak van írva, viszont így szólítod egy ideje. :)
Sztem tök szép név, páromat így hívják. :)

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!!!

Húúúú, de szép pocakfotók! Én is fotózkodom egyet még ma.

Megjártam a dokit. Méhszáj még mindig teljesen zárt (3.0.0.0). Most vette le a kenetet is. Remélem jó lesz az eredménye.

A vizsgálat után átmentem a CTG-rendelőbe és kértem szerdára időpontot. No meg UH-ra is akkor kell mennem.

Én nem gondolkozom az EDA-ban. Nekem mikor már nagyon erős fájásaim voltak, csak egy injekciót kaptam, ami picit enyhített rajtuk, de azt sem én kértem. Viszont a hatása tényleg nem volt egy lórúgás.

Szőrtelenítés: Hát én bizti nem szedetném le a kozmetikussal, főleg az intim területen. És igen, nálam is a szégyenlősség a visszatartó erő.
De képzeljétek, megtört a jég... tegnap rászedtem apát, hogy ugyan már borotváljon meg, mert én ezt így nem bírom tovább. Hadd érezzem már magam egy kicsit jobban.
És láss csodát...megcsinálta. Mondjuk ő attól félt, hogy megvág és hasonlók, de esküszöm ügyesebben ment neki mint mikor én saját magamnak csináltam.

Rózsa: Lilit inkubátorban tartották a pici súlya miatt? Vagy a néhány órás megfigyelés után már veled lehetett? Illetve hazaengedtek 4 nap után vagy meg kellett várni, míg felhízik egy bizonyos súlyra?

Súly: Kb. egy hónapja mért a védőnő nálam 62 kilót. Most meg, mikor voltam a központi terhesgondozóban, ott 61-et mértek. Szóval nekem is 1 kilóval kevesebb lenne a súlyom, mint 4 héttel ezelőtt? Érdekes.
Vagy ahány mérleg, annyifélét mérnek. Itthon sajna már nem tudom ellenőrizni, mert kicsi lányom a múltkor ráugrott a mérlegre és összetörte.

Na megyek megfőzöm a kelkáposztafőzeléket. Azért még majd később benézek.
Vendég

Csövi!

Rózsa! én is örülök, hogy minden rendben van, és azért kívánom, hogy minél tovább egyben maradjatok még.

Jenny: sztem azért kell Rózsának anesztes vélemény, mert ha jól tudom ő csaszis lesz... tehát akkor... az eda meg a fájásokhoz kell...

Talinn: gyakori az, ha egy terhesség elvileg túlhordott, akkor többször próbálják azért megindítani a szülést... hátha mégis kibújik a lyukon a bébi... de szerény véleményem szerint, akit kétszer is indítanak és nem akar kibújni, azt végül mindig csaszival veszik ki...
semmi gáz.
illetve sokszor előfordul, hogy a fájást te nem érzed, de a gép mutatja, vagy te pont beszarsz, a gép meg meg se moccan...
ne parázzatok! nyugi! ha itt az idő, akkor mindenki tudni fogja hogy itt az idő. és egy gyerek nem úgy jön, hogy azonnal, tehát sok mindenre lesz idő közben, alatta... persze a bevásárlást nem akkor kell intézni... :)

Martin nagyon lapos lett mostanság... most megint azt mondom, hogy ez egy "sarokba leteszem úgy marad gyerek lesz" :) nem lesz vele gond, hogy nem akar aludni. én ezt betudom annak is h Marcellel stresszes terhességem volt, mármint a munka miatt, most meg ugye itthon minden sima liba... sztem ez tuti kihat a gyerekre.

tényleg ti hogy vagytok a horkolással? mert én néha magam ébredek fel a magam horkolására... :) fú már előre várom, hogy ha szülés előtt be kell feküdnöm, akkor mi lesz a sok kismama közt :)

a mellem alatt pedig nekem is fáj, sokszor ezért se tudok ide ülni - nekem régi gép van, nem lapitapi :(

most hogy itt irogatok, rájöttem, hogy én nem félek a szüléstől, valahogy úgy vagyok vele, hogy mikor építkeztem (3év) sose tudtam elhinni, hogy egyszer ott ahol a cementes láda áll, ott szekrény lesz vagy parketta... de még is eljött a vége... és a szülés azért még is beláthatóbb idő intervallum... jó ott lehet hogy hosszúnak tűnik, de a szemem előtt úgy is csak az fog lebegni, hogy a végén a mellemre kapok egy régóta várt bébit...
és nem akarok senkit paráztatni, de én inkább mástól félek- a komplikációtól, attól, hogy Martinnal minden rendben legyen... és sokszor mint pl ma is sétáltunk át a zebrán Marcussal - ez egy veszélyes zebra... és bevillant az agyamba, hogy mi van ha valaki erre dönget miközben mi megyünk át... jaj... sajnos az én agyam sokszor olyan hülyeségeket talál ki... :( de aztán mindig próbálom magam előtt látni a mi boldog hosszú életünket, ahol max csak végelgyengülésben halhatunk meg :) semmi tragédia!

amúgy ma mitől van beborulva? már nincs füst felhő ugye?

na kéne mennem vasalni... megint becsúszott 3db napozó a tesz-veszről... senki se licitált rá én meg adtam egy karcsú árat, hogy hátha... majd kiderült, mikor írt az eladó, hogy nem is kettő, mert megtalálta a 3.at is... :) és ráadásul ez olyan szett, ahol mind a 3db tetszik... :) hát most már irtó sok ruhánk van...

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna, Vok!

erről ti mit gondoltok?
http://www.happy-baby.hu/product_info.p ... 93cc61aa1d

Marcell még nem szobatiszta- de én nem is erőltetem nála a dolgot, mert ő nagyon ellenkezik és nem akarok úgy járni, mint több ismerősöm is, hogy utána a gyereknek pisi kaki gondjai voltak és visszatartotta... jelenleg most a nyárra várok, hogy akkor próbálkozom az alsó gatya dologgal meg a pucér fenékkel... de lehet hogy ez se fog segíteni- nagyon wc-bili ellenes szegénykém. néha egyszer egyszer próbáljuk, sikerül is, de utána már nem akarja.
igaz papír forma szerint januárig nem vagyunk elkésve...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: Bocs, hogy belekotyogok, de szerintem ez a kisnaci nem lehet rossz dolog, főleg az olyan gyerkőcöknél, akinél problémásabb a leszoktatás. Bár személyes tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban.

Én akkor kezdtem a leszoktatást, mikor Bogi 2 éves és 5 hónapos volt (májusban). Hozzá kell tenni, hogy ő is iszonyodott a bilitől és a WC-től is. A bilire nem volt hajlandó ráülni, megfeszítette magát és kézzel-lábbal tiltakozott. Én sem erőltettem, mert nem láttam értelmét. Viszont ha apa vagy én WC-re mentünk ő is elkísért, és olyankor téma volt a WC-be pisilés, kakilás. Aztán az egyik nap úgy döntöttem, hogy mától nincs pelus. Csak bugyit adtam rá, és többször elvittem a WC-re, hogy próbáljunk meg belepisilni. Persze gőze nem volt róla, hogyan kell csinálni. Végül sikerült, és akkor együtt hallgattuk, hogyan csorog a pisi. Boginál határtalan volt az öröm, dícsértem, hogy milyen ügyes volt. Napjában többször megkérdeztem, hogy lesz-e pisi. Volt amikor késő volt és bizony nem értünk el a WC-ig. De olyankor nem szidtam le, hanem megnyugtattam, hogy majd legközelebb sikerül. Aztán egy hét alatt eljutottunk odáig, hogy már nem kellett kérdezgetni, hanem ő szólt magától. Éjszakára még vagy 1 hónapig volt alatta pelus, aztán mikor reggelente egymás után többször szárazon vettem ki alóla, akkor elhagytuk ezt is.
Vendég

Képzeljétek, ma voltam Pennyben vásárolni. Ismét embernek érzem magam :D:D
És bírta a lábam. Igaz, jól bedagadt, de az a legkevesebb. Tudtam rajta állni, menni (1mankóval) és NEM fájt annyira, mint mondjuk tegnap előtt, amikor próbálkoztam sétálni. :D:D

És annyira kicsi a hely a gyomornak, hogy 1 zsömlét tudok együltő helyemben megenni, azt vége a helynek :D
Most meg próbálkoztam 1 adag műzlivel, de az se fér be... Ilyenem Hannával nem volt :D Mondjuk nem baj, ha nem leszek 100 kiló... :D:D

Konkri!
Én ajánlanám a Monapeles leszoktató pelust. Sokkal olcsóbb és ugyan ezt tudja.
Azon kívül könnyen elképzelhető, hogy nem fog tetszeni Marcellnak. Van most nálam 3 L-es pelus pont azért, mert a leányzó, akinek lett volna, nem szerette :D

Hány kiló Marcell? Szívesen elpostázom neked,hogy próbáljátok ki.
Egyébként én nagyon leszoktató pelus párti vagyok, csak Hanna nem igényelte, mert imádta/ja a bilit :D Nagyon jó "eredményeket" értek el a leszoktató pelussal.

Örülök, hogy jobb a kedved! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

http://www.monapel.hu/index.php?option= ... &Itemid=23

Mondjuk egy nem színes és inkább natur színű, mint fehér...

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi Csajok!

Akkor továbbra se parázok- hisz még csak 2 éves és 3 hónapos... és 3 év a határ én úgy tudom.
Köszi Vok a tanácsot. Akkor továbbra is várakozó állásponton maradok, mert amúgy azt csinálom, amit Heni írt- klotyóra jön velünk és ha neki sikerül, akkor nagy az öröm... várok még egy picit h melegebb legyen és nem gáz ha összecsöveli magát és ha nem jön össze, akkor beruházok ilyen monapelbe.

Ja már csak azért is akarok várni, mert azt is hallottam, hogy sok gyerek a kistesó érkezésekor ezzel kapcsolatban visszafejlődik- bepisil, hogy őt is pelusozzák, foglalkozzanak vele...
Arra is gondoltam, ha látja majd h Martin pelusos, hátha ő nem akar pelust... így hogy neki meg van...

Szóval augusztusi határidő akkor továbbra is és ha nem jön össze, akkor leszoktató pelus. amúgy fog sincs hány kiló lehet most (kb. 14), mert a státuszon mérték utoljára, én itthon nem szoktam... meg úgy látom, hogy minden mérleg más... mint nektek is a védőnős mérleg :) hát igen, itthon én is kevesebb vagyok mint ott :)

Vok- szuper hogy tudtál menni boltozni! és Harival mikor lesz a kirucc? de jó lesz nektek, ha még is együtt szültök! irigy vagyok!

Nem akar ide tévedni egy tatabányai kismama?????

Amúgy engem nem frusztrál hogy a gyerek pelusos, csak mindenki basztatja szegényt- én meg mondom neki, hogy nem baj, mert te másban vagy sokkal okosabb mint a többi :) most anyáknapi verset tanulunk a mamáknak és dédiknek találtam egy tök édit, csak picit kellett átkölteni egy szót):
Kicsi vagyok, nagyot mondok,
Nagymamám most hozzád szólok!
Kezedbe virágot teszek,
Mindig jó gyerek leszek.

Sajna egyszerűbb nem volt, meg a vége tök tetszik :) mert ez az ő szájából elég furán hangzik :) már egész jól megy, remélem vasárnapra tuti lesz, mert akkor megyünk anyuhoz (alföldre) és el tudja mondani neki...

ja és most már frankón számol 10ig, eddig a 7et kihagyta, de mindig megmondta, hogy mit hagyott ki, majd egyszer szóltam neki, hogy a 7et is mond és mondta- de úgy hogy én nem is mondtam neki, hogy hova tegye be... :)

tegnap meg annyi sóskát pucolt nekem... fú... egész kupac szárat gyűjtött maga elé.

szóval reálisnak tartom, ha a wc-vel elmarad, igaz még ezt se lehet ráfogni, mert nincs elkésve.

viszont szegénynek kinéz egy kuki felvágás... :( nekünk nem rántották fel, mint sok más fiúnak, minket csak bíztatnak, hogy huzogassuk minden nap 0 hó óta... de eddig kevés az eredmény... majd ez is januárban dől el. igaz már tágul a lyuk, de koránt sem olyan igazi. azért a remény hal meg utoljára, remélem nem lesz neki műtét belőle :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Halihó!
Gondoltam nyomok egy gyors bejelentkezést.
Elolvastam mindent, de már nem sok mindenre emlékszem, az EDA-val kapcsolatban jutott annyi eszembe, hogy sógornőm panaszkodott a múltkor, hogy ő valamilyen problémája miatt nem kaphat EDA-t, és mivel neki császár lesz, ezért altatni fogják. azt sajnálja, hogy végig fogja szundizni az egészet, és kb csak másnap fog magához térni, holott EDA-val végig fenn lehetne...
na emiatt azért megsajnáltam egy picit...

hozzánk időközben megérkezett a babakocsi mózessel, sportrésszel, esővédővel, lábzsákkal együtt, úgyhogy most nagyon boldog vagyok, ma egész nap ezt tologattam a házban, és nagyon könnyen megfodul egyhelyben, szuper vele kis helyen is kanyarodni, meg nekem külsőre is nagyon tetszik, tisztára belezúgtam, hogy ilyen kis duci háromkerekű.
egyedüli probléma, hogy tuti nem fér be a Csengery ajtaján, de ezt most már nem tartom problémának, majd megoldom.
az is tetszik, hogy egy könnyed mozdulatal levehető a mózes, meg a sportrész is, és ugyanilyen könnyen rá is rakható, ráadásul befér a csomagtartóba is.
ja, és úgy kell szétnyitni, mint egy feldobható sátort kb, vicces :D
szóval nekem tökéletesen megfelel, remélem majd a rendszeres használata is ezt fogja igazolni.
a huzta viszont kicsit piszkos, tehát fényképet majd akkor mutatok, ha kimostam :oops:

tegnap meg előjött a depi, tisztára kiborultam a suli miatt, úgyhogy ma be se mentem. egész nap tanultam, most már kezdem magam utólérni, de majd mostantól nem nagyon lesz időm jönni.

holnap reggel dobozolni fogok, illetve jó nagyokat mosni (a mi ruháinkat nem a babáét, az még odébb van), majd 4kor megyünk az Ikeába, és megvesszük a konyhabútort, 2db gumis lepedőt, egy baldachint Manónak szennyeskosarat a pelenkázó mellé, illetve néhány pici dobozt a pelenkázóra, tárolónak.
utána meg fel is visszük majd a zsákmányt a lakásba.

Vasárnap reggel elmegyünk a budaörsi Ikeába, hogy átvegyük a pelenkázó matracot amit vettem a teszveszen, aztán megyünk Érdre, mert sógornőmnek szülinapi összejövetele lesz... :? (nem szeretem az ilyen családi banzájokat)
délután pedig elkezdjük összerakni a konyhabútort...
este pedig megtervezzük a jövő hetet, mert valószínű, hogy hamarosan költözés (a jövő héten).

Úgyhogy mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, igyexem majd rendszeresen olvasni :D :lol: :D
Vendég

Fú, Geo, tőled ez olyan komolynak hangzott. Mintha majd most tényleg nem jönnél. Teljesen elszomorodtam. Azért remélem most egy kicsit túloztál és azért mindennap bejelentkezel. Fura lenne a topik, ha nem írnál minden nap. Legalább is nekem.

Ma jó kis migrénem volt, szerintem ettől a rossz időtől. Délután, mikor kiderült az idő, még a fejem is jobb lett. Átmentünk Anyuhoz, mert valami csekket kellett neki feladnom a postán, nem akartam, hogy neki kelljen elmenni, úgyhogy nem is mondtam neki, hogy fáj a fejem. Mire odaértünk, kisütött a nap, Lili nem akart velem jönni, ott akart maradni Anyunál, úgyhogy egyedül mentem postára, meg vásárolgatni, mert Lili kért ajándékot :lol: Kicsit jó volt egyedül kimozdulni.

Vok, tök jó hogy kimozdultál te is! Ne haragudj, hogy lemondtam a mai napot, de nem éreztem magam társasági lénynek, meg vezetni sem szeretek, ha migrénem van. Olyan bizonytalan vagyok ilyenkor. De a jövő hetet már nem úszod meg, hacsak nem lesz végig migrénem, de azért annak kicsi az esélye.

Jelenleg ahogy közeledik a szülés, annál kevésbé szeretnék menni. Pont jól érzem magam a bőrömben. Persze tudom, hogy előbb utóbb "ki kell engednem" a fiam, de remélem végig bent marad, amíg csak lehet. Aztán lehet, hogy egy-két hét és úgy elkezdek szenvedni, hogy akkor már siettetném a dolgot.

Kép
Kép
hari

Hari,
ez aranyos volt, köszi :)
migrééén? jajj basszus... :? remélem nem jön majd vissza!
én most épp Andrást várom, hogy elkészüljön, mert megyünk bevásárolni pár dolgot.
Majd azért nem fogok eltűnni, mint Petőfi a ködben, de nagy a parám a suli miatt, tegnap pl bánatomban megettem egyedül egy 26cm-es pizzát :P
és azt a rendszert találtam ki, hogy csak akkor jöhetek majd, ha aznapra már minden dolgomat megcsináltam...
ma még hátra van a vásárlás, úgyhogy lassan indulunk is,
jó éjszakát 8)
Vendég

Hari!
Ne viccelj! A migrén az egy durva dolog.
Hanna félrerakott 2 játékot Lilinek :D Szóval a csajokat is össze kell majd ereszteni :D

Geo!
Kitartás!!!!! Nemsokára készen leszel! Azért pihizz közben!
26 cmes pizza???? Szép!!!! Én meg egy zsömlétől tele leszek... :D:D:D

Konkri!
Kukira Cory barátnőm mindig azt mondja, hogy 5 éves korig nem kell nyaggatni, csak ha panaszt okoz (ez a kukis húzogatós cucc az egyik nagy parám a fiú részben. A lánynál sokkal egyszerűbben kiismerem magam :D:D) Meg az egyik leányzónak a bátyja, aki szintén doki ugyan ezt vallja. ű
Az tuti, hogy én nem hagyom, hogy bárki is hátrarántsa majd a kukiját a kicsinek. Cibálja a sajátját :D:D

A pelust meg nagyon sokan egyszer csak abbahagyják. Hanna is szólt, hogy ő többet nem kér. De ugye ő bölcsis volt és az sokat dobott rajta, hogy ott a "nagyok" ügyesen jártak wc-re :D

Mennem kell. Fektetem a lánykát. :D

Jó éjszakát! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

SZIASZTOK!!!!

GEOOO: Ne szomorkodj, küldök neked jókedvet postán,nyisd az ablakod!!!
Ne tanulj azért túl sokat, mert a végén még Dávid érettségi bizonyítvánnyal a kezében jön a világra.Azért van ha időd, meg kedved, jelentkezz!!!

VOK: Hatalmas ováció, végre ki tudtál mozdulni, biztosan a hangulatodnak is jót tett.

HENY: Mivel Lili 38 hét 2 napra született, nem kellett az inkubátor.
Csak 2 óránként kellett szoptatni, meg melegebben kellett öltöztetni, mint a 4 kilós babákat, de simán adaptálódott a kinti világhoz!!!!
Most mennem kell, majd folytatom...

Kép
rozsa1979

Helló Lányok!

Íme, egy 32. heti pocakfotó.

Jó hétvégét Nektek, végre jó idő lesz.

Kép

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Ideülök az ebédemmel, hogy jövök olvasni... erre alig valami... most mit csináljak? menjek megint kapálni??? jó fejek vagytok! :)

NikVik nagyon régen jelentkezett, mi lehet vele?????????

Eszterx nálatok mi a nagy kuki helyzet?
tényleg, nálatok is most akkor megint fiú lesz? és név van már? mert a vonalzón még kistesó szerep...
figyi, akartam kérdezni, hogy (most még talán van időd válaszolni) ha a bébike valami oknál folytán tápis, akkor hogy lehet a legjobbat megtalálni? nálatok elsőre bejött amit felírt a doki? vagy hogy smint megy felgöngyölíteni, hogy esetleg attól fáj a pocó...
amúgy komoly, hogy elvileg a 38. hétig nyomod a munkát????? bakker hogy bírod?

Amúgy akik még fiút várnak: a kuki huzogatás is a kardinális vitatémák közé tartozik. van doki, aki azt mondja, hogy 1 éves korig hozzá se nyúljunk, van aki azt mondja hogy 3 hónap, van aki, hogy azonnal... tehát nem kell meglepődni, ha e témában is tök eltérő infót kaptok/olvastok. mi mondjuk az azonnal nem rángatás és nem tágítós, de mozgatós huzogatást alkalmazzuk, hogy le semmi félekép ne tapadjon. meg hát azért valahogy ajánlott a bőröcskét mozgatni, mert hát ugye tisztogatni valamelyest kell. de erőszakkal nem tágítjuk mi a lyukat mert az egyik érv a nem huzogatás mellett, hogy berepedhet és kisebbre forr össze a lyuk. tehát mi mozgatjuk, ahogy enged a bőr... ha pedig vágni kell, akkor majd vágnak... sajnos ez van... de azért örülök én is, hogy nem tépték fel neki. aztán majd kiderül.
egyik nap pont ezen akadtam ki, hogy sógornőm szidta a vejét, hogy rohadt zsidó-vágott pöcsű... mondom, hogy valószínű a mi fiunk pöcsét is vágni fogják... no comment...

Én azt hiszem mára feltámadtam, lehet hogy csak reggeli tejeskávé hiánya volt a baj, mert az elmúlt 3 napot én úgy végig kínlódtam... ma pedig ujjas papucskában nyomulok már- sztem tök faszányos az idő.

Geo: ne már hogy nem jössz! úgy is tudom, hogy nem fogod kibírni, hogy ne gyere... :)

Olyan furi látni, hogy sokatoknak már 3assal kezdődik a hátralevő napok száma... de lassan az enyém is... pedig ma óta tök jól vagyok, most nem akarok még szülni menni :)

na akkor ha nem írtok, megyek és keresek elfoglaltságot :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Konkri: Köszi az infót a kuki témában. Mondjuk én is azt hallottam-olvastam, hogy csak annyira szabad mozgatni, amennyire magától a bőr enged.

Kislányoknál, többek között Boginál is, van/volt olyan, hogy összetapadt kis szeméremajkakkal jött a világra. Hogy érthetőbb legyen: nem volt látható a hüvelybemenet, mert ugye össze volt tapadva. Hál isten, hogy csak tapadva és nem összenőve. Na most ezt a tapadást a sebészeten egyetlen pici mozdulattal szétválasztotta a doki. Nem vágták, utána semmi sérülés nem volt a kiscsajnak, és még csak nem is sírt mialatt csinálta az orvos. Ebből gondolom, hogy valószínű nem fájhatott neki. Lányos anyukáknak viszont erre érdemes odafigyelni, mert érdekes módon nekem nem a kórházban mondták, hanem a gyerekorvos hívta fel rá a figyelmem, amikor jött megnézni Bogit és adta is a beutalót a gyereksebészetre.

Csilla: Jók a fotók! Igazából még mindig nem értem, hogy mi a baj az alakoddal. Tök jól nézel ki, és ha szedtél is fel jópár kilót, nos... egyáltalán nem látszik.

Luna: Helyes kis pocakod van neked is. Nem is olyan nagy, bár ha jól emlékszem, azt te is említetted, hogy a középső gyerkőcnél mintha nagyobbra emlékeznél.

Én is mellékelek egy fotót, ez egy hetes kép (34+6) a Füvészkertben voltunk és ott készült.

Kép
Vendég

Ez pedig egy mostani fotó. Még forró, olyan friss.
Kép
Vendég

Sziasztok,

Az utóbbi napokban csak olvastalak Titeket, mert mielőtt Nikos elkezd dolgozni a jövő héten kedden, még pár dolgot el kellett intéznünk, lóg a nyelvem rendesen a sok mászkálástól. Persze sokkal előbb is el lehetett volna ezket intézni, koptattam is a számat miattuk, de hát hiába, szeret a drágám mindent az utolsó pillantra hagyni :evil: .
Sajnos a laptopom még mindig a szervízben van, már tudják mi a baja és meg is rendelték az alaktrészt hozzá ami állítólag 3 munkanap alatt lesz itt, szóval talán jövő hét végére visszakapom :roll: .
Közben elromlott a mikrónk is, úgylátszik a baj halmozódva jön. De azt már meg is javították és már haza is hoztuk. De egy hétig tiszta halott voltam nélküle. Ha valami kaját kellett melegíteni az kész tortúra volt és persze egy csomó mosogatnivalót eredményezett.

Ne haragudjatok, ha nem válaszolok mindenkinek külön, de annyi mindent írtatok, hogy így a végére már olyan sok dologhoz akartam írni, hogy a felét el is felejtetettem.

Matrac: Nekünk nem kókuszmatrcunk van, viszont a matracnak van egy levehető és kimosható huzata. Erre kerül majd a lepedő, ami nem pvc-s hátuljú.
Tényleg mi a véleményetek, a matracvédőről. Én itt olyanra gondolok, mint ami a Tena-nak is van(konkrétan betegalátét a neve). Különböző méretekben lehet kapni (60×60, 60×90 stb.), gondoltam veszek egy csomaggal, talán 20 db van benne és a matrac meg a lepedő közé teszem, ha esetleg baleset lenne akkor csak lepedőt, meg ezt a betétet cserélem és meg lehet úszni a matracmosást és szárítást.
Az ágyban egyébként nem lesz se párna, se paplan (veszélyesnek és egészségtelennek mondják, annak is tartom), viszont rácsvédő körörösen lesz. Ez Nikos kívánsága volt, fél, hogy valamije beszorul a rácsok közé és baja esik. Alváshoz én hálózsákot tervezek egészen 1 éves koráig.

A babakocsibeszerzésekhez mindenkinek gratulálok! Tök jókat választottatok! Csak megnyugtatásképp a mi kocsinknak is elég sötét színei vannak (kávé-narancs és pici bézs), és itt 6 hónapig van nyár (egészen október közepéig), remélem nem fog megfőni benne :roll: .

Nagyon szép pocakfotókat raktatok fel! Mindenki nagyon csini! Különben is mindenki azt mondja, hogy a terhesség megszépít az embert!

Szüléspara nálam is kezd előjönni. Az is felmerült bennem, hogy mégis császárt kérek (megkérdezte az orvosom, hogy hogy szeretnék szülni, mit részesítek előnyben), de ha mégsem EDA-t mindenképpen szeretnék! Meg úgy általában mindenen parázok mostanában. Jó anya leszek-e? Jó szülők leszünk-e? Felkészültünk-e a babára? És még egy csomó hasonló kérdés….. De ezekre úgy is csak késöbb kapjuk meg a választ.

Rózsa, drukkolok nagyon, hogy még bentmaradjon a baba egy keveset!!!!

Vok, tök jó, hogy már ki tudsz valamennyire mozdulni. Remélem most már gyorsabban fog javulni

Geo, végül is mi lett a füleddel? Vagy írtad és nem olvastam elég figyelmesen! A költözésnél meg vigyázz ne terheld túl magad!

Babamozgás: nekem még mindig élénk, bár tény és való, hogy egyre több a forgolódásos-helyezkedős-nyútózkodós mozgás mint a rugás. Azért még mindig tudja produlkálni magát és ilyenkor úgy érzem, hogy mindenhol rugdos egyszerre, plusz a hasam is remeg hozzá mindenhol rendesen. Ez elég viccesen néz ki, minta a pocakom külön életet élne.

Megrendeltem az ebayről a múltkor belinkelt hálózsákot. Az értesítő mail szerint 15-én postára is adták, de nem tudom mikor fog ideérni a vulkán miatt.
Tegnap előtt vettünk egy 130×190-es szőnyeget a gyerekszobába. Itt lakásokban mindenhol még a szobákban is járólap van, mert ugye 6 hónap nyár van itt, így a járólap a jó mert az nem fűt alulról. De nekem a szoba, nem ad szoba benyomást szőnyeg nélkül. Tök jól néz ki, fukszia vagy rózsaszín alapon (nem tudom eldönteni) fehér-türkizkék-pisztácia és narancs körök vannak rajta.
Aztán varrtam a pelenkázó oldalára egy felakasztható zsebes tárolót, meg ma végre megvarrtam és feltettem a függönyöket is (meg is fájdult a derekam rendesen a sok üléstől az asztalnál). Még egy kispolcot kell felszerelni a falra (ezt pont most bütyköli Nikos), meg a baldachint kell felfúrni a plafonra és kész is van a szoba teljesen.
Ja és tegnap előtt összeraktam a kórházi pakkot is, már csak egy-két apróság (papírzsepi, műzliszelet) hiányzik belőle.
Most meg megyek és csinálok egy csokikrémet, a holnapi csokitortába. Meglepi lesz holnapra az első házassági évforudlónkra.
Vendég

Hellosztok lányok! én is itt vagyok! jelentem tegnap anyum itt volt és nagyszerűen telt a napunk! ő vasalt én ALUDTAM :-) :-) hiába a monotonitásra képes vagyok szinte bárhol bealudni! voltunk a DM-be pelusért! akciós volt és még kaptuk a nyitási -15%-ot tehát pelusonként 1000 forintot spóroltunk! :-) éljen!

képzeljétek tök megijedtem! vagyis rögtön hivtam a párom... ugyanis az történt, hogy megnéztem a papírt amit a dokitól kaptam és képzeljétek jelen állás szerint holnap töltöm be a 35. hetet!!!! jesszum pepi mondom... a múltkor ugyanis a mioma és a nagy súly annyira letompitott hogy úgy viharzottunk ki a rendelőből és nem is néztem meg!!! szóval minden megtörténhet... visszaszámolunk!!! még a jövőhéten melózok 4 napot (1 nap szabi kedden mert a táppénzt intézem!!) és aztán lerakom a lantot! 4 nap nem hangzik soknak de nekem lányok annyira de annyira durván sok! már nincs kedvem vezetni nincs kedvem bent ülni és irtó nagy fáradtság lett úrrá rajtam! szóval nagyon várom a pénteket! akkor el sem fogom hinni hogy pár hét pihenés ... amire férjem azt mondta az is lesz mert látja rajtam hogy végem van mint a botnak :-)

volt a védőnő! képzeljétek nem volt bunkó és egész normális volt és a babaszobát sem látta :-) előadott egy pár rémisztó szüléstörténetet majd elviharzott :-) :-)

jaj jaj kész a vacsi mennemk ell folyt holnap
Vendég

Sziasztok!

Heni!
Hannának is össze volt tapadva a szemérem ajka, de nekem meg pont azt mondták, hogy szépen szét fog válni magától. és így is lett. Nem volt szabad addig belül kitörölni, amíg szét nem vált. Úgy tudom szinte minden lány babánál ez van...
Milyen a házas élet? :D:D:D:D

Niki!
Jó, hogy jöttél :D Már kezdtem aggódni,h ogy baj van.
Megértem az aggodalmaidat! Nehéz szülőnek lenni és nagyon sok döntést kell úgy meghoznod, hogy egy másik élet múlik rajta... nem egyszerű. DE ügyesek lesztek és belejössz a nagy döntéshozatalba :D:D
Én biztos hagynám, hogy magától dőljön el, hogy ki tud-e bújni a törpe vagy sem.
Miért kaptál tüdő érlelőt? Ezt nem nagyon értem....

Nantto!
Oh, én meg már azt hittem meg volt az utcsó nap... Kitartás!!!!!!

Képzeljetek: fogytam 2 kilót.... :D:D Ez nagy szó.. észre se vettem. :D Mondjuk tényleg alig fér belém kaja és egyre válogatósabb vagyok. :D Eddigi életem során fogyókúra nélkül még 1 kilót se fogytam :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
Köszi az aggódást :) . Hál istennek nincs semmi baj, csak mire esténként hozzájutottam Nikos gépéhez már csak az olvasásához volt erőm.
Tüdőérlelőt azért kaptam, mert a méhlepényem alacsonyan tapadt meg, nagyon közel a méhszájhoz. Ez még önmagában nem lett volna baj, ha elkezdett volna felfelé vándorolni, mint ahogy az esetek többségében, de az enyém kissé makacs és meg se mozdult felfelé. Mivel ott maradt ahol volt az idő előrehaladtával és a baba növekedése miatt egyre nagyobb súly nehezedik a méhszájra és a lepényre ami esetleges koraszülést okozhat.
Az ijekciót biztonsági okokból kaptam, ha a lányzó úgy döntene, hogy előbb érkezik.
Amúgy nem kell feküdnöm. De nem emelhetek egyáltalán súlyt és a házimunkát is odafigyelve kell csinálnom. Magyarul nem egy nap alatt csinálom a takarítást, hanem mondjuk három nap alatt.

Nanetto,
de jó neked, hogy te tudsz aludni! Én sajnos álmatlanságban szenvedek :( . Éjjel nem alszom többet 7 óránál. És átlagosan 3-4 naponta éjjel felébredek és 2-3 órát ébren töltök, mert úgy érzem hajnali 3-4 tájban, hogy ki is aludtam magam. És nem megyek este 8-kor aludni. Este 11-éjfél körül megyek az ágyba.
Vendég

Nikvik! én is álmatlanságban szenvedek ám! csakhogy a munka a munkához történő korán kelés (5:30) és az hogy azért lehúzok 5-6 órát eléggé kifáraszt így délután nincs gond a pihivel! viszont az esték brutál rosszak főleg ha front is párosul hozzá :-( akkor végem is van!!!

ma összeraktuk a pegperego babakocsink mózes részét! jaj olyan cuki és gyönyörű Nikvic neked is ilyened lesz ha jól tudom! ez az egész kocsi egy álom! most néztük hogy azok a dolgok amiket mi ajándékba kaptunk :-) azok a brendonba mennyibe kerülnek! a kis esernyő 10 rugó :lol: a táska 12 :lol: én ezt nem is értem!!!! na szóval mostmár megint fullon van a babaszoba!!!
ma vettem még egy kórházi papucsot mert kettőt mondtak és persze csak egy volt! hálaég volt jó olcsón ilyen gagyika de jó lesz az!
ma meg kimostam 2 plüss állatomat amit otthonról hoztam és ne tudjátok meg hogy néznek ki! egy jegesmaci és egy farkas! hát a szőrük az égbe és akkorát röhjögtem amikor kiszedtem őket!!! mire elolvasom és rá van irva: nemossa! :-) szegénykék! na azért túlélték de hát majd 10 éve álltak a régi helyükön tiszta por volt!!!

most pedig megyek sziesztázni!!!!
Vendég

Nik, nekem is van egy 15-én feladott csomagom, azt hittem, pont megúszom a vulkános dolgot, de sajna nem, még én is várakozom, pedig már annyira reméltem, hogy ideér. Remélem, azért a héten idetalál.

Hogy vagytok, Lányok?

Hozzánk ma jön a védőnő szülésfelkészítőt tartani, kíváncsi leszek.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,
elel es virulok, jol vagyok, csak kicsit surek voltak az elmult hetek. Ket het Budapest, elotte 2 het felujitas (meg igen messze a kesz allapottol :? ), es mult het csutortok vissza a munkaba. De mar szamolom a munkaban toltendo napokat.

Hihetetlen, hogy nehanyatoknak mar alig par het, es itt a baba. En mar a magam 9 hetetol megijedtem, nemhogy mondjuk 4 het mulva az olembe csoppenjen egy baba...

Probalok majd bekapcsolodni ujfent, vigyazzatok magatokra es babaitokra!

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Nik
Jaaaa, így értem. Drukkolok, ohgy ne jöjjön korábban a kiscsaj :D
Akkor a férjed mostantól melózik 7*7ben?

Gem!
re :D
Dobsz majd képeket, hogy milyen volt-milyen lett? :)

Nanetto!
Ne is mond.. én is kimostam őket... Annyira szutyik voltak. És olyan kis csúnyák lettek. Illetve akadt olyan, aki tök jól bírta. Én utána egyenként megfésültem a delikvenseket és újra szép lett a szőrük :D:D

Húúú, csajok. Annyira piszkos a billentyűzetem,h ogy el se tudom mondani... Nekem még sose volt ilyen porszívós billem. Eddig tök jól bírták, de ez??? 3 havonta pucolom...

Találtam cikket a fityma letapadásról
http://74.125.77.132/search?q=cache:L8t ... =firefox-a

Meg a neogranormonos cucc. Nem vagyok ebben biztos, de azért legyünk óvatosak...
http://74.125.77.132/search?q=cache:_w4 ... =firefox-a

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

A hétvége dolgosan telt, sok kerti munkával. Én is ma voltam védőnőnél, de ugyanaz volt, mint máskor is. Minden okés szerencsére.
Kaptam magzatmozgást feljegyző papírt, de ez nekem nem tiszta. Ilyen nagy babánál, hogy lehet elkülöníteni a mozgásokat, hogy 10-et össze tudjak számolni? Mert az enyém kúszik, bálnázik, néha rúg, de nehéz megszámolni. Vagy ezt csak én bonyolítom ennyire?

Én is be vagyok tojva, hogy lassan vége. Sajnálom is, meg félelmetes is, hogy így eltelt.
Nagyon kómás vagyok mostanában, 2 napja szédülök is, sztem valami frontot érzek.

Mi holnap megyünk Siófokra szülésfelkészítőre.

Kép
jenny29
Mór

Haho, almatlanok klubbja!! :)

Jenny, azert meg nem telt el :) Meg egy jooo 4 hetet legalabb szamolj minimumba, de inkabb 9 :D
Ha komas vagy es faradt es almos, az egyreszt lehet a megnott vermennyisegtol es annak aramlasatol (alacsony vernyomas) es a ketto egyutt klasszul okoz szedulest, tudok meselni :D:D Minel kialvatlanabb vagyok vagy komasabb, raadasul annal inkabb :) Fronttol teljesen fuggetlenul, persze az is rajatszhat.

Gem, udv a fedelzeten ismet!! :) Mostmar aztan ne tunj el megint! :)

Majd most en... irany az egyetem... menet kozben hatha rahangolodok a folyamat es allapot-passivra mint nyelvtani anyagra :) Es naagy sztrajkok vannak, szal a vonatok reggel nem mentek, igy meg tobb bolond van az utakon... es lesz holnap is, csak kiterjedtebben, holnap meg a postasok is sztrajkolnak :)

luna6

Nanetto,
igen nekünk is peg perego P3-as kocsink lesz-van. Már itt van a lányzó szobájában :) , a bababútorral együtt szállították ki.
Mi is összeraktuk már, egyenlőre a mózeskosaras résszel, meg a hordozót hagytuk elöl. A sportrészt egyenlőre csak rápróbáltuk, hogy minden okés-e a kocsival mindegyik üléssel, aztán bezacskóztuk és ment a szekrény felső részébe. Jaj szerintem nagyon szuperkocsi, már most tudom, hogy imádni fogom!

Csilla,
pont most voltam lent megnézni a postát és a ládába be volt gyömöszkölve a 15-én feladott ebayes hálózsák. Szerintem neked is hamarosan meg kell kapnod!

Vok,
igen már múlt hét csütörtök óta minden nap megy, de most még csak reggel 7-től van ott és legkésöbb 17.00-17.30 körül már itthon van. De most még csak a nyitásra készülnek. Takarítanak, meg a szállítókkal beszél, megrendeléseket intéz. De szerdán hajnalban jönnek az eslő vendégek, és két héten belül teljesen tele lesz a szálló (kb. 400 fő). Ami azt jelenti, hogy szerdától már reggel 7-től este 10-ig dolgozik a hét minden napján.

Jenny,
én úgy tudom minden egyes mozgást számolni kell. Tehát a kúszás,
bálnázás, nyújtózkodás, rúgás stb, mind számít.
Vendég

SZIASZTOK!!!
Megéretem egyben a 36 hét kezdetét, én olyan boldog vagyok!!!!

NIKVIK: Vigyázz magadra! A legkisebb barnázás esetén is irány az orvos!
Szurkolok, hogy fentébb menjen a lepényed, tudod, a remény hal meg utoljára... :wink:

JENNY: É n is állandóan álmos vagyok!

VOK: Örülök a jó hírnek.A lábikód hogy van?

[Holnap megyek NST-re.
Most meg megyek Lilikémmel aludni.
Este még írok.

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!!![/b]

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Konkri, a fütyi ügy.........nálunk a babysitter anno jól elintézte, meg sem kérdezett engem, hanem úgy gondolta, hogy szerinte eljött az ideje valamikor 9 hónapos kora táján és úúúúúgy lerántotta.......tiszta seb volt, véres húsdarab votl szegénykémnek. Jártunk vele dokihoz, nem mondom, hogy szépen mosolyogtam a sitterre.........még igy is az egyik oldalt kicsit oda van tapadva, de én nem vagyok hajlandó csak kicsit huzogatni, aztán majd 3 éves kora körül meglátjuk. Amúgy én tuti nem nyúltam volna hozzá 2.5 éves koráig, max megmutatom a dokinak, de most már úgyis mindegy :-(

A szobatisztaság: mi sem tartunk vele az égadta világon sehol. Általában azt is titkolja már, hogy kaki van, mert annyira utálja a tisztába tevést, persze az időpontból ki lehet találni. Annyit már előrelépett, hogy elmegy a szobájába kakilni, közli, hogy dolga van és 5 perc múlva jön ki nagy vigyorogva. Én is úgy vagyok egyébként vele, hogy a nyarat várom, akkor mindenképp kipróbálom kis bugyiban.....én vettem neki 3 édes alsógatyát, hátha az majd motiválja, hogy ne pisiljen bele, aztán majd meglátjuk. A nyarat végigpróálom így, aztán ősszel muszáj lesz a leszoktató pelust próbálni, mert nem szobatisztán nem veszik állítólag fel a gyerekeket az oviba.

Kép

KépKép
eszterxx

elküldtem, mielőtt elszállna: mi múlt héten voltunk beszélni a bölcsivel, képzeljétek, ősztől ki akarták rakni az Andrist, merthogy lesz kistesó és kell a hely másoknak. A tgyás alatt törvény szerint nem lehet kitenni (legalább ezt is megtanultam), utána elvileg tényleg kitehető, ha én gyeden vagyok, de azt meg jól megvariáltuk, minden kiskaput kitaláltunk az apjával, úgyhogy nagy nehezen maradhat a gyerek. Azért szerintem tök felháborító, hogy 1.5 év bölcsi után kiraknák decemberben, majd utána márciusban kezdhetném újra a beszoktatást az oviba. Ez nem a gyerek érdekét képviseli, mert egy majdnem 3 éves gyereknek, aki eddig közösségbe járt, igenis szüksége van rá. Nyilván sokkal jobb dolog a Somával verekedni, mint azt hallgatnia, hogy az anyjának mekkora a pocakja és miért nem tudja felemelni :-)

Ja, és Konkri kérdezte még a tápot; abból csak kisérletezni lehet, hogy éppen mi válik be a gyereknél. az elején nekünk nem volt baj, aztán jött egy 2 hónapos hasmenés, ami az egész bélflóráját tönkretette. A végén a László kórházban kötöttünk ki, egyfolytában hányt és hasmenése volt fél évesen. Ott benn töltöttünk 4 napot, semmire nem jöttek rá, úgy engedték ki, hogy továbbra is hasmenése volt, csak infúziókkal jól feltöltötték. Végső kínomban kipróbáltam, hogy mi van, ha tápot sem adok neki, merthogy az meg tejalapú HA-s táp volt és láss csodát, elmúlt a hasmenés. Akkor visszamentünk tejallergia vizsgálatra, ami jól bebizonyította, hogy tejfehérje és tejcukor allergia is kialakult, amit 1 éves korára kinőhet. Innentől kezdődtek igazán a kálváriák a tápokkal, mert amiben semmi nincs, az nem is lakatja jól a gyereket. Csinálnak már szója alapú tápokat, de az meg kifejezetten allergizáló növény, abba én nem mentem bele.......nem könnyű, az biztos. A legjobb, ha marad az anyatej, ha meg nincs, akkor úgysem lehet tudni előre, hogy melyik jön be, akkor tényleg végig kell próbálni mindent.

Na, megyek, további szép napot, mert itt benn még nagy a hajtás nagyon :-(

Sziasztok

Eszter

ps: Rózsa, most láttam, hogy még egyben, nagggyon örülök neked!!!!!!!!! Most már tényleg jöhet, jól szorítottál!

Kép

KépKép
eszterxx

hahó! jelentem már csak 3 nap!!! :-) és holnap szünet mert intézem a táppénzt!!!! viszont irtó fáradt vagyok és csokis croissant akarnék sütni de túl maceráns most a hasammal!!! :-(
a bölcsi dolog nagyon durva! mi megérdeklődtünk egy magánbölcsit gyönyörű fullos és persze nem oda járna a babánk de annyira de annyira megtetszett hogy furdalt akiváncsiság mennyibe kerülhet :-) hát 100E Forint/ hónap és olyan fullon vannak hogy csak várólistán lehet ácsingózni! nekem meg leesett az állam basszus hogy birják ezt emberek kiperkálni! szóval nem tudom!!!! :-(
a védőnő megkérdezte meddig maradok otthon és hogy ugye 2-3 évig biztos? anyám itt röhögött... de nem mondtam neki semmit mert semmi köze hozzá - és amúgy sem tudom mi hogy alakul! ha bejön a lottó 5-ös örökké itthon maradok úgyis nemigaz?
ma pedig találtam 5 000 forintot úgyhogy már kezdem is :-)
Vendég

Rózsa,
igen, tudom, de nagyon vigyázok. Eddig hál istennek még semmi ilyesmi nem fordult elő, nagyon remélem nem is fog!!!!!!

Eszter - Nanetto,
ez a bölcsis dolog nagyon durva. Itt sajnos csak magánbölcsik vannak, tehát vagy fizetsz, vagy otthonmaradsz, esetleg ha nem laknak messze a nagyszülők akkor oda tudod leadni a gyereket amíg dolgozol.
Mondjuk én még akkor is inkább a bölcsi mellett döntenék, ha a nagyik közel lennének. Látok magam körül példát bölcsisre és nagyinál leadottra. A bölcsis sokkal előrébb van fejlettségben (itt értelmi-beszéd-közösségi szempontokra gondolok) mint a nagyinál leadott.

Lőttem képet a kocsinkról, kivéve sportrésszel, mert azt nem volt kedvem lebányásznyi a gardrób felső részéből.
Nanetto a tiétek is ilyen?
Kép

Nikos szerint a mózesrésze olyan nagy, hogy még ő is kényelmesen elférne benne :D . Egyébként tök aranyos, néha gondol egyet és csak azt látom, hogy megjelenik a nappaliban a kocsival és a lakásban tologatja fel-alá
Vendég

Nikvik, párod aranyos lehet, ahogy tologatja a kocsit. Az enyém pasi nem tologatja, valamelyik nap csiszolt valamit az udvaron, az sem zavarta, hogy a fele a babakocsira szállt. Ma jöttek ismerősök kisbabával, nem hoztak kocsit, erre mondtam, hogy tegyék bele a miénkbe nyugodtan egy kicsit pihenni. Tök ciki volt, hogy mikor kinyitottam szállt belőle valami sárgás por. Na most majd szólok Apának, hogy legyen szíves leszedni a huzatot, hogy ki tudjam mosni.

Most viszont rendes, mert elment nekem felnit venni a Pandára. Mert hogy itt a nyár, és lecsréljük a gumikat. Mondjuk még gumi sincs, de ma már legalább a felnik itt lesznek, holnap meg megy a gumikért, ha minden igaz.

Holnap lesz fogadóóra is az oviban, végre megtudom mi a helyzet a lányommal. Persze jellemzést még azóta sem kaptam, de most mondta az óvónő, hogy holnap kapok. Végül is jobb későn, mint soha.

Ma reggel is a fogorvosnál kezdtem, mert ugye péntek este kiesett az ideiglenes tömésem, ma kaptam újat. De megint csak ideigleneset, hogy ha esetleg érzékeny lenne, akkor kezdjük a gyökérkezelést. Hát nem nagyon szeretném, úgyhogy tuti nem lesz érzékeny :lol:

Lili ráadásul lehet, hogy beteg lesz, mert folyik az orra. Éjszaka is dugult neki, befújtam orrspray-vel, aludt reggelig. Reggel jól kifújtuk, de azt mondták, az oviban is sokat folyt. Hát sajnos most délután is, ráadásul sokat hapcizik és olyankor jó sűrű zöld izék lógnak neki ki :x Úgyhogy most kicsit tanácstalan vagyok, hogy holnap vigyem-e. Szívem szerint nem vinném, mert nem kívánom, hogy mások is elkapják, de akkor rögtön eszembe jut, hogy hány gyerek volt ma reggel is az öltözőbe, akinek folyt az orra és köhögött. Senki mást nem igazán érdekel rajtam kívül, hogy a másik gyerekkel mi van, akkor miért pont engem érdekeljen. Lilinek meg jó a közérzete az orrfolyást leszámítva. Na még megálmodom.

Rózsa, tök jó, hogy még egyben vagy, nagyon tudsz szorítani :lol:

Gem, jó, hogy jöttél. Már hiányoltunk ám!

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: