A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

én a szüléstől még mindig nem tartok! bár én nagyon tudományosan készültem (erre is) felkészítők, dvd-k, könyvek, személyes kontaktus szülésznővel, vajúdú megnézése, beszélgetés szülésszel - szóval ezek mind-mind pozitivan hatottak rám! meg a konkri szerint ez egy jó nagy Flash ami azóta is bent jár az agyamba! persze most könnyen beszélek jó szar lesz majd az egész a fájások fetrengések stb. de hát egyenlőre még annyi minden más van hogy a negativ oldalát még nem ismerem magam előtt!
olvastátok a szülés ahol én irányítok című könyvet? most kezdem el nemsoká! meg csinálok sok meditációt relaxát! azt mondják a 36. héttől nagyon nagyon jó dolog!!! hálaég azon a héten már nem dolgozom!!! úgyhogy napi 3x 15 percet tuti majd "eszterrel" töltök! :-)
Vendég

Vok, természetesen benne vagyok a DM-ezésbe, úgyhogy csak járasd a lábikóidat!
Amúgy bocs, hogy nem válaszoltam, szerintem jó a péntek, de még csütörtökön hívlak.

Nekünk meg meghozta az ismerős az ágyat. Csodálkoztam, hogy miért van dobozban, hisz mi nem adtunk hozzá dobozt anno. Aztán most este összeraktuk és ez nem is a mi ágyunk, hanem egy vadi új. :roll: Valamit úgy látszik félreértettünk. Minden esetre ez sokkal jobb, mert a miénknek volt pelenkázó része is és úgy már nagyon nehezen fért volna el, úgyhogy akkor Apának valamit alkotnia kellett volna vele, de ugye az ki tudja mikorra lett volna kész. Így viszont simán be fér a hálóba, mert hogy a nagy dohányzóasztalt felvitték a padlásra a fiúk. Úgyhogy most még ott van egy régi íróasztal, de az is el fog kerülni majd és akkor már lesz Bencének saját kis sarka, úgyhogy mégsem Lili szobájában lesz. Nálunk naponta változik a helyzet :lol:
Lilinek viszont nagyon tetszik az ágy, be is költözött. Ki-be mászkál, remélem nem szakad le, mire szükség lesz rá :lol:

Nanetto, én anno Lilivel mindig azt gondoltam, hogy azért nem adják át a helyet a BKV-n, mert annyira csodálják a pocakomat, hogy egyszerűen a nagy álmélkodástól nem térnek magukhoz. Mert nekem is nézték, de a helyet nem adták oda, csak nagy ritkán. Akkor is jellemzően idősek, hogy utána aggódhasson az ember, nem töri-e nyakát "miattad".
A pocid amúgy nagyon csinos, abszolút tökéletes méretekkel! :lol:

Kép
Kép
hari

Ja és kapunk forgót is majd a kiságyhoz, úgyhogy most kicsit jobb a kedvem, hogy mi is kapunk másoktól, nem csak adunk. Persze adni jobb, de azért kapni sem utolsó :lol:

Kép
Kép
hari

Nanetto, a szülés tényleg nagy flash, akár jó, akár nem. Ha könnyen megy, akkor gondolom azért maradandó élmény, ha meg meg kell küzdeni érte, akkor azért. Ott helyben lehet, hogy rossz akár, de utólagosan biztos, hogy olyan dolog amit senki sem szeretne kihagyni, már csak a "végeredmény" miatt sem :lol:

Kép
Kép
hari

na mégegy próbálkozás azoknak, akik nem tudták az előző linket megnyitni, semmit sem garantálok :)
http://www.coimbra.hu/csengery/csengery.pdf
Vendég

Jenny,
én is feketét szerettem volna, az még kemény 2000.-rel olcsóbb is lett volna, de András azt mondta, hogy szerinte nagyon hamar felmelegszik a naptól, úgyhogy így lett narancs (én beszélek fekete babakocsival :oops: )

Hari,
és mit mondott az ismerős, hova lett a ti ágyatok? :)

Nanetto,
sztem sincs kis hasad :wink:

nekem még anyagot kell gyűjtenem holnapra, meg tanulnom kell, folytatom, különben sose végzek.. :x
Vendég

Luna, ja, így értem :lol: Akkor majd meglátjuk. Nekem mindenki azt jósolja, hogy 20.-án már simán babázni fogok, mert nagy baba, és tuti hamarabb ki akar majd jönni, hogy ő kész van. :wink:

Geo, végre meg tudtam nyitni!!! :D Naggggyon jó lett az egész! Az a zöld szoba nagyon tetszik!!! Az lesz a tiétek? Valami ilyen zöldet képzelek el a gyerekszobába, naranccsal fűszerezve. De jó érzés lehet, hogy hamarosan beköltözhettek.
Hát igen, mi is majd nézhetjük a gyereket, felforr-e, mert narancs-fekete a babakocsi. :roll:

Hari, engem a boltajtókban, kórház ajtókban szeretnek majd fellökni a kedves idősebb férfiak. Volt már olyan is, hogy párom kinyitotta előttem az ajtót, de én már nem tudtam bemenni rajta, mert kivágott elém 1-2 hapsi, leszarva azt, hogy én nagy pocakkal be szeretnék menni. Ilyenkor persze nem állom meg, hogy ne szóljak be valami kedveset.

Kép
jenny29
Mór

Nalam ez a kiiros dolog amugy valamiert sosem mukodott, ahogy visszagondolok :) A nagy februar 27-28 koruli datum helyett jott marcius 16.-an :) cseppet kesobb :D:D A kicsinel meg egyaltalan meg sem volt adva datum, nnincs a kioskonyvemben semmi a kiirasnal... gondolom mert nem volt uccsomenstruacio amihez viszonyitani lehettt volna aztan meg ki tudja kesobb miertmaradt el, hogy UHval belojek es beirjak :) O mindenesetre nagyjabol idoben jott szerintem :) Most meg adtak 3 datumot is :D:D

luna6

Na, estére befutok, sűrű nap volt, torna után még 2 órát dumcsiztam egyik kismamával, utána vendégünk volt, nemrég ment el, aztán vacsi, fürcsi. :)

Nappali teliaggatva gyerekruhákkal, tök jó. :D Holnap vasalom őket.

Vok, örülök, hogy jobb a lábad. Ja, és igen, lehet tornázni, mert nem belülről jön a cucc, a torna nem árt, meg hát amúgy sem épp az a kiizzasztó, megerőltető torna, inkább nyújtás, és légzés az egész. :)

Szülés: Én mióta láttam a szülőszobákat, meg a vajúdót, meg végighallgattam egy szülést :) azóta kicsit nyugodtabb vagyok, de egyre jobban foglalkoztat a dolog.

A Szülés, ahol én irányítok, épp ma kezdtem el olvasni, eddig érdekes. :)
Nanetto, Én is igyekszem tudományosan megközelíteni, bízom benne, hogy majd ha ott leszek minden jól fogok csinálni, és nem vesztem el a fejem. :)

Nemtom már ki írta az EDA-t, basszus itt nem adnak EDA-t, csak császárnál. Sima szülésnél csak kéjgáz van, és ha minden oké a fájásokkal, de nagyon fáj, akkor adnak egy gyógyszert, de semmi mást, ki kell bírni, és kész.

Geo, végre meg tudtam nyitni, hát nagyon nagyon szép lett minden, és annyira jó, hogy mellette vannak a képek, hogy milyen volt előtte. :D Nagyon szembetűnő a változás, és nagyon szép lett, alig várom a bútoros fotóid. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

JÓ REGGELT!
LUNA: Nagyon szép a babakocsitok!

NANETTO: Nagyon csini kismami vagy!

NYUSZI: Az EDA-t én írtam, nagy híve vagyok :lol: :lol: , lévén én félek a fájdalomtól....
Megbeszéltem a dokival, én mááá a bejárati ajtóból görbítem a hátam érte!!!

GEOOO A kis otthonotok napról napra szebb lesz!!!
Fantasztikusan ügyesek vagytok!

HARI Jobban van már a jobb arcfeled?Tudsz pihenni?Doki mit mondott?

Tegnap egész nap a játszótéren voltunk Lilikével.
Most nem tudom, hogy izom lázam van-e?
Vagy a bal vesém fáj?
DE, leszakad a derekam, meg olyan furcsán vagyok...
Hányingerem van, alig tudok menni, olyan szuszogós-fújtatós érzés, meg hozzá hasmenés is van.
Nem találom a helyem....

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Rózsa, és nálatok úgy van, hogy Te kéred és adják? De nagy mázli. Itt nem adnak, a dögök. :)

Te, Én is napok óta úgy érzem magam mint Te, olyan nyomottnak, hányingerem van, főleg most reggel a kávétól, holnap nem is iszom. :?

Volt köztetek valaki, akinek olyat mondtak, hogy gyenge a hasfala? Mert nekem tegnap tornán mikor hasizmoztunk, kiállt felül a hasam, és a gyógytornász azt mondta ez azért van, mert gyenge a hasfalam, és ott kinyomódik a belső cucc ilyenkor, de majd szülés után elmúlik.
Csak az a baj, hogy nekem ott, a mellem alatti sávban, folyamatosan fáj a bőröm, és ezek szerinte a hasfal elvékonyodása miatt.
Valaki nem tud erre valami trükköt? Mert ezek szerint kívülről hiába kenegetem....

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Szep napot! Bar esore all.... megvan a kulcsom is :)

Nyuszi, hat a gyenge hasfallal most nemigen tudsz mit kezdeni. Ha egoen huzodik a bor ott a pocak vegett, azon meg tenyleg csak kenegetessel lehet esetleg javitani, mondjuk akar napi tobbszor is, de szerintem teljesen akkor fog elmulni mikor lejebb szall majd no meg kijon a bebi.

luna6

Jah, egyebkent mostanaban gyomrom nekem is az egekben, vagy leginkabbis a torkomban, igy reggel. Most nem zaklat, de neha delutan nekem is van egy kis emelyges tole. Na nem igazi hanyinger ez azert... egyik ismerosomnek viszont visszajott a hanyasa. (most fog szulni mar a napokban) Mikor visszajott, kellett neki labort csinalni, hogy milyenek a maj ertekei, de jok voltak, igy a doki azt mondta, ez a pech kategoria, hogy a vegere megint emelyeg illetve o hanyt is.

luna6

Sziasztok!

Ha feszül fent a bőr, az lehet a gyenge hasfal miatt? Mert nekem már jó ideje fáj, ég a mellem alatt az a terület. Minden kaja vagy ivás után úgy érzem, a gyerek még feljebb nyomja a cuccot, és elég szarul vagyok. Aztán jön a gyomorégés.
Mondjuk most éjjel meglepően jól aludtam, csak a hajnali rémálom nem kellett volna...

Rózsa, nem akarlak ijesztgetni, de ezek a tünetek...Nem fogsz te szülni? :wink:

Kép
jenny29
Mór

Jenny, en pl nem tudom lehet e attol, en csak magar a feszulesre meg ego erzesre irtam, hogy kremezes es slussz, de hat ha nyuszinak ezt mondtak... nekem pl nem csak fenn hanem mashol a nagy hasamon is voltilyen erzesem, bar inkabb az elozo kanyarban, es meg lehet most is lesz, tudtommal nekem a hasfalam oke, nekem meg ez tuti kotoszovet rugalmatlansag miatt van. Ezert is repedek szana meg szejjel :) Szoval nalam az ego meg huzo erzes az a boromtol van.

luna6

a szülés jele lehet a levertség, hányinger! hasmenésed nincs Rózsa? :-)

kivarázsoljuk mi itt belőled a babát!!!! :lol:
Vendég

No, itten vagyok.
Csiga tempóban kitakarítottam, meg csináltam töltött csirkecombot rizi-bizivel.
Kész a madártej.
Közérzetem egyre ramatyabb, a derekam leszakad, meg keményedik a hasam.
Ettem 3 db Magne-b6-ot, és meglátjuk.
Ha ilyen marad, irány a kórház...
Beszéltem a dokival, azt mondta,meleg front van, megindultak kifelé még azok a babák is, akik 3 héttel későbbre vannak kiírva. Jelenleg tele van a szülőszoba.

NYUSZI: Igen, itt ha bármikor kéred, állandóan van anesztes ügyeletes is, és hozzák a cuccot.
Nem kerül semmibe sem.

HASFESZÜLÉS: Szerintem ezzel tényleg most nem lehet mit kezdeni.Kenegessétek, ki ne repedjen.Nekem ilyen nincs....MÉG.

Kép
rozsa1979

NANETTO: Reggel volt(pedig magamtól, hashajtó nélkül nem is igen nagyvécéztem kb 4 hónapja.).Azóta csak rossz közérzetem van, kutyorog a hasam, meg amikor keményedik a pocakom, jön a hányinger.
Szóval várakozó állásponton vagyok.... :roll: :roll: :roll: :roll: .
Apa meg telefonkészültségben.

Kép
rozsa1979

lknyuszika,
nálunk is úgy van, hogy ha kérem az EDA-t, akkor adják.
ez a hasfalas dolog nagyon kemény!!!!
én a terhesség előtt rendszeresen tornáztam, meg ha lapos hasat akartam, akkor azt is jól meg kellett dolgozni, úgyhogy szerintem hasfal ügyileg még renben vagyok, de mióta babásvagyok, azóta alig erőltetem meg, nem szeretem "dolgoztatni" még egy szimpla ágyról való felüléssel sem, inkább legurulok mindenhonnan :D

na megyek, csinálom a beadandómat.
Vendég

Rozsa,
ezt a kaját most én is betermelném!! :D
amúgy tök jó, hogy raktál fel képeket magatokról, mert most már ha leírom a neved, vagy meglátom, már tudom archoz párosítani :wink:
Vendég

Jaja, az az égő érzés lehet emiatt, fent, közvetlen a mell alatti sávban. Mert a hasfal elvékonyodik ott, és belülről nyomja a cucc a bőrt, meg a vékony hasfalat és ez fáj.

Kémezéssel Én csak pillanatnyi megkönnyebbülést tudok elérni, sajnos egyfolytában nagyon ég, és egyre jobban, már ha finom pamut ruhám hozzáér, attól is, melltartót meg itthonra már fel sem veszek.

Már alig várom, hogy a baba kicsit lejjebb ereszkedjen, hátha akkor jobb lesz. :)

Nekem amúgy sehol máshol nem feszül, nem ég, csak ezen a területen, de itt bepótolja az összes többit. :roll:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Konkri,
milyen volt a szülinap?
mi a helyzet veletek?
Vendég

Detti, ó, sajnálom a cukrot, ez nem túl jó hír.
Annyira jól leírtad ezt az elvárásosdit.
Amúgy megnyugtatlak, az utóbbi napokban egyre többet gondolok a szülésre és én eddig cseppet sem tartottam tőle, most meg kezdek félni, nem is kicsit.

Nanetto, nagyon csini vagy és már csak néhány nap akkor, kitartás.

Vok, köszike, megvan már ez az oldal, most megint megnéztem a napokban a videókat is, hát majd meglátjuk, milyen lesz élesben. Most játékbabával fogok próbálkozni és jól begyakorolni.

Rózsa, nagyon-nagyon szép kismami vagy Te is.
Jobban vagy már? Huh, most olvasom, még a végén bébike jelentkezik?

Nyuszi, és kaptál valami bogyót a barnázás-fertőzésre? Mert amióta írtad, engem folyton az aggaszt, hogy hátha nekem is az van, de nekem meg nem adtak semmit rá, csak annyit mondtak, nem tudni, hogy mitől van.

Jenny, Luna, akkor lehet, hogy valamelyőtöknek a bébije az én szülinapon fog születni. Kíváncsi vagyok, végül lesz-e egyezés. 29-ei vagyok egyébként. Remélem, enyém Lénám nem szeretne semminemű közös szülinapot velem. :)

Hari, szerintem egyértelmű, hogy az arcüreged játszik be abba, hogy fogfájásod van. Nekem már többször volt arcüreggyuszim, többször szúrták fel, hát embernek nem kívánom azt az időszakot, amíg eljutsz addig, hogy felszúrják. Az már semmi a fájdalomhoz képest, mert akkor rögtön megkönnyebbülsz.

Ma voltam védőnőnél, jól rám ijesztett, mert azt mondta, ilyen mértékű vizesedésre már gyógyszert kellett volna adnia a dokimnak, a szülésnél is akadály ez a sok víz, mert természetesen Ő is látja, hogy összességében nem nézek ki szétfolytnak, mégis 20 kiló a plusszom. Vááááááá. Egyre jobban fájnak a csuklóim, ujjaim, bokáimnál is, mint valami vénséges vén embernek.
Jövő hétfőn jön hozzánk szülésfelkészítőt tartani egyébként, utána hívom a szülésznőmet és végre megnézzük mi is a szülőszobát. Már nagyon várom, kíváncsi vagyok.

Kép

Kép
***csilla***

sziasztok!!

Rózsa nagyon szép a kislányod, tündéri :lol:
Lehet, hogy akkor tényleg szülni fogsz? Szorítunk, hogy még azért ne, ha érettségiig nem is, de jövő hónap közepéig azért maradjon bent a kisbabád :D

VokÖrülök, hogy most már lehet terhelni a lábadat :D :D szorítok, hogy mire megszülsz, jobb legyen a lábad, mint új korában :D :D

Hari :lol: :lol: igazad van, puffad vagy nem, előbb-utóbb úgyis szülünk.
Fogaddal mi újság?
Gratulálok az ágyhoz!! Tényleg, hogy lehet, hogy újat kaptatok?

Luna nagyon klassz a babakocsi :D :D

Detti 10 sajnálom, hogy nem lett jó a cukorterhelés eredménye :( Most akkor mikor tudsz dokihoz menni?

Nanetto nagyon szép pocakod van neked is :D és megfelelő méretű, nem kicsi :lol:

Jenny nagy a pocakod, vagy miért mondják, hogy 20-án már babázni fogsz? Nemrég tettél fel képet, ha jól emlékszem, és azon tök helyes pocid volt :lol: :lol:

Eszterx pont ma gondolkoztam el azon, hogy már nem tudnék dolgozni, annyitól is kifáradok, ha fel kell állni :shock: , nem, hogy lehúzni 8 órát.
Minden elismerésem a tiéd :D

Nekem tegnap nagyon fájt a gyomrom, meg görcsölt is :( Rossz volt, mert hullámokban jött. Hála Istennek éjszaka nem zargatott, de nem igazán tudom, hogy mitől lehet. Mondjuk tegnap nagyon sokat hajolgattam a takarítás közben, szóval lehet, hogy amiatt volt.
Van egy kérdésem: Rózsa írta a szőrtelenítést. Ti szülés előtt megcsináljátok magatoknak, vagy majd ott valaki :oops: ? Én tettem be a kórházi pakkba borotvát.

Heni, Konkri, hol vagytok??????

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Tallin, én most is igyekszem hellyel-közzel borotválkozni, epilálni és bevetem Apácskámat, segít Ő is, mert én már látni ugye semmit nem látok, és félek, hogy elkaszabolom a kezem, meg a kényesebb pontokat. :lol:
Én is raktam saját borotvát, inkább azzal legyen a kiigazítás, ha nem elég pöpec az itthoni.

Hát nekem is elismerésem a dolgozók felé, én sem tudnék már semmit csinálni. Szerintem bele is halnék.
És ebből a szempontól is milyen előkelően érezhetjük magunkat más országokhoz képest basszus. Ha jól tudom, alig akad olyan hely, ahol így el lehet jönni hónapokra táppénzre.
Bár fogalmam sincs, ha valaki veszélyeztetett, akkor mi van, mert én például ezért nem dolgozom már az elejétől fogva. Pedig egy darabig szerettem volna mindenképpen.

Kép

Kép
***csilla***

A veszelyeztetetteket itt is kiirjak termeszetesen :) Csak ok tenyleg azok, es nem csak faradtak vagy ugy gondoltak nekik jo ugy a gyed ahogy lesz es inkabb lassitanak.
Amugy terhessege valogatja, hogy hogy birod :) En is most azt mondom, hogy elkepzelni nem tudom, hogy reggel bemenjek es lehuzzak 8 orat (ma mire beertem az egyetemre tok rosszul voltam, szerintem az alacsony vernyomasom miatt, levert a viz, szedultem, szar volt na) ellenben megis el tudom kepzelni, mert a kisebbikkel en 36 hetet meloztam, mellette ugye egyetem minden heten Pestrol Miskolcra vonattal, diplomamunka, allamvizsga, es mellesleg egy harmadik varosban ment a valoper is :D:D Szoval nem ertem ra terhesnek lenni, es utolso delutan meg gyalog korbejartam a fel belvarost :) Most sem ertem, hogy hogy lehet mert neha most meg a vecere kimenni is nehezemre esik :D:D:D

luna6

SZIASZTOK!
Megjártuk a dokit.
A méhszáj elkezdett felszedődni, felpuhulni. Méhszájérték 1222.
Amnioszkopiát is csinált, magzatvíz tiszta.
CTG-n 5-6-7 perces 40-80 -as fájások vannak.
Hazaengedett, azt mondta, hogy bármi lehet, ha 10 perces, 30 mp-ig tartó összehúzódások vannak, menjek vissza, mert szülünk.
Ha nem sűrűsödik össze, akkor csak jósló fájások.
Balázsnak már 99% , hogy semmi baja nem lenne, ha megszületne, mert már kapott tüdőérlelőt.
Most is a fenekembe szúrt egyet.
Ha máskor nem, pénteken megint találkozunk, lesz UH és CTG is.
SZŐRTELENÍTÉS: Én epiláló géppel leszedtem mindenhol, így nem nő vissza sokáig.
Most a terhesség alatt sokat lassult a szőrnövekedésem, így 2 hétig sima mindenhol.Ma azért a doki látogatás előtt megnéztem mégegyszer, kicsit utánaigazítottam...

Ha kell , még utánaborotválok indulás előtt.
Én tükörben(kézi kis piperetükör) csináltam az alsó fertályat. A többit meg elértem.

DETTI:
Lehet interneten is találni diétát, kérdezz rá a dokitól, erre az értékre hány gramm szénhidrátot ehetsz naponta.Általában 200-250 gramm/nap szénhidrátot engedélyeznek napi 5-6 szori étkezésre, de ezt a diabetológus dönti el.
Biztosan kell diétáznod, meg újabb kontrollra menni, ne hagyd lerázni magad!!!!
Most növi a baba a legnagyobbat, nem mindegy, hogy óriás bébit szülsz-e, amellett, hogy ha megszületik, leeshet a vércukra, intenzívebb megfigyelés kell neki is, meg neked is.
Több magzatvíztől kezdve , fokozottabb ödémásodást, magas vérnyomást, stb okozhat !!!!

Lilikét még mindjárt elviszem a fodrászhoz, mára van bejlentve.Itt van a házban a fodrász, odáig levánszorgok.
Egész nap kis mennyiségű hasmenésem van, meg mióta megvizsgált az orvos ilyen nyákos, véres cucc jön belőlem....
SZURKOLJATOK NEKEM!!!
Legalább hétfőig maradjon benn kiskirályfi, az már a betöltött 36. hét lesz.

[/b]

Kép
rozsa1979

Sziasztok lányok!!!

Végre itt vagyok én is!

Vacakolt a netünk. Néha bejött 5-10 percre, majd órákig nem volt semmilyen netes kapcsolat. Ma viszont végre helyreállt a rendszer. Persze a szerelő jóvoltából.

Még mi is egyben vagyunk. Ma voltam a központi terhesgondozóban. Megkaptam az anyaságihoz az igazolást. Többször már nem kell oda mennem. Volt egy UH is, áramlás jó, méhlepény I. fokban érett, Gergő buksija 9,12 cm.

Jövőhéten még vár egy utolsó vérvétel és megkezdődik a CTG-re mászkálás is.

Én már nagyon érzem, hogy nem sok van hátra. De nem bánom, mert egyre nyűgösebb vagyok.

Igyekszem visszaolvasni, bár nem lesz könnyű, hogy ennyire lemaradtam.

Rózsa: Mennek a drukkok ezerrel, hogy minden rendben legyen!

Remélem, nem baj, hogy visszapofátlankodtam, de ha mégis zavarnék, akkor majd csak a háttérből figyelek...

Én mindenesetre örülök, hogy újra olvashatlak benneteket. Hiányoztatok...
Vendég

Tudja valaki, hogy az áramlás mértékének mi az alsó határa??? Szóval, amire már azt mondják, hogy nem olyan jó.
Vendég

Rózsa!
Nagyon-nagyon-nagyon drukkolok!!!!!!!!
A rózsaszines cucc vizsgálattól is lehet.
Ha bármi van, küldj sms-t. Elküldöm privibe a számomat és írok a csajoknak.

Nanetto!
idegesítő lehet az a néni nagyon... :S de legalább a másik normális :D ez vígasztaljon! :):)
És az,hogy nemsokára pihi :D:D

Geo!
Nagyon tutin néz ki a lakás!!! :D:D
Sikerült megcsinálnod a beadandókat?

Hari!
Ma már sétáltam :D Pénteken már csak 1 mankóval megyünk játszóra. Sokkkkkal gyorsabb vagyok vele, mint a 2 mankós verzióval. :D:D:D

Nyuszi!
Én csak Réka tornát láttam, nem jutottam el rendesen tornázni :D Ezért kérdezek ilyeneket. :D:D
Meg maga ez a vérzés nekem annyira fura... Ugye én nagyon pánikolós vagyok (illetve már sokat javultam, de azért szerintem felülről verdesem az átlagot) így bele képzelve a te szitudba, én tuti rommá izgulnám magam... (egy sima izzadásra ráparázom, hogy magzatvíz... hihi)

Hol fogsz szülni? (bődületesen lusta vagyok előkeresni a táblázatot)

Luna!
És hol volt a kulcs??? :D:D

Jenny,
Nem akarlak elkeseríteni, de az, hogy méretre mekkora egy baba, az sajnos nem hozza előre a szülés napját :D
Hanna 9,8as fejátmérővel és 34cm-es fejkörfogattal volt kedves a 40dik hétig bent csücsülni. összesen 3 nappal jött korábban. És nem volt kicsi :D Alexnál is úgy vagyok, hogy belőttem a 40 hetet és ha korábban jön, akkor örülök :D Ha nem,a kkor is :D:D (csak ne akarjon tovább bent maradni :D:D)

Hát, én meg ma jól kibőgtem magam. Felhívom azt a kedves bérszámfejtő céget, akihez tartozunk és kérdezem,h ogy ha holnapig odaér a TB-s papírom, az még jó-e, mert nem adta tegnap oda a doki, csak ha hozok szakorvostól papírt. Erre közli velem a nő, hogy csak a ma délig beérkező papírokat kötelesek elfogadni. Mondtam nagyon vicces lenne, mivel előző hónapban is 100ezerrel kevesebb fizut kaptam, a férjem munkanélküli, van egy lányom kint, egy fiam bent. Ne szívasson már. Erre, na jó, talán beel tudja rakni. Mindezt úgy, hogy maga a bérszámfejtés csak jövő héten lesz, mert a jelenlétieket csak pénteken kell leadni...
És ez még csak a kezdet volt... Beszélek a házi dokival és mondja, hogy csak addig tudnak kiírni, amíg a szakorvos javasolja (ez most 3 hét. Még jó, hogy megkérdezte a doki, hogy mennyi van hátra szülésig...) ÉS ők egyébként május 10-21 között nincsenek... Ami azért vicces, mert még ha szerzek egy másik papírt egy szakorvostól, hogy még nincsen rendben a lábam, akkor SEM kapom meg a táppénzes papírjaimat majd csak május 25én, ami azt jelentené, hogy abban a hónapban 1 azaz 1 hét táppénzt küldenének. (minden hónapban kb 21-22én kell leadni a papírokat)
Itt már bőgtem, hogy ezt nem gondolhatják komolyan, hogy éhen halunk csak azért mert ilyen fasza a rendszer???!!!
Így arra jutottam, hogy mindenki bekaphatja és elmegyek szabadságra május 12től. van még 20 napom. Ha az nem lesz elég (fura lenne), akkor elkezdem szülés előtt a szülési szabit (amit ugye nem ajánlanak..., de xarok rá).
Az agyam eldobom... előre nem adhatják oda a táppénzes papírt, de az nem gond, ha ők 3 hétig nem tudják odaadni... ELEGEM VAN!!!! Komolyan. Ez nem normális,a mi itt megy. Nem olyat kérek, ami nem jár... Nem csalok, nem lopok (Tuti azt kéne...)

Eszter
Kép
Kép
vok

Rózsa! nagyon drukkolok! jelentkezz majd!

VOK brutál amit irsz! egyszerűen hihetetlen!!! embertelen! mert ez az! én erre mondom mindig a páromnak Ez Magyarország (sajnos) :-( KÉPZELJÉTEK a kolleganőm január 1-től táppénzen van (veszélyeztetett terhes) és még egy db hónapot sem kapott meg! na most ugye mindjárt május tehát eltelt 4 hónap! és most közölték hogy én se számoljak jobbra (énmájusban leszek táppénzen) ami végülis mindegy mikor jön mert hát nem egy nagy összeg és jól jön az bármikor ha jön - de már riogatnak hogy a gyes tgyás szóval ezek sem jönnek pontosan! az viszont G Á Z! mert az a pénz viszont kéne nekünk nagyon még ha az iskevés! szóvla nem tudom!

Vok NE HAGYD MAGAD! nem tudsz valami másik dokihoz fordulni!? a szabipénzt jobb lenne ha külön még megkapnád ... :-( ez hihetetlen!!!! tiszta dühös lettem esküszöm! hülye buzik! bezzeg aki csal az lehúzza az államotminket adófizetőket és persze mindent simán megkap! ez vicc!!!! :-(

na most megyek csinálok cukkinis frittatat és jövök!

HENI én már nagyon kerestelek!azt hittem kikapcsolták a neteteket! és igenis mindenki ÖRÜL NEKED!!!!! és jó hogy jól vagy és ne írj butaságokat! ... jó???? elég a Vok kálváriája nekem most!

pénteken jön a védőnő!ha beszól a babaszobára én fogom és leütöm!!!!nem szó szerint! de amit kapni fog tőlem! örökre el fogom vágni magam előtt! már látom ahogy szajkózza a hintát meg a többi csodadolgot! mert itt igy megy!!!! de legfőképp be sem akarom hogy menjen esztihez!!! nálatok bement? vagy csak dumálás volt? ez nem dumálŰ! csak oszt! minek dolgozok kárt teszek a babának és ne egyek mert kövér vagyok! szóval csak dobja be a pecsétet és kirakom a szűrét!
Vendég

Heni, én is hiányoltalak, ne hülyülj már! Attól, hogy valaki pár napig nincsen, még nincs elfelejtve vagy kitúrva, főleg így a vége felé, amikor már elég jól összeszoktunk.
Én a felújítás ideje alatt pl. hetekig csak kutyafuttában olvastam, írni nem írtam szinte semmit.
Táblát dobnál, én is kíváncsi lennék rá.

Luna, hát Te is egy hős voltál akkoriban. Még olvasni is fárasztó, hogy mennyi dolgod volt.
Rólad jut eszembe, múlt csütörtökön adtak fel Angliából egy eBay-es cuccomat és még ma sem ért ide, úgyhogy sajna belefutottunk a vulkános sztoriba. Pedig reméltem, hogy még pont átcsusszan a csomag. Remélem, azért nem kavarodik el a nagy káoszban.

Vok, basszus, nem hiszem el, hogy ez járható út részükről. Hát hogy csinálhatnak ilyet???

Nanetto, Te szegény, azzal a védőnővel. Nekem szerencsém van, egy 50 körüli nőci a védőnőnk, de eddig egy szavam sem lehet rá. Bár most kicsit furának találom, hogy még egyszer sem nézett fehérjét a vizeletben. :o

Rózsa, atya gatya, hát ezek a jelek elég elgondolkodtatóak. De szuper, hogy nem lehet már semmi vész, ez jó. És akkor a híreket feltétlenül várjuk.

Kép

Kép
***csilla***

Heni!
Nehogy ne gyere!!!!!!
Lesz még olyan, hogy nem lesz időnk 2 héti írni... :D:D akkor se "zárjuk" ki a másikat. Ne csináld :D:D

Nanetto!
Az a baj, hogy ahhoz házi dokit kéne cseréljek... Abban se vgayok biztos, hogy a szakorvos hajlandó lenne még tovább sérültnek mondani, de azért megyek majd, mert nem akarom, hogy baja legyen a lábamnak...
Az első TGYásod nem fog időben megjönni, no meg az anyasági ugyanis MINDENHEZ a GYEREK tajszáma kell, ami legalább 2 hét, mire eljut hozzád, ha csak 2 hét... Ugyanis a tajszámhoz kell a születési, meg azt hiszem a lakcímkártya is... Eléggé viccesek ám.
A Péterfyben 4 éve jött egy néni és mindent elintézett. Egy lépést se kellett tennem és mielőtt eljöttünk a kórházból már megvolt a születési. Máshol el kell menni érte a kerületi önkormányzathoz.

Az anyaságit közvetlenül az Államkincstártól kell kérvényezni neked.
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 innen lehet letölteni.
Tök macerás az egész... :S

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto!
Hát, nálunk a védőnő 1x volt, megnézte Hannát, azt ennyi :D Előtte sose járt nálunk. De ő normális és hagy élni. Még a hízásomra is azt mondta, hogy nem olyan vészes ez most :D:D
Nagyon gáz, hogy a tied egy ekkora picsa. Én tuti megmondanám neki, hogy az én gyerekem és ha hintát akarok neki venni, akkor azt veszek. És ha ennyit hízok, akkor ennyit hízok. Ne stresszeljen, mert terhes vagyok :D:D
Nem tudsz te menni hozzá ahelyett, hogy ő megy???

Csilla!
A védőnöi hálózatnak nem igen van pénze fehérje tesztet venni. Nálunk se néznek. Sőt, inkább folyamatosan kevesebb pénzt kapnak. Pl itt nálunk 1 körzetet szét kellett osztani, mert nem volt rá védőnő és még csak helyettesítő pénzt se kapnak érte. És 20 év meló után kapnak 110ezret, úgy hogy majdnem 400 gyerek van 1 védőnőnél....

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok!

Ma olyan szar napom van, a hasam külön életet él, olyan, mint egy kőszikla, nagyon kényelmetlen, sehogy se jó, remélem holnapra jobb lesz.

Csilla, igen, én kaptam a gyulladásra/vérzésre hüvelykúpot, 10 napig kell használni, már a 6-ik nap is eltelt, és már elmúlt a barnázás is.
Én Veszprémben a megyei kórházban fogok majd szülni, nem is tudom már ki kérdezte, nagyon jókat mondanak a szülészetről, és a tapasztalatom is eddig jó, ezzel az ügyeletes dologgal.

Vok, ez nagyon durva, basszus, mekkora szemetek!! Amúgy meglepődni nem lepődtem meg, mert Velem ugyanezt játszották el most az első tp-s hónapban, összesen 5 napi tp-t számfejtettek, köszi! :twisted:

Rózsa, jujj, ez azért durva, még kicsit maradjon odabent! De azért drukkolok, hogy ha jönne, minden oké legyen!

Lányok, jézus, elkezdünk szülni a topicon?? :shock: :D

Heni, jó, hogy vissza tudtál végre jönni. :) Én ugyan nem írtam külön, de Én is mindig hiányolom azokat, akik sokáig nincsenek valamilyen okból.

Nanetto, szegény, milyen szar már ha ilyen a védőnő, hiszen pont a támogatás, meg a segítés lenne a dolga!!

A miénk szerencsére nagyon kedves, ma szülésfelkészítőn szülésvideót néztük, basszus, levert a víz, mert szemből mutatták az egészet, és mondta, hogy nyugi, a félelem nem múlik el, majd csak ha már ott vagyunk és szülünk. :)
Meg sokat poénkodik, mindig biztat minket, kismamákat, dicsér, hogy csinik vagyunk, meg minden, szóval ő igazán normális.

Meg az érzéstelenítés is téma volt, és itt a kórházban semmit nem adnak, ez az alap. Ha valaki nagyon szenved, akp gázt, és ha netán még ez is kevés, akkor megfelelő fájáserősségnél adnak fájdalomcsillapítót. EDA csakis császárnál van, amúgy nincs.
Jó ezt azért tudni, bár nem készülök semmit igényelni, de azért jó tudni, hogy nem is nagyon adnak. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Eszter, ehez nekem vedono sem kell, hogy a hulyek beledumaljanak az eletembe :)
Egy veszettul okos haver (tole vettuk a lakast anno, de reg nem lattam, nem veletlenul, mert a beszolasaibol eleg lett) ma kozolte emberemmel mailben, hogy mi a fenenek nekunk kokuszmatrac, hiszen az o gyerekei is siman tuleltek -figyelj!!! - sima szivacson is... mint ahogy a tarsadalom tulnyomo resze.
na ez idezet volt forditasban az okortol... aki amugy kokuszmatracos futonon alszik otthon, evekig volt sajat kisrepulogepe, de a gyerekeit szivacson altatja :D Hat erre nem vennek merget, de ilyeneket bir allandoan benyogni, csoda ha latni sem akarom, mert lehet verre menne elso kanyarban, ha nekem mondana :D

luna6

Fú, mennyit írtatok!!!! És miket!

Én bevallom férfiasan, hogy annyival jobb a fogam/arcüregem, hogy nem mentem vele sehova. Azt nem mondom, hogy nem fáj egyáltalán, de rosszabb nem lett, hanem inkább jobb. Igazából reggel belegondoltam, hogy órákig kell a fül-orr-gégészeten ülni és ez valahogy nagyon elvette a kedvemet.

Vok, örülök, hogy már járkálsz. Pénteken mindenképp megyünk!
Amit meg csinálnak veled, az tényleg felháborító, ha gondolod elmehetünk balhézni is valahová, most nagyon elememben vagyok, bárkire ráborítom az asztalt.

Heni, tök jó hogy jöttél!! Bünti azért jár persze a távollétért: TÁBLÁT szeretnék :lol: Persze csak ha lesz rá időd.

Rózsa, legalább azt várd meg, amíg a tábla felkerül :lol: Tök izgi, hogy lehet,hogy mész szülni. Persze azért tartsd vissza amíg lehet, de aminek jönni kell, az jönni fog. Mindenképp jelezz ha van valami. Meg ha egyben vagytok persze akkor is jelentkezz! :lol:

Nekem azért még sok van hátra, de az első baba érkezése után szerintem már nagyon be fogok sz..rni. Eddig nem is annyira akartam a szülésre gondolni. Most sem, de ha már jönnek a szüléstörténetek, akkor ismerem magam és beindul majd a fantáziám.

Ágy: én úgy értettem, hogy mivel az ismerős kapott egy ágyat, így vissza tudja hozni a miénket. De végül is tök rendi, hogy az újat hozta át és ezek szerint ő úgy értette, hogy mivel ugye tőlünk kapott egyet, így amit újonnan kapott azt hozza át. Persze ha a miénk jobb lenne, akkor lehet hogy nem örülnék ennyire, de így igen. Már rá is tettem a baldachint is. Nagyon jó lett. Már csak matrac kell, mert amit most beletettem, az pár centivel nagyobb mint kéne és én ragaszkodom a kókuszhoz. Az Lilinél is bevált, gyorsan szárad és valahogy én elhiszem, hogy biztonságosabb.

Geo, én így sem tudtam megnézni a képeket, viszont utána 2 percenként küldött valami hibaüzenetet a gép :cry: Most újraindítottam és így minden rendben van :lol: Úgy látszik nekem majd személyesen kell elmennem megnézni a lakást :lol:

Na hirtelen ennyi jutott eszembe, most megyek spagettit főzni, aztán még hátha eszembe jut valami "fontos"

Kép
Kép
hari

Kép Kép

Kép
Kép
hari

Luna, most mé mondod?????? :lol: Amúgy nálunk a cigizés miatt Lilinél rettegtem a bölcsőhaláltól, ezért vettünk kókuszmatracot, meg kaptunk kölcsön légzésfigyelőt is, amit sose használtunk. De ami miatt szerettem a kókuszmatracot, az az volt, hogy nagyon gyorsan át tudtam zuhanyozni "baleset" esetén és sokkal gyorsabban száradt, mint egy szivacs. Amúgy természetesen felnőne nélküle is a gyerek, de hát tudod milyen vagyok, vannak ilyen mániáim. Aztán ugye lehet, hogy baromira nem lesz neki másik matraca, hanem ebből levágunk pár centit és inkább szárítom tovább. :lol:

Kép
Kép
hari

Hari!
Ez a fénykép csal. Ezen nem is látszik,h ogy mekkora a hasad :D:D
Az ágyikó cuki :D

Majd megbeszéljük pénteken ezt az asztalborogatós dolgot :D:D:D

Luna!
Én nem is értem,h ogy neked miért nem jó a puha szivacs? :D:D Én is úúúgy szeretek hátfájással kelni, mert eltűnik a seggem a szivacsban :D:D:D
És egyébként is, a milliomos hóbortokról már leszoktam :D A magánrepülő nem fért el a garázsban :D:D:D:D:D:D

Hanna kókuszmatracát megöltem, most egy kókuszmatrac keménységű szivacsunk van, amit az egyik barátunk csinált extra nekünk :D Remélem azért azzal megelégszik Alex, mert most nem lenne még pénzem arra is, sajna :S:S

Jajjjjj, és nem is dicsekedtem milyen ügyes voltam. Vettem egy baba pihenőszéket, egy babamérleget és egy mini grillt 7000 Ft-ért :D:D Ebből a legdrágább a mérleg volt 4200ért. A babaszék meg nem volt 2000 :D:D:D Így a kedves ismerős, aki eddig elfelejtette visszaadni a régit, bekaphatja és van jobb, meg szebb :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Bakker, Alex 1,5 órája mocorog... én meg pörit akartam főzni.... Nem tudok se ülni, se állni, mert úgy rúgdos mindenfele... :D:D:D éhen marad a család... szegények

Eszter
Kép
Kép
vok

Kép
Vendég

Heni!
Köszi!!!! :D:D
Nekem olyan rövid a memóriám, hogy nem tudom ki hol szül enélkül :D:D Na jó, harit meg Geot megjegyeztem, az nem kunszt :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari, hat azert mondom, mert engem is attetelesen (szal az emberemet) kioktattak ma errol ugye :D:D:D szal en is tok felesleges kiadasokba verem magam, minek annak a gyereknek, tulkepp a foldon is felnone szerintem, csak szoktatas kerdese... mondtam is embernek, szerintem ne is vegyunk matracot, az agy mar megvan, ki nem dobom, de igy a deszkara ha tennenk... :D:D:D

Amugy meg komolysagomat megorizve :) en is imadtam a csajom kokuszmatracat de szerintem o is :) Es en sem adom alabb, tudod ez utan kajtatok honapok ota, megint modosult a terv, szal nem a nemet-francia vonal jatszik majd hanem ez is angliabol jon... magyar arakhoz kepest dragabban, de nemetektol sem jonne olcsobban fuvarral, valamint itt a boltokban sem olcsobbak a jobbnak nevezettek.
De tenyleg pillanatok alatt szarad, meg jol atszellozik... szal na, en meg vagyok gyozodve, embernek meg mondtam, minek maszik bele hulye vitakba, azt kell mondani a luke havernak, hogy te milyen igazad van!! teeenyleg, ez eszembe sem jutott, igy fogok tenni, szivacsot veszek :) Az nem tud mibe belekotni, mi meg azt veszunk amit akarunk.

Eszter, mivel lehet megolni a kokuszmatracot? :) Csakhogy en ne tegyem mert akkor jonn itt is a szivacs :D:D

luna6

Vok: Még mindig ilyen mozgékony a fiad? Vagy ez csak kivételes eset? Az enyém már egyre kevesebbet rugdos, inkább csak helyezkedik, na meg persze csuklik. Szerintem már nagyon kevés a hely neki odabenn. Már minden részemen érzem őt.

Hari: Szép lett az ágyikó!!! Igazi fiús kiságyat varázsoltál belőle.

Boginak Teszveszen sikerült vennem egy disney hercegnős baldachint, így most már minden gond nélkül átadja a heverőjét (ami kisággyá alakítható) Gergőnek és ő ezentúl a nagy (felnőtt méretű) heverőn alszik majd a "hercegnős" függöny alatt :D :D

Az ágy-kérdést így sikerült megoldanunk.

Képzeljétek el, múlt hét előtt eljött anyukám Szegedre. Mióta én itt lakom (4 éve) most látogatott meg először. Persze nem azért, mert rosszban voltunk, hanem mert dolgozott és nem volt ideje. Most meg februártól megszűnt a munkaviszonya, így ideje akár a tenger és gondolt egyet, buszra ült és eljött hozzánk. Nagy segítség volt nekem, sok mindent megcsináltunk ami a nagytakarítást illeti. Közösen sokkal gyorsabban ment a munka.

Amikor majd megyek szülni, akkor megint eljön, így legalább lesz ki vigyázzon Bogira, no meg apára is :D :D
Vendég

aaa ez igy nem er, latom a 'fel topik' majusra van kiirva :D:D:D az remlett, hogy van aki juni nagyon elejen van, de hogy tomegesen vagytok majusra azt valahogy atugrottam anno :)

Anyamaci zarja a listat, o nincs teljesen eltunve, sot semennyire, csak a juliusiaknal nyomul hasonlo atcsuszasos taktikaval :)

luna6

Heni, hat csoda ha a bebinek mar nincs helye? Te vagy az egyik aki 'csuszo szerlessel' majusi lesz :) 33 nap, azt mondja a vonalzod... joeeeeg, hat az mar szinte holnap van :) Mire en megszulok addigra az elso topikbabaknak mar meglesz a fogsora es a szobatisztasagnal fogtok tartani :D:D

luna6

Ja egen: Ebayes pakkok es a vulkan... ugye a babakocsim meg az ules ideertek idoben, de ezek szerintem nem levegoben jottek. Ellenben nekem sem jott kis pakk hetfon sem kedden. Ma meg egyetemen voltammikor jott a postas, es hagyott cedulat... ha jol ertelmezem, akkor 7 oakkrol?! :D Ennek az a szepseghibaja, hogy ugye nem az en nevemre jon, igy holnap nem eleg, hogy mehetek be a postara ertuk, meg emberem szemelyijet is vinnem kell meg az altala alairt ertesitot, kulonben ide sem adjak. Hiaba vagyok mar feleseg is, az itt senkit nem erdekel. Ellenben ha a tok mas nevu emberem sajat szemelyijet en lobogtatom, akkor odaadjak... torekszem megerteni ennek a logikajat egy ideje :D

luna6

Luna, nekünk is kókuszmatracunk van Apával. Szerencsére előre mondták, hogy nehogy egy nagyot vegyünk, mert nem fogom tudni megmozdítani. Hát mi két darabba vettük, de így is nehéz mozgatni mikor áthúzom a lepedőt. Persze én gyengus is vagyok. De ezt leszámítva össze sem lehet hasonlítani a szivaccsal, ez tény. Főleg hogy én jó hátfájós vagyok. Apa nagyon nehezen szokta meg, neki nagyon kemény volt eleinte. De szerintem már ő sem bánja. Lilinek sajnos nem az van egyelőre, mert mikor vettük az ágyát, akkor ezt a matracot adták hozzá és valahogy sosincs annyi pénzem, hogy vegyek neki egy kókuszt. De lehet, hogy most egyszerre kapnak majd a tesóval.

Babamocorgás: mostanra azt írják sok helyen, hogy a nap 90%-át átalussza a baba. Hát nálunk vagy nem szólt neki senki, hogy ez így működik, vagy álmában is folyamatosan mocorog. Nekem nem igazán van olyan hogy ne mozogna. Talán éjszaka egy kicsit lustább, de nem mondanám, hogy nem mocorog. Viszont nagy szerencsém van, mert Lili valahogy mindig úgy rúgott, hogy fájt, Bence fájdalommentesen csinálja. Kifejezetten jól esik legtöbbször. De lehet hogy csak én lettem mazohista :roll:

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: