A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Geoo: nem 200 a szoba (annak a tarifája 7500/éj, vagy egyágyasban 9000/éj; én mondjuk kalkulálom előzetesen a kétágyast max. 5 éjre), hanem mindent összeadva jött ki a kb. 200 nekem: doki+szülésznő+szoba+ápolónők elköszönéskori összeg... amúgy ahogy írtok, lehet, hogy a szülésznőnek én jelképesen adok, modnjuk egy 10-est és nem többet, mert választott szülésznőm nincs, uis a doki azt mondta, első perctől velem lesz, azonnal hívhatom mobilon, és velem együtt indul a kórházba. Inkább az ő tarifája lesz nagyobb. Tehát vhogy így mondjuk: a fenti felsorolást összegezve: 120+10+35+10. Így mégsem 200, hanem 170-180. Ez így talán O.K. lesz.

Jenny: az apasági nyilatkozatnak azért van értelme ám, mégha most persze - és egyetértek- felesleges macerának tűnik is.
Ha valaki házasságban lép félre az tényleg egy érdekes és statisztikailag nem is olyan ritka dolog, de házasságban a jog mindenkor a férjet vélelmezi apának, tehát nem feltételezi az ellenkezőjét. Ha a férj úgy gondolja, nem ő az apa, akkor őneki lehet/kell elindítania egy apasági pert; vagy ha egy másik férfi feltételezi, hogy ő az apa, akkor ő indíthat; de amíg ilyen nincs, addig jogilag a férj az apa és punktum. Ez hülyeségnek hangozhat ilyenkor, de ha pl. az öröklésjogra gondolsz, ott már óriási jelentősége van, hogy ki kinek az egyenes ágú leszármazottja.
Nekünk (ill. mindenkinek) mikor a meddőségi kp-ba jelentkeztünk, és még nem voltunk házasok, közjegyző előtt kellett nyilatkoznunk (vagy 20ezerért) , hogy egy háztartásban élünk, s hogy az asszisztált reprodukcióból származó gyermeket sajátunknak ismerjük el. Ez is olyan hacacárénak tűnhet, hogy ott állsz a sorban, úgy néz ki a hasad, mint egy tűpárna, mellesleg egy "fószer" meg majd' minden alkalommal veled van, és fogja a kezedet, akkor nem nyilvánvaló, hogy ő nem csak haver, aki jobb dolga nem lévén bekukkantott? Hát nem, mert több ponton kell magát biztosítania a központnak is.

Csilla: na, volt már hasonló nekem is estére a lábfejem, amikor sokat trappoltam rajta. Én is elefántnak érzem... :? Jah, és egy számmal nagyobb cipőt kell már hordanom :? Én is csak annyit tudok tenni, hogy felpócolom gyakran, szinte nulla só, amúgy meg valahogy elgurulászok rajta :oops:

detti_10

Konkri,
pont tegnap mesélte András, hogy a sógornőmék kitalálták, hogy elmennek moziba, mert ha Panna meglesz, többet má úgyse tudnak (bírom nekik ezt a hozzáállást, hogy ha a gyerek meglesz, BESZŰKÜL az életük... :x ezért is mentek el nyaralni nemrég, aminek következtében még a veszélyeztetettől is veszélyeztetettebb lett... :? ). na szóval mozi után nem találták a kocsikulcsot, és azt gondolták, hogy valaki megtalálta, és végignyomogatja a parkolóban, hogy melyikhez való, és ellopja a kocsit.. Tomi mondta, hogy akkor gyorsan lerohan a kocsihoz, de ő meg jöjjön csak nyugodtan.. erre a nőci úgy elkezdett rohanni, hogy Tomi alig érte utól, rohant a mozgólépcsőn is, aztán végülis a zsebében megtalálta a kulcsot, a kocsian meg kiborult, elkezdett bőgni mennyire fáj a hasa, stb. most meg úgy fáj mindene, hogy ki sem tud kelni az ágyból... :?

Nanetto,
ez a kutya dolog, hogy befogadtátok, mindig meghatja a szívemet :oops:

Luna, Nanetto,
majd ha lesz egy kis időtk és kedvetek: lemérnétek nekem, hogy mekkora a szék összeszerelve?

kert zöld fűjét én is kérek, mert ez a Csengeryben nemlesz, csak ha kisétálunk a városligetbe, ami mondjuk 5perc, vagy ha kimegyünk a Margitszigetre, ami mellesleg nagy kedvenc!!! tavaly sokat jártunk ide Andrással, mindig telezabáltuk magunkat sült kolbásszal, meg sört ittunk hozzá, aztán tele hassal szaladgáltunk a kutyáink után :wink: mert ők persze egyfoltában igényelték, hogy játszunk velük 8)
meg futni is ide jártunk :D

Nanetto,
velem is ez van, se ragya, meg hátközépből derékig érő haj lett, stb. De nekem akkor is zavaró, hogy ilyen bazi nagy pocakom van... mármint, hogy alig kapok néha levegőt, stb.. szóval már várom hogy kint legyen a bébi.. ja, meg a lépcsőlemenéstől mindig is rettegtem, most meg nem látom hova lépek, mindig kapaszkodnom kell, különben leszédülnék..
de kíváncsi vagyok ez az utsó 2hónap milyen torzulást fog még okozni :lol:
valahogy én is pozitívan képzelek el mindent. mrmint nem naivan pozitívan, hanem tudom mennyiben megváltozik a helyzet, meg minden, de nem félek a dologtól, inkább várom :D :D

Jenny,
sztem teljesen jó az, amit írtál. nekem sem lesz segítségem, mert anyáék 90km-re laknak tőlünk (persze neki ez nem akadály, mert be akar költözni a vendégszobába :x ), anyósomék meg Pomáziak, de őket könnyebben lepattintom.
engem tuti feszélyezne, ha ott lennének körülöttem, mert a megfelelési kényszerem, ami alapból is magas, hát akkor tuti az egekig nőne... de ugye akinek jó a kapcsolata az anyukájával, annak ő a legjobb segítség. nekem olyan, mint amit Luna is írt: messze egymástól és telefonon elvagyunk, de ha összekerülünk.. :? :D
annak ellenére, hogy András is meg én is kezdők vagyunk, sztem nekem ő lesz a legnagyobb-legjobb segítségem. ő eg yilyen tipikus aktívan mindenben résztvevő lény :P mos, főz, takarít, dobozol, nevel engem :D bevásárol, mindent megold, megszerel, kicserél, és mindig okosakat mond :D
híííí most meg zsírégető klubbozik, tegnap kezdte, de már készen van, hogy brokkolikat meg algákat kell ennie egész nap :D de mindezt azért teszi, hogy megint tudjunk egymás mellett aludni, hogy lefogyjon a tokájából és ne horkoljon :oops:
Vendég

Na épp sül a csülköm, megyek megnézem mi a helyzet. már 2órája bent van, de még min 1et sülnie kell...
amúgy ezt a husit még a hétvégén vettük, hogy megcsinálom mielőtt András belevág a tuti fogyiba, csak amikor lementünk Pásztóra, ott kajáltunk, és már nem csináltam meg.. úgyhogy az egészet nekem kell bevágnom :lol: pedig nem is vagyok húsevő, inkább zöldséges... majd csinálok hozzá héjában sült krumplit... :roll:
Vendég

Geoo, meretek :)

allo helyzeteben (nem mertem a kilengeset hozza) a terbol amit foglal a szek (szal nem a talpat mertem hanem elol ahol kezdodik ez hatul ameddig er... nem tudom tudok e ertelmesen magyarazni... ha egy dobozt akarnek rahuzni a kesz szekre igy allo helyeben, akkor mekkoranak kene lennie a doboznak.. na igyertsd a meretet :D )

szek: 105cm magas, elorol hatra (tehat onnan ahol a labad van arrafele ahol a fejed/hatad) 100cm, szelessege 80cm ugy durvan. minimalis elteres lehet :)

labtarto: 39cm magas, 55 szeles, 45 'hosszu' (es eggyutt ring a szekkel ha felteszed ra a labad :D nagggyon buli)

luna6

Geoo: Neked nincs is óriási hasad! Olyan formás pocit mutattál a múltkor. Máris megkeresem az én hasfotómat, és mutatom, attól tuti könnyebb lesz a Tied :wink:
minősége nem a legjobb (telcsi), de egymás mellé tettem a 27,28, 29. heti hasfotóimat, tehát az eheti még nincs a sorban

Kép

Jaj, amit még akartam mutatni: elkészült az első kép a babaszobáról. Kicsit rossz szög, kicsit nyers (ez is telcsis csak sajnos, de nagyjából színhű) a "művészfotók" készültéig is hadd mutassam :D Boldog-büszek vagyok vele, jó lett a szín elképzelésem is, legalábbis mi telitalálatnak érezzük :D
detti_10

Kép

Luna, de édi kiscipőt tettél fel de én szerintme már nem vehetek meg semmit, ami nem létszükség. Azért itthagyom eg ykinyitott ablakban, nézegetni :wink:

detti_10

Mesélj, még mik vannak a "puttonyban", Luna! A minden nap karácsony az valóban nagyon jóóóó
detti_10

Hat a mai felhozatalban van utlevelre valo tok a gyerekeknek borbol, irto edi :) Aztan egy par Nike szinte vadi uj a bebinek, egy HMes badis gatyos sapis szett, nehany uj minisapi, egy Next kerteszgatyi badival. Valamint a nagynak 2 nyari pizsi, egy tunika es egy szoknya :)

luna6

Detti 10 gyönyörű lett a szoba :lol: :lol: :lol: Bocs, hogy az előbbit elnéztem :oops:
Jót nevettem azon, amikor írtad, hogy az esküvőd után a kontyodban aludtál napokig :lol: :lol: :lol:
Nekem anno reggel segített a férjem kiszedni az összes csatot meg babatűt, aztán húztunk aludni :D :D
De képzeljétek el, hogy éjjel a barátnőim feldíszítették a szobát konfettis lufikkal, gyertyákkal, meg egy csomó szerpentinnel, tök szép volt, de emlékszem reggel a férjem csak lesöpörte az ágyról, hogy tudjunk hol aludni :lol: :lol: :lol: Aztán mikor felkeltünk délben, akkor láttunk neki rendesen összepakolni :D :D

Csilla sajnálom, hogy ennyire vizesedsz :( :( Remélem hamar elmúlik, vagy csillapodik valamelyest.

Rózsa mindennel készen vagy? Gratula, remélem nemsokára én is elkészülök mindennel és nyugodtan várom, hogy a kisbabám megszülessen :D

Konkri már tényleg nem kell sokat várnom :shock: néha azért pánikolok :lol: :lol:
Abban én is biztos vagyok, hogy tuti leszenk egy csomóan, akik császárral fognak szülni az uccsó nap. Ha ott tartanék, akkor lehet, hogy én is így döntenék. Egyébként nekem az a furcsa, hogy erről akkora csönd van most, nem?

Luna, Nanetto köszi az info-kat, akkor megpróbálom így, de az is lehet, hogy megkérek egy okosabbat, aki mondjuk már regisztrált is és vele elintézem ezt a rendelés dolgot.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Luna tegyél fel képet, hogy lássuk mi volt a "csomagban" :lol:
Jól emlékszem, hogy a babakocsi is most érkezett meg? Nagyon kíváncsiak vagyunk :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Azért csak csurgatom a nyálam a cipőcskére... de van már hasonló édim, mindjárt előtúrom az mekkora és milyen is... vajon mikor kell 1-es s 2-es a babáinknak? De tényleg csak elméleti a kérdés, NEM szabad vennem semmi ruhaneműt már. Nincs is miből. Megyek inkább, próbálok olcsó falikart szerezni, meg zenés forgót, mert azok még kellenének. Jó lenne babaszőnyeg is, nem játszó, hanem valami kis süppedős a szoba közepére...

Tallin: köszi-köszi a szoba dícséretet! Eljött hát ez a nap is, hogy nekünk is van szobánk. Az az oszlop ami most még csak úgy áll kezeletlenül, még majd le lesz lakkozva, és 2 irányba polcai lesznek felül, kb. 3 db-ot gondoltam. Tulajdonképpen tartófunkciót lát el, de kitaláltuk, hogy hasznossá tesszük, mert amúgy tökjó fenyő oszlop, beleépítjük a polcocskákba....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.04.13 12:04-kor.
detti_10

"Na épp sül a csülköm, megyek megnézem mi a helyzet"

geo nekem a csülkös főzésedről a lábaim jutottak eszembe! :lol: :lol: :lol: :lol:

oltári nagy elefánt combjaim vádlim és bokám van lett volt :-)
Vendég

Luna,
köszönöm szépen a méreteket!!! :) :wink:

Detti,
nagyo csini vagy, tök jók ezek a képek!!!!! :wink:
assztaaaa!!! nagyon-nagyon király a babaszoba, szívesen laknék benne :D :D

Talinn,
a barátnőim nekünk is alkottak :lol:
mert mi a lagzi után nem mentünk haza, mert a Hoteltől ajándékba kaptuk a nászutas lakosztályt, és az ágyunkra ezek az idióták rózsaszirmokat szórtak :lol: majd besz@rtunk, hogy mi az a hideg amikor bekerültünk az ágyba :P
Vendég

Sziasztok!

Látom volt téma ez a május 1-es dolog.
Na, kíváncsi vagyok visszaállítja-e az új kormány a 3 évet....akkor talán nem lesz annyi császár.

Bár megmondom, Én tuti nem császároztatnám meg magam azért az egy év gyesért, jujj, az a babának sem hiszem, hogy jót tenne...

Tarifa: Mi az itteni tarifákat nem tudjuk még, de különösebben nem érdekel, nem lesz se fogadott doki, se szülésznő, így majd utólag annyit kapnak, amennyit megérdemelnek a munkájuk alapján. (mi dokinak 50 ezret, szülésznőnek 10 körül tervezünk adni, hiába, a többi lóvé kell pelusra :D )

Kimozdulás: Anyós tegnap közölte, hogy Ő akár már az első héten hajlandó egy-két órát vigyázni a bébire, hogy Mi el tudjunk menni kettesben valahová. :D Mondom köszi, de azért olyan korán talán nem lesz rá szükség. :)
De ezt jó tudni, hogy majd rábízhatjuk, így nem lesz depisen otthon kuksolás.

Nanetto, Nekem is fiatalabb a Férjem 3 évvel. :D Hi-hi, ennek vannak azért előnyei. :D

Vizesedés: Nekem nagyon jól beválik ellene a séta és a fekvés, na jó, gondolom akinek muszáj 8 órát ülnie, az ezt nem tudja megtenni, de próbáljatok minél többet vagy sétálni, vagy feküdni, szinte fél órán belül kezd lemenni tőle a víz. Ja, és a gyakori négykézláb állás is segít, meg a lábfejkörzés. :)

Kezdetek: Én is nagyon pozitívan, rózsaszínnek látom a szülést, és a kezdeteket is. :D Szerintem ez a hozzáállás biztos majd segít is megbirkózni a valóságos valósággal. :D Azért nem félek, nem vagyok se depire hajlamos, se a tartós rosszkedvre, bepunnyadásra hajlamos. :D Én tévé meg net nélkül is tökéletesen el tudom magam szórakoztatni, kedvelem a saját társaságom (mint jóféle oroszlán) úgyhogy nem félek a szobafogságtól sem. :D Csak a baba is legyen velem jófej. :D

Detti, nagyon szép lesz a babaszoba, és szépen kerekedsz, Neked is csak a pocid van, más nem. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Jajjj, de jó témák :D
Hááát, igen... Én szülés után annyira feszült voltam,h ogy csakis Hannát tűrtem meg magam mellett és csak úgy lehetett mindent csinálni, ahogy én akartam. Iszonyatosan kiállhatatlan voltam. Közben a felelősség akkora nyomással nehezedett rám, hogy el se tudom mondani... És még szerencse, hogy nem lettem depis. Csak agresszív voltam... (elég volt az nekem, meg mindenki másnak) és olyan szörnyű volt, hogy nem tudtam normálisan viselkedni. És már sajnáltam bárkit, aki hozzám szólt, mert nem volt máshoz türelmem. És persze jöttek látogatni és kérdeztek, meg mindenki fogdosni akarta az ÉN pici babámat... Most nagyon-nagyon abban reménykedem, hogy nem lesz ekkora a felelősség érzetem, mivel Hannával már edzettebb vagyok :D És nem fogom az egész családomat elküldeni a francba. és nem fogok mindenkivel kiabálni.
És ugye nekem szerencsém volt, mert Hanna nem volt sírós (persze minden nyögésére riadtam... para-anya..) sokat sétáltunk, kendőztünk. Nekem kb 6 hónap volt, mire beállt az agyam értelmesebb állapotba. Én ezt a hormonok kivonására fogom egyébként és ma már tudom, hogy ha akkor szedek sedativ pc-t, tuti nem robbantam volna föl mindenen. Mondjuk most már van alkati szerem, szerintem az is sokat fog nyomni a latba...

Én szerencsére készültem a szülés utáni időszakra is, így annyira nem ért váratlanul, hogy nem csak eszik-alszik a lányom. Iszonyat keveset aludt napközben :D (ma se alszik sokat, vagy szinte semmit), nem tudott kakilni, közepes mennyiségeket bukott, amíg nem tanultam meg rendesen büfiztetni...

A másik mázlim az volt, hogy Bigyó miatt már hozzá szoktam, hogy nem minden úgy történik, ahogy én akarom. De lövésem se volt arról, hogy én, aki MINDIG pontos voltam, képtelen leszek odaérni bárhová, mert NEM BÍRTAM időben elindulni. Az én pici szervezett életemhez lassabban alkalmazkodott Hanna, mint azt én terveztem. (kellett nekem baknak születni) És alapvetően én terveztem, Hanna végzett.... DE megtanultam ezzel is élni és ma már meg van az időrendünk, amit mindannyian be tudunk tartani. És így jó :D

Baba bent és kint: Én is úgy gondolom, hogy a habitus már pocakban is látszik. Hanna keveset aludt a pocakban, kint sem vitte túlzásba. Alex se épp nyugi baba... :D De az nem fog zavarni, hogy mit kezdek vele, ha fent van :D Hannával is folyamatosan beszéltem. :D:D Alex is ezt kapja majd. :D
Hanna inkább minta baba volt, tehát mindent időre csinált bent és kint is. 16 hetesen éreztem először, 28 hetesen befordult, 40dk hétre született.... Mindent időben csinált, csak a fogai jöttek később.
Alexet 12 hetesen éreztem már, nem úgy fekszik, ahogy kéne, de közben akkor kel, amikor én, akkor alszik, amikor én és rájöttem,h ogy nem nyomja a hólyagomat, nekem sokkal jobb :D:D Szóval ő sokkal inkább alkalmazkodik hozzám, mint Hanna tette.

Nekem nem volt olyanom, hogy nem ettem volna, vagy nem öltözök fel, mert a Suttogóval erre nagyon is felkészültem, hogy az fontos, hogy magamra is jusson idő. Így odafigyeltem rá. :)

Tényleg nem fog az ember eljutni egy ideig moziba, ha szopi van. Akkor hozzád van "láncolva" a gyerek, főleg, ha nem tudsz fejni, mint ahogy én se tudtam...
És igen, egy időre beszűkül az embernek a mozgás tere, de nem annyira vészesen, ha sikerül hozzá jó embereket találni. Nekem szerencsém volt ebben is, mert a barátnőm viszonylag közel lakott, 3 nap van a gyerekeink között és sokat voltunk együtt. Ha egyedül kellett volna itthon sétálnom, szerintem begolyózok. De így nagyon jó volt :D Majdnem minden nap mentünk valahova.

Luna!
Tök jó, ohgy így bejött a szék. :D Nekem most se lesz... majd, ha nyerek a lottón :D:D

Na, megont nem tudom kinek mit akartam még írni... jajjjjj....
Visszaolvasok, azt írok még :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nyuszi, ehez nem kell csaszarozni. Eleg meginditani a szulest idoben :) (es nem, nem fogjak visszaalitani a 3 evet... szinte kizartnak tartom a dolgot :D irto buta dontes lenne barki reszerol is)

luna6

Eszter, a szek a harmadik, befejezo projekthez jar igazan, addigra mar majd kell a fajo csontoknak es az ember koranak, szal ezt ki kell erdemelned meg!!! :D:D:D

Jahajj de klasszul elkepzeli az ember a szuper babasetaltatasokat a delutani fincsi melegben...aztan egy het utan na igen, beledilizik :D marmint az egyedul lofralasba celtalanul... szal nekem kellett a setalashoz projekt, es szinten volt egy baratno a kozelben, akivel a hetkoznapok delelottjeit leheto legtobbet egyutt toltottuk. Jo volt a kiscsajoknak is meg nekunk is :)

luna6

Detti!
Szupi a szoba!!!! :D:D Nagyon jól néz ki a csík alul!

Nyuszi!
Nem fogja tudni megváltoztatni addigra. MInden ilyennek kifutási ideje van és addig még a második kör se lesz meg igazán, mire az új szabályozás elindul.
Egyébként én még mindig azt mondom, hogy a 2 év is ajándék!!! És a gyes összege annyira minimális, hogy igazából ha valaki otthon tud maradni gyes mellett, akkor annak nem az a 25ezer Ft/hó fogja megadni azt a lehetőséget, hanem a férje jövedelme.

Nanetto!
Nálunk Ádi 2,5 évvel fiatalabb :D:D:D Ez tart engem is fitten. Ő még csak most lesz 30, én meg januárban múltam 32. :D Persze nyaggat is vele, hogy vén vagyok :D:D De csak ugrat.

Luna!
Nekem le ment a hasam szinte szülés után rögtön. Alig marad belőle :D és nem lötyögött és nem fájt, ha nevettem... :D
Helyette megmaradt a seggem, a nagy sonkás lábam és a +15 kiló... :? :D De majd most!!! hehe :D:D

Tarifák: doki kontra szülésznő
Én azért fogadtam csak szülésznőt, mert ők SOKKAL többet vannak bent az emberrel, mint a dokik. És nem is tartom reálisnak,h lgy egy doki 150 kap, míg egy szülésznő max 30at.
A dokim az az egyik topik társam és neki is fogok adni manit, ha sikeürl nála szülni,mert mindenben segít. De úgy gondolom, hogy ugyan annyit adok majd az Ildinek, mint a szülésznőnek. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna
ááááá, nekünk nem lesz 3dik. El akarom magam köttetni, ha meglesz Alex. Mivel annyira könnyen leszek terhes, hogy csak na. Ha császár lesz, akkor már akkor, ha nem, akkor utána. Szóval nekem nem lesz szopi fotelem :D:D Ha meg valami csoda folytán mégis milliomosok leszünk és akarnék még egy gyereket, akkor vissza lehet állítani....

Eszter
Kép
Kép
vok

Változtattak a törvényen, így van rá lehetőségem és nem kell érte fizetni. Tbre megy.
Valahogy úgy változott, hogy 18 éves kortól meg lehet csinálni, ha kérik (azért ezt erősnek tartom...) de nem tudom a pontos jogszabályt.

Eszter
Kép
Kép
vok

én biciglin fogom a gyereket cipelni mindenhova! és bejárom vele a rétet a csatorna patak partját! meg ilyeneket :-) :-) :-)
ehhez még meg kell venni az álombicót de már fent van az álomlistán amit a férjem lát mindig és vizualizálja és remélem hamarosan lekerül a listáról mert a garázsba fog figyelni! :-)
1 év után most került le amúgy a hálópolc! jaj úgy imádom!!!! :-) tele van gyertyákkal és hétvégén be is gyújtottam őket - de ezt irtam is!
Vendég

ja én császárt simán nyomatnék ha május 1-5 között lennék kiirva és a babum nagy lenne ...! igenis nekem számítana az a plusz 1 év!!!!! és az az 5 nap!!!! vagy pár nap szerintem nem számít!!!! és tuti sokan igy gondolják!
Vendég

Nyuszika nekem sem lesz fogadott orvosom, meg szülésznőm se... majd meglátjuk, csak ellátnak így is.

Az én férjem 4,5 évvel idősebb nálam, de én ezt valahogy így képzeltem el magamnak lányos álmaimban :lol: Nincs is ezzel baj, nem is szoktam érezni ezt a pár év különbséget, néha érezteti csak velem, hogy ő az idősebb, de akkor szoktam neki szólni :lol: (ilyenkor állítólag ő nem veszi észre) Viszont azt tudom magamról, hogy, ha ennél idősebb, és emiatt okoskodó lenne, azt nagyon nem tudnám tolerálni :D Egy idő után szétszednénk egymást. :lol:
Egyébként kétszer is volt fiatalabb pasim :lol: Nem volt ebből gondunk, valószínűleg azért nem, mert én is elég gyermeteg vagyok néha :lol:

Ebay ne hara, hogy már megint érdeklődök, de sikerült megnéznem, hogy mennyiért szállítanak Mo-ra. 149 dollár. Létezik, hogy 30 ezer csak a szállítás :shock: vagy ebben már benne van a hintának is az ára?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Engem Ádi 7 éve lepett meg egy bicajjal :D Az egészségpénztárán vette nekem minden extrával. :D Én meg vettem egy jó kis gyerekülést rá. Mi is annyit használtuk Hannával. :D Aztán ő megkapta a saját cangáját és aztán azzal nyomultunk. MOst már 3asban fogjuk majd nyomni :D::D Alig várom!!! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Dollar? te amerikai ebayt nezel akkor? onnan meg ezt sem tartom kizartnak, de eros tulzas... nekem az egesz hinta postyaval volt max 10 ezer forintban.

luna6

akkor nagyon nem vágom én ezt :(
én az ebay.com-on nézelődöm. Akkor melyik az angol?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

talinn: küldd át a linket! de az nagyon sok!!!! és ne usa-ból rendelj :-)
Vendég

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn,
én az ebay.at szoktam nézni :D az az osztrák, mert így van okom Bécsbe kiruccanni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

ok :oops: :oops:
köszi, akkor megnézem az angolt.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

köszi Vok, akkor azt is megnézem :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Korkülönbség:
nálunk András az idősebb, méghozzá 11évvel :P
Nekem előtte csak egy 5éves kapcsolatom volt, a fiú 3évvel volt idősebb nálam, vagy 2vel? :roll: :roll:
de mindig is az idősebb pasikra buktam :lol:
sztem ezért sem volt semmi probléma, amikor felkerültem egyetemre, és a suli tele volt "friss hússal" :lol:
egyszerűen nem érdekelnek a velem egyidős pasik... :roll: lehet ez a nagyfokú apakomplexusom miatt is :roll:
de nálunk a korkülönbség sosem jelentett problémát :)
bizonyos pontokban András fiatalodott hozzám, néhányakban pedig én "öregedtem" hozzá. szóval pont megvan a megfelelő összang :wink:
mondjuk az vicces volt, hogy amikor először találkoztunk, és beszélgettünk, akkor kiderült hogy hány éves vagyok (18), és 5perc múlva már hűlt helyét találtam Andrásnak... később azt mondta azért szelelt el, mert feltette magának a kérdést, hogy mi a fenét akar egy 18éves lánytól?! nekem meg pont ez imponált.. hogy nem nyomult, mint a többi hímállat :D
aztán jól egymásba zúgtunk, és jól összeházasodtunk.. meg jól csináltunk egy gyereket :P :P :P

jajj istenem Luna, ez a hinta nagyon király!!!! :D :D
Vendég

áááh... nekem reménytelen az osztrák, meg a német ebay... :twisted:
csak rá akartam kukkantani, erre még kukkantani sem sikeülr, mert nem értek semmit belőle.. :P
Vendég

Szerintem lehet en nyerek :) Ba a mi korkulonbsegunk teljesen atlagos, ellenben anyam es apam kozott 21 ev volt :D:D:D meg valaki? (bar van egy baratnem ahol asszem 23...) nekem ez eleg volt ahoz, hogy en ilyet soha :)

luna6

Nah igen, ugy nehezebb ha nem erted :) Nekem ugye foglalkozasi artalom, na meg Eszternek is a verben :) (de nyugi, en a francia ebayen nem kiserletezem :D:D)

luna6

Geo!
Én is sík hülye vagyok a franciához.. :D Főleg, ha olvasni kéne :D
Édes a story a pároddal :D:D:D
Ádi 20 éves volt, amikor összejöttünk. Ő akkor eldöntötte, hogy én leszek a felesége. Nem hagyott sok alternatívát :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

lányok,
én most megyek fürdeni, aztán fél4kor indulok a Csengerybe, fél5re vár minket az építész, hogy átadja a lakást :lol:
megpróbálok képeket csinálni :wink:
Vendég

Hát, ma a csoda maga fog megtörténni :D Ádám ment el Hanna szülőijére :D:D Ez az első alkalom, hogy ő megy ilyesmire :D:D Izgulok, hogy mennyi ideig fogja kibírni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!
Jajjjjj, de izgi!!! :D:D:D Várom a képeket! :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Jenny, hát ja, ez a nyilatkozat biztos akkor fontos, ha valami gáz van a későbbiekben.
Hát, ha lehetne választani, én jobban örülnék, ha csak mi hármasban laknánk együtt és úgy hozhatnám haza a picurkát, hogy csak mi vagyunk. Mert így elkerülhetetlen a beleszólás a dolgokba, még akkor is, ha nagymamám elég jól tudja tartani úgymond a száját. Meg hát nálunk anyukám minden áldott hétköznap feljön reggel is és délután is, mert munka előtt és után is van ideje és mi a buszmegálló és a munkahelye között lakunk. Éljen! :?

Luna, hát én megcáfolom ezt, mert én megcsúnyultam, de igazán. Soha ennyi pattanásom nem volt, mert nem is volt szinte soha, az orrom kétszeresére nőtt, a fejem akkora, mint egy vízilónak, a lábaim ugye elefánt jellegűek, a hajam sem lett sem szebb, sem több. Szóval hmmm, én itt ellenpélda vagyok. De persze számítottam erre, nálam ez így szokott lenni. :D

Nanetto, jééé, ez a két év különbség ennyire aggasztott? Érdekes.
Én meg 10 centivel alacsonyabbnak gondoltam Páromat az első randi után és 10 centivel magasabb. :lol: Pedig nem hordok magassarkút.

Detti, nagyon klassz lett a szobátok. És a pocakod is aranyos.
Nekem van rögtön az elejétől talptól mellig fotósorozatom (bugyiban), hát rémisztő. Ruhában egy fokkal jobb a helyzet. És szombaton muszáj mérlegelnem, mert jövő szerdán megyek védőnőhöz és ott be kell mondanom a tutit. Pfffff, nem vagyok kíváncsi a rohadt számokra.

Nyuszi, én is Lunával értek egyet, bár politikáról inkább tényleg ne essen szó, de ezt egyszer már leírtam, megismétlem gyorsan még egyszer. Szóval kizárt dolognak tartom, hogy a piszkos munkát, amit elvégeztek helyettük, most a saját kárukra visszaállítanák. Áh, ez így a legkényelmesebb megoldás. És valóban előkelő helyen állunk szerintem világviszonylatban is ezzel a két évvel.

Vok, én teljesen magamra ismerek, pedig még nem szültem soha, de valahogy sajna így képzelem el magam szülés után. Most is eléggé elviselhetetlen vagyok sajna. Főleg szegény nagymamámmal, aki meg már megszólalni sem mer mellettem. :oops:

Geo, hűűű, ma van az átadás? Jaj, hát ez akkor nagy nap. És a képekkel már ne várakoztass ám bennünket!

Lányok, nekem is lenne egy eBay-es kérdésem. Licitáltam egy csajnál több dologra, még előzetesen megkérdeztem, ha megnyerem mindet, akkor ugye nem adja össze a postaköltséget, hanem egy lesz belőle. Persze-persze, jött a válasz. Ehhez képest nem így történt, a több soros tételből lett egy sor, de abban össze vannak adva a postaköltségek és így a posta több, mint kétszerese a termékeknek. :evil: Írtam neki azóta többször, hogy hát akkor tudja-e módosítani úgy, ahogy előzőleg megbeszéltük stb. Aztán nem jött válasz, én írtam megint, hogy szeretnék fizetni, mi legyen. Ma írt pár sort, ami számomra elég zagyva, mondjuk igaz, nem túl aktív már az angolom, de nem vagyok benne biztos, hogy jól értem, hogy mit akar. Azt látom, hogy elnézést kér, most születtek meg az ikrei, meg hogy nem tud azonnal reagálni és mihelyt tudja, feladja a csomagot. Igazából a sötétített mondatát nem igazán értem. Segítenétek? Ez számomra azt jelenti, hogy ki kell fizetnem azt a rohadt sok postaköltséget és Ő meg kérdezi, hogy mivel kompenzálhatja. Vagy mi???

„no problem if it was agreed - apologies. What did I agree with you and
I shall amend the invoice
? Apologies that I have not been 100% in
touch over this but have just given birth to twins and doing the best
I can to despatch items as soon as possible.”

Kép

Kép
***csilla***

Lányok, Ti a pici újszülöttet mikor viszitek ki először az utcára? Ugye nem "kell" betartani ezt a 6 vagy hány hét bentlétet így nyár idején?
Akár már az első napokban is lehet menni sétálni, ugye?
Mi amúgy ennek az egésznek a miértje? Persze, ha -10 fok van, akkor TALÁN érthető...

Luna, rémlik, hogy írtad, hogy nálatok pl. ilyen egyáltalán nincsen. Ugye jól emlékszem?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nincs itt gond egyelore szerintem. Nem emlekszik miben allapodtatok meg... egyszeru, kuld at neki a levelet amiben irta mibe megy bele, es hogy eszerint irja at a szamlat :) (az automatikusan erkezo elso szamlat nem o csinalja hanem az ebay, azert is van rajta minden osszeadva egyben, az egyenkent feltuntetett postatelelk is... neki kell ujat csinalnia ha masban egyezett meg veled. arrol meg neked gondolom ott a mail. kuldd el es ok :))

luna6

Most, h többen írtátok, kinek mennyi idős a másik fele, én is jövök az infóval: nálunk az a szitu, mint Geooéknál, férjem 10,5 évvel idősebb nálam. Nálunk is működik :wink:
Luna: de, számít a véleményetek, hiszen annyit agonizáltam itt a színeken, akkor is kérdeztelek Benneteket; na, most meg nagyon elégedett vagyok magammal, most már ha esetleg másnak nem tetszene is, nekem N1, és nem bántam meg sem csíkot, sem semmit.

detti_10

Sziasztok! Vissza nem olvastam, csak láttam Csilla bentkétes kérdését. Én már Andrisnál sem tartottam be, ő március közepén született. A kórházban volt, mivel folyamatos látogatási idő volt és a kórtermekbe kellett bejönni a látogatóknak, ezért volt, hogy egyszerre 40 idegen volt körülötte......ha ott nem lett semmi baja, akkor viccesnek tartottam, hogy március közepén a szabadban sétálástól legyen bármi.

Úgyhogy én az első pillanattól vittem, első egy-két nap jó volt otthon lenni, de aztán 1 hetes volt a gyerek, amikor jött húsvét, nem ültünk otthon.

Ha a bababarát kórházban az a hozzáállás, hogy a gyereknek ez jót tesz, én otthon meg nem akadályozom :-)

Meg egyébként is, többedikkel úgysem lehetne megvalósítani az otthoni begubózást. Úgyhogy nálunk nagyon vicces volt, amikor a védőnő javasolta, hogy már letelt a 3 hét, lassan nyithatok ablakot a gyerekre.......jó, hát persze :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: