A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Jenny,
Én még szedem a Femibiont, heti egyszer.
Tényleg jó nagyot nőtt a kis Nati!! :P
Én mióta kevesebbet eszem, azt vettem észre, hogy a baba sem hízik olyan nagy mértékben, nade majd 4hét múlva kiderül mekkora, a következő genetikai UH-on.. :roll:

Játszószőnyeg:
én mintha úgy hallottam volna, hogy mindegy, csak színes legyen. :wink:

Luna,
3kilo az egyik cicád? :lol: Nekem az egyik kutyusom 3kilo, a másik meg 2 :oops: :D

Nálunk úgy lesz, hogy a babaszoba nappalira nyíló ajtajára veszek majd ilyen rácsot, és akkor nyitva lehet az ajtó, de az ebek nem tudnak majd bemenni hozzá. Mondjuk macsesszal ez tök nehéz lehet, mert sztem nekik nem akadály egy ilyen alacsony rácsos ajtó…
ja, meg a nappali előszobára nyíló ajtajára is rakok ilyet

Rozsa,
május 10-17!! jujj.. nagyon izgi… 8)

Konkri,
akkor jó sűrűn telt a napotok :shock:
én is szoktam szorítani szex közben.. :oops: mióta ezt csinálom, mindig biztos az öröm és mámor, néha több is.. :wink: én ezt a tantrikus szex-el kapcsolatban olvastam régen, azóta kezdtem csinálni, és tényleg jó :lol:
Vendég

Ez aztán a gyors és szuper válasz!
Szerintem Eszter nem a pucérkodás miatt nem lett bújós a gyerek... ezt is típus függő... enyém se nagy anyás- elmegy bárkivel, aki kedves vele... igaz ő azért szeretgetős, de most meg átesett a másik végletbe, nem verekszik, hanem mindenkit lecsőröz azonnal :)
Látom ismét nagy babát vársz... :) sebaj! Fő az egészség!!!

Na Heni és Tallin is gyertek ilyen gyorsan!

Kép
Kép
Kép
konkri

mivel ma csak egy órám volt megtartva, ezért úgy döntöttem, nem hagyom a kocsit Budán, hanem a suli mellé parkolok. na ez így is történt, csak éppen 600forintot fizettem azért, hogy a 90perces órámra bemenjek.. ja, az út viszont kevesebb idő volt, mint BKV-val :lol:
Most épp túrógombócot csinálok vacsira.. utána meg sztem dobozolunk :lol:
Vendég

Vendég

megnéztem mennyibe kerülnek.. :shock: jujj.. :?
Vendég

Geooo, a 3 kilo egy kifejlett felnott macskanonek eleg keveske, de nem banom, hogy ilyen apro. Anyam kutyaja (meg a hugome, aki anyamenak a tesoja) tuti nincs ekkora sem :)
Hat egen a macsok atugorjak ezt a racsot siman, ezek helybol egy lendulettel teremnek most is fenn a polyazon ami joval magasabb mint egy racs, es siman a foldrol beugranak a babaagyba is, ez nekik nem akadaly :) Amugy nem nagy ugralosok, csakhogy kivancsiak, foleg a kicsi... es amig el nem unja az ujdonsagot addig ugrik...

Megjartam ma a dokibacsit... es meglepetesemre megtudtam, hogy konkret sajat szulesznom lesz :D hogy mik vannak!!! :D:D:D

luna6

Sziasztok, tegnap annyira kifáradtam, hogy ma a délelőtti 3 mosástól, meg a helyrepakolástól kidőltem és ebéd után 3 órát aludtam. :shock: Ilyen sem volt még sosem. :)

Egy kép a kész ágyról:
Kép

Vitamin: Én sem bírtam a terhesvitamint, így csak folsav ment, meg most vas, a kalciumot már nem kezdem el, majd csak szülés után.
Meg a multivitamint is lassan abbahagyom, mert az egyik szülésznő azt mondta, h a babának szülés után lehetnek elvonási tünetei a vitaminok miatt. Nem durván, de azért azt is érdemes kiküszöbölni, mert ilyen kiütéseket, emésztési gondokat okozhat nála.

Gáttorna, gátmasszázs:
Detti, a gáttornánál nem kell benyúlni, csak bizonyos gyakorlatokat végezni, és tényleg eleinte pisiléskor kellett gyakorolni. Régen Én is tanultam, jártam ilyen kifejezett női tornára, ott tanultuk, de most terhesség alatt nem csinálom, félek, hogy bekeményíteném vele a gátam, vagy túl szorosra edzeném a hüvelyt, vagy ilyesmi. (ha már intim téma, nekem amúgy is baromi szűk :oops: nálunk meg emiatt tart a a szex bevezető része sokáig, mert a durr bele nem is működne, mert az fáj. :oops: :roll: )

Gátmasszázs: na ez az, aminél a végén, csak a szülés előtti, vajúdási időszakban be lehet nyúlni, és segíteni tágulni, de szerintem ezt inkább a szülésznő vagy a doki csinálhatja, nem a kismama magának...

Geo, tantra-szexről Mi is sokat olvastunk, egymástól függetlenül Férjemmel, még mielőtt megismertük volna egymást, úgyhogy mikor összejöttünk, tök jó volt, hogy Ő is érdeklődik ilyesmik iránt.
Meg aztán az összes pasim közül emiatt is, Vele a legjobb a szex. :D (amire alig emlékszem, mert a 20.ik hét óta nem volt benne részem :) )

Pasik basszus Engem is ugyanúgy bámulnak, már azt hittem csak felénk vannak ilyen perverzek, de ezek szerint lehet valami vonző számunkra a kismamákban.... :roll:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok lányok!!!

Nem vesztem el, még élek és virulok. Pörgős volt az egész hetem. Minden napra volt valami intéznivaló és mire hazaértem, már olyan fáradt voltam, hogy semmihez sem volt kedvem.

Bogi is ma ment először oviba a két hetes betegség után. Én délelőtt dokinál voltam. Minden rendben van, a vérképem még mindig jó, úgy néz ki ismételtem megúszom a vas pótlását.

A terhesvitamint én is szedem még mindig, sőt Boginál még szopi alatt is szedtem (mármint a megmaradt szemeket). Ezen kívül magnéziumot és kalciumot is.

Mivel én gátvédelemmel szültem, így a gátmetszéshez nem tudok hozzászólni. Mondhatni rugalmas hüvellyel és gáttal áldott meg a természet, ha ezt sikerült így kivitelezni. És szülés után is elég gyorsan regenerálódtam odabenn.

Lassan összeszedek minden cuccot, amit majd a kórházi tatyóba kell készíteni. Sajna ezen a téren elég ramatyul állok. Pedig már nem bánnám, ha készen állna a kórházi csomag.

Ahogy Rózsa is írta, ha Gergőnek is olyan sietős lesz mint anno Boginak volt, akkor én is kb. 10-17-ke körül szülök. Valahogy nem is bánnám, ha így történne, mert néhány napja már nagyon nyűgös vagyok. Persze próbálom ezt magamban elfojtani, és nem terhelni vele a környezetem, de sokszor egy apró mozdulat is iszonyú nehezemre esik. Pedig nem ez jellemző rám...

Az én gyerkőcöm lány létére szintén nem egy odabújós típus. Ha már bújni van kedve, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy valami betegség kerülgeti, mert olyankor teszi ezt. Sőt azt sem tűri, ha mások ölelgetik. E mellett viszont irtó anyás.... na de nem bújós.
Vendég

Lányok, ki hogyan áll a csíkokkal? (Lunát tudom :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika: Hát nekem a régiek megvannak - a hasam legalján, a fenekemen, és a combom belső oldalán, ja és a ciciken néhány. Most újabbakat még nem fedeztem fel magamon, de nem is szeretném, hogy legyenek... bőven elég ez is, ami van.
Vendég

Sziasztok!

Nanetto!
Nekem van itthon ilyen poharam, ha szeretnél, szívesen adok. Nem igen használom őket. :D
Hanna is csak 1x ivott ilyenből, még a kórházban 3 korty cukros lötyit. (megjegyzem hatalmasat aludt tőle :))

Luna!
Hát, igen. a Cicákat nehezebb visszafogni, mint egy kutyát. Szerencsére Ferdinánd nem fog tudni felmászni az ágyra :D:D Az kéne még,h ogy kajának nézze a gyerek ujjait.. elvinné. (a görények már csak ilyenek)
Tényleg, akartam már kérdezni, milyen nyelven kommunikáltok a férjeddel? És hol ismerkedtetek meg? Lánykáddal fejlemény? Jön? Marad?

Rózsa!
Jujj,l de izgi :D az már lassan csak 1 hónap. :D De jóóó :D:D

Jenny!
Terhes vitamint én se szedek. Magnézium, kalcium és vas. Én így is eleget híztam... :D:D

Konkri!
Akkor te minden nap felvonatoztál vidékről melóhelyre?
Izgi lehetett Marcellnek (na, zárhatod majd az ajtót a sok nőci elől.:D:D:D:D:D:D) Hanna is élvezte, ha a suliban volt. :D Az EDS-nél nem volt velem. Majd ha meglesz Alex, akkor megyünk egyszer 3asban :D

Hanna kedvenc játéka a görény volt :D:D Az volt az első szava is: Triniti... :D:D Na jó, az igazi nagy kedvenc az a mobilom volt. Azért még mászni is hajlandó volt. :D:D A játékait magasról leszarta. Most is arra számítok, hogy minden más érdekes lesz, csak a játék nem :D:D:D

Ma porszívóztam, mondván kéne már terhelni a lábam... és rájöttem, hogy ÉN vagyok hulla, nem csak a lábamon múlik. :D:D Olyan lassan vánszorgok. Ha ülök ez fáj, ha dőlök az fáj... áhh... :D
De megkaptam a jegyzőkönyvemet a balesetről. Hétfőn hívhatom a bérelszámoló céget, hogy mikor küldik a dokinak a papírokat, hogy megkapjam a 100%os táppénzemet.
Megyek, Hannázok még 1 kört. :D

Szép estét mindenkinek!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Nyuszi!
Nekem nem lett Hannával. Egyenlőre Alex-al sincs egy csík se. De majd elválik :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, gyerek nem jon vegul. Anyam anno ugye mindenfelet alairt hivatalosan hogy nala maradhasson, nos elkerulte a figyelmet (vagy akkor mindegy is volt) valami, ami miatt jogilag ez most nem jatszhato le, amit elkepzelt. Mert persze masnap mar ment a gyamugyre, hogy intezze, de ott mondtak, hogy a-a-a, nem lehet.

Mi idehaza leginkabb portunholul beszelunk :D Eleinte ennek tulnyomo resze volt spanyol es kisebb resze portugal (mivel en ugye nem tudtam portugalul, bar ember sem spanyolul de ertett engem) mostanra erost novekedett a portugal hanyad benne. O azt mondja (de nem vagyok hiteles megallapitani, en sokszor nem tudom szetvalasztani) hogy o velem mar csak portugalul beszel, ami siman lehet, hisz ugyanugy ertem ot mint a pszichologusomat (aki a heten elokerult am, nem is tudom irtam e) vagy az ateremet, vagy a nogyogyimat vagy barki mast akivel dolgom akad, de hogy en meg mindig keverek az tuti, es ez szerintem mar igy is marad. Itthon nem is torom magam ezen (es ugye nem is mindig tudom mikor keverek :D) hazon kivul massal szoktam igyekezni, emberem szova is tette mar, hogy portugalabb ha nem vele beszelek :D Gyerekkel magyarul beszelek, tulnyomo reszt... elofordulnak szavak, kifejezesek amik iskolaval, itteni eletevel kapcsolatosak, ott szoktam neha ket nyelven is magyarazni, hogy tuti ertse, mert ugye a magyar szokincse az nem ugyanaz mint egy vele ido magyar gyereke, de azert szinte minden ert am :) A macskakkal magyarul beszelek :D:D Ok bilinguek minimum :D:D:D Frigyessel a kanarival rotkan beszelek, de vele is jellemzoen magyarul :D
Jaegen: ember es gyerek portugalul beszelnek :) A nagy kerdes milyen nyelven fog meszolalni a legaprobb :) (a legnagyobb anno spanyolul kezdte, azota nem tud semmit mar :d a kozepso ugye magyarul kezdte de mar nem az dominal, a kicsi... hat ha rajtam mulik magyarul kezdi, de attol fuggoen hol vagyunk, a dominancia valtozhat)

Hol ismerkedtunk meg emberrel? Icukan :D:D vagyis ICQn, ha ismered, bar most a skype meg az msn mar 'divatosabb' :)

luna6

Rózsa és miért biztos a dokid ebben az időpontban? Bocsi, ha elkerülte a figyelmemet és már írtad.

Konkri, jó kis mozgalmas napotok volt akkor.
Én nem tudok tanáccsal szolgálni műszempilla ügyben.

Eszter, jó, hogy benéztél.
Nagyon muszáj olyan sokáig dolgoznod? Biztos Rád férne egy kis pihi.

Detti, na, rossz hírt kell közöljek, mert ezt a pisimegállítós dolgot éppen, hogy nem szabadna csinálni. Sajna hiába gondolkodom, nem emlékszem a tudományos miértjére, de erről konkrétan szó volt. Egyszer kellett megcsinálnunk, hogy megállapítsuk, milyen az az izomzatunk és akkor volt szó róla, hogy nem szabad, nagyon nem tesz jót. Legalábbis Kriston Andrea-féle intimtorna szerint nem.

Ja, már akartam írni, pszichológiai kísérletek szerint a piros és a kék színt kedvelik leginkább a bébik. Asszem.... :D

Luna, na, micsoda hírek. Saját szülésznő? És találkoztál is vele? Szimpatikus?

Heni, szuper, hogy jók az eredményeid.
Juj, tök durva, hogy Ti Rózsával már jövő hónapról beszéltek. Nekem még 10 hét a hivatalosig, azaz még több, mint 2 hónap. Úgy siettetném, annyira várom már.

Nyuszi, juj, nagyon cuki lett a bababirodalom. Elhiszem, hogy elfáradtál.
Nekem még nincsen csíkom, legalábbis újabbak. A sok fogyás-hízás miatt van a csípőmön, oldalamon, melleimen, fenekemen, combomon, de a pocakomon még nincsen. Jó lenne, ha nem lenne, de nem kergetek hiú ábrándokat.

Jenny, én a legelső naptól kezdve szedek magnéziumot (ha nem veszem be véletlenül, azonnal érzem is), most el kellett kezdenem a vasat és 1 hónapja írt fel a doki D-vitamint.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nem lattam meg a not :) Majd a kovetkezo nogyogyaszati szeansz elott 'kell' vele talalkoznom :) 5 het mulva lesz ez... akkor ha minden igaz mar legalabb kapok listat vagy tajekoztatast, mire szamitsak a korhazban :)
Igazabol hat nem is az en szulesznom, nem en valasztottam, nem is akartam valasztani :D De a dokim kesz teammel dolgozik mint kiderult, szoval a szuleszno fix :) Ezert mondta, hogy majdan ha megindul a szules, felhivom a szulesznot es vele egyeztessunk induljunk e es pontosan hova :) Mostmar legalabb ertem, mert nem ertettem, hogy minek telefonaljak be elore a korhazba. Na de akkor nem is a korhazba kell, hanem majd neki :)

luna6

CSILLA: Nem biztosra mondta, csak azt mondta, hogy úgy számoljunk, hogy ilyen méhszáj értékkel nem húzom a 40. hétig.
Mivel Lilike 38 hétre született és általában ameddig az elsőt hordjuk, általában akörül jön a második is, az nekem a május második hete.
Azt mondta, addig legyen meg minden : Vércsoport, Streptococcus szűrés eredmény, anesztes eredmény,kardiológus szakvélemény, stb...
Úgyhogy most 1 hétig kóválygok orvostól-orvosig...
Ha tovább marad Balázs, örülünk, csak kevés az esély rá...
Nagy babát nekem nem jósolnak az alkatom miatt.
Kb. úgy számoltuk, hogy 2400-2500 gr és kb.44-46 cm lesz.
+/- 10%, aztán meglátjuk, hiszen a gépek tévedhetnek is.(Remélem felfelé!!!)

CSÍKOK: Lilikével nem jött ki egy sem, még most sem, remélem nem is fog!!!

HENY: Nagyon egy cipőben járunk, úgy látom...Izgi, hogy egy napra vagyunk kiírva.

No, eldugulok mára , csak még egy dolog:

[/b]LKNYUSZI: GYÖNYÖRŰ LETT A BABASZOBA!!!!!

Kép
rozsa1979

lknyuszika,
nagyon szép lett az ágy, olyan jó látni, hogy nem csak össze van rakva, hanem már be is van rendezve :P
ilyenkor jut ám eszembe, hogy mi még mennyire nem vagyunk seholsem...

Henibaby,
akkor te ilyen csodaszámba mész, bárcsak nekem is ilyen gátam lenne :lol:

csíkok:
szerencsére még sehol semmi... :D
de már egy pár napja be vagyok ám rendesen sz@rva emiatt, úgyhogy stratégiát váltottam, az új módszer:
reggel testápoló, a kényes helyekre(mell, has, fenék) pedig Vichy striák elleni krém(ami most épp nincs, mert elfogyott).
este pedig mandulaolaj a kényes helyekre.
na remélem beválik. az egyik ismerősöm anyukája szintén szakadós volt, de ő még a 2.gyereknél sem szakadt, és mandulaolajjal kente magát.

Csilla,
ha jól emléxem neked van még köldökpiercinged. te hogy állsz vele? én annyira féltem attól, hogy majd a piercing lyukak nagyon ki fognak tágulni, és ott szakadni fog a bőröm, hogy még a terhesség elején kivettem a cuccot. Na most már tuti nem tudnék rajtuk átdugni egy piercinget, max egy vékonyka fülbevalót, olyan picire összementek...
de sztem tök felesleges volt kivenni a piercinget, mert így lövethetem újra, meg azok a lyukak tuti nem nagyobbodtak volna meg... :?

Vok,
nem lettek csíkjaid?! jajj, máákos!! :P
Vendég

Ma elkezdtük megtervezni a konyhát, na bármit is csinálunk, 400alatt nem jön ki :x
és még páraelszívót nem is tudunk venni, azt majd később, valamikor 100év múlva :(
de rájöttem arra, hogy ha belegondolnék abba, mennyi mindent nem tudunk megvenni, ha meg mégis megvesszük, mert muszáj, csak éppen nem olyat tudunk venni,amilyet szeretnénk, hanem sokkal gagyibbat, akkor megőrülnék...
úgyogy próbálok annak örülni ami van, nem abba gondolni, milyen jó lenne, ha nem izzó lógna a plafonról, hanem lenne normális lámpánk...
nehéz, de ez van..
pl. 4400-ért találtam egy pelenkázót, ami nekem nagyon tetszik, csak látszik rajta, hogy nem egy új darab.. de ezt most tuti megveszem, mert ettől olcsóbban ilyet nme fogok később találni..
úgyhogy surkoljatok, hogy senki ne licitáljon túl :wink:

na mindenkinek szép estét!

én még várom, hogy Andrs hívjon, mert az egyik barátjának nemrég született kisfia, és azt ünneplik, és ma még mehetek érte a 2.ker.-be.
Vendég

Sziasztok!

Már kedd óta olvasgatlak vissza benneteket, nem semmi mennyit írtatok :lol:

Bocs, ha már régi dolgokra reagálok, de reagálok :D

Geo nagyon aranyos a pocakod :lol: A kupit meg nem is láttam :D
A találkában én is benne lennék majd valamikor.

Csilla tök csini vagy te is :D Nagyon aranyosak a babafotók :lol:
Aranyos vagy, hogy irígy vagy, de gondolj arra, hogy szülés után hipp-hopp eltűnik rólatok a pár kg, rólam viszont tuti nem fog, amilyen mákos vagyok :roll:
Mindenki ropi lesz, csak én fogok gurulni :D

Folti csalóka a fénykép, nem vagyok vékony, de azért jól esett :D . Látnátok most...
Mikor is lesz a következő vizsgád? Mikor kell szorítani?

Vok a kislányod pakolás helyett becsukta az ajtót? Olyan jót nevettem rajta, mert én ugyanezt csináltam, amikor a kép készült :lol: :lol: Egy rugóra jár az agyunk :D
Lábacskád?

Detti 10 gratula a babszobához, nagyon szép lett :D :D
Talán te írtad, hogy nem érzed még a csuklását, pedig biztosan csuklik :D Én tök birom, olyankor ütemesen rándul a pocakom. Viszont hol lent a lágyéknál, hol meg fent a köldökömnél érzem. Biztos azért, mert még forgolódik :lol:

Nyuszi De jó neked, hogy tudsz aludni :D Nekem heti 1x előfordul, hogy 3-4 óra felé megébredek és nem tudok visszaaludni csak kb 2 óra múlva, utána viszont úgy kelek fel, mint a mosogatórongy :roll:
Nagyon szép a kiságy :D :D :D ügyesen összerakták a fiúk :D

BhDetti nekem is szokott zsibbadni a kezem alvás közben és én sem fekszem rá, mégis... :roll: Nem tudom ez miért van.

Heni, Rózsa május 10-17 nektek mindjárt itt van :lol: :lol: :lol: Hihetetlen, hogy nemsokára mindenkinek itt lesz az idő, aztán meg majd babázunk ezerrel :lol: :lol: :lol:
Heni, nagyon szép menyasszony voltál, utólag is sok boldogságot kívánok nektek!!!

Konkri nagyok karcsú vagy, tisztára irigyellek :lol: :lol:
Marcell nagyon édi a képen :D :D :D
A randiban én is benne lennék.
Nem kell már friss házassági anyakönyvi kivonat a kórházba? Hát ez tök jó :D Mondjuk hétvégén már elintéztük, de én ezt csak felesleges macerának tartom egyébként. Minek kell igazolnom az apát, amikolr házasságban élünk, nem egyértelmű? Na mindegy.

Nanetto kicsit irígy vagyok a talpmasszázsodra :lol: Attól én is el tudok aludni. A férjem egyszer megígérte, hogy ő bármikor megmaszírozza a talpam, amikor csak szeretném, egyszer kértem, hogy na akkor most, erre azt mondta, hogy bármikor csak most nézi a TV-t :lol: :lol: :lol: Nálunk azóta ez szállóige lett :D

Jenny én is szedem még a Femibiont, de már nem minden nap. 2-3-4 naponta veszem be. Viszont napi egy magneb6, meg a vas, az rendszeres még. Te szeded még?

Nagy dekorálásban vagyok, a férjem kipakolta a babszobából a felesleges cuccokat, így végre :!: szabadon tevékenykedhetek, már nagyon vártam :D :D Majd fotózok, amikor elkészült.
Holnap meg kerítés projekt lesz, úgyhogy valószínűleg csak hétfőn jövök majd megint, de akkor már friss hírekkel, mert akkor kell mennem dokihoz is. Annyira kíváncsi vagyok mekkora már :D :D Sok volt most ez az 5 hét várakozás.
Az szeretném kérdezni tőletek, hogy nektek van-e étvágyatok, mert nekem nem nagyon van... 8-kor reggeli, aztán 4 órakor ebédelek, este meg ilyenkor vacsorázom, most vagyok éhes. Normális ez?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Geo, én már elég régen kivettem, mert úgy éreztem, feszül. Vettem anno ún. "kismama piercinget", hát sza*t sem ér, olyan vastag, hogy nem tudtam használni. Kb. két nap alatt be is nőtt sajna a lyuk. :( Egyik oldalon be tudom dugni, másikon viszont már nem jön ki. Aktuális egyébként a kérdésed, mert kb. 1 hete van egy elég erős piros folt a két lyuk között. Szóval most attól félek éppenséggel, nehogy szétrepedjen. Bassszus...

Luna, aha, értem a szülésznős dolgot. De akkor most jól értem, hogy azt sem tudod biztosra, hogy melyik kórházban fogsz szülni?

Rózsa, köszi, így világos. Akkor Nektek Henivel már tényleg csak egy hónap. De jóóóó.
Mi ma töltöttük be a 30. hetet.

Talinn, hát, őszintén szólva én lennék a világ legboldogabb embere, ha hipp és hopp eltűnnének rólam a kilók. Csak hát én nem az a fajta ember vagyok, eddig mindig küzdenem kellett még mínusz 1 kilóért is.
Nekem van étvágyam (mint mindig), de szerencsére közel sem akkora, mint mondjuk a második trimeszter eleje felé.
Akkor hétfőn várjuk a beszámolót.

Lányok, képzeljétek, hosszú hetek türelmes várakozása után ma hajnalban végre hallottam Léni szívhangját a fonendoszkóppal. Annyira örülök neki, mert nagyon régóta várjuk és eddig hiába volt a mindennapos próbálkozás, nem hallottuk.

Ja, és tudtam én, hogy a minap kár leírnom, hogy milyen "jól" alszom, mert sem tegnap, sem ma nem tudtam már aludni. :? De legalább a "caci" :D nem hagyott cserben attól az egy mondattól.

Talpmasszázs, hát sajnos nekem Párom a havi 4 hétből 1 héten van csak itthon este, mikor alvás van, úgyhogy nem tudom bevetni altatóként.
Most is jött haza éjjel-hajnalban és hozott nekem egy gyönyörű szép virágcsokrot. Imádom.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,

Vok,
Anyukámék jönnek hozzánk július 3-án egy hétre. Sajnos anyu a munkája miatt nem tud több időre elszabadulni. Aztán a nagyszüleim jönnek augusztus 28-án szintén egy hétre.
Mi úgy tervezzük, hogy kb. december 15-én megyünk Magyarországra és maradunk is úgy január 10-ig. Remélem összejön.
Mi a túrista szezonban nem tudunk menni egyáltalán, mert a férjem a hét minden napján (hétfőtől vasárnapig) minden nap dolgozik szabadnap nélkül (szállodában étterem-bár-snack menedzser) reggel 7-től este 10-ig. Egy hetet sikerül idén itthon lennie, amikor majd születik a baba. Igaz a hotel ahol dolgozik csak április 29-én nyit idén, de már a jövő héttől megy majd minden nap, megrendeléseket csinálni, egyenruhát intézni stb.....

Nyuszi,
Nagyon aranyos lett a kiságy!

Jenny,
Köszönöm, de nem godoltam könyv kiadására. Esetleg akkor ha valaki konkrét ajánlattal megkeres. Talán akkor.

Magzatvédő vitamint én nem szedek. A folsavat már a terhesség előtt egyhónappal elkezdtem szedni (akkor kezdtünk próbálkozni). Vasat pedig a 20. héttől kell szednem, most egy hónapja már napi 2×1-et. Ahogy én észrevettem itt nem nagyon divat magzatvédővitamit szedetni a kismamákkal. Inkább konkrétan megmondják, hogy milyen vitamit kell szedned.

A függöny kérdést sikerült megoldani. A nő nem is próbálkozott kihúzni magát a felelősség alól. Minden további nélkül megrendelte újra az anyagot. Jövő hét közepén lesz meg. Ha nem így lett volna akkor azt hiszem meg tudta volna mit jelent, ha egy magyar nő ideges.....

Ha minden igaz ma hozzák a bababútort és a babakocsit. Már úgy izgulok. A férjem össze is rakja majd a kiságyat. Ha kész csinálok majd képeket és felrakom.

Terhességi csíkok: egyenlőre még semmi. Remélem nem is lesz már. Szorgosan kenegetem egy nem túl olcsó, de hál istennek elég kiadós krémmel.
Igazából nekem még a köldököm se dudorodik ki. Most kezdi elérni azt a stádiumot amikor már teljesen egy volalban van a hasammal. Szóval szerintem 1-2 hét és nekem is elkezd majd kidudorodni.

A lépcsőn való felmenel és az emelkedőnek felfelé séta viszon most már eléggé kifullaszt, úgy szuszogok utána mint egy gőzmozdony.
Vendég

Csilla, hogy ne tudnam hol fogok szulni :) Mar persze hacsak nem jon kozbe valami extra kanyar es nem kell inkabb azonnal a kozelebbi (bar nem olyan sokkal) allami korhazba berobognom, akkor a korhaz az fix. Csakugye egy szuleszno nem tartozkodik benn ejjel nappal arra varva, hogy ot felhivjak telefonon, en meg ezt nem ertettem, hogy ha elindul a gyerek akarmikor hogy es hol hivom fel a milyen szulesznot :) Erre derult feny, hogy egy konkretrol van szo aki a doki teamjeben melozik, es akkor ezek szerint mobilon kell riasztanom ha musoron kivul (nem munkaidoben) indulok, nos en ugy szoktam :D:D legalabbis eddig ugy volt :)

Rozsa, asszem te irtad, hogy a masodik gyerek ugyanakkor jon altalaban mint az elso. Nos akkor mi csaladilag vagyunk kivetel, de anyam 4 szulese 4 fele huzott: idore, kora, idore, miert nem jon ki :D A novereme: kora, meg korabb, idore :) nekem: 42,5 het, 40 het, a harmadikat meg majd meglassuk :) De persze siman lehet, hogy tenyleg ezzel total kilogunk a nagy statisztikai atlagbol, de nalunk az elozo valahogy mindig mas mint a kovetkezo :) /azert enmost idore tervezem megint :D)

luna6

Csövi!

Ma fejeztem be a vadast... fiúk elmentek, így mindent elpakoltam gyors feltakarítottam mindenhol és gondoltam ideülök életem legjobban sikerült vadasához... (még a zsemlegombóc is sikerült, pedig eddig csak egyszer csináltam, de abból nagy trutyi lett) (és tulkép a vadast kívántam a gombóccal, a hús nem fontos) szóval ideültem, erre nem rám jött a cacilhatnék :) de gyors voltam... :)

aztán már alig tudom mit akartam írni...

jaj, sokszor úgy keverem a betűket. alig jöttem rá, hogy Tallin milyen tálkában van benne :)

este oszt találkozóm lesz, pedig inkább maradnék a fiúkkal... ráadásul olyan étteremben, ahol én tuti nem eszek, mert tudom, hogy a kutyák bejárnak a konyhába... de sebaj, mert itt a vadasom :)

na majd jövök még, ha kisütöttem mit akarok írni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna, emiatt "Ezert mondta, hogy majdan ha megindul a szules, felhivom a szulesznot es vele egyeztessunk induljunk e es pontosan hova" voltam értetlen. :D

Nik, jó kis húzós munkaideje van akkor a férjednek szezonban. De jó, akkor egy hónapra hazajöttök majd télen.
Akkor szerencsére normális volt a függönyös.
Köldököm nekem sincs még kidudorodva, hát nem tudom, hogy fog-e, mert még mindig bele tudom dugni a kisujjam felső ujjpercének a felét. Nanetto, Te ezt ne olvasd! Írom így utólag... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
***csilla***

Hat ezt ugye en sem ertettem, marmint, hogy ha beindul mi a fenenek barkit is felhivni :) Legalabbis en eddig ha szulni indultam, betettem magam autoba/taxiba es elore valo jelzes nelkul (vagyis nem hivtam a korhazat sosem) mentem es ott voltam :) Most meg mivel fogalmam nem volt rola, hogy itt egy konkret szulesznorol van szo, nem ertettem miert mondja a doki, hogy ha 'szulnom kell' akkor mielot elindulok hivom majd a szulesznot... na szal bennem most allt ossze a kep :) De szerintem ertelmesen leirni nem tudtam most sem :D:D
Probaltam aludni, hat nehezen megy nappal, de az ejszaka sem sikerult. Pedig egy ora mulva megyunk varatnomekhez, meglatogatom a bebijet is (tudjatok, aki decemberben elobb szuletett es volt ket szivmutete) allitolag 2 kilo korul van, hat az naagyon aproka, na majd meglatom meg megtudom mi is toretent hogyan es miert :)

luna6

Jah, a pontosan hova.... szelektiv vagyok na :D:D azt most sem tudom :D De a korhaz az konkret. Arrol van szo, hogy en oda jarok rendelesre a dokihoz, de ez az 'sztk' szarny, szoval ez nem a korhazi reszleg, a korhazi reszben meg sosem jartam, azt sem tudom hol a bejarat, nem hogy a szuloszoba meg a szobak merre vannak :D A pontosan hova az erre vonatkozott es ez a titok meg nem 'fedodott fel' elottem :D
(elkepeszto mennyire nem tudok neha magyarul :) na jo, ha nem topik lenne es nem irnek gyorsan, ossze tudnam azert szedni magam egeszen biztosan :d de eloszoban ez sokkal roszabb am :D:D:D mikor hazamegyek sosem tudok megszolalni, a torkomban akad a mondanivalo mert ugye nem vagyok ahoz szokva, hogy magyarul beszelek felnott emberekhez, igy total leblokkol az agyam, es altalaban a legegyszerubb szavak nem jutnak ugy eszembe :d Na de ez egy-masfel nap es aztan nyoma sincsen persze :D szoval dehogy felejtettem el magyarul, csak gyakorlatban fennhangon itt nem szoktam felnott ertelmes emberekkel csevegni, es ettol elsore mindig elall a szavam :D:D:D:D)

luna6

Csilla,
na pont ezért kérdeztem!! :shock: tök meglepődtem amit írtál, mert nálam is pont ez van!!! fel is olvastam a válaszodat Andrásnak, hogy nálad is ugyanez van. nekem is a két lyuk között piros folt. először azt hittem gyulladás, de nem fáj ha hozzáérek azon gondolkodtam megmutatom bőrgyógyásznak. szted?

Nikvik,
honnan gondolod, hogy ki fog dudorodni a köldököd? nekem befelé forduló van, és sztem nem is fog kidudorodni. általában akkor szokott, ha kifelé forduló köldököd van alapból is.

Konkri,
gratulálok a jól sikerült kajához :wink:
milyen volt az osztálytali?
nekem még sosem volt.. sztem az általános iskolai nem is lesz soha, mert nem egy olyan társaság.. :? a gimis megy majd 2012-ben lesz, na azt várom :lol:

képzeljétek, van pelenkázónk :lol:
végülis a 4ezer helyett 8ért tudtuk megvenni, ettől volt olcsóbb is, ami ráadásul nyír színű volt, meg újabb, de nekem akkor is a szakadt fehér tetszik, mert nagyon jó elrendezése, jó kis fiókjai vannak :lol: ja, és megy a pelusszeemeteshez :oops: :P

fhűúú ma egész nap dobozoltunk!!!!!! :D és mégis csak néhány doboz könyvet, meg Dávid cuccainak háromnegyedét sikerült bepakolni, de nagyon jó volt rendezgetni :)
eddig András mindig csak azt mondta, jajj milyen sokat költöttem már, meg ilyenek, ma viszont azt mondta, milyen nagy segítség ez, hogy én már ennyi mindent beszeeztem :D :D

na és voltunk a Csengeryben is.. parkettából 3dobozzal kevesebb lett, úgyhogy az előszobában nem tudtk befejezni a parkettázást, azt majd hétfőn.
viszont a falak már színesek!!! a konyha elég durván kék... de nekem tetszik.. az előszoba nagyon szuper, a háló szintén baromi kellemes pisztácia színű, a nappali meg András szerint tttúúúúll élénk narancs.. de én azon a véleményen vagyok, hogy ha a bútorok is benn lesznek, minden tökéletes lesz :lol:
viszont képzeljétek!!
az előszobába kértünk lábazatot, mert a felmosásnak ez kedvez. de a konyhába nem kértünk!!!! mert ott nagyon kényes az egyensúly, pont úgy jó, ahogy kitaláltuk a színeket, padlót, konyhabútort.. erre: oda is raktak lábazatot :x :x de még hogy milyet!!! fekete-fehér a padlólap, mellette a kék fal, a kettő között meg, ami mellesleg tök megtöri az egészet, ilyen törtfehér lábazat... :twisted:
azt még megértem, ha a maradék fehérből csinálnak annak ellenére, hogy azt mondtuk nem kell, mert egy csomó fehér padlólap megmaradt.. de honnan szülték oda azt a krémszínű sz@rt?! :o :x
holnap találkozunk az építésszel, kíváncsi vagyok mit mond, mert nem nagyon találok logikus magyarázatot...
szóval ez az első dolog ami nem tetszik, és szét is fogjuk szedetni, mert szörnyű...

na lépek tévézni Andráshoz, ráadásul most már tök meleg a gépem, mert itt van a lábamon, és nem nagyon tud így működni a légkondija :oops:

Dávid egy csomószor csuklik :)
Vendég

Na mi most vergodtunk haza babalatogatobol :)
Geooo, nekem nincs alapbol kifele allo koldokom, sot... de most kifordul es elozoekben is tette :) Majd visszamegy :)

luna6

Sziasztok!

Geo, nincsenek fotóid? Olyan kíváncsi vagyok, hogyan alakultok. :)

Mi tegnap délelőtt bevásároltunk, takarítottunk, azután voltunk "bulizni".
Elmentünk délután barátokkal a strandra a halsütödébe, megkezdtük a szezont. Aztán kb. este 6-kor átmentünk Füredre egy étterembe, másik barátokkal dumálgatni, ami 9-ig jó is volt, mikor a dohányzó részbe jött egy nagyobb társaság, és úgy átjött a füst, hogy eljöttünk haza. (azért marha jó, hogy a nem dohányzó rész csak egy átjáróval van elválasztva, mert a füst majd megáll a boltív alatt mi?)
De ennek ellenére szuper volt, hiányzott már az ilyesmi, és bakker, nem vették észre egyből, hogy kismama vagyok, ami azért fura, mert a hasam egy lépéssel előttem jár, de gondolom nem azt figyelték, meg szemből elképzelhető, hogy a félhomályos étteremben nem tűnt fel. De azért vicces volt. :lol: :lol: :lol:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Lányok, ma mindkét "cicimből" (na, ezt a szót sem használtam még rájuk) jött egy-egy csepp előtej. Majdnem sírva fakadtam örömömben vagy kétségbe esésemben. Tudom, hogy alap esetben ez semmit nem számít és nem lehet semmire következtetni, de nálam ugye kicsit máshogy fest a helyzet. Szóval most felcsillant a remény, hogy hátha mégis tudnék szoptatni. És nem tudom, egyszerűen nem tudom, hogy hány napot merjek kockáztatni a várakozással, nehogy jól megszívjam. Dokinál mikor voltam most decemberben még egyszer megbeszélni ezt vele, akkor kérdeztem, de nem tudott semmit mondani, csak annyit, hogyha 6-7 nap után nem jön, akkor biztosan nem is fog. De addig meg ugye simán kialakulhat a mellgyulladás. Hát nehéz...

Geo, nem tudom, hogy mutasd-e bőrgyógyásznak, szerintem feszül a bőr, csak annyi. De ha elmész, én nem bánom, legalább én is megtudom, hogy mi az ábra. :lol: :lol: :lol:

Bocsi, most csak ennyire futotta, indulunk itthonról...

Kép

Kép
***csilla***

sziasztok! hulla vagyok! tegnap egész nap babaszobát csináltunk! sajnálattal állapítottuk meg hogy NEM FÉRÜNK EL!!!! ajjaj eddig ugye a babaszoba volt a "lomtár" mindent kényelmesen ott tároltunk na hát most pakoltunk és nem tudtunk semmit kb elrakni :-) nekünk ugye pici a lakás vagyis az elrendezése rossz úgyhogy nagy dilemma volt az egész! de végülis azért jól telt a nap mert jókat röhögtünk ... párom összeszerelte a hintát meg pihenőszéket meg a kiságyat meg polcot fúrt fel .. hát volt muris rész! tiszta puzzle és logikai játék az egész :-) mert a leírások ....

csatolok képet a húsvéti kiflimről! végre átdobtam a gépemre!

Geo: ahogy irsz a felújításról tisztára deja vu-m van :-) mi is ugye kifogytunk pénzből és én sem akartam gagyival berendezni! mi a végén úgy oldottuk meg hogy apuék kihúztak a "caciból" :-) és adtak kölcsönt ami elég nyomasztó volt viszont berendeztük a konyhát! nekünk csak akonyha 1 millió volt mindennel együtt gépekkel ... röhej mert amúgy nem nagy és semmi extra mégis minden annyira drága :-( viszont IMÁDOM! egyszerűen a ház lelke :-) és sütni főzni is olyan jó szóval azért megérte!!!! ....

na megyek hajat mosok!

Csilla örülök az előtejnek! nálam semmi mozgás! viszont ma először éreztem a babut csuklani! teljes extázis volt! először levittem a hasam a "nagyinak" :-) aztán végre előbujt férjuram is! szóval 5 perc mámor! :-)

Talinn: a talpmasszázs nálunk talán azért ilyen kivitelezhető mert nincs tévénk :-) igy a férjuram nem tud elbújni hogy filmet néz! :-)
ma tenyérmasszázs lesz és megnézünk egy romantikus filmet is és megkaptam álmaim gyertyás polcát a hálóba és mind be fogom gyújtani! :-)
na további jó estét mindenkinek!!!
Kép kiflikék
Vendég

Jól néznek ki ezek a kiflik, nyami, meg is éheztem a látványuktól. :)

Csilla, ez az előtej dolog jó előjel, a végén mégsem kell lemondanod a szoptatásról. :D

Nanetto, ez ismerős, mikor mi is kipakoltuk a kisszobát (már babaszoba) akkor sok cuccot ki kellett dobni, vagy levinni a tárolóba, vagy máshova költöztetni, mert kiderült, hogy nincs helyünk. :D
Mi úgy hidaltuk át, hogy csináltattunk egy plusz beépített szekrényt az előszobába, és egy másikat az erkélyre, így megoldottuk a helyhiányt. :)

Na, megyek vacsizni, pedig ma ettem sütit, kétszer, ajjaj... :oops:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok,

Tegnap kiszállították a kiságyat, a pelenkázót és a babakocsit!!!! :lol: :lol: :lol:

Délután össze is raktuk, vagyis a férjem rakta össze, én meg fényképeztem, hogy legyen emlék az előkészületekről.
Most már annyira érezhető és látható, hogy gyermekünk lesz. Hiába vettünk ruhákat, meg a többi kellékeket azok mentek a szekrénybe, a falakat ugyan kifestettük, de maga a szoba teljesen üres volt eddig. Most viszont ha bemegyek már látom az ágyat, a babakocsit, a hordozót stb. Most valahogy már kezd tudatosodni bennünk egyre jobban, hogy kb. 2,5 hónap és szülők leszünk.

Csilla,
igen sajnos elég húzós a munkaideje, de ez van.

Geoo, valóban nem tudhatom előre, hogy ki fog-e dudorodni a köldököm. Nekem is befelé forduló alapjáraton, de az sem jelenti azt, hogy a végére nem fog kidudordni. Valószínű attól is függ, hogy mekkora pocakot "növeszt" az ember lánya.

Ti hol fogjátok altatni a babátokat az első hónapokban??
Rögtön a szobájában a kiságyban, teljesen egyedül?
A szobájában, a kiságyban, de ti (anyuka) vele alszotok az első pár hónapban?
A kiságyat, vagy mózeskosarat a saját hálótokban teszitek mellétek, vagy ahogy fér az első pár hónapban?
Ha veletek alszik, vagy anyuka alszik a babaszobában mennyi ideig (mit jelent nektek az első pár hónap) alszotok vele?

Itt az az általános "szokás", és mindenki ezt akarja belém sulykolni, hogy a babának a szülők hálójában, de a saját kiságyában-mózeskosarában a helye az első minimum három hónapban, de inkább az első hat hónapban.
Na nálunk ez kivitelezhetetlen, mert a férjemnek mindenképpen szükséges van a pihenésre a munkája miatt. Mi lesz velünk, ha ő is kidől??? Amúgy sem egy jó alvó sajnos. Nem hiszem, hogy bírna aludni úgy, hogy 2-3 óránként éjjeli lámpát oltok az etetéshez, pelenkacseréhez stb., meg ugye a babák sírnak is.....
Én úgy terveztem, hogy én megyek a babaszobába azzal a bizonyos Ikeás fotel-lábtartóval az első 2 hónapra. Ha nagyon nem bírom akkor meg beteszem a lányzót a babakocsi mózesrészébe és megyek a nappaliba a kanapéra a lányzót meg magam mellé teszem.
Persze ez mind csak elképzelés, a végleges változatot úgyis majd az élet alakítja ki, de kíváncsi lennék mi véleményetek az egész témáról?????????
Vendég

Nik,
Nálunk eredetileg az volt a terv, hogy velünk lesz a szobában bölcsőben, de aztán mégsem így lesz, hanem megy a saját szobájába a kiságyába, de azt hiszem Én ott fogom aludni vele a másik ágyon, legalább az éjszaka felében. :D
Most el sem tudom képzelni azt, hogy egész éjjelre otthagyjam egyedül, pedig lesz légzésfigyelő meg bébiőr is, de szeretnék hozzá közel lenni. :)

Remélem a Férjem nem sértődik meg emiatt. :)

Ja, és Én kb. az első 3-6 hónapot tervezem így.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi,
én se tudnám elképzelni, hogy egész éjszakára magára maradjon, sőt a férjem se szeretné. Ő eredetileg azt akarta, hogy a hálónkban legyen, de meggyőztem, hogy amúgy is pocsék alvó, hát ha még ott lesz mellettünk a lányzó akkor mégúgyse fog aludni, a munkája miatt meg muszály valamennyire kipihentnek lennie.
Nálunk is lesz légzésfigyelő, de én nem tudnék nyugodtan aludni, úgy hogy legalább az első 2-3 hónapban vele alszom. Ha meg már kialakult az alvási rend és olyan szerencsések leszünk, hogy elég hamar elkezd 4-5 órákat aludni egyhuzamban éjszaka akkor meggondolom, hogy magam mellé tegyem a babakocsi mózesében a saját hálónkban, mert akkor a férjemet se fogjuk sűrű ébreszteni.

Itt egyébként nem ahogy észrevettem (legalábbis mindenki ezzel érvel), nem féltésből teszik maguk mellé a babát, hanem kényelmi okokból, hogy ne kelljen ingázni a gyerekszoba és a hálószoba között az etetések és a tisztába tevések idejére.........
Vendég

hat en elso csajnal kiprobaltam, hogy mellettem o melykocsiban, de sem en sem a gyerek nem aludtunk jol :) igy ment sajat agyba sajat szobaba en maradtam magam agyaban es kisimultunk :D ebbol eredoen ketteske elso naptol sajat szoba sajat agy mindenkinek :) es ez igy tervezodik most harmaskaval is. nem hiszem hogy zokon veszi, ha egesz ejszakara magara hagyom, ezt ugysem fogja hagyni :D ketteske 15 honapig nem hagyta eves cimszo alatt, majd meg evekig mert idonkent csak... :) de soha senki nem aludt velem egy szobaban vagy egy agyban. egyelore :) meglassuk most vegul hogy alakul majd, nem tervezek ugye valtozast, na de rejtely a jovo :D

luna6

Nik!
Szerintem ágyat vigyél be, ha tudsz szerezni. NAgyon fárasztó ám éjjel felkelni. Én eleve úgy csináltam meg a szobát, hogy volt bent ágy és én ott aludtam. Azzal egyet értek,h ogy nem igen tudod egyedül hagyni a gyereket éjszakára, mert ébred. És mindig átmászni egyik szobából a másikba az még rosszabb. (mondom én :D, de kinek mi jön be)
Hanna 2 éves koráig gyönyörűen aludt egyedül. Aztán beteg lett és ott aludtam vele. (Asztmás vagyok és féltem, hogy befullad... Para anya) Na, azóta tudja ő, hogy milyen jó valakivel aludni és így azóta vele alszom. Nekem jobb is, mert Ádámnak teljesen más a bioritmusa és amióta megszületett Hanna, azóta éberebben alszom és minden xarra felébredek...

Megyek, csak beugrottam. :D Épp főzök....

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, en az atmaszosok kicsiny taborat gyarapitottam eddig :) meglasuuk elesben mennyire oregedtem es kenyelmesedtem meg :) bar nalunk agy nincs a bebiszobaban, max majd a fotel :)

luna6

én azon mosolyogtam, hogy végre van egy dolog, amit nem ugyan úgy gondolunk :D:D
A terv az az volt, hogy kb 2 hónapig alszom bent a manóval. Aztán, amikor visszaköltöztem a hálóba és az volt a gáz, hogy Ádi hajnalban fekszik rendszeresen 1-2 között. Na, mire Hanna visszaaludt, én is (nehezen alszom el) addigra jött Ádi aludni... Na, és akkor is felébredtem. Azt hiszem 2 hónapot bírtam, azt összeestem. :D És úgy döntöttem alszik a fene a férjével :D:D És maradtam a Hanna szobájában.

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla,
azt elfelejtettem írni, hogy a kiflijeid nagyon szépek lettek. Küldhettél volna nekem belőle, itt ugyanis nem ismerik a kiflit sajnos.

Luna,
először hallani se akartam, hogy a lányzó a szobánkban aludjon. Ingázni akartam én is. De örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek ez jönne be. De aztán a férjem miatt győzködése miatt döntöttem úgy én megyek a babaszobába.

Vok,
sajnos ágyat nem tudok a gyerekszobába tenni. Ha betennék egy egyszemélyes ágyat a pelenkázó és a kiságy mellé akkor más már nem is férne a szobába és alig lehetne mozogni a szobában. A másik meg az, hogy nem akarom már most eldönteni milyen rendes egyszemélyes ágya legyen a lányzónak kb. 2 év múlva. Ha meg már nem lesz szükség arra, hogy vele aludjak akkor meg nincs helyünk hova tenni a plusz ágyat, így meg nem marad hely a játékoknak és nem lesz helye a játszásra se a szobájában.....
Vendég

na jo de nekem konnyitett (osszesegeben nehezitett) palyam volt, mert aztan onszantambol irto hamar egyedulanyu lettem, szal csak magamra kellett tekintettel lenni (meg a nagyobbikra, de az aztan laudt mint a bunda a kicsitol :D)

luna6

Fuh, en mar megint iszonyu almos es faradt vagyok... pedig meg csak nem is eroltettem tul magam es orakat toltottem vizszintben is.

es az orrom is be van dugulva es nem kapok rendesen levegot, es a lecom sincs kesz ami a szunetre volt feladva mult szerdara amikor nem volt erkezesem bemenni :D

luna6

Hááát, a két ágy miatt nálunk sem lesz sok szabad hely a szobában.... de ez van, fő az anya és a baba kényelme :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

hellosztok Lányok! hááááát... brutál éjjelem volt! semmit nem aludtam! de SEMMIT HAJNAL 3-TÓL... persze fél 6-kor jött az álommanó de csörgött az óra! viszont nem bírtam a szemem kinyitni!!!úgyhogy fél 7-ig muszáj voltam felébrednem valahol de nagyon nagyon szar volt kimerült voltam és a hasam is fájt nyűgös voltam és visszaakartam feküdni! ezek után az autópályán a szakadó esőben baleset és ott ültem bent a kocsiban 3/4 órát!!!! tehát akár aludhattam volna! most bent ülök hasznavehetetlenül :-) és várom a munka végét!!!
Vendég

Nikvik! a babu nálunk rögtön az elejétől külön fog aludni!!!! van bent egy kis kanapé meg a hintaszék :-) biztos sokat leszek nála! de én ezt Lunával egyetemben igy tartom helyesnek! pedig a védőnő már kioktatott hogy 6 hónapig szigorúan velünk kéne aludnia! de ezt mi szeretnénk eldönteni!!! és persze ha gáz lesz vagy az élet máshogy akarja majd variálunk! de biztos hogy saját szobájában lesz! ...
Vendég

Luna,
tényleg kifordul a köldököd? kemény, akkor még tényleg bármi lehet :) de azt is írtad, hogy majd visszamegy. ne ezen lepődtem meg a legjobban, nem is tudtam, miket tudnak ezek a köldökök :P

lknyuszika,
András készített néhány képet, de csütörtökön jön mama, meg anya, és kitakarítjuk a Csengeryt, na utána rakok fel :lol:

Csilla,
én mindenhol azt olvastam, hogy a dokik nem nagyon tudnak mit mondani arról, hogy a "műtött cici" vel mennyire lehet szoptatni, mert nem nagyon van ezzel kapcsolatban statisztikájuk, úgyhogy én nem is tudom mit tennék a helyedben... :roll:
viszont!!! ez az előtej dolog lehet, hogy arra hivatott, hogy megmutassa, hogy talán mégis tudnál... kíváncsi vagyok ennek fényében mit mondana a dokid :roll:

Nanetto,
a kiflik receptjét nem dobod fel? tök jól néznek ki :lol:
nekünk szerencsére nem kell gépeket venni, mert minden megvan, meg most kaptuk meg anyától a saját beépíthető gáztűzhelyét sütővel, mert ő sosem tudta használni, mivel jelenleg nincs háza.. majd egy nagyobb hűtőt szeretnénk majd, de ezek már olyan dolgok, amiket igazából lesz@rok, jöhetnek később is :)
kölcsönkérni meg már nem tudunk/fogunk, mert már kaptunk, most épp azt igyexünk majd visszaadni amint megjött a hitel :)

babaalvás:
mi szeretnénk, ha Dávid már a kezdetektől a saját ágyában aludna. itt mindig Luna példája lebeg a szemem előtt, és mindig azt kívánom, hogy nekem is úgy menjen ez, mint neki :oops: :D
szóval ez a terv. de biztosan sűrűn fogok járni hozzá, aztán lehet, hogy átkerül hozzánk az első 6hétben. 8)
Vendég

ágyneműről hut eszembe:
tegnap nagyon sokat keresgéltem babaágyneműket, és a következőre jutottam:
1. nem lesz fejvédőnk
2. nem lesz párnánk
3. nem lesz paplanunk
:lol: :D :D :D
szóval kb így fog kinézni a kiságy:
lesz egy hófehér baldachinunk,
a matracon egy hófehér gumis lepedő,
párnának egy kettéhajtott textilpelus, és egy vékony fehér takaró, amin Plútó figyel :P
aztán ha nagyobb lesz Dávid, akkor majd kap paplant is, párnát is, sztem az elején nem lesz rájuk szükségünk :roll:
Vendég

hííí, tegnap kiderült, hogy mi volt az a csempe, amiből a lábazatot csinálták... hát ugyanaz a fehér, ami a konyhában van, csak mivel matt színű, ezért máshogy mutatja magát ha vízszintesen van, mint ha függőlegesen... :D mert rögtön hoztak egy lámpát, megvilágították a lábazatot, és úgy már láttuk, hogy fehér, nem szürke.. :D :D
szóval lábazat marad. :wink:

voltunk Pásztón, és a sütöt nem tudtuk elhozni, csak a gáztűzhelyet, mert nem fért be.. jókat röhögtem Andráson meg öcsémen, ahogy szerencsétlenkednek :lol:
viszont elhoztuk a babakádat, most veszek hozzá állványt.

na én megyek tanulni, aztán suli..

Szép napot mindenkinek!
Vendég

(vagy inkább szép esőt?! :x )
Vendég

sziasztok!

Hát igen, sok szempontból a külön szoba az ideális, hogy megszokja, hogy az az ő kuckója, de egy olyan pici babának, aki 9 hónapig megszokta az anyja testgének közelségét valóban rossz lehet hirtelen tök magára maradni.
Mondjuk azért magam mellé nem venném, nehogy ráfeküdjek, inkább majd alszom néha az ő szobájában. :)

Nekünk is egyelőre csak dísznek lesz a gyönyörű ágynemű, mert eleinte csak pólyában, hálózsákban fog aludni, majd talán télen már kaphat takarót is, mikor már nagyobb lesz. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: