A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok!

Csilla, olvasom, hogy mész genetikaira, gondolom a Fehérvári ambulanciára. Nem tudod, hogy melyik napon melyik orvos uh-ozik?
Csak mert jövőhéten csütörtökön akartam menni én is, mikor a Csetényi van, de addigra kaptam időpontot a jegyzőnél is. Amúgy minden nap van uh reggel 8-tól, ugye?

Luna, képet tegyél a hintáról!

Geo, ne csodálkozz, hisz pasik, mit vársz tőlük? A pocak mellett még van feneked és melled, nekik ez a lényeg! :lol:

Kép
jenny29
Mór

Jenny, igen, csütörtökön biztos, hogy Ő van, én is akkor megyek. :lol:
És ha jól tudom, akkor talán még hétfőn is az övé a terep.
Igen, 8-tól van ELVILEG, de jobban jársz, ha kicsit később mész.

Kép

Kép
***csilla***

Luna: micsoda hinta! Nagyon szupinak néz ki...
Jenny, Geoo, mi egyszerűen majdnem mindent a babaszafariból veszünk, úgyhogy dettó. A kiságyunk pl. ez lesz. http://babaszafari.hu/spd/unas_637217/Leda_fa_kisagy nekünk a sima natúr fenyű színű. Életben az a virágminta bemarás irtó édes.... Csak már lenne itt!!! Jaj, csak már valahogy kinyögnénk a szobákat, és akkor végre megvehetnénk az ottani "pakk"ot is...

Szobaszín, igen, "megszültem": szóval alulról írom: parafa parketta, ez meglepő, de elég sötét hatású... aztán, mivel tetőtéri a szobácska, az egyenes falrészig lesz a kétféle nagyonhalvány zöld váltogatva, függőleges csíkozással. Aztán lesz a bordűr- még nem tudom a fajtáját, színét, nem gondoltam ki. A bordűrtől a plafonig (itt van tetősík is, tehát ferde fal) pedig nagyonhalvány rózsaszínú lenne. Így most biztosan jól írtam. A plafon és a tetősík ablak körüli rész pedig fehér. Mivel igazán világos színeket választottam, nem félek, hogy kavalkád lesz, inkább csak attól, hogy a falfelületen hogyan jön majd ki. Pl. nem szeretnék bugyirózsaszín, vagy koszos rózsaszín hatást, értitek, de ezt így olyan nehéz elmondani. Ha már le lesz festve, úgyis mutogatom Nektek!!! :? Ja, és még egy ötletem lett: mivel a parketta parafa, tervezek venni vékony parafát, és Luna fali virágaiból merítve az ötletet, parafából vágnék ki néhány virág formát, s ebből tennék a bordűr fölé, tehát a rózsaszín részbe. Szerintem klassz egységes kép jön ki belőle. Igaz, jelenleg - némi túlzással - egy parafa dugóra sem telik, de attól még tervek vannak, és meg is fogom valósítani!!! Szeretnék neki valami babás falikart is, férjem úgy húzta be a világítást, hogy a falikarhoz lesz tekergetős kapcsoló, hogy egész szolídra le lehessen húzni a fényét. És kérésemre azt is megoldotta, hogy az ajtón belépve is tudjam a falikart kapcsolni... ha pl. sír Szende, csak a halványra letekert falikari világítást kapcsolnám fel neki, hogy lássam, mi a szitu, de ne higgye, hogy itt a reggel, és lehet hancúrozni :)
Amúgy meg iylenkor nagyon büszke vagyok a férjemre, hogy a villanyszereléshez is ért :idea:

Geoo: a kutyapelus mire kell?

detti_10

Csilla, mekkorának mérték a kis Lénát? Azért kérdem, mert mi nagyon együtt haladunk ugye, de nekem 1,5 hete mérték... mondtak most Neked súlyt?

Gáttornával kapcsolatosan: nekem az a "gond"om, hoyg nagyon aggódok mindenféle bacitól, gombától, és kipkopp, de úgy örülök, h a terhesség alatt elkerültek. De valahogy emiatt is nem nagyon szívesen nyúlkálnék "be", főleg feszegetni, legalábbis ilyesmit olvastam. El tudom képzelni, ha tanfolyamon tanítottak volna, vagy ha jobban tudom, mit kellene csináéni, nem volna idegen, de így nekem bizony az. Amúgy meg lejhet, hogy hülyeség, de oylasmit olvastam még (igaz, felületesen) hogy 1., első babánál, 2., 3000 g felett amúgy is nagy arányban vágnak. Lehet, hogy ebbe így nem kéne beletörődnöm, de én valahogy tudomásul vettem, hogy esélyesen majd vágnak engem. Nemtom, hogy ez a beletörődés jó dolog-e, de én még a szülési ügyletet is kissé tolom magam előtt, nem hangolódtam rá... pedig lehet, hogy lassan kellene, és a kislányommal is foglalkozni, metakommunikálni vele, hogy ennek is eljön ám majd az ideje, és hogy mi milyen jól megoldjuk, de kérem szépen az együttműködésre, stbstb... :roll:

detti_10

Detti, a gatad az kivul van :) De a gatizom tornahoz viszont meg nem kell sehova nyulkalni, az izmok mozgatasaval tortenik, szerintem senki nem nyukal sehova ehez :)

luna6

Az elobb beallitott a postas egy nagy muanyag ladaval, csak neztem :) Na nem, a lada az ove maradt, de volt benne 5 csomika nekem :D Gyerekem meg kozolte, hogy ez pont olyan mint a karacsony :D

luna6

Sziasztok,

Detti, szerintem jól döntöttél a szoba színével kapcsolatban. Tetszik az alul csíkos megoldás és fölötte az egyszínű rózsaszín. Bár ahogy írtad én is kicsit félnék, hogy tényleg olyan rózsaszínre keverik-e ki a festéket amilyet elképzeltél. Nehéz a szép pasztell rózsaszínt elmagyarázni.
A parafa virágok is jó ötlet. Lehet, hogy én lefesteném a virágokat azzal a két zöld színnel amivel alul a csíkokat csináljátok. Mondjuk úgy, hogy a virág közepe lenne a sötétebb zöld és a szirmok meg a világosabb. De ez csak egy ötlet.

Jenny, igen az összes az én fotóm. Egy pár helyen, főleg az kezdeteknél találsz még egy-két jó bénát, de igyekszem őket újra és gusztusosabbra cserélni.

Geoo, örülök, hogy neked is bejött a kaja után való vas bevétel. Én még pluszban sok vizet is iszom rá biztos ami biztos.

Luna, nagyon klassz a hinta! Újszülött kortól lehet használni?? Én erősen gondolkozom, hogy pihenőszéket vagy hintát vegyünk-e még nem dönötttem.

Már írtam, hogy a megrendeltem a babaszobába a függönyhöz az anyagot. Na a múlt hét szerdán el is hoztuk és úgy ahogy volt zacskóstul betettem a babaszobába. Maga a függönyanyag 280 cm magas volt. Ez a méret az erkélyajtóra pont jó is volt, mert kétszeri visszahajtással a függönybehúzó alá pont akkora lett volna készen amekkora nekem kell. Az ablakra viszont nem kellett, hogy ilyen magas legyen, mert az abalak alatt van a radiátor és oda nem akartam földig érőre varrni, hogy a meleget ne fogja vissza. Mondtam a nőnek, hogy az ablakra valót vágja le nekem, hogy 2 méter magas legyen. Ma elővettem az anyagot és azt hittem szétrobbanok, a nő 145 cm magasra hagyta az ablakra való függönyt :evil: :evil: :evil: !!!! Még szerencse, hogy ideadta a levágott darabot is , így ma délután csaplathatok vissza az üzletbe reklamálni és rendelni új anyagot az ablakra amit természetesen NEM fogok kifizetni!!!!
Vendég

Detti - én olyan jót mosolyogtam rajtad! a gáttornához nem kell sehova nyúlkálnod :-)))) az egy TORNA mintha pisilnél azt hiszem! azokat az izmokat kell tornásztatni ülve! ha jól tudom! de van itt köztünk mélyebb szakértő is! :-)
engem nem zavar ha vágnak! ha vágnak vágnak ha nem nem!!! engem jobban zavar a köldökápolása a gyereknek! de elviekben ez is le van már zsírozva férjjel! :-)
Vendég

Nikvik, nekem az elozoekben a csajoknal nem volt hintam, de olyan jokat mondanak rola, Konkri is mindig aldassal gondol ra, gondoltam egy hasznaltat jo aron megeri kiprobalni :)
Pihenoszekben en nem gondolkodtam :) Ha nem az agyaban van a gyerek, a foldon a takaron (esetleg uugye olyan jatekboltiv alatt) hanyatt fekve, jatszva jol elvan, a pihanoszek meiint egy kicsit az autosules kategoria nalam, ne ucsorogjon abban, ha van annal egeszsegesebb megoldas is, szal marad a fold es egy aktivity szonyeg. A hintat meg akkor gondoltam bevetni ha surusodnek az esemenyek es nyugos a legeny es nincs szabad kapacitas a popsi aktiv ringatasara :) Amugy 0 eves kortol jo, es a mienkre 9 kilo van rairva felso hatarnak.
Gyakorlati elmenyekrol meg majd Konkri :)

fuhh, a fuggony miatt elso kanyarban tuti felrobbanok :) remelem sikerul becsereltetni megfelelore. En meg fuggonyvadaszatban vagyok... mondjuk redony van vegszukseg esetere, egyszer majd 'befut' a megfelelo fuggony is.
Jah, es a szoba macskatlanitasa is hatra van meg...

luna6

Luna, sztem Detti a gátmasszázsra gondolt, ott kell kicsit benyúlni.
Ez tőlem is kicsit idegen, de ajánlották már, hogy csináltassam a párommal. Még borotválni sem mer, nemhogy masszírozzon ott. :lol:

Nekünk meg ilyenünk lesz a Babaszafariból: :D

http://babaszafari.hu/spd/unas_973690/Exclusive_3_fiokos_kombi_kisagy

Detti, jók a babaszoba elképzeléseid, nekem is a zöld nagyon szimpi, meg a narancs, de nem tudom, a kettő együtt milyen lenne...

Luna, nekem nagyon tetszik a pihiszék!!!

Kép
jenny29
Mór

A gátizomtornáról (Kegel gyakorlatok) bővebben, ha valakit érdekel:

http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=kegel_gyakorlatok-18
http://www.terhesseg.com/intimtorna

Gátmetszésről és szintén a gátizomtornáról:
http://www.kismama.hu/babavaras/gatmetszes/1731/

Nekünk ilyen kiságyunk és pelenkázónk lesz, a gardróbszekrényt mi nem vettük meg, mert van beépített a szobában (a különbség, hogy a miénken nem pónik, hanem macik lesznek):
http://www.pali.it/prodotti.php?act=sez&cat=1&sez=14

Luna, igazad van, valószínűleg mi is a hintát fogjuk megvenni. A függönyt meg nagyon ajánlom, hogy kicserélje a nő, mert az ő hibája, hogy nem jól vágta le, én pontos méreteket adtam meg. Még szerencse, hogy a megrendelő papírt is megtaláltam.
Vendég

Csövi!

Elfelejtettem a képet... :( de most megpróbálom telepíteni a bluetooth-t és akkor teszek fel, őskori-múltheti fotókat :)

Hinta: én a hinta kontra pihi szék ügyben azért döntöttem anno a hinta mellett, mert ha már nagyobb összeget adok ki érte, akkor tényleg tudjon vmit, amit más nem... mert a pihi szék valóban olyan hordozó szerűség...
hát a hintáról tényleg ódákat tudok zengeni, szuper volt. igaz h 0-tól írják a használatát, de a 4 kilós gyerek is olyan pindur volt benne, ja és first én nem is mertem bekapcsolva hintáztatni, hanem egy madzaggal húzogattam a kanapéról fekve, mert olyan gyorsan ment még a kicsi fokozat is, de most jutott eszembe, hogy merülő elemmel kellett volna járatni, akkor nem olyan gyors. és nálunk biza előfordult, hogy napi x órát töltött benne a gyerek... és néha kint volt a teraszon... és később etetőszék gyanánt is jó volt... stb... leginkább a reggeli készülődés alatt volt áldás. betettem, elvolt, s én addig jól ráncba szedtem magam... a Luna féle hinta pedig még méretileg is szuper, mert könnyen ide oda tudja majd vinni. bár én se szaroztam, én is vittem, ha kellett a teraszra. amúgy meg biztonságos, tényleg szuper, állítólag jót is tesz a gyereknek a hinta mozgás... és hát egy nem alvós babánál tényleg áldás.

viszont sok vitám is volt miatta- sokan jöttek, a gyerek hintázott, majd a működő hintát zsupsz lefogták... pl öreganyám vagy agyon iskolázott sógorom... na ilyenkor volt méreg... hogy hogy lehet egy motorikusan működő valamit erővel megállítani és lefogni... :evil:

Luna: tudom, hogy nem "kell" dícsérni... néha direkte vagy bénaságból fogalmazok hülyén :) nekem tetszik a szoba!

amúgy voltam a héten dokinál is, minden frankó, ahogy sejtettem fejjel lefele, borda rugdosó üzemmódban vagyunk már...
feje 8cm- na itt kerekedett az én fejem is- mekkora lyukat fog ez magának fúrni kifele :) de persze nőjön csak. nekem sosem néznek súlyt. nem is érdekel nagyon. úgy se robot, hogy egy lineáris görbe mentén nőjön, a súlyát különben is így csak néhány mért adat alapján saccolják. nem izgat. ha idő előtt születik, nem a súlya fogja befolyásolni az esélyeit, hanem a szervek fejlettsége. ha meg időben születik, akkor meg szintén kár ezen aggódni. ezen ne parázzon senki!
de úgy is minden rendben lesz mindenkinél!
aztán megbeszéltük még a tarifát a dokival, meg azt is hogy ha semmi nem jön közbe, akkor megint egy pár nappal előbb befekszem, ami egyrészt jó, másrészt Marcell miatt nem jó :(, de Martinnak is max 5 óra alatt ki kell jönnie, így kell legyen! tehát így jobb lesz ott lenni kéznél... :) meg én olyan felkészülős, mindent rendben hagyjak itthon típus vagyok... nem szeretek kapkodva rohanni... így nekem nem gáz a pár nappal előtte befeküdni... Marcell nagyon fog hiányozni, de sajna vagy nem, nem egy anyán csüngő típus, sőt... ő az a mindenkivel jól érzi magát típus, nem fél semmitől és senkitől... + attól hogy én befekszem, találkozhatunk mindennap...

na hozom a képeket...

Kép
Kép
Kép
konkri

Csilla,
amúgy nagyon egyszerű: rákattintasz a Hari linkjére, ekkor bejön az iwiw bejelentkez oldal. bejelentkezel, aztán már ott is vagy a képeknél :lol:
háát, én a jövő hétre tűztem ki a költözést, mert már úgy túllennék rajta, de bakker minden pénz függvénye... :? úgyhogy még semmi sem biztos... :x

Luna,
van képed a hintáról? :lol:

Nanetto,
a cipővel sztem jól jártál, ennyiért én is megvettem volna :wink:

az előbb kaptam kurzusmailt a tanártól, hogy a holnapi órái elmaradnak :lol: ez azt jelenti, hogy holnap nincs órám 9-13-ig :P
majd csak 13-14:30-ig :D

Luna,
nagyon kis cuki a hinta :D

Az előbb hívott anya, és mondta, hogy most még sakkozik a számlákkal, de beindultak a melók, úgyhogy május végén megveszi nekünk a babakocsit!!! 8) jajj, úgy örültem :wink:
amúgy hihetetlen, hogy a csóró anyám próbál nekünk segíteni babakelengyében, a pénzes anyósék meg semmit... :(
az oké, hogy kértünk tőlük kölcsön a felújításra, de azt a jövő héten fizetjük nekik vissza, amikor megérkezik a hitel.
én nem azt várom, hogy vegyenek x dolgot, de még azt se mondták, hogy jajj nem kell vmi babacucc? mert úgy adnék vmit én is az unokánknak.. :roll:
habár lehet ez azért van, mert a sógornőm még karikor kijelentette, hogy neki nehogy vegyenek bármit is mert babonás. ja, és úgy emléxem azt mondták ekkor, hogy ezért nekünk se vesznek.. kössz... minket is megkérdezhettek volna, nemcsak a bolond sógornőmet :twisted: :twisted:

Detti,
nagyon szép a kiságy :lol:
na, sztem jó lesz a fal, majd fotózd :wink:
a kutyapelust estére szoktam kirakni nekik, meg amikor nem vagyunk otthon és nem tudjuk őket kiengedni pisilni-kakilni. ez egy 60x60-as fehér lap.

Nikvik,
sajnálom a függönyt, eléggé bosszantó lehet :x

Lunával egyetértek pihenőszék ügyben. ha meg lesz majd zsénk, akkor meg veszünk hintát..kb júniusban.. :roll:

Jenny,
fúú nektek is király a kiságy :lol:
zöld+narancs????? együtt = kiráááály!!!!!!!! :wink:
nekünk pl a nappali fala lesz narancs, és zöld cserépkályhánk van hozzá :lol:
Vendég

Kép Kép Kép Kép [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo
Nem tudtam eldönteni, melyik a legelőnytelenebb fotó rólam... :)

Viszont itt van még az én csajozós nagy fiam :)
/attachments/1270731929.5848.jpg[/img] Kép

olyan édi volt egyik nap- sétáltunk és egy quaskai jött velünk szembe, mire kérdi- anya ez nissan autó? mondom igen, de honnan tudod? mire ő: hát innen a útról! :)

tegnap egyedül ment a tám kerekes bicójával oda-vissza a mamáékhoz, én meg rohantam utána... mert ugye csak gyorsan lehet bicózni...

Kép
Kép
Kép
konkri

jaj akartam írni házas csajok: voltam z anyakönyvvezetőnél és állítólag már nem kell a házasságiról izét vinni, de azért még adott róla, mondván ha ott vagyok... viszont ez jó, hogy eltörölték, hogy a nem friss házasságról kell papír... szerintem lehet már kezd összeköttetésben lenni a rendszerük...

Geocska! holnap megyek Pestre munkahely látogatásra... nincs kedved talizni? Én kelenföldre megyek + vonattal, mert viszem Marcust is, hogy élvezze... de ha jó időbe indulunk, akkor esetleg Veled is tudnék talizni...
bár mint írtam korábban, hogy ilyen szexbombákkal mint te, elég önromboló találkozni :) :) :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja szóval azt akartam írni, hogy esetleg a Mammutig el tudok evezni valahogy...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, ugye viccelsz???? Méghogy előnytelen fotó! Szerintem nagyon csinos vagy!!!!!

Geoo, hát nem írigyellek a költözés miatt. Mi karácsony előtt egy héttel költöztünk. Egy hétig mást se csináltam csak dobozoltam, azt is csak lassan, mert akkor még csak a 13. héten jártam. Semmi emelgetés, semmi hurcolkodás. A dobozokat vagy ágyra vagy asztalra tettem, ott megtöltöttem és lezártam, és otthagytam ahol voltak. Majd jött a férjem aki lecipelte őket az elsőről, be az autóba, majd az új lakásba szintén fel az elsőre. Sajnáltam szegényt, de én nem tudtam neki segíteni. Barátok, ismerősök dolgoztak, munka után este meg nem vártuk el tőlük, hogy jöjjenek segíteni. Szülei szintén nem tudtak, anyósom 59, apósom 69 éves és mindkettőnek kímélni kell magát szívműtét miatt......
A kipakolás egyébként sokkal gyorsabban megy, mint a bedobozolás.
Vendég

bocs Geo- storno... pillanat...

Kép
Kép
Kép
konkri

Geo: szóval most nézem a vonatokat... és elég gáz lenne, mert hát a gyerekkel nekem legkésőbb 2re haza kell érnem... az alvás miatt... szóval nagy rohanás lenne...

viszont vmikor tényleg találkozhatnánk Csajok! Luna, mit szólsz hozzá? :)
amúgy komolyan! ki van benne?

Kép
Kép
Kép
konkri

En orulok ha az agyig elmegyek :) es bealszom.... de ti csak talalkozzatok :) (realisan szeptember eleje elott nem megyek haza, ha akkor nem akkor a karacsopny jatszhat, bar az nekem nagyon durva otlet...)

luna6

Szegény Luna! :(
Te én nem is tudom, hogy mernék bébivel repülőre ülni, bár te biztos bátrabb vagy!

Amúgy én már most ki vagyok borulva, hogy mi lesz velem júliustól, ha a gyerek 5-6 kor kelős lesz... mert hát mostanság én is 8 körül kelek... bár észrevettem, ha korábban kelek, akkor könnyebben megy.
de én úgy szeretnék a gyerekek előtt ébredni, szépen elkészülni és illatosan, csinin menni értük az ágyba... de lesz rá erőm? :( sajna ezt most még a nagyobbammal se tudom megvalósítani, mert vagy kitalálja nekem hajnalban, hogy vigyek neki kakaót vagy 7kor akar kelni... de rá kell szánnom magam, hogy gyakoroljam a korán kelést.

Kép
Kép
Kép
konkri

megyek butítok magamon egyet- befestem a hajam (szőkére) :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Mi kiságyunk ilyen, ma rakják össze Férjem, meg két barátja. :)
Kép

Gáttorna: ja, Luna értelmezte jól, azt mondták, h aki még soha nem csinálta az ne terhesség alatt akarja megtanulni, mert veszélyes, aki már csinálta, az meg a lazítás részét végezze terhesség alatt, szülés után meg az erősítést.
De hát ez is ahány hely, annyifélét mondanak, mindenesetre Én nem csinálom most, majd szülés után csak. :)

Pihenőszék, hinta: mi olyat nem veszünk külön, mert a babahordozó egyben pihenőszék is, és hintáztatja magát. :)

Repülő...hát Én egymagam is félek rajta, babát nem is merném felvinni rá... :oops:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Konkri,
bakker nagyon csini vagy!! mintha semit sem híztál volna :shock:
amikor a képeket néztem, rögtön a hasszorító jutott eszembe, hogy az L-es nem lesz e nagy...
a fiacskááád meg nagyon édi manóó!!! milyen kis huncut szemei vannak :lol:
ja, és dehogyneeem!! simán van kedvem találkozni :lol:
amúgy mi az a munkahelylátogatás? :roll:
Nekem a holnapom kb így néz ki:
13:00-14:30-ig suli, aztán ennyi, kész is :D
szóval írd meg, hogy mikor jöttök, meg hogy lesz a napotok, és akkor összehozunk valamit 8)
a Mammut az nekem is jó!

Nikvik,
én költözésben sajna nagyon béna vagyok.. :oops: :D
tavaly márc.15-én költöztünk ki ide Pomázra, ééééés: kb január környékén dobozoltam ki a maradék dobozokat :roll:
de ez csak egyik részben az én lustaságom hibája, másik részben amiatt volt ez, mert nincs elég helyünk, és szekrényünk a pakolásra.. remélem most majd minden más lesz...

Konkri,
oké, akkor storno.. :(
én benne lennék, elmehetnénk valahová (pl enni: tudjátok nekem minden erről szól :lol: ), vagy bármi.. szóval még szülés előtt össze kéne hozni ilyet :lol:

Lányok,
nekem az összes kiságy+pelenkázó tetszik :P

repülő:
én nagyon sok bébit láttam már "repülni", és tök jól bírták..
viszont tegnap mesélte a barátnőm, hogy az egyik ismerőse sok tiltás ellenére az 5hetes babájájt hazahozta Magyarországra Amerikából (átszállással egy nap az út... :? ) és azóta állandóan folyik a szeme...
de állítólag más babagondozási dolgokkal is baj van a csajnál, mert kb lábon lógatva fürdeti, meg hasonlók..
Vendég

Vááá, Geo, az a nő nagyon durva, "lábon lógatva fürdeti" áááá!!!
:shock:

Konkri, most olvasom, hogy befested a hajad szőkére, lehet Én vagyok vak, de ezeken a fotókon is szőke vagy. :D Lenőtt, vagy ennél szőkébbre fested? :D

Én is m,ár tervezgetem a melírt, de asszem majd csak májusban megyek, addig bírom festetlenül. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, hinta nelkul is lehet elni, ezt bizton allithatom :) Amde az autos ules hordozo kikepzes messze nem abban valo uldogelesre valo ugye (mas a kialakitas teljesen) valamint dehogy hitaztatja magat, azt neked kell csinalni :) Ez tok maskep hintazik :) De ha raerek hintaztatom en az olemben is nem gond, akkor nem kell az ules, de ha eppen nincs szabad kezunk :) Persze a hinta total az a kategoria, ami nem tartozik az alapszuksegletekhez, szoval 'luxus' kategoria :) (a pihenoszek detto ugyanez a kategoria) Ha nem botlok bele ebbe a nagyon jo aru hasznaltba, ujonnan boltban en sem veszek azt hiszem :)

Repulo: oke, hogy felsz de ha nincsen mas kozlekedesi modod felulsz ra te is :) (mondjuk ottragadsz a vilag masik vegen a bebivel es haza akarsz menni) A gyerek nem fel, vagy ha gyerekkel vagy nem felsz jobban ugysem :) Aszittem a gyerekre nezve vannak fenntartasaitok a repulessel. Bar lehet Konkrinak meg igen, majd megtudjuk :) Gyerekkel vagy gyerek nelkul, szerintem pont ugyanaz a batorsag, illetve kivancsi vagyok mennyiben nem :)

luna6

Luna, hát valószínű felülnék, de nagyon nem szívesen, az tutkó. :D

Pihenőszék: Óóóó, de ez ám olyan hordozó, ami direkt hordozó-autósülés-hintáztatható pihenőszék egyben. :D ééés, még a babakocsira is rá lehet tenni. :D Nagyobb belül, mint a hagyományos hordozók, és kicsit más a formája is. :D

De ahogy mondod, sokat nem tervezem abban tárolni. :D Max ha valamit teszek-veszek belerakom, h lássam, vagy magamra kötöm ha már nagyobb, vagy elhanyagolom a házimunkát és babázok helyette. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hat en sem azert fogok repulore ulni, mert hobbim a repkedes :) Minel tobbet repulok en ezt annal jobban utalom :) Szo szerint. De hat nincs nagyon alternativa. 3 verzio letezik:
1. nem repulok sehova es maradok itt europa pereme utan ket sarokkal a vilag vegen magamban :D
2. autoba vetem magam es hazagurulok. Csekelyke 3000 km, 3 nap joo esetben es allandoan uton tekerve. Es ugye nem szamolva malorokkel, defekttel pl, kocsi elromlassal es vonyito gyerekekkel :) (bebivel eleve kivitelelzhetetlen is, a 8 evesem ugyan egesz jol vegigulte a nyaron, de ez azert egy igen megerolteto 3 nap igy... ket gyerekkel nem is laternativa, mig a kicsi bebi)
3. felulok a repulore, es valahogy kibekkelem innem Frankfurtig, meg ott is, meg onnan Pestig, es onnan meg valahogy hazaig valamifele alternativ, elore altalaban nem ismert modon :) (a legvadabb az volt, mikr az egy napos repules es keses utan a nommel es 4 boronddel a nyugatiban vonatra ultunk es a peronon orizve a borndoket vonatoztunk hazaig, majd onnan taxival a hazig... na az volt az egyik 'vege' az eletemnek :D:D:D)

luna6

Sziasztok!

Hinta/szék:
Nekünk pihiszékünk van. (talán vissza is kapom még egyszer...) Nálunk a kutya miatt volt praktikus. Elég nehéz úgy lerakni a gyereket a földere, hogy a Bigyó ne akarjon mellé feküdni :D:D
Egy ősrégi dönthető verziónk van. De nagyon szeretem.
A hinta nekem nem elég stabil, főleg úgy, hogy Hanna is biztos lökné.. :D

Geo!
Olyan jót mosolyogtam a vásárlási meg pasi story-n :D Velem ilyen nem igen fordulhat elő... :D:D:D
Tuti nagyon csini voltál! :D
Tök jó, hogy meglesz a kocsi :) Egyébként ez így szokott lenni, akinek van, nem ad, akinek nincs, nem ad. :? Andrisod nem szólt a szüleinek?

Nanetto!
Hogy bírod még a melót?????

Nyuszi!
Írok majd a homeós dolgokról, csak most itthon van Hanna és így sokkal kevesebb időm van írni. :)

Konkri!
De jó, hogy előkerültél!!! :D:D:D
Tök csini vagy!!! szerintem nincsen egy másodpercig se okod "irigykedni" Geora.... :D :wink:
Nagyon helyes a pasid :)

Sajna én talira max befogadó képes vagyok, de menni kevésbé... :S de tök szívesen taliznék!!!

Luna!
Szeptemberben is lehet talizni :D:D:D:D
Jó a hinta :D:D

Nik!
Remélem sikerült elintézni a függöny dolgot.
:evil: :evil:
Anyudék fognak menni hozzátok, vagy ti jöttök haza, ha megszületik a törpe?

Ma voltak itt Hariék és elmentünk a két csajjal játszózni :D:D Én veszett tempóban haladtam. A legviccesebb, ahogy a lépcsőn lejövök.... Meg mire én kiértem a játszóról a mankókkal, addigra a két csaj már bent ül a kocsiban.. :D:D De annyira jól esett végre a szabadban lenni és nem a lakásban. El se tudom nektek mondani. Sütött a nap, jó meleg volt és végre nem tudtam rohangászni Hanna után, így csak ültem. :D Hari meg cipelte a cuccaimat... :oops: Persze jól megfájdult a lábam.. de megérte!!!! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna, klassz a hintátok.

Hinta, mi amolyan ringóbölcsőt csinálunk házilag. A felfüggesztő rudak már megvannak hónapok óta. :D Anyukám elvileg majd megvarrja magát a hintát, aztán már csak ki kell találni, hova aggassuk fel. Hát kíváncsi leszek.

Játszószőnyeg vagy minek hívják. Ezt is házilag csináljuk, már minden megvan hozzá. Ezt amúgy milyen idős kortól szokás használni?

Detti, nagyon szuperul hangzik a szobácska, mikor várhatóak a képek? :lol:
Tényleg nagyon ügyi a férjed, én sem panaszkodhatom, kis ezermester.
Súlyt most nem mért a doki, majd jövő csütörtökön megyek hozzá a hivatalos genetikaira, ott majd szerintem lesz súlybecslés is illetve ha nem felejtem el izgalmamban, rákérdezek. A fejecske 7,9, combi pedig asszem 5,4 cm most. De nem vagyok benne teljesen biztos, mert leírva nincsen.
Neked mit is mértek másfél hete?

Gáttorna: hűha, nem kell benyúlkálni egyáltalán, a kezedet egyáltalán nem kell használni. :wink: Ja, látom, Luna és Nanetto is írta. Szerintem Te az utolsó hetek gátmasszázsára gondoltál, nem? Aha, látom, ezt meg Jenny is írta.
Szívesen írnék róla egyébként, de ezt két sorban nem lehet egyáltalán, meg nem akarok még véletlenül sem hülyeséget írni. Amúgy elsősorban háton vagy oldalon fekvésben kell csinálni, illetve van nagyon-nagyon kevés, amit lehet ülve is. Állva tilos. Meg ez sok mindentől függ, mindenkinek egyénre szabott, pl. hátrahajló méh, műtétek, egyéb egyéni dolgok, amik befolyásolhatják a pozíciót. A végén, utolsó alkalommal mindenki egyénre szabott tornát kapott, annak megfelelően, hogy az elején egy kérdőíven milyen válaszokat adott.
Ja, és nagyon nem egyenlő ez a Kriston-féle intimtorna a Kegel gyakorlatokkal, sőt szó is van a Kegelről, mert az nem annyira okés.
Én a vágástól az utána lévő keloid (tudjátok, az ocsmány és fájó heg) miatt rettegek, szóval azért is csinálom, hátha tényleg segít és emiatt nem kell vágni, akkor már nagyon megérte.

Nikvik, huh, hát elhiszem, hogy szétvetett az ideg, amikor megláttad a függönyt. Sikerült elintézni a módosítást?
Nagyon szép lesz a Ti bababútorotok is.

Jenny, cuki a Ti ágyikótok is. Nekem is hasonló lett volna, ha lenne helyünk.

Geo, tudom, csak az iwiw-et nem szereti a gépünk, fél óra, mire behozza, ezért nem is próbálkoztam. Na, nem csalódtam benned, egyből kajálni hívod Konkrit. :lol:

Konkri, hú, tök nem így képzeltelek el magamban. Ja, ezt nehogy sértésnek vedd, mert nem pejoratív értelemben gondoltam. Csak a fejemben valahogy más kép alakult ki rólad. Na, de érted, ugye? Csini vagy, semmi ok az aggodalomra. Még hogy előnytelen kép?! Na, jó vicc.
Irtó cuki a nőcizős kispasid.

Nyuszi, akkor én is jól értettem ezek szerint, mert én MOST, a várandósság alatt jártam a tanfolyamra és MOST tanultam meg és velem együtt az összes ott lévő kismama is.
Na, pontosan ilyen ágyikónk lett volna nekünk is.

Heni, merre jársz???

Nem tudom, hogy le merjem-e írni, nehogy aztán visszájára forduljon a dolog, de egy-két napja egyben tudok aludni 4-5 órát, aztán olvasok egy 1-2 órát és tudok aludni még egy picurkát. Hát ez nekem szenzáció.
A másik, amióta szedem a vasat, én azóta tudok wc-re menni. :o És ez így volt tavaly nyáron is, amikor szintén szednem kellett. Tök durva, mert talán emlékeztek, erről is írtam többször, hogy hiába minden praktika, gyalázatos a helyzetem ezen a téren. Erre nekem a vas hozza meg a kívánt hatást. Na, hát ez érdekes, de maradjon is így.

Kép

Kép
***csilla***

Eszter, en is azert batorkodom majd a foldre tevessel, mert a babaszobat macskamentes ovezette akarom alakitani :) (bar az allatorvosunk asszisztense - nemreg, ugy egy even belul tan, hogy szult - allitja, hogy a macskaja semmit nem csinal a gyerekkel, ettol en meg jol tudom, hogy ezek mennyire szeretnek nyugodt meleg helyeken pihengetni, es egy kisbaba erre pont a legidealisabb, vagy melle, vagy ra befekudni a kisagyba. Es ugye nem lehetek ott allandoan ellenorizni, hogy a macs hol van. Az egyik macskank jo esellyel sokkot fog kapni es a kozelebe nem megy a gyereknek egy ideig, aztan meg majd le se... de a kismacskam, amelyik a ruhakon fetrengett a korabbi fotokon, az mas teszta, es nevelhetetlen :)

luna6

Konkri! én sem így képzeltelek el :-) nagy hosszú fekete hajjal amúgy ! :-) és nagyon csinos vagy jelentem!

Vok: a meló egyre lassabban megy és érdekes érzés hogy minden keményebb melót már át kell adnom hisz 3 hét múlva a cégnél nem létező alany leszem! fura mindent én épitettem fel és most a készt átadom másnak! furcsa érzés! kicsit rossz de aztán Esztimre gondolok és máris jobban érzem magam! ...

a hétvégén kész lesz a babuszoba! na nekem aztán van benne vagy lesz benne annyi luxuscikk hogy szerintem be sem fér :-) tudjátok ez még a nászajándékos kuponokból van remélem majd el tudjuk adni őket mert igazából anno picit sajnáltuk hogy nem pénzt kaptunk hanem ennyi brendos meg mindenféle bababoltos utalványt ahol sajnos időkorlátosak voltak még ráadásul a kártyák! de hát azért van egy pár kincs amit tuti nem engedhettünk volna meg! van hintánk pihenőszéküónk (ez majd megy anyuékhoz) távirányítós forgónk és mindenféle hülyeség meg luxuskádunk :-)

hát azért jó kis meló vár ránk ... de jön anyum és majd ő vezényel! én pedig csinálok spaghetti al olio aglio pepperoncino-t mert imádjuk! és szerintem fergetegesen fogunk szórakozni :-)

még a holnapot legályázom ... képzeljétek én már 5-7 napja minden délután alszom 1 órát! az orvosom ugyanis javasolta a 30. héttől én meg most úgy döntöttem elkezdem betartani révén éjjel úgyis felébredek meló után pedig úgy alszom mint a tej! 1 órát alszom utána negyedóráig teljes kóma vagyok de utána totál újjászületek tudok tenni venni főzni picit és olyan 9-10 körül újra alszom kisebb nagyobb sikerekkel és KONKRI nekem 5:30-kor CSÖRÖG MINDEN REGGEL AZ ÓRA!!! na az elég szar! mostanában ugyanis minden reggel még aludnék ... fuhhhh viszont reggel is már zuhanyzom nemcsak este mert valamennyire felfrissít és akkor úgy picit "felébredem" ...

na most megfűzöm a párom dvd-ünk egyet bár ma úgysem fogunk révén csütörtök van! viszont tegnap talpmasszázsos nap volt! és az nagyon nagyon jó volt! aludtam is utána mint a bunda! tényleg nem alvóknak ajánlom férjurukkal egy 15-15 perces masszázs irtó jó álmosító hatása van :-) és mi már tenyérmasszázsolunk is és az is ugyanolyan fincsi!!!! :-)
Vendég

Gáttorna, na, akkor írásbeli kommunikáció megbukott. :D :D
Hát ha nektek mint kismamiknak tanították, akkor az a gyógytornász biztos másképp gondolja, mint a mi kórházunké. :D :D Túl szép is lenne, ha mindenben egyetértenének, hihi. :)
A lényeg, hogy nem lett senkinek baja tőle, akkor gondolom hogy ügyesen csinálta. :)

Na, nálunk semmi állat nincs, de még nem is gondoltam ezt el, hogy ha nem ágyban, vagy poihenőszékben, vagy ölben van, akkor hova teszem. :) Mi vettünk egy játszószőnyeget, amit elvileg 0 hónapostól lehet már használni, gondolom a nappaliban a földre majd arra teszem le, ha ott vagyunk, de ez gondolom olyan dolog amit majd menet közben hoz az élet, hogy mi hogyan lesz.

Én most azon agyalok, hogy a kétszemélyes kocsinkkal hogy a tökbe fogunk közlekedni...leginkább sehogy, de újat nem tudunk venni, gondolom majd folyton kuncsoroghatjuk el anyós kocsiját...még jó, h közel lakik.

Jujj, a fiúk már egy órája szerelik a kiságyat, nagyon durva lego!! :D Be sem merek nézni. :)

Ja, gyomorgörcs és hasproblémák nem múlt el, de most már tuti, hogy a Folgammától van, leteszteltem, így feladom a vele való próbálkozást, holnap veszek Béres vasat, az bevált, ezt meg odaadom barátnőmnek, az ő gyomra bírja. :) (mázlista)

amúgy nagyon szép a kiságy, így darabokban, várom a végeredményt izgatottan. :D

Vok, homeos dologról majd várom amit írsz. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Lányok!
segítségkérés! nem tudja valaki hol lehet kapni baba itató üvegpoharat? :-) na ezt jól megaszontam mi? elviekben kapható amolyan régi kávéspohárra emlékeztet de sehol nem lelem!

amúgy meg várom a nap végét a munkahelyen! már számolom visszafele az órákat! elég durva :-)
Vendég

Sziasztok!
Úgy veszem ki, nagyon zöld vagyok a gát-tornát illetően, de én olyasmit azt hallottam egy, a gátmetszés elkerüléséről szóló műsorban, hogy igenis a hüvelybementebe kell nyúlni, és minden irányba tágítgatni a bejáratnál, meg széthúzni, stb... lehet, h valamit mégis összekeverek, de abban így mondta a nőci, h olajjal masszírozni kívül, ez eddig O.K., aztán... abból az olajból be nem kerülhet, de a tiszta ujjakkal (ráadásul asszem 2 ujjal :roll: ) benyúlva ilyen, meg olyan irányba feszíteni, addig, míg nem fáj :shock: Nos, lehet, h vmit félregondolok, de én erre céloztam, h annyira aggódok a higiéne miatt, napi többszöri bidet, stb, nem akarok én benyúlni, és főleg nem több ujjal, mert az nekem nem terhesen sem volt öööö a napi rutin része, sőőt, h finoman mondjam. :oops:
De bocs a hozzáértőktől.
Valami sejtésem az intimtorna gyakorlatokról is van, és azt is tudom, hallottam, h sajnos soksok "sarlatán" van a "piacon" akik mindenfélét "tanítanak" a lepedőakrobatikai készségeiket fejleszteni vágyó és vizelettartási problémákat megelőzni szándékozó nyitott lányoknak, asszonyoknak; amikkel sokszor ellenkező hatást váltanak ki, azaz kifejezetten káros is lehet ha rosszul csinálja az ember. Ahogy Csilla írja, igen, pont ezt hallottam, hogy csakis megbízható helyen szabad ilyesmit tanulni.
De szerintem az intimtorna nem a gátmetszést megelőzni hivatott elsősorban, hmm?
Na, nehogy még jobban összekavarjam a dolgokat, főleg laikusként, de én míg nem voltam terhes, össz-vissz annyit csináltam gyakran, h pisiléskor megállítani, próbálni teljesen elzárni, majd újra csurgatni, stb, és ez biztos, h nem árt, ugyanakkor éreztem (mikor még alkalmaztam) h van pozitív hatása 8) , legalább annyi, h máskor is, más helyzetben is meg tudom "fogni" ööö a képzeletbeli sugarat. Na, minél többet írok erről, annál jobban belegabalyodok :oops: :oops:
Miattam nehogy folytatódjon ám a téma... irigylem, aki ezáltal elkerüli a metszést, de ennyi.

detti_10

Nanetto, sima haztartasi boltban atrulnak ilyet. EN anno ott vettem, az eletben nem hasznaltam a gyerek itatasara vegul, de filleres dolog :) Edenybolt vagy minek nevezzem..Katay... ilyen helyeken kell nezni, ahol tanyerokat meg poharakat arulnak. Esetleg cora/tesco/metro/auchan tema is mukodhet szerintem :)

Detti, en semmifele tornat nem csinaltam soha, es a masodikat gatmetszes nelkul szultem. (nem terveztem semmit, szuleszno hozta elo a dolgot ott a dolgok elesre fordulasakor) A harmadikat meg tuti metszessel fogom :) (egyebkent a legtobb helyen elso szulesnel mindig vagnak, de vegulis sokkal biztonsagosabb, mint egy bizonytalan repedes aminek a vege sokkal sokkal nyugosebb lehet mint egy gateseb gyogyulasa)

luna6

Geoo: tényleg fura, ahogy a pasik bámultak, nem csoda, hoyg felháborodtál, és szerintem is nagyon csini voltál/vagy; és amúgy is azt vettem észre, hogy a pasik egy része kifejezetten megnézi a kismamikat. Nem mindegyik hátsó gondolatokkal talán, hanem esetleg előfordul nosztalgiázó is, vagy otthon is van poci, stb. De ilyen Geoo-féle nyálcsurgató bámuló sztorim nekem is volt: képzeljétek, Anyukámmal fagyiztunk minap az utcán, erre egy melós csapat bámul minket, majd egyik cuppogva odaszól: "-Lányok, de jól nyaljátok!" huh, na azon én is bedurrantam. 1., Anyu, 2., én a plusz 16 kg-mal és jó nagy pocakkal - hát képzeljétek :shock:

Csilla: a mi babánk 28+3-on volt úgy mérve, hogy fejátmérő: 75,4 mm, combi: 59 mm. A gép a combját hozta ki legidősebbre, a buksit is koránál többre, de itt is ismét felhívta a figyelmemet a szonográfus, hogy gépenként eltérő ám a kalibráció, enm kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Azért azt meghallottam, hoyg a combikája szép és hosszú. Muzsika fülemnek, gépbeállítás ide vagy oda. :wink:

detti_10

Vok,
nem, András nem szólt a szüleinek. igazából egyikőnk sem nagyon szeret kérni, nekem tulajdonképpen csak maga a gesztus hiányzik, hogy legalább megkérdezzék, hogy szükségünk van e valamire.. de hát ők ilyenek... ez van... :?

Csilla,
sztem én már a kezdetektől használni fogom a játszószőnyeget, majd arra fektetem a babát, pihenőszék híján. de amúgy játszószőnyegből is vannak már extra brutál darabok, amik sztem egy csecsemőnek még túl sok infot nyújtanak. én vmi egyszerű darabot szeretnék majd :) asszem :roll:
én amúgy nem csak Konkrit hívtam kajálni, hanem ez volt a rekcióm arra, amit Konkri felvetett, hogy össze kéne hozni egy talit. :wink:

húú lányok, most nézem a viasaton a Smallville-t, vagyis megy a tv, én meg titeket olvaslak :P és hát meg kell, hogy mondjam, ez a Lex Luthor, ez valami irtó szexi pasi :lol: nem tudom mi az igazi neve.. :roll:

Nanetto,
nem tudom milye pohárra gondoltál, de berakok egy linket, hátha ilyenre:
http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... pohar.html
meg ezen kívül még kb az összes cumisüveggyártónál vehetsz ilyet (Avent, Nuk, Mam...)

Detti,
az intimtorna valóban nem csak a gátmetszs megelőzésére jó, hanem segít leküzdeni az inkontinenciát, meg a szexben is jó dolgokra képes :lol: , szülés után ha csinálod, akkor gyorsabban gyógyulsz, meg hasonlók. én most főleg anyagiak miatt nem mentem, de szülés után ha szükségét látom, tuti megyek a Kriston Andihoz.
jót nevettem a fagyinyalós sztorin :P
Vendég

Geooo, Nanetto a regi oskorbol ismert vastag lekerekitett peremu kaves uvegp+oharrol beszel :) Nem bebiknek talaltak ki, nem csoros, anno a presszokban ilyenben szolgaltak fel a kavet.
Kép
ezaz... kave nelkul, biztos emlekszel ra :)

http://images.google.hu/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1
na itt az ara is latszik, hogy filleres tetel tulajdonkeppen :)

luna6

Sziasztok!

Tegnap voltunk dokinál, hát én is ledöbbentem a méreteken…Nati már 1,62 kg! 1 hónapja mégcsak 91 deka volt, ez azért őrületes növekedés, hízás.
A combija 5,8 centis, ez alapján 2 héttel nagyobb a koránál, meg a pocakja is jó nagy. :)
Hát nem tudom, mi lesz, vagy előbb kijön, vagy nem tudom megszülni, és császár. 4D-n pár hete kijött egy grafikon a gyerek növekedéséről, és az azt mutatta, hogy ha így fejlődik, 4 kg-os lesz. Persze ez csak becsült érték, meg lassulhat is a növekedése, hízása, de azért rémísztő.
Amúgy ti szeditek még a magzatvédő vitamint?

Konkri, te is nagyon csini vagy, és nincs semmi takargatni valód!!! Pici fiad nagy nőcsábász lesz, az már tuti!

Detti, a nyalós sztori elég erős, én kiakadtam volna, hogy nem látod, hogy kismama vagyok????

Játszószőnyeg téma: mi az a színkombináció, ami leginkább megfelel egy kisbabának? Annyi félét látni, de vajon a színesebb jobban leköti, mint egy bézs összeállítás?(ami inkább nekem tetszik)
Amúgy eszméletlen drágának tartom a legtöbb ilyen szőnyeget, azért ilyesmiért elkérni 10-15 ezer ft-ot!

Nanetto, én már nem is tudom elképzelni, hogy tudtam 4 hónapos terhesen is hajnali 4-kor felkelni. Én ugye február óta itthon vagyok, és 9-10 felé tudok kikászálódni az ágyból…
Minden elismerésem annak, aki még most is melózik! Én lusta dög lettem.

Luna, nálunk ugyanez a probléma, de kutyákkal. Anyuméknál 3 staffi van, és ebből 2 elég ugri-bugri. Bejárásuk van mindenhová, úgyhogy nem tudom, hogy lesz megoldva a gyerek téma. Nem a kutyaszőrtől féltem, meg nem is a higiénia dolog, hiszen minden oltásuk megvan, féreghajtva vannak, rendszeresen fürdetjük őket, és megbízhatóan is viselkednek, csak ez az ugrálás…Kemény meló lesz, mert egyszerűen nem lehet őket erről leszoktatni, és hát ugye elég nagytestűek.

Nyuszi, a kombi ágyatok majdnem olyan, mint a miénk, csak nekem fiókos a komód, neked meg fiók+ajtós. :)

Nikvik, azért kérdeztem, mert olyan klasszak a fotók, mintha egy profi szakácskönyvben nézegetném. Nagyon ügyes vagy!!! Nem akarsz kiadni valami szakácskönyv félét?

Kép
jenny29
Mór

igen Luna erre gondoltam! na majd elmegyek (vagy szerintem anyukám) és beszerezzük!!! :-) a szoptatás felkészítőn és a szülésznőm is azt mondta hogy cuclisüveget EL KELL FELEJTENI! és ha máshogy nem megy akkor kanállal vagy pohárral (ez a luna féle kávéspohár) a legideálisabb! a cumi ugyanis nagyon bezavarja a szopási reflexet és akkor fejhetsz magadnak ami nem az igazi megint :-) szóval gondoltam ha már úgyis ilyen "semmilyen" tétel beszerválok egyet! de remélem nem lesz rá szükség!

még 2 könyvet kell kiolvasnom és akkor már nagyon felkészült leszem lelkiekben úgy érzem :-)
Vendég

Jenny! Én magzatvédőt nem szedtem és nem is fogok! ugyanis mindegyiket kihánytam azonnal! és nincs is semmi bajom és a babu is jól fejlődik! és néha szkeptikus vagyok ezekkel a vitaminokkal :-(
Vendég

Jenny, en nem szedtem vitamint, kiveve az oltasom utan vagy ket hetig, mert naaagyon szarul voltam, es a gyorsabb felepules veget adta a doki, aztan le is allitotta :)
Jatszoszonyeg... ugyan asszem nemmondtam es tuti nem is fotoztam, de vettem vadonat ujan 5!! egesz euroert egyet ami felett meg iv is van lelogo izekkel, azt hittem rosszul latok, de aztan gyoran megvettem, azota sem lattam a boltban :) Ha ez nem jott volna szemben, en tuti hasznlatan vettem volna. Illetve a csajszimnak sima pledet teritettem le es o kapott egy olyan lelogo jatekos allvanyt ajandekba es azt tettem fole mikor mar erdekelte valami. Aztan mikor mar az sem, akkor lemaszott (gurult, kuszott, nem igen tudott meg kozlekedni sehogy, es nem lattam hogy csinlaj) a szonyegrol, be a babaagy ala a racsok alatt, mert ott voltak szines micsodak es az izgatta marhara :D:D
Hat bar az en macskaim nem tul nagyok, sot a kicsi (aki amugy 3 eves felnott holgy de babasitva van nalam :D) ephogy 3 kilo, ami macskanonek nem sok, de azert a hosszu szore meg a sulya epp eleg ha rafekszik a gyerekre, hat igen ez a baj ezzel. Szorteleniteni a lakast en sem tudom, nem is terv emiatt, viszont bezarni sem nagyon tudom oket, mert mas-mas helyeken vannak a megszokott dolgaik. Ugyhogy marad a babaszoba 'lezarasa', jelen terv szerint egy ajtora szerelheto rolos szunyoghaloval, ami oldalrol oldalra kihuzhato es csukhato. Igy nem kell a gyereket ugye csukott ajto mogott tarolni, es a macsok sem tudnak bemenni. Meg le kell mennem ide az arnyekolos boltba mert ok csinalnak ilyet meretre, hogy megvizsgaljam mennyire eros a halo.

luna6

SZIASZTOK!!!
No, jelentem, eltűnt bárányként megjelentem.
Most van időm írni, Lilike alszik.
Ma voltam dokinál.
FEJFEKVÉSES A DRÁGA KINCSEM!!!
Spontán szüléssel kezdünk és meglátjuk...
Babóca szép nagy, 1960gr-ra becsülte a gép.
80-as a fejkörfogata, 61 mm a combja. A lepény I.fokban érett, köszönhetően a Betaloc-nak, amit szedek.
A méhszáj 2200 lett, lassan nyílogat.
Streptococcus-hoz a kenetet is levette már az orvos.
Úgyhogy hétvégén a kórházi cuccos megy a táskába.
Doki bácsi szerint max. május 10-17-ig húzhatjuk egyben...

MAGZATVÉDŐ VITAMIN: Én még szedem , fogom is végig. A Femibiont szedem kezdetektől.
Most lett a vastabletta megemelve, napi 2*1 -re.Mellé eszem a Béres Magne-b6-ot napi 4 tablettával.

LUNA: Szuper a hintátok!!!Nagyon tetszik!
Köszönöm , hogy elárultad a szép ágy nevét, hálám üldözni fog!!!

KONKRI: Nagyon csini kismami vagy, a kilók hol vannak rajtad?

Kép
rozsa1979

Csőváz!

Megjártuk Pestet (ill. Kelenföld) vonattal... gyerek úgy túlpörgött, hogy itt üvöltött, hogy ő még bicózni akar... foltosra vonyította magát, majd kiegyeztem vele, hogy megyünk egyet a babakocsival és elaludt... én röhögtem, az apja meg totál kétségbe volt esve... mert hát nem szokott így hisztizni... de mondtam, hogy szerintem semmi gond, csak kicsit túlpörgött. már a vonaton mondogatta hogy ne menjünk még haza, de nem mertem neki azt mondani, hogy de! na hazáig úgy begerjedt, hogy...
és hát Geo, jó hogy nem beszéltük meg végül a talit, mert a 9es vonattal mentünk, 12:30-ig trécseltem a volt kollegáimmal, közben mindig más hozta-vitte a gyereket, liftezett, meg amit lehet... van két várandós kolleganőm is, úgy hogy volt mit beszélnünk... aztán még bementünk egy turiba (egy kis ing velünk akart jönni :) ) majd a Burger-be... gyerek megint bepróbálkozott 2 csajnál- vagy 3nál, már nem is számolom- ő ilyen rámenős fajta, egyből ölel és puszil... meg talált egy kisbabát, akit simogatott... de kész vagyok, mert minden gyerekre rárepül, mindenkit azonnal ölel, puszil és tegnap a cba-ba egy cigány gyerekről alig tudtam lerángatni :)
aztán fél 2 kor jött a vonat...
és még mehettem egy kört a babakocsival...

most meg fel kéne dobnom a vadast is...

apa reggel jött meg, most megint itthon kedd reggelig, úgyhogy mehetünk bicózni- illetve mi majd futhatunk :) de jó szar időt mondanak, miért is ne, mikor itthon van és tekereghetnénk...

gát, meg izom, meg ilyesmi: bár én ha szexelek is... hogy fogalmazzak... őőőőő... szóval én mindig úgy csinálom, hogy közben automatice szorítok... és sajnos vagy nem, de így a mi aktusaink még x év után is kb 5 percesek pont ezért :) de sebaj, legalább van perspektíva a további 40 évre :) van hova húzni :) szóval én nem nagyon tornáztatom... a bejárat, meg szintén nem érdekel, én nem akarom tágítani, sőt örülnék, ha inkább szűkebbre varrnák össze :) amúgy én is azt mondom mint Luna, inkább vágják, mint szakadjon. mert ha már ott van, akkor már nincs kecmec, akkor szakadni fog, akkor már vágni nem lehet...
de én inkább attól félek, hogy a méh szájam ne szakadjon! sztem inkább erre összpontosítsatok! mert ha azt kell varrni... :cry:

játszószőnyeg: nekünk volt, brendonos kb 8000.- ft-os, na el is adtam gyönyörű állapotban 1000-ért, mert én kész voltam tőle... 1. gyereket totál nem érdekelte, 2. a szőnyeg közepére rakták be a zenélő gombot=gondolom kényelmes lehetett a gyereknek 3. utáltam a gyereket berakni alá- bár lehet hogy előbb kellett volna betenni, majd rácsatolni az ívet, így könnyebb lett volna 4. egy pakolni valóval több volt...
ami jó volt az egy sima állvány izé, amit csak a gyerek fölé tettem, bárhol volt, bárhol játszott... később felállva is jó szolgálatot tett...
és a színek: igen Jenny- valószínű, hogy a gyereknek nem lesz kifinomult ízlése :) még... ők még az élénkebb színekre mennek...

de azt hiszem, h Luna és Vok is egyet ért, hogy lehet egy játék, drága, szép, szuper, ezer millió tesztnek alávetve (legjobbak a fisher price-ok) sokszor a legjobb játék egy üres pillepalack!!!!!!

hinta: én anno úgy döntöttem, hogy ezt a luxust kapja :) - bár inkább nekem volt luxus :)

itató pohár: vegyél, de sztem, ha szoptatsz, akkor csak abban az esetben fog kelleni, ha kell kiegészítés a gyereknek (táp)... más esetben nem kell itatni... ha pedig nem tudsz szoptatni, akkor meg úgy is cumisüveg lesz belőle, mert azért nem lehet ebből etetni kezdettől. leginkább ezt úgy gondolom, hogy ha vki nem szoptat- azért szokás így is kialakítani egy összebújós, esetleg még bőr kontaktusos etetést is- pl attól, hogy még valaki nem szoptat, nyugodtan levetkőzhet és összebújhat a babával, mert ez jó! és bár sokan ódákat zengenek arról, hogy milyen mámorító érzés nézni, hogy testedből kortyol a gyerek- én ezt nem éreztem, pedig tudjátok milyen szoptatás fun vagyok. szóval ez a kontaktus dolog, ami jó érzéssel látja el a babát, még táp esetén is megoldható... de ez csak cumisüveggel... és hát tápis gyereknél már nem téma, hogy mit okoz a szopóreflexszel a cumi...

jó volna, ha Eszterx benézne még ide, mert azért hasznos lenne pár olyan tanács is, hogy mit-hogyan... táplálunk egy tápis bébit... vagy az érzésekről...
mert bár én bízok és pozitív vagyok, de sose lehet tudni... úgy gondolom így egy gyerek után, hogy a genetikám adott, de egy trauma ki tudja mit okoz... illetve az első babások még a genetikájukkal sincsenek tisztában...
jó hogy Nikvik írta a múltkor, hogy annyira túl misztifikáltnak érzi a szoptatást... és ugye Esztert megbántottuk azzal, hogy azt mondtuk, hogy sok minden fejben dől el... de amíg nem tudjuk, hogy milyen genetikát dobott nekünk a gép, addig az optimizmus marad csak. (én így gondoltam a fej dolgot)
de azt is elmondom, hogy anno, szülés előtt én is ezt mondtam mint Nikvik, hogy annyira túllihegettnek érzem... és talán én az a fajta vagyok, aki nem is borulna ki azon, ha nem tudna szoptatni, mert én pont nem érzem át azt a földöntúli boldogságot... de egy valamit tudok= ennél praktikusabb dolog nincs :) utálok cumisüveget mosni, még ha van akár milyen szuper fertőtlenítő is, az éjszaka közepén felkelni, konyhába vánszorogni... keverni, melegíteni, mosogatni... ennél egyszerűbb az hogy előveszem a cicit és kész :) én ezért lihegem túl :)

ja na és valójában azt akartam írni, a pohárra, hogy ha már ilyen pohár beszerző túrán vagy akkor kéne ám kiskanál is! de mindenkinek! mert a konakiont és a vigantolt valamivel be kell adni a szopisoknak... erre amúgy talán a legjobb egy a nestlé által sokszor promoba adott műanyag kanál!

ha és a szobába az állítható fényerősségű lámpát se felejtsétek el! ha nem akartok ki vert álmos szemű gyereket :)

na mást még mit akartam írni?
nem jut eszembe...
majd jövök vadas után, ha nem megyünk bicózni...

ja repülés: hát én 1szer (2) repültem... de így ahogy te írod, hogy még átszállni is, meg szoptatás... jó igaz már van tapasztalatom és már én is elmegyek bárhová egyedül gyerekkel (első időkben még nem mertem volna) de ismeretlenül, első gyerekkel, átszállós repülésnek nem mernék neki vágni egy szoptatós bébivel. nem tudom. nem tudom megmagyarázni. bár én még bkv-ra se szállnék :) lehet azért mert vidéki vagyok :) nálam az utazás legbiztosabb módja a kocsi és a vonat. illetve minden más, de akkor csomag nélkül! de te rutin róka vagy, mint tudjuk. :) hát ez a 4 bőröndös tortúrád is kemény volt.

ja hajam: igen a lenövést kellett renoválni, de látszik h terhes vagyok, mert az extra hamvas világos szőkétől a töveim nem lettek vmi hamvasak :( jó mérges is lettem. még jó hogy volt itthon még egy kis hamvas samponom. de lehet én is benevezek majd egy melírre... azt tán tovább jó lesz mint 3 hét, mert sajna 3 hét alatt az én hajam kb 5-7,5mm-es lenövést produkál.
ezért nincs műkörmöm se, mert az is nő mint a gomba... (na nem gombás)
meg a szőröm is brutál, de szerencsére ezen segít a terhesség most lassabban nő...
bezzeg a szemőldököm már sose fog visszanőni :( na az nem akar nőni.. úgy hogy valószínű megint terhesen megyek tetkóztatni :)

fú tényleg akartam kérdeni, hogy nincs valaki toppon szempilla kérdésben? szeretnék mű szempillát, de itthon feltevős több napig bírós fajtát :) na? tud valaki megoldást a világrengető problémámra?

Kép
Kép
Kép
konkri

És Eszterx, ha olvasol még minket! nem csak a tanácsaid érdekelnek, hanem Te is!
Ha jól emléxem te még dolgoztál keményen...
mi van Veled/veletek?

és Tallin és Heni?

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok :-) !

Azért olvasgatok, csak egyrészt kevés időm van írni, másrészt nem akarok én viharokat kavarni sehol sem......annak elég a munkahelyem....

Szoptatás ügy: szerintem készüljön mindenki szépen a szoptatásra, tök felesleges rosszabb dolgokra gondolni, az csak bevonza a bajt. Aztán ha nem sikerül, akkor úgyis pillanatok alatt felír a doki tápot, cumisüveget bárhol lehet kapni, arra nem kell előre készülni. Nekünk az István kórházban kb. 50 vagy 100 Ft-ért árulták a nővérkék az itatóspoharat, ez egy műanyag csőrös kis pohár volt. Egyébként tényleg szépen tudott belőle inni a gyerek, de szerintem nincs olyan, aki kibírná, hogy 50 milliliteres pohárból itatja álló nap a gyerekét...főleg, hogy ennek akkor van értelme, ha még szoptatásra készülsz, ha már csak tápi van, akkor tök mindegy, hogy elveszti-e a szopóreflexet vagy sem. Na, nekem le a kalappal mindenki előtt, aki egész nap fej, majd ezt képes kispohárból megitatni. Nekem amúgy úgy a világon semmi meghittség nem volt, amíg a pohárból kellett próbálkozni, mert végig paráztam, hogy hány csepp tej megy mellé, mennyi levegőt nyel, milyen sokáig tart az itatás, pedig lassan már fejni kellene újra........úgyhogy ha tápi, akkor szerintem tök jó az összebújós cumisüveg :-) nekem nem volt igényem, hogy ehhez még le is vetkőzzek, de aztán lehet, hogy azért nem lett a fiam egy bújós típus......sőt, ha megpuszilom, akkor azt minden esetben letörli és volt már, hogy közölte; "anya, ne má', nagy vagyok'" Hát, köszi, 2 évestől azért nem ezt vártam volna :-)

Amúgy én még húzom idebenn, egészen május végéig, de azt mondom mindenkinek, aki csak teheti, hogy menjen és pihenjen, nincs is annál fontosabb!!!!! Ez már a pihenés ideje kellene, hogy legyen, nem a munkáé!

Ja, és mi is tegnap voltunk UH-n, 1910 gramm, a többi méretét elfelejtettem. Majd az utolsó ultrahangon a 36-38. hét közt döntik el, hogy mehet-e a természetes szülés, de valószínű nem :-(
Amúgy ifjúúr jól érzi magát, esze ágában sincs kibújni, 1000-es méhszáj, méhlepény rendben. Pedig úgy szerettem volna május végén szülni :-(, na mindegy :-)

Ja, és képzeljétek, nem lesz dokim, mert kiderült róla, hogy veszélyeztetett terhes és nem vezethet le szülést......ez már olyan Murphy-szerű. 9 hétre már nem váltok orvost, úgysem ismerném meg, egy vadidegennek meg nem akarok fizetni 100-120 eFt-t azért, hogy tuti ő álljon ott........gyerek benn még nem maradt, valami majdcsak lesz......csak ezt azért nem kalkuláltam bele, na de mindegy :-)

Jó hét végét mindenkinek, sziasztok!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: