A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Orsi!
Bocsi, kéretlen belekotty:
A deréktáji fájdalom teljesen jellemző tünete a megfelelő helyen megtapadt terhességnek is :)
A terhesség korának megállapításához jó támpont lenne egy vérből mért béta HCg, plusz érdemes lenne akkor már progeszteronszintet is nézetni (Utrogestan használtál a progihiány miatt Odinál, igaz?), hogy megfelelően emelkedik e, nem kell e már most pótlás.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:14-kor.

KépKép

KépKép
boo

Orsi!

Akkor viszont elvileg látnia kellett volna, ha méhen kívül van, ha belül. Szóval szerintem az lehet, hogy még picúrka :wink: . Ésa bnőm dereka is fájt terhesség elején, Loislane-nek igaza van :wink: . És tudod, ahány gyerek, annyi terhesség. Szóval akkor ne izgulj, próbálj kikapcsolni, és csak Odira, meg apára koncentrálni.

KépKép

KépKép
kicsidodi

orsi777! :)

Mindenképpen megnyugszol ha már tudsz valami biztosat! (Bármi is legyen az)
Minnél hamarabb menj el egy másik dokihoz, illetve másik ultrahangra. Akár már holnap. :wink:
(Vagyis inkább ma. :roll: :roll: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Kispocok : sajna nem is iszik, csak amikor nagy ritkán tápival megetetem, vagy szopizik, ami szerintem nagyon kevés

Bond : nem kell neki víz sem, semmilyen formában. Vettem már csőrös itatót, próbáljuk pohárból, cumisüvegből, kétféle cumival. De nem.

Dodi : köszönöm szépen, hogy megkérdezted Anyukádat. A védőnőt amiatt hívtam leginkább, hogy megadja a gyerekorvos telszámát és , hogy megmondja mikor rendel. De mindegy , mert ma beslattyogunk és kiderítjük mi ez, illetve iratok neki fájdalomcsillapítót. Meg szeretném megméretni is, mert ok, hogy nem egy sovány gyerek, de nagyon nem szeretném ha fogyna. Ma reggel hasmenése volt, nem tudom azt sem, hogy ez is a fogzásnak tudható be, vagy mitől van. Szóval most alszik, de amikor felébred összekapjuk magunkat és felkerekedünk.

Orsi : nagyon sajnálom, hogy nem ujjongva , boldogan jöttél el a nőgyógyásztól, de nyugi és bízz abban , amit itt a csajok mondanak. Lehet, hogy még olyan pici a Kismanó, hogy nem látszik. Vagy elbújt. :roll: :wink: Mindenesetre, csak pozitívan :!: Szurkolok, hogy minden rendben legyen.

Boo : összesen ???? vagy ezen a 3* tápin kívül még kap 2*gyümit/főzit is ? Mert ha csak az, akkor Ő is igencsak a felét eszi meg annak a mennyiségnek, amit a súly/korához írnak. Sajnos Zsombi 4* vagy 5* :roll: :cry: kelt éjszaka, tök nehezen , rosszul aludt, pedig adtam neki éjszakára Nurofen-t. Először 1kor kelt, akkor evett is 100 ml tápit, aztán még valamikor 3* vagy 4* s abból 2* csak cicin nyugodott meg és szívta is rendesen szegénykém. Aztán reggel , amikor az Apája ment dógozóba, akkor felébredt Ő is ( 6kor) és elvolt akiságyban 7ig, aztán rázendített a sírásra és félórán keresztül nyugtatgattam. Próbáltam kajával kínálni, de végül megint csak a cic volt a nyerő. Ez így még okés is, hogy attól megnyugszik, de mi lesz ha üres lesz, akkor mit csinálok vele.

Kép
ikoka7

Tegnap egy roncs voltam. Ha lenne bokszzsákunk biztosan szétvertem volna. Ilyen tehetetlen düh még sosem kerített a hatalmába. Kimentünk sétálni Apával/gyerekkel délután. Tök sokat kint voltunk a friss levegőn, de én olyan voltam, mint egy sündisznó. Szegény Apát agyonszekíroztam, beszólogattam, bunkó voltam, pedig Ő próbált vicceskedni. Inkább itthon kellett volna maradnom, vagy futnom pár kört a környéken. Úgyis azt találtam ki, hogy futni fogok, hogy eltünjön rólam a zsírkupac, mert az edzést nem tudom beiktatni a napirendbe. Nagyon sok idő lenne úttal mindennel együtt. A futás meg fél-1 óra max.

Kép
ikoka7

Loislane

Igen használtam Odinál a Utrogestant. Rá is kérdeztem a dokitól tegnap, hogy nem kell-e szednem, mondta, hogy nem mert nem vérzek.
Úgy mentem (főleg azért) tegnap dokihoz, hogy adjon receptet, ha el kezdenék megint pecsételni, legyen rögtön gyógyszerem, és nem a nyaralásunk alatt kell rohangálni dokihoz. De határozottan kijelentette, hogy nem kell. Mondtam, hogy nem leszünk itthon hétvégén, mondta, hogy jó pihenést. Pedig látszódott rajtam, hogy tele vagyok aggodalommal.

Meg is kérdezte, hogy tuti pozitív-e a teszt, tényleg becsülettel megvizsgált, én bízom a szakértelmében.
Apával megbeszéltük, hogy veszünk még tesztet, és nézzük, hogy pozitív-e. Ha elmegy a baba meddig mutathatja a teszt a pozitívot, gondolom rögtön nem lesz negatív?
És lehet jövőhéten elmegyek egy fizetős 4D-s ultrahangra.

Különben meg Odival ugyanígy volt, hamar mentem, nem látott semmit (csak akkor sokkal bizakodóbnak látszódott a doki), egy hét múlva hívott vissza akkor kontrollra, és a kontroll előtt egy nappal véreztem. Lehet, csak én képzelem be a rosszat, szabin is lesz egy hét múlva a doki, lehet, hogy csak azért hívott vissza 2 hét múlva, nem tudom. De mondta, hogy aznap csináljak még egy tesztet, amikor megyek hozzá. Ez sem ad okot a bizakodásra :( .

Kép
Kép
orsi777

Ikoka

Kiváncsi leszek, hogy mit mond az orvos. Nem lehet, hogy beteg lesz Zsombi?
Odi is,amikor múlthéten elkapta ezt a fosós valamit, már előtte nem akart enni, se cicit, se semmit, de most, hogy már jól van, bepótolja.
El vagyok ámulva, hogy mennyit esznek ezek a bébik, Odi max. (és ezt csak tegnap produkálta) 200 milit eszik meg. Igaz, hogy kispasik, lehet már most különbség van a lányok és fiúk evés kapacitásában :P :roll: .

Kép
Kép
orsi777

Orsi: :( Remélem, tényleg csak para az egész, és minden rendben lesz. Nagyon-nagyon drukkolok neked - nektek. :!:

Ikoka: Cicin kívüli ivás nálunk is alig megy. Pohárból még csak-csak, a csőrös pohárral csapkod, kaptunk Aventes tanulószettet, az abban lévő csőröset meg csak rágcsálja.
Ami nálunk bejött: gyerek kezébe fél kifli, vagy zsemlebelet csipegettem a szájába, 3-4 falatka után, vagy 10 perces majszolás után kéri az iszit, és pohárból 40-50 ml-t megiszik. Próba cseresznye. :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Kajálásról még röviden:
Vica is néha 300-at megeszik, átlagban 260-280 mostanában a déli adagja, délután 200-220 körül.
De nálunk is volt, hogy nem akart enni, olyant sem, amit amúgy szeretni szokott.
Nekem tegnapelőtt az orvos annyit mondott rá, hogy egyszerűen el van telve a gyerek, és ő még érzi azt, amit egy felnőtt már nem, hogy most kicsit "ürülnie" kell.
Ja, azért voltam vele dokinál, mert begyulladt a szeme, kaptunk cseppeket, másnapra szinte teljesen rendbejött. Azért még pár napig cseppegetek. A kajálást csak úgy mellékesen kérdeztem meg, mert nálunk is volt már ilyen.

Kép
Kép]
hendegabi

Ikoka! Szegény ti! De azon tényleg ne parázz,hogy kiszárad,amikor ő úgyé érzi,akkor úgyis fogja jelezni,hogy éhes/szomjas. Tudom,hogy ez sovány vígasz,de mást úgysem tudsz tenni,mint kivárni,hogy vége legyen ennek az időszaknak. :cry:

Orsi! Sajnálom,hogy nem lettél okosabb,de próbálj most nem ezen agyalni hétvégén,csak pihenj sokat!

Nálunk az éjszakák ugyanúgy borzalmasak,már kezdek kimerülni... 3* minimum felkel,és simizésre nem alszik vissza,csak ha elringatom. Próbáltam már Viburcol kúpot,hogy hátha a foga,de ugyanúgy felkel. Mikor lesz ennek már vége?!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Felhívtam a dokit, mondtam, hogy tegnap véreztem a vizsgálat után, és hogy most egy kicsit barna színű a folyásom.
Mondta, hogy lehet meg fog jönni, és várnunk kell 2 hétig.
Rákérdeztem mégegyszer az Utrogestanra, és mondta, hogy elhiszi, hogy pozitív a teszt, de a gyógyszerszedéshez meg kellene bizonyosodnunk róla, hogy tényleg terhes vagyok. Ha esetleg most meg akarna jönni, akkor a gyógyival visszatartanám azt.
Szóval türelem...Nehéz.
Megmondtam, hogy még unni fogtok.

Kép
Kép
orsi777

Tudtam h nem kellett volna megírnom..
A lényeg h örülök h Tami van nekem,és mindenkinek nagyon szurkolok,aki kistesót szeretne!

Sziasztok!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Aki már ad sóskát a babáknak: tegnap voltunk apával kajálni és tök finomat ettem,kacsa,főtt krumplival és banános sóskamártással! Lányok! Ha már ettetek finomat... Megkérdeztem a séfet(nagyon jó ismerősünk),hogy van-e valami trükk benne,vagy szimplán csak összeturmixolja a kettőt,azt mondta,hogy ennyi. És mivel a banán édes,még cukrot sem kell hozzá rakni :lol: Én holnap csinálok is Lilinek,szerintem csípni fogja :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Orsi :

Nem tudom .De az, hogy nem akar kanállal enni gyakorlatilag már 2 hete tart. Csak azt hittem, hogy 1-2-3 nap és elmúlik, újra fog enni szépen. De nem , sajnos nemhogy múlna még rosszabb. Most a reggeli 8 helyett sikerült megitatnom 200 ml tápival fél10-kor. Reggel mikor visszaaludt, akkor az kb. negyedóra volt. Most alszik, de előtte félórát nyűglődött, dobálja magát , ordít. Ringatva és cicin megnyugszik. Tudom, hogy rászokhat erre, de ha hagyom , akkor 20-30 percet is üvölt lila fejjel, akár fulladásig.

Hendegabi :

Csőrös pohár nálunk is inkább játék vagy rágókaként funkcionál, pedig annyiszor mutattam már neki, hogy hogyan használja. Próbáltam már én is kenyeret, bulátát , kiflit adni neki, de hiába csócsálja, inni akkor sem kér.Most 1 előtt biztosan nem tudok neki adni semmit, mert nem fogja elfogadni, hiába próbálkozom, mert nem tápival szeretném tömni.

Nyuszi :

Ez nálunk is így működik a kb. 10 kilós csemetémet riszálom leszakadó derékkal és karral. Bárki megmondja a megoldást arra, hogy mit csináljak szívesen veszem. Akár még kölcsön is adom Zsombit megnevelésre. Dodi ?? Ronmay??
:roll: :wink: :wink: :wink: :D :D :D

Kép
ikoka7

Tímea : ha már beleélted magad , akkor sajnálom, ha meg még nem , akkor nemsokára próbálkozhattok. Addig is Tami ott van Neked! :D :cry: :D :roll: :wink:

Nyuszi : én is szeretnék készíteni zsombinak, de már csak az egyszerű ( értem ezalatt :arrow: nyomj össze egy banánt, almát, stb.) dolgokkal próbálkozom, mert vagy én eszem meg, vagy megy a mosogatóba.

Kép
ikoka7

Ikoka

Fogalmam sincs :oops: Minden ötletet lelőttek :wink: :lol: de tom ez nem vigasztal.
Lehet a pépes cucctól van baja, hallottam olyat, hogy van olyan baba, hogy egy idő után mindent darabosan fogadnak el :roll: de nem tom.
HA a cicit elfogadja, hát szoptasd bátran! Tom kevés a tej s nem is annyira tápláló, de mivel sokat szoptatsz megint lesz több. Ugyan nem lesz táplálóbb, de jobb mint a semmi...sztem ne aggódj, fogzás után lehet visszaáll minden. Talán ESTE lenne a legfontosabb hogy egyen bármit ami töményebb, hogy tudjon aludni (és te is)...

Lehet Ancsurtinak van vmi tuti kaja/tea tippje..bár rémlik mintha már írta volna. Ő jó ezekben nagyon.... :wink:

Én karban nem riszálnám... :oops: inkább akkor a kiságyában, meg fog nyugodni ott is(főleg ha álmos), eleinte tovább tart, de majd belejön. nyilván a nyügi oka, hogy éhes...de sajnos tölcsért nem tudsz tartani a szájához. Nyugi, fognak működni nála az életösztönök..bár gondolom nagyon szar. Ha belegondolok, hogy Roló nem enne :roll: kikészülnék én is...szal nyugi.

KépKép

KépKép
ronmay

Orsi: Üdv a klubban :? Lehet,hogy a helyedben én is felkeresnék egy másik orvost-biztos ami biztos alapon. A 2 vetélés miatt nekem Hédinél rögtön felírták az utrot, pedig nem véreztem. Valóban lehet,hogy azért nem látott még a doki semmit,mert annyira picúr, nálunk is csak egy 6mm-es petezsák látszódott.Egyébként a derekam nekem is fájt,mindegyik terhességnél,tehát ez akár normális is lehet.

Én egyébként ma megyek ismét uh-ra, kikönyörögtem a dokitól,mert a vérezgetés megvan folyamatosan...majd jövök a hírekkel

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike:Várunk nagyon!!!

tímea83
Ajka

Dodi: Lehetne egy kérdésem anyukádhoz? Hédi nyakán nemrég vettük észre,hogy amikor nagyon sír,vagy erőlködik vagy nagyon feszes a nyaka az egyik oldalon van egy kis csomócska. Olyan mintha az ott lévő éren lenne egy csomó,mert olyan kékes színezete van és az ér is kicsit kidudorodik neki. Nyugalmi helyzetben nem is látszik, valószínűleg ezért csak most vettük észre :? Nagyon megijedtem, kedden viszem a doktornőnkhöz, de anyud vélemény e is érdekelne. Köszönöm

tike

Tike
Ennek a klubnak inkább nem szeretnék a tagja lenni.
Várom a híreidet. És ,de jó neked már van petezsákod.
Ma lehet beszélni fogunk egy ismerős főorvos nőgyógyásszal,mit tanácsol.

Kép
Kép
orsi777

Boo!

Igen, ez Lilokám drága, most eresztettem össze őket először, eddig csak babakocsiból, vagy kézből ment a bratyizás vele. A nagyok közül ő a legjámborabb, ezért vele kezdtem. De annyira jól ment, hogy aztán Zuzu is odajött,és ő is tüneményesen viselkedett :D . Egyetlen dolog van, ami miatt vigyáznunk kell:hogy rá ne üljenek! A bullmasztiffok ugyanis, ha szeretnek valakit addig tolatnak, amíg az illető ölébe nem ülnek, vagy legalábbis valamelyik testrészére :shock: :lol: . Simi-puszi után Botondra is egyből rá akartak ülni :roll: . Ez egyfelől nagyszerű, hiszen azt jelenti, hogy elfogadják, szeretik, családtag, de azért ráülni csak nem kéne a 60 kilójukkal :? :lol: .

Orsi!

Ne butáskodj, egyáltalán nem untatsz minket! Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy akármikor és akárhányszor jöhetsz a problémáiddal :wink: ! Ha esetleg valakit mégis untatna, majd továbbgörgeti... Tényleg, bármikor, bármivel.... :wink:
Mert én bizony fogok panaszkodni, meg mesélni mindent, és ezt nyugodtan vegyétek fenyegetésnek :twisted: :lol: .

Tímea!

Ne haragudj, hogy nem reagáltam/tunk az írásodra, de nekem elég ködös volt, aztán meg másra terelődött a figyelmem :oops: . Végülis nem értettem, hogy a teszted lett-e negatív, vagy megjött-e... Megértem, hogy így is csalódott vagy, ha úgy érezted úton a picúr, de ilyen már sokakkal megesett itt a szülés óta, hogy úgy érezték, mintha...aztán negatív lett a teszt, vagy megjött. Ilyen velem is volt legalább 3*, de nyílván csak a hormonok játéka ez, ami ilyenkor normális. Ez persze nem kisebbíti a te csalódottságodat, csak szerintem ezért nem írtunk rá.... :roll: . Tényleg ne haragudj érte, és ne vedd magadra! Másnál is ugyanígy (nem) reagáltunk volna.
Én őszintén remélem, hogy meg tudod győzni apát, mert nagyon örülnék ha terhes lennél :wink: :D

Ikoka!

Köszi a bizalmat :wink: :lol: . Tudod, én írtam, hogy bár tartom a dolgokat nagyjából akkor is, ha Botondnak fájdalma/nyűge van, de olyankor én is ugyanúgy megteszek érte bármit, ahogy bármelyikőtök. (mondjuk a ringatásnálam is sarkalatos pont :roll: .) A kérdés az, hogy vajon mi a baja, szóval hogy van-e vmi fájdalma, vagy csak volt, de azóta hisztis maradt. Mert ha ez már csak az "utózönge", akkor kezelésbe lehet venni :twisted: . Előbb ezt csekkoljátok le a dokinál, aztán lehet hogy nem is kell majd semmilyen "megnevelés" :wink: .
Most a darabos kajáról ugrott be, hogy mi lenne, ha adnál a kezébe egy kemény kiflit? Azt talán játéknak fogja fel, de mégis kaja,és még az ínyét is dörzsöli :wink: . Vagy babakeksz, az detto, csak a kifli viccesebb nekik sztem :lol: .

Tike!

Várunk :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

megjöttem :cry: :cry:
Még mindig semmi változás, szerdáig kaptunk haladékot...szerdán be kell mennem fél 8-ra, éhgyomorra ( nem túl bíztató), akkor újabb uh és ha még mindig nincs szívhang akkor még aznap műtét :cry: :cry: Szóval dokim szavaiból ítélve ennyi volt...nagyon félek a műtéttől is,mert volt már ugyan 2 vetélésem és mindkétszer altattak utána. Most azt mondta a dokim,hogy nem altatnak, ha arra kerül a sor,hanem kábításban megcsinálja, így nem kell bent aludnom és este már szoptathatok.
Valakinek volt már valamilyen műtéte kábításban? Nem akaroooom, nem akarok látni,hallani,érezni semmit...épp elég nehéz így is :oops: :oops:

tike

Tike :cry:

Nem jó hírrel jöttél, nem is tudom mit mondjak, egy kis reménysugár van még, és én nagyon szurkolok, hogy rendben legyen nálatok minden.
Műtétem még csak a császár volt.

Kép
Kép
orsi777

Én is drukkolok nektek!!Beszéltetek az ismerős dokival?

Kezdettől fogva nem éltem bele magam, igazából azt hiszem fel sem fogtam még,hogy mi történik most velem/velünk...annyira váratlanul történtek az események és közben itt van Hédi, aki most a legfontosabb. Nem volt időm elmélkedni,rágódni..Csak attól félek,hogy a most elnyomott érzések mikor és milyen formában fognak kijönni...mert ki fognak,az biztos.

Annyira furcsa volt ma a kórházban...pár hónapja még Hédivel jártunk oda vizsgálatokra,ugyanazok az arcok,hangok. Előjöttek azok az élmények amiket vele éltünk át és olyan jó érzés fogott el...

tike

Sziasztok! :)

tike!

Nem tagadom, hogy én is paráznék a helyedben, és én sem tudnám, hogy hányadán is állok a dologgal egyáltalán. :roll: :(
Remélem, hogy szerdán jó hírekkel jössz majd vissza, és te is itt fogsz minket untatni még vagy 9 hónapig. :wink:

orsi777!

Olyannyira untatsz minket, hogy mindannyian szorítunk érted is. :wink: Lökött vagy. :? :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :lol:

Tabati elvileg hétfőn volt dokinál. :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?:

Lazításként :wink: :

http://www.babazo.hu/tipeg/20100328-hus ... kodas.html

http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20 ... olyas.html

Kép
Kép
200907?

Tömören a mai nap.
Csípőszűrés kotrollra mentünk (minden okés), de a gasztroenterológián kötöttünk ki. :shock: :lol: (Nem mesélem el, hosszú. :roll: ) Gasztroenterológus megállapítása: úgy tűnik, hogy Hugi megkapja a számára szükséges kalória bevitelt. De a legnagyobb megállapítás vagy 3 féle útmutató és ajánlás összevetése után: annyira ellent mondásosak a hozzá táplálást illetően, hogy mindenki hallgasson a szívére. :roll: :roll: :? :? :? :?
No comment... :evil:

Kép
Kép
200907?

Orsi, Tike: :( :( :(
De azért még ne adjátok fel, van egy kis remény még!!!! :!:

Egy kis hangulatjavító, kedvenc mese betétdalom:
(szentimentális vagyok :oops: ):

http://www.youtube.com/watch?v=NP2zUPoE ... re=related

Kép
Kép]
hendegabi

Orsi, Tike: Nagyon szorítok Nektek! Próbáljátok meg a hétvégét idegeskedés nélkül tölteni, hiszen ez az első Húsvétotok hármasban! :D

Mi holnap elutazunk, rokonlátogató országjáráson leszünk :)

Így ezúton kívánunk mindenkinek Kellemes Húsvétot! :D

Kép

Kép
agi125r

Ági!
Nektek is kellemes ünnepeket! :wink:

Tike!
Engem a missed ab után altattak ugyan, de még aznap délután kiengedtek (nekem előző éjjel kellett bent aludnom a laminária miatt). Viszont volt már kábításban műtétem, de annyira elbódítottak, hogy semmire nem emlékszem, ugyanúgy aludtam, mint az altatásos műtéteken.
Ne aggódj előre, még lehet szerdáig szívhang! Én drukkolok!!!

Orsi!
Azért próbálj kikapcsolódni, neked is nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Kép
katy76

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! A kisfiúknak jó locsolkodást, a kislányoknak sok locsolót kívánok :P !!!

Elköszönök, holnap reggel indulunk kirándulni, nem tudom, hogy ott lesz e időm írni.
Másik dokival végül nem beszéltem, derekam már ma nem fájt, a barna folyás minimális volt, és csal délelőtt. Este csináltam tesztet, még mindig pozitív.

Puszi lányok, pihenjetek Ti is sokat, apázzatok, babázzatok, akik kirándulnak azoknak is nagyon jó kikapcsolódást kívánok.

Kép
Kép
orsi777

Lola29????? :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Sillia, conversano, agmano, jimbone, boo, breki76, antija, anettoo, cunci, norkili (szerintem nálunk már folyamatban van a kistesó. :roll: )

Aki itt van, aki nincs:

TOJJON LE TITEKET A NYUSZI! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote]s írta:zerintem nálunk már folyamatban van a kistesó.

Mi van??? Gratula :P
Na megyek tényleg, sziasztok, jó éjt!!!

Kép
Kép
orsi777

Nemnemnemnemnem! Elírtam. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Eredetileg breki76-ékkal ért véget a névsor, és rájuk vonatkoztatva írtam kisbetűkkel, hogy én is arra tippelek, hogy útban van a kistesó, mert múltkor nagyon kerülte a választ. :roll: :wink: Csak aztán még utána írtam másokat is, és nem vettem észre, hogy nem csak, hogy a sorrend változott meg, de még el is gépeltem. :roll: :oops: :? :?
Szóval, kösz a gratulációt, de nem engem illet. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Kellemes Husveti Unnepeket kivanok mindenkinek.

Tike es Orsi:
Sajnalom, hogy meg mindig nem tudtok semmi konkretat. Tovabbra is szurkolok Nektek. Most probaljatok egy kicsit kikapcsolni es erezzetek jol Magatokat a csaladotokkal a hosszu hetvegen. Tudom, nem konnyu, de azert probaljatok meg.

Timi:
Kar, hogy most nem jott ossze a kisteso, de ne aggodj, hamarosan biztos ossze fog jonni.

Bond:
Mi??? Aprilis elseje tegnap volt :lol: :lol: :lol:

Nyuszi:
Koszi a bananos soska tippet. Ki fogjuk probalni. :)

Mi csak ma tudtunk Apaval egyutt lenni egy kicsit, mert dolgozik a hetvegen. Sot mar el is ment ejszakara. :cry: Azert ma nagyon jol ereztuk magunkat. Elmentunk az itteni Tropikariumba, ahol 3D-ben volt egy 3/4 oras vetites is a balnakrol es a delfinekrol. Nagyon jo volt, csak kar hogy nem volt meg akkora sem mint a Pesti. Lottika is jol erezte magat, bar neha jobban erdekeltek Ot a gyerekek mint a halak.

Kép
Kép
bucus80

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Jól le vagyok maradva! Időnként zugolvasó üzemmódban nyomom ,így értesültem,hogy vannak pocaklakók és nagyon-nagyon gratulálok!!! A többiek se keseredjenek el,akiknek esetleg még nem jött össze,mert láttam golyát :) Tényleg.Miért pont a gólya hozza a gyereket,tudja valaki?

Mi jól vagyunk,Marci már mindenhol feláll,ahol meg tud kapaszkodni valamibe és oldalazva lépked.

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Kép
Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Most csak gyorsban, csak az uccsó oldalt olvastam :oops: !

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Conversano: Édes Marci, még mindig imádom :P !!!!

Boo: Miront is meg kell zabbantani annyira de annyira aranyos :P !

Orsi Tike, továbbra is megy a drukk++++++++++++++++++++++++++!!!!
marietta1982

Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!

Sok locsolót vagy egyet sem, ki ahogy szeretné! :lol:

(én legszívesebben a föld alá bújnék ilyenkor :oops: )

Kép
Vendég

Sziasztok!

Rendesek vagytok!Nincs harag,csak nem értettem.Azért nem akartam írni mert már elterveztem h akkor írok ha már + lesz a teszt.
Nem terveztük,azt hiszem ezért is örültem volna annyira ha most sikerül,mert apa hajthatatlan h csak később legyen.
Én meg bizonytalan vagyok ezen a téren,de van benne igazság.
1.jövő nyáron össze akarunk házasodni
2.nincs segítségem
3.szeretnék nagyon sokat foglalkozni Tamarával

Persze ha most jött volna a kistesó,akkor ez mind nem számított volna..ilyenek vagyunk emberek.Azért a hármas ponton sokat gondolkodtam amíg azt hittem..
Fura dolgok ezek.Most már azon töröm a fejem milyen jó kis nyári programjaink lesznek együtt hármasban,és h hogyan szépítsük a házacskánkat.Szép az élet! :wink: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Először is Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Nektek !!!!!!

Boo : Azt a ketyerét köszönöm, de azt hiszem nem kérem. És nem ám azért , mert ódzkodok tőle vagy ilyesmi, hanem , mert hamarosan úgysem lesz tejem és abbahagyom/abba kell hagynom a szoptatást és nem szeretném, ha Zsombinak a kaja szóról a cickó jusson eszébe. Tegnap déltől úgy tudom megetetni kis adagokkal (eddig összesen 4* ) , hogy az ölembe ültetem vagy a szőnyegre a lábam közé , háttal nekem és az ujjbegyemet használom kanál helyett. Aztán mikor kicsit tátog a kajára, akkor megpróbálom a kanalat. Azzal van baja egyértelműen, mert sérti az ínyét és fáj neki. Kiegészítésnek tápit kap, meg ami tej van a cicben. DE az éjszakát akkor sem alussza át. Még akkor sem ha megálometetem. :wink: :cry: :roll: :? :twisted:
Porszívó ügyben én is ugyanezeken a dillemákon estem át az elmúlt hetekben. Vezeték nélülit szerettem volna én is ,,mert napi használatra gondoltam egyszerűbb, mint kivenni azt a böhöm nagy monstrumot, amink van. De azoknak gyenge a teljesítménye, úgyhogy hosszas töprengés után vettünk egy ilyet http://www.argep.hu/popup.asp?pid=46218 ... 001&foto=1 és naaagyon elégedett vagyok. Mivel nem szeretek neten vásárolni ezért a Sugár-ban vettük meg a mittoménhogymilyen műszaki boltban. Ott volt a legolcsóbb , ja és volt is, mert máshol épp elfogyott. :twisted:

Az a fordítás :D :D :D :D :D :D :D

Na most csak ennyi voltam, megyek gyereket fürdetnietetnialtatni és Apázni.

Pussz mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
ikoka7

Sziasztok!

Conversano: Marci gyönyörű a nagy szemeivel :D
Boo: Miron is nagyon aranyos. Ejnye-bejnye anyuka.... bohócot csinálsz belőle.
Anyaérzés: :D (ez sem megy mindenkinek csak úgy)
Fordítás: :twisted: (múltkor hallottam vhol egy kínai fogamzásgátló fordítását, az sem volt kismiska)

Mindenkinek boldog nyulat kívánunk. Ha tudunk, jövünk.

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

A Nyúl legyen Mindenkivel :wink: ! Locsoljatok és locsolódjatok!!!!

Conversano !nagyon IMÁDOM Marcit! Édes Kis Nyuszipajti!

Boo! Miron is nagyon édes! Jók az életképek!

Kép
Elaludt a Kisnyúl
Kép

Tickerplayground.com
breki76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 10:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok !!!

Boo : köszönöm :wink: :D Zsombi sem akar egyedül felülni/leülni, de ezerrel mászik és kúszik, továbbá már próbálkozik a felállással. Ha leültetem a játékai közé, annak örül és büszkén tekintget körbe. Próbálkozik az üléssel egyénileg, de még nem jött össze. Párszor Ő is elborult, de én eddig sikerült tartsam magam a semmibajnemtörténtsemmi megnyugtatáshoz, miközben ezerrel nézem a sérült területet, hogy tényleg minden rendben van-e, mert közben majd kiugrik a szívem a helyéről.
Zsombi is bukik, lehet, hogy ez gáz?:wink: :D Csütörtökön jön a védőnő, akkor megkérdezem tőle, hogy kell-e erre neki is valami.
Ja és ha gondolod a mi porszívómasinánkat kipróbálhatod a megveszemhazaviszemvisszaviszem macera nélkül.

Gyerkőcök tüneményesek ( szokás szerint )!!!!!!!!!!!!!!

A lééényeg !!! Pénteken méricskéztünk is!!!

8 és fél hónapos, tehát mondjuk 9 hós adatok:

10300 gramm és 81 cm az óriásbébim :roll:

Senki nem mondja rá, hogy duci és én sem látom annak ( de ha az lenne, akkor se lenne gond még ilyen korban ) viszont mindenki hatalmasnak látja. Azt néztük Párommal , hogy itt a környéken rengeteg kisgyerek van és a Zsombiméretűek már ezerrel motoroznak és rohangálnak :roll: kb. egy évesek, vagy még nagyobbak korban.

Na megyek mosogatni, berakom a barit sülni, készítek krumplisalit, kiteregetek, berakok még egy adagot mosni ja és először megpróbálom megetetni a kölkömet.

Szép napot nNektek !!! Még nézelődök közben, írkáljatok .

Kép
ikoka7

Sziasztok!

Csak nagyon beleolvastam, inkább csak ebbe az oldalba. Az nagyjából kiderült számomra, hogy vannak újabb pocaklakók és vannak, akik még csak tervezik.
Orsi, remélem, nálatok már ott és jó helyen is. Ki az orvosod (ha nem titok)?
Tike, drukkolok nagyon neked is!!!
Ikoka, ha jól értem, nálatok van gond a bébiétellel. Tanácsot adni nem tudok, de nálunk is volt ilyen, Natival, hogy nagyon nem akart enni, csak a tápszert. Én akkor is erőltettem neki, hogy legalább három kanál pépeset egyen meg (persze nem úgy, hogy a csukott száját kipeckeltem, csak amíg ő is rávehető volt, igaz nem nagyon akaródzott neki, de ha kinyitotta - üvöltés közben :D - akkor zsupsz be egy kanál. Ha nagyon nem kellett neki, úgyis kiköpte) Igaz, sokan mondják, ne erőltessük, de úgy voltam vele, hogy szokja meg, ilyenkor ez van, már nem a tápszer a fő táplálék. Szerintem neki nem a foga miatt volt, vagyis inkább az is, meg az is közrejátszott, hogy mindig valami mással akart foglalkozni, játszani, mászni, csak tökölni a kajával, azt nem. Mert hát a tápszer csak folyik a szájába, ezt meg külön kell nyelni és várni, míg anya újabb adagot ad. (pedig nagyon gyorsan pakoltam, egy ideig jó is volt, de aztán az is lassú volt neki) Most már szerencsére megeszik egy egész adagot, szerintem 3-4 hétig szenvedtem vele. Előtte is evett rendesen, de aztán mikor elkezdett nagyon mozogni, meg felfedező utakra indulni, akkor "romlott" el.
Na, még akartam valakinek valamit írni, de már elfelejtettem. Időm meg nem nagyon van.
Ja, kérdezni is akartam. Írtátok, hogy Dodi és Ronmay is nagyon következetes tud lenni, én is probálnék, de már ott elrontottam, hogy nálunk is megy a ringatás, amitől már a tököm kivan! És tuodm azt is, hogy úgy kellene, hogy beteszem a kiságyba mikor már félig alszik és hagyom elaludjon, ha sír kiveszem és megnyugtatom, leteszem. Ameddig el nem alszik. De háromnál hogy lehet ezt megcsinálni szerintetek??? Valaki adjon már nekem tanácsot, ha bele tudja képzelni magát ebbe ahelyzetbe, hogy csinálná? ÉN már próbáltam így is, úgy is, de amikor már 1,5-2 órája is csak egyet sikerült elaltatni, akkor feladtam. Otthagytam őket és vártam, hátha elalszanak maguktól. Aztán fél óra után csak elringattam őket, mert ha nem, akkor valami kárt tettem volna valamiben vagy valakiben... :D
Ráadásul ok, hogy rászotatnám őket valahogy a saját kiságyukban aludjanak el, de dél körül majdnem minden nap megyünk anyósomékhoz (aki nem tudja: egy étterem, felette a lakás, párom ott dolgozik, anyósomék így tudnak segíteni, már ott is igazi kis bababirodalom van kialakítva, csak éppen nem a saját kiságyukkal.) ott meg nem tudom őket így elaltatni. szóval akkor ebben az esetben felesleges is próbálkozni? D ehát ha mennek bölcsibe, akkor ott is más ágyban fognak elaludni. Na, majd jó égő lesz, hogy én viszek három olyan gyereket akit ringatni kell.... szép!
Másik a kaja. Írjátok, hgoy mennyit esznek a babák, jesszus! Hát az enyémek:
reggeli 6-7 körül 150-200 ml tápszer (eddgi 200 volt, de most már egyre kevesebbet akarnak enni)
délelőtt orvos javaslatára próbálok gyümölcsöt adni DE! és ha valaki ebben is tudna tanácsot adni: 9 körül adnék, mert fél 10-kor már KO-k és akkor altatom őket, de már 9 kor is fáradtak,így nem nagoyn akarnak enni pépeset. De ha alvás után adnám, akkor meg már majdnem összecsúszna az ebéddel (ha meg azt is kitolnám, ugyanott vagyok, kimarad egy kaja). 50-100-150 gramm, attól függ, mennyire álmosak, éhesek.
Ebéd 1 óra körül főzelék, 150-200 gramm körül.
Délután 4-5 óra körül desszert, túró, vagy megint gyümölcs keksszel, vagy joghurt. 100-150 gr körül.
VAcsi pedig tápszer tejpéppel vagy inkább tejpép tápszerrel higítva, mert ilyenkor ők már ugyan nem esznek kanalasat és fürdés után alvás van, ők legszívesebben már 6-kor aludnának. (fél 7 körül fürdés, utána fél 8 körül vacsi)
Amúgy jól vagyunk, minden rendben.Állnak már mindhárman, le is ülnek, most már mindhárman stabilan üldögélnek is, Nati pedig már megy a bútorok mellett. Hisztisek nagyon, igazi csajok. főleg Natali, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor kitör a háború (mert persze anyát se olyan fából faragták!!4 :D ) Tegnap pl. apa meg azt látta, hgoy NIkol elvett egy játékot Natitól háromszor is, a harmadik után láthatóan felfújta magát azzal a lendülettel nekiesett Nikolnak, megütötte és elkezdte harapni a fülét. HArcias kis amazon! JA! És akinek a babájának fülbevalója van vigyázzon, tegnapelőtt azt láttam, hgoy miközben Natit ringattam (!) NIkol piszkálja Noémit, ő meg sír, 10 másodperc múlva meg már valamivel játszik és az a valami a parkettán koppan, Noémi még mindig sír. Megnéztem, hát a fülbevalóját szedte kis szegénykémnek. TEgnap meg láttam, hogy a sajátját nyelte le majdnem, gondolhatjátok, szívinfarktus közelben jártam! elkezdett fuldokolni, és ahogy köhögött láttam meg a fülbevalót a szájában. Persze közben meg kanalassal etettem.
Na, megyek mert koppant egy nagyot az egyik.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!!

Kép
pagika

Nyulas szép jó reggelt!

Kiskorom óta mindig vágytam egy igazi nyuszira és ma reggel kaptam is egy "Élő Nyuszit" :lol: :lol: Ennél szebb nyuszit el sem tudtam volna képzelni!

Kép

Tickerplayground.com
breki76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: