Sziasztok!
Csak nagyon beleolvastam, inkább csak ebbe az oldalba. Az nagyjából kiderült számomra, hogy vannak újabb pocaklakók és vannak, akik még csak tervezik.
Orsi, remélem, nálatok már ott és jó helyen is. Ki az orvosod (ha nem titok)?
Tike, drukkolok nagyon neked is!!!
Ikoka, ha jól értem, nálatok van gond a bébiétellel. Tanácsot adni nem tudok, de nálunk is volt ilyen, Natival, hogy nagyon nem akart enni, csak a tápszert. Én akkor is erőltettem neki, hogy legalább három kanál pépeset egyen meg (persze nem úgy, hogy a csukott száját kipeckeltem, csak amíg ő is rávehető volt, igaz nem nagyon akaródzott neki, de ha kinyitotta - üvöltés közben

- akkor zsupsz be egy kanál. Ha nagyon nem kellett neki, úgyis kiköpte) Igaz, sokan mondják, ne erőltessük, de úgy voltam vele, hogy szokja meg, ilyenkor ez van, már nem a tápszer a fő táplálék. Szerintem neki nem a foga miatt volt, vagyis inkább az is, meg az is közrejátszott, hogy mindig valami mással akart foglalkozni, játszani, mászni, csak tökölni a kajával, azt nem. Mert hát a tápszer csak folyik a szájába, ezt meg külön kell nyelni és várni, míg anya újabb adagot ad. (pedig nagyon gyorsan pakoltam, egy ideig jó is volt, de aztán az is lassú volt neki) Most már szerencsére megeszik egy egész adagot, szerintem 3-4 hétig szenvedtem vele. Előtte is evett rendesen, de aztán mikor elkezdett nagyon mozogni, meg felfedező utakra indulni, akkor "romlott" el.
Na, még akartam valakinek valamit írni, de már elfelejtettem. Időm meg nem nagyon van.
Ja, kérdezni is akartam. Írtátok, hogy Dodi és Ronmay is nagyon következetes tud lenni, én is probálnék, de már ott elrontottam, hogy nálunk is megy a ringatás, amitől már a tököm kivan! És tuodm azt is, hogy úgy kellene, hogy beteszem a kiságyba mikor már félig alszik és hagyom elaludjon, ha sír kiveszem és megnyugtatom, leteszem. Ameddig el nem alszik. De háromnál hogy lehet ezt megcsinálni szerintetek??? Valaki adjon már nekem tanácsot, ha bele tudja képzelni magát ebbe ahelyzetbe, hogy csinálná? ÉN már próbáltam így is, úgy is, de amikor már 1,5-2 órája is csak egyet sikerült elaltatni, akkor feladtam. Otthagytam őket és vártam, hátha elalszanak maguktól. Aztán fél óra után csak elringattam őket, mert ha nem, akkor valami kárt tettem volna valamiben vagy valakiben...
Ráadásul ok, hogy rászotatnám őket valahogy a saját kiságyukban aludjanak el, de dél körül majdnem minden nap megyünk anyósomékhoz (aki nem tudja: egy étterem, felette a lakás, párom ott dolgozik, anyósomék így tudnak segíteni, már ott is igazi kis bababirodalom van kialakítva, csak éppen nem a saját kiságyukkal.) ott meg nem tudom őket így elaltatni. szóval akkor ebben az esetben felesleges is próbálkozni? D ehát ha mennek bölcsibe, akkor ott is más ágyban fognak elaludni. Na, majd jó égő lesz, hogy én viszek három olyan gyereket akit ringatni kell.... szép!
Másik a kaja. Írjátok, hgoy mennyit esznek a babák, jesszus! Hát az enyémek:
reggeli 6-7 körül 150-200 ml tápszer (eddgi 200 volt, de most már egyre kevesebbet akarnak enni)
délelőtt orvos javaslatára próbálok gyümölcsöt adni DE! és ha valaki ebben is tudna tanácsot adni: 9 körül adnék, mert fél 10-kor már KO-k és akkor altatom őket, de már 9 kor is fáradtak,így nem nagoyn akarnak enni pépeset. De ha alvás után adnám, akkor meg már majdnem összecsúszna az ebéddel (ha meg azt is kitolnám, ugyanott vagyok, kimarad egy kaja). 50-100-150 gramm, attól függ, mennyire álmosak, éhesek.
Ebéd 1 óra körül főzelék, 150-200 gramm körül.
Délután 4-5 óra körül desszert, túró, vagy megint gyümölcs keksszel, vagy joghurt. 100-150 gr körül.
VAcsi pedig tápszer tejpéppel vagy inkább tejpép tápszerrel higítva, mert ilyenkor ők már ugyan nem esznek kanalasat és fürdés után alvás van, ők legszívesebben már 6-kor aludnának. (fél 7 körül fürdés, utána fél 8 körül vacsi)
Amúgy jól vagyunk, minden rendben.Állnak már mindhárman, le is ülnek, most már mindhárman stabilan üldögélnek is, Nati pedig már megy a bútorok mellett. Hisztisek nagyon, igazi csajok. főleg Natali, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor kitör a háború (mert persze anyát se olyan fából faragták!!4

) Tegnap pl. apa meg azt látta, hgoy NIkol elvett egy játékot Natitól háromszor is, a harmadik után láthatóan felfújta magát azzal a lendülettel nekiesett Nikolnak, megütötte és elkezdte harapni a fülét. HArcias kis amazon! JA! És akinek a babájának fülbevalója van vigyázzon, tegnapelőtt azt láttam, hgoy miközben Natit ringattam (!) NIkol piszkálja Noémit, ő meg sír, 10 másodperc múlva meg már valamivel játszik és az a valami a parkettán koppan, Noémi még mindig sír. Megnéztem, hát a fülbevalóját szedte kis szegénykémnek. TEgnap meg láttam, hogy a sajátját nyelte le majdnem, gondolhatjátok, szívinfarktus közelben jártam! elkezdett fuldokolni, és ahogy köhögött láttam meg a fülbevalót a szájában. Persze közben meg kanalassal etettem.
Na, megyek mert koppant egy nagyot az egyik.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!!