A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hali Gali!

Itt vok, most próbálom az újra telepített gépünkre a bluetooth feldobni, hogy jöhessek képpel...

megjött a bérpapírom és kapok ebben a hónapban 61 utalást + a csp... ez tiszta mámor, egy 10-essel kevesebbet vártam :)
remélem délután a brendonban is leesik még egy 10es...

ja és jött ma egy next napozó is, amit postával együtt 350-ért vettem, zsír!

Csilla! nem tudom mitől vagy kiborulva, nagyon csinos vagy és ez a nadrág is tök szuper!

na a köcsög bt csak nem jön össze... és lassan indulódunk... amúgy semmi extra csak vásárlás, de olyan hobbi módon, mert délelőtt megcsináltam a nagy bevásárlást... meg nézelődés, meg kaja... csak hát nálunk ez úgy megy, hogy ált én nyúzom embert, hogy történjen már valami a helyi szinten kívül, de most ő hozta elő... így tök jó... meg már rég kocsikáztunk kettesben... tán a 4d-s uh-kor...

ja ma délelőtt találkoztam egy osztálytársamml, megbeszéltük a jövő heti osztálytalálkozót, hogy megyünk, közbe neki is ott volt a 3 évese, na a két gyerek olyan smárt lenyomott :) szép kislány... a jó az egészben, hogy a csaj z én barátnőm volt az két apuka meg szintén osztálytárs és barátok voltak, csak hát eltávolodtunk... de talán most hátha összejövünk újra...

na ha máskor nem, akkor éjjel fenn maradok és hozok vmi képet magamról...

szép napot mindenkinek!

ja Luna: én is rövidújúba nyomulok már egy ideje, mert sztem egy terhes nőnek a hőérzete elég gyorsan nő, így meg könnyebb lihegni :) sajnállak, hogy az itteni ésszel képzelt kis Portugálibán meg még is ilyen zord az idő :) de én felfogtam már egy ideje, mikor írtad hogy nálatok nem mediterrán van, hanem kontinentális- remélem nem írtam hülyeséget...
köszi hogy osztod a kesztyű és csipesz véleményem :)

borostyán lánc: elvileg nem misztikum, hanem a borostyánnak vannak olyan anyagai, amik bőrrel "dörzsölődve" jótékony hatást váltanak ki... jól írtam Voki-móki? :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Szerintem nem kontinentalis hanem oceani :) De erre ne vegyel merget, en csak az ocejan ittletebol gondolom :) Mindenesetre mint a heten egy ismeros (otthoni) felvilagositott, az ocejan teszi, hogy keslelteti itt az evszakokat, ezert van nalatok sokkal hamarabb erzekelhetoen joido es tavasz mint itt :) Merugye itt egesz tel olyan mit ott a tavasz, szal most sincs szar ido, 16-18 fok kint tuti, de az igazi attores amikor mar tenyleg tavaszias itt az minden evben kesobb er ide mint hozzatok :) Ellenben az osz is kesik, igy a nyar itt meg szeptember sot oktober is elegge.. es november kozepe vege fele szok lehulni es teliesedni :) Tavaly osszel pl novemberben csereltem le a nyari takarokat teli paplanra. Es ez azt jelenti, hogy pl volt mar olyan szeptember vegenk, mikor az uccso napon full kanikulaban furdoruhas pancsolast tudott csapni a gyerekem :) Es oktoberben meg polos ido az erkelyen is...

luna6

jahh, egyebkent en ma es kivetelesen pizsamaban es kontosben nyomulok egyelore :D:D:D a postassal mar ugyis talalkoztam, hova siessek :d (mentsegemre szoljon aaa ez nagyon gaz egy mentseg, hogy meg csak 12.10 van :D:D:D)

luna6

Luna, tök jó ez a táska is, csak nekem kicsi lenne. Látom, ugyanattól az eladótól nézted ki Te is.
Igyekeztem amúgy úgy választani, hogy esetleg később is lehessen valami hasznát venni. Mást nem, anyukámnak odaadom sporttáskának, a felirat mivel hímezve van, ha akarja, majd leszedi.
Király vásárt csináltál a többi holmival, ügyes vagy! Én is olyan büszke vagyok magamra, szerintem nagyon-nagyon sokat spóroltam csomó mindenen. Pl. a Sudocrem popsikrém postaköltségestől is 900 forinttal olcsóbb volt, mintha itthon vettem volna. És ez persze csak egy a sok-sok minden közül.
És a nagyobbikodnak kedve is lenne kiköltözni? Suliváltás nála már nem akadály? Ja, látom, már válaszoltál.

Picur, tudod, mi úgy kaptuk kölcsön a babakocsit és ahhoz nem volt tatyó, azért gondoltam, hogy veszek egyet. Hát színben nem illik a táska a kocsihoz, de a MeiTai-hoz igen. :D Bár őszintén szólva annyira nem zavar, ha kicsit színesek leszünk. Aha, ebben a tatyóban is van ilyen pelenkázóalátétszerű valami.
Biza, van E-s melltartó. Tudnék mesélni… :?

Geo, én is a Réka tornát csinálgatom. Bár volt szünet, az elején a veszélyeztetettség miatt, aztán a felújítás miatt, ugye egy-két alkalommal elmentem kocogni is, „Rékáztam”, most megint indul a projekt. Ha doki bácsi jövő szerdán még mindig engedélyt ad rá, kocogok tovább.
Tök érdekes, mert engem még egyáltalán nem nyom a biztonsági öv (mondjuk nem is ülök sokat a kocsiban), pedig hát vékonyabb vagy sokkal. Ki érti ezt…
Szerintem a banános pudingpor el nem rontja a dolgot, de ízben lehet, hogy nem véletlen a vaníliás. Próba szerencse.

Konkri, köszi, aranyos vagy. Meg hát köszi mindenkinek a dicséretet. Azért látom, amit látok, :) de megint kezdem feldolgozni a témát, úgyhogy most jobb a lelkem.
Egyébként ez a só nélküli kajálás úgy érzem, tök sokat segít a vizesedésen. Na, meg hát az is, hogy kevesebbet ülök a gép előtt és ugye így kevesebbet lóg a lábam.
A gatya H&M-es, nagyon jó állapotban van, még valamikor október környékén turiztam 2000 forintért. Simán nődögélhetek még bele, jó lenne, ha a tavaszt ki tudnám vele húzni.
Szuper, hogy több pénz áll a házhoz, mint gondoltad.

Kép

Kép
***csilla***

Anno talan emlitettem... vagy nem, van egy ilyen fullextras felvedonk :) (szo szerint az, mert olyan az eredeti ara, hogy ember inkabb nem is szul :D) mondjuk a csajom kapta falvedonek...
hat az enyim gyerekem nem gondolta jol at, hogy fiunak szuletik :) bar ha nagyon hunyoritva nezem geszen ferfias egy darab :D:D:D
Kép

luna6

Luna,
köszönöm szépen a linket és az infókat!
jujj 16évesen én se szívesen szakadtam volna el a barátaimtól, sulitól..

Konkri,
jövő héten lesz az osztálytalálkozótok? nem is mondtad :wink:
amúgy Portugáliában nem óceáni van? tudjátok:nyáron hűt, télen fűt. Luna? :roll:
ja,látom már írtad. na szóval sztem is óceáni :lol:

Csilla,
amúgy sztem ez kocsifüggő is. az Alfában néha tök megfeszül a cucc, de pl a Toyota öve nem szokta nyomni.
közben rájöttem, hogy mégsem jó az a süti, mert mézes tésztája van, és az csak holnap lesz jó, én meg már ma be akarom termelni amit sütök :lol:
Vendég

voltunk a dokinál. azt mondta, hogy vékony, hosszúcombú gyerek lesz, és olyan nagy feje lesz, mint az apjának, merthogy neki sincs kicsi :lol: na ezen tök jót nevettem 8)
méhlepény most már normális helyen, 1200grammos a kis Dávid, fejfekvéses még mindig, méhszáj zárt, minden rendben. az elkövetkezendő 4hétben megint nem kell sehová menni, majd csak megint terhesgondozásra.

na meyek sütit választani, aztán sütni!
Vendég

ja, és hogy nem lesz nagyon nagy gyerek, kb 3300gramm :D

no megvan, brownie-t csinálok
http://www.nosalty.hu/brownie_2_recept_1288
Vendég

Na, mi is hazaértünk. Voltunk a Játszósnéninél (pszichológus), abban maradtunk, ha nem megy az egyedül alvás, akkor legalább próbáljuk lerövidíteni az időt. Lányom persze mindent megígért, csak hagyják már őt békén. Amúgy úgy látom rajta, hogy ő szeret ide járni. Hát majd meglátjuk mi sül ki belőle.

Utána mentünk Vok-hoz. Hát a lánya egy kis Tündér! Lili kicsit nehezebben oldódott, mint Hanna, de azért jól eljátszottak egy idő után. Nekem főleg az tetszett, mikor bújócskáztak. Persze előtte mindig megbeszélték hova bújik a másikuk :lol: Nagyon jól éreztük magunkat. Vok úgy gurul a székével, mint aki egész életében ezt gyakorolta. Köszönjük még egyszer a vendéglátást!

Geo, te meg tudd meg, hogy én igenis direkt csak a kupit nézem a képeiden!! Csak nem képzeled, hogy azt fogom nézni, hogy ilyen jól is ki lehet nézni! A kiállításon azért szívesen látlak, majd valahogy csak túlteszem magam rajta :lol:

Amúgy most nem is tudom ki kérdezte: nem igazán izgulok a kiállítás miatt. Nekem szerencsére nem kell beszélnem, egy fiatal művészettörténész lány mond beszédet, nekem csak ott kell állnom. Ez csak az én kiállításom lesz, de vicces módon az Apukámról elnevezett teremben. Az első kiállításon nagyon izgultam, hogy fog-e majd tetszeni a látogatóknak, de most valahogy nem. Akinek tetszik annak örülök, akinek nem, annak meg más az ízlése. Nekem tetszenek, különben nem ilyet csinálnék. Mindenkinek nem lehet egyforma ízlése, az azér elég unalmas lenne. Persze azért a pozitív kritika természetesen jobban esik, de elfogadom azt is, ha valaki nem szereti a munkáimat.

Kép
Kép
hari

Geo, tök jó, hogy jó helyen van a lepénykéd!! :lol: Viszont ha hosszú vékony combú lesz nagy fejjel, akkor nehezebben fog tudni egyensúlyozni :lol: A 3300 gramm jó súly, pont ideális, se nem kicsi se nem nagy. Lehet, hogy a gyerkőc is jól fog kinézni, mint az Anyja???? :roll:

Csajok, a nyuszi akkor most vasárnap reggel jön???? Én úgy emlékeztem, hogy hétfő reggel, de a lányom is azt mondja, meg Anyám is, hogy vasárnap.

Kép
Kép
hari

Luna,
te azért jó nagyot tudsz hunyorítani. Én akárhogy próbálom, ez a falvédő CSAJOS!!!!!! De biztos én csinálom rosszul. Mondjuk a hátoldala ha jól látom kék. Kilátást és a hintaágyat irigylem. Pocak nekem is van, úgyhogy az maradhat neked :lol:

Kép
Kép
hari

Aaa Eszter azzal nem is dicsekedett, hogy gurulos szeke van :D Vagy csak lemaradtam? :)
Szerintem a nyul magyar hivatalos verzio szerint hetfon reggel jon. (minekutana itt a husvet hetfon nemhusvet es nem unnep, itt nekunk jobb hijan vasarnap, de otthon kizarolagosan hetfon reggel jott mindig is)
Hari, en nagyn ugyesen tudok hunyoritani, minel tobbet csinalom annal inkabb.... elalaszom :9 A nem, probaltam delutan, a dogrovast feloldando, egy ora bobiskolas lett belole. Ehh sosem fogo en mar aludni?! :D

luna6

Jah, az amugy hiaba, hogy kek a hatulja (nem is falvedo, ne csufolkodj, ez egy meregdraga Katherine Roumnaoff markavedett agyracsvedo:D:D:D) az a kulso/hatso fele, azon vannak a pertlik amivel oda lehet erositeni :) Ugyhogy max kivulrol tudnam ugy a racshoz applikalni, de akkor bevul maradnanak a racsok es kifele vigyorognanak a hercegnok vagymik :) Megette a fene ezt a projektet mar :)

luna6

Nem olyan gurulós szék, hanem olyan másik fajta :lol: Érted már? Szóval az a normál "irodai" gurulós szék. Arra teszi a fájós lábát és a másikkal "löki" magát. Egyfajta rollerként használva. Vagy valami hasonló.

Na hát nálunk lehet, hogy már vasárnap jönni fog az a nyuszi, mert én már annyira szeretném, ha biciklizne Lili.

Ja és Luna, megnyugtatlak, bár szerintem Te is tudod: sose fogsz már aludni :?

Kép
Kép
hari

Luna, a következő gyerkőc majd lány lesz! :lol: :lol: :lol: Még jó, hogy ilyen távol vagyunk egymástól, mert így is érzem dermesztő tekinteted :lol:

Kép
Kép
hari

Ja és még azt is szerettem volna kérni, hogy mivel én ilyen iszonytatóan lusta és béna vagyok, aki tud az jelöljön be engem az iwiwen, mert én elkezdtem átnézni Geo ismerőseit, hogy majd ott bejelölök mindenkit magamnak, de feladtam, tele van ismerőssel és persze nem találtam a babaneteseket. Szóval jelöljetek be ha van kedvetek. Haraszty Zsófia Budapest 34 éves.

Kép
Kép
hari

igen, sejteseim vannak az alvasrol, de hat delutan sem? :) neha kene potolni mert igy a mosogep berakasahoz sincs erom :) nem, hogy atballagjak szembe a boltba :)

luna6

Hihi, szerintem sem túl fiús a falvédőd Luna :)

Geoo: csudajó a gatyód és a benne lévő is :D

Én meg mintha stagnálnék, vééégre, de majd inkább húsvét után beszéljek? Igyekszem nagyon figyelni és a magzatvédő vitaminból is már alig szedek - úgy érzem, az is segít.

Csilla: szerintem nem kell aggódj a súlyod miatt, igazán semmi baj a képpel, és persze én kiváncsi lennék arra a bizonyos nem vállalható arcképre is.. hajlamosak vagyunk túlozni, (én is!)lehet, h inkább pocakmaszkokat kéne csinálnunk (amit Geoo belinkelt, láttam már régebben is iylesmit), és imádni az ősanya formát, ki tudja lesz-e még, és hányszor :D

Súlyra írok vmi bíztatót. Egy régi barátnőm, ideje megszakadt a kapcsolattartás köztünk most írt, 4 hónapos a kisbabája. Jóval alacsonyabb nálam, talán 155 cm körüli lehet. Azt írja, hogy 95 kg-vel ment szülni, ragadtak rá a kilók, vizesedett, stb, pedig nem falt vagy hasonló. És már leadott 32 kg-t. Imádok ilyesmit olvasni. :oops:

Jaj, Csilla, el ne felejtsem írni a megdöbbentő, édes jelenséget, ami a Picibabád és Te ujj tartásod közötti genetikai kapocs kizárhatatlan jele. Annyira megható, ki is próbáltam, nekem szinte nem is sikerül úgy elválasztani az ujjaimat - csúúcs, és meghiszem, h nagy öröm egy ilyen felfedzés.
Nos, ez az, amire célozni próbáltam, h Szende képe nézegetése vhogy nem indította el bennem ezt a "megszólal a vér szava" érzést, valahogy olyan új nekem, nem találom benne az ismerős vonásokat, stb. De persze, h odáig vagyok őérte, és arra nagyon jó volt a 4D, h amikor mocorog benem, olyan jóleső boldogság már a pofiját is hozzáképzelni, meg sejteni, h akkor tényleg itt a buksija, emitt meg a sejhaj :wink: hisz amíg nem mutatták meg, nem igazán tudtam, mi merre lehet.

Akartam írni, hogy csak elkezdődött ám nálunk a babaszoba, és még hosszú az út a végéig, de olyan jóóóóó. Van már radiátor bent, állnak a falak, hétvégén áram+világítás, jövő hét eleje festés, majd parkettázás. Hát, van stressze, mert azzal, hogy elkezdtük, a bútorait és babakocsit és a többit nem vettük át az üzletből, mert most itt jobban és sürgősebben kell a kp. Nem is merem még beleélni magam. Úgy gondoltam, hogy biztonságosabb volna, előbb a babaholmikat (ágy, komód, kocsi) megvenni, mert akkor már van őt hova lefektetni; és csak utána a babaszobát - de így alakult. Csak jó lenne tudni, h ki tudtunk mindnet fizetni és végére értünk, de remélem, sikerül. Álmodozok a babaszoba színéről.... nagyon pasztell színek jöhetnek szóba csak, egyrészt mert babának az való jobban, az a megnyugtató, és még egy nyomós érv: jóval olcsóbb. Viszont ami nagy öröm nekem: parafa parkettája lesz, az olyan meleg, oylan kellemes burkolat, úgy örülök. Semmit sem merek elkiabálni közben, nehogy mégse valósuljon meg.

Nem tudom, miket főzzek húsvétra. Olcsó, gyors ételek kellenének. Holnapra megtaláltam amit kerestem, nagyon tradicionálist: aszalt szilva leves, és tört paszuly - ha kell a recept, szívesen adom, most vadásztam össze. De hogy az ünnepi kajákat hogyan és miből hozom ki, még passz. :roll:

Hari és többiek, mindenkit olvasok, mindenki érdekel ám, csak sokx magamban summázok csak és nem írok rá, de minden rögzül. Klassz, hogy közös hancúrt szerveztetek Vokkal a lányoknak, a kiállítás is nagyon jól hangzik...

Bibócskának nem tudok többet írni, mint tegnap. :cry: :cry: :cry:

Tegnap én olyan hangulatban voltam, hogy talán jobb és biztonságosabb volna a császár. Nem akarom az agyamba ezt elültetni, de úgy rámjött, hogy a babát úgy tudnám leginkább megóvni mindenféle megterheléstől, és biztosabban nem történne szülés közben baja. Nyugodtan koppintsatok rám, h hüyle vagyok, nem jó így gondolkozni.. de éppen tegnap, Bibócskáék tragédiája olvasása után hallottam egy ismerősömtől egy anyukáról, akinek oxigénhiányos lett a babája, mert a szülés nagyon elhúzódott.... a kitolási szakasz vmi 1,5 órás volt. Én ehhez nem értek, de azt igen, h epilepsziás a kicsi, és lehet, h nem fog látni.
Tudom, h nem kellene rémtörténeteket figyelnem, s leírnom sem. Csak sajanos a férjemmel egyáltalán nem beszélhetek erről így, mert nem bírja, és amúgy jót akarva, szinte mindig "rámförmed", h miért olvasok, figyelek ilyeneket, nem szabad a rosszat meghallanom, stbstb, és egyébként is. Ezért mondtam el nektek, hogy én ilyesmit is gondolok néha. :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.04.01 18:21-kor.

detti_10

Detti a férjednek teljesen igaza van! irtó hülyeségeket olvasol :-) ha már ilyeneket bújsz legalább jókat olvss mert a negativ is mélyen beleül a pszichédbe és sajnos a negativra mindig jobban rátudunk koncentrálni ... :-( tehát természetesen úton fogsz szülni ahogy mi is és a babunak semmi baja nem lesz :-) na ez igy hogy hangzik??? :-)

CSILLA HOL SZEREZTÉL OLCSÓN SUDOCREMET???? segits mert én 2 helyen voltam horroráron árulják!!!!

Geo: nekem a szék rendelés után 2 hétre már itt volt!!!!!!! és a pasival végig lehetett kontaktálni például ha elakadsz a szerelésbe de ez kizárt mert annyira egyszerű! a színe a széknek pedig nem ilyen fehér hanem inkább törtfehér!!!! viszont IMÁDOM !!! :-)

a vaterán a későbbiekben 35-ért simán el fogjuk tudni adni :-) az fix!!!!!!

NYUSZI: nekem a XI kerületbe a nyuszi mindig VASÁRNAP jött!Hari!!!

Csajok ma van a Heni esküvője ?? vagy 6-án??? nehogy el feledjük!!!!!!
Vendég

fuhhh.... Konkri eszemben vagy, most felkeles utan (e smiutan megittam a kavemat) uuuugy de ugy feszul a hasam mint egy lufi... na most alig birok menni, par hete volt mar, aztan elmult. Pedig le akartam menni a boltba...

luna6

Sziasztok,

Jesszusz milyen sokat írtatok majd három nap alatt, nem győzöm olvasni :) :roll: .

Köszönöm azoknak akik újként üdvözöltek :) , és mindenkitől bocsánat, ha nem írok mindenkinek név szerint.

Geoo, a nadrágod nagyon tetszik! És nagyon csinos vagy! Csak a pocira híztál! A babakocsiból nekem a kék jön be, bár a sportrésznél lehet, hogy elég hamar koszolódna??????
Luna a nacid is nagyon jó, jó kényelmesnek látszik és te is csak pocira híztál! Nagyon tetszik a rácsvédőd, bár tiszta lányos, akárhogy hunyorgok nem sajnos nem lesz fiús.

Én az elmúlt napokban mást se csináltam, csak rohantam... Kedden jött az anyósom, és elmentünk és megvettük ami még hiányzott. Na jó nem mindent ami még hiányzik, de vásároltunk pár dolgot, hogy lenyugtassam a lelki világát. Vagyis, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon, vagy hogy van ez a mondág.
Vettünk rácsvédőt, lepedőt a kiságyba, vettünk egy pár napozót, nyári kalapot, zoknicskákat, egy kiságyra szerelhető forgó-zenélő játékot, és egy tök cuki farmercipőcskét.
A cipő az egyik kedvencem:
http://www.mothercare.com/Mothercare-Denim-Bow-Shoes/dp/B002ZSN99Y/sr=1-7/qid=1270142090/ref=sr_1_7/275-5780686-7539044?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44523031&mcb=core
Közben kifizettük a kiságy-pelenkázót amit szintén az anyósomkétól kapunk és a babakocsi szettet amit meg az én szüleimtől+nagyszüleimtől. Jövő héten szombaton szállítják ki őket.
Aztán délután hazavittük őt,és ott maradtunk estig. Mire hazaértünk hulla voltam és alig vártam, hogy lezuhanyozzak és bezuhantam az ágyba.
Aztán tegnap déleőtt megint útrakeltünk, mert meg kellett vennünk a keresztlányunknak a húsvéti ajándékot és a gyertyát amit itt szokás venni a keresztgyereknek. Ezzel megy nagyszombat éjjel a templomba és éjfélkor a pap által továbbadott szent lánggal meggyújták. A láng Jézus feltámadását jelenti.
Meg vettünk nekem a kórházba bermudás-gombos felsőrészű pizsamát a kórházba és a szülés utánra hasszorítós bugyit. Meg elhoztuk a gyerekszobába a függyönyanyagot. Lehet holnap meg is varrom.
Ma csak két adag ruhácskát mostam és vasaltam, piros tojást festettem, meg élveztem a koranyári meleget az erkélyen.

Babamozgás: Kicsicsaj eléggé eleven. Álatlában 2-3 napig szinte meg se áll egész nap, aztán jön 2-3 nap amikor elég jókislány és visszafogottabban rúgkapál. A legjobb amikor úgy érzem, hogy szinte mindenhol rugdos-bökdös és a hasam szinte mindenhol hullámzik. És van egy kedvenc pozíciója is amikor is a jobb oladalamra kupordik és hol a fejét, hol a popóját a bordáim alá nyomja. Nekem ez nem annyira kellemes érzés, de ő nagyon szereti ezt a pozíciót. Éjjel még nem zavaró a rugdosása, de azt hiszem hamarosan az is elérkezik.

Alvás: mostanában, kb. egy hónapja nem nagyon megy az alvás. Általában este 11 körül dőlök ki és alszom el. Aztán viszont kb. 2 óránként felébredek és van hogy 1-2 órát csak forgolódom. Persze, 2-3 ilyen éjszaka után sikerül egy éjszakát egész jól aludnom, de aztán megint jön a forgolódás.

Azt hiszem holnap megyek és beszerzek magamnak egy-két tavaszias-nyárias felsőrészt, mert most már szinte minden napra 20-25 fokos maximumokat mondanak és a rövid ujjú felsőimből mindössze kettő jön rám.

És ma végre visszaigazolták, vagyis megjött a mail az amazonról, hogy ma postázták a sterilizátort amit rendeltünk: http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF276-Electronic-Steriliser/dp/tech-data/B0011DUVZE/ref=de_a_smtd
Az amazonról szállítási költséggel együtt 48 Font volt ami 55 euró körül van. Itt meg az üzletekben ugyanezt 120!! euróért árulják. Kész pofátlanság! :evil: A netről ezért az árért kettőt is tudtunk volna venni.
Bocs a sok blabláért....
Vendég

Nanetto,
akkor viszont lehet, hogy a XIX. kerületbe már szombaton jön, hogy elérjen vasárnapra a XI-be? :lol:

Nekem fogalmam sincs, Heni esküvőjét illetően :oops: De ne mondjátok meg neki!! :roll:

Detti, tényleg ne olvass rossz dolgokat! De ha mégis és meg akarod osztani, akkor írd le nyugodtan, majd elmondjuk, hogy butaság :lol: Amúgy szerintem a császár sem biztonságosabb, ráadásul nehezebb a felépülésed, ha jól tudom a tej is lassabban indul be, fáj is és a babának sem biztos, hogy jobb az, ha hirtelen "kivágják" őt ebbe a világba. De lehet, hogy rosszul gondolom. Majd a doki eldönti, hogy adott helyzetben mi a legjobb megoldás. Amúgy Lilinél én nagyon féltem a szüléstől, és a doki felajánlotta a császárt, hogy ha úgy gondolom. Hát én nem gondoltam úgy. De ha a mostani dokim azt mondaná a szülésnél, hogy inkább azt kéne választani valamiért, akkor nem ellenkeznék. Ők értenek hozzá, bízd rá.

Kép
Kép
hari

Detti, tényleg ne olvass ilyeneket. A rossz gondolatok nagyon be tudják fészkelni magukat az ember agyába és aztán csak azon morfondírozol majd egyfolytában.

Nekem az orvosom az utolsó alkalommal megkérdezte, hogy hogy szeretnék szülni. Természetse úton vagy császárral. Én mondtam, hogy még jó, hogy természetes úton. Persze, ha valami nem úgy alakul akkor úgyis császár lesz. De bárhogy is legyen mindenképpen akarok EDÁ-t. Azt mondta ezzel teljesen egyet ért.

Jaj én úgy írigylek mindenkit, aki olyan kórházban fog szülni, ahol a babát a rokonoknak, csak üvegfalon keresztül mutatják meg és ahol nem jöhet be az apán kívül senki a szobába. Itt sajnos az a szokás, hogy azonnal megrohamoz mindenki és ott ülenek a nyakatokok. Mondhatnám, hogy még varrják a gátmetszést, de a fél rokonság már ott áll az ágy körül......
Vendég

Nikvik, balam ugy repulne ki az ablakon at az egesz nepes famili mint a gyozelmi zaszlo :) Na errol en gem senki nem tudna meggyozni, igy is mondtam embernek, szervezze ugy, hogy en abbol minel kevesebb nyugot kapjak. Nekem oda ne 'koltozzenek' (lattam ilyet itt is, hogy a fel falu ott ult a szobaban, tobbagyasban, vacsiztak es neztek a hiradot tan vagy meccset?!) mert en elkoltozok akkor menten :)

luna6

Nektek nincs cuppogó hang néha a pocakotokban? Nekem Lilivel is volt, de sose tudtam meg, hogy mi volt az. És most megint van, olyan mintha odatapadna a méhfalamhoz és lecuppana. Nem sokszor, kb. 3-4 alkalom naponta. De lehet, hogy hülye vagyok. Olyan cuppanós-pukkanós hang. Na mindegy.

Kép
Kép
hari

nanetto, a nagy, 250 grammos Sudocrem-et vettem, eBay-en keresztül és így postaköltségestől nem volt egészen 2400 forint. Brendonban pl. 3290 forint. Ha beírom a Google-be, akkor az első, amit kihoz gyógyszertárat, ott is 3262. Szóval azért nem mindegy.
Nagyon-nagyon sok jót olvastam róla és bár drága, de azt mondják, olyan kevés kell belőle, hogy nagyon sokáig elég. Ezért ruháztam be rá. Hát majd meglátjuk.
Anyukák, Ti használtátok?

Hari, jelöltelek. Akkor most 34 vagy 35??? :D
Nem azt mondtad, hogy ez lesz az 1. kiállításod?

Geo, ne izgass már a sütikkel, mert bűnbe esem! Ejnye! :)
Na, szuper, hogy minden rendben van. A 3300 szerintem teljesen oké. Nekünk 3400-at jósoltak mindkétszer a 4D-n, de valahogy úgy érzem, több lesz belőle. Csak megérzés...

Detti, hát oszd is meg velem ezeket a jó kis híreket, muszáj valamiből merítkezni.
Ne olvasgass rémtörténeteket. Kell azért az infó, de olvass mellé pozitív tapasztalatokat is és arra koncentrálj. Ja, mondom én...

Szóval, hogy ne csak úgy beszéljek a nagyvilágba és adatokkal is alátámasszam a förtelmességet, a 168 cm-hez most 79 kg vagyok, pfffff, úgyhogy valós a riadalom.

Csak, hogy tudjátok, nekem eddig a max. 80 volt (volt 1-2 kilóval több is, de akkor direkt nem álltam mérlegre, így a 80-at jegyzem maxnak). Akkor volt nálam világvége és sajna nem is egyszer küzdöttem fel magam idáig. :? Aztán meg le 15-20 kiló, majd megint fel. Na, szóval nehéz ügy és anyukám sara leginkább...

Kép

Kép
***csilla***

Luna, azért ennyire nem durva a helyzet, olyat még nem hallottam, hogy az egész népes famili ott vacsizik és meccset néz. De az biztos, rögtön megrohamoznak és nem nagyon akarnak magatokra hagyni.
A férjemmel közöltem is, hogy a szülés utáni első 1-2 órában amíg megfigyelésen tartanak, addig senkit nem akarok rajta és a babánkon kívül látni a rokonok-barátok közül. Majd ha levittek a szobába, de ott se egésznapos tartózkodásra. Még szerencse, hogy a férjem egyet értett velem és közölte, hogy senki nem maradhat 20 percnél tovább a nyakunkon.

Hari, nekem nincs ilyen hang. De például én még azt se éreztem, hogy csuklott volna, de lehet, hogy csak nem ismertem fel. Mert mindenhol azt mondják, meg azt olvasom, hogy ennyi idősen már elég sűrűn csuklanak a pociban. De lehet, hogy azért nem vettem észre mert első terhesség és fogalmam sincs róla mit kéne éreznem amikor csuklik.
Vendég

Csilla,
mi még most is használjuk a sudocremet, nagyon sok mindenre jó tényleg és rettentő sokáig elég. Nekem volt egy nagyon picike, aztán egy közepes tégely és mindezt használtuk az elmúlt 4 évben és a közepes tégely még félig van.

Ez a 2. kiállítás lesz, az első itt volt a kerületben a Művelődési Otthonban. Meg volt csoportos kiállítás, de azt nem számolom. Tehát ez a 2. olyan, ahol csak az én képeim lesznek.

Nikvik,
én meg az időjárást irigylem tőled, de nagyon!!!!!!! Bár tudom, ezt már sokan írták. Én tényleg csak jó időben érzem jól magam és nálam 25-30 foknál kezdődik a jó idő. De inkább több legyen. Persze lehet, hogy most pocakkal elég lesz a 30 is. :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, nekem nincs cuppogás. És Te, ott kívül hallod ezt a hangot rendesen és más is hallja? :o

Nikvik, édi a cipőcske nagyon.
Fúúú, én kitérnék a hitemből, ha odasereglene mindenki. Én is elküldeném őket a bánatos hmmm francba.
De jó, hogy nálatok már olyan gyönyörű idő van. Itt állandóan fúj a szél, ezért hiába van fokban viszonylag jó hőmérséklet, állandóan fázom. Ráadásul egy-két nap és jön a ganyé idő.

Luna, Te most ittál kávét??? :shock:

Kép

Kép
***csilla***

Az tok jo, ha 'kordaban' lehet oket tartani. Emlekeim szerint eleg faraszto sport olyankor latogatokat fogadni :) en is total ledobbentem mikor itt ezt lattam, a parom huga mikor szult allami korhazban, na akkor lattam es nem hittem a szememnek. meg kulon babaagy sem volt a gyereknek, anyuka agyan fekudt... ultragaz, a gyermekagyi folyaas minden csak nem steril. Na es ez vagy 8 agyas szoba volt, es bar messze nem volt tele, masnak a puttyat turni igy minden pihi nelkul klassz lehetett :(

luna6

Csilla,
szerintem ne aggódj! Ha az előző alkalmakkor várandósság nélkül voltál 80 kg, az kicsit aggasztó. De ne felejtsd el, hogy most babát vársz azért jönnek fel a kilók, és nem azért mert csak eszel és eszel és azért hízol.
Ha van akaraterőd úgy is le fogod adni a felszedett többletet!
Vendég

Csilla, az a most valamikor 5 utan volt :) vigyazat en csalok, nalam mindig egy oraval korabban van, mint nalatok. es ez is csaloka, mert az eletritmus ami itt szokas meg erre is ratesz legalabb egy de tobb orat. :)

luna6

Nikvik, a csuklást én sem érzem, pedig amikor voltunk 4D-n, akkor láttuk, fel is van véve, szóval akkor "bizonyítottan" csuklott és semmit nem éreztem.
Egyszer-egyszer azt gondolom, hogy na, talán ez az, de nem vagyok benne biztos.

Hari, ja, értem, tehát önálló kiállítás.
Akkor úgy tűnik, évekig elég lehet ez a nagy tégelyes Sudocrem. Szuper!
Te amúgy mire használod? Olvasom, hogy ekcéma jellegű kiütésre, napégésre, popóra. És még mire? Mesélj!

Na, eltűztem, mert dagad a lábam, a zoknim fél óra után már nyomatot hagyott a lábamon. :?
Sőt már nem is egy zoknimat oldalt szét kellett vágnom, mert elviselhetetlen volt a szorítása.

Kép

Kép
***csilla***

Hari és Csilla,
Hát én is imádom, hogy itt már ilyen nagyon jó az időjárás. Most már éjszaka se hűl le nagyon. Éjszakára is 13-16 fokokat mondanak.

Luna, sajnos én is láttam mit művelnek itt, ha nem állsz a sarkadra! Még nem születm de szerintem egy frissen szült nőnek és az új családnak nincs szüksége tatárjárásra a szobában. Még akkor se ha egyágyas vagy max. kétágyas szobában van. Nemhogy egy többágyas szobában! Ráadásul soha nem tudhatod milyen bacikat hoznak be magukkal és szórják az újszülöttre meg rád.....
Vendég

Sziasztok!

Hari!
Bejelöltelek :D
Lili nagyon édes lányzó :D:D És tök jól megértették magukat Hannával. :) Hanna mondta, hogy menjünk most hozzátok :D:D Mármint 5kor mondta... :D:D MOndtam, hogy majd ha anya lába rendbe jött :D:D
Na, elárultad a közlekedési titkomat :D:D Ez csak éjszaka gáz, mert akkor úgy hallom, mintha ágyú lennék. :D Mármint olyan hangos. Szerencsére Hanna nem ébred fel rá.
Hanna levitte a virágot megmutatni a nagyanyjának. szóval nagyon tetszett neki :D:D
Annyi kaját hoztatok, hogy az életben nem esszük meg :D
Én még mindig azt mondom, hogy vasárnap jön a nyuszi. Bár bennem keveredhet az osztrák szokás is... Tudja fene :D

Luna!
Csatlakozom: szerintem te ezt csukott szemmel nézed fiúsnak :D:D De szerintem a törpének baromira mindegy lesz, hogy rózsaszín vagy kék fejvédőt néz :D:D:D Nálunk zöld színű van.

Sudo krém:
Iszonyat sokáig elég. A nagy az évekig. MI nagyon szerettük. Most is fogok majd venni. Majd ha elfogyott a DM-es. Azt vettem Hannának legutóbb.

Nik:
Jajj, hát szülés után én senki se akartam látni, még 20 percre sem... ALUDNI akartam :D:D Másnap már jöhettek, az nem zavart, de aznap Ádin meg anyámon kívül nem láttam szerencsére senkit sem.

Geo!
Hanna is hosszú combú :D Meg úgy néz ki Alex is. :D:D Jó az. :D:D Mondtam már, hogy amikor kihúzták belőlem Hannát az jutott eszembe, hogy húúú, de hosszú ez a gyerek? :D:D:D

Detti!
Hajrá gyerek szoba!!!!! :D:D:D

Csilla!
Akkor te is gyakorlott fogyós vagy... nekem eddig a max túlsúly 15 kiló volt... Mármint Hanna előttig... Engem a 92 kiloó annyira sokkolt annó, hogy el se tudom mondani. ÉN 92??? Soha... mondtam... de sajna annyi voltam. útáltam. MOst 90 körl vagyok és már kuvvára nem érdekel. Tudom, hogy le fog menni és kész. Le kell mennie.

Na, hagyom a lánykámat játszani a géppel :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, Hari,
nagyon arik lehettek a kiscsajszik, ahogy együtt játszanak!!!

Hari,
most néztem meg a Symbol honlapján mit írnak rólad :lol:

most tudtam meg, hogy idén megint lesz Faithless a Szigeten!!!!! 8) Tavaly nem volt (de Prodigy igeeeen :lol: woodoo people a kedvencem, életem első gólyatáborában utolsó este szakadt az eső, de egy kis hangulatjavító ital :) meg a naplemente után igazi nagy sárban mezítláb, kiengedett hajjal, bikini felsőben, farmerban való taáncolás kerekedett, király volt :D )
meg tavalyelőtt sem volt, mondjuk ekkor mi sem voltunk, de azelőtt volt, és naggyon jó volt :wink:

Hari,
hosszú combok, nagy fej: a fiamat lassan már egy nyalókaként képzelem el... :oops: :P

Detti,
örülök, hogy csináljátok a babszobát, legalább a te lelked is megnyugszik picit :)
szerencsére nekem nem kell főznöm húsvétra, mert a vasárnapot az én rokonaimnál töltjük, hétfőn meg sztem meglátogatjuk anyósékat..
amúgy nekem se lenne nagyon ötletem, a húsvét az olyan hidegkaja ünnep... :? de egy jó kis tojássalit szívesen megennék :lol:
jajj, szomorú dolgok vannak sajnos. azt nem mondom hogy kapcsold ki a hallásodat, ha ilyet hallasz, mert vannak ilyenek, és nem kell az embernek a fejét a homokba dugnia, de én valahogy nem gondolok bele, hogy iilyen történhet velünk is. ha belegondolnék, bakker már picit ki lennék bukva... :?

szerintem szombaton lesz Henibaby-ék nagy napja. vagy nem? :roll:

lányok, köszi a naci dícséreteket!

Nikvik,
nagyon cuki kis cipőcskét vettetek :lol:
ja, és nagyon jó áron jutottatok hozzá a sterilizálóhoz :P

császár:
én a terhesség elején olyannyira féltem a szüléstől, hogy császárft akartam kérni, pedig ilyet még nem is leet MO-on...
de mostanra már teljesen lenyugodtam, viszont ugyanúgy vagyok, mint Hari: ha az orvosom azt mondaná, hogy császár kellene mert a szülés veszélyes vmi miatt, nem ellenkeznék. meg magamtól nem is szívesen avatkoznék bele a természet úgynond rendjébe, gabár ez Amerikában már nagy divat, és nagyon sokan császárt "rendelnek". pont most olvastam egy cikket arról, hogy x év múlva mennyivel fog nőni a császárok száma.

Hari,
nekem nincs cuppogós hang, de érdekesen hangzik :P

Csilla,
én is mindenkitől a Sudocreme-et hallom, hogy az jó. és bakker milyen jó áron jutottál hozzááááá :shock: gratu!!
hííí ha nem láttam volna rólad egy tök normális képet, akkor most soknak gondolnám ezeket a kilókat-számokat-centiket. de így nem, mert nem tudom hogy csinálod, de nem látszik!!!! biztos vastag csontjaid vannak, azok nyomnak ennyit :lol:

Nikvik,
amikor írsz, mindig Görögország jut rólad eszembe, erről meg a nyaralásink, és tisztára vagy jó hangulatom lesz az emlékektől, vagy pedig elnehezül a szivem, hogy mikor fogunk vajon ebben a pénzügyi helyzetben megint tengerparton nyaralni.. :)
de ezt ne értsd félre, örülök, ha írsz :D :D :D

ma felvettem egy pilanatra a barna csizmámat, de le is húztam rögtön, mert akkorák a vádlijaim, hogy most feszül rajtam a csizma, korábban meg lötyögött.. :P

na lányok jó éjszakát kííívánok mindenkinek!!! :wink:
Vendég

ja, nekem eddigi életem során a max hízás az +7kg volt, de ha én már akár 3-4et is felszedek, már nem férek bele a ruháimba, szóval nálam ez necces..
Vendég

jajj a lényeget lehagytam a gólyatábori tánciról: mindez esőben történt, mert egy ideig jó volt nyomorogni a sörsátorban, de aztán mindenkinek mozoghatnékja támadt :D
Vendég

hííí mekkora paraszt vagyok: nekem a húsvét is a zabálásról szól.. meg minden ünnep.. :oops:
Vendég

na lelőttem magam, sziasztok :D :D
Vendég

Jó reggelt!

Milyen "szép" időnk van. 5 fok és fúúú a szél. :? Szuper.
Nikvik, gondolj ránk és küldjél erre néhány fokot légyszike. :)

Geo, nekem mindenki azt mondja, hogy biztosan nehezek a csontjaim vagy ólomból vannak, de hát ez sajna nem vigasztal, mert olyan defektes vagyok ezen a téren. Nekem a mérleg számít.
Ha ez vigasztal, engem a húsvét pl. egyáltalán nem érdekel. Szóval ne aggódj, hogy Neked meg a kajáról szól. Nem vagyunk egyformák. Mondjuk amúgy sem vagyunk ünneplősek.

Vok, jó Neked, hogy így el tudsz tekinteni a kiló témától.
Jaj, de én meg folyton erről írok, borzasztó vagyok. Elnézést.
Jó hallani, hogy nálatok is így bevált a Sudocrem. Szuper!

Luna, reggeli kávé megvolt? :D

Én meg jól megfáztam, tegnap már éreztem a torkomat, éjjel már betaknyosodtam, ennek is úgy tudok örülni.

Kép

Kép
***csilla***

Ja, az le is maradt, hogy hónapok után először 11 óra előtt elaludtam, nagy is volt az öröm, erre 1 órakor felkeltem és két órán keresztül csak forgolódtam és vártam, hátha sikerül elaludni újból. Ha 2-3 körül kelek, akkor ilyenkor olvasni szoktam, de azért 1 óra még olyan késői/korai volt.

Befogtam, mert csak panaszkodásra tellik tőlem... :oops:

Kép

Kép
***csilla***

Csajok! jó reggelt! jelentem mi tegnap kirúgtunk a hánból! én meg a férjuram!!! ahhhh meg Eszti :-)
szóval történt hogy bementem a konyhába ... settenkedtem a konyha körül hátha valami kaja lapul valahol ... erre megjelent a férjem! olyan édi volt! és akkor megálltunk a konyha közepén és megölelt de hátradönteni nem tudott mert bálna vagyok :-) és akkor azt mondta: ÉÉÉÉN ÚÚÚÚÚGY SZERETLEK! de igaziból és Nagyon és bizsergek tőle! úgyhogy csak álltunk és néztük egymást és irtó jó volt! na erre elment a közeli étterembe és hozott kaját! megteritettünk gyertyafény mellett! előkapott borosüveget (magának) és megvacsiztunk! :-) jaj de jó volt! hozott mindenféle finomságot! aztán meg annyira felturbózodtunk hogy este még az ágyba megnéztünk egy filmet! Leon a profit úgyhogy éjfél körül feküdtem le! 5 kor keltem! :-) jó friss vagyok mint egy káposzta kb. ! na mindegy valahogy már túllavírozom a mai napot!!!!!

GEOOOO HOGY KELL VONALZÓT CSINÁLNIIII ÉN IS AKAROK!!!!!
mindenkinek szép napot! (bár legutóbb amikor ezt irtam... eléggé rámszakadtak a bajok :-)))
Vendég

Nanetto, csudaszuper estétek volt.
Vigasztaljon, hogy most jön 3 nap pihi!
Neked is szép napot!

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Ne viccelj! Panaszkodj! :D Azért vagyunk, hogy felvidítsuk egymást, ha lehet. :D:D
Mondom, Hannánál nagyon kikészültem... most már xarok rá. :D Gyakorlat teszi a kövér embert :D Anyám is folyton basztat, hogy de vigyázz, meg jajj, én csak 8 kilót híztam veled... stb. De hát bakker, ő olyan típus, én meg nem... KITARTÁS!!!! :D Majd edzés tervet csinálunk magunknak, mit szólsz? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto!
Úgy kell, hogy bárki szimpatikus vonalzójára rákattintasz és kihozza, hogy ő hol csinálta a sajátját. :D Aztán csinálsz egyet és a legrövidebb kódot választod ki, amit kihoz, és azt berakod az aláírásodba a profilok alatt.

Jajjj, de szupi estétek volt :D:D Mi a múltkor hajnali 5ig néztük a Grace klinikát... :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, köszike.
Mivel ugye nem fogok tudni szoptatni, ha lesz elég lelki- és akaraterőm, akkor én szülés napjától indítom is a fogyókúrámat, szóval remélem, hogy mire Te belekezdesz én már elfogadható állapotba kerülök. Mert ez azt jelenti, hogy Te sokáig tudsz szoptatni, én meg csini leszek. :D
Szerencsére megtaláltam azt a módszert, amit életmód jelleggel tudok csinálni és az utóbbi 1,5-2 évben már így is ettem, ehhez térek majd vissza. Aztán 6-8 hét után tervezem majd elkezdeni a tornát és újból a futást. Hát majd meglátjuk, mi lesz belőle, lehet, hogy semmi. :D

Én leléptem, találkozom egy pocakos barátnőmmel, ezer éve láttuk egymást. És bűnözés lesz, mert cukrászdába megyünk. De legalább nincs a sütiben só. :D :D :D Csak egy "picike" cukor. :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Na, látod. :D:D
Én a 6 hét után ilyen lightos mozgáskultúrát szeretnék, mint sok séta, kis ellipszis gép, kis torna... Aztán meglássuk mennyit bírok ebből betartani. :D Az biztos, hogy még mielőtt el kezd mászni Alex elkezdem, mert ha már mászik, totál esélytelen vagyok arra, hogy otthon tornázzak nélküle :D:D
Aztán már alig várom, hogy elmehessek újra erobikozni. Hannával nem jutottam el, mert az apja akkor még nem volt a toppon. Most már lazán be fogja szerintem vállalni a két törpét, amíg én lelépek 1 órára :D:D

Jó cukizást... most irigykedem egy kicsit. Na nem csak a cuki miatt, hanem mert kimozdulsz. Én is akarok SÉTÁLNI!!! brühühü :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla, lemaradtam, miért nem tudsz majd szoptatni? Jó cukizást!

Vok, én is sétálnék, a lábam jó, csak nincs kivel. :?

Heniéknél holnap lesz a nagy nap!!!

Nekem pedig a kövi vizsgám a szülinapomon lesz, jövő héten. :shock: Vagy jó ajándékom lesz, vagy nagyon gázos, ha nem sikerül. És az oktató kérdezte, hogy ugye nem csak egy órát akarok venni előtte? Ki akarja egészíteni a locsolópénzét... :twisted:
foltivspicur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: