Na csövi!
Vagyok! Csitti-fittin! Nem fáj semmi és ahogy írtam tulkép tegnap se fájt úgy csak hát fájt a semmitől, pedig max kapálás vagy cipekedés után szokott.
Na!
Folti, Detti! nagyon szépek a bébik!
Nyuszi: ne izgulj, azon tényleg hogy mit ehetsz és mit nem, ahogy Vok is írta- viszont ha szopi lesz akkor figyelj! először óvatosan egyél és lehetőleg úgy mint a hozzátápit szokás, egyél valami "újdonságot" és figyeld hogy kb 1-12-24 óra múlva a babád hogy érzi magát. ezt a listás dolgokkal tedd: pl káposzta, kukorica, gyümölcsök, tej, szénsavas, uborka, bab... stb...
van aki csak vajas kenyéren él, még is fáj a baba hasa. van aki meg mindent ehet, nem téma. de ha az elején figyelsz, akkor sokkal könnyebb lesz minden!
egyébként pedig espumisan és gripewater - nekünk ez vált be pocak fájásra.
a másik csodaszer a nurofen.
én is próbáltam fogzás idején a homeós bogyókat, meg a borostyán láncot is, de semmi - viszont én annyira mákos voltam, hogy egy elcseszett tápos délelőtt után volt csak sírós éjszakánk, sose volt semmi gond éjjel. szopi és alvás szó nélkül. ráadásul éjjel se ébredt sírva sose, csak hallottam hogy na már fent van és motoszkál...
nappal viszont- kezdtük úgy hogy reggel 5-6 között ébredt... és pár naposan már órahosszakat fent volt és társaságot, hordozást, nézelődést igényelt... =a hinta egy áldás volt!
meg futni a babakocsival, meg zötyögős úton menni...
Geo: most én is jól összekutyullak- én meg tuti nem vennék világos színű kocsit. még a mózes elmegy, de sportrésznek és hordozónak tuti nem vennék ehte babakéket. bocs! de ez csak az én véleményem
Nanetto- hol él a barátnőd? az tiszta gáz, ha milliomosok, de nincs kocsija és nem jár el otthonról, főleg most... viszont sztem ha tényleg ilyen depis, akkor szerintem se készült még fel egy másik babára... de ez csak az én véleményem... és Lunával is egyetértek, nehéz így őt kimozdítani és lökni rajta... nem tudom mi lenne a jó.
Az én barátnőm is ahogy meséltem tavaly augusztusban 23. hetesen vetélt el... mi akkor már szintén próbálkoztunk január óta, de csak szeptemberben jött össze - tudta a mi babánk, hogy előbb nem jöhet, vagy az övék küldte...
no de azóta valahogy a mi kapcsolatunk is elég faramuci... ő se nagyon kérdez, én meg ugye tapintatból nem beszélek annyit... pedig mikor ő volt terhes szinte csak erről csacsogtunk... pedig annyi mindent tudnék mondani neki, nem csak magamról, hanem inkább róla:
-mikor elvetélt, ez úgy történt, hogy elfolyt a magzatvize délelőtt, de elmondta hogy már éjjel is szivárgott, de ő azt hitte hogy bepisilt- na már most én ha ilyet érzek és ha főleg éjjel ébrednék többször erre, tuti rohannék a wc-re, mert sztem egy terhesnőnél ez alap, hogy "ha azt érzi, hogy bepisilt, akkor biztos ami biztos megnézi, hogy valóban" - mert van ugye inkontinencia meg miegymás, de a magzatvíz csordogálást sokan hiszik pisinek... szóval én már akkor rohantam volna és nem még szépen reggelizünk meg minden...
-ja az egész terhessége úgy kezdődött, hogy 18 év kapcsolat után 36 évesen kezdte a próbálkozást, de akkor is úgy hogy 1 évig nem jött össze, majd beszélgettünk és kiderült hogy ő azt se tudta hogy gyereket csak bizonyos napokon lehet csinálni: -ja hát ez nem mindegy, én azt hittem, hogy egész hónapban lehet gyereket csinálni... nem értem hol volt ő általános iskolában mikor ezt tanultuk... na ekkor hőmérőzni kezdett...
mondtam neki, hogy ha már van netük, akkor olvasgasson! nézzen utána az ovulációnak, a teszteknek... mert a ciklusa nem volt szabályos...
-a vetélés hetén elment csak úgy laborba, mert hát ő minden évben megy vizsgálatra- hát ezt se értem, minek akkor ment, mikor 2 hét múlva a cukor miatt úgy is vettek volna tőle vért, így eggyel megússza...
ráadásul alig van immunrendszere, minden bajra antibiót szed...
-én tuti nem maradtam volna egy pasi mellett 18 évig, aki azt mondja nem akar gyereket...
-idén már 38 éves lesz- tudom, hogy a mai világban nem nagy kor ez a szülésre, de tény, hogy az esélyei romlanak=értem ezalatt a petesejt számot és hasonló... a múltkor elment egy új dokihoz, mert a régit szidja (ő az én orvosom) és ez az új egy Isten: mire kérdezem, hogy és mit mondott van peteérésed, látott petét? a ciklus hányadik napján voltál nála? - hát nem tudja, de azt mondta minden rendben van, majd menjen vissza 3-6 hónap múlva... mondom neki, hogy itt az unokatesód és egy másik barátod is példának (magamat ne is említsem), elmentek dokihoz, azt mondták nem akarnak többet várni és puff itt a gyerek... egyik se azt mondta, hogy gyere vissza fél év múlva...
mert szerinte az első dokink egy laza doki volt, nem nézte a leleteit... hát a mi dokinak a mi rendelésünkön 4 óra alatt van 40 előjegyzése- nekem van szám, ha valami gáz van a vérképen, akkor szólok, ha nem akkor meg mit nézzen rajta, különben is ami eddig érdekelhette és beutalót adott rá az az afp volt, ami egy hülyeség és ő addigra már úgy is látta az uh-n az eredményt, a másik a cukor, de van szám és szólok ha szar. amúgy meg a leletekkel a védőnő foglalkozik meg a háziorvos ad beutalót... én tudom, hogy a doki profi uh-s és ami nekem gyors vizsgálatnak tűnik, az számára már rutin és ő piff-paff meglát mindent- ez számomra akkor derült ki igazán, mikor a 4d-n voltunk- ugye ott is a szonográfus pár pillanat alatt levágta a dolgokat és utána már csak a számunkra mozizás ment... meg a magyarázat...
- ja és amin még ki volt a dokinkon, hogy nem mond semmit- pl szedjen magne b6-ot ha fáj a hasa, vagy tényleg akármi... én úgy vettem észre ő semmit nem olvasott a terhességgel kapcsolatban, még azt a füzetet se amit a védőnő adott... hiába mondtam, hogy a legtöbb mindent a netről tudja meg, kapcsolódjon ő is valahova be... olvasson szülés történeteket... kérdezzen... semmi, inkább én kérdeztem őt...
- azt se tudta, hogy a gyereknek kell apasági nyilatkozat, na ebből is volt aztán kálváriájuk a kórházban...
tisztában vagyok vele, hogy tragédia volt ami velük történt és akkor én is sírtam miattuk sokat, de 38 éves, nincs már x-3-4-5 éve, hogy próbálkozzon, ne várjon még most is a majd-ra.
a másik még, hogy anno is mondtam neki, hogy ő fodrász vállalkozó- nézzen utána, hogy smint jár legjobban majd, nem kéne e emelni a pénzén. na pont ott voltunk, mikor a postás hozta neki a tgyás-t - ez az a pénz, aminél nincs plafon, lehet ez több százezer is ha az ember úgy van bejelentve, ráadásul több szokott lenni , mint a nettó fizu- na ez neki volt 33ezer ft- mondtam neki, hogy ez nagyon karcsú és ha jövőre babát szeretne akkor idén jócskán emeljen a bevallott pénzen, mert nemhogy a tgyás-a, meg a gyed-e kevés lesz, de még a nyugdíja is lófasz lesz...
ha szülők és a férjem nem tud bejönni ő lett volna talán akit megkérek- de ez tuti nem fog összejönni...
ja közbe hallom vissza másoktól, hogy a dokink milyen ember, azért is hagyta ott, mert vizsgálat közben simogatta a combját... igen ő ilyen... de ha ez már akkor nem tetszett neki, miért nem hagyta ott? nem értem? én tudom a dokiról, hogy sokan nem bírják a beszólásait, de a tudása miatt nem cserélném el, ráadásul mivel az én humorom is fura, így birom a beszólásait pl:
- múltkor kérdem tőle, hogy feltegyem a lábam (néz e méhszájat vagy csak hasi uh?) - mire ő: ha engem meglát azonnal tegye fel a lábait...
vagy
mindig úgy küld az asztalra: na ágyazzon meg és bújjunk össze = tegyek fel papírt magamnak és megvizsgál...
vagy: mikor varrta a gátam, szóltam neki pár öltés után, hogy elég lesz már, nem lesz szűk?

mire ő: áh nem, magamra méretezem...
vagy
ahogy Marcell kibújt azonnal adott egy puszit
vagy
mikor először mentem hozzá, hogy szeretnék babát, azt mondta: jó-jó, de itt az asszisztens...
tudom, hogy ez sokaknak nem emészthető beszólás, de tudom, hogy ha viccel vagy ilyet mond akkor minden rendben van és azért símogat, mert ezzel nyugtat... de ha az ember buta vagy oltári hülyeséget kérdez, vagy csinál, azért irtó mérges és szigorú!
pl annyira, hogy amíg nem ő vezette bicskén a rendelést, addig uh se volt a nőgyógyászaton, ő hozatott, mert kell...
illetve számomra nem tűnik hanyagnak, ha a rohadt sok betege mellé még is azt mondta, hogy 4 hetente menjek középidőben, mert nézzük a peteérést... akkor még se sajnálta rám az időt. ami szükséges az szükséges... és mikor nem is gyerekről van szó, ő akkor is mindig néz uh-t, míg más doki nem...
na erről ennyit... nem is untatlak titeket, de a barátnőmnek ezeket úgy se mondhatom el - másrészről meg megértem azt is, hogy fáj neki a történtek és neki biztos könnyebb így ha talál mást, akit okolhat a történtekért...