A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Vok! sztorno a kérés... :) közben a barátnőm megoldotta a kérdést röviden... :) bocsi!
Azért köszi!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
sajnálom, hogy nem vagy túl jól, küldök egy smiley-t, habár biztos nem vmi nagy orvosság egy vigyorifej :lol: :D :D :D

Csapvíz:
Konkri, képzeld én is ezt kívánom, ezen élek mióta pocaklakóm van :wink:

hasfájás:
nem tudom melyik az a pont amikor már aggódni kéne, úgyhogy annyit mondhatok csak, hogy sztem semmi gond, vagy éppen fejlődési ugrásuuk van a babáknak. nekem is fájogat a napokban, tegnap olyan szúrósan, előtte meg még derékfájásom is volt, meg ilyen mensiszerűek is, azt hittem megszülök. Most is szúr egy picit, de már nem olyan, mint korábban.
Vendég

a nagy pakolászásban megtaláltam pár kiskori képemet. persze ott virít a fülbevaló a fülemben :D
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok. Most jöttem végre és visszaolvastam, de ahogy eljutottam Bibó naplójához és elolvastam, most elment a kedvem az írogatástól.
Én ugyan hiszek Istenben és ezek után is fogok, de ezek tényleg érthetetlen igazságtalanságnak tűnnek. Remélem több szomorú hír nem lesz ebben a topicban.

Bibócska, nagyon sajnálom :cry:

Kép
Kép
hari

Hát Geo! mindig elámulok a szépségedtől... és igazából én van hogy egy kis babát nem találok szépnek... de TE... hát te kicsinek is extra gyönyörű voltál! a bőröd, az orrod a szemed! ezek különösen szép és különleges adottságaid!

Egyébként meg megmutathatnád, hogy az új kismama gatyók hogy állnak rajtad! Bár mindenkire kíváncsi vagyok, de Rád... én szeretem megnézni a szép nőket... igaz hogy utána el is gondolkodok, hogy én nyomába se érek... de akkor is!
készíts képet magadról most!

Kép
Kép
Kép
konkri

én is teszek fel fotót, majd talán holnap... ma még ki se festettem magam és ez évek óta nem fordult elő... nem is értem mi van velem...

Kép
Kép
Kép
konkri

Bibócskának, és az egész családjának sok-sok erőt, és kitartást kívánok!!!
:cry:
Ne felejtsétek el, Lali baba angyalkaként örökké veletek lesz, vigyázza lépteiteket amíg csak éltek!!!

Emi

Emi

email4
Budapest

Sziasztok!

Bibócska, őszinte részvétem! :cry:

Ez annyira szörnyű, hogy nekem is elment a kedvem minden más témától...
Elolvastam a naplót, és potyogtak a könnyeim. Nagyon remélem, hogy túllesznek ezen is.
Gyújtottam én is gyertyát, sajnos azt az oldalt én is jól ismerem...

Kép
jenny29
Mór

Konkri, a magzatviz elfolyasaval nem kevered ossze, az mas... nekem a masodik ugy inditott. De az nem ugyenez mint a magzatvoz szivargas, van ugye, hogy mondjuk fenn reped meg a burok es csak neha szivarog, na ahoz nem tudok hozzaszolni. De amikor 'elfolyik' illetve szules vegett vegzleg reped mar az mas... volt egy olyan pattanas szeru erzes (pukkanas, minek hivjam) benn a hazamban, es utana megindult, es nem olyan mennyisegben mint a vizeletcsepeges, tobbszorosben (persze engem el nemontott) es mozduçatoktol fuggoen jott es jott ujra, szal maskep van mint a vizeletizenel.

luna6

köszi Luna! csak ma olyan feszültség van odabent, hogy sokszor azt érzem, hogy most fog kipukkani mint egy lufi... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Tegnap nekem is volt. Es valamikor hetekkel, tan meg egy honappal elotte is ugy feszult az egesz, huzodott, allni rossz volt menni vegkep. Aztan elmult, tegnap meg ketoldalt felul... betudtam annak, hogy a rohamosan no egy adagot a kisficko :) Ugy ereztem mint aki ugy teleette magat hogy meg a nagymamat is lenyelte es most ott feszul benn az egesz cuccos, talan irtam is mar, hogy egyszer tuti varras menten repedek :D:D

Ugy latszik tegnap nyugos nap volt, en is kiabaltam egy sort (jo, hogy irtam a minap, hogy emberem engem meg nem hallott orditani, nos ez mara a multte :D)... de ejjel vegre valamennyivel jobban aludtam bar a kezem az nagyon gaz, no meg a labam is faj neha de az az agyban legalabb nem. Es mostmar minden nap aludnom is kell delutan mert olyan faradt es almos vagyok :) Es hogy a masodik terhesseggel ennyire nem voltam az tuti, azokat a dolgokat most meg sem tudnam csinalni amit akkor birtam :)
Irtad multkor, hogy de kar hogy valoszinuleg nem leszel mar terhes. Nos az elsonel en is igy ereztem illetve utana, hogy de en meg szeretnek mindenkeppen. (es hianyzott a hasambol a feszkelodes is) Aztan a masodikkal minden tok siman ment es akkor is benne marad meg a pakliban, hogy hat ez jo dolog es konnyen (relative persze) vegigcsinalhato... aztan mostanra elfogyott belolem az ambicio :) Nem mernem allitani, hogy ha kozbejonne akkor ellenallanaek, de mar vagy meg hajtoero nem maradt kesobbre :) Ez talan a legnyugosebb kanyarom, es akkor meg egy szot sem szolhatok, mert minden rendben tulkeppen :)

luna6

Jaj Bibócska,
itt zokogok ...
Megértem, ha többet nem látogatsz el erre az oldalra,
küldök sok szeretet energiát a fájdalom elviseléséhez, erőt a folytatáshoz ...
Vendég

Drágák!
Bocsánat, hogy nem írtam, de mindent elolvastam....
Lilike meggyógyult, mi Apával meg lebetegedtünk. :wink: .
Most mi vagyunk lázasak , meg megy a hasunk, stb...
Próbálok mindenre reagálni, ha nem sikerül, bocsánat!!!!

BIBÓCSKA: Lehet, nem olvasod, de őszinte részvétem, nem is tudom mit mondjak.Annyira bíztam benne, hogy minden rendben lesz. Sok erőt , kitartást kívánok nektek!!!!

HENY: Nagyon aranyos volt a férjedtől, hogy elintézte meglepetésként a fodrászt.Nagyon jó érzés lehetett.Mindjárt újra férjes vagy, itt lesz a 3-a.

BABASZOBÁK ÉS DEKORÁCIÓK : GYönyőrűségesek lettek, most már én is teszek fel képeket, ÍGÉREM!!!

NIKVIK: Üdv a csapatban, nagyon szép helyen élsz.Szerelmese vagyok Görögországnak!

Kép
rozsa1979

Bibócska!
Őszinte részvétem!Rettenetesen sajnálom, és rengeteg erőt és kitartást kívánok az élet legnagyobb fájdalmának elviseléséhez!!!! Lali baba mindig Veletek lesz, és vigyáz rátok onnan föntről!!!! :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

GEOOO:Édes kisbaba voltál. Most is gyönyörű vagy!!!

HARI: Gratulálok a kiállításodhoz , innen Debrecenből is szurkolok.

Ha kihagytam valakit, bocsánat!!!!

RÓLUNK, KICSIT:
Betöltöttem a 32 hetet, hipp-hipp hurrá.
Még ha Isten megsegít, április végéig minimum szeretnék babával együtt lenni.
PÉnteken megyek UH-ra.Remélem nem lesz semmi gond, meg lesz méhszáj vizsgálat és Streptococcus kenetvétel.
Kilók, eddig 7 kiló jött fel, most vagyok 48.8 kg.
Szerintetek ez sok?
A derekam leszakad, úgy nyomja a babócám.
Balázs sokat mocorog, rugdos, imádom!!!!
Néha úgy érzem, nem érek a dolgok végére, míg megérkezik a kicsink.
1 hét alatt csak Lilikét ápoltam,nem tudtam semmit csinálni....
Most meg makkant vagyok, azt se tudom ráüljek, vagy elé térdeljek a WC-NEK...
No, mostmár eldugulok...
MILLIÓ PUSZI MINDENKINEK!!!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok! Jó ideje nem voltam (vacakolt a net napokig) és máris visszaolvasok, de először is a képet mutatom, még friss :)
Kép

detti_10

Konkri,
fúú, nagyon jól esett amiket írtál :oops: :)
hamarosan készítek magamról fényképeket, csak bakker ez a ház olyan pici, hogy ahol tudnék képet csinálni, ott olyan sötét van, hogy sz@r minőségű lesz a kép, és semmi nem látszik rajta... :twisted:
várom a fotót magadról :lol:

Baba:
ma Dávid nagyon nyugis, csak néha érzem hogy mocorog picit, de nem kalimpál, nem rúgkapál. Viszont most nem aggódom, mert most ennek én vagyok az oka, és ha jobb kedvem lesz, akkor ő is megint táncolni fog.. szerintem megérzi, hogy Bibócskáék esetén nagyon elszomorodtam... :( és most ő is szomorú :(

Rozsa,
na ez így szokott lenni... Picilány meggyógyul, ti meg lebetegetek...Murphy... :wink:
(ja, és köszönöm a dícséretet :oops: :) )
most már nagyon izgi időszakba léptél :P
úúúúú szerintem az a 7kilo egyáltalán nem sok :wink:

autó:
képzeljétek, mától csak egy autónk van. Ugyanis eddig volt egy szerződése Andráséknak egy céggel, hogy a cég biztosít autókat, ők pedig csinálják az afrikai futamot.. de mivel most már Andrásék nem csinálják a futamot,mmert ki lettek és át is lettek b@szva, háát szerződést kellett bontani, és ma vitték vissza az autókat Hernádra... Hát, ez van.

jahjj, most vacsira csináltam magamnak KÉT :shock: olasz hotdogot, és szétpukkanok... ez két óriáskiflit, három virslit, 6levél fejessalit, hagymát, sajtot és jó sok ketchupot és mustárt jelent :D

András az egyik barátjával fut éppen a Margitszigeten. Mostantól ezt (remélem) gyakrabban fogja megtenni, mert hízott, és ettől horkol, és már agyon zavar mindkettőnket, hogy külön helyiségben alszunk :(

Detti,
nagyon aranyos a pici Szende :lol:
Vendég

fhúúú lányok, ezt akartam nektek mutatni:
www.kezeslabas.hu
és ezen belül a pocakmaszkot nézzétek :lol:
lehet hogy giccs, meg minden, de tök el tudok képzelni egy ilyet a lakásunkba, a képeken van egy afrikai stílusú is, na olyanban, merthogy az afrikai-ázsiai cuccainkkal rendezzük majd be az előszobát, és egy ilyen izé sztem marha jól néz ki valamelyik sarokban :)
Vendég

Geooo: Nagyon jók ezek a pocakmaszkok. Ilyet fogok én is csinálni magamról. Főleg, hogy életemben talán most vagyok utoljára gömbölyű pocakkal. Még gipszünk is van itthon... És ha megszületik Gergő, akkor rányomatom a kéz és lábnyomát Bogiéval együtt.

Most már csak az a kérdés, hogy mikor kellene megcsinálni. Szívem szerint várnék legalább a 36. hétig. Remélem beleférünk az időbe.
Vendég

Henibaby,
igen, én is azidő tájékán szeretnék ilyet csinálni, de nem tudom mi lesz... én májusra beírtam a naptáramba, majd akkor meglátom mi a helyzet.
Vendég

Én gyáva vagyok még elolvasni Bibóék naplóját. És túl parás ahhoz, hogy utána ne higgyem azt, hogy nálunk is baj lesz. Én erre nem vagyok most alkalmas... Talán majd szülés után. Annyira sajnálom őket, hogy ezt át kell élniük.

Geo!
Ez a kocsi gyönyörűűűűűűű!!!!! :D De tényleg! :D Én egy smutzig disznó vagyok és nem adnék ki ennyi pénzt érte, de gyönyörűűű! :D:D

Szopitea:
Én nem ittam. Én a folyadékra esküszöm :D Az mindegy, hogy milyen (kivéve, ha a kicsinek picifájást okoz) Nekem legjobban a baracklé vált be :D Na attól mindig annyi tejem volt, hogy csakna. És a másik, amiben hiszek, az a homeopátia. Az első nagy (12hetes) ugrásnál, amikor azt hittem,hogy baj van, szedtem Ultrica Ultrens d6ot. Az volt az egyetlen olyan ugrása a kiscsajnak, amit nem tudott rendesen követni a tejcsi. Onnantól kezdve ment minden rendben. Igaz, ugrások előtt nem volt túl kellemes 1,5-2 óránkként szopiztatni, de ha ez kell, akkor ez kell. Megérte nekem. Hanna talán ennek köszönheti, hogy minimális csalánkiütéssel megúszta az eddigi életét. :)
Én kömény teát ittam szülés után, amikor Hannának fájt a hasa. Közvetlenül neki nem akartam adni, így ittam én. Bejött. Neki nem fájt a pocija, én meg fogytam a teától, mert rendesen volt emésztésem :D:D
Szülés előtt illetve az egész terhesség alatt én óvatos ennék bármilyen nemű gyógynövény teakeverékkel. Hiszek abban, hogy a természet tudja mit csinál és nem hiába vannak olyan növények, amik ölni is tudnak. Ilyenkor kerülöm őket :D:D És egyébként se nagyon iszom gyógynövényeket. (azt anyám bírja. Ő egyszer a miomáját tűntette el egy fajta teakeverékkel... iszonyat büdös volt)

Hari!
Felhívlak holnap, ha nem megy ki a lyukas agyamból :D:D

Rólunk:
Hannát ma a két hódolója meglocsolta az oviban :D: Most itt alszik mellettem. Nem tudok elaludni. Nézek még egy kis Grace klinikát... :D
Lassan 2 hete volt a baleset... még 1 hét és megpróbálhatok ránehezedni a lábamra... annyira szeretnék már lemenni az udvarra Hannával...

Ádival ma főztünk, az is vicces volt. :D Mindenre azt kérdezi,h ogy pontosan hány perc múlva csináljon vele valamit.. :D:D És pontosan annyi perc múlva megy ki megkavarni a kaját :D Imádom :D:D

Ja, amit el akartam még mesélni... annyira jó és könnyebb Alexel a terhességem, hogy el se tudom nektek mondani. :D Hannával nekem fájt a szex és így nekem nem is volt. Aztán a gátseb miatt (meg volt egy izomgyűrű, ami görcsben maradt...) eléggé későn volt újra kedvem hozzá. Most meg megy :D:D És ez oooolyan jó :D:D Remélem szülés után nem lesz megint 2 év, mire élvezem... mert akkor kiakadok, az tuti :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Geo, nagyon szép kisbaba voltál, és cuki volt a kis fülbevalós. :) Az Enyém is majdnem ugyanilyen, ahogy a Tiédet a képen elnéztem. :) Kis piros virágszerű bogyók vannak rajta, és kis pici arany. Jajj, alig várom, biztos tündér bogár lesz vele. :)

Tegnap Én is Bibocska miatt nem írtam, elolvastam a naplót, és itt bőgtem, Férjem rám is szólt, hogy ne olvassak ilyeneket, mert borzasztó dolog, de ne izgassam fel ilyennel magam. Hát igaza, van, de olyan rossz belegondolni, hogy ez milyen szörnyű most nekik. :(

Vok, így már értem, hogy miért így vagy a neveléssel, egy irányító anyával nem lehetett könnyű. Én Anyukám meg nagyon megengedő, a mai napig, és úgy érzem ez bizonyos szempontból jó volt, más szempontból viszont nem, Apukám meg nem vett részt a nevelésben, szóval nem volt még ellenpont sem, többnyire a saját fejünk után mentünk tesóimmal. Ez azért nem gáz, mert büszke vagyok arra, amit elértem, és boldog vagyok így, de néha úgy érzem, h ha kicsit keményebb lett volna Velem, akkor többre vittem volna. :) Na, de ezt már sosem tudom meg. :)
Azért majd vigyázok, hogy én meg ne legyek túl kemény és irányító a saját gyerekemmel, na meg Nekem azért lesz mellette rendes apa is, nem úgy mint anyunak.

Jó, hogy írtok a szoptatásról, pont most olvastam róla máshol, hogy vannak ilyen listák, hogy mit lehet enni, mit nem, mi segít, stb, de azért látom ez egyéni dolog, akkor nem is izgulok előre emiatt. :)

Mi is voltunk szülésfelkészítőn, Nekem tetszett, a homeopátioa volt a téma, és után lehetett szülőszobát látogatni, de Én még nem akartam 8babonából, vagy nemtom) így egy későbbi időpontra iratkoztunk fel. :)

Pocaknyomat :D Nagyoooon jóóó. :D Nekem is tetszik, lehet a végén még mi is készítünk ilyet. :) (bár nem tudom hova tennénk, nincs szabad fal, de olyan jó lenne emlékbe, mert Én is valószínű most vagyok utoljára pocakos...)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

sziasztok!
hát nekem nem indult jól a mai napom! megint elment a látásom! megint front van! sajnos ez alkalommal nem éltem jól meg ezt a helyzetet és elkezdtem BŐGNI! nem is tudom ... miért! úgyhogy teljes ellátást kaptam bent a cégnél! a főnök egy óránj keresztül ült mellettem az ágyon - és nagyon jó volt 1 órát feküdni! még hazamenni sem tudtam ...! most jobb! de viszont éjjel 2-3 órát aludtam és tiszta kába is vagyok fáj a fejem! leragad a szemem de LÁTOK!!!! ... jaj lányok iszonyat várom a hétvégét!!!!!

a hasam hálaég nem kemény Eszter aktív úgyhog remélem nincs gond! csak hát ez a nem alvás! ez keményen kikészít!!!! ..
Vendég

Az ugyeletes nemalvok taboraba jelentkeznek! Napok ota valami vergodes az egesz... es a karom meg ratesz 3 lapattal... es aztan egesz nap csak szedelgos kovalygas es full faradtsag, mi a fenet csinalnek ha lenne nekem itt meg egy apro gyerek :) Na de elorelato vagyok, apro nincs, csak nagyobbacska, az meg elegge megerto mar :) De azert szivesen aludnek neha egy-egy ejszakan at. En mar a felig ulesnel tartok idonkent :)
Nanetto, ez a nemlatas ez valami nagyon gaz dolog :( Engem nem lep meg, ha nem veszed jol a kanyart, hat ki a fene veszi jo neven ha elmegy hirtelen a latasa?
(leveleztunk mar egyet a szekes bacsival az irektol, tenyleg nagyon segitokesznek tunik, emlitettuk neki, hogy nagyon jo referenciank van Magyarorszagrol es beneveznenk :D ugyhogy lassan itt is johet a menet)

luna6

Sziasztok!

Jól megbuktam a vizsgán, viszont a 4d jól sikerült, gyönyörű kiscsajszink van. 8) A 3. képen a combijai és a puncija látszik. Majd még jövök!

http://kepfeltoltes.hu/view/100331/BABA ... es.hu_.jpg
foltivspicur

Mostanra olvastam vissza több oldalnyit, és elsőként Bibócskának írnék :-(((((((( :cry: :cry: nagyon-nagyon megérintett a fájdalma szegénykének. Nem hittem, hogy ez lesz a végkifejlet, hallottam 500g körüli babát már menteni, bár tudom, hogy nem feltétlenül a súly számít, ez nagyon soktényezős dolog. Nagyon-nagyon sajnálom. Ah, nincs rá olyan szó, ami ne üresen kongana, hogy pl. részvétem, és ennyi. Kívánok vígasztalódást idővel, soksok erőt a feldolgozáshoz, mondjuk ésszel fel nem fogom, hoyg lehet ezen túllépni és mikor, van-e nap, amikor már nem sajog az ember midnne porcikája a lelki fájdalomtól.
Gyújtottam gyertyát is, közben arra gondoltam, h ilyenkor érthetően senki Édesanya nem akar erről hallani, vagy gondolni a soksok miért közt, de nagy baja lehetett a picúrnak, és ha életben marad, úgy élni........ :cry: :cry: :cry:

detti_10

Na, nagyon sok érdekességet olvastam megint Tőletek, néhányat kommentálok is...

nikvik - én is köszöntelek a fórumon! De hogy azonnal elsárgulok, hihetetlenek vagytok, Geoo Te is ezekkel a nadrágméretekkel, ilyenkor süllyedek el... :D
Nikvik: húú, szép a szoba nagyon, ez a stílus nekem is igazán tetszetős!
lknyuszika - juj, Nálatok is szép a babaszoba, nagyon ügyesek vagytok!!!
KIs Lénának is csodás dekorjai lesznek, főleg a kockás fülű nyúl fogott meg, Anyucijának üzenem, hogy igazán szép munka!

Heni: olyan jó volt olvasni, hogy a férjed a fodrásszal meglepett, biztosan nagyon szép lettél, de a legjobb ilyenkor nem is a látvány, ahnem az érzet, újra olyan nőcis dögös önképe tud lenni az ember lányának tőle... szép gesztus volt ez a férjedtől, jaj, nagyon.
Kislányod remélem, már a bárányhimlő legvégén tart, és nem viseli meg nagyon.

Na, ugye tegnap mi voltunk 4D-n, és 1415 grammal szerintetek nem nagy a bébi? Persze duzzadt a mellkasom a büszkeségtől, mert a szonográfus szerint nagyonis rendben van, és a többi mérete is O.K., kissé érettebb a koránál, semmiben sincs lemaradva a tábla szerint. De nagynak tűnik a súly.... Ha írhatok tapasztaltabbaknak méreteket, szívesen teszem, de untatósan nem szeretnék.
Viszont anyai szívem egy kissé meglepődött a várva várt babapofi vonások megpillantásakor, mert én bizony, ööö, nem látom olyan előnyösnek a képeket. Néztem, néztem, hogy jaj de jó, itt a mi kis babánk, de hmm, talán értitek, na. Meg ne sértődjön, h így fogalmazok, nekem a legszebb Baba lesz!!!
Megerősítették, hogy kislány, 100%, jah, és fejfekvéses :)

Kiváltottam a Felicitas babacsomagot is, az újságoknak örültem, 2009. novemberiek, de még nem láttam őket.. amúgy elég vérszegény csomagocska, ráadásul barna mintás cumival, no, de ajándék lónak... A fogkrém valóban érdekes, de én használom, nem nagyon vagyok érzékeny íz ilyesmi ízekre, és tk. jól megsikálja a fogam, vhogy oylan, mint mikor régen Nagyim mondta, h igazán csillogós a szódabikarbónától lesz a fog. Biztosan vmi hipiszupi innovációs csoda ez a fogkrém :wink: , de némi túlzással arra gondoltam, h szegény Nagyim is kavarhatta volna.

Írtátok ezt a várandós súly kalkulátort: Összesen: 13,59 kg
-ra mázsál engem a végére, nos én ezt már megdöntöttem :oops:
Jó hír viszont, h a 7,8-as terhelési cukor eredményemmel még diétáznom sem kell egyelőre. kb. 2 hét múlva újra innom kell 75g-ot, újra mérnek, és akkor elválik. Szóval nem árt figyelni, de abszolút nem ijesztettek meg.

Nanetto: hogy áll a látásod? Ijesztő, mikor ilyet írsz, nagyon tudlak sajnálni...
Klassz viszont, h szép a hajad, szerencsére az nekem is, és a bőröm is - elgalább ennyi. :roll:
Írsz a szüleidről, rigyellek, h szüleid házassága ennyire minta házasság, nagy biztonságot ad az embernek, ha ilyet lát, észlel maga körül nap, mint nap gyerekkorában. Azt hiszem, az érzelmi stabilitás legmeghatározóbb alapja egész életre. Látod, a Tied is milyen szép.
Viszont írnék a barátnőd esetéhez... véleményem szerint nem önzőség, amit csinál, nagyon fájó dolgo (ill. egyénenként eltérő) egy terhesség veszítése. Hagyni kell az ő ütemében feldolgozni és szerintem ha jó barátnő vagy, megpróbálod inkább megérteni őt. Ne haragudj, h ezt írom. De én 3 db terhességgel jártam úgy: 1. méhen kívüli volt, majd 2 elhalás méhen belül. (Hála Istennek nagyon korai szakaszban) Azután valahogy úgy éreztem magam, mint egy gép, mentem az utcán, és azt gondoltam, engem néznek, látják, hoyg hiányzik "belőlem" valami, és állandóan sírdogálni tudtam, ésésés nem vágytam sikeres babások közé, mert annyira nehéz volt, és fájt a sok pocakos látványa, és nem tudom elmondani sem, milyen furcsa egy dolog, ahogy összekeveredik az anyaság utáni vágy, a szégyen, a kudarc, a fájdalom, a harag, a kisebbrendűség, és még megannyi érzés. Aztán elmúlik, de ez eltérő, hogy kinek mennyi idő... és aztán már az ember visszarázódik, keresné a barátokat, de ha akkor már nem találja őket, bezárkózik, senki ne csámcsogjon őrajta, mert bután ezt hiszi. Bocsánat, hogy ezt leírtam, ettől még persze eshet neked nagyonis rosszul a barátnőd távolmaradása, de én azt gondolom, neki nagyobb szüksége van a Te empátiádra és akár segítségedre (ha elfogadja) mint Neked arra, hogy ő is megcsodáljon és veled örüljön.

folti: szülésfelkészítőre most már majd biztos, hogy mi sem megyünk. Az írásod is megerősített. A babád fotója csodálatosan cuki!!!

Fülbevaló: én is szeretném a kórházban szúratni, ugyan nekem 12 évesen lett, de nagyon szeretek fülbevalózni, és miért ne kapja meg mielőbb.

Geoo: tudom, h nem kérdezted, hanem mondtad a babakocsi színeket, de én a mutatottak közül a kéket venném, olyan klassz, tudom, hogy a szürkés meg talán trendi most; de a kék tetszik leginkább. Életben különösen szépek tudnak lenni ezek az árnyalatok. Amúgy nagyon hiperszuper a kocsi!

detti_10

Sziasztok

Geo csúcsszupi a babakocsi, nagyon tetszik :lol: :lol: :lol:

Detti, Folti cukik a babaképek :lol: :lol: :lol:
Sajnálom, hogy nem sikerült a forgalom vizsgád :( Amikor én vizsgáztam másodszor, akkor "megbótoltam" a vizsgabiztossal és ő mondta, hogy minden napra meg van határozva, hogy hány embert kell megbuktatni. Akkor is, ha jó. Szóval ne aggódj ezen, másodikra biztosan sikerülni fog :D
Nekem az első azért nem sikerült, mert nem engedtem el a gyalogost a zebrán :D úgy gondoltam úgyis én vagyok az erősebb :lol: :lol:

Konkri sajnálom, hogy fáj(t) a pocakod, nekem is volt ilyen kb. 1 hónapja, tudom mennyire ijesztő tud lenni. Nyugodj meg, biztos, hogy minden rendben lesz :D

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek!! Majd jövő héten jövök.

Kép És íme, itt a 31 hetes pocakom :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Hajnali 5ig néztem filmet... no comment. Reggel el is aludtam, amikor Hannát kellett volna kelteni... Széép, mondhatom. Ezer éve nem "rúgtam" így ki a hámból :D:D:D Kezdem élvezni,hogy itthon vagyok és Ádi is itt van.

Nanetto!
Jajjjjjjj!!!! Annyira rémisztő lehet a nemlátás!!!! Remélem elmúlik, ha megszületik Eszti!!!!!!!

Detti!
Ha megnyugtat: nagy baba :D:D:D Alex is ekkora volt 28 hetesen, amikor megnézték a lábam miatt. :D

Cukor: én egy picit szénhidrát szegényebb életmódot választanék magamnak, ha a határ felé lenne a cukrom. Mindegy mit mond a doki. Már csak azért is, hogy nehogy mégis baj legyen. De én nagyon parás vagyok. :D:D (Talán nem kéne annyi orvosi filmet nézzek. :D:D) Félnék, hogy cukros maradok. Az asztma mellé egy adag diabétesz nem hiányozna...

Hanna se volt szép az UH képeken :D:D:D:D Nyugi! :D Kint még gyönyörű lehet. Hány olyan szépségkirálynőről láttam már képet, akik gyerekkorukban eléggé csúnyácskák voltak??? :D:D:D

Foltiv!
Sajnálom a vizsgát!!!! De lesz még másik is :D Én a PÁVon mentem át, mert nem bírom a vizsga stresszt... ott meg a bukottak nyugalmával, vadidegen hodály autóban, idegenek között megkaptam a jogsit :D:D:D

Édesek a képek!!! :D:D

Luna!
Jajjj, szerintem ez a hét ilyen... megint nemalvós. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha tudtam aludni az elmúlt 3 hónapban, akkor most is fog menni, aztán csak nem megy. Most meg nem tudok olyan könnyen kipattani az ágyból, hogy megkeressem a Sedativ pc-met.. és így inkább szenvedek és nem alszom...
A karoddal nem lehet valamit kezdeni? Izületi krém, vagy ilyesmi nem segítene?

Nyuszi!
Jajj, ne is mond. :D Nem akarok a másik oldalra se átesni. Szóval vannak korlátok és szabályok... :D Remélem bírom majd tartani és nem tőr fel belőlem anya.
Az se lehetett egyszerű, hogy nektek kellett mindent eldönteni, de legalább dönthettél :D:D Én titokban, hátulról, anyát megkerülve tudtam csak érvényesülni. Ez is jó valamire... pl szemrebbenés nélkül hazudok, mindenféle testi reakció nélkül (baromira ellenék enélkül is :D:D) És még sorolhatnék egy-két negatív dolgot. :D:D Szóval remek politikus lenne ám belőlem :D

Szopi és kaják: ha megnézzük, hogy mi okozhat puffadást, allergiát, vagy poci fájást, igazából nem ehetnél semmit. :D:D Ki kell sajnos tapasztalni, hogy a te picid mire lesz érzékeny. Hanna pl tökre bírta a cseresznyét, meggyet, még a lencsét is :D

Konkri!
Hogy van a pocid?????
Tudtál pihenni egy kicsit?
Örülök,h ogy a DVD dolog megoldódott. :D
Elküldtem már az adataimat priviben, vagy csak akartam???

Más:
Húúúú, most úgy felment a pumpám... :? Vettem tesz-veszen egy poncsót és mivel nem nagyon tudok mozogni, nem tudom befizetni rá a pénzt (1870Ftról beszélünk). Úgy szoktam, hogy ha lenullázom a számlám, akkor befizetem a bankban.... De ugye elcsesztem a lábam. Írtam kereken 1 hete a nőnek, hogy türelem, fizetek, csak kicsit lassabb a kivitelezése...
Erre bakker küld ma nekem egy fizetési emlékeztetőt. SOHA nem kaptam még ilyet, soha... drrrrr. De utálom az ilyet!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.03.31 11:11-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Detti! totál úgy érzek mindent amit leírtál a barátnőmmel kapcsolatosan! viszont olyan szinten DEPRESSZIÓS DE OLYAN SZINTEN hogy más megoldást nem tudunk - tudtunk mint hogy hazahivtuk! ugyanis 12 órát egyedül van otthon! nincs autója a városba nem tud lemenni és szerintem ez ABNORMÁLIS! nem rólam szólt volna a látogatás hanem róla! kész programokat szerveztünk állatkert kávézó mozi csacsogás ... és "csak" egy hétvégére hivtuk! és ezért esett szarul!!! persze a pocakom nem tüntettem el! de amióta terhes vagyok egy szót sem meséltem Esztiről neki!!!! nem küldtem fotót neki semmit!!!!na mindegy lényeg hogy már nem veszekszünk tudomásul vettem hogy NEM JÖN! ÉS NAGYON SAJNÁLOM!!!! ...
Vendég

Nanetto: így egészen más a szitu, hogy eleve sgeítségből hívtad :( úgy látszik, korai, de az nagy baj, h ennyire befordult, uhh, így tényleg egész más
detti_10

ja, és remélem, h nem bántottalak meg, a leírtakból ennyire nem állt össze nekem a szitu, aztán mégis nagyon hozzászóltam. Az is rettenetes lehet Neked, h nem is emlegeted neki a babádat, ő meg még csak protokollárisan sem érdeklődik ezek szerint, és sehogyse tudsz arjta segíteni. Talán annyira komoly az ügye, h neki már szakember kell, és Te szegény értékes energiákat pazarolsz azzal, h ennyire próbálkozol. :( A legjobb barátnőd?
Jah, egész más, de ezexerint rendben van a szemed már, nagyon remélem, borzasztó lehet, remélem, múlt idő. Szia

detti_10

Szerintem meg ez csak kivuulrol nez ki igy. Aki benne van (ha tenyleg depis) annak nem atlathato, hogy benned a mero joindulat van, o azt lathatja maga elott 'hatalmasnak' hogy te ott vagy es neked baba van a hasadban. Pontosan azt fogja latni benned ami az o depijet okozza... nem hiszem, hogy realisan felmerheto ilyen allapotban (sot nem is, en sem ereztem at a dolgok abszurditasat mikor szarul voltam, mert az elhatalmasodo erzesek erosebbek mint a jozan esz) hogy ez nem rolad fog szolni. Szerinted nem, o meg lehet semmi mast nem latna egesz ido alatt.
Ez betegseg ha tenyleg depi, es ezen joszandekkal meg realis ervekkel naaaagyon nehez lenditeni barmit is :(

luna6

Kiegeszites: neki nem direktben veled van baja, hanem magaval. Sajat magat utalja, sajat magat sajnalja. A depresszio egy naaagyon onzo betegseg (nem rosszindulatbol onzo, hanem mert 'bezar') es o szerintem ha tenyleg szarul van bele sem tud gondolni a te helyzetedbe, egyszeruen nem tema nala, hogy nalad ez hogy csapodik le. Neked mar az o verzioja szerint jo, es ennyi.

luna6

Sziasztok!!!

Én is feléledtem....

Csak azért írom ezt, mert...

Éjszaka szintén nem aludtam, ráadásul párom horkolása is rátett egy lapáttal. Majd hajnal 5 körül átmentem a másik szobába, hogy majd ott pihenek kicsit. De sajna 6-kor kelnek kellett, mert ugye vérvétel.

Valahogy félálomban eljutottam a rendelőintézetbe. Ott levették a szokásos 6 ampulla vért, majd irány haza.

Épp csak hazaértem, gyorsan kajáltam egy keveset, aztán akkora kábultság vett rajtam erőt, hogy nemhogy ülni nem tudtam, de még a szememet sem nyitva tartani. Muszáj volt ledőlnöm 1 órára, hogy visszagyűjtsem az energiát.

Mostanra jutottam el arra a szintre, hogy kezdek képben lenni... :D :D

Nanetto: Iszonyat érzés lehet ez a nem látás. És az a legfuribb, hogy konkrétan nem is lehet tudni, hogy mitől van?! Szerintem ez mindennek (terhesség, hormonok) az összjátéka. Szülés után biztosan a régi önmagad leszel.
A várandósság tud érdekes dolgokat produkálni.
Vendég

[quote="vok"]N írta:vokyuszi!
Jajj, ne is mond. :D Nem akarok a másik oldalra se átesni. Szóval vannak korlátok és szabályok... :D Remélem bírom majd tartani és nem tőr fel belőlem anya.
Az se lehetett egyszerű, hogy nektek kellett mindent eldönteni, de legalább dönthettél :D:D Én titokban, hátulról, anyát megkerülve tudtam csak érvényesülni. Ez is jó valamire... pl szemrebbenés nélkül hazudok, mindenféle testi reakció nélkül (baromira ellenék enélkül is :D:D) És még sorolhatnék egy-két negatív dolgot. :D:D Szóval remek politikus lenne ám belőlem :D

:D Ezen a politikus dumán jót nevettem. :D
Azért nekünk is volt ebből hasznunk, mert mindig azt csináltuk, ami az adott időszakban jólesett, Én pl. emiatt adtam le egyik szakom a fősulin, amit már megbántam, emiatt lógtam elég sokat suliból, emiatt hagytam ott a biológus szakot az egyetemen, egy sokkal szarabbért. :)
Hát meg becsúszott egy kis piha, egy kis füvescigi, meg ilyesmik, és nem szólt érte senki. :D
De azért rendes ember lettem, na Én meg sosem tudok hazudni, mert otthon sosem kellett, emiatt Én hiába erőlködöm, egyszerűen kicsúszik az igazság. :D Bár eddig még ebből sem volt gondom. :)

De ennek a szabadságnak ellenére elég komoly erkölcsi értékeket örökített át Anyu, szóval azért nem haragszom emiatt Rá. :) Jól csinálta, Én csak néhány ponton módosítanám, pl. a pályaválasztásnál. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

igen a depresszió nagyon alattomos dolog! és hát ő nagyon hajlamos rá! nagyon ezért féltjük! miután milliomosok egy repjegy neki annyi mint nekünk egy kifli ! kb. de tényleg!!!! ... értetlen vagyok és sajnálom! de mondom elfogadom a döntését már nem hívom haza!!!! ha akar jön!!!!

a látásom a fekvés után visszajött fokozatosan!!!! most jól vagyok fáj a fejem és zsibog de a közérzetem amúgy jobb! a fejfájás a nemalvástól is van tuti - 2-3 órákat alszom éjjel! nagyon durva a fetrengésem a legrosszabb sehogy sem jó be van durranva a hasam is! ahhh kész rémálom komolyan!!!! ...

Ja éjjel - vagy hajnalban? megettem kb. 30 palacsintát! annyira finom hogy nem tudtam abbahagyni a végén még éhesebb lettem de közölték elfogyott és teljesen kikészültem ... :-)
persze álmodtam!!!! és felébredtem és jó mosolyogtam!!!! :-)
Vendég

Folti nagyon szép a kislányotok!! :)

Tallin, Te meg nagyon csinos vagy, irigy-irigy!!! :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Detti!az én kislányom már most tiszta apja! és szerintem a leggyönyörűbb :-) a világon! így érzem! pedig a páromnak bumszli orra van :-) de tudom hogy az UH csak egy fotó és az hogy élőben milyen lesz ... na az fog elvarázsolni mindenkit mégjobban úgyis!!!
én mindennap megsimogatom mert mi a hűtőnket raktuk végig a fotóival! :-)
és várjuk a fotót! majd itt kielemezzük :-)

irtam a falmatricát? mert itt lefagyott a gépem! képzeljétek itthon 5-6 között van faldekoráció! rendeltünk de 6 rugó volt és visszamondtuk a kikában 5400 de elég picik ... na az ebayen volt irdatlan mennyiségű és választékű! 2200-ért vetttünk jungle-sat az volt párommal a közös választás! cuuuuuki!!!!

http://cgi.ebay.co.uk/Nursery-Childrens ... 2a03259942

a baba szobája továbbra is "romhalmaz" igy fotót nem tudok küldeni de tegnap legalább bementünk és picit szóban elrendeztük a dolgokat! nem lesz egyszerű!!!!! ...
Vendég

Detti, köszi a gratulációt, a ti pincurotok is nagyon cuki!!! :wink: 8)
Nekem nem mondtak méreteket. :shock: Közben rosszul is lettem, hogy teljesen vízszintesen feküdtem, meg a hasamat is ugye nyomta az uh feje, így alig kaptam levegőt. Már éppen jött a hideg veríték, ájulás közeli állapot, aztán szerencsére elmúlt, nem szóltam senkinek. Csak párom mondta utólag, hogy látta, hogy valami nem okés. Arra gondoltam, hogy bárcsak a szülőágyon feküdnék, mert azon lehet mozogni, és akkor kapnék levegőt. :lol:

Talinn, neked is köszi, te pedig nagyon csinos vékony vagy, csak a pocakod nőtt! :wink:
Én konkrétan egy körforgalomban buktam meg, mert egyszer néztem csak szét, akkor nem volt benne senki, aztán meg másodszorra ha szétnézek, láttam volna, hogy már belementek, mire én elindultam, de így nem láttam, és nem én álltam meg, hanem az oktató. :x Szóval az én hibám volt, nem a ráta miatt. Pedig már 3 dicséretet addigra felírt nekem a vizsgabiztos, amit 10-ből 9-en el szoktak rontani, én meg szépen megcsináltam. Na, majd legközelebb. Talán jövő hétre lesz újabb időpont. Csakhát ez az összeg, ami most kirepült. Na, de nem stresszelem magam, így jártam. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy jobb, mintha gyógyszerre-műtétre kellene.

Nyuszika, Vok, nektek is köszi a gratut. :D Vok, a páv az az 5., vagy az 5. után van? Na addigra már majdnem az egész jogsi árát mégegyszer ki kellene csengetni, mert most vizsgaórával együtt 13500 Ft a bukás, plusz ha veszek még órát, akkor azt nem is számolom már. :evil: Én meg nem izgultam, lehet, ez volt a baj. :roll:
foltivspicur

Sziasztok!

Detti, én láttam a fotót, és nagyon illik Szendéhez a neve! Több kép nincs?

Abban meg igazatok van, hogy ez csak egy kép, sokminden akadályozza, hogy őt adja vissza teljes egészében. Mi 40 percet szarakodtunk Natival, mert mindent maga elé cibált, a kezét, a lábait, a köldökzsinórt. :lol:
Amúgy meg mindenkinek a sajátja a legszebb.
A mi kislányunkra sem nagyon írtatok semmit, de nekünk akkor is ő a legszebb már most.

Nanetto, klassz a falmatrica! Ez igazi matrica, vagy csak kétoldalúval lehet feltenni, mint a dekorgumit?

Folti, aranyos a kiscsajotok!

Heni, én alszom éjjel, mégis olyan álmos és kimerült vagyok egész nap. Biztos a front, vagy a nehéz pocak. Nekem nagyon fájnak a bordáim, és már éjjel érzem, hogy nehezen kapok levegőt.

Nanetto, sztem mindannyiunknak van ilyen barátnője, mint neked. Nekem legalábbis van.
Nem könnyű a helyzetük, de a miénk sem, mert egyszer velünk is volt ez a szitu, és emlékszünk még rá, mi mit éltünk át. Ez egy nagyon érzékeny időszak.
Nekem van egy ismerősöm, akivel rendszeresen emailezem, de még egyszer sem kért meg, hogy küldjek képet a babáról. Néha kérdez valamit, mikor voltunk orvosnál, vagy hogy vagyok, de kerüli a konkrét baba kérdéseket, minthogy mekkora, milyen volt az uh-on, mit vettünk már neki. Azt is én írtam meg neki csak úgy mellékesen, hogy fogják hívni és milyen nemű lesz.
Nem haragszom rá, én is ilyen voltam, miután elvesztettem az első babámat, de ez tartott kb. 1-1,5 évig, és megemésztettem.
Aki ebben él évekig, az nem egészséges, mert egy fiatal nő nem lehet annyira kiábrándult az életből, hogy a saját elkeseredettségét másokon vezesse le.

Próbálok én is tapintatos lenni, belegondolok, én mit éreztem, de tovább kellene lépnie ezen.

Ezt már többször írtam, erre sem reagált senki, de nekem a vetélésem után nem sokkal halt meg az Apukám, gondolhatjátok, mennyi mindent kellett feldolgozni abban az évben.
Viszont nem sajnáltattam magam, felálltunk, és mentünk tovább. Ha nem rázom meg magam, nem lenne itt a pocakomban most ez a kislány.

Geo, klassz a babakocsi, nekem a bézs jobban bejön, de én amúgy sem vagyok kék párti a babakocsiknál. Mi is néztünk 3Tec-ben bézs-barnát, de csak egyszem volt belőle, és lötyögött a karja. Sztem nem jártok vele rosszul!

Kép
jenny29
Mór

Na jelentkezem.
Tegnap jó szar napunk volt, Andrissal megint ment a veszekedés. Illetve nem is volt veszekedés, mert én csöndben voltam. Már beleúntam a vitákba, lehet, hogy ettől volt igazán dühös, hogy nem jött válasz. De igazából nem volt vészes, mert már nem is igazán érdekel. Este közölte, hogy nem is vacsorázik, máskor győzködtem volna, most meg úgy voltam vele, hogy akkor éhen marad azt annyi. Legalább hamar elaludtam, mert így már ki se jöttem Lilitől altatás után.
De éjszaka én sem alszom valami jól. Nem tudom miért, mert fáradt is vagyok, meg álmos is, nem is fáj igazából semmim, Bence is csak picit mocorog olyankor, mégis van, hogy órákon át csak forgolódok és dühöngök magamban, hogy itt a lehetőség aludni, de nem megy.

De akkor ezzel nem vagyok egyedül, úgyhogy biztos így normális. Ma voltam az SZTK-ban a terhesgondozáson, tök fura volt, mert ugye én nem oda járok, csak elfogyott a gyógyszerem, és a saját dokimhoz csak jövő hét szerdán megyek, így muszáj volt. Persze nem nagyon örült a doki, hogy én magándokizgatok, de receptírásra ő is jó. Ráadásul közölte, hogy szerinte tök felesleges szednem, mert tuti biztos, hogy ez nem friss toxoplazma. Na mindegy, túl vagyok rajta, meg van a recept.

Vok, nem hívtál :lol: Legalább is eddig. Viszont mi holnap nem megyünk oviba, mert 11-re megyünk a pszichológushoz. Az kb. 12-ig tart, utána szabadok vagyunk, úgyhogy ha megírod Hanna mikor megy haza, akkor esetleg meglátogatunk, ha nektek is jó és van otthon valaki aki beenged. :lol:

Megérkezett a bicikli is, amit a nyuszkó hoz Lilinek majd. Remélem tetszik neki, nekem nagyon. Jó nagy és tök jó színe van. Meg van hozzá kis kosárka is, amire már úgy vágyott.

Ma töltöttük a 30. hetet, megkezdődik az utolsó 10. Én úgy döntöttem, hogy mind a 10-et együtt töltöm Bencével, mármint úgy hogy ő bent én kint. Utána kiengedem :lol:

Geo, tényleg nagyon aranyosak a gyerekkori képek! Hasonlítanak rád :lol:
És természetesen nagyon-nagyon örülnék, ha találkoznánk a kiállításon kedden.
Ez persze mindenki másra is érvényes!

Kép
Kép
hari

Na csövi!

Vagyok! Csitti-fittin! Nem fáj semmi és ahogy írtam tulkép tegnap se fájt úgy csak hát fájt a semmitől, pedig max kapálás vagy cipekedés után szokott. :)

Na!

Folti, Detti! nagyon szépek a bébik!

Nyuszi: ne izgulj, azon tényleg hogy mit ehetsz és mit nem, ahogy Vok is írta- viszont ha szopi lesz akkor figyelj! először óvatosan egyél és lehetőleg úgy mint a hozzátápit szokás, egyél valami "újdonságot" és figyeld hogy kb 1-12-24 óra múlva a babád hogy érzi magát. ezt a listás dolgokkal tedd: pl káposzta, kukorica, gyümölcsök, tej, szénsavas, uborka, bab... stb...
van aki csak vajas kenyéren él, még is fáj a baba hasa. van aki meg mindent ehet, nem téma. de ha az elején figyelsz, akkor sokkal könnyebb lesz minden!
egyébként pedig espumisan és gripewater - nekünk ez vált be pocak fájásra.
a másik csodaszer a nurofen.

én is próbáltam fogzás idején a homeós bogyókat, meg a borostyán láncot is, de semmi - viszont én annyira mákos voltam, hogy egy elcseszett tápos délelőtt után volt csak sírós éjszakánk, sose volt semmi gond éjjel. szopi és alvás szó nélkül. ráadásul éjjel se ébredt sírva sose, csak hallottam hogy na már fent van és motoszkál...
nappal viszont- kezdtük úgy hogy reggel 5-6 között ébredt... és pár naposan már órahosszakat fent volt és társaságot, hordozást, nézelődést igényelt... =a hinta egy áldás volt! :)
meg futni a babakocsival, meg zötyögős úton menni...

Geo: most én is jól összekutyullak- én meg tuti nem vennék világos színű kocsit. még a mózes elmegy, de sportrésznek és hordozónak tuti nem vennék ehte babakéket. bocs! de ez csak az én véleményem :)

Nanetto- hol él a barátnőd? az tiszta gáz, ha milliomosok, de nincs kocsija és nem jár el otthonról, főleg most... viszont sztem ha tényleg ilyen depis, akkor szerintem se készült még fel egy másik babára... de ez csak az én véleményem... és Lunával is egyetértek, nehéz így őt kimozdítani és lökni rajta... nem tudom mi lenne a jó.

Az én barátnőm is ahogy meséltem tavaly augusztusban 23. hetesen vetélt el... mi akkor már szintén próbálkoztunk január óta, de csak szeptemberben jött össze - tudta a mi babánk, hogy előbb nem jöhet, vagy az övék küldte...
no de azóta valahogy a mi kapcsolatunk is elég faramuci... ő se nagyon kérdez, én meg ugye tapintatból nem beszélek annyit... pedig mikor ő volt terhes szinte csak erről csacsogtunk... pedig annyi mindent tudnék mondani neki, nem csak magamról, hanem inkább róla:
-mikor elvetélt, ez úgy történt, hogy elfolyt a magzatvize délelőtt, de elmondta hogy már éjjel is szivárgott, de ő azt hitte hogy bepisilt- na már most én ha ilyet érzek és ha főleg éjjel ébrednék többször erre, tuti rohannék a wc-re, mert sztem egy terhesnőnél ez alap, hogy "ha azt érzi, hogy bepisilt, akkor biztos ami biztos megnézi, hogy valóban" - mert van ugye inkontinencia meg miegymás, de a magzatvíz csordogálást sokan hiszik pisinek... szóval én már akkor rohantam volna és nem még szépen reggelizünk meg minden...
-ja az egész terhessége úgy kezdődött, hogy 18 év kapcsolat után 36 évesen kezdte a próbálkozást, de akkor is úgy hogy 1 évig nem jött össze, majd beszélgettünk és kiderült hogy ő azt se tudta hogy gyereket csak bizonyos napokon lehet csinálni: -ja hát ez nem mindegy, én azt hittem, hogy egész hónapban lehet gyereket csinálni... nem értem hol volt ő általános iskolában mikor ezt tanultuk... na ekkor hőmérőzni kezdett...
mondtam neki, hogy ha már van netük, akkor olvasgasson! nézzen utána az ovulációnak, a teszteknek... mert a ciklusa nem volt szabályos...
-a vetélés hetén elment csak úgy laborba, mert hát ő minden évben megy vizsgálatra- hát ezt se értem, minek akkor ment, mikor 2 hét múlva a cukor miatt úgy is vettek volna tőle vért, így eggyel megússza...
ráadásul alig van immunrendszere, minden bajra antibiót szed...
-én tuti nem maradtam volna egy pasi mellett 18 évig, aki azt mondja nem akar gyereket...
-idén már 38 éves lesz- tudom, hogy a mai világban nem nagy kor ez a szülésre, de tény, hogy az esélyei romlanak=értem ezalatt a petesejt számot és hasonló... a múltkor elment egy új dokihoz, mert a régit szidja (ő az én orvosom) és ez az új egy Isten: mire kérdezem, hogy és mit mondott van peteérésed, látott petét? a ciklus hányadik napján voltál nála? - hát nem tudja, de azt mondta minden rendben van, majd menjen vissza 3-6 hónap múlva... mondom neki, hogy itt az unokatesód és egy másik barátod is példának (magamat ne is említsem), elmentek dokihoz, azt mondták nem akarnak többet várni és puff itt a gyerek... egyik se azt mondta, hogy gyere vissza fél év múlva...
mert szerinte az első dokink egy laza doki volt, nem nézte a leleteit... hát a mi dokinak a mi rendelésünkön 4 óra alatt van 40 előjegyzése- nekem van szám, ha valami gáz van a vérképen, akkor szólok, ha nem akkor meg mit nézzen rajta, különben is ami eddig érdekelhette és beutalót adott rá az az afp volt, ami egy hülyeség és ő addigra már úgy is látta az uh-n az eredményt, a másik a cukor, de van szám és szólok ha szar. amúgy meg a leletekkel a védőnő foglalkozik meg a háziorvos ad beutalót... én tudom, hogy a doki profi uh-s és ami nekem gyors vizsgálatnak tűnik, az számára már rutin és ő piff-paff meglát mindent- ez számomra akkor derült ki igazán, mikor a 4d-n voltunk- ugye ott is a szonográfus pár pillanat alatt levágta a dolgokat és utána már csak a számunkra mozizás ment... meg a magyarázat...
- ja és amin még ki volt a dokinkon, hogy nem mond semmit- pl szedjen magne b6-ot ha fáj a hasa, vagy tényleg akármi... én úgy vettem észre ő semmit nem olvasott a terhességgel kapcsolatban, még azt a füzetet se amit a védőnő adott... hiába mondtam, hogy a legtöbb mindent a netről tudja meg, kapcsolódjon ő is valahova be... olvasson szülés történeteket... kérdezzen... semmi, inkább én kérdeztem őt...
- azt se tudta, hogy a gyereknek kell apasági nyilatkozat, na ebből is volt aztán kálváriájuk a kórházban...

tisztában vagyok vele, hogy tragédia volt ami velük történt és akkor én is sírtam miattuk sokat, de 38 éves, nincs már x-3-4-5 éve, hogy próbálkozzon, ne várjon még most is a majd-ra.

a másik még, hogy anno is mondtam neki, hogy ő fodrász vállalkozó- nézzen utána, hogy smint jár legjobban majd, nem kéne e emelni a pénzén. na pont ott voltunk, mikor a postás hozta neki a tgyás-t - ez az a pénz, aminél nincs plafon, lehet ez több százezer is ha az ember úgy van bejelentve, ráadásul több szokott lenni , mint a nettó fizu- na ez neki volt 33ezer ft- mondtam neki, hogy ez nagyon karcsú és ha jövőre babát szeretne akkor idén jócskán emeljen a bevallott pénzen, mert nemhogy a tgyás-a, meg a gyed-e kevés lesz, de még a nyugdíja is lófasz lesz...

ha szülők és a férjem nem tud bejönni ő lett volna talán akit megkérek- de ez tuti nem fog összejönni...

ja közbe hallom vissza másoktól, hogy a dokink milyen ember, azért is hagyta ott, mert vizsgálat közben simogatta a combját... igen ő ilyen... de ha ez már akkor nem tetszett neki, miért nem hagyta ott? nem értem? én tudom a dokiról, hogy sokan nem bírják a beszólásait, de a tudása miatt nem cserélném el, ráadásul mivel az én humorom is fura, így birom a beszólásait pl:
- múltkor kérdem tőle, hogy feltegyem a lábam (néz e méhszájat vagy csak hasi uh?) - mire ő: ha engem meglát azonnal tegye fel a lábait...
vagy
mindig úgy küld az asztalra: na ágyazzon meg és bújjunk össze = tegyek fel papírt magamnak és megvizsgál...
vagy: mikor varrta a gátam, szóltam neki pár öltés után, hogy elég lesz már, nem lesz szűk? :) mire ő: áh nem, magamra méretezem... :)
vagy
ahogy Marcell kibújt azonnal adott egy puszit
vagy
mikor először mentem hozzá, hogy szeretnék babát, azt mondta: jó-jó, de itt az asszisztens...
tudom, hogy ez sokaknak nem emészthető beszólás, de tudom, hogy ha viccel vagy ilyet mond akkor minden rendben van és azért símogat, mert ezzel nyugtat... de ha az ember buta vagy oltári hülyeséget kérdez, vagy csinál, azért irtó mérges és szigorú!
pl annyira, hogy amíg nem ő vezette bicskén a rendelést, addig uh se volt a nőgyógyászaton, ő hozatott, mert kell...
illetve számomra nem tűnik hanyagnak, ha a rohadt sok betege mellé még is azt mondta, hogy 4 hetente menjek középidőben, mert nézzük a peteérést... akkor még se sajnálta rám az időt. ami szükséges az szükséges... és mikor nem is gyerekről van szó, ő akkor is mindig néz uh-t, míg más doki nem...

na erről ennyit... nem is untatlak titeket, de a barátnőmnek ezeket úgy se mondhatom el - másrészről meg megértem azt is, hogy fáj neki a történtek és neki biztos könnyebb így ha talál mást, akit okolhat a történtekért...

Kép
Kép
Kép
konkri

fú mennyit írtam, ugorjatok át... :)

Jenny én olvastam, de tudod ezzel kapcsolatban nehéz kérdezni... és tényleg ne tudja meg az ember, hogy milyen érzés is elveszíteni, akár egy magzatot is... főleg ezt a bajt még tetézte más is... szörnyű... ebbe belegondolni nem lehet. sajnálom ami történt veled/veletek! és azt látom rajtad, hogy nagyon erős és okos vagy- de ezt talán másként nem is lehet...

most megyek, eszek egy kis maradék cigány pecsenyét, majd fotózkodom és jövök... közben még Harit is elolvasom...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jenny, olyan rossz, hogy írod, hogy mennyi mindenre nem reagáltunk. Félre ne értsd, igazából jó, hogy írod, csak azért rossz érzés, mert ilyenkor úgy érzem, legalább is én, hogy nem figyelek eléggé. Pedig próbálok, csak még mindig annyira okosnak hiszem magam, hogy nem jegyzetelek, hanem azt gondolom, hogy csak megjegyzem. De hát nem. Meg persze van, amihez az ember nem is nagyon tud mit hozzászólni. Nekem mondjuk ilyen a gyász. Rettentően át tudom érezni, de közben tudom, hogy köze nincs az én érzéseimnek ahhoz, amit a másik érez, és igazából üresnek és "rossz szövegnek" tűnik bármi ami ilyenkor kijön belőlem. Persze ezt most csak az én nevemben írom, mert én valahogy sosem tudtam mit kezdeni ilyen helyzetben. Mikor nálam volt gyász a családban, akkor nem akartam senkitől semmit hallani. Főleg nem, hogy mennyire együttéreznek, stb. Tudom, hogy így illik, de engem inkább hagyjanak békén ilyen esetben.

Van egy barátnőm, ő a férjét vesztette el, 2 kisgyerekkel maradt egyedül. Elmondása szerint pont azért imádott velem lenni abban az időben, mert én sose említettem neki a férjét, nem sajnáltam, kíméltem, sokszor órákra "elfelejtette", hogy mekkora bánata van.

Na mindegy, ezt csak azért írtam, mert nálam is van, hogy írok valamit, amire senki nem reagál, pedig várnám, de gondolom mindenkivel van ilyen. Majd azért próbálok inkább jegyzetelni.

Kép
Kép
hari

Hari: Én nagyon szívesen megnézném a kiállításodat. Csak kár, hogy messze van tőlem. Csak Pesten vannak kiállításaid, vagy az ország más részein is?

Detti: Tényleg cuki a kiscsaj! Én nem is értem, hogy miért tartod furcsának? Aranyos kerekded babaarcocska.

Picur: A te lányod is nagyon aranyos!!!

Hogy őszinte legyek, én még akinek láttam a 4D-s fotóját, mindenkié tetszett!!!

Gergő már megint csuklik. Ma már harmadszor! Bogi is sokat csuklott a pocakban, de azért mégsem ennyit. Gondolom őt is zavarja, hogy rázkódik a pici teste, mert olyankor vándorol balról-jobbra meg vissza hatalmas rúgások közepette. Mondom neki mindig, hogy ne legyen már ennyire mohó... nem kellene ennyi magzatvizet nyelnie. De ha úgy veszem, hogy kitartóan gyakorolja a légzést, akkor meg azt mondom, ügyes és csak így tovább.

Nekem az utóbbi egy héten nagyot nőtt a pocakom. Súlyban nincs változás, na de a hasméret :shock:
Vendég

sziasztok lányok...
Még nem tudtam ide írni de úgy látom a hírek elértek hozzátok is.
Hát bizony a legrosszabb megtörtént és nagyon nehéz most nekünk de túl fogjuk ezt is élni idővel könnyebb lesz bízom benne hogy így lesz.
Örülök hogy ti jól vagytok és a kismanók szépen növögetnek a pocakokban csak annyit kívánok hogy továbbra is minden jól alakuljon és erős egészséges babáitok születhessenek.
Írni már nem fogok többet erre a topikra hiszen nincs okom rá de néha néha benézek hogy elolvassam veletek minden rendben van-e és hogy minden alkalommal mekkorára nőtt a pocakotok....
további jó egészséget és minden jót kívánok nektek..

szeretettel:Bibó
bibócska

Fuh Hari, hát neked szófosásod volt! hihetetlen milyen emberek vannak! sajnos elég "buták" már bocsi! az idő gyorsan megy! sajnos!!!! és igenis a dolgoknak jobb utánanézni és fejlődni vele ...

A barátnőm amúgy Olaszo-ban lakik egy nagy hegy tetején! se busz se autó se semmi! gyalog a falu lejtőn ugye 1 óra felfele... hát én egyszer voltam majd belehaltam! tavasszal van bici de hát kösz felfele ugyanúgy csak tolod! és a hegy alján össz vissz egy közért és egy gyógyszertár meg DM szerű van! na mindegy!!!!
persze én is túl vagyok rajta! csak ő tényleg az a lelki kötelem! az a másik énem! értitek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: