A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Nukada, jobbulást nektek! A törött lábujj nagyon vacak, nem lehet semmit csinálni, csak várni.
Tavasziszel, remélem minden rendben lesz. Az újabb vérvételre miért van szükség?
Én borzasztó lusta voltam mostanában, még a védőnőhöz se voltam képes bejelentkezni, és a 12. hetes uh előtt el kell mennem vérvételre is a kórházba. Mindent csak halogatok...
Talán ha végre elmondanám a munkahelyen, akkor lehet, hogy könnyebben menne, munkaidőben is telefonálhatnék. stb.

Neveken mi is gondolkozunk már. Mondtam a férjemnek anno, hogy ha a vezetéknevet ő adja, akkor a keresztnevet én választom :) de persze közösen fogunk választani végül.

Most, hogy itt a jó idő, lenne energiám sportolni, leginkább úszni van kedvem. Jár közületek valaki uszodába? Biztonságos? Én a Sport usziba szoktam menni a Margitszigetre, de fogalmam sincs, mennyire tiszta a víz.

lynnn

Sziasztok!

Nukada:vigyázz a lábadra... :)

Mók:egyetértek a Pároddal... :wink:

Lynn:Nekem azt mondta a Doki,mindent csinálhatok,ami jól esik.Persze minél nagyobb a víz uszi,Velence,Balaton,tenger,annál jobb,de nem gáz az uszi sem.

Velünk semmi extra,sajnos a házilag sütött kenyér szagától is rosszul vagyok,de remélem,ez elmúlik,mert most kaptuk a kenyérsütőt,és kb 3* tudtam haszálni,onnantól rá sem bírok nézni.... :oops:
Ma kiderült,hogy a szülésznőm 16 hetes terhes,úgyhogy most aztán tényleg vicces a helyzet....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

SZiasztok!

Elnézést a betolakodásért! A júliusi topikból vagyok.

Nagyon jó minőségű, olcsó, újszerű, máskás angol babarucik 0-3 hónaposoknak! Jelenlegi készletet a következő linkre kattintva megtekinthetitek! Ha valami megtetszett, priviben várom jelentkezéseteket!

http://picasaweb.google.hu/105551140771 ... directlink

Köszönöm!
További szép, gondtalan babavárást kívánok nektek!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Lynn!
Én megkérdeztem az úszást, nekem azt mondta dokinéni hogy a 12. hét után lehet.
Az úszásnál ugye a ertőzésektől kell félni, gondolom a 12. hét után már kisebb a veszély a babára nézve.

Sissy!
Mi tényleg sorstársak vagyunk, mert biztos emlékszel, nekem a dokinénim terhes.

Kép
mók

Sissy, nekem is volt pár hét, amikor mindenféle szagoktól hányingerem lett, de most már sokkal jobb, néha már a parfüm is jól esik :) Biztos elmúlik!
Köszönöm a tippeket uszoda-ügyben, várok még egy hetet, és utána megyek.
Végre bejelentkeztem védőnőhöz jövő hétfőre, nagy előrelépés ez nekem. Most már csak a vérvételre kéne rászánnom magam.
Titeket is feldob ez a fantasztikus tavaszi idő?

lynnn

Sziasztok szép napot!

Lynn én nem tudom ezt az uszoda dolgot csak egyet tudok tanácsolni soha semmilyen körülmények közt termálba ne menj!! Mert attól már lett baja ismerősömnek mikor babát várt.
Amugy az idő engem is feldob de nagyon nagyon lehangolt vagyok még mindig a kisfiam étkeése miatt. És napról napra csak rosszabb. :(
Kri,tavasziszél merre vagytok?
Mók picit megnyugodtál már?

dinuci01

Sziasztok!
Mók:én is így gondolom... :)

Dinuci:ne aggódj,engem Anyukám kicsinek orvoshoz vitt,hogy miért nem eszem,de azt mondta a doki,eszem,amennyi nekem kell.

Lynn:köszi,én is bízom ebben

Én ma picit kitettem a hasam a napra a kertben,hagy kapjon D-vitamint a Picúr... :D

Szilvi

sissy01

Sziasztok lányok!

Túl vagyok a 12.heti UH-on.Minden rendben,a tarkóredő 1,5mm.Ma levették a vért a biokémiai vizsgálatra.A doki nem tudott 4D felvételt csinálni,mert azt csak hasi UH-n lehet,de a hátrahajló méhem miatt csak a hüvelyi UH-gal lehetett vizsgálni.Csinált ugyan egy képet 4D-ben,de nem túl látványos.
Ma végre 10 hét kihagyás után elmentem úszni.Nagyon jól esett.Nem vittem túlzásba, csak 1km-t úsztam,majd fokozatosan emelem az adagot.Szerintem írtam korábban is, az első terhességem alatt is szinte végig úsztam.Nem szedtem össze semmit.Úszás után mindig használok tejsavas mosakodót.A korábbi és a mostani dokim is engedélyezte az úszást,de tényleg fontos,hogy csak hideg vizes sportuszodában.
Ma beszereztem egy kismamáknak való övvezetőt.Elég sokat ülök kocsiban, és bár nincs még igazán pocakom,mégis kellemetlenül nyomott a biztonsági öv alsó része.Elég viccesen néz ki,ha bekötöm így magam,de így nem kényelmetlen.

A betegeskedőknek jobbulást! Mindenkinek jó vizsgálati eredményeket kívánok!
Vendég

sziasztok,bocsi a zavarásért,ha valakit érdekel márkás és olcsó gyönyörű babaruci irjatok privit és küldöm az albumot :wink: :wink: 200-700ft-ig!!nem bálás!!
izelitő:
http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... 12Honapos#

van fiú is !!

bibar

dinuci1!
Úgy érzem végre lenyugodtam, bár ez se jó mert még el is felejtem sokszor hogy babát nővesztek, pont tegnap mondtam a páromnak, hogy nem is érzem magam kismaminak. Végülis még mindíg csak a cicim fájogat, azon kívül semmi nincs. Görcsi nagyon ritkán, nagyon enyhén. Hát remélem ez a normális állapot.
Húsvét utáni héten indul a buli: 12 hetes uh!
Azért várom nagyon!!!

Kata16!
Én is akarok úszni járni, nagyon megnyugtat, és kikapcsol..

Lányok!
Lehet hogy már nő a hasam? A párom szerint felvettem egy terhestartást, és szerinte ez még korai!! :shock:
Hát ez így akkor elég gáz..

Kép
mók

Kata:Gratula!!!

Úszással én is kacérkodom!

Mók:Én mához két hétre megyek a hetesre,és hidd el,majd megőrülök.Én is mindig nézem a hasam,szerintem még csak a megnagyobbodott méh látszik alul picit.Én is van,hogy "elfelejtem",és várom,hogy már elmondhassam mindenkinek,és látszani kezdjen.Én akkor éreztem először igazán,amikor a vérvételen és az EKG-n előre engedtek...Az nagyon jó volt.Amúgy tünetem nekem sincs,néha a hasam lennt érzem,mintha nőnének a dolgok. :)

Hahó!Többiek mizújs??

Szilvi

sissy01

Sziasztok.

Én Pénteken voltam UH-n Aszerint 8 hetes 6 napos voltam akkor. 22 mm-es volt, a szívhangja kiváló. Voltam már laboron is, ma megyek EKG-ra, jövőhéten fogászatra és a védőnőhöz. Legközelebb április 9.-én kell UH-ra mennem. Vitamint csak fólsavat és B komplexet szedek már az 5.héttől.

A rosszulléteim kezdődtek (a fenti idő szerint) a 4. héten. 4 reggel egymás után elájultam, ezzel egy időben a cigitől és a kávétól hánytam. Nonstop émelyegtem. A gyümölcs leveket kívántam, a fokhagymás, a füstölt, a sült ételeket. És zabáltam egyfolytában.

Tegnap reggel óta mintha elvágták volna. Se émelygés, se zabálás... Se kívánás... Nem tudom mi van.
Vagy valami baj van a babucival, vagy idősebb lennék?????

Amúgy én 40 elmúltam tavaly nyáron. És az első babauci :))))
cherryke

Sziasztok!!

Neharagudjatok,hogy zavarok,de Barátnőmnek segítek eladni a kismamaruháit.Nagyon szép állapotban vannak,megkíméltek,áron alul adja őket.S-L méretben,van L-es naci is.Farmer,lenvászon naci,halász naci nyárra,tavaszi-nyári felsők.
Képet tudok küldeni mindenről.Vannak még nagyon szép ruhák,bídy,rugik,vadi új játszószőnyeg,ki sincs bontva,mert kettő volt Nekik.Bolti ár töredékéért.

Írjatok privit és írom az árakat,mérek is kell.

További szép napot kívánok mindenkinek
csucsu99
Budapest

Mók, férjem szerint, meg szerintem is, úgy egy hete, másfél nekem is elkezdett látszani a hasam. Ilyenkor eléggé átrendeződnek a dolgok, és én például, bár eddig (gondolom a rosszullétektől) fogytam egy kicsit, a hasamon most mégis sokkal husibb vagyok :) Nálam még senki nem kérdezett rá,,de egyelőre megpróbálok elég laza ruhákban járni. Előző terhességemnél is 10 hetes koromtól már csak terhesgatyát tudtam hordani. Szóval szerintem nem korai :)

Cheeryke, üdv. Szerintem, ha nincs tünet az nem jelent semmi rosszat. Egyszerűen vége van az első szakasznak. A kislányommal hamarabb túl voltam rajat. Már most is egész jól vagyok, de az esti, meg kaja utáni émelygések még mindig megvannak :( Én örülnék, ha már teljesen jól lennék, de azért már így is sokkal jobb.

Kata, gratula az Uh-hoz, meg a jó eredményhez. Én is akarok már valamit mozogni, majd megpróbálok itt valami terhestornát keresni. Julival az utolsó napig jártam, és mindig nagyon jól esett.

Hát én asszem most eltűnök egy időre ( nem mintha eddig olyan gyakran jöttem volna :). Megyünk haza holnap, és annyi felé leszünk, meg annyi mindent szeretnénk csinálni, hogy nem hiszem, hogy lesz időm írni. Azért majd talán olvasok.
Szóval mindenkinek Kellemes Húsvétot, meg sok-sok szép tavaszi napot.
Edit

Kép
Kép
etus79

etus, köszönöm, hogy válaszoltál. Főleg, hogy mindenki azt mondja, hogy a lányokkal tovább tart a rosszul lét... DE te pont elöbb túl voltál rajta a kislánnyal. ez igazán felemelő hír, mert hogy lányt szeretnénk :D Bár nekem már mindegy, csak egészséges legyen :)
cherryke

...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

most hogy jó idő van nem lehet bekönyörögni a leányzót. Főzni is úgy főzök, hogy közben a hintában ül, és percenként rohangálok ki lökdösni. De így legalább haladok. :lol:

Kedden voltam Sztk-ban 12 hetesen. A doki tök normális volt, viszont nagyon idegesítő volt, hogy 1 órán keresztül senkit sem hívtak uh-ra. Mármint nem a sorszámos hívóval, hanem csak név szerint. Utána már beindult és 1/2 órán belül bekerültem. A nyaki redő 1,7 mm, a picúr pedig 63,2 mm. :lol: A doki elmondta az adatokat a nővérnek, majd amikor végzett, odaforult hozzám és mondta, hogy minden rendben van a babával. Nagyon jólesett. Eddig csak egyszer voltam sztk-s rendelésen, még a Brigivel, akkor is csak AFP-re kellett beutaló, de a doki tök pipa volt, a nővérnek mondta az adatokat, engem meg leszidott, hogy rosszkor jöttem, mármint későn. Pedig a magándoki mondta, hogy mikor csináltassam az AFP-t. :oops: Szóval ez a doki tök normális volt és láttam a babát is a nagy kivetítőn. Képem most nincs, de nagyon édes emberi formája van már. :lol: Nekem is vettek vért, kb 1 1/2 hét múlva lesz meg az eredmény.

Tavasziszél, igazad volt a lepénnyel kapcsolatban. Elolvastam a cikket. :o A doki most az uh-on már hátsó fali lepényt mondott.

Nukada, remélem Réka már jobban van. Te jobban vagy?

Cherryke, üdv közöttünk! Szerintem sincs semmi gond azzal, hogy elmúltam a rosszullétek. Mók is pont most írta, hogy már nem nagyon vannak tünetei.

Sissy, akkor másik szülésznő keresel?

Mók, téged vállal a dokinőd?

Dinuci, nyugi, nem fog éhen halni. :lol: Annyi eszik mindegyik gyerek ami feltétlen kell nekik! Brigi mostanában kakaón él. Reggel és este a szendvics helyett csak zöldséget eszik. :roll: De legalabb szereti.

Lynn, az uszoda elvileg mehet, ahogy a többiek is írták, jó annak aki nyilvánosan le mer vetkőzni. Én a nagy fehér bálna már nem!

Kata16, örülök, hogy jó lett a 12 hetes uh-d.

A hasas témához, nekem már eléggé látszik. Brigivel 12 hetesen még alig látszott. Akkor azért vékonyabb voltam.

Ma délután lemegyünk az oviba a BB-vel, mert bemutakozó lesz a szülőknek és a csöppöknek. Beíratni még nem fogom, úgy tervezem otthon marad velem egy ideig és a picivel. De azért megnézzük milyen is az ovi.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

koszonom a hianyolast
nekem ma lett volna a 12 hetes uh es megsem volt:( MErt a doki nem volt benn, de szrencsere felhivtak hogy ne menjek potyara.
Vervetelen voltam megint, remelem igy mar lepecseteli majd a hazi doki.

NEkem nem szunik a hanyinger sajnos, es allandoan rossz szjizt erzek a szmaban akarmit eszem iszom,, meg ha csak vizet is:(
MAr kicsit tan "aktivabb" vagyok de 2 ora jatszo utan remesen gorlcsol a hasam es majd osszeesek. MEg jo sok ido lesz mig ujra rendes emberi eletet tudok elni.
De azert remelem felmentenke majd a himes tojas eletmod alol!
En is szeretnek jarni mosogni, en leginakbb tornara, mert az van megkozelitheto helyen.
tavasziszel

Sziasztok!
Miujság nálatok ebben a szépidőben?
Tavasziszél ne szomorkodj, v an akiket egész terheség alatt végigkísérnek ezek a rémes tünetek, de bizunk benne te nem közéjük fogsz tartozni.A gyömbér italt probáltad már? Csodákra képes. Meg a citrom is nyersen akár ha meg birod enni.

Kri aranyos vagy :) De jo nektek hogy van családi házatok.Nem lehet sok gondod a csajszival. Pláne ha megeszi a zöldséet is prima kiscsaj lehet. Az enyém nem is ismeri. :(

Képzeljétek a nyaki redő nekem sokkal kevesebb volt mint bárkinek 1mm nem baj az? ?

Etus egyetértek veled :) én már hetek ota csak terhes naciban vagyok...nálad komolyan senki nem kérdezett rá? Bár nálam se, pedig sokan méregetnek :D Nem baj hadd találgassanak!
Neked is Kellemes Ünnepeket és a Családodnak!!

Üdv Cherryke! A rosszullétek majd elmulnak ne aggódj! Remélem minden simán megy majd!

Sissy: akkor egy cipőben vagyunk :) Olyan van is meg nincs érzés bár hogy már nől az tutkó :D

Mók: örülök hogy csillapodtak a rossz dolgok!Meglásd tul fogsz rajt esni ahogy láto nőni nőni a babut :)

dinuci01

Kri!
Vállal a doki,azt mondta júniusban, vagy júliusban szül, és augusztus végén megbeszélünk mindent, ha akarom, mert akkor már rendelget.
De a helyettese is fiatal dokinéni lesz, ugyanúgy SOTE, tehát nagy változást nem jelentene. Annyira nem keseredtem el, mert mondtam a páromnak így lesz választási lehetőségünk, hogy melyikük szimpibb.
Hát kíváncsi leszek, szerintem az enyém június elejétől már nem is lesz csak a helyettes.

Az a helyzet lányok hogy én elött sem voltam rosszúl, és ez kicsit ilyesztő is volt, bár vol aki szerint szerencsés vagyok, és meg mindíg azt gondolom a hormonjaim nem jók... :x

Kép
mók

En is terhes naciban jarok mar egy ideje, igaz nagy meg de ez kenyelmes. Meg amugy egy jon csak ram az meg nem eppen jatszora valo. Igaz terhesbol is ez az egy van csak igy nem kene teljesen elnyunom...
De hat olyan dragak ezek a kismama ruhak.

Hat en nagyon remelem nem leszek vegig rosszul. Az elso terhessegnel a 12ik hettel elvagtak. JO lett a kozerzetem, hanyingerem se volt, jott az etvagy volt erom. Igaz akkor alapbol nem voltam ennyire rosszul.

mok: vannak akik rosszullet nelkul csinaljak vegig, es vannak akinek az elejen nincs de pl az utolso harmadban van hanyingeruk.
Tok valtozo.
en abban bizom ha most mar nem kell az utro akkor tan enyhul.
Citromos vizet iszom egesz nap:) A nelkul nem is tudom mi lenne velem:)
GYombert nem birom , gyomberes italt meg nem tudom tean kivul mi van, a teat nem birom meginni.
Ez a citromos viz amugy egesz jol eletben tart, csak ettol is rossz szajizem lesz.

En ma delutan szabin voltam lanykam baratnozik:)
Delelott meg boltba mentunk ami most az en tempomban sajna egesz delelottos progi....
tavasziszel

Csajok én azt tanácsolom nézzetek körül a Kínaikba kismamaruha ügyben. Farmert vettem 3.500.-ért a brendonba meg 17.000.-majdnem ugyanaz csak gyengébb minőség. Na meg van sokfajta melegítőnaci aztis lehet hordani, meg alkalmi is ha vki irodába dolgozik. Én megveszem biz. Sokkal olcsobban jövök ki. Meg Árkádokba Plazakba van ez a bizonyos Jeans Klub. Ha nemis nadrág mert nem találni de felső ügyében érdemes bemenni. Meg most a spraba van nagyon jo nyári felső 1.300.-ért 4 szinben ami végig jo lesz. Érdemes ezeken a helyeken körülnézni.
Ja amugy bocs az okoskodásért :oops:
Mók: nekem az első babánál még egy apró hányinger se volt :D

dinuci01

Jah majd lefényképezem őket ha ráérek. Igaz izlések és pofonok de ha nincs tömött buksza mint nálunk, nem nagyon lehet a kinézetre menni :(

dinuci01

felsoknel en se hordtam speci kismama felsot, hanem barmit ami ram jott Epp ma vettem jeans clubban 800ert polot, ami bovebb.
viszont en nadragbol nem tudtam az elsonel olyan hordani ami nem kismama, csak melegito nacit.
Nalunk sincs tomott buksza, sot...en turiban nezem neha ki lehet egyet egyet fogni. MEg bizom hogy akiktol az elsonel kolcson kaptam most is fogok, mert akkor egy sajatom se volt.
tavasziszel

Pocaklakó-daloló tanfolyamok
2010 tavaszán, régi és új helyszíneken!

Budapest XIII. kerület

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest XIII. Dagály u. 15/a)
2010. április 8 és 15, csütörtök, 18.00 órai kezdettel

Budapest, Újpalota XV. kerület
Gaba Medical Center (Bp. XV. Apolló u. 61.)
2010. május 19 és 26, szerda 18.00 órai kezdettel

Budapest XII. kerület

MiniMom Gyermekfoglalkoztató (Budapest, XII. Csörsz u. 43, Gesztenyés Irodaház)
2010. május 22 és 29, szombat 10.00 órai kezdettel

Budapest, Belváros

Mazsola Játszóház (Budapest, V. Arany J. u. 16)
2010. május 3 és 10, hétfő, 18.00 órai kezdettel

Szentendre
Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház, (Szentendre, Dunakorzó 11/a)
2010. május 5 és 12, szerda 17.30 órai kezdettel

A bővebb információkat és a részleteket a www.cilizenebolcsije.eu oldalon, a Pocaklakó-daloló menüpontban találjátok!
Jelentkezni a zenebolcsi@gmail.com e-mailcímen lehet.

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány

Sziasztok!
Én már hetek óta úgy érzem, hogy látszik a hasam, próbálok bő cuccokat hordani. Viszont két napja elkaptam egy gyomor-vírust, szinte semmi nem maradt meg bennem, és ma reggel majdnem olyan lapos a hasam, mint a terhesség előtt. Szóval nekem a nagyobb has még inkább csak a belek miatt lehet. Talán egy picit nagyobb alul, mert a nadrágjaimat már alig tudom hordani.
Szerdán bementem a C&A-be és a H&M-be is megnézni a nadrág kínálatot, hát, tényleg elég drágák... Ráadásul félek, hogy ami most még rám jön, az pár hónap múlva nem fog, mert nyilván a fenekem is nagyobb lesz. Lehet, hogy még várok ezzel.
Mók, sokan vannak, akik nincsenek rosszul, én örülnék ennek :)
Tavasziszél, szedsz valamit a hányingerre? B6 vitamint pl?
Cherryke, nekem hetente váltakozott a hányinger és a farkaséhség.
Dinuci, melyik kínai boltban van kismamanadrág?
Kri, gatula a jó eredményekhez.
Megvettük májusra a jegyet Olaszországba, remélem, nem jön közbe semmi! Már nagyon várom, hogy kicsit kimozduljunk.

lynnn

Sziasztok,

én az ebay-en veszem a kismama nacijaimat amit adok is el a teszveszen mert nem jók. Vagyis jók lennének, csak engem nagyon idegesít, ha csőszárú a naci, mert nem előnyös a combjaim miatt. Már 3 farmert vettem és egyik sem az igazi. Szerintem nézzetek körül a teszveszen és a vaterán, ha nem zavar, hogy másodkézből való. Ki lehet fogni tök jó nacikat is. Nekem csak farmer kell, mert azt nem vettem, Brigivel szinte végig dolgoztam, így elég volt szövetnacit vennem. Most meg inább nyáron lesz már nagyobb pocink, akkor meg tényleg jók a bővebb pólók, tunikák. A szoknyákat meg ha gumis le lehet tolni a poci alá. Melegítőnaciból én sima csípőnacit hordtam.
Lynn, de jó, hogy már tudjátok mikor mentek! Merrefele?
Mók, akkor még válogathatsz is a dokik között! :wink: Brigivel én sem voltam rosszul, csak a vége fele égett a gyomrok. De akkor már nagy volt a pocim.

Tegnap voltunk az oviban, szépen felújították, Brigi is jól elvolt. Nem fogom beíratni, ha betölti a 3-at, majd csak jövő szeptembertől inkább. Annak nincs sok értelme, hogy hazahozzon minden nyavalyát a picinek.

Nagyon kevesen írogatunk! Tessék jönni többiek, ne csak olvasni! :twisted:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

En most nagyon magam alatt vagyok, egy anyuka tarsam irt az elobb hogy a 16ik hetben van es ma derult ki hogy a magzat kb 3 hete elhalt:(((
Szornyu! En azt hittem a 12ik het utan kicsi fellelegzes jon.....

Igy a hangulatom a beka feneke alatt felelm gorbem pedig a csucson:(

D emindenkinek szep hetveget!
tavasziszel

Sziasztok!

Mit csináltatok ezen a meleg de szeles napon? (legalábbis itt az van )

Lynn: itt győrben van kismamafarmer, de sztem ha lesz időd nézz be többe mert nem mindenhol van!Amugy ha nem láccik annyira a pocid biztos alapba is vékonyabb tipus vagy nem?

Kri: örülök a jó eredményeknek.
Kata: elfelejtettem a tieidnek is :) bocs

Amugy nekem sem előnyös a csőszárú naci de ez ami nekem van nem olyan gáz. Egyébként ma jöttem rá hogy nő vagyok! na ezt most viccből modtam igy hülyeség :) csak behisztiem hogy nekem magas sarkú tavaszicipő kell! :) nektek nem furi de aki ismer annak igen! :oops:

Kérdeznék vmt: ma felfigyeltem hogy a barnázgatásom még barnább. :roll: Tudom hogy most nem emléxem de valakinrek mondtam nem olyan nagy baj, de most én paráztam be. Nekem volt első babánál is de nem emléxem hogy ilyen sötéten. Sztetetek nincs baj? :oops:

dinuci01

Kicsit lemaradtam, hogy bejött a napsütés. Ez a gyógyszer a téli szürkeség okozta depressziómra :wink: Sokat vagyunk kinn...

Kri
Igen, megmutatta :oops: :wink:

Dinuci
Név: Tamás

UH
Én azért örülök, ha a dokinál legalább egy pillantást vetünk a gyerkőcre :oops:

Nukada
Jobbulást nektek!

Lynn
Én rendszeresen (heti 2-3-szor) járok uszodába. Kérdeztem a doktoromat is, neki nincs ellenvetése. Azt mondta, hogy ahogy jólesik...
Jobbulást!

Mók
Változó, hogy kinek mikor kezd nőni a pocakja!

Cherryke
EGYÉNI!!!! Nincs olyan, hogy mindenkire igaz legyen minden tünet!
Én pl. csak 1-2-szer hánytam a terhességem alatt, van aki szülésig végig szenved a hányingertől, hányástól!

Etus
Jó utat!
Kellemes húsvétot!

Tavasziszel
Kitartást!

Dinuci
Barnázgatás eddig volt? Orvos tud róla?
Pihenés!!!!!
Vendég

Pocak 12+6

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.26 18:45-kor.
Vendég

Sziasztok!

Húú, én már nagyon régen voltam itt! Két napomba telt, mire elolvastam az üzeneteket az utolsó látogatásom óta, de nem biztos, hogy minden megmaradt. :)
Megvolt a 12. hetes uh, minden rendben van, 5,3 cm!!!
Képet nem tudtak nyomtatni, úgyhogy a doki azt ajánlotta, hogy telefonnal fényképezzük le. Meglepő módon elég jól sikerült, úgyhogy ha sikerül, akkor feltöltöm.

Dinuci
nem akartam olyan sok pénzt költeni kismamanadrágra, de jártam két nagy kínaiban és semmi. Meg én sajnos elég vékony vagyok, ezért amúgy is nehezen találok nadrágot magamnak. így kénytelen voltam kismama boltban farmert venni, mert a régi farmeromban már nem tudtam egész nap ülni. De következőre majd jobban utánanézek, mert ez elég horribilis összeg nekem.

http://picibaba.hu][img]https://vonalzo.picibaba.hu/8287.jpg
zsocibaba

Sziasztok kismamák!

Remélem nem zavarok! :oops:
A novemberi topikot én csináltam,de úgy néz ki a számításaim tévesek voltak, :) mert a doki bácsim október 21-re írt ki,de persze tudom,h ez még változhat.

Gondoltam benézek hozzátok,picit olvasgatok,ha nem bánjátok.
Nincs véletlenül soproni köztetek?

Nagyon kellemes babavárást kívánok mindenkinek és persze gratulálok!!!! :wink:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron

Sziasztok!

Kata:biztos egyedül van?Olyan szép nagy már a pocid...Igazi Kismamis :)

Cherrike:Üdv!

Hát,én is azt látom,hogy kaja után megnő a pocim,aztán meg csak ott alul,a méhemnél feszesebb,amúgy szerintem semmi nem látszik még.Na,tegnap előtt szerettünk volna pizzát enni,mert a Párom névnapján lemaradtunk róla.Megálltunk a pizzásnál,és zárva volt.Én majdnem sírva fakadtam,és annyira magam alatt voltam,hogy a Párom rendelt a másik helyről...Ma meg mondta,hogy bekapott kis Burgeres menüt ebédre,erre én kitaláltam,hogy nekem azonnal (este fél hét,haza felé) kell sültkrumpli a mekiből....és olyan éhség-roham tört rám,hogy hányingerem lett...Persze a Happy meal menü nagyon jól esett :oops:
Csajok,ez rémes...Amíg nem voltam várandós,addig tudtam magamnak parancsolni,de most......??? :oops:

Én még a régi cuccaimat hordom,még nem néztem körül ilyen téren.

Nálatok tudják már a környezetetekben?

Kri:Fogalmam sincs,hogy mi lesz sem a szülésznővel,sem a Doki-választással kapcsolatban.... :roll:

Tavasziszel:rossz szájíz néha nekem is van.Az elején többször volt,szerencsére úgy tűnik,szűnik

Szilvi

sissy01

HU KAta mar nagyon nagy a hasad! Az enyem ehhez kepest igen igen lapos. Sot szerintem az elso terhessegemnel ugy kb a 16-20ik heten volt ekkora.
Azert tk szep! te mar igy tuti nem tudod titkolni.
En most ugy erzem hiaba telt le a 12 het meg mindig nem merem elmondani, de szerintem rajtam nem lehet eszre venni, max a rosszul lettel tudok lebukni.

Sissy: ilyen roham neha ram is ramtor aztan ppersze megbanom mert olyan rosszul leszek utana. Meg en csomoszor azt erzem kivanom de meglatom es megse, hanem helyette ezt meg azt...
Most 3 napig juhturot ettem ez jl esett de igazabol nem kivanok semmit.
fot etelt egyaltaln nem gyumolcsot se zoldseget se...nem is tudom tenyleg mit ennek es epp ezert a fozes meg nagyobb fejtorest okoz mint valaha.

ma a tuirban szetneztem (HAda) kismama ruah ugyeben es volt vagy 5 is de mind akkora hogy akkora az utolso napon se akarok lenni. De mondta a csaj sok szokott lenni, szoval majd idorol idore benezek.
tavasziszel

Sziasztok!

Kata: volt eddigis a dolko azt mondta akkor nem baj csak ne görcsöljek. Az meg nincs csak a szokásos fura érzések amik a növekedéssel járnak.
Húúúúú nagyon szép pocid van.

Majd teszek énis képeket h nem bánjátok csak érnék már rá. Talán holnap, mert ma aput visszük temetőbe.

Tavasziszél: ne ijedj meg kata pocijától :) Látnád az enyémet. Mindenki máshogy nől, a tied ugyláccik még kényelmesen elfér nincs szüksége a babádnak nagyobb helyre. A háda tényleg jo van itt is győrbe, és ki lehet fogni jo cuccokat.

Sissy ugy láccik nálad most lezdőik a kaja uitáni felfujódás. Vagy már volt régebben is?

Meki nem rossz ötlet. De ma jobbat csináltam :) Fincsi sütit: angolszeletet.

Csajok ti már gondolkoztatok milyen lesz az élet ha bővül a család? Nem vagytok berezelve? Mert én sajnos igen :oops:

dinuci01

Sziasztok!
Ma vendégség volt nálunk,Anyuék,Anyósék...Főztem milánóit darált husisan,meg sütöttem pogit,tortát,hát jól elfáradtam.

Dinuci:Nem vettem észre eddig,most is csak az tűnik fel,hogy ugyan reggel is gömbölyödik,de főleg,ha eszem,utána pufibb a pocim.Úristen,mennyi torna lesz majd visszaépíteni az izmokat.... :D
Akkor három hét múlva már ennyire nagy lesz?

Én is gondolkodtam már,milyen is lesz,főleg az elején,szerintem (remélem) nagyon fogom élvezni.Belegondoltatok már,hogy egy év múlva ilyenkor már 5 hónaposak lesznek a Picúrok? :P

Szilvi

sissy01

Sissy abba még nem gondoltam bele de voszont sok másba már igen. Pl milyen lesz kettővel? Hasonlít e a nagyobbra, milyen lesz a természet,síros lesz e, milyen lesz majd a férjemmel a kapcsolatom és hogy lesz e egyátalán szabad percem :) ( tudjátok, ez utóbbit csak a családi háttér miatt mondom)
A pocid valószínű akkora lesz mint Katáé és az enyém :) de ne ijedj meg. Nem emléxem bocs, de ha első baba nem fogsz a kinézeteddel először sokat foglalkozni. Hidd el. Én már most tiszta bálna vagyok!majd meglátod!

Képzeljétek ma undorítót láttam: egy nő ugy bagózott hogy fogta a kb 2 hós babáját a kezében.
Énis dohányoztam szetem majd fogok is (mert már most megőrülök)
na de azért a gyerekem közvetlen közelében........... Ha nem a kocsibol látom beszoltam volna!tuti! Azért egy kis anyai érzés.....

Holnap mit főztök?

dinuci01

En nem szoktam arra ogndolni meg milyen lesz kettovel, es hogy lesz levegot vnni vagy pisilni idom de majd tuti lesz par gondolatom errolm eg aggalyom is. De en egybe bizok nem lesznek komplikaciok szules kozben utan, sot gatvedeleemml fogok szulni es fitt leszek es eros szules utan( hahah).
A hogy fogom ujra nonek kinezni sokkal inkabb izgat, mert engem remesen nyomaszott az elso terhesseg utan pedig "annyra" nem hiztam el, de tobb mint valoszinu a masodik utan meg nehzebb lesz:(

Ebed nalunk ujkrumpli volt es pulyka comb sutve, fincsi volt, de valtozatlanul nagyon rossz szajiz van a szamban.
Ma rettentoen gorcsolt a hasam, mar azon voltam korhazba megyunk de szerencsere elmult.
Azert bant nagyon a dolog hogy mos tmeg elobb elkezdodott ez,es tapaszaltaim alapjan ez meg jo sok hetig elo fog fordulni:((( De miert????
Komolyan ez addig nem jovok ki a dokitol mig nem mond valamit csut ez mi es miert, es mit lehet tenni ellenne.
tavasziszel

Sziasztok!
Tavasziszel:az engem is foglalkoztat,hogy hogy leszek majd megint vékony... :) de majd legfeljebb edzek,vagy rohangászom a gyerek után...

Dinuci:ne izgulj,megoldod.Azon,hogy vajon hogy fog kinézni,és tényleg minden olyan ideális lesz-e,ahogy én azt elképzelem,avagy tényleg néha tele lesz-e a törpöm,hát,ezen én is gondolkodtam már... :) A szülés néha már eszembe jutott,hogy vajon hogy fogom kibírni,esetleg fájdalom-csillapítás nélkül....

Szilvi

sissy01

Kata!
Most nagyon sokat segítettél a fotóddal. Most már tuti hogy nincs velem baj, mert a bő nacimat még épp be tudom gombolni. Ha nem bánod megmutatom a fotót kicsi páromnnak...

Most jelentkeztem be genetikai uh-ra, végül a SOTE mellett döntöttem, ha valami eredmény nem jó úgy is tovább küldenek.
Április 12 10.15h, nagyon várom, olyan rég nem látam babókámat..
A héten még ekg csütörtökön, jövőhét fogászat, aztán endokrinológus, védőnő, elötte terheléses cukor vérvétel+ pajzsmirigy hormonok ellenőrzése. Jó kis április lesz.
Ja a héten dolgozom utoljára. Ápr.1-el táppénzre megyek.

Lányok az a rémképem /paraanyu/, hogy 12 hetes uh-n derül ki valami baj van, vagy nem is növekszik...stb. Tuti zizi vagyok, de eddig szinte kéthetente láttuk, most meg mire látjuk eltelik 5 hét.
Remélem szépen növekszik.

Tavasziszél, brutál ami az ismerősöddel történt, pont ez a parám.

Viszont örülök hogy nem sokára mindannyian belépünk a második trimeszterbe, ott már kevesebb a bajforrás talán.

Kép
mók

Sziasztok lányok!

Velünk minden oké, kipihentem magam a baleset után. Sajnos ma megint kell dolgozni, pedig olyan jól elvoltam otthon a kertben 2 hétig. Amúgy én május 15-től leszek táppénzen, hát ,már számolom vissza a napokat.

Úgy tűnik, hogy hétvégén elkezdett nőni a pocim, a családom szerint már olyan, mintha meggymagot nyeltem volna. Sebaj, lesz az még nagyobb is.

Most azon filózom, hogy menjek-e holnap a 12 hetesre, vagy csak 1 hét múlva? Mert a dokim azt mondta, hogy mindenképp legyen meg a betöltött 12 hét és az még elég necces most. De már úgy szeretném látni!! Szerintetek?

Névválasztás: mi úgy egyeztünk meg a férjemmel, hogy ha fiú lesz, akkor ő ad nevet, ha lány akkor meg én. Eddig Frigyes + Patrícia a nyerők.

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Mok: en is kesz gorcsben allok a 12 hetes uh miatt, amit meg el is toltak egy hettel. Foleg mivel elotte nyugtalanitotta a dokit a magzat merete. Nah meg azota a hir hogy bar a 12eten meg minden ok volt ra 1-2 hetre elhalt ami a 16ik heten derult ki -aaaaaaaaaa.
Es valami borzalom hogy ez barmikor megtortenhet, meg akar a 33ik heten is. Es hogy ez elore nem megmondhato, de MIERT????????Miert jut valakinek csak ennyi? Es a szuleinek pedigg ennyi fajdalom???
Hiaba a hit a rendeltetes, a sors, nekem ezek felfoghatatlan tragediak, hogy ISten hogy merhet valakire ekkora kint es fajdalmat???
De MOk nekem is mindig ezt mondjak probaljunk meg EGYUTT nem erre koncentralni nehogy bevonzzunk valami rosszat. BIZNUNK Kell valahogy abban hogy a mi babankak szep egeszseges hosszu eletet szannak!
bar miota parom meghallotta ezt a hirt az ismerosunkrol teljesen kesz van hogy o azt hitte most mar lassan megnyugodhatunk es megse.
tavasziszel

Szép napot mindenkinek!

Sissy
Az eddigi UH-k szerint egy babám van :lol: :lol: :lol:
Ikreknél biztosan tiszta idegbajos lennék...(sajnos, ikerbabákat veszítettem már el...)
Ekkora poci mellett a környezetem már tudja. Főleg, hogy most már lekerülnek az emberről a vastag téli holmik... :lol: :lol: :lol: :lol:

Tavasziszel
Nyugi!!!! A barátnőm 22 hetes pocakja kb. akkora, mint az én 13 hetesem... nagyon EGYÉNI!!!!

Dinuci
Igaz, nekem első babám lesz, de nem vagyok berezelve. Lehet, hogy azért mert nem tudom, mi vár rám :wink:

Mók
Nincs veled baj!!!!!
Pocakunk más és más! Nem lehet hasonlítgatni!!!!
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok kismamik! :)

Húúú ti aztán termeltetek! Tegnap csak egy beirás van ma már kész "kép"regény :D (kata)

Tavasziszél: igazad van próbáljunk meg minél kevesebb rossz gondolatot magunkba ásni, mert akkor mi lesz még az elkövetkezendő jo néhány hónapban..... :roll: A kinézet meg hát...olyan amilyen. Nem biztos hogy lesz idő visszahozni a régi alkatot.

Mók: el leszel foglalva az biztos :) mindegy mint mindenen ezen is túlleszel és meg fogsz nyugodni! Énis alig vártam a 12hetest! Azt a fejet láttad volna amikor ránéztem a montirorra. Mindjárt a kérdés: hol van? Épen megvan? :)

Sissy nem emléxem hányadik baba, de kibirod!! Sőt lehet még azt fogod mondani ha szerencséd lesz: huu de jo volt, és csodálatos! Van ám ilyen is :) én tudom!

Lina: szerintem még várj!Tudom nagy a kísértés de érdemes várni ha azt mondták! Akkor már sokkal fejlettebb lesz és több mindet látnak!

Kata: jók a képek!Igazi jo hangulatot teremtenek!! :D Ugy láccik csak a mi pockunk ilyen hatalmas. Megpróbálom énis feltenni, de ne ilyedjetek meg, ebbe benne van az előző sulyfelesleg is! :D meg kajci után lett csinálva tegnap és ugye még mindig puffadok.:(Mindegy most nem ez számít.

dinuci01

Kata: ez az egyik kedvenc idezetem:))) Koszonom!
Engem a hasmeret nem izgat, sot addig orulok mig nem latszik, akkor nem kell elmodanom.

Mok: jo hogy mar nem kell dolgoznod, szerintem mindekepp jo ez az ido amit a pocaklakoddal tolthetsz!
NEm utolso sorban pihenhetsz es a vizsgalatokra is nyugodtan el tudsz menni.

Lina: szerintem megeri megvarni akkor a jovo hetet, a nyaki redo miatt. NEm tudom mert en a 11en voltam es bar ne lettem volna mert azzal paraztatott be a doki hogy ez nem merheto meg az nem-aaa.
Orulok hogy a baleset utan regeneralodtal.
A nevvalasztas nalun ki skb igy volt, mivel ferjem nem magyar nemzetisegu a fiu neveknel ragaszkodott hogy makedon legyen, en meg ahhoz hog ymagyarba is letezzen, igy nagy nehezen talaltunk egyet:)
De epp tegnap mondta lehet megis inkabb az o neve legyen ha fiu, szuper csak azt elobb itt anyakonyveztetni kell.
LAnynev mar vagy 3 eve megvan:)
tavasziszel

Kép

dinuci01

Dinuci: ez se semmi meret. Lany lesz:) Vagy ne josolgassak?
tavasziszel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: