A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Hildácska!

Olyan aranyos vagy, ahogy izgulsz :-)
Nálam a mellfeszülés már nagyon az agyamra megy, persze ez túlzás, mert mivel (remélem) tudom az okát, ezért szinte tudomást sem veszek róla, vagyis nem panaszkodok, mert mégis csak jó :D
Szóval nálam az éjszaka a nehéz ezügyben, mert ha nincs rajtam melltartó akkor kész, nem tudok aludni, főleg oldalt nem. Tegnap este például felkeltem mert sehogy sem volt jó, melltartóban jó, de az meg nem igazán nyerő, ha mindig rajtam van, azt hiszem...
Szóval szerintem a mellfeszülés dolog nagggggyyyyon biztató!
Hány nappal vagy az inszem után?
Hasad szokott fájni, vagy fájt mostanában?
Na most már aztán mégjobban szorítok :D

Loreena!

Bírod még? Vagy már tudsz valamit?

Szerintetek ha holnap lát valamit Apánk az ultrahangon lehet, hogy már szívhang is lesz? Vagy még korai? (Pont háromhete kaptam vissza 3 napos megtermékenyült sejtecskéket)
Most már nagyon izgulok, hogy jó helyen lesz-e, mert annyira félek a méhenkívülitől, annyira beültette a fülembe Apánk, mert mindig az emlegette, na, meg a szinkronterhesség.... ááááááááááá
Nagyon durva dolgok vannak :?

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Hildácska

Nagyon köszönöm a szívből jövö jókívánságodat.
Egyébként a gyereknek egész kicsi korától,persze amikor már megértette megtanítottuk,hogy ha azt mondják ebbe liszt van,akkor már nem kérte az ételt.És ugyanugy az ismeretlenre is meg kérdezi: ezt megehetem ebbe nincsen liszt? Az előző ovodába megetették ropival.Nagyon rosszul volt.A mostaniban a vezetőnő mikor odakerült a gyerek kihirdette a szülőknek hogy a folyosón és az őltözőben se kínáljanak semmilyen nasit mert lisztérzékeny gyerek van közöttük.
Egyébként évente jár tesztre,gasztoenterológiára és dietetikushoz.Az orvos szerint a legfejlettebb a hozzá járó hasonló gyerekek között és nagyon elégedett vele.

szurikáta
szurikáta56

Kriszto, 10-én volt az inszem, a hasam pedig utána elég gyakran szúrkált, most nem olyan vészes, néha érzek, egy-két tompább szúrást, de ez nem vészes. Fájdalom csak ritkán van.

Nagyon szorítok, hogy holnap minden rendben legyen. Ne is gondolj olyanra, hogy baj lehet. De amint végeztél, gyere és mesélj mit látott Apánk! Szerintem szívhang még nem lesz, de ezt nem tudom pontosan.
hildácska

Majd csak holnap este tudok jönni, mert ki se látszom a munkából, de Krisztonak üzenem, hogy nagyon-nagyon drukkolok! +++
loreena

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak elutaztunk férjemmel, hogy kicsit feldolgozzuk a történteket.

Látom, Ti addig is igen szépen cseréltétek a gondolatokat, ötleteket, tanácsokat, érzéseket.

Át kell jobban néznem, ki hol tart, nehogy csacsiságokat írjak!
Addig is mindenkinek pozitív hozzáállást!
muki2

Muki, ezt nagyon jól tettétek! Jó gondolat volt ez az utazás, szerintem. Remélem jól sikerült, és kicsit könnyebb már a lelketeknek.
hildácska

Kriszto: a szívhangra még várnod kell. Ma még csak annyi történik, hogy keresi a petezsáko(ka)t. Ez az időpont még annyira korai, hogy az is elképzelhető, hogy ma lát egyet, később meg már kettőt. 8)

Miciona: köszi a sok infót! Nekem szimpatikus ez a diéta és az sem mellékes, hogy logikusan van felépítve, ráadásul a genetikai különbségeknek is fontos szerep jut. (Lásd: szója hatása az európai és az ázsiai férfiak katonáira.) Már csak arra kéne megoldást találni, hogy a somlói galuskát hogyan integráljuk a paleolit diétába... :oops:

Hildácska: a "tünetvadászat" nem célravezető. Mivel a mellfeszülést a magas progeszteronszint és a ß-hCG is okozhatja, ez eleve nem eléggé informatív. (Ezért van egyeseknél ez a tünet minden ciklusban.) Az a baj, hogy nem csak egyénenként különbözhetnek a terhesség tüneteinek a formái és azok intenzitása, hanem egyazon személy terhességei között is nagy különbségek lehetnek. Türelem tornaterem. 8)
szimba

Szimba,
köszönöm, hogy visszazökkentettél a bizakodásból.:D Olyan sokat kellett már csalódnom, és feleslegesen nem akartam bizakodni, úgy hogy Apánk se hisz a sikerben. Az elején így még az esélytelenek nyugalmával indultam, de most azért el kezdtem bizakodni, mivel ilyent még soha nem éreztem (pedig a Káliban is kaptam 3 inszemhez Utrogestánt és az adag is magasabb volt 2*2 itt meg napi 3*1- sőt eddig a 3-ból kétszer időben meg is jött a vérzés is a gyógyszer szedése mellett, harmadiknál meg azt hiszem egy hetet késett tőle, bár akkor már Apánkhoz jártam és ő uh-on látott egy kis foltot, de sajna nem lett belőle semmi) De a Dévait se értem, ha nem hisz a sikerben akkor minek kínozza felesleges hormonokkal a szervezetem? :roll:
De majd talán a lombik segít...
hildácska

Kriszto, mikor is mész Apánkhoz? Már alig várom az élménybeszámolót... :D
hildácska

Hildácska: nem akartalak kizökkenteni! :o Ha nem jön meg időre, ráadásul vannak tünetek, amelyek korábban ugyanekkora progeszteronbevitelnél nem voltak, az mindenképpen bíztató. Én csak attól óvnálak, hogy valamiféle szabványt alkoss a tünetekről, mert azt nem lehet.
Amúgy a Doki nem kínoz, hanem teljesítette a lombik törvényi feltételét a 6. inszemmel. Egyébként volt már olyan, hogy minden erejével le akart állítani egy stimut egyetlen tüsző miatt, majd az egyke a beülti után osztódott, így ikrek lettek belőle. A természet bármit képes felülírni. Dévisz mondta már egy párszor, hogy ő már mindent látott, nem lehet meglepni. Dehogynem! :D
szimba

Szimba, nehogy félre értsd, én jó értelemben örültem a kizökkentésnek, nem akarok csalódni, és nem akarom beleélni magam olyanba, aminek lehet semmi alapja, csak próbálom azt hinni.
És a kínzásnál is arra gondoltam, hogy ha nem lát esélyt a sikerre, akkor miért ír fel olyan gyógyszerek, amit korábban ő nem tett meg? De ezt ő biztos jobban tudja, csak számomra hihetetlen, hogy amíg engem is biztatott, addig nem volt Utro, most meg hogy már lemondott a sikerről elég egyértelműen, akkor most miért kell?
hildácska

Sziasztok! :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :wink:

Láttunk valamit! Egész pontosan: "Uterusban egy élesszélű petezsák, benne magzati elem látható 7*4*5mm-es!, a lehető legjobb helyen tapadt meg, úgy nézte Apu"
Nagyon boldog vagyok! Örülhetünk, de azért csak óvatosan.
Szimba! Apánk reakciója a mikor lesz szívhang? kérdésre: "Csak lassan, lehet, hogy mire jövőhéten, 10 nap múlva jönnek már két petezsák lesz látható, egyenlőre itt tartunk, nem szívhangot keresünk, hanem a másikat!" Nagyon aranyos volt.
Amióta ismerem sosem volt ennyire kedves, látnotok kellett volna, úgy vigyorgott, mintha az ő gyerekéről lenne szó. Végülis :wink:
Most már nyugodt vagyok és csak Hildácskáért, Loreenáért izgulok, hogy pár nap múlva ők is vigyoroghassanak velünk!!! És persze mindenki mielőbb!!
Mi pedig bízunk benne, hogy minden szépen alakulgat majd!
Legyen csodaszép napotok!!
8)

kriszto

kriszto82

Kriszto,

Jajjj de örülök!!!!!! Szívből örülök ennek a hírnek. Gratulálok, kismami! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
hildácska

Akkor most már lehet vigyorogni, olyan jó kedvem lett hirtelen...
hildácska

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hildácska

Hildácska: sosem lehet tudni, hogy mi lesz az a bizonyos faktor, ami sikerre vezet. Ezért próbálkozik Dévisz és ezt mi nagyon szeretjük benne. Ha lenne pontos recept, mindenki az első kezelés után áldott állapotban hagyná el az intézetet. Dévisz is tudja, hogy egy rakás dolognak kell stimmelnie ahhoz, hogy összejöjjön a babó és legyünk őszinték, az ő hite nincs a "csomagban". :D Túl sok "csodát" látott ő már ahhoz, hogy a 6. inszemnél leálljon, ráadásul - szükség esetén - utána már a lombikkal jobb eséllyel indulhatsz, tehát logikus döntés volt végigcsinálni és mindent egy lapra feltenni.

Kriszto: Gratulálunk, persze még csak óvatosan, bár vigyorogva. :D Ilyen petezsák méret, ráadásul a legjobb helyen... 8) Déviszt viszont beperelem plagizálásért. Hát hogy meri Dr. Szimba tanácsait terjeszteni? :lol:
szimba

Sziasztok!

Kriszto!
Hatalmas Gratula Neked, de még csak halkan azért! :)
Nálunk is ez volt, hogy amikor már legközelebb mentünk volt még egy petezsák! Aztán végül csak egy maradt, de ennek is felhőtlenül örülünk! Remélem hamarosan Apánk megerősíti újra a hírt, és akkor már "felhőtlenül" lehet örülni! :)

Hildácska, Loreena most már rajtatok a sor, és persze Mindenki máson! :) NEM FELADNI!!!!!

Puszi:
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Hurrá Kiszto!!!
Nagyon halkan,de gratulálok!!!! :D
puszi,és drukk mindenkinek!!!

Kép
cs.andi

Kriszto,
nagyon örülök Nektek !!! Gratulálok!!
Azt kívánom ,hogy 8 hónap múlva találkozhass az egészséges kisbabáddal!!!

Loreena, Hildácska ++++++++++++

Szimba,
sajnos a somlóiból csak a dió ami ehető :)
van ám süti recept a pasi honlapján. Tudod :"kicsit sárga ,kicsi savanyú , de a mienk". Ez is kicsit száraz , nem nagyon édes , de egészséges :)
Amúgy Ő is azt mondja , hogy amit ajánlanak hivatalosan vitamin mennyiséget az nulla! Kiváncsi lennék Lenkeivel szót értenek-e egymással :shock:
Szendi is azok közé tartozik akit az orvos társadalom nagy része megtagad és támad.
Ja és a koleszterin hipotéziséről még nem is írtam :)
miciona

Kriszto!!!! :D :D :D :D :D Gratula!!!! Jaj,de joooooo!!!!
Loreena! Hildacska! ++++++++++++++++++++
MiccM! Szuper,h osszefoglaltad nekunk a lenyeget!!! Koszi!
Ha lesz idod,a koleszterines lenyeget is lszlsz!
A TSH-s hsz.-ed hol volt kb.? Egy lanynak szeretnem kimasolni,amiket megtudtal+ertekhatarokat...
Szimba dr.! :lol:
Pusza Mindenkinek!!!

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Kriszto!
HURRÁ!!! HURRÁ!!! HURRÁ!!!

Jucus, Sajo
sajo

Loreena!

Hogy vagy? Mi a helyzet? Annyira szorítok!!!

Dr. Szimba!
Hát igen nem szép dr. Dévaitól, hogy nincs önálló gondolata :lol:

Mindenkinek köszi a szorítást, de nem abbahagyni!!!!! Még sok dolog van amiért szorítani kell! De haladgatunk előre!

Legyen szép napotok! Hátha a nap is előbújik!
:D

kriszto

kriszto82

Loreena!
Teszteltél már? Tudsz már valamit? Annyira izgulok érted!!!
hildácska

Mici: köszönöm, egyelőre maradok a somlóinál. :) Ha Szendit (is) támadják, akkor tutira igaza van. Ez egy nagy piros pont neki! Tegnap Dévisz is panaszolta, hogy az "előírt" húsevés miatt egyesek hülyének nézik, majd ugyanezek az emberek, a hiperstimuval kórházba kerülő pácienseiket intravénásan tömik fehérjékkel. Megáll az ész, hogy az, aki a páciensei érdekében a prevencióra helyezi a hangsúlyt, mindig kap azoktól, akik már csak a bajt próbálják meg orvosolni. Ebben (is) igaza lehet Lenkeinek: mintha csak az lenne a cél, hogy betegek legyünk és együk a gyógyszereket... :?

Loreena: ha eddig nem teszteltél, most már bírd ki holnapig. Szorítunk! :!:

Rólunk: kezdünk. 8) A korán jött mikulás miatt cisztától aggódva végül egész jól "szerepeltünk", így most megéri kezdeni. Az előző ciklusból visszamaradt sárgatest még fel sem szívódott teljesen, de már 5 mm-es(!!!) tüszők vannak, 3 nappal az első injekciók előtt! :shock: A rövid protokoll mellett döntöttünk, de egy elnyújtott verzióval, kevesebb hormonnal. Megpróbáljuk kihúzni Húsvét utánig, bár Dévisz szerint az ünnep alatt - szokás szerint - dolgozni fognak. Dévisz nagyon aranyos volt és - a változatosság kedvéért - sokat beszélgettünk. :D Teljes volt a konszenzus és hiába voltunk bent meglehetősen sokat, még utána is megkérdezte, hogy van-e bármilyen kérdésünk. Az Aspirin kúra is menni fog, bár szerinte ez ugyanabban segít, mint a futás, de azzal nem ér fel. Mi mindkettőt bevetjük, biztos ami biztos. Megint beajánlotta a donort, de ismét nem jöttünk tűzbe az ötlettől. A számos hormonkezelés miatt rákkal riogatott, de most újítottunk: én is felhoztam az idevágó rémtörténetet, konkrétan olyan hormonadagokról, amelyek más, magyarországi intézményekben könnyedén felkerülnek a receptre, márpedig ha máshol 3-szor ennyi hormont is felírnak (esetenként kétszer ekkora időtartamban, spontán ciklusban!), akkor elsősorban nem Dévisz pácienseinek van félnivalója. Mindemellett a szokásosnál kevesebb hormonnal indulunk, ami persze még változhat, de ez majd csak a jövő héten fog kiderülni. Bár a kezdet bíztató, örülni már nem merünk, ennyi pofon után... Csak nagyon csendben, mondhatni fű alatt reménykedünk, hátha most lesz szerencsénk. Ránk férne már, a fene vigye el... :(
szimba

Szimba, igazán örülök, hogy így alakultak a dolgok. Remélem a stimu is meghozza az eredményt. Nagyon szorítok nektek!
hildácska

Loreena, bocsi, hogy ennyit nyaggattalak a teszttel de én egész mostanáig abban a hitben éltem hogy szerda van. Ne haragudj, nem akartalak zaklatni. Teljesen szétszórt vagyok.
hildácska

Szimbacskak! Fu alatt annyira szoritok,amennyire csak lehet!!!!!++++++++++++++++
Lor! Neked pedig a holnapi csikosodashoz++++++++++++++++++++
Kriszto! Tovabbi szep es egeszseges novekedest,gyonyoru szivhangot a Babulonotoknak!!!!!
Hildacska! +++++++++++++++++++

Kép
bodza2005

Bodza, köszönöm szépen, remélem tényleg ilyen jelet fogok majd látni a teszten. :lol:
hildácska

Sziasztok! :D

Kriszto: :lol: :lol: :lol:
Szimba: a fű alól +++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hildácska:Neked is++++++++++++++++++++++++++++++++++
Loreena: Akkor holnap. +++++++++++++++++++++++++++++++
emerenc

Kriszto! De jó! :D Akkor most már sokkal nyugodtabban lehet vigyorogni :D ! És persze továbbra is mennek a drukkok ezerrel… a vigyorgós folytatáshoz! :D Mikor kell menned legközelebb Apánkhoz?

Hát… Sajnos az az igazság, hogy csináltam egy tesztet szombat délután. Nem akartam, mert már beleéltem magam a szerdáig tartó reménykedő-bizakodó lelkiállapotba...
Azért reménykedek ám még egy kicsit, hogy a holnapi teszt már dupla csíkos lesz… Végülis szombaton délután teszteltem, és azóta már jó pár nap eltelt…
Köszi mindenkinek a drukkokat (Hildácska, dehogy zaklattál a kérdésekkel, sőt, olyan jól esik, hogy izgultok értem!) Holnap reggel mindenképpen jelentkezek!

Hildácska! Te egyébként mikor fogsz tesztelni? Jövő szerdán telik le a három hét? (Szerintem, érdemes lenne kibírnod addig! Én már nagyon megbántam a szombati tesztelést…) Nagyon drukkolok!

Szimba család! Egy picike hozzájárulás, hogy szerencsétek legyen:
Kép :)
Szimba! A somlóinak egyébként isteni finom a gluténmentes változata, és mivel Szendi Gábor szerint a glutén az egyik legnagyobb „ellenségünk”, ezért egy gluténmentes somlói szerintem még a paleo diétába is beleférne…

Szurikáta! Sajnálom, hogy az uncsidnál a gluténérzékenységnek a legsúlyosabb formája jelentkezett. Egy igazi kis hős az uncsid!

Micike! Nagyon jó volt, amiket leírtál! Engem végre rádöbbentett, hogy komolyabban kellene vennem ezt a lisztérzékeny dolgot. Valahol olvastam egyébként Szendinek egy cikkét, amiben leírja, hogy a diagnosztizált gluténérzékenység csak a jéghegy csúcsa, valószínűleg sokkal többen vannak, akik mindenféle tünetektől szenvednek, amiknek igazából egy rejtett gluténérzékenység az oka!
A húgomnál egyébként úgy derült ki középiskolás korában a gluténérzékenység, hogy eszméletlen vashiányos volt, és hiába szedett mindenféle vaskészítményt, semmi nem szívódott fel belőle. Aztán már annyira legyengült szegénykém, hogy vénásan kellett kapnia a vasat, hogy legyen valami kis ereje. Persze orvostól orvosig jártunk, és mikor végre kiderült a gluténérzékenység, a diéta hatására pár hónapon belül sokkal jobban lett, és azóta is Hál’Istennek tökéletes az immunrendszere!
Nálam csak az értékelési idő után mutatott a gluténérzékenységi teszt valamit (amit Szurikáta írt: gyógyszertárban lehet kapni, Biocard a neve),de a gluténérzékenységre biztosan megvan a hajlamom (ez öröklődő dolog). Csak mivel én soha nem szerettem különösebben a kenyeret és a tésztás sütiket, vagyis soha nem terheltem a szervezetem túl sok gluténnel, szerencsére rajtam még semmi komoly tünet nem jött ki… Leszámítva persze az enyhe pajzsmirigy alulműködést, a kicsit magas prolaktin-szintet, na és a meddőséget, mert Szendi szerint ezeknek is egy rejtett gluténérzékenység lehet az oka, és tulajdonképpen ezek is komoly tünetek, legalábbis én eléggé szenvedek ettől a várakozástól… :(
Lehet, hogy vad lesz, amit írok, de azon gondolkoztam, hogy ha az ember emésztőrendszere még nem szokott hozzá tökéletesen a gluténtartalmú gabonák nagy mennyiségű fogyasztásához, de lassan hozzá kell szoknia, ennek evolúciós szempontból csak egy megoldása lehet. Ha kizárólag azok az egyedek örökítik tovább a génjeiket, akiknek az emésztőrendszere már alkalmazkodott a gluténhez, akik viszont nem tolerálják annyira, de ennek ellenére sok glutént fogyasztanak, egy kis pajzsmirigy-alulműködéssel, emelkedett prolaktin-szinttel, bizonyos felszívódási zavarokkal (pl. olyan vitaminok hiánya, amik a sejtosztódáshoz nélkülözhetetlenek) meddővé válnak, akkor előbb-utóbb ez a gluténérzékenység már egyáltalán nem lesz probléma...
De én nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás…
Lehet, hogy az emberiség érdekében (táplálkozási szempontból) hasznosabb lenne, ha például én sem örökíteném tovább a gluténérzékenységre hajlamosító génjeimet… De ez csak a táplálkozási szempont! Nagyon remélem, hogy ezen kívül azért van más értékes a genetikai állományomban, ami továbbörökítésre érdemes, és egy kis diétával valóban továbbörökíthető… Ugye? :shock:

Bocs, ha valakinek sok voltam! Mindenkinek sok puszi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loreena 2010.05.03 20:15-kor.
loreena

Loreena,
na nee már ! Jól nézted a tesztet? Nem lehet, hogy már elhomályosított a cigi füst???
Azért még ne add fel !!! Mensi még nem jelentkezik ugye????

Igen amiről írsz a természetes kiválasztódás, na de nehogy már pont mi választódjunk ki? Szép is vagyok , okos is , nehogy már ne hagyjak utódot 8) 8) 8)
:D :D :lol: :lol:
Szendi szerint a déliek emésztő rendszere sem szokott hozzá teljesen (ugye délről északra terjedt a földművelés) a gluténhoz. Ők sem alkalmazkodtak hozzá a gluténhoz csak jobban tűrik már.
Mi magyarok meg ugye "csak" 1000 éve szoktunk le a vadászatról, azért is vagyunk hízékonyak is sok a szív-érrendszeri, és cukorbeteg. Mi még kevésbé szelektálódtunk. (valószínű a közkedvelt egészségügyi reform most besegít )
Van a testvérednek olyan szakácskönyve amiben ehető glutén mentes kaják vannak?

Szimba,
HAJRÁ!!!!!
Később a részleteket örömmel olvasom :))

Hildácska, +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
miciona

Sziasztok!

Szimbáék!
Meg se szólalok. Azt is csak halkan.

Lorena!
Fejtegetésedről egy vicc jut az eszembe:
- Doktor úr, örökölhető a meddőség?
- Azért mert a szüleinek nem volt gyereke, magának még lehet!

Viccet félrtéve, esetünkben igenis örökölhető a meddőség, és még nagyon sok csúnya dolog, no de nem érdekel! Gyereket akarok!
Másrészt örökölhető, de nem örökölendő!

Mi is készülünk a kezdésre, Jucus fut, teázik és diétázik, mindemellett nagyon sokat dolgozik. Potyognak róla a kilok. Eddig is rajongtam érte ( másokkal együtt :D ), de most még jobban!

Sajo
sajo

Szép jó reggelt mindenkinek! Tudom még korai volt, de már van egy kis reményem, hogy sikerülhet, inszem utáni 14. napon teszteltem és pozitív lett.
Remélem a következő teszteken se fogok mást látni. Lefényképeztem, de valamiért nem engedi felenni
[/img]
hildácska

Hildácska! De jó! :D Csak így tovább! Nagyon drukkolok, hogy hamarosan erősödjön az a második csík! :D

Nekem semmi... :( Mindegy. Diéta, futás, tea (nekem is) és majd legközelebb! :)
loreena

Hildácska,Kriszto,

Nagyon örülök a pozitív tesztnek :D :D :D :D Remélem minden rendben lesz.
csak így tovább,kell a babás topikra az utánpótlás :D :D :D
Kép Kép

Szimbáék!

Drukkok mennek++++++++++++++++++++ :) :)

szurikáta
szurikáta56

Hildácska!
Én az inszem utáni 13. napon teszteltem először pozitívat Clearblue-val! Azután egyre erősödtek a tesztek, mondjuk én 2 naponta csináltam egyet, mert el sem akartam hinni, hogy sikerülhetett!!
Kívánom, hogy neked is minél erősebbek legyenek!

Szimbáék!
[/b]Küldöm a pozitív energiákat, remélem most jött el a TI időtök! :) ++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

KépKép
ercsikati

Loreena!

Kitartás! Remélem mire ezt olvasod, már túl vagy a mai kétcsíkos teszten! Hiszem, hogy hamarosan meg kell ejtenünk vigyorgós találkozónkat! Ma beszélsz Apánkkal mindenképp?

Szimbáék!

Remélem hamarosan folytatjátok a sort! Szorítunk nektek! Csak csendben, de annál jobban!

Hildácska!

Halk vigyor!!!!! Nagyon jóóóóóóóóó! Tudod, hogy akkor semmi más dolgod nincs mint pihenni, pihenni, pihenni, mintha nyaralnál!!!!!

Hát ez a nap is jól indul!!!! :D

kriszto

kriszto82

Hildácska :)))))))))))))

Ercsikata,
meg sem köszöntem ,amit az iwiw-en írtál!! Nagyon aranyos vagy!!!

Szurika,
te is milyen kedves vagy, hogy így "kívülről" nézve a dolgokat is ennyire tudsz örülni és szurkolni nekünk, pedig neked ott vannak már az unokák is.
Elvileg az ovikba , meg a sulikba is lehet már kérni ebédet lisztérzékenyeknek ,ugye? Bár még, ha így is van akkor is nehéz vele együtt élni. És nem is olcsó.
De jó, hogy időben észrevették és egészséges!

Sajó,
Hajrá Jucus !!! Heti hányszor futtok? Vagy sikerül minden nap??
Olvadnak a kilók?? Nagyon be akartok vágódni Apánknál, ugye :D :D :D :D ??
miciona

Ercsikata, én is Clearblue teszttel teszteltem. Most vettem még párat belőle, hogy holnap reggel mindenképp, és pénteken is, és onnantól kezdve kétnaponta.

Köszönöm szépen mindenkinek a halk drukkokat.
hildácska

Hildácska: Hétfőn még csak azt mondtam, hogy a helyzet bíztató. Most már roppant bíztató... :D Biztos, hogy elindult valami, szóval ennyit Dévisz hitéről. Nem egy emberrel beszéltem az utóbbi időben, akik a siker kulcsát abban látták, hogy sikerült félretenniük a görcsös akarást. Most minden korábbinál negatívabb voltál az inszem után, a gondolataid is már a lombik körül jártak. Talán éppen Dévisz "hitehagyottsága" volt a végső lökés... 8) Továbbra is szorítunk!

Sajó: amikor Dévisz először emlegeti a futást, mindenki úgy néz, mint hal a szatyorban. Szimbáné is hamar ráérzett az ízére és most már egyáltalán nem nyűg neki a kocogás, sőt, ha az izületeit nem erőlteti meg túlságosan, élvezi is. Örülök, hogy nálatok is beindult a gépezet. Higgyétek el, az edzettség már önmagában is sokat segíthet, egy jól irányzott diétával meg pláne. 8)

Köszönjük a fű alatti és egyéb drukkokat! 8)
szimba

Krisztoo, Hildácska! Mindkettőtöknek nagyon örülök! :D

Loreena! De ettől még nem adjuk fel, megyünk tovább a kisbabáért! :wink: Április is szép hónap a babásodásra, neked nem is kell kihagyni ugye?

Szimba! Kezem-lábam csuriban értetek!

Bocsi, hogy nem irok többet, de nem vagyunk jól. Végig hányam az éjszakát, most megy a hasam, gyenge vagyok, mint egy fűszál...
Annával remélem minden rendben lesz.

Kép
kislibus

Kedves Szimba Doktor, igen én is pont erre gondoltam, hogy pont ezért tarthatok ott ahol tartok, mert nem hittem benne. Tudod tulajdonképp már az is nagy lépés számomra, hogy Apánk gyanúja nem igazolódott be, és mégis van a tüszőmben petesejt. Már ezért megérte ez a teszt, akárhogy is alakul a továbbiakban.
Nagyon nagyon szorítok értetek is!

Kislibus, remélem minden rendben lesz veled és ez a rosszul lét gyorsan elmúlik.
hildácska

Sziasztok,

hűha... micsoda hírekre jövök?! :wink:

Kriszto, akkor most már nyíltan is :lol: :lol: :lol: , de tudom, még óvatosan. Nagyon jó, hogy megtörted a sort!

hildácska, de jó hírek tőled is!!! Remélem erősödik a tesztecskéd!!!

Szimba, hurrááá!!! De jó, hogy ti is indultok! Hátha ez a szép tavasz meghozza a várva várt álmotokat! Nagyon szorítok!!!

Loreena, nagyon-nagyon sajnálom... Hívtad Apánkat? Hátha azért lát valamit. Ha mégsem, akkor indultok egyből?

kislibus, sajnálom, hogy rosszul vagy... :cry: Annyira nyavaja van mostanában...

Sajo, adj egy buksi simit Jucusnak a nevemben! :lol: Nagyon ügyes! Szorítok nektek is, hogy hamar meglegyen a hatása!

Micike, veled mi újság? Bogyókát szeded? Mikorra programozod a vérvételt? Ja, és köszi, hogy ilyen sokat írtál a diétáról!!! Nagyon sok érdekeset osztottál meg velünk!

Na szép napot mindenkinek! Bárcsak mindig tavasz lenne... :lol: :lol: :lol: :lol:
kkata23

Sziasztok!
Gratulációk (halkan-óvatosan) Kriszto-nak és Hildácskának!

Nagy drukkok a többieknek!

Szimbáék! Ha gyakran csuklotok, minket szidjatok! :lol: :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Új vagyok még itt,de szeretnék tőletek kicsit érdeklődni a Dévai Intézetről.

Mi elég régen várunk a babára,és a Kaáliban már kivizsgáltak minket évekkel ezelőtt.

Minden eredményünk teljesen jó lett,mégsem jön a baba.

Akkor úgy gondoltuk,hogy várunk még kicsit,hátha sikerül,de azóta sem történt semmi.A Dévait itt a neten találtam,és szeretnénk már valamerre mozdulni.

Érdeklődnék,hogy milyenek a tapasztalatok? Kinek milyen eredményt jelentetett,vagy jelent,hogy a Dévai Intézethez fordult? És mégegy kérdés,ami sajnos nem elhanyagolható,milyenek az árak? Mindenért fizetni kell e? Vagy megy Tb - re a kivizsgálás is?

Információkat előre is köszönöm! Mindenkinek minden jót,és persze mielőbbi babásodást kívánok!

Üdvözlet!
babátakaró

Sziasztok! Gyorsan beszámolok az új fejleményekről: a mai tesztem is pozitív. :lol:
Szerintetek mikor hívjam Apánkat? Várjam ki az inszemtől számított 3 hetet, vagy hívhatom pár nappal korábban is?

Babatakaró, korábban én is a Káliba jártam. Az ottani kivizsgálás alkalmával semmi problémát nem találtak nálam, a páromnál viszont igen, ezért donor inszeminációt javasoltak.
Hozzáteszem nálunk a Kális kivizsgálás annyiból állt nálam, hogy volt egy hormon vérvétel, egy általános nőgyógyászati vizsgálat, kenettel meg amivel kell és egy petevezeték átjárhatósági vizsgálat. Ezt követte 3 sikertelen inszem, de megmondom őszintén én éreztem, hogy nem is fog sikerülni, mert nagyon unszimpatikus volt ez a hely (győri Káli) aztán átjöttem a Dévaiba. Itt teljesen más minden, kezdve az emberektől, a hozzáértésen keresztül, látszik rajtuk, hogy a lehető legjobban akarják kihozni mindenből. Az árakat alapul véve, szerintem a Dévai drágább, de hozzáteszem nem indokolatlanul. Egyrészt ha csak azt nézem, hogy itt az inszem 40.000 + a donor sperma 40.000 (de ezt nem az intézet biztosítja, egy teljesen független cég) + 8.000 Ft az uh alkalmanként, és kétnaponta uh., hogy lássa az orvos hogyan fejlődnek a tüszők, nincs-e baj. Általában legalább egy 5-6 uh-al számolni kell szerintem legalább.
(Ezzel szemben a Káliban egyetlen uh volt a 11 vagy valahányadik napon, és utána egyből inszem. Ez együtt nekem spermával együtt 75.000 Ft-ba került) Tehát azért van különbség, de hidd el, szerintem a szakértelemben is! A szakértelemről vannak itt nálam sokkal hozzáértőbbek is, de én személy szerint 100%-osan megbízom az orvosban.
És eredménye is volt nálunk a váltásnak: úgy néz ki végre sikerült az inszem, igaz csak 3. próbálkozásra, de valljuk be azért az orvosnak kell legalább 1 próbálkozás, mire tájékozódik az egyén szervezetéről, mire hogy reagál. Itt mindenki egyénre szabott kezelést kap, a Káliban viszont kis különbségekkel mindenki ugyan azt. Nekem a költségeken felül az is gond volt, hogy Győrben lakom, és nekem napi 250 km-t kellett utaznom minden egyes uh és megbeszélés alkalmával. Ez esetenként majdnem 10.000 Ft-t plusszot jelentett, mert a Káli a mellettünk lévő házban volt, így oda gyalog jártam. :D De én nem bántam meg a váltást, és ezt nem csak most mondom, mondtam ezt akkor is, amikor még semmit nem lehetett tudni a sikerről, sőt nagyon úgy nézett ki ez is sikertelen lesz. Igaz van az orvosnak egy stílusa amit meg kell szokni, néha kicsit nem túl barátságos(de ez nem csoda napi 12 óránál többet dolgozik, hogy ne kelljen egy időpont miatt sokat várni), de alapvetően egy nagyon szeretetre és tiszteletre méltó ember.
Bocsi a hosszú regényért.
hildácska

Hildácska!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ha van türelmed várd ki a három hetet! Én két nappal korábban hívtam (vagyis pénteken hétfő helyett) és ugyan aranyos volt nagyon, de a megbeszélt 3 hét hétfőn telt le és akkor kellett mennem!
De innentől csak türelem kérdése! Persze könnyű mondani, én éppen huzogatom le a napokat, hogy mennyit kell még aludni, hogy mennem kelljen vissza. És a legrosszabb az, hogy nem tudom minden rendben van-e odabent.
Szóval vigyorogjunk és légy türelmes!

Babátakaró

Nekünk is volt olyan eredményünk, hogy semmi gond egyikünkkel sem, de egy orvos nem orvos!!! És szerintem ez olyan dolog, hogy ha nem megy, menni kell tovább és keresni olyan orvost, intézetet amelyik szimpatikus, az orvosai nagyon elismertek és nem mellékesen kedvesek és nagyon-nagyon alaposak. A Dévai Intézet pont ilyen. Csak ajánlani tudom. Amennyiben kiderül valami ok a "babátlanságra", úgy jogosultakká váltok lombikra, ami államilag finanszírozott, bár a gyógyszerköltsége nem kevés. Nálunk 16 nap gyógyszereinek költsége 97000 Ft körül volt, de nem jellemző ám ez a sok idő, csak nálam ez kis extra :-), általában ha jól gondolom olyan 8 nap körül van a gyógyszeres kezelés, de akik érintettek ebben, úgyis kijavítanak majd :-) A vizsgálatok nagy részét megcsináltathatod máshol, így azért nem kell fizetni.
Annyi minden tudnék írni még, de ha van konkrét kérdésed kérdezz, segítünk!!!

Legyen szép napotok!!!

kriszto

kriszto82

Kriszto82, Hildácska!
Gratulálok, ezek nagyon jó hírek végre!!!!!! :lol:

Én jövő héten megyek kismedencei MR-e, itt legalább nincs altatás, mint a méhtükrözés során..

Loreena mi újság?
látod, előbb utóbb sikerül.

Szimba!jó Szimbánénak, én nem tudom megszeretni a futást, bármilyen más sport csak azt ne. Biztos a suliban utáltam meg, amikor kényszerítettek minket a körözésre.
De a lényeg, biztos használni fog. Kiváncsi vagyok az elnyújtott verzióra, lehet nekem is az lesz....
zsuzska69

Loreena!

Hogy vagy? Mi a helyzet? Régen jelentkeztél. Voltál Apánknál?
Remélem jól vagy és csak azért nem írsz, mert sok a munkád.
Továbbra is izgulok ám érted! :D

kriszto

kriszto82

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a kielégítő,hosszú válaszokat!

Mi is Győrbe jártunk,de nem akarok írni véleményt. Hidácska szinte szószerint leírta az én meglátásomat valük kapcsolatban.

Szerettek volna egy laparoscópiát is csináltatni az endometriózis kizárására,de mi akkor már úgy gondoltuk nem megyünk a Kaáliba többet.

Az endometriózisról mi a vélemény a Dévaiban? Ők is a lapart mondják,vagy ők kitudják ezt másképp is vizsgálni? Persze ha kell a tükrözés, semmi gond vállalom az eredmény érdekében.

Nekünk különben mindegy,hogy Győr vagy Budapest,mármint távolság szempontjából.Nem mintha nem mennénk el akkor is ,ha messzebb lenne Pest.

Milyen vizsgálatokat kérnek?

A vérvételi vizsgálatokra tudnak adni beutalót? Csak azért,mert a Kaáliban megmondták mit kell nézetni,és mentem kuncsorogni a legközelebbi nőgyógyra,hogy kapjak beutalót.Kicsit kellemetlen volt,és persze be be szólogattak,hogy miért nem a Kaáliba veszik le a vért. Ezért ha ők tudnának adni beutalókat,letudnám itt vetetni a laborba a vért.Amit lehet inkább TB - re csináltatnék meg.

Szép napot mindenkinek,és mégegyszer nagyon köszönöm a sok segítséget! :wink:
babátakaró

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: