A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 májusi babák

Csöpplány: gratulálok az esküvőtökhöz! Sok boldogságot kívánok és tök poén, hogy a gyereketek is ott lehetett a nagy napon veletek! :lol:

Hibernia: nem semmi, ami külföldön van szülési szabadság néven. És hogy ilyen hamar vissza kell menni anyukának dolgozni. Nem azért szül az ember, hogy más felnevelje a gyerekét. :evil:
Különben ahol én is lakom egyetlen egy állami bölcsi van, többi alapítványi. Ugyhogy szülés után nem sokkal megyek is beíratni a babát bölcsibe, azért, hogy biztos legyen helye.

Mayday:én is szenvedek a kikerekedett poci miatt. Már semmi sem kényelmes:hajolgatás, takarítás már csak álom, állni, ülni, feküdni hosszabb távon nem megy. Séta még csak-csak, egy fél órát. Hova vezet ez?? :shock:

Babóca nálam is elég aktív, püföl rendesen, de én ezt nagyon szeretem. :-)

Egyébként köszi a babaszoba tanácsokat, megnyugodtam mert a lényeges dolgok (bútorok) már a helyükön vannak. Most alakítottuk át a kisszobát babaszálláshelyé, gondoltam lecsekkolom, hogy mi kellhet még.

KépKép
charlott

Mayday: Ez az odanyomódás ismerős, olyan alakot tud felvenni a hasam néha, hogy iszonyú... múltkor a köldököm mélyen volt és a két oldalán volt két dudor... egy fej és egy hát... :lol: elég fura érzés... lehet felteszek egy fotót mindjárt, milyen felülről, mikor abszolút csúcsoskodik... köszi az árakat... mi max 150 euróból igyekszünk kihozni a dolgot, az olyan 40 ezer ft kb... :oops: (úgy értem a kiságyat + matracot)

Charlott: Hát igen, elég gáz a bölcsi helyzet. :( Tök idegesítő... Én most olyan munkán töröm az agyam, amit itthon lehet csinálni... vagy azon is filózom, kéne nyitni egy bölcsit... Ha csak 500 eurót kérünk / gyerek, ami félár, már úgy is megérné... Bár ki tudja milyen adókat kell fizetni, milyen feltételek mellett lehet bölcsit nyitni... Szóval ez a jövő zenéje.

A mozgás nálam teljesen napfüggő, hol mindent tudok csinálni, mint régen, hol a zoknit is nehezen húzom fel... szerintem az számít épp hol fekszik a baba... :)

Hátvégén szeretnénk megvenni az ágyat, most mindenféle oldalakat bújok... Itt sajna nincs kókuszmatrac, szóval tuti csak vmi habszivacs izét tudunk venni... :( Mindegy, max. cseréljük időnként... :) Fiókos szekrényt, pelenkázót stb még nem is néztünk...

hibernia

Haliho!

Köszönöm a gratulációkat lányok! :)

Babatervezés:én januárban hagytam abba a gyógyszert és augusztus közepén fogant a mi kis drágánk.Kb fél év volt,és ebből minusz a gyógyszer kiürülési ideje ami konkrétan nem mondható meg.

testvérke:mi egyet terveztünk,testvérről meg hát meglátjuk mit hoz a jövő.Lehet hogy lesz.

bölcsik:itt is eléggé tele vannak és nem szeretném hogy más nevelje a gyerekemet.Max részmunkaidős állást vállalok majd és arra a pár órára valamelyik rokon vagy apa tud rá vigyázni.

kiságy:én is dilemmázok hogy milyet kellene venni.Én olyat néztem ami kombi,és később ifjusági ággyá alakítható.Olyan 30ról indulnak ezek.Amiket én néztem és tetszenek azok kb 50ezer.Holnap megyünk az rs bútorba szétnézni.

babarucik:én is csak ajánlani tudom a tesco-s babaruhákat.Az örökölt rucik között sok olyan volt és még most is nagyon jó állapotba vannak és az áruk se drága.Ami még jó azok a turkálók.Egy mosás és némelyikről meg se mondaná az ember hogy használt.

Most megyek "nászéjszakázni",holnap megpróbálok rendesebben visszaolvasni.
:D :lol: :P

KépKép
Kép
csöpplány

Képeket sajna nem sikerült feltöltenem majd holnap megpróbálom még egyszer.

KépKép
Kép
csöpplány

Mindenkinek szép napot, ebben a csodás időben! :)

Nálunk már most tökre szupi idő van! Lementem a kutyukkal, és nem hogy a kutyák, de én sem akartam feljönni! Annyira csodásan süt a nap, és a madáretetőm tele van madárkákkal! Csicseregnek, és most már tényleg tudom, hogy végre itt a TAVASZ! Már annyira vártam! Tegnap még el kellett menni egy doboz festékért, mert nem lett volna elég a rózsaszín festék, és annyira élveztem az utat, mert egy kicsit le volt húzva az ablak, és jött be az igazi friss tavaszi levegő! Szóval a szoba lassan, de biztosan készül! :) A fal ma már készen lesz, az ablakok festésével is holnapra végez após, aztán parketta pucolás, és ablak pucolás, aztán jöhetnek a bútorok összeszerelése! :)

Annyit írtatok, hogy sajna nem tudtam megjegyezni, hogy kinek mi volt a kérdése, ezért ha nem gond, "ömlesztve" írok amit nem felejtettem még el! :D

Vagyis! Először: Csöpplány! Gratula az esküvőhöz, és várjuk a képeket! Remélem ma már sikerül! :)

Volt szó Bölcsiről! Hát a helyzet az, hogy nálunk egy darab sincs, oviból is csak 3 van, de az egyik - ami velünk szemben van - igazi, hát hogy is mondjam....... kisebbségi ovi! Sok romával és kevés magyar gyerekkel! Nem tudom, hogy mire Kendra ovis lesz, mennyire javul majd a helyzet! Majd meglátjuk!

Olvastam, és volt kérdés, hogy mit tegyünk még a gyerekszobába?! Amit írtatok minden szupi, de én még egy szopis széket is fogok betenni, mert szeretném mindig egy helyen szopiztatni Kendrát, hogy szokja meg a helyet! Amúgy minden tökéletes! :) Nálunk sem lesz más a szobában, de majd ha elkészültünk dobok képeket! :)

Mennyi idő után jött a baba?! Hát aki már "öreg darab" az tudja, hogy nálunk közel 2 évet kellett várni Kendrára, és nem természetes úton fogant kisbaba! De annál nagyobb szeretettel várjuk, és szerintem nagyon el lesz kényeztetve! Tekintve azt hogy anyósoméknak első unoka, anyukáméknak pedig első lány unoka! Szóval ez van! Testvér téma?! Hát ezek után nem tudom, hogy lesz-e Kendrának tesója, mert Kendra sem egy "olcsó" Kislány! Ha értitek miről beszélek! :):D

Kiságy: Tényleg jól meg kell nézni milyet és mennyiért veszel! Mi a KIKÁ-ban vettük, le volt értékelve 60.000,-Ft-ről 38.000,-Ft-ra, ha jól emlékszem! Ezt az ágyat Junior ággyá lehet alakítani, majd ha kinövi. Természetesen matrac nem volt benne, azt külön vettük az Elefániban 9.000,-Ft-ért!

Babarucik: Mi is a Tesco-ban vettük szinte az összeset. A Cheroki márka nagyon jó, és megbízható! Tesóm két gyerekét kiszolgálta, és még mi is kapunk belőle, olyan jó állapotban vannak! :) Szóval ezt a márkát tényleg csak ajánlani lehet! :) És persze vannak olyanok amiket az ember nem tud otthagyni, annyira édesek! :)

Kendra: Nálam is megfigyelhető ez a "kinyomósdi", bár ő az egész kis testét kinyomja! Olyan mintha a hátát nyomná ki, és a hasam többi része meg lelappad! :) Annyira édes! És persze nagyon aktív, aminek nagyon örülök, mert azt mondták, hogy amíg mocorog, addig nincs baj! Egyébként Kendra még nem fordult be, de a doki szerint nem is szabályszerű, hogy a 30. héten beforduljon! Majd ő tudja mikor áll be az "útra"!

Most megyek! Lehet kicsit sok lettem! :oops: Bocsi érte!
Legyen szép napotok, és sétáljatok nagyokat!

Kép

KépKép
ercsikati

Syastok!!!

ITT A TAVASZ,HÚZD MEG A RAVASZT!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Végre igazi kellemes idő van,gondolom mindenkinek jobb a kedve! :D

Ercsikati,már milliószor akartam kérdezni,hogy honnan jött Nektek a Kendra név?Nálunk benne volt a top 2-be(másik a Kiara volt),nekem baromira tetszett/tetszik. :D

Csöpplány,mi is ifjúságivá alakítható ágyat vettünk,szerintem hosszútávon jobban megéri.

Hibernia,nagyon durva a kép!!! :D Tényleg rendesen kinyomja magát a Drága!! :D :D

Charlott,én még bírom (lekopogom) a takarítást,bár már nem azt a nagyon komolyat.De sajna musz,mert ha a páromra várnék... :lol: :lol:

Ja,elnézve a gmailes fotókat,igen dögösek a májusi kismamik!!!

Bölcsi kérdés:az igazat megvallva még nem gondolkodtam rajta komolyabban,de szerintem én is csak részmunkaidős leszek,persze csak Bálint 2. szülije után.Végülis itt van Apum 5 házzal arébb,amúgy is nyugdíjas,úgyhogy tud majd vigyázni az unokájára.

Na megyek ebédet csinálni,lesz ma egy lightos összeröffenés.Bár lehet" jöttök- lesztek,hoztok-esztek" stílusú vendégséget kéne szervezni. :lol: :lol: :lol:

Többiek,merre vagytok?

Kép
mayday

Mayday!
Kendrának a nevet igazából a párom választotta! A második név adott volt - Nina! Tesóm nagyobbik fia így hív engem, és mondtam, hogy ha lányom lesz az egyik neve Nina lesz! Kendrát viszont a párom "találta" egy kinyomtatott több oldalból álló lánynév listából! Amikor megtudtam, hogy kisbabát várunk, és még dolgoztam letöltöttem a net-ről a fiú illetve a lány neveket, majd eltettük, mondván, ha tudjuk biztosra, hogy mi lesz, majd válogatunk nevet! Aztán amikor kiderült, hogy punis van a pocakban, akkor már elkezdtük bújni. Gyorsan meglett! Olyan nevet szerettünk volna, ami nem minden második kislánynak van, és ha szólnak neki az oviban, vagy a suliban, akkor ne 5 kislány nézzen hátra, hogy kinek is szóltak! Szóval az első szempont ez volt! Így találtunk rá KENDRÁ-ra! A Nina meg ugye adott volt! Így lett Kendra Nina! :)
Kiara pedig a párom uncsitesójának a lánya! :) És nálatok hogy esett a választás Bálint-ra?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Tegnap voltunk Tescoban megnézni a ruhákat, de nagyon kevés volt és a többség ki is volt bontva. Végül csak pár darab bodyt vettünk (fehéret), gondoltam a nyári kánikulában úgyis ebből fogjuk a legtöbbet elhordani.

Néztünk gyűrűket is. De teljesen lehidaltam az áraktól. Még nézünk majd ezüstöt vagy tényleg kihagyjuk, mert ilyen sokért nem akarunk venni, inkább Annára költjük.

Próbálkozás - én már úgy emlékszem írtam róla, hogy decemberben döntöttünk úgy, hogy jöhet a baba. Tavasszal kiderült, hogy különböző okok miatt jelenleg nem lehet, előbb kezelni. Ezek után minket is és a dokit is meglepetésként ért, hogy mégis jön :-)

Munka - én sem szeretnék, illetve nem is tudnék ugyanúgy dolgozni, mint eddig. Még nem tudom mi lesz, de majd csak kialakul.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Itt Nagyvázsonyban van bölcsőde 2 éves kortól be lehet őket adni ha van munkahelyed és óvoda is van meg iskola minden helyben.Szóval el tudok majd menni dolgozni .Józsikát is beadtam 2 évesen Alinát is fogom adni ,ha betudom .

Nekünk 4 hónap volt mire sikerült a baba nekem spirálom volt májusban vetettem le és szeptember 13 -án pozitív tesztem volt :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Szép Délutánt!!! 8) 8) 8)

Megkajoltattam a szűk családot,el is mentek,úgyhogy ismét egyedül vagyok. :cry: Nem baj,amúgy is van még vasalni valóm+söpörni,felmosni is kéne.Tök jó program ebbe a jó kis időbe. :?

Csigaby,Neked is gratula az esküvőhöz!!!Mikor lesz?

Ercsikati,nálunk érdekes volt a név választás.Az Áron és a Noel volt porondon hónapokig.Aztán megszült egy volt koleganőm,és az ő fia Noel lett,ezért stornóztuk.Beleolvastam egy utónév könyvbe,ott láttam a Bálintot és egyből beleszerelmesedtem (L),valahogy azt éreztem,hogy IGEN,ez az én fiam neve!!!!!Áron a páromnak tetszett nagyon,így lett Bálint Áron. :D De a Noelről se mondok le végleg,kövi baba az lesz,ha ő is pöcsös lesz. :wink:

Kép
mayday

Sziasztok!

Mi azok közé a mákosok közé tartozunk, hogy amit eldöntöttük, hogy jöhet a bébi, jött is következő hónapban. Kende is, Vince is. :)

A név. Na az most állati nehéz volt. A Kendét nagyon hamar megtaláltunk, mindkettőnknek nagyon tetszett. Most meg valahogy nem jött a szikra. Mindig mondogattam Gabinak, hogy épp mi tetszik, de neki egyik sem jött be. Aztán mondtam, hogy nekem már mind, találjon ki valamit, majd közölje. Utána hazajött a melóból, és mondta, hogy válasszak Barnabás, vagy Vince. Hát így. Egyébként ha kislány lett volna, akkor Sára lett volna. Kendének nem volt lányneve. :D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Annyira jó idő volt ma, hogy végre én is kint voltam szinte egész nap.
Voltunk a Sárkány Centerben nézelődni. Babaruhát nem vettünk, pedig voltak jók, de egyenlőre szerintem leállunk a ruha vásárlással, majd, ha már meglesz a bébi és tudjuk, hogy mik kellenek még pluszba. Viszont voltak nagyon jó szoptatós hálóingek és nyári pizsamák 3000-ért, vettem is kettőt, nagyon jópofák, és 100% pamut.
Tescoba még nem voltam, de holnap készülök, bár lehet, hogy itt is már ki lesz fosztva.

Nálunk sajna nehezebben jött a bébi. De végül egy nagyon jó klinikán és egy profi csapattal, meg nem kevés pénzzel összehoztuk a dolgot :D
Nekem innentől kezdve e név már másodlagos volt. Rengeteg név tetszett, a kedvencem a Gréta és a Míra volt , de a férjemnek nem tetszett csak a Gréta, így ebben maradtunk.

KépKép

KépKép
nadina01

További szép napot mindenkinek!
Megnéztem a gmailt is. Nagyon jók a pocakos fotók, mindenki igencsak gömbölyödik már :lol:
A kiságyak is szuperek! Most már én is kezdek képben lenni, hogy milyet szeretnék. De amíg nem állunk sehogy a festéssel, addig nem akarom megvenni.
Ercsikati, majd várjuk a kész szobáról a fotókat, biztos nagyon jó lett!
Bár nekem takarítani már nem lenne erőm. Nem is tudom hogyan fogom csinálni...
A haskinyomódást nekem is csinálta a bébi, igaz ennyire durván csak egyszer, meg is ijedtem, mert elég drasztikusan az egyik oldalon akart kitörni :lol: meg kellett bökdösni többször, hogy visszarendezze magát :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Ti ütöttétek már be a hasatokat valamibe?Kb egy órája rosszul fordultam és beütöttem a pocim az ajtófélfába. :x Nem erősen,nem is fájt,mégis be vagyok szarva.Még eddig nem volt ilyen.Suzerintetek lehet vmi baja a babának???Nagyon aggódom.

Kép
mayday

mayday: szia!én is estem már el vagyis neki estem a kerítésnek mert megbotlottam a lépcsőn lefelé de ne aggódj a magzatvíz megvédi az ütődéstől ne aggódj azért figyeld hoyg mozog -e eleget

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

nálunk a névválasztás nem volt nehéz anno mikor Józsikát vártuk lánynévnek az Alina nevet választottuk az uram beleszeretett
viszont megbeszéltük ha fiú lesz én választok nevet ha lány ő így annyi engedményt kaptam hogy 2 neve lesz neki is mint a bátyjának
így lett Alina Tímea

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kismami köszönöm,örök hálám!!!!Megnyugtattál,de természetesen figyelem a mozgását.Eddig szerintem rendben.De nagyon megijedtem,még az ajtófélfába is belerúgtam,hogy köcsög... :?

Kép
mayday

Szép név az Alina,az meg külön jó,hogy tök ritka.Én most hallottam másodszor.

Kép
mayday

Sziasztok csajok!

Mayday:én is sokszor megyek neki a dolgoknak a pocak miatt,pedig nekem még nem is olyan nagy! :lol: Nem erősen de azért megéreztem.Szerintem se lehet semmi baja a babának.Nekem azt mondták úgy képzeljem el mintha egy vízzel töltött lufiba beletennék valamit,nem tudom összenyomni.Ha mozog szépen akkor tuti nincs baj!Pocak hatalmas!:D A kiságy is tök jó.Majdnem ilyesmit néztem most én is.Cuki a törcsi is!:)

Névválasztás:Mi a lánynevet könnyen kiválasztottuk.Dorina lett volna.Viszont fiúnál sokat tanakodtunk.Porondon volt a Bence,Bálint,Botond,Balázs,Csaba. A Bence az kilőve mert a párom vezetéknevével egy csúnya szó állt volna össze.Bálint Botond meg páromnak nem igazán tetszett.Maradt a Csaba meg a Balázs.Én meg a Csabával nem voltam kibékülve,így maradt a Balázs! :lol:

Ercsikati:tök jól haladtok a szobával!Nem raksz fel egy félkész képet? :oops: Olyan kis kiváncsi vagyok! :lol: Remélem azért Kendra rájön hogy nem jó az a csücsülés és szépen be fog fordulni a nagy napra!Drukkolok!+++++

Csigaby:igen,sajnos időben rá kell állni ezekre az akciókra,mert elkapkodják nagyon hamar.Még jó hogy ez a Ferihegyi tesco nem éppen a legzsúfoltabb!Szinte mindig sikerült elkapnom az akciókat.Most pl itt kiscipő leárazás van.Olyan édesek vannak de nem akarok most venni,mert nyári babának nem látom sok értelmét.Kiszokni és kész.Gyűrű nekünk fehérarany volt,2 éve volt az eljegyzés.Mi nem akartunk összeházasodni,csak szerettük volna hitelesebbé,hivatalosabbá tenni a kapcsolatunkat.Nálunk ezért volt gyűrűhúzás is az esküvőn mert már volt gyűrű.Egyébként nem muszáj,anélkül is megy a dolog.Nálunk se lett volna,ha nincs gyűrű.

Nadina:szerintem is tök jók a rucik a Sárkány Centerbe de azért nézd meg az anyagát.Nem mindegyik jó minőségű.Viszont a szoptatós hálóingek nagyon jók!Én is ott vettem 2-t.Meg szabad kérdezni hanyadikra sikerült?

Hibernia:nekem is van hasonló kinyomódás,küldtem róla képet,csak én oldalról fotóztam.Talán még emlékszel rá.Tényleg durván tud kinézni! :lol:

Charlott:szép kismama vagy te is.Gondolom azóta azért szépen nőtt pocak! :) Cuki a pocaklakód!

Mi is voltunk ma vásárolgatni.Auchan-be bevásároltam a picurnak egy csomó mindent!Kiskád,cumisüvegmosó kefe,körömápoló szett,fültisztító,cumisüveg-melegentartó,pelenka,popsitörlő,egy rövidujjú hálózsák.
Néztem kiságyat is,találtam egy tök jót,lehet hogy ennél maradunk.Itt a link:http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=427

Vélemény?

KépKép
Kép
csöpplány

Halihó J....né!!! :D
Megnéztem az esküvői képeket,nagyon szép pár vagytok!!!! :wink: Csini volt a rucid is,tényleg szépek a májusi kismamamák. :oops:

Az ágy is nagyon jó,a miénk is hasonló.Árba is király.

Kép
mayday

Köszönöm a dicséretet Mayday! :D

Szerintem is jó,csak kiváncsi vagyok más véleményére is.Külön tetszik hogy középen két rács(amin van két gömb) azokat ki lehet venni,hogy ha nagyobb lesz a gyerkőc akkor ki tudjon belőle magától is mászni.Meg ha már ifjúsági ággyá alakítjuk akkor elég nagy a fekvőfelülete is.
Eddig ez tetszik azok közül amiket néztünk.Színben még vacilálok.A cseresznye szín 2ezerrel drágább a sima bükk színűnél.A cseresznye jobban tetszik,viszont a babaruhás komódom bükk színű.Melyik színt válasszam?Micsoda dilemmáim vannak??? :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,ez tényleg komoly dilemma!! :lol: Nagyobb gondod sose legyen!
Én azt választanám,amilyen a komód.

Kép
mayday

Dumáltam msnen egy haverommal,most 3 hónapos a kislánya.Mesélte,hogy bevásároltak egy csomó 56-os rucit,mert 3400gra becsülték a születési súlyát a picinek.Még szülés előtt 2 héttel is.Erre megszületett a babu 4kilo 30-al.Jó,mi?Ajándékozhatták el az összes ruhát.Asszem én leállok a vásárlással kicsit.

Kép
mayday

Jó reggelt!

Csöpplány: szépek és aranyosak vagytok az esküvői képeken. Gratulálok még egyszer az egybekelésetekhez! :lol:
Képzeld, nekünk is ilyen kiságyunk van. Férjem múlt héten szerelte össze. Mi csak ajánlani tudjuk,mert komóddal együtt van és amikor már nagyobb a gyerek rendes fekvőhellyé lehet átalakítani. Milyen színű a fal és a többi bútor a kisszobában? Ezekhez érdemes választani.
Kérésed parancs, töltöttem fel friss pocakos képeket, lehet összehasonlítani és kuncogni rajtuk. :oops: :D

Mayday: idáig mi is eljutottunk, hogy amit vettünk rucik azok kicsik lesznek, sőt egy-kettőben már biztosak is vagyunk és ezzel együtt nagyon mérgesek. Miért nem rögtön nagyobb számút vettünk?! :roll:

Névválasztás: nálunk nem volt egyszerű, természetesen lány név az rögtön megvolt, de fiún hosszas hónapokat gondolkodtunk,míg végre rátaláltunk Kriszre Nimire. Először az összes fiúnevet átnéztük és ami valamelyikünknek tetszett az feljegyeztük és később osztályoztuk őket, az alapján átlagoltunk. :-) Vicces, de egyik név sem fogott meg rögtön. Maradt 10 db és vártunk néhány hetet, ez így csökkent le 3-ra és később UH alapján maradt ez a kettő. :lol:

KépKép
charlott

Jó reggelt!

Mayday:remélem hogy ténylég ez lesz mostanában a legnagyobb gondom! :lol: Kis ruhákat már én sem veszek,ha veszek akkor azok 62/68-as méretűek.Azok tuti jók lesznek pár hónapig.56-osat nem veszek mrt örököltünk sokat meg majd meglátjuk mekkora a lesz a Picur és akkor majd szétnézünk esetleg még ha kevés ruci lenne(amit egyébként kétlek :lol: ).

Charlott:köszi még egyszer a dícséretet.Hát a baba a szobánkba lesz az ágy mellett,kineveztük az egyik sarkot az ő felségterületének :lol:
Elvileg a szoba olyan színű mint ami a pocakfotóimnál is látszik,és egy fal meg piros effekt festékes.A bútoraink meg nem is tudom milyenek.Tudod mit?Lefotózom a szobát és akkor látni fogjátok hogy mi milyen színű meg hogy hogy s mint lesznek a dolgok.Kicsit zsufi de ez van most,ezt kell szeretni! :D
Te is szépen kerekedtél,de asszem középmezőnyös vagy a versenybe.Láttad a többiek pociját?HATALMASAK!!!!Én persze még mindig a sor végén kullogok :lol: Mindenki csak néz amikor mondom hogy alig egy hét múlva kezdem a 8. hónapot.Még mindig csak félidősnek néznek.Majd holnap a friss táblázattal együtt teszek fel pocakos képet is.

KépKép
Kép
csöpplány

mayday: tudod hányszor elfelejtem hogy elől egy nagy has van?mindig mindennek neki megyek vele .de ne aggódj ki van ez találva hogy ne legyen gond pár ütközés :D

Hát a lányzónak egyedi neve van legalább nem néznek oda tízen ha valaki szólítja

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Szép reggelt!!!

Charlott,szép,nagy has!!! :D Viszont szerintem naon jól áll Neked a terhesség!! :wink: :D

Csöpplány,Téged meg csak irigyelni tudlak a "pici"-poci miatt.Pont most reggel szedtem elő pár tavaszi rucit,pl szoknyát,és semmi nem jön rám... :cry: Pedig erre a 2 hónapra már nem szeretnék terhesruhát venni.Bár néztem egy kantáros egybeszoknyát(nem tom mi a rendes neve :oops: ),max azt. :D
Jaj,megkérhetlek rá,ha csinálod a táblázatot beletennél másik képet Bálintról? :oops: Elküldöm gmailre.Köszike!! :D :D

Kép
mayday

Mayday:természetesen.Küld a képet és holnap már az lesz!Nekem sincs semmi bajom a pici pocakommal csak hát majdhogynem le tudnám tagadni hogy babát várok! :lol: Rám még jó 2 sima nadrágom(terhesség előtti),van 2 terhesnacim,meg 3 otthoni szabadidő nacim.Van egy gumis derekú szoknyám ha odáig fajulna a dolog.Talán tudnék mit felvenni ha meleg lenne a naci.Én sem akarok ezért venni valami új cuccot.Főleg hogy 2 hónapig hordanám.

KépKép
Kép
csöpplány

Kismami,nagy tesónál is előfordult,hogy beütötted a hasad?

Kép
mayday

Köszi Csöpplány, elküldtem.Ezen már olyan emberibb fejecskéje van. :lol: Gumis derekú gatyám mondjuk még rámjön.Csak a hasam úgy lenyomja,hogy kinn van a seggem. :lol: :oops: Marha sexy... :lol:

Kép
mayday

Kismami:felvettelek a táblázatba.

Mayday:már ki is cseréltem a képet!

Nézem az állást.Május közepétől elvileg babaeső lesz! :lol: Eddig 9 fiú van és 5 lány, 1 pedig akinek nem tudjuk a nemét. :D

KépKép
Kép
csöpplány

Mayday:ne is mond :lol: anyuval mit össze röhögtünk miközbe ruhát kerestünk.Anyu már szinte sírt a röhögéstől!Sajna most ez van,el kell fogadnunk hogy most semmi se úgy áll ahogy kellene illetve ahogy szeretnénk! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Köci,köci,köcike!!!! :D
Arra mondjuk naon kíváncsi leszek,hogy valójában milyen sorrendben jönnek a babók.1 hónap múlva már izgulhatunk!!! :D :shock:

Nászútra nem mentek valahova?Mármint majd Balázzsal együtt.

Kép
mayday

Mayday, csak hogy gyorsan megnyugodj, vízben úszik a babó, szóval ha a hasad beütöd, csak neked fáj... :)
Én is nekimentem ennek-annak már, nem férek el a régi réseknél... :lol:

hibernia

A lényeg,hogy a párjainknak így is tetszünk!!!! :wink:

Kép
mayday

Hibernia hali!!!Köszi Neked is a nyugtatást.Úgy tűnik csak én vagyok ilyen hülye fostos... :oops: De annyira féltem az én kis tüneményemet!!Remélem nem nevelek belőle egy anyám asszony katonáját!!! :?

Kép
mayday

Hát nem tudom.Most áprilisban megyek vidékre meglátogatni a mamámat mert ő nem nagyon tud feljönni és nagyon kiváncsi rám,hogy milyen szép gömbölyű vagyok,meg hát Balázs lesz az első dédunokája :) Elméletileg a Balatonra tervezzük hogy majd lemegyünk pár napra.de majd meglátjuk,mivel nem tudunk kocsival menni és kicsit tartok a vonattól(bár city-vel mennénk mindenképp).Anyu is mondta hogy pár hetes babákkal repülnek az emberek akkor a vonat meg se fog kottyanni neki.Na majd meglátjuk.Most per pill nem akarok ilyesmire költeni,mert ugye meg kell vennem a babaágyat.
Babák miatt én már most izgulok,annyira kiváncsi vagyok hogy milyen sorrendben fognak világra jönni ezek a kis tünemények! :D
töbiek merre vannak?Vannak akik tök rég nem jelentkeztek.Pl kovmarti,mazsolita.Kriszta-nak kellett befeküdnie kórházba,jól emlékszem?Olyan szita az agyam :? :oops:

KépKép
Kép
csöpplány

Krisztának be kellet feküdni.Akartam is kérdezni nem-e tud róla valaki valamit.
Balaton az jó.Kinézek az erkélyen és látom is.Itt van 7 kmre.18 évig meg pont a partján laktam,Keszthelyen.
Ha vonattal jöttök csak cityvel,úgy max 2óra.Sima személyi 4és fél :shock: !!Azt meg gondolom nem kell mondani,hogy nagyon tré... :?

Kép
mayday

csöpplány_hát igen néhány ruha úgy áll rajtam mint tehénen a gatya!
de sabaj uramnak nagyon tetszek főleg a didkóim kiváncsi leszek milyen sorendben szülünk

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Na itt vagyok megint...
Krisztának drukk innen is, csak nem lesz semmi gáz. :)

csöpplány, jók a képek, nekem is nagyon tetszettek! Tök kis fiatalka itt mindenki - rajtam kívül... :lol:

Kiságy: Tádáááám, tegnap végre megvettük... Matrac ugyan nincs hozzá, meg még hely sem volt, hová szereljük össze, úgyhogy most egyelőre a folyosót blokkolja, de nagyon tetszik. Iszonyú stabilnak tűnik, tömör fej- és lábrésze van, mindenképp ilyet szerettem volna, ami nem hullik szana-szét az első másodpercben. Ja és 140x70-es. Nem kispályás. :lol: Alig fért a kocsiba. Próbáltuk megvenni a babakocsit is, de az már nem fért mellé... :D
Kiságyhoz ti vesztek ilyen fejvédőt vagy mit? Itt mindenhol látok szettben... Szerintem ilyen kicsit szivacsos (?) izé, védi a rácsot + gyerek fejét... Ilyesmi: http://www.babyroom.ie/cot-bumper-blue-check-p-275.html Ja és milyen matracot szereztetek? Benne volt a kiságyban?

Csíkok: Én elég random kenem magam, kb kétnaponta. :oops: Egyelőre kopp-kopp semmit sem látok, de állítólag van, aki a 39. héten lesz csíkos, addig meg semmi... Én http://www.marieclaire.co.uk/imageBank/cache/p/palmers-coco-butter.jpg_e_b531446b815d841fa57ff7ac29559923.jpg Palmers-t használok, olyan 2000 ft volt (8 euro).

Próbálkozás: Régóta filóztunk, mikor kéne babó, aztán az első éles hónapban pozitív lett a teszt. :lol: Nem volt sok átgondolnivalónk... :oops:

Ruhák: Én nem vettem újszülött rucit, mert állítólag azt kapunk párat... Az a pár cucc, amit eddig vettem, állítólag min. 3 hónapig jó... A 3 body 0-3 hóig jó, az 1 rugi meg 3-6 hónapig... Annyira csak nem lesz óriás... Ja meg tegnap ettünk egy macifelsőt, elől cipzáras, tök viccesen néz ki... Csak 3 euro volt... 800 Ft kb.

Mayday: Nekem azt mondták, képzeljem el, hogy van egy vastag lufi, teli vízzel és abban van a baba... Ha beütöd kicsit a hasad (nem ráesel vagy ilyesmi), semmit sem érezhet, védi a magzatvíz... :) (Na tessék, most látom, csöpplány is ezt írta. :lol: :lol:)

Charlott: Te sem vagy kispályás hasat illetően... :)

Ruhák: Óóóóó, esélyem sincs a régi rucikra... :oops: Most ki is selejteztem jó párat, amit soha nem veszek már fel...

hibernia

Csöpplány: Szerintem inkább vonattal menjetek, mint kocsival... A rázkódás elég gáz... Tegnap utaztunk kb 120 km-t összesen, de elég rosszul esett... inkább a vonat, az simább.
És ne aggódj, nem lesz baj az utazással... Én 33 hetesen megyek 2500 km-t. :oops:

hibernia

Sziasztok!

Meglett a vonalzóm nekem is :D
Pénteken voltunk maratoni vásárláson totál fáradtak voltunk, megvettük a nappali bútort :D viszont a gyerekbútort nem, mert nem bírta volna ez autó..majd legközelebb.
Amúgy nagyon jók a kiságyak!! Mi nem kombit veszünk, lesz egy külön kiságy egy pelenkázó ami később komóddá alakítható és egy szekrény. Szoptatós fotelt én is szeretnék, de mivel egyenlőre nem tudom hogyan lesz kényelmes szoptatni nem veszünk....

Csöplány, nagyon szépek voltatok, gratulálok :D

Pocakképek is komolyak :D

Mozgás..én pont tegnap mondtam férjemnek, hogy el sem tudom képzelni, hogy valaha hason fogok még aludni, vagy le tudok gond nélkül hajolni valamiért, vagy ha az asztal alá gurul valami akkor a négykézlábra ereszkedés és vissza nem 10 perc lesz stb... szóval bármilyen élvezetes ez az állapot azért várom hogy nyugodtabban és szabadabban mozoghassak... :D

Bevallom visszaolvastam mindent de már a felére nem emlékszem, bocsi :oops:

Ja, nevek! Nálunk fiam lesz az 5. T. Gábor így nem volt beleszólásom, családi hagyomány, de szerencsére nekem is tetszik a név :D Ha lány lett volna, vagy lesz majd később akkor Gréta..régi nagy szerelmem a név, így nadina, röhtön kiszúrtam a választásotokat :D Ja és tesó tuti lesz 1 mindenképp...aztán meglássuk :D

Szép napot Nektek! Ma családi Gábornapozás lesz...van program...

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hahó!!!

Hibernia,grat az ágyhoz!!! :D
Fejvédőt mi mindenképpen veszünk,itt is szettben van,ágyneművel meg baldachinfügönnyel.Amúgy olyasmi,mint a képen.
Matracot mi külön vettünk,sima szivacsot.Ez csak 3600 volt, a kókusz 10700. :? Most sok lett volna... :roll:

Csíkok:én is kopogok,eddig semmi.Bár nekem azt mondta bnőm,hogy ilyenkor már nem szokott kialakulni...Háááát,nem tom.Én is hallottam,hogy az uccsó hetekben alakult ki. :? Szóval reménykedem :roll: Én mondjuk csak testápolózok,aztán,hogy ér-e valamit...

Zsu,aranyos lett a vonalzód!! :D
Hason alvásról annyit mondanék,hogy most a pocink miatt nem megy,később meg majd a cicinktől nem fogunk tudni... :cry:

Kép
mayday

Jajjj,majdnem elfelejtettem!!! :shock: Mi a különbség a szotatós és a sima fotel között?Én nem értek hozzá... :oops:

Kép
mayday

Mayday:sajna Krisztáról nem tudok semmit,gondolkodtam rajta hogy esetleg jövő héten írni kellene neki egy sms-t.Mi ha utazunk valahova akkor tuti csak cityvel megyünk.Gyerekkoromba sokat utaztunk személlyel,nagyon gáz volt,azóta mindig csakis cityvel.Persze ha csak Pestre kell bemennem akkor személlyel,mert 25 perc alatt bent van a nyugati-ba.Annyit meg kibírok.

Hibernia:köszönöm a gratulációt és a dicséretet!Elpirulok :oops: :oops: :oops: Fejvédőt mi is kaptunk,mindenképp jónak tartom.Tényleg!Anyutól kaptam fejvédőt meg takarót,meg egy pár kisrucit.Dobok róla képet a g-mailre.Igazából ha azt veszem nem érdemes szettet venni mert aminek konkrétan értelme van benne az a rácsvédő.Kispárnát nem szabad használni,takarót se ajánlják inkább a hálózsák,a baldachin meg csak esztétika.Nekem anyu varrja meg a baldachint.Van egy szép függönyöm és abból pikk-pakk meg lehet varrni.Matracot én is sima szivacsot veszek,egy baba még nem olyan nehéz hogy könnyen kifeküdje.És a kókuszmatrac sokkal de sokkal drágább.Meg a légzésfigyelőhöz is a szivacsot ajánlják jobban.
Utazni majd csak a babával együtt szeretnénk,miután megszületett.Hosszabb útra nem mernék kocsiba ülni.Majd mamámhoz megyünk le vonattal még szülés előtt,de hálisten a city nem rázkódik.

Zsu:jó hogy jelentkeztél!Nagyon szupi a vonalzód! :D Köszönöm a gratulációt neked is.Mozgásban engem is egyre jobban zavar a hasam,pedig nekem nem is olyan nagy.Én alig várom hogy hason aludhassak,bár a szoptatás alatt sem valószínű hogy sikerülni fog.

Szoptatós/nem szoptatós fotel:Elvileg a szoptatós fotel úgy van kialakítva hogy könnyen ki tud belőle szállni akár babával a kezedben is.A sima foteleknél ugye ez nem lehetséges,mindig támaszkodni kell,alig lehet belőlük kitápászkodni.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,tök jók a cuccok!!! :D Egy hasonló van nekünk is,mint Nektek az a sötétkék hosszú ujjú.Majd teszek róla én is képet,ha Tesóm visszahozta a gépet.

Mi azért veszünk inkább szettet,mert előbb-utóbb úgyis kell neki az ágynemű is.Meg én úgy tudom,hogy az első hat héten az a legjobb,ha pólyában alszik.Aztán majd úgyis minden elválik.Biztos van olyan cumó,amit nem is kéne megvenni,de csak utólag derül ki,hogy tök fölösleges... :?

Jó tudni mitől más a szoptatós fotel,el se tudtam képzelni...Alap vagyok. :lol: :oops:

Kép
mayday

Hali

Na halljátok, én milyen szarul aludtam ma... :? Óránként ébredtem fel kb, hogy az a csípőm, amelyiken fekszem nagyon fáj, de a másik is eléggé, ekkor átfordultam a kevésbé fájós oldalra, majd egy óra múlva vissza, aztán oda... Szörnyű volt. Mindjárt elalszom, tök égnek a szemeim... :( Jó lenne végre tényleg hason feküdni, én ezelőtt mindig hason aludtam... :?

Baldachint nem tudom, szeretnék-e... :roll: Eddig eszembe sem jutott... A kiságyba akkor kb 1 éves korig kell gondolom egy matrac (itt találtam kókuszt 80 euroért, a sima szivacs 30-40, a kettő között meg vannak még ilyen több rétegű izék - még nem tudom, mi lesz...), kell gumis lepedő meg ez a fejvédő akármi. Ez 3 dolog. A gyerkőc meg úgyis hálózsákban alszik, nem kell neki semmi más, ugye? Ilyen fejvédőt veszek szerintem holnap: http://mothercare.ie/ContentBuilder/Dis ... iqueID=185 meg beszerzek valami hálózsákszerűt is szerintem...
És kell matracvédő is? Úgy értem, ha átázás esete forog fenn... Vagy ez pelusnál még mindegy? Úgyis benn marad minden?

Mayday: Én azt sem tudtam kb tegnapig milyen az a szoptatós melltartó... :lol: Még nem vettem persze, de legalább tudom, mire jó... :oops:

Ja és a nap híre - megvan a kocsi!!! :) Itt tologatom mindenfelé, tök jó. Végül ilyen lett: http://bolthely.hu/babyshop/id/01489_Gr ... riel_2009_ (asszem pont ilyen, csak van hozzá esővédő is - hiába no, itt vettük :lol:) ÚÚúúúúgy örülök neki, tök csinos és könnyű is - már a kocsi. Az autósülés annyira nem, de azt úgyis csak a férjemmel használjuk majd legtöbbször. :)

hibernia

Sziasztok!
Egy gyors bejelentkezésre jöttem!
Még nem sikerült mindent visszaolvasni, de ígérem pótolni fogok mindent! Kicsit sz@ar éjszakáim vannak, pontosabban, a mai és a tegnapi, nem aludtam talán kb. 2 órát, így kicsit ki vagyok! Tegnap egész nap bútorokat szereltünk, este 9-re lettünk készen! Gondolhatjátok, alig vártam, hogy az ágyba kerüljek! Persze nem tudtam sokáig aludni. Már 23:00-kor fent voltam! Egészen hajnali 2-ig. Na mindegy! Majd próbálok pihenni délelőtt, vagy délután! Készítettem Nektek fotót a félig - negyedig - kész szobáról! Ígérem elküldöm g-mail-re, de nem ígérem, hogy most, bár még nem tudom! Meglátom! Mára terveztem függöny mosást, és virág átültetést! A függöny mosás biztos meglesz, hát virág ültetést.......muszáj, mert félek, hogy elkezd hajtani és akkor már nem tudom átültetni!

Most megyek! Legyen szép napotok! Nálunk nem süt már a nap, de azért nincs rossz idő! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nem tudok aludni olyan fáradt vagyok,de az alvás nem megy.Felkeltem arra hogy éhes vagyok.

Hybernia megnéztem a babakocsit,nagyon jól néz ki.A párom is ilyen színűt akart :lol: ,de mi kapunk.

Csöpplány gratula az esküvőhöz,megnéztem a képeket nagyon szépek vagytok.Küldök neked privit.

Olyan sokmindent írtatok hogy nem tudom felfogni,még nem igazán vagyok képbe :oops:

Épp tegnap vertem be a hasam.Csuktam be a konyhaszekrényt és megütöttem a pocót.Fájt egy kicsit,meg is látszott.

Csinálgatjuk a lakást,nagyon jó lesz.A pici fiam szobája kész,de még hiányzik a díszléc,amit még nem vettünk,meg dekorcsík,mert nem tudunk megegyezni hogy milyet vegyünk.És nekem még van egy olyan elképzelésem hogy a dekorcsík fölé egy romusz formába a párom tesója rajzolna neki mesefigurákat.
Csak nem merek nekiálni,mert nem tom milyen lesz.És ha elrontjuk?

Már anyuval ki is takarítottunk,de tegnap egyész nap meg sem álltam nagyon elfáradtam estére,az ágyba meg se tudtam fordulni.nagyon rossz volt.Szerintem egy kicsit tulhajtottam magam.
Majd lefényképezem ha teljesen kész lesz,de még semmi jele hogy babaszoba lenne.Még nincs benne bababútor :lol: Meg még vannak egy kis hiányoságok,de lassan kész lesz.

Na most megyek takarítani,meg főzni,mert nem lesz belőlem semmi,és a lakás meg úgy néz ki mintha bomba robbant volna.Majd még jövök,addigra képbe leszek és fel is tudom fogni amit írtatok,mert most még nem megy.

Kép

KépKép
torpilla

Na jó! Megembereltem magam, és már töltődnek a képek, hogy el tudjam küldeni! Szóval ez azt jelenti: Hogy hamarosan Ti is meg tudjátok nézni! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: