A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok,

Tavasziszél kérdezted a fotót, én simán lefényképezem, nem lesz tökéletes, de a lényeg látszik. :o

Eclipse, üdv közöttünk, gyere majd hozzánk is ha van kedved! Lehet, hogy butaságot kérdezek, de a dúla és a szülésnő között van valami hasonlóság ugye? Nekem csak szülésznőm volt.

Kata16, ez aztán ám az ünnepi menü! Mi hétvégén voltunk vacsizni, Brigi nagyon élvezte,elég sokat evett. Apukámnak a szülinapját ünnepeltük.

Rékus, jobbulást!

Most nem tudom mit csináljak, fogadjuk-e megint dokit és szülésznőt, vagy most ne? De ilyenkor kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy a Briginél fogadtunk, most meg nem egyértelmű. Így is olyan sok mindent örökölni fog szegénykém. :oops: Majd még átrágjuk magunkat Apával rajta. Az az egy aggaszt, hogy mi lesz ha sokan szülünk egyszerre, mert Brigivel mi voltunk egész este a szülészeten. De ha tele lesz én nem lesz fogadott doki, szülésznő, félő, hogy senki nem néz majd felénk.

Ma voltam igazolásért a táppénzhez, holnap megyek dokihoz. Remélem nem fog kötekedni. Már el is intéztem a gyest Apának. Van már valaki Dinucin kívül - bár ő még dolgozik :lol: - táppénzen?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kriszta,

én is Kriszti vagyok.
Nem, a szülésznő egészségügyi szakszemélyzet, a dúla képzett laikus, maga is anya. Legtöbbjük szakmája is a kisbabákhoz-mamákhoz kapcsolódik, pl. kismamajóga oktató, szülésfelkészítő, babamasszőr oktató, szoptatási tanácsadó stb, de feladata a szülőnő nem egészségügyi szempontú, hanem inkább mentális-fizikai támogatása. Ismernek sok praktikát, ami segíti a vajúdást, meg jól kommunikálnak a szakszemélyzettel, hogy ne csússzon ki az irányítás a kismama kezéből, és a kispapákra is figyelnek. Segítenek a szoptatás elkezdésében, a gyermekágyas időszakban is, egyszóval nagyon sokoldalú, kedves, tüneményes, empatikus gyakorló anyák ők.

Eclipse
eclipse
Budapest

Nem vagyok, és sajnos nem is lehetek táppénzen, mert nem élnénk meg belőle. Végig kell dolgoznom az egészet, de hálistennek nem nehéz a meló, irodában vagyok, és nyugiban.

Eclipse
eclipse
Budapest

Szia Drusza :lol: ,

így már teljesen értem a különbséget. Nagyon jól leírtad.

Brigivel én is szinte végéig dolgoztam, szintén irodai melóm volt, de már betöltötte a 2. évét és így februártól gyesen vagyok. Így a táppénzem valószínű több lesz mint a gyesem :lol: A főnököm visszavett 2 hét szabira, így valószínű kicsit magasabb lesz az alapom. A bérszámosok ajánlották, hogy így oldjuk meg. Én nem nagyon értek hozza.
Ha nem megterhelő dolgoznod, szerintem is simán lehet.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok! Hétvégén nem jártam erre, remélem mindenkinek jól telt! Én sokat ettem, hatalmas étvágyam van. Főleg tésztára és rántott ételekre... Mérlegre inkább rá se állok.
Kri, köszi a választ a vizsgálatokról. Próbálunk megtervezni egy tavaszi kiruccanást Olaszországba, és sejtelmem sincs, mennyire szigorúak a vizsgálati időpontok. A 16. heti AFP után mi a következő?

Szépek a fotóitok, az enyémen ehhez képest csak egy homályos babszem látszik, inkább majd a következőt töltöm fel :)

Jobbulást a gyengélkedőknek!
lynnn

Na,én elvesztem az orvos-dúla-szülésznő háromszögben,hogy mit kit érdemes fogadni,kit nem....remélem,letisztul nem sokára.... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Mók!!!Merre vagy???

Szilvi

sissy01

Sissy!

Bocsi de nem tudtam írni, péneteken voltam nőgyógyinál, babónk jól van 16 mm-es ha jól emlékszem, rengeteg feladatot kaptam, védőnő, belgyógyászat, fogászat, 12 heti genetikaira bejelentkezni, + akkor kell újra terheléses cukor is, és az endokrinológus is az idő tájt vár újabb pajzsmirigy ellenőrzésre.
Táppénzre megkaptam a papírokat, főnökömmel megegyeztem április 1-el elmegyek, aztán meglátjuk tudok-e besegíteni otthonról.
Ja nőgyógyi július körül szül, ezt kiderítettem, de ha akarom , mert hogy már augusztus végétől lesz néha, akkor elvállalja a szülést, akor beszéljük meg, mármint augusztus végén. Egyébként helyettes lesz, ugyanúgy dokinéni,és ő is SOTE doki.
Ja és 13. héten kell menni az orvoshoz. Ja aztán 16.heti AFP. Ajánlotta a Mátyásföld klinikát, mert hogy vért is néznek a 12. héthez is, nem csak uh, viszont 25.000 Ft, de a baba egészsége nagyon fontos, így elmegyünk. Persze van ingyen a SOTE-n csak uh,de ez biztosabb.

Nukada!

Veled mi van bárányos ügyben?

Kép
mók

Lynnn, az AFP után a 18 hetes genetikai uh jön, majd 24 hetesen újra vérvétel + cukor.
Mi is ki szeretnénk menni olaszba, nekem is jól ki kell számolnom.
:o Hamar megnő ám a babszem. :lol:

Mók, máshol Pesten nincs ingyenes down szűrés? Szerintem kérdezz körbe, mert Fehérváron is megcsinálják a kombinált tesztet ingyen. Találtam Neked egy régebbi cikket.

http://www.vital.hu/ingyenes_down-kor_szures

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri07!
Nem az a baj hogy nem csinálják meg ingyen, hiszen a Sote-n ingyen csinálják az uh-t /nyakiredő vizsgálatot/, de a Mátyásföldin vért is néznek, mert ha jól tudom vért egyébként csak a 16 hetesen néznek /genetikaira/.Legalábbis a dokinéni ezt mondta. Én meg inkább mennék biztosra....A 16 héten meg van a vér genetikai szűrése.

Ha van még infód, mint gyakorló mami, és kismami örömmel veszem.

Lehet hogy nem így van, bár többször visszakérdeztem.

Kép
mók

Mók,

a Mensmentisben szintén kombinált teszt van a 12. héten, UH+vérvétel, amiből a kromoszóma rendellenességeket szűrik, ott 23 000Ft.
2 ezer Ft is különbség... :)
És azért a Móriczra könnyebb kimenni mint Mátyásföldre.

Eclipse
eclipse
Budapest

Mok: de jo vegre jottel, mar aggodam erted!
Jo hogy fonokkel meg tudtal egyezni.
Van Pesten is ingyenes kombinalt teszt, pl Istvanban, Imreben is asszem. de tuti olcsobb van ha mar fizetos.
NEkem elozonel nem volt, most akihez maganba jarok IStvanos doki igy lehet lesz, de ha nem se fogok kulon elmenni.

Mindenki megy olaszba....de mennek en is!

Etvagy????????????NEkem ha veletlen van se tudomit egyek mert amit kivannek nem ehetem, amit lehetne ra se birok nezni Szoval egyenlore nem tartom a dietat. Hanyinger tovabbra is mindennapos:(
Az eronletem tan mar kicsit javult.

Sikerult vegre elernem a vedonot is de o jon ki, remelem nem feljti el hozni a kiskonyvet, mert az kell a hazi dokihoz. Jovo csut meg 12ik heti uh.
De elotte penteken mar megye maganba:) Eleg be vagyik tojva:(
Nem is tudom mit tennek ha rossz hirt kapnek.Raadasul parom nem tud jonni mert igen kesore van idopont nem ernenk haza furdesre.....
Majd sk imat mondok el....
tavasziszel

Kedves Tavaszi szél,
kérlek állj hozzá pozitívabban!
Miért kapnál rossz hírt 12. UH-n?
Talán veszélyeztetett korosztályban vagy?
Egészséges kisbabád van. Ez csak egy rutinvizsgálat. Kérlek nyugodj meg.

Nekem szerencsém van, mert ugye én is diétázom, de csak az egészséges dolgokat kívánom, zöldség, gyümölcs, leves, főzelék, hal, eszem is :)

Eclipse
eclipse
Budapest

Sziasztok!

Szia eclipse üdv neked is itt nálunk! :)
Kri szerintem fogadhatsz de még korai ráérsz még ezzel kb a feléidőnél nem? Aztán lehet én gondolom rosszul!
Amugy a táppénzemről annyi hogy két hétre 20.100.-at kaptam:((( Most mi lesz.... Azt mondja a könyvelő a gyedem több lesz mert az a bevétel alapján megy majd. Szerintetek? Ért még hozzá vki?
Mók: örülök h jelentkeztél!Hát nem fogsz unatkozni!

Csajok én nem tudom ezekkel a tesztekkel meggyűlik a bajunk :D Annyi minden vár még ránk igaz? :)Én pénteken megyek U.H-ra meg 12hetes genetika meg vérvétel.Remélem sikrül képet szereznem és minden rendben lesz. Majd probálok énis felrakni. De első az egészség :) Viszont ez nekem ez 9.000.-be kerül.Mármibnt a vérvétel. Ma adtam fel. Persze lehetett volna ingyeneset de az valami más, meg sokkal drágábbat is kérni. jo lesz ez is sztem azt mondta az orvos is.
Holnap megtudom mennyit hiztam :roll: remélem azért nem drasztikusan.....

Azt szeretném tőletek megkérdezni hogy mikor probim volt és irt a nőgyógyászom választ akkor azt mondta beszéljük meg személyesen ha nála szeretnék megint szülni. Ezt hogy kell vagy hpgy illik, megmondanátok? Én ebbe laikus vagyok nem volt fogadott orvosom Attikánál..

dinuci01

Tavasziszél!
Azt hiszem normális az aggodalom, mert ugye azért már láttuk a babánkat,és ha most derül ki hogy baj van, az óriási gáz. Ráadásul a napokban olvastam hogy minden 750.- terhesség down.
Hát természetesen én is parázok már előre, mert ennél szörnyűbbet el se tudok kézelni. Bár azt is írták hogy a nagyon fiatal kismamiknál gyakoribb mert, ott nem néznek annyira utána/lásd vérvétel is/,csak modjuk uh, vagy az se.
Az idősebb kismamiknál ilyenekre jobban oda figyelnek.
Tehát a para normális, bár szerintem csak egészségesek a babáink.
Kitartás, várlak a hírekkel. :shock: :shock: :shock:

Kép
mók

Mók,
én 23 éves vagyok, megcsináltatom a kombinált tesztet, de nem parázok miatta.

Eclipse
eclipse
Budapest

Eclipse!
Örülj neki hogy nem vagy parázós, Tavasziszélnek is meg van az oka amiért parázik, nekem is megvan a sajátom. Nem igazán mindhatom hogy sima a terhességem, ráadásul a mai napig görcsizgetek /állítólag normális/, + befutott a pajzsmirigy ügy is, ja és talán pont te írtad nekem a pcos topikon hogy ott sok babát elveszítettek. Hát mivel még metet sem szedtem mikor terhes lettem, ezen is parázhattam bőven.
Tehát örülök hogy te ilyen nyugodt vagy, én 31 éves vagyok, pcos, és egyáltalán nem vagyok nyugodt. Hiába mondják hogy gondoljak csak pozitív dolgokra, mert nem megy. Mi is több mint egy évet vártunk a csöppségre.
Remélem mindannyiunk gyermeke egészséges, és mi itt nem veszítünk el több babát. Mindenkinek kitartás, aki nem parázik azt irigylem, aki meg igen azzal együtt érzek.

Kép
mók

Hát erről a perázós dologról annyit hogy megértelek mók, meg mindenkit!!! PEDIG nekem lekopoghatom és meg is teszem első terhességem majdnem problémamentes volt!!! Meg eddig ezis némi hasszurkálást leszámítva.És még ígyis nagyon nagyon aggódom! :oops: És aztis tdom hogy könnyű beszélni de egyikünk a másikunkat nyugtatgatja és ez igy természetes!De legbelül félünk még azis aki azt mondja hogy nem! Ha emlékeztek én gondoltam a legszörnyűbb dolgokra és sajnos ez a mai napig is igy van igaz sokkal ritkábban. Meg aztán ott van a MI LESZ HA????.....és sok sok kérdés....
Na de szerintem tegyük félre az ilyen gondolatokat igérem én utoljára hoztam elő!! Fel a fejjel és igenis a jora gondolni!!!!!

Tényleg hallotattok a tényői tragédiáról?? Sajnos itt van győr mellett és igy minden helyi ujság erről szol :( nagyon sajnálom ezeket a pici gyerekeket szörnyű lehetett!

dinuci01

Mók, Dinuci,
a kisebb görcs, has szurka tényleg normális. Tágulnak a méhszalagok, helyezkednek a belső szervek, nő a baba, a méh, fejlődik minden a természet rendje szerint. Bízzatok a picikben, hogy kapaszkodnak szépen.

Mók,
sajnálom a kiderült pajzsmirigy problémát. De gondolj arra, megkaptad a gyógyszert, kontroll alatt vagy, minden rendben van.
Igen, voltak vetélések sajnos a pcos topik lakói között. De szinte minden esetben volt valami súlyosbító dolog, immunológiától kezdve a magas tesztoszteron szintig, de mindet lehet kezelni.
Én is pcos vagyok, de úgy fogom fel, hogy a cukor/inzulin háztartásom a saját kezemben van, már majdnem egy éve, mert szedem a metet, és diétázok, figyelek magamra. Azontúl meg csak egy csillogó szemű fiatal nő néz vissza a tükörből, aki nagyon örül neki, hogy a szép tavaszban élheti meg a várandósságot.

Tavasz van, babások vagyunk, éled a természet, nőnek a picik a pocinkban! :D

Eclipse
eclipse
Budapest

Mók,
én úgy tudom, legalábbis itt úgy működik, hogy 12 hetesen nézik a nyakirendőt (ingyenesen sztk) + vesznek vért amiből szintén a down kórt nézik. Ha jól tudom ez a kombinált teszt. Az integrált tesztnél van egy plussz vérvétel is a 16 héten. Ez ha jól tudom mindenhol fizetős. A barátnőm most 20 hetes kismama és ő is Fehérvárra jár. Megcsinálták neki az uh-t + vérvételt egyszerre, sms-ben kap egy kódot és interneten megnézheti az eredményt pár hét múlva. Briginél még mi is csak az uh-on voltunk. Most mondjuk akkor is megcsináltatnám a kombinált tesztet ha nem lenne ingyenes.

Nem akarok ám okoskodni, de szerintem érdemes utánanézni.:oops: :oops:

Tavasziszél, nyugi, minden rendben lesz az uh-on. Az tök jó, hogy házhoz jön a védőnő. :wink: A magánban is biztos ránéz a doki a nyakiredőre, nekem is nézegette a 10 héten, de akkor még korai volt, bár szerinte ha gond lenne már látszania kellene.

Dinuci, szerintem konkrétan kérdezz rá, hogy elvállalja-e a szülést? Anno felhívtam azt a dokit akit a nőgyógyászom ajánlott- a nődokim nem vezet le szülést - a dokira hivatkoztam és rákérdeztem, hgoy elvállal-e? Megbeszéltünk egy találkozót, ahol megbeszéltünk a továbbiakat. Én nem kérdeztem rá a "tarifára", úgy tudom több doki nyítan megmondja mennyiért vállal. Ha gondolod talán még azt megkérdezhetnéd, hogy kell-e valamit tudnod, így adsz lehetőséget, hogy megmondhassa mennyi az annyi. Szerintem. Azért én is kíváncsi vagyok a többiek hogy csinálják.
Az orvos fogadással azért foglalkozom, mert a barátnőm mesélte, hogy a 20. hétig le kell adni a nődokinak a kismama nevét, ha nem az ügyeletesnél szeretne szülni. A barátnőm lekésett így a főorvosnál tudott csak szülni. Hiszen egy főorvosra nem volnatkoznak a szabályok. :lol: :lol: :lol: Persze akkor is van még két hónapom. :roll:

Nagyon durva amit a családdal történt.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Eclipse: nem akorom miatt vagyok veszelyeztetett hanem az elozo vetelesem miatt, meg a verzes miatt.
Rutin vizsgalat, amikor sajnos kaphatja az ember azt a hirt, hogy mar nincs szivhang:(( vannak ismeroseim akik nem is reg eltek ezt at:( )
A dulas valaszt pedig nagyon koszonom. Es dulaval nem lehet ugy talalkozni hogy nem konkretan szules alatt hanem elott???nEkem azt hiszem szuksegem lenne az elozo szulesem feldolgozasara...
tavasziszel

Itt ugy van 12ik heten csak nayikredo, 16ik het afp, es aki ker kombinaltat, kulon elkuldik , vagy elemgy oda ahol csinaljak( az nem uh csak vervizsgalat, de tobb mutatoval mint az afp, mert az nem megbizhato)
Amugy egynlore ilyenekn nem parazok hogy egeszseges e, eloszor essen le a ko a szivemrol az el e dolog teren.
Utana a 18ik hetig meg boven parazhatok az egeszseges e dolgon.
BAr az se egyertlemuen jelent semmit, mert van aki rossz eredmeny kap megy kulon uh-ra es megallpitjak minden ok, es sajna a masik oldalra is van pelda:(
En is probalok mindig arra gondolni hogy jajj minden rendben, miert ne lene....de azert ez nem megy mindig.
Es bennem az is el mi van ha olyan lesz mint az elso, azt hogy oldom meg kicsi mellett....En gondtalan boldog babavarast szerettem volna( hisz tan az utolso) es az eddig eltelt hetkben nem adatott meg:(
Ezert bizom benne karpotol a sors es legalabb amasodik hamrad konnyu lesz( az elso terhessegemnel a 14ik hettol veszelyeztett terhes voltam, mast se hallottam mint hogy ha igy megy korhaz, el fogok vetelni...nah gondolhatjatok mekkora elmeny volt, kb a 32ik hetig nem hittem el hogy igenis gyermekem lehet, es a mai napig buntudatom van amiert soha nem gondoltam nyugodt szivvel a gyermekemre, de tan a sors valasza a banatomra, hogy a kislanyom eleg "konnyen kezelheto" nagyon baratsagos, es nem beteges:) )
Deazert masoknak en is azt mondom hajra elore pozitivan!
JOn a jo ido, szerintem konnyebb lesz!
tavasziszel

Kri: erdekes hogy nalatok olyan koran meg kel mondani a doki dolgot. Itt kb a 36ik heten kerdezi meg a terhes gondozoba a no ,hogy a doktor urral meg van beszelve? Ha igen azt jelenti jon ha szulsz, ha nem akkor nem.
En kb a 32-34ik heten fogom eldonteni, mint ahogy a korhazat is:)
BAr erosen korvonalazodik a korhaz kerdese, ugyanis ahol szultem es ahova tartozok ott 5 napot kell benn lenni szules utan:( NAh az kicsit sok lenne a kislanyom nelkul, meg megoldani az egeszet. Szoval inkabb hajlok a 3 nap benntlet fele:)
Most ez nagyobb szempont mint a kenyelem:)
Orvost meg nem hiszme hogy fogok valasztani, elsore se volt, sokkal inkabb szulesznot, a: mert olcsobb, b: mert o van ott tobbet, o tesz vagy nem tesz valamit, c: mert gatvedelemmel akarok szulni, vagyis a dokinak meg varrnia se kene:)
tavasziszel

Sziasztok!

Tegnap voltunk a 12. heti UH-n. Gyönyörű, egészséges kismókusunk van! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sissy, Kri
Gyönyörűek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Eclipse
Üdv itt!
Vendég

Paramamik
Mindig lehet valami aggodalomra okot találni!!!
Egy nagyon kedves ismerősöm mondogatja, hogy "a pozitív teszt 40 évnyi aggodalom kezdete"!!!! :wink:
Vendég

Paramamik
Mindig lehet valami aggodalomra okot találni!!!
Egy nagyon kedves ismerősöm mondogatja, hogy "a pozitív teszt 40 évnyi aggodalom kezdete"!!!! :wink:
Vendég

Tavaszi szél,

sajnálom a történteket.
A dúlával soha nem csak a szüléskor, hanem jóval azelőtt, hónapokkal azelőtt megismerkedik a kismama, hogy kialakuljon a bizalmi jó kapcsolat.
Konkrétan ismerek olyan dúlát, akinek az eredeti szakmája pszichológus, és nagyon sokat tud segíteni a régi negatív szülésélményék feldolgozásában, hogy ne akadályozzák az új, szépet. Küldik is róla privit.

Eclipse
eclipse
Budapest

Na, végre én is tudok jelentkezni, a tegnaptól egy picit jobban vagyok, szerencsére nem lett kórház belöle.
Ma én vagyok a soron, este megyek nögyógyászhoz, remélem egy jól sikerült fotoval térek haza :D

eclipse: Üdv nálunk. Azt hiszem te vagy a legfiatalabb itt, és elhiszem, hogy te nem vagy parázós, de szerintem nem igazságos leteremteni azt aki az, és akinek megvan rá az oka.
En a harmadik babámat várom és azt hiszem az ember ha tizet szülne is , mind a tizszer izgulna, hogy minden rendben legyen. Különösen akkor ha történt azelött valami amitöl meg van rá az okunk a parázásra.
Gratulálok, hogy te nem izgulsz a babádért, ehhez is nagy erö kell.

Mindenkinek nagyon örülök, aki volt már dokinál és minden rendben.

En azt hiszem már irtam, hogy magán orvoshoz járok, de eddig egyik szülésemnél sem volt kérdés, hogy ott legyen-e az orvosom a szülésnél vagy sem. Az én véleményem az, hogy a szülésznö a nagyon fontos, ö van veled végig és ö segit mindenben. Elsö szülésmnél véletlenül szolgálatban volt a dokim, óránként bejött megkérdezte a szülésznöt, hogy haladunk és ha kellett megvizsgált és ennyi. Aztán még a végén jött be, de mindent a szülésznö csinált.
A másodiknál éppen nem volt szolgálatban és nélküle is meg tudtam szülni. Az éppen szolgálatban lévö orvos összevarrt és kész. Ezek csak példának, hogy az orvos nem fontos, annál inkább a szüésznö.
`
En se vagyok valami nagy parázos, de azért mégis izgulok, hogy ma este minden rendben legyen.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Eclipse, a dúla jöhet a szülőszobára, apuka mellett? vagy hogy van ez?
Ti már elmondtátok barátoknak, rokonoknak, kollegáknak? Én még csak szűk körben, eredetileg ki szerettem volna várni a 12. hetet, de nem biztos, hogy menni fog, máris nagyobb a hasam.
lynnn

Dúla
Azért az orvosával mindenki egyeztessen, hogy szeretne dúlát. Nem mindegyik doktor híve ezeknek az új módszereknek!!!
Vendég

Sziasztok csajok!

Nem nagyon vagyok levélíró fajta, viszont mindig olvaslak benneteket és szorítok mindenkiért, amikor szüksége van rá.
Én nem vagyok egy "paramami", meg amúgy is nagyon nyugodt lélek vagyok, viszont szeretném elmesélni mi történt velünk hétfőn.
Ausztriából jöttünk hazafelé, amikor az autópályán egy alagútban megcsúszott a kocsi és totálkárra zúztuk. A mentők bevittek a kórházba és a nőgyógyászaton éjszakáztam. Minden orvos/nővér nagyon kedves volt, beszéltek angolul (németül egy szót sem tudok). A kórház is kultúrált volt, sőt a férjemnek megengedték, hogy a váróteremben aludjon egy padon. Minden cuccunk a kocsiban maradt, így a telefonom is és nem akartam egyedül lenni egy idegen helyen. Szerencsére a babának nem lett baja, vidáman nyújtózkodik az ultrahang felvételeken mind a 33 milliméterével. Az uh felvételen a dokik láttak egy 1 cm-es folyadékbuborékot, de nem lehetett megállapítani, hogy ez új, vagy a baleset miatt került oda. Bízom benne, hogy felszívódik majd...
Komoly bajunk nekünk nem lett húzódásokon kívül, inkább az ijedtség, meg a lelki sokk. A férjem tisztára remegett amíg meg nem vizsgálta, annyira aggódott értünk...
A legdurvább az, hogy 4 hónappal ezelőtt szintén volt egy totálkáros balesetünk, ahol nem mi hibáztunk, hirtelen mégis egy szendvicsben voltunk 4 másik autóval. És még mondja valaki, hogy a villám kétszer nem csap ugyanabba a fába.... Ennek ellenére próbálunk nem a történteken rágódni és a szorongásainkat legyűrni. Most nem megyek dolgozni 1-2 hétig, szeretném kipihenni ezt a dolgot lelkileg és nagyon vigyázni a babára legalább a bűvös 12. hétig.
Hát ez történt velünk, de fel fogjuk dolgozni és minden rendben lesz!!!

Most pedig a témához tartozó kérdés:
Ti voltatok már védőnőnél? Én múlt héten elmentem és kicsit furának találtam, hogy meg se mérte a testsúlyomat (bemondás alapján felírta) illetve, hogy vérnyomásmérésre beutalt a körzetorvoshoz. Mennyire reális az, hogy nekem terhesen egy nyomorult vérnyomásmérés miatt influenzás meg ki tudja még milyen betegekkel kell másfél órát ücsörögnöm egy váróban? Anyukám 25 éve egy faluban járt gondozásra és még ott is többet foglalkoztak vele. Hiába, védőnőt nem lehet választani.

Sissy: esküvőszervezéssel hogy álltok?

Mindenkinek minden jót!
Vendég

Lina: ez szornyu, de nagyon jo hogy semmi baj nem lett veletek. Bar igen a lelki sokkot is epp eleg lesz kiheverni!
Egy ismerosom is az elso 12hetben szenvedett auto balesetet, es manocska jol volt, es van is( immar 2 eves) , szerintem az ilyen gyerekek igazan akarjak a szuleikat:)ISten ajandekai!
Jo pihit es lelki felepulest!

Vedono: oszinte, GAZ> Az enyem is beirja mait mondok, es alt vernyomast se mer( pedig csak 3szor latott az elozo terhessegem soran is) de legalabb nem kuldott dokihoz e miatt. Oszinten en nem mennek le, igen a betegek miatt es a varakozas miatt.

Nem minden korhazban lehet benn egy szemelynel tobb egy idoben, ezert is igaz amit Kata ir, meg kell kerdezni rol a dokit, szulesznot...

Eclipse: Megkoszonom ha elkuldod az elerhetoseget.

MA nagyon elfaradtam,masfel het utan lenn voltunk, porszivoztam, ebedet keszitettem. Az normal esetben semmi se lenne, de igy hogy hetek ota punnyadok igen kimeritett. Eleg nehez lesz visszaedzodni a valo vilagba.
tavasziszel

Lina:
Ez durva lehetett, de legalább Ti 100%ban biztosak lehettek, hogy jól működik az őrangyalotok :wink:

Kata:
Isten éltesse a nagylányodat!

Kata1002:
Éljen a kismókusotok! :D

Dúla téma:
Én perpill azon gondolkozom, hogy a férjem max a legvégére, a születésre jönne be, előtte egy barátnőm lenne velem, aki pránanadizik (akit érdekel, kérdezze meg, hogy mi az :wink: ), meg mauri-masszázst csinál. Őszintén nincs kedvem a férjem szenvedő arcát nézni (mármint attól szenved, hogy nem tud magával mit kezdeni)

Bárányhimlő eredményem megjött pénteken, aszerint átestem mát korábban rajta, tehát védett vagyok :shock: :shock: De hogy mikor, hol, azt már senki sem tudja :lol:

Hétvégén mi is vendégségeket rendeztünk szombaton és vasárnap is. Padlizsánkrém, saláták és sült oldalas volt a menü.
Szombaton olyat rókáztam a lecsóstojástól, hogy öröm volt átélni :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: Folyton émelygek, de felváltva az éhségtől és az evés utáni rosszulléttől. délelőtt almagerezdeket majszolok: eszek egyet, 10 perc hányinger, utána éhség, utána megint eszem... Estére már egész tűrhető. Csak nem kéne zabálnom nekem sem.

Ja, tényleg, nekem is diétáznom kell :roll: :roll: :roll: :roll:

Para:
Én nem mennék el semmi tesztre (főleg nem az AFP, ami egy elavult, felesleges és rossz teszt), de Zoli ragaszkodik hozzá, nálunk ő a paramami.

Mók:
Csak fejből legalább 5 olyat tudnék felsorolni, ami rosszabb, mint a down... Én egy down babát biztos nem vetetnék el csak azért, mert down.

nukada

Lina
Nagyon ügyes őrangyalotok van!

Nukada
Az jó, ha védett vagy a barika ellen :lol:

Vérvételes teszt
Én majd csak a 16. hetit csináltatom meg, ami kötelező (itt a "négyes teszt"-et csinálják, nem csak AFP-t)
Vendég

Szia Lina! Rémes lehetett, de jó, hogy nem lett baj!
Én még nem voltam védőnőnél. de a dokim azt mondta, mindenképp kérjek időpontot, hogy ne kelljen sokat ülni a váróban. Remélem, lehet ilyet itt.
Rekus, mi volt ma az orvosnál?

lynnn

Sziasztok!

Aranyosan parásak vagyunk és kész nem? :) nincs ezzel semmi gond!
Ezeken a teszteken lehetne mit variálni mert elég bonyolultak legalábbis számomra. Na de majd holnap kiderül milyen teszt is amire megyek.
éN UGY VÁROM MÁR A HOLNAPI NAPOT!!! :D Szeretném már látni a pöttönbabót :) És persze jön apa is velem. De ma még tul kell esnem védőnőn és egy temetésen :((((
Kri szerinted felhivjam telefonon? vagy holnap kérdezzek rá mikor találkozzunk a dokival? nem korai? Mert holnap is megkérdezhetem mert ő a körzetis nődoki is! Szerintetek?? Olyan zavarban vagyok!

Na mennem kell mert még mindenekelőtt meló. Ez a sok futkosás.....remélem már nem tart soká.
Addigis mig nem jövök mindenkinek szép napot!

dinuci01

Jó reggelt Lányok,

Tavaszi szél, azóta már remélem landolt nálad a privi is.

Lina, ez rettenetes :shock: nagyon örülök hogy nem lett nagyobb baj... én nem igazán mernék ezek után autókázni. De valaki vigyáz rátok fentről!! Vigyázzatok magatokra!

Rekus, lent van kimásolva az összes hsz-em amit ebbe a topikba írtam. Akárhogy nézem, senkit nem teremtettem le, próbáltam egy kis optimizmust és jókedvet hoznia topikba, senki számára nem bántó hangon. Remélem ez nem egy olyan topik, ahol másnak az fáj, hogy én szeretném boldogan várni a kisbabámat, akiért megszenvedtünk a párommal elég rendesen, mert akkor ki kellene költöznöm. Akárhová tart ez a terhességem, mégha nem is marad meg, bármi történik is, női életemnek kiemelkedően fontos szakasza, és próbálom kihozni belőle a legjobbat.

Nukada,

szerintem ez egy nagyon jó döntés. Mármint a barátnős szülés, és hogy apával így beláttátok, hogy mi a legjobb mindhármótoknak.
A barátnőd szupi dolgokat csinál! Az én szemszögömből, ha ő végigkíséri a te szülésedet és segít nektek, már ő maga is dúlává
válik, mert a dúla a tapasztalat által születik, nem a papír teszi. És ki tudja, annyira megtetszik neki, hogy a végén még jelentkezik a hivatalos tanfolyamra is, és belép az egyesületbe, beviszi a tudását, hozzáadja a többiekéhez, és másokon is segíteni fog...

Katának igaza van, természetesen meg kell beszélni az orvossal a dúla jelenlétét. A törvény nem tiltja a 2 fő bentlétét a szülőszobán, mégis sok helyen akadékoskodnak, és ilyenkor óránként váltja egymást az apa és a dúla, és a kitolásra az apa marad bent inkább, ez a gyakorlat. De pl. a Szent Imrében és Szt Istvánban simán bent vannak mindketten végig.

"Sziasztok Lányok!

Beköszönök ide is, bár a novemberi topikba ragadtam.
Ma töltöttem a 8. hetet, okt. 23. körül jöhet a babó kb.
Sztk-ba járok. 23 éves vagyok, 13 hónapja vártuk a babát, nagyon sok nehézség után jött, én pcos vagyok, a páromnál is probléma volt, meg kellett műteni, de minden jó ha vége jó, február elején megfogant a picike!
Észre sem vettem magam, mert eleve extrahosszúak a ciklusaim, és a teszt után 2 nappal már szívhang is volt.

Diétázok én is, és metformint szedek.

Tavaszi szél,
azt hiszem, te érdeklődtél dúlák iránt.
Nekem már van. És magam is végeztem dúlatanfolyamot, ismeretségeim vannak.
Bármi kérdésedre priviben szívesen válaszolok.

Mindenkinek kellemes babavárást kívánok!"

"Kriszta,

én is Kriszti vagyok.
Nem, a szülésznő egészségügyi szakszemélyzet, a dúla képzett laikus, maga is anya. Legtöbbjük szakmája is a kisbabákhoz-mamákhoz kapcsolódik, pl. kismamajóga oktató, szülésfelkészítő, babamasszőr oktató, szoptatási tanácsadó stb, de feladata a szülőnő nem egészségügyi szempontú, hanem inkább mentális-fizikai támogatása. Ismernek sok praktikát, ami segíti a vajúdást, meg jól kommunikálnak a szakszemélyzettel, hogy ne csússzon ki az irányítás a kismama kezéből, és a kispapákra is figyelnek. Segítenek a szoptatás elkezdésében, a gyermekágyas időszakban is, egyszóval nagyon sokoldalú, kedves, tüneményes, empatikus gyakorló anyák ők."

"Nem vagyok, és sajnos nem is lehetek táppénzen, mert nem élnénk meg belőle. Végig kell dolgoznom az egészet, de hálistennek nem nehéz a meló, irodában vagyok, és nyugiban."

"Mók,

a Mensmentisben szintén kombinált teszt van a 12. héten, UH+vérvétel, amiből a kromoszóma rendellenességeket szűrik, ott 23 000Ft.
2 ezer Ft is különbség...
És azért a Móriczra könnyebb kimenni mint Mátyásföldre."

"Kedves Tavaszi szél,
kérlek állj hozzá pozitívabban!
Miért kapnál rossz hírt 12. UH-n?
Talán veszélyeztetett korosztályban vagy?
Egészséges kisbabád van. Ez csak egy rutinvizsgálat. Kérlek nyugodj meg.

Nekem szerencsém van, mert ugye én is diétázom, de csak az egészséges dolgokat kívánom, zöldség, gyümölcs, leves, főzelék, hal, eszem is "

"Mók,
én 23 éves vagyok, megcsináltatom a kombinált tesztet, de nem parázok miatta."

"Mók, Dinuci,
a kisebb görcs, has szurka tényleg normális. Tágulnak a méhszalagok, helyezkednek a belső szervek, nő a baba, a méh, fejlődik minden a természet rendje szerint. Bízzatok a picikben, hogy kapaszkodnak szépen.

Mók,
sajnálom a kiderült pajzsmirigy problémát. De gondolj arra, megkaptad a gyógyszert, kontroll alatt vagy, minden rendben van.
Igen, voltak vetélések sajnos a pcos topik lakói között. De szinte minden esetben volt valami súlyosbító dolog, immunológiától kezdve a magas tesztoszteron szintig, de mindet lehet kezelni.
Én is pcos vagyok, de úgy fogom fel, hogy a cukor/inzulin háztartásom a saját kezemben van, már majdnem egy éve, mert szedem a metet, és diétázok, figyelek magamra. Azontúl meg csak egy csillogó szemű fiatal nő néz vissza a tükörből, aki nagyon örül neki, hogy a szép tavaszban élheti meg a várandósságot.

Tavasz van, babások vagyunk, éled a természet, nőnek a picik a pocinkban! "

"Tavaszi szél,

sajnálom a történteket.
A dúlával soha nem csak a szüléskor, hanem jóval azelőtt, hónapokkal azelőtt megismerkedik a kismama, hogy kialakuljon a bizalmi jó kapcsolat.
Konkrétan ismerek olyan dúlát, akinek az eredeti szakmája pszichológus, és nagyon sokat tud segíteni a régi negatív szülésélményék feldolgozásában, hogy ne akadályozzák az új, szépet. Küldik is róla privit."

Eclipse
eclipse
Budapest

Nukada!

Örülök hogy jó lett a bárányos eredmény. A down-t csak azért írtam mert az a leggyakoribb, a döntés mindenkinél egyéni egy ilyen esetben, nem szeretnék ezzel vitát generálni. Nagyon örülök hogy jól vagy. :D

Kata!

Olyan jó, hogy túl vagytok ezen a 12 hetes vizsgálaton, és remélem mindenkinél minden rendbe lesz.
Gratula mókuskához.

Sissy!
Hol vagy, mi történt? Tegnap nem is jelentkeztél, írjál legalább egy sort hogy minden ok.

Én holnap reggel kezdek a védőnőnél,első találkozás, érdekes lesz.
Nem igazán tudtam eldönteni hogy szimpi-e? De meglátjuk.

Kép
mók

Lynn,

válaszolva kérdésedre rendesen:
Nem, teljes infó zárlat van nemcsak hogy a 12. hétig, hanem a 14.-ig. Ennek több oka van.
Párom elvált, és előző házasságából nem született gyerek. Az első terhességét a felesége elvetette, mert még nem érezte késznek magát, hiába volt 32 éves és minden háttérrel... no komment. Majd 35 éves kora után jött a para meg pánik, és még 2-szer teherbeesett, de mindkétszer elvetélt, másodjára a 12. héten. Ennek ellenére nem volt hajlandó kivizsgáltatnia magát, még a szövettani vizsgálatot sem végezték el a kaparás után, pedig az alap. Persze akkor már az egész rokonság tudott a terhességről...
Plusz: nem vagyok beszélő viszonyban anyóssal. És nem adok neki pofázásra lehetőséget. Mert ha elmenne a baba, akkor rám fogná, hogy miattam van, én nem vigyáztam eléggé magamra. És akkor megütném, annyi szent...
Így nem készül voni sem, pedig 8+2-n vagyunk már...
Saját szüleimtől 300km-re élek, és csak évente 1-2-szer megyünk arra, bár jóban vagyunk. Így csak április 30-ra, anyukám 56. születésnapjára mennénk le, amikor már 15. hetes lennénk, és garantáltan látszódna. Akkor vinnénk fotókat, ajándékba.

Védőnő: a szívhang után megkaptam a beutalókat, sorrendben előbb védőnő, aztán vér-és vizeletvizsgálat, majd 11. héten, április 6-án vissza.
Úgy gondolom, hogy a vizsgálatokat csak a 10. héten csináltatom, hogy viszonlyag frissek legyenek, mire visszamegyek. A kiskönyvet előtte valamikor kiváltom. Úgyhogy még majdnem 2 teljes hetem van, nem is baj, mert nem akarok hiányozni melóból.

Eclipse
eclipse
Budapest

eclipse: Elösször nem is akartam reagálni a válaszodra, mert látom nem érdemes. Köszönöm a kioktatást, de hidd el bármennyire is azt érzed , hogy fáj nekem az hogy te boldogan akarod várni a kisbabádat, ez nem igaz. Nagyon örülök, hogy vannak ilyen pozitivan gondolkodo emberek is köztünk. Szép vidám napot.

Sziasztok lányok

A tegnap este voltam dokinál, sajnos a foto nem sikerült olyan jól, mint vártam, igy fel sem teszem, mert alig látszik valami, annyira hátra volt húzódva. De egyébként minden rendben most 13mm, az orvosom szerint egy héttel kissebb, de én elég valószinütlennek tartom, mert pontosan tudom mikor csináltuk. Most akkor kicsi vagy nem ? Nem gondoltam, hogy a harmadiknál ilyen dolgok fognak zavarni. Az elsö kettönél semmiféle tesztet nem csináltattam meg, de most azt hiszem meg fogok egy párat.
De a lényeg , hogy megjött a tavasz és fel a fejjel.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Eclipse: en ugyancsak nem mondom el meg rokonoknak. Anyosnak azert mert mert nem vagyok joba vele, anyukamnak mert azert mert, nem vagyok jba vele:))) En ilyenize vagyok en ugy erzem ezekhez semmi koze a felmenoknek, meg ha ok is lesznek a nagyszulok.
Az eslot konnyu volt nem elmondani, nem vltunk magyaron, a masodikat jo hogy nem mondtuk el( bar anyos vegul megtudta a vetelest, mert mindig mindent tudnia kell, de pont amiatt nem akartam hogy lassam a szanakozo fejet, meg hogy halljam tudja o milyen ez, bla bla...de jo mert azota legalabb alig latom:)), van "mire" fognom, a bezarkozottsegom:)) )
most se tudjak, szulok tan hsvetkor megtudjak, mert elvileg megyunk haza, es bar szerintem meg nem latszik, de a rosszul let miatt se igen lehet titkolni, meg a dieta miatt se.

Amugy szerintem senkit nem teremtettel le, en nem ereztem annak, sot kovetendo lenne a felfogasod pozitivizmusod, remelem valamennyire sikerul nekem is!

En rengeteget gondolkodtam mar ezen mi lenne az a momentum ami miatt kepes lennek kimondani a nemet, es beszelgettunk is sokat parommal errol, es igen van olyan mikor kimondanank, meg akkor is ha amig benn vannak semmi se 100%, de ha teszem azt ket egymastol fuggetlen orvos elettel osszeegyeztethetelen betegseget allapitana meg, nem hordanam ki, meg akkor se ha megadhatnank az eselyt, mert mi van ha....MErt szerintem a maradek 20 het nagyon ( teszem azt kb akkor derulnek ki az ilyenek) nehez lenne, es szerintem ennyit elvenni a csalad eletebol....gyaszolnam , siratnam, ugyan ugy minth aszuletes utan temetnem el....
Persze erre lehet torteneteket talalni, hogy de vannak csodak, es mar ennyi meg ennyi eves pedig ezt mondtak....de en tul gyengenek erzem magam ahhoz, hogy szeretettel kihordjak egy eletet, ami lehet cak par orat fog a foldon tartani.
De igazabol ez nalunk mindig olyankor tema amikor epp nem varok babat:))
Remelem soha nem kerulok olyan szituacioba hogy fontolgatnom kelljen.
Down-ra en se mondanek nemet, soha!
Es sok masra se, meg ha nem is tudnam hogy nojek fel a feladathoz beteg vagy serult gyermeket felnevelni.
Amugy szerintem nem eltusolni valo tema, hisz mindenkiben megfordul ez akerdes, hogy ugye egeszseges lesz, sot miutan megszuletik is az elso hetekben minden rezdulesrol valmi eszedbe jut, valyon hall e, valyon alatasa....persze ezek kisebb galibat okoznak, mint egy mar mehen belul is latszodo gond, de igazabol akinek gyeremeke van( meg ha meg csak odabenn is) soha nem tud nem gondolkodni, nem izgulni:)
En nayon kivanom mindenkinek hogy egeszseges babyje lehessen!
Ezert is nem kozhely mindegy mi, csak egeszseges legyen.
En ezert imadkozom minden este!
Hogy a kicsink sokaig es egeszsegeben velunk maradhasson!
tavasziszel

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért! Vannak eladó kislány ruháim, ha esetleg érdekel valakit, akkor írjon privit!
Személyes átvétel megoldható Dunakeszin, Budapesten, ill. hétvégén Budaörsön és Törökbálinton is.

Itt tudtok bogarászni:
http://picasaweb.google.hu/116991720972723749533

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Sziasztok!

Hát jó rég jártam erre, alíg tudtam visszaolvasni, bzitos sokmindent elfelejtek, bocs.

Kri, mi szerintem most nem fogadunk szülészt, mert nekem ez igazából azt hiszem az elsőnél volt fontos, mert akkor még nagyon ne tudtam, hogyan megy a dolog, nem mintha most olyan tapasztalt lennék :), de hát ha szülünk, csak jönniük kell segíteni :) Másrészt, persze könnyebb, mert itt Svájcban nincs ez a hálapénzes dolog, szóval ezt nem kell figyelembe vennem.

Eclipse, üdv itt. JUlival szinte én is végig dolgoztam, csak az utolsó másfél hónapban nem. Szerintem, ha problémamentes a terhesség, akkor simán belefér.

Kata, gratula a 12 hetes uh-hoz. Furi, hogy sokan már itt tartatok, bezzeg nekem hol van az még ...

Nukada, örülök, hogy védett vagy bari ellen. Hát vendégség az mostanában nálunk is volt :)

Lina, hát nem semmi, jó hallani, hogy nem lett nagyobb gond.

Rékus, örülök, hogy minden rendben, ne aggódj, nem kicsi az a baba. Nekem végig azt mondták, hogy óriásbaby lesz, aztán végül 3320-szal születetett :)

Mi egyébként megvagyunk. Vagyis jól vagyu nk:) Juli végre nem beteg (lekopogom), jó sokáig tartott, és én is jól elkaptam tőle. Hát nem volt valami leányálom, de már én is kezdem magam összekapni. Meg azt sajnáltam igazán, hogy pont most voltak itt öcsémék pár napra látogatóban, én meg így le voltam robbanva. De azért így is nagyon jó volt.

Nálunk a nagyik már tudják a babát, meg öcsémék, mert nem vettem részt az esti borozgatásba, de a barátokkal, többi rokonnal, ismerősökkel még várunk. Ja egy baráti házaspár is tudja már (szintén egy borozós este kapcsán :) Mondjuk Húsvétra megyünk haza, és még nem lesz meg a 12 hét, de jó lenne azért személyesen elmondani, és legközelebb meg már csak nyáron megyünk, szóval ezen a szóljunk- ne szóljunk dolgon még mi is éppen agyalunk.

Na mentem. Bocs, ha valamire nem reagáltam.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!Rengeteg olvasnivalóm volt... :)

Rékus:Gratula!! :)

Lina:Jó,hogy megúsztátok ennyivel!!

Nukada:örülök,hogy így alakult!!
Mók:meg vagyok,köszi,csak tegnap nem tudtam írni.

Down:Azt mondta a dokim,hogy ennek a 85%-a orvosi hiszti.A 25-35 éves korosztályban 1:1000 az esélye,csak a rengeteg teszt,vizsgálat nagyon jó biznisz a Doki-társadalomnak!!!Megértek mindenkit,ako parás,és megcsináltatja,de mivel az integrált teszt is mindössze 95%-ig tuti,én úgy vagyok vele,hogy alap-vizsgálatok,és,ha NETÁN valami nem megfelelő eredmény,akkor utána kell járni!!!

A házi feladatokat én is megkaptam,ma már voltam vérvételen,EKG-n,nagyon megleő élmény volt,kimondtam,hogy Kismami vagyok és mindenhol soron kívűl mehettem!!!
Ma még lehet,hogy ott a rendelőben meglátogatunk egy nőgyógyit,és,ha szimpi,átmegyek hozzá,mert a körzetim is rettenetesen csodálkozott,hogy nem a dokim intézi a 12 hetes uh-t,hanem kiadta,hgy csináltassam meg.Akkor meg elgondolkodom,hogy mindek is menjek vissza hozzá kemény pénzekért,ha csak bólint az eredményekre......Hát itt állok most,ha elmegyek a Dokihoz ma,akkor jelentkezem.

Paramamik!NYUGI!!!!!!! :)

Szilvi

sissy01

Lányok
Normális emberi reakció, hogy aggódunk a gyerekünkért!
És igenis, jó, ha kibeszéljük az aggodalmainkat!!!!
Az eddig leírtak alapján úgy érzem, hogy itt mindenkiben csak az egészséges mértékű aggodalom van meg!!!

Eclipse
Várd boldogan a babádat!
Ha dúlatanfolyamot végezél, mint ahogy írod, akkor egy nagyon fontos leckénél hiányoztál: amikor az empátia fontosságát tanították!
Minden segítő-foglalkozást folytató embernek először el kell fogadtatnia önmagát, és utána, amikor egy alapbizalom már kialakult, akkor lehet a másik viselkedését befolyásolni lépésről-lépésre!!!!

Mindenkitől bocsánatot kérek, de ezt muszáj volt megírnom!
Vendég

Rekus
A baba-méreteit egy ÁTLAG babához hasonlítják. DE a valóságban minden baba más méretekkel rendelkezik!!!!
Nem egymás klónjai!!!! Már a pocakban önálló személyiségek, önálló fejlődési ütemmel! (az a lényegesebb, hogy folyamatosan, egyenletesen növekedjen...) :wink:
Barátnőm lombikbabáját még sose mérték akkorának, mint a kora...

Tavasziszel
Munkámból kifolyólag nagyon sok sérült gyerekkel kerülök kapcsolatba. Sokszor látom, hogy mennyire megviseli a családot az ellátásuk. És olyankor elgondolkozom, kell minden beteg babát megmenteni? Nem humánusabb elvetetni és megadni az esélyt arra, hogy a szülőknek utána egészséges gyerekük szülessen???
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért, cak egy kérdésem lenne hozzátok!
Nincs köztetek olyan, akinek Koós-Hutás Piroska az orvosa? Érdekelne, hogy július után hol lehet majd a Doktornővel szülni. A fizetős Kútvölgyi mellett van-e másik alternatíva.

Előre is köszi a válaszokat! Jöhet akár priviben is.

További szép babavárást kívánok!

KépKép
KépKép
eperke21

Kata: ha nem tul indiszkret kerdes hol dolgozol? Egyet ertek amugy a velemenyeddel. NEkem anyukam vezet 15 eve varosi szinten onkenteskent egy kis klubot serult fiataloknak, es hat ott is vannak elettortenetek...
Szerintem ezen nincs szegyelni valo nem kepes barki, mindeki egy ekkora feladatot felvallani mint egy beteg gyermek nevelese, apolasa, fejlesztese.
Es en csodalok is mindenkit akinek megy , raadasul ugy hogy nem veszti el az eletoromet, a hitet, a remenyt mint pl Nukada.
ez szerintem pont olyan mint hogy valaki tud idoseket apolni gondozni, van aki nem.
En szociologiat hallgattam, meg is van bennem szerintem a kello empatia, es sok mindenre amitol egyesek elfordulnak en igent tudok mondani, viszont erosen megkerdojelezem kepes lennek e erre a feladatra( meg ha "idegen" fogyatekosokkal megy is)
tavasziszel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: