Jó reggelt Lányok,
Tavaszi szél, azóta már remélem landolt nálad a privi is.
Lina, ez rettenetes

nagyon örülök hogy nem lett nagyobb baj... én nem igazán mernék ezek után autókázni. De valaki vigyáz rátok fentről!! Vigyázzatok magatokra!
Rekus, lent van kimásolva az összes hsz-em amit ebbe a topikba írtam. Akárhogy nézem, senkit nem
teremtettem le, próbáltam egy kis optimizmust és jókedvet hoznia topikba, senki számára nem bántó hangon. Remélem ez nem egy olyan topik, ahol másnak az fáj, hogy én szeretném boldogan várni a kisbabámat, akiért megszenvedtünk a párommal elég rendesen, mert akkor ki kellene költöznöm. Akárhová tart ez a terhességem, mégha nem is marad meg, bármi történik is, női életemnek kiemelkedően fontos szakasza, és próbálom kihozni belőle a legjobbat.
Nukada,
szerintem ez egy nagyon jó döntés. Mármint a barátnős szülés, és hogy apával így beláttátok, hogy mi a legjobb mindhármótoknak.
A barátnőd szupi dolgokat csinál! Az én szemszögömből, ha ő végigkíséri a te szülésedet és segít nektek, már ő maga is dúlává
válik, mert a dúla a tapasztalat által születik, nem a papír teszi. És ki tudja, annyira megtetszik neki, hogy a végén még jelentkezik a hivatalos tanfolyamra is, és belép az egyesületbe, beviszi a tudását, hozzáadja a többiekéhez, és másokon is segíteni fog...
Katának igaza van, természetesen meg kell beszélni az orvossal a dúla jelenlétét. A törvény nem tiltja a 2 fő bentlétét a szülőszobán, mégis sok helyen akadékoskodnak, és ilyenkor óránként váltja egymást az apa és a dúla, és a kitolásra az apa marad bent inkább, ez a gyakorlat. De pl. a Szent Imrében és Szt Istvánban simán bent vannak mindketten végig.
"Sziasztok Lányok!
Beköszönök ide is, bár a novemberi topikba ragadtam.
Ma töltöttem a 8. hetet, okt. 23. körül jöhet a babó kb.
Sztk-ba járok. 23 éves vagyok, 13 hónapja vártuk a babát, nagyon sok nehézség után jött, én pcos vagyok, a páromnál is probléma volt, meg kellett műteni, de minden jó ha vége jó, február elején megfogant a picike!
Észre sem vettem magam, mert eleve extrahosszúak a ciklusaim, és a teszt után 2 nappal már szívhang is volt.
Diétázok én is, és metformint szedek.
Tavaszi szél,
azt hiszem, te érdeklődtél dúlák iránt.
Nekem már van. És magam is végeztem dúlatanfolyamot, ismeretségeim vannak.
Bármi kérdésedre priviben szívesen válaszolok.
Mindenkinek kellemes babavárást kívánok!"
"Kriszta,
én is Kriszti vagyok.
Nem, a szülésznő egészségügyi szakszemélyzet, a dúla képzett laikus, maga is anya. Legtöbbjük szakmája is a kisbabákhoz-mamákhoz kapcsolódik, pl. kismamajóga oktató, szülésfelkészítő, babamasszőr oktató, szoptatási tanácsadó stb, de feladata a szülőnő nem egészségügyi szempontú, hanem inkább mentális-fizikai támogatása. Ismernek sok praktikát, ami segíti a vajúdást, meg jól kommunikálnak a szakszemélyzettel, hogy ne csússzon ki az irányítás a kismama kezéből, és a kispapákra is figyelnek. Segítenek a szoptatás elkezdésében, a gyermekágyas időszakban is, egyszóval nagyon sokoldalú, kedves, tüneményes, empatikus gyakorló anyák ők."
"Nem vagyok, és sajnos nem is lehetek táppénzen, mert nem élnénk meg belőle. Végig kell dolgoznom az egészet, de hálistennek nem nehéz a meló, irodában vagyok, és nyugiban."
"Mók,
a Mensmentisben szintén kombinált teszt van a 12. héten, UH+vérvétel, amiből a kromoszóma rendellenességeket szűrik, ott 23 000Ft.
2 ezer Ft is különbség...
És azért a Móriczra könnyebb kimenni mint Mátyásföldre."
"Kedves Tavaszi szél,
kérlek állj hozzá pozitívabban!
Miért kapnál rossz hírt 12. UH-n?
Talán veszélyeztetett korosztályban vagy?
Egészséges kisbabád van. Ez csak egy rutinvizsgálat. Kérlek nyugodj meg.
Nekem szerencsém van, mert ugye én is diétázom, de csak az egészséges dolgokat kívánom, zöldség, gyümölcs, leves, főzelék, hal, eszem is "
"Mók,
én 23 éves vagyok, megcsináltatom a kombinált tesztet, de nem parázok miatta."
"Mók, Dinuci,
a kisebb görcs, has szurka tényleg normális. Tágulnak a méhszalagok, helyezkednek a belső szervek, nő a baba, a méh, fejlődik minden a természet rendje szerint. Bízzatok a picikben, hogy kapaszkodnak szépen.
Mók,
sajnálom a kiderült pajzsmirigy problémát. De gondolj arra, megkaptad a gyógyszert, kontroll alatt vagy, minden rendben van.
Igen, voltak vetélések sajnos a pcos topik lakói között. De szinte minden esetben volt valami súlyosbító dolog, immunológiától kezdve a magas tesztoszteron szintig, de mindet lehet kezelni.
Én is pcos vagyok, de úgy fogom fel, hogy a cukor/inzulin háztartásom a saját kezemben van, már majdnem egy éve, mert szedem a metet, és diétázok, figyelek magamra. Azontúl meg csak egy csillogó szemű fiatal nő néz vissza a tükörből, aki nagyon örül neki, hogy a szép tavaszban élheti meg a várandósságot.
Tavasz van, babások vagyunk, éled a természet, nőnek a picik a pocinkban! "
"Tavaszi szél,
sajnálom a történteket.
A dúlával soha nem csak a szüléskor, hanem jóval azelőtt, hónapokkal azelőtt megismerkedik a kismama, hogy kialakuljon a bizalmi jó kapcsolat.
Konkrétan ismerek olyan dúlát, akinek az eredeti szakmája pszichológus, és nagyon sokat tud segíteni a régi negatív szülésélményék feldolgozásában, hogy ne akadályozzák az új, szépet. Küldik is róla privit."