A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Tök igazad van szerintem, én simán szólnék. Tök bosszantó, hogy egész nap ott van a gyerek, és reggel az első találkozáskor nem köszönnek neki??? Még nekem is rosszul esne, nemhogy egy picinek, aki most tanulja-próbálgatja a beilleszkedést. :twisted: De már egyáltalán az is bosszantó, hogy ilyeneket még mondani kell, főleg egy oktatási intézményben. :roll:
foltivspicur

Na, András még suliban, úgyhogy csak visszakapcsoltam a gépet :oops: :lol:

Luna,
hallod ahogy jobban megnézem a fotón a hálóinget, tényleg teljesen olyan, mint egy felső!!!!! :shock: :shock:
én melltartó nélkül próbáltam, így egy kicsit nagy volt a mellrész, de ez nem gond, a hossza viszont kb úgy térd felett, combközépig ér. de a fotó tényleg nem ezt mutatja :D :D

Hari,
bakker ezek aztán a kommunikatív óvónők... :twisted:
Vendég

de okosat sajnos nem tudok mondani...
amúgy rájöttem, hogy a gyereknevelésnél rizikósabb téma (amin mi ők össze tudunk balhézni) nemigen van :D
ez onnan jutott eszembe, hogy ahogy ránéztem Konkri egyik hozzáaszólására, ott van hogy régi felhasználó, és akkor bevillant hgy mintha ő mondta volna még a topik indulásakor, hogy a korábbi topikja szétbomlott, mert ahogy megszülettek a babák, mindenki mindenkivel összeveszett. ez tök szomorú. kíváncsi vagyok velünk mi lesz majd 4-5 hónap múlva (vagy még korábban :shock: )
remlem nem jutunk ilyen szomorú sorsra :? :P

na megyek hajat szárítani, holnaptól kezdődik megint a nagy agykontroll dömping (szombat-vasárnap 8:30-18:30)
nagyon remélek hogy az, hogy kimozdulok nem tesz rá egy lapáttal a betegségemre, mert kedden már suliiii!!!!

szép hétvégét :wink:
Vendég

Lehet, hogy Konkri is írt ilyet, de én is. Azért nem mindenki mindenkivel, de elég hamar két felé bomlott a csapat a szoptatás miatt. Lettek akik tápszeresek lettek, és voltak a szopisok. De aztán jött a hozzátáplálás problémája és egyéb mindenféle nézetkülönbség. Viszont ez nem törvényszerű, hogy itt is így legyen, sőt. Talán mivel esetleg fel tudunk rá készülni, így nem jutunk el odáig. Nem kell mindenben egyet érteni a szülőknek, attól még nem kell majd több csoportba rendeződni. Szerintem.

Kép
Kép
hari

Hari, en elore megigerem, hogy nem csoportosulok senkivel :D:D:D en amugy is mindik kivulallo vagyok innen a vilag vege utani masodik sarokrol :D
Hari, eleg sok meg az a ket es fel ev. Lehet egprobalnek nagyon diplomatikusan es kedvesen kozeliteni az ovonok fele, es ha veszett fejsze akkor nem riadnek vissza ovivaltastol sem. Vegulis hiaba megszokott kornyezet, de megszokott rossz a lanykadnak is... mar ha egyertelmusodik, hogy ez tenyleg nem oke neki. Van ilyen, hogy valahogy egy gyerekkel nem jonnek ki az ovonok a gyerek sem a csoportjaval es a valtas csak jot tehet. de beszelj majd tenyleg pszichologussal is errol es akkor kialakul a megfelelo ut.

luna6

Köszi csajok, először tényleg megvárom mit mond a pszichológus, aztán döntök. Igazából az is hozzátartozik, hogy mivel ide tartozunk és ugye mindenhol nagy a túljelentkezés, ezért ha váltunk akkor csak magánoviba mehetünk, ami ugye nem kevés pénz. De mondjuk ha arra kerül a sor, akkor előteremtem a föld alól is azt az összeget.

Luna, akkor mi máris csoportosulhatunk, mert én sem akarok csoportosulni :lol:
Igazából akkoriban annyira nem voltam aktív babanetező és inkább olyan érzésem volt, hogy nem összeveszések voltak, csak egyszerűen más volt a téma a két csoport között. Persze voltak viták is, de talán az nem lett volna indok a kettéválásra. Mindegy.

Lányom most szegény Apját nyúzza, nem akar aludni, mert állítólag rémálmai vannak... De ez most tuti csak kifogás, úgyhogy ettől nem félek. Ő boszis álmoknak mondja, de nálunk köztudott, hogy él hal a boszikért :roll:

Én viszont egyre álmosabb vagyok. Ráadásul mindjárt kipukkad a pocakom. Egy nagy adag brassói után betömtem már vagy 6 diós-lekváros palacsintát. Ma már tuti nem eszem semmit. Nem is értem hol fér ilyenkor el Bence gyerek :shock:

Kép
Kép
hari

tiszta gyagya vagyok, nem is hugarocelgolyos turot vettem akciosan, hanem fruhlingsquarkot :D:D:D:D ez meg tavaszi turo, vagyis snidlinges kenyerre kence, hasonlit a korozotthoz csak keremesebb es csak a turoban es a snidlingben egyezik....de fiiiiinom am :D:D:D:D szal nem baj, hogy nem a masik az...
igazabol mindig ugy megorulok ha vannak ilyen nemet tejtermekek, es lathatoan esz es olvasas nelkul vettem, ugyis szeretem mindet :) (egyszer mar a varos tulso vegen tevedesbol kefirbe is belefutottam :D na az itt felenk kicsukva)

luna6

Sziasztok!

Hari!
Grrrr az óvodára... Nálunk mindig köszönnek és nagyon sokat foglalkoznak a kicsikkel. Iszonyat jó helyre került Hanna, mondjuk kellett is utána járjak, hogy oda vegyék fel, ahova én akarom.
Én tuti, hogy a megérzésemre hallgatnék és ha kell inkább kivenném Hannát abból az oviból, ahol baj van.
Remélem a pszohológus tud majd valami okosat mondani!!!

Melyik topkiban voltál?

Nekünk nagy szerencsénk volt, mert még ma is megvan a topik. És voltak tápsok, meg szopisok is. Igaz, volt aki lemorzsolódott, de szerintem a 20 fő, az egész jó szám :D És rendszeresen talizunk is. Az nagyon sokat segített a dolgon. De ez a szopi és hozzátáplálás téma tényleg nagyon össze tudja ugrasztani az embereket, sajnos. Én úgy vagyok vele, hogy mindeni a saját gyerekével azt csinál, amit akar (persze bizonyos szinten belül). Én pl nem adok tehén tejet Hannának, nem ittam/ettem tejterméket szopi első évében és szoptattam 22 hónapos korig. Valakinek ez nem normális. :D:D Nekem ez. Így én nem szólok senkire, aki másképp csinálja a dolgait, csak engem ne akarjon arról meggyőzni, hogy az jobb, ahogy ő csinálja :D Lehet, mire felnőnek a mieink kiderül, hogy a legnagyobb hülyeség volt sokáig szoptatni :D:D Most épp ez a trend. Tudja fene. :D

Geo!
Érezd nagyon jól magad a 7végén :D Kíváncsi leszek, hogy most mit tanultok. :)
Kivel lesz a kicsi, ha te suliban leszel?
Naaaagyon cukik a rucik :D Hát, Alex az Hanna cuccaiban lesz leginkább. Álom az eszem, hogy nem rózsaszín habos-babos cuccokat vettem annó :D:D

Luna!
Milyen lett a túrós tészta? Mondjuk nekem fura elképzelni tejszínnel, de ha nincs más. :D:D Komolyan azon gondolkodtam, hogy csak ki lehetne valahogy küldeni neked egy adag normális tejfölt :) Na jó, szalonnát is kapsz hozzá :D:D

Főzés:
Nálunk is anyám csak azt csinálta szombat délelőtt, mialatt én az egész lakást kitakaríthattam. És ő hulla fáradt volt... Hát, nem tudom. Én most főzök, közben Hannázok, pakolok, takarítok és nem eszel telik el az egész szombatom :D én is max 1,5 óra alatt főzök meg, de van hogy 3 félét :D Azt ennyi :D

Konkri!
A húsvétos szánkós dolgon annyira jót nevettem :D:D Én már biciklizni szeretnék Hannával. Mármint, hogy ő cangázik, én meg utána sétálok :D:D Azt se nagyon lehet ebben a remek időben :?

Heni!
Amennyit ki tudok venni a gyűrűkből, szerintem is szépek :D:D
Azért mázlis vagy, hogy eddig nem volt gombás fertőzésed! Én erre is érzékeny vagyok. Persze idővel kiderült, hogy a tej az nekem nem jó... de ez már más tészta :D

Megyek, Hanna nagyinál lebzsel.. :D haza hozom. :D

Jó éjt mindenkinek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Picur: Tejért a Csillag térhez közeli Sparhoz járunk. Keddtől szombatig minden nap 8:30-tól 10:00-ig van ott a Spar mögötti parkolóban egy srác transzporterrel és abból árulja a tejet. Számlával, hivatalosan, sőt még a tejről is van bevizsgálási papírja. Nagyon sokan járnak oda tejért. Mi egyébként a Tarján Bisztró környékén lakunk.

Hari: Én teljesen ledöbbentem ezen az ovis mizérián. Furcsa hozzáállás az óvónő részéről. Én annak idején mikor oviban dolgoztam, reggel minden gyerekhez odamentem érkezéskor, köszöntöttem, és volt hozzájuk néhány kedves szavam. Majd kézenfogva bekísértem a többiek közé. Nálam ez volt a normális reggeli üdvözlés.
Ha ennyire közömbösek az óvónőnek a gyerekek, akkor miért választotta ezt a hivatást.
Én szinte minden nap kapok információkat a lányomról. Sőt én is megosztom az óvónőkkel, hogy pl. amióta oviba jár mennyit önállósodott a gyerekem itthon is stb. Fontos a kommunikáció szülők és az intézményben dolgozók között.
A pszichológusnak mindenképpen vesd fel azokat a problémákat, amelyek téged a legjobban zavarnak. Írj egy listát, és akkor nem felejtesz el megkérdezni mindent, amikre válaszokat szeretnél kapni. Hallgasd meg, hogy mit javasol a továbbiakban. Maradjon a régi ovi, vagy inkább a váltás.
Én személy szerint, ha azt tapasztalnám, hogy a gyerekem iránt reggel ilyen közömbösek, akkor egész nap azon agyalnák, hogy vajon a nap további részében vajon hogyan viszonyulnak hozzá. Valószínű, hogy átíratnám másik oviba, ahol máris az átíratáskor vázolnám az oviváltás okait.
Vendég

Sziasztok!!

Kicsit eltűntem, de asszem dolgosabbak a napjaim itthon, mint a melóhelyen voltak, még kevesebbet ülök géphez. :)

Visszaolvastam, meg olvasgatni azért be szoktam ugrani, csak nem mindig van agyam ahhoz, hogy írjak is. :)

Óvonénik...grrrrr, azért ez elég érdekes, hogy nem köszönnek a kisgyerekeknek, micsoda fásult egy dögök!!!

Geo, ismét nagyon szép ruhákat vettél. :) Az a hálóing-köntös Nekem is nagyon bejön, ilyesmi rövid köntöst Én is akarok venni, mert csak hosszúak vannak, és az meleg lenne.

Kórházi csomag: Bakker, Nekem még agyban sincs összeállítva, nemhogy a valóságban, és a még semmit nem vettünk meg a Brendosonos listámról sem, asszem lassan bele kell húznunk. :) (De végülis még van majdnem 3 hónap, ez az egész dolog meg nem tart tovább pár óránál, remélem időben végzünk. :D )

Babaszoba: Ma jönnek Anyukámék, öcséim, és festjük a gyerekszobát, remélem olyan lesz, ahogy elgondoltuk. :D :D
A terv: két szép macis bordür között egy 1,2 méteres sávban figurákat festünk fel. :D

Kiságy: Ezen a téren bonyodalmak várhatók, mert Apósnak extrém elképzelései vannak, hogy milyet akar Nekünk csináltatni, mi viszont egy egyszerű kombi ágyat néztünk ki Brendonból...hááát, nem tudom mi lesz a sztori vége....

Na, szép napot, hétvégét!!! Vigyázzon magára mindenki! :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ja, Hari,
akkor te írtad, bocsi :oops:

Vok,
na ez tök király, hogy még megvan a topik. Most eszembe jutott (hogy agí az első babámat várm), hogy milyen furi lesz majd ide úgy írni, hogy már a kisfiam is idekintről figyel :lol:
ja, és nem mentem agykontrollra. május 14-15-én pótolom, mert reggelre még nagyobb takony lettem, úgyhogy most itt döglök az ágyban, meg teázok... :?
ja, azt még nem tudom, hogy hogy lesz megoldva, az is lehet, hogy az első félévet úgy ahogy van halasztom.. :roll: mert amit én most királyul eltervezek, az tuti élesben nem úgy lesz... :lol:
ááá ismerőőős: szombaton anya a konyhában, nekem meg a portörlővel, meg a porszívóval van randim.. :x

Henibaby,
képzeld, itt Pomáz és Szenendre között is van egy ilyen parkoló, ahova beáll a srác, és árulja a hűtős autóból a tejes cuccokat. mi tejfölt meg ritkábban túrót szoktunk ott venni, de a tejföl az isteni :P

lkNyuszika,
majd íd meg (vagy képek) hogy milyen lett a gyerekszoba, kíváncsi vagyok nagyon!!!!
mi a festőknek azt mondtuk, hogy fehér legyen a fal a gyerekszobában, és majd mi ráfestünk rajzfilmfigurákat projektor segítségével. ti hogy csináljátok?

képzeljétek, lehet hogy császár lesz a jövő héten a sógornőmnek a mióma miatt.. most 29hetes. :o

na mindenkinek szééép hétvgét!!! :wink:
Vendég

De jó sokat írtatok, még nem értem a végére...

Geo: a mi régi topicunkból is lemorzsolódott néhány ember, de így két év után már nagyon nem ír senki, mindenkinek lett fontosabb dolga- ezért gondoltam, hogy a szülés után még x hónapig írunk, mert lesz sok kétely, tanács... de mikor már mindenki rutinos, és a gyerek mászik és kevés az idő, akkor nem ide fogunk jönni írni. bár lehet hogy addigra tél lesz és mindenki a lakásba szorul... a szopin mi nagyon nem vitáztunk, talán egy eset volt. nálunk is volt aki tápozni kényszerült... nálunk inkább az volt a gáz, hogy más topicosok beleolvastak és a sajátjukban csúnyán kibeszélték a nem szoptatókat, holott az előzményről mit sem tudtak...

egy saját veszekedésünk volt, mikor én arról írtam, hogy sajnos nem éreztem fizikai szeretet a gyerekem iránt, és nem éreztem én annyira fú de felemelőnek a szoptatást, mint ahogy sokan "úgy" írtak róla... erre egy lány azt válaszolta, hogy nem gáz, hogy nem szerettem a gyereket, a fő hogy szoptatni tudtam, mert ez a legtöbb, amit adhatok... na ezzel jól megbántotta a nem tudó lányokat... ennyi volt.

vasalás, fú gyorsan kész volt, aztán jött a barátnőm, be is mutattam neki mindent, és éjfélig dumáltunk :) és még tudtunk volna :)

na a nagy spórolásban én ma töltött kápit főztem: mert volt még kolbász hús a fagyóba, meg találtam egy konzerv káposztát :) azt hittem, hogy a hús annyi lesz, hogy mi ketten ma megebédelünk a gyerekkel, de szerintem, ha holnap anyósnál eszünk, akkor hétfőn is ezt fogjuk még enni, annyi lett. :)

ruha ügy: hát én ma úgy berágtam, hogy lehet, hogy félreteszem a spórolást és kedden rohanok tatabányára ruhákat venni, nadrág, felső, cipő, persze nem leszek önző és veszel a gyereknek is. csak így megint a jövő havi büdzse terhére vásárolok :)

geo: én is ilyen hálóinget vettem a corába még januárba, kifogtam 500ft/db és állítható a pántja. tök jó! viszont én nem szaroztam, azt hiszem xl-esek :) de még így is passzentos- csinos. meg van egy lyukas mellű szoptatósm azt kész.

ja és most meg megkívántam a túrógombócot!

Harika: én is azt mondom mint Luna így látatlanban is, hogy kímeletes beszéd az ovónőkkel, aztán váltanék... de persze kibicnek semmi se drága. biztos tudod majd mi legyen.

Kép
Kép
Kép
konkri

A sógornőm ilyen tejes autón dolgozik, amiről írtatok :)

Kép
Kép
Kép
konkri

De arik vagytok, hogy mindig foglalkoztok a hülye nyűgjeimmel. Már ettől megnyugodtam :lol:

Konkri, a miénk a 2005 őszi topik volt, aztán lett őszi tápszeres topik is mellette. Most is működő amúgy a társaság, csak már titkos vonalon. Pont nemrég kaptam meghívót a csajoktól, mert észrevették, hogy megint itt vagyok a babaneten és felmerült a kérdés, hogy én miért nem írok már a régiekhez, mikor is kiderült, hogy anno én nem kaptam meghívót a titkos topikba. Persze oka volt, mert akkoriban nagyon ritkán jelentkeztem, mert az internetünk is rosszalkodott, meg elég depis is voltam. De most kaptam meghívót és szoktam is néha írni hozzájuk, bár hát eléggé kiestem már a körforgásból, de hihetetlenül jól esett, hogy megkerestek és érdekeltem őket. Persze a kemény mag maradt, sokat onnan is lemorzsolódtak. De fantasztikus, hogy együtt voltam velük terhes, együtt szültünk és elég hasonló dolgokról szól most is az életünk.

Heni, azt gondolom, hogy olyasmi óvónőkre vágyom, mint amilyen te lehettél, mikor dolgoztál. Ez a gond. Mert úgy látszik ez túl nagy elvárás tőlem. Én sose mennék óvónőnek, mert nem lenne hozzá türelmem és nem tudnék minden gyerekkel ugyanolyan szinten, kedvességgel, figyelemmel foglalkozni. Nagyon hangulatember vagyok, nem mindegy hogy ébredek reggel. És még folytathatnám, de mindezekkel tisztában vagyok és eszem ágában sincs pont emiatt ilyen helyen dolgozni. Csupán ennyi önkritikát várok el másoktól is, és szeretném, ha a lányom a nap nagy részét olyanokkal töltené, akik nem úgy működnek ahogy én, hanem mondjuk úgy ahogy Te és szívből csinálják a "munkájukat", bár ez inkább hivatás, nem munka. Hát ennyi az én nagy bajom.

Kép
Kép
hari

Geo, szegény sógornőd. Jövő hét azért jó korán van. De reméljük minden rendben lesz náluk!! Megy a drukk!

Meg én is megyek, mert Lili kiszúrta, hogy be van kapcsolva a gép és játszani szeretne megint. Kis számítógépfüggő, csak tudnám kitől örökölte :lol:

Kép
Kép
hari

Szep napot! Ragyog is :)
Faj a hatam, de majdcsak ledolok, ha kesz az ebed :) Alternativ levesem mar megvan, kesz a rizseshus is (errol meg nem is aradoztunk) kicsit sok lett a le, igy kisse leveses, de legalabb nem szaraz es rafogom, hogy portugal modon keszult... ok ugyis a tocsogosat szeretik, pergoset nem is lattam, amolyan magyarosat. Persze nem is porkoltalapon van az itteni... na mindegy, ez magyaros de kisse fozelekesebb es joo nagy fazekkal :)
Es most persze neki kellett allnom meg tesztat fozni, mert bar a csaj szereti a rizseshust de ugye itt van a turo :o)))

luna6

Geo!
Fúúú, Sógornődnek nem túl jó most. :? Remélem bent tudják még tartani a kicsit....

Neked meg jobbulást!!!!
Ha nekem kéne szülés után suliba járni, tuti kihagynám a félévet. Egyrészt én hulla voltam, nem igen tudtam még olvasni se, nemhogy suliba bejárni, meg vizsgázni... Másrészt én annyira parás voltam az első időszakban, hogy tuti nem hagytam volna ott Hannát hosszú időre, max Ádámra... :D Most remélem Alexal ez nem jön elő. :D:D

Konkri!
Mit értesz fizikai szeretet alatt?
És egyetértek, a szopi nem mindig a legfelemelőbb érzés a földön. Főleg, ha közben nőként is helyt kéne állni...

Eszter
Kép
Kép
vok

fúúú lányok, most tiszta happy vagyok, mert sikerült találnom 3000 pénzért egy elől tolóajtós terráriumot(50x25x24)!!!!
fel is hívtam, hogy holnap mennék érte, csak ki van kapcsolva a szám :( ugye ez nem azt jelenti, hogy nem tudom, vmi rosszat....?
az üzenetrögzítőre rámondtam a szövegemet, remélem visszajeleznek :roll:
ja és ez azért kell, mert van egy bazi nagy terráriumunk (80x40x40), amit szeretnék kisebbre cserélni...
Vendég

Tenyleg, hogy igy felmerult... a Manci augusztusban szuletett, ugyhogy meg naagy hassal lediplomaztam juniban valahogy es kozben felvettek a kulkerre is, ami szeptemben rozepen kezdodott. Hat nekem sem ment, a suliba bejaras meg csak-csak de a tanulas/keszules semmikeppen. Aztan meg novemberben haza is koltoztem Vacra, na onnan fizikai keptelenseg kijarni a kulkerre ugy, hogy az ne egesz napos program legyen. Ugyhogy bye-bye kulker :D Aztan mikor a Manci ket eves lett akkor szeptemberben kezdtem az ELTET, na az mar siman mukodott, Manci bolcsiben volt es szerette, addigra kellett is neki a tarsasag (a nem sulis napokon meg lehett erte menni jo koran is, es keson vinni, idealis volt) aztan ugye gondoltam egyet es kikoltoztunk, ugyhogy bye-bye ELTE :D:D:D igy csak a vendeglatoval es a miskolci egyetemmel volt tartosabb kapcsolatom :)
Es mar elore sajnalom, hogy szeptemberben nem fogok tudni nyelvtanfolyasra jarni a csoportommal, hiaba delelott es csak 2 nap es 2 ora, na de szoptatott bebit hova tennek ennyi idore is. Aszonta emberem, adjam be anyjahoz :D:D hat ja, anyos mondjuk mar 71 eves es van nala alapbol ket unoka nevelesre napkozben, valamint jol megetetne nekem levessel tuti :) Na mindegy, majd kesobb, max lesz masik csoportom :)

luna6

Geooo, teljesen azt hitem talaltal 3000 forintot valami zsebben es ettol vagy boldog :) De ezekszerint nem bevetelrol van szo, hanem kiadasrol :) Es ki lakik a terrariumban?

luna6

Luna,
milyen alternatív levest főztél? :)
jó, hogy leírtad ezt a sulis dolgot, én sokat szoktam gondolkozni rajta mi legyen... :roll:

ja, és ő lakik a terráriumban :oops:
mondjuk András legszívesebben tőle is megválna, nemcsak a hatalmas terráriumtól :lol:
Kép
ja, ő egy pici gabonasikló
Vendég

A kis edes dragasag :D:D:D:D melyikotok hazi kedvence? :D:D:D:D Mondjuk szerintem elviselni elviselnem en is a lkasban, de a lenyeget nehezn ertem :) Ettol meg tudom, hogy van akik szeretik. (kezdtem felni, hogy valami nagy szoros pokot mutatsz nekunk :) de ez az azprosag meg boven belefer nalam is :))

Probaltam en is a sulit igy azonnal, es masodik kor volt es volt aki vigyazott a gyerekre (bar nem volt minden nap sulim, csak talan szombaton a kulkeren...) de tenyleg, egyszeruen se tankonyvhoz se jegyzethez hozza sem fertem mikor otthon voltam :) Na meg aztan en nem akartam a cumisuvegezest sem annyira, igy ket okom is volt ra (majd a koltozes a harmadik) hogy hagytam vegul es nem eroltettem, persze ugye en akkoriban lettem egyedulanyu is es ket gyerekkel egyszeruen hiaba voltam kepben, nem tudtam osszehozni. de ez nem jelenti azt, hogy masnak sem sikerulhet, de nekem tenyleg beletorott a bicskam, pedig nagyon elszant voltam.
De a ket eves mellol meg ment mindenmint a karikacsapas, ugyhogy asszem egy eves mellol is konyebben kivitelezheto lett volna mar, csak tobb szervezest igenyelt volna, mint igy, hogy ket evesen bolcsi es akkor kezdtem. De akkor mar van kialakult otthoni menetrend is, lehet tanulni este meg delutani alvasidoben is (ha nincs bolcsiben a skac pl) szal maaas... az elso honapok/felev nagyon zuros tud lenni, van akinel meg nagyon konnyen megy akkor is.

luna6

hát Geo ez komoly, mármint ez a táskának való :)- na jó ez csúnya vicc volt, bocs, de tényleg komoly. úgy látom, te nagy állat fun vagy.

embernek ma most vázoltam,hogy kedden mennék shopingolni és azt mondta hogy még megbeszéljük, meg, hogy van ruhám, max nem megyek ki az utcára... meg hogy jól áll- a szemem :) reggelre adott 70et (a 150-ből) úgy hogy ezt jól elteszem, nehogy keddig visszakérje, hogy ezzel tartson itthon, ő meg úgy is aludni fog kedden, így simán meglóghatok :)
már csak azt nem tudom, hogy a gyereket leadjam e anyósnak vagy mi, mert amúgy nem szeretném... de a gyerekkel meg nem tudok elmenni több órára 4 üzletbe vásárolni...

jaj Heni, akartam írni, hogy én szívesen vigyáznék Bogira, míg szülsz, csak kissé messze vagy :(

Vok: nem tudom, hogy korábban olvastad e, de írtam a depimről. agyban tudtam, hogy szeretem a gyereket, de mikor átöleltem, nem volt az a bizsergő érzés belül... ezt értem fizikai szeretetnek... és ezt nagyban hátráltatta a sok idesereglett vendég, akiktől nem is tudtam rákoncentrálni a gyerekre. a szoptatással úgy nem volt gondom- vagyis eleinte azt hittem, hogy ez de gáz, mert ide vagyok kötve, és butaságból már gondoltam a tápra meg a mindenféle hozzátápira, mikoris rájöttem, hogy rohadt egyszerű, oda megyek ahova akarok, mert a gyerek velem van, akkor eszik amikor akar, nincs mosogatás, meg kotyvasz, max alszik a kocsiba, vagy ahol épp álmos lesz... viszont én nem voltam az a lírikus személy aki ódákat zengett arról, hogy "fú de jó, hogy a testemmel táplálom, meg nézem ahogy édesen kortyolja a tejcsit, meg milyen meghitt és félteni való pillanat..." sokan ilyeneket írnak a szoptatásról. nos én ezt nem érzem, én csak natúr ésszerű okok miatt vagyok/lettem szopi fun. pedig mint írtam, eleinte inkább kötöttségnek éreztem.
aztán a fizikai szeretet is kezdett előbújni, ahogy kezdtem nem tehernek érezni a szoptatást, hanem inkább életet könnyítő dolognak, vagy és ahogy kezdett láthatóvá válni a gyerek személyisége... aztán olvastam is erről, hogy sokaknál ez sajnos csak így alakul ki, mármint a szeretet érzés...
remélem most nem így lesz, most, hogy már egy gyereken túl is vagyok, már így pocakon keresztül is észlelem a piciri személyiségét... ő iránta már most is érzek szeretet. Marcell iránt inkább gondoskodás érzés volt. most van rutin gondoskodás és szívből jövő szeretet is.
így a fent dolgaim és a tapasztalatom okán az a tervem, hogy az első két hetünket mindenki hagyja békén, ne jöjjön ide senki és Martinnál csak 2 személy nézheti a szoptatást (apa, Marcell). Anno meg se kérdeztek, hogy szabad e, de anyósomnak és sógornőmnek evidens volt, hogy akkor ők ott állnak és néznek fölöttem. meg valamiért mindenki ezt tette. nem értem. igaz nem vagyok szégyenlős, de ha ez valóban sokknak meghitt pillanat, akkor hagyják meg nekem/nekünk.

amiről már írtam korábban is szintén, hogy tuti hogy az ajtóra is fogok kitenni egy táblát egy kb. kuss-al egyenértékű felirattal, mert arra is sorozatosan volt példa, hogy bejöttek a lakásba és hahó-hahó, hol vagytok kiabálásokkal szépen elvették a gyerek figyelmét a szopiról úgy az evés felénél. a gyerek mivel evett nem érezte magát éhesnek, de én mehettem fejni a félig szívott csöcsömet. (bocs)

sok mindenben rugalmas tudok lenni és változtatok a véleményemen, de most vannak olyan konkrét elképzeléseim, ami betonba vésettek...

ja és Vok: én már most is olvastam cikket arról, hogy a szopi még se 6 hónapig jó, hanem 4 hónaposan meg kell kezdeni a hozzátápit...
én úgy gondolom, hogy (4-)5 hót tűzök ki, de azzal a kikötéssel, hogy a gyerek igényét követem, ha ő elfogadja és kéri, akkor legyen, de ha nem, ha olyan lesz mint a bátyja és még 7-8 hósan se kell neki semmi, akkor én nem erőlködök, mert annál rosszabb... egyszer pedig úgy is mindenki elkezd sóvárogni, egyszer ő is ki fogja nézni a kaját a szánkból...
Marcell így tök rossz evő lett, de inkább nem is görcsölök rá, mert megérzi... nem futok utána a kajával, nem agyusztálom... nem satnya, így is nő. nem beteg. inkább legyen ilyen testalkatú gyerek, mint most pufók, mert abból később problémák lesznek. szerintem csak apósom örülne ha töltött galambként látná a gyereket- elfelejti, hogy nem disznó. ő mindennel etetné, csak egyen... na ezért nem akarnám kedden lepasszolni szegénykét... meg remélem, hogy a kórházi napjaimon se csak náluk lesz a gyerek... de ezt mjd próbálom azért telefonon koordinálni. inkább vigyázzon rá apám is, aki egyébként szigorú is vele, meg a húgaim is akik nem utyulu-putyuluznak folyton neki...

na kicsit elszaladtam az írással, de sebaj, mert itt hétvégén úgy is nagy a pangás :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!!

Geo tegnap feladtam a levelet, a postás néni azt mondta, hogy keddre megkapod :D

Luna köszi a receptet :lol: :lol: :lol: :lol: már nagyon vártam :D

Heni nagyon szépek lettek a gyűrűk :D

Hari sajnálom, hogy nincsenek jó tapasztalataid az ovival kapcsolatban, de teljesen egyetértek veled. Ha vmiért szólni szeretnének, akkor rögtön szóljanak, ne egy hónap múlva :!:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

jaj tudom mit akartam írni az iskola dologra: mikor Marcell megszületett, azt vettem észre egy idő után, hogy senkire se tudok úgy figyelni, mint annak előtte- talán csak ember volt a kivétel. de sokszor azt se tudtam, hogy most miről is beszéltem azzal a vendéggel, vagy volt akit fölhívtam utána, hogy bocs de most jöttem rá, hogy én nem is szóltam hozzád míg itt voltál... :) pedig egyébként nem a gyereken járt az eszem folyton, csak valahogy kb olyan volt, mintha az agyam 60-70%-a működne csak... a többibe meg valami nagy nihill :)
szóval nem tudom, hogy így tudtam volna e tanulni. mondjuk én amúgy se vagyok nagy tanuló vagy olvasó, mert az én agyam össze vissza kalimpál, mindig újra kellett olvasnom dolgokat, mert sokszor úgy elképzelődtem fél oldal olvasás közben, hogy fingom e volt mit olvastam... és z a meglepő, hogy sosem ábrándoztam közben, hanem életszerű, normál dolgok jártak az eszembe.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri ez az ajtóra kiakasztott tábla ötleted nagyon tetszik. én is meg fogom csinálni. SENKI ne jöjjön be, amikor szoptatok, max. a férjem, de ennyi. Slussz. Én nemcsak a figyelemelterelés miatt -de az sem egy utolsó szempont-, hanem azért is, mert sajnos irtó szégyellős vagyok. Hát ez van.
Meg különben is ne szóljon bele senki a fejem felett állva, hogy hogyan szoptassak. Asszem te írtad, hogy a sógornődék még azt is megmondták, hogyan fogd a cicit, meg ilyenek. Hát ez nekem nem hiányzik senkitől. Még akkor sem, ha igaza van. Nem nagyon viselem el, ha ilyen intim dolgokban dirigálnak.
Az más, ha én kérem.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Luna,
háát, én akartam mindenáron hüllőt tartani... :oops:
merthogy egy szépen berendezett terrárium éke lehet a lakásnak, meg nem kell vele sokat törődni (ilyen kulcsszavakat ejtettem el Andrásnak, mert ő nagyon nem akarta). és az elején tök jó volt. mindig előjött napozni, meg kkézszelíd is volt, csak egyszer eltörtem a nyakát :? (persze képletesen szólva), mert nem vettem észre, fel van emelkedve, és bumm!!! rá az üveg. na szegénynek kilapult a feje, haláltáncot járt (de tényleg).. persze most már így utólag vehetem marha könnyen a dolgot, de akkor ott bőgtem fölötte, hogy kinyírtam, én, aki imádja az állatokat.. két napig szenvedett, azt hittük meghal. nem is tudott rendesen kúszni, csak fejjel lefelé :roll:
aztán kb a 4., 5. napon már rendesen mozgott, csak a nyakába lett egy fura kanyar :oops: :oops:
na azóta nem mertem kapcsolatot kezdeményezni vele, meg szerintem meg se bocsájtott :roll: :oops: csak úgy van...
a helyzetet nehezíti, hogy kiderült túl nay neki a hely. úgyogy most csere egy kisebb terráriumra, mert a nagy az csak ott figyel a szekrényen, nem is tudok nagyon odaférkőzni hozzá, szóval picit elvadult :lol: :oops:
és mivel anno majdnem miattam nyiffant ki, van egy olyan késztetésem, hogy boldoggá tegyem, tehát adok magunknak még egy esélyt(az új otthonnal), de ha ez nem fog javulni, akkor tőle is megválok..
igazából nincsenek nagy igényei 8)

Konkri,
jót nevettem a "táskának való"-n :D :D
na a lényeg, hogy az anyagiak már megvannak egy jó kis ruhavásárlásra :lol: irigyellek :oops: :D :D
ja, a táblás módszeredet pedig én is fogom alkalmazni, nagyon megtetszett :lol:

Talinn,
köszi a kupont, kedden várni fogom a postást :lol:

Na, ma Andrásnak egész nap sulija van, erre most hív, hogy úton van hzafelé, mert háromnegyed órán át magyarázta a tanár hogy mekkora találmány a futószalag, és most neki ehhez nincs türelme és ideje, úgyhogy hazajön itthonról dolgozni, meg velem szexelni :oops:
jajj, mikor lesz még az, mikor én szexelni fogok... :roll:
már hiányzik az az igazi, felszabadult, amikor nem kell vigyázni, csak sodródsz... :oops: :oops: na bocsi, inkább megyek öltözni, mert elfogyott a hársfateám.. meg a mézem...
Vendég

Látom sokat írtatok mióta itt jártam :lol: :D :D

Hát akkor majd én :wink:

na voltam vásárolni.
holnap reggelire vettem kakaós foszlós kalácsot, jajj nagyon szeretem, persze nem hiányozhat mellőle a palackos tej sem :wink:
most már van darált kekszem is, hogy megcsinálhassam a sport szeletet :P
és beszereztem a holnapi ebéd hozzávalóit.
most vacsira majonézes-kukoricás virslisalit csináltam, és alig hittem a szememnek, mert friss, ropogós, puha kiflit tudtam hozzá venni :shock: :D
megcsináltam a joghurttortát is, gyümölcsnek szilvát tettem most bele, habár a málnás a kedvencem :P
holnap ebédre francia hagymalevest csinálok csirkepaprikással nokedlivel, és uborkasalátával.

mindenkinek szép éjszakát 8)
Vendég

Huh Geoo, ma már nem terveztem enni semmit, de most ahogy olvaslak, csak be kéne kapni valamit :roll: összefutott a nyál a számban rendesen..

Ezt a linket nézegettem az imént: http://www.amazingpregnancy-pictures.co ... 03/cat/587 be lehet állítani a hetet, adott heti pocakfotók vannak feltöltve. Érdekes..

Na, jóéjt, éppen csak beugrottam, sziasztok!

detti_10

Luna,
nagyon szép neved van! :wink:
(mármint most nem a topiknevedre célzok :lol: :D )
Vendég

Na hát azóta se történt itt sok változás hogy én itt jártam...

Kép
Kép
Kép
konkri

Itt a punnyadós hétvége!

Ma reggel túlzásba vittük az ágyban fekvést. Bogi reggel átjött hozzánk, befészkelte magát közénk és onnét tévéztünk közösen. Aztán nagy nehezen kimásztunk az ágyból. Elég későn reggeliztünk, így az ebéd is csúszott.

Csirkepörköltet és pirított májat csináltam. Mindegyikből egy kevés volt a fagyóban, ezért főztem kétfélét. Most valami desszerten gondolkozom, mert kezd úrrá lenni rajtam az édesség utáni vágy. Mondjuk van a fagyóban gesztenyepüré, sőt tehszínhab is. Ha nem tudok döntésre jutni az édességet illetően, akkor marad ez. Mondjuk sok meló nincs vele és mégis finom.

További szép hétvégét mindenkinek!
Holnap mentek valamerre "ünnepelni"?
Vendég

Én kedden szeretnék ünnepelni valamelyik üzletben, úgy hogy vehetek magamnak ruhát...
Azóta nem kérdeztem rá az uramra, hogy mehetek e, de talán éjjel mikor dolgozni fog bepróbálkozom :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Ahhh csak neeztem, hogy mi ez a nagy porges, de vegre leesett, hogy itt mindenki kokardaba borult es elteti eppen 48-at :)
en meg akkor valoszinuleg balra el az egyetemre :) (eszembe sem jutnak ilyen unnepek mar, hogy kiestem a gyakorlatbol, nincs husvet hetfo sem, december 26 sem :D augusztus 20 is felejtos... es a nevnapok :D:D bar talan azokat otthon sem tudtam)

luna6

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes március 15-öt! :lol:
Mi itthon maradtunk, és hallgatjuk a kedves alsó szomszéd ünnepi fúrását. Vannak, akik még ilyenkor sem bírnak magukkal.
Pénteken, szombaton voltunk Pesten, babakocsi ügyben körülnézni. Hát, élőben volt egy-két csalódás.

Remélem ti jól vagytok, és pihiztek!

Konkri, kérdésedre válaszolva: Agrár egyetemre mentem továbbtanulni, de nem ért semmit, legfeljebb azt, hogy a cégeknél hamarabb jutok feljebb, mint mások. Valszeg azért, mert gondolják, ha nem tesznek kicsit feljebb, otthagyom őket hamar. :wink:

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Én nem az ünnep miatt voltam eltűnve, hanem a babaszoba festés miatt.
Hát, 4-en csináltuk, de mégis iszonyú kimerítő volt, és be sem fejeztük teljesen, lesz majd még egy dolgos hétvége vele. :) De azért természetesen megmutatom.
Teljesen ki vagyok nyúlva, de a babának tuti tetszeni fog, elég aktív volt a festés közben is. :D
Csak most olvastam vissza, de Geo, a kajáiddal úgy felcsigáztál, hogy most muszáj sütnöm egy csokis muffint. :)

Konkri, a Te írásodon meg szokás szerint jókat vigyorogtam . :)

Na, képek:
Kép
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika: ti miből éltek???????????????? ez kurta jó!!!!!!!!!!!!!!! Ez a szakmátok????????????? Állat lett!!!!!!!!!!!!!

Jenny: mi volt babakocsi ügyben? mit néztetek és mi volt csalódás?
Amúgy így használat közben az espiróról elmondhatom, hogy bevásárolni nem megyek vele... de ez nem érdekel :) amúgy meg vagyok vele elégedve.

Én is elkezdtem fotózni a szobát, de az elem lemerült... meg még gondolkodom, mert még a cuccok közé várok ezt azt- megint becsúszott a teszveszről néhány dolog :) és teljes képet akarok nyújtani :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nyuszika, nagyon szép lett a fal, olyan vidám!!!! Nagyon ügyesek vagytok!

Konkri, nekem csalódás volt a Maxi Cosi Mura is élőben, nem ér annyit, amennyit kérnek érte. A Bippában néztünk még egy Giraffe clubos járgányt, az meg olyan böszme volt. Az Espiro külsőleg tök jó, de nem tudom, ahogy a csaj szedegette le róla a mózest, hordozót, eléggé ráncigálnia kellett, és az Air ülése olyan picinek tűnt a szűkítővel. A hordozó nektek is fakóbb, mint a mózes, vagy csak nem abból a fényes anyagból van, azért tűnik fakónak?

Ami nekem nagyon bejött, azt a baby outletben láttam meg, habkönnyű és gyönyörű, ABC Design 3Tec.
De mivel nehéz eset vagyok babakocsi ügyben, még gondolkodom rajta, mi legyen...

Kép
jenny29
Mór

Jenny: mi az az air ülés? én arra gondolok, hogy te a hordozóra gondolsz? :)
ha a hordozó, akkor azért tűnik picinek a szűkítővel, mert a még pici bébinek ez a jó. én kimondottan örülök neki, hogy a hordozó rész így van kialakítva, mert anno a mezei fapados hordozónk alját folyton alá kellett tömnöm, mert úgy belecsúszott szegényke. ez meg úgy van kitalálva, hogy a pici bébi is kényelmes benne, de ha nő a gyerek és kipakolod belőle a popó támaszt, majd a szűkítőt, akkor ideális a 12 kilósnak is. ami kb úgy 10-12 hóig méret.

ha a sport részre gondolsz air-két, akkor elmondhatom, hogy az én 3-4 éves méretű ruhákat hordó 2 évesem elfér benne kényelmesen. még aludt is benne, úgy hogy hanyat döntöttem, sétából haza fele és imádja. viszont 3 év után ezt már úgy se használjuk- mert már most is elég sokat megy egyedül a gyerek.

egyébként ha olyan kocsit akarsz aminek a fektetős (mózes) és a sport része is nagy akkor, ne ezt a cserélgetős verziót keresd, akkor a 2 in 1 et keress. előzőnk az volt és az igaz, hogy az valóban nagyobb volt mint ez. tudod ezek az önmagában fektethető és ültethető verziók.

rángatás: szerintem könnyű levenni a cuccokat a vázról, de tény hogy szépen, szinte párhuzamosan kell csinálni, mert haaz egyik fele előbb pattan ki, akkor a másik nem jön könnyen már- hisz megfeszül az anyag. ez szerintem csak az eladó bénasága és kapkodása lehetett.

ja és a színek: persze az egész kocsi kb 3 féle anyagból van, de nekem tetszik mindegyik anyag és verzió, nekem kimondottan tetszik, hogy a hordozó matt textilből készült és azzal a szürke dizájn mintával... sőt ez talán még a hordozó anyaga tetszik a legjobban... :)

megnéztem amit írtál is- az is jó... viszont ha tényleg extra méretű kocsit keresel, akkor a magában dönthetős verziók között nézelődj...

Kép
Kép
Kép
konkri

na utána néztem, hogy mit értesz air rész szűkítőn: nekünk ilyen nincs is. nekem nem is kell. én a régiből is kiszedtem ezt a fejbigyót... :) tul kép a gyerek még a bekötést se bírja, de legalább, ha be van kapcsolva elöl az a váz izé, akkor nem tud kijönni. a régit simán kinyitotta, ezt nem tudja...

Kép
Kép
Kép
konkri

Nyuszika: NAgyon szép lett a gyerekszoba!!! :shock: Ámulok és bámulok.
Milyen festéket használtatok a képek felfestéséhez?
Vendég

lknyuszika,
na ettől a szobától tisztára készen lettem!!!!! :shock: :o
mi is különböző mesehősöket szeretnénk felfesteni, de hááát ez, valami iszonyatjóóó!!!!! :wink:
Hogy csináltátok? volt vmi sablonotok, vagy mi a fene, mert ez nagyon profi!!! :P

Jenny,
nekem meg az ABC Design 4tec a sláger mostanában :lol:

mi levittük ma a terráriumot Székesfehérvárra (Konkri, láttam egy táblán kiírva h merre van Bicske, rögtön eszembe jutottál :wink: ), és a lakóját is vittük,de jó helye lesz, kedves csajszi fogadta be.
Vendég

Úúú, köszönöm, hízik a májam. :)

Nem ez a szakmánk :) csak Anyukám fest hobbiként, és valamit Mi is örököltünk Tőle. :) (mármint egy kis kézügyességet)

Nem használtunk sablont, hanem a kifesto.hu oldalon kerestünk figurákat, meg a neten itt-ott, és azokat nagyítottuk fel a hagyományos négyzetrácsolós nagyítós módszerrel a falra, a többi dolgot meg szabadkézzel rajzoltuk be, és ezeket festettük ki.

Tilatex színezőt használtunk, meg egy kis vödör fehér diszperzitet a hígításhoz. (ez a festék vízzel hígítható, és nagyon szépen lehet vele festeni)

Babakocsi ügyben kérnék tippet Én is. Melyik az a márka, fajta, amit megbízhatónak, strapabírónak, de könnyen cipelhetőnek tartotok?
Előre is köszi a tippeket. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

sziasztok!
jelentem élek és a hétvégén meg is öregedtem :-)
na kezdem a péntektől aztán majd visszaolvaslak benneteket :-)
pénteken elment Eszti nézőbe lejjebb láttok egy fotót nem túl jó minőségű ezért kicsit átscrapbookoztam igy "látványosabb" édes cuki kislánykám most is aludt! :-) viszont annyira szép és bájos és annyira nagyon nagyot nőtt hogy csuda :-) szóval teljesen fel voltam dobva! a terheléses cukor jól sikerült leszámitva hogy éhgyomorra tejet inni nem szoktam és utána olyan hasmenést kaptam hogy éppenhogy anyuékhoz be tudtunk esni... :-)

szombaton jöttek anyuék szülinapozni hozzánk! kaptam 2 gyönyörű asztalterítőt - mert még nem volt :-) és főztem olyan kaját hogy magam is elcsodálkoztam! :-)
füstölt sajtkrémleves! - szűzérme tekercs sajttal sonkával csemege ubival töltve és anyu kérésére diós süti :-) egész este 9-ig maradtak úgy örültem annyit nevettünk társasoztunk kártyáztunk dumáltunk csuda jó volt

vasárnap szülinapom volt de kijött rajtam valami fránya torokgyulladás úgyhogy inkább csak otthon lézengtünk de az is nagyon jó volt! végre aludtam dvd-tem semmit tettem :-)

tegnap pedig dolgoztam! fordítanom kellett! mint púp a hátamra! viszont képzeljétek voltunk a szülésznőnél! este 9-re kaptunk időpontot! hát csajok 2 kisbaba is született és valahogy olyan varázslatos volt az egész ottlét! szóval tök jó volt! :-) elmondta a szülésznő mire számíthatok mit vigyek kórházba és irtó kedves volt! meg a hely is nagyon barátságos! sajnos 1 ember jöhet be mellém de amikor bekukkantottunk a szülőszobára láttam az okot irtó picike :-) hát és az alapítványi szoba árát is elég felemelték de ehhez ragaszkodom! pedig a pasim egész úton mondogatta hogy mostmár hagyjam abba a melót meg pihenjek! dehát mondtam neki hogy én egy dologhoz ragaszkodok a különszoba - persze ha nem lesz fullon (3 db van belőle)! mert én nem akarok más látogatót nem akarok Lakatos családot (már bocsánat!!!!) én nyugalmat akarok!!!! hát van ára az biztos de van külön fürdő és az 5-ös szobának például NINCS!!!! a 3-asnak van az mondjuk még nem olyan vészes de hát az unokatesóm is aki szült 3-asba került és hát már alig várta hogy kiszabaduljon! neki annyira szar volt a szülésélmény hogy inkább maga akart lenni babuval és nem a többieket hallgatni! persze ki ilyen ki olyan! úgyhogy erre most gyűjtünk :-) és meglátjuk ...
na most megyek ti meg gyertek :-) Kép
Vendég

lknyuszika,
köszi az infót, és mégegyszer: nagyon szuper a szoba!!! :P

Nanetto,
így utólag kívánok nagyon boldog születésnapot!!! :wink:
én is alapítványi szobát szeretnék majd, egy kétágyasat. Ennek a szobának is saját wc-je, fürdője van,( meg tv, hűtő, mikró, stb).

Én reggel fél7-fél8-ig szenvedtem az ágyban, mert rámjött egy paraérzés megint :oops: , hogy jajj sikerülnie kell az alapvizsgának, meg nem szabad korábban jönnie a kisfiamnak, meg jajj be kéne költözni, de nincs pénzünk, úgyohgy az a hitel most nagyon kel, stb.

Utána felkeltem, és 8-tól idáig folyamatosan tanultam, most pedig Andrással a papírokat töltjük ki a hitelhez.

ja, és lányok, most már van nevünk!!!
szóval a mi kisfiunk Dávid lesz.
Henibaby, megkérhetlek, hogy ezt javítsd a táblázatban? :P
Vendég

Geo! a Dávid az egyik nagy favoritnevem! sajnos a páromnak nem tetszik! úgyhogy nálunk fiúban a Norbi lesz ... ha lesz :-)
én rajtam is kitört a pánik! tegnap este hazamentünk a szülészetről és azt álmodtam hogy beindult a szülésem!!! ahhhhh le sem írom azt az érzést!!!!
Vendég

Amúgy az egész névválasztásban az a vicc, hogy András már a legelején (amikor megtudtuk hogy kisfiú) is azt mondta, hogy ő vagy Dávidot, vagy Viktort szeretne. Én meg már szintén a legelején kijelentettem, hogy se Dávid, se Viktor nem lesz, van belőlük így is elég :D aztán meg mégis ez lett belőle... :roll:

nagyon komoly, hogy ahogy telik az idő, úgy törnek elő belőlünk különböző dolgok, érzések, álomban pelenkázások, szülések :D :lol:

Én most néztem utána az anionos betéteknek, kaptam az egyik forgalmazó csajtól már választ is a levelemre, és úgy döntöttem, hogy az én kórházi csomagomban lesz egy csomag nappali, és egy csomag éjszakai anionos betét, meg egy csomag Tena Lady Super (mármint nemcsak ennyi, de betétekből ennyire gondoltam :D ...mármint úgy értem, hogy a kórházi csimagomban nem csak betétek lesznek 8) na jó, hülye vagyok...)

megyek hajat szárítani, meg ebédelni, mert 3-negyed7-ig suli... :o

Mindenkinek szép napot, aztán mire este beesek, már írjatok jó sokat, kivel mi történt :lol:
Vendég

ja, egy kérdés:
Jenny, te mennyiért láttad bababoltban az ABC design 3tec-et? Mondjuk nekem 4tec kéne, mert jobban tetszik, hogy nincs olyan nagy méretbeli különbség a két első meg a két hátsó kerék között, de árban nagyjából ott vannak, asszem a 3 egy picit drágább :roll:
csak azért, mert a vaterán, meg a teszveszen néztem az árakat, és 66-69 között ingadozik..
de én nagyon belezúgtam ezekbe a kocsikba. nekem az elején a stokke volt a nyerő, ez is hasonlít rá picit, csak nem olyan ufós kinézetű, meg olcsóbb is. na ennyit a babakocsi ömlengésről :oops:
Vendég

Na most találtam valamit!! :shock:
a 3tec meg a 4tec ugyanannyiba kerülnek, de bakker
újonnan bababoltból 139.500.- :shock: :shock: :shock:
újonnan teszveszről 67.000.-
ezt nem értem... akkor ezek azért kerülnek fele annyiba, mert ilyen kamionról leesett cuccok, vagy mi?! :P :wink:
Vendég

A Giraffe Club GC3K ( SH618 ) multifunkciós babakocsi szett - 4 kerekű babakocsiról van valami tapasztalat lányok?
Mi a véleményetek?
http://bolthely.hu/nikicabababolt/id/01 ... u_-_orange
Itt van a leírása.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: