A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Szisztok!
Már kétszer megírtam ezt a levelt, de nem akarta felengedni, mindegy-...
Tegnap láttuk babót, hajszál híján 1cm, szívhan csodálataos, még meg is könnyeztem. Ja és most meg nagyobb mint gondoltuk 8 hatas méretekkel bírunk.

Sissy!
A kedd mér közel van, ah eddig bírtad, akkor ez már nem idő, és sokkal többet fogy sz megtudni egyszerre a babádról, meg szívhang is lesz........ :P

Nukada!
Nagyon drukkolok,amint van infód írjál. De én biztos vagyok benne, hogy nem lehet baj!!! :wink:

Kata! Aranyos vagy hogy aggódtál, de csak a net szúr ki velem egyfolytában.
Nekem egyébként a hasam szurkál még mindíg, cicik fájnak.
A nővérem áprilisban szül, és mondta hogy a 12. hét után minden felgyorsul, tehát innen nagyon gyorsan eljön az október!!! :roll:

Kép
mók

Mók:örülök,hogy végre írtál,aggódtam már,de jó,hogy minden rendben!!!!Remélem,nem sokára én is hasonlóan jó hírekkel jövök!Jó lenne,ha már előrébb járnánk,mert ez az eleje elég lassú,de legyen minden renben,és,akkor minden jó!!

Nukada:ha tudsz valamit,írjál!!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Mók!

Nagyon örülök,hogy rendben vagytok!! Maradjon is így!!
Vendég

MOk : mar nagyon vartalak a hirekkel! Szuper hogy minden rendben!
Orulok hogy orulsz!
tavasziszel

Sziasztok Lányok!

Hát immáron én is csatlakoznék Hozzátok. Jövő héten megyek dokihoz, 6.hét táján járhatok. Olvasni fogok, de írni csak ritkán, nézzétek el nekem, 3 gyermekem van, most várjuk a negyediket. :D

Sajnos én is nehezebben viselem ezt most, épp' az imént alig jutottam el a wc-ig, annyira gyorsan rámtört a hányinger. Ilyet a lányok szoktak produkálni tapasztalatom szerint... :)

Majd jövök. mindenkinek kitartást és csak pozitívan! :wink:

Gigi
gigi13

Sziaszotok,

Sztimcsi, nagyon sajnálom. :cry: :cry: :cry: :cry:

Rékus, Tavasziszél köszi a tippeket.

Nukada, nagyon durva a bárányhimlős dolog. Remélem minden rendben lesz. Kismotort fel lehet vinni kézipoggyászként? Itt is figyelni kell a méretre, vagy nem veszik annyira komolyan. Mert a motorral ki lennénk segítve. :lol:

Dinuci, vigyázz magadra! Még jó, hogy popóra estél. :cry: Egyébként tejfölös csirke pöröltet csináltam nokedlivel- nagyon megkívántam. Szegény férjem, nincsen nagyon oda tejfölös dolgokért. Én viszont úgy ettem volna, bár a csirke pörköltet nem is szoktam csinálni, de most kívántam. Nagyon kívánós lettem. Viszont egyszer eszem egy kajából és utána már mást ennék. Persze nagy adagot főztem, mert akkor úgy éreztem sokat eszek majd belőle. Hát én egyszer ettem, a férjem 2 napja eszi. :oops: :oops:

Etus, az UBBCode és BB Code -ra menjél rá és azt illeszd be. Arra nem gondoltatok, hogy este induljatok? Akkor elvileg aludna az autóban.

Kata16, Sissy, akkor mindhárman kedden nézzünk a picurra? Lesz még valaki jövő hétre?

Mók, de jó, hogy minden rendben van! Látod még nagyobb is a picuri! :lol: :lol: :lol: 8) 8)

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Gigi, üdv közöttünk! Gyere ahogy időd engedi. Mekkorák a gyereket?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok lányok

En is ma egész nap rosszul voltam, a hányingertöl, annyira, hogy nem volt reggel eröm a nagyobbikat ovodába vinni és hozni se. Nincs valakinek valami ötlete hányinger ellen?

Mók: Örülök, hogy minden rendben, én is izgultam, mert hasonló helyzetben vagyok, nekem is csak a petezsákot látták febr. 25-én, remélem nekem is lesz már 17-ére valaki a képernyön.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Kriszta!

Szerintem nem gond a kismotor. Mi Tunéziából 1,2m magas plüss tevét hoztunk haza kézipoggyászként.Nem problémáztak rajta.Nem tudom használtok e még babakocsit,ha igen mindenképp vigyétek. A beszállásnál kell odaadni az utaskísérőknek, a kiszállásnál azonnal megkapjátok.Mi annak idején vittük, jó hasznát vettük a hosszú esti sétáknál. (a lányom 1,5 éves volt).A következő évben nem vittük,meg is bántuk.
Nektek a gyerkőc még ingyen repülhet? Úgy rémlik,hogy két éves korig ingyenes.

A dokim mindig ezzel köszön el:" Növessze a pocakját!"

Szerintem aranyos!!!Ezt üzenem én is mindenkinek!
Vendég

Hát,Kri,én már nagyon izgulok.... :D
Lányok,mi ez a csend?

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Sissy01 unokanővére vagyok és titokban nagy izgalommal olvaslak és szurkolok mindannyiatoknak. Anno sokat leveleztem a babaneten, a 2008 márciusiakkal.

Mók hozzászólását olvasva gondoltam, hátha segíthetek.

Nekem mindkét kisfiammal iszonyatosan szúrt a hasm, egy ponton, oldalt, alul. Annyira idegesített, hogy (most már be merem vallani :oops: :roll: :lol: ) egyfolytában hívogattam a Kismama telefonvonalat, hogy vajon ez minek lehet a tünete.... Az volt a mániám, hogy biztos azért szúr, mert méhen kívül van a gyerek... :roll: :shock: . Mígnem egyszer kifogtam egy értelmesebb csajt a vonal másik végén, aki elmagyarázta, hogy azért szúr, mert feszül a méhszalag, ahogy nő a méh, és ez teljesen normális. Mondom, komoly fájdalmat tud okozni!!
Szóval Mók (és a többiek):
NO PARA CSAJOK!!!
Lesz bőven majd, aki paráztasson benneteket (a több gyerekesek már tudják...), amikor jön a KPESZ (kötelességszerűen paráztató egészségügyi személyzet :wink: ) és olllllllyan baromságokat mond, hogy aki ért hozzá, annak a haja égnek áll. Meg majd jönnek a jóindulatú comcédok meg rokonok a fasza kis sztorijaikkal, hogy ki hogyan vetélt el, hányszor, hogyan halt bele abba, hogy macskát tartott, stb.., lehetőleg a szaftos részletekig, kéjesen elmesélve...

Tojjatok rájuk!!! Magatokat meg ne paráztassátok!!
Az a pötty tökéletesen jó helyen van és tudja a dolgát: nő! Kutya baja! Szóval csak nyugi!!! Kihalt volna az emberiség, ha ez nem ilyen egyszerű volna.

Ja, és Szőke (Sissy01)!Nézd a jó oldalát, hogy egyszer eszel, máskor meg hánysz! Legalább nem fogsz elhízni.... Mások kínkeservesen dugdossák az ujjukat a torkukon, neked még az se kell! Micsoda előny!!!! :P :P :P
8)

Ha bárkinek tudok segíteni, bátran kérdezzetek a későbbiekben is, két kisfiam van, és állatorvos vagyok (tehát az orvosi oldalában is elég jól otthon vagyok). Ha nem haragszotok, akkor egyébként pedig a háttérben szurkolok majd nektek.

HAJRÁ, OKTÓBERI BABÁK!!!!! :D

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Kedves mpatr!

Nem értelek teljesen.Magad írod az elején, hogy te is be voltál tojva.Én is szültem már egy gyereket,akivel problémamentes volt a terhességem és a szülésem.Így indultam neki a másodiknak is ,az nem jött össze. Tudomásul kell venni ez is benne van a pakliban. Ha ezen a fórumon leírjuk a félelmeinket és így látatlanban szurkolunk egymásnak,egy picit jobb. Hidd el ,amikor éppen nem vagyok/voltam terhes borzasztóan ésszerű birok lenni. DE MOST NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Most aggódok.Figyelem a testem minden rezdülését és reménykedem, hogy minden rendben lesz. Pontosan tudom, hogy sok minden agyban dől el és minden érzésünk hat a babára is. A terhesség egy más állapot, nem csak testileg,hanem lelkileg is. Most parázok/unk!!!

Tavasziszél

Most olvasom a lelki köldökzsinór című könyvet.Vannak benne olyan dolgok, amelyek neked is segíthetnek a szüléssel kapcsolatban.De erről még ráérünk egyeztetni.
Vendég

Sziasztok!
Üdv itt nálunk Gigi :) Remélem jol vagy!
Timcsi: nagyon sanálom a történteket!!!
Kri: egyetértek veled! Nagyon parázosak ezek a kismamák! Élen velem:) de már kezd hozzámnőni a dolog. Kezdek beletörődni. Azt már mondtam hogy mit mondott a nőgyógyom? nem kell parázni természetes hasfájás is! háááát..... biztos ő tudja ő a szaki de én akkoris ... :oops:
Amugy kajával énis nagyon kivános vagyok! DE! :) nem mindig. Énis sokat főzök de aztán utána nem is az kell. Tegnap isteni fini oriásmelegszenyát ettem a vidékibe. Csípőőőőőset :oops: de a babunak ugy tűnik nem esett rosszul semmi bajom nem lett.
Holnap meg rakott krumpli lesz meg karalábé leves. Hogy hogy megy össze ne kérdezzétek :D
Mikor mentek orvoshoz csajok? ( bocs de most csak gyors visszaolvastam.) Én majd 15.-én :(
Ma anyósnál voltunk meg melóztunk ugyhogy csak most jöttünk haza, párommal meg kresszezünk.
Mi jot csináltok holnap? Tényleg párotok hogy viseli a terhességeteket? Mert hát ők is viselik nem? :D

dinuci01

Szia Kata!

Valóban nem értesz teljesen. Úgy tűnik, semennyire sem.

Pedig egy hajóban evezünk :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Kata!Azt hiszem,mpatr csak meg akart nyugtatni minket,mert parázósak vagyunk,de nem okoskodni akart,csak segíteni szerintem!

Mikor kezd nőni minimálisan a pocak?Mert én nem tudom eldönteni,hogy alul növget,vagy akár ez a méh,vagy csak a kaja... :D

Szilvi

sissy01

A lelki koldokzsinort amugy is terveztm mindig is elolvasni, akkor mindenkepp el fogom.

Szerintem a para hozza tartozik a terhesseghez, kinel kevesbe kinel erosabben, en elkepzelni se tudom hogy van olyan aki ne parazzon( nah jo megis, az xik gyermeket varo ciganyasszonyt aki a 4ik honapig nem is "sejti" hogy terhes)Es szerintem bizonyos fokon a torodes, a gyermek irant erzett szeretetet jelzi, meg azt hogy fontos szamomra akit varok.
Persze hatrt kell szabni es nem mndent elhinni, de szerintem a gen uh-ig tok normalis az ujabb es ujabb felmerulo aggodalom.

Dokihoz es 19en megyek csak olyan mintha soha nem jonne el. Voltam terhes gondozoba is, kaptam rakat beutalot, es nagyon nincs inyemre. Oszinten es a 12ik heti uh elott nem akartam kiskonyvet hazidokit es semmit, de kitalalta anoci hogy arra az uh-ra mar leletekkel kell mennem:((((
Szoval most valahogy meg kel majd szerveznem.
BAr epp a kislanyom beteg igy kicsit se lesz aktualis, egyenlore csak remelhetem en nem kapom el( kis hanyos hasmenos virus , plussz nathas is:( )

Pocak novekedes: nem tudom en is mintha mar latnek valami novekedest, de en a kajara fogom, emrt reggel szinte nincs is.
Viszont a meresen kiderult, nem fogytam pedig azt hittem hogy az allando rosszullet miatt azert 1-2 kg lement, de nincs ilyen szerencsem.

Nalunk is rakottkrumpli volt:) NApok ota erre vagytam!igazabol krumplin es pizzan tudnek elni.
De minden delutanra olyan rosszul vagyok hogym arad a cirtomos viz es puffasztott buza:(
tavasziszel

Szió mindenkinek szép napot!
Hogy telik a vasárnap? :) holnap megint hétfő hátam közepére se kivánom.Megint melo meg minden.
Tavasziszél a rakottkrumplioről annyi hogy amennyire kivántam ugy ne nem esett jol :oops: pedig jol néz ki :D A pocim reggel nekem is kiseb napközbe mindig azt hiszem az láccik :D Aztán reggelre csak a csöpp hájam marad ott :D A
Csajok amugy kaptam tippet rosszullétre: citromlé cukorral. De nem limonádéé!! Na meg az ELEVIT. (aki még nem szedné)n nem hittem ilyenekben meg sose szedtem vitamint. Egy hete se szedem és nem vagyog nyavajgós :) komolya. Egy havi ugyan drága de megéri legalábbis nekem.

dinuci01

Sziasztok lányok!

Én december elejétől szedem az ELEVITet.Szóval úgy, ahogy ajánlják már a fogantatás előtt min. egy hónappal. Engem elkerültek a reggeli rosszullétek. Párszor délután éreztem rosszabbul magam(émelygés , hányinger),de ez is elmúlt mostanra.

A csípős kajákról annyit,hogy a babók ízérzékelése a 14. hét táján alakul ki. Na ezután kerüljétek a csípőset, ha jót akartok magatoknak.Nagyon meg tudják bosszulni a dolgot. Az első terhességemnél a 14. héten ettem görög kaját,csípőset. Na ez után éreztem meg a csöppem első mozgását és ezzel együtt a haragját is. Olyan ribilliót csinált odabent, hogy csillagokat láttam.

A pocak méretről: Nem a méh,hanem a belek. A hormonoktól a belek ellazulnak,hogy helyet engedjenek a méhnek.Szóval, ezért vagyunk ilyen pufik,persze a kajához,ilyen módon van köze.

Már csak egyet kell aludnom és megyek ultrahangra!!!!!!!!
Vendég

sziasztok!
Megjöttem én is
Pénteken voltam uh minden rendben csak egy héttel fiatalabbnak mutatja magát de már van szivmüködése

Tavasziszél
Mielöbbi gyogyulást a kislányodnak Én is ma megyek a védönöhöz

Dinuci
Mit dolgozol Nem tudsz elmenni táppénzre
kriszti0406

HAt en ugyan ezt hallottam a femibionrol is hogy ni hanyinger...hat nekem nem jott be....
JO tudom az utro felerositi a tuneteket.
Mindegy most mar szerintem eleg elheto.
Parom elobb irt hogy o is rosszul erzi magat:( hat nem uszta meg...remelem azert ot se donti le a labarol!

Kriszti: jo hogy minden ok volt az uh-n.

En meg nem tudom mikor hogy fogom osszehozni a labort, ekg-t, vedonot, dokit, mert ehhez mind geyrekvigyazot kell szerveznem....
tavasziszel

mpatr!
Köszti az infókat, jó hogy ilyen jártas vagy , már nem a miatt aggódom hogy nincs is baba, hanem hogy el ne menjen.

Sissy!
Drukkolok a holnapi uh-hoz, várom hogy írj.

Lányok!
Reggel endokrinológusnál jártam, sajna 2kg. hbíztam, de nem cseszett le, azt mondja havi 1kg megengedett, többet viszont ne hízzak.
Viszont azonnali táppénzt javasol, mert azt mondja akkora kincs ze a baba az én helyzetembe, hogy nagyon kell félteni, óvni, védeni. Sokat kell pihennem,stb... Ki vagyok teljesen. Eddig ezt vártam mert ugye elég a melóból, de most ez mégsem jó így.
Ki érti ezt?
Még megkonzultálom a pénteki viszgálatnál a nőgyógyásszal, aztán lehet hogy jövőhéttől már többet ráérek.
Tényleg csoda történt velünk, még az endos doki is nagyon akar vigyázni rá. Vért vettek reggel gogy a pjzsmirigyemet figyelni tudják. Pénteken nőgyógyi, akkor többet tudok, de még soha nem mondott ellent az endokrinológusnak.....

Kép
mók

Tavasziszél!

Nekem ugyan ez a kombinációm van utro+femibion, de semi bajom sincs tőle, bár még tán egyszer sem volt hányingerem mióta babát várok.

Kata16!

Bocs,bocsi nem akartalak kihagyni, neked is sok drukk az uh-hoz!!! :D

Kép
mók

Sziasztok szép napot minenkinek!

Kata :én csak egy hete szedem az Elevitet ugyanis ez a babó nálunk már nem volt tervezett terhesség szégyen de ez az igazság. :oops: A csípőssel gondban leszek mert imádom de nagyon.
Kriszti: Aranyos vagy hogy táppénzre küldenél de már azon vagyok. Csak sajna ha valaki vállakozó ilyen dolgokkal jár mint pl a sok futkosás is. És amig a párom nem teszi le a jogsit.... De viszont már azon van a héten 5 napból 4et megy gyakorolni. Mondtam neki ez a baba és az én érdekem!! De nem?Az Uh.-n remélem sokmiden kiderül :)
Tavasziszél: ugy tűnik ez a betegség családi körforgásba került nálatok. Drukkolok mihamarabb kilábaljatok belőle! Amugy biztos a figyelmetlenségemnek köszönhető de miért szeditet páran az utrot? És mi az?
Mók: a kilók miatt ne aggódj tudom nem épp előnyös meg senkinek se de ez ezzel jár. Igaz van akin meg se látszik :)Táppénzre meg tényleg menj el mert a legfontosabb most a baba!

Csajok ma mi jót esztek? Nálunk karalábé leves meg darástészta az egyszerűség lkedvéért :) Legalább nem nehéz kaja és a fiam is imádja :D bár a párom morgott de nem baj nem kell és nem is lehet mionden nap husit enni nincs igazam? :)

dinuci01

Mok: az ha most tappenzre mesz meg nem jelenti azt vegig otthon is kell maradnod Otthon maradsz mondjuk a 16-18ik hetig a tobbit meg meglatod hogy alakul.
Szerintem ha egy orvos indokoltnak tartja jobb megfogadni meg ha nagyon nagyon nehez is otthon lenni.
En az elso erhessegemet ugy hordtam ki, 4tol 41ig hetig otthon egeydul, ferjemet estenkent latva, nem mozogva...
Jo neked hogy nincs hanyinger, nekem meg nem volt nap hogy ne lett volna:) de remelem el is mulik a 12ik hettel!

Dinuci: utro: hormon tartalmu gyogyo, segit a terhesseg megtartasaban ha esetleg valami hormon probl van. En a veteles miatt kaptam, es raerositett a verzes.

En ma is rakott krumplit ettem:)
De meg ehes vagyok, viszont amint eszem hanyingerem lesz.....
tavasziszel

Sziasztok!

Rég voltam már nagyon, látom sokan vagytok már akik többet tudtok a babuciról, és szerencsére minden rendben veletek! Örülök neki nagyon, gondoltam rátok!

Mi a múlt héten voltunk a védőnőnél, megkaptam a kiskönyvem, és úgy terveztem a héten elmegyek uh-ra, de nem kaptam már időpontot állítólag teljesen betelt a hét, és csak jövő hétre tudtak beírni. Nem örültem neki, mert már nagyon vártam, hogy láthassam a drágát. :(
A családi bejelentéssel szerettem volna várni, de a héten el kell mondanunk, mert jövő héten lesz centrális tanácsadás, ahova jelenésem van a beutalók miatt, meg dokihoz is kell mennem a jövő hétvégén, és hát a sógornőm is terhes, ő 31 hetes, és neki is mennie kell mindkettőhöz, így ha akarnám ha nem megtudná, szóval be kell számolnunk ketteskéről. :D

A jövő hetünk viszont sűrű lesz, 16.-án tanácsadás, 17.-én uh, majd 19-én pedig doki, jah és szerintem még a vérvételt is beiktatom egyik napra, márcsak azt kellene tudnom kire hagyjam a lurkóm addig, mert anyum nem biztos ráér. :roll:

Pocak: nah az nekem is van, de nem a babától, bár bízom benne, hogy most mióta egészen szarul érzem magam, kicsit apadni fog, de hát nagy reményt nem fűzök hozzá. Mióta betöltöttem a 6. hetet azóta sokkal rosszabb a reggeli hányinger, és már volt hányás is :twisted: , pedig szedem az elevitet már előtte is szedtem, nekem semmit nem segít. Pedig úgy bíztam benne, hogy most nem leszek hányós. (de nem jött össze)

Kajaötlet: nah azokat én is örömmel olvasom, mert fogalmam sincs holnap mi legyen a menü. Ma cukorborsóleves, meg spenót (igaz nem nagyon passzol, hát a másodikból nem is tudtam enni, mert a gondolttól is hányingerem volt, délután asszem rendelek majd pizzát, mert az én is meg tudnám enni mindig!)

ancsika82

Dinuci!

Nincs azzal semmi gond, hogy nem betervezett, a népesség nagyobbik része nem betervezett.Ezt a lelki köldökzsinórban olvastam. Mint,ahogy azt is, hogy NAGYON-NAGYON fontos,hogy a babád a kezdetektől fogva érezze, hogy akarjátok őt mindketten. Én hiszek az ilyen dolgokban.
A párodnak majd szorítunk ,ha vizsgázik.

Mók
Csak kíváncsiságból kérdezem,gondolom meg van az okod rá,de otthon miért nincs mérleged?
Én nem tudnék létezni nélküle. Persze én most NEM fogyózom,csak kontroll alatt tartom a súlyom,de a férjemről próbálok még leszedni néhány kilót (muszáj a vérnyomása miatt).
Kitartás,jön a tavasz és sok finom zöldség és gyümölcs,ami jó a babának és neked.
Ja és nagyon köszi a drukkot,nagy szükségem van rá (az előző terhességem pont ilyenkor szakadt meg)!De most jók az előjelek!!!

Mindenki vigyázzon magára és a babájára!
Vendég

Nekunk sincs merelgunk, mikor szules utan fogyoztam se volt. Ha lenne allandoan nezegetnem ami meg vagy frusztralna, vagy ido elotti lazitasra adna okot.
Minden honap 1jen elmentem vagy az Ikeaba vagy ismeroshoz es megmertem hol tartok es mi a dolgom a kov honapra:)
Terhesseg alatt meg ugyis nezik a terhes gondozason:)
tavasziszel

Sziasztok!

Na én is vagyok, csak sajna nálunk is lerobbant szegény Julcsi, úgyhogy most aztán tényleg nem volt időm jönni (most nem csak a linkség miatt :) Most már szerencsére jobban van, pedig 3 napig tök lázas volt, gondoltam is, hogy holnap dokinéni lesz belőle, erre mára volt láz nincs láz. Még kicsit köhög, meg taknyos, de szerintem most már kifele tartunk.

A hányingerem talán ma először jobb, ami azt jelenti, hogy néha nincs :) Én nem hányok, de ez a folyamatos émelygés szörnyű. Valaki írta ( bocs, már nem emlékszem ki), hogy általában a lányok csinálnak ilyesmit (mármint hányingert), hát nemtom, Juli nem csinálta ezt velem :)

A pocak mások számára is láthatóan csak kb 12. hét után kezd növögetni, de nekem volt olyan kollégám aki csak 20 hetesen kérdezett rá,. Biztos azt hitte, az a hasra hízós fajta vagyok :) De a terhes nadrágot emlékszem már kb 10 hetesen elkezdem hordani, mert a normál gatyók, ha még nem is látszott, már nagyon kényelmetlenek voltak.

Sajna én UHról nem tudok beszámolni, mert majd csak ápr 12-én megyek legközelebb (és hát hol van az még...), szóval kicsit mindig irigykedek, amikor valaki látja a babát :))
Szép napot!! Itt egyébként 10 centis hó van, szép kis március :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Köszi Mók,már nagyon izgulok....:)

Kata:Nekem sincs mérlegem.... :)

Kiváncsi vagyok,hova,mire küld a Doki,meg az egészre.Mivel én még nem voltam dokinál,még mindig szinte hihetetlen az egész...

Ma azért pl eszembe jutott,hogy milyen is lesz majd egy új családtaggal....:)

Szilvi

sissy01

Lányok!

Ezek után kezdem magam csodabogárnak gondolni. Na mindegy,ez van!Mindenkinek lehet valami hóbortja.Én mérlegelek!

Holnap 15:20-kor gondoljatok rám!
Vendég

Bocsi, tudom azért nem írtok az én hsz-eimre, mert én sem éppen reagáltam eddig a tieitekre, de az az igazság, még mindig hadilábon állok a nevekkel, és persze azzal, hogy melyik történet kihez tartozik.
Bocsi érte, és ígérem megpróbálom magamat mihamarabb képbe hozni.

Edit: jobbulást Julcsinak!

Kata: gondolok majd rád!Biztos minden rendben lesz, főleg ha tényleg úgy is érzed!

Buci, Gigi: valóban találkozhattunk mi már méghozzá a 2008. júniusi topikban, mert ha jól tudom akkor egyidősek a lurkóink! (bár igaz szerintem sokat nem beszéltünk ott egymással, mert mire én jöttem addigra ti már kevésbé voltatok!)

ancsika82

Sziasztok!

Meghalt a gépem, ma kaptam egy nagyon szuper laptopot :lol: :lol: :lol: :lol:

Sztimcsi
:cry: :cry: :cry:

Mók
Akkor pár napra megnyugodtál???? :wink:

Gigi
Üdv itt!

Kata
Aranyos a dokid elköszönése :lol:

Sissy
Pocaknövekedés szerintem alkati...

Tavasziszél
Jobbulást nektek!

Etus
JUlcsinak is jobbulást!
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!
Hétvégén írtam, de elszállt közben a gép... :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval várjuk még az eredményt, pöttyök nincsenek egyelőre, csak én parázok egy.egy csípéstől, gyulladt szőrtüszőtől. Meg egész nap vakarózom :roll: :roll: :roll: :roll:

Hétvége elég mozgalmas volt, szombat délelőtt dolgoztam, délután ruháért voltunk (turink van), vasárnap a dédinél ebédeltünk.

Tegnap meg a kislányom 3. szülinapját ünnepeltük, ha nem haragszotok, rakok fel egy képet:
Kép

Lehet, hogy a második terhesség más, de nekem már eléggé látszik a pocakom :oops: :oops: :oops: :oops: Már többen rá is kérdeztek, mondjuk tény, hogy nem titkolom, plussz már terhesgatyóban nyomulok, mert a csípőgatya már szorított rendesen (néha ezért is hiszem, hogy ketten vannak bent :lol: :lol: :lol: )[/img]

nukada

sziasztok

Egy gyors kérdésem lenne már gyerekes anyucikhoz. Mikor orrszívóztok, nektek is szokott vérezni néha a gyerkőc orra, mert most már jó pár napja kell szívni Juli orrát, és hát tegnap óta vérezget. Eddig nem volt ilyen. Itt nem nagyon tudom megkérdezni, mert itt Svájcba ezt nem használják (amin eléggé meglepődtem, mert nálunk meg ugye, szinte kötelező). Nemrég eltört a régi orrszívónk, és elmentem a gyógyszertárba, hogy vegyek egy újat. Na amikor mondtam acsajnak, hogy én nem szájjal szívósat szeretnék, hanem olyat, amit porszívóra lehet kapcsolni, hát majdnem dobott egy hátast. Nem kicsit nézett hülyének, pedig én mondtam neki, hogy nálunk ez tök természetes. Most biztos azt gondolja, hogy Magyaro valami nagyon barbár hely lehet :)))

Köszi, ha tudtok válaszolni.
Itt egyébként -7 fok van, és már megint szállingózik a hó :( Otthon is ilyen szörnyű idő van?
Edit

Kép
Kép
etus79

Nukada, boldog szülinapot Rékának!
Nagyon aranyos róla a kép. Te csináltad a tortát??? Mert akkor minden elismerésem :)

Kata, nagyon drukkolok!

Kép
Kép
etus79

Kata16!
Az az igazság hogy szerintem te csinálod jól, hogy mérlegeled magad, nálam az van hogy mivel már régen voltam vékony, és sajna elég sok feleslegem van, sokáig homokba dugtam a fejem, és azt hittem az én hibám hogy hízok,ne mertem mérlegelni.
Na itt már régen nem volt mérlegem, de igazából elötte sem.
Aztán kiderült mi a bajom, és azóta az endokrinológus méreget másfél havonta. Ez azért jó vol mert fogytam kb.9.5 kg-t mielött terhes lettem, és mindíg doppingolt hogy a dokinál legalább 3kg mínuszos legyen. Na ennyi..

Kata 1002 !
Nagyon kialakult a táblázat, hálás köszönet érte. Én most tényleg nyugodtabb vagyok, bár az endos doki csak felizgatott hogy ez azonnal veszélyeztetett terhesség, és hogy ez akkora kincs hogy nem szabad kockáztatni, meg ilyenek. Ebből természetesen leszűrtem a legnagyobb hülyeséget, mégpedig hogy igen nagy hajlamom van a vetélésre.
Most megin bugyivizit, minden wc-nél+ha kicsit is érzem a hasam akkor megint jön a kétségbeesés. Ja, és apcos topikon írt egy lány aki 21 hetesen vetélt el, és ez arra bíztat sose legyek nyugodt. Hát ennyi!

Sissy, és Kata!
A mai uh-hoz sok sikert, várom a híreket!!! :shock:

Kép
mók

etus79: Itt Ausztriában sem ismerik ezt a porszivós orrszivót, én szivesen kipróbáltam volna, vettem is egyet Magyarországon, de a férjem nem engedte. En persze ugyis kipróbáltam, szerintem is nagyon jó.
Az orrvérzés szerintem nem az orrszivótól van, hanem lehet, hogy száraz a levegö a lakásban, igy télen nem csoda. Mi is voltunk ezzel a problémával orvosnál és ezt a választ kaptuk. De igazán, tavasztól már nem tapasztaltam orrvérzést.
Remélem tudtam segiteni. Jobbulást Julinak

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok lányok!

Annyira aranyosak vagytok,hogy gondoltok rám.(libabőrös is lettem) Nagyon köszi!!!!!!
Már rettenetesen izgulok.Mindenfélét csinálok,csak teljen már az idő.

Mók
A bugyivizit nálam is megvan.Ha érzed a hasad, azzal nincs semmi gond.Tudod nő a méh ,feszülnek a szalagok. Tartsd be az orvosaid tanácsait,és ne aggódj sokat (csak annyit,mint mi.Az is pont elég)

Etus79

Nekem már nagy a gyerkőcöm,szóval elég régiek az orrszívós emlékeim.Én orrvérzésre nem emlékszem.Szerintem csak óvatosan.

Nukada
Sok boldog születésnapot a kislányodnak.A torta nagyon aranyos,bárki csinálta.
Vendég

Mók!Ez a Baba Titeket választott!Annyit tudsz tenni,hogy vigyázol magadra nagyon,a többi sajnos nem Rajtad múlik!De azzal biztos,hogy nem segítesz,ha mindig félsz!Tudom,könnyű kívűlről mondani,de tényleg vigyázz Magadra,ahogy tudsz,és hodd el,hogy MINDEN RENDBEN LESZ!!!!!! :)

Kata:Én régen mindig nézegettem a mérleget,de mióta a Páromhoz költöztem,ott nincs mérleg,úgyhogy nem frusztrálom magam,bár nem ártana,ha lenne...

Kata1002:szuper a táblázat nagyon!

A Nővéremnek van két 11 éves gyereke,nekik régen porszívóztuk az orrukat,de tudomásom szerint nem vérzett,ne a legerősebben használd szerintem,de az is lehet,hogy a Babád érzékenyebb rá!

Etus:itt sincs sajnos meleg.... :cry:

Nukada:Boldog szülinapot a gyekőcnek!Csak nem lesz pötty....

Szilvi

sissy01

Köszi a gyors válaszokat!

Rékus, én is jónak tarom az orszívót, de most egy kicsit elbizonytalanodtam. Végülis a svájci meg az osztrák gyerekek is felnőnek valahogy. Nálatok mit javasolnak mág a tengeri sós orrspray-n kívül? Nem magában vérzik az orra, csak ha folyik az orra, akkor az kicsit olyan véres, de már nem csak orrszívózásnál. Úgyhogy most nem akarom egy ideig szívni neki, mert szerintem már nagyon kivan a nyálkaháttyája. Mondjuk nemtom mi lett volna, ha nem szívjuk, mert irtó taknyos (és az a randa fajta). Mindig van valami dilemma.
Ja és párásítok (főleg most, hogy beteg), mert a levegő az bizony száraz.

Mók, szerinetm is fogadd meg a doki tanácsát, és menj el táppénzre. Attól még nem kell teljes passzivitásba vonulnod. Esetleg nem tudsz valamit otthonról dolgozni, már ha szeretnél :) Meg hát nem kell feküdnöd, eljárkálhatsz, csak gondolom a munkahelyi stressztől, rohangálástól akarnak megkímélni.

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!
Etus: én is orrszívót használok, és én úgy tudom, hogy a szívóerőt lecsökkenti a készülék,így az nem hiszem, hogy gondot okozhatna (orrvérzés) mindenesetre az lehet, hogy a száraz levegőtól könnyebben bevérzik a nózija. Jobbulást nektek. Amúgy ilyenkor nálunk a technika. Tengervizes orrsprayzés, utána orrszívás, majd jöhet a rendes orrcsepp a már kitiszított orrba. De mennyi idős a gyerkőcöd? Nem tudná esetleg maga is megfújni az orrát, mert mi ha már nem folyik nagyon akkor nem kíntatom az orrszívóval, hanem mondom neki fujja meg és ő ügyesen kifújja, (na jó nem mindig sikerül úgy ahogy kellene, de gyakoroljuk).

Mók: vigyázz magadra, én is a helyedben inkább táppénzre mennék, mégha nehéz is, de ha ennyire vártátok ezt a babát, akkor valóban kincs számotokra, és vigyázznod is kell rá minden erőddel. Gondold azért meg, és fogadd meg a dokid tanácsát (szerintem).

Mérlegelés: nos hát én szoktam rendszeresen, szeretem tudni hányadán állok, bár régen mikor még nem voltak súlyproblémáim nem mértem magam, így viszont jobb mert ha felcsusszan 1-2 kg akkor hamar meghúzom a nadrágszíjjat, hogy több ne legyen:) :D

Nukada: Rékának Boldog Szülinapot! Szép lett a tortája nagyon, ügyes vagy!!!!

Képzeljétek tegnap elolvastam egy olyan oldalt a neten ahol a vetéléssel kapcsolatos dolgokról írtak, (kíváncsi voltam mit érzenek olyankor ha baj van) de kár volt, mert csak beparáztatott rendesen, most már alig várom, hogy megtudjam minden rendben van-e odabenn. Tiszta hülye vagyok, de aggódok, bár nem hiszem hogy okom lenne rá, hisz hányinger hányás van, mellfeszülés van, így talán nem lehet gond igaz????????? Jah és olyan lusta vagyok, minden délután le kell pihiznem. Magamra sem ismerek, szegény kisfiam bánja a dolgot, pedig ő menne menne, játszana, Anya gyereeeee! Én meg mint akit nyúznának úgy teljesítem kivánságát :?

Valamelyikőtök már írta, hogy hátrahajló méhe van, (bocsi már nem emlékszem melyikőtök volt) tőle kérdezném, hogy neked nem fáj a derekad? Mert az enyém igen, és parázok is miatta, doki szerint ha már kiemelkedik a pozicióból akkor már nem fog fájni, hát nem tudom.

ancsika82

Ancsi, mi is próbálgatjuk már az orrfújást (19 hónapos Juli), de azért amikor nagyon sok van, akkor még nem sokra megyünk vele.

A derekam egyébként nekem is fáj, pedig nekem nincs is hátrahajló méhem. De én az előtő terhességnél is ezzel szenvedtem a legjobban. Volt hogy alíg bírta kikelni az ágyból. Nekem azt mondták, ez a keresztcsont, és nekem a terhestorna segített sokat (de szerintem fontos, hogy olyat keress /etek, amit gyógytornász vezet). 12 hónapos kortól ajánlják, de sokan járnak már előbb is.

Én is mérlegesek, jobban szeretm tudni, hányadán állunk, mert akkor nem szalad el velem nagyon a ló (talán :)

Kép
Kép
etus79

Köszi Kriszta, na csak sikerült a vonalzó :)

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Voltam az első UH-n,és láttam a Babót!!!13 mm-esek vagyunk,és dobog a szívünk is!!!!!Nagyon megható volt!

Kaptam én is mindenféle házi feladatot,vérvétel,labor,kiskönyv kikérése,és április 13-án megyünk vissza,addigra kell egy 12.heti uh-t is csinálni.Hát így vagyunk most! :)
Egyébként azt mondta a doki,hogy mindent szabad,ami jól esik,vitamint külön nem szedek,sok zöldséget,gyümölcsöt és mindent kell enni,meg a folsavat,aztán,ha valami hiány lenne,akkor úgyis jelzi majd a vérvétel.

Szilvi

sissy01

Örülök Sissy, nagyon jó hír!

Kép
Kép
etus79

Sissy!
Nagyon sok ölelelést küldök nektek, örülök a híreknek.
Hát ez a legjobb amikor a szívhangot hallod.Sok gratula csak így tovább!!! :P :P :P

Kép
mók

Sziasztok,

Sissy, gratula, na látod, hogy minden rendben van!

Nukada, boldog szülinapot Rékának! Nagyon szuper a torta!

Etus, a doki nekem mindig mondja, hogy porszívózzam a Brigi orrát ha náthás. Ha nem jön ki komolyabb gond is lehet, most nem ijesztgetni akarlak. Csak a gyerekdoki mondta. Most már elég jól ki tudja fújni is. Nálunk is volt már olyan, hogy picit véres volt a zsepi, de mostanában nem porszívóztuk az orrát.

Csajok, mi a leánnyal vagy összeszedtünk valami vírust vagy valami nem volt 100%-os amit ettünk, de péntek éjszaka felváltva hánytunk. Úgy sajnáltam szegényt :oops: Szombaton és vasárnap végig ágyban voltunk, hétfőn már jobban voltunk. Iszonyúan levett a lábamról. Brigi tegnap éjjel is hányt, remélem már elmúlik. A doki azt mondta nem gáz a babának, inkább az influenzától kellene óvakodni. És a láztól főleg.

Ma voltam dokinál, 10-kor már 40 perces csúszásnál járt, de legalább alapos. A baba jól van, már 38 mm. :lol: :lol: :lol: Olyan édesen kalimpált. Két hét múlva kell mennem genetikai uh-ra és vérvételre a kórházba.

Én is mérlegfüggő vagyok :roll:

Kata16, gyere majd, hogy mi volt uh-on.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Húú de sokat irtatok a mindenit :) Nem győzöm követni :)
Kata énis drukkoltam érted gyere a hírekkel!!
Etus: nagyon érdekes egy ország lehet ( bár ők meg fordítva gondolhatják ) nem értem mért nem ismerik a porszívosat. A vér miatt ne aggódj sztem előfordulhat.
Nukada: nagyon szép a kiscsajszi, meg a torta is biztos nagyon örült neki igaz? :)
issy gratulálok és örülök hogy minden rendben van és maradjon is igy!
Kata1002: köszi ezt a táblázatot! ilyenkor látni mennyien vagyunk és menyire haladunk :D
Mók: folyás elég sok van nekem engem is bosszant DE!:)lehet nem olvastad én leirtam nektek megnyugtatásként amit a dokim irt mikor beparáztam a szurkálás és egyebek miatt. Idézem"

terhességek elején, vagyis a 12.hét környékéig, nagy százalékban fordulnak elő hasonló panaszok. Sajnos sok mindent kezdeni vele nem tudunk, a legtöbb esetben magnézium szedését javasoljuk. Amíg a méhszáj zárva van, addíg a magzatnak ez nem okoz gondot. A méhszáj nyílásának a leggyakoribb tünete a vérzés. Ha ez nincs a méhszáj zárt!

Szóval nyugodjatok meg tudom nem könnyű nekem se sikerül még teljesen. :oops:
Tervezett babákról annyit hogy lehet nem volt tervezett de nagyon fogom szeretni. De megmondom nektekmár itt az ideje és bizom benne nem, de még akkoris ha megutáltok, meg tudom más évekig küzd egy babáért vagy meg sose lesz neki de: mi nagyon sokat vivodtunk hogy mit tegyünk, és a mai napig eszembe jut néha jol e döntöttünk a babával kapcsolatban!?Ez normális életkörülmények közt fel se merül de nálunk más. És ez nem az anyagiak hanem elsősorban a családi hátteret érinti!Én attikával is magam maradtam, párom nagyon sokat dolgozott mert nem szégyellem nagyon rosszul éltünk.Nem volt aki mellettem legyen segitsen itthon vagy a babával kapcsolatosan . Én meg a kis 20 éves naiv nem tudtam mit kezdjek egy csecsemővel. De azért rájöttem. Ha csak a szülés utéáni kimerültséget vesziktek hogy elkellne egy segítő kéz ami nekem nem volt hát az maga a pokol. Nincs anyósom vagyis nem olyan meg az anyám is.....Apu beteg, az én nagymamám még dolgozik. Egyszóval már csak a párom marad hála ég már többet rá fog érni. De gondolom nem kell mondani milyen ha senkire nem számíthat az ember!
Szóval én amióta tudom teljesen oda vagyok! És nem szégyellem higgyétek el!Mesélhetnék még! De betelne az oldal :oops:

Na de más :) jol vagytok? babuk a pociban? mi jot csináltatok ma? Én megint Attikával vagyok, apa kresszen ügyeskedik! ( remélem ügyeskedik :) )

dinuci01

Sziasztok csajok!

MINDEN RENDBEN!!!!!!! Az én kis pöszmötöm 47 mm-es és DOBOG A SZIVE!!!!!!Nagyon édes volt járt keze-lába.

Ma megmondtam a lányomnak is.Pontosabban odaadtam neki az ultrahang képet. Rögtön tudta miről van szó és nagyon örül.

Kaptam beutalót a terhesgondozóba is. Két hét múlva tarkó redőt mérünk.
Most hirtelen ennyi,de még jelentkezem!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: