Andi
Szerintem ne parázz. Látatlanban nehéz személyre szabottat mondani, akármilyen profi is az illető orvos. (Ezt most a tapasztalat mondatja velem.) Szerintem az lenne a megoldás, ha nem "akarnál" annyira szülni.
Lehet, hogy ez is úgy működik, mint a mensi

Amikor nagyon kellene, hogy megjöjjön, tutira késik.
Inkább kezdd el élvezni a még függetlenül töltött napjaidat. Jöhet a szex és kispapa, könyvek, tv, kézimunka, amihez csak kedved van, és jól esik. Próbáld a gondolataidat más felé terelni.
Az egyik kolleganőm két héttel hordta túl a babát, mégis megszülte indítás nélkül.
Egyébként én nem értem az orvosoknál azt, miért tologatják ide-oda a szülés időpontját. Vagy az uccsó mensi első napjától kell számolni, vagy nem. A baba, ha kicsi is, de 40 hetet tölt bent legideálisabb esetben, meg ha szép nagy, akkor is. Nem a méretétől függ a várandóság hossza. Ami valóban befolyásolhatja szerintem, az a ciklus hossza, de ez meg csak pár napot jelenthet.
Amíg babóca jól érzi magát ott bent, addig a lehető legjobb helyen van. A természet bölcs...
Na, és ha nem szülnék meg vasárnapig, majd meglátjuk mit írok jövő héten

Magi
Konyhatakarítás

A férjed hogy bírja az ilyen "rohamaidat"?
Kriszti
Köszi a dícséreteket

Drukk a babónak, és neked. Nem rossz jegy az a mérleg...
Zsófi
Én is gondoltam hurkapálcára, csak abban nem voltam biztos, hogy elég erős lesz-e. Mondjuk ha pár szálat összeraksz, akkor az már tartós. Jó munkát, bár helyette inkább lassan már könnyű szülést kellene kívánni
Bibi
Nem hallottam még senkiről, akinek így forgatták volna a babáját. Ha gyakori és közkedvelt eljárás lenne, akkor minden faros babát befordítanának.
Amikor szülés felkészítőre jártam a kórházba, volt egy hsaonló kérdés, de csak a filmek kapcsán, mondván, hogy ott látni ilyen orvosi akciókat (pl. nem elég, hogy a filmben természeti katasztrófa van, de még a nő szül is, ráadásul faros babát és még az uccsó pillanatban a doki sikeresen közbelép), tehát nem orvosi dokumentum filmekről volt szó.
Akkor azt mondták nekünk, hogy ez a módszer min. egy évtizede, de inkább több, már nincs az orvosi gyakorlatban. Ettől függetlenül persze lehet, hogy van aki még alkalmazza.
Ha a babád olyan nagyon mocorgós, akkor mi garantálja azt, hogy nem fordul vissza? Ezt a dokid sem fogja tudni megígérni neked. És hogyan fordítja meg? Kívülről? Vagy esetleg hüvelyen keresztül? Azért ez a második esetben elég merész beavatkozás anélkül, hogy szülnél.
Nem tudom mit tennék a helyedben, de az biztos, hogy a módszer részleteit kikérdezném a dokitól, a komplikációk lehetőségét is.
Bocs, ha megijesztettelek, de a saját babám esetében nem nagyon szeretném, ha kívülről avatkoznának be. Nem egy példa volt már arra, hogy irányba fordult a csöppség, mire kellett. Persze olyan is volt, hogy nem.
Járj egy kisit még utána a dolgoknak, és a bővebb ismeretek tükrében döntsetek a baba apujával együtt.
Csirkesz