A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Régen nem voltam, de először is szeretnék gratulálni mindenkinek, aki időközben anyává lett.
Linato, a ti babáitokat láttam most - nagyon szépek!

Szeretnék kérdezni:
Ma töltöm a 37. hetet és nagyon fordulékony babánk van. Úgy pörög mintha muszáj volna, naponta többször is változtatja a helyzetét. Tegnap úgy tűnt, hogy megszülünk, de aztán kiderült, hogy csak vaklárma volt. Erős folyásom lett - azt hittem ez már a magzatvíz Kép (Első gyereknél talán még nem olyan nagy szégyen ilyenre megijedni)
Dokibácsi mondta, hogy csütörtökön meg/befordítaná a gyerkőcöt. Volt valakinek már ilyen "élménye"???? Úgy marad utána a baba vagy ugyanúgy visszapöröghet, mint ahogy most is változtatgatja a helyzetét??? Igazából engem nem zavarna az sem, ha farosan kellene megszülnöm még akkor sem, ha császárveszélyes úgy a dolog. El kell döntenem ezt még ma.... doki szavaiból úgy vettem ki, hogy ő ajánlja a dolgot, de rám bízta a döntést....

Köszönöm
Bibi
37+0
bibi

Képzeljétek, az Index fórumra írtam annak a dokinak, akinek a cikkét a szülésről belinkeltem a múltkor, és most válaszolt. Bemásolom, hátha vkit érdekel:

Ez az én levelem:
"Második terhességem legvégén járok (az első 8 éve volt), talán még kapok választ, mielőtt megszületik a babám.
Szept.17-re voltam kiírva, a baba már közel 4000 gramm. A méhlepény III-IV.fokban érett a pénteki uh szerint. A baba vérkeringése jó, az NST eredménye (a baba szívhangját tekintve) tökéletes. Sajnos fájásaim nincsenek egyáltalán (keményedéseim annál inkább). A méhszájam 3100-as. Az orvosom szerint ez alapján akár 2 hét múlva is szülhetnék, a baba feje is eléggé fent van. A mai vizsgálatok után az orvosom átnézte a korai uh leleteket és újraszámolta a szülés várható időpontját, és most azt mondta, szept. 20 (tehát nyertünk 3 napot). Most 2 naponta járok NST-re, csütörtökön pedig uh-ra kell mennem (ha addig semmi nem történik). És ha szombat reggelig végképp semmi, akkor be kell feküdnöm, gondolom, megindítják a szülést - ezt szeretném elkerülni.
Valójában a méhlepény állapota és a baba mérete miatt aggódom. Nem veszélyes-e a további várakozás (hiszen az első "várható szül.dátumhoz" képest a kórházba való befekvésig is több, mint 1 hét telne el). Számíthatok-e császározásra? A baba addig is tovább nő...
Az első szülésem elég rossz emlékeket hagyott bennem, nehezen tágultam és nem akart lejjebb menni a baba, hasbakönyöklős módszerrel tudtam végül megszülni, a lábam végig remegett, stb.
Mire számíthatok? Mivel tudnám esetleg segíteni az egész folyamatot? Nem igazán szeretem a népi gyógymódokat...
Mit lehet tenni, hogy elkerüljem a kórházba való befekvést???"

És a válasz:
"Ne probald elkerulni a korhazba valo befekvest.
Kar hogy nem irtad hogy mekkora volt az elso gyereked, az segitett volna a velemeny-formalasban. Hiszen ha kozel ekkor volt (vagy nagyobb) még igy is van egy jozan lehetosege a huvelyi szulesnek. Ha nem, ha joval kisebb volt, bizony lehet hogy ez a baba tul nagy, hiszen az elsot is nehezen szulted meg.
Mindenesetre a III-IV fokban erett mehlepeny igazolja a korhazi jelenlet szuksegesseget, de amig az NST tokeletes, alapjaban varni is lehet, meginditani is lehet. Ez mar az orvos gyakorlatatol, megerzesetol fugg.
Es mondom, ha joval kisebb volt az elozo gyerek, akkor bizony csaszar szaga van a dolognak."
Vendég

Andi!
Jóval kisebb volt ?
papzso

AndiKép
Szerintem ne parázz. Látatlanban nehéz személyre szabottat mondani, akármilyen profi is az illető orvos. (Ezt most a tapasztalat mondatja velem.) Szerintem az lenne a megoldás, ha nem "akarnál" annyira szülni.
Lehet, hogy ez is úgy működik, mint a mensiKép Amikor nagyon kellene, hogy megjöjjön, tutira késik.
Inkább kezdd el élvezni a még függetlenül töltött napjaidat. Jöhet a szex és kispapa, könyvek, tv, kézimunka, amihez csak kedved van, és jól esik. Próbáld a gondolataidat más felé terelni.
Az egyik kolleganőm két héttel hordta túl a babát, mégis megszülte indítás nélkül.

Egyébként én nem értem az orvosoknál azt, miért tologatják ide-oda a szülés időpontját. Vagy az uccsó mensi első napjától kell számolni, vagy nem. A baba, ha kicsi is, de 40 hetet tölt bent legideálisabb esetben, meg ha szép nagy, akkor is. Nem a méretétől függ a várandóság hossza. Ami valóban befolyásolhatja szerintem, az a ciklus hossza, de ez meg csak pár napot jelenthet.
Amíg babóca jól érzi magát ott bent, addig a lehető legjobb helyen van. A természet bölcs...

Na, és ha nem szülnék meg vasárnapig, majd meglátjuk mit írok jövő hétenKépKépKép

MagiKép
KonyhatakarításKép A férjed hogy bírja az ilyen "rohamaidat"?

KrisztiKép
Köszi a dícséreteketKép Drukk a babónak, és neked. Nem rossz jegy az a mérleg...

ZsófiKép
Én is gondoltam hurkapálcára, csak abban nem voltam biztos, hogy elég erős lesz-e. Mondjuk ha pár szálat összeraksz, akkor az már tartós. Jó munkát, bár helyette inkább lassan már könnyű szülést kellene kívánniKép

BibiKép
Nem hallottam még senkiről, akinek így forgatták volna a babáját. Ha gyakori és közkedvelt eljárás lenne, akkor minden faros babát befordítanának.
Amikor szülés felkészítőre jártam a kórházba, volt egy hsaonló kérdés, de csak a filmek kapcsán, mondván, hogy ott látni ilyen orvosi akciókat (pl. nem elég, hogy a filmben természeti katasztrófa van, de még a nő szül is, ráadásul faros babát és még az uccsó pillanatban a doki sikeresen közbelép), tehát nem orvosi dokumentum filmekről volt szó.
Akkor azt mondták nekünk, hogy ez a módszer min. egy évtizede, de inkább több, már nincs az orvosi gyakorlatban. Ettől függetlenül persze lehet, hogy van aki még alkalmazza.
Ha a babád olyan nagyon mocorgós, akkor mi garantálja azt, hogy nem fordul vissza? Ezt a dokid sem fogja tudni megígérni neked. És hogyan fordítja meg? Kívülről? Vagy esetleg hüvelyen keresztül? Azért ez a második esetben elég merész beavatkozás anélkül, hogy szülnél.
Nem tudom mit tennék a helyedben, de az biztos, hogy a módszer részleteit kikérdezném a dokitól, a komplikációk lehetőségét is.
Bocs, ha megijesztettelek, de a saját babám esetében nem nagyon szeretném, ha kívülről avatkoznának be. Nem egy példa volt már arra, hogy irányba fordult a csöppség, mire kellett. Persze olyan is volt, hogy nem.
Járj egy kisit még utána a dolgoknak, és a bővebb ismeretek tükrében döntsetek a baba apujával együtt.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

fel is ebredtem.
Olyan frissnek erzem magam.
Hat en nem tudom mi van velem.

Csirkesz!

A ferjem jol birja, mert a halo az emeleten van a konyha meg a foldszintem.
Fel sem ebred. Aminek nagyon orulok, ki tudja pihenni magat. Kép
Igy is mindig olyan faradt.
Egyebkent meg tok jol jar, mert minden hajnalban csinalok neki reggelit, ha felkelek es mikor kel csak le kell mennie megenni. Kép

Azert talaritottam a konyhat, mert tegnap az asztalos felrakta a szagelszivot es nagy koszt csinalt, viszont este nem volt kedvem eltakaritani.
Igy ha mar ugy is lementem ejjel, hogy papa had aludjon megcsinaltam.
igy ma mar nem kell csak felporszivozni meg felmosni. Kép

Tegnap is takaritottam meg ejjel is, lepcsoztem egy csomot, cipekedtem is, meg nyujtozkodtam is, az ablakpucolasnal, de szulesnek semmi jelle.
Egyre jobban erzem magam.
Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Bibi: hallottam olyan kismamáról, akinek be akarták fordítani a babáját, ami végülis nem sikerült. Tényleg nem egy természetes folyamat, lehet, hogy megvan az oka, amiért nem fordult be, pl. rövidebb a köldökzsinór, vagy a méh alakja nem engedte ezt meg. Egyébként úgy hallom, úgy csinálják, hogy jó sok zselét kennek a mama pocakjára, teljesen el kell lazulni, megkapaszkodni valamiben, és elkezdik. A hason kívülről próbálják átfordítani, tehát nem piszkálják közben a méhszájat. Rizikója az, hogy beindulhat a szülés is, ezért végzik csak a 37. hét után. Mondjuk, ha már befordították, nem biztos, hogy lenne helye visszafordulni, bár ki tudja.

Csirkesz: tényleg ez lehet a háttérben, hogy mindannyiunk nagyon várja már a szülést, akkor később indul. Próbálom én is mondani, hogy van még 1 hetem, de legkésőbb 2 héten belül mindenképpen a kezemben tarthatom kisbabónkat. Mindenesetre már elég türelmetlen vagyok én is, és igazán semmihez sincs kedvem.
Éjjel nagyon sokszor ébredtem arra, hogy a pocakom betonkemény, de semmi fájás nincsen.
Férjecském is nagyon várja már a jövevényt, kisfiamról nem is beszélveKép

Andi: az a baj, hogy tényleg csak általánosságban tudnak válaszolni ilyen fórumokon,és nem kapsz megbízható információt.

Szülés időpontja: nekem sem változtatgatták a terhesség alatt az időpontot, hogy mire számoljak, pedig utólag megnézve az uh-fényképeket, volt olyan, amelyiken szeptember 24. volt (28-ra vagyok kiírva), de az orvos egy szóval nem mondta, hogy akkor most változna az eredetihez képest.

Lányok, én már enni sem igen tudok, mindentől feljön a gyomorsavam. Még szerencse, hogy igazán nem is ehetek sokmindent össze-visszaKép

Magika: használd ki a hátralevő pár napot a pihenésre, mert kell az energia a szüléshez is, meg utána is! Inkább pihenj, ha nem tudsz aludni, olvasgass kicsit, az ellazít. Vigyázz magadraKép

Lau
39 (kereken)Kép
lau

Zsófi,
Niki lányom 58 centi és 3350 grammal született, úgyhogy ő sem volt olyan nagyon kicsi.

Csirkesz,
Persze, igazad van, ez csak egy vélemény egy másik orvostól, aki még csak nem is látott. A mai NST remélem, megnyugtat, mert én tényleg csak amiatt izgulok, hogy a baba jól legyen bent, és mivel a lepény már érett, kicsit aggódom. Majd a szívhangból minden kiderül.
A szülés időpontjának meghatározása is érdekes. Az utolsó menzeszem 1.napja dec.13. A védőnő szerint szept.17., a babanet szerint szept.18., a doki szerint szept.20. ez alapján a szülés várható időpontja...
Élvezem én egyébként ezeket a napokat is, de az aggodalom és türelmentlenség sajnos mindig ott vannak a háttérben. Annál is inkább, hogy a család és a barátok óránként hívogatnak, hogy "mi van már?". A párom még nálam is jobban aggódik és állandóan azt mondogatja, szüljünk már, de mit tudok én tenni a várakozáson kívül???
Vendég

Andi: a babanet szerint nekem is más: szeptember 27. De lehet, hogy nem vették bele azt, hogy szökőév van? A héten most már biztos történik valami!!Kép

Megpróbálom rábeszélni kispapát, menjünk már el valahova legalább sétálni, mert valahogy le kell vezetnem a türelmetlenségemetKép

Lau
lau

Szules varhato idopontja: akkor szamolnak uh alapjan, ha mondjuk nem a mensinek megfelelo napon fogant a mano. nekem pl utolso mensi elso napja dec 1., de ugye meg szoptattam, kethavonta menstrulatam, igy ez biztos nem adott volna pontos idopontot (ez alapjan regesregen babaznom keneKép). Igy a krealt idom dec 13. lett (Trompipi, mint nekedKép), a jo idopont ebben az esetben szept 17. ( a babanet nem szamolja a szokoevet, a doki meg tuti a +7 nap, minusz 3 honap elvet kovette, egyebkent az enyem isKép) Egyebkent allitolag a legpontosabb idot az elso uh-k adjak, mert olyankor meg a magzatok nagyjabol egyformakKép

zsofi, akkor a ctg-n talalkozunkKép

orsoly
orsoly

Lanyok!

Ne idegeljetek az uh-n irt idoponttal, mert nekem sokszor azt irta ki okt. 5-10 kozott.
egyebkent meg szept. 23-ra vagyok kiirva.
Szoval addig mar nem birom ki. Kép
A masik, meg attol is fugg, hogy hol csinaltak az UH-t.
A MAV-ban mindig kesobbi idopontot irt ki 1-2 hettel, mint a Praxisban.
Akkor kinek kell hinni?

Pihenni nem tudok, mert semmihez sincs turelmem meg kitartasom.
Regen en is keresztszemeztem garfieldot, fent is van a kisagy folott a falon.
Megint szerettem volna, de ket sor utan foldhoz vagtam.
Ugyan ez az olvasas meg a tobbi.
CSak a hajtast birom.
Utana jol elfaradok, legalabb jot alszom utan es aztan ujult erovel kelek.
Ez volt vegig a terhesseg alatt, multhet hetfon megvaltozott, minden bajom volt egesz nap csak fekudtem meg semmit sem csinaltam.
Tegnap ota megint jol erzem magam, ugy mint azelott. Kép
CSak az a baj, hogy a papanak nem tudok segiteni.
Szegeny kint tori a betont meg vagjak a fat, mert a kertnek vasarnapra csupasznak kell lennie, jon a komuves terkovet rakni, utana kertrendezes.
Igy itt most akkora zaj van, hogy kette all a fejem.
Meg a furesz, kalapacs, zajonganak az emberek.

MAgi
Vendég

Ja igen!

En pontosan tudom, homerozes miatt, hogy a baba januar 4-en keszult.
Dec. 16-an volt az utolso mensim elso napja.
Altalaban 30-32 napos volt a ciklusom.

Nos megtudja valaki mondani, az idot???

MAgi
Vendég

Noémi!
Nagyon édes a kislányod!KépKépKép Ha egész nap ilyen nyugodt, akkor még pihenni is tudsz mellette!

Csirkesz!
Jó a babasarkod, nagyon ügyes a forgóka, jól kitaláltad!

Andi!
A kiscsajod kész színésznQ! "Még a szeme sem áll jól!!!"Kép
A szülés miatt ne aggódj, ha be kell feküdnöd, akkor befekszel, ha császár, akkor meg az lesz, a doki biztosan tudja mi a helyes, és a legfontosabb neked és a babádnak! Tényleg próbálj meg lazítani, és nem gondolni arra mikor szülsz már végre! A családnak és a barátoknak mond meg, hogy ha nem írsz "ne válaszoljanak!", mert még egyben vagy, és amint megérkezik a manó, biztosan értesídet Qket! A legjobban azt szeretem, amikor az utcán ismerQsök megkérdezik, hogy egyben vagyok-e még! Ilyenkor csak mosolygok, hiszen minek kérdi, ha úgyis látja?

Bibi!
Hát nem tudom, nekem a dokim azt mondta az elsQ terhességemnél (akkor a 38. héten még faros volt a bébi), hogy ne aggódjak, még két hét alatt befordulhat, és úgy is tett az én kis manócskám. Én biztosan várnék még, de természetesen ez a Te döntésed!

Erka
szekera

Babamegfordításról én is hallottam, nem sokat, csak annyit, hogy nem feltétlenül fáj, inkább kellemetlen, és így a császárt lehet elkerülni.
Szerintem a dokival kell megbeszélni, hogy miért lenne jó és mik a kockázatok.

Nekem az utolsó menzi első napja dec 8.
na erre varrjunk gombot Kép, ja és akkoriban a precíz 28 napos ciklusaim 32 naposra váltottak, tehát szerintem nincs ember, aki pontosan belő bármilyen időpontot, főleg, hogy nem havonta 1* bújtunk össze a párommal Kép

Arra vágyom, hogy úszkálhassak végre Kép, lebegjek a vízben, az meg hullámozzon, és süssön a nap, hallgathassam a nyárfák susogását a vízparton... ahhoz képest, hogy itt az őszKép

(Közben visszaszámoltam, hogy dec 8-hoz képest számolta a doki a heteket.)

üdv mindenkinek, megyek teregetni, aztán készülődöm

ui:Andi nyugi, minden rendben lesz Kép
papzso

Magi!
Dec. 16+7=23+2v.4 nap=25.v. 27.-3 hónap. tehát szeptember 25. vagy 27.
szekera

Egy próba az új programmal a kicsinyítésre!
Hát itt az én "nagyfiam"!

ErkaKép
szekera

Andi!

Kösz a tippet, nagyon gyorsan és egyszerqen lehet ezzel a jó kis programmal risezolni!KépKépKép

Erka
szekera

Erka,

Nincs mitKép.
Nagyon zsivány kissrácod van!!!
Felismerem az Ikea-s, macskás képet a falon (nekünk is vanKép).

Andi
Vendég

ErkaKép
Nem panaszkodhatsz, a fiad szemei lenyűgözőek. Biztosra veszem, hogy csalafinta a kissrácKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Tényleg nagy zsivány, nem véletlenül Q a bölcsi réme, és gondolhatod mennyire örülhetnek a dadusok annak, hogy Q az egyetlen, aki nem alszik délben! Szépen eljátszik a játékokkal, amíg a többiek alszanak, de neki már az ágyat sem vetik meg, mert sajnos fölösleges. Persze mire hazaérnek a papával, már elalszik az autóban, és itthon két órát is szunyál! Nem értem ott miért nem akar?

Erka
szekera

daus=dadus
szekera

Erka,

Ez az alvás dolog nagyon érdekes a gyerekeknél. Mikor én kicsi voltam, utáltam napközben aludni, mert féltem, hogy lemaradok valamiről... Most a lányom is így van vele (ő sem sokat aludt az oviban, de mióta sulis, egyáltalán nem lehet rávenni a déli alvásra, pedig én imádok mondjuk hétvégi ebéd után ledőlni). Még ha látom Nikin, hogy majd leragad a szeme, akkor is bizonygatja, hogy ő aztán nem álmos! Gondolom, ezzel azt akarja mutatni, hogy ő mekkora nagylány. Na, azért néha mellémbújik és 10 perc múlva már szuszog is.
Vendég

Igen! Nálunk is ez a helyzet, és ezért sem értem a dolgot, mert látom rajta, hogy majd leragad a szeme, és mégsem alszik!
Na megyek, mert 11-kor indul a buszom, 12.30-kor NST-m van, utána még vásárolgatok egy kicsit. Sziasztok!

Erka
szekera

Zsófi!Köszönöm az infó oldalt.Az ott leírtak szerint nem sok esélyem van.Majd meglátjuk!
Bibi!
Nekem nem mondott a doki semmilyen beforgatást.Ő csak azt mondogatja,hogy a fájások a szülés előtt befordíthatják.Mondjuk nállam más a helyzet mert második babát várom és így még,talán van esély.Az első koponyvégű volt.Kíváncsi vagyok mi az oka,hogy "ücsörög"a babám.Ja!És nekem még a 38.héten is faros volt.
GnéKriszti
gnékriszti

Én is elmentem NST-re, majd jelentkezem.
Andi
Vendég

Erka!
Nőcsábász kissrác lesz a fiadból, mire megnő! Kép(szerintem)

Lányok tud valaki biztos módszert a baba felébresztéséhez?
Tegnapi NST-m megint aludt. Az elején lerúgta az érzékelők, és után durmolt egy nagyot. Persze a dokim mondta, hogy ez így nem jó, mert nincs babamozgás. Pedig míg odaértem csokit ettem, és simizten, mert az esténként bevállt. Most szerda este 10-kor lesz jelenésünk, és jó lenne ha picúr fent elnne, mint tegnap este, amikor 11-től 1,5 órán át rugdosott, és nem hagyott aludni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MosziKép
Szerintem tuti módszer nincsenKép Sajna. De ha nem reagál arra, amit szeret, csinálj olyan dolgokat, amiről tudod, hogy nem szereti a babád. Az enyém pl. útálja, ha zoknit húzok (nem a zoknit a lábamon, hanem magát a folyamatot). Utána hisztizik, hogy minek hajolgatok. Aztán pl. ásványvízre mocorog, sima vízre nem.
Ha este mentek, mondjuk egy jó hangos rádióhallgatás talán ébren tartja.
Persze ezeket csak tippnek szántam. Lehet, hogy van, akinek tuti módszere van a mozgatásra.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Halihó
Visszajöttünk a hosszú hétvégéről, nagyon jó voltKép Most komoly, hogy csütörtök óta egy baba sem bújt elő? Pedig annyit gondoltam RátokKép sebaj, ami késik, az nem múlikKép

CsirkeszKép
Nagyon tetszik Botond kuckója, persze eddig is tudtam, hogy ügyi vagyKép
A keresztelő jól sikerült, nagyon nyugis baba Anna, eszik-alszik. Én is ilyet szeretnékKépKép Persze még csak 3 hetes. Gergő 3 hónaposan már kieresztette a hangját, de a papnak tetszett, hogy ő is hozzászól a dologhozKép Meg ahogy mondani szokás, nem maradt benne az ördögKép
Gergő is jól érezte magát, nagyszülők körülrajongtákKép
Már nem megyünk többször, nekem is azt mondta a dokim, hogy az utsó 2 hétben már ne.

Magi
Hozzánk is eljöhetnél takarítaniKépKép Nekem semmi kedvem/erőm nincs hozzá, pedig van 160 nmKépKép Eléggé lestrapál a fiam.

Bibi
Én nem hiszem, hogy vállalkoznék a megfordításra. Nekem mázlim volt, végül befordult a drága. 36 hetesen azt mondta a dokim, hogy még kb 7-10 napja lenne a megfordulásra, de szerencsére addigra már fejvégű volt. Biztos, hogy forog a babád még? Mert nekem azt mondta a dokim, hogy vissza már semmiképp nem fog fordulni, mert az van lent, ami nehezebb, azaz a fejeKépKép Szerintem lehet, hogy már neked is menetirányba fordult.

Beszti, Linato
Gyönyörűek a babócák, mégegyszer gratulaKép

Én holnap megyak vérvételre és ctg-re. Jó is, hogy írjátok, hogy mit kell csinálni előtte, hogy mocorogjon. akkor az éhgyomri vérvétel után hamizunk, és úgy megyünk ctg-re.
Pénteken meg a védőnm jelentkezett be eligazításraKépKép Hoz valami gyakornokot is, úgy látszik én jó gyakorló alany vagyokKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Halihó,
Nekem sincsen tippem, az én bébim is majdnem végigaludta a mai NST-t, szerencsére a végén felébredt és beindult.
Egyébként a helyzet változatlan, nincs fájás, szívhang okés. Egy szüőszobában csinálták ma az NST-t, pont abban, amelyiket kinéztem magamnak, mondtam is a szülésznőnek, hogy én akkor már maradnék is, azt mondta, beszéljem meg a babávalKép.
A másik szülőszobában épp vajúdott egy fiatal anyuka, első szülése volt, azt mondta a szülésznő, szegényke nagyon vékonyka, a baba 3700 gramm, túlhordta, reggel indították be neki a szülést, még volt hátra vagy 2 óra hossza... Rossz volt hallgatni, ahogy nyögött, pedig nagyon próbálta magát visszafogni.

Szerencsére történt valami vicces is, ami kicsit elterelte a figyelmem a nyűgömről: elmentünk egy kínaibe ebédelni, és hogy jobban férjen a kaja, a kismamagatyómat pocaknál lejjebb toltam. Mikor végeztem, és hátradőltem a széken, hogy megigazítsam a gatyót, a nagy súlyomtól kitört a szék háttámlája. Szerencsére a páromon, az öcsémen és a kínai tulajon (nagyon aranyos kis nő) senki nem látta, de így is volt nagy röhögés. Jött a kínai mama, mutattuk neki a széket, ő meg mondta "nem jó", mármint a szék nem jó, és vigyorgott. Égett a fejem jó sokáig...
Vendég

Sziasztok!

Írtam ma a Livnek sms-t és jól vannak, holnap hozhatják haza a kicsi Dávidot! Biztos nagyon boldogok, hogy végre együtt lehet a család!!!

A finiselőknek nagyon drukkolok, hogy mielőbb kikivánkozzanak a babák!!!!

Györesz 34+4

Kép
Kép
györesz

Magi,

Nekem is folyton takaríthatnékom van, úgyhogy megértelekKép Sajnos sem könyvre, sem filmre nem tudok már koncentrálni. Csak a babaKép

Moszi,

Nekem az evés bejött. Pont ma voltunk mi is NST-n és a baba végig hancúrozott. Mondták, hogy nyomjam a gombot, amikor mocorog. Hát, igazság szerint egyfolytában nyomnom kellett volna az a gombot, mert meg sem állt a bébiKép Mondjuk én kicsit izgulos vagyok minden vizsgálat, UH alkalmával (nem vagyok fehér köpeny rajongó), tehát lehet, hogy ezért van fent mindig a bégi is. Izgulj egy kicsit Te isKép

Moncsi
minike

Megjöttem, uh nem volt, mivel a dokim meglepett, érdeklődött a ctg-s néninél, hogy mikor megyek, és várt rám. Valami félreértés azért becsúszott, mert 10.30-ra voltam ctg-re beírva, én 11.30-ra kértem Orsoly miatt, így közben a dokim elment egy császármetszést lebonyolítani, de üzit hagyott, hogy várjam meg feltétlenül.

Mire végeztem, ő is, és alig kellett várnom rá, pedig én du kettőig terveztem Kép Átvitt az ambulanciára, megvizsgálta: helyzet változatlan: 1 ujjnyi. Ráadásul a vizsgálat sem fájt, mint a múltkor, emiatt abban reménykedtem, hogy tuti már annyira ki vagyok tágulva, hogy na.
Doki bácsi elmagyarázta, hogy azért nem fájt, mert a méhnyakat már nem kell befordítani, hogy megvizsgálja, mivel legalább az irányba áll (ezt már én teszem hozzá).
Menetrend: péntek reggel be kell feküdnöm, hétfőn reggel babót beindítják. Remélem, addig magától is elindul kifele. Szegény doki egyébként nagyon fáradtak tűnt, tegnap este szült egy kismamája, ma császár reggel, és csak elkezdődött a napja.

Ctg, nst nekem az utóbbi időben mindig szuper, előtte 1 liter csapvizet vagy rózsaszín ásványvizet lenyomok+tejeskávé+melegszenya. nekem bejött Kép

Orsoly! Milyen lett a flow-d?

Alvás oviban: én mindig utáltam, soha nem tudtam aludni, azóta sem vagyok nagy alvós, ezt a párom is megszokta Kép Hétvégén, persze terhesség előtt képes voltam már hat után felkelni, elmenni a piacra, s mire a többiek felébredtek, már kész volt a meleg kakaó, és a kalács az asztalon várta őket Kép

Andi!
Jó a sztori, mi is kínaiban hamiztunk ma Kép

puszi mindenkinek, lehet, hogy visszamegyek ma a kórházba mert fájdogálok...
papzso

Szia, Zsófi!
Mit jelent, hogy féjdogálsz? Csak úgy általánosságban, vagy rendszeresen? Az egyujjnyi tágulás vajon mit jelent (C=?)?
Andi
Vendég

Moszi,
nem tudom, másnak működik-e, nekem nagyon bevált az intim torna a baba megmozgatására. Valamiért kb a 3-4. libikóka után már mindig fent volt. Pedig nem is kellett volna éreznie, lehet, hogy rosszul csinálom a gyakorlatot. Kép

Beszti,
Hanna nagyon szép! Tényleg. Hogy fogadták a fiúk? Néha belegondolok, milyen lehet 1-2 másik csemete mellé hazavinni a babát, de elég rémisztő képek jelennek meg a szemem előtt... Hogy bírod?

Ennél már csak az ikrek hangzanak ijesztően, olyan kíváncsi vagyok, Linato hogy van. De persze gondolom, 2 csemete mellett más dolga is akad, mint netezni, még 1 mellett se mindig egyértelmű...

Csirkesz,
ezek a képek nagggggyon szépek!! Kép Meg a szoba is persze.

Tapasztalt anyukák, meddig kell büfiztetni egy gyereket??? Van erre valami szabály vagy elég egy nagy büfi és kész? Mert a doki bácsi azt mondta, azért fáj Peti pocakja, mert nem büfizi ki a levegőt. Pedig olyan csendben szopik (vagyis csak nagyon ritkán hallok szopi közben levegő-nyelést), és most már egyet-egyet büfizik is, de rémesen utálja valamiért a büfi-pózt, és mindig sírás a vége, ha 3 percnél tovább nyúzom, hogy büfizzen...

A büszke anya persze nem bírja megállni, hogy ne dicsekedjen a fiával, íme KépKépKép
Kép

Kép

Kép
babs

Sziasztok!

Zsofi: flow jo lett, de Botond mar akkora hogyha meg kkicsit benntartom, ki se ferKép a bpd mar 103, anyam jezus. Egyebkent mindene ok, a lepeny meg csak 2-es, szal jol erzi magat. Azert hatha meghatja a front vagy a csutortoki mehszajpiszka....egyebkent nekem hetfon kene befekudnomKép Akartam mondani, hogy csereljunk telszamot, valszinu kb eccerre fogunk bennlenni, konnyebben megtalaljuk egymastKép Itt a mailem (nincs a tied megadva, az enyem meg nem jo a profilban), ird meg nekem leciKép kaiser.o@freemail.hu

orsoly

ps: jajj d ejo hogy Livek mehetnek hazaKép
orsoly

Jó kérdés Babs, Heléna is utálja a büfi csalogatást, és ha elalszik a cicin, nincs szívem nyúzni a büfivel.Néha egyébként 20 perc is beletelt mire büfizett, nem mindig szopik mohón, de gondolom akkor is nyelnek levegőt mikor sírnak pld.
Sok a puki nálunk, most én iszok kamilla teát (édeskömény nem jó a babónak)hátha az enyhít rajta de ha pld csuklik kamillateát adok neki.
Holnaptól nem eszem tejes dolgokat, kipróbálom hátha az a baja.(eddig is csak túrót és sajtot ettem).
Tüneményes kisrácod vanKépKépKép Milyen szépen mosolyog.Veszélyben lesznek a kiscsajok a fórumbanKép
fantikbaba

Sziasztok!

Ma megsem takaritottam, delelott pihiztem, majd mostam, majd anyuekhoz mentem ebedelni.
Mire hazahoztak ugy kidoglottem, hogy eddig aludtam.
Beraktam meg egy mosast.
Most nincs kedvem semmit sem csinalni, igy megyek vissza az agyba.
Majd szerintem hajnalra megint felebredek, vagy holnap.
Ha nem akkor majd papaval. Kép

Nalunk is 150 nm takaritani valo van, na meg a kert is, ami most katasztrofalis.

Babs!

Olyan szep a baba. Kép

Lanyok jon a hidegfront.
Mindent bele. Kép

Magi
Vendég

Csirkesz!
Kösz a tippet, de a picurkám fel sem veszi a hajolást, az csak nekem kényelmetlen.

Moncsi!
Nekem az evés sem jön be sajna. Lehet hogy önfejű gyerkőc lesz? KépAzért meg próbálok majd izgulni, hátha rá is ráragad, de nem hiszem.

Babs!
Büszke is lehetszKép, ilyen bájos fiúcskára. Gondolom több büfi-pózt próbáltál. Mindegyiknél nyűgös? (mármint a hasra fektetés a karban-ra is?)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Hali megint.
Képzeljétek, megint megindult a nyákdugó. Tegnap de. ugye jött egy jó adag, aztán déltől mostanáig semmi, csak kis barnás folyás, de nagyon kevés. Most éreztem ott lent valami mocorgást-mozgolódást és láttam, hogy megint jött egy jókora adag. Nektek is több részletben jött?
Vendég

Köszönöm, hogy segítettetek eldönteni, nem fogom kérni, hogy fordítsák meg. Valószínűleg egyedül is erre a döntésre jutottam volna (párom nem akart állást foglani a dologban, mindenképpen mellettem áll bárhogy dönötök is), de könnyebb volt így hogy segítettetek!!!
Ha befordul befordul ha nem akkor megszüljük úgy. Legrosszabb esetben császár.

Bibi
bibi

Vajon Zsófi hova tűnt? Tényleg bementek volna a kórházba?
Vendég

Andi!

Nekem is ugy jott, ha az az volt, hogy jott egy jokora adag barnas.
Aztan meg semmi, majd megint egy jokora adag, az meg tobb volt es rozsaszin. Ekkor mondta az orvos, hogy az a nyakdugo volt.
Es most is jon olyan nagyon nagyon keves es mar atlatszo, mint a takony.

Magi
Vendég

Magi,
Nekem a mostani dugasz-elmenetel után egy jó 20 percig egyfolytában iszonyúan keményedett a hasam, ami alhasi fájdalommal járt, aztán felálltam, hogy sétáljak egyet a lakásban, hátha elmúlik, felmostam a fürdőben és kiporszívóztam az egész lakást meg el is mosogattam, és most, hogy leültem, nem fáj, nem keményedik. Na, majd meglátjuk, hova alakul a dolog.
Zsófi jól eltűnt! Remélem, minden rendben van vele.
Vendég

Andi!

Akkor te is aktiv vagy.
En kimostam meg egy adag ruhat es felsoportem az egesz kertet, mert minden tiszta forgacs volt, a favagas miatt. Kép
Drukkolok, hogy vegre beinduljon. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
BabsKép Helyre kis legénykéd vanKép

Délután én is döglöttem, de aztán összevakartam magam, és csináltam apának vacsira tejfölös husit nokedlivel. Ez lesz a holnapi ebéd is. Beszéltem telefonon az egyik nagyimmal, hihetetlen, de már most azért csinálja a befőtteket és savanyúságokat, hogy amikor apukám elhozza látogatóba legyen mivel jól megtömni a nem létező spájzunkat. Azért jól esik, hogy ő is készülődik.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a holnapi hidegfront alkalmával. Mivel fogadtam a férjemmel a baba születését illetően, nekem a nyeréshez 27-én kellene szülnöm. Holnap összekötözöm a lábamatKépKép
A pocaklakóm ma feltűnően csendben van. Remélem azért ez nem a "vihar előtti" nagy csend. Bízom abban, hogy csak a tegnapi hiperaktívkodása purcantotta kis, nem pedig a szülés előtti csendespihenőjét tartja.KépKép Persze ha jönni akarna, örömmel ölelném át, de hát a fogadást akkor elbukomKépKép

AndiKép
Remélem nálad már beindulnak az események, és mire befeküdnél a kórházba, addigra már otthon is lehetsz.

BibiKép
Örülök, hogy sikerült eldöntened a nagy kérdést. A párod így a döntés után mit szól az állásfoglalásodhoz?

Megyek ejtőzni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Huh lanyok nem tudom mi van velem, de most kikapcsolok, mert mozdulni sem tudok.
Lehet, hogy a front.
Elment minden erom.
Meg kiteregetni sincs.
Delutan ota csak fekszem es meg arra sincs erom, hogy megforduljak.
A labami duplajara dagadtak.

Szoval most megyek vissza az agyba, megvarom papat mig hazaer aztan elteszem magam holnapra.

Magi
Vendég

Magi,
Jó pihenést! Én is elpilledtem az előbb...

Csirkesz,
Én napok óta lusta vagyok főzni, ezen kívül jöhet mindenféle házimunka. Ez a tejfölös husi felkeltette a fantáziámat. Holnap én is csinálok, gombásan.

Mivel látom, hogy mindenki pihizik, én is követem a jó példát.

Jó éjszakát!
Andi

U.i.: Csak tudnám, mi van Zsófival! Figyeljétek meg, hogy ő lesz a következő!!!
Vendég

Néhány kép a fiúk felszereléséből:
újak: játszószőnyeg, fejvédő, takaróhuzat... az ágyra köthető zsebes is kész, de arról még nincsen kép

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3182

egy része nem csak az én munkámat dícséri, a fejvédőket a nagymamival együtt varrtuk Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
30+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Kép

Nem igazán volt időm visszaolvasni, ezen az oldalon az előző hozzászólásokból úgy látom, hogy drukkolhatunk Zsófinak! Kép Akkor hajrá! Kép

A szemcsipásodásra a védőnő azt mondta, hogy kamilla teával ekezeljem. Kép Mondjuk ezt magamtól is egyből megteette, csak azt nem tudtam, hogy nem bentről kifelé, hanem kintről befelé kell húzni a vattabucit! Kép

Babs! Kép Szép kismanód van! Kép Igazán büszkék lehettek rá! Kép

Ma ennyire tellett tőlem! Kép

Pusz mindenkinek! Kép

Macs
maccs

Szervusztok lányok... pardon... Kismamák/Mamák!

Örömmel jelenthetem be, hogy Zsófi remekül van, akárcsak én, illetve közel sem utolsó sorban kisfiunk, aki ma 20:40-kor látta meg a napvilágot, 57cm-rel, 3280g-mal, és Zombori György Mózes névvel. Igen, tévedés kizárva, mégis FIUNK lett Kép
A baba makk egészséges, a mama nagyon jól viselte a szülést, nagyon ügysesen nyomott, és a végén meglepődött, hogy már meg is volt a szülés Kép
Kb. 1/2 4-kor vonultunk vissza a kórházba, amikor is Zsófi már kiadta magából itthon a magzatvizet, illetve nagyon gyakori (1-3 perces) fájásai voltak. Mikor beértünk, bő 1 ujjnyi volt. A tágulás eléggé húzósnak tűnt szegénykémnek, és végig izgult, hogy nem fogja bírni a szülést. Nos, nagyon jól bírta, sokkal rosszabbra számított...
Nem ígérem, hogy hhamar a gép elé ül, és leírja az élményeit, de ki tudja?
Szombaton engedik ki (legkorábban).
Aki esetleg még nem tette volna, csomagoljon be valamit, amit a baba kezére lehet húzni szülés után, mert hatalmas körmei vannak a gyermeknek, és azzal bizony össze bírja magát vagdalni.

Pusszantás mindenkinek, képeket majd küldök, ha lesznek (normálisak).

u.i.: Trompipi: HAJRÁ Kép

Üdv, és most már mindenkinek alvás! Kép
zsopapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: