A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

De csak rövid időre :)
Vendég

Boo

Nem kezdem el leírni, hogy miért gondoltam párszor, hogy nem jövök, csak annyit, hogy nem az írásaimra reagálások miatt, hanem inkább az ellentéte miatt....

Lepattannak.

DE itt vagyok :lol:

Lilisgabinál senkire sem gondoltam, el is felejtettem már, hogy miért is lépett le innen.

Csak néha tényleg úgy jönnek le a dolgok, hogy az ember saját magát teljesen hülének érzi, mert nem úgy csinálja a dolgokat, mint a másik.

Bond / Sillia

Szerintem a zenéje miatt utáltam a Mekk mester, olyan rossz emlék visszagondolni rá. Nem tudom miért. A kockás fülű nyúl, a Lolka és Bolka, ilyesfajta meséket szerettem :P .

Valaki olvasta már Nagy Natália meséit? Vélemény?
ezt szeretném megvenni:
http://www.polc.hu/konyv/a_nap_szuletesnapja/191011/

Kép
Kép
orsi777

Asszony társak! Várjatok pár órácskát és belapolvasom ( :lol: :lol: ) nektek a fent említetteket a könyvből. :wink: Aztán utánam az özönvíz. 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Na szép napot kívánok !!!

Én kifejezetten szeretem azt, ha valaki véleményt nyilvánít az éppen felmerülő témakörben. Számomra az sem bántó , ha ez személy szerint engem érint. Szeretem , ha azoknak az embereknek akikkel kapcsolatot tartok, akik közel állnak hozzám :roll: :oops: :oops: :oops: véleményük van , még akkor is ha az esetleg ellenvélemény. Hisz szerintem "vitázni" csak azok az emberek szoktak , akik nem felületesek, akik nem mennek el a másik mellett, tehát , akiket érdekli a másik ember sorsának az alakulása. Természetesen van olyan is , aki okoskodik , DE én itt még nem találkoztam ezzel, csak azzal, hogy x y elmondja/ta az álláspontját valamivel kapcsolatban.

Kaptam már én is megjegyzéseket, de ez azt jelenti, hogy az a valaki elolvasta a hsz-omat, elgondolkodott rajta és elmondta , hogy az ő szemszögéből esetleg pontosan úgy vagy tök másképpen néz ki a dolog. Ez olyan , mint a vezetés. Az anyósülésen ülő utas, még akkor is másképpen látja a dolgokat, ha van jogsija : felszisszen, megijed, amikor te a kormány mögött 100%-osan tudod, hogy no para.

Akkor most én is reagálnék. :wink: Azt hiszem Tike, de nem biztos , hogy Ő írta, hogy a gyerekülés , amit vettünk az ebben az életkorban nem biztonságos, mert menetiránnyal szemben van és ülnie kell benne a porontynak. Figyeltem arra, hogy biztonságos legyen és nem , nem ül benne, mert több fokozatban dönthető és úgy ül benne pont , mint a hordozóban. Azért cseréltük le, mert nem fért már el benne az akkor 9 kg-os és majdnem 80 cm-es gyerekem. Szerintem az már egyáltalán nem volt/lett volna jó a gerincének+a lábának, hogy össze van benne hajtogatva. De ez is 2 külön vélemény és én inkább hálás vagyok érte.

Aztán lehet, hogy félreérthető voltam, amikor azt írtam, hogy én mindent eszem a szoptatás alatt. Ez úgy néz ki, hogy Párom nem eszik meg semmiféle főzeléket, én pedig alkalmazkodtam hozzá az elmúlt 6 év alatt.Nagyon ritkán készítek csak magamnak valamit, így ezáltal a kockázatos kaják nem is nagyon szerepelnek az étrendemben. Ha néha mégis, hát én nem vettem észre semmi változást Zsombin. Mondjuk nem is nagyon figyeltem erre :oops: ,de biztosan feltűnt volna, hogy hűűű bakker ma kifejezetten hisztibéka a gyerekem.

A hozzátáplálást én is korábban kezdtem, mint ahogyan a mostani nagykönyvben szerepel, de úgy gondoltam, hogy ....., de ezt már írtam.

Szóval én ritkábban írok, mint a többség, de olyankor igenis várom és kérem a pro és kontra véleményeket.

ÉÉÉÉÉSSSSS IGEEEEN 15-20 másodperc, de köszönöm, hogy ezt betudhatom a fáradtságomnak. Tényleg az vagyok. Eszembe nem jutott volna amúgy addig rázni, csak , amikor rosszul olvastam , akkor ííígy néztem. :shock: :shock: :shock: , ma reggel meg , amikor elolvastam, amit írtatok akkor így :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
ikoka7

A tökéletes felesg mondatai:

"Teszed le rögtön azt a porszívót? Romba döntöd az illúzióimat! Ilyet csak homokosok tesznek, ráadásul megmelegszik a söröd, amit most töltöttem ki...."
"Inkább turkálok valamit a sarki bálásnál, mert utánaszámoltam: ennek a szoknyának az árából pont két rekesz sört vehetek neked.
"Frappáns ötlet volt drágám, hogy a koszos zoknidat az asztalon tárolod. Így mindig szem előtt van, és biztosan nem felejtem el kimosni."
"Milyen kedves Tőled, hogy felhajtva hagyod a WC ülőket, így megspórolsz nekem egy mozdulatot, amikor ki akarom sikálni!"
"Milyen figyelmes Tőled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollégáim egy rakás virágot adtak szülinapomra. Alig bírtam hazacipelni. Nincs is ennyi vázánk. Meg jó, hogy minden este legurítasz egy pár sört, így az üres üvegeket vázának használhatom."
"Mar megint színjózan vagy, hányszor mondjam még, hogy sokkal aranyosabb vagy egy kis szalonspiccel? Sipirc a kocsmába, és 4 féldeci előtt haza ne gyere nekem, mert nem foglak beengedni!"
"Légy szíves hangosítsd fel a tevét, hogy a konyhában is halljam a meccset!"
"Már megint frissen borotválkozva bújsz hozzam? Hányszor mondjam még, hogy nincs férfiasabb a két napos borostánál?"
"Kérlek, meséld el újra, hogy fogtad el tegnap a Lajos betlijét azzal a zseniális trükkel!"
"Mindenképp tudd meg, kérlek, hogy mit rakott édesanyád a borsos tokányba, amitől olyan finom lett, mert legközelebb nem akarom ezzel az anyámtól eltanult amatőr kotyvasztással terhelni a gyomrodat."
"Nagyon rendes tőled az a törődés, ahogy olykor az egész éjszakát rászánod arra, hogy a Vén Diófában szegény Jenő lelkét ápold, hisz mióta otthagyta a neje, valóban senkije sincsen,akitől egy jó szóra számíthatna. Ha úgy látod, hogy rosszul esik neki, hogy te már hajnali háromkor hazajössz, inkább maradj még vele, ne maradjon tüske szerencsétlenben!"
"Most menj lángosért! Ott áll a büfé előtt az a tangás lány, akit a parton mutattam neked. Most megnézheted közelebbről."

Ha egy mondat, úgy gondolom elhangozna a számból, akkor már jó feleségnek gondolhatom magam? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bond írta

[quote]A írta:sszony társak! Várjatok pár órácskát és belapolvasom ( ) nektek a fent említetteket a könyvből. Aztán utánam az özönvíz.

Erre magamban:
Mi van?????? A Nagy Natália A Nap születésnapja című könyvből? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Csajok ez az 1000. hsz-em :P

Kép
Kép
orsi777

orsi

[quote]C írta:sajok ez az 1000. hsz-em

Hamarosan utoléred Bondot :)
Vendég

Sillia

Nem hinném. Apa hamarosan rakja fel az 5. évadot a gépemre, meg mostanában tényleg tele a fórum vele :oops: m. Visszább veszek :roll: .

Kép
Kép
orsi777

Ikoka:Nem én mondtam :D ,mi is most vettünk gyerekülést Hédinek,mert súlyra hiába jó még hosszra kinőtte.Mi is dönthetőset vettünk,pont ezért...

Egyébként most már én is mindent eszem,egyedül a tejterméket kell kordában tartanom,mert ott észre vettem Hédin a mellékhatásokat,meg az apja is laktóz érzékeny :twisted: Egyébként tegnap pacalt vacsoráztam :D :D

Bond: Nálatok legalább a védőnő észrevette a kötöttséget.Hédinek is a jobb fele feszes,nekünk a Dévény úgy veszem észre nagyon sokat segít.Ortopédiával jól elbizonytalanítottál,mert ugye nálunk szinte minden rizikófaktor megvan( öröklődés,farfekvés,téraránytalanság,lány),eddig 3x nézték a csípőjét(kórház,1hó,3hó) és mindig azt mondták,hogy rendben van,DE: A 3 hós leleten rajta van,hogy jobb csípőben száraz kattanás,amire rákérdeztem és azt mondták,hogy kattog,de a helyén.Na most,hogy próbál mászni néha nagyon durván kattog neki és a jobb lábán eggyel több ránc van :roll: :roll:
Dévényes nőci szerint a ráncasszimetria lehet az izomtónuseloszlási zavar miatt is,bennem mégis van egy kis aggodalom :roll: Hogy kell tornáztatnotok Hugi lábát?

Csak nagyvonalakban tudtam visszaolvasni ezért előre is bocsi ha valamit féélreértettem! Ronmay,szerintem tök jó,hogy viszitek magatokkal Rolót.Biztos nem lesz egyszerű,de a ti családotoknak ilyen az életformája,ilyen lesz valószínűleg pár év múlva is :arrow: jobb ha már most hozzászokik :D Gondolom nálatok is sokminden változott Roló érkezése óta,biztos más lesz a gyerekes mászás is,de szerintem kölcsönösen kell egymáshoz alkalmazkodni és nem lemondani mindenről a baba miatt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

ja valaki kérdezte a multkor a véres kaki dolgot,sajna már nem tudom ki :oops: Dokinéni azt mondta,hogy ha hasmenés is társul hozzá,akkor valószínűleg az a vírus lesz ami rajtunk is végigment(de nem ez lett)Ha mégegyszer előfordulna akkor küld mintát a laborba,egyébként szerinte a leggyakoribb ok,hogy az erőlködéstől megsérül a végbél,de nekünk nem mondta,hogy emelni kéne a k vitaminon.Azóta nem fordult elő(kopp-kopp-kopp)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Csak átfutottam a hsz-eket, bocsánat érte.
De láttam, hogy Hugi is belázadosott.
Petra is.
Reggel, mikor szoptattam olyan melegnek éreztem. Utána megmértem a lázát, popsiban mértem 38.9-et. Felhívtam a védőnőt, mondta, hogy adjak neki egy kúpot, ami még a kezdőcsomagban volt. Adtam. 2 perc múlva bekakilt, kúp kijött. Átpelusoztam, és adtam neki egy másik kúpot. 2 perc múlva megint bekakilt.
Gondoltam ez jó vicc, de ki tudja, hogy 2 percek alatt mennyi szívódik fel? Így felhívtam megint a védőnőt. (közben Petra láza már 39 volt)
Mondta, hogy akkor irány a patika, vegyek nurofen szuszpenziót és csináljunk hűtőfürdőt.
Még szerencse, hogy Apa még itthon volt, gyorsan lerohantam a patikába, ahol a patikust csak azért nem küldtem el a jó k.... anyukájába, mert az én anyukám megtanította nekem a jó modort. :evil:
Ezt most inkább nem is részletezem...

Hazajöttem, szuszpenzió be, hűtőfürdő, majd kapott tízórait, amit tök szépen megevett. Utána megszoptattam, és mivel majdnem bealudt, leraktam. Erre persze felébredt, és 1 órán át szórakoztatta magát az ágyban, mire elaludt.

1 órát aludt, aztán felébredt, kicsit később adtam neki ebédet. Láttam, hogy nem esik neki jól, gondoltam, akkor adok neki legalább egy frutta purát, hogy azért mégis egyen valamit.
Azt ette is, míg nem egy pillanat alatt vissza nem jött az egész.

Anyu szerinte lehet, hogy a szuszpenziótól, állítólag én se bírtam kicsinek a szájon át adható cuccokat.
Mindenesetre ebéd előtt mértem neki lázat, akkor már csak 37.8-at mértem, ami 37,3 csak.
Megszoptattam, most alszik.

Én duzzadtnak látom a felső ínyét, remélem, hogy csak a foga miatt van ez az egész. Amúgy tök jó kedve van.

Kép
katy76

Ronmay!
Már a babatalin is nevettem rajta, hogy Te úgy ejted a nickemet, ahogy le van írva: Katy. :D Pedig az y csak azért y, mert i-vel nem tudtam regisztrálni (és mikor Riminiben éltem, ott így írták az olasz barátaim a nevemet, és ketinek ejtették). :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Petra is elmúlt 6 hónapos, mikor elkezdtem a hozzátápit, és mindent megeszik. Egyedül a cukkini nem ízlett neki, de azért, mert az bébiételben szerintem is ehetetlen. Majd ha szezonja lesz, akkor csinálok neki, az biztos fog ízleni, mert a gyalult tököt is szereti.

Egyébként tegnap picit változtattam a kajálásán, délután a tejpép helyett gyümölcsös trutyit kapott, és fürdés után adtam neki a tejpépet, utána még szopizott. És így csak egyszer kelt.
Ez persze lehet puszta véletlen is, majd meglátjuk.
Nekem azt kell valahogyan elérnem, hogy napközben többet egyen, ezért "sakkozok" az étkezéseivel.

Kép
katy76

Sziasztok!

Boo! Tök jó,hogy már vissza is utalta a bank a pénzt!
Zsiri :cry: Remélem már jobban van!

Katy,Bond! Lányoknak jobbulást!

Norka! Doktornő :twisted: Szeretem az ilyen idióta orvoskat :lol: Jázmin nagyon-nagyon szép

Ikoka! Tudod mire gondoltam? Nem lehet,hogy Zsombi túl alussza magát napközben és azért ébred ennyiszer? Lehet,hogy hülyeség,csak egy tipp. Nálunk most minden rendben,lekopogom,egyszer kelünk éjjel és utána alszik fél 7-7ig :lol: Mi a napközbeni alvással küzdünk ugyebár,de érdekes,hogy a reggeli kelés után másfél órával már elfárad,akkor gond nélkül le tudom őt rakni egy 3/4 órára,de délután meg tök változó,van,hogy másfél órát alszik,de van,hogy csak 40 percet. Ki tudja mitől függ ez nála.

Dodi! Igen,nálunk voltak alvás gondok :lol: Igazából ahogy feljebb olvasod,még nincs meg rá a tuti recept. :D Lili azért ölben megnyugszik és egy kis ringatás után be is alszik,de még úgy teszem le,hogy ébren legyen. :wink: A magától való elalvás - szégyen nem szégyen - nálunk nem megy. Elvan ő az ágyában akár 3/4 órát is a játékaival,de az alváshoz kell a cumi,amit még nem tud berakni magának,csak napközben :lol: és általában apa :lol:

Pagika! De jó,hogy jöttél! Nagyon szépek a lányok!! El sem tudom képzelni,hogy bírsz el egyedül 3 gyerekkel :lol: Le a kalappal. Tényleg hogy eteted őket?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Katy

És tényleg úgy :lol: :lol: De most hogy mondod, logikus :lol: :lol:
huhh és 76-ba születtél? :lol: :lol:
Nekünk már mindenhol duzzadt, de alul mára jelent meg egy bemélyedéses vályat, lehet ott lesz? :roll:
Ez aláz..Roló is most hányta vissza szilva-almát, pedig ő nem lázas...ez a hasonfekvés nem túl jó dolog, hatszázszor öltöztetem át és nem is minden jön ki belőlle... :twisted:

Orsi

Milyen 5. évad? Lost? vagy született feleségek? Azt nekem is meg kellene nézni

KépKép

KépKép
ronmay

Nyuszi

[quote]A írta: magától való elalvás - szégyen nem szégyen - nálunk nem megy.

Miért lenne szégyen?? :roll: menni fog az ha gyakoroljátok :wink: :lol:
Megkaptad a tornasort?

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay

Dokros House, Született feleségek-tévé szerint haladunk.
Lost: 6. évad 4. részt nézzük ma , úgy haladunk, ahogy kint adják.
Most Médium függő vagyok, 4. évad 8. résznél tartok. Azt akkor szoktam nézni, mikor délután Odett alszik.

Katy

Odett leköpte paradicsomos brunyával a vajszínű szövet étkezőszéket. Kijön valamivel?Wanish kárpittisztító jó?

Mennyi lázas baba :shock: . Szegénykéim :(

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
"Kruton: crouton – különböző formára vágott, héjazott kenyérszelet, melyet a sült hús, bélszín alá tesznek tálaláskor, hogy felitassa a szaftot.
" :D

Én nagyon egyszerűen csinálom, apró kockákra vágom a kenyeret, lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsire, picit megöntözöm olívaolajjal, és beteszem a sütőbe pirulni. Míg megfő a leves, kész a kruton. Így egytálétel lesz a cukkinilevesből és nem kell másodikat főzni. :lol: :lol: :lol:

Petrámnak 39.3-at mértem, ami 38.8. Tiszta ideg vagyok. Most kúpot adtam neki, aztán 2x is megszoptattam, mert ma alig evett valamit (csak a tízórait ette meg + a szopik (4 rövidke)).
Olyan ideges vagyok, hogy enni sem bírok, pedig tudom, hogy ez előfordulhat bármikor.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ronmay

Tegnap kérdeztem, hogy hogyan oldjátok majd meg a mászást Rolóval. Nem jött válasz.
Tényleg vigyétek, ti dolgotok, jobb lesz neki a szabadban, mint bent a házban. Én könnyen beszélek a kertes házban, rengeteget kint vagyok Odettel a levegőn. Már írtam.
Szóval én azért nem értek egyet, hogy elvigyétek, mert a képzeletemben ti majd sátorban fogtok aludni, nomád életet fogtok élni, Anglia szeles-esős stb. De, ha ti Rolóval pl. motelben szálltok meg, "normális" helyen fog legalább éjszaka aludni, akkor természetesen arra én is azt mondom, hogy szuper lesz Rolónak.
Értessz?
Hú nehogy azt hidd, hogy én ilyen szürke kis egér vagyok ám, aki állandóan itton ül, imádok menni, és már nagyon unom a telet. Szerinted miért sétálok annyit Odettel nap, mint nap?

Mi is megyünk húsvétkor Odettel kirándulni 3 napra, és szeretnék nyáron is elmenni Balatonra úgy, hogy már ő is meg tudjon a vizében mártózni.
És lebuktál, mert nem szoktál engem olvasni :lol: :lol: :lol: , mert én pont nem az a típus vagyok, aki félti Odettet a széltől is. Persze alapjáraton féltem, de azért nem viszem túlzása. Ez már volt Karácsony körül téma.

Kép
Kép
orsi777

Bocs mindenkitol,de le kell ezt meg irnom!

Ronmay:Nekem lejott mit akarsz irni,de azert sertegetni nem kell a masik embert.Nem sertodtem meg,max.eldontom mire van szuksegem,es mire nincsen.
Nem tudom meg mindig honnan veszed azt hogy en semmit sem tettem azert hogy ez valtozzon,es nem fogadtam meg tanacsokat...mindegy is,de talan olvasnod is kene,vagy ha nem ,mert zavar,tudod...at lehet ugrani!!!De tobb ezer kilometerrol ne itelkezz azert,mert nalatok flottul sikerult megoldani a problemakat!
Az utobbi idoben leirtam milyen pozitiv valtozasok voltak, tehat ezt sem igazan ertem.De ha kotoszkodni akarsz,keress valaki mast,ha neked ez jo.
Semmi bajom a kritikakkal,de azert nem sokat segitesz masoknak azzal:Hogy ugye en megmondtam!Es ezek utan azok az anyukak,akik hasonloan kuzdenek,azok vegervenyesen nem irjak le ide mi a problemajuk.....De legyen,mert Neked ez igy f@sza :roll:
Nem hobbibol ebredek a gyermekemhez,es leirtam mar miket tettem azert hogy valtozzanak a dolgok...es igen azt is hogy mikent valtoztak!
Es lam Dodi is segitseget ker,es otleteket a baratnoje babajahoz,pedig rendesen resztvesz a forum eleteben(tehat olvasta is a praktikakat),es O eddig sikeresen vette az akadalyokat a sajat kisfiaval.
Tudod tegy ugy te is ahogy neked jo,ha uncsi,akkor ugord at.De ha ennyire jol mennek a dolgok,akkor amikor valaki segitseget ker,mert naluk most jott el az ido,akkor nem hinnem hogy ki lesz segitve a "keso banat"szavakkal.
Ja es jo lenne ha nem akarnal buntudatot ebreszteni masokban azert,mert nem egyformak a gyerekeink....nem vezet sehova!
Reszemrol tema lezarva,ugord at a hozzaszolasaimat ezentul!En is ezt fogom tenni!

Kép
Kép
ancsurti

Ejjj, látom, fürge ujjak nap van :lol: .

Orsi!

A játszótér nagyon király! pont ilyet szeretnénk :D ! A egyik referenciafotón a barátaink rönkjátszótere van, már két éve kinéztük mi is :wink: .

Norka!

Jázmin tényleg gyönyörű :D ! Ezek a szemek.... :wink: . Botondnak is hatalmas bociszemei vannak, de egy lánynál ez még "olvasztóbb" :lol: .

Ancsurti!

Persze, eszembe juttottatok Petra kapcsán. Ráadásul ugyanazt mondta ma nekik a védőnő: Petrának semmi baja, csak ilyen a természete. ezze nincs mit tenni! Azt javasolta nekik, hogy szívják fel magukat, és próbáljanak meg együttélni a hisztivel. Alakítsanak ki napirendet, és nagyjából tartsák is be, mert az ilyen típusú babák önmaguktól nem alakítanak ki rendszert, így viszont előbb-utóbb beleszoknak, és ez a fajta "keret" biztonságot ad nekik. hát, végülis tök logikusan hangzik. Ja, és hozzátette, hogy ne izguljanak, a sírástól nem lesz baja, nem fog felrobbanni :wink: :lol: .
És egy érdekesség, ami eszembe jutott: Petrát is túlhordta az anyukája, illetve egy másik ismerősünk is túlhordta a lányát, és ő is ilyen kis méregzsák :lol: . Nem tudom lehet-e összefüggés (pl. ezek a vérmérsékletű babák nem igyekeznek kifelé, vagy pont az hogy tovább vannak bent...), csak érdekes :wink: .

Sillia!

Vizslatás :arrow: Bab :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon cuki lehet :D !

Bond, Norka!

Jóvanmá, ti azon izgultok, hogy nem tankönyvien tapsol a gyerek, elárulom, az enyém sehogy se tapsol, szóval no para :lol: :lol: :lol: .

Boo!

Bank: Juhuuuuuu-juhuuuuu :D :D :D :D
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy valaha megkapod :roll: .

Ronmay!

Bizony, Botondnak van két foga alul, és most küzdünk az egyik felsővel (estére már kellett tegnap Viburcol, de homeos, szóval nem bánom, ha kell, hát kell.)

.....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ronmay! Igen,köszi megkaptam,csak el is felejtettem megköszönni,ne haragudj :oops:

Boo!! Tegnap voltunk megnézni egy új építésűt,nem volt rossz,de még megnézünk egy jó párat,mert lehet,hogy inkább veszünk egy régit és felújítjuk a mi ízlésünk szerint. Remélem hamar találunk valami nekünk valót.

Katy! Szerintem se izgulj, a kúp le fogja vinni - már ha nem kakilja ki szegénykém - meg tegyél rá te is borogatást. Bár én könnyen beszélek,mi még nem voltunk lázasak,biztos én is sík ideg lennék. Jobbulást Petrának!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok,

Huuu, ahogy latom megy a vita rendesen. :roll: :(

Nekem is most fog megjonni, talan ezert sem tudom kihagyni:

Ne hari, de ez egy nagy baromsag, hogy ha 4 honaposan kezdi valaki a hozzatapit, akkor jobban elfogad mindent a gyereke. Ugyan mar...
Mi 6 honaposan kezdtuk, es SOHA semmilyen problema nem volt! MINDENT megeszik a kislany amit adok neki. Csak max megsporoltam neki egy jo adag hasfajast azzal, hogy nem kezdtem el a meg eretlen emesztorendszeret mindenfelevel tomni. Most mar 5x eszik egy nap (100-160g kozott), + mellette meg 5-6x szopizik, es ennek ellenere nem viszi tulzasba a hizast, meg csak a napokban duplazta meg a szuletesi sulyat.

A masik meg az alvas dolog. En sem hagyom sirni. Es igen, mar vannak ejszakak amiket atalszik teljesen, vagy mar csak 1x ebred fel. Itt az egyetem gyermekpszichologia szakan is azt tanitjak, kb 10 honaposan jut el oda a baba, hogy megertse azt, anya nem tunt el, csak a masik szobaban van. Ezzel nem azt mondom, hogy rogton ugrok hozza minden nyikkanasra, de nem hagyom fel orakig sirni... :roll:

De ahany ember, annyifele nevelesi mod. Tenyleg nem kellene letamadni a masik embert egybol, csak azert mert mas velemenyen van :(

Orsi, Odettnek olyan gyonyoru nagy haja van! Irigy vagyok am ezert ;) Mar nagyon varom, hogy Lisanak is ekkora haja legyen!

Nalunk meg mindig nincs fogacska, de allitolag apanal is ugy volt, hogy 8 honapos koraig semmi, aztan 1 eves koraig szinte kijott az osszes majdnem egyszerre.

Kuszas-maszast meg mindig nem erolteti a lanykam, inkabb gurul mint eddig, mar jopar honapja. Viszont be nem all a szaja, egyfolytaban beszel: baba, mama, papa, neme, dada, stb :lol:

Katy, Petra nagyon tunemenyes leanyzo ;)

Mielobbi gyogyulast a betegeknek!

Kép
norkili

Tapsolás: Lilinek is csak az egyik tenyere van nyitva,amikor tapsol! :lol: Nekünk azt mondta a neurológus,hogy ne számítsunk rá,hogy egyből mindkettőt kinyitja és ezzel nincs is gond :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Norkili!
Köszi a bókot Petra nevében! :wink:

Most lejjebb ment megint, alvás után 37.8-at mértem (37.3). Evett egy kis tejpépet is, de szopizni nem akart.
Majd még fürdés után adok neki megint tejpépet+szopit.

Most nagyon boldog, mert Apája hazaért, ilyenkor fülig ér a szája. Imádnak együtt játszani, olyan jó nézni (én addig is pihenek :lol: :lol: )!

Kép
katy76

Sziasztok

Latom jo kis felre ertes kerekedett itt tegnap ota. :(
Szerintem mindenki ugy neveli a gyermeket ahogy jonak latja es szeretne. Ha valakinek viszont segitsegre van szuksege akkor annak segitsunk, mar aki tud, vagy inkabb ne is szoljon hozza a temahoz.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy Ancsurti mindent megtett es megtesz Hangiert, hogy vegre jobban alakuljon az eletuk. Hogy ki mikor kezdte a hozzatapit az is mindenkinek szive joga volt eldonteni, hogy mit lat jonak. Mi is csak 5 honaposan kezdtuk el probalgatni a hozzatapit es Lotti meg mindig csak hebe-hoba fogadja el a szamara uj eteleket. Nem hiszem, hogy azert, mert vartam vele ilyen sokaig. O egyszeruen cicista es a cumisuvegbol sem hajlando meginni a lefejt tejet, soha nem cumizott mert nem kellett Neki, a kanalazast mar tanulja, poharbol meg nem tud inni, se a csoros tanulo poharbol se a simabol.
En mindenkinek koszonom,hogy ha segit. Minden tanacsot joszivvel fogadok, legfeljebb nem fogadom meg ha nekem az valamilyen elvembe utkozik. De akkor is megkoszonom.
Nem hiszem hogy, barmelyikunk problemaja "unalmas" lenne. Azonban ha valaki megis ugy erzi, hat ugorjon at rajta. Nem kotelezo mindenkinek segiteni.
Nekem ez a velemenyem.

Ronmay:
Lottinak 2 fogacskaja van mar. :) Nalatok is biztos hamar kint lesznek mar.
Arrol,hogy Rolo is megy Veletek maszni csak annyit, hogy Nektek ez az eletetek, ezert eltek...ha van meleg hely ahol aludni es pihenni tudtok akkor menjetek csak. Elobb utobb ugyis hozza kell szoknia Rolonak ahhoz az eletvitelhez.
Ha aprilisban jottok akkor mar talan nem is lesz hideg. 2 eve aprilisban Husvetkor olyan meleg volt itt, hogy kint napoztam az udvaron. Bizom benne, hogy iden is igy lesz.

Agi:
Hajra Kata, a kis dumagep. :lol:

Norka:
Jazmin gyonyoru!!! Azok a szemek. Nincs ra szo...csodaszep!

Sillia:
3 napos laz :( Szegenykem... mi is tudjuk mar ugye, hogy milyen az. Ja es azt nem is mondtm Nektek de Lottika is tele volt utana 2-3 napig piros pottyokkel az rcan es a torzsen. :( Ne aggodj, ahogy jottek ugy el is mulnak.

Boo:
Orulok, hogy vissza kaptad a penzed ilyen gyorsan.
Rendorseg :twisted: :twisted: :twisted:
Gyogyuljatok meg mind a ketten nagyon gyorsan.
Eljen etetoszek vasarlas!!!(meg nekunk sincs :oops: )
Biztos, hogy KAKAHOLISTA lettel? :lol: :lol: :lol:

Bond:
Hogy van Hugi? Remelem lement mar a laza.
Kivancsian varom a beszurast a Suttogobol.

Orsi:
En meg nem olvastam azt a konyvet de az ajanlobol ugy tunik, hogy jo kis konyv.
Nagyon jo a "tokeletes feleseg mondatai" osszeallitas. Az biztos, hogy tolem ilyen mondatok nem fognak elhangzani. :lol:
Ne vegyel visszabb, legyszi. Olyan jo olvasni a hsz-dat. :D

Katy:
Hogy van Petra? Lazas meg? A Nurofen amugy nagyon jo, kar ,hogy visszajott Neki. :( Remeljuk "csak" a foga miatt lazas es hamar kibujik az a fogacska.

Egy kicsit rolunk:
Tegnap voltunk a vedonoknel, Lottika 8.24kg . A hosszat nalunk soha nem merik de kb 70 cm. Szerintem egyaltalan nem kover baba. O amugy is nagy baba volt mikor szuletett.

A masik az, hogy munkanelkuli leszek hamarosan, ugyanis nem tudok vissza menni dolgozni, mert ami penzt megkeresnek azt ki kellene fizetni a bolcsodere. Igy ezt a megoldast talaltuk egyenlore es nem is szandekozom visszamenni dolgozni mig Lottika nem lesz legalabb 1 eves. Utana mar lehet hogy jon a parom testvere es a menyaszonya es akkor konnyebben meg tudnank oldani a gyerekre vigyazast. Addig meg elvezem en is az itthonletet az en kis gyonyorusegemmel.

EEEEs a vegere egy jo hir: mar 3 ejszakat vegig aludt Lottika. Hurrraaa, hurrraaaaa, hurrraaaa!!! Azert remelem most mar megtartja a jo szokasat. (kopp,kopp,kopp)

Kép
Kép
bucus80

Bucus

Éjszakák :P , szuper :P .

Kép
Kép
orsi777

Boo!

Továbbítottam, és tuti igazad van, mert egyből mondta Kriszta, hogy már ő is rájött, hogy ő cseszte el, mert mikor 20 perc után felkelt, és sírt, ahogy kivette elaludt a kezében. Szóval csak felébreszti valami, és segíteni kell neki visszaaludni, nem pedig nekiállni szórakoztatni. Hát most ezt is mgpróbálják, közi :wink: .

Mindig máshogy teszik le, mert mindig máshogy jó :twisted: :lol: . De úgy rémlik, hason többet alszik.
Viszont éjszaka úgy alszik, mint a kisangyal :shock: ! 4-5 óra alvás, kaja, 4-5 óra alvás! :D Napközben viszont kikészül. Megvan bazzeg: vámpír!zavarja a fény :lol: :lol: :lol: .

Nagyon okos, kedves, és diplomatikus vagy! Meg kell hogy dícsérjelek 8) :lol: :lol: :lol: :lol: .
(Erősen bólogattam, és általában egyetértek :lol: . Az álláspontomat úgy is nagyjából tudja mindenki a korábbi bejegyzések alapján...)

BondHugija!

Meggyógyujjá kicsilány :wink: !!!!!!!

Boo!

Legyél inkább kakaolista, mert a KAKAholista félreérthető :twisted: :lol: .

Ronmay!

Az tényleg elgondolkodtató, hogy a többedik gyerekek valahogy problémamentesebbek :roll: . Pedig ez nyilván nem így van, csak rutinosabb a szülő, kevesebb ideje van "pattogni", meg persze kevesebb ereje is! És az is érdekes, hogy a fiatalabb gyerekek mégis valahogy életre valóbbak (általában!).
Hülye példa, ne haragudjatok, de nagyon szemléletes:
Anyumék vettek nemrég egy bullmasztiffot. A tenyésztő mondta (barátaink), hogy nagyon jól választottak, mert az a legnyugodtabb kutya az alomban, nem lesz vele semmi gond. Anyuéknak ő lett a mindene!
- állandó felügyelet van mellette, nehogy egyedül érezze magát (vagy kárt tegyen valamiben, vagy magában),
- bent van, nehogy megfázzon,
- azt eszi, ami ízlik neki,
- és effektív azt csinál, amit akar.
Mostanra ott tartunk, hogy az álomkutya rémálom :lol: .
:arrow: Ha egyedül hagyják vonyít, mint akit nyúznak,
:arrow: ha kiengedik, veri az ajtót,
:arrow: ha nem a kedvencét kapja, "hisztizik",
:arrow: és persze nem fogad szót! :? :? :?
Ezzel szemben egy hét különbséggel hozzánk került a tesója. A tenyésztő őszintén közölte, hogy ez nem lesz könnyű menet, mert ez a kutya a legféltékenyebb, esélyes, hogy nehezen fog beilleszkedni, és az átlagnál kicsit több figyelmet igényel majd. Hát ez baró :? . Viszont ő itt 5. kutya, és itt rendszer van, amit nem borítottunk fel miatta, hanem ugyanúgy csináltunk mindent, hiszen ő az újonc, neki kell alkalmazkodni!
- A helye a fürdőben van, ha magára hagyjuk,
- két hét alatt fokozatosan kiszoktattuk, most már csak éjszakára jön be
- azt eszi, amit kap, ha nem tetszik, nem eszik! Majd ha éhes lesz meg fogja enni.
- Kétszer kérek valamit szépen, egyszer csúnyábban, aztán jön a bünti.
nnek eredményeképpen mi nyomát se láttuk annak, hogy ezzel a kuytával bármi gond lenne, sőt, egy álom, komolyan, sose volt ilyen tünemény kutyánk!
:arrow: Imádja a helyét, legtöbbször kérés nélkül befészkel estére. Az ajtót egyszer verte, leugattam a búráját, azóta szolid nyüszögéssel jelzi, hogy be szeretne fáradni, és ha akar bejöhet. Ez mindegyikükre vonatkozik, de csak ha szépen "kérik" :wink: .
:arrow: Imád kint lenni, csak éjszaka van bent, egész nap ugrál a hóban, vagy "vadászik" a többiekkel.
:arrow: Pár nap fintorgás után szépen megette a kajáját,és azóta úgy nyeli, mint kacsa nokedlit :lol: .
:arrow: Soha nem okoz galibát, szót fogad, és egy imádnivaló bújos mackó!

Szerintem ez alapvetően a gyerekekre is igaz, hogy az elsőnél biztosított túlzott figyelem valójában teljesen feleleges. Persze nem lehet nem rájuk figyelni, hiszen más dolgunk sincs, de szerintem ezek a dolgok a második babánál valahogy eltörpülnek, hiszen a nagy éppen belekakilt a bilibe, leesett a fáról, eszi az abroszt, nem érti a leckét, megverték a suliban, levágta a karját.....stb. A kicsi meg ugyan nyekeg, de az kit izgat ilyenkor :twisted: :lol: :lol: :lol: ???

Orsi!

Mi Botonddal 6 hetesen Visegrádon voltunk, 10 hetesen Nyíregházán, és a hétköznapjainkban is számtalanszor előfordul, hogy nem itthon éri az alvás/kaja/fürcsi stb. Sztem ez gyerekfüggő! Valóban vannak babák, akik nagyon röghöz kötöttek, és ezt figyelembe kell venni, ha az ember ilyesmit tervez. De sok baba (köztük az enyém) szerintem akadály nélkül veszi az ilyesmit. A lényeg, hogy kielégítsük a szükségleteit: tudjon enni, ha éhes, tudjon aludni, ha fáradt, és nagyjából a szokott időben kerüljön ágyba, a többi legtöbbször nem lényeges.
Azt mindenki maga érzi, hogy a saját gyerekével meddig mehet el, sztem erre nem lehet szabályt húzni :wink: .

Ikoka!

Nagyon kedves és jó dolgokat írtál. Téged is meg kell, hogy dícsérjelek :lol: .
(Dícséretet közösségkovácsoló bejegyzésekért osztok :lol: :lol: :lol: . Pedig Bond az ofő, de ő nem akar motiválni :? !
:twisted: :lol: :lol: :lol: )

Nicknév:
Tényleg lányok, ngem tökre érdekelne, hogy kinek miért az a nickje, ami. Nyilván nem Katy-ra, vagy, Orsira gondolok :lol: . Hanem pl. Ronmay-re, Sillia-ra...stb.
Nálam a Dodit nem kell magyarázni, a Kicsit meg még gimiben kaptam, mert kicsi vagyok :lol: . RÁadásul mióta Ricsivel együtt vagyok, mindig én vagyok a társaságban a legfiatalabb, így itt tovább erősödött a Kicsi elnevezés. Az első e-mailcímem létrehozásakor Dodi már volt, így Kicsidodi lettem, és azóta mindenhová így regisztrálok.
Ja, és én itthon mindig a kersztneveteket mondom apának (már akiét tudom), mert olyan bénának érzem, hogy úgy meséljem "Nyuszi összekapott Brekivel Csibe miatt, de BOnd kibékítette őket" :lol: :lol: :lol: . (A story fiktív :wink: :lol: )

Katy!

Nyugodj meg, nem lesz semmi gond! Nálunk a Germicid C kúp a legtutibb, legközelebb próbáljatok meg iratni, jó ha van otthon :wink: .

Hozzátápi:
Az én gyerekem ma pizzát evett :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: !
Na jó, nyugi nem kell rámküldeni a gyámügyet, csak épp a pizza szélénél tartottam, gyerek az ölemben, erre hirtelen elkapta a kezemet, és behúzta a szájába a kajámat :shock: :lol: . Én meg hagytam, hagy nyalogassa, mert kb. 3 morzsát nyelt le belőle (ami leázott, azt elvettem), viszont az ínyének jól eshetett, mert nem lehetett elvenni tőle, olyan vadul rágta :shock: . Na bevezetni nem fogjuk, vagy ilyesmi, de azért az a kenyérhéj, meg a babapiskóta nem véletlenül lett kitalálva :wink: .
Ő anyúgy majd annak idején tuti csípni fogja ezeket :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Megint napok óta próbálok visszaolvasni. Ha egy nap kimarad, már teljesen elveszti az ember a fonalat és utána olyan nehzé visszacsatlakozni.

Zajlik itt rendesen az élet :?

Most nem jegyzeteltem külön és rendes topiktaghoz illően személyeskedni sem akarok, így csak csapongva néhány dolgot én is belekotyognék a hozzátáplálás (bár miért is hívjuk így?), alvás, sírni hagyás témához. Aztán majd várom a kritikákat :wink:

Az, hogy ki mikor kezdi el a szilárd kaja adását sztem nem befolyásolja, hogy a gyerkőc azt mennyire fogadja el. Viszont a tápszer sztem (és a védőnő szerint is, aki gondolom nem az ujjából szopta) annyira megdolgozza (finoman fogalmazva) a gyerek gyomrát, hogy már tök mindegy, hogy mikor kezdi az ember a gyümülcsöt, stb.-t. Ha a gyerekeim tápszeresek lettek volna, bizto, hogy a lehető leghamarabb elkezdtem volna inkább gyümölccsel, főzelékkel helyettesíteni azt. De szerencsére egyiknek sem kellett soha tápszert adnom. Emellett 5 hósan kezdtem a gyümölcsöt adni nekik (nem volt rá különösebb okom, csak türelemtlen voltam és kíváncsi) és mégis vannak bizonyos dolgok, amiket az egyikük szeretett a másikuknak meg a háta közepébe sem kell.

Alvással kapcs. már beszéltem róla, hogy az első kettővel milyen éjszakai problémáink voltak a cumi miatt, a hangsúly a CUMI-n van. Tehát mindketten amikor megébredtek, a cumi hiánya volt a probléma, amint visszanyomtuk a szájukba, már aludtak is tovább. Most Bodzinak pont az éjjeli nyugalom miatt nem adtunk cumit és be is jött a taktikánk: szinte az első héttől végigalussza az éjszakákat. Van, hogy megébred, akkor beszsélget kicsit, de nem megyünk oda hozzá és vissza is alszik. Sztem ha éhes lenne tuti nem aludna vissza. Van egy olyan vélemény, hogy 4 kiló fölött már nem "illik" a babáknak éjjel szopizni. Mindenki döntse el maga, hogy mennyire szimpatikus ez az egyébként orvosi szakkönyvben lévő nézet. Amúgy nem vagyok híve az ilyen sablonoknak, mert minden gyerek más, ahogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák, de azért sztem van egy határ, ahol már tényleg csak a megszokás ébreszti fel a babát és nem a gyomra. Aztán mindenkinek a saját tűrőképességén múlik, hogy mikor szab gátat és telik be a pohár. ezen kár hőzöngeni és egymásra kígyót-békát szórni. Ki így csinálja, ki úgy. Adjuk egymásnak az ötleteket, kinek mi vált be. Ha nem tetszik v. nem értünk egyet a módszerrel, akkor max. szépen megköszönjük v. nem reagálunk rá. Ha pedig nem kérünk a tanácsokból és a saját fejünk után megyünk, akkor utána ne "sírjunk", hogy másnak miért megy, nekünk miért nem.

Sírni hagyás: abszolút nem vagyunk híve apával a sírni hagyásnak és tényleg csak a végső esetben szoktam sírni hagyni (pl. ha elmerészelek menni wc-re). Apának erre az a szemlélete, hogy ha sírni hagyod a gyereket, akkor egy idő után "reményvesztett lesz" kvázi úgy fogja megélni, hogy nem számíthat a szüleire. Nem vette semmilyen szakkönyvből, ez csak az ő véleménye. DE! vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen már tényleg nincs mit tenni. Konkrétan én ott voltam/vagyok, amikor Rolóval tényleg nem lehet mit kezdeni, látszik rajta, hogy fáradt mint az állat és hiába a ringatás, dúdolás, stb. egyszerűen csak sír. Na, ilyenkor mit csinálsz? Hozzáteszem ez inkább régebben volt rá jellemző, most már egész szépen beállt a napirendjük.

Ezután is írtam egy csomót, de elszállt, még jó, hogy a fentit copyztam és megmaradt.

Az volt a hiányzó lényege, hogy sztm túl érzékenyek itt egy páran és vannak, akik nem viselik jól, ha vki megírja a véleményét, ha másképp gondolja.
Nem kell vakon bólogatni, de azért stílus és stílus között van különbség. Nem is értem, hogy miért kell megsértődni azon, ha vki másképp gondolkodik dolgokról?!
Nam indegy, én ezután is csak cenzúrázva fogok véleményt nyilvánítani. Az alap gondolatom az, hogy mindenki hallgassa meg a másikat, hogy kinek mi vált be (bmilyen témában), aztán magában döntse el, hogy mit fogad meg és mit hagy figyelmen kívül. Ezen túlmenően pedig hagyjuk egymást békén (mármint ne b@szogassuk egymást azért mert ezt v. azt csinálja a gyerekével.)

Ezt most elküldöm, aztán írok magunkról is, ha ezek után érdeklünk vkit.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szóval képzeljétek Bodzi ma felállt.
Olyan büszke voltam rá :oops:

Emellett vasárnap óta nagyon beteg, 39,4 volt a láza. Tegnap óta szerencsére láztalan, és a taknya is kezd enyhülni, de most meg kiütéses lett az egész gyerek. Volt ma kint a doki és antibigyót kaptunk :cry:
Alapjában jókedvű, de vannak pillanatai, amikor nem tudom lerakni, gondolom azért csak rosszul érzi magát a kis drágám.

Sillia!
Hogy a lányoddal mennyire hasonlítotok egymásra, döbbenet.

Boo!
Tök jó, hogy máris visszakaptad a pénzt, kicsit aggódtam, amikor írtad, hogy majd a bank valószínűleg visszautalja, mert gondoltam, hogy fognak még álmatlan éjszakákat okozni, de szerencsére csak én voltam rosszindulatú.

Minden betegeskedő babának gyors gyógyulást kívánok!!!

Pagika!
Olyan jó, hogy hírt adtál magatokról. Nagyon nehéz lehet neked, még így is, hogy azért vmennyi segítséged van. A sétán már én is gondolkoztam, hogy azt vajon, hogy szoktátok megoldani, de ezek szerint nem csak nekem okozott fejtörést.

Farsangi képet ígérem, hogy majd hozok vmikor a kis tűzmadaramról, de még a gépben van.

Még akartam pár dologra reagálni, de off az agyam és csak a már amúgy is megválaszolt Misi Mókus jut az eszembe.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!
Szerintem Te is kapsz dicséretet Doditól! :D

Bodza nagyon ügyes!!!! :D

Rólunk:
Petrának fürdés előtt csak 38.6-ot mértem (38.1), de azért - Anyuval egyeztetve :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - adtam neki egy nurofen kúpot. Fürdés után evett egy kis tejpépet, de alig-alig említésre méltó adagot, aztán szopizott is. Picit elszórakoztatta még magát az ágyban, aztán elaludt.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen éjszakánk lesz, nagyon bízom benne, hogy nem megy fel a láza. Kajálni szinte biztos fel fog kelni párszor, mert ma szopin kívül alig evett valamit.

Ronmay!
És igen!!!! A 76 arra utal, hogy 76-ban születtem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bucus!
De jó, hogy otthon tudsz maradni!!!
Én pont ma voltam bent a munkahelyemen, mert muszáj volt bemennem egy aktáért (keddre berendeltek a bíróságra egy ügyben, és ma délelőtt itthon volt Apa, így gyorsan bementem az aktáért), és a főnököm azzal fogadott, hogy ő egy nappal sem bír ki többet mos már. Fogyott 10 kilót, amióta helyettesít engem, úgy vár, mint a Messiást.
Ettől függetlenül, ha az anyagiak miatt nem kéne visszamennem, akkor nem mennék vissza, mert akkor máshogy beszéltem volna meg vele eleve.

Kép
katy76

Dodi

A nick-emről már írtam egyszer nem is olyan régen még képecskét is biggyesztettem ide :)

Pár évvel ezelőtt mindhárman (csajok) sokat játszottunk egy Zanzarah nevű számítógépes játékkal. Franciák készítették teljesen eltér a megszokott játékoktól.
Egy londoni nagylány egy rúna segítségével Zanzarah-ba a mesék és tündérek birodalmába kerül. Meg kell mentenie a birodalmat mert az emberek hitetlensége miatt szétesőben van. Tündérekkel és mindenféle kitalált lénnyel kell játszani.
Gyönyörű a grafikája és nagyon jó a zenéje , szerintem ír zene vagy olyasmi.
De a lényeg az, hogy az egyik természettündér Sillia .
Ami, mint már írtam, nem jelenti azt hogy én egy tündér lennék...

Kép Sillia Kép Amy, Sillia kíséretével
Vendég

Bond Boo Katy

Remélem jobban vannak a kis lázasok..
Vendég

Sehol senki? :(
Vendég

Berekedtem, fejem reped, szenvedek. :(
Kedvesem szerkesztett nekem feketeretek kelyhet melynek leve lenyelve rendbetesz.
Vendég

Jó reggelt!
Petra szerencsére nem lázasodott be éjjel. Kb. óránként felébredtem, mentem nézni, hogy hogy van. Ő - gondolom a nurofen kúptól - nagyon jól aludt, sőt csak 3-kor ébredt fel, pedig én már órákkal azelőtt éreztem, hogy be van kakilva.
3-kor mértem neki lázat a biztonság kedvéért, de csak 37.7-et mértem.
Aztán kiszopizta mindkét cicit (jó éhes volt), és még aludtunk 7-ig. Most már 38.2-t mértem de az is csak 37.7, úgyhogy nem magas szerencsére. A kedve jó, most éppen idekúszott a lábamhoz, és a papucsomat akarja leszedni a lábamról. Pont mint a Samu, mikor kicsi volt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Viszont Apa dögrováson kezd lenni, ő lázats 38.2, és kezd köhögni is. Fogalmam nincs, hogy a kettő összefügg-e, de igyekszünk nagyon vigyázni, hogy Apa kerülje Petrát. Én meg tartom a frontot!

Kép
katy76

Sillia!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyógyulj meg! (Mekk Elek hogy mondaná???)

Kép
katy76

Hali!
Megint csak nagyjából beleolvastam (kb. fél órája próbálom, de még így is csak nagyjából sikerült :shock: :lol: )

Boo! Stodalt próbáltátok már a köhögésre? Nálunk már 3 hete tart ez a megfázás (nátha, influenza, nem tom mi) és múlt hét végén már úgy tűnt kijövünk belőle, amikor is vasárnap estére NOémi elkezdett nagyon csúnyán köhögni, másnap vettem sodalt (mert amit az orvos írt fel semmi nem használt) és két nap alatt teljesen elmúlt, mostanra már csak kicsit kell orrot szívni, és nagyon remélem, most már tényleg vége lesz. (amúgy nekem is erre a hétre jött ki) egymást közt adjuk-vesszük.

A vitatémához nekem is muszáj szólnom (sose bírtam ki, hogy ne dumáljak bele az ilyen dolgokba, nézzétek el ezt nekem, de csak leírom, nálunk mi hogy van-volt)
Szóval a hozzátáplálás, mi orvos ajánlatára már 3 hónaposan adtunk egy kis almalevet (2 teáskanál egy nap), ez azért is volt jó, mert rendbehozta a székleetüket. De az igazi hozzátáplálást csak 4,5 hónaposan kezdtük el, amúgy az almát csak pár napig kapták akkor. 5 hónapos korukig nagyon szépen ettek, főként zöldségeket, pedig azt mondják ilyenkor a babák inkább az édes ízeket szeretik. Hát nálunk ez (is) fordítva van. Aztán történt valami - utólag a fogzásra gondolok - és nem akartak semmit enni. Akkor tartottam két hét szünetet ami után úgy ettek, mintha mindig is ezt ették volna és simán kiváltottunk egy étkezést. DE! Natinak megint csak egy -ké thétig tartott a jó étvágy, azóta is az van, hogy hetenkén tváltakozik az étvágya. VAn amikor megeszik egy adagot (200 ml-t) van amikor csak a negyedét, változó.
Nagyon sokan vannak azon a véleményen, hogy ha már 4 hónaposan elkezdik a hozzátáplálást, akkor sokkal könnyebben elfogadja későbbiekben a baba az új ízeket.
Azzal nem értek, hogy a baba emésztőrendszere nincs kialakulva,majd csak pont 6 hónaposan és akkortól meg lehet adni. Orvosi könyvekben sincs ilyen leírva, hogy ne lenne kialakulva az emésztőrendszer. Ha meg más étel emésztésére nem lenne alkalmas, akkor meg később se, ha nem adnánk neki más ételt. (na ezt nem tudom, lehet e egyáltalán érteni)
A sírni hagyás: én hagytam őket, nem is tudtam volna mást tenni, hisz nem vagyok olyan könnyű helyzetben, hgoy egy sír és egész nap azzal foglalkozhatnék, hogy jaj, szegénykének a lelki békéje érdekében nehogy sírjon. Egy babának szüksége is van a sírásra, hisz ő így beszél. Nem gondolom azt, hogy ettől az én babáim lelki sérültek lesznek. Legalábbis remélem, egyelőre nem látszik rajtuk semmi ilyen, kiegyensúlyozottak és vidámak.
Az elején viszont sehogy nem ment az altatás, akkor hagytuk őket sírni. Fürdés után beraktuk az ágyukba, kicsit sírtak, majd elaludtak (20-30 perc, szerintem nem kibírhatatlan, persze anyaként nem egyszerű hallgatni és megállni, hogy ne menjek be felvenni őket, de amikor már az ember hullafáradt és mindent kipróbált semmi nem segített, nem is tudtam volna nem kipróbálni ezt a módszert) MInden este egyre kevesebbet sírtak, 3-4 nap utána már az volt, hogy fürdés után bekerültek az ágyba, cumit kaptak és már fordították el a fejüket és aludtak. Ugyanez volt a nappali alvásnál is. Ez tartott 4 hóanpos korukig, aztán ringtani kellett őket, gondolom éberebben aludtak már, minden más foglalkoztatta őket és nem bírtak elaludni sem, meg sokáig aludni sem. Azóta ez már újra helyreállt, talán.
Szóval nálunk ez van, de ne értsetek félre nem kötekedni akarok, csak leírtam. Kicsit össze-vissza, mert a lányokra is figyelnem kell, most meg megyek eszünk.

Jázmin, gyönyörű szép kislány!!!
Ja, és nekünk is van 2-2 fogunk, de a többi még mindig nem akar kibújni, pedig jó lenne már.
Na, megy e hiszti

Kép
pagika

Sillia!
Ne szenvedj, e retek tegyen rendbe, s legyen kedved remek!

:lol:

Kép
pagika

Ja és írtátok, hogy kb 10 hóanposan fogják talán átaludni az éjszakát! Nagoyn várom már!!!!

Kép
pagika

Sillia : tetszett eme eszmecsere, de ne keseregj, mert lett neked egy rendes kedvesed, meg egy eleven gyereked. :D :D :D

Na szóval jobbulást minden Manócskának és a betegeskedő családtagoknak is.

Nekem ma itthon van Apácska, mert tegnap este ügyeletes volt és be kellett mennie dolgozni. Mivel fél1-re ért haza, ezért nem kell ma mennie dolgozni. Illetve ma is ügyeletes és csak akkor kell bemennie, ha a munkaidőn kívül, lesz valami meghibásodás kábelügyileg. Na ezt szépen elmondtam........olyan nőcisen. :roll: :wink: :oops:

Ma nagyon rá kellene vegyem magamat a vasalásra. Akkkkkkora kupac van, hogy ha most azonnal elkezdeném, akkor talád délután 6ra végeznék. :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ikoka7

Sziasztok

Odett még alszik, nem tudom így hogyan érünk oda 11-ig a védőnénihez.
Nem is írtam eddig, de Odett végre hízott 1 hét alatt 150 grammot. Nálunk ez nagy szó, mert ő egy hónap alatt szokott ennyit hízni.
Úgy örülök neki, remélem mosmár el kezdi a hízást. Különben abszolút nem vékony, vannak hurkái neki is.
Norkili örülök a duplázásnak. Nekünk még ahhoz még hiányzik 100 gramm.

Sillia

EEEEEEE EEEEEE EEEEEEEE. Nekem ez nem megy,pedeg szerettem velne neked kedveskedne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Lecserélődött a tickerem vagy hogyan is hívják :shock: . Utána nézek :roll: .

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Katy! Örülök,hogy Petrának lejjebb ment a láza! Reméljük ma már nem megy neki fel :wink:

Bond! Hugi hogy van?

Dodi! Nekem a nick nevem Norka81(esküszöm) lett volna,de ugyebár már van egy belőle :lol: ,mindenhol máshol így vagyok regisztrálva. A Nyuszi abból jött,hogy apa így becéz,a 81 meg a születési dátumom :oops:

Képzeljétek Lili ma hajnali 5-kor kelt először(7-kor eszik utoljára mindig) és utána még aludt 1/4 9-ig :lol: Fél 1-kor felébredt,de vissza simiztem :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Orsi!
Sztem a heti 150 az tök jó. Bodzi is alul van a topik babáinak súlyához képest, mégis olyan combjai vannak :shock: Nem is értem.

Ikoka!
Teljesen érthetően írtad le apa mai munkahelyzetét :wink:

Pagika!
Nyilván nem lesznek lelki sérültek a lányok. De a ti helyzetetek azért egyedi. Gondolom ők is érzik, látják, tudják, stb., hogy nem csak ők vannak egyedül, hanem még rajtuk kívül két másik, így biztos ők is máshogy élik meg a "lelki bajokat". De gondolom, hogy te is máshogy csinálnál dolgokat, ha csak egy lenne? (ezzel nem azt akarom mondani, hogy vmit nem jól csinálsz, mert fogalmam sincs, hogy mit hogy, csak arra utalok, hogy sok minden más ütemben mehet így, hogy három felé kell szakadj és pl. lehet, hogy ha csak egy baba lenne, akkor nem hagynád sírni).

Dodi!
Éjjel jutott eszembe Petrával kapcs., hogy Bodzinak pl. olyan szokása volt/van, hogy amikor lefektettem aludni (hasra, a mai napig így alszik el), akkor be kell takarni. Vhogy ez jelezheti neki, hogy alvás van, nem tudom.
Meg kéne figyelni, hogy Petra alvásához (amikor szépen elalszik) nem kapcsolódik-e vmi hasonló kis apróság, ami amúgy fel sem tűnik.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja, Katy!
Én is "Katy"-nak hívlak :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok,

végre újra itt :D
olvastalak ám titeket rendszeresen, csak írni nem volt energiám - ez a barom betegség teljesen leépített, úgyhogy igyekeztem pihenésre használni azt az időt (míg Törpe alszik) amit amúgy fórumozásra szoktam :oops: :oops: :oops:

Rendesen felpörögtetek, nem is tudok reagálni mindenre, így kb 1-2 hét után teljességgel lehetetlen is...
csak ami nagyon megmaradt:

Boo, durva volt a bankos sztori, nagyon örülök, hogy ilyen jól és ilyen hamar rendeződött, nem is hittem volna :roll: :roll:

Jázmin mennyire csajos! Gyönyörűséges szívtipró!

Bucus, hurráhurrá hogy ilyen jól túl vagy rajta és Lottus is jól viselte a dolgot :wink:

Betegeskedőknek kitartás (babáknak és mamáknak is) !!!! Nekem egy kevert köptető vált be: Suspensio Terpini¸; és dokinéni azt mondta hogy Echinacea cseppel öblögessek, neki is ez segített (ezt mondjuk szoptatás mellett nem ajánlják)

Néhány témához:
SÍrni hagyás ésatöbbi: ahogy már sokan leírtátok, minden baba és mama más és más. Számomra mindíg az adott szitu dönti el, mit csinálok, de alapvetően direkt nem szoktam hagyni ordítani, egyszerűen sajnálom és nem bírom (apáját kevésbé zavarja, tökjól alszik szombat délelőtt a nyöszörgő bébi mellett) Viszont van néhány helyzet, pl zuhanyzás, amikor egyszerűen nincs más választásom. Ha tehetem, ilyenkor is mondom neki, hogy itt vagyok, nem mentem el (pl mosogatás közben fél percre benézek hozzá, aztán folytatom a melót).

Altatás: korábban írtam, óriási mákunk van: este lerakjuk a kiságyba és 95%ban szó nélkül alszik. Napközben még cicin alszik el sajna, most van tervbe véve az átszoktatás projekt. Ami a tegnapi extranyűgös állapotában bejött: babakocsiban tologattam a szobában, és kb 20 perc alatt elaludt (ötletet barátnőmtől csentem :wink: )

Hozzátápi: nem járunk az élen a topikbabák között, bár az elmúlt hetekben belehúztunk: már eszik almát, sütőtököt, babánt :wink: , őszibarackot, krumplit, sárgarépát.
Doki javaslata ugyanaz volt mint Pagikáéknál, almalét kapott kb 3-4 hónapos korától pár kanállal, de igazán csak 6 hónapos kora óta kapja az újdonságokat.

KépKép

KépKép
kispocok13

Nálunk az elmúlt hetekben alaposan felpörögtek az események...

Múlt hét csütörtökön Nimród elkezdett négykézlábazni, és ebben a poziban hintázni :lol: :lol: :lol:

kedden voltunk tornázni, második alkalommal, és a csajszi mondta, hogy mintha erősödött volna múlt hét óta :lol: :lol: gondolom a négykézlábazás miatt. így abban maradtunk, hogy elég kéthetente vinni mert egyáltalán nem vészes a szitu, és kapunk házifeladatot itthonra majd. (szerintem azért ebben az is szerepet játszott, hogy most is mint múlt héten, a torna háromnegyedét végigsírta szegénykém, mert hullafáradt volt - sajna korábbi időpontra nem tudjuk vinni tornázni mert nem ér rá a csaj :twisted: )

Nimród egyre mobilabb a lakásban, már nagyon kúszik, és elkezdte felfedezni a szoba egyéb részeit is, sőt, már indul utánam a konyhába, ha épp ott vagyok. (tegnapelőtt vettem neki szuper habtapit (nagy és nincs benne apró kiszedhető rész) amivel beburkoltam a nappali felét - szerintetek rajta marad? a parketta sokkal izgibb...)
Már egy hete kihívás a pelenkázás, forog ezerrel, legutóbb Enyémapa (aki amúgy profi pelenkázó és fürdető) behívott, hogy nem bír vele, segítsek már befejezni az öltözést...

Tegnapelőtt felült a 150 fokra döntött babakocsiban (már eddig is hasizomgyakorlatokat végzett, de tovább nem jutott) - csak addig raktam bele, amíg séta után levetkőztem (direkt erre a célra van a lakásban egy babakocsi, amit csak itt fennt használok ilyen célokra, és néha altatásra). Nagyon élvezte, és rettentő büszkén kacagott rám.

Ma leesett a franciaágyról :oops: szerencsére (remélem) semmi baja nem lett, tompa puff volt, szerintem még a fejét sem verte be, mindenesetre még jobban figyelek most rá... pedig körbe volt rakva takaróval, és pont a puff előtt fél perccel helyeztem vissza az ágy közepére, nehogy leessen... hülyeanyja...

KépKép

KépKép
kispocok13

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: