A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Mecsi, lugosítunk is, a kínai szerint Málna lány kell legyen, ez bejött, hátha a fiú is befog....most még Dia oldalát is megnézem....vagy a fiús anyukák/apukák elláthatnának jó tanácsokkal tippekkel... :wink:

<
sziszka78
Tolna

Szisz egy inszem ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

és leánykát hogyé kell gyártani? :wink: :lol:

MEcsi
ma nem tudunk átmenni már elígérkeztem :cry:
Vendég

Sziszka hát az én uramnak sokszor nincs megállás :( de amúgy a "lopják a napot" rálátással egyetértek :lol: :lol: de ezt még neki se mondom :)
Fogakkal úgy állunk hogy felül elől 4 , alul 2és fél elől +egy jövevény+ 1rágó teteje már kint . Ti hogy álltok?

Boni Sziszka érvelése az amit szeret anyu csinálna azt a gyerek is , én csak helyeselni tudok, Áron számítógépezne meg tévézne egész nap, ja és takarítani is szeret, meg sétálni. Én is ezeket csinálom leginkább. Én sajnos nem szeretek annyira főzni . Andiméknál is Zsófika mindig a konyhába ténykedik.

Ékszereket mi is hordunk :oops: :oops: kicsit hülén is érzem magam hogy a fiam csattot meg hajgumit akar néha rakatni a hajába :oops: :oops: mert ugye nekem mindig van valami a loboncba.

Szánkónap de jó lehetett!!!!!!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Uh, annyit írtatok, a felére tutter elmarad a reagálás.

Amit viszont Sziszka írt, nagyon igaz! Ugye nekem anyum nagyon beteg volt már születésem után pár hónappal, apum meg rengeteget dolgozott, így 8 hónaposan kerültem bölcsibe, nem volt más választásuk. És kegyetlen nehéz eset voltam, egész emberes, ott meg ugye azért egy nevelőre jut bőségesen gyerek. És mégis, az én Rózsa nénimnek nem volt párja. Végigkísért bölcsin, ovin, azóta is tartják apuval a kapcsolatot, mindig érdeklődik, bár én ezer éve nem láttam, nagyon messze laknak, de pár héten belül megbeszéltük apuval, hogy ellátogatunk hozzá!
Szóval igen, a legfontosabb az, hogy KI vigyáz a gyerekre, a hol már mellékesebb, persze nem putrira gondolok... :roll: :lol:

Mecsi, ma Szilvivel sétáltunk egy nagyot és délután is jön, emlegettünk, nem csuklottál?

Örülök a régen jött topikosoknak is! Sziasztok!
Uh, Csutak, Neked ennyi segítséged van alapesetben? Irigykedem picit. Szigetszentmiklós meg itt van 5 percre. Gratu a húgodéknak.

Csenge, gyors javulást Nektek. Úgy tűnik egészen kitartóak ezek a koratavaszi vírusok, nekünk sem akar elmozdulni a náthánk, köhögésünk. Reggelenként egész megijedek, annyira dúrva, de aztán napközben mintha javulna. ezért is merek azért kimozdulni, meg bandázni.

Viszont tegnap apája hazajött, a gyerekem meg bepörgött, megette a kajája harmadát(apáét), majd elkezdtem főzni és végig a gatyaszáramat rángatta nyers hagymáért és nyers krumpliért. Én meg megkaptam, hogy éheztetem Levit. Komolyan nem tudtam kit csapok kupán, Petit vagy Levit. Aztán este még bevágott a lebbencslevesből két tányért az úrfi, szóval mintha javulnánk, de lekopogom gyorsan és el se olvassátok! :lol: :lol Azért megint alakított ebédnél...
Ugyan éjjel nem keltünk, de negyed7kor igen, de sikerült még visszaaltatni.

Szóval remélem, ujjaim keresztben, hogy végre egy hónap után lassan újra egészséges lesz az egész család! Még azért kell pár nap.

Boni, köszi a megelőlegezett gratut az afphez, az Őrzőangyalom szóljon belőled!
Trabantos sétához hajrá tesódnak és köszi a rétet!

Képzeljétek, reggel hívtak melóhelyről, előkerült a pótjegyzék, ami alapján utalnak majd....10.-én adták fel a MÁK-ban, eddig mi volt nem tudom, de végre talán összejön a buli!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, nem semmi az ujjdugdosás, remélem Áron hamar "kinövi".

Nálunk is Levi a konyhát imádja nagyon meg a fürdőszobát. Kedvence: hajhabos üveggel addig variál, hogy egy picit kinyom és iszonyú büszke fejjel kér egy fésűt és szépen elegyengeti a haján, majd kéri hogy vegyem fel, megnézni magát a tükörben. :lol:

Mazska, szánkónap szuper lehet. Bár én most már inkább hóvirágnapnak örülnék... :D

Mi még nem főzünk együtt Levivel, mert kisszéke nincs, a nagy meg puha, arról leesne fél mp alatt. Pedig úgy szeretne ő is segíteni mindenben. Olyan zaklatott, ha főzök. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziaszotk, vagyok én is, csak sütöttem-főztem, amíg Barnus aludt;)

Anyum reggel elment, jó volt ez a pár nap, bár nem volt felhőtlen....
Anyósom tegnap "visszajött", egyelőre Szigetszentmiklóson, majd onnan ma megy át Kerepesre, nem tudom a kettő között beugrik-e, mert ugye hónapja nem látta az unokáját, illene... viszont nekem semmi kedvem vele találkozni:(

Szisz, sajnálom, hogy a bank ennyit kötekedik veletek, nem lehet egyszerű ezt tolerálni hosszú távon...:(

Barbi, férjeden még mindig meg tudok lepődni, "kedves" tőle, hogy segítség helyett inkább bírálatot oszt.... :evil:

Zsófi, Reiki: Barnus akkor fogant, amikor a tanfolyamot végeztem, illetve az utána levő 21 nap alatt, pedig előtte másfél évig próbálkoztunk, szóval én csak ajánlani tudom, a 2-es tanfolyamot pedig már úgy végeztem, hogy a pocimban volt, szóval arra is kapott beavatást:)

Apró, örülök a jó eredményeknek:) mikor derül ki a lurkó neme?

na mennem kell, egy autóriasztó felébresztette:((((((((((

sniky

Na, még mindig szuny a lurkóm, addig, ami elmaradt:

Szisz, sajnálom én is a bankot. Lehet, lemaradtam, ez hitelfelvétel? Mert arra most nagyon ugranak a bankok, nem akartok egyszerűen váltani?

Niki, elhiszem, hogy tartasz a délutántól. de csak nyugisan, tudod, Barnusnak nem esett le gondolom a veszekedés, szóval Ő még csak a nagyit látja benne. Reméljük békével érkezik, ha nem akkor meg evvan, nem muszáj ám a jólétben a fiánál, az unokájával együtt lakni... :oops:
Reiki=prana nadi? :-) Én ehhez nem értek sajna...
Mazsola jövő héten megmutathatja magát pénteken, csak nem tudom, akarom-e tudni. Sógorom uh-z, szóval nem lesz zavarós, 3 perces szerencsére és neki 90%ban bejön, amit mond. Csak a család nagy része, főleg Péteréknél már annyira lányt vár, hogy nem tudom tényleg, akarjuk-e tudni...mert ha már igen, akkor Péter nem tud titkot tartani.
Ugye ott még nincs lányunoka, de nálunk is csak kettő a 8ból. Meg ugye itt az én nagy gyerekkori vágyam is, nem akarom, hogy egy mp csalódottságot is érezzen a törp. Na, majd meglátjuk, lehet, úgysem bírom ki. Meg a fő, hogy mindene meglegyen, a többi már részletkérdés. Odafönn úgyis tudják, mi a jó nekünk!!

Na, ébredezünk...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ezt nem hiszem el... most írtam magamhoz képest egy csomót, és az utolsó mondatnál elszállt :evil: :evil: :evil: Eni meg mindjárt ébred

yuyu79

Aproo, szerintem ígyis-úgyis örülni fogtok neki :D Ne aggódj emiatt... Nem tudom, de én nem bírnám ki, hogy nem tudjam meg, ha lehet :wink: Ja és persze én is örülök a jó eredményeidnek :D
És jó, hogy Levi is javulgat !

Szóval, megpróbálom újra bepötyögni az eddigieket...

Sünizenén voltunk ma, Eni nagyon szereti... Remélem Apa is majd elviszi párszor, amikor majd én nem tudom...
Ebéd után meg tanácsadáson voltunk, megkaptuk a 18 hós oltást, bár Eni még náthás, de más baja nincs... Volt sírás, de nem volt annyira vészes, mint az utolsó pár alkalommal... főleg ,miután matricát is kapott, csőrikéset :lol: Most megint fél évig nem kell menni, csak majd a Tesóval havonta persze :oops:

Ennyit rólunk dióhéjban, ja és a méretek: 85 centi (szerintem több) és majdnem 14 kiló :shock:

Barbi, férjed monnyon le :evil:

Dia, nagyon édes a kis copfos :lol:

Meg Réka is cuki lehet, a nyuszika pelenkázásával :lol: :lol:

Szisz, sajnálom a bankot, remélem rendeződik a dolog...

Veráéknak jobbulást, aztán majd hozzon síelős fotókat :wink:

CsengeAndi, fiaidnak is jobbulást!! Remélem mostmár lassan kilábaltok a sok betegségből... És ne hülyéskedj már, persze hogy hiányoztál :wink:

CsutakJudit, gyere máskor is, és grat a tesódéknak!! Miért császár?

Boni, jó hogy javul a nővéred :wink: Mi az a trabantos séta?? :oops:

Na most megint egy csomó mindent elfelejtettem, de gyorsan elküldöm...

yuyu79

Köszi lányok :wink:

Most csak gyorsan egy programajánlóval jöttem. Persze tudom, hogy nehéz este elszakadni otthonról, de akinek van rá lehetősége, annank tudom ajánlani az alábbi borestet. Én voltam a múltkorin barátnőimmel (innen is tudna mesélni valaki csak diszkrét leszek :D ) és hatalmasat buliztunk. Lehet, hogy én is megyek, csak sajnos páromnak is aznap estére lenne programja, ezért nem biztos, hogy most eljutok :(

Erről van szó:
"Bor-agora farsangi buli
Három fiatal borásszal, játékkal, nyeremény borokkal és hajnalig tartó bulival.

Hernyák Tamás (Hernyák Birtok - etyeki borvidék), Jandl Arnold (Jandl Borászat - soproni borvidék), Kőszeli András (Jackfall – villányi borvidék)

Mikor?
Február 19-én este 8 órától hajnalig.
8-tól vacsora és játék. 10-től buli.

Hol?
Budapest, Braseiro Étterem
1061 Budapest,
Terézkörút 23.
http://www.braseiro.hu/

Mi lesz ott?
Borkóstoló, evés-ivás, zene, buli, tánc és 12 palack minőségi magyar bor, amit a résztvevők között sorsolunk ki. Mindegyik palack arra vár, hogy haza vidd! Mielőtt még elfelejtem: az asztalt foglalók között kisorsolunk még egy két személyre szóló meghívást a Braseriro Étterembe. (10 000 Ft-t értékben)
Hat nyeremény bort ők ajánlottak fel:
http://www.facebook.com/pages/A-honap-a ... 126?ref=ts
Hármat Laci bácsi, akinél lelóg a tányérról a bécsiszelet.
http://www.facebook.com/#!/pages/Budape ... 300?ref=ts

Édes az élet?
Igen, mert ott lesz a buliban a http://www.keseredes.hu/
Hozzák a jobbnál jobb csokikat! Felajánlottak egy 3000 forintos csoki nyereményt, amit szintén kisorsolunk.

Hogyan tehetek szert a nyereményekre?
Asztalt foglalsz. Hozol magaddal egy névjegykártyát és azt átadod a beléptetéskor. Ha farsangi öltözetben jelensz meg, és tied a legjobb jelmez. (Nem kötelező!) Ha az asztaltársaságoddal helyes válaszokat adsz a boros kvíz kérdésekre. Ha a borászok kihúzzák a kalapból a te névjegykártyádat.

Mit tegyek, ha ott akarok lenni?
Mielőbb jelentkezzél be a boragora@indamail.hu email címen, mert az étteremben 130 főt tudnak leültetni! Ha valaki több főre foglal, akkor küldje el mindenkinek a nevét és elérhetőségét. (email címek és mobil számok) Köszönjük!

Mit lehet majd inni?
A három borászat 7 fajta borát.

Mit lehet majd enni?
Roston sült pangasius filé frissen kevert salátával
Pácolt sertés tarja héjas sült burgonyával
Grillezett sertés szűz salsával és zöldfűszeres polentával
Sajttál – hazai sajtválogatásból

Buli lesz? És tánc?
Este 10 órától hajnalig.

Belépő van?
2000 Ft. Benne egy pohár bor, farsangi álarc és támogatjátok a Vak Diákok Sportegyesületét is.
http://vdse.atw.hu/"
Vendég

Sziszkának-Boninak fiúgyártás-lánygyártás - nyilván rengeteg misztikus meg horoszkópos előrejelzés van, akik ismernek, tudják, hogy én nem hiszek az ilyesmiben, de hallottam egy tudományos magyarázatot is, azt leírom nektek (mintha régebben már írtam volna, akkor bocs :oops: )
Szóval a lány spermiumok mozgása a kísérletek alapján lassabb, mint a fiúké, viszont hosszabb ideig képesek életben maradni. Ha a peteérés előtt történik az aktus, valószínűleg lány lesz a kölök, mert a lányspermiumok napokat képesek várakozni a cél előtt. Ha peteérés után vagytok együtt a párotokkal, a "futóversenyt" valószínűleg a fiú spermiumok nyerik. Persze ez nem 100%-os módszer, de lehet próbálkozni :)
Na vár a munka :(

sushy

Apró, hirtelen már én is összekevertem:)

szóval Prananadi 1-2-őt végeztem, ezalatt fogant Barnus, de a Reiki I.-es vizsgám is megvan korábbról:)
Hasonló a kettő, de mégsem ugyanaz! Nekem a Reiki nem jött be, ellenben a Prananadi igen;)

Sushy, én meg pont fordítva emlékeztem, vagy akkor nekem hamarabb van a peteérésem, mert Barnus a 10. napon fogant, a kistesó, aki szintén fiú, a 11. vagy a 14. napon, szóval akkor nem értem a tudományos magyarázatot, mert naptár szerint nekem a 9-15. nap között van peteérésem, de lehet én tudom rosszul?! ;) pedig én annyira lányra gyúrtam volna, de ahogy egy barátunk szokta mondani: " Egy Sasnak nem lehet Verebe" :))))
Persze 3.-ra náluk is becsúszott egy kiscsaj;)

sniky

Niki, szerintem jól emlékszem, de majd megkeresem a cikket a neten, ha lesz időm. Mindenesetre ha neked a 9-15. nap van peteérésed, akkor simán lehetett érett petéd :D a 10. napon, és akkor már a kissrác a befutó. De persze ez nem 100%-os, csak egy esély.
Na mentem dokihoz.

sushy

Sziasztok :)

Közben mi is megnéztük az összes pocsolyát az utcánkban közelről :)

Boni, részünkről akkora meglepetés volt, hogy terhes vagyok, hogy arra nem is figyeltünk mitől lett kislány ;) Egyébként azt olvastam hogy lúgos környezetben a fiúk savasban a lányos ügyesebbek...de Annáéban is lehet valami....

Apró, nekem is gyanús vagy, tuti kap Levi enni? ;) Bankot nem váltunk elvileg már csak az utalás lesz vissza, ha ezek a papírok meglesznek, a szerződést már aláírtuk...de tényleg nagyon szemetek a bankok egytől egyig, és ezek a feltételek, amikkel adják, nagyon durvák :shock: Nekünk továbbra is egy 3/4 virsli az adagunk vacsira....

Mecsi, nekünk elöl felül 2, elöl alul 3 ( a mellette lévőknek se híre se hamva) és mind a 4 kisőrlő teljesen áttört már, szóval 9 összesen. Áron is nagyon belehúzott!

Julcsi, üdv itt :)

Megyek, nyűglődik Málna

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

köszi a gratulákat,de inkább majd ha kibújt a tesó.
ezt a fiú-lány dolgot én is így tudom mint Anna.-aztán ember tervez...

betegknek jobbulást, már talán jön a tavasz és meggyógyultok tőle :)

Rita nem meséltél,h bírsz a 2 lurkóval egyszerre? hasfájás-ismerős mi végignyomtuk a 3 hónapot reggeltől estig ordítással. masszírozd , van babymass krém a dmben is , az nagyon jó, bár levinken talán ez használt a legtöbbet.

Barbi férjed tisztára kiborít...minden elismerésem,h kibírod mellette...

Mancibarbi melyik bölibe mentek majd? priviben átküldöd a számodat?

Dia Virág annyira édes!

én 2 napja nem mertem kivinni a lurkót a hidegre,mert magamból kiindulva pisilhetnékem van hidegben, ne szenvedjen csórikám...de ittben lenni 2 egész napot....agyrém, pedig még főznöm sem kell. :) :oops:

Sziszka köszönjük szépen, várjuk akkor.

mit akartam még?
makadu

Kitti, jó az új vonalzód!

Boni, napok óta akarok válaszolni: persze, hogy jó a hétfő!!! Olyan 10-11 felé mennék érte, ha az megfelel és párod még ott van akkor. Csak mondj egy címet kérlek. Vagy a másik megoldás, hogy ha meggyógyultunk, remélem addigra összejön, akkor Te is jössz Értetek megyünk, és amíg párod melózik, addig itt vagy nálunk, utána meg kiugrik Értetek. Az MO hídon/6os úton meg percek alatt benn vagytok a városban utána. hm?

Vagy lehet ez kedden is akár, és akkor esetleg lehetne nálunk egy tali is.

Na, mennem kell, mert Levi épp fakanállal veri szét a lakást boldogan, apa meg megy utána a fényképezővel...jó kis csapat!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

itt egy kis off

én tudom hogy mi hogyan sajna volt időm belemerülni témába anno.. lassan doktorálhattam volna belőle...

Fiú lesz vagy lány? - Tudományos háttér
Bevezető

A férfiak két féle spermiummal rendelkeznek: az egyik X kromoszómát hordoz, a másik Y-t. A női petesejt mindig X-t tartalmaz. Ha ezt egy X-es spermium termékenyíti meg, akkor XX - tehát kislány lesz a baba. Ha Y-os , akkor XY -tehát fiú. Dr. Shettles szerint az Y-os spermiumok kisebbek, gyengébbek, de gyorsabbak, az X-esek nagyobbak, erősebbek , de lassabbak.

Tehát ha az ovulációkor szeretkezünk, fiú utódra van nagyobb esély a gyorsan úszó hímspermiumok miatt. Ha viszont 3 vagy több nappal az ovulácó előtt tesszük ezt, akkor valószínű kislányunk lesz, mert meg kell várni, míg a petesejt megérik, és erre a hosszabb ideig életképes X -spermiumok alkalmasabbak. Előtte 2 nappal és utána pár napig ismét a fiúk vannak előnyben. Előtte 2 nappal az esély lány:fiú = 1:1.

Tippek és Trükkök

Befolyásoló körülmények, avagy mit tegyünk, hogy fiunk/lányunk szülessen?!

Fontos dolog a pH: A savas környezet a kislányoknak kedvez, mert elpusztítja az Y-spermiumokat ( közösülés előtt ecetes-vizes hüvelyöblítés ) . A lúgos a kisfiúknak ( szódabikarbónás-vizes öblítés ). Például orgazmusnál a hüvely lúgosabb lesz, ez a fiúknak kedvez. Ha viszont lányt szeretnék, le kéne mondani róla- már, aki ezt bevállalja...

Behatolás mélysége: A hüvely bemenete a legsavasabb., így mély behatolásnál a fiúnak, felszínesebbnél a lánynak van nagyobb esélye. Misszionárius-pózban lányoké, hátulról történő behatoláskor fiúké az előny.

Spermium-szám: Az alacsony mennyiség egyiknek sem kedvez, de a spermiumok magas száma a fiúutódokat részesíti előnyben.

Megfelelő időzítés, és szünet: Ha fiút szeretnénk, a megfelelő idő ugye az ovuláció előtti 2. napon keződik. Ezt megelőzően 3-4 napig ne szeretkezzünk, aztán persze mindent bele! Kislány utódért pedig szeretkezzünkminden nap amennyit csak lehet, de ovuláció előtt 3 nappal álljunk meg. (húha...)

Hőmérséklet: A herék nem hiába vannak a testen kívül a herezacskóban- nekik a testhőmérsékletnél alacsonyabb hő a kedvező. Ha fiút szeretne egy pár, a férfinak ajánlott közvetlenül a közösülés előtt forró fürdőt venni, ha lányt, akkor a szobahő a legjobb. Például előtte "meztelenkedjen" egy kicsit.

Kávé: Fiú nemzése érdekében ajánlott a férfinak közvetlenül az aktus előőtt egy csésze kávét elfogyasztania. Ennek nem ismert a hatásmódja, de a tapasztalat szerint ez is az Y-os spermiumoknak segít.

Érdekességek:

Megfigyelés, hogy a házasságban élők kapcsolatából gyakrabban születik fiú. A fiú:lány arány 106:100.

Japán és dán orvosok szerint a közösülés utáni dohányzás csökkenti a fiú utód nemzésének lehetőségét.

Brit kutatók szerint pedig a vegetáriánusok között több lány születik.

Az étrend befolyásoló hatása

Az ásványi anyagok állítólag nagyon fontos szerepet játszanak. Ezt állatkísérletekkel vizsgálták. Ha káliumban és nátriumban gazdag ételt fogyaszt a leendő állat-anyuka, akkor 70-80% az esélye, hogy kisfia születik. Ha sok magnéziumot és kálciumot eszik, akkor ugyanennyi, hogy lány.

Ha lányt szeretnénk:

Sok kálcium, kevés só!

Ajánlott:

· tejtermékek ( kivéve a sajt )

· gabonafélék - rizs

· húsfélék - szárnyasok

· zöldségek - saláta, zöldbab, spenót

· gyümölcsök - ananász, alma, mandarin, dinnye, körte, eper

Nem ajánlott:

· sajt ( sós )

· elkészített gabonafélék ( cornflakes, tészta )

· zöldségek ( burgonya, bab, lencse )

· füstölt hús, felvágott, sertés

· füstölt hal, tenger gyümölcsei

· konzerves gyümölcsök, banán, datolya

· sárgabarack, cseresznye, őszibarack, aszalt gyümölcs

· készételek ( konzerv, sózott vaj, csoki )

Ha fiút szeretnénk:

Ajánlott:

· sós ételek

· bármilyen húsféle, legjobbak a hirtelen sültek

· zöldség - bármi, ami nem spenót, saláta

· kenyér, tészta

Nem ajánlott:

· tej ( tejcukor miatt )

· spenót, zölbab, saláta

· tojás

Vendég

Niki mik ki nem derültek rólad! azonnal Prananadit akarok! :lol: :wink:
Vendég

Boni, ez a cikk jól kiterjedt mindenre:))) főleg a tippek, trükkök tetszettek;)

na akkor most jól lebuktam, sajnos egy ideje már nem csinálom a nadit, pedig nagyon szerettem. De kérésedre lehet, hogy teszek egy frissítést, csak írd le priviben mit szeretnél;)

Dia, nagyon aranyos Virág a két kis copfjával:)

megyek, lefekszem, mert rögtön leborulok a fotelról:) jó éjt!

sniky

Szilvi, köszönöm, hogy így örülsz nekem, pedig még nem is találkoztunk. Mi hetek óta nem láttuk a napot :( . Mondjuk havazás sem volt akkora, mint a hétvégén a Dunántúlon, de lehet, hogy cserélnék :) .

Mecsi, köszönjük a gratulációt, átadom az illetékeseknek. Botond (unokaöcsi nr. 4) egyébként 4120 g és 60 cm a mai állás szerint :lol: .

AprooZsófi, ezeknek a segítségeknek is meg van a böjtje. Néha több mindenbe szól(na) bele anyós, mint kellene. Általában az a rend, hogy szombat ebéd után ottmarad Dani náluk, és estére (mise előtt) hozzák vissza. + szerdánként átjön 1-2 órára játszani a manóval. Meg persze, ha valami olyan elintéznivaló akad, akkor hívom (de ezzel csínján bánok, sosem tudom, mikor üt vissza). Anyum meg mindig boltba küldöm :P , a kisebb bevásárlásokat, vagy ha lemarad valami, akkor azt hozza. Ő bicóval közlekedik (mint a kisváros nagy része), nekünk meg Danival minimum másfél óra egy "normál" boltba eljutni babakocsival, mert eléggé a város szélén lakunk (nagyobb ház visszaütője).

Julcsi, azt nem tudom, végül miért döntöttek a császár mellett, de mi így készültünk, mert 14 hónapja császárral született az első. Aztán túl is hordta, és semmit sem tágult, meg hát a baba mérete is indokolhatta. Mi azon csodálkoztunk, hogy pénteken még azt mondták, nem biztos, hogy császár lesz...

Judit

Kép
Kép
csutak33

Csak egy jó éjt kívánásra jöttem, meg feldobni pár képet. Végre sikerült behoznom magam a picassában is.:-)

Kép napapa a legnagyobb!
Képhiszti után mindig azt mondják nekem hogy gondolkozzam, hát tessék!
Képhogy ebben anya mit élvez? Na jó, azért én is szeretek sikálni...
Képíme, a kedvenc dobozom.
Képmenőmanó
Képkoncentrálok erősen
Képjaj, apa, de vicces vagy!
Képezt meg csak azért mert marha jól nézett ki...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziszka!

A lányt bárhol és bármikor le lehet gyártani, gyorsan el lehet intézni. A fiúk elvégzéséhez idö kell, azt nem lehet összecsapni. Eninél levertem a cirkuszt, hogy én most gyereket akarok, volt is nagy kapkodás. Iminél szintúgy. Regö szilveszteri parti volt, nem volt vendég, a többiek aludtak, nagyon ráértünk. Döncinél is lazítottunk ezerrel, szóval nálam ez a teória. :) Akárhogy is lesz, sok sikert és hogy mi van a lábacskái között, az mellékes ahhoz képest, hogy egészséges-e.

Ma este bevásárláskor belebotlottam a fekete szomszédunkba a vörös foltos babával. Elmondtam neki, amit megtudtam, de szerintem nem lesz fejlödés az ügyben, pedig a két másik ismerös anyuka, aki vele volt, szintén noszogatja. Ö attól fél, hogy ha lézerrel kezelik a gyereket, akkor kimegy a színe és nem lesz ott fekete. Hát lehidalok töle! Nem mindegy a színe, így vörös, az se fekete és még látni se fog, meg beszédhibája lesz és hallásgondjai, az nem elörébbvaló? Agyamat eldobom az ilyenektöl! Én többet segíteni nem tudok neki, de ha így áll hozzá, lehet nem is akarok.

Na megyek én is aludni. Jó éjt!

Barbi
Vendég

Na, most jó korán ülök géphez, hátha kevesebbet felejtek el. Bár sejtem, hogy így is a negyedét fogm csak írni, mint amit olvasás közben akartam....

Kitti! Gratulálok a Kistesóhoz! Remélem sima, problémamentes terhességed lesz!

Mecsi! Ujjledugdosás durván hangzik! Remélem gyorsan leszokik róla Áron! Esetleg adj neki valami rágcsát (pl.sárgarépa) , hátha azzal megvakarja, és még ízlik is neki :lol: Fiad csattjain jót kacagtam. Majd kinövi tuti!

Fiú-lány: Én is olvastam anno sok mindent, engem is az fogott meg, amit Anna írt, na meg a Jónás-naptár szerint is bejött a jóslat RÉkánál.

Barbi: szomszéd elég durva, ha nem a gyereke egészsége a legfontosabb... Remélem sikerül észhez térítenetek még időben!
Férjed és az autókiásás engem is feldühített. Nem csodálom, hogy te is plafonon voltál... (főként belül)

Csutak! Grtau a legifjabb unokaöcsihez!

Ritus! Tök jó, hogy szépen boldogultok! Pocakfájásra én is javaslom, hogy próbálkozz másfajta cseppel, ha az aktuális nem jön be. Réka is pocakfájós volt (máig elég pocakérzékeny) nekünk a cseresznyemagos párnácska is sokat segített (DM-ben kb 800,-Ft), amit mikroban megmelegítettem, és ráraktam a pocakjára. Tökre ellazult tőle. Kajázásra figyelsz? Gondolom tudod, hogy a tejtermékekkel, tojással is nagyon csínján kell bánni pocakfájás esetén, mert az is okozhatja. Ki kell tapasztalni. Hajrá!

Apró! Negatív leletekhez gratu! J hogy lassan megoldódik ez a fizetési mizéria is! Cukkancs Levi a fotókon nagyon!

Bölcsi: Nem aggódok amiatt, hogy hiányozni fognak neki a többi napon a játszótársak... Szerintem ezt a rendszert éppúgy megszokja a gyerkő, mint a többit. Mármint, hogy heti két nap a bölcsiben van. Teljes időbe nem akarom beadni, eleve tervezzük lassan Ketteskét, és úgyis otthon leszek, na meg szeretek vele foglalkozni, minden nap elámulok valami új tudományán. Tényleg egy kis csoda! de látom rajta, hogy érdekli a többi gyerek, na meg jó lesz, hogy kicsit beleszokik az ovi előtt a dologba, és nekünk se fog akkor annyira fájni az elválás. Szerintem ez időszakban nagyon sokat számít, hogy mit tanul a gyerkőc, és úgy gondolom,h ogy én tudom megadni neki a legjobb alapokat. Egyetlenegy kivétellel, ez pedig a közösségbe illeszkedés, a gyerektársaság.

Bölcsiválasztás: Nekem az az irányelv, hogy aki foglalkozik vele, az hasonló stílusban tegye, mint én. Persze én tutujgatok is, mert olyan kis édi és az anyja vagyok :wink: , de egy dadustól nem ezt várom el. Furcsállnám, ha mind a 7-8 gyerekkel olyan szinten tudna foglakozni, mint én RÉkával. Legyen a picikkel kedves, segítőkész, következetes. Nem gondolom, hogy oda kell ülnie játszani vele. Pont ezért viszem oda, hogy ne a felnőttel játsszon, hanem a többi gyerekkel.
A magán böliben lehet tök jó szakmai program meg minedn, még az is lehet, hogy a dadus is jól tudja foglalkoztatni a gyerekeket. Meg amolyan pótnagyiként bevetik magukat a picik közé és szeretik is a gyerekek. De azt is sejtem, hogy a gyerekem tuti érezné rajtam a negatívumot, ahányszor odamegyünk, és a bölcsivezetővel találkozunk, amit magával a hellyel is összekötne...
Szóval tényleg annyira negatív volt a a benyomás arról a bölcsivezetőről, hogy az egész helyre rányomta számomra a bélyeget.

Dia! Nagyon édes Virág a kis copfokkal! És tök jó, hogy tetszik is neki! Kis csajszika!

Niki! Olyan nagyon nagyfiús már Barnusod is! TÖk ledöbbentem a fotótól. Nagyon aranyos! Igazi nagyfiú már! Anyós beugrott? mi a helyzet?

Szisz! Remélem bankos dolog végre sínen lesz! És bocs, tök dinnye vagyok, mert beszéltük a talin hogy még márciusban kaptok oltást, és addig nem babásodsz... Na majd akkor áprilistól gyanakodok majd :wink:

panna1

Ja, még egy pár dolog:

CsengeAndi! Gyógyuljatok meg gyorsan! Eléggé elhúzódik már nálatok ez a betegeskedés :cry: Jobbulást a srácoknak.

Ja, mi is ma dokinénihez beszaladtunk, mert RÉka csúnyán köhög, meg is néztem a torkát, kicsit hólyagos és piros. Egyenlőre marad a köptető, meg orsszi-porszi, aztán ha egy hét múlva se javul, vagy lázas lesz, újra dokinéni...
El is felejtettem 1,5 éves paramétereket írni: 88cm, 12,4 kiló Réka..

Apró! Jót nevettem Leviden, hogy viszi a büdiii kakis pelust a kutyának. Kutyus mit szól hozzá?
Az álkakis pelusokat amiket a Nyuszi rak tele, persze én is olyankor szedem ki, mikor RÉka nem látja. Tuti ő is elkezdené kiszedni, kibontogatni a sajátját is...

Én ma elraboltam férjecskémet kangoozni. Már tervezzük vagy egy hónapja. Rékára most Csabi egyik kolléganője vigyázott, aki teljesen odáig van a kiscsajsziért. Kicsit aggódtam, mert nem sokat voltak még együtt, de tök frankón eltöltötték az időt, jól érezte magát RÉka vele.

Föürdés helyzet nálunk megjavult, megint kedvenc a pancsi. Meg az esti elalvással sincs mostanság nyügi (kop-kop). Nem tudom, mi volt az elmúlt pár hétben Törpimmel.

panna1

Mecsi! Én drukkolok nektek! Szerintem ha kistesó kopogtat, már úgyis elmúlnka a kételyek.
Én azon aggódok, hogy hogy fogom bírni fóleg a pocakosság elején a strapát. Gonolom még a házzal is lesz azért meló, na meg RÉka is közeledik az igazi hisztikorszakhoz. De rémelem semmi gond nem lesz a terhességgel és akkor biztos simán megy majd.
Azon nem rágódok, hogy két gyerekkel hogy boldogulok majd. Más is megoldja, nekem is menni fog! És itt szerintem mindenkinek, mert ebben a topicban kivétel nélkül mindenki nagyon jó anyuka! Remélem eloszlattam a kételyeket :wink:

Boni! Nővérednek jobbulást! Láz menjen le, és gyorsan, szövődménymentesen épüljön fel!

Nekem már-már bűntudatom van ,mikor hosszú ideig nem tudok jönni, vagy írni. Aztán amikor meg itt ülök órákat az olvasás-írás miatt, akkor meg férjecském felé van bűntudatom... Így van ez, ha az embernek a szívéhez közelálló emberek között kell az idejét megosztania....
Na megyek, most már apja a soros :wink:

Jó éjt nektek is!

panna1

Ja, még egy: téli olimpia, lesiklás a TV-ben. Műlesiklásban az egyik nő baromi nagyot esett. Rékával néztük, többször ismételték, ecseteltem neki a dolgokat, hogy mi történt., hogy a néni nagyon megütötte magát, és hogy viszgálák a doktor bácsik, minden oké-e. Erre Réka odament a TV-hez megsiomogatta a nénit, majd elszaladt az orvositáskához a sztetoszkópért... Mire visszaért már nem mutatták a nénit, de biztosítottam róla, hogy az ottani dokik biztos alaposan megvizsgálták :lol:

panna1

Napsugarasat drágaszágok!

Kép

Aproo Hétfőn bármikor mehetsz a szőnyegért. a tali utáni héten megoldható, jövő héten szállítások vannak, apa nincs bennt keddtől, Hétfőn meg nagyon korán megy... :cry:

ma délután megy apa érte, olyan izgalomban vagyok, a napapliban is meg a gyerekszobában is nagypucevát kell tartsak mielőtt elhelyezzük őket végső helyükre :lol: nem is értem minek az izgalom, hiszen csak szőnyegről van szó :oops:

amikor írtál anyukádról, nagyon összeszorult a szívem, örülök,hogy volt a Rózsi néni neked!!!
a képek fantörpikusak, a kezdeti hasonlósághoz képest (tudod a kiskocsis kép) mennyire mások a fiaink!

Csutak hát igen az ember döntse el mi a jobb.. hogy van segítség, vagy nincs..
:wink:

Barbi szomszédasszonyod ..... inkább nem írom le... :cry: jól bevonzod a lükéket! :roll:

Julcsi járókeretes séta :wink:
mi ma kapjuk meg az oltást.. csak tudnám hogy tartom ébren 12ig... :roll:

Szisz :lol: ezeket a trükköket én mán nem alkalmazom...

nekem a végeredmény lenne a fontos egy tesó! :lol: a nemén való gondolkodás nálam asszem luxus lenne ami a kívánságokat illeti.. fő az egészség és hogy végre a kis lelkünk érezzen elég késztetést arra hogy elinduljon a most következő életét leélni 8)

Panna nagyon édes lehet Répa ahogy doktorál :lol:

CsengeAnd
i jó lenne menni ilyen progira, de mi nem tudunk..

VEra jobbulást a gyerekeknek!

Kitti na a bezártságot én sem bírom! :cry:

NIki hajrá frissités :wink:

MEcsi kérjük az újabb vidám animácoiós képet! :wink:
Vendég

jövök később, egyelőre csak átolvasni volt időm!

a lényeg, hogy örülök, hogy újra előkerültek az eltűntek soraiból páran! :)

azért még vannak ám bőséggel, akiket nagyon várunk! :)

sophie27

Jelentem túl az oltáson, szerencsére drnéni felhívott, hogy előbb mehetünk. hazafelé bealudt..

ma délután ünneplünk bolognai töltött pizzát sütök, mert apának szülinapja van..

az én bátor nagyfiam egy játékbaba átölelésével élte túl eme nagy eseményt! vicces volt, ahogy kapaszkodott bele :lol: a végén drnéni adott neki egy matricát, amit ő férfiasan kitépett a kezéből... :oops: :lol:

magasságot nem mértünk, de 82 körül van az itthonin legalábbis és a súly 11,4 kg :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket, átadom Levinek!

Boni, majd hozz képeket az új szerzeményekről,ok?
Jó, hogy túl vagytok akkor az oltáson, én nem is tudom mikor kapja meg a 18 hósat Levi. És még 2 oltás lenne...annyira bajban vagyok ezzel is.
Tavaszváró képet is köszi!

Én olyan álmos vagyok 3 napja, hogy csak na, de nem tudom minek köszönhető. Sztem tényleg jön a tavasz és ezt érzem.

Ma megyek szurira délután, és utálom a tűket, szóval kérek drukkokat.

Csenge, de jó kisprogi..sajna nálunk sem játszik még az esti progi, de majd talán pár év múlva!

Niki, anyósod járt nálatok?

Na, nem is tudom mit akartam még....totál ko a fejem....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo drukkolok délután!
Vendég

NA, egyre másra jutnak eszembe a dolgok: Boni, apájának Boldogat!
Finomat fog ma kajcsizni.

Csutak, persze minden segítségnek megvan a hátulütője, sőt.
Van olyan barátja apumnak, ahol a 60 éves anyukáját
t rángatja ki a kétgyerekes apuka minden áldott nap Dunakeszire a Normafától. Mellékesen apujának kiműtötték az egész szájpadlását, iszonyúan beteg, szóval anyukájának lenne otthon is mit csinálni, de minden reggel, ha beteg vmelyik gyerek, fél5kor kel, hogy legkésőbb negyed8ra kinn legyen az unokáinál. Azt ne kérdezzétek, miért nem marad otthon valamelyik szülő, ha beteg a gyereke, de nem teszik soha! :shock:
Szóval igen, az aranyközéputat meg kell találni...de azért jó, ha az ember számíthat vkire. Én sem panaszkodhatom, de ugye ha dolgom lenne, az 90%, hogy itt a környéken. Apum 70 éves, rá nem akarom hagyni Levit max. 1-2 órára, anyósom meg még 4 gyereket nevel otthon. Így rá sokban számíthatok, de csak, ha én megyek át és viszem Levit, Ő nem jön, talán ha kétszer tette eddig. Ez meg ugye bekorlátol, mert ahhoz azért messze van, hogy átmenjek, majd vissza ügyeket intézni és újra át Leviért.

Barbi, nem is értem szomszédasszonyodat, honnan veszi ezeket a marhaságokat. A lézert összekeverni a hyppoval. :shock: Ebben tényleg az a szörnyű, hogy ha még igaza is lenne, a szín fontosabb, mint a látás, hallás, stb....?
Férjed milyen "jófejember"... :?
Lánygyártás könnyebb: hát, nekünk Levi elsőre jött, baromi könnyen, meg is lepődtem, de ha Mazsola is pöckös, akkor cáfolom a teóriád! :-)
Ahogy apa mondja, velem vigyázni kell, mert a lágy tavaszi szellő is teherbe ejt.... :-)

Panna, félre ne értsd, nem akartunk meggyőzni semmiről és teljesen igazad van abban amit írtál. Ha vmi nem szimpi, akkor nem az, ha velem ez lenne én sem vinném oda.

De milyen szorgalmasak vagytok ezzel a bölcsi témával, azt hiszem jövő héten én is elmegyek, utánajárok a dolgoknak!

Virág copfjait és Barnust meg sem dícsértem. Édesek, bár Barnus tényleg picit sápadt, mint Levim, látszik rajtuk, hogy nem tejesen egészségesek! Remélem hamarosan rendbejönnek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Rövid helyzetjelentés: tegnap voltam 16 hetes UH-n, Muc2-vel minden rendben, mérete pont megfelelő a korához. Úgy tűnik, ő is kislány. Én szívesen "kipróbálnék" egy fiút, de mint kiderült, apa megint lányt szeretne inkább (bejött neki a lányos apuka szerep). Majd meglátjuk, mindenesetre nagyon örültem, hogy minden okés.

Mi Emmával kedden voltunk 18-hós oltáson+prevenáron. Mivel elárultam a doki néninek, hogy kb. 2 hete náthás beteg vagyok, és már apa is elkapta, először egyáltalán nem akarta beoltani Mucit, aztán kiegyeztünk 1 oltásban, prevenárt meg majd tavasszal kap. Persze azt mondta, hogy ha nem kotyogom el magam, simán beadta volna mindkét oltást, mert semmi tünete nincs Emmának, hogy bujkálna benne valami. Sebaj, biztos jól döntött, bár örültem volna, ha szegénykém túlesik mindkettőn. Szerencsére eddig tök jól van.

Boni, nálunk apának holnap van a szülinapja :) 30 éves! Nektek is jó ünneplést.

sushy

Sziasztok!

Boni - akkor Zsigat es Laurat ossze lehetne tenni es megnezni mit foznek ki :) Laura is nagyon szeret segiteni a konyhaba - tegnap a rakott krumplit csinaltuk egyutt, tette be a krumplikat a talba, szeletelte a tojast a szeletelovel, nagyon aranyos volt. A szankos menu is jol sikerult - a sargaborsloves tetszett Lauranak, azt hiszem maskor is csinalok neki. Szankozni nem volt kedve mar este, bar tul nagy ho nem is maradt a kertunkben mar.

Mecsi, ha gondolod, mi el tudunk vinni titeket Boniekhoz es haza is tudunk vinni, ugyis utba esik nagyjabol. Boni, nekunk is egyenlore minden nap jo, kiveve pentek. Hetfo vagy szerda delutan pl.?

CsengeAndi - jobbulast, remelem a fiuk gyorsan meggyogyulnak mostmar!

Aproo - orulok a jo leleteknek! Biztos rendben lesz minden! Mi 27-en megyunk UH-ra, mar varom, remelem megmutatja magat a pocaklakonk. Talan jobban szeretnenk kisfiut, de jo lenne mar tudni, ki rejtozik a pocakomba es lenyeg hogy egeszseges legyen!
Anna - orulok, hogy rendben van nalatok minden! :) Te is jol erzed magad?

Dia, Virag nagyon aranyos a copfokkal. Mi most vagattuk le Laura hajat, igy egy kicsit fius lett, de hadd erosodjon neki meg a haja - remelem utana mar mi is tudunk majd copfokat csinalni.

Panna, Reka aranyos lehet a babakkal, Laura is nagyon elkezdett gondoskodni a babairol, o szerencsere nem dobalja ki a pelenkakat meg. :) Tegnap itt volt a baratnom a kislanyaval aki 8 honapos, ot is simogatta, babusgatta, remelem a kistestverrel sem lesz gond :)

Most mennem kell,Laura felebredt.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Mi még mindig nem túl jól, csúnya köhögés, takony hegyek, lehet dokinéni lesz a vége :(

Zsófikám!
Sajna nem szívesen megyek neki Pestnek egyedül, tudod, ez kisváros itt sokkal könnyebb közlekedni. Apa meg kiszámíthatatlan, hogy dolgozik, szóval még az sem lehet, hogy felvisz minket. Pedig tényleg szívesen mennék és Gergi is élvezné a társaságot.

Sziszka nekünk Egom még kb. 50 km, szóval elég messze vagyunk, de ez nem is érdekelne annyira, ha lenne kivel meg hogyan feljutni.

Barnus milyen nagyfiú, jobbulást neki!

Boni!
Csudajó képek, tesókádnak jobbulást sok-sok ++++

Virág coffikája cuki! Mindig ilyen kis mosolygós ő is? :D

Érdekes tényleg ez a fiú vagy lány fogan-e kérdés, mindenesetre tanulmányozom, nekem szívem vágya egy kislány. :lol:

Kitti!
Állami bölibe megyünk, szerintem nem rossz hely, tesóm lánykája is nagyon szeretett annak idején oda járni. Nem hinném, hogy Gergővel gond lenne, feltalálja magát mindenhol :)

Zsófi kérésére egy kép lubicka Gergőről Kép

Barbi
Kép
manci79

Elfelejtettem Aproo Levijének gondolkodós képét megdícsérni! :lol:
Nagyon édi! :lol:

Barbi
Kép
manci79

Mecsi!

Tudnál adni egy telefonszámot, amin anyám elér, ha éppen felétek jár? Már jóideje furikáztatja a dominot a kocsiban, de nekem most úgy tünik, hogy mintha most lenne ambíciója is azt elvinni...

Köszi!

Puszi: barbi
Vendég

Sziasztok!

Vagyok én is de egyenlőre csak gyorsban.
Levi és Gergő is nagyon édes, Málna is imád így hason lubickolni :)

Boni, nagyon élveztem a tegnap esti beszámolót, olyan jól sikerült, hogy a hangos nevetéstől Málna is felébredt :oops: Köszi, sok hasznos volt benne, de azért van amit inkább kihagynék :lol:

Kitti, azért én hidegben is kiviszem, neki úgy is pelus van a popsiján, mi baja lehet ha pisilnie kell? MI igyekszünk minden nap egy kicsit legalább kint lenni, persze van amikor meg nagyon sokat....

Judit, ezt most elírtad vagy tényleg 14 :shock: :shock: :shock: hónap van a gyerekek között :?: ez azért elég kemény....

Barbi a szomszédodhoz no comment, nem normális! Persze abban teljesen igazad van, hogy mindegy mi van a lába között, csak titokban most örülnénk egy kukisnak....(eddig minden oldalon mindegy gyerek kislány, szóval becsületbeli ügy ez nálunk :D )

Panna, áprilistól gyanakodhatsz, bár annyira szeretek itt mindenkit, hogy valószínűleg előbb fogjátok tudni mint a család :lol: A férjed is Kangoozik? Az enyémet max. futni lehet elcsalni ...
Nagyon örülök, hogy minden visszaállt a régi kerésvágásba esténként!

Boni (Újabb csoda:egy nagyon kedves ismerősünk 8 év babára várás, sok inszem után, átjárhatatlan petevezetékekkel a lombik előtt néhány héttel magától terhes lett, augusztusi a baba, volt nagy boldogság, de nem is számítottak rá, és most újra 5 hetes kismama, még nagyon titkos, de tényleg vannak csodák. Julcsi, közös az ismerős, de ne mond senkinek, mert tényleg nagy nagy titok még!)
Zsigi édes lehetett a dokinál, küldök neki egy nagy puszit a hőstettért!

Zsófi, te is gyere később!

Közben apa tök jól elvan Málnussal, szóval folytatom :D

Apró, túl vagy szurin? Mire kaptad?

Anna, éljenek a kislányok :D Örülök, hogy minden rendben veletek!!!

Csenge, mikorra halasztjuk a látogatásotokat? Tudsz már valamit?

Eddig tartott a szabadság...

szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziszka! a feltépett kukibőr miatti sikítós sírás miatt nem vittem ki, de mamár voltunk kint és nem volt semmi gond!-na ennyit mára Levim ktúr....
makadu

Sziszka, sajnos a legutóbbi tervezett látogatás óta betegek a gyerekek, ezért nem volt mi mondanom neked ebben a témában :( Zsombi már egész jól van, viszont Zétinek tegnap este is 39.4 volt a láza. Egy ideig még tart nekünk a szobafogság.

A boros estre én is csak úgy tudok menni, hogy párom vigyáz a gyerekekre és addig én bulizok a barátnőimmel. Nagyon ritkán van erre is példa, de aranyos párocskám ilyenkor elenged, ő úgysem bulizós fajta. Pénteken sajnos neki is el kell mennie délután, de ha nem nagyon későn ér haza, akkor még lehet elmegyek az estre. Lenne kedve valakinek csatlakozni? :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm Virág nevében a copfos bókokat :D Mondtam is apának, hogy hétvégén irány a bolt, akarok neki venni egy csomó csajos hajcuccot...most már nem csak játék babának lehet frizurákat készíteni! :wink:

Csenge,
Jobbulást nektek!! És hogyne hiányoztál volna te is, csak tényleg lehetetlen lenne mindenkit felsorolni, sajnos annyian eltűnőben.... :roll:

Manci,
Nagyon édi Gergő ahogyan pancsizik :)
Igen, szerencsére Virág általában mosolygós kiscsaj, bár tudd durci is lenni! :wink:

Boni,
Boldog Apa szülinapot! :)

Aproo,
Nagyon jók a képek. Nekem a kádbandobozos tetszik nagyon, az annyira édes! Abban szokott fürödni??

Panna,
Réka meg Virág szinte ugyanolyan paraméterekkel rendelkeznek :)
Hogy tetszett apának a kangoo? Néhány hete én is elcibáltam magammal az én férjemet (szintén Csabi), és bár ő volt egyedül fiú (kivéve az órát tartó srác), nagyon élvezte, csak sajna a cipő feltörte a lábát. Szóval nem gondolta volna, hogy ennyire kemény lesz!

Kép
Kép
dia123

Sushy,
Mennyire biztos, hogy kislány? Látszott valami vagy ez még inkább találgatás?

Yuyu,
14kg? Nem semmi! :wink:

Aproo,
Még annó Virág-al én sem akartam tudni, hogy fiú lesz-e vagy lány, de apa mondta hogy ő majd akarja tudni, azt meg nem bírtam volna ki hogy ő tudja én meg nem! :shock: :wink: De sztem annak is megvan a maga "romantikája" hogy ott a szülőágyon derüljön ki. De sztem én a másodiknál sem fogom kibírni.... :wink:

Lányok, mi a szösz a Reiki????

Kép
Kép
dia123

Holnap megyünk Helen Doron bemutató órára, kíváncsi leszek milyen lesz! Volt már valaki?

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Dia, nekünk nincs kádunk. Bevallom, ha vmit mondani kéne, ami a legjobban hiányzik, akkor az egy kád meg a benne való olvasás, elnyúlás néha...Levi meg ugye 1 évesen kinőtte a kiskádat, oda be sem fér a zuhiba, meg vissza is kellett adni, így kaptuk az ötletet.
Ez a doboz akkora, hogy még bőven elfér ülve kinyújtva a lába. Hát, feküdni ugyan nem tud, evvan. Viszont ciciig ér a víz és imád benne pacsálni.

De, ha minden igaz, akkor nyáron lesz egy kis füriszoba szétverés. Ugyan zuhi marad, mert kád nem fér be, de olyan, ami nem kabinos, csempével van kirakva alul és olyan széles/hosszú, hogy majd a két gyerek simán beleférjen azért ülve. És függönyösre tervezzük, de jól kimélyítve, így még talán nekünk is használható ülőfürdőre. Reménykedem....vagy egy olyan picike kád, de az sztem kisebb, mint amit mi tervezünk.

Szisz, ó, mire is....hát erre a fránya h1n1re. Sikítófrászt kaptam már, és továbbra is ellenzem, de egyfelől sógor ott szülész a Kútban, végignézte a kismamákat és azóta nagyon komolyan szid minden alkalommal, amikor hallja, hogy még nem mentem. Mondta, hogy most hétvégén a szülinapján belém nyomja a frigójukban lévőt....meg Petivel is úgy állapodtunk meg, hogyha Ő beadatja, akkor én is. És ugye Ő 3 helyen ügyel így nagyon esélyes, hogy hazahozná. Hát, ezek az indokok, nem lettem meggyőzve, csak legyőzve a család által. És most úgy fáj a karom, mint a fene. Szerencse, hogy megfőztem holnapra, mert lehet, hogy használhatatlan leszek.

Mi ma nem mentünk ki sajna. Itt egész délután esett! :cry:

Mennem kell...jövök még remélem...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csenge nekem lenne kedvem, nagyon vágynék már egy kis Málna nélküli kikapcsolódásra, kár, hogy ennyire messze van! :(

Dia, éljenek a csajos hajcuccok! Mi is most próbáljuk csat-hoz szoktatni, eddig kevés sikerrel...

Kitti, akkor félreértettele...ezek szerint már jobb?

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Panna, köszi a gratulációt.

Boni, AprooZsófi, nehéz téma a segítség, de egy picit tudatosan választottunk lakhelyet férjemmel :wink: . Én nem is tudnám korábbi életemet úgy feladni (pl. sport), mint néhányan a gyerek születése után. A családom szerencsére ezt elég jól tolerálja.

Szilvi, tényleg 14 hónap :D . Mivel már az elsőt sem tervezték, véletlenül jött össze, a második után ígértem egy oktatást nekik a fogamzásgátlás lehetőségeiről :) . Nem lesz könnyű (elsősorban a hitelek + a nagyszülők nagy távolságra lakása miatt), de ők "akarták" :roll: .

A bölcsiről tennék hozzá annyit, hogy itt csak igazolt munkaviszonnyal állnak szóba az emberrel (magán, vagy fizetős nincs). Így akinek jön vagy tervez másodikat, nincs esélye.

Judit

Kép
Kép
csutak33

Csenge! Sajnálom, hogy még betegek vagytok, elég durva, hogy nem tudtok kimászni belőle :( viszont ha meggyógyultatok, akkor várunk benneteket!

Apró, akkor győzött az erősebb? Remélem hamar elmúlik a fájás!

Minket azóta is szivatnak a bankok, még most sem tudjuk, el tudunk-e menni holnap Pestre...valamikor délelőtt derül ki, erre sajnos nem lehet tervezni :(

judit, hát én nem lennék a helyükben...
Az állami bölcsihez itt is igazolt munkaviszony kell...

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Ma jó napunk volt, itt volt Szilvi barátnőm Halásztelekről, a gyerekek annyira édesek voltak olyan jól eljátszottak, tudtak egy időben aludni is, enni is, és elfáradni is.

Szegény manókám ma belekakilt a vízbe, én meg észre se vettem mert csak pakoltam be közbe a mosógépbe neki háttal , és annyira megijedt tőle hogy ott úszik valami hogy elkezdett sírni.
újjdugdosás nem annyira sűrű, de remélem nem is lesz az, csak néha szokta :( Répa jó ötlet csak félek hogy leharapja, ubit szoktam neki adni azt még szereti is.

Barbi ment a számom! Sajnálatos a szomszéd csökönyös anyuka viselkedése :(

Dia mi ez a Helen Doron bemutató?

Aproo nagyon édi a képeken! Ma akkor megkaptad a szurit hogy bírtad?

Panna Réka annyira aranyos lehet, hogy mindenkit ennyire félt és már gyógyít is! Ez egy jó ötlet játéknak is lassan megérnek erre is!

Mazska szupi ötlet és szívesen csatlakozom hozzátok, Bonitalira!
mi 2ig tuti alszunk vagy tovább de az változó.

a mai napi kérdésem: ki mit játszik a gyerekkel, mik a kedvenc játékok ami tovább tart akár 10percnél???

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Én ma ránéztem a régi születéses táblánkra elég sokan eltűntek végleg , és elég sokan kezdenek eltűnni :? :? :cry:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép

Jóccaka mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: