A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Mi hazaértünk, most beszéltem Binyekkel, ők legkésőbb 3-ra itt lesznek. Majának kicsit folyik az orra, de a doki azt mondta mehetnek bölcsibe is mert semmi komoly...kérdezte, ettől jöhetnek-e még? Én rábólintottam.....zavar valakit?

Panna, akkor ti hogy jöttök?

Julcsi, jó nagyot aludt Eni, Málnus tegnap volt így :)

Megyünk fürdeni...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Mi is jol ereztuk magunkat szerdan a jatszohazba - maskor is megismetelhetnenk - Zsofi, koszonjuk a szervezest!

Boni - jobbulast Nektek! Es a testverednek is gyors felepulest! Vigyazzatok nagyon a csuszos utakon! Ha meggyogyultatok, osszehozzuk a talit majd.

Betegeskedoknek jobbulast!

Aproo - orulok, hogy rendezodtek a dolgok a munkahelyeden, remelem a penzt is gyorsan megkapod!

En mostmar jobban vagyok. Hetvegen vendegsegbe voltunk, volt egy masik 2 eves kislany - elfogocskaztak Lauraval, nagyon aranyosak voltak, nem is nagyon lattam meg igy jatszani Laurat. Ma hoembert epitettunk es szankoztunk, azt hiszem Laura rakapott az izere :)

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Vera - majd kuldj kepet a jelmezrol! :)

Csandi - hogy vagy?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Hát, Eninek se múlt még el teljesen a náthája... De amúgy semmi baja :oops:

Mi is legkésőbb 3 felé ott leszünk, lehet hogy előbb... De sajnos fél 6 felé el kell jönnünk... azzal nem számoltam, hogy Anyósnak holnap van a szülinapja :(

yuyu79

Szasztok!

NA akkor látom már, hogy hogy alakul a holnapi napunk :wink:
Ha mindenkinek jobb a délután, akkor persze mi is akkor megyünk, mert szeretnénk mindenkivel talizni.

Akkor annyi, hogy megpróbálom hamarabbra hozni az ebédet és az indulást. Persze,én is úgy gondoltam, hogy RÉka az autóban alszik. Ha jól csinálom, és sikerül kilopóznom a kocsiból, betakarva ott is merem hagyni, persze ha fel nem ébred az ajtócsapódásra. Akkor délelőtt jól lefárasztom odakint :lol:

Így hátha nekünk is összejön a f3-as érkezés. Azt hiszem, f6-6 körül mi is elindulunk vissza, hogy ne legyen rohanós a dolog. Bár gyanús, hogy a sötétben, autóban RÉpa megint aludni fog, legfeljebb később fekszik este.

Ja, van még egy kis probléma: a cinquecentoval azért nem merek elindulni, mert nagoyn könnyű autó, és ha kicsit is ráfagy az útra, könnyen megcsúszik.
A Nissannal megyünk, annak viszont vacakol az aksija, bikázni kell. Bikakábel lesz nálam, másik autó is lesz ott, amiről bikázhatunk (Julcsié, Binyeké tuti), csak én még sose csináltam. Otthon lesz Lackó, vagy más okos férfi, és ne foglalkozzak vele élsben, vagy lessem el apától, induláskor???
:oops:

Ja, és nem válaszoltál Szisz, hogy mit vigyek! Sós, édes nasi, ücsi? Mire van szükség?

panna1

Bocs, Szisz, most olvastam csak a privit... Akkor viszem a nasit. Réka meg lesz kergülve megint :lol:

Tegnap este 9-re értünk haza, anyumék itt aludtak, hogy már ne kelljen autózniuk a havazásban. Persze Réka megvárt ébren minket, napközben jól lefárasztották, megint ordítós fürdés, sőt utána végig hiszti. De az a fajta, hogy nem bírja abbahagyni: mindent hajigál (cumit, cumisüveget kajával), lök el minket magától. Mind a négyen próbálkoztunk, ugyanilyen sikertelenül. Közben torkaszakadtából ordított. Beraktam az ágyába rákapcsoltam a villanyt, mondtam neki,hogy ha abbahagyja az ordítást, visszajövök. Még jó negyed órát ordított. Aztán kezdett nagyobb szüneteket hagyni. Egy hosszabb után benéztem, lárdeztem, hogy most már abba bírja hagyni, bejöhetek? Bólintott. Jött az ölembe egbyől, puszi, simi, minden, aztán apának is. Komolyan, mintha kicserélték volna.... HÁt legalább hatott. Azt hiszem nálunk is (sok ismerőshöz hasonlóan) ez lesz a durva hiszti kezelési módja, mert egyszerűen nincs más megoldás (szerintem). És még csak most kezdődik a dackorszak... Mi lesz itt?!

MA is jól lefárazstottuk Tücsit: délelőtt másfél óra kint Apjával meg velem. A hóemberünk családot alapított, készítettünk hóasszonyt mellé, meg hóbabát :lol: Vicces lett,Majd hozok képet..

Délután meg a PAPA szülinapján voltunk, aminek örömére vele volt kint vagy 1-1,5 órát bobozni (de ő egyáltalán nem ült bele, csak húzta-tolta a rámpán). Most alszik mint a tej, kíváncsi vagyok, mikor kel...

Fürcsis ordítás: 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a késői időpont volt az oka, mert nem esett el, meg ha időben vagyunk, nincs ilyen. Egyszerűen az van, hogy ha elfárad, akkor már hisztizik mindenen. Szóval próbáljuk időben letenni. RÉgebben kb 8-kor volt fürcsi, csak mostanság valamiért mindig megcsúszunk az egész fektetéssel... :oops: De majd most figyelek nagyon rá...

panna1

Bocs, szófosim van :oops:

Tök jó sok mindent sikerült intézni BP-en, látom a fényt az alagút végén. Talán sikerült olyan burkolatot találni ami mindkettőnknek tetszik, jó minőség, és mégse horror az ára.

Tervezik a konyhabútorunkat is, illetve a fürdő bútorára is lassan érkezik árajánlat. Lefektették a földkábelt, jövő héten ha minden jól megy, lesz már áramunk...

Emelett este taliztunk pár baráttal is. Tök jó, rég voltunk már ilyen szabadak kettesben,( társaságban.) Persze nem mintha nehezemre esne nemet mondani a bulikra, mert imádom TÜcsikét, szívesen vagyok vele, nyilván Ő az első.
De így jó, mert megnyugtató volt, hogy jó kezekben van itthon, tudtam hogy simán megy minden, így én is felszabadult voltam, nem aggódtam. És azért olyan jó lopni néhány órát- egy napot, kettesben (még ha végig is rohantuk az intéznivalókat).
Na befejezem mára, holnap mg indulás előtt bekukkantok ha tudok, ha nem, lehet, hogy hívlak induláskor Szisz!
Jó éjt!

panna1

De jó, úgy várom a holnapot!! Remélem nem esik le fél méter hó reggelre, és tényleg összejön :roll: :lol:

yuyu79

Sziasztok!

Mi is nagyon várjuk már, hogy itt legyetek! :)

Panna, Lackó nem kifejezetten műszaki beállítottságú, de ezt szerintem megtudjuk oldani. Ennek ellenére, én a férjed helyében erre a napra szerintem kicserélném a két autó aksiját, nem tart az semeddig....

Ha elalszanak a gyerkőcök az autóban, akkor be tudtok állni az udvarba nálunk, mi is úgy szoktuk, az utcán nem szívesen hagyjuk a gyereket...

Na megyünk sünizni, cél, hogy mi is jól elfáradjunk :D

Nagyon várunk benneteket!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó sünizést!!!

Akkor megyünk délután, ahogy sikerül odaérni... Én lehet hogy kint maradok Enivel amíg alszik, soha nem hagytam még egyedül a kocsiban :oops:

yuyu79

Jó reggelt!

Köszönöm a hozzászólásaitokat. Érdekel a véleményetek, azért is kérdeztem, ezzel együtt nem értek azon nézettel egyet, hogy csak mert valakinek van papíron 20 év pályatapasztalata, az attól az atyaúristen helyettese. Nem így van, nem hiszek el mindent bárkinek, csak mert elvileg van gyakorlata. S mi van, ha ezt a hivatást gyakorolja, de nincs érzéke hozzá? Mert ilyen is nem egyszer elöfordul a való életben. Lehet, hogy úgy hozta a sors, hogy programozó matematikus helyett, amihez talán több érzéke lett volna, öt is rossz pályára tanácsolták vagy így alakult a körülmények figyelembevételével, de ez nem jelenti azt, hogy alkalmas is a pályára. Nem lehet általánosítani, minden gyerek más és figyelembe kell venni, hogy az adott visszafogott viselkedésnek milyen okai lehetnek. Ezt 10 perc alatt nem hiszem, hogy érdemben meg lehet ítélni (Engem is minden tanárom úgy ítélt meg, hogy reménytelen eset és menjek csak szépen szakmunkásnak, ott talán megadatik nekem egy kis sikerélmény és anyám ugyanúgy kiverte értem a patáliát, mint én teszem a gyerekeimért, de meg is lett az eredménye és csak lesnek az egykori tanárjaim, hogy mire voltam ténylegesen képes.). Iminek ez a személyisége, ahogy Eninek a hemzsegés. Nem hiszem, hogy egy évvel változna az, ami születése óta jellemzö rá. Akkor meg minek várni, ha minden más adottsága megvan az iskolakezdéshez? Ha még egy évig maradna, pont a legjobb barátnöjétöl szakadna el. Ök nagyon össze vannak növe, nagyon hiányoznának egymásnak. Nem szereti az ovit (persze lehet, hogy az iskolát se fogja, de azon sajnos túl kell esni) , még egy évet ott lehúzni neki is inkább hátrány, mint elöny lenne.
Ha lenne egy biztos receptem, aszerint döntenék. Mindenesetre attól nem tartok, hogy Imi ne tudna Eni árnyékából kiszakadni és Eni állandó jelenléte öt bármi új kapcsolat kialakításában akadályozná. Imi nagyon emancipált és eltökélt, pontosan tudja, hogy mit szeretne és nagyon kitartó annak elérésében. Meglátjuk mit hoz ez az év, nagyon kíváncsi vagyok.
Remélem nem gázoltam ellenvéleményemmel senki lelkébe se, csak szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy nem kell minden álítólag tapasztalt ember véleményének bedölni. Ennyi erövel egy orvos se tévedhet sose, hiszen annyi tapasztalata van és ez a munkája, de mégis. Jellemzök a félrediagnosztizált dolgok, mert némely orvos fantáziaszegény és csak a tankönyvekböl tanultakra hagyatkozik, de nincs a pályához érzéke, nem hallgat az ösztöneire, az elsö benyomására, az észérvekre. Mennyit küzdöttem, mire Dönci születésekor engem is végre emberszámba vettek és utólag milyen bocsánatkéröen járultak elém, mert elnézték, nem gondoltak rá, stb.
Persze az orvos-páciens és a tanár-tanuló viszonya is arra az ösbizalomra van alapozva, amibe ti is kapaszkodtok és hisztek, de én nem adom le a bejáratnál az agyam és szünök meg önálló véleménnyel és gondolkodással bíró lény lenni csak azért, mert átléptem a tudás szentélyének küszöbét... Ezen utóbbi mondatomat lehet jobb lenne inkább törölni, mint közölni, mert nem sikerül úgy átformálnom, hogy ne legyen bántó hangneme. Szóval nem bántásnak vagy sértésnek szánom, csak nem tudom a gondolataimat jobban megfogalmazni, remélem megértitek. Elkapott írás közben az indulat, bocsátassék meg nekem.

Boni a tesódék kocsija milyen márkájú volt? És a baleset ellenfele? Az övé? Neki nem lett baja? Tesód szegény hogy van? Jobbulást kívánunk neki és maradéktalan felépülést!

Csajok nagyon jó nektek, hogy találkoztok Sziszkáéknál! Nagyon kellemes vendéglátók, nehogy az utolsó pillanatban lemondjátok! Csak ajánlani tudom melegszívü vendégszeretetüket! :) Remélem még nekünk is részünk lesz egyszer megint benne...

Tegnap elvittük magunkkal a furcsa barátnöméket. Ö már vagy 18 éve nem volt múzeumban, de szerintem ö is élvezhetönek találta. Megint Ludwigsburgban voltunk a gyerekrészlegben, töltök fel késöbb képeket is. A gyerekekkel csináltunk amolyan mini kincsvadászatot is, vagyis kaptunk egy kis füzetet kérdésekkel, amire a választ különbözö múzeumokban találjuk. Ennek megvolt az a verhetetlen elönye, hogy nem kellett mindenhova külön belépöt vennünk és mégis mindenhova behettünk! Voltunk pl. a divatmúzeumban, ahol 1700-as évektöl kezdve voltak a félhomályban eredeti ruhák kiállítva. Nagyon érdekes volt. Aztán a Kerámiamúzeumban, a barokk részekben, stb. Mivel mindenhová nem jutottunk el idöhiány miatt, a társaság nem kis meglepetésére én kitaláltam a pár megszerzett betü alapján a megoldás szavát ill. rekonstruáltam a hiányzó kérdésekre is a válaszokat. Mondtam nekik viccesen, hogy gyerekek ez az alapmüveltség része, hogy az ember tudja a királyok feleségének a nevét is és bizonyos festmények legapróbb részleteit is imeri, no meg az udvari zeneszerzö neve is beugrik, de inkább csak a paraszti logika nyert szerintem részemröl... :)

Barbi
Vendég

Sziszka!

Akksik mérete és teljesítménye autótípusonként más, nem mindent lehet egymással felcserélni. Söt: van olyan akku is némely autónál, melynek pont ellenkezöleg vannak a pólusai, mint a legtöbb másiknál. Ilyesmire nem árt azért odafigyelni. Egy nem szakszerü akksicsere és sikeresen hazavágtad adott esetben az autó elektronikáját is. Csak óvatosan! Tapasztalat!

Barbi
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

A zöld ruhás kislány a barátnöm nagylánya, aki után a ruhákat örököljük. A fehér ruhás idegen gyerek, de jó volt ez így, mert együtt vitték színpadra a békakirály c. mesét.

A 2. ruhás kép gyerekruhákat ábrázol... Nem lehet elég korán kezdeni. :)
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem végre a vérvételről, afp beutaló sajna nem volt lepecsételve, így felküldtek a szülészetre a laborból, hogy keressek egy orvost, aki rányom egyet. Ezzel nem is lett volna semmi baj, ha közlik, hogy amúgy 5 perc múlva zárnak. Mire visszamentem, a vérem benn, a beutalóm kinn nálam, a hosszú folyosón meg ott dumált a 3 nő, de 10 métert sem voltak hajlandóak jönni....szóval a végén vmi ételhordós fickóval üzentem be, hogy tolják már kifelé a buksijukat egy csöppet.

Annyira szörnyű az az egész közöny, a múltkor is, amikor telóztam a barihimlő eredményemért, előbb azért kaptam a fejemre, hogy miért vagyok türelmetlen, a két hét nem telt le (igaz, másnap reggel 8kor telt volna le, én meg du. 4kor mertem érdeklődni), aztán dátumra pontosan mondjam meg mikor vettek vért és nem tudtam azonnal 1 mp-en belül, majd mondta a nő, hogy értsem meg nincs benn. Megkérdeztem, hogy megnézte, erre közölte, hogy nem....3x kértem meg, totál felhúzta magát, majd közölte rövid csönd után, hogy ja, ez már rég itt van...

NA, mindegy, ezen is túl vagyunk, csak még 3 hét az uh. Ez a rossz, ha az ember nem magánba megy, mert itt 6 hetente lehet csak kukucskálni, én meg már olyan kíváncsi vagyok! :oops: :roll:

Nagyon, nagyon jó talit mindenkinek mára! Remélem lesz ismétlés!

Levi éjjel másfél-két óránként ébredt, de semmi tünete nincs. Tanácstalan vagyok, hogy így elvigyem-e oltani, mert vmi nem stimmel. Még filózom!

Barbi, szuperek a képek, szép lehetett a múzeum.
Amúgy sztem félreértettél minket. Senki sem azt írta, hogy eldobja az agyát a suli bejáratánál és szentként kezeli ezeket a tanácsadókat. Ebben tökéletesen igazad van, hogy senki sem tévedhetetlen. Csak amellett, hogy ebben az esetben esetleg egy sülthal az illető, itthon tényleg nem siettetik a suliba kerülést és a legtöbb szülő nem bánja meg, ha vár még egy évet. Illetve én még csak olyan szülővel találkoztam aki összetette a két kezét ezért a döntéséért később!
De persze mint az már elhangzott, Te ismered a csajokat, szóval Neked kell tudni! :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na,amíg megszárad a lakás fele, addig még pár dolog: sokan eltüntetek, csak egy szóra...hahóóóó!
Mecsi, Tőled akartam még kérdezni, hogy jól emlékszem, Te vettél egy macis támlás kiságyat Áronnak nagyon szuper áron? Hol és mennyibe került? Köszi!
Levi ágya iszonyúan kattog, már elviselhetetlenné vált a fene enné meg. Mi meg pluszban azt tervezzük, hogy nem szoktatjuk még matracra Prücsit, hanem valahogy bepréselünk két kiságyat a szobába. Erre ez az egy is lassan felmondja a szolgálatot. :cry:

Panna, tök jó lehetett ez az egész napos édiketti. Sztem nálunk majd ha sulisok a gyerkők, addig nem is lehetne megoldani, meg ki tudja, lehet, ki sem bírnánk!
Szuper, hogy így haladtok a házikóval, majd hozol képeket róla?
És az is jó, ha csak a késői időponttal van baja Rékának a fürcsivel kapcsolatban.

Igen, és köszi mindenkinek a drukkokat melóhely ügyében, már ideje volt, hogy történjen vmi! Most lesem a számlám.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Eni ma jött elöször haza boldogan az iskolából. Nem tudom, hogy mitöl lett ennyire hirtelen más a helyzet, de valahogy jobb ez így. Ma megdícsérte ugyanis a tanárnö, hogy matekon milyen jól dolgozik és segített másoknak is. Most repes az örömtöl! Milyen amúgy természetesnek mondható (annak kéne lennie, de eddig hiányzott) apróságok mekkora csodára képesek! :) Persze lehet a dolognak egy prózaibb magyarázata is: küldött a párom Enivel a tanárnönek egy amúgy nem ingyenes könyvet egy tranári kongresszusról az ott elhangzott elöadásokról. Ebben a tanár pozitív szerepe is taglalva volt, hogy kell a gyerekeknek a pozitív visszajelzés, stb. Talán csak annyi történt, hogy beleolvasott a mübe. :)
Vendég

Sziszka, ha olvasod: Eni mégis elaludt Anyuméknál most fél 2-kor, úgyhogy hagyom kb fél 3-ig és utána indulunk... Így lesz 3- fél 4 mire odaérünk...Remélem azért nem maradunk le semmiről :wink:

yuyu79

Barbi, tök jó, remélem tartós lesz a javulás :D

yuyu79

Sziasztok!

Csajok, nagyon jól éreztük ma magunkat, köszönjük, hogy eljöttetek!

A képeket feltöltöttem a picasára :)

Málnus nem akar elaludni, újra be kellett tenni a Tabbiekat :roll:

Majd még jövök...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szisz!

Köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat. És bocsi az indulásnál történt malőrért, vagyis hogy csak az én bénaságom miatt rángattuk ki Lackót, mert végül is nem az aksival volt gond (többieknek: új akksival gazdagodtnk :) ), hanem az indításgátlóval. Vagyis olyan a lopásgátló, hogy én zárom a kezeimmel az áramkört, csak úgy tűnik, hogy nagyon száraz volt a kezem hozzá. Ilyen eddig egyszer fordult elő a 4 év alatt velem, így nem jutott eszembe, pláne, hogy mostanság mindig vlami miatt vacakolt az autó.... Mindenesetre mégegyszer köszi Lackónak.

Ahogy hazaértünk, kezdtük a fektetést, vagyis a fürcsit, és most még idejében, mert az öltözésnél már ment a nyügi, aztán beáájult a Törpi. Jól elfáradt a nagy játékban. A mini-vízipisztolyt köszönjük, tetszett RÉpának is! Locsolta vele apát...

Szisz! picasa-s elérhetőségetekről dobsz valami infót?

Igyekszek én is feltölteni, mindjárt hozom a képeket...

Üdv!

panna1

Sziasztok!
Sziszka,meglestem a fotókat nagyon jó kis találkozó lehetett. :D
Minden gyerkőc nagyon aranyos.De megkell jegyeznem hogy Julcsi még mindig nagyon csinos kismama. :D
Mazska!Farsang pénteken lesz akkor hozok majd képeket.
Aproo!Azt hiszem te kérdezted hogy kinek az ötlete a jelmez?Prakrika magazin februári szám.(Bocsi mindig eszembe volt hogy válaszoljak)
Zsófi (és a többiek) merre vagy?
l.veronika

Sziasztok!

Barbi, nagyon jól esett amit írtál rólunk, köszönöm! :oops: Biztos lesz még alkalmunk benneteket is vendégül látni :) Eniről nagyon örülök a jó híreknek, Imivel kapcsolatban pedig azt kívánom, hogy a legjobb döntést sikerüljön meghoznotok!

Panna, örülök, hogy szerencsésen hazaérkeztetek, és a lényeg, hogy minden rendben volt az autóval :) Na meg persze, hogy eljöttetek, Réka nagyon édes volt, engem nagyon levett a lábamról a huncut mosolyával! Jó volt veletek élőben is találkozni!

Képek:
http://picasaweb.google.hu/farmer72/BabataliTolna#
Elvileg egyébként ott vagyunk valahol nálatok a kedvencek között, mert én mindig látom, ha új képeket tesztek fel!

Vera: tényleg nagyon jó volt, de fiú fronton volt némi lemaradás, sokáig Marci volt az egyetlen, és volt hozzá 9 csaj (anyukákkal együtt) végül Lackó hazaért, és kicsit rontott Marci átlagán :lol: Na csak azt akarom ezzel mondani, hogy hiányoztatok :oops:
Farsangi képeket mi is várunk!
Julcsi tényleg nagyon szép kismama, én is minden alkalommal mondom neki, és hihetetlen, hogy már csak 6 hét van vissza, ledöbbentem rajta, nagyon gyorsan megy az idő....
:shock:

Jó éjt mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Közben sikerült rábukkannom a fotóitokra Sziszka! Tényleg jók lettek a fotók... Édesek a lurkók továbbra is.

Én is feltöltöttem, de egy picit szelektáltam, mert nem lett mind értékelhető :oops:

panna1

Panna :D
MI is szelektáltunk 170 db kép lett összesen :oops:
Mondjuk van közte néhány videó is, azt még nem töltöttem fel....

:D :D :D

Mi nagyon jól éreztük magunkat!

<
sziszka78
Tolna

LÁnyok jó hogy ilyen jól sikerült a tali! a csoportkép a díványon pedig imádnivaló :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Nagyon édesek a képek! Tündéri az aprónép!

Julcsi te nagyon szuperül nézel ki, megszülsz és veheted fel a szokott ruháidat. De jó neked! :)

Valamit azért nem értek. Összement a banda? Niki meg a többiek mégsem voltak ott? Lemaradtam valamiröl?

Mentem dolgomra. Puszi: én
Vendég

Jó reggelt!
Barbi, sajnos Csengéék betegek lettek, Niki pedig velük jött volna, így nem tudtak jönni, de majd bepótoljuk :) ők is nagyon hiányoztak fiú fronton is :)

Boni, a kanapén Tele Tubbies-t néznek, mindenkit megfertőztünk és csak a megírt dvd-vel mehetett mindenki haza :)
így könnyű volt fotózni, hosszú ideig bámulták meredten a tvt : D

Barbi, nagyon jók a múzeumos képek!!! Dönci parókában nagyon édes!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

szisz akkor ha mi lejutottunk volna, tuti nem lettünk volna rajta a képen :lol: de remélem egyszer majd ha kijön a jó idő eljutunk felétek kerti játszóra! :lol:
Vendég

Boni, úgy legyen, most már ki kell tavaszodjon!

<
sziszka78
Tolna

Szisz én már neki kezdtem a tavaszolásnak, akárhányszor ránézek a vonimra jókedvem lesz! most nem is árt a lelkemnek! :lol:
Vendég

Hú, ez fel sem tűnt eddig!
Pedig nagyon szuper lett :) Eddig bele sem gondoltam, hogy milyen közel van már a húsvét!
Én is elkezdtem mondogatni Málnusnak a Kis Őzike hova mész kezdetű mondókát, hátha előbb jön a tavasz :)

Milyen nagy itt a pangás ezen a héten, mindenki lebetegedett?

Csenge, Csandi, ti hogy vagytok?

Vera, átküldjem neked a Pesti képeket Mikuról?

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, örülök, hogy jól szórakoztatok, sajnálom, hogy nélkülünk :)
Zsombi a tegnap estét még 39.2 fokos lázzal kezdte, de ma már sokkal jobban van. Jók a képek!
Vendég

Köszi lányok, hogy feltettétek a képeket, most nézem őket mindjárt... Én még sajnos nem ültem azóta gép előtt, most meg Anyuéknál vagyunk, így legkorábban este tudom az enyémeket letölteni a fényképezőről... majd igyekszem :wink:

Köszönjük mi is a vendéglátást, és sajnálom, hogy olyan hamar le kellett lépnünk, de még várt ránk egy szülinapozást...

Köszi mindenkinek a bókokat, de igazán nem tehetek a dologról :oops: Nem fogjátok elhinni, de kb 13 kiló plusznál járok... Mondjuk még így is kevesebb vagyok mint Enivel voltam, de hát nem tudok mellette üldögélni, gondolhatjátok :lol:

Remélem a betegek már jobban vannak :wink:

yuyu79

Sziasztok!

Köszi Aproo a hiányolást!

Már jobban vagyok szerencsére, de még mindig nem az igazi. Hétvégén megyünk le mamákhoz és csak hétfőn jövünk haza. Szívem szerint lent maradnék egy hetet megint ,mert jó nagy hó van lent is, de akkor megint jönne az 50ezres fűtésszámla mint a decemberi lent létünknél ,amit most nem tudunk kifizetni. :(

Ez ügyben akartam is kérdezni, hogy aki családi házban lakik, kb mennyi a gázotok? Nekem ez az 50baromi soknak tűnik. :shock: :shock:

Nagyon szuperek a talizós képek, jó a kanapés fotó!!!!
Julcsit kiemelném: nagyon csinos vagy, nem is látszik az a 13kiló!!
De a többi anyukát is meg kell hogy dicsérjem!

Betegeskedőknek továbbra is jobbulást!

Szisz én most néztem csak a térképet nem is vagytok olyan messze anyóséktól :shock: majd egyszer úgy szervezem hogy átugorjunk hozzátok , ha lehet :)

Boni tetszik a húsvétos vonalzó:)

közben próbálok visszolvasni

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Niki köszi , de sikerült mindent megtudnom erről a gyed gyes szülés mizériáról, röviden tömören annyi , hogy ha 3éves koráig szülünk ugyan azt a pénzt kapjuk mint az első gyereknél, mert abból a pénzből számítanak amiből a mostanit is! De majd márciusban még beszélünk erről bővebben, de állítólag nincs olyan hogy jóval kevesebbet fogunk kapni, ha gyes alatt szülünk.
A táppénzes kiskapu pedig tényleg van és létezik, mindenki ezt csinálja most akinek lehetősége van, szóval tényleg nem rúghatnak ki, én tudtam rosszul.
Én is kb 2000el több Gyedet kaptam na és az értesítő levél is megjött róla.
Szisz nálad mi volt a többlet many kiderült már?

Gratulálok a kis kukacoshoz, Barnus babának lesz jó kis játszópajtija és legalább ruhakérdés is megoldott :D Még valami a lehetséges orvosról DR. H. Elemér, ismerősöm nála szült teljesen meg volt vele elégedve!!!! Ha gondolod megkérdezem hogy kikérdezheted e és akkor megadom majd neked az email címét! Nekem mondjuk csak áradozott róla, és a kórházban is jól érezte magát. A magánrendelője újpesten van a nyár utcában.
Milyen jó lenne kibővíteni a babás táblázatunkat az új kis pocaklakókkal!

Barbi ovi kérdésben többiekkel egyet értek, ha csak azt nézem ha évvesztesek a gyerekek amúgy is egy évvel tovább járnak ált. oviba. TAlán a későbbiekben mikor jön a középiskola választás , hasznos lehet az az egy év .

Feluca hajmosásra én láttam már olyat ismerősömnél,hogy úgy mosták le a pici haját , hogy odaraknak az arcához egy törölközőt amit fognia kell és akkor nem megy oda a víz. próba szerencse
freeemail és gmail nem szeretik egymást :( sok freemailba küldött levelem nem szokott megérkezni :(

Ritus annyira édes Zorka ahogy féltve fogja Zalánt! Megkuksiztam iwiwen a képeket.

Eltűntek jelentkezetek! Ági, Szuszu , Lei , CsutakJutka, Dadomi és a többiek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2010.02.09 14:11-kor.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, hol lakik az anyósod? (mintha Taszár rémlene....)
Nagyon jó lenne, ha eljönnél meglátogatni bennünket! Bármikor szívesen látunk titeket is!

Gázszámla: nekünk van rá egy kis támogatásunk, kb 100-110 m2 a ház, és 30.000 ft az általányunk, teház ennyit fizetünk nyáron is, akik minden hónapban azt fizetik, amit elhasználtak, azoknál simán lehet 50.000 sajnos :( Ha itt maradunk, akkor nekünk kelleni fog egy kandalló féle, mert ezt a támogatást elveszik. Viszont most ebben a hónapban variáltak az ÁFÁval így most csak 20.000 ft lett, de hogy mi lesz ezután, azt nem tudom....

Örülök, hogy jobban vagytok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Igen TAszár! Mennék én most is , csak jönnek a rokonok meg minden szóval nem lesz rá idő. De majd ha már jobb idő lesz, úgy alakítjuk hogy tudjunk menni :D Meg próbálom egy tali időpontra irányitani a mi utunkat is :)

Hát gáz támogatás ott is van csak , már nincs szóval azaz volt. Mondjuk emeletes ház , de belegondolva mi fizettünk a 60nm2re 20000at :) ( fagyos szentek vagyunk) tehét akkor az 50nem is sok. :cry: :cry:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mecsi, jó hogy jöttél és köszi az infokat!
Ha nem átalány az 50 ezer, akkor az marha "olcsó" két emeletre...sztem. (persze a mai fűtésszámlákhoz viszonyítva) Jók lehetnek a nyílászárók. Újak? Nekünk egy emelet, nem olyan nagy házikó és volt már 70 fölött is. :cry: :twisted: Pedig 18,5-19 fokra van állítva, annál följebb soha. Mondjuk az ajtó mellett van, így a lakás mindig 2-3 fokkal melegebb.

Zsófi azt írta, hogy majd jön fórumozni, remélem tényleg!

Boni, jó a vonalzód, én is már szagolgatnám a hóvirágot. :roll:

Képzeljétek, Levi akárhányszor elesik, megüti magát, ezerrel jön és puszit AD. Annyira édes, megtanulta, hogy gyógypuszi, de még nem jól értelmezi, így el vagyunk árasztva szeretetrohamokkal, mert sokat vágódik. :lol: :lol:

Szisz, mi az hogy ha maradtok? Lehet, hogy költöztök?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, megírtam priviben!

:wink:

Mecsi, az infókat én is köszönöm, egyenlőre engem ez megnyugtat és jóval egyszerűbb, mint amit a csajok írtak korábban....
Csak nem itt a kistesó?

Mi most fiúra gyúrunk, azt olvastam, hogy lúgosítani kell, mert lúgos környezetben gyorsabbak a fiúk :wink: lassan itt a tavasz, jöhet a kistesó projekt, aztán kíváncsi leszek az eredményre :)

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok:)

Vagyok én is, csak az egész napot Veráékkal töltöttük, nálunk voltak Mikuval, ettünk-ittunk-mulattunk, nemrég mentek el:(( sajnos, mert olyan jó volt, csak rövid volt:(

Szisz, megnéztem én is a képeket, nagyon jó lehetett a találkozó, remélem én is, hogy hamarosan be tudjuk pótolni és akkor szállítom a beígért finomságokat is;)

Mecsi :oops: esedezem, baccus, teljesen kiment a fejemből, hogy nem válaszoltam a prividre, ne haragudj.... de mostanság mindent elfelejtek... ugyan miért?! :oops:
Köszönöm a megnyugtató választ a dokival kapcsolatban és minden további infót szívesen veszek, mind róla, mind pedig a kórházról. Szinte semmit nem tudok a kórházról, hogy milyen rendszer van. Arról örülnék, ha mesélne a barátnőd, pl. hogy lehet-e a 3-4 nap alatt látogatókat fogadni, mármint nem csak üvegen keresztül, hanem bejöhetnek-e a szobába? (Ferci nagyon nehezen viselné, ha nem lehetne)

Szuszuék és Ágiék is sajnos betegek, vmi vírust nyelhettek be, mi egyelőre megúsztuk, remélem így is marad...

Zsófi, nagyon el vagy tűnve, remélem ti jól vagytok?

Tavaszt én is kérek, de gyorsan;))) Boni ezután lesem mindig a vonalzódat:)

Julcsi, eszméletlen jól nézel ki, egyáltalán nem látszik az a +13 kg. Csak a pocakod gömbölyodött ki;) én most +8-nál tartok, Barnusnál ilyenkor már 10-zel több volt:)

sniky

Köszi-köszi :oops:

Én is feltettem picasára a képeket, de szerintem a Tieitek jobbak lettek :wink:

yuyu79

Julcsi!

A Te képeid is szuperek a taliról, és Sziszkáé i stermészetesen. Szuperül néznek ki a gyerekek, nagyot nőtt Maja és MArci is, és Majácska milyen göndör:) Eni is imádja a labdákat, Julcsi? Mert Dorca is nagyon labdás!

Panna!

Azt hiszem te írtad multkor a cirkusz lereagálását a kiságyban ugye? Nálunk sajna ez nem jön be, pedig nagyon édi amit Rápáról írtál, hogy megnyugszik és pusz! Nálunk 2 órán át is tart a hiszti, akkor már nem bírjuk tovább, kivesszük és a vállunkon elalszik, csak akkor nem értem, miért nem tette ezt 2 órával előbb :?:

Nálunk a zene jön be, ami mobilra van töltve, azt a kezébe kell adni, azzal mászkál, vagy fekszik. Már kegvencei is vannak, ha azok szólalnak meg forog, tapsol, táncol Figyeljetek: első számú kedvenc: Pálinka dal - Magna cum..- 2. Szál el kismadár! 3. Micsoda nő ez a férfi! CSak a pörgős dalok jönnek be!

Aproo!

Levit is láttam magam előtt, ahogy írtad, hogy puszit ad, ha megsérül, írtó jópofák tudnak lenni ilyenkor!

Barbi!

NAAAAGYON örülök, hogy Eni végre boldogan jött haza a suliból! Istenem micsoda öröm, hogy végre boldognak láthatod a gyereked suli után is!!!! Hajrá jókedv!

Én is később küldtem mindkét fiam a suliba, de tudom, hogy a lányok korábban érnek, és ha az én kislányom legjobb barátnője is menne suliba és a lányom is érett, egész biztos, hogy én is küldeném! Szorongó, visszahúzódó? Kérem a tanító egy olyan praxis, amiben minden gyerek külön "probléma" Azért vagyunk, hogy megfejtsük, hogy kinyissuk a lehető legtöbb ajtót és eljussunk a szívhez. Ha ez nincs így nem tudjuk megalapozni az iskola és egyáltalán a tanulás szeretetét! Én úúúúgy tanítanék, imádom őket!!!!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Adri, üdv újra itt :)

Apró, köszönöm a levelet! Jól esett amit írtál! :)

Niki, Adri, bepótoljuk :) A következőt igazítjuk Mecsihez :) Köszönjük a dícséreteket! Niki szerinted Szuszuék a talin kapták el?

Julcsi, azért a te képeid között is vannak gyöngyszemek!

És akkor egy TeleTubbies néző csoport kép:

Kép

<
sziszka78
Tolna

Ja, és Dorca ízlését elfelejtettem megdicsérni :) Pálinka dal :shock: :lol: :lol: :lol:

<
sziszka78
Tolna

Aproo hát a nyilás zárók nagyon rosszak már , tömködtem az ablakokat minden oldalán hogy ne jöjjön a hideg, még szilóztam is gyorsba mert 2paplan alatt is fáztam reggel hideg orral ébredtem :shock: Mondjuk a fűtésnek mennie kellett akkor volt -20körül lent.
A szigetelés meg ne is beszéljünk róla olyan nincs. :( Lesz mire költenünk.
De amúgy most néztem meg a postánkat és 28ezres számlát :shock: :shock: kaptunk, de ez az egész számlázási rendszer egy nagy car! Átláthatatlan és össze vissza kusza az egész.

Niki semmi gond, nekem is csak jöttek az elszámoló papírok és felhívtam a munkahelyi könyvelőt és szívélyes üdvözlés után elmesélte a lehetőségeket és mivel neki most jön a 3dik unoka buzdít hogy húzzunk bele !!:D. Dokiról próbálok informálódni, azt hiszem volt látogatás. sushianna nem ott szült véletlen vagy csak tornára jártak oda?

Szóval amúgy még nem jön a tesó!! De semmi nincs kizárva mert az uram elfelejt vigyázzni :shock: :oops: Én meg persze nem szólok csak jókat kuncogok magamba és izgulok hogy megjön e vagy se :D

aproo unalmas óráimban nézegeesek még neked kisebb méretben ?? :D

Csütörtökön végre hozzák a kanapénk másik felét hihhetetlen hogy 2hónap alatt sikerül már végre egyben ráülni :wink:

Adri nálunk is a pörgős zene megy csak kicsit más a stílus, de a lakodalmasat is imádja!

Imádom a havat de már elég, én is tavaszt akarok. Elakartunk ma menni itthonról babakocsival, hát katasztrófa. A járdán nem fértünk el mert nincs rendesen szélesre letakarítva az út , az úttesten meg csak nem mehetünk. Így hazafordultunk, aztán Andimékkal bandáztunk.
Áron a kezemben elaludt 2dal dúdolása után, nálunk most ez a menő. Meg a világítós csillagok a mennyezeten!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Niki a googleba ha beirod a nevét tudsz még olvasni a dokiról és képet is találtam róla ezen az oldalon keresd meg.
http://noiegeszseg.atw.hu/orvosaink.html

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Adri köszönöm a kedves szavaidat, Apró neked is a hozzászólást. A többieket nem érintette meg a problémám, de ök is lesznek még ebben a helyzetben és fognak e döntés elött állni. :)

Adri meg kéne németül tanulnod, itt lenne lehetöséged elhelyezkedni, mert tanárhiány van!!! Ha gondolod, korrepetállak! :)
Vendég

Jó éjt mindenkinek!
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: