A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Manócskák

Nem baj, ha nem találod Millát :) priviben írd meg nekem az e-mail címedet, majd továbbítom Millának, és akkor felvesz a levlistára. Onnan már egyszerű lesz a dolgod :)

Üdv. Gabi
Vendég

Manocska,hogy vagy?Megvolt a műtét?
Vendég

Tulipános
Sajnos a műtét elmaradt, mer a párom nem kapta meg a pénzt amivel még tartoznak neki a munkájáért.
Mert az illető hitelt igényelt (faházat épít a párom neki) és a bank ünnepek után fogadta el a hitelkérelmét és most azt várjuk, hogy utaljon.
De úgy döntöttünk, hogy majd a műtétet akkor csináltatjuk meg, ha már a Joakim nem csak szopik.
A dokim mondott injekciós fogi gátlót, azt akarom kipróbálni.

manocskak

Manócskák
mit lehet tudni arról a fogi gátlóról, amit a dokid mondott? Bár nekem a hormonokkal nincsenek jó tapasztalataim, de hátha.

Gabi[/b]
Vendég

Gabi
Még igazából én sem tudok róla semmit, de a héten ha eljutok a dokihoz akkor többet megtudok én is. Persze megírom.
Annyit tudok róla csak, hogy 1 injekció 3 hónapig véd és kb 2000 Ft-ba kerül.
Nehéz lépést tartani a levlistán veletek. :cry:
Olyan sok e-mailem jön, hogy már azt sem tudom, hogy ki kivel van. :oops:

manocskak

Manócskák, ne keseregj én sem bírom a tempót pedig nekem csak egy porontyom van. :) Jöttem is ide, hogy újra életre keljen a fórum, mert a levelekkel nem bírok. Itt olyan szépen látszik "ki kivel van" ahogy írod és a vonalzókat is jó nézegetni.

Ez az injekció engem is érdekelne, főleg ha nincs semmi káros mellékhatása, mert még lehet, hogy kistesó projekt befigyel egyszer. Bár nehezen tudom elképzelni mit csinálnék ha most lenne még egy totyorgós itt mellettem, de soha ne mondd hogy soha! :oops: Férjem nagyon szeretne kistesót, bár őt is aggasztja hogy férnénk el, így is tök zsufi minden és anyagilag sem biztos hogy bírnánk, de még a legbrutálisabb éjszakán is azt mondja mikor kérdezem, hogy persze akar majd 2. gyerkőcöt. :shock:
Én kicsit bizonytalan vagyok, mert így sincs főzni időm, lopva csinálom a házimunkát is, nem tudom a kettő vagy több gyermekkel rendelkező anyukák hogy bírják? :idea: Minden elismerésem az övék!
csillag25

Manócskák
tudom, nem könnyű velünk, de nekünk könnyebb, hiszen sokunknál csak 1 pici baba van itthon.
Neked a kicsi és a pici mellett sokkal kevesebb szabadidőd van, mint ahol csak 1 pici van, ráadásnak mi tapasztalatlanok vagyunk, így sokkal több a kérdésünk is.

Csillag hol vagy? Ha jól sejtem, Pistibence nem enged netezni...

Enyém manó most aludt el, igaz, miután reggel agyondicsértem, 1 alvási szakaszt kihagyott, dehát ő sem alhat állandóan.

Most pedig rohanok, megkeresem a nappalit a kosz alatt :?

Gabi
Vendég

Gabi, itt vagyok! :lol: Úgy néz ki beszundított és már eltelt a 10 perc ébredés nélkül, lehet hogy 1 órás alvás lesz belőle? :D Ajándék anyának, megyek is gyorsan enni...
csillag25

Sziasztok!
A freemailt péntek este óta most tudtam megnyitni először. Rengeteg levél. Én is úgy gondolom, hogy a levlistán menjenek a képek és a személyesebb levelek, és inkább a fórum pörögjön, mert itt könnyebb olvasni. Köszönöm a reakciókat az uh-s dologra. Már sokkal nyugisabb vagyok, de igazábal majd a kontroll uh-nál ha már nem látnak semmit, akkor fogok megnyugodni. Noelt most próbálom hasonalvásra szoktatni. De elég nehéz mert 10 perc után sír. Ti hogy szoktattátok hasra?
Vendég

Győzelem! Prücsök még mindig alszik és én elkészítettem a tegnapra tervezett tiramisut, elmosogattam és ettem, sírás nélkül! :D Igaz, apa azt mondta elveri a popsim ha nem pihenek mikor lehetne, de ilyen alapon nem lenne se kaja se tiszta ruha és mégis csak tegnap volt a szülinapja, legalább utólag bűnözzünk kicsit. :lol: Volt eszembe még mult héten, hogy tortát rendelek neki, de aztán a nagy doktor nénis-antibiotikumos forgatagban kiment a fejemből. :oops: Úgy érzem öregszünk (vagy csak a gyerek teszi), de régebben még rendesen megünnepeltük az ilyen alkalmakat, most már csak úgy eltelt a nap, még közös ebéd sem volt, se ajándék semmi. :( Kicsit hiányérzetem van, bár apa mondta, hogy ne vegyek semmit, őt annyira nem érdekli az ilyen "csak azért veszem, hogy vegyek valamit mütyürök" szerinte csak porfogónak jók. Zoknit, alsót még sem vehetek, az már olyan szüleim kategória, drágább műszaki cuccokra meg nincs pénz. Valami saját készítésű ajándék kellett volna, de idő sehol... nem baj a tiramisu saját készítésű. :) Meg van amivel még én szolgálhatok és örül neki, de most az is kimaradt. :oops: Talán majd Valentin-napon.
csillag25

Melinda, ahogy olvastam egy idő után jött magától mindenkinél, hogy már megmaradt úgy a babó és esetleg meg is szerette. Én is várom a mosolygás mellett a hason alvást is. Jó jel nálunk, hogy ha nappal letesszük hasra -nem alvás céljából- már nem sír rögtön, küszködik kicsit, emelgeti a fejét és csak egy idő után törik el a mécses, bár ez még messze van a 10 perctől... :oops:
csillag25

Melinda
pont úgy, ahogy csinálod :)
Hozzáteszem, mai napig sír, ha hason akarom altatni, de már csak max. 2 percig :)
Eleinte próbálkoztam a dologgal, de egyből ordított, de hagytam pár percig mindíg. Azért is, hogy így fekve más izmait használja, és azok is edződjenek. Ráadásul ha sírt, akkor mérgesen sírt, így mégjobban mocorgott = erősödött. Tudom, lelketlenül hangzik, de leírva sokkal rosszabb, mint végigcsinálni.
Amikor már úgysem tudtam vele mit kezdeni, mert nyűgös volt, és ilyenkor mindent megpróbál mindenki, hátha valami bejön, és elhallgat, na, ilyenkor próbáltam a hason levést, amiből lassan, de biztosan hason altatás lett :)

Gabi
Vendég

Csillag
abból a tiramisuból nem kaphatnék egy iciripicirit?

Nappalit nagyjából megkerestem a por alól, már csak a kandallóba kellene begyújtani... és mindezek után reggelizni, mert azt még nem tettem meg. Ja! És Zalán is alszik még :)

Gabi
Vendég

Áldott jó gyerekek! :lol:

Persze, hogy kaphatsz, nyisd az ablakot, már küldöm is! Vagyis előbb reggelizz meg, bár nálam kaja előtt is megy az édesség, férjem meg csak pislog olyankor. 8)
csillag25

Túl a reggelin :)

Csillag, édességet bármikor :D nincs napszakhoz kötve :D nem véletlenül annyi a súlyom, amennyi :(

Gabi
Vendég

Szintén :D
csillag25

Milyen érdekesek ezek a gyerkők. Nálunk ha sír Dóri hason megnyugszik.
Tiramisut én is kééérek!!
Én vhogy hulla vagyok és már 2 napja szédelgek. Jó lenne eljutni egy vérvételre vagy vmi
Vendég

Valószínű a citológia eredmény megtudása miatt, de az előbb elbőgtem magam tisztába tevés közben. Egyszerűen nem tudtam ráigazítani a gyerekre, állandóan akkor rúgott magán egyet mikor beigazítottam, így el is hajítottam a 100x áttépőzárazott pelenkát, persze akkor meg lepisilte a kezem. :evil: Mérgembe elvittem a csap alá és lemostam a pisis kis combiját. Nem értem, egy csomószor csináltam már, néha mégis úgy nézek ki pelenkázás közben mint aki először próbálja rábénázni a gyerekére a pelust. :cry: Inkább levetkőztetem meztelenre, mert hiába húzom fel a ruhát és hajtom be, addig mocorog, hogy nem tudom rendesen megcsinálni, hogy a hátán is elég fönt legyen, oldalt is oké legyen...
csillag25

Gio, megy oda is a süti! :)
Akartam már kérdezni, neked a csontjaiddal minden rendben? Nekem most elkezdett fájni a derekam úgy mint terhesség alatt, szinte sántítok. :x Nem tudom mitől, lehet hogy most rendeződnek a csontok vissza? Nagyon brutál így emelgetni Bencét, ráadásul a fürdéshez, pelenkázáshoz is fölé kell hajolni, kiságyba/pihiszékbe betevés, kivevés... Pfff

Gabi, olvastam hogy Neked vannak ilyen hátfájós problémáid, át tudom érezni, szegény! :(
csillag25

nekem a szeméremcsontom fájt és szüléskor megszűnt. ugyanakkor vmelyik héten éreztem megint hogy mintha húzódna vissza.
Vendég

Jöttem én is újraéleszteni a fórumot! :lol:

Az én kis makim ma abszolút mintagyerek, úgyhogy elég jól ráérek. Kicsit tiltakozik a 3,5 óránkénti etetés ellen, de egyelőre kitartok. Aztán majd pár hét alatt megpróbálom feltornászni 4 óránkéntire, ha hagyja. Mert ha olyanja van, iszonyú keservesen tudja előadni a megfagyott gyermeket, és akkor mindig lelkiismeret-furdalásom támad, hogy éheztetem. :lol: Ilyenkor emlékeztetni kell magamat, hogy most az előbb puszilt be egy akkora adagot, hogy kb nekem is elég lenne, és hogy egy 6,x kilós gyerek talán mégse hal azonnal éhen, ha még 10 percet ki kell bírnia. :lol: Hobbievő a drága, nem tudom kitől örökölhette.

Amúgy épp hogy kijöttem az egyik mellgyusziból, rögtön a másik kezdett el begyulladni. :x De ezt talán sikerült időben elcsípni. Tök jó módszer, ha már semmi más (masszírozás, zuhany, fejés stb) nem használ, próbáljátok ki, hogy egy üveget megtöltötök forró vízzel, olyan meleggel hogy még épp ne pattanjon el, és azt görgetitek felülről lefele a bedurrant tereptárgyon. Megszünteti a dugulást. (ez valami kretén lefolyótisztító reklám is volt, nem? :lol:)

És szerintem is, gyertek vissza ide írogatni, a levlistát meg tartsuk meg a képeknek meg az altesti/magánéleti problémák taglalásának! :lol:

/
lemonsong

Ez jó... :D akárhányszor benézek ide, van hozzászólás...

Most én csak egy érdekességgel jövök, akár lehetne témaindító is :shock:

http://www.ladycup.hu/

Számomra meglepő és mulatságos volt... valahogy nem tudom elképzelni a használatát.

Gabi
Vendég

Hurrá,h itt vagytok!!!Én nem levlistázok,mert nem bírtam az iramot....napi 40-50 levél,nanemáááá.

Mi is abszolút jól vagyunk és Gergely babám is 6 kiló,mint a druszája :lol: És persze iszony pufók,de nem is eszik olyan sokat...pl.napok óta elalszik este fél 9 és fél 10 között,4 és 5 között ébred,beeszik és alszik reggel fél 9-ig :lol: :lol: olyan tuti,a rekord alvás eddig 8 óra volt neki egyben.Nappal is tuti,ma pl.felkelt fél 9-kor,11-kor elaludt és 3 órát aludt.Ezalatt kimostam az összes függönyt,rendbe raktam az orchideákat,sütöttem magamnak csirkét és mostam még 2 adagot,hajat mostam,ettem...és csak aztán ébredt.....jó,ma Dénes 10 óta nincs itthon,ezért vagyok ilyen tevékeny.

Én csak hason tudom már altatni,ha háton el is szundít,szinte azonnal fel is ébred :cry: ezért max egy órás babakocsizásaink vannak.Majd tavasszal...akkor ott is tudom hasra tenni.

Nekem is fáj a derekam,jó ideje...szerintem ez azért van,mert a terhesség alatt megváltozott testtartás most rendeződik vissza.

Jövő héten 2 hónapos lesz.jön az oltás.....jajj,de nem szeretem...

Kép Kép
meli1118

Lemon
én örömmel visszajövök ha olvashatlak. Naggyon bírom a dumádat:-))
A megfagyott gyerek :D ez nagyon tetszett.
Vendég

Meli, nem kicsit irigyellek! Nálunk ez a kajálás a küzdelem tárgya egyfolytában, mert van ugyan egy hosszabb alvása (5 óra kb), de az 7-től éjfélig, utána meg ugyanúgy 3 óránként ébreszti a feneketlen bélrendszere mint nappal. Odáig már eljutottam egyszer kínomban, hogy 8-kor beájultam, de azért nem megy készségszinten, szóval egyszerre max 3 órát tudok aludni. Amúgy ő is hason alszik, eleinte próbáltam háton, merthogy most ezt ajánlják az okosok (mikor mi voltunk gyerekek pont a hason alvást javasolták, anyám mondta :lol:), de annyira tud hadonászni álmában, hogy fél óránként felébresztette magát. Viszont mindig belövöm a légzésfigyelőt ha hason van, még nappal is.

/
lemonsong

Lemon enyém gyerek is sűrűevő :? pedig 2 héttel öregebb Gergelynél... Soxor a 3 órát alig bírja ki, ha ébren van, de éjszaka is szigorúan betartja, egy perccel sem tud tovább aludni :( pedig tetemes mennyiségű kaját pusztít el.

Gabi
Vendég

Lemon, nekem is nagyon tetszik a stílusod. :D Mindig jókat vigyorgok rajta...
csillag25

Gabi, megnéztem ezt a LadyCup-ot, elég vad ötlet, de az a legkeményebb, hogy különböző színekben kapható!! Még kis szütyő is van hozzá! Elképzelem, ahogy a csajok mutogatják egymásnak, mint a telefontokjukat: figyuuu, most vettem egy lila tamponpótlót, tök jól megy a cipőmhöz, nem? És hozzájárul az ökológiai egyensúlyhoz is! :shock:

/
lemonsong

Ma kaptam egy gyönyörű mosolyt, de kiderült, nem nekem szólt, mert olyat, de olyat rottyantott, hogy sztem volt vagy 10 másodperc egy menet.
Tudnám, mitől, mikor alig eszik...

Szerdán nekünk is oltás, ráadásul Anyósom át akar jönni, nem örülök, mert ha Manó netán rosszul viseli, nem kell még egy feszítő tényező.
Vendég

Judyka, neked szólt az, csak nem közvetlenül. Hisz te adod a kajcsit amitől ilyen jót rottyantott. :D

Mióta Bence kapja az antibiotikumot azóta nem adunk laevolacot, mert jó mellékhatásként hasmenést okoz, így legalább tud kakálni. Első nap még adtunk, hát szegénykém teljesen kiürült, óránként cseréltem pelust a végén már nagyon kevéske jött ki, biztos szenvedett, mint a felnőttek mikor már tizedszer mennek egy nap...

Oltás nekünk csak 18-án, amit nem is bánok, addig ki kell ebből a betegségből lábalnia, így nem is kaphatná.
csillag25

Judy
felébredt Áron?
Vendég

Felkelt, dumcsizott, játszott, evett kb. negyed adagot, most megint szunyál. Láza nem volt, de azért megmérem köv. pelusnál is.
Nem értem, de már nem merek hívni se dokit, se vbédőnőt, így is elkönyveltek már az aggódós kategóriába.
Vendég

Néztem ezt a Lady izét, hát nekem nem gyerebe, nem tudom én sem elképzelni, és vicces. Pláne, hogy van hellokitty-s pink belőle.
Vendég

Judy
Dóri is ezt csinálta ma. Kajált kicsit aztán szundi. Ő is f3-f6ig aludt, kis kaja, aztán azóta alszik.
Sztem van vmi a levegőben, ne izgulj, nincs Áronnak semmi baja!
Vendég

köszi Gio, tényleg sokat dob, hogy ezt írod.

freemail meghalt...
Vendég

Húúú de jó, h újra itt nyomulunk, én meg várom a levlistás leveleket, már gyanus vol, h sehol semmi... :D

A gyerekem, mint egy mintagyerek ma, hihetetlen, :D , bár talán a tegnapot teszi jóvá, akkor már ki akartam ugrani az ablakon.
:twisted:

Mi is csak hason tudunk aludni, nálunk háton ordít :D
Lehet félálomba kellene megpróbálni hasrafektetni, akkor talán nem sír és megszokja.... :?:

KépKép[/url]
domi06

Sziasztok!
Alig végeztem a levelekkel, látom, hogy itt is van egy csomó hsz.
Látom, akkor nem csak Iván volt ma fura: először evett rendesen, aztán alig, utána meg három óránként ébredt. Mindezt nyűgösen-sírósan. Így cipeltem is nem keveset, pedig nem szoktam,mert nehezen bírom el, és a derekam is nagyon fáj, meg a hátam is.
tedorka

Domi
Enyém gyerek is csak hason nyomul, még a fürdést is úgy szereti, hanyatt meg kiabál, elégedetlenkedik, mondhatnám: ordít:-)

Nálunk azt hiszem indul a 2. műszak. Egyelőre igen élénk a kisasszony, apa büfizteti sétálva. 120at evett és sírt...Nem tudtam elképzelni hogy ez kevés, így odaadtam neki a cumit, erre abbahagyt a bőgést és azóta elvan...Már a cumit ki is ejtette a szájából. Lehet csak apa erős vállaira vágyott. Kész vagyok tőlük:-)
Mikor én azt hiszem a férjem megbolondult, mert fürdés után olyan erővel dörzsöli a hátát masszázs címen mint egy felnőtt embernek - kívűlről nézve legalábbis- a gyerek élvezkedve vigyorog....Így valóban nincs alátámasztva néhány aggodalmam ha ő meg élvezi.
Persze most hozta ide a párom és be is aludt. 15 perc alatt!!
A férjem lehet Óz a nagy varázsLó. Csak ne lenne "naugye "feje néha, mert attól az én fejem lila lesz 8) :oops:
Vendég

Jó reggelt!

A levlistán jött kérdésekre:

Nekem a csaszis heg tök szépen begyógyult, és mikor a mellgyuszi kapcsán voltam az ügyeleten, megnézték belülről is (ultrahanggal), és aszondták tök rendben van. Nekem is érzéketlen egy csíkban mellette a bőr, ez is normális, legalábbis mindenkinek, akit ismerek és akinek ilyen van, érzéketlen lett valamennyire.

Hordozóból - akinek nem jön be a kendőkötögetés, vagy a férjeknek, ha valami férfiasabbra vágynak - használhatók még a csatos hordozók, azok is ugyanazt a tartást adják a gyereknek. Itt van ezekről egy fórum, akit érdekel, megnézheti milyenek vannak. http://mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=28 Van ezekből is magyar gyártmány is, ami azért olcsóbb, mint a nagy márkák, az egyik barátnőméknek ilyen van, és ők nagyon szeretik: http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=13

Viszont a mellgyuszik hatására kezd apadni a tej. Asszem elő kell kaparnom a tápszeres dobozt ma, már nem is tudom hová raktam. :?

Gio, a naugye fejtől nekem is ölhetnékem támad. :lol: :lol:

/
lemonsong

Sziasztok.
Az injekciós fogi gátlóról, ha megtudok valamit szólók.
Nekem a Joakim hetek óta mosolyog rám, ha dumálok hozzá, persze az apjának még egy fél mosolyt sem nyomott. :lol: :oops:
Szokott gőgicsélni is magának, persze csak akkor,ha tele a poci.
Nekünk is már menni kellene a 2 hónapos oltásra, de sajna nincs autónk (2 autó van, az egyik ki van vonva a forg.-ból, mert lejárt a műszaki, a másik meg tönkre ment megy a bontóba), így hogy jutunk el nem tudom, mert busszal bemenni 2 babakocsival nehéz pláne, ha nincs hely ahová berakhatom a babkocsit.
De valahogy meg kellene oldani.

manocskak

Nekem a 6 hetes kontrollra kellene már nagyon mennem :oops: de most olvastam, hogy eddig szabin volt dokim...
Lehet, bevárom majd Olgát a dokilátogatással :)

Manócskák nálatok településen belül nincs aki oltson? Joelt nem tudod otthon hagyni valakire addig is?

Gabi
Vendég

Nekem minden hordozás tetszik:-) Van kendőnk - amit még nem tudok megkötni, erszény amivel még szintén bénázok és van kengurunk is, amit a férjem akart - ő a korábbi gyermekeit is kenguruban hordta és semmi bajuk nincs:-) Sőt, igencsak sportos mindhárom...Szval fel lehet nőni abban is.
A kendőzésnek is megvan pl, az a hátránya, hogyha vki nem jól köti bele a gyereket szintén többet árt mint használ. Ezért várom meg én is pl. a sógornőmet míg eljön hozzánk februárban hogy élőben bemutassa ezt a varázslást. Tavasszal meg venni akarok egy MT-t is. Tehát a gyerek majd mindent megszeret:-) Úgyis ez a tendencia nálunk és azt már elértük hogy mindenhol tud és szeret aludni: apa hasa a csúcs persze, de kispárnán, nagypárnán, keményen, puhán, kiságyban, fürdés közben, karban, fotelban, fejlógatva, fejemelve. :D
Vendég

jah. Úgy tűnik beállt Dóri a hajnal négy órás kelésre. 10kor elaludt és 4kor kelt. Ez azért király és egyenes út ahhoz hogy átaludja az éjszakát.
Hűha: ma úgy érzem önbizalmasan ébredtem :-D
Vendég

Gabi
Nekünk az orvosunk a városban (Zalaegerszegen) van, mert aki itt van doki (ő család orvos), tőle elkértük a kartonokat, mert nem vagyunk vele megelégedve mint orvos.
De aranyos a doki néni, (akihez most járunk) mert megérti, ha nem tudunk menni.
Ma megyek a nő dokimhoz délután, majd megírom, hogy mit mondott erre az injekcióra, bár most be is adatom magamnak, ha lehet.

manocskak

na magamtól is idetaláltam.

Kép
Kép
Kép
endaaj

na lemaradtam a vonalzókkal. Hol vannak olyanok, amiből elfér 3 legalább?

Kép
Kép
Kép
endaaj

na sziasztok
ezer éve nem jártam itt hát a levelekre még a levlstán válaszoltam.

Kép
Kép
anitaaa03

Hali!

Akkor itt is megkérdezem: bébiőr ügyben tud valaki tanácsot adni, melyik jó?

Gio, irigyellek, Áron tegnap 9kor elaludt, ezért 2 után már ébredt, 4ig ébren, utána már csak 7kor kelt. Ezért szeretem, ha 11ig fent van:-)))

CSillag, PB továbbra is nagyon édi, és jól áll neked nagyon. Jól álltok egymásnak!
Vendég

küldtem képet levlistára :)

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: