A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Reni, itt vagyok:)

Tegnap is, ma is látogatóink voltak (barátok ill. kollegák), tegnap délután terveztem jönni, akkor meg annyira sírt Dávidka, mint még soha (tényleg, több mint egy óráig ordított). Bukott egy hatalmasat, és utána még fél óráig folytatta a sírást, gondolom, akkorra már belelendült.
hú, nagyon ki voltunk készülve.

Most épp nyugodt a zsiványka, de rettegek, hogy mi jöhet még. Annyira jó lenne, ha több tapasztalatunk lenne, és tudnánk, hogy meddig tart a fájdalom/nyűglődés - és hol kezdődik a hiszti... szóval aggódunk ilyenkor nagyon. Meg hát fárasztó is borzasztóan.

Egyébként meg így hétvégén boldogan főzök (hétközben rendelünk) és bevásárolok, ezzel meg a babával eltelik az idő. Na meg nem ártana kicsit törődni a férjemmel is és viszont:)

Ja és voltam úszni!!!!:) Isteni volt.
Kb. ennyi így röviden,

Viszlát holnap,
Szép estét mindenkinek,
Móni
monke

hahó,

Nem volt időm visszaolvasni, de gondoltam jelentkezem, hogy még élünk :wink:
Csabi most is itt nyafog mellettem, a lábammal rugdosom a pihenőszékét, hogy billegjen :cry: szóval nem sok időt hagy nekem. Ha nem lát rögtön kiabál.

Remélem később jobb lesz, most eléggé nem egyszerű.

Megyek is, mert kezd belendülni.

puszi

Szilvi
huszilvia

Huszilvi
Végre hír rólatok! :) Gyere, amikor tudsz!

Krisztina
Sajnálom a nemkívánatos ajándékot, én szerencsére többségében jó ajándékokat kaptam, kivéve, amikor fél éves korukban kaptak a lányok 4 évesre való ruhát (ráadásul igénytelent).
Vince még eddig jókat, szép ruhácskákat kap. Anyósom meg adott pénzt, hogy vegyek belőle, amit szeretnénk. ( Végre egy jó ötlet)

Móni
Úszáshoz gratulálok! :D Hasonlóan telt a hétvégénk, tegnap is, ma is vendégek és én is főztem. Hétközben meg rendelek szintén, mint te. :)

Fleur
Örülök, hogy jobban vagy! Gyógyulj meg teljesen!

Vince újabban megint 2-szer kel éjjel. Úgy látszik, mi visszafelé fejlődünk. :?

Na jó éjt, hulla vagyok!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Szilvi, már aggódtunk! Lényeg, hogy jól vagytok! Gyere azért, ha tudsz.

Vick, sajnálom, fel a fejjel! Remélem, jól aludtál.

Móni, úszás :-) Akkor Tied az a cím, amit Reni alapított. :-)
Orsítást sajnálom, borzasztó lehetett.

Reni, nyálcsorgatós smiley :}~ :P Nagyon tetszik!
Zsófi is sok mindenre felébred. Ha két héttel ezelőtt tette volna, akkor örültem volna. :oops:

Én is csak hétvégén főzők, hétköznap rendelek. Ti honnan rendeltek? A Teletáltól szoktam mostanában. Ja, mára nem rendeltem, mert pénteken későn kapcsoltam, még jó, hogy van lasagne szombatról, azt főztem.

Hétvégére jönnek Anyósomék, ötleteket kérek, hogy mit főzzek. Ők nagyon nagy evők, ráadásul nem is lehet akármit adni, szóval nagy bajban vagyok. Gulyásleves lesz, az biztos, az jó lesz mindkét napra. Na, persze, én nem úgy csinálom, ahogy ők szeretik, de nem érdekel. Ők sem úgy főznek, ahogy én szeretem. :? Szombatra gondoltam rakott krumplira, de az nekik túl egyszerű, vasárnapra pedig sült húsra (az is az). Na, majd konzultálok Anyósommal, hogy mit kívánnak.

Zsófi kedvenc játéka: fogom az ölemben, vki beszél hozzá, elkezd nevetni, majd elfordul, belém fúrja a fejét és huncutul kukucskál, hogy mi a reakció. Meg kell zabálni, annyira édes.
Ja, péntek óta nem kakilt. :cry: Egyelőre még nem zavarja, csak engem.

Ági, az én szüleim is 3 óra autóútra laknak, nehéz etetés nélkül kivitelezni. Zsófi nem fogadja el a cumisüveget, tehát ha úgy jön ki, kénytelenek leszünk megállni és útközben etetni. A pelenkázást remélem, megússzuk. Mi még nem utaztunk vele, eddig a szülők jöttek. Októberben voltunk utoljára otthon, már hiányzik. A párom szülei is 3 órára laknak, csak más irányban, de februártól megkezdjük az utazásokat. Korábban szinte minden hétvégén úton voltunk, most rápihentünk.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

sok programunk volt a hétvégén anyáéknál, jövés menés ide-oda.
Este 7re értünk haza,mire kipakoltunk, etetés, fürdés, hát hulla voltam.
Most Márk kicsit visszaszundikált,remélem alukál míg mosok és vasalok.
Amint tudok, jövök majd.
Ja, Zsuzsi, nálunk eddig a kocsiban soha nem volt gond, igaz max 2 óra az autóút, de amíg szól a zene a kocsiban és dübörögnek Márk fenek alatt a lóerők, tiszta nyugodt, vagy alszik, vagy édesen nézelődik.
Sírás kocsiban a kajáért még eszébe sem jutott.Bár mindig etetés után indultunk rögtön.
Recept rá:Előtte összepakolsz mindent, te is felöltözöl, csak kabát meg cipő kelljen, apa pakol amíg a gyerkőc szopizik, büfi után gyors öltözetés, és start.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt:)

De jó, hogy megkerültél, Szilvi:)

Zsuzsi, én is a Teletáltól szoktam.

Laci bácsi jól főz nagyon, bőven méri az adagokat, és szerintem olcsóbban is jön ki, mintha én vásárolnék be.
Szóval

:}~:}~:}~

Még legalább 1 uszodalátogatás hiányzik, Reni kemény feltételeket szabott:)
Dávidka tegnap este kilenckor bealudt, mint a kisangyal, cserébe 3-tól ébren volt és az ágyban sikongatott-röfögött. Most persze ismét alszik. Úh. azt hiszem, én is lefekszem.

Pussz
M
monke

Tényleg, Zsuzsi: gulyásleves után rakott palacsinta/palacsintatorta?
Mondjuk jó macerás megsütni annyi palacsintát, de előre is meg lehet csinálni, és aztán csak összerakni és be a sütőbe.
monke

Móni, az jó ötlet, de az nekik csak desszert. :?
Na, Dávidka, micsoda kis kópé. Éjjel 3-kor sikongatni :-)
Szerintem is olcsóbb a rendelés, mintha magamnak főznék, meg azért egyszerűbb is.
Jó pihenést!

Kata, köszi a tippeket.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Akkor mindenkinek nagyon mozgalmasan telt a hétvégéje :)

Amit Kata írt, az tényleg jó, Zsuzsi, mi is kb. így csináljuk indulás előtt. Út közben már én is etettem egyszer, végülis negyed óra-20 perc plusz idő, az még belefér. Egyébként nagyon vicces volt, mikor pénteken jöttünk a kocsival, Bene kétszer ébredt fel, két megállásnál, az autópályán megálltunk egyszer ill. Debrecenben az első piroslámpánál. Hihetetlen szenzorai vannak, sebességfüggő már most :)
Időközben úgy alakult, hogy itt maradtunk szüleimnél, vasárnap reggelre meghalt a nagymamám... szerdán lesz a temetés, és mivel kedd este újra el kéne ide utazni, nem akartuk Benét még egyszer törni ilyen rövid időn belül. Bene egy dédijével sem találkozhatott :(

Viszont a temetés miatt a párom fog rá vigyázni, egy etetést neki is kell megoldani... ugye ha nagyon éhes lesz, azért el fogja fogadni a cumisüveget? Vagy inkább kanállal próbálkozzon? Aggódom, mert én nem a szomszédban leszek (innen még 100 km-re), hogy ugorjak, ha gond van... :?

Zsuzsi, akkor mégis mi számít rendes kajának nekik? :)
Gulyásleves után a menzán is mindig vmi desszertszerűt adnak, én is azt csinálnék, kár, hogy nekik az nem elég jó.
Zsófi nagyon édes lehet, kis huncut :wink:

Móni, minden elismerésem az úszásért :)

Ilyen hidegbe Ti mertek menni sétálni? -5 alatt nem nagyon javasolják általában, de Bene mindig nyüszibb este, ha kimarad napközben a séta. :(

Eddig a játékait nézegette a babaülésben itt mellettem, most már viszont engem les, mit csinálok... :D

KépKép
gigilina

Ági, részvétem...

Próbáljátok meg esetleg pohárból itatni Benét, hátha azt jobban szereti, mint a cumit.
monke

Sziasztok!

Mi is itt, de nekünk is rohangálós hétvégénk volt. Szombaton vásárolunk, voltunk reggel piacon, utána haza (gyors ebéd helyett reggeli :D) és indulás a corába. Na, főzés csak utána volt és este pedig vendégségbe mentünk. Vasárnap meg délelőtt és délután is háznézegetés volt itt a környéken. Jól elfáradtam, mert ehhez még hozzájön az, hogy már 4 napja csak 5 órákat tudok aludni. Hiába alszom el este, mikor Marci is bealszik (olyan 11 és éjfél körül), 4-5 felé így is kel és hát 1 óra az etetés, akkor meg már rosszabb visszaaludni, ha délelőtti program van, így felkelek :( Persze ha program van, akkor hiába alszik jókat napközban Marci, én akkor nem tudok :( Na mindegy, majd ma bepótolom és is az alvást. Amúgy hétvégén rengeteget aludt MArci napközben, szerintem a sok friss levegő megtette hatását. MErt pl tegnap a háznézegetést végig aludta, úgyhogy ma elég korán fent volt és nem nagyon aludt, csak fél órákat, mikor elaludt volna, akkor meg a postás csengetett és persze a szomszédot kereste... úgyhogy felkeltünk!

Zsuzsi, hétvégi főzésre tipp: töltötthús? Az talán anyóséknak sem annyira snassz kaja :) Vagy ha nem is rakott krumpli, de rakott zöldbab pl, az tartalmasabb talán...

Én hétvégén új receptet kreáltam magunknak és nagyon fincsi. Tejszínes, rákos, tarjás tészta :) NAgyon szeretjük a tengeri herkentyűket és mikor a corában akció van,a kkor bespájzolunk belőle :) Na meg sütöttem töpörtyűt is és annak a zsírjában meg májat, úgyhogy most van egy időre kajánk :D

Amúgy hétköznap én is rendelek és én is a Teletáltól, többet is próbáltam, de az vált be a legjobban.

Hosszú utazásra tipp hogy indulás előtt apa kb 5 perc alatt bemelegíti az autót, így nem kell Marcit overálba öltöztetni és nem kell útközbetni útközben! Mondjuk Marcival ilyen szempontból könnyű a tél, mert ha csak rövid időre vagyunk kint, akkor is elég neki a kisbabát a benti ruhára + bundazsák és nem fázik. Az autóba beszálláskor meg még azt is le kell róla venni, mert hamar melege lesz és azért hisztizik! Amúgy az autóban amíg mozgásban (gondolom a monoton zaj miatt) van, nálunk is alvás van!

Vasalás: brrrr! Nálunk is kéne már, mert már vasalatlanul adom Marcira a ruhákat, csak hétvégén a jövés-menés közepette nem volt alkalmam rá, de majd most!

Ajándékok: hozzánk eddig aki jött az vagy nem hozott semmit vagy csak pl gyümölcsöt, amit felfaltunk, vagy megkérdezte mi kell és azt hozott :D Mondjuk nem sokan jöttek eddig :D Amiket kis rucikat kaptunk pl párom kollégától, azok meg méretben mind jók mostanság :)

Móni! Úszás miatt irigy :D Én egyszer próbáltam itthon tornázni nagyon lightosan, de másnapra a seben úgy fájt hogy brrrr! Eldöntöttem, hogy még várok vele a 3. hónapig, akkor újra próbálkozom! Pedig a kb 10 kiló súlyfeleslegtől a térdeim már annyira fájnak estére, hogy csak na :( És persze Marci sem könnyű, a derekam meg miatta szakad le! Ruhástul már 6 kiló felett van bőven :) Lassan már ruha nélkül is! És a 62-es ruhák most pont jók rá!

Fényképet vagány rucisat majd alkotok, mert mostanság elsumákoltam a fotózást :)

Szép napot mindenkinek!

Na, megyek

Mangora

Kép
mangora

Hali

Ami a huncutságot illeti az már kialakulóban van.Anna egy pár napja rájött ,hogy ha nyöszög és úgy csinál mintha sírna,felvesszük.Azért írom hogy csak úgy csinál,mert a szájával sír ,a szemével mosolyog :) Szerencsére még nem fajult el a dolog és ha pár perc után nem vesszük fel abbahagyja :D

Megint ébred egyzer éjjel kajálni,pedig egy hét után már azt hittem így marad :)

Kép

Kép
krisztinaa

Ági, őszinte részvétem Nagymamád miatt.

Egyetértek Mónival, próbálj gyakorolni Benével, hátha a poharat jobban megkedveli.

Rendes kaja: pl. pacalpörkölt, marha/ birka/ borjú pörkölt, 3-4 féle fogás, minden jó csípősen, erősen és pirospaprikásan. A csípőspaprika náluk alap minden ételben. Mindent megborsoznak, paprikáznak, még a rizst is, néha nekem szinte ehetetlen. Na, ilyen kajákkal én nem próbálkoznék, eleve nem is eszem meg az ilyeneket. Akárhány helyen ettünk együtt az elmúlt 4 évben, legyen az rokon vagy étterem, még minden kaját megkritizált Anyósom, amikor eljöttünk. Ezek után én a kis lightos kajáimmal sehol sem vagyok. Pedig állítólag nem főzök rosszul.

Na, volt kaki, szép adag, mindent mosni kell utána. Úgy tűnik, mégicsak nagy a 3as pelus, mert megint felül folyt ki, nem tartott rendesen. :?

Ági, nem tudom, hogy kimenjünk-e, ezen gondolkodom én is. Szerintem egy fél órára talán igen.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Ági
részvétem! :cry:
sztem ha nagyon éhes lesz Bene úgyis elfogadja a cumisüveget is. Csak úgy próbálja apa adni neki a tejcsit,hogy a cumi része legyen kívülről tejcsis,meg csepegtessen a szájába is,akkor rá fog harapni. Én Grétánál így értem el 2x is,hogy egyen üvegből.

Utazás
mi is voltunk már otthon a szüleimnél. kb 2 óra az út. De voltunk már egész napos csavargáson többször is. A felállás ua,mint Katáéknál,és Ágiéknál,kivéve azt ha etetni kell. Ilyenkor mi nem állunk félre. Kiveszem Grétát a bébihordóból,és útközben is simán megszopizunk.... :P A büfizés is könnyen megy,mert ráz az autó... :lol:

Zsuzsi
fene azt a válogatós bandát! :twisted: Főzz amit jónak látsz,ha éhesek, akkor úgyis enni fognak! :wink:

Megvettük Grétának a kiságyát. Úgyhogy már próbára néha beletettük a saját szobájában. (eddig csak szopizni,meg pelus cserére jártunk a szobájába). Most is ott aludt el,én meg itt ülök mellette és netezek. :P

Főznöm szerencsére nem kell,mert tegnap este babalátogatókat vártunk vacsorára,így maradt kajánk is... Ja,Zsuzsi én tegnap este parikás csirkét készítettem kapros túrós galuskával.

Szerencsére már jó előre lebeszéltük,hogy játszószőnyeget kérünk,így meg már alig vártam,hogy jöjjenek,és legyen mivel játszani Grétának. És még nagyobb szerencsénkre nem sajnálták rá a pénzt,nagyon drágát,és szupert vettek. Kaptunk még egy akkora csemege kosarat tele a legfinomabb és legdrágább édességekkel,Gréta kapott még rugdalózókat,apa kapott egy üveg viszkit,én meg egy hollóházi porcelán sütis tálat. Szóval kitettek magukért a kedves vendégeink. :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Na,míg megalkottam az írást,írtatok ti is... :lol:

ami kimaradt:

Móni gratula az úszáshoz!

Ági
nekem is azt mondta a védőnőm,hogy csak -5 fokig menjünk sétálni. De ha süt a nap,és egy kicsit hidegebb is van,akkor is ki szoktunk menni. Barátnőm tanácsolta,hogy ilyenkor,meg ha a szél is fúj, akkor rakjam fel az esővédőt,és úgy menjünk ki. Tartja a meleget,és nem fázik úgy a baba.

Krisztina
akkor már nagyon rafinált a kiscsaj! :lol:

Mangora
várjuk a képeket!

Fleur
örülök,hogy jobban vagy!

Vasalás
én imádok vasalni... :shock: :P

Zsuzsi
anyósék akkor elég hülye evők... :evil: az ő ízlésükre tényleg nagyon nehéz lesz főzni.

Reni
tök jó,hogy lassan megoldódik az egész napos evési probléma! féltékenység: :?

Kata
üdv itthon!

Ja,és szerencsére péntek óta visszaállt Gréta a régi alvási rendjére. Este 9-től alszik reggel 7:30 ig... :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Köszönöm a tippeket főzés és utazás terén!
Azért az autóban való szoptatást nem élesben, visító gyerekkel próbálom ki.

Edina, játszőszőnyegről képet kérek szépen! Mi is szeretnénk venni, de nem tudom, hogy melyik lenne a jó. Mert vannak olyan gagyik, meg csúnyácskák. :roll:
Gratulálok az alvásrend visszaállásához!
Nagyon kedves vendégeitek voltak, ezek nagyon szép ajándékok!
Gréta eddig miben aludt, ha most vettetek kiságyat neki?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszönöm lányok.

Az etetési tippeket is köszönöm, azt hiszem, a poharas dolgot ma kipróbálom, biztos ami biztos. Bízom benne én is, ha nagyon éhes, elfogadja a cumisüveget is, egy-két alkalommal volt már rá példa, de már elég régen (két hónapos csecsemőnél vicces azt mondani, hogy régen :)).

Nem lenne gondom a menet közbeni szoptatással, csak a sztrádán én azért félek, olyan gyorsan száguldunk :) De amúgy simán bevállalnám én is :)

Dy, köszi a levegőzéses tippet! Ki is fogjuk próbálni :)
Kapros túrós galuska, nyammm... hogy is van akkor az a szmájli: :}~ :)
Tényleg nagyon kedves vendégeitek voltak, kincs az ilyen :D

Zsuzsi, írni akartam a pacalpörköltöt viccből, de akkor nem is lett volna vicc :D Hűha. Hát, én akkor hasonlóan főzök, mint Te, így valószínűleg nem tudnék olyat ajánlani, ami elnyeri a tetszésüket... :?

Kriszti, Anna nagyon ravasz kis hölgy :wink:

Mangora, remélem ma ki tudod jobban aludni Magad!
A kocsit előre befűteni tényleg nagyon hasznos dolog, legközelebb mi is megpróbáljuk, csak nekünk macerásabb, mert nem kertes házban lakunk és az utcán áll a kocsi... de végülis nem lehetetlen :)

KépKép
gigilina

Edina, a kocsiban etetés útközben nálunk is megy. Mi is sokszor csináltuk már! Sőt már egyszer tisztába is tettem az autóban, mert berottyantott :) Igaz, azt nem menet közben!

Zsuzsi! Nemrég egy ismerősnél láttam játszóhidat is, azt bármi fölé fel lehet rakni, pl kispléd vagy hasonló! Az is ötletes, ha játszószőnyeget keresel!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi,nézd meg a Fisher Price esőerdős játszószőnyeget,én abba vagyok beleszerelmesedve :D Keresek is neked egy képet :D

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Most találtam egy jumperot amivel szemezek,nem tudom mennyire lenne hasznos.

http://www.teszvesz.hu/item896971902_fi ... oo_uj.html

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
én most rendeltem egy ilyen fisher price játszószőnyeget (24 ezerért) biztos ami biztos alapon hátha valami c@r szőnyeget kapunk. Úgyhogy most kettő lesz... :lol: Végülis nem baj,mert amit kaptunk az nem is tipikusan játszószőnyeg.

Mangora
nekünk még nem volt pelus csere. Eddig szerencsére Gréta mindig megvárta a kakát míg hazaértünk.. :P

Zsuzsi
még most is bölcsőben alszik Gréta. Igaz ez nem egy kicsi bölcső. Párom legjobb barátja aki keresztapa lesz, ők akarták ezt gyártatni,és forgalmazni,csak mivel túl drága lett volna (kb. 150 00 ft) a bolti ára,amiért meg lehetne vásárolni,igy mégsem dobták piacra. Valódi fából készült,van vagy 80 kg, és szép nagy. Kermi által bevizsgált prototípusból készült 3 db,az egyiket mi kaptuk meg,a másik az övék maradt,a harmadik meg a srác tesójáé lett. Majd rakok fel képet mindjárt a bölcsőről is. :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

én amúgy nagy fisner price imádó vagyok. eddig szinte csak ilyen játékaink vannak. :oops: Szerintem ezek a legjobb minőségű cuccok,és leg készségfejlesztőbbek is. de csak szerintem.... :wink:
én ezt rendeltem meg:
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=25

"játszószőnyeg"
Kép
Bölcső
Kép Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!

Már olvasgatlak Titeket.

Szánkózni voltunk, 1900 méter magason, az idő jó volt, néhány fok, bár az mínuszban :lol: ...számomra hihetetlen, de nem Gréta volt ott a legfiatalabb...

Kép

Üdv!

Kép
Kép
friday

Nekünk ilyen játszószőnyegünk van csak más dekorációval! Zsiráfos :)
És itt is vettük!

http://babyfun.axiomarket.hu/item/jatszoszonyeg

Meg van egy olyan is, amin majd ülve lehet jól játszani, azon már műanyag játékok vannak!

Kriszti! Nekünk nem ilyen jumperünk van, hanem bébikompunk! Én sem tudom mennyire lesz hasznos... De nekem nagyon tetszik :)

Marci ma is alszik napközben, úgy látszik csak a reggeli alvás nem az erőssége pechemre :D

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!!

Gyorsan benézek hozzátok , hogy mi újság, visszaolvasni nagyon most nincs időm így sos írok nektek ! Most alszik ! J))

Jó sűrű volt a hétvégénk szombaton takarítottam meg itt voltak a szüleim, aztán tegnap meg mi voltunk anyukáméknál ebédre és du meg jöttek a barátaink a 3.5 hónapos kisfiúkkal, nagyon édi!!

Ma voltunk a védőnőnél Máté már 4100 grm szerencsére most már kezd beindulni a súlya és 3 hét alatt 3cm nőtt , úgy látszik hosszra gyúr a kis drága!! De két bibi van,vagyis csak egy lehet h köldöksérve lesz de nem vészes tapasztással meg tudjuk oldani mert nem olyan gáz mert ha sír csak akkor látszik nagyon de nem sír akkor nincs ott semmi ! Picike hála istennek! De 4 én még a dokinéni is ránéz!!
Ja a másik meg az h jó nagy piros dudor lett a bcg oltása, jól megijedtem de megnyugtatott a védőnő h ez teljesen normális és örüljek neki h ilyen és látszik mert ha nem látszódna akkor akkor meg kell majd később ismételni ! Úgyhogy most mivel ilyen dudoros azért mert genny termelödik benne és ezzel termeli a szervezete az ellenanyagot!!! Most minden este párakötést kell neki csinálni mert ez a dudor ki fog fakadni!!! Krémezni , nedves vatta és folpack éjjelre, szegénykém!!! De ez csak jó neki!!!

Mangora, de jó h már meg van a mütéti időpont , nyugi nem lesz semmi baj, veletek leszünk lélekben!!!

Reni király vagy ez a nyálcsorgatos …:}~ !!

Ági öszinte részvétem a nagyid miatt!!

Fleur, örülök hogy már jobban vagy!!

Huszilvi de jó hogy újra itt vagy és adtál valami jelet hogy veletek is minden rendben , amúgy ismerős a helyzet, nálunk ilyenek a nappalok de szerencsére most már az éjszakák alakulnak!!! DE nem írom le hogy milyenek mert akkor borul minden!!! J Szerintem a múlt hét azért volt ilyen rossz mert apa nem volt itthon fürcsinél meg elalásnál, és érezte tuttira, de mióta itthon van este azóta visszaállta a rend, péntek óta szerencsére!!

Zsuzsi köszike a Privit!! Amúgy a váci úti tescot tudom hol van!! Jó kis mutatvány lehetett a pelus dolog!!J) Ötlet nekem van egy nagyon jó tutti receptem az a neve h vadászhús és elözö nap kell megcsinálni h összeérjen, gombás husi szerüség ha érdekel leírom isteni finom és tartalmas!!

Na fel kelt, még jó hogy worrd be írom és így még tudom folytani!!!

Edina ezek tök szupi ajándékok mázlisták vagytok!! TE azt a pörgő forgót hol vettétek és mennyiért ? Ezt távíránytós?? ÍMert mi is néztük!!

Na mennem kell majd jövök még ha tudok !!

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Edina, ez nem is tudom micsoda :)

A bölcső nagyon szép!

Mangora

Kép
mangora

Mangora
"játszószőnyeg", bébitornázó, ..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvi
brendonban vettük... ez is fisher price :P távirányitós,projektoros zenélő forgó. a plafonra vetiti a pillangós képeket,és van benne lentre világító fény is. 4 féle dallamot játszik,és van rajta néma üzemmód is. Gréta imádja! ujratölthatő 4db góliát elemmel érdemes használni,mert "eszi" az energiát.
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... re&store=8
szegény Máté! de legalább nem kell újra oltani.
gratula a szép súlyhoz! Grétám is inkább hosszra gyúr jobban,bár ő igy is meghízza a napi 2,5 dkg-ot.

Friday
de jó nektek!!!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina,ez a játszószőnyeg kész szórakoztató központ:) nagyon szép.És a bölcső is.
Én is imádom a FP játékokat,találtam a tesz-veszen egy csajt,aki nagyon jó árban meg tudja szerezni őket,persze újak.

Szilvi a bcg oltásunk nekünk már többször is kifakadt,de a védőnő csak azt mondta hogy ha kifakad ne érje akkor este víz.

Friday,nem semmi a szánkózás,én ezt nem merném még egyedül sem :D :D nem vagyok a téli sportok híve.

Kép

Kép
krisztinaa

Mangora
egész pontosan játszófészek a neve. :wink:
ezt kaptuk
http://www.formatex.hu/catalogue.php?ac ... =20GLT1111
Grétám annyira játszott benne,hogy el is aludt ott...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Krisztina
és nem félsz,hogy becsapnak? Gondolom előre kell utalni a pénzt,aztán meg küldik a csomagot...

Kata
csak nem még mindig mosol és vasalsz????? :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Köszönöm a játszószőnyeg-tippeket! Egytől együg klasszak, hú, micsoda játszófészek :-)
Mangora, milyenek a játékok a szőnyegeteken, tükör van-e, vmelyik zizeg-e, zenél-e stb.? Lehet rá szerinted plusszokat tenni?

Krisztina, meg tudod adni teszveszes nevét annak, akitől a FP-s cuccokat lehet szerezni?

A bölcső nagyon profi, kár, hogy nem lehetett forgalomba hozni.
Nekünk is van, kb, ilyen nagy mint a Tietek, az tiszta fenyő, dög nehéz, ráadásul Zsófi utálja.

Szilvi, a sérvet sajnálom, remélem, tényleg elég lesz a tapasz. Nem is hallottam még ilyet, hogy kifakad a BCG oltás helye. Csak ügyesen akkor a tapasszal, nehgy baj legyem. Jó macerás ez a kötés-dolog.

Voltunk du. pelenkát venni és vettem apró szilvás hasét, ill. túrós pogácsát. Nem tudtam eldönteni, hogy melyiket kívánom jobban. A szilvásat megettem, meg is ülte a gyomto. Kellett nekem mohónak lenni.

Tudom, már volt róla szó, de mivel kenitek be a babák arcát, amikor kimentek?
A Babe samponon kívül más ötlet cosmóra? Móni, a kis lovag fejéről olajjal tüntettétek el? Sikerült aludnod?

Na, hiányol Zsófus, szaladok.

P.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina, még nekilátam porszívózni is, meg játszotam egy csomót Márkkal és még alukáltunk is egyet a kanapén koradélután :lol:
Csak ámulok, mennyit írtatok ma már megint.
A FP játékokat én is szeretem, nagyon szép a bölcsőtök hallod és tök jó ez a körforgó.
Nem semmi ajcikat kaptatok,gondolom ezt nem attól a bizonyos barátnődtől....

Mi eddig szintén nagyon jó ajcikat kaptunk, sok c&a-s és h&m-es rucit, fürdőjátékokat, pelust, kéz és láb gipszkiöntős képet,babanaplót én meg sok desszertet amiket mind be is faltam.
Na de van még olyan aki nem volt látogatóban :lol:
amitől kivagyok:A kiskabátok és plédek.Mindegyikből van 6-7 darab, majd teszveszen eladom őket.

Zsuzsi, bakker, anyósék, nem semmi igényeik vannak.Főzzöl 3-4 fogásos kaját nekik egy csecsemő mellett...
Valami tokányosat esetleg?Pl. bakonyit?az fűszeres is meg laktat is.
Ne izgulj, Zsófi tuti jól viseli majd az utat.

Ági, őszinte részvétem , nagyon sajnálom a nagyidat.Mennyi idős volt?Váratlanul jött?
Ügyik vagytok ti is Benével az utazásokat illetően.

Mangora, örülök, hogy megvan minden viszgálat a műtéthez és tökre sajnállak titeket, de pont a hétvégén meséltelek anyumnak és mondtam, a mi szívünk fáj a babákért ennyi idős korukban, viszont néhány év múlva biztosan nehezebben vészelénének át egy műtétet és kórházi tartózkodást.
Számomra te vagy a sztár ezzel az autóban etetés-pelekázás dologgal, komolyan, nagyon-nagyon ügyes anyuka vagy és a nagyis dolgokért meg külön becsüllek.

ToldiSzilvi, sajnálom a sérv dolgot, reméljük nem kell majd műteni,szépen gyarapszik Máté.
Oltás helye, nem semmi, szegénykém.

Krisztina, add már meg nekünk is ennek a csajnak az elérhetőségét.Már ha nem gond.Ügyi vagy, hogy ráakadtál.a hintával mi van?Kicsit lemaradtam...

Móni, tök jó, hogy eljutottál usziba.Kezdetnek nem rossz.Ezen a röfögős dolgon felkaptam a fejem.Nekünk is van egy Márk malackánk:lol:
Rám is Laci bácsi főz hétközben.

Reni, tyű, igen, rafinált babák 3 hónapos kor alatt is léteznek, valóban.Bibi már most nagy franc :lol:
Nyálcsorgatós smiley, egyszerűen szuper
toka?Lássuk csak....Hiszem ha látom.

Friday, gyönyörűűűűűűűűűűű.És Gréti miben volt?Tegnap mi is voltunk, igaz márk a babakocsiban szundikált,csak a keresztlányunk szánkózott.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Néhány friss kép Márkról....

Kép Letámadott egy farkas :lol:

Kép Küzdünk....

Kép Kiságyamban

Kép Szunyóka

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Friday, már hiányoltalak magamban. Napokig voltál szánkózni? :wink:

Most gyakoroltuk a hasonfekvést és Zsófi olyan kiemelést produkált, hogy csak ámultam-bámultam. :lol: Nem is tudtam időben lefotózni.

Lányok, akkor közös konyhán kajálunk :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Most csak gyorsan felteszem a képeket!

Kép Vagány ruciban :)

Kép Megtaláltam az ujjam, most már jó :)

Kép Anya, mondtam már, hogy nem kell cumi!

Mangora

Kép
mangora

sziasztok

csak gyorsba,,

Krisztina te nem is kötötted be neki a bcg t mert nekünk be kell krémezni, vizes vatta és folpak ezt mondta a védnő! mit csináész ha kifakad? nem tagad rá a ruciraM?

köszi

sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt!

Szilvi, mi az a vadászhús? Kíváncsivá tettél.
A Váci úti Tescotól kb. 3 percre lakunk autóval :-)

Kata, a bakonyira már én is gondoltam. Van tuti recepted? Mégiscsak közelebb laksz a Bakonyhoz mint én... Vagy az már maga a Bakony? :oops:
Olvastam ám, hogy Felsőörsön valaki otthon megszült, mire a mentők kiértek.

Anyósék már péntek kora du. jönnek, azt hittem, hogy csak szombat reggel.

Éjjel annyi tejem lett, hogy kénytelen voltam fejni. Az alvó gyereket mégsem akartam felébreszteni, hogy segítsen rajtam.

Reni, olvastam egy könyvben arról, hogy hogyan lehet leszoktatni a gyerekeket a gyakori éjszakai evésről. Beszkenneljem? Megpróbálom mailen átküldeni, ha érdekel.

Ennyi vágány kissrácot egy helyen! Nagyon tetszenek! A párom is meglátta este a képeket, ő is odavolt. Hihetelen, hogy ha van egy gyereked, a világ összes gyereke érdekelni kezd. Vagy csak én érzem így? A páromon ez különösen látszik. Eddig neki nem voltak gyerekek a közelében, nem is tudott mit kezdeni másokéval, azóta pedig minden érdekli.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Dávidka ma is 3-tól ébren van:(( remélem, nem ez lesz az új napirend. Viszont este kilenckor alszik el (eddig éjfélig is "zsizsegett"). Hát... nekem az a verzió jobban tetszett. (főleg hogy akkor Zoli volt vele ébren, hajnalban meg én:)

Szilvi,
nálunk is felfakadt a BCG oltás, és gennyezett. Doki és védőnő is azt mondta, ez így jó, mert azt jelenti, hogy a szervezete reagált az oltóanyagra.
Nem kellett vele semmit csinálni az égvilágon, csak fürdésnél nem érhette víz, illetve ajánlották, hogy olyankor fedjük le egy steril gézlappal.

Szerintem ha folpackal feditek be, attól gyorsabban kifakad és ürül a genny, talán azért kell.

Nekem is tetszenek ezek a Fischer Price játékok (kivéve a zenélő micimackó...), Edina, a tiétek nagyon király.

Én egyelőre a ruhaszárítóra kötött lufikkal és alufólia-gömbökkel próbálkozom, pár percre leköti. Gondolkodom, mit aggathatnék még rá:) Vasalni is úgy szoktam, hogy lufik lógnak a vasalódeszkáról, Dávidka meg nézi.

Később valamilyen hintát szeretnék. (ajtófélfára vagy falra függeszthetőset).

Friday, annyira irigyellek a szánkózásért, hogy el nem mondhatom:)

Nagyon aranyosak a kissrácok:)
Mangora, abban lehet valami, amit Kata mond, nem fog emlékezni Marci a műtétre, és hamarabb is gyógyul, mintha később lenne ilyen.
Kata, azt hiszem, Friday írta, hogy Miss Röfinek becézi Grétát:) szóval úgy tűnik, a röfögés is megszokott.

Zsuzsi, kajára visszatérve: nekem nagyon úgy tűnik, hogy bármit is főznél magadtól, nem lenne jó... tényleg egyszerűbb, ha megkérdezed őket:) vagy főzz bármit, és tegyél ki az asztalra borsot-paprikát.
Na de a csirkepaprikás és a tokány is nagyon jó ötlet, hogy is van a nyálcsorgatós?

Mennem kell, bocs, ha nem reagáltam mindenre. Később visszaolvasok normálisan:)

Tényleg közös konyhán kajálunk:) kellene kérnünk valami csoportos kismama-kedvezményt Lacibácsitól.

Szép napot!
Móni
monke

A küzdés eredménye:

Kép Na végre!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

Azta.....
:lol:

Nagyon ügyes Zsófi!!!
monke

Na, nem is írtam, hogy mikor mondtátok, hogy zenél a micimackó, nem értettem, mert nekem nem zenélt. Így jöttem rá, hogy elromlott a hangfal. :cry: Na, azóta már működik, meg is hallgattuk, borzasztó.

Móni, én is úgy jöttem rá, hogy érdekli Zsófit az ilyen felakasztott dolog, hogy a pihenőszék kicsit belógott a ruhaszárító alá, ő meg csak nézte és nézte.
Javaslom még a színes kendőt. Egyszerre elegendő egy dolgot felakasztani, mert állítólag csak egyre tudnak koncentrálni.
Szegénykém, jól megjártad ezzel a hajnali keléssel. Mit csinál a kis zsivány hajnal óta?
:}~

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszi!
Nem is ez a legmagasabb pontja az emelésnek, csak egyrészt én is meglepődtem, amikor megláttam, másrészt át kellett mennem a másik szobába a gépért.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

Zsuzsi, ilyen bakonyi tokányt egyszer csináltam, valahonann a netről halásztam, már nem emlékszem, csak arra hogy macerás, de isteni finom.
Múlt hétvégén meg csirkehusit csináltam stroganoff módra.Az is fincsi volt, ha érdekel majd leírom.
Zsófi nagyon ügyes, látom ti is gyakoroltok :lol:
egyábként nálunk is így van, ahogy írod, apa minden gyerkőc iránt érdeklődöbb, azelőtt meg észre sem vette őket.

Móni, ezen a kedvezmény dolgon én is gondolkodtam :lol:
Ti amúgy miket szoktatok rendelni?
Tök jó ötleteid vannak hallod, még vasalás közben is szórakoztatod Dávidkát...
Sajnos nálam mindennapos dolog a vasalás, nem elég a gyerekholmi, apa is business cuccba jár minden nap, magamra vasalok a legkevesebbet.
Ja, tesóm múltkor jó fej volt,mikor hazamentünk, meg kérdezte nem akarok-e átöltözni valami kényelmesebbe, én meg jól rárivallatam, hogy egész héten kénylemesben vagyok lsd. póló és melegítő, hagyjon már.

na megyek, vár az újabb vasalnivaló adag

ja, titeket nem zaklatnak telefonon babakötvény és biztosítás ügyben?Már az agyamra mennek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, hol olvastad ezt a szülős dolgot???
Nem hallottam róla...

Móni, sajnálom a hajnali kelést, remélhetőleg napközben akkor szunyóka lesz.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,
Zsófi is úgy küzdött mint kicsi Márk :-) Az a farkasos kép haláli :-)

Az én párom is öltönyben jár minden nap, amíg mindketten dolgoztunk, minden reggel ő maga vasalta az ingét, meg az enyémet is, de most már átvettem ezt a feladatot. Van azért jó pár dolog, amit ki kell vasalni egyébként is.
Aranyos az Öcséd :-)

Nekem is nagyon fura kényelmes cuccban lenni.

Eddig még nem zaklattak telefonon, de tudom, hogy ami késik, nem múlik.

Stahl-féle Stroganoff csirkét már csináltam, az nagyon jó volt.

Ma rántott mozarellát rendeltem, ill. kértem még a hétre fajitat, grillezett csirkemellett sajtmártással, ill. rántott csirkemellet. Ilyesmit szoktam. A kedvencem a csirkecsíkok póréhagymás-füstöltsajtos-gombás mártásban spagettivel vagy krokettel, ízlik még a magyaros borsófőzelék is. Ti?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó ez a szülés-dolog. Tavaly októberben meg volt egy olyan, hogy a mentőszolgálat diszpécsere telefonon utasította az apát, hogy mit csináljon. Jól be is ijedtem:) Aztán nálunk persze nem ment ilyen gyorsan.

Én általában vmi húst rendelek körettel, próbálom kerülni a sajtféléket.

Dávidka hajnalban fura kis hangokat ad ki, és mocorog. Arra megy ki az egész, hogy foglalkozzanak már végre vele. De nem venném ki szívesen ötpercenként, és a nagyágyban velünk nem szeret lenni. Ja és nem éhes ilyenkor. "Komfortszopizni" pedig nem szeret, és nem is alszik el tőle.

Igen, majdnem egész délelőtt alszik, de ilyen áron:(

Ha épp nem, akkor mindig szemmel tart:) és szigorú nézése van nagyon. Ezért is vasalok ott, ahol lát.

Zsuzsi, jó ötlet a kendő, mindjárt ki is próbálom. Mi is pont így vagyunk mások gyerekeivel:) imádjuk mindet.

Puszi
Móni és Dávidka:)

Kép
monke

és hát Zoli is, bár nem ezt a képet akartam feltölteni, hanem ezt:)

Bocs:) Kép
monke

Én a múltkor rendeltem májjal, baconnal és gombával töltött csirkecombot, rettentő finom volt, szerintem életemben nem ettem finomabbat.

Na tényleg eldugulok
:)
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: