A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Domi, de jóóóó!
Engem érdekelne a nyakerősítés is. Áron nem nagyon szeret hason lenni, bár az utóbbi 2-3 napban 1-2 órát úgy szunyált, de ébren nem bírja sokáig.

Csillag, de jól tettétek, hogy elmentetek másik orvoshoz.Drukk, hogy ne legyen semmi, vagy semmi komoly baja Pistibencének. Tudod, én nagyon veled tudok érezni hasfájás miaztt!
Vendég

Domi,nagyon tuti,én is ezt írom!!!
Én nem csinálok semmi extrát,csak az esti masszírozásnál,tornáztatásnál az egyik kezét megfogom és ellenkező irányba húzom,vezetem óvatosan,nagyon lassan.És akkor ő elkezd kalimpálni és dolgozni és egyszer csak átfordul,de én a helyes irányban megtartom a kis kezét.Amit viszont Domi írt,sokkal jobb,ki fogom próbálni!!!!

Csillag én is csak drukkolok,h ne találjanak semmi komolyat,viszont segítsenek rajtatok.Ez az elhúzódó sárgaság minek lehet a jele???Remélem semmi komoly májprobléma....

Domi,miért voltatok Horvátban????Él ott valakitek???,de irigy vagyok!!!!!

Kép Kép
meli1118

Tedorka, 6 hét után úgy kezdheted el a hasizmozást, hogy háton lefekszel, talpra felhúzod a lábad, a tenyeredet a derék alá beteszed, és a derekadat beleszorítod a tenyeredbe, megtartod így picit, majd lazítasz....
Aztán kb 2 hét múlva óvatosan a hasprést is elkezdheted, de azt is először a legjobb, ha talprahúzott lábbal, a tenyerek a combodon, és csúsztatni fel a tenyered a térded felé, amíg a fej és a vállak elemelkednek a talajról egy kicsit...
Ha ez már könnyedén megy, akkor mehet a rendes hasizmozás...

Judy, a babát a hátára fekteted, a hüvelykujjaidat az ő tenyerébe beleteszed a többi ujjadal a csuklójánál (alkar, mert ugye még pici) megfogod, és megemeled addig a törzsét, h a feje már nem ér le a pelenkázóra, itt megállsz,(általában ekkor lóg a fejük, hülyén néz ki, de nem veszélyes), Ő elkezd pár mp múlva feléd felhúzódzkodni,segíts neki, de ne te húzd fel, autómatikusan emelni fogja a fejét is, mígnem felül és előre bukik a feje, ekkor visszaengedheted, de akkor már tartsd a buksiját!
A feladat közben a legjobb ha a combikat apa lefogja, h a baba ne csúszkáljon a pelenkázón! küldök képet is,ha találok.

KépKép[/url]
domi06

Manócskák, ne aggódj, nem jellemző, h később bármi visszamaradnsa ebből,
Meli, a férjem horvát, és a családjánál voltunk, de csak Eszéken, bár van a tengeren egy félkész nyaralónk, úgyhogy várom a nyarat, h Domibabát úszni tanítsuk! :D

KépKép[/url]
domi06

Kép nyak erősítés

KépKép[/url]
domi06

Sziasztok!

DOMI! De jóóó!Nekem babám pont ezt a nyakerősítést nem nagyon akarja csinálni!Meg sem emeli a fejét... :( ....!a dokinéni azt mondta nehéz neki,biztos...!? Szerinted?
Vendég

Domi, nagyon köszi!!!

De jó, ha van egy nyaralótok ott, és nincs messze, csak, ha 3 napra megy az ember...
Vendég

Sziasztok!

Végre itthon! Nagyon köszönöm a bíztatásokat.

Emi jól van, semmit nem találtak. Csak kicsit visszaáramlik neki a kaja, de ez 8 hetes korig nem számít kórosnak. Viszont okozhat kis légzéskimaradást, ha rossz helyre kerül. Valószínűleg februárban elmegyünk egy vizsgálatra, amit a hirtelen csecsemőhalál kivédésére csinálnak. Kicsit brutál 24 órás vizsgálat, de azt hiszem muszáj lesz. Talán akkor megnyugodunk. Azóta alig bírjuk leállítani magunkat, hogy ne nézzük folyton, lélegzik-e. Viszont altatni csak a kiságyában fogjuk bekapcsolt légzésfigyelőnél.

Most a kórházat próbáljuk megint kiheverni.

Rám még vár egy kiadós bőgés, amire nem tudom, lesz-e alkalmam. Rettenetes volt, ahogyan próbáltuk élesztgetni. Életemben nem féltem még ennyire :cry:

Emili egy tündér baba egyébként. :D

briell

Tulipános, minnél többet gyakoroltok, annál jobban fog menni, amúgy attól, h még nem megy neki, az izomra és az idegekre hatással van, így mindenképpen fejlesztően hat.
Van másik 2 gyakorlat, de szerintem azok nehezebbek, meg azt csak úgy merném javasolni, ha előtte megmutatom, bár akkor nektek lehet, h azokat is megmutatták, ha az elsőt is ismerted!

Briell, örülök, h minden rendben, kitartást és nyugalmat neked!

Mi ez a nagy pangás ma???

KépKép[/url]
domi06

Köszi a biztatást lányok, nagyon aranyosak vagytok!

Elég húzós volt a mai nap, reggel 7-kor már pattantam ki a neomagnolos lemosót elkészíteni -egy átordított/átvirrasztott éjszaka után- mert mondta a dokinő, hogy mikor ébredezik rögtön kezdjük lemosogatni aztán pisizacsi fel, mert ébredés után mindig pisilnek. Hát persze hogy a lemosás közben pisilt a kezünkre. :lol: Aztán pisizacsi fel (elég könnyen ment a felrakása) és szopi, hogy legyen újra termés. Aztán kibontás, pisi sehol. Kicsit szundított, majd egy óra mulva újra ellenőrzés, még mindig semmi. Megint szopi 9 körül, hogy a 11 órás csípőszűrésig kibírja és végre pisiljen. Kicsi meztelenkedés -mert mikor kibontjuk akkor (is) szokott pisilni- és hurrá, van termés öntjök a gyógyszertárban vett steril kis üvegbe és irány a rendelő. Szerencsére soron kívül bemehettünk és a kis drága is csak akkor sírt mikor beleszúrták a tűt a kis kézfejébe, meg mikor kihúzták, közben csendben volt. :shock: :)
Aztán csípőszűrés, oda is hamar bejutottunk, gyors uh közben ordítás -biztos a hideg zselé miatt- minden rendben. Elkezdtük keresni az uh-magánrendeléseket, sejtettük, délután van. Aztán megoldottuk... és elkészült a hasi uh is, ahol szerencsére semmi kóros nem ábrázolódott. :D Ha még mindig ott voltunk, gondoltuk megvárjuk a labor eredményeket is, így jöttünk haza délután 3-kor. Ja, még a kórházban egy csendesebb folyosón megszoptattam picurt fél 1-kor. Hát rendesen lefáradtunk az öltöztetés-vetkőztetés, doki után szaladozásban.

Szóval a vérkép igazolta a dokinő gyanúját, bilirubin még mindig magas 18 alatt kellene lennie és 74 és a CRP is emelkedett 5 alatt kellene lennie és 36 . :( :( :shock: :shock:
Csütörtökön megyünk hozzá vissza az eredményekkel, hát kiváncsi leszek mit mond. Valószínű antibiotikumot kapunk -akinek a kórházban emelkedett volt a CRP, az antibio kúrára maradt még vagy 7 napig szülés után- remélem itthon megoldható, nem kell manóval befeküdni. :?
Hát röviden ennyi, legalább tudjuk, hogy szervi baj nincs, ezt meg reméljük kikezelik.

Újra gripe watert adunk, mert elfogyott és pár napig nem tudtam venni, így ennek tulajdonítom a tegnap éjszakai nagy ordítást.

Domi, tök jó hogy leírtad ezeket a fejlesztő módszereket, a férjemnek is megmutatom majd, ha foglalkozni akar babóval ilyen módon. :wink:

Briell, örülök hogy már itthon vagytok és minden rendben. Biztos nagyon ijesztő volt, én eddig egyszer hittem azt egy pillanatra a kanapén, hogy nem lélegzik a baba és már attól megállt a szivem. :(

Most megyek "pihenni", holnap szopi méricskélés minden etetésnél, hogy ne unatkozzak... :)
csillag25

Briell,
de hogy hazatértetek!! :D
Örülök hogy Emilinek semmi baja!! Meglátod, nem lesz többé ilyen rossz élményetek. Nagyon sokaknak van ilyen, csak nem efféle előzmények után, mint nálatok.
Kapcsolódj be és számolj be a babás életről, mert még rólatok alig tudunk valamit. Gondolom gyönyörködtök a kicsi lányban nonstop! :lol:

Kép
apkata

Elfelejtettem írni, hogy a gripe water szünetben sab simplext adtunk picurnak. Ugyanaz a simeticone a hatóanyaga mint az espumisannak meg infacolnak, csak ez nem 40 mg-ot tartalmaz, hanem 69,19-et. Gondoltam ez jobban hat majd, de nem vált be. Ha valaki espumisant vagy sab simplexet használ, annak szívesen elküldöm, vannak bontatlan üvegek, mert még a gripe w. előtt bevásároltunk belőle a dm-ben. Negyedáron volt, mert kifutó termék náluk, meg akarják ezeket szüntetni. Lejárati ideje rendben.

Ja és a C&A-s 50 %-os kupont is küldöm akinek kell, nálunk nincs ilyen üzlet.

(Természetesen ingyen, nekünk úgy sincs szükség a szuszpenziókra és tudom mennyire fogy, ha rendszeresen használja az ember, márpedig minden szopi előtt adni kell a dokinéni szerint és teljes adagot vagyis 25 cseppet)
csillag25

Most vagy a gripe water jó, vagy csak elfáradt tegnap babó, de este 8-tól aludt fél 1-ig (még szerencse hogy lefeküdtünk mi is 10-kor, pedig már nem akartam, mert 7-kor evett és gondoltam úgy is mindjárt kajás lesz) aztán 1-től fél 4-ig szundított, viszont a mostani szopi után már nem akart visszaludni. :twisted: DE! Ott szöszmötöl magának, nézelődik, nem ordít a hasfájástól, így tudok itt lenni. :D Remélem fél óra mulva megetetem és kidől a nagy nézelődéstől. :lol: Vagy most etetem meg, mert elkezdett csuklani...
csillag25

Nagyon régen jártam erre....szégyellem is magam,de valahogy mindig csak levlistára járok.Így pl nem is tudtam mi történt Briellékkel.
Basszus!Olyan ross zmég olvasni is,nemhogy átélni!Még jó,hogy nem pánikoltatok egyből.Én tuti azt csináltam volna!
De az a lényeg,hogy már itthon vagytok és remélhetőleg teljesen elfelejthetitek a rossz dolgokat!

CSillag!
Nagyon jól látod a dolgokat!Tényleg az a legfontosabb,hogy semmi kóros szervi baj nincs,a többit így vagy úgy de kikezelik.Bár az is elég rossz,hogy ilyen csöpp embert mindenféle gyógyszerrel kell kezelni,de ha nincs más megoldás akkor nincs.A lényeg,hogy jól legyen!
Vendég

Csillag, örülök a jó éjszakának, nekem a tegnap du megint nyűgi volt a babóm, most is nyöszörög az ágyban, remélem jobb napunk lesz, mint tegnap a du.! Bár az éjszakák tényleg teljesen kialakultak úgy tűnik.
Ha más nem licitál a C&A kuponra én örülnék neki, mert múltkor is ott vettem neki tök jó anorákot!!!

Valaki ismeri a sérvre való tapaszt babónak, mert egyre jobban idegesít a kiálló kis köldöke, szívesen venném a tapasztalatokat!

KépKép[/url]
domi06

Csajok, ti ki tudjátok pihenni magatokat, mert én azt vettem észre, h ha tudok is aludni,mert ügyes Domi, már akkor is olyan vagyok napközben, mint egy hulla, nekiálltam vitamint szedni, remélem használ!

Na nem panaszkodok többet, végülis ma du kimenőm van, jön anyu vigyázni Domira, én meg megyek egy jó koffeinmentes jegeskávét benyomok az állapotos barátnőmmel, felkészítem az anyaságra :lol: :lol: :lol:

KépKép[/url]
domi06

Sziasztok!
Domi, a fáradtság nálam is jelentkezett. Én megint elkezdtem szedni a Gravidát, aztán egy pár nap alatt elmúlt, így abbahagytam. Néha, ha eszembe jut, beveszek egyet.
Érdekes, hogy vannak időpontok, amikor úgy kelek éjszaka, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Máskor meg kész vagyok meghalni, hogy fel kell kelnem. Igaz, Iván max. egyszer kel éjszaka, nade ha éjfélkor eszik, akkor hatkor legkésőbb megint. És ez a hatóra nekem halál. Akkor sokkal fáradtabb vagyok napközben is.
tedorka

Domi
Néha elég nehezen tudom tornáztatni a Joakimot, mert olyan mereven tartja a kis lábát, szó szerint nem engedi, hogy mozgassam neki, hanem ahogy ő akarja azt csinálja, beszélek neki meg minden, szerinted ebből gond lesz? Egy kicsit aggódom ez miatt.

Briell
Örülök, hogy minden rendben van veletek.
Imádkoztam értetek, hogy ne legyen semmi baj.

Azt hiszem meséltem már nektek, hogy mi történt a Joel fiammal 3,5 hónaposan, nem kívánom senkinek, hogy azt átélje.

manocskak

Manócskák, próbáld olyankor kicsit megcirógatni a talpát, és ha engedte dícsérd meg nagyon, sajna mást nem tudsz csinálni, ha nem engedi, de ha jól átmasszírozod bemozgatás előtt, akkor hajlamosak már nem befeszíteni! Mi történt 3,5 hósan, én nem tudom???

Tedorka, nálam is így van, ahogy írod, úgyan nekem nappal is leragad a szemem! Nálunk este 11 körül fekszik le utsó evés után, majd 3-fél 4, szopi, aztán 6-7 körül kelne újra, de tényleg a hajnali kelés üt ki engem is!

KépKép[/url]
domi06

Briell, Csillag nagyon örülök a jó híreknek. Nagyon jó, hogy semmi komolyat nem találtak a kicsiknél.

A fáradtság nálam is megvan. Eddig a 7-8 óra körüli ébredések után még visszaaltattam Zétit, és utána szunyáltam én is tovább, de látom rajta, hogy akkor már igényel egy kis ébrenlétet, így hagyom ébren kicsit, altatás, de én már nem alszok, hanem megkajálok. Eddig délután sétáltunk, de úgy döntöttem mától a 10 óra körüli kajcsi utánra iktatom be, mert máskülönben délután én nem biztos, hogy tudok aludni, és éjfélre már kész vagyok. Ma este megint szupin aludt Zéti, 11-5-ig. Bár az az érdekes, így sokkal nehezebben, fáradtabban kelek fel, mint amikor még volt egy kajcsi közte.
Vendég

Drága Briell!!
Dejó hogy bejelentkeztél és hogy jó hírekkel!! Ezek szerint akkor nem tévesen riasztott a figyelő hanem tényleg nem lélegzett a kicsi Emi? :( De most olyan jó hogy minden rendben és otthon vagytok ismét! Nagyon-nagyon sokat gondoltunk rád és imáztunk értetek! Mostmár minden renben lesz, hiszem.
Ha lesz majd kisidőd, gyere tényleg és mesélj.
Vendég

A fáradtság nálam is ugyanígy van Domi:-)
Ma aludtam 2x4 órát, mégis alig látok, még jó hogy van kávé a világon.
Én is szedem minden másnap vagy ahogy eszembe jut a Gravidát, a védőnő mondta is hogy muszáj vmi vitamint tolni már csak a hülye időjárás miatt is.
Engem van amikor a mellem hamarabb ébreszt mint a gyerek amúgy:-)
Vendég

Sziasztok!

Brutális éjszakán vagyunk túl, ilyen még nem volt, hogy hasfájás miatt ennyit ordítson kisember :( Kezdek kétségbe esni, hogy mi lehet a baj, hiszen ilyen, eddig nem volt.

O'hara egyet gondoltunk... a napirendünk nekünk is hasonló, ma van első alkalom, hogy már délelőtt levegőztetem Zalánt. Most vittem ki teraszra, én addig is legalább begyújtok a kandallóba :) Már ha felkelek a gép elől...

Csillag, Briell örülök a jó híreknek, szorítottam értetek!

Üdv. Gabi (m&g)
Vendég

CSillag
hát anyám megjártátok a hadak útját! És milyen okos vagy hogy elvitted magánrendelésre, hisz az eredmények azt mutatják vmi kis gyulladás van a pici szervezetében...Annyira dühös tudok lenni hogy a másik gyerekdoki meg simán elnéz ilyet???
Én bízom benne hogy nem lesz kórház és valszleg ha megszüntetik a gyulladást a kicsi is nyugodtabb lesz
Vendég

Gabi
nem ettél valami olyat ami megtekerte a pocit és csak ettől volt ez az éjszaka ilyen?
Vendég

Briell, én is csak most olvasom mi történt veletek, a levlista úgy pörög, hogy már csak oda írok. A lényeg, hogy már minden rendben van, otthon vagytok.
Domi, milyen jó, hogy van egy gyógytornászunk! :D Csak gyerekekkel vagy felnőttekkel is foglalkozol?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio mivel a mostani már a második ilyen éjszaka volt, ezért tegnap egész nap fejtem, gyűjtögettem, és csak a tápszert adtam, pont azért, hogy kizárjam ezt az esetet. Mivel így is fájt a hasa, így már hajnalban is szoptattam, legalább a cicin megnyugszik.

Gabi
Vendég

nálunk is az van még hogy éjszaka ideges és sír a cicin is...Pedig most bizton tudom hogy volt tej, mert majd szétdurrant a cicim. Ennek ellenére csapkodta a fejét és a kezét..Hihetetlen kis makrancos éjjel 2 és 4 között... :shock:
Vendég

Csajok, szerintem a front miatt nyűgösebbek a babók, nálam tegnap hálisten csak 11-ig volt parádé este, de nyűgibb volt az átlagnál tegnap, ésén is kisérleteztem már, ha esetleg olyat ettem, h tápszer, de nem segített nekem se....

KépKép[/url]
domi06

Domi.
Ez az eset 2009-04-27.-én történt reggel.
A 2 nagy fiam suliban volt a párom el ment az állatokat ellátni a kis farmunkon.
Én reggel nem sokkal 1/2 9 előtt keltem és mivel a Joel még aludt gondoltam kimegyek enni, mert ha felébred akkor őt kell etetnem (akkor még csak szoptattam), hallom, hogy egy kicsit mocorog, de nem mentem be hozzá rögtön, mert vissza szokott aludni..
De hirtelen csend lett, először azt gondoltam vissza aludt, de az anyai ösztön és egy belső hang (tudom lehet hülyén hangzik) szólt, hogy azonnal menjek be.
Amikor beléptem a szobába ez a látvány fogadott, a kiságy matrac tartó lapja lebillent és a Joel beszorult.
Amilyen gyorsan tudtam lebillentettem annyira a lapot, hogy a Joel (akkor már élettelen teste) lefeküdjön a földre, leemeltem a kiságyat és a Joelt (már nem lélegzet, nem vert a kis szíve és kékülni kezdett már szája körül) az ágyra fektettem és szívmasszázst alkalmaztam neki. Az egyik kezemmel szívmasszázs a másikkal hívtam a páromat, hogy azonnal jöjjön haza, mert most élesztem újra a Joelt.
Mire a párom hazaért addigra már a Joel magánál volt, mosolygott, de még nehezen vette a levegőt. A párom egy kicsit "megpofozta", hogy rendesen magához térjen.
Azonnal bevittük őt a kórházba (előtte felhívtam a doki nénit, hogy mi történt ő hívta a kórház intenzív oszt., hogy visszük a fiunkat), a kórházban a 5-6 nővér körül vett és elkezdtek csodálkozni, hogy ki élesztette újra és miért nem mentővel vittük őt be, a párom rájuk is szólt, hogy jó lenne a gyerekkel foglalkoznának.
A kórházban 48 órát voltunk az intenzív oszt.-on, vérvétel és egyéb vizsg.-ok, de Hála Istennek semmilyen károsodást nem szenvedett még maradandót sem.
Azután kaptam síró görcsöt amikor a párommal még otthon a kezeinkbe fogtuk a Joelt. Bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha nem megyek be rögtön vagy ez mind éjjel történik meg, mondtam is a páromnak ezeket amíg a vállán szinte zokogtam.

manocskak

MAnocska
bármikor olvasom el a történeted, bőgnöm kell....
Most még Briell történetének is a hatása alatt vagyok és 5 percenkén megyek a kiságyhoz megnézni Dóri hogy lélegzik
Vendég

Domi,
lehet már írta vki priviben. Van egy levlistánk, ami zárt körű nem ilyen nyílt mint a fórum. A csapat ugyanaz. Ha küldesz adatokat (email cím, név) Millanak (ő a karbantartója a levlistának) , akkor rárak a levlistára és ott még több téma, kép van rólunk, a mindennapokról. Azért is van itt pangás, mert jobbára mindenki odaír
Vendég

Manócskák, ezt olvasni is szörnyű volt, hihetetlen, h az anyai ösztönök milyen erősek :shock:

Gio'ia, köszi, már akartam kérdezni, hogy mi az a levlista!

KépKép[/url]
domi06

Briell: örülök, hogy minden rendben!!
Csillag, jó hogy nem hagytad annyiban!!

Ide én is ritkábban jövök, leginkább azért, amit most írtam a levlistára! Gabi, nem lehet hogy tényleg van mi a levegőben és azért ilyenek a babócák?

Domi: szuper hogy van egy "saját" gyógytornászunk :-) Jó, hogy tudsz segíteni!!
Vendég

Csajok,nekem a fáradtság új fogalmakat öltött,mióta 2 gyerekes lettem.Mert akármilyen jó,vagy szar is az éjszaka,nappal a D miatt topon kell lenni egész nap...Még jó,h vannak nagyszülők egy két nap délután elviszik.De ma pl.egész délelőtt nyígott mindkettő....D hisztizik,G nyűglődik.Qrva frontok.....

Kép Kép
meli1118

Én pont fordítva vagyok, ide nézek be gyorsan átfutom azt a pár hozzászólást és a levlista sokszor 20-25 levelére már nem jut időm. :(

Ma megvolt az első kettecskén séta. Hát mire felcuccoltam babót meg magamat is, már le is izzadtam. :oops: :)

Domi, írd meg priviben a címed és küldöm a kupont.
csillag25

Tévedtem, most 41 levél vár! :shock: Részletekben talán el tudom olvasni, de reagálni már alig-alig tudok, ez olyan rossz. Remélem egyszer több időt enged majd prücsök...
Ma még csak egy csomag ropit tudtam szopi közben berágni, ugyhogy megyek is, mert meglepő módon csönd van. Kérdés hogy meddig? :lol: A levelek megint várnak.
csillag25

BRIELL: annyira örülök, hogy jól vagytok.

Kata
labkat

Köszi Domi!Gyakorolunk tovább!Csak ezt az egy módszert ismerem...de ezt is csak úgy,hogy dokinéni nézte neki és akkor nem emelte!Most sem akarja...de ugye fogja majd...vagy ez már utalhat valamire?????????Egy picit sem húzza fel a fejét ha így tartom!
Amúgy forgatja balra-jobbra ha fekszik! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Kezd kiborítani a freemail. Már 250 levlistás levelem van, és mindig a freemail miatt szívok. Most pl nem nyitja meg olvasásra a leveleket :shock: :x

No így inkább ide írok. Lehet hogy jobb lesz ide vissza térnem, bár ezt is azt is nem győzöm :(

Éjjel kb összességében ha 3 órát aludtunk. Anyum ugyanis feljött hallván, hogy mindkét baba ordít. Gergőnek nagyon fájt a hasa, és ordított, amivel felébresztette Bálintot. Most azt ötöltem ki, hogy figyelem milyen gyakran eszik Gergő, mert szerintem az első növekedési ugrás miatt zabál sokat, és azért fáj a pocakja :( Olyan keservesen tud sírni!

Volna két kérdésem:

1. lefagyasztott tejet hogy adjátok oda a babának? Mármint miben engeditek ki, és melegítitek a kellő hőfokra?

2. Pihiszék mennyire hasznos? Most van a Kikában akciós Chicco 9eért, és gondoltam veszünk egyet, ha épp egyik gyereket nem tudom dajkálni, hát bele rakom. Szerintetek megéri?

Köszi a segítséget!

Próbálom a levlistát átfutni... hátha sikerül

Kata
labkat

Briell, örülök, hogy jól vagytok, elképzelni sem tudom, min mentetek keresztül.

Csillag, nektek is örülök, mi a héten v. jövő héten megyünk másik dokihoz, de majd bővebben írok erről.

Kata, szép a vonalzód!

Manócskák, a történeted újbóli olvasása engem sem hagyott szárazon.

Áront folyamatosan szemmel tartom, mert bármelyik pillanatban feljöhet neki a sav, köhög, öklendezik. :cry:
Nem tudom, mikorra derül ki végre, mi a baja és mi az ellenszer.
Vendég

Úgy örükök Briell, hogy már otthon vagytok! Most már nem lehet semmi baj! Remélem hamar túl lesztek minden nehézségen.

Csillag, jó hallani, hogy nálatok is rendeződnek a dolgok és tényleg jó, hogy ilyen kitartó voltál!

Meli, neked és a többi anyukának nagy tisztelet!! Én nem is tudom, hogyan bírjátok én néha a királyfimtól is kiborulok, nem tudom mi lesz, ha többen lesznek.... :D

Kata, tök jókat kérdeztél én is ezen filózom. Nekem többen mondták, hogy meleg vízben a legjobb kiolvasztani, vagy szobahőmérsékleten magától hagyni, hogy kiolvadjon. Neked is nem semmi a sok gyerkőc, kitartás az ilyen éjszakákhoz és puszi az ikreknek. :D Nekem nincs pihiszékem, de éna a többiek által nagyon dícsért adamo hintát fogom megvenni ilyen és egyéb célokra. :)

Judy, nektek sem semmi a tortúrátok, ehhez képest a mi nyűglődésünk semmi. Nagyon szuper mamik vagytok Csillaggal, hogy így bírjátok a kiképzést.

Manócskák, nem semmi, hogy így tudtál reagálni, remélem soha többet nem fordul elő veled és egyikünkkel sem ilyen! :(
Vendég

Kata! Szerintem jó a pihiszék, habár mi még nem használjuk minden nap. De elvan benne. Viszont a leírtak alapján nekem is szimpatikusabb az adamo hinta. A teszveszen új most kapható 8500 Ft-ért. Mi azért nem veszünk, mert anyósoméknál lakunk, és a férjem ide nem akar felfúrni semmit.

Anyatej
: én szobahőmérsékleten engedtem ki, de a hűtőben is simán kienged. Mikrózta férjem, de szerintem felesleges, hisz nem kell melegnek lennie, és hamar felforr, akkor meg az értékes anyagok roncsolódnak. Elég ha langyos nem, hisz amit szopik a baba, az is langymeleg.

Tulip, a lustanyu blogját azóta rendszeresen olvasom, nagyon jó, tök jó, hogy belinkelted.

Judit, rosszul hangzik. Szegény Áron, most hogy nem fáj a pocija a savval van baj. A nutriont te nem próbáltad ki? Kb. harmadik alkalommal adtam, amikor hatni kezdett. Ma csak reggel adtam, de nem volt bukás egyáltalán. Remélem nem kell újra adni, mert azért csak egy mesterséges anyag. De azért jó tudni, hogy valami használ a rengeteg bukásra.
Vendég

Képzeljétek, most este Zéti magától aludt el. Több, mint egy órán át próbáltam altatni, mert láttam, hogy ragad le a kis szeme, de nem ment. Egy idő után úgy sírt az alvópózban, mintha fájna valamije, de egyértelmű volt, hogy nincs fájdalam szerencsére, ez a fáradtság miatt van. Ha a szokásos superman pózban ringattam, megynugodott, de egy idő után már semmilyen póz nem volt jó, sírt. Letettem a kiságyba, ott elhallgatott, amint a cumit a szájába adtam. Cumi kiesett, meg sem nyikkant, a szeme viszont egyre jobban szűkült. Hasra fektettem, és kb. fél óra alatt elaludt magától. Már reggel is eljátszottuk ezt, de akkor nem sikerült magától elaludnia, ölben aludt el, de nekem úgy tűnik, mintha igényelné, hogy egyedül alhasson el. Kíváncsi vagyok így lesz-e, de ezentúl, ha látom hogy fáradt az első lesz, hogy hsara teszem, nem én altatom. Lehet más is kipróbálhatná, nem is bizit hogy a picúrok ragaszkodnak az ölbenlóbáláshoz mindig.
Vendég

Judy
de honnan tudod hogy sav jön fel ?
Vendég

Judyka, én is örülök nektek hogy eddig minden oké. Reméljük a másik doki sem talál semmit és bármennyire is nem szeretjük hallani a "majd kinövi" választ, de talán ez a legjobb. Persze tanácsokat azért adhatnak, hogy enyhítsük addig is a szenvedésük...
Tudom milyen ijesztő egy nagyobb bukás (hányás) én is tiszta pánikban voltam mikor egyik éjszaka felvettem a vállamra és annyi jött vissza, hogy végigfolyt a hátamon, be a pizsamám derekán, még a bugyim is olyan lett ahogy törökülésben voltam, aztán mögöttem a takaró és még a lepedő, meg a matracvédő is. :shock: Neked sem tesz jót a folyamatos aggódás. :(

Anna, tartok tőle, hogy még messze nincs vége, de legalább már elindultunk az úton. Nem tudom ki akarják-e deríteni, hogy hol/mitől van gyulladás a szervezetében vagy csak simán adják az antibiotikumot? Egy kontroll vérvétel még biztos lesz, rágondolni is rossz, hogy megint megszúrják a kicsi kezét.
csillag25

Móni,
én a fórum születésétől jelen vagyok - akárcsak te - így már sokadszorra olvasom a történetet az újraélesztésről, de még most is sírtam rajta, ahogy újra átfutottam... Nem is találok rá szavakat.

Más:
Tudjátok nekünk Réka baba hasfájós volt, és minden praktika után azt tapasztalom, hogy tökéletesen mindegy, mit eszek, nem attól volt/van. :lol: Úgyhogy mostmár mindent eszek-iszok, olyan boldog vagyok ettől, és semmi hasfájás. 8)

Paranoia:
Miért van az, hogy egyelőre bőven van tejem, mégis mindig azon parázok hogy legyen elég??? Tiszta hülye vagyok, a végén még ezért lesz kevesebb. :?

Kép
apkata

Tulip, ne aggódj, valószinű csak kicsit lusti a picúrod, majd alakul, ha a kontrolon még nem emeli, gyógytornász majd bizti megmutatja a másik 2 gyakorlatot, mert azt jobb ha látod, hogy jól tudd kivitelezni, addig is sok hason fekvés, még ha sír is, mert azért sír, mert idegesíti, h nem tud nézelődni, így meg rákényszerül, hogy emelje a buksit.

O'hara, én is gyakorlom az ágyában való altatást, hol megy, hol nem, de tényleg néha könnyebben elalszik, ha leteszem, mert mikor űvölt, akkor pont azért üvölt, hogy elég a sok ingerből, és már nem tud elaludni (legalábbis ezt olvastam) , mi anyukák meg azt hisszük jobb ha babusgatom, beszélek , rázom, pedig tényleg néha nem....

Csillag, átment a privi, mert múltkor sem ment át valakinek, mikor küldtem?

Judy, nálunk is volt ilyen párszor, akkor én is aggódtam, remélem az idő segít, valószínű csak fejletlen a kis záróizmuk még, azért van, remélem minden oké!

KépKép[/url]
domi06

Apkata, egyetértek veled, én is eszek már mindent, mégis jobb a pocija, ráadásul boldogabb is vagyok, h nem nézem folyton mit eszek, több a tejcsim is....
Ja, és már nem adok semmi trutyit a hasfájásra, csak mecsek baby teát itatok kicsit, több kaki, több puki, és kevesebb hasfájás már egy hete....

KépKép[/url]
domi06

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: