A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Dincsike: Én beoltattam magam, és én is úgy tudom, hogy a nagy százaléka a fórumnak kapott oltást.

Vicky: persze, érthető. Csak én félek, hogy feleslegesen költöm a pénzt, és nem is lesz rajta egyszer sem. No, ha hamarabb fogok szülni, akkor tényleg jön az anya-Zsolti projekt. Szerencsém van, hogy Zsolti nagyon ügyes, és ízléses a babaholmi vásárlásban. Azt hiszem egyedül is meg tudta volna oldani az egészet, és meg is lettem volna elégedve. Kivéve persze, ami kimondottan nekem szükséges- azért megnéztem volna szoptatós melltartót próbálni :lol: :lol:

Kép
zsizell

Csajok! Ezt nem fogjátok elhinni!!!! Zarja még otthon van.... Azért nem akart írni, hogy ne borzolja az idegeinket, egyébként olvassa amiket írunk, de mondtam neki, hogy most én megfogom írni nektek.

Helyzet: Beszélt a szülésznővel meg a bábával és azt mondták neki, hogy vagy bemegy és ha 6 órán belül nem indul meg akkor megindítják, vagy otthon vár amig beindulnak a fájások, merthogy nincs fájása semmi. Volt a védőnőnél, meghallgatták a kicsi szívhangját és minden rendben van. Folyamatosan szivárog a vize még most is. 2 óránként méri a hőjét, hogy esetleg fertőzés nincs-e, de a kórházban sem csinálnának többet, úgyhogy otthon várnak. Most éppen sétálni vannak, egy boltba mentek be, mert paradicsomos káposztát fognak főzni, hátha az állástól kicsit beindulna valami... Irigylem a higgadtságát. Mondtam neki, hogy nagyon szorítunk és várjuk a híreket akár éjjel is... Remélem semmit nem hagytam ki. Zarja! Egészíts ki, ha esetleg valamit rosszul írtam. Totál kész vagyok... Úgy dobog a szívem, hogy ihajjjj.... :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

dincsike: ha pontos a táblázatunk, akkor innen 13-an beoltattuk magunkat és mindenki panaszmentes volt (max karfájdalom)
zuzmooo

Fúúúúúúúú, Zarjaa! nem semmi csaj vagy! Meg az urad is higgadt lehet. Nekem Zsolti már rég lerágta volna a lábújja körmét is, és behurcolt volna a kórházba, nemhogy nekiálljunk főzni, meg boltba menni...

Hát lányok mindenkinek ilyen higgadtságot kívánok! Azért remélem nem lesz baj ebből a nagy otthonlevésből, én biztonságosabban érezném magam a kórházban...

Kép
zsizell

Érdekes hogy mi jobban izgulunk, mint Zarja, aki benne van az "eseményben"! :lol:
zuzmooo

Zsizell: és volt valami mellékhatása az oltásnak?
Kép
dincsike

Dincsike: semmi nem volt- kicsit fájt a karom utána pár napig. De makk egészséges vagyok- és ami a legfontosabb, sokkal nyugodtabb is. Sőt a telefonom sem cseng állandóan, hogy oltassam már be magam, mert nem tudnak aludni miattam. Szerintem leginkább a lelkibékédért érdemes beoltatni magad, 100 százalékos védelmet ez sem nyújt, de mint tudjuk minden fejben dől el :wink:

Kép
zsizell

Köszönöm a válaszodat Zsizell!
dincsike

Hát nagyon szívesen. :D

Kép
zsizell

edit: nem tudom milyen amikor darabokban jön ki, mert nekem olyan sose volt. Most is kb egy 1,5-2 cm széles 2-3 cm hosszú hengeres test formájú ezért is gondolom, hogy ez az összes lehetett, meg úgy szépen egybeállt.

Nekem azóta se fájás, se víz szivárgás semmi. Dokkerbácsi még délután 3ig van Debrecenbe utána már jön haza, de azt mondta, hogy szóljak ha mégis van valami.
stephie

Zarja, jól teszed, hogy nem kapkodtok! Én annó (az elsővel) azonnal bementem ahogy elkezdett folyni a víz, mi lett az eredmény? Bekötötték az oxitocint, vagyis 5-ször erősebbb fájásokkal kellett vajúdnom, mint normál esetben, jól megszívtam. Pedig ha vártunk/vártak volna, lehet hogy X óra múlva magától is beindult volna...Na a másodikkal nem is siettünk, aztán szépen magától beindult minden.

Nóri, apukád: úristen :(
lara

Zsizell:
Apa melltartót vesz - ezen röhögök folyamatban :)

Zarja:
ti aztán bátor család vagytok! Én tuti indultam volna a kórházba - pláne így, hogy nem a szomszédban van. (Ja! nekem sem a szomszédban van - épp a város másik végén, de időben kb. ugyanannyi, mint nektek a Kaposvár-Pécs)

Dincsike:
Asszem a táblázat nem pontos: ha Zuzmooo 13-at számolt, akkor az minimum 14, mert én is be vagyok oltva, csak ez asszem nem került be a táblázatba. Nekem még a karom sem fájt. Azóta sincs semmi bajom. Viszont - ahogy Zsizell is írta - már nem idegel fel a sok H1N1-es hír a tévében.

Nóri!
Én is frissítek folyamatban - amikor itt vagyok a gép előtt! Mik a hírek felétek? :)

Amúgy ma palacsintát sütöttem ebédre - Apa kívánságára. De majd leégett a hasam. Így, hogy egyre nagyobb, egyre jobban érzem a főzőlap melegét. :) Viszont a fahéjas palacsintánál nem sok finomabb létezik! Talán a Túrórudis, de az most nem volt. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: van olyan palacsinta hogy túrórudis? az meg hogy készül? belenyomod a túrórudit a tésztába oszt' kész? :shock: :D

Kép
zsizell

Az úgy, hogy szoktak lenni ilyen akciók, hogy 3 forint a túrórudi, mert másnap lejár monnyuk. Annyi a trükk, hogy ebből veszek egy nagy adagot, és ezt göngyölöm a frissen kisült, még meleg palitésztába. Mert a meleg tésztától kicsit folyós lesz a túrórudin a csoki. És végülis egy isteni, túrós-csokis palacsinta lesz. Semmi extra! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na hali, lebuktam.

Szal hajnalban elment a víz, akkor befostam, remegő hanggal hívtam a szülésznőt, dúlát mindenkit. Mondták, nyugi, hómérőzzem magam a fertőzésgyanú miatt, a köldökzsinór szivárgó víznél nem sodródik előre (és tényleg, mert a Dopler szerint ver a kis szíve és azóta eltelt 9 óra. Ha az lett volna, már rég nem élne. Szal várunk a fájásokra.

Hajnalban elmentünk sétálni, aztán visszafeküdtünk aludni egyet. Ülök a vajúdólabdán, zuhanyzok meleg vízzel, de semmi. Fáj a derekam- mint egy normál menstruációs görcs, aztán meg az is elmúlik. Zsolti először sík ideg volt, aztán mostanra lenyugodott. Ő is hallotta a baba szívhangját rendben van, ő is ellene van, hogy oxival indítsák meg a szülést. Szal megbontottam a Tena egységet (hülye nagy) és várunk.

Javasolták, hogy legyünk kreatívak: ingereljük a mellbimbót, zuhanyozzak sétáljak sokat (ma már 2 órát caplattunk miattam) de ezek a k*rva fájások nem találnak be.

A dúla mesélte, hogy régebben - a kórházak előtt - ismerték a száraz szülést, amely a magzatvíz elfolyás után 2 nap - 2 héttel indult meg :shock: Na azért arra nem vágyok.

Várunk és várunk. A fene se gondolta, hogy egyszer azt fogom kívánni, hogy fájjon már végre. De nagyon!

zarja

Na Csajok! Azért Zarja jobban leírta, mint én... :lol:

Zarja! Nagyon szurkolunk, hogy végre induljanak a fájások és minél hamarabb a kezedben tarthasd a kis gyönyörűséget :lol: Mondtam az embőcnek, hogy elfolyt a vized és ő is totál felvillanyozódott ahogy a hangját hallottam. Kérdezte, hogy és ilyenkor mi van, mikorra lesz baba meg hasonlók :lol: Úgyhogy mennek a drukkok Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

bellerreni
Eger

Zarja: kitartás! Fogod még azt is kívánni, bár ne fájna! :lol: Itt mindenki értetek izgul, úgyhogy hajrá, nem szabad ennyi kismamát felizgatni! :lol:
zuzmooo

Közben Editünk két fotóját feldobtam a pocakfotók közé. De lehet az, hogy az ékezetes betűket a "Z" után sorolja az ábécé szerint? Mert hiába rendeztem fájlnév szerint, maradt a sor végén. :?

Zarja: nézd a jó oldalát: van/volt idő átgondolni, hogy minden be van-e pakolva! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hali Csajok!

Alig tudtam pótolni a lemaradásom, annyit írtatok ma, úgy kellett loholnom utánatok, hogy mi történt.

Hú Eszter! Micsoda hírek! Drukkolok, hogy mihamarabb megszülessen Bulcsi baba, ne kelljen annyit várnotok rá!

Nóri! Edit! Örülök, hogy rendeztétek a dolgot. :wink:

Nóri! most intézitek a lakást, akkor megy a drukk!

Edit! Sajnálom az apukáddal történteket, de remélem még megéri az unokája születését. Mert ami jelek vannak nálad... :shock: :shock: :shock:

Nyákdugósoknak is drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Sűrűsödnek az események, már úgy izgulok!

Kép
Kép
molmar

Na, megnéztem kisvakondot, mint szülészorvos...
Nálatok is úgy fogant a bébi, hogy álltatok a réten összeölelkezve, és hipp-hopp, ott lett a pocaklakó? :lol: Elég érdekes a kisfilm. Én nem látok benne semmi kivetnivalót, épp csak sok kérdés marad a gyerekben utána, így a szülőknek sok fejtörést okoz majd, hogy hogyan magyarázzák el a hiányzó részleteket.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Korábban Zarja írta, hogy tegyek fel képet a festett vonatokról. Na, eljött ennek is az ideje, bár most gondolom ez érdekli legkevésbé :lol: (és a többiek is úgy fel vannak izgatva, hogy nem hiszem, hogy nagy port fog kavarni...) :lol:

Kép

Kép

Kép

A jobb oldali falon (nem fotóztam) lesz még egy vonat és az ajtó mögött van a másik könyvespolc, csak azt már megpakoltuk. A pelenkázó mellé a falra jön még egy zsebes tároló. A "kincsesláda" Szabi kívánsága volt. kiváncsi vagyok hányszor fogom kiszedni belőle a gyereket... :roll: Az a nagy narancssárga, ami belóg a képbe, egy babzsák, (van még egy nagyobb piros is). Fogalmam sincs hova tesszük, mert sehogy sem férünk tőlük. :roll:
zuzmooo

Zarja: én már attól lennék idegbeteg, hogy nem történik "semmi". Szóval kezdeti idegbaj magzatvíz elfolyáskor, nagy megnyugodás, aztán idegbaj, hogy meddig kell még várni. Remélem nálam gyorsabban fognak történni a dolgok, mert a tehetetlen tétlenkedést bírom a legkevésbé! Szorítok én is, és az én Zsoltim is! :D

Kép
zsizell

Eszter nagyon drukkolunk Nektek, de azért kérlek ne kockáztassatok, nehogy ne érjetek be a kórházba :oops: :oops: :oops:

Dincsike, én is megkaptam az oltást, kis karfájás volt a mellékreakció. Nekem szintén sokat segített, hogy megnyugodjam...

KépKép

KépKép
beneildi

Eszter, nem semmi nő vagy :) Én tuti besz*rtam volna :)
Azért jó, hogy ellenőrizték a szívhangot!
Csak azért hagyjatok időt beérni a kórházba, nehogy a kocsiban babázz le a városhatárban, mint a taxis nő :)

Tiszta izgalom, anyukámnak is meséltem az állapotokról, és ő is drukkol :)

Nekem is elég kemény a pocim, de egy egyáltalán nem fáj - ha nem fogom meg, észre sem veszem a keményedést. Azt nem tudom, hogy ez szegény babának nem rossz vagy fájdalmas, hogy görcsben van a lakása?

Új hír a kocsi-sagában: mégiscsak elmehetek érte ma délután, csak még nem lesz átiratva, de használhatjuk. Ha marad még valakiben drukk, küldheti nekem, mert kérdés, hogy tudok-e még 10 hónap kihagyás után vezetni :) (a balesetem óta nem vezettem :roll:)

boruska

Zuzmoo! Nekem nagyon tetszik a vonatos falad, már csak azért is, mert mi is vonatos falvédőt készítettünk. Én is fel fogom lassacskán tenni a képet, de most paprikáskrumpli főzés közepette vagyok.

Kép
zsizell

zuzmoo, édes a festés! egyébként akartam mondani neked, hogy jógán nálam is mindig a relaxáció alatt van a legnagyobb buli a hasamban - ennyit a lazításról :)

boruska

Zuzmooo. Hát nagyon szép lett a szoba. Nagyon tetszik a vonat is... Ügyesek vagytok nagyon. Gratula.

Én meg borsópörköltet főzök. Ez volt a kívánság.

Keményedés. Én is valahogy úgy vagyok mint Boruska. Olyan furcsa, meg olyan izé, de nem fáj... Hát remélem nem nyílok tovább, mert ma még egy percet sem pihentem... És még ezután indulunk aTescoba...

bellerreni
Eger

ja, és közben voltam vásárolni a hiányzó cuccokat:

vettem két tiszta pamut hálóinget, egy rózsaszínt meg egy kéket, kigombolhatók elől, a Skálában 2000 Ft volt darabja. Jó, nem ultra trendik, de a kórházban tojni fogok a divatra. Meg vettem ugyanennyiért egy elől végig gombos hosszú ujjút is, amit hálóingnek árultak, de én köntösnek fogom hordani - nem foglal annyi helyet, és nem olyan dögmeleg mint a hatalmas bolyhos rózsaszín, amit anyu akar rám tukmálni :) Olyan, mint egy retro férfipizsama, kék és csíkos, vicces :)

vettem pelust: Libero 1-es (2-4kilós) 28 darabosat - nem mertem 2-sel indítani, mert egyelőre nem túl nagy baba.

beparáztattatok :)

boruska

Nekünk azt mondta a felkészítőn a csaj, hogy rá kell koncentrálni a lazításra, mert akkor van/lesz rá a legnagyobb szükség, amikor alapvetően eszed ágában nem lenne lazítani.

Bori!
Drukkolok! Bár szerintem nem lehet elfelejteni. Én anno nem hagytam ki ennyit, az igaz (január végén műtötték a térdem, és május elejére jutottam el oda, hogy be tudtam annyira hajlítani, hogy vezetni tudjak), de amint lehetett mentem az autómért és vezettem. Mert imádok vezetni - bár most egyre nehezebben viselem a hosszú utakat. :) Szóval ne tojj be! Menni fog! És legyél óvatos!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

beszarok :shock: :shock: :shock: le a kalappal..én már totál frászba lennék, hát még a zuram!

Edit

Kép
ézsóné

Huhh! Bori! De jó, hogy mondtad!
Megyek, és írom össze holnapra a beszereznivalót (pl. Auchanban hálóing).

Képzeljétek, tesóm kolléganőjének a barátnője gyógyszerész, és egy csomó mindent megvettem nála kedvezményes (beszerzési) áron a gyógyszertári cuccokból. Tök jó! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Azon filózgatok egy csomót, hogy majd mikor meg hogyan kezdődik a szülés, hol leszek éppen, otthon vagy máshol, hétközben vagy hétvégén, nappal vagy éjszaka...
Az éjszakának meg a hétvégének az az előnye, hogy ott van apja... Ha hétköznap napközben kezdődik, akkor vitethetem magam az apukámmal a kórházba - vajúdás közben nem tanácsos vezetni, gondolom :)

boruska

Na, hogy kicsit levezessem az izgulási energiámat, begyúrtam egy linzert, mindjár nyújtom és sütöm. Legalább lesz mit rágcsálni, amíg a híreket várjuk :)
zuzmooo

zuzmoooooooo, kügggyéééé

Edit

Kép
ézsóné

Bori! Ez olyan mint a bicajozás. Nem lehet elfelejteni. :lol: Na megyek egy picit lepihenek, mert félek nem fogom bírni a sétát a Tescoba és kicsit fáj is már a derekam. Nem akarom követeni az előttem szülőket... :lol: (De poénos akartam lenni :shock: ) Nekem még korán lenne :lol:

bellerreni
Eger

Reni, te csak utánam jöhetsz, vagy bukta :)

boruska

Kicsit "kések" és már ilyen hírek vannak :shock: :shock: :shock:

HAJRÁ ZARJA! :D :D :D

Kép

Az orvos egyébként mit mondot?

Kép
csipike09

Gyerekek, én annyira izgatott lettem, hogy miután leléptem innen, egyből a kórházi cumót kezdtem rendezgetni... Ötször átnéztem a listát, pipáltam, kihúztam, gyorsan még egy fürdős papucsot is kisúroltam. :)

Zarja, nagyon irigyellek a higgadtságodért! ;) Örömteli szülést kívánok!!!

Zuzmooo, nagyon aranyos a kis vonatos falatok, és hát az egész kis babaszoba nagyon rendben van! :) Mikor ilyeneket látok, azért sajnálom, hogy nálunk nincs külön szoba. Kincsesláda? :D (Férjem hogy örülne itthon egy ilyennek; bár már vett magának, csak nem ilyen szépe fából készültet, és az iratait tartja benne, de kincsesládának nevezi :)) Én egyébként gyerekként hányszor bebújtam az ágyneműtartóba! Kíváncsi voltam, szüleim megtalálnak-e. És érdekes, mert közben meg majd betojtam a félelemtől, mert sötét is és elég szűk is volt.

Kép
erusverus

Hali

Edit
sajnálom :roll: :cry:

Zuzmoo
Nagyon tecc a bababirodalom :lol:

Zarja
azért csak induljatok el lassan szvsz. én az első szülésnél alig éreztem fájást hála a napi 7 deci málnalevélteának....
egyébként meg HAJRÁ!!!!

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csipike, ez a kép! :lol: :lol: :lol:

Kép
erusverus

Most voltunk szülésfelkészítőn, épp arról volt szó, mi a teendő Zarjáéhoz hasonló esetben: Otthon ülni a seggünkön, amíg nem jönnek a fájások, különben a kórházban tényleg nem cicóznak, a fertőzésveszély (kórházi bacik) miatt a beérkezéstől számított 6 órán belül indítják a szülést. Magyarán ha nincs fájás a magzatvíz mellé és nem zubog a cucc, akkor jobb otthon várakozni.

Pontosabban nem ülni, hanem fizikai aktivitással beindítani a fájásokat. A lépcsőzés pld. kiváló. Megfelelő még a guggolás, de ezt nagyon óvatosan, csak pontos légzéssel. (max 10 db egyszerre, lassan, lefelé és felé jövet kifújni a levegőt, fent és lent statikus pozicióban beszívni) Kifárasztani sem szabad magunkat, mert csomó energia kell még a szüléshez.

Meg a normál fürdővízhőmérsékleténél forróbb zuhany 3 percig a deréknál, körkörösen, egy irányba.

Ha ezekre beindulnak a fájások és a magzatvíz már szivárog, akkor nem kell megvárni a szabályos fájásidőt, hanem lehet indulni. Az 5-10 perces szabályos intervallum csak olyan fájásra vonatkozik, ahol még nincs magzatvíz. Eszter, HAJRÁ!

Kép
juci-77

Dehát már vannak görcsei azt írta.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Én ugye még nem szültem, személyes tapasztalat nuku, úgyhogy csak a nálam tapasztaltabb meg tanultabb szülésfelkészítős csajt tudom idézni :lol: Ő állítja, a görcsölés az még nem nem fájás. Ami olyan, mint egy erősebb menstruációs görcs, az fájás lesz, de még nem az. A fájás ott kezdődik, amikor befeszül az egész tested, nem tudsz közben beszélni, mert sodor az érzés magával.

Kép
juci-77

Bár mondjuk az is igaz, Eszter nem két lépésre lakik a kórháztól. :shock: Hé Te Lyány, nehogy aztán bekerülj az esti hírekbe :D

Kép
juci-77

Köszönöm a szoba dícséreteket. (hízik a májam :D) Igaz még nincs se lámpa, se függöny, se szőnyeg....:oops: de majd csak lesz az is. Én úgy számítok, hogy van még majdnem másfél hónapom :lol:
zuzmooo

aláírtunk. Majd jövök a részletekkel,mert most a saját ügyvédhez megyünk. De van egy lakásunk! :)
Vendég

Nóri, jeeeejeeeejeee!!!! :)

boruska

Nóri: Gratulálok!!! Kép
zuzmooo

zuzmooo:
én még mindíg ott tartok, h. nagyon szép a szoba, egyszerű és természetes, és szép
gratulálok!!ügyik vagytok
pcd1985

Na, én is kisikáltam a kroksz-utánzatomat... :lol:
És ha már ott tartottam, kisuvickoltam a konyhát is. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: