[quote="babcika"]J írta:babcikaa és éjszaka átalvás: Akinek most átalussza az ne bízza el nagyon magát, mert Jancsika is átaludta 6 hetes-től 6 hónapos koráig, aztán utána jött a fent leírt...

Csatlakozom. Máténál is 6 hónapos kor körül kezdődött. De akinek most átalussza, lehet így is marad, csak fel kell készülni rá, hogy nincsenek biztosítékok. Főleg azt nem tudhatjuk, kinél hogyan fog zajlani a fogzás.
Süti
Most írok valamit, de megoldást azt nem tudok,( annyi, hogy Ábelnél erre vigyázok ) mert én belefutottam ebbe a csapdába, de 6 hónapos kor után, talán nálad még nem késő. Illetve 3-5 hónaposan szokott rá Máté, erre már pontosan nem emlékszem, de igazán ez 6 hónapos kor után lesz nagyon necces.
Máté csak és kizárólag cicin aludt el, ami mindaddig nem volt gond, míg 2-szer kelt éjjel, ő mondjuk sosem aludta át az éjszakát. De 2 kelés oké volt.
Aztán ez egyre gyakrabbá vált, jött a szeparációs szorongás időszaka, és szép lassan sétáltunk bele a csapdába. Éjjel ahányszor ébredt, csak akkor aludt vissza, ha cicit kapott. Többnyire 2 perc volt az egész, igazán fel sem ébredt, de ha nem tettem mellre akkor igen, és akkor fent is maradt.
Na most ez időnként
6-10 ébredést jelentettt éjszaka, már majd frászt kaptam, ráadásul az volt durva, hogy mikor kijött a foga, akkor volt, hogy 20-30 percig tartott, míg le tudtam venni mellről. Ébren soha, engem egyszer sem harapott meg, de álomban, félálomban amint érzete, hogy kicsúszik a cici a szájából, azonnal vissza szívta, s a fogával jól ráharapott, így bennem kialakult, hogy nem mertem már elvenni tőle, volt, hogy sírtam, de féltem megtenni...szóval iszonyúan kicsesztem magammal....
Az összeomlás határára kerültem fáradtságilag.
Minden szakirodalmat elolvastam, szerintem nincs alvásos könyv, amit nem forgattam, a fórumokat bejártam...de hiába.
A 6-10 ébredés pár napon át tartott, s bizonyos időszakokban, de többször is, általános nem volt, ( különben már nem lennék itt ) átlagban 4-5 ébredése volt.
Lehet, hogy én valami mást is rosszul csináltam, lehet vannak babák, akik maguktól leszoknak erről, lehet van, aki cicin alszik el 6 hós kora előtt, s mégsem válik ilyenné....de ezt előre - úgy gondolom nem lehet tudni - .
Azt sem tudhatom Ábel milyen alvó lesz később, bár ő meg olyan szinten nem cicis, hogy szerintem még egyszer nem komfortszopizott. Máté után ez nekem a mai napig felfoghatatlan...de ez már más téma.
Tudom jófej vagyok, hogy ezt leírtam, megoldást meg nem...de talán azért nem baj??