A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:13-kor.
Vendég

Merion!
A védőnőtök szerintem is tök hülye. Petra születése óta fél 8 és 8 fürdik, utána kb. 5 percet kajál, és utána leteszem. Van, hogy picit nyűglődik, van, hogy azonnal elalszik, de fél 9-kor szinte mindig alszik.

Dodi!
Én is azt hittem, hogy a szülésre váró barátnőd az! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Teljesen más az arcod! :shock: :shock: :shock: :shock:

Ági!
A védőnőt nem tudod megkérni, hogy segítsen? Talán ő gyorsabban kicseréli. :roll: :roll: Ha rajtam múlna, akkor szerintem iskolás korában lenne csak kicserélve. Engem úgy megviselt az egész fülbelövészet, hogy egyelőre nem is akarok vele foglalkozni. Majd valamikor Anyut megkérem, elvégre ő sokszor tett be ilyen fülbevalót nekünk is. Én meg magamnak se cserélgetem, sok rutinom nincs benne. :roll: :roll:

Petrának olyan nagyon semmi nem ízlik, eszegeti egy darabig, amit adok neki, de nincs elájulva semmitől. A tejpép ízlik neki a legjobban, de csak úgy, hogy anyatejjel csinálom. Az alma ízlik neki a legkevésbé. Ma sütőtökkel adtam neki, de csak a levét itta végül meg (pohárból!!!!).
Holnap megpróbálom az alma-őszibarack párost, és délben kap egy kocka krumplit. És most nem Milupa tejpépet kap, hanem kölespépet. De még mindent csak a szopik mellett.

Van Újpesten egy biopiac, az aránylag közel van hozzánk, szombaton majd veszek sárgarépát meg céklát is.

Nyuszi!
Én voltam stepen, attól nem fog elapadni a tej. Már elvonási tüneteim voltak, muszáj volt elmennem. Lehet kardio edzést csinálni, igazából a jó sportmelltartó a fontos. Futni is lehet szoptatás alatt. Amivel vigyázni kell, az az izomláz. Nekem volt izomlázam is, és Petra ugyanúgy itta a tejet. Azt mondják, hogy az izomban felgyülemlő tejsav bemegy az anyatejbe, elsavanyítja, és ezért nem kell a babáknak. De ehhez brutál izomláz kell, mert nálunk sem volt gond, pedig többször volt már izomlázam. :wink:

Kép
katy76

timea:
szurkolok,hogy Teapat ne kuldjek el.
Az elotte utana kep szerintem is jobb ha a vegen lesz megmutatva.
De szerintem en normal ruhaban fogom megcsinalni.

Lilisgabi:
Ne legyel ilyen harapos. Mi se versenyezni akarunk, csak egymast motivalni. Egyaltalan nem biztos, hogy mindenkinek sikerulni fog elerni az alomsulyt. Egyutt legalabb megprobaljuk es tudjuk, hogy a masik is ugyanazzal a problemaval kuzd. Igy mar en is jobban oda figyelek magamra. Persze, hogy magunkert akarunk lefogyni, mert ebben a formaban nem erezzuk magunkat formaban. :D
A masszazst pedig igenis hajts be apan, ne hagyd feledesbe merulni. Kell az a kis lazitas.

Bond:
Eljen Hugi negykezlabasa!

Ancsurti:
Annyira sajnalom,hogy Hangi ilyen nyugos es raadasul senki segitseged sincs. Nekem sincs segitsegem,meg egy baratno sincs a kozelben de nekem Lotti szerencsere nagyon nyugis baba. Allandoan mellette kell lennem de olyankor legalabb elvan. Olyan szivesen segitenek ha tudnek. Csak tul messze vagy.
Mi ujsag a papirokkal? Intezodnek vegre vagy meg ujra leadas elott vannak?

Merion,Kispocok, Szisz es Czigka:
Koszonom a segitseget.
Azert kezdtem el az izeket bevezetni, mert Lottika 6 honapos, mar jon a fogacskaja is, sokszor igenyli a szopit, van hogy 2 orankent ,ja es kinezi az ember szajabol a kajat. Egyebkent az alma es az alma kortevel bejon neki. Holnap megprobalom anyatejjel keverve adni egy kis repat. Ha igy sem kell neki akkor varok meg egy kicsit.

Szisz:
Koszi aranyos vagy. Azert en most hogy haza megyek fogok enni 1! darab turo rudit, hiaba a fogyokura.

Kép
Kép
bucus80

Boo!

Vizesedés! Fogalmam sincs, de amikor belenéztem a tükörbe majdnem elbőgtem magam...amúgy sincs vékony szám...de akkor, mint aki szilikont nyomatott bele. Jött a védőnő, meglátott és mondta, hogy Ő nem maradna 10 percnél tovább és arra kér, hogy feküdjek le pihenni, lábakat nyomjam fel és igyak. Csülkeim, (bokám), mint elefántnak...ijesztő volt, azt hittem bekrepált a vesém (Anyum vesebeteg, tehát hajlam van) De a kórház után -6kg volt, majd utána 2héten belül -4kg (ez víz volt). Azóta még mentek le a kilók (de már legalább 2 hónapja ellustultam és nem edzek, ez az 5 kg meg rajtam ragadt. Csak azért izgat, mert nem szeretném a következő Babát túlsúllyal kezdeni. Bár Barátnőm Ketteskét legalább 15kg plusz súllyal kezdte és a végén -5kg-al ment szülni. Szóval szülés után még lejött a Kiscsaj és egyebek súlya, tehát kb. visszafogyta, amit az első terhesség rajtahagyott!

Dodi!

A burgonyával kapcsolatosan....azért kicsit vitatkoznék...mert az édesburgonya bizony egészséges és finom édeskés is! Tehát szerintem, ha azzl adod az almát imádni fogja Botond!
:wink: :D

Tickerplayground.com
breki76

Jó reggelt!

Szisz

[quote]E írta:z csak akkor lenne kegyetlenség, ha férfiak előtt kéne közölni. Így egymás közt azért én nem vagyok szégyenlős.

Megsúgom, nem vagyunk egymásközt :roll:
Enyémapa pl. rendszeresen beleolvasgat a topikba és azt gondolom ez más családokban is elő-elő fordul...
És leginkább a képeket szokta megnézni. Múltkor pl. látom hogy nézegeti, mondom neki hogy az ott a Katy.
Párbeszéd a következő:

- De akkor az ott nem a saját gyereke!
- Dehogynem.
- Hiszen más gyerekét fogja.
- Dehogyis..
- De az ott a Hugi a kezében, nem??
- Nem, ő ott a Petra..
:lol: :lol: :lol: :lol:

Lőrinc egy picit mintha visszafelé fejlődne.. Olyan ügyesen gurulgatott már a szobában ide-oda, de csak addig amíg ez újdonság volt számára. Mostmár nem érdekes, max. hasra fordul de leginkább ott bömbikézik ahová leraktam.

Az evéssel ugyanez a helyzet. Nagyon szépen és ügyesen evett amíg ez új és érdekes dolog volt.
Mostmár nem nagyon akar. Nem tudom, mennyire erőltessem, végülis a tejem elég. Azért egyszer egy nap mindig megkínálom valamivel, de kitologatja a nyelvével. Pohárból viszont szeret inni.

Viszont végre kezdi kapisgálni hogy az éjszaka alvásra való!
Mostanában már csak kétszer kelünk éjjel és hajnalban is visszaszunyál még mellettem. Olyan is volt hogy éjjel 1-kor kelt, utána már csak reggel fél 6-kor.

Napközben egyre többször olyan mint Hangi, egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. AKAR valamit de szerintem maga sem tudja hogy mit. Ilyenkor nem jó ha felveszem, ha sétálgatunk, nem jó ha énekelek vagy mesélek, nem kell a cici sem csak óbégat meg dobálja magát
:?
Mindig mindene mozgásban van, nagyon nehezen tud elaludni, azt is csak cicin, de még elalvás után is egy darabig rugdos meg csapdos. Azt gondolom ez neki sem jó.
Javasolták a citromfű teát, azt issza már pár napja. Elképzelhető, hogy a nyugodtabb éjszakákat ennek köszönhetjük.

Ancsurti

Ti még nem próbáltátok a citromfű teát?
Ártani nem árt, finom is, és Lócinak egyértelműen segített a nyugodtabb alvásban és a nehéz kakálásban is.
Én is szoktam inni mert sajnálom kiönteni a maradékot, teljesen olyan íze van mint a kamillateának.

Conversano

Marci kész legény a bevásárlókocsiban

:)

Bucus

A 4.es kép tüneményes :lol: :lol: :lol:

Tímea

Tiedapa remélem megmaradhat az állásában.
(sajnos nálunk is ingatag apa helyzete de nem ennyire konkrét a dolog)

Rengeteg mindent akartam írni, de már elfelejtettem hogy mit. :?

Ja, egy olyan verseny nem indul, hogy :

"hogyan tartsuk meg sikeresen felszedett kilóinkat?"

Én 6 kilóval vagyok több mint a terhesség előtt de nagyon szeretném ha ez rajtam is maradna. Persze egy kicsit jobb elosztásban, a hasamról az úszógumi mondjuk átvándorolhatna a fenekemre mert az meg lapos. (alkatilag)

Apa is örülne ha megmaradnék ilyennek, most 14 kilóval vagyok több mint 4 évvel ezelőtt amikor megismerkedtünk.
Akkor 52 kg volta a 174 cm-hez. Most vagyok 66 kg és ezt tertani is szeretném.
De ha vége a szpotatásnak és visszamegyek 4 műszakba a gépek körül szaladgálni akkor tudom hogy megint ropi leszek majd.
Addig is örülök neki hogy van mellem és combom.

Apa is örülne neki, de le sem merem írni hányszor voltunk együtt a szülés óta

:oops:

Egy kezemen meg lehetne számolni. Nem azért mert haragban vagyunk csak ugye volt a műtétem is, meg engem teljesen kikészített az állandó kétóránkénti éjszakai kelés :?
Lóci non-stop a mellemen, már elképzelni sem tudom hogy másra is való a testem mint szoptatni meg dajkálni.
Na, de majd ennek is vége lesz egyszer :)

Hosszas vívódás után végül megváltoztattam a véleményem és egy hete beoltattuk magunkat.
Mostmár sok ismerősöm túl volt rajta és senki nem bénult le, nem nőtt harmadik füle vagy ilyesmi.
Nem mertem nem beadatni!
Ingyen volt mindenkinek, csak Dalmával kellett megküzdenem. Retteg a tűtől, egyszerűen ráparancsoltam hogy eljöjjön. Másként nem lett volna értelme, csak ha mindannyian megkapjuk.
Ráadásul Dalma van a legtöbbet emberek között és neki a leggyengébb az immunrendszere. Legfőképp a légzőkéje.

Lilisgabi

Én tudom milyen a lila fejjel fuldokló picit nézni
Dalma 8 hónapos volt amikor furcsa ugatásszerű hangot hallottam a szobából. Bementem és azt láttam hogy liluló fejjel küzd a levegőért.
Mindez 18 évvel ezelőtt falun, ahol még vezetékes telefon sem volt, még a faluban sem, egyedül a polgármesternek.
Oda futottam el, és csöngettem mint az eszement éjnek idején hogy hívjon segítséget.
Aztán ez minden évben előjött csak már nem ijedtünk meg annyira, volt spray-nk meg tudtam hogy azonnal levegőre kell vinni. Ahogy nőtt Dalma egyre kevésbé fulladt elyenkor, amikor meg már megértette hogy ilyenkor nem szabad sírni, csak kimentünk éjjel a hidegbe és jobban lett.
De a mai napig furcsa ugató hangon köhög.
Ezért is erőlettem rá az oltást, de úgy beszélt velem mint a kapcaronggyal a doki előtt és egy napig nem szólt hozzám. Utána persze jött bocsánatoz kérni, de akkor is rosszul esett
:cry:

Lányok, addig élvezzetek ki minden pillanatot amíg nem kamaszodik a szemetek fénye!

Jaj, mennyit írtam. Szerintem ezt senkinek nem lesz türelme végigolvasni..
Vendég

És még mindig én..

Boo

Elképzeltem Zsirit a szaloncukorpapírral :)
Én is adtam Lócinak, imádja a zörgős papírt. Csak nálunk az a baj, hogy gondolkodás nélkül azonnal mindent a szájába töm. Meg sem nézi rendesen csak tömi befelé.
Ezért hiába neki a sok játék, nem játszik nem nézeget csak megrág mindent.
A szaloncukipapírt úgy adtam hogy kettő össze volt madzagolva,így nem tudta egyben begyömöszölni.
Ilyen "csemegéket" különleges alkalmakra szoktam tartogatni, pl. lábkörömvágás.
Tegnapelőtt úgy tudtam levágni a lábkörmeit hogy közben megehetett egy Digi-s számlát.
Nagyon siettem, nem volt könnyű mert a lábai akkor sem állnak le ha nagyon koncentrál valamire.
Pont készen lettem mire szétáztatta a papírt és már cafatkák voltak a szájában :?

Én csak álmodhatok arról hogy a kezébe adok valami csili-vili papírt vagy zörgős újságpapírt és majd azt elnézegeti.

Jah, és a legújabb szokása.. Ha sétálgatunk a lakásban, mindent elkap és azonnal megmarkol amerre járunk, vagy a lábával igyekszik elérni hogy rugdoshassa.
Legutóbb majdnem lerántotta az egyik nagy növényt, mert sikerült megmarkolnia egy kilógó ágat és alig tudtam kifejteni a kezéből.

Én egy csendes, legózós, szemlélődő típusú fiúcskát szerettem volna, ehelyett lett egy örökmozgó akaratos dulifuli gyermekem.

Persze ettől még imádom :)
Az a huncut mosoly mindig levesz a lábamról :)
Vendég

Csak gyorsban...

Silia,
számlaevés :lol:
én meg rosszcsont kisfiúról álmodoztam, ehhez képest Nimrőd tiszta apukája: nyugodt, szemlélődő, elmolyol egyedül mindennel hosszú ideig...néha aggődok, mert túl nyugis :shock:
amúgy tuti meglesz még ennek a böjtjte nálunk, Csibészlóci meg lehet hogy lehiggad :lol:

Boo,
hozzátartozik a dologhoz hogy apukám lassan 80 éves, azért a nagy :shock: (késői gyerek vagyok :cry:)

KépKép

KépKép
kispocok13

Bond

Sikerült visszaszorítani Manó lázadozását?
Vendég

Sziasztok!

Most szállt el amit írtam! :evil:
Majd jövök újra..

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok !

Végre itt, úgy, hogy írok is .

Üdv. az újaknak, tök jó, hogy csatlakoztatok. Bucus, Te ott egyedül , barátok nélkül...kár, hogy eddig nem jöttél.., de látom most ki sem lehet robbantani a gép mellől. :D :D :D

Nem nagyon tudok már személy szerint mindenkihez szólni/írni, mert már rég nem voltam, de mindig olvasok tudjátok. :wink:

Sillia : Pont rád gondoltam, hogy remélem minden rendben van Veletek, mert olyan ritkán jelentkezel..erre most írtál. :D Esetleg Kispocok-kal gyereket cserélhetnétek :roll: :roll: :roll: .

Az elmúlt 2 hétben kb. hatmilliószor keltem éjszaka. Olyan vagyok , mint a .........nem találok szavakat, hulla fáradt vagyok. Ugye azt tudjátok, hogy az én gyerekem egy álom : aranyos kedves, jó, elvan egyedül is, nem sírós, jól eszik.....DE az éjszakát csak egyetlen egyszer aludta át eddig ( persze én akkor is felébredtem, mert nem tudtam mi van és aggódtam : én is meg szoktam nézni, hogy lélegzik-e meg ilyenek:roll: :oops: :wink: ).
kb. fél 9-kor van alvás és volt egy időszak , amikor fél3-3-kor ébredt először.Olyan is volt, hogy pár napig csak megsimikéztem és visszaaludt, de aztán elkezdett nőni a foga, ami már uye ki is bújt, de valószínűleg jön a következő, mert mostmár minden éjszaka van egy olyan ébredése, amikor úúúúy sír, hogy megszakad a szívem.Ezen az ébredésen kívül, még van legalább 2, amikor keresztbe fordul az ágyban és ütemesen rúgja szét az ágyat, vagy hasra fordul és nem tud visszafordulni ( pedig tud csak nem akar ). Ő még mindig éhes fél3-3 körül és aztán reggel 5-fél6-6 ez változó. Volt olyan éjszaka, hogy 8* ébredt pesze reggel csukott szemmel mentem ki a konyhába 3 az 1-ben kávét csinálni magamnak és ültem ide olvasni titeket, merthogy viszont napközben tök jókat alszik : 6-tól 8-ig, aztán most egy fél órája megint , dél körül , 4 óra körül és este fél kilectől kéne ugyebár reggelig. :twisted:

Talán ha majd mindenfelé tök ügyesen tud majd forgolódni, kúszni-mászni, akkor megoldja éjszaka önállóan is a helyváltoztatásait.

Próbáltam már mindenféleképpen adni és nem adni a kajákat és a tejcit, pár napja kap éjszakára Viborcul kúpot is, ínykenegető biszbaszt, le van fárasztva, jóóó nagy sétákat teszünk napközben a friss levegőn, szellőztetem a lakást, stb. , de az éjszakát nem alussza át, pedig én máááár úúúúúúúgy szeretnék egy jót ( sok jót ) aludni. Napközben semmi gond , mert miután magamhoz térek ( kávé, zuhany, kaja, innivaló) tök jól telik a nap. Lehet Vele vásárolni, barátkozni, sétálni, játszani és annnnnnyira tündérbogyó kölyök.

Enni szeret. Nem váltottam ki egy tejcsis étkezést sem , csak pótlást kap és ez úgy néz ki, hogy jó neki így. Van széklete, vidám, boldog Manó.Délelőtt 10 körül és délután kap gyümölcsöt, zöldséget, este pedig tejpépet, ami tegnapelött elfogyott és még nincs másik, de majd lesz. Mindegyik kajálás után megkínálom teával, ami vagy csecsemőtea, vagy sima kamillatea , minden adalék nélkül, mert szerintem kaja után kell a folyadék. De Ő jelzi is , hogy szomjas, olyankor nyűglődik kicsit és , ha nem álmos és éhes, stb., akkor szomjas. Így elfogy napi 3-4 dl tea is a szopi, gyümölcs, zöldség mellé. Szerintem így teljes értékű a táplálkozása.

Tegnap és tegnapelőtt céklát kapott krumplival...hát az úgy nem volt túl bejövős, úgyhogy először almával tuningoltam meg , aztán banánnal. Na így megette szépen.

Ébred, majd még jövök.

Kép
ikoka7

Bond,
kérhetünk Hugi tornamutatványáról képet? olyan kíváncsi lennék!

Merion,
köszi az üdvözlést :-) Mira nagyon cuki a kis husi pofijával, ahogy beájult!

Timea,
drukkdrukk hogy ne legyen semmi gáz!!!!!!!!!!!!

Boo,
szaloncukrot már mi is próbáltuk, tényleg imádja, csak meg is eszi rögtön...

Verseny - persze hogy nem vérre megy, csak kell a támogatás, meg az ésamásiknakhogysikerül érzés.

Jaj, Ancsurti, remélem, ma Hanginak jobb napja lesz!

Szia Ikoka,
kicsi nyugit talán tudnánk küldeni Silianak, de Törpicseket nem adom ám :lol: :lol: :lol: :lol: enyémgyerek :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Éjszakáitok :evil: szerintem már mindent kipróbáltál... drukk!

Aztaaaaaaaaaaa, már ennyi idő???? Baaaaaaaaaaa, na rohanok, mert elkésünk a 6hós mérickélésről...
(namostakkoreztelküldtemvagynem?)

KépKép

KépKép
kispocok13

Csak még1:
Tigyereketek is iszonyat önelégült fejet vág, mikor kivakarjátok a kakis pelusból?
Enyém mindíg büszkén néz, és szinte azt mondja: "látodanyamilyenügyes vagyok? Ezt ÉN csináltam, egyedül!!!" :lol: :lol: :lol:
OOOOOLyan édes ilyenkor!

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok! :lol:

Kata elalvófélben /remélem, hamarosan alszik is :D /- hittem én. Ehelyett hason az ágyában, és nézeget me magyaráz :roll: Úgyhogy inkább kihoztam, ha már úgysem alszik, legalább ne az ágyában tornázzon :lol:

Dodi: Megy a drukk a vizsgádhoz!!! :lol: Pici fiad nagyon ügyes! :shock: :lol: :lol: Meg rendes is, hogy hagy tanulni! :D
Előtte- utána kép :shock: :lol: Még jó, hogy rólam nem készült előtte kép a szülőszobán :lol: :lol: :lol:

Timea: 172 cm- hez 42 kg? :shock: Az már nagyon kevés! Elhiszem, hogy a párodnak jobban tetszettél a 65 kilóval! :lol: :lol:
Alighanem akkoriban /42 kilósan/ te anorexiás lehettél :( Nekem is van egy ismerősöm, aki az volt, hosszú évekig. Hiába mondtuk neki, nem hitte el. Csak azt hajtogatta, hogy milyen vastag a combja /mint az én felkarom/, meg hogy mekkora hasa van, ha leül, gyűrődik /ja, a bőre volt az/. Aztán már naponta két szem almát evett, meg rengeteget edzett. Teljesen kimerült. Utána rátört a farkaséhség, egyedül bevágott egy marha nagy pizzát, majd ment hányni, a gyomra nem tudta befogadni a kaját. Csak szép lassan gyógyult meg. A szervezete meg közben rendesen felélte a tartalékokat, nem volt mensije, ilyesmik. Hiába akartak utána a párjával gyerekeket, sokáig nem jött össze. Végül lombikkal sikerült ikerfiúkat összehozni, de nagyon sok idő után. A szervezet megbosszulja, ha nem bánunk vele jól :P
Úgyhogy óvatosan a fogyással! :D
Teapa munkahelye :( Lehet, hogy már most érdemes nézni az állásajánlatokat, vesztenivalótok nincs... De az lenne a legjobb, ha maradhatna a jelenlegin :)

Nyuszi: Lilinek mindig is rossz volt az alvókája? Kata csak úgy két hete "romlott" el, azóta sem tudom, miért :roll: :(

Marietta: én is nosztalgiával gondolok a várandós időszakra, ha meglátok egy pocakos kismamát :D :D Milyen jó volt, mennyit izgultunk, hogy minden rendben legyen, hogy milyen lesz, hogy mennyire lesz nyűgös, hogy milyen lesz majd, amikor először mosolyog? :lol: :lol:

Bucus: nem csoda, hogy kiakadtál! :evil: Utálom, ha potyára megyek valahova! :evil:
A hátsó ülés kényelmetlensége miatt /na meg azért, mert nulla mp alatt gyorsultunk 200- ra :twisted: / váltottam én az első ülésre :lol: :lol: Sportgépeken az sem túl kényelmes, meg eleinte a hátam is le akart szakadni, de megéri!!! :lol: Meg egy idő után megszokja az ember :lol: :lol: Párod mociját miért nem viszitek ki? Arrafele nagyon szép helyeken lehetne motorozni.... :D - mondjuk a másik oldalon való közlekedést előtte meg kell szokni :lol: :lol:
Ha nem alszk jól a babánk, az a baj, hogy csak találgathatunk az okát illetően: sajnos még nem tudja nekünk elmondani :( De ha már beszélnek, akkor meg az lesz a bajunk, hogy nem maradnak csendben :lol: :lol: :lol:

Kispocok: ha egy évvel ezelőtt azt mondják neked, hogy nem fogsz visszavágni a melóhelyedre, elhitted volna? :lol: :lol:
Én is nagyon szeretem a munkámat, de tény, hogy Katával lenni, együtt felfedezni a világot sokkal jobb :lol: Csak sajnos állambácsi anyagilag nem értékeli túl az anyaságot, úgyhogy vissza kell menni dolgozni, még mielőtt a gyest kapnám :roll:

Conversano: tudom, nagyon nehéz megválni a szeretett motortól :evil: Viszont ha úgysem használjátok, akkor tényleg jobb, ha eladjátok olyannak, aki teljesítteti vele a küldetését :D
Lassan el is kezdhetitek meghirdetni, én ilyenkor már túkön ültem, ha mocivásárlás előtt voltam :lol: :lol:

Merion: itt többen is örülnénk, ha a babánk már este nyolckor aludna :lol: :lol:
Fogyásod :shock: :lol: :lol: Hát én is eszem mindent, főleg csokit, édességet :D De én nem fogyok tőle! :evil: :lol:
Mira nagyon édesen alszik! :lol: Viszont ezen a képen már nem látok hasonlóságot a lányok között- kivéve a frizurát :lol: Ti nem gondolkodtatok a vágáson? Katának oldalt már olyan hosszú, hogy sokszor a szemébe lóg :roll: :D Viszont télen minden hajszál jól jön, úgyhogy mi még várunk, addig meg kisimítjuk a szeméből :lol:

Bond: recept: :shock: Hogy ezek minden évben ki tudnak találni valamit, amivel túlbonyolítják a dolgokat! :roll: :evil: Szerintem van egy /vagy több/ ember, akinek jó pénzért ez a dolga, hogy találjon ki olyan marhaságokat, amivel minket szivat :roll:
Már Hugi is négykézlábazik? :shock: :lol: :lol:

Katy: az új védőnéni még nagyon fiatalka, rá nem szivesen bízom, de megyünk majd a 6 hónapos tanácsadásra, és ha ott lesz a régi védőnénink, meg fogom kérni. De ha egy hónap múlva lesz kicserélve, engem az sem zavar :lol: Most még egy darabig harapós a fülét piszkálókkal :lol:

Breki: édesburgonya!! Mekkora ötlet! :lol: :lol: :lol: Mi még nem kezdtük el a hozzátápit, de már gondolkodtam azon, hogy mit hogyan mivel? Édesburgonya eszembe se jutott, pedig igazad van, jobb mint a sima :lol: :lol:

Sillia: végre :lol: :lol: Lóci forgása- evése: szerintem megmutatta, hogy tud ő, csak még nem látja elérkezettnek az időt, hogy folyamatosan gyakorolja :lol: De téged megnyugtatott, ezért nagyon rendes fiúcska! :lol: Végre alakul az éjszakátok! :D
Sajnos én sem adhatok bármit Kata kezébe, Lócihoz hasonlóan azonnal mindent meg kell kóstolnia :lol: És ő is ugyanúgy nyúl mindenért, leginkább azok a dolgok érdeklik, amiket tényleg nem kéne megfognia és a szájába venni: mindenféle vezetékek, távirányítók, telefonok :roll: Már most kell mondanom a "nem szabad"- ot, pedig azt hittem, ez majd még később lesz :roll: :D

Ikoka: jó, hogy jelenteztél :lol: Az viszont nem jó, hogy ilyenek az éjszakáid :evil: Téged olvasva elszégyelltem magam, hogy itt panaszkodok, pedig jóval többet tudok aludni :oops: :(
De a kajálással nincs baj, és már az is valami! :lol: :lol:

Kép
agi125r

Ági,
Azért is tettem fel ezt a képet, mert szerintem az oldalról készült fotók adják vissza leginkább Míra vonásait, a szemből készültek nem igazán, mert azokon nem látszik a kis pofija. :lol: Egyébként meg olyan sok arca van a képeken, attól függ, hogyan kapja el a pillanatot a gép. Így már szerintem sem hasonlítanak annyira a lányok. :)
Apukája már többször le akarta vági a hosszú tincseit, de én meg nem szeretném, mert ezek emlékeztetnek a születéskori hajára, és csak oldalt és a feje tetején hosszú, máshol már az új, rövid, és kicsit világosabb haja van. :) Egyébként, fent a forgójánál, ha előre fésüljük a tincseket, akkor nem is állnak fel. :)

Míra most már tudatosan fordul hátról hasra és vissza, a pelenkázón ez kész életveszély. Az ágyban is csinálja, ha még nem elég fáradt, amikor lerakom (pedig annak tűnik), ezért is lett új funkciója a szopipárnának, bekerül az ágyába is. Neki 70x140-es az ágya, elég nagy a fordulásokhoz, de ezzel így megakadályozható. Ez főleg a délutáni nagy alvásoknál szükséges, amikor felébred közben, de vissza is alszik, hacsak nem fordul a hasára...mert úgy nem tud aludni.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Nekem sincs gondom ezzel a 20-órától való alvással, sőt... :wink:
Meg is lepett a védőnő mondata...időnként olyan "remek" tanácsokat kap az ember, hogy még első gyerekes anyukaként is egyértelműen hülyeségnek tudom minősíteni...

Ahogy olvasom Katy és Ági tapasztalatait a füllyukasztással, most már biztos vagyok benne, hogy Mírának még nem lesz jó ideig fülbevalója. Nekem is tetszenek, meg édesek velük a kislányok, de szerintem egyelőre felesleges, és neki még pont jó így, hogy nincs semmi a fülében.

A fogyás nem tudom, hogy mitől van és hogy meddig tart ez a helyzet, engem is meglepett, pedig tényleg nem tettem érte semmit, kb. 15 évvel ezelőtt voltam ennyi... :roll:

merion

merion

Merion: középen már Katának sem mindig áll égnek a haja, oldalrasimizem Neki :lol:
Az a bajom, hogy már egy ideje Kata hálózsákban alszik, és mégis forog indkét irányba, rákenődik az ágyrácsra, meg elfordul keresztbe is, és elakad. Hogy rakod be a szopipárnát? Körbe az ágyban?
Mostnában az az új szokása, hogy az ágyban fekve ha még nem álmos nagyon, elkezdi piszkálni a fejvédő párnát. Már többször le is sikerült szerelnie :roll: :lol:
Füllyukasztást tényleg nem kell elkapkodni :roll: Nem akarom elvenni a kedved, de miután kilőtték, úgy sírt szegénykém, hogy azt hittem, megszakad a szívem :( Meg utána még kétszer ha jött hozzánk idegen, azt hitte, bántani fogják a fülét és sírt :(

Kép
agi125r

Ági : nem vagyok ám irigy az alvásodra, úgyhogy csak nyugodtan esetleg helyettem is alhatsz. 8)

Nem engedett be ez a sz@r egy órán keresztül.

10 körül megette a Kicsikém a cékla -krumli- banán-alma kompozíciót és ízlett neki. Nem tudom mennyit eszik ilyenkor, mert ha én készítem , akkor nem mérem, csak úgy szemmértékkel. Kb. 100-130 közötti mennyiséget eszik meg. Még a hordozóban etetem, mert ez így tök kényelmes neki is , nekem is. Elé ülök törökülésben, jobb oldalamon a kajci, bal kezemmel arra vigyázok, hogy ne nyúlkáljon a kezeivel. Az első 1-2 falatnál mindig tiltakozik, aztán rájön, hogy nem is rossz Anya főztje. :roll: Kis műanyag babakanállal adom és fél-1/3 kanálnyit kap egyszerre, folyamatosan. Az első 10 kanálnál még megy simán, aztán jön a repülős trükk, de nem brrr hangot hallat a repülő, mert azt megpróbálta utánozni és az egy cékla színű kajával nem buli. :roll:
Úgyhogy a repülő jobbról fentről közelít zzzzzz hangon. A következő 10 ( kb. ) kanálnál pedig össze-vissza cikálva jön a repcsi és ez nagyon vicces, úgyhogy kinyitja a száját és berepül a kajaszállító repcsi. Ha nem a repcsi jön ( de ez most bevált ) , akkor énekelek neki, a " Virágéknál :wink: ég a világ...."- nak a szövegét költöm át az aktuális szituhoz, kajához és ezt nyomatom a kajálás ideje alatt. Ez is bevált, ezt használjuk este. Monoton és be is bambul a végére.

A kajálás után hagyom még 10-15 percet a hordozóban, hogy ülepedjen a kaja, mert , ha kiveszem és leteszem, akkor egyből hasra fordul és záros határidőn belül visszajön egy kis ( vagy akár sok ) cucc. Utána kap inni, most pl. megivott100-110 teát langyosan , amibe beleteszek neki 10 csepp Cebion-T és 5 csepp Béres cseppet is. Most pedig szundizni készül, már betettem az ágyába és eléggé csend van már arrafelé. Kb. fél-1 órát fog aludni.

Na szóval így eszünk mi. :wink: :wink: :wink:

Kép
ikoka7

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:14-kor.
Vendég

De jó, hogy a fiúknak nem divat kilövetni a fülét. :roll:

Nekik viszont van fütyijük, amin az én Kicsifiamnak még mindig nem csúszik hátra a bőr. Pedig minden este próbálgatom , de semmi. A védőnőnk és a gyerekorvos egyáltalán nem tartja ezt aggasztónak, de én itt azt hallotam Tőletek, hogy sok fiúcskának ez már rég megoldódott. Nem szeretném ha majd megszadiznák a fütyikéjét. :cry: :cry: :cry:

Kép
ikoka7

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:14-kor.
Vendég

Tegnap este hédinek hőemelkedése volt, ma reggel szerencsére semmi. Semmi változást nem látok rajat nem tudom mitől lehetett...

Hédi füle sincs még átlőve, már gondolkodtam rajta, hogy meg kéne ejteni, nagyobb korban nem piszkálja jobban szerintetek?

Holnap megyünk a szemészetre ( ha az időjárás lehetővé teszi :twisted: :twisted: a tegnapi egész napos ónos eső után ma a hó szakad) Magánrendelésre megyünk, mert a kórházban csak február közepére volt időpont :twisted: :twisted: Szerintem itt nem csinál semmit vele a dokinő, de legalább be tudja hívni a kórházba soron kívül. Annyira jó lenne ha már végre rendbe jönne a szeme :oops:

Fogyókúrába sszem nem nevezek be, ma hajnalban sikerült összecsúsznom a konyha és a nappali között. Iszonyatosan szédültem szopi után, gondoltam kimegyek iszok valamit. Szerencsémre apa a nappaliban aludt :roll: Visszasegített az ágyamba, kaptam inni, meg ht kekszet és közben részvétét fejezte ki amiből én annyira emlékszem, hogy nem vagyok normális, most hogyan menjen ő így dolgozni, ha nekem valami bajom lesz ő mit csinál és hogy este beszámolót kell tartanom, hogy mit ettem :roll: :roll:

Lehet, hogy a tegnapi 2 pirítós és 1 tányér leves tényleg kevés volt :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Ági,

Míra is a hálózsákkal együtt forog az ágyban...jól magára szokta tekerni... Eddig többnyire csak jobbra fordult, így arra az oldalára tettem be a szopipárnát, és egyelőre működik. Na meg az, hogy már félkómásan teszem le az ágyba... :lol:

Fülbevaló majd egyszer, sokára lesz... :lol:

Mírának is időnként olyan artikulált a sírása, hogy azt "mondja", hogy "anya gyere"... :lol:

Itt gyönyörű nagy pelyhekben hull a hó...szép!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2010.01.08 10:41-kor.

merion

merion

Agi!

Persze én sem tömöm mindennel Minót, amit szeret igen, ha nem, akkor nyilván nem erőltetem. De mivel azért első szakom csak élelmiszeripari mérnök, ezért nyilván sok élelmiszernek a hatás mechanizmusával, tápanyagértékével tisztában vagyok. A cukorbetegség meg még csak rátett erre. Én Árminnak eddig bio dolgokat adtam (kizárólag), nyilván erről is megoszlanak a vélemények..."nem lesz -e emiatt később allergiás stb.?" Nyilván előre nem tudhatja az ember, hiszen a legjobbat akarja Prücsköknek! Cékla is nagyon tuti, meg a a saláta főzelék...tele vitaminnal. Én mindenből fagyasztok is le, hogyha véletlen nincs áru, vagy nincs nyitva a biobolt, akkor is legyen!!! De a készételek között is van bio (dm, rossmann, nestlé, hipp, sunval, holle meg még tuti van, de ezek már pont elegek).

Czigka!

Hát nem is kell nevezned a fogyókúrára Neked sem!!! Ahogy láttam a fotón nagyon csinos vagy!!!! És szerintem még ha 65 lennél sem lenne sok!!!!!

Igen Gyerekek nagyon rafkósak!!!

Minó egyik kedvence volt, Apja csinált Neki kartonból különféle alakzatokat, azt bevontuk alufóliával és fellógattuk a csillárra....húúúúú de odavolt érte, amíg kicsi volt...Most meg a legjobban a keze tetszik Neki! Beszélget vele, meg megnézi az én kezemet is, majd utána örömmel konstatálja, hogy jééééé nekem is van olyan. Meg számolja az ujjait. Tegnap megkérdeztem Tőle, hogy és Kicsim, minden ujjad megvan, erre elkezdett kacarászni és megint számolt!!!!
Annyira férfias hangja van Anyum szerint is (pedig én sem vagyok/voltam egy cini-cini)
Tényleg fiús Mamák...Ti fiaitoknak is öblös a hangja??? Mert a kórterembe 1 lány volt és egész máshogy sírt!!!! Annyira vicces volt!!!! :D

Boo, Dodi!

Most már tuti, hogy Árminnak több kaja kell! Ő tudja, hogy mi a helyzet...így most már Ő is 5x eszik...nincs ezzel gond nyilván, de eddig be volt állva a 4-re, most a rendes kajákkal + a sok mozgással megnőtt az igénye....érthető. Szóval most van egy 22 órás evés is....de utána beájul rögtön!!! Amúgy érdekes, mert reggel meghagy 60-90ml, aztán délben néha mégsem farkas éhes, viszont délután szárazra szívja...este nem annyira éhes, de 22 órakor....nagyon eszik megint.... Így van a bioritmusa.

Tickerplayground.com
breki76

Merion!

Nagyon édes Míra!!!!! Ez a lábazás nagyon jó dolog :wink: !

Diavetítés meg az egyik legklasszabb dolog a világon. Nem véletlenül már megvettük még mialatt vártam Ármint...tudtuk, hogy ez lesz az egyik kariaji tőlünk...Nálunk ez nagyon bensőséges volt anno mindig...együtt volt a család és ment a vetítés...jaj nagyon jóóóóó

Tickerplayground.com
breki76

Ikoka fütyidologról nagyon megoszlanak a vélemények...nehéz eldönteni, hogy mi a jó! Van aki szerint kicsit meg kell húzni, van aki szerint 1 éves korig nem szabad hozzányúlni. De az tuti, hogyha túl nagy vehemenciával esik neki valaki, akkor az később fitymaszűkületet okozhat....tényleg nehéz ügy!!!

Sillia!!!

Nagyon édes Lóci! Ne törődj vele! Egy Fiúban legyen pajkosság, elevenség, ne aludjon meg a tej a szájába!!!! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

czigka : köszi a hiányolást és az üdvözlést! :D Hajrá hozzátápi!!!

Tike és MINDENKI aki nem eszik csak madáradagokat :

Akkor most anyátok helyett anyátok leszek és jól leszidlak Benneteket. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ne butáskodjatok már, hogy nem esztek szoptatás alatt . Hisz gondoljatok meg egy ilyen nap után/közben milyen minőségű az a tejcsi , amit kap a gyermeketek. Biztos tele van tápanyaggal meg vitaminnal ugye ? Húúú, ilyenkor olyan mérges vagyok !!! És Tike Teapának igaza van teljesen. Nem zabálni kell, csak naponta 3* normálisan étkezni, közben pedig elmajszolni egy almát, egy narancsot, stb. .
Pár hete felfedeztem , hogy van gyümölcscentrifuga fuunkcuója is az immár 10 éves Moulinex robotgépemnek. Vagyis tudtam, de mindig lusta volta kipróbálni. Most viszont hetente 2*-3* iszunk 100%-os gyümilevet : legutóbb tettem bele narancsot ( 98 ft volt ), almát ( 78 ft volt ) banánt ( csak az íze miatt kettőt ), sárgarépát. Nagyon finom volt. Apának is nagyon ízlett. Amúgy egyáltalán nem vagyok egy " táplálkozzunk egészségesen szóvívő " , de most mióta Zsombi megvan egyre jobban foglalkoztat az, hogy minnél több zöldséget és gyümölcsöt együnk. Ha jön a tavasz és a nyár szeretnék jó sok salátát készíteni és enni is.

Kép
ikoka7

Breki :

Zsombinak is nagyon tetszik a keze, nála is az ujjszámolás most a menő . :D :D :D . Fütyidologgal épp ez a problémém, hogy nem tudom eldönteni , hogy ez probléma vagy nem. :roll: :roll: :roll: Nem esek neki, csak megpróbálom felhúzni picit párszor, de semmi nem történik.
Hát én még ezen a hang dolgon még nem is gondolkoztam, de nem lányos a hangja szerintem, végülis Kispasi, szóval pasis hangja van. :roll: :roll: :roll: :wink:

Kép
ikoka7

Ikoka!

Annyira édesek, amikor kezeznek ugye :D :D ?

Fütyi... tényleg dilemma, bár nálunk egyszer Párom picit meghúzta, na nincs azért kint, "őrmester elvtárs", de ami össze volt nőve gyűrű az szét ment, így a kisbohóc picit látszik már.

Dokinő 3 éves korig nem foglalkozik a fütyivel. Védőnő szerint 1 éves korig csak annyit kell nézni fürdés után, hogy látszik -e a pisiló lyuk. Most van egy Barátnőm (borzalmas alapos, mindennek 100x utánanéz) Neki is azt mondták, hogy hagyj a fütyit...most 2,5 éves a fia és valszeg műteni kell. A szomszédunk például húzza a pici kuksiját, Ő most 1,5 éves (a Férjét anno műtötték ezzel...maii napig rossz emléke van). Na azt hiszem talán ez volt az a dolog, ami miatt inkább csajt akartam amúgy...semmi más!!!

Tickerplayground.com
breki76

Míra nagyon cuki! :D

Ikoka:Igazad van,enni kell,de nem zabálni,aki nem eszik,az nem is éhes,vagy csak ideje nincs? :roll: Nekem sincs semmire időm,de a kajára van...nekem fáj,ha érzem,hogy éhes vagyok,és még a fejem is megfájdul,de ez mindig is így volt,nem csak most.

Izomláza nekem is van,tegnap futottam úgy,hogy a Lilit szánkón húztam közben.1 órát du-n,de meg simán sétáltunk,szánkóztunk.Így ma a jobb karomban,amivel húztam nagyon izomláz van,és már kétszer szopott a Lottus.

Nem vagyok harapóóóóóóóóós. :roll: Csak aki nem tud fogyni,mert nincs elég akaratereje,az akkor sem fog,ha 12-en nekikezdenek,és még sz@rabb lesz a kedve,ha csalódni fog... :roll: mindegyisennyiatémáról

Sillia:Végül mi is beadattuk az oltást,pedig nagy ellenzője voltam.Én,apa már 2 hete megkaptuk,Lili kedden kapja,anyukám ma.Anyósék nem oltatnak,akkor nem is viszem a gyereket,csak havonta egyszer.Dalma majd megnyugszik,ez a kamaszkor durva lehet,már előre félek... :oops:

Ha nem csak mi olvassuk a fórumot,akkor innentől meggondolom mit írok. :roll: Nálunk apa nem nézi,és annak sem örül,hogy én nézem.
Vendég

Boo:szaloncukor papírral vigyázz!Igazából nem játék,és megvan az oka is.Persze mi is adtunk a Lotti kezébe,mert milyen édes,de 5 perc után láttam,hogy kékül a szája.Kissé megijedtem,de csak a papírról jött le a festék.Tibi túrózs-mazsolás,kék színű a papír.Nem tudom mennyit evett belőle,úgyhogy többet nem kapott.

Dodi:++++++++++++++++Ügyes vagy,menni fog,Botond ügyesen térdel,de nehogy kiessen,mi már letettük az ágyát. :roll:
Előtte-utána fantasztikus!Azt mondtad nem tettél érte semmit,csak a szoptatás.Akkor az nekem nem ad erőt,mert nem küzdöttél,nem fogyóztál.Összehasonlításnak jó,és szép is vagy,örülök neked!Csak sajnos én ilyen hülye vagyok,hogy ez nem ad erőt nekem...De nem felejtem el. :wink:
Vendég

Beszarás...Gyerekem megint keresztben fekszik az ágyában...de miért jó Neki, amikor így kicsi a hely :shock: :shock: :wink: :wink: :wink: ??? Ikoka Zsombi fotók???? Rakhatnál sűrűbben Róla fotót!!

szóval az alvás:

Kép

Tickerplayground.com
breki76

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:16-kor.
Vendég

Sziasztok! :)

Bevallom, hogy ahogy az utóbbi napokban, úgy most sem tudtam végigolvasni a bejegyzéseket, csak kutyafuttában. A pár sorosakat szoktam csak, illetve azokat, amelyben szerepel, hogy "Bond". :oops: :oops: :oops: :oops:

Így csak annyit írok most, hogy igen, sikerült legyűrni Manó lázát. Akkor délután illetve éjjel volt csak és kész. Semmi tünete nem volt, és 2*5 ml Nurofent kapott csak.
Lövésem sincs, hogy mi volt ez. :roll: :shock: Délután le akart feküdni, én pedig, hogy jobban tudjon pihenni, átvittem a másik szobába. Se perc alatt teljesen belehergelte magát, hogy nem akar ott aludni. Létezik, hogy ettől lett volna lázas? :roll: :shock: :?:

Hugiról még nem tudok képet csinálni, mert csak pár pillanat erejéig tud fekvőtámaszt nyomatni. (Bár az előbb megpróbáltam visszaemlékezni, hogy az alapvető mozgásfejlődésben hol van a helye a bukfencnek, mert erősen afelé kezdett tendálni a mozdulatsor. :roll: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Levettem, hogy a kajáról és fogyásról írtok. Nekem egész egyszerűen eszembe se jut kajálni. :roll: :shock: :shock: Ez testkép zavar, vagy csak szimpla hülyeség, a nagyobbik fajtából? :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Nekem a fogyókúra sosem volt erősségem, az is igaz hogy nem nagyon volt szükségem rá. Most is vissza fogytam a terhességem előtti kg-ra, de soknak találom, ami érthető is hisz a sok hormon bogyesz miatt jött fel rám kb 8 kg. Azt jó lenne leadni.
Réka után 53 kg voltam. Most meg 60 és 154 cm. Úgy hogy jó lenne 50-53 kg között lenni. Csak baromi nehéz elkezdeni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ja, még egy a fogyókúrához.
1. lépés: összegyűjteni MINDEN vackot. Chipset, mogyorót, csokit, Túró Rudit ( :( :( :( ), pudingot, cukorkákat. Még a vésztartalékokat is, a konyhafiók sarkából, vagy a kabát belső zsebéből. :twisted: :twisted: :twisted:
Jellemgyengék (majdholnaptól), zsugoriak (kár érte, ha már megvettem) egyék meg mindet és mondják meg Apának, hogy fővesztés terhe mellett hozzon haza ilyeneket. Csak akkor vegyen, ha vendégeket vártok. (Jelzem, én ebbe a kategóriába tartozom. :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: )
Erős jellemőek becsukott szemmel, egy mély sóhaj kíséretében egyetlen mozdulattal kihajítják a kukába, és még a fülüket is befogják, hogy ne hallják a koppanását. :lol: :lol: :lol: :lol:
2. lépés: ha már fogyni nem sikerül, akkor legalább ne hízzunk tovább. Már annak is tessék örülni, hogy továbbra is csak 20 kilót kell leadni, nem pedig 22-öt, 25-öt... :wink:

Az elszántságot növelheti még, ha elmentek egy boltba és a kezetekbe fogtok egy kiló zsírt. Na, ezt szorozzátok be a nem kívánt mennyiséggel, képzeljétek a bőrötök alá, és mondjátok, hogy brrrrr......... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Sillia:
"Jaj, mennyit írtam. Szerintem ezt senkinek nem lesz türelme végigolvasni.."- Ne butaskodj. Mar mindenkinek hianyoztal.

Dalma fulladasa nem semmi. Nem is tudom mit csinalnek ha Lottust egyszer igy talalnam. Par honapja volt, hogy arra keltem, hogy a kicsi erdekesen veszi a levegot es kapalozik. Nem sirt es igazan nem is ertem ,hogy hogy ebredtem fel ra,de nagy szerencsenk volt mert visszajott neki egy kis tej ami aztan felremehetett es nagyon kapkodta a levegot.Ugy megijedtunk. Gyorsan kivettem a kisagybol es fejjel lefele forditottam (de nem teljesen fuggolegesen),aztan a vallamra tettem es utogettem meg simiztem a hatat ,mondtam hogy nyugodjon meg es par perc utan jobban lett. Azota nem merem haton altatni ejszaka. Egyebkent azota jobban is alszik ha hason van.
Sajnalom,hogy Dalma igy viszonyul neha a dolgokhoz es legfokepp hozzad. :(

ikoka:
Szia es koszi. :) mar nagyon banom, hogy nem jelentkeztem elobb, de amint latod tenyleg probalom behozni a lemaradast. :oops: Tul sok vagyok? :roll:

agi125r:
En is szerettem volna motort de most ,hogy mar van Lottika, szerintem maradok a hatso ulesen.
Apa nagyon sokat gondolkodik, hogy kihozza a mocit, de egyenlore olyan sokat dolgozik, hogy nem lenne ideje raulni,meg hat itt nincs garazs es az utcan nem akarjuk kint hagyni. A kovetkezo koltozesnel olyan hazat valasztunk ahol van garazs. Ha ki tudnanak jonni a tesojaek, akkor ugyis nagyobb haz kellene, mert ez csak 2 szobas. Tok jo lenne. Itt tenyleg gyonyoru helyek vannak es nagyon jok az utak. A masik oldalon valo kozlekedessel nem lenne mar gond, mert azt mar megszokta az autoban.

czigka:
Meg szabad kerdezni,hogy mit festettel?
Gondolom Te is meglepodtel Teapa beszolasan.
Bende hizasa es hozzatapi- hurra! A fogmosas Bendevel nagyon jo otlet. Olyankor hova teszed Ot?

tike:
Ne csinalj ilyet! Uristen! Enni muszaly, foleg, hogy meg szoptatsz. Igy nem szabad fogyokurazni. De ez mar nem is fogyokura hanem koplalas. Mi van ha akkor ajulsz el mikor apa nincs otthon es Hedi a kezedben van? Nagyon vigyazz magadra!

Merion:
Nagyon edi a kislanyod. Mi se szeretnenk egyenlore fulbevalot. Felek hogy egyfolytaban azt birizgalna es nagyon begyulladna neki. Majd ha mar nagyobb lesz es meg lehet vele ertetni, hogy nem szabad tepni akkor esetleg lesz.

A Ti babaitok nem szokta a szajukba venni es harapdalni a labujjukat?
Lottika ha meztelen a talpacskaja allandoan azt eszi. Pelenkazas kozben ugy kell kiimadkozni a szajabol. :lol: Olyan edi ,majd megzabalom. :D

Kép
Kép
bucus80

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:16-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:17-kor.
Vendég

Sziasztok!

Ez még a tagnapi, csak este elment a netünk.... :wink:
Orsi!

Köszi! :wink: Nem vágtuk neki, csak épp nem állt fel :lol: . Amúgy meg neki most kezd kicsit kopni oldalt, meg hátul, vagyis csak nem nő :D :D .

Bucus!

Megkéreztem anyut, azt mondta hogy nem nagyon tudsz vele mit csinálni, próbálgass végig mindent, amit ehet, különböző kombinációkban. Aztán jöhetnek a különböző bébiételek, hátha úgy megeszi. Ha nem, akkor marad még egy kicsit a tej (meg tápszer), aztán meg kell próbálni újra előlről...Sajnos jobbat nem tud mondani ő sem.
Egyik bnőm kisfia nem evett semmit, még a tápszert sem, semmilyet, és fogyni kezdett, ezért a dokinénijük natúr gesztenyemasszát javasolt, mert az hízlal :shock: . Egy darabig azt kapott, végül 8 hónaposan korától kapta a kenyérbelet sonkával, meg teát :shock: . Azt úgy ette, mint a huzat :lol: . Most 11 éves, teljesen egészséges, és jó evő :wink: .

Czigka!

83 kiló voltam ott (alig 160 centi vagyok) :oops: . Akkor kiborító volt, utólag inkább vicces :lol: . Ez 22 kiló hízást jelent, mert 61-gyel lettem terhes. (Most 57 vagyok). 36. hétig gyakorlatilag csak pocakom volt pluszban, aztán pikkpakk felugrott 10-12 liter víz, de az ahogy jött, úgy ment is: szülés után napi (!) másfél kilókat fogytam :shock: . Ilyen gyorsan elment a víz :wink: .

Kispocok!

Akkor neked pláne szavad sem lehet!!! Én azért most sem vagyok vékony egyáltalán. Én most vagyok átlagos. Nekem 52 a cél, arányaiban akkor lennék a közeledben :wink: . Persze ezek mind egyénfüggő dolgok is, meg ugye az izom nehezebb (amiből rajta éppen annyi van, ami a mozgáshoz kell :oops: :lol: ).
Mi is Pampers hazsnálunk, sztem is szuper. És nálunk csak akkor folyik ki a pisi, ha nem húzom elég "szorosra".

Conversano!

Köszi a szurokhoz :lol: !

OEP:
Egy árva forint TGYÁST se kaptam még, pedig már a GYED járna :evil: . December 21-én kaptam egy levelet, hogy elutasítják az igénylésemet, mert nincs feléjük igazolva az iskolalátogatásom (munkahelyem is volt, de a 180 nap biztosítottsághoz kellett a suli) :evil: :evil: :evil: . '0 napom volt fellebbezni, suli persze tönybire zárva ünnepek körül :evil: . Mindegy, megoldottuk.
És amúgy tottttálisan jogos a kérésük, de még szerencse, hogy 3(!!!) ügyintézőt kérdeztem meg előtte telefonon, hogy milyen papírok kellenek, mert a neten ellentmondásokba ütköztem. Igaz ugyan, hogy én külön nem kérdeztem rá az iskolalátogatásira, de ők sem mondták, hogy kéne :evil: . Ennek az eredménye ez a szuper helyzet! Mi lenne, ha nem lenne más bevételünk, és kenyérre kéne?!?!?!?!?!!?
Jaaaa, és persze 5 hónap alatt párszor emlegettük az anyukájukat, hogy ugyan mikor jön már a pénzem, de hiába hívtam őket havonta min. 2*, alkalmanként 20 perc(!) csörgetés után is csak a kocsog géphang magyarázott! Ez is belekerült egy pár forintomba totál linkre :evil: ! Szóval az OEPről ennyit....

Tímea!

Szerintem ez jó ötlet :wink: ! Amíg Fiona voltam, nem szívesen mutogattam volna ezt a képet, de így utólag már tényleg mókás! Azért is magyarázok a képen, mert éppen érveket próbáltam Ricsinek felsorakoztatni, hogy miért nincs erre a képre szüksége az utókornak, de azt mondta, hogy higgyem el, ksőbb tök jó lesz visszanézni. És igaza lett :wink: . Szóval, ha valaki most még nagyon szégyelli is, bátran csináltasson magáról képet, mert később nagyon jó érzi visszanézni, hogy honnan indult az ember :wink: . És ezt tényleg nem kell most erőltetni, majd utólag mókázunk rajta egyet, mint most nálam :wink: .
Sajnálom Teapa munkahelyét :( !

Breki!

Bocsi, de nagyon összevissza tudok csak olvasni a tanulás miatt, ezért hiányosak az infóim :oops: . Az biztos, hogy Minócska nem eszik keveset (kis dumdumgolyó :wink: :lol: ), nem is arra gondoltam, csak hogy nem lehetne-e kicsi széjjelebb osztani :roll: . Persze én nem értek ehhez, csak mindig azt skandálják, hogy a többszörkevesebbet az egészségesebb. De tényleg nem belevau, csak meglepődtem, mert Botond meg inkább a másik véglet felé húz: 6* eszik, 100-150 körül napközben 3,5 óránként :shock: . Az kb. 700 mili tejcsiből, de akkor ez tök rendben van, ahhoz képest amit írtál, nem? Mert akkor most kicsit megnyugodtam :D . Tök elégedett, kiegyensúlyozott baba, de már a fogyás előtt paráztam, hogy nem túl kevés-e neki. Viszont mióta kapja a tápszert, meg újra a hozzátápit, szépen gyarapszik megint :wink: . Na meg amúgy sem egy ropi-alkat ő sem :lol: .
Én nem rizspépet adok neki, hanem tápszert most már. Csak ebben van pluszban rizspehely, mert ez kifejezetten éjszakára való. De ugyanolyan híg, mint a tápszer, csak kicsit nagyobb lyukú cumi kell hozzá a rostok miatt. Nekem anyu azt mondta, hogy semmilyen tejalapú cuccot ne keverjek! se pépet tejjel, se tápszerrel, se semmit semmivel :wink: . Ezek a cuccok mind úgy vannak kitalálva, hogy a legoptimálisabbak legyenek a babák szervezetének, nem szabad összevissza kavarni.
Igen, én a krumplit vlsz. ott rontottam el, hogy ugyanannyi volt az alma, mint krumpli. És mivel az almát is meg kell rottyantani a főzihez, így még kevesebb íze volt :? . Legközelebb jóval több almát teszek bel, krumplit tényleg csak sürítésre. Ma rizst ettünk sárgabarackkal, és vízzel higítva. Nagyon bejött neki :wink: .

Kispocok!

pont ezt beszéltük a barátnőmmel: a nagyszüleim (70 évesek) a Videotonnál dolgoztak, mamám a gyárban, papám sofőrként. Szegény családból jöttek, semmit sem örököltek, mégsem volt soha egy forint hitelük sem, van egy 3 szobás családi házuk nagy kerttel, baromifival, kétszobás nyaralójuk szőlőfölddel, középkategóriás kocsijuk, és felneveltek, kitaníttattak két gyereket (anyu orvos, nagybátyám építészmérnök). Jaaa, és a mama 35, papa 46 évig dolgozott a Videotonnak!!!! Ma ez keveseknek adatik meg.
De szerintem még korábban csesztük el: egy heeedsáááttal kellett volna jobb belátásra bírni az első öntudatra ébredő vénkisasszonyt :twisted: :lol: . Minden épeszű nő tisztában van vele, hogy lehet, hogy nem volt szavazati jogunk, de a nöknek még volt becsülete, és "a férfi volt a fej, a nő a nyak, de a fej arra fordult, amerre a nyak fordította!!!". Ergo úgyis arra szavaz, akit mi akarunk :twisted: .Amúgy meg nem mindegy.... Mintha nem úgy állna ma a dolog, hogy az emberek fele nem jár szavazni, röhej :? .

Lilisgabi!

Ez a verseny szerintem nem arról szólna, hogy egymást leégessük. A lényeg nem az, hogy ki tud többet leadni, ez inkább ösztönzés, hogy önmagunkat legyőzzük. Persze, akinek ez nem motiváció, hanem inkább nyomás, az ne szálljon be, ez teljesen rendben van. De köztudott, hogy együtt tényleg könnyebb, és ha van "tétje", az erőt adsokaknak, szerintem :roll: :wink: .

Boo!

Én is bevizesedtem még jobban a szülés után (Nyuszinak volt szerencséje látni :lol: ). Az okát nem tudom, de előre mondták, hogy így lesz. ez a normális. 83 kilóval mentem be, 79-cel jöttem ki, és volt egy majd' 4,5 kilós gyerekem :shock: :lol: .

Na, látom, más is hasonlót írt a fogyira :wink: . Sztem ez éppen olyan, mint mikor együt vergődtünk terhesen, és még viccelődtünk is azon, hogy erőt ad, hogy másnak is sz@r :oops: :lol: . És éppen így, együtt örültünk, ha megszünt egyik-másik nyűgünk, vagy elértük az akkori célt: megszülettek a picúrkák :D . Elhiszem, hogy van ilyen topic, de sorry, én nem örülök Jolánka -4 kilójának, mert fingom sincs ki ő, ellenben bármelyikőtök minusz 12,5 dekájának tripla juhuuu-juhhhu járna, mert titeket ismerlek, és szeretlek :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja igen, még a víz!
Ha -2 kilót muat a mérleg, akkor az nagyon-nagy öröm. :D . De ne felejtsük el, hogy első körben a víz távozik legkönyebben. :? Ugyanúgy, mint amikor terhesség alatt is a súlyváltozás nem azt jelentette, hogy ennyi zsírral van több rajtunk, hanem hogy ennyivel lett nagyobb a súlyunk, legfőképpen a víznek köszönhetően.
És +/- 1-2 kg-nyi súlyváltozás is normális nemcsak, hogy egyik napról a másikra, de még egy napon belül is! :wink:

Kép
Kép
200907?

Köszi az aggódást, lecseszést, igazatok van. :oops: Egyébként nem tudatosan nem ettem, csak valahogy így alakult. Az a furcsa, hogy nem is érzem magam éhesnek, aztán meg jön a remegés-ájulás :twisted: :twisted:

Mondjuk ma már ettem 2 kolbászos kiflit, paradicsommal, kakaóval és nagyon jól esett. Délben sütöttem mirelit pizzát, ami egy az egyben a kukában landolt, mert mikor megéreztem a sajt szagát rajta felfordult a gyomrom :roll: , helyette csináltam körözöttet és újabb 2 kifli társaságában leküldtem.

Egyébként reggel átfutott az agyamon, hogy akkor szoktam ilyen rosszul lenni amikor terhes vagyok :oops: :oops: Két angyalkababánál volt főleg ez a fajta rosszullét jellemző, Hédinél csak ritkán jött elő.A pizzás történet után pedig méginkább megfordult a fejemben, hogy kéne venni egy tesztet.Bár azért nem sok esély van egy új babóra, merugye szedtem a fogigátlót december elejéig, mikoris elfogyott én meg nem irattam másikat, mert majd vigyázunk és ha 10 évig tudtunk vigyázni, most is menni fog....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Lányok!

Ezentúl mindenki minden hozzászólásába legalább két helyen szúrja be szép nagy betűkkel hogy
Bond
Valahogy így, a megadott minta szerint, ügynökünk így nem maradhat le semmi fontos információról.
Bond
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szép délutánt mindenkinek!

Épphogy odaértünk a dokibácsihoz, aki szerencsére mindent rendben talált. (pici kezdődő ekcéma van, de kaptunk rá krémet)
6 hós adataink: 7200g, 69 cm
Összefutottunk a védőnénivel, aki nem a munka hőse, ugyanis október(!!!!) óta felénk sem nézett :evil: , úgyhogy jövő héten meg is látogat minket. Majd jól kifaggatom a hozzátápiról legalább :lol:

Annyira jót sétáltunk a hóesésben - imáááááááááádom - , kb másfél órát, közben még a piacon is sikerült bevásárolni (most hogy nincs autónk, ez kimondottan jól jött, mert eddig Apa ment éjjel Tesco-ba ami most ugye storno egy ideig)

Kukidolog:
itt is az az álláspont, hogy erőltetni nem szabad, csak finoman kicsit hátrahúzni, és majd a természet elvégzi a dolgát. (viszont arra figyeljetek, hogy amennyire lehet, azért meg kell mozgatni, mert a bőrredőkbe durván beállhat a popsikrém és miegymás... először mi sem mertük (mondjuk ez Apa dolga) picit sem hátrahúzni, aztán dokibácsi megmutatta, és volt ott bennt egy kis túró :shock:

Kajálás:
én sem bírom elfelejteni, hogy egyek, ugyanis ha éhes vagyok, szédülök, fáj a fejem és zúg a fülem :roll: Már odáig jutottam, hogy az éhség első jelére pánikkszerűen szerzek valami kaját, sosemlehettudnimikorleszidőmmegintenni alapon :wink:
Reggelire kávé és valami péksüti vajjal, ebédre eszem amit Enyémapa hoz a munkahelyéről, délután nasi (csoki, süti, mostanában alma) és 7 körül megint éhes vagyok... akkor már általában kibírom míg Picurt letesszük aludni és 8 után vacsizunk együtt Apával.
Fogyókúrázni nem tervezek, csak jobban odafigyelni hogy mit eszek, igazából a délutáni folyamatos nasizást kellene abbahagynom, mert 4 hónapig meg sem látszott, most meg már óriásúszógumijaim vannak :cry: :cry:

KépKép

KépKép
kispocok13

sillia! :)

Jaaaj, de gonosz vagy! :( :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Manó elkezdett E/1-ben beszélni, illetve már nem csak az E/3-at használja, hanem az E/2-t is. Magyarul szépen fejlődik az én tudata. :D :D :D

Hugit tegnap megdícsérte a védőnő. :) A statisztikát nem hozza továbbra sem, de jó kis hurkás a combja és fejlődés tekintetében mindent hoz, amit kéne.
Súlya: 5200 gr, és sacc/durván 61 cm.

A testvér félténységet kérdezte jó múltkorjában hendegabi.
Hugi egyre inkább menne hozzá játszani. :shock: :lol: Manó továbbra is szereti simogatni és puszilgatni. :D Olyannyira, hogy az utóbbiból múltkor egy óvatlan pillanatban még a cunijára is jutott egy. :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.01.07 15:26-kor.

Kép
Kép
200907?

jajajaj,
elfeljtettem írni hogy

Bond

bocsiiiiiiiiii
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Túlvagyok két vizsgán :D :
Közéleti kommunikáió: 3
Vezetéselmélet: 2
Tavaly ettől mélységesen ki lettem volna akadva, ellenben most az sem izgatna, ha mindkettő kettes lenne, csak meglegyen. Kicsit változott a fontossági sorrend :lol: !
Ja, de azért kicsit mentegetőzöm: vezetéselméletből egy napom volt 400 (!!!) oldalra, mert a csoporttársaim véééletlenül elfelejtettek értesíteni a vizsgáról (jóindulatnak se híre, se hamva :evil: ), de én így is átmentem, az évfolyam 80%-át pedig meghúzták :twisted: . Nekem ez elégtétel :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Merion!

Háááát, ha muszáj :roll: :wink: .
Tike Hédije, és Cunci Esztije nem ugrott be azonnal :oops: , bár ahogy megláttam a nevét, Hédinél egyből meg volt a jattttéééényleeeeg, és most már tutira tudom :wink: , viszont Eszternél nem csak pillanatnyi zavar volt, hanem vlsz. nem láttam még azt a képet, illetve más képet se sokszor, szóval
Cunci! Szélsebesen képeket nyomtni arról a gyerekről :wink: :lol: !!!!!!!!!!!!!!!

Botond fél8-kor fürdik apával, 8-kor vacsizik, fél9 körül alszik.Egyszer kel éjszaka, 6-7 felé ébred. Napközben pedig délelőtt 1,5, délután kb. 2 órát alszik. Ez így szuper, de nem volt egyszerű idáig eljutni :roll: .

Katy!

Az igaz, hogy a kontraszt kedvéért a gázabb képet tettem fel, amin a fejem is nagyon béna, de azért majd megmutizom azt is, amin igyekszem normális fejet vágni :wink: .

Breki!

Én is azt fogadtam meg annak idején, hogy a másodikat sem kezdem többel, mint az elsőt, mert ott lehet nagyon elúszni...
Amúgy tőlem ez nem volt elszállós fogadalom, mert akkor (is) volt rajtam kb. 10 kiló felesleg (160-61) :roll: :lol: .

Húúú, majd folytatom, csak iszonyat fáradt vagyok, ledőlök egy picit, mert ma még tanulnom is kell :? ...

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:18-kor.
Vendég

Ági,
én is úúúúgy nézem a pocakosokat már, tiszta nosztalgia, nagyon szívesen "tolatnék" megint (nekem óriás szerencsémre semmi para, vizesedés, egyéb nem volt, szülés előtt 2 hétig rohangáltam,csak szép emlékeim vannak)

Egy évvel ezelőtt? Igen is meg nem is: már régóta vágytam babára, (csak sajnos kicsit máshogy alakult a magánéletem) így tudtam, hogy élvezni fogom.
Ugyanakkor azt hittem, hogy pár hónap és utána kicsit legalább hiányzik majd, de abszolúúúúúúúúúúúúte nem!!!!! Sőt, megkönnyebbültnek, és felszabadultnak érzem magam, sosem voltam ilyen nyugodt és kipihent (idegileg), mint mióta Nimród van!

Ikoka,
etetés :D :D :D :D

Tike,
egyélmááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!! Azért ez tényleg nem tesz jót, irgumburgum :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Merion,
aztaaaaaaa, micsoda szeme van Mirának!!!! Nagyon csajosan gyönyörű!

KépKép

KépKép
kispocok13

jjj

531. oldalon tartok. elküldöm a hsz-eim, nehogy elszálljanak, mert valami brutál kever nekem itt a babanyet

Marietta: féltékenység: nyomokban még előfordul, de ha ennél nem lesz rosszabb, egy szavam se lehet. Suliügy: Nóci egyértelműen a sulit választotta, többen is kérdeztük ez ügyben (én, keresztanyám, szomszéd néni) egymástól függetlenül. Úgyhogy ha minden jól megy, nem marad 5., évre is ovis!

Bucus: Virágnak még ennyi haja sincs (bár most már kezd szőkélleni a fejbőre), mindig viccelek vele: „szaldjunk, szaladjunk, had lobogjon a hajunk”!

Szülésélmény: szegénykém, te is megkínlódtál. Összevarrástól meg a frász is kirázott.
Képek:_ valami tünemény mindegyiken Lotti

Orsi: szép kis álom!
Patti: pont olyan, mint Vica BCG-oltásának a helye

Krissy: csesszus, nem semmi, amin átmentetek. Szurkolok, hogy soha többé ne legyen gond Domi cukrával (és mással sem)

Ancsurti: üdv köztünk. Olyan ismerős vagy valahonnan. Találkoztunk már?

baromi szép tájakon jártatok.
Karácsonyi képek is jók.

Conversano: nekem a térdem nyírta ki a pacizás (Nóci meg rásegített)
édes Marci a jysk-es kocsiban

Boo: ááááááá, dehogy…. csak egy kis gonoszkodás volt.
Enyém gyerek így mondja: aja gyeje, heo abu
Niki: jó, hogy benéztél.

Szisz: jó a videó, Vica ilyent még nem csinált, Nóci meg jóval nagyobb volt, már önállóan evett, mikor koppant a feje a tányérban.

Sillia: tabló nagyon jó. De mi van a cicista-elmászós Lócifiúval és a márnagykorú Dalmával?
Breki: nyakpuszi nálunk is bejön.

Timea: elméletileg már belevágtunk a fogyóba (én csak lightosan, nehogy tejcsi nagyon visszaessen), Lilisgabi is.
[/img][/b]

Kép
Kép]
hendegabi

most visszaállt a képernyőm, de az előbb tele volt mindenféle fekete karakterekkel, emo-t sem engedett rakni. :evil:

Kép
Kép]
hendegabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: