A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Ja még a képeket akartam dicsérni, jóképű pasijaink lesznek, de kedvenceim mégis a lányos képek (fiús anyukaként :wink: ), már ilyenkor annyira nőcik, hihetetlen. :D Elájulok a ruháiktól, kiegészítőktől és ahogy hordják! 8)

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, a bölcsis várólista annyira durva :mrgreen: tudom, hogy országos probléma :cry:
Nekem van protekcióm, de jó nagy pofáraesés lesz ha mégse :roll: akkor marad a Mamabölcsi, de azt gondolom az nem annyira elégíti majd ki az igényeit 2 éves kor után 8)

A bilit én se akarom erőltetni, de este fürdés előtt mikor nincs pelenka jó lenne valahova ültetni ha jön a pisi, mert jelzi :roll:
A fiam a tengerparton lett szobatiszta és még nem volt 2 éves (3hónap híján )

Nekünk is kellene fodrászkodni, na nem azért mert vállig ér a haja, de nem hullott ki az a pár szál amivel született és fejtetőn és a fülénél egyenletlen és brutál hosszú...szerintem apa is le tudja nyírni nálunk csak el kezdeni nehéz. ( körömvágás is alvás közben történik )

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ilba, még azt akartam kérdezni, megviseli a fogzás Bercit?

Mi holnap megyünk mázsára :D

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi,
meg. Fura is, mert Benit egyáltalán nem viselte meg. Tiszta nyűg, egész nap a keze a szájában, alig akar enni és a cicin lóg(na). De azért elvagyunk. :lol:

Ja nem tudom ki kérdezte, de mi is rengeteget szopizunk még, éjjel-nappal. :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja és a mi hajunk sem ér ám derékig :lol: , csak nekem a fúk rövid, ápolt hajjal pasisak. :D Épp itt az ideje elkezdeni. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

hajmosás: mi van hogy mindennap vagy 2naponta mossuk kevin mindig vizezi a haját (elfekszik ,beleesik,beledugja a fejét :) igy álltalába megmosom neki.

Mostmár hogy nem 3 hanem 2 évig lehet otthonmaradni nem lenne kötelező hogy felvegyék a bölcsibe a csemetéket????

000kata

Kata,
elvileg igen. De ha 20 helyre 80an jelentkeznek, akkor gyakorlatilag nem.

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Vettem tesztet meg is csináltam.Sajnos negatív lett így nem lessz kistesó.De egyenlőre nem is baj,mert anyóssal össze vesztem és most neki látok albérletet keresni magunknak,mert a sok idegtől nem akar megjönni ezek szerint.A mellem eléggé fáj meg viszket is piri még sehol,de elég rendesen görcsölgettem ma is amikor vásárolni voltunk :cry: Ha esetleg tudtok albérletet ami emberi áron van légyszi szóljatok.Kauciót sajna nem tudunk adni,mert eléggé padlón vagyunk :cry: De elmenni nagyon jó lenne,mert szerintem Krisztián is a sok idegeskedéstől nyugtalan sokszor és ok nélkűl hisztizik :cry: Előre is köszönjük a segítségeteket.

Vissza olvastam,de már elis felejtettem miket írtatok :oops: :cry: Bölcsivel kapcsolatosan én szerintem jó beadni a gyerkőcöt,mert így hamar találkozik más gyerekekkel is és így ők is jól érzik magukat.Szóval értitek mit akartam írni :lol: Csak férő hely nem sok van sajnos :cry: Nálunk mi szerencsések vagyunk,mert csak kerületieket vesznek fel és idén 4 csoport indul így mi tuti megyünk bölcsibe szeptembertől már beadtuk a jelentkezési lapot is.

Hajmosás:Én mindennap mosom,mert ő is bevizezi a fejecskéjét közben.

Bili:Én ma hallottam a lifenetworkön,hogy olyan 2 éves kor környékén érdemes elkezdeni a dolgot.Én majd nyáron elkezdem,de ha nem akarja nem fogom még erőltetni,mert az unokatesója magától lett szobatiszta 3 évesen.De minden gyerkőc más pl.ahogy írta Évi neki jelez Lilla ő bizti hamarabb lessz szobatiszta mint Kriszem,mert ő még csak csodálkozva nézi,ha pancsi előtt bepisil :lol: Ő még nem jelez.

Neharagudjatok most ennyi voltam,mert Krisz itt űl a fotelban és rosszalkodik mint mindig :lol:

Kép
Kép
reni_24

helló.

lányok a 2 év még nem a mi babáinkra vonatkozik. hanem aki 2009 junius 1-je után fogantakra.

bölcsi
ahogy ilba mondja. gyerekfüggő. én bölcsipárti vagyok mert tapasztalatom hogy 2 éves kor után igénylik a társaságot. legalább is a legtöbb gyerek igen. de ha valaki meg tudja tenni hogy otthon marad vele 3 évesig akkor az is jó

harivera
Budapest XXI. kerület

vera
Tudja Kata, de Ő úgy érti, hogy tesónál, már nem tud otthon lenni 3 évet. :(

Dalma
Csuda édes Pannád! Nekem is a puszis a favorit, de minden kép csuda helyes! :)
Ilyen nagy zongorátok van? Ki zongizik?

Évi
Látom Lillád nem fél a hóban. :) Kincső még mindig igen és sajnos itt megint valami brutál mennyiség lehullott. :( Nagyon édes a hatalmas hóember mellett. :) Nem csodálom, hogy égnek áll a hajad, de magától mászik oda fel??? Még nem csináltál msn-ent???

Ditta

Ágoston is csuda édes! :) Látom Ő is imádja a kutyusokat.

Reni
Krisz nagyon helyes pasi. Tényleg gyönyörű ahogy szinte világít a szép kék szeme. :) Sajnálom, hogy negatív lett a teszt, na majd legközelebb. :) Anyósnál lakás. Szegényke. Tudom milyen, mi is laktunk ott eleget. Albérletben nem tudok sajnos segíteni. Próbáld iwiwen ott sokan vannak. Sokszor írnak ki kiadó lakásokat is.

fürtöske
Katica Lénája inszemes baba. :) Nekem az ikrek lombikból voltak, de Kincső csoda baba, Ő spontán fogant!! :) Miért kérdezted?? Terveztek inszemet? Hajmosást már Én is akartam kérdezni, Mi minden másnap mossuk, amióta már van egyátalán. :) Mármint haja. :)

Kata
Igen ez a legnehezebb 12 hét. Emlékszem Én is hogy vártam, hogy vége legyen, de szinte mindig vártam valamit. :) Na, csak túl lesznek rajta Ők is. :)

Nekünk a szilveszter iszonyat volt. :( Kincső éjjel 2-ig üvöltött, de úgy mint amikor fájt a hasa. Legutóbb akkor csinált így. Nagyon meg is ijedtünk, hogy mi lehet vele, de biztos "csak" a fogacskája, bár adtam neki nurofent úgy éjfél körül, de semmi hatása nem volt. :( Jól kezdődött az új év. :( Azóta minden rendben. kop-kop-kop. Vagy lehet, hogy a durrogásoktól félt???? :evil: :evil:

Kép
Kép
anya1118

Reni
drukkoltam itt csendben Neked, de akkor elteszem nyárra! Bár amíg nem jött meg addig bármi lehet. Anyóst albit sajnálom.Mi sokat albiztunk míg kész nem lett a ház, nem akarlak elkeseríteni de kaukció nélkül szóba sem állnak az emberrel. Esetleg ha ismerős adja ki.
Ilyen jól elvan még Krisz a kiskádban??Miénk már jó pár hónapja a padláson.
Meliyk bölcsibe irattad végül Kriszt?és mikor?
Bölcsibe ha beiratom most, de mégsem viszem szeptemberben, az nem baj ugye?Még nem tudjuk hogy leszünk.

Évi
csuda édes a lánykád!Jó a szilveszteri összehasonlítás is. Ez a szekrénymászás... :shock: borzasztó :) Lénának is ez az új mániája, bár eddig Ő a tv-t kihagyta :lol: meg ha pisilnie kell a kádban feláll és utána ül csak vissza. Meg rogyassza a lábát és nyög ha kaki jön szóba meg pisszeg a pisinél.De amikor a bilire ültettem akkor gyorsan felugrott így nem erőltetem.
Update-zem :oops: és tornáztam ez évben minden nap! :) Te?

Ilba
grat a fogacskákhoz!! Jól belehúztatok :) és szép hosszú a legényke!

Mi is már csak 2x mossuk a haját hetente, bár azóta üvölt is, míg naponta volt akkor meg észre sem vette. Hol veszed a karikát Évi?? Lefotóznád majd?

Fürtöske
Nálunk inszem volt.4 is.

Pipal
Nagyon szép ez a kép!! Ok. talizzunk, írj privit ha nektek jó.

Még muszáj vagyok leírni h. Léna magától alszik el! Szopizik még de nem alszik bele.Délben is és este is elbúcsúzok és kész! Soha nem hittem h. eljutunk idáig. :lol: szóval van remény (na jó igaz h. az éjszakai 12-13 óra alvást nappal csak 40-60 percel toldja meg, de ezt már nem bánom)

Kép
katica_75

Katica: nagyon ügye Léna hogy magától elalszik :lol:

Anya:sajnálom a szilveszterz hogy igy sirt Kincső :cry: lehet a tüzijátékoktól félt :cry:

Én nem adnám semmiképpen bölcsibe Kevint,még 3 évesen se szivesen adom oviba.Olyan kicsik még.De oviba megy majd .
Na mindjárt éjfél.Megyek aludni :lol:

Jó éjt mindenkinek!!!

Esik a hó már tök nagy hó van,holnap megyünk ortopédiára kontrolra remélem eláll a hóesés.

na tényleg megyek..... :lol:

000kata

Sziasztok!

Evi!
Szerintem nem gáz a heti 1x-i hajmosás...mi is csak 1x mossuk! Akkor, amikor a másik kettőnek is hajmosási nap van!
Privit írok! :)

Biliről beszéltek??? :shock:
Nekünk még eszünkben sincs! Majd ha 2,5 éves lesz! A két nagy is pár hét alatt szokott le a pelusról, semmi gond nem volt! Olvastam egy nőről, valami babás újságban, ún. "pelenkanélküli" nevelésről....Hát már akkor kiakadtam! Állítólag már pár hetes csecsemőre se ad pelust....(no comment..) Majd ki is keresem a cikket, és belinkelem!

Reni!
Sajnálom a negatívot, meg az anyós-témát is! :(

Fürtöske!
De neked ez a laptető jó jel!! :) (ráadásul duplán!!)

KAta!
Én sem adom bölcsibe, (nagyok is csak 3 évesen mentek oviba), addig jó, amíg az anyával vannak! Mondjuk a környékünkön bölcsi sincs.... :roll:

D.

Kép

Kép
ditta76

amúgy ezzel a két évvel mind a családokat mind a bölcsiket lehetetlenítik el Hiszen nem lesz férőhely annyi gyerekre. Mert valljuk be nem mindenki engedheti meg magának hogy pénz nélkül otthon tengesse a napjait.

harivera
Budapest XXI. kerület

Anya, annyira sajnálom Kincsőkét, hogy nem volt jó éjszakája szilveszterkor, na meg nektek sem :cry: mostanában nálunk sem az igazi az iccaka :shock: tavaly ilyenkor a hasfájás gyötörte, most meg a fogak! Lehet Kincső baba is azért sírt :(
Van MSN !!!

Ditta, válaszoltam :D
Nem akartam felborzolni a kedélyeket a bilivel, nem szobatisztaságra gyúrunk csak szeretném ha lenne már itthon egy bili, mert olyan ügyesen jelez a csaj mikor akció van.
Bár ma reggel mentünk a védőnénihez és mondta és mutogatta, hogy kaka :roll: vissza már nem fordultam, gondoltam jó nagy gáz lesz azzal kezdünk, hogy kaksit tisztázunk a tanácsadáson és nem volt semmi a pelusba :D :roll:

9960 gr a bébim :roll: de nem látszik annyinak , viszont törpe csak 76 cm :shock:

Katica, de jó lenne már talizni, kíváncsi lennék Léna-Lilla párosra mit alakítanának együtt :lol: annyira sok hasonlóság van a viselkedésükbe.
Nálunk se okozott gondot a mindennapi hajmosás, de most brutál nehéz leöblíteni a sampont, kész harc és vinnyogás .
Fogyit nem kezdtem még el , azaz tegnap akartam, de nincs kellő akaraterőm. Majd ma, bár már az járt előbb is a fejembe, hogy el kell mennem ebédelni :lol: :lol: :lol: :oops: tornáról most szó sem lehet, nem vagyok toppon a gimnasztikához 8)l ( olvastam a 90 napos diétát, na azt nem igen nekem találták ki )
A hajmosókarikát tegnap este rendeltem meg a vaterán , néztem üzletbe is . de azok méretre állítósak ( patentos) azt a tipust nem ismerem, nekünk M.-nak olyan volt ami belül gumis és együtt "nőtt" a fejével.
Mindjárt dobok képet, ha tudok.

Kép

na ez az, de ha a gugliba beírod, hogy hajmosókarika ott megtalálod a patentos változatot a webáruházakban.
Ez a vaterás is új ! Írtam egy mailt az eladónak van-e neki másik, ha érdekelne esetleg ez a gumis változat.

Ezt találtam most a Brendonba!
[url]http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/25367?storetype=store&store=25
ügyfél jött majd jövök :arrow: [/url]

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ditta én is olvastam halálra röhögtem magam, ja kérem akinek van bejárónője, szakácsa és a párja sem igényli, hogy vele legyen és nincs több gyerek az megteheti :lol: :lol: :lol:

hajmosás nálunk heti 1

bili osztom a 2,5 éves véleményt

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Idén még nem jelentkeztem :oops: :oops:

Mindenkinek nem fogok tudni írni, inkább csak a mostani témákra reagálnék én is.

Nálunk ugyan van bili (Annának volt kettő is), de mi sem kezdjük el 2 éves koránál előbb. Ha már zavarja, úgyis jelezni fogja :wink: !

Bölcsi!
Én nem vagyok bölcsi párti :roll: ! Egyszer egy ismerősöm mesélte, aki bölcsiben dolgozott, hogy olyan pici babát is beadtak, aki még szopott és csak úgy tudott elaludni. Azt mondta a szívük szakadt meg, amikor sírt és kereste a cicit.....
No persze tudom, hogy kevés a GYED, meg sok gyerek igényli a gyerektársaságot, de ez az első időszak soha semmivel nem pótolható.
Ha nem érkezne a 3. baba, Annánál még az ovin is gondolkodnék....
:roll:

Hajmosás!
Háááááát, nem a kedvencünk!
Anna már profi, szereti a hajmosást és a szárítást is, de Katus :shock: .
Én csak úgy tudom megcsinálni, hogy fogom, a fejét hátratartom az egyik kezemmel, a másikkal eltakarom az arcát, a harmadikkal próbálom megakadályozni, hogy elmerüljön, és a negyedikkel zuhanyozom :) . Na jó, a zuhanyozást Anna csinálja, és nagyon élvezi :lol: !

Reni!
Sajnálom a tesztet :( ! Hajrá, újabb próbálkozás!

Most dobok még pár képet, aztán próbálom felvenni a ritmust!
(Néha azon gondolkodom, hogy vannak olyan pörgős topikok, ott hogy lehet tartani az iramot :shock: )

Szilveszteri buliban:
Kép
Kép

Olcsó játék:
Kép
Kép

Gipszformák festése:
Kép
Kép

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri: ezt a bölcsis dolgot én is igy gondolom :lol:
Te a picivel már bele esel a 3 helyett 2 évbe?
Nagyon édesek a lányok :lol: :lol:

000kata

Csuri: le vagyok maradva,mit csinált a lánykád a kezével???

000kata

Csuri, Istenem, gyönyörűek! Katus annyira nagylány, komolyan, mintha legalább 2 éves lenne. nem csak kinézetre gondolok, hanem hogy fest pl. A kis ujját be kellett kötözni végül? HOgy viseli? Nem derült ki 18 hetesen hogy ki lakozik a pocakban? Mostanában mész UH-ra? teszel fel majd képet róla? Már látszik a képen... :) Habtapi ilyen jó állapotban van? nem szedik szét a csajok?Ez a festés jó ötlet, asszem kipróbálom, bár Kornél inkább krétával táblára alkot.

Reni, sajnálom, tudom hogy beleélted magad a babába. Költözés kaució nélkül szerintem sem megy, min egy hónapit kérnek tutira.

Hajmosás: Változó, van hogy egymás után 2 nap is mosom, attól függ mennyire izzadt meg, van hogy hetente. Kornélnak hetente. Panna nem ül le a kádban, sosem ül ő, max letérdel, vagy guggol (kádon kívül sem), így amikor hátrahajtom öblítésnél akkor üvölt. Hajszárítót szereti. van neki kis rózsaszín játék is, azzal is szárítja a baba haját.

Bili: áááá :) bár amikor Kornél szól, hogy pisi, kaki lesz, Panna is úgy indul el rögtön a wc felé, mintha neki kellene. :)

Bölcsi: nem nagyon akarom beadni, K is most ment csak, de őt is úgy sajnáltam. De ha rákényszerülnék beadnám. Ha lesz akkor valami király állásajánlatom ( persze, mi?) akkor megy. De a cégem döglődik, nyárra vége lesz valszínű. Szomszédasszony egyik most megy vissza dolgozni, baba 5 hónapos. A nagy is 5 hós volt amikor lepasszolta, azt mondja nem bírja otthon. no comment.

Katica, nagyon ügyes Léna, hogy egyedül elalszik. Lassan megérnek rá. P is mostanában kezdi, hogy a kezemben nézeget meg szórakozik, leteszem a sötétben, ott meg meg sem mozdul. Kijövök és csend van. Ez persze az esetek 50 %-a. Update tök jó amúgy, esténként tornázol? Mennyit? Ügyes vagy. Én itthon sosem tudtam, inkább eljárok. Munkahely tök jó lehetett. Végkielégítést adnak?

Évi, néztem az iwiw-es képekeet, hol akarsz te fogyózni? Hisz' olyan jó nézel ki! Lilla baba elképesztő, kis duracell nyuszi. Édes a hóban és a hintában pihegve is! :) Ügyes, hogy mutatja a pisit. Martin is nagyon ügyes volt annak idején, hogy hamar szobatiszta lett. Jót nevettem azon, hogy M már elvan egyedül és nem ébred sírva. :D

Ilba, ha ennyi férfiember van a háznál, nem veszel egy nyírót és te vágod nekik? Nálunk én vagyok a fodrász. Géppel le, és kész. 2 perc.

Itt tiszta beteg mindegyik gyerkőc, nagyon köhögnek és náthásak, sőt hőemelkedésük is van. Panna jobb, mert neki felszakadó a köhögése, Kornélnak száraz, egész éjjel nem alszik, úgy sajnálom, már 5. napja. Pedig hogy várta az ovit (meg én is), most itthon nyüglődnek csak. Nem esznek semmit, már ezen vagyok ki totál, Panna még csak-csak lenyel egy-két falatot, de Kornél semmit. Inni is csak keveset. Fosik is és fáj a hasa. Hol vagy már tavasz???!!!
Még öröm is: Panna azt a pár falatot csak maga hajlandó a szájába tenni, kanállal is ügyes már, az ivás már régen megy pohárból, már egyedül is iszik belőle ha kevés van benne, K pedig késsel villával tud már. felvágni nem, csak a jobb kezében lévő késsel felkotorja az ételt a balban tartott villára. :) Az oviban meg csak kanállal ehetnek. Röhej, nem?

Kép
Kép
dalminha

Dalma:nagyon ügyesek hogy már egyedül esznek,és Panna is :lol: Kevinnek nem is merek a kezébe adni kanalát kajával mert tuti egy másodperc mulva a földön landolna csak malackodik,de lehet elkéne kezdeni vele.K is tud inni pohárból csak a sok van benne nagyon megemeli és a nyakába önti.
Jobbulást nektek :cry:

000kata

Kata!
Köszi a dicséretet!!! :)
Igen, azt hiszem a kicsivel csak 2 évet lehetek itthon.....és már most utálom!!!!!

Katus ujjáról nem maradtál le :D , még Karácsony előtt nyitotta rá a mosógép ajtaját :roll: !

Dalma!

Jobbulást az Aprónépnek!!!!

Ez az önálló evés Nálunk is elkezdődött :? , elég maszatos a dolog, de valahol csak el kell kezdeni. Tegnap például kimostam az etetőszéket és együtt ettek a csajok a kisasztalnál:
Kép

És a kérdésekre a válaszok :D :D :wink:
Katus ujja már meggyógyulni látszott (Karácsonykor csak picikét volt piros), amikor egyik reggel totál bedagadt az utolsó ujjperce, és megjelent a genny a körme alatt. Elkezdtük Betadinozni, de este inkább elvittük a Heim Pálba. Ott átszúrták a körmét, kitisztították, majd bekötözték. Azért sírt igazán, mert le kellett feküdnie az asztalra és két vadidegen pasi megfogta.... :roll: .
Három napig volt ez rajta, majd csak simán leragasztották. Itthon most 3x-4x cseréljük a ragasztót. Nagyon jól viseli (mindegyik új kötésre rajzolunk valamit Annával :D ), csak a kis körme fogja bánni a dolgot. Már most látszik, hogy elvált :?
Holnap megyek UH-ra, de ha ott nem látszik, akkor megyek hétfőn is :wink: . A holnapi a dokinál lesz, a hétfői a kötelező 19-20 hetes UH, és az Istvánban. Ha lesz kép, mutizom.

A habtapis kép egy barátnőméknél van. A kisfiú matchbox-ai vannak a falon, olyan kis farekeszekbe, és gondolom a sok lepotyogás nem tett jót a parkettának :wink: . Mi már nem használunk habtapit........meguntam a napi 10-20 visszarakosgatást :roll:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Most tudok csak jönni, hiteleztem :D ez idén az 1. autó, de csak tegnaptól dolgozok :lol:

Dalma, ezt az iwiwest jól benézted, terhesség előtti foto :shock: de jó is lenne most az a súly! De jól esett 8)
Én is néztelek tegnap, szupik a képek amiket feltettél, gyönyörű család és Te is csini vagy (ez most nem bók, de nagyon helyes anyuci vagy )
Édes kis Korinak és Pannának gyors gyógyulást, anya szülinapjára jól legyenek :D

Csuri, csak ámulok milyen ügyesek a lányok :shock: hajjjj ha L is kapna ecsetet és festéket :twisted: Katusnak sínbe van az ujjacskája? Ez még a mosodai baleset?
Jól vagy ? Engem is érdekelne a kis pocaklakó neme :lol: mindjárt félidőhöz érsz :roll: el se hiszem, hogy így rohan az idő!

Reni, a negatív teszt még semmit nem jelent, nem egy ismimnek volt nega és a baba ott lapult a pocakba.
Anyós mondjon le, menjen ő albiba :mrgreen: a konyha/fürdő is közös?

Kata, elhiszed, hogy nem vagyok bölcsi párti :?: csak anyámat akarom megkímélni a majd 2 éves rosszcsonttól.
A nagyom mikor ovis lett, bele voltam betegedve és sokáig csak fél napos volt vagy még annyi se én jobban vártam a szüneteket, mint Ő és minden nyár végén ( most is ) bele voltam dögölve, hogy kezdődik az ovi/isi . A muszály nagy úr :cry: :(
Bocsi, de Ti miért voltatok ma ort. kontrollon? Valamit nagyon elfelejtettem :roll:

bezárok :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Csuri:olyan szépek a lányok.És milyen nagy haja van Katusnak is.Gyönyörűek :lol: Szegény ujjacskája :cry: :cry:

Évi:én nem bántásnak irtam a bölcsi dolgot.Persze ha muszály az más.Az ortopédián minden rendben volt de mennünk kell egy év múlva újra.Nem értem hogy miért,nincs és nem is volt baj.Ugylátszik ez a doki szeret minket :lol: :lol:

000kata

Csajok a 15 hós szurinál ti is kettöt kaptok??? ( prevenor)

000kata

évi
Köszönjük az együttérzést! Igen, nálunk is így volt tavaly meg idén is. Megadod priviben?? De jó , már el is adtál egy autót? Gratula!!! :) Tényleg vannak újak?? Jó ötlet ez a hajmosókarika, mondom apának Ő meg röhög, hogy úgy néz ki a gyerek ebben, mint egy ufó, meg, hogy tutti nem engedné magára, mondjuk ebben van igazság.

kata
Én se adnám bölcsibe Kincsőt, főleg mivel itt nincs is. :( Úgyhogy nehéz lenne. Szerintem is olyan kicsik még 3 évesen is. Ti miért kaptok két szurit? Én nem tudom, hogy hányat fogunk kapni.

csuri
Nagyon édesek a lányok és milyen kreatívak! Szuper, hogy ilyen korán már ilyeneket csinálnak! A barátnőm kislányát fel sem vették az oviba, mert látták, hogy már terhes a másikkal. Így csak utolsó évben járhat, ugye az meg kötelező azt hiszem.

dalma

Jobbulást a gyerekenek!!!!

Csajok írjatok már, hogy miket adtok a gyereknek enni ebédre gondolok főleg, de reggeli uzsi is jöhet. Előre is köszi! :)
És képzeljétek Kincső egy pár napja folyamatosan mondogatja teljesen tisztán, hogy Anya anya anya anya.... :D:D:D:D :lol: :lol: Olyan jó érzés!!!!! :D :lol:

Kép
Kép
anya1118

Dalma
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!
:) Kép

Gyerekek gyógyuljanak meg mielőbb!

most csak ennyi :( majd folyt köv.

Kép
katica_75

Helló csajok!

vagyok én is,olvasó üzemmódban.végre elkezdődött a suli,talán lesz több időm.de hát legkisebb csemetém mostanában többemberes lett.

Évi!
nem utazunk,sajnos.vagy nem sajnos.én nem akartam menni.több oka volt.Betti még olyn pici,és mostanában lett nagyon anyás,ha látja,h öltözöm,már akkor sír.beadta a derekát az autónk is,lecseréltük,és ez is nagyon lenullázta a pénztárcánkat.na meg drága uram azért rásegített azzal,h azt mondta,h ha most megyünk,akkor nyáron nem.én meg nyáron akarok gyerekekkel utazni.na de remélem jövőre összejön.

Bili
én is szeretnék venni már egyet.betti is jelez,h bekakilt.de képzeljétek,elbújik,hol az ajtó mögé a Lotti szobájába,v a konyhába a kuka mellé,v a mi szobánkba a fotel mögé.ez a 3 hely szimpi neki :lol: .én amikor vc-n vagyok mindíg mondom mit csinálok,ő tépi a papírt.

Bölcsi
én nem szeretném beadni,szerintem nem is fogom.igaz kéne vmit csinálnom,de olyat szeretnék,amit mellette is tudok.meg anyósom is nyugdíjas lesz,és ő is be tud majd segíteni.szerencsére nagyon normális,imádja a lányt,és ő is nagyon szereti a nagyit.

kaja
én ebédre főéeg azt adom,amit mi eszünk.a pl: pörkölt volt kagylótésztával,meg grízgaluska leves.tízóraira gyümit szoktam adni,uzsira vmi joghurtfélét,vacsi,ami ebédre,v tejbegríz,tejberizs.reggeli:virsli,májkrémes kenyér,bundáskenyér,rántotta,kenyér vmi más feltéttel,mackósajt.most ez jut eszembe

oltás

úgy tudom 2-t kapnak szegénykék

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Dalma boldog szülinapot.

A RÉMÁLMOM VALÓRA VÁLT!!!!!

Ez a szitu volt a rémálmom mióta külön mentünk a férjemmel.

Petim kórházban van!

Szitu:

Jövünk hazafele az isiből a Baluval, Petivel és mentünk az autók által sík simára ment részen mert ahol a suli van csak ott lehet menni hiszen lakótelep. Nah szóval mentünk hazafele és tervezgettük hogy a gyerekek kimennek szánkózni. Közben csúszkáltak gatyaféken. Én rájuk szóltam ne tegyék. Szót is fogadtak de Petim egyszer csak huppsz a popsiján landolt de elég szépen. a karjaival megakadályozta hogy nagyon hátra essen így a feje nem koppant de a karját nagyon fájlalta mert ordított, sírt. fogta a karját én meg csitítgattam-mutasd had nézzem meg. Egyszer csak térdre esik és nem hallom a sírását. Akkor azt hittem hogy az a fajta sírást produkálja mikor rá kell fújni a gyerekre hogy vegyen levegőt mert ez a fajta hangtalan de közben előre borul térdelve utána meg oldalt fordul és a hátára. Ekkor sem gondoltam rosszra mondom neki gyere állj fel de látom a szemei oldalt vágódva a karja mint élettelen fekszik a feje mellett. Elkezdtem szólongatni. Ne reagált. Akkor már kezdtem rázogatni hangosan szólni. Balum mellettem sír veszettül fájdalmasan és a két kicsi kezével szorítja a Peti arcát és szólongatja-Petim! Petikém kérlek kelj fel!! Hallod? kelj fel!! És sííír közben. ekkor kezdett el rángatózni a gyerek. Nah nekem se kellett több elkezdtem kiabálni a közelben levő embereknek-HÍVJANAK MENTŐT!! Mint a filmekben totál oylan volt. Látom fél szemmel hogy a kocsija mellett álló férfi rohan be a házba. Pár másod perc után (időérzék kikapcs ilyenkor) jön mellém és mondja nem mentőt hívott hanem a feleségét mert orvos. Közben Peti kezd magához térni. Fel akar kellni én nem engedem. Oda jön az orvos, ismerem. Mondom neki az esetet. Peti makacsul fel akar állni én szorítom veszettül magamhoz nem engedem de végül felállt miközben mesélem hogy mi a helyzet mi történt. Megnézte ott gyorsan a dokinő és mondta nem lát semmit a gyereken meg Peti is mondja jól van nem szédül nem fáj semmije sem és azt tanácsolja holnap vigyem el a körzetihez. Nem mertem hazaindulni de nagy nehezen elindultunk. Eszembe jutott hogy szerdán délután rendel a dokink így mondom beugrunk legalább letudjuk. A gyerek hó fehér már sejtettem hogy nem okés a dolog. Beérvén mondom mi a baj. rögvest előre vesznek. Körzeti meg mondja mivel elájult mentő és kórház!

Nah szép!! Otthon Izára az András vigyáz hogy legyen? Mit csináljak? Megengedtek egy telefont és kiadtam az instrukciókat hogy anyám jöjjön át.

Így Petit bevitték a Heim Pálba megfigyelésre.

Bent már jól volt. Sőőt nagyon jól.

Most hazajöttem és holnap nagy fiam vigyáz egy kicsit Izára míg bemegyek Petihez.

Hát ez történt. Ez volt a rémálmom hogy egyedül vagyok velük. Az apjuknak még az új címét se a telefon számát nem tudom.

folyt. köv. holnap.

harivera
Budapest XXI. kerület

vera
Ezt még olvasni is borzasztó!!! :( Jobbulást a fiadnak, elhiszem, hogy nem könnyű egyedül... :(

honey
Pörköltet?? De hogy? Ugyanúgy ahogy magatoknak, olyan fűszeresen vagy kiveszel belőle és a végén fűszerezed?? És össze turmixolod vagy csak úgy??? Virsli, májkrémes kenyér??? :shock: Ez komoly?? És milyen márkákat adsz ezekből???

DALMA ISTEN ÉLTESSEN!!!!!!!!!!

Kép
Kép
anya1118

Vera:Sajnálom,borzasztó lehetett :cry: :cry: de ez mitő volt az eleséstöl?meg miért rángatozott :cry: jobb hogy bevitték a kórházba igy kivizsgálják.Sok sok gyógypuszi.

Anya:
oltás: a kötelező és a prevenorból az ismétlödő
kaja: hát Kevinnek azt adom amit mi eszünk, reggel is szendvicset,bundáskenyeret eszik amit én,uzsira krémtúró,túrórudi,gyümi.
Bár Kevin keveset eszik mert amit ö enne az cici cicivel :lol: :lol: :lol:

Dalma
:Nagyon Sok Boldog Névnapot

000kata

Anya: szerintem ők már nagyok lassan mindent ehetnek :lol:

000kata

Vera, jaj annyira sajnálom, mielőbbi gyógyulást Petinek!
"apa" :mrgreen:

Megint elindítottam egy lavinát, Dalmának pénteken lesz szép kerek szülinapja :lol: ugyi? jól tudom?
de a végére már névnap lett belőle :) :roll:

Kata, jó,jó örülök, hogy nincs semmi gond, de mi a gyanú? Azt se tudom miért kellett Kevint vinned az ortopédiára :roll:
Tudom, hogy a bölcsit nem sértésnek írtad :)

Anya, gondolom a mi menünk nem érdekel :)
holnap írok privit!

Honey, kár pedig én már vártam itt az egzotikus képeket :lol: de nyáron jobb lesz, mi is akkor készülünk.Bár előtte nekem lenne még tavasszal egy egyedülös Németország 2 hétig és nem tudom mi tévő legyek. Messze van még tudom április, de már most álmatlan éjszakáim vannak , hogy hagyom itt Lillát :cry:

Oltás: most feladtátok a leckét :shock:
egyet tuti, hogy kap azt pont ma beszéltük a védőnővel, de én nem igazán akarnám beadatni.
Prevenárt mi 2x kaptunk , abból nem kell több nekünk úgy tudom.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Evi!
Azta, mikor írsz? :shock: :shock: :shock: :shock:
Grat az év első autójához!!!!
Nálunk Katus is szigorú felügyelet mellett ecsetezhet, mert úgy csinálná, mint az a majom a tv-ben, amit egyszer láttam, hogy a nyálával nedvesít :roll: :? :)

Kincsőanya!
Igen az utolsó ovis év a kötelező, mert az már iskolára felkészítő is :? . De ilyen sztorit már én is hallottam (anyuka terhes, nagyobbikat nem veszik fel), csak azt nem értem, hogy a következő évben például hogy lesz ugyanabban a csoportban mégis hely????
Nálunk is azt eszi Katus, amit mi, vagy legalább is Anna.
Reggeli: puffasztott gabonák, kenyér
Tízórai: kifli, keksz
Ebéd: tészta (bolognai, sajtos), krumpli (sült, püré), saláta, virsli, húsok....szóval minden
Uzsonna: gyümölcs(alma, mandarin, banán), joghurt, tejszelet
Vacsora: sajtkrémes, kenőmájas, sonkás, sajtos kenyér

Vera!
Ez borzasztó!!! Nagyon sajnálom! Gyógyuljon meg minél előbb Peti!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vera!!
Jajj, ezt még olvasni is rémes volt!! :shock:
Jobbulást neki! Lehet, hogy kapott egy kisebb agyrázkódást??

Anya!
NAgyjából Á. is azt eszi, mint mi...Reggeli ált. sajtkrémes kenyér, sonkás kenyér, bundás kenyér, főtt tojásos kenyér, ilyesmik...szoktam felkockázni hozzá paradicsomot is, vagy ubit, azt is megeszi...Meg ált. Danonino joghurtot adok, mert az kicsi adag, a reggelihez pont elég. Hát virslit még én se nagyon adtam, kb. 2x kóstolta meg, de az is csak frankfurti vagy bécsi lehet, igaz ez elég drága, de nem vagyok hajlandó megvenni a gagyi, 200 Ft-osat! Ki tudja, mi van abban! :roll:

Honey!
Hát már én is vártam a fotókat...... :lol:
Sebaj, majd legközelebb! :D
Á. is nagyon anyás, velem is ott van még a wc-n is! :)

Dalma!!!!
Akkor most mi van???
Te is beléptél a 20 évesek táborába??? :lol: :lol:

Isten éltesse az Attilákat! :lol:
(elsősorban páromat és Atikámat!)

Kép

Kép
ditta76

Evi!
Írtam privit!
De nem kaptam meg a kért adatot..... :wink:

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

DALMA!ISTEN ÉLTESSEN!!!!!!
Jobbulást a gyerkőcöknek!

Vera :shock: atyaég!iszonyat lehetett :shock: Jobbulást Petinek!
Hát, hogy veletek mindig történik valami rossz!!!Jöhetne már valami jó is :?

Csuri :) Nagyon eltüntél....jók a képek!!Tényleg, nem tudnmi még nemet a picurnál?

Kaja:nájunk reggeli sajtos kenyér, vajas kenyér, de nem nagyon eszi, meg házitejből felesen vizzel kakaó, tizórai gyümölcs, uzsonna tejpép vagy gyümölcs, krémturó, joghurt, vacsora vagy tejbegriz, vagy valamilyen szendvics és elalvás előtt tápszer, meg napközben cici.

Egyébként nálunk is baleset volt tegnap....mostanában mint a forgószél olyan Marci és imád futkosni, kergetőzni, bujócskázni.Este fürdés előtt történt ez, és ahogy elindult futásba, megbotlott és beverte a feját a homlokát az öntvény radiátorba :shock: úgy sirt és egy hatalmas lila szarv nőtt neki, iszonyuan megijedtem, egyedül voltam otthon, apa még dolgozott.Nem nagyon hagyta beborogatni sem.Mondjuk 5 perc múlva megint a régi lett, akarta folytatni a rohangálást.Mondanom sem kell, egész éjjel nem aludtam, figyeltem minden mozzanatát.
Fúúú, ezek a hülye balesetek :?
Vendég

Ja tesztet ma csinálok, majd hozza a párom,de szerintem nega lesz, semmi tünetem n
incs.Sem mensis, sem babás :?
Vendég

Fürtöske:sajnálom a balesetet, :cry:

Vera: hogy van Petid?

Évi: a doki nem mondta hogy ganus valamilye,rá is kérdeztem hogy baj van hogy egy év múlva ujra kell menni azt mondta minden rendben egy év múlva találkozunk.
Mi is 2* kaptuk a prevenort de állitolag most kell az ismétlödő.Mi ezért kapunk 2 szurit.

000kata

Csuri! olyan jó ez a kis asztal, nyárra én is beszerzek egyet a teraszra , majd L. jókat irka-firkálhat rajta :lol: na és a lányok, légyszi tegyél gyakrabban képet, olyan jó nézni Őket, annyira szépek.
Én azt gondolom, hogy Te helyzetelőnybe vagy ( és a többiek is ahol van tesó ) sok mindent eltanul Katus Annádtól és biztos jól eljátszanak együtt :lol:

Nekem olyan gyakran kell szórakoztatni, jó lett volna, ha kicsit korábban tervezzük és bevállaltam volna még egy kistesót :lol: tudom, hogy az elején nehezebb, de megéri.

Igen én még éjfélkor felvagyok :roll: ilyen volt a bioritmusom mindig, későn fekszem.

Hajrá UH! várjuk a fotot :D

Fürtöske, megy a drukk ++++++++

Ditta, válasz ment!

Katica, vagy bárki akit érdekel a hajmosókarika, tudok küldeni e-mail címet ( 1440 Ft postával együtt )

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Fürtöske, szegény Marcid az esti balesettel! Sajan ezek életkori sajátosságok, nálunk is legtöbbször a feje sérül a hebrencskedésbe és én is totál bepánikolok. Mindig azt figyelem, rögtön sír-e , ha igen elméletileg nagy baj nem lehet.

Nálunk ha valami baleset történik mindig mondja L., hogy dá-dá-dá, megütögetjük a bűnös tárgyat és kér egy puszit :lol: anyapuszinak nagy gyógyítóereje van :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi de édes Lillád hogy kéri a gyógyitópuszit :lol:

000kata

Tegnapi kép:

Kép

Kép

000kata

Hát, a teszt nega :? nem is tudom....valahogy megkönnyebbültem, viszont egy kis csalódottságot is éreztem :?

Kata,Kevin nagyon édes!!!Mekkora hóember!!!!
De jópofa a kutyus kép is :wink: Jól megvannak a yorkival?Nem akarja nyúzni őt Kevin? :lol:
Vendég

Egy pár kép anyuéknál:

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Fürtöske: de nyúzza Kevin a kutyust néha gonoszkodik is vele.Mindig rá akar ülni ,egész nap követi mellette akar ülni ,ráhajtsa a fejét .Sokszor megdoálja ,akutyus bemegy az ágy alá kevin utánna de csak játszani akar vele,csak még nem valami finoman.Sokszor megsimogatja,ad neki a hamijából :lol:
Nagyon édes Marci :lol: magától bujt bele a cipőbe?haláli :lol: és a vodrös hát megzabálom :lol: :lol: :lol:

000kata

Sziasztok Lányok!

Segítsetek nekünk mi is kisgyermekes anyukák vagyunk és egy tanulmányt írunk a fősuliba. A címe, internetező nők online vásárlási szokásai. Van egy 2 perc alatt kitölthető kérdőívünk. Akinek van kedve, töltse ki.
az alábbi linkre kattintva elérhető a kérdőív:

http://spreadsheets.google.com/viewform ... YWUtc0E6MA

köszönjük. Fruzsi és Ildi :)

fruzsina32

Vera, Jézusom, ez szörnyű lehetett! Most hogy van Peti? Nem volt gond Izával? Férjed volt benn legalább a kórházban? Jobbulást kívánok!

Anya, most akkor visszakérdezek, miért te nem ezeket az ételeket adod? :) Mert ezek szerint mindenkinél hasonló a menü. Panna mondjuk virsli fan, de csak a jóminőségű drágát vesszük, Kornélnak is az a kedvence. amit nem írtatok, tudom nem kellene, de Kornél imádja a Nutellás kenyeret, és a kiscsaj is mindig kunyerál belőle, így adok neki is. Ha megyünk valahová enni, Pannának mindig kell sültkrumplit vennem. :oops: Tök érdekes, hogy míg K ebben a korában csakis főzeléket szeretett, szilárdat, mint sülthús, kenyér nem, addig Panna főzit nem, csak a felnőttes kajákat szereti.

Édesek vagytok, hogy köszöntötök, köszönöm szépen! Igazából csak pénteken lesz a 30., de most is örülök neki. :)
Katica, külön köszi a fantörpikus kockahasat! :)

kata, Kevin édes nagyon

Ditta, Ágoston is!

Fürtöske, kis egyszarvúd jól van már? Tényleg olyan mint a Kisherceg! :)

Kép
Kép
dalminha

Ditta, Isten éltesse a fiúkat!

Évi, céges témában mész Németo-ba? Elhiszem, hogy félsz előre, de túl fogjátok valahogy élni!

Kép
Kép
dalminha

Bakker, állandóan laptetőm van! :twisted: :shock:

Kép
Kép
dalminha

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: