Szerintem még nem is írtam, h Boldog új évet nektek!
Egy kedves ismerősömtől kaptam:
Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog.
Érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre. Tiszta szívből
ezt kívánom.
Szaporodjon ez az ország
Emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, miért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke. –
Gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe’!
Vick
De ügyes vagy, h sütöttél
Friday
Jó, h karácsony előtt kaptatok egy ilyen szívmelengető meglepetést.
Cumi vs ujjacska. Ők választanak, ha ő nem akarja nem hiszem, h fogsz tudni tenni ellene. Próbáld neki adogatni a cumit, hátha megszereti, de ettől többet nem tehetsz.
Szilvi

, h a gát rendben.
Én még nem tornázom, de nem egy rossz ötlet.
Kriszti
Gratulálok az új élményes ágy csatához
Anna nagyon szép és olyan csini kis ruhácskái vannak
Móni
vizeletminta, UH, hízás..no ezek mind szuper hírek. Rendben lesz minden Dáviddal meglátod. Nézd a jó oldalát, legalább te még bírod tartani
Ja jó, csak bírjam karizommal

Lilla fél évesen volt ekkora
Kimozdulás, hhúúú de jó neked
Koszmó: mi is babé sampont használtunk rá, bnőmnek az olajos bekenés, dunsztolás és átdörzsölés jött be. Lillának a mai napig van

sajna nem hagyja, hogy dörzsölgessem, a mosást sem nagyon, de akkor babéval mosom még mindig.
Kata
Beszéltünk babaúszásról itt a link ahhoz ami a Campona melletti uszodában van. Máshol sem olcsóbb. Kérdéses ugye az eljutás, persze, ha gondolod megoldhatjuk valahogy együtt is, ha úgy döntünk, h megyünk. De szombaton van, lehet párod is be tudja vállalni.
http://www.babamamauszas.hu/info.html
És ajánlom neked még a Ringatót amúgy. Én egyelőre nem tudom, h fogok tudni menni Danival, mert hétfőnként van és Lillával együtt már nem lehet menni.
(mármint menni lehetne 2 gyerekkel, csak most nem merek nekiindulni a kisasszonnyal, mert kissé kiszámíthatatlan a kedély állapota)
Nagyon édes a közös kép és a szilveszteri is
Megvan a pihi szék??Akkor megvan
Sajnálom a szopit

hátha elmúlik hamar nála ez a sztrájkolás...nem tudok rá mit mondani

Edit mit mondott??
Mi is 20.-án megyünk oltásra

talizunk

11:50re.
Kg még a végén behozza Danit Márk
Ez a tavaly óta nem hallottunk felőletek nagy poén volt
Bukás: Lilla sokat bukott még kicsi volt, néha ilyesztő mennyiségeket is (akkor szedtük fel a szőnyeget a nappaliban, és azóta sem került vissza

. Dani nem bukós típus.
De valamilyen szinten normális dolog. Persze, ha minden kaja után bukik és főleg sokat én is aggódnék.
Vick
Nagyon jó a közös kép.

Sajnálom, h még mindig betegek vagytok

tudom milyen fárasztó állandóan éjszakázni.....
Zsuzsi
Tejügyileg neked sztem nincs min aggódnod

nem te szoktál pluszban hihetetlen mennyiségeket lefejni???
Cumi vs ujj: szerintem itt nem lehet okosnak lenni. Van aki erre esküszik van aki arra. Nekünk szülőknek, meg a babáknak kell eldönteni, h mit választunk. A legtöbb baba amúgy megtalálja az ujját, ha nem kap cumit, mert annyira erős a szopási ösztönük.
Lényeg, ha döntöttetek utána már ne legyen lelkiismeret furdalásotok. Akkor az a ti döntésetek volt és tök mind1 mi másnak a véleménye róla.
Reni
A cumi ellenvetésedhez nem baj, ha hozzászólok, mert szerintem sajna sok minden ebből az ujjnál is megvan. Azért is írtam korábban, h nehéz a döntés. Csak mert nekem pont ez volt a dilemmám.
Az mondjuk

h szopi helyett a cumit választotta. Az elejével teljesen egyet értek, viszont az ujjszopás is lehet olyan drasztikus mint a cumié. Igaz beszéd közben áltlában kiveszik a kezüket a szájukból, de a higiénia szerintem cumi esetében jobban biztosítható. A kezeivel mindenhol fogdos taperol és nem törölgetheted állandóan a kezét.
Az ujját sem fogja tudni letenni és általában sokkal tovább tart a leszokás mint a cuminál.
Lilla sem tudta letenni, nagyon együtt érzek veled...

most viszont el ne vedd tőle és ne is próbálkozz leszoktatni róla a tesó miatt ez nem egy jó időszak. Minket az ismerősünk csak azért nem kapott le a 10 körmünkről, mert nagyon jó ismerős és nem akart megbántani minket.
(gyermekpszichológus) a későbbiekben kb. sztem fél év múlva próbálkozhatsz számos jó ötletet hallottam:
-van akinél bejön, h elszakad és kidobja a gyerkőc és aztán lehet neki mondani, h elvitte a kukásautó és már nem tud visszajönni
-vagy a cumi tündérnek is oda lehet adni és cserébe kap valami apróságot
-nekünk egy időben a napközbeni kevesebb cumizásra is működött, h "odaadtuk" egy kis cicának akinek szüksége volt rá. Letettük valahová (ablakpárkány remek erre) ahonnan a cumi elment, de alvásra mindig visszajött hozzá.
Amúgy szerintem alváshoz ne sajnáld tőle. Engem csak a napközbeni cumizás zavar.
És majd a mi cumiügyünkhöz fejleményt a közös hszben olvashatsz.
Szopiban én a 6.hetet tudtam mert akkor van növekedési ugrásuk. Aztán 3 hónaposan a következő.
Most, h írjátok itt a napirendeket, majdnem percre pontosan jöttem rá, h mennyire nem tudok figyelni a fiamra Lilla mellett

. Csak nagyjából tudom megmondani, h mikor szopizott és az este meg totál összefolyil....

.
Taliban én is benne vagyok és Kata én szívesen megyek, amikor lesz végre egy kis nyugi jövő héten
Ha tavaszig nem jön össze a nagy tali, addig mini talikat is lehet csinálni

nekünk ez bejött egy másik topikban. Remek összetartó kis csapat született belőle.
Friday
Jajj ne már

csak nem akar fél évesen közel 9 kg lenni?????

a múltkor azon gondoltam, h 6 hetesen volt 6 kg akkor 7 hetes 7kg..stb??

na azért az nem, csak viccesen jött ki.
Most azt hiszem amúgy lassított egy kicsit. Reméltem is.
Én is Röfinek hívtam Danit

mert teljesen úgy csinál

de párom leszavazta, így most Szuszmák az új neve:)
Akkor gyorsan átnevezem a fiam Grétának
Húú csajok mi jó dolgokat kaptunk Daninak karira. Főleg nagyon is jól használható ruhácskákat. Bodykat, meg kis plüss cuccot, meg bébi játékokat amivel szerintem fog is játszani.
Porszívó, hajszárító: no ebben teljesen más Dani

a múltkor még el is aludt mikor elkezdtem a hajamat szárítani
Reni
Jajj Bibi nagyon édes

persze Blani is.
KV: én is kezdek egy nagyon light-os kvra visszaállni. Terhesség előtt is azt ittam, de pocakosan nem kívántam, most meg jól esik megint. Nem hiszem, h nagyon bezavarna az a híg lötyi amit én iszok
Kriszta
Széklet híg, aranysárga és zöldes közt változik. De nincs minden nap.
Fültisztítás: csak téged zavar, h ott van. Csak azt töröld le neki óvatosan, ami kívül van, ha nagyon zavar, de a fülébe ne nagyon nyúlj bele.
Inni való: elvileg nem kell nekik de én szopiig kihúzás miatt már adtam neki vizet és kicsit elfogadott bele. Meg baba teát cukor nélkül (ami a pocak problémákat segíti) abból is kicsit elfogadott.
Kata
Szopis babáknak szerintem semmit nem adj..amúgy baracklére a 3 hónap sztem inkább 4...

legalábbis még a tápszeres babáknak sem javasolják 4 hónap előtt a hozzátáplálást.
A hülye beszólósoknak meg azt kell mondnai, h fog még az a gyerek eleget enni inni, szopizni meg csak most tud.
Vick
Rajz
Én a more milk +-ról hallottam nagyon jókat. Igaz állítólag tök drága.
Reni
Az esti körkép mintha a miénket írtad volna. Dani este mindig nyűglődős lesz. De a fürdés mondjuk nálunk megváltás, mert imádja és már a nagy kádba rakom a maciba
Dy
very very írigy vagyok átalvós baba szégyelld magad!!!!
Nagyon jók a képek, főleg a közös
Szilvi
Gratulálok a 4 kilóhoz
Oltás: mi Lillának a pneumot, meningot és a bárányhimlő ellenit 2x adattuk be +ban. Daninál is ezt tervezem. Bárányhimlő nálunk miattam kell, mert én nem voltam himlős.
Köröm én szoktam vágni neki. Amúgy olyan éles.
Zsuzsi
Barna csík volt és még megvan

remélem elmúlik majd.
Keresztelő: nálunk nem lesz..

De majd ha ő szeretné egyszer akkor persze nem ellenzem. De mi nem járunk templomba és nem is volt templomi esküvőnk sem.