A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

De cuki Anna! Megyünk udvarolni! :wink:

Végre normálisabban aludtam. Vince és a lányok is olyan fél 9 körül elaludtak, én 9-kor lefeküdtem. Kelt Vince negyed 3-kor, a lányok 3-kor,de csak 5 percre, majd Vince negyed 7-kor, a lányokat meg keltettem 7-kor. Ma ovi van már, kicsit pihenhetünk itthon.A tejcsi több, de még próbálok gyarapítani.

Megyek takarítani!

vick
Kép
Kép
ervick

Szerintem még nem is írtam, h Boldog új évet nektek!
Egy kedves ismerősömtől kaptam:
Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén

Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog.
Érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre. Tiszta szívből
ezt kívánom.
Szaporodjon ez az ország
Emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, miért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke. –
Gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe’!

Vick
De ügyes vagy, h sütöttél :)

Friday
Jó, h karácsony előtt kaptatok egy ilyen szívmelengető meglepetést.
Cumi vs ujjacska. Ők választanak, ha ő nem akarja nem hiszem, h fogsz tudni tenni ellene. Próbáld neki adogatni a cumit, hátha megszereti, de ettől többet nem tehetsz.

Szilvi
:), h a gát rendben.
Én még nem tornázom, de nem egy rossz ötlet.

Kriszti
Gratulálok az új élményes ágy csatához :)
Anna nagyon szép és olyan csini kis ruhácskái vannak :)

Móni
vizeletminta, UH, hízás..no ezek mind szuper hírek. Rendben lesz minden Dáviddal meglátod. Nézd a jó oldalát, legalább te még bírod tartani :)
Ja jó, csak bírjam karizommal :) Lilla fél évesen volt ekkora :)
Kimozdulás, hhúúú de jó neked :)

Koszmó: mi is babé sampont használtunk rá, bnőmnek az olajos bekenés, dunsztolás és átdörzsölés jött be. Lillának a mai napig van :( sajna nem hagyja, hogy dörzsölgessem, a mosást sem nagyon, de akkor babéval mosom még mindig.

Kata
Beszéltünk babaúszásról itt a link ahhoz ami a Campona melletti uszodában van. Máshol sem olcsóbb. Kérdéses ugye az eljutás, persze, ha gondolod megoldhatjuk valahogy együtt is, ha úgy döntünk, h megyünk. De szombaton van, lehet párod is be tudja vállalni.
http://www.babamamauszas.hu/info.html
És ajánlom neked még a Ringatót amúgy. Én egyelőre nem tudom, h fogok tudni menni Danival, mert hétfőnként van és Lillával együtt már nem lehet menni.
(mármint menni lehetne 2 gyerekkel, csak most nem merek nekiindulni a kisasszonnyal, mert kissé kiszámíthatatlan a kedély állapota)
Nagyon édes a közös kép és a szilveszteri is :lol:
Megvan a pihi szék??Akkor megvan :)
Sajnálom a szopit :( hátha elmúlik hamar nála ez a sztrájkolás...nem tudok rá mit mondani :( Edit mit mondott??
Mi is 20.-án megyünk oltásra :) talizunk :) 11:50re.
Kg még a végén behozza Danit Márk :)
Ez a tavaly óta nem hallottunk felőletek nagy poén volt :lol:

Bukás: Lilla sokat bukott még kicsi volt, néha ilyesztő mennyiségeket is (akkor szedtük fel a szőnyeget a nappaliban, és azóta sem került vissza :). Dani nem bukós típus.
De valamilyen szinten normális dolog. Persze, ha minden kaja után bukik és főleg sokat én is aggódnék.

Vick
Nagyon jó a közös kép. :) Sajnálom, h még mindig betegek vagytok :( tudom milyen fárasztó állandóan éjszakázni.....:(

Zsuzsi
Tejügyileg neked sztem nincs min aggódnod :) nem te szoktál pluszban hihetetlen mennyiségeket lefejni??? :) :wink:

Cumi vs ujj: szerintem itt nem lehet okosnak lenni. Van aki erre esküszik van aki arra. Nekünk szülőknek, meg a babáknak kell eldönteni, h mit választunk. A legtöbb baba amúgy megtalálja az ujját, ha nem kap cumit, mert annyira erős a szopási ösztönük.
Lényeg, ha döntöttetek utána már ne legyen lelkiismeret furdalásotok. Akkor az a ti döntésetek volt és tök mind1 mi másnak a véleménye róla.

Reni
A cumi ellenvetésedhez nem baj, ha hozzászólok, mert szerintem sajna sok minden ebből az ujjnál is megvan. Azért is írtam korábban, h nehéz a döntés. Csak mert nekem pont ez volt a dilemmám.
Az mondjuk :( h szopi helyett a cumit választotta. Az elejével teljesen egyet értek, viszont az ujjszopás is lehet olyan drasztikus mint a cumié. Igaz beszéd közben áltlában kiveszik a kezüket a szájukból, de a higiénia szerintem cumi esetében jobban biztosítható. A kezeivel mindenhol fogdos taperol és nem törölgetheted állandóan a kezét.
Az ujját sem fogja tudni letenni és általában sokkal tovább tart a leszokás mint a cuminál.
Lilla sem tudta letenni, nagyon együtt érzek veled...:( most viszont el ne vedd tőle és ne is próbálkozz leszoktatni róla a tesó miatt ez nem egy jó időszak. Minket az ismerősünk csak azért nem kapott le a 10 körmünkről, mert nagyon jó ismerős és nem akart megbántani minket.
(gyermekpszichológus) a későbbiekben kb. sztem fél év múlva próbálkozhatsz számos jó ötletet hallottam:
-van akinél bejön, h elszakad és kidobja a gyerkőc és aztán lehet neki mondani, h elvitte a kukásautó és már nem tud visszajönni
-vagy a cumi tündérnek is oda lehet adni és cserébe kap valami apróságot
-nekünk egy időben a napközbeni kevesebb cumizásra is működött, h "odaadtuk" egy kis cicának akinek szüksége volt rá. Letettük valahová (ablakpárkány remek erre) ahonnan a cumi elment, de alvásra mindig visszajött hozzá.
Amúgy szerintem alváshoz ne sajnáld tőle. Engem csak a napközbeni cumizás zavar.
És majd a mi cumiügyünkhöz fejleményt a közös hszben olvashatsz. :)

Szopiban én a 6.hetet tudtam mert akkor van növekedési ugrásuk. Aztán 3 hónaposan a következő.

Most, h írjátok itt a napirendeket, majdnem percre pontosan jöttem rá, h mennyire nem tudok figyelni a fiamra Lilla mellett :(. Csak nagyjából tudom megmondani, h mikor szopizott és az este meg totál összefolyil....:(.

Taliban én is benne vagyok és Kata én szívesen megyek, amikor lesz végre egy kis nyugi jövő héten :)
Ha tavaszig nem jön össze a nagy tali, addig mini talikat is lehet csinálni :) nekünk ez bejött egy másik topikban. Remek összetartó kis csapat született belőle.

Friday
Jajj ne már :lol: csak nem akar fél évesen közel 9 kg lenni????? :shock: a múltkor azon gondoltam, h 6 hetesen volt 6 kg akkor 7 hetes 7kg..stb?? :lol: na azért az nem, csak viccesen jött ki.
Most azt hiszem amúgy lassított egy kicsit. Reméltem is.
Én is Röfinek hívtam Danit :) mert teljesen úgy csinál :) de párom leszavazta, így most Szuszmák az új neve:)
Akkor gyorsan átnevezem a fiam Grétának :lol:

Húú csajok mi jó dolgokat kaptunk Daninak karira. Főleg nagyon is jól használható ruhácskákat. Bodykat, meg kis plüss cuccot, meg bébi játékokat amivel szerintem fog is játszani.

Porszívó, hajszárító: no ebben teljesen más Dani :) a múltkor még el is aludt mikor elkezdtem a hajamat szárítani :lol:

Reni
Jajj Bibi nagyon édes :) persze Blani is.

KV: én is kezdek egy nagyon light-os kvra visszaállni. Terhesség előtt is azt ittam, de pocakosan nem kívántam, most meg jól esik megint. Nem hiszem, h nagyon bezavarna az a híg lötyi amit én iszok :)

Kriszta
Széklet híg, aranysárga és zöldes közt változik. De nincs minden nap.
Fültisztítás: csak téged zavar, h ott van. Csak azt töröld le neki óvatosan, ami kívül van, ha nagyon zavar, de a fülébe ne nagyon nyúlj bele.

Inni való: elvileg nem kell nekik de én szopiig kihúzás miatt már adtam neki vizet és kicsit elfogadott bele. Meg baba teát cukor nélkül (ami a pocak problémákat segíti) abból is kicsit elfogadott.

Kata
Szopis babáknak szerintem semmit nem adj..amúgy baracklére a 3 hónap sztem inkább 4...:? legalábbis még a tápszeres babáknak sem javasolják 4 hónap előtt a hozzátáplálást.
A hülye beszólósoknak meg azt kell mondnai, h fog még az a gyerek eleget enni inni, szopizni meg csak most tud.

Vick
Rajz :lol:
Én a more milk +-ról hallottam nagyon jókat. Igaz állítólag tök drága.

Reni
Az esti körkép mintha a miénket írtad volna. Dani este mindig nyűglődős lesz. De a fürdés mondjuk nálunk megváltás, mert imádja és már a nagy kádba rakom a maciba :)

Dy
very very írigy vagyok átalvós baba szégyelld magad!!!! :lol:
Nagyon jók a képek, főleg a közös :)

Szilvi
Gratulálok a 4 kilóhoz :)

Oltás: mi Lillának a pneumot, meningot és a bárányhimlő ellenit 2x adattuk be +ban. Daninál is ezt tervezem. Bárányhimlő nálunk miattam kell, mert én nem voltam himlős.

Köröm én szoktam vágni neki. Amúgy olyan éles.

Zsuzsi
Barna csík volt és még megvan :roll: remélem elmúlik majd.

Keresztelő: nálunk nem lesz..:? De majd ha ő szeretné egyszer akkor persze nem ellenzem. De mi nem járunk templomba és nem is volt templomi esküvőnk sem.

KépKép
KépKép
fleur

ez aztán hsz lett :lol:
le sem merem írni mi van velünk akkor velem lesz tele a lap :lol:

KépKép
KépKép
fleur

pedig épp hiányolom, hogy mi újság Veletek??? :lol: no, ess neki bátran! :D

Kép
Kép
friday

igenigen, várjuk a beszámolót
:D
monke

igenigen, várjuk a beszámolót
:D
monke

Csatlakozom a kórushoz, várjuk a beszámolót!

Minitali? Nem is rossz ötlet. :lol:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Fleur,ess neki az írásnak!! :D :D

Vick,jöhettek ám csajozni,Annának bejön Vince :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

Friday, igen, nem voltam egyértelmű, a reggel lefejt tecit az este 6 körüli szopinál adom pótlásnak...
Igen, maratoni szopi forever, tényleg.
De csajok, azóta küzdök a szopi mennyiség apadással,mióta anyós meghalt...
Szerintem örülhetek, hogy ennyi is van legalább.

Fleur,minitali, tali veletek,ok részemről
:lol:
Uszis linket köszi.
Megyünk, tuti. :lol:
Edit holnap jön.
Az oltás időpont viszont nem ok, nekünk 12.50re kell menni,csuda vinné.
Előbb nem akarok odamenni...
Bárányhimlő oltás indok részedről így ok.

Friday, Móni,meggyőztetek, ha össze tudjuk egyezteni apával, elmegyek a farsangra.
Köszi a megerősítést.

Krisztina, Anna a fórum hajasbabája, bűbájos.

Vick, milyen orvos a férjed?

Szép idő volt ma, elmentük sétálni egy hosszabb túrára. papírboltba, háztartási boltba bemerészkedtünk, bár elég volt közlekedni a babakocsival.
Szopizás kezd normalizálódni, már csak a kevésbé kedvelt cicinél van cirkusz.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Beszámoló este vagy valamikor bocsi :lol:
Kata időpont oké lesz, mert tuti várni kell, de ha nem akkor is megvárlak titeket. Lehet addig boltot vagy valamit elintézek :)

KépKép
KépKép
fleur

sziasztok

oltás
ma megvolt... felvettük a kötelezőt,és az ajánlottat is, védőnő mondta,hogy előfordulhat láz,vagy hőemelkedés pár óra múlva. eddig szerencsére semmi,csak nagyon nyűgös lett szegénykém. :cry: ja és hosszában ketté vágott,tehát fél lázkuppot mondott a védőnő,és a doki is.

nyáladzás
kb 2 hete megy nálunk is. és eszeveszett tempóban rágjuk a cumit... :roll:

keresztelő
valszeg húsvétkor lesz. keresztszülő pedig api legjobb barátja,meg a felesége lesz. tesómat direkt nem hívom,mert messze laknak,és sajna csak ritkán tudunk találkozni...

barba csík
még megvan,de már alig látszik. :P

tejcsi
nekem jó irányba hozott változást a 8. hét. több tejem van,mint volt.na,jó Gréta is többet eszik.szóval minden ok. tápszerünk nincs,és szerencsére eddig még nem is kellett. nem ritka a 180-200 grammos szopi... :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

egy kis érdekesség...

gondoltam,hogy nézelődök itt belföldön,hogy merre menjünk nyaralni júniusban. hát az ár láttán maradunk a külföldi uticélnál. ez a Kolping baba barát hotel ajánlata:
Nagyon örülünk, hogy pihenésük tervezésekor szállodánkra gondoltak.
Kérésének megfelelően az alábbi ajánlatot készítettük el Önöknek:
(Az aláhúzott részekre kattintva a részletek honlapunkon megtekinthetők.)

Időpont: 2010.06.21.- 2010.06.27. (6 éjszaka)
Vendégek száma: 4 felnőtt, 3 gyermek ( 8 hó, 14 hó és 4 éves)
Elhelyezés: 2 db Kis apartman mini konyhával, hálóval, gyermekszobával 43-45m2; balkonnal + 2 kiságy 552.600,- Ft

A megadott ár tartalmazza az ÁFA-t.

Az idegenforgalmi adót a szállásdíj nem tartalmazza, a helyszínen fizetendő: 340,- Ft/fő/éj
(18 év felett).

na,mit szóltok hozzá? Szerintem ez már egyszerűen pofátlanság!!!!! :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Edina, ez tényleg kedvező ajánlat :shock:
A belföldi nyaralások nekünk is mindig többe jöttek ki, mint a külföldiek. Szomorú.
Hosszában félbevágott kúp? Érdekes. Sikerült megvalósítani?Örülök, hogy ti már túl vagytok rajta, remélem, nem lesz semmi baj. Nyűgösség :-(

Krisztina, nagyon szép hajasbaba Anna :-)

Friday, kapható már kék kontaktlencse :wink: A húgom mondta, hogy nem baj Zsófi, ha bebarnul a hajad, majd befestjük szőkére :-)
Vagy akkor mégiscsak kell nektek is egy kis Zsófi :-)

Fleur, de igen, én szoktam fejni, jó sokat. Egy hete már csak esténként fejek, ill. néha éjjel, ha nagyon muszáj, nappal elvagyok.

Kata, ha meg tudjátok oldani, menj majd el a farsangra. Hol lesz?

Szép estét!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Igen, ezt elfelejtettem mondani, hogy a Germicidből felet kell adni, így , ahogy Edina írta!!! Bocsi, ez kimaradt a multkor.

Férjem belgyógyász szakorvos és 3. éve van sürgősségi osztályon, készül a szakvizsgára, ami kb. 1-2 év múlva lesz.

Barna csík: Nekem is , mint Krisztinek, szülés után jött ki, még mindig megvan. A rosszabbik dolog, hogy fájdogál a hegem, ott, ahol szét is nyílt belül ( amiért császároztak).Holnap elmegyek dokihoz.

Fleur
Gyere tobzódni! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!
Az ortopédiai kontrollom átcsúszik jövő hétre... kiderült, hogy ma nincs a doki. Még jó, hogy odatelefonáltam időben.

Vick, a Germicid vényköteles? és tényleg hosszában kell kettévágni??

Edina, ez a Kolping hotel lehet, hogy bababarát, de nagyon nem pénztárcabarát.... pofátlan egy ár.

Barátnőmék nyaraltak tavaly egy hasonló (bár jóval olcsóbb) bababarát hotelben 1 éves gyerekkel, all inclusive ellátással és a kislányuk nagyon nem bírta a sok idegen embert, a közös étkezőt, a nyüzsgést.
Azt hitték, ez majd milyen kényelmes megoldás lesz, és a végén nagyon stresszes lett mindhármuknak.

Én akkor megfogadtam, ha kisgyerekkel nyaralunk, akkor inkább kiveszek valahol egy szobát/apartmant, és főzök neki meg magunknak is, nyugiban.

Zsuzsi, a keresztelős barátnőd katolikus? Mi az esküvő előtt több templomban is kérdezősködtünk, elvileg lehetséges lett volna az esküvő úgy is, ha az egyik fél nincs megkeresztelve.
Viszont egyik pap sem köteles olyanokat esketni, akik nem tartoznak az ő egyházkerületébe, szóval megvan a kibúvó.

Talán valami hasonló van a keresztelővel is, bár már a középkorban megkeresztelték a "törvénytelen" gyerekeket is... szóval nem értem, tényleg, hogy mi lehet a gond.

Végül aztán maradt a pap abban a faluban, ahol a szüleim élnek. Igen, jártunk jegyes- meg mindenféle oktatásra jó fél évig, kettesben. Nagyon családias volt és rém unalmas

:P

Dávid picit szipog, szerintetek ezt a tengervizes spray önmagában is használ valamit?
Az orrszívóval inkább nem próbálkoznék még egyedül

Szép napot,
Móni
monke

Vick, nagyon sajnálom a császáros heg fájdalmát:(
Remélem, nem lesz vele gond, írd meg majd, hogy mit mondott az orvos.
M
monke

Sziasztok!

A Germicid vényköteles, de tudom ajánlani a www.pirulapatika.hu oldalt, ott minden gyógyszer megtalálható, rendelhető is, betegtájékoztatók vannak és azt is kiírja, hogy vényköteles-e a gyógyszer.
A Nurofen kúp és a Mexalen kúp vény nélkül is vehető, de csak 3 hónapos kortól adható.
Nekem a doki először a Germicid C kúpot írta fel, mondván: nyugtatja a babát. Na, annyira még addig sosem pörögtek, mint kúp után. Azóta sem használom, a sima jobban bejött.

vick
Kép
Kép
ervick

Ja! Igen, hosszában kell elvágni, hogy befrjen a kis fenekébe. Olyan, mint a gumis viasz, könnyű elvágni.

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Vick, sajnálom a hegedet, remélem, nincs vele semmi baj. Írj majd, hogy mit mondott az orvos.
Köszi a linket és az információkat a kúpokról, szépen lassan belejövünk majd mi is ezekbe a dolgokba. Szóval hosszában vágom majd ketté.

Móni, igen, a barátnőm katolikus és a párja is, ráadásul gyakorolják is a vallásukat. Persze, nyilván papja válogatja. Ezért gondoltuk, hogy nagymamám kis falujában nem lesz majd gond.

Nekem a spray befújása jelenti a nagyobb problémát, egyszerűen hülye a nyomókája vagy csak nekem nem esik kézre. :oops: A porszívóval nincs gond. Szóval ha eljutsz a befújáisg a szívás már gyerekjáték, szerintem. Nem tudom, önmagában hat-e a spray, szerintem jobb megszívni, mert összevissza rángatja tőle magát Zsófi. Gondolom, folyik szerteszét.
Ortopédiai konzílium :-(

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Vick,számolj be mi volt a dokinál.Lehet hogy a melegfrontot érzed.

Orrszívásnál nálunk is inkább a spray a probléma,nem szereti,szegénynek szerintem lemegy a torkáig,mert mindig nyammog utánna :D Régen fecskendőt használtam sóoldattal,az kíméletesebb de a spray hatékonyabb :(

Mi csüt. megyünk a 6 hetes kontrolra a neonatra,13.-án meg oltásra.
Vick,te mikorra kaptál időpontot a neonatra?

Kép

Kép
krisztinaa

Akinek hasfájós a babája nagyon ajánlom a mecsek baby sárga dobozos teát,nagyon szépen kipucolja.Én most mindennap adok Annának 30ml és nem fáj a pocak,jönnek a pukik gond nélkül.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

volt ma a védőnő, megdícsért minket, hogy szépen nődögélünk és nem szidott meg a tápszeres pótlásért.
Cicizés helyreállt, Márk újra a régi, este 11től reggel3/4 7ig alukált.
Februártól babamasszás, aztán márciustól irány az uszi.Azt mondta, azután javasolja hogy megkaptuk mindhárom részletét az oltásoknak.

Krisztina, Anna elfogadja már a teát akkor?Márk néhanapján hajlandó a dm-es babylove édesköményteából kortyolgatni, máskor meg eltolja magától és visít.
Nekünk Fluimare orrspray van, Márk is utálja, de mi napi 2-3x sprayzünk és orrszívózunk, de csak kézi szívóval, a porszívósat nem mertük még bevetni.

Móni, szerintem vmit tutira használ a tengervizes spray, másmilyet úgyse lehetne adni, adjál még Cebion cseppet Dávidnak.Edina receptja a szütyörgés ellen.:lol:

Nem semmi ez a bababarát hotel.
Mi szerintem maradunk a fenekünkön és csak a Balcsihoz, a szüleimhez megyünk majd gyakrabban nyáron.

Vick, mi volt a dokinál?Remélem semmi komoly.

Zsuzsi, vannak ilyen papok mindenütt.Unokatesómék 2. gyerekének unokatesóm bátyja lett a keresztapja de mivel neki csak polgári esküvője volt, a felesége ott kuksolt meghúzva magát a padsorban és paráztak, nehogy a 2 éves gyerekük bekiabáljon hogy "apa".
Ugyanezen pap női segédje a parókián a pap és anyukám jelenlétében azt mondta mikor kikértem tőle a keresztelői papírjaimat, hogy minél jobban rá tudunk hangolódni a férjemmel Istenre, annál jobb a szex.:oops:
Ezt kapjátok ki!!!!

vicces dolog pakolászni a már kinőtt rucikat, sose a gondoltam volna...
Ilyenkor amúgy felötlik bennem, hogy minek tartogatni a szebb gyerekrucikat hogy majd ha ide vagy odamegyünk, csak akkor adom rá, van ami 3x volt rajtunk. :cry:

Na megyek pakolászni csajok, holnap reggel levisz már minket apa a szüleimhez.Szombat estig ott leszünk.
Szombaton van ugyebár a temetés.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Igazán megvárhattam volna a válaszokat, mielőtt nekiesek Dávidnak az orrspray-el...
hát nem szerette, mit mondjak. De nagy barom vagyok:(
Az orrszívó project elhalasztva, úgy tűnik, már nem szörcsög, itt alszik mellettem nyugisan.

Cebion az C-vitamin, ugye?
azzal azt hiszem, elkéstem picit.:(

Dávid is kezd 68-as ruhákat hordani:) némelyik 62-es rugdalózó már kicsit rövid és szűk rá.
A 2-es pelenka meg alig ér össze a csípőjén.
Ehhez képest kb. most nyerte csak vissza a születési súlyát...

Lányok, kötelező oltásra jelentkezni kell "proaktiívan" a házidokinál, vagy hívnak valamilyen hivatalos formában? Védőnő szerint ez utóbbi, de nem tudok kiigazodni rajta.
Vicces ez az istenes szöveg, de legalább érintőlegesen említi a szexet... a legtöbb pap szerintem jegyesoktatáson sem tér ki erre.

Kata, ha nem írsz addig, jó utat, jó pihenést a szülőknél. Részvétem a családnak.

puszi
M.
monke

Hi!

Hogyhogy nem kapkodtok Dy beillesztett ajánlatára :lol: :lol: :lol:. Tényleg gáz...

Kúp, ez a félbevágósdi jó móka, én se hittem el, hogy jól hallottam amit a doki anno mondott. Popsikrémmel bekenem mielőtt felrakom, tuti a siker :wink: .
:?: Állandó felmerülő kérdésem ezzel kapcsolatban: kúp után pár perccel kakil akkor újat adjak (adjunk)??? Gondolom hamar oldódik, dehát mennyire hamar??? (nehogy "belőjem" szegénykét)...ugyan hányadik gyereknél lesz magabiztos az ember?????????? (sosem....)

Megvolt az oltás, Grétám 6400g 59cm. Szegénykém egyik combjába a kötelezőt a másikba a prevenart (ezt itt nem kérdezik, adják), sírt :cry:. Most itt alszik, de reményem nem sok, hogy megússzuk láz nélkül. Olyan lázcsillapítót kaptunk, amit nem ismerek, gyanús, hogy 6 óránkét lehet adni és nem 4, mint amiket otthon megszoktam.

Köldöke szebb, doki mondta, hogy türelemmel legyünk, rendbe jön magától...mi mást tehetnék, de most tényleg lehiggadtam, már visszahúzódott, jó szert kaptunk most rá ezek szerint. Doki egyből modta, hogy írt neki e-mailt az az ügyeletes doki, akinél voltunk szilveszterkor. Ezt nagyon birom itt, információ átadás van. Amit Monke írt, hogy Ő is írhat a dokijának az is tök jó!

Monke, pedig nagyon várom a hírt, hogy mit mond az ortopédusod, irgum-burgum neki, hogy pont most lépett le!

Katicat, :( ez a temetés.... :( . gondolok Rátok aznap. Tejügy pedig szépen ível felfele, király!!!! Igen, arra tényleg nem is gondoltam, hogy örülhetünk annak a meglévő tejnek az elmúlt események miatt, de az a lényeg hogy gyarapszik a lelki problémák mellett is. Neked jár az extra boldogsághormon szerzés, sok-sok édességgel!

És Reninek is...

Fleur, a cumi témában jó hogy írtad, hogy most ne kezdjük el a cumiról leszoktatást kistesó mellett, szuper észrevétel, ügyi vagy, köszi szépen!

...megyek, ma lázfigyelő napom van, nem hiszem, hogy jövök még, pusz!

Kép
Kép
friday

Kata,a teát csak akkor hajlandó meginni mikor éhes,egyébként nem kell neki.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

hát túl éltük a tegnapi napot. Éjszaka szerencsére aludt Gréta,de felkelt 2-kor enni. A láza 37,2 fölé newm ment,így nem is vetettem be a kupot. Viszont egy jó praktika,vizes vattakorongot tenni a szuri helyére. Grétának nagyon tetszett,mert lehűtötte,és utána sokkal nyugodtabb lett.

Kata
nem is tudom mit kivánhatnék szombatra....Talán csak kitartást és erőt. :cry:

Friday
a mi Grétánk is 59 cm... :lol: én is szeretnélek az :lol: iwiwen megkukkolni!!! :oops: most a Burgenlandi szállodák ajánlatát várom...

Móni
a cebion az c vitamin,de nem késtél el vele. nyugodtan add Dávidnak kilónként 1 cseppet.tavaszig folyamatosan ajánlott.

Vick
sajnálom a sebedet. de lehet,hogy valóban csak az időjárás miatt van. Nekem is érzékeny most egy picit...

Orrspay megy a harc,ilyenkor a cumit szoktam bevetni,mert az valamennyire elvonja a figyelmét.
orrszívás? hát még nagyobb harc,és ordítás :shock: amint bekapcsolom a porszívót Gréta rögtön elkezd pofákat vágni,és takarja az orrát,na meg visít mellé.... :lol:

A hotel ajánlata valóban nagyon jó... :P és azt még el is felejtettem írni,h :P gy ez az ajánlat CSAK jan. 6-ig érvényes. :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Kimerészkedtünk ebben a hidegben egy fél órára, de jól esett.

A barátnőméktől a pap az esküvő után egy héttel megkérdezte, hogy elhálták-e? :P

Edina, nézd meg esetleg a Hotel Sonnenparkot is, mi oda kaptunk Gutscheint ajándékba.
Jó hír, hogy szépen átvészeltétek az oltást :-)

Bizony, nekünk is van már olyan 56-os, ami rövid. Hát igen, Zsófi még mindig manökenalkat szép hosszú lábakkal + a terpeszbetét is felfog valamennyit a ruhákból. Kata, igazad van, felesleges tartogatni ünneplős ruhákat, és így pont a szebbeket nem hordják a babák. :?

Edina, mi lett a terpeszbetéttel végül?

Friday, ez a kúp utáni kakilás dolog + a kúp hatása engem is érdekel. Vick, tudsz erről valamit?
Írj majd mindenképp, hogy hogy telt az este, éjszaka. Szorítunk!
Gréta nagyon szépen gyarapszik! Örülök, hogy a köldök is javul.

Móni, lényeg, hogy gyarapszik Dávid :-)
Nekem a védőnő azt mondta, hogy kérjek időpontot a 2. hónap betöltését követő tanácsadásra. Hívni nem hívtak, de lehet, hogy Titeket fognak, ha ilyen fejlett a dokid rendszere. Ha így lenne, tiszta Svájc lenne :-)

Kata, jó utat és sok-sok erőt Nektek ehhez a pár naphoz. Talán a temetés után már jobb lesz, meg udtok nyugodni.
Ha tudsz, gyere majd azért és írj, hogy vagytok.

Na, megyek mosogatni.
Puszi
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata! Jó utat, és sok sok erőt!!

Móni!

Nálunk adtak időpontot 2 hós oltásra mikor voltunk az egyhós státuszon! Jó hogy már gyarapodni kezdett Dávid!!

Vick!

Nem hangzik jól ez a császár heg:(( De reméljük semmi komoly!!

Orrszívás: én is elég gyakran szívom nekünk sterimar van eddig nem volt harc ha megszólal a porszívó egyből elhallgat van hogy néha tekergeti a feját meg grimaszol ha szívom.

Lányok: kész vagyok....egyik napról a másikra elkezdett csökkenni a tejcsi 2 napja még szinte úsztam benne most meg.....ma már minden szopi után fejtem. ill csak próbáltam mert zsinte semmi nem jött és ki se sokat szívott!!!
Tök meg vagyok ilyedve ugye nem marad így?? Liter számra nyomatom a laktoherbet ma már vettem barna sört is és rendeltem homeós bogyót.
Tegnap este is szinte semmi nem volt már fürdés után még jó hogy volt egy üveg tartalék a hűtőbe azt szopikálta, de nagyon nehezen ment az üvegből nem akarta szívni, nekem meg a szivem szakadt meg:(

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Friday
jelöltelek! :wink:

Zsuzsi
még nem vettük meg... :oops: :oops: :oops: :oops: most kell visszamenni a kórházba kontrollra a napokban,arra várunk.
köszi a szálloda tippet! megnézem!

Enikő
tarts 1-2 nap szünetet a teával,aztán meg igyál napi 1-2 csészével,de minden csészénél egész filtert használj+szoptass minél gyakrabban. :wink:

pattanásokkal ti hogy álltok? soha életemben nem volt rajtam,most van egy pár... :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

sziasztok

előkerültünk mi is :)

próbáltam visszaolvasni, de már nagyon nem emlékszem, így nem reagálok, inkább majd szép lassan felveszem a fonalat :)

mi holnap megyünk 2hós oltásra, remélem nem lesz utána lázas Marci, mert csütörtökre is van már programunk... :( nálunk nem kellett időpontot kérni, van minden héten tanácsadása a dokinak és akkor olt mindig, mondta a védőnő. köszi Vick a tippet a kúpról, még épp időben elolvastam :)
Mondjuk mi szinte minden héten vagy kéhetente voltunk a rendelőben, ha másért nem hát tápszer receptért...

taliban én is benne vagyok, hozzánk is lehet jönni, bár majd inkább akkor mikor jó idő lesz, mert egy kész túra hozzánk eljutni :)

babamasszázs, jó hogy mondjátok, korábban Szilvi ajánlotta barátnőjét is, bár jó lenne vmi csoportos foglalkozásra járni hasonló korú babákkal is! Babaúszást mi is tervezzük, de csak a műtét után fogjuk elkezdeni

szorulásról van tapasztalatotok? nálunk tegnap már alkalmazni kellett a kis csövecskét... szegény Marcit úgy sajnáltam, de mondta a doki ha szerdáig nem produkál, akkor majd ő segít rajta... na ezt nem akartam megvárni... jött is a kaki rendesen, meg kaptunk hashajtó szirupot is rá, azóta jön kaki gyakrabban, de szegénykém így is megszenved minden pukit :(

most megyek, mert szólít :)

Mangora

Kép
mangora

Edina!

Miért kell szünetet tartani a teával??
Szoptatással nincs gond! szinte egész nap rajtam csüng! De a cicim még mindig nagyon be van repedve így ha tejcsi nem jön és csak úgy cumikázza akkor nagyon fáj:((

Cumival hogy álltok??

Én nagy lelkiismeret furdalással de néha oda adom neki:((

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő
állítólag ha hozzászokik a szervezet,akkor már nincs olyan hatása,mint lenni kellene.Nem kell folyamatosan inni,csak akkor amikor úgy érzi az ember,hogy kevesebb a teje.De akkor is napi 1-2 csésze,1-1 filterrel, de csak 1-2 napig,aztán megint szünet. Nekem ezt egy herbáriás nő mondta,és azt hiszem nekem bevált. már régóta nem iszom,csak néha,ha úgy érzem,hogy kell. és ilyenkor egyértelműen van hatása,mert utána meg napokig fejek :P

Cumi
Gréta legjobb barátja... :roll: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

pattanásokkal én is tele vagyok, pedig még kamasz koromban sem voltak... szerintem tutira hormonális... :(

cumit Marci nem fogadja el, pedig jó lenne, mert sokszor csak cicin vagy cumisüvegen tud elaludni, annál meg csak jobb lenne a cumi...:(

Tejci nekem is kevesebb,, bár az állandó pótlástól nem csabadultunk, de nálam napszaktól is függ, mert éjszaka sokkal több van, mint napközben!

ruhák: mi már van olyan 62-es amit kinőttünk, főleg a bodyk közül, a rugik meg azért nem jók, mert Marci lábfeje nem fér bele. már most akkora zoknit hord, ami 6hós, és már méretezett 15-17-es lába van :)

Mangora

Kép
mangora

Mangora, üdv. újra a hétköznapokban :-)
Szorulás még nem volt, szerencsére. Hány napig nem volt széklete Marcinak?
Ügyesek legyetek az oltásnál! Számolj majd be, hogy mi volt.

Ja, egy 62-est mi is kinőtünk, de az kisebb volt mint egy 56-os :-)

Zsófi egész nap olyan jó kislány volt, hogy még sütöttem is. Jól be is kajáltam belőle.

Szép estét!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Na itt vagyok én is , basszus, írtam egy tök hosszút és nem elszállt az internet és nem került be a forumba! :twisted: !

Két napja tök nyügös Máté, nappal alig alszik , max 2 órát , és elalszik 10, 15 percre aztán fel kel, de éjjel szerencsére alszik úgy kb 4 órákat!! Sztem érezte a melegfrontot mert ő arra nagyon érzékeny!! De még a felnöttnek is sok ez a hirtelen hő ingadozás!

Tegnap voltunk a védőnőnél, minden rendben van! már 3640 grm és nőtt 3 cm t ! Ő csomagolta ki és mondta h tökéletes minden mert jó a széklete is mert szép sárga és turós ami azt jelenti h eleget eszik, bár mondta h hizhatna többet is, de ő hosszú és vékony baba ezért nem látszik rajta a hízás , de mennünk kell jövö héten is súly mérésre! Oltásra csak a kötelezőket javasolta, és nem kell mennünk 6 hetes csipőficam vizsgálatra mert a korházba megnézte egy ortopédiai doki néni és minden okés volt és majd 3 hósan lesz egy nagy vizsgálat majd akkor megnézik! két hét múlva megyünk az oltásra de majd kapunk értesítést is postán mondta !
ő is fél kupot mondott de mondta h nem kell előtte beadni csak ha lázas lesz, ! :oops: !!
Vajon ha lázas lesz az meddig tart egy két napig? Tudja valaki ?
Móni... mondta h nem kell megijedni ha egy hétig nincs súly gyarapodás majd a köv héten bepotolja ! Úgy hogy nyugi nincs semmi baj se Mátéval, se Dáviddal! :wink: !!!Meg ha széklet sincs minden nap az se baj... lehet h egy hétig nem lesz ! Na az azért gáz szerintem szegénykéknek!! :cry: !

Barna csík nekem a terhesség előtt is volt és még most is van de jóval erősebb sőt még a hasam is barna lett a terhesség alatt, az se múlt még el!

Hétfőn megyek 6 hetes kontrollra a doki bácsihoz!! :lol: :lol: juhé! Remélem minden rendben lesz!!

Köszike a biztató szavakat a kiruccanással kapcsolatban, közösségbe még nem nagyon akarom vinni, pl auchan stb.. még korai lenne főleg ebbe az ifluenza időszakban , úgy hogy holnap anyós vigyázz rá amig mi az auchanba kimegyünk vásárolni, hétvégén meg az outlettbe megyünk már várom nagyon !!!

Orrspray:: Sterimar nekünk nagyon bevált, sőt még a porszívozás is nagyon hatásos volt , sőt mondta a védőnő h lehet minden este befujni neki!! Élvezi a proszivozást !! :wink: Ja és 1000 w nagyobb nem lehet, még jó hogy lehet szabályozni a porszivonkat!!

Zsuzsi tök jó h kaptatok ilyen juti utat ! :wink:
Én is kaptam a fönököméktől jutalmat, ajándék utalványokat meg üdülési csekket,basszus, nem is számítottam rá mivel csak 3 hónapot dolgoztam! De nagyon jól esett!! Mi gyopárosfürdöt néztük ki h odamegyünk nyaralni de majd még meglátjuk! Jó lenne vmi bababarát helyet találni ami jó is árba is meg ellátásba !

Kata, jó utat, és fel a fejjel, és légy erős !

Tejcsi para nekem is van mindig, mondtam is a védőnőnek ,mondta h sűrűn szopizzon mert most a 6 . héttől van az h lesz sok tejcsi vagy nem.. ! :wink: Szerencsére van mert minden reggel át kell öltöznöm ! :lol: !

Dy patik nekem is vannak, nekem se volt sok soha csak mensi előtt egy kettő, de most van sok, áll a sok magnézium miatt van mert most ürül a szervezetből!

Mangora sajnálom a Marci pociját, de lehet h a tápszer miatt van, többen mondták h a tápszertől előfordulhat! Szeded még a homeos bogyót? Én nem mióta olvastam h hasfájást okozhat!

Enikő sajnálom a tejcsit, én nem is tudom mit csinálnék hirtelen ilyen helyzetbe mert nálunk nincs otthon tápszer "babonából""!!!

Babauszáson én is elgondolkoztam mivel MÁté imád fürcsizni, tök nyügi, síros stb , éhes, és ha pancsi van teljesen kicserélődik, imádja, csak az anyja nem , biztos az apjára üt!! Csak az a bajom ezzel az uszással h nekem is be kell mennem és én mindig összeszedek usziba, fürdőhelyeken minden féle bacikat nő ügyileg, ezért nagyon tartok tőle, de majd kitalálok valamit, hmmm mindent a bébiért!!!

Taliban én is benne vagyok csak legyen jobb idő, bár imádom a havat de vezetni ilyen időben nagyon nem szeretek!!

Krisztina, gyönyörű Anna, !
Na nem tobzodom tovább majd jövök ha tudok!!

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Friday!!!
[color=red

Boldog Szülinapot!! [/color]

Tudom h csak holnap lesz, de ki tudja h holnap milyen napunk lesz és tudok e jönni,úgy hogy biztos ami biztos!!

Puszika

Sz :D

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Friday
A 6 óráskúp mellé félidőben lehet adni másik hatóanyagú kúpot, ha kell, tehát így 3 óránként kaphatja váltva.

Sajnos a doki kimaradt, miután annyian voltak a magánrendelőjében, hogy több, mint 1 óra után is 5-en voltak még előttem és már jönnöm kellett fürdetni, szopiztatni. Úgyhogy eljöttem, de holnap megpróbálom az OTI-ban.

Tea: Én pl. minden nap iszom a Fitolacot és a Laktoherbet váltva, mert ha nem iszom, akkor kevesebb lesz a tejem.Most már kb. 2 napja rendeződött a tejcsi, nem kellett pótlás. :)

A kúp kb. 15 perc alatt szívódik fel, úgyhogy ha 2-3 perc múlva kikakálja érdemes feltenni egy másikat.

Mi ez a cső dolog? Hol és milyen néven lehet beszerezni?
Nekem sajnos a lányok ilyen szorulálsosak, mostanában az is előfordul, hogy az ujjammal kell megsegítenem, anniyra nagy darabban áll és kemény nekik.A szívem szakad meg, amikor sírnak emiatt.

Előjött Hangánál vagy a féltékenység, vagy egyszerűen dac-korszak, de botrányosan viselkedik. Ami még szörnyű ebben, hogy az oviban nem, csak itthon. Minden szavamra hisztizik, bármit mondok. Elfordul, ha meg akarom puszilni.Másik percben meg szorítja a combom.Folyamatosan hisztizik, ha nem az van, amit ő akar. Borzasztó!Rá sem ismerek. Ma már bőgtem, hogy nincs eszközöm és nem tudom, mi lehet ennek az oka. Biztosan én rontottam el valamit a nevelésében, pedig nagyon igyekszem jól csinálni. Remélem ez is csak időszakos dolog és 1-2 hét múlva elmúlik.

Jó éjszakát mindenkinek, Kata nektek pedig erőt minden mennyiségben!

vick
Kép
Kép
ervick

Friday
boldog szülinapot!
Kép

TSzilvi

gratula a súly,és a cm gyarapodáshoz!

Vick
sajnálom,hogy gond van Hangával. Eszter hogy viseli ezeket a helyzeteket? Nem utánozza Hangát?

hát csajok én most találkoztam először kakás ruci mosással.De könnyen kimostam. Szóval az este Gréta szopizás közben eresztett egyet,és nem akarta elengedni a cicit... :roll: Hát evett tovább,de akkor jött a második rotyi... :P Na,ekkor már elvettem tőle a cicit,gondoltam gyors büfi,aztán irány a kád. Hát amikor megemeltem,már az egész párna is kakis volt,sőt gyerek nyakig,de már folyt a lábán is. :oops: :lol:
a rucit hideg vízben szappannal bedörzsölve mostam először,ez kihozta a folt 3/4-ét,aztán beáztattam langyos babamosószeres vizbe,az meg kihozta a többit. A pedig fehér alapon szines virág mintás volt. Szóval ez egy jó,és hatásos módszer a kakis folt eltávolítására! :wink:

Oltás utáni napok
mára már visszament a hője Grétának,de tegnap még egész nap 37,2 volt,és elég nyügi volt szegénykém. De ma már újra mosolygott,sőt rekordot is döntött az este. Elaludt 7:30-kor,és csak reggel 6-kor kelt fel újra enni... Egész éjjel úgy aludt,mint a bunda. Én meg azt sem tudtam,hogy most örüljek,vagy aggódjak...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Gréta és az új babája:
Kép Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!
Friday, én is szeretnék boldog születésnapot kívánni!
Mangora, üdv újra köztünk, jót nevettem Marci hatalmas lábán, nagyon aranyos lehet:)

Szilvi, örülök, hogy minden rendben.
Igen, éljenek a hosszú vékony babák:)
Szerintem is gáz, ha olyan ritkán van kaki, nálunk volt, hogy csak 4. napra sikerült, de harmadik nap este már nagyon látszott Dávidon, hogy kellemetlen neki.

Babaúszásnál azt hiszem, kérnek minden anyukától orvosi igazolást, hogy nincs-e valamilyen bacija stb. Remélem, nem kapsz el semmit.

Vick, nagyon sajnálom a kislányok székrekedését, a világon kevés rosszabb dolog van, mint ez:(

Hanga viselkedésével kapcs: pár hónapja egy anyuka szinte szóról-szóról ezt írta a Nők Lapjában, és Vekerdy megnyugtatta, hogy ha az oviban jól viselkedik, és csak az anyját bünteti, akkor azt jelenti, hogy nem rontott el a nevelésében semmit, és a gyerek is jó lelkiállapotban van, ez egy ekkora gyerek egészséges féltékenysége, és kin töltse ki máson, ha nem az anyján, akit a világon a legjobban szeret.
Szóval sok türelmet hozzá és ne okold magad.

Enikő, remélem, egy-két nap is visszaáll a szokásos tejmennyiség.

Kipróbáltuk a porszívós orrszívót, nagyon nagyon hatásos volt... és nem zavarta Dávidot jobban, mint a kézi, sőt. A kézi semmit nem ért.

Folttisztítás: Vanish folttisztító por (a kórházban kaptuk a termékmintát), úgy tűnik, hatásos.

Oltással, lázzal kapcs. minden infót köszönök, megpróbálok felkészülni lelkileg. Az, hogy eleve egy fél kúppal indítani, nem megvárni, amíg kitör a láz, jó ötletnek tűnik, alkalmazni fogom.

Majd még jövök,
Szép napot mindenkinek
Móni
monke

Sziasztok,

Edina, Gréta nagyon helyes ezzel a babával. Haosnló nekünk is van, de nem lyen szép, sőt, szerintem inkább ijesztő. Majd csinálok róla képet, hogy Ti is lássátok.
Hú, ez a kakis story nem semmi :-)
Örülök, hogy visszatért régi Gréta :-)

Szilvi, gratulálok a növekedéshez!

Vick, remélem, ma eljutsz orvoshoz. Hátha tényleg az időváltozás okozza, bár ha eszembe jut, hogy a terhesség végén is érezted... Szorítok!
Sajnálom a dolgokat Hangával, reméljük, hogy hamarosan visszatér minden a régi kerékvágásba. Eszedbe ne jusson Magadat hibáztatni bármiért is. Próbálj vele kicsit beszélgetni, hátha elmondja, mi a baj, ő már azért elég nagy lány... vagy nem?

Zsófi ma este 10-től 4-ig aludt :-) 4-kor viszont nagyon élénken ébredt, kacarászott, beszélgetett kb. 5-ig. Olyan kis édes volt.
Jelentem, ma már a második 62-es ruha van rajta, mert az összes 56-os szárad, nem is olyan nagyok rá.
Vasárnap óta Zsófi inkább 3-4 óránként eszik, mint 2-3 óránként. Felhívtam tegnapa védőnőt, hogy nem baj-e. Azt mondta, hogy mivel szépen gyarapszik, nem, de a 4 óra azért legyen meg. Ha éjjel nem kel fel, csak örüljek :-) Örülök is. Már nem fél óránként nézegetem, csak óránként :-)

Friday,
nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Láttam, hogy van közös ismerősünk az iwiw-en. A barátnőmnek a kolléganője, volt közös munkánk a lánnyal, gondolom, Ti a zene révén ismeritek egymást.

Mangora,
Veled is van közös ismerősöm. A lány a húgom osztálytársnője volt :-)
Kicsi a világ!

Na, vasalok egy kicsit.

Szép napot!
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Gréta a mi kis szöszi csajunk,nagyon nagyon édes!!!!

Annának az alap hője 37,1 mindig ennyi,nagyon ritkán megy 39,9-re.
Félek az oltástól nagyon......
Most akkor hogy is van?Hány óránként lehet adni a germicid kúpot???
És ha előre felrakom,ahogy Vick mondta,rögtön akkor mikor hazamentünk a dokitól???

Mangora a tápszert kiadják a patikákba recept nélkül is,miért mászkáltok érte?Legalábbis itt nem problémáznak rajta,igazából mindent kiadnak.

Az urticától Annának is fájt a pocakja egy idő után,úgyhogy én is leálltam,most vissza a kezdetekhez....tea :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

A kúpot nézzétek meg, hogy hány óránként lehet, de azt hiszem 6 óránként. Nem is kell egyébként csak 38 fölött adni. Az oltás kivétel. :wink:

Kipróbáltam, hogy eszek egy kis borsófőzeléket, semmi baja nem lett Vincének. Aztán hagymát, káposztát és örömmel konstatáltam, hogy bármit ehetek, Vincének nem okoz gondot! :D

Krisztina
A tápszer olcsóbb vényre.

Valakinek volt itt ekcémája. Nekem is van télen a kezemen. Vettem, amit hírdetnek a tv-ben Exxema Repairt és egész jó!

Holnapra van időpontom dokihoz, továbbra is fájdogál sajnos!

Friday
Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, nekem volt (van) ekcémám, gyógyszertári kevert krémmel kentem. Köszi, megjegyzem, amit írtál, de ne legyen szükség rá.

Elkezdtem magam óvatosan szoktatni a kerülendő ételekhez, lekopogom, eddig még semmi nem okozott problémát. Rizibizivel, levesekkel kezdtem.

Móni, éljen a porszívó! Örülök, hogy használt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szép napot minden jelenlevőnek:) bevallom, én már túl vagyok az ebéden, folyton ehetnékem van...

Eszembe jutott még 1 kérdés:

Dávid elkezdte pár napja rágni az öklét (kesztyű van rajta, mert felsértette a szemét), de a kesztyűt is rágja.

Ez mitől lehet? Tapasztalt ilyesmit még valaki?
Eszik rendesen, és hát cumizik is rendesen.

Puszi
M
monke

Ami furcsa, ha felveszem büfiztetni evés után, akkor is azonnal rágcsál és cuppog, pedig olyankor nem hiszem, hogy éhes, van, hogy a száján folyik ki a tej a végén.

Lehet, hogy mégis mérni kellene újra, hogy mennyit eszik:(
monke

Sziasztok,
Nagyon el vagyok havazva. Mostantól már többet van itthon Apa, úgyhogy remélem tudok majd jönni.
Bocsi, de úgy érzem nem érdemes visszamenőleg reagálnom a dolgokat, mert nagyon sok lenne, inkább én is bekapcsolódnék...
Néhány dolog, ami eszembe jut:

A fotók nagyon jók a babákról :) Gyönyörűek egytől-egyig:)
Edina, majd megnézem a Kolpingos weboldalt :( pedig én is erre gondoltam...

Köszi mindenkinek a cumival kapcsolatos hozzászólásokat. A konklúzió akkor az, hogy továbbra is cumizik. Azért a lelkiismeret furdalásom csökkent némileg, úgyhogy köszi.:) Bíborka pedig továbbra sem kap. Na ez is a fura következetesség egy formája.

Móni, tudod, nekem alapból az oltáselmélet nem tetszik, így ha nem lenne kötelező, az én gyerekeim nem kapnának eggyet sem. Nehéz pár szóban összefoglalni, hogy mit gondolok erről, a lényeg az, hogy nem tudom a világ összes baja ellen beoltani őket, így egy kicsit bíznom kell a világmindenségben, hogy szépen felnőnek majd. Ez nem tárgyilagos vélemény, de én is megveszem azt a könyvet az oltásokról.

Kriszti, azt hiszem Edina írta, hogy nem folyamatosan szedi a tejserkentőt (teát), hanem csak akkor mikor kevesebb a tejci. Egyetértek vele. Én pl. az Utricát szedem, de csak egy adagot, nem folyamatosan. Így havi öt szemre jön ki kb.
Nekem inkább az szokott gond lenni, ha nics időm enni. Azt az egész család megsínyli, mert akkor rögtön kevesebb a tej, Bibi nyűgüs = Blani is nyűgös etc....

Kata, kitartás nektek, salyna az ilyen eseményeknél csak a túlélési stratégia segít. Sok energiát és puszik küldök.

Friday, boldog szülinapot. Bejelölsz engem is a wiwen? Ott vagyok Zsuzsi v. Edina ismerősei között. Olvasom a blogodat, de reagálni még nem tudtam.
Néhányótoknak (akinek megvolt a mailcíme) küldtem meghívót a mi blogunkhoz, ha kér még valaki szóljon. (nem írok sűrűn oda sem :))

Vick, együttérzek Hangi miatt. Blani is sokszor ilyen. Néha már azt hiszem, hogy rendeződtek a dolgok, aztán újra előjön, ha fáradt. Tök jó, amit Móni írt, nagyon adok amúgy Vekerdy véleményére.
Én mindig azzal nyugtatom magam, hogy jobb ha hisztiben, mint betegségben jön ki a feszültség.

Ja, most, hogy levegőhöz jutottam, észrevettem, hogy nagyon le vagyok pukkanva kinézetileg :(
Nekem alapban gyorsan cserélődik a hajam, de most 10 hónapja egy szál se hullott ki, és nőtt vagy 20 centit. Vasalni nincs időm, úgyhogy Boney-M és az Oroszlánkirály kispályás hozzám képest. A többi kritikus ponton is ugyanilyen gáz a helyzet. (köröm, sarok, toka, fenék stb.)

Mennem kell, ha valamire nem reagáltam és vártátok volna, szóljatok lszi.

R

Kép
Kép
34372

Móni az ökölrágás nálunk is állandó lett egy pár napja.Így most én is nehezen tudom eldönteni hogy még éhes e.Most mintha megint több lenne a kajaigénye,szinte 2 óránként enni akar nappal.

Reni ,ezt nem értem hogy hogy 5 pici szem havonta????vagy rosszul értelmezem?

Ma déltől valahogy elég nyügi a drágám...

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, igen, nálunk is gyakrabban eszik Dávid (éjjel is, nappal is), de nem tudom, hogy összefügg-e.

Néha arra gondolok, hogy eddig is csinálta volna, de csak most tanulta meg, hogy kell a kezét a szájához vinni...
:x

Eléggé zavar, mert nálunk ez a súly- és gyarapodás dolog mindig para.
monke

ökölrágás
2 hete megy nálunk is. De sztem nincs összefüggésben a kajálással,mert Grétus 180 gramm tejcsi után is egyből kapja be az öklét... :roll: Én ilyenkor a cumit szoktam szájába nyomni :oops: ,inkább azt rágja. Ja,és Gréta 4-5 óránként eszik! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: