A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Yuyu köszi a hiányolást!

Változatlanul nyomul a hányinger, gyakorlatilag csak dél körül van 2-4 órám, amikor nem zavar, de zömmel lefoglal napközben az inger legyürése. Nem idegesít, inkább örülök neki, mert az azt jelenti számomra, hogy minden rendben, stabíl terhesség. :) Még van majdnem 3 hetem a dokis terminemig. Neki még nem szóltam, mert minek, ha így is van terminem, meg a normál féléves kontrolon is mindig megnézi UH-val a méhet, a petefészket, stb.
Az is megint bejátszik, ami eddig minden terhességnél volt, vagyis pár napig szorulás, aztán hasmenés, arra megint szorulás és így tovább az idök végezetéig. Érdekes, hogy ennek mindig így kell lennie, pedig nem egy kellemes helyzet. Rendszeresen eszek, sokat salátázok, gyümölcsöt is rendes mennyiségben eszek, most édesszájú sem vagyok és mégis ez az emésztésbeli hullámvasút.

Az ünnepek jól teltek, a gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak. 24-én de. jól összevesztem a párommal, mert szerettem volna haladni a fözéssel és megígérte, hogy elmegy a gyerekekkel addig bevásárolni. Hát fél 11-kor elegem lett a várakozásból és én mentem el a gyerekekkel, következésképpen nem lett kaja...
Karácsony elsö napján az apósom számomra eddig személyesen nem ismert húgához voltunk hivatalosak. Acélos 7 km-re lakunk egymástól, de mintha egy világ választana el bennünket, ahogy apósoméktól is. Mindenesetre ö szimpatikusabb volt nekem, mint apósom növére, akit szintén idén ismertem meg. A két lánytestvér se szereti egymást. Egyedül él, mert a férje már sok-sok évvel ezelött elhagyta, de nála volt a két gyereke, egy fiú, egy lány, akik velünk egyidösek és sikeresek munka területén. A lány hideg és arrogáns, a srác egész kellemes.
A lényeg a lényegben, hogy 11-re hívtak és azzal fogadtak, hogy reggel 7 óta föznek. Na gondoltam, lesz itt kaja. Fél kettö felé már erösen éhesek voltunk, no de ök is, így kiraktak (!) minket, mondván a kaja nem elég ennyi embernek!!!! Akkor mi a fenét csinált 3 ember reggel 7 óta a konyhában? Ha tudták, hogy ennyien jövünk, miért nem vásároltak be ennyi emberre? Ha meg nem akartak ebédre invitálni, miért hívtak 11-re? Számomra ez rejtély. Szépen hazakullogtunk, persze nem föztem, hiszen "ebédidöre" hívtak, nagyon vicces volt. Délután sokat játszottam a gyerekekkel, összeraktuk a legókat, stb. Nem haltunk éhen sem, mindkét nap estére lett csak meleg kaja.
Karácsony második napján unatkozott a k-német barátnöm, hát átjött ö a kisfiával játszani, elötte meg kimentem a gyerekekkel a játszótérre, a párom úton volt, egyedül voltunk napközben. A játszótérre korcsolyával kellett volna mennünk, nem biciklivel, mert mindannyian hatalmasakat estünk, még jó, hogy volt a gyerekek fején sisak! A járdát senki sem szórta, az úttest is tükörjeges volt....
A barátnöm, mivel elutaztak, kiürítette a hütöjét. Amit áthozott, megettük, de nem volt benne köszönet, mert én még életemben nem voltam élelmiszerallergiás, de most lettem. Éjszaka sírva ültem a wc-n olyan görcseim voltak, mint egy lufi felfújva...
27-én hívott a 3 gyerekes nem túl higiéniukus barátnöm, akinél wc-t pucoltam, ha emlékeztek még rá, hogy menjünk ebéd után együtt úszni. Na jó, föztem egy fincsi marhahúslevest, de nem gyözték kivárni, pedig fél egyre voltunk náluk és bezabáltak mást. Úgy kell nekik, több maradt nekünk! :) Mondta, hogy a két nagyobbik az utóbbi két napot hányással és hasmenéssel töltötte. Nagyon örültem neki, hogy akkor szólt, amikor megérkeztünk. Kaja után elmentünk úszni, aztán vissza hozzájuk sütizni. Részükröl a karácsonyi maradék, részemröl diós töltelékkel készült fonottkalács. A kisfia egyre kornyadtabb volt, fájt a hasa, gondoltam is, hogy akkor most rajta a sor hányás és hasmenés tekintetében és így is lett. Nem is lettem ideges, hogy mi is elkaptuk. De lekopogom, eddig semmi jele, de mi mostuk is szorgalmasan a kezünket, beleértve a gyerekeket is és ök tudják, hogy náluk nagyon résen kell lenni. Azért csak nem véletlen, hogy ök folyton betegek, mi meg nem...
Teganpra nagy terveink voltak, de semmi se lett belöle, talán majd ma. A párom elment a gyerekekkel - Dönci kivételével - az autót lemüszakiztatni nyári gumikkal szakadó hóesésben. Ha visszajön, autót váltunk és azzal megyünk Konstanzba az archeológiai múzeumba, elötte meg a Ritter Sport gyárba csokiért, mert le akarom adni a hüségakciós kuponomat. Az elözö kuponom ugyan beérkezett, de a poló, amit kaptam volna, soha nem jött meg. Reklamáltam, majd talán tavaszig az is meglesz. Legalább addigra jobb idö lesz, rögtön lesz haszna is! :) Toll a fülükbe!
Mindjárt folytatom, csak inkább elküldöm, mert az ördög - se - alszik!
Vendég

A páromnak becsomagoltam a csíkosat a fa alá, örült is neki, csak összeszidott, hogy miért nem mondtam meg neki rögtön. :)
Esténként lakáshírdetéseket böngészek, de elég vacak a felhozatal és nincs is szerencsém, nem kapok se mailben, se telefonon választ. Jó zaccos lesz innen elkeveredni máshová.
Még a képeket szeretném megdícsérni, egytöpl egyig csuda édesek!
Egyik barátunk írt, hogy náluk is 4x kopogtat a gólya.

Megyek képeket kicsinyíteni, aztán én is teletömöm magunkkal a topikot. :)

Olvastam az áremelésekröl otthon, nem semmi fekete leves lesz pár nap múlva tálalva!
Vendég

A párom ugyan megígérte, hogy együtt megyünk fáért, mégis nekem kellett egyedül intéznem a gyerekekkel végül...
Kép

A magyar vér, igaz olasz szalámival, de azt el lehet még nézni...
Szóval ez a Dönci-féle önkiszolgálás.
Kép

Ezt nem sikerült igazán jól belönöm, a másik meg életlen lett. :(
Kép

Akció közben:
Kép

Kép

Kép

gyertyagyújtás:
Kép

Kép
Vendég

sziasztok lányok!

a nap végére én is előkerültem...

tartozom egy óriási vallomással, ami egyben egy ici-pici, sőt parányi vallomás is! ;)

Beninknek lesz kistesókája... :P

holnap gyártok új vonalzókat! nagyon be vagyok sózva. jan. 14-én megyek 0. uh-ra, el sem akartam addig mondani, de aztán meggondoltam magam! mégis, kiknek rinyálhatnék, ha éppen ahhoz van kedvem!? nem, de!?

egyébként úgy néz ki, hogy 1 héttel később lett baba, mint az a nagykönyv szerint lenne, szóval szeptemberi lesz, bízunk benne, hogy egy nyugis, szűz kislányka! :)

hát ennyit rólunk egyelőre!

jó éjt!

sophie27

Sziasztok!

Mi most értünk haza Pestről :oops: :oops: :oops:
Délután indultunk és elég zűrös volt a délelőtt, így most csak annyi fért bele az időnkbe, hogy Veráékhoz ugrottunk be. Szuper délutánt töltöttünk el náluk, és itt is köszönünk mindent, Mikut pedig imádtuk most is, olyan jó kedvű, mosolygós energiabomba :D

Csak annyi csúszott bele a számításba, hogy 3/4 úton Málnus felébredt, máskor ilyenkor már csak át szoktuk tenni az ágyba, és alszik tovább, de most még itt kever és álmosságnak a nyoma sincs rajta.

Szóval most csak annyira van energiám, hogy Zsófinak gratuláljak, köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk, és gyere panaszkodni nyugodtan! Látod, így volt megírva :D

Barbi, Ritus, nagyon édesek a képek, szuper Zorka copfija, egyszer el kell kezdeni! :D Barbi, én lennék nálatok gyerek ;)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zsófi!

Ez valóban egy ici-pici vallomás, de egy óriási csodadolog!!! Többet nem írok... Veled örülök... :D Ja! És azt hiszem mindannyian megbocsájtjuk... :shock: :D az apró titkodat...
Vendég

Zsófi, itt is óriási gratuláció!!!!
Bocsi, hogy le kellett lépnem gyorsan, de rég ébredt már ennyire sírva Levi. Alig bírtam megnyugtatni, aztán volt hőemelkedése és most este hányt is.
A rosszkedv, hőemcsi lehet a tegnapi oltástól, a hányás meg attól hogy egyszerűen nem bírja ezeket a műkajákat már.
Tápszer, gyerekitalok.....és emiatt:

Van egy ma kinyitott, junior nestlé gyerekitalom. Levi köszöni szépen megette, de enyhén szólva nem jött be, szóval többet ilyet soha!
Kb. 4 kanálka hiányzik belőle és sztem még jó sokáig iható.
Fogalmam sincs már mennyibe került, de bizti megalkuszunk, ha vkit érdekel, ne habozzon....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Sziszka!Örülök hogy rendben hazaértetek,ahogy elmentetek Miku 10 perc múlva aludt.Nagyon jól érezte magát!(Mi is :D )
Zsófi!Gratulálok :D Látod kár volt annyit izgulnod,kistesó jönni akart.
Lassan átveszik az uralmat a kismamák :wink:
vera
l.veronika

Vera tettem fel képeket!

Ahogy lesz egy kis időm, küldöm is őket!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat!!!! (Málnus még könyvet olvas, de egyébként, már az utcátok végén aludt, így nem mentünk Ikeába, majd legközelebb, veletek!)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Húúúú Zsófi ez nagyon jó hír :D :D :D :D Tök jó hogy mégis csak összejött a tesó!! Vigyázz Magatokra! :wink:

yuyu79

Sziasztok !

Igyekszem pótolni, csak gyors átfutás volt most részemről Nagyon édesek a karácsonyi képek mindenkiről!

Boni köszi az animált képes helyettesítést :lol:

Yuyu Peti nagyon édes szerintem hasonlít anyucira :D

Zsóóóóffiiiii Óriási drukk és halkan megjegyzem GRATULÁLOK!

dobok pár karis képet én is aztán majd jövök bővebben is addig tőszavakban:
NÁlunk minden rendben, bár Áront valami kiütötte, de csak a lábain vannak kiütések ( csalánkiütés szerű) , talán jön egy újabb fogacska, pisilünk bilibe, mamáéknál egész jó volt de már nagyon vágytam haza, mert annyi dolgom volt lent hogy semmit nem pihentem. :( Nálunk még nincs tesó :D Karácsony jól sikerült fogjuk rá, de egy közös kép se készült sajnos.:(

Kép
Kép
Kép
Kép

Jó éjt!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi!

Veled örülünk, és nagyon gratulálunk!!!!

Barbi, én is lennék nálatok gyerek, de továbbra sem értem a rokonaitok mentalitását?! Egyáltalán hogyhogy, csak most találkoztatok először? Hogy lehet kidobni egy 4 gyermekes családot ebéd időben?annyi kérdésem lenne még, de úgy sincs rá válasz!

Csoda szépek a karácsonyi képek!

Mindenkinek egy nagyon békés, boldog és egészségben bővelkedő új eszetendőt kívánok!

KépKép
koadri

sziasztok!

nagyon köszönöm a gratulációkat, de még tényleg csak halkan! ;) nagyon messze még az a 2 hét, amíg uh-ra megyek... aztán gondolom pikk-pakk elmegy megint a 9 (10 hónap).

Aproo, sajna mi nem élünk vele. vadul kakaózunk, 2,8%-os tejcsivel! imádja! pedig volt, hogy 1 korty után kiköpte, most meg simán issza reggel is, este is... kész vagyok tőle! :D

Mecsi, gratula a bilizéshez. nálunk is néha megy, de még nem akarom annyira erőltetni. pl. a fürdésnél szoktam mondani neki, mielőtt kivenném, hogy pisiljen, és azt pl. megérti, mert látom, hogy préseli a kis hasit és majdnem mindig van is eredménye! :D imádom!

Barbi, a képeitek még mindig csuda jók! olyan szépek a gyerkőceid, egytől-egyig! :) rokonok meg. áhh. no comment!

Adri, nektek is nagyon jó új évet, egészségben főleg bővelkedőset!

persze mindenki másnak is, de még biztosan jövök addig!;)

sophie27

Jó reggelt!

Mecsi, szuper kis képek. Mekkora csuszi!
Bilizéshez grat. Mi még mindig nem ülünk meg a fenekünkön 1 mp-ig, ami alapfeltétel lenne, de már tudom hol kezdjem. Mert minden este, ahogy beletesszük a kis fürdőládájába, azonnal pipil. Azt hiszem ezt fogom párszor elkapni....

Zsófi, mi is kakaózunk már pár napja, csak ezt még anno vettem, pont egy ilyen tápiról leszoktatás, átszokáshoz, és gondoltam kipróbálom. De szegény Levi rosszul járt vele. Tényleg érdekes, mert minden ilyen dologtól, mint tápi magában, ez, már a tejpép is, meg minden üveges (kivéve gyümi) vagy megöklendezteti, vagy ahogy bemegy, ki is jön.
Amit nálatok egyszer láttam, az a paradicsomos-sonkás tészta üvegesből, az az egyetlen amit megeszik és benn is marad. :?:
No nem baj, legalább nincs gond az átszoktatásnál.

Képzeljétek, tegnap voltak nálunk Lucáék (feluca). Már nagyon régen tervezzük és most végre összejött. Jót kajáltunk dumcsiztunk. Képek még náluk, de majd talán eljut hozzám is!
Csak azt sajnáltam, hogy Levi kezdi átvenni unokatesója kicsit irigyke stílusát. Mert amikor együtt vannak, akkor Álmos mindent elvesz tőle, és ezt szokja meg Prücsök, most meg bőszen alkalmazta Almán. Meg picit hisztis volt alapból az oltás miatt is, így nem volt meg a 100%os összhang, de aranyosak voltak. Azért Alma kapott pár baráti simit is! :lol: A karácsonyi ajándékát mondjuk kb.1 mp alatt nyúlta le Levi, de most már egyedül élvezheti otthon... :wink: :lol:

Barbi, ez nekem is furi, hogy kidobnak ebéd előtt, bár barátaink élnek kinn és ők is elég hajmeresztő történeteket mesélnek egyes német szomszédaikról. Viszont a precizitásuk (persze itt is lehet kivétel, de nagy átlagban) irigylésre méltó!!!

Adri, mesélj picit, hogy van Dorca szeme? És hogy álltok a házzal?

NA, mennem kell, akció van...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi na látod, örülök,hogy nektek sikerült! ! :lol:

mi azt hiszem feleslegesen is próbálkozunk., ismét csak piroska jött :cry: megyek kicsit félrevonulok , azt hittem könnyebben viselem a kudarcot de nem, ez is ugyanolyan car :cry:
Vendég

Sziasztok!

Zsofi - gratulalok en is, klassz, hogy megis ilyen gyorsan osszejott! :)

En tegnap voltam vervetelen es EKG-n, dokihoz meg majd januar kozepen kell menni, adiig meg egy kiskonyvet be kell szereznem. Viszonylag jol vagyok, bar neha elegge hanyingerem van, meg este eleg koran kidolok. Kivancsi vagyok a holnap estere...:) Remelem nem alszom at az ejfelet.

Igy utolag is boldog szuletesnapot kivanok Zsofinak es Pannanak! Zsofi, remelem megoldodnak a munkahelyi dolgok...szoritok neked, hogy jol gyere ki belole. En nem is tudom mit mondjak a munkahelyemen - nem tudom meddig birok igy meg dolgozni,csak amugy a penz meg jol jon...majd csak kialakul.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Szuperek a képek mindenkiről!!

Zsóf,
Micsoda hírek, gratula! :D

Panna,Aproo,
Utólag is sok sok boldogat! :)

Mazska,
Örülök, hogy a hányingeren kívül jól vagytok! Mikor terveztél szólni a melóhelyen?

A kakaót hogy adjátok, mármint milyen kakaót?Nesquicket vagy főzitek normál cukormentes kakaóporból? Virág még tápszert meg Junior italt iszik, de lassan jöhet a tej sztem.

Na megyek, sülnek a szerencsehozó malackás sütik, nehogy odaégjenek szegénykék!! :wink:

Kép
Kép
dia123

Na megmenekültek a malackák, vagyis nem lett belőlük tepertő! Most már csak az éhes emberek elől kell menekülniük, de az úgyse fog sikerülni! :wink:
Kép

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Nagyon vagányul néznek ki ezek a malacok, ha eljutnánk szilveszterezni, tuti elkérném a receptet, de azért lehet, hogy így is feltehetnéd a receptek közé :)

Mecsi, üdv újra itthon, nagyon vagányak a képek, Áron nekem az utolsón tetszik a legjobban, édesek szívja be a legújabb pletykákat :D És nagyon kis csinos a karácsonyi szerkója!

Boni, fel a fejjel!!! A pozitív gondolatok pozitív dolgokat vonzzanak, szóval neked is pozitívan kell hozzáállni, néhány hete még Zsófi is nagyon el volt kenődve, és teljesen kilátástalannak érezte a dolgot, ha akkor azt mondtuk volna neki, hogy egy hónap múlva kismama lesz, biztos el sem hitte volna! Sosem tudhatod, nektek mikorra van megírva, lehet hogy egy hónap, lehet hogy kettő, de nem szabad elkeseredni!!!! Ti mindig olyan vidámak szoktatok lenni, próbálj meg most is kicsit optimista maradni!!!

Mazska, ti már itthon vagytok? Holnap éjfélkor tessék itt is bejelentkezni, csak, hogy büszkék lehessünk rád, hogy fent bírtál addig maradni :D :D :D

Apró, Lucát és Almát pusziljuk!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Zsófi gratulálunk mi is, bár ki kell ábrándítsalak :) :) -Levim szűsz, de mint egy rossz oroszlán.... :roll: :lol:

nagyon jók a képek én is hozok,maint kigyógyul új hóbortjából a fényképezőnk. :shock: :roll:

Boldog szülinapot így utólag Panna és Aprózsófi!

Sziszka honnan rendeled/veszed a mosódiót?

Dia nagyon jól néznek ki a malackáid!!hmmmm

Boni fel a fejjel! szuper szülők vagytok és biztos szeretne még egy angyalka ilyen szülőket!!!!

Mazska kitartás a hányingerhez! -én tuti átalszom az éjfélt :roll: :cry: , majd reggel koccintunk. :lol:

valamit azt hiszem megint kifelejtettem... :oops:
makadu

Kitti!

Én is mosódió+ mosószódázok www.kataboltja.hu -ról rendelem!
Én nagyon meg vagyok elégedve vele, a hajamat is gyakran mosom vele!!!!

Aproo! Dorit januárban műtik bal szem szürkehályogjával, addig vérvétel és egészségesnek maradni.
Anyum tegnap aludt kinnt először Marcival, ma Bencus a hálótársa. Sajna a konyhára nem maradt pénzünk, de a nappali és a háló/ fürdő lakható és nagyon szép lett!
kitartás, Dori sem ül meg egyetlen percre sem a bilin, de ha valahová elmegyünk, ki nem kel az ölemből úgy meg van illetődve!

Nagyon várom már a fórumos kistesók érkezését, és nagyon szorítok mindannyiótoknak, hogy legyen minél zökkenőmentesebb, szebb ez az állapot, de ha nem az, akkor sem csüggedni, annak is oka van, a végeredményért megéri :wink: !!!

KépKép
koadri

Dia, nagyon gusztik a malackák! ezek édes sütik!? bár gondolnám a mazsolából...

én kb. 2 deci tej (nem is forralom neki előre...), és bele 1 kiskanálnyi nesquik kakaópor! imádja! :) nektek pocak miatt lehet, hogy a tej necces lesz, de max. próbáld meg a laktózmentest... hátha!?

Kitti, hát, akkor csak reménykedni tudok! hátha!? :) az nem lehet, hogy kétszer ugyanolyan eleven gyerekem legyen! :P vagy mégis!?

Boni, köszi. tudom, hogy ez most nagyon rossz neked, tudod, erről már beszéltünk korábban! párod pozitívan állt a kaáli-hoz, és ez is tök jó! csak el kell határoznotok, és, mint Zsiginél, az első adandó alkalommal összejön, ha nem hamarabb már magától! ;) drukkolok!!!!

Adri, nektek mennek a drukkok Dorca műtétjéhez! most már mindennek rendeződnie kell! vigyázzatok magatokra, és gyere majd a hírekkel ám!!!

Felícia, ha olvasol minket! Dávidodnak nagyon boldog névnapot!!!

Mecsi, nagyon jók a képek, picasan is mindjárt megnézem az összeset!!! annyira cuki Áron! :) és Te is nagyon csinos vagy!

na megyek, lefagyott a lábam :S megőrülök, hogy mindig ennyire átfagyok, mire aludni térnénk!

sophie27

Kitti, én a mosodio.hu -ról, de eddig csak kétszer kellett, szerintem bárhonnan rendelheted, érdemes az árat is nézni, mert van ahol a szóda az ajándék, ha pedig végül valamiért nem válik be, én szivesen átveszem ;)

szilvi

<
sziszka78
Tolna

Napsugaras ó reggelt!

már jobb :lol:

Szerencsemalac - sós süti

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 dl langyos tej, fél kocka (kb. 2,5 dkg) élesztő, 20 dkg vaj, 1 tojássárgája, egy kis pohár (1,5 dl) tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál cukor, 2 mokkáskanál só, 1 nagyobb vagy két kisebb gerezd fokhagyma reszelve.
Díszítésnek: egy villával felvert, kissé megsózott tojás, néhány feketebors vagy tökmag vagy napraforgómag a malackák szemének.
Szükséges még három eltérő méretű pogácsaszaggató: egy nagyon nagy, egy közepes, egy kicsi + egy szívószál.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és langyos helyen felfuttatjuk (állni hagyjuk, amíg a tetején halványbarna, vastag hab keletkezik).
A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, az élesztős tejet, belereszeljük a fokhagymát és összegyúrjuk.
A tésztát egy meglisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk kb. 1 centi vastagra. Megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával, aztán összehajtogatjuk (behajtjuk a tészta bal szélét középre, ráhajtjuk a jobb szélét, aztán a tetejét középre, majd rá az alját). Az összehajtogatott tésztát 10-15 percig letakarva pihentetjük. Ezután megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sajt felével, és ismét összehajtogatjuk, majd ismét pihentetjük. Ezt a nyújtást, sajtozást, hajtogatást, pihentetést még kétszer megismételjük.
A harmadik pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát egy-másfél centi vastagra.
A tésztából egyenlő számú korongot szaggatunk a legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval + fele mennyiségű korongot a közepes szaggatóval. (Például 12 nagy körlapot, 6 közepeset és 12 kicsit.)
A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a tetejüket megkenjük a felvert sós tojással. (Ezek a malackafejek.)
A közepes körlapokat négy egyforma körcikkre vágjuk. (Ezek lesznek a malackafülek.)
A legkisebb korongokra a szívószállal két-két lyukat fúrunk. (Ezek a malackaorrok.)
A füleket és orrokat a nagy tésztakorongokra (malacfejekre) illesztjük. A füleket-orrokat is megkenjük felvert tojással. Borsszemekből szemeket ragasztunk a malackáinknak.
(A pogácsaszaggatás után megmaradó tésztát újra összegyúrtam, és pereceket sodortam belőle.)
A malac-pogácsákat és a pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

EGYSZERŰBB ÉS GYORSABB TÉSZTA A MALACKÁKHOZ

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg szitán áttört túró, 25 dkg kicsit puha vaj, 25 dkg krumplinyomón áttört krumpli (vagy ennek megfelelő mennyiségű krumplipüré, krumplipehely), 2 kiskanál só.
A tetejére: egy villával felvert, kissé megsózott tojás, néhány feketebors vagy tökmag vagy napraforgómag a malackák szemének.
Szükséges még három eltérő méretű pogácsaszaggató: egy nagyon nagy, egy közepes, egy kicsi + egy szívószál.

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.. Ezután a tésztát 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A tésztából egyenlő számú korongot szaggatunk a legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval + fele mennyiségű korongot a közepes szaggatóval. (Például 12 nagy körlapot, 6 közepeset és 12 kicsit.)
A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a tetejüket megkenjük a felvert sós tojással. (Ezek a malackafejek.)
A közepes körlapokat négy egyforma körcikkre vágjuk. (Ezek lesznek a malackafülek.)
A legkisebb korongokra a szívószállal két-két lyukat fúrunk. (Ezek a malackaorrok.)
A füleket és orrokat a nagy tésztakorongokra (malacfejekre) illesztjük. A füleket-orrokat is megkenjük felvert tojással. Borsszemekből szemeket ragasztunk a malackáinknak.
(A pogácsaszaggatás után megmaradó tésztát újra összegyúrtam, és SAJTOS CSIGÁKAT sütöttem belőle.)
A malac-pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

forrás: körímélből

forrás: http://www.szamoca.eoldal.hu/

Kép
Vendég

Sziasztok lányok!

Nekünk sajna mégsincsen malacunk, a mi menünk ropi, tea és szölöcukor lesz...
A barátnöm kisfia teljes munkát végzett a hétvégén. Dönci 48 órát tartotta magát, gondoltam, hogy nem ússzuk meg, mert mindent lenyalt, mintha fizetnének érte (megjegyzem, hogy alaphelyzetben nem vesz semmit a szájába...). Pont Konstanz felé haladtunk, ültünk javában az autóba tegnapelött, elsápad és jött az áldás 3x egymás után, aztán 2x borzalmas szagú végtermék a másik végén. Mivel zárt tér és légmozgás, tutira vettem, hogy most teljes munka lesz és mindenki megkapja. Dönci már lényegesen jobban van, tegnap nem hányt és nem is kakilt, evett is újra egy kevesett és megint jókedvü. Regö ma reggel kezdte a hányással és neki is megy a hasa. Adtam neki kúpot, de gondolom a kakával annak is löttek. Ennek ellenére most eszik, gondolom azért, mert az mindkét irányban jól fog esni... Jövet és menet. :)
Iminek már fáj a hasa, de nem is baj, ha hasmenése lesz, mert eddig a makacs szorulásával szenvedtünk. Neki direkt jót fog tenni egy kis hasmenés, csak ne fájna az is. A változatosság kedvéért egyedül maradtam a betegápolás terén, mert a párom is gyengélkedik. Még jó, hogy nekem rutinom van a hányinger elviselésében, meg se kottyan az egész! A hasmenést meg letudtam 26.-a éjjel az élelmiszerallergia tekintetében. Hátha mákom van és csak én nem kapom meg, pedig Dönci telibe hányt engem. :)
Jól mutattam a múzeumban a foltos ruháimmal. :)
Volt ott playmobil kiállítás, de nagyon halott volt, nem mozgott semmi, csak fel volt témakörönként építve: ókor, középkor, stb. Jól nézett ki, de max. csak reklámnak volt jó, más izgalom nem volt, még játszósarok sem volt. :(
Tegnap is kirándultunk, de nagyon elmosta a természeti élményeket a szakadó esö. De ép börrel megjártuk és ez a lényeg!

Én most megemberlem magam és elúszok - szakad az égböl a víz - a ropiért és a szölöcukorért.

Ich wünsche Euch einen guten Rutsch in das Neue Jahr! B.Ú.É.K.!

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok!

Boni,
Nagyon guszták a sütik! :)

Az én malackáim receptjét betettem a receptek közé, képekkel!

Kép
Kép
dia123

Boni, így már sokkal jobb! :D

Barbi, jobbulást nektek!!! Fura barátaid vannak, én minimum elvárnám az enyémektől, hogy szóljanak ha betegek :evil: aztán ha így is elmegyünk, akkor az a mi bajunk, de legalább tudjuk....
Gyors gyógyulást nektek, és azért magadra is nagyon vigyázz, legalább az első 3 hónapban!

Nagyon Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Kép Kép

Virradjon rád szép nap,
köszöntsön rád jó év,
kedves hajlékodba
költözzön a jólét.

A lelkedbe boldogság,
a szívedbe béke,
ezt kívánom neked
a következő évre.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép Kép Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

lányok! egy nagyon boldog, eredményekben gazdag új évet kívánok nektek, és családotoknak egyaránt!

jók legyetek! jövőre veletek ugyanitt! ;)

sophie27

Boldog új évet kívánunk Mindnekinek!
makadu

Mit is kívánhatnék még az év utolsó napjára néktek,
Sok vidám percet, asztalra jó bort, malacsültet, vidám zenéket,

Ha éjfélt ütött az óra, durranjon pezsgő,
Kezetekben pezsgőspohár, szívetek, és lelketek, lelkendező,

Így köszöntsétek, majd az 2010-es évet!!
Az Új Évben, boldogságot, örömet, szerencsét, és jó egészséget!

Kép Kép
Vendég

DIA EZT A MARCIPÁNOS CUCC IS JÓL HANGZIK :lol:
SZISZ most láttam csak a kenyérrecit :oops:

hát hogy éjfélkor én fennt leszek e még nem tom.. általában 10kor beájulok... de ma kortyolgatom a házi készítésű baileys emet és talán sikerül... most indulunk előzsúrba :lol:

BArbi jobbulást!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jol neznek ki a malackak, mi is ilyet sutunk mindjart anyuval - mi sonkakremet teszunk bele, tavaly nagyon finom volt. Meg retest sutunk - este meg malacsult lesz.

Most kint vagyunk anyunal, a ferjem meg dolgozik. Itt vacsorazunk, utana megyunk haza, Laura lefekszik,mi meg vegre egy kicsit kettesbe leszunk - vettunk tuzijatekot is - remelem nem fogok bealudni :)

Sziszka, igen, itthon vagyunk - 25-en jottunk haza.

Dia,majd a 12. het utan, ha az UH-on minden rendben lesz.Igazabol azt nem dontottem el, hoy mikor menjek tappenzre - mert amikor Laura alszik, akkor tudnek en is pihenni, de ha akkor dolgozom, akkor elobb-utobb kipurcanok... :? Bar szerencsere nincs tul sok munka.

Mindenkinek nagyon boldog uj evet kivanunk - a kismamaknak boldog babavarast, aki meg meg nemkismama, de mar nagyon szeretne, annak minel hamarabb egy pocaklakot! :) Jo szilveszterezest mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

CsodásSzép Új Évet Nektek és persze babócáknak, apócáknak is!

MI 3 napja otthon sem jártunk kb. csak aludni, ma bevásároltunk Péternek 4 gatyát és 3 pulcsit és így is 20 alatt maradtunk. Azért szuper ez így, mert Ő soha soha nem megy el cuccot nézni, ha már szakad le róla, akkor anyus, menj vedd meg az első rongyot alkat...
Most meg lejött velem, hősiesen próbált végig egy csomó mindent. Anyósom meg két napja vigyáz Levire kb. mert tegnap is körúton voltunk. Végre szerváltam új telefont, így újra tudok tárcsázni.:-) És a legjobb, hogy pont 2 napja kaptam levelet a pannontól, hogy mennyi bónuszom van, így a régi teló beszámításával, kerek 2000 ftért vettünk telót, és nem is a legtrébbet.
Mi is megyünk előszilveszteri zsúrba, de végül a társaság nagy része szingli, vagy még bulizós korszakában van, ezért átkereszteltük utókarácsonynak és kb. 9kor mindenki szétrebben. Egyik szemem sír, másik nevet, mert 4 éve együtt köszöntjük az új évet éjfélkor, nagyon összeszokott banda, de most mindenkinek fontosabb vmi más. De persze meg is értem, hogy közel a 30hoz már nem a baráti társasozás elsődleges, mert 9 lány, plusz a csatolt részek között nem fog tudni férj-jelölt után kapkodni. (bár nem hiszem, hogy pont a szilveszteri ihb partik a legalkalmasabbak, de csodák mindig történnek, nemde? :-) )

Azt hiszem ma mi is malackodunk este, talán sörös malacsült lesz, de nem bizti.
Virsli már megvolt, lencsét holnap, mert végre egész nap otthon leszünk, juhé....már lassan meg sem ismerem világosban a házikót.

Vigyázzatok magatokra, gyengélkedőknek külön gyógypusszok!

(nekem még mindig elemi erővel fennálló hányingerem van, kismamik hogy álltok? Nem mintha nem ártana a fogyi de napi 2 dl levesnél nem megy le több, azzal is küzdök, hogy lefelé vegye az irányt.)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Regö lázas, a párom hány ill. hasmenéssel bíbelödik. :(
Vendég

Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!

Boni!Köszönöm szépen megkaptam :D Jó az új avatarod.
Zsófi!Email ment!
Aproo!Azt hiszem te irtad a junior italt, mi azt isszuk szívesen átveszem!
vera
l.veronika

Vera, okés, akkor ha lementek az ünnepek, megbeszéljük. Móricz környékén laktok?
Vagy egyszerűbb postázni? Na, majd akkor dumálunk róla...
Azt sem tudom, mennyi újonnan....?? Én tescoban vettem anno.
Ja, és akartam kérdezni, hogy meg vagy-e elégedve az új fényképezővel és hogy mennyi volt a media marktban?

Barbi, javuljatok gyorsan. Nálatok lehet kapni protexint? Mert nekünk az volt az aduász, amikor Levi 3 hétig küzdött és nem evett. Szupi. dm-es....

És én is meg akartam dicsérni az új avatarokat, vonalzókat, bár Zsófi, a Te pocakosod nem látszik...:-(

Boni, Neked meg örülök, hogy jobb a kedved, de tényleg.
És ha január elején sem lesz szőnyeg, akkor közösen megyünk hadjáratra, kiássuk azt a fránya csatabárdot. Okés??? :wink: :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na, és persze ami kb. 3 hete lemarad. Boni, nekem a mamanetes vonalzó mellé csak ezt engedte betenni. Először akartam csinálni lilypie-st, de túl hosszúra írta, aztán másik mamanetest, netes magzat képpel, de hiába tette be a képet, a végeredményen már nem mutatta, így félsiker volt.
Hátha tudsz nekem is segíteni majd.....hm? Ráér bőven, mert a képeink a visszaküldött, döglött gépen vannak (drukkoljatok, hogy nehogy elvesszen az összes Levikép, mert komolyan hisztis leszek már a gondolattól is) és abból tennék be újakat, már amennyire újnak számít 2-3 hónappal ezelőtti.

Más: senki sem válaszolt. Mivel méreteztek fotókat? A photobucket most kicsit átalakult és carabb lett.

köszi, köszi....!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csak bekukk, hogy boldog új évet kívánjak nektek! Udvarhelyen jó a buli :wink:
Vendég

Nekünk ez egy felejthetetlen Szilveszter lesz. Imi is hányt már, egész nap nem evett és fájlalta a hasát, gondoltam, hogy ö is erre készül. Eni összekeverte a poharakat, pedig direkt külön asztalra tettem a fertözött személyekét, mégis beleivott Regö poharába, így már nála is számolhatom az órákat. Megföztem, így ha kidölnék én is, vagy a hütöben romlik meg, vagy az újrafeltámadóban lévök megeszik majd...
Annyira elegem van. Egész nap kakás popókat, hányásokat, vödröket, padlót, szönyeget pucoltam és még hol a vége. A takarómat Regö hányta össze, remélem valamennyire megszáradt, különben vacogás lesz éjszaka. Na persze már amennyire én nagy optimistán alvásra készülhetek. A legnagyobb gond, hogy az elektrolitot nem issza meg épeszü ember, gyerek meg föleg nem, keverhetem amibe akarom, mert pocsék íze van. A párom is kísérletezett vele, de belöle is kijött. Regönek hányás elleni kúpot adtam, de azt meg kikakilta pár perccel késöbb és azóta is hányt párszor.
Elhatároztam, hogy nem megyek többet a barátnömhöz. Mindig van valami kórság náluk, tiszta csoda, hogy a h1n1-et nem kaptuk meg, hiszen akkor is ugyanez volt a felállás, mint most. Csak akkor Dönci nem nyalogatott le semmit. Ö volt most a gócpont, meg az autóba való bezártság. :(
Na megyek a bandát dajkálni, mindenki engem akar. Menjek velük hányni, pisilni, kakilni, mert kell a lelki-morális támasz nekik. :)

Aki bulizik, jó bulit és egyetek helyettünk is, de ránk gondolva sok szerencsemalacot!

Csenge veled mi van, hogy ennyire ritkán jársz erre? Van valakinek Ágiról hír? Nekem nem volt szerencsém a telefonjaival, de nagyon szeretném tudni, hogy mi van vele. Találkozik/-zott vele valaki mostanában?
Zsófi ruha fronton mi újság?
Mecsi a domino anyámnál vár, kérlek írj egy pü-t!

Puszi: Barbi
Vendég

Barbi jól teszed, hogy nem jársz a barátnődhöz. a mostani állapotban még nagyobb szükséged van a környezeted tisztaságára..
remélem folyadékot tudtok inni..

Ágiék elutaztak, Vasárnap jönnek haza!

Aproo segítek majd vonalzóban.. a boltos csávesszal már szinte bratyik vagyunk, annyit beszélünk.. :lol:

én a http://www.kepmeretezo.hu/ -n csinálom.
Vendég

Zsigi is B.U.É.K ot kíván

Kép Kép Kép
Vendég

BÚÉK mindenkinek!! Barbi Nektek jobbulást is mellé!! Ezt jól benyaltátok ám :roll: :cry:

yuyu79

Jó reggelt cyber barátnők ! kezdjük meg az új évet

Kép
Vendég

Boldog Új Évet Lányok!

Tegnap voltunk az esztergomi aquaworldbe...

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok! Boldog 2010 reggelét mindenkinek, jelentem, hogy mi 10-kor koccintottunk, aztán lefeküdtünk, utólag nagyon jól tettük, mert Málnus éjféltől 3-ig minden petárdára és tüzijáték pukkanásra fent volt, így legalább előtte tudtunk pijenni egy kicsit...

Apró, mi Irfan view -al kicsinyítünk és szerkeszteni is jól lehet vele,,
nekünk bevállt.

Kata, szuperek a képek :)

JulcsI, nem jártál mostanában a Deihmannba? Jövö héten tervezek egy cipő vásárlás körutat, utána randizhatnánk :) nektek melyik nap lenne jó?

Barbi, ezt jól megszívtátok, nekünk a rota vírusnál a hányásra a B vitamin szuri használt, de az azonnal... Mert azt de kihányni se kikakilni nem tudja, lehet, hogy érdemes lenne, nehogy kórház legyen!!! Jobbulást!!!

Nem tudom mit akartam még

:oops:

<
sziszka78
Tolna

Zsigit akartam még jól megdícsérgetni :D :D : D
Boni, nekem is nagyon tetszik az új avatar!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Eni pontosan éjfélkor kezdett el hányni, s ma reggeltöl én is ultraszarul vagyok. Mensis görcseim is vannak és fáj a derekam, nem vagyok töle valami nyugodt. Hányinger és hasmenés, remélem nem lesz nagy baj már megint velem. :(
Vendég

Barbi, jobbulást az egész családnak, nem túl jól kezdődik nektek az új év :( remélem most már csak jobb jön nektek!
Mi folyton úton vagyunk most az ünnepek alatt, előtte meg a készülődés foglalt le, nincs időm gépezni. Most épp recepciós játszok a barátnőm szállodájában :) és itt van internet, várom, hogy Zsombi ébredjen és elmenjünk valahová, ezért van pár percem.

A gyerekek 1-ig fent voltak, néztünk tüzijátékot, nagyon tetszett nekik, alig lehetett ágyba dugni őket.

Zsófi, neked akartam még gratulálni :) Annyian babásodtok, hogy a végén én is kedvet kapok hozzá :D

Áginak puszi innen is! Találkozunk hamarosan, jól vannak Lilikével együtt.

Jók a képek! És még egyszer B.Ú.É.K.!
Vendég

Csenge, Udvarhely, az Székelyudvarhely?????
Mert akkor én most nagyon irigy vagyok :( :( :( Nézd el nekem :oops:

Barbi te hogy vagy??? Kicsit aggódok érted!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: